Új privát üzeneted érkezett!

Kangi
Ha tudooom, csak szidom az agyam,hogy minek eloztem be annak idejen! Kép

Timi anyatigris
Szerintem nincs azzal baj,ha valaki ragaszkodik a gyerkocehez. SOT!!! Csak esszeru hatarokon belul. Biztosan en is elfogult leszek stb. ,de ha 1x leallitanak, csak eszreveszem majd nem?? Mit is? Kép Kép

Kepzeljetek
Kaki gondol voltak a mult heten. Erre 3ik napja kakival ebred a kiscsaj a gatyaba (no kinlodas), meg most is rottyantott 1et. Ilyen mar honapok ota nem volt. (Marmin du.-i kaki...) Szoval a 100as ,gyumolcshusos HohesC-t ajanlom mindenkinek ilyen ugyben! Kép
Tegnap voltunk horgaszni. azaz Apa horgaszott, J. aludt ,Norka "napozott". Es kepzeljesek, Apa masfel kg. pisztrangot fogott. Hihetetlen! Este jot vacsiztunk!

Na lepek, es elolvasok minden konyvet-infot jo elore a 4 ho-s fejlodesi ugrasrol! Kép (Nem is...)

Norka es rottyantott Jazmin
norkini
 
 


Jaj lanyok (idoseb basaok foleg)
Szoval olyan kerdesem lenne,hogy ha majd elkezdjuk a hozzataplalast, ez mennyi ideig tart. Ugy ertem, mikor valik teljesen egyeb kajassa a gyerek? Tolem fugg, hogy mennyit adagolok neki??

Norka a tudatlan
norkini
 
 


Sziasztok!

Kivételesen van idõm, Malacka dörmögõék kalandjait nézi, Maca pedig ALSZIK.

Myssnia,
nem anyós miatt részvétem, lassan úgy érzem, az enyémet szentté lehetne avatni.
Annának is van zsákos barátnõjeKép. Szeretem ezeket a Legokat, mindkét gyerkõcömet leköti, ugyan kissé költséges, de mindent a kölkökért. Meg most van egy új kedvenc, egy zörgõs textilkönyvecske, autózás közben használjuk, imádja a kiscsaj.
Megnéztem a videót, szuperédes!!!!

Zsuzsi,
3 fölött már nincs remény? Jesszus, bele kell húznomKép! Azt én is észrevettem, hogy a kispasi ugyanazzal a laza mozdulattal dobja el a pólóját, ahol épp levette, mint az apja. És persze a cuccait ugyanúgy rajtam keresi állandóan, mint az apja...és sorolhatnám.

Timici,
Legot legolcsóbban a Déli pu.-val szemben kapsz, egy icipici üzletben. Maca is így forgolódott, sajnos még éjjel is, de szerencsére hamar megtanulta a másik irányt is, de most meg a pelenkázás lett roppant izgi, mert olyan gyorsan lepördül a pelusról, hogy csak nézekKép. Apa ezen röhögött tegnap este, hogy második gyerek, és képtelen vagyok negyedóránál rövidebb idõ alatt átpelózni.


Virág,
az én anyóskám kizárólag fürdésidõben hív, kivételt képez a keddi nap, akkor a Vészhelyzethez igazítja a bejelentkezést.

Andi,
ne foglalkozz a hülyékkel!

Kangi,
jó tanulást, nagyon jó kiscsaj ez a Julcsi, hogy hagy tanulni, irigykedem. Bár most az enyém is alszik, még mindííííg. Nem. most ébredt. Beraktam szabadfoglalkozni a járókába.

Képzeljétek, Macalány már tökjól mászik, de sajnos ez azzal jár, hogy a járókát kezdi unni. Viszont õt nem tudom úgy elengedni a szobában, mint anno Malit, mert a padló tele van izgalmasabbnál izgalmasabb cuccokkal, amiket nem szeretnék egy gyomorröntgen alkalmával Macában viszontlátni.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 

 
 

Megint itt. Kiscsaj megunta a szabadfogit, most itt viháncol a kezembenKép.

Norka,
én most kezdem majd a hozzátáplálást, szakirodalom azt mondja, icipici mennyiséggel kell kezdeni, és minden kajának egy hetet kell adni. De ha így csinálom, megõszül a gyerek, mire eljutunk a banánigKép. Malackával egy hétig fakszniztam, aztán már nem kiskanálnyit kapott, hanem rendesen megevett vagy 50 gr-ot, csak arra figyeltem, hogy korának megfelelõt kapjon. És a fokozottan allergiaveszélyes kajcsikat lassan vezettem be.

most megint megyek, ez õrület, Malacka kitette a fütyijét a pelusból, és épp a papucsom fölött pisil.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Hali Csajok!

Kerülget minket a zivatarfelhõ, emiatt extra nyûgõs gyermekeim csak most dõltek ki...

Norka, szerintem eléggé babafüggõ a hozzátáplálás... Danó az elsõ - délutáni uzsira gyümölcs - kajcsinál 3 hét alatt állt át. A másodikként bevezetett ebédnél ez 2,5 hónap volt, de amig kérte a tejet, adtam neki. Ezután jött a tizórai, ez gyors volt, 2 hét. Reggelinél és vacsinál még mindig nyomatja a - igaz mostmár nem az anya- hanem a boci- - tejet. Fejlõdési ugrással kapcsolatban: Danó irodalmian elõadta 6hetesen meg 3 hónaposan. Zsófi meg kéthetenteKépKép.

Momo, nekem jó anyósom vanKép, mondjuk én nem vagyok nagyigényû, mivel a férjem anyósa sokkal borzasztóbb, mint amit el tudtok képzelniKép.

Helyzetjelentés a kisasszonykáról: ma 8 hetes, nyúlkál a csörgõért a babatornáztatón, beszélget a családtagokkal - hõõõ, aaaahh - vigyorog nagyokat, bõg, 3 kajcsija stabil - reggel 1/26-6, 1/29-9 és az esti 1/28as. Súly majd este leszKépKépKép

Voltunk ma babakocsival 3ban sétálni, nagyon feszitettemKépKép

Fényképek vannak, de a rendszer átépités alatt, majd rakok fel újakat...

Kangi, látom nagyon leköt a tanulásKépKép. Lesznek vizsgák is, vagy mán csak védekezel?Kép

ZuluKépKép

Na megyek, mert szalad a lakás, jó lenne már ha leessne az a fránya esõ, még csak a lába lóg...
Pussz
Zsófi
csucsuka
 
 


Csucsuka,
jaj de hülye vagyok, még nem küldtem a gyogyit. De holnap beugrom a postára, megígérem.
Zsófi fél 8-tól fél 6-ig alszik? Irigyzulu, nagyon irigy...
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok!

De hõség van...
Remélem hétvégén is ilyen lesz.

Myssnia:Dorka is hasonlóan viselkedik, mint Szilárd, a legfeltünöbb az, hogy 2-3 óránként éhes, és ez nálla nem megszokott, így kicsit izgulok, hogy elég lesz e neki a tejcsi.

Hétvégén az esküvõn nagyon jól elvolt, úgyan megint idõzített kaki program volt, még jó, hogy volt váltóruha.
Este 11 felé még kimntünk a felvonulás térre, cba buliba, mert a fönökömmel volt "randim", na Chriss Normenre voltam kíváncsi, király hellyünk volt a Vip sátorban.A gyerköc jól bírta a hangos zenét, és a kézrõl kézre járok címû mûsort, majdnem megitatták sörrel is...

Manó: Elvitték a dossziékat végre, és kaptam egy klassz gurulós széket.Ha nem lesz meleg sétálhatunk.
Majd sms-en értekezünk.

Anyós téma: hát nem tudom én eddig semelyik anyós jelöltel sem jöttem ki, lehet, hogy bennem van a hiba.
Végül is nagyon õszintén segíteni akar, csak nem jól adja elõ, és mi a szomszédba építkezünk, de kár, hogy nem legó ház, hogy odébb viszem...

A 3 hónapos szurira vissza térve én semmi extra dolgot nem tapasztaltam Dorkán, sõt már a szúrás helye sem látszik.
Még aznap pénteken, volt egy kis hõemelkedése, kapott kúpot, de semmi nem volt nyügi, ugyanúgy nevetgélt, gagyarászott, és változatlanúl szopja az újját.

Kicsit kezd idegesíteni, mert mostanába már szopi után is az újja a szájábba, de ha éhes akkor már az egész ökle, én már rég öklendeznék.

Azon tünõdõk lehet, hogy éhes a gyerköc szopi után, azért szopja az újját.
Mert reggelente erre ébredek, hangos cuppogás...

Jók legyetek
Manó2+Dorottya


Ui:Dorka nagyon szereti a babygym-et, ezen elég értelmes "lógók" vannak, már tud kapaszkodni, csörög össze vissza.
Miért ázott át a polóm, tej áradat van, Dorka meg alszik, most mi legyen?
manó2
 


Franyo,
Muszaj voltam sutni egy tepsi turos valamit! Eleg erdekes lett! Piskotatesztat kevertem, a felet belekentem a tepsibe, ra a citromos turot, aztan fole a teszta masik felet. Mivel mindketto eleg keplekeny, igy a toltelek is ossze-vissza van benne, de jol nez ki!

Norka,
Ahogy az elottem szolok is irtak pici mennyiseggel kezdeni, es fokozatosan emelni az adagot. Es mindig szopi utan kinald meg, mivel a csecsemo fo taplaleka 1 eves korig az ANYATEJ!
Fincsi halat en is kernek!

A sutesre csak azert szantam ra magam, mert mar messzirol latszott, hogy delutani pihire eselyem sincs sajna!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Norka!

Hát megmondom õszintén én sem nagyon faxniztam Emmával, megkínáltam elõször pár kanállal, de már a 3. napon bevágott egy teljes adagnyi répát. Ez 4 hónaposan volt, gyönyörûen evett is 2 hónapig, aztán elkezdett sztrájkolni. Elõször egyáltalán nem akart kanállal enni, most ott tartunk hogy darabosat eszik, pépeset nem akar, így maradt a napi 1x fõzelék evés, ugyanaannyi mint 4 hónaposan. Ez van.Kép Szóval a legjobb tanács szerintem hogy ha már úgy érzed és elég idõs lehet kínálgatni, de az ütemet meg a mennyiséget ugyis õ dönti el.Kép

Manó2!

De jó hogy Dorka ilyen jól vislete a szurit. No meg az esküvõt. Tényleg extra szerencsétek van vele.Kép vagy lehet hogy egyszerûen te csináltad jól hogy nem kapattad el kissebb korában, ellentétben velem.Kép Ma telefon nélküli vagyok, valahol elhagytam, remélem a kocsiban van.Kép Így remélem holnapra már meglesz. Mondjuk holnap 11-re megyünk az Andráshoz Emmával, de utána talizhatunk, ha gondodlod és ha nem lesz ilyen döglesztõ idõ mint ma. ma csak a közértig mentünk el de nem volt jó. esetleg sétálhatnánk késõbb is, úgy 4 felé, akkor már háttha jobb idõ van. Úszni még úgyse mehetünk mert nem tudom a megfázása rendbejött e már, szerdán jöna doktornõ.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!Ne haragudjatok,hogy nem a temaval kapcsolatban kerdezek,de nagyon fontos lenne.Szoval mi a velemenyetek a Diane-35 fogamzasgatlorol?

Elore is koszonom
Névtelen
 


Sziasztok!

Na délután jót aludtam Kép mivel ez éjjel elmaradt Kép

Manó 2,
azt mondta nekem a doki néni, hogy ha a gyerkõc az öklét nyomja a szájába, egyáltalán nem biztos, hogy azt jelenti, hogy éhes. CSak azt nem tudom, hogy akkor mit jelent? Képmert hogy nem álmos, az tuti

LÁnyok, ez a tejszivárgás a cicibõl, ez az egész szoptatás alatt jellemzõ? CSak azért, mert elég drága a melltartó betét... (smucig Andi)

Anyóstéma: azért picit tartok tõle, hogy én is kibírhatatlan leszek - fõleg ha a leendõ meny el akarja venni tõlem ici-pici fiamat Kép

Ja, azt elfelejtettem írni, hogy anyósom kedveskedni akart, és áthozott még reggel 3 (azaz három darab) palcsintát

hú megjött a férjem, gyorsan küldöm meg ne lássa Kép
ANdi
psandi
 
 


ZsuzsiKép
Ha jó néz ki a süti, akkor hagy nézzük meg!

Manó2
Szilárd is öklözik, de nem az éhségtõl. Mivel telipocakkal is csinálja. Amúgy is mindent a szájábe vesz, mivel hogy úgymondjam, szájközpontú az ilyen korú gyerek. Kép Szerintem hagyd, ha tetszik neki.

Norka
Érdekes, mert nálunk mostanában észrevétlenül történik a kaki, hang nélkül. Elõtte mindig hangosan rottyantott.Kép

Momo
Tejügyileg javult a helyzet, az elmúlt napokban rengetegett szopizott Szilárd, sõt emlékeim szerint egész éjszaka rajtam lógott. De a régi mennyiség valahogy nem akar visszajönni. Kép Volt olyan este, hogy pótolni kellett.
Volt itt gyerekdoki, és szerinte, ha végérvényesen kevés marad a tej, akkor inkább gyümölcsöt-zöldséget kezdja adni, mint tápszert. Szerintetek?

Lányok!
Szilárd olyan gagyogással van, hogy csak ámulok, nálatok is ez megy?

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Kedves Névtelen!

Saját tapasztalatom nincs, de egy barátnõmét meg tudom osztani Veled.
Õ Diana 35-öt szedett, és mellette terhes lett, amit persze nem vett észre, mert a gyógyszer miatt továbbra is megjött neki, háromszor is. Aztán a harmadik hónapban irtó erõsen elkezdett görcsölni, vérezni, elvetélt.

Egyébként úgy tudom, ezt a gyógyszert inkább bõrgyógyászati problémákra írják fel, csak éppen az egyik mellékhatása az, hogy fogamzásgátló is egyben.

Andi
psandi
 
 


Myssnia,
Szerintem ha mindenkepp potolni kell, akkor tapszert adj meg Szilardnak! Meg korai lenne hozzataplalni! Tudod, az LLL es a WHO 6 honapos kortol ajanlja fokozatosan az etelek bevezeteset. Varjatok meg az augusztust, amikor a legfinomabb az oszibarack!

Nevtelen,
Van egy nemet baratnom, tizeneves kora ota szedte a Diane 35-ot, aztan most nem lesz terhes minden probalkozas ellenere sem, hormonproblemai vannak.

Andi,
Nekem ugy nez ki nem fog elmulni ez a tejszivargas, mindig ereszt a cicim. Vegyel moshato melltartobetetet, az egyszeri beruhazas, es akkor nem kell mindig eldobhatot venni. Kb. 1500-1600 forint 6 darab AVENT.

Miki is allandoan ki akarja kapni a sajat mandulajat, csukloig bent van az okle a szajaban. Az inye nincs megduzzadva, tehat meg nem a foga! De neha tokre idegesit, mert nem tudom mi baja!?!?!?

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Myssnia,
Kuldok egy kis kostolot!
Franyo,
Neked meg koszi az otletet! Bar a tied jobban nezett ki, es a recept is erdekelne, annyira megtetszett!

Kép


Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


NévtelenKép
Én 3 évig szedtem a Diane-35-öt, de elsõsorban bõrproblémákra. Az elsõ pár hónapban kicsit depis lettem tõle, aztán elmúlt. 3 év után azért cseréltem le, mert fájni kezdtek tõle a melleim. Egyébként a közbensõ idõszakban nem okozott gondot és terhes sem lettem csak úgyKép Ja és ma már két gyerkõcöm van, akik elég könnyen fogantak, szóval nem feltétlenül kavar be a hormonoknakKép

ZsuzsiKép
én naggyon irígy leszek, és még a meggyes lepényem képét sem küldöm elKép A valóság sajna az, hogy délután már be is faltuk, így csak az üres tepsit fotózhatnámKép

NorkaKép
szerintem, ha nem muszáj, ne siesd el a hozzátáplálást. A tempót meg, bármit csinálhatsz, a kiscsaj fogja diktálni. Az mellesleg teljesen egyéni, melyik gyerek mikorra áll át a normál kajákra. Timi még 20 hónaposan is szívesebben eszik pépeset, ha olyanja van, pedig mát annyi a foga, mint a cápánakKépKépKép

ZuluKép
a te lányod elvolt eddig a járókában??? Na ezért meg én vagyok nagyon irííígy, mert nekem Timi 5 percet se bírt ki benne és Zsebi is hasonlóan sanda pillantásokkal méregetiKép

Na húzok pancsiiránybaKép
üdv
Momo


Momo
momo
 
 


Kedves Andi,Zsuzsi,Momo!

Koszonom szepen a valaszokat,nem is tudjatok elkepzelni,milyen sokat segitettetek!Koszonom
Névtelen
 


Momo,
azért nekem is kijutott a jóból, Malacka sem bírta, akkoriban el sem tudtam képzelni, hogy van gyerek, aki hajlandó benne játszadozni, és van anyuka, aki tud fõzni éjfél elõtt, stb. De szerencsére vanKép. Csak most gondoltam bele, mi lett volna velem, ha Anna is olyan típusú baba lenne, mint a bátyja. Lehet, hogy már a Hárson csücsülnék.

Zsuzsi,
ez nem ééééér, Apánk követeli, hogy kérjem el a recipétKépKépKép, és holnap alkossak neki sütikét.
Tisztára kívánós lett mostanábanKép.

Myssnia,
szerintem is tápszert adj egyelõre, bár sok doki javasolja a korábbi hozzátáplálást, de hát attól nem lesz érettebb a kicsik bélrendszere, hogy az anyukának kevés a teje.
De remélem, javul a helyzetKépKépKép, és nem lesz aktuális ez a kérdés.

Gombóc,
merre vagytok?

megyek, elaltatom a Kiscsajt
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Momo,
Ha mar itt tartunk, Gyuri mar mindjart 31 honapos, es utal enni, ragni. Ugyhogy par napja megint elkezdtem neki turmixolni a kajat. Nem teljesen puresre, csak apro darabosra, igy nem tart neki 45-55 masodpercig egy falat lenyelese. Lemertem, tenyleg ennyi, iszonyat lassan eszik, amikor egyaltalan hajlando valamit a szajaba venni.

Most beszeltem Anyuval, a szomszedunknak megmaradt mind a harom beultetett embrioja. Ez eddig jo. De jovo heten megy redukciora! En meg itt siratom a babajat helyette! Kép Gondolkodtam mit is csinalnek a helyeben...azt hiszem hatgyerekes anya lennek inkabb, mint hogy ramutassak egyre, hogy azt koszi szepen nem kernem!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Mi sem tüntünk el csak hétvégén Pécsen voltunk. Vittük magunkkal a kicsit is és nagyon jól érezte magát, nem gondoltam volna hogy ilyen jól fogja birni. Úgy örültem, neki, az utat is jól birta meg a hétvégét is.
Nagyon jó idõnk volt szerencsére.

teszek fel egy pár képet

Kép

sziasztok
Andy és a holnap 5 hónapos Márk
andy78
 
 


Kép
andy78
 
 


Zulu,

Recept (mar amennyire en recept alapjan szoktam sutni...): 6-8 dkg szobahomersekletu vajat 4 tojassargajaval es 4 kanal cukorral kikeverni, hozzaadni 8-9 kanal lisztet, pici sutoport, es a vegen ovatosan belekeverni a 4 kanal cukorral felvert tojasfeherjet. Tettem bele pici citromlet is. Kb. egy surubb piskotatesztat kell kapnod.

Toltelek: fel kilo (nemet) turot osszekevertem cukorral, egy citrom lereszelt hejaval, es levevel.

A teszta felet belekentem vekonyan a tepsibe, ra ovatosan a turot, aztan a teszta masik felet, vigyazva, hogy nagyon ne keveredjen ossze, mert mindegyik eleg keplekeny.

Aztan sutes elomelegitett sutoben ameddig meg nem sul.

Megyek aludni, ma nem sok nyugi volt, seta helyett is a jatszoteret takaritottam, valami barom egy csomo uveget osszetort pont a jatekok alatt. Azt meg ugye nem szeretnem, ha pont az en kolykom esne bele.

Jo ejt!
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Ja és ha valakit érdekel a többi is feltettem a fotóalbumba Andy és Márk néven

Puszi
Andy
andy78
 
 


Sziasztok!

Hú ezek a sütik!..................Már idejét sem tudom mikor ettem utoljára sütit,azt meg fõleg nem hogy mikor sütöttem...
CSOROG A NYÁLAM! (nem a fogam jönKépKépKép)

Megfürödtünk,meg kajáltunk,és most haza jöttem,hogy aztán fél 11re megint vissza mehessek a picikéhez !

Ma vagyunk 4 hetesek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Olyan kis édes baba Marcika,csak ez a fránya kajálás megy nagyon nehezen,meg lassan.Pedig már úgy beleéltem magam hogy a héten hazajön!
Állandóan bealszik a kajálás közben,és mivel még a szondán keresztül kapja a kaját,nem éhes,nincs ami ösztönözze enni.
Hát most ezzel küzdünk!

Küldjetek még sütiket!!!!KépKépKépKép


Mariann&Marci
Mariann
 


Mariann,
Belejottok! Nemcsak a szonda miatt nehez, hidd el! Mikinel is ennyi idosen meg egy ora volt egy szopi, allandoan aludt kozben! A szuleszno az alla alatt masszirozgatta, nyomkodta, es olyankor mindig belelendult. Meg lehet kozben a fulet birizgalni, buksijat, hatat, vallat simogatni, talpat csikizni, hogy kicsit jobban belehuzzon! Minden kortyert meg kell kuzdeni, de kesobb mar jobb lesz!
Nem lehetne megbeszelni a korhaziakkal, hogy vagy ket oran keresztul ne kapjon szondan kajat, hogy megehezzen? Talan akkor konnyebben menne!
Nagyon drukkolok Nektek, hogy most mar hamar otthon legyetek!!!!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Myssnia!

4 hónapos kor altt szerintem mindenképpen HA tápszert adj neki. Eleinte az új ízekkel csak ismerkednek, lehet hogy pl cska hetek után vált ki étkezést, de ha nem, akkor is a táp még jobb nekik ennyi idps korban.
Én Emmának 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, és még ezt is sokan korainak tartották, de nekem ekkor már egyáltalán nem volt tejem, és Emma is szívesen fogadta az új kajcsikat, de a 4 hónapos kort kivártuk.

Manó
manó
 


Tegnap du., este nektek sem mûködött a babanet?

Naaagyon rossz éjszakára naagyon rossz nappalunk volt. Lehet, hogy most ért el a 6 hetes ugrás, mindjárt 7 hetesen? Szal egész éjjel cici zûrzavaros emlékeim szerint, egy idõ múlva már fekve az ágyamban, és gyakorlatilag egész nap cici max. 10 perces alvásokkal tarkítva. Csak hagyjon egy picit aludni Julka az éjjel, mert teljesen kivagyok.Kép

Anyós: én már elhatároztam, hogy le fogom írni, ami idegesít anyósban (ritkán látom szerencsére) és anyámban. Mert tuti nem fogom magamban észrevenni anyósként! Belegondoltatok már, hogy felneveljük a kölyköket, aztán jön egy ezeridegen és elviszi? Az én fiam már "szerelmes", a nagyobbik lányomba szerelmes egy nekem nagyon antipatikus ovistárs, úgyhogy kezdem megérteni az anyósokatKép

Kangi, ZsuzsiKép
NyamiKép Én csak egy menedzsertortát alkottam, azaz ostyalapok közé egyszerû kis diós krémet tettem.

NorkaKép
Szerintem is babafüggõ a kajaütem. Arra vigyázz majd, hogy egyszerre csak 1 fajtát adj neki, hogy derüljön ki, ha nem bírja. Nálunk Andris rekordsebességgel jutott el a 2 decis fõzelék teljes elfogyasztásáig már 5 hónaposan, késõbb még 1-2 krumplit is kellett pluszban fõzni neki, Zsuzsi 10 hónaposan volt hajlandó lenyelni az elsõ falat kaját, de még másfél évesen is a fõ étele a szopi+tápi volt.

MyssniaKép
Én úgy tudom, hogy 6 hónapos korig inkább tápi mint hozzátáplálás, de min. 4 hónapos korig. Ui. azért vannak olyan babák mint Andris is volt, hogy 5 hónaposan egyszerûen nem volt elég neki a tej nem mennyiségben, hanem kalóriában - muszáj volt kalóriadúsabb ételt kapjon. Ez onnan derül ki, hogy a gyerek agyonszopja magát, vagy az ajánlottnál is több tápit iszik, és mégis éhesen bömböl.

AndyKép
Márk nagyon édes! Az a nagy haj, meg szemek!

ZsuzsiKép
Az a baj a többes embrióval, hogy tkp már szimpla ikrekkel nõ a mindenféle baj valószínûsége. De három gyereket már sokan szültek! Múltkor láttam az állatkertben kb. 2 éves 3-as ikreket, hám volt rajtuk, azon kb. 2 méteres póráz anyuka-apuka csuklójáig. Csak néztem megrovóan, hogy micsoda lelketlenség így kipányvázni gyereket, aztán rájöttem, hogy 2 szülõ nem tud 3 fele futniKép

TimiciKép
Kitartás, Bence elõbb-utóbb jókat fog forgolódni egyedül is, aztán jön a "mászni szeretnék, de még nem haladok", aztán jön a "járni szeretnék, de csak kézenfogva megy, ha nincs bútor", aztán jön az, hogy mindenfele felmászik, szalad, anya lógó nyelvvel utána, aztán jön a bicikli, roller, megáll-e vajon a sarkon, és aztán már nõsül isKép
Sógórnõ biztosan irigyel, azért ilyen savanyú a szõlõ nekiKép

Urszila
urszila
 
 


Sziasztok!
Koszonom a hozzataplalasos tapasztalatokat! Meg nem keszulok ra(vagyis nem holnaptol Kép Ö, csak kivancsi voltam. Igazabol meg el sem tudom kepzelni,hogy Jazi mast is fog enni,mint tejcit!!

Lanyok
A sutik nagyon gusztak!! Ennn iiiissss! Kép

Mariann
Remelem hamar,hamar sikerul!Zsuzsi 5lete szerintem is jo, mert ha egyszer nem ehes,akkor minek torne magat?? Jogos!

Most hirtelen ennyi, kidoltem.

Jo ejt
Norka es regalvo Jazmin
norkini
 
 


MariannKép
Nálunk is nagy bealvások vannak még, pedig Julka mindjárt 7 hetes! A nyakát szoktam birizgálni a vállánál, a klinikán a csecsemõs azt mondta, hogy ott van valami reflexzóna. De az sem jön be mindig. Csak Marcival persze óvatosabbak. Át tudom érezni, hogy milyen türelmetlen vagy, kitartást neked!

Urszila
urszila
 
 


Mi is eltûntünk egy kicsit, de a "tápszer téma" engem is érdekel-bár Dana már majdnem 5,5 hónapos.
Múlt kedden megjött. Fujj, fujj szegény Zsuzsó pedig állandóan szoptat, éjszaka is. És baromira megcsappant a tejci. Minden okos azt mondta, hogy 2-3 nap. Aztán mégis el kellett kezdeni fölélni a lefagyasztott igen csekély tartalékokat. A 4. napon pedig mélyvízbe dobtam a kiscsajt (még sose evett semmit anyatejen kívül) és kaptt burgonyás sütõtök címû kaját. A legviccesebb, hogy meg sem lepõdött, rögtön lenyomta az üveg 1/3-t. Többet nem mertem neki adni. Valószínûléeg igencsak ki volt éhezve szegény gyermekem. Csak annyi változás volt, hogy szombaton is és vasárnap is csak egyszer kakilt. VAsárnap óta vissza állt a régi rend és újból csak tejci van. Azért egy kicsit ijesztõ volt.

Rá kellett jönnöm, hogy anyós ügyben kifejezetten szerencsés vagyok. A gyerek meg úgyis megbünteti, ha olyankor veszi föl, amikor nem kéne, ugyanis olyankor irdalanul elkezd üvölteni és csak az apjánál vagy nálam hagyja abba.

Kakukk,
bocs, de a múltkor nagyon elbénáztuk a napot. Jól vagytok?
Andy,
Márk nagyon szép és egyáltalán nem tûnik soványnak.

Dana fintor:
Kép

Zsuzsó
zsuzso
 
 


Húú, mire végigolvastam!!!
Rossz volt a gépünk (pontosabban a videokártya hûtõventije tojt be), és csak most jutottam ide, de már kb. egy órája olvaslak titeket, és úgy szeretnék írni egy csomó mindent, de egyszerûen képtelenség, meg álmos is vagyok...

Zsuzsi,
a te sütid is szuperül néz ki!!! Mind a kettõ! Kép Holnap küldöm a túrósom receptjét, okszi?

Drukkoljatok, holnap megyünk a 3 hónapos oltásra, ne kattanjon meg szegény gyerek!!! Majd jövök beszámolni (ha hagyja...)

Hátha holnap többet is tudok írni, már úgy lemaradtam mindenrõl Kép!

Pusz
Franyó
franyo
 
 


Sziasztok!

Névtelen!
Én sajnos nem ismerem ezt a bogyót.

Andi!
Miért lennél smucig? Nekem nagyon bevált még Mikinél a mosható melltartóbetét. Ez eldobható pillanatok alatt átázott a közepén.

Szütik szuperek, a babák még szuperebbek. Kép

Magdi
36+1
gallainémagdi
 
 


Szütik= sütik. Kép

Magdi
gallainémagdi
 
 


Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

Nagyon köszi a bókokat süti-ügyben, neeeem olyan nagy dolog, a kicsilány olyan jól viselkedett, hogy csak na, két gyerekkel már biztos nem menne Kép. A túrós meg annyira egyszerû, hogy igazán nem érdemlek érte dicséretet,

ITT A RECEPT:
Egyszeru turospite
Hozzavalok a tesztahoz:
2 pohar liszt, 1 pohar kefir, 1,5 pohar cukor, 1 csomag sutopor, 0,5 pohar olaj, 2 db egesz tojas. (A pohar nagysaga a suto, illetve a tepsi meretetol fuggoen 2 dl-tol 3dl-ig ertendo, de mindig és minden nyersanyag tekinteteben ugyanaz a meret legyen.)
Hozzavalok a toltelekhez:
1/2 kg tehenturo (en 3/4 kg-bol szoktam), 1 db egesz tojas, mazsola, vaniliascukor, kristalycukor, reszelt citromhej, orolt fahej izles szerint.
A teszta nyersanyagait jol osszekeverjuk. A tepsit olajjal kikenjuk, mielott az elso tesztareteget beleontenenk. (En sutopapirral szoktam kibelelni a tepsit.) A jol
osszekevert massza haromnegyed reszet jo meleg sutoben, de lassu tuzon felig megsutjuk. Amikor felig megsult,
a sutobol kiveve megkenjuk a toltelekkel, es betakarjuk a megmaradt 1/4 resznyi tesztaval. Ujbol sutobe teve lassu
tuzon teljesen megsutjuk.

Anyóstéma:
borzasztó némberek vannak... azért remélhetõleg mi nem leszünk ilyenek, ugye??? Nehogy meglincseljetek, de nekem az anyósommal is szerencsém van, viszont az anyámat már nem népszerûsíteném Kép. És ráadásul közel is lakik hozzánk!

Myssnia,
gyereknapi kép szuper, meg a csókos avi is nagyon édi!!! Kép

Andi,
ne húzd fel magad hülyék miatt, inkább röhögj rajtuk egyet! Kép

Timici,
kis kancsókat, ha jól emlékszem, Skála háztartási osztályán vettem olyan 300 Ft körüli összegért, tavaly.

Háromhónapos nyavalya:
nálunk még nem jelentkezett, Annácska mostanság tök jól "mûködik", nagyjából kiszámítható, sokat alszik, nevetgél. Na de majd most az oltás! Kép

Momo,
én is akarok cseresznyéééééééééét!!!!!!!!!!!! KépKépKép

Timici,
ez nálunk is így volt, én sem akartam, hogy bárki is átjöjjön hozzánk segíteni szülés után, hármasban akartam lenni Apával meg a kicsivel, végül Anyós átjött a legelsõ nap fõzni, szerencsére nagyon diszkréten viselkedett, mint aki ott sincs, és hamar elment, viszont Anyám hozta a formáját, miután érthetõen hatszor is közöltem vele, hogy NE jöjjön, õ csakazértis megjelent, majd szemrehányást tett, hogy én direkt eltávolítom tõle a gyereket, sajnálom tõle... NO COMMENT.

Norka,
már megint a kakatéma! KépKépKép Gratula! Kipróbálom majd én is a Hohes C-t!

Zulu,
Malacka papucspisi KépKépKép!!!

Dicsekszem picit: Anna vasárnap délután átfordult hasról hátra, annyira édes volt!!! Azóta többször is produkálta már.

Zsuzsi,
a fenti recept is olyan, hogy amikor ráteszed a tölteléket a félig megsült tésztára, az még picit képlékeny, nem is beszélve a fölsõ tésztarétegrõl, szóval itt is picit keveredik a töltelék a tésztával!
Még egyszer megnéztem tesütidet, nekem direkt tetszik ez a hullámos töltelék, és már csorog a nyálam KépKépKép!!!

Momo,
meggyes lepény nyammmmmmm!!!!!!!

Andy78,
Márknak hatalmas szemei vannak, nagyon helyes kissrác!!! Kép

Mariann,
drukk, hogy minél elõbb menjen a kajálás Marcinak, és persze hogy minél elõbb otthon lehessen veletek!!!!!!!!!!

Zsuzsó,
Dana ééééééééédes!!!!!!!!!!!!

Na megyek, felébresztem a kiscsajt, mert menni kell lassan oltani Kép

Pussz
Franyó
franyo
 
 


Sziasztok!

Tapasztaltabb anyukák, segítség!!!
Levi két hete kap anyatejen kívül mást is, konkrétan sárgarépapürét (Nestlé, mert abban nincs cukor) és a héten kipróbáltam a vegyeszöldséget is (burgonya, karfiol, répa, zöldborsó). Nem is volt semmi gond, a gyermek befalta rendesen, de olyan furcsán kakil mostanában. Minden pelusban van egy hurkácska, és amikor elkezdem cserélni a pelenkát, letörlöm a popsiját megindulnak újabbak. Lehet,hogy nem tud a pelenkába szilárdabbat kakilni? Vagy ez nagyon hülye elmélet Kép? Minden pelenkacsere sokáig tart, mert ugyebár ott állok és várom az újabb adagot, hogy ne maszatoljon össze mindent Kép. Lehet, hogy már most a bilire kellene szoktatnom Kép!
Más is tapasztalt ilyesmit?

Franyó!
Oltás Kép.

Hozzánk 7 (!!!) hétig járt anyósom. Lehet, hogy én viszem el a pálmát toleranciában Kép? A vége nálunk is az lett, hogy Õ dadusgatta a gyereket én meg csináltam a házimunkát. Az utolsó két hétben már örülhettem, ha a szoptatásra megkaptam a gyerkõcöt, annyira elszaladt vele a ló... De még akkor is fogta a kezét (nesze neked meghitt szoptatás), utána böfiztette stb. Pokoli volt, sajnos azt kell mondanom.

Mennem kell szoptatni, szép napot mindenkinek!
Pusza, Virág
virga
 
 


Nahát, hol van mindenki? Most, hogy tudok netezni, nincs akkora élet??? Kép

Megjöttünk az oltásról, kicsi Anna egy hõs volt, amikor megszúrták, picit legörbült a szája, de nem sírt! Hazajöttünk, adtam neki egy félnek-induló-de-háromnegyed-lett kúpot, és egyelõre semmi különleges nem történt, eljátszogatott az ágyában, nevetgélt a károlykákra (így hívjuk az ágya fölött zenélõ, körbe-körbe keringõ bohócokat, fogalmam sincs, honnan jött az elnevezés Kép), majd elkezdte szopni az öklét, és picit nyüglõdött, ráadásul megérkezett az anyukám (ld. fent Kép), aki kézbe szerette volna fogni. Akkor megetettem, és egybõl elaludt, most is alszik szépen Kép.
Akik már kaptak ilyen oltást: délutánra várható a nyûgösködés meg a láz??? Vagy nem feltétlenül jelentkezik minden babánál?

Virág!
Én ugyan még nem vagyok tapasztaltabb anyuka, meg én nem adtam neki még mást anyatejen kívül, de pár hete nálunk is "keményebb" a kaki (szóval nem híg, vizes, hanem inkább krémes állagú), és ezt eddig még Annácska se nyomta ki "csak úgy", hanem mindig akkor, amikor kipelusoztam, és masszíroztam a hasát, meg tornáztattam, az alárakott pelusra jött ki. Szóval lehet, hogy tényleg a halmazállapot okozza... Én nem értek hozzá, de, ha jól tudom, az almát szokták javasolni, hogy az valamennyire hígítja a kakit. Mondjuk nekünk ez még odébb van Kép.

Nagyon durva, amit anyósodról írsz!!! Én ki nem bírtam volna, a legangyalibb anyóst sem lehet ennyi ideig elviselni!!! Az én anyósom aranyos, kedves, nagyon szeretem, de pár napnál többet nem szeretnék együtt tölteni vele egyszerre! Hát te tényleg nagyon toleráns vagy, és hogy sikerült lerázni végül, hogy ne szokjon teljesen oda???

Franyó
franyo
 
 


Annyit írtatok, hogy nem gyõzöm olvasni. De nem adom fel!Kép
Addig is magunkról.
Roni idõközben 2 hónapos lett. Néha-néha átalussza az éjszakát. Sajnos még nem rendszeresen.
Mindketten voltunk 6 hetes kontrollon. Ronival minden rendben. Csütörtökön kapja a 2 hónapos oltást.
Nekem a terheléses cukrom 9 lett, ami magasnak számít, ezért ma megyek a diabetológushozKép.

Lányos anyukák!
Roni kapott fülbevalót az egyik rokonunktól. Ti kilyukasztottátok a kiscsajok fülét?

Most ennyi, mert fõzök, mosok és közben még Roni is rázendített.

Maci_2 + bömbi Roni
maci_2
 
 


Sziasztok!

Franyó,
és Te hogy viselted a szuritKép? Nálunk a Maca a könnyebb eset.
Annát csak a 4 hós oltás viselte meg, délutánra bedagadt egy picit a lábacskája, de kapott egy kúpot, és elmúlt.

Maci2,
jó, hogy tudsz egy picit írniKép. Mi nem lyukasztottuk ki a kiscsaj fülét, és nem is fogom, egyik fõ parám, hogy belekapna a fülbevalóba, és kitépné. Vagy késõbb az oviban, suliban, stb. történne vmi. Majd ha már nagylány leszKép

Virág,
szerintem most picit fura Levi pocakjának a más típusú kajcsi, azért kakil ilyen érdekeseket. Ne izgulj, lesz az még izgalmasabb. Én többször zaklattam a dokinénit véres kaki (cékla), fonalféreg (banán), bélfertõzés (sóska, spenót, saláta) gyanújávalKép. Szerencsére roppant türelmes dokinénink van.

Zsuzsi,
köszi a receptet, kipróbálom.
JátszótérKép. Én a csikkeket szoktam minden reggel kivadászni a homokozóbólKép.

pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok!

Franyó!

A hõemelkedés este felé és holnap várható. De nem nyûgösek tõle általában, legalábbis Emma ugyanúgy szokott viselkedni mint máskor, igaz én végig szoktam neki adni a kúpot 8 óránként, néha még panadolt is közben, kb 2 napig. A nyûgösség inkább a 2 hónapos oltásra jellemzõ. esetleg még a lába fájhat.

Maci!

Én nem lyukasztattuk ki, pedig õ is kapott fülbevalót a leendõ keresztapukájától. Énmajd akkor lyukasztatom ha õ kéri. Az enyém is így volt annak idején, és szerintem ez így jó. Szerintem vagy a szülészeten kell kszuratni,vagy kilövetni amikor õ kéri. Sose vinnék egy pár hónapos babát fülbelövésre, mivel nekem a 3. luk a fülemen 15 éves koromban lett kilõve, így még pontosan emlékszem milyne érzés.Kép

manó+írtózatosan hisztizõ Emma, nem alidnu pedig rettentõ álmos. Ringatom ezerrel a lábammal de csak dobálja magát.Kép
Most mondjátok meg egy közel 8 hónapos baba miért hisztisebb mint valaha is volt?KépKépKép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok Lányok,

...most egy kicsit netezek...végre...bár inkább ebédelnem kéne. Egyszerûen nem tudom elképzelni, hogy Ti hogy tudtok ennyit írni. Irígy gömb Kép

Sütik...nyami-nyami...remélem nálunk is lesz. Ma fõzõ nap van, ami azt jelenti, hogy 8-10 féle kaját sütnek-fõznek a szakácsok (tudjátok, az újságba, amit Kaska taliján osztogattam)...reggel nagyon "jó" volt pacal szagra ébredni..és hát a mostani illatkavalkádok is...izé...khmmmm...

...na lehet, hogy ennyi volt? Kép Lili rákezdett....
...
...Apa bement hozzá Kép

Andy,
Csak ámulok-bámulok, mekkora haja van Márknak Kép

Magdi,
Mikor jösz át a maradék babacuccokért?

...na Apa jött, hogy nyafizik Lili..dehát Neki most fotózni kell, úgyhogy én most L.

pusz,

gömb, aki reménykedett, hogy egy kicsit társaloghat Veletek, de nem hagyják Kép
gombolyu
 
 


Sziasztok anyucik!

sajnos ált. csak olvasni van idõm, de most Szonja itt alszik a mellkasomon igy tudok írni.

Anyós témához:

Én nem mentem férjhez,de a párom anyuja a világ legrendesebb anyósa, egy udvarban lakunk,/ikerház/ tehát várható lett volna az ostrom, de Õ azon az elven van, hogy a gyermek az anyáé, de ha kell Õ bármikor ott van és segít.
Két hétig fõzött nekünk, aztán mondtam, hogy köszi most már tudok fõzögetni, de most is sokszor besegít. Napközben is csak párszor jön babázni, imádja Szonját de csak mértékkel nyaggat minket. Anyámnak is elfogadnám, bár anyuék is a lehetõ legjobb fejek, heti egyszer jönnek, anyu hoz kaját, sütit, 2-3 órát babáznak és mennek. Szóval anyósra visszatérve, mindenkinek ilyen rendes asszonyt kívánok...
Ja amúgy 6 gyermeke van, csak a párom él külön családban, a többi ötöt Õ nevelgeti, egyengeti útjukat. Minden gyereknek megvan mindene, saját építési telek a legkisebbnek is és mellesleg fogyatékos gyermekeket tanít, nincs határa az emberszeretetének!

Szonja elmúlt 1 hónapos, volt 1-2 zûrös éjjelünk, de amúgy elvagyunk. Csak errõl a mellkason elalvásról tudnám leszoktatni. Egyre többet mosolyog, nézelõdik, hasfájósságára segített az Infacol nevû készítmény, de most újabb nyomorunk, a szájpenész! Borax glicerint javasoltak rá, ma megyek venni. Nektek volt ilyen gondotok? Szerintem a kezével vitt valamit trutyit a szájába, mást nem tudok elképzelni.

Süti készítõk minden elismerésem a tietek, remélem nemsokára nekem is lesz rá idõm.

Hát ennyire futotta, megyek mert odaég az ebéd és kispapi éhes marad!

Puszi mindenkinek

dinihe+ hason összetekeredve mellkason alvó Szonja
dinihe
 


Sziasztok!

Virág: Az én fiam már 3hónapos kora óta kap fõzeléket, és hát igen nehéz volt megtanulnia, hogy a keményet is kitudja nyomni a pelusba, a mai napig a legtöbbször ugy kakil, hogy kicsomagolom és akkor jön a kaki, ne lepödj meg ezzen, egyébként a sárgarépa megfogja a székletüket a babáknak. Én már mindenfélét adok a fiamnak mostmár elkeztük a 6hónapos kajcsikat is. A székletten én ugy javítottam, hogy lehet kapni ezt az eper alma gyümölcsdeszertet és azt kikeverem a tápszerrel és ezt kapja nagyon hatásos nem lesz olyan kemény a kaki és 4 hónapos kortól lehet adni.

Köszönöm a bókókat a fiam nevében.

Ma megkaptuk az 5hónapos oltást szegénykém nagyon sírt, de megnyugtattam, hogy legközelebb csak jövõ ilyenkor fog majd kapni addig nem.

Na most én is megyek
Sziasztok
Andy és a ma 5hónapos Márk
andy78
 
 


Sziasztok!

Megpróbálok ismét sok napos lemaradást behozni, bár nincs sok esély rá.
Mi jól vagyunk, bár tegnap megjártuk az ügyeletet, mert lilás-vörös volt a szemhája, hol az egyik, hol a másik. Más baja nem volt, végül azt derítettük ki az orvossal, hogy a naptejet beledörgölhette a szemébe. Az orvos a babaülésben ülve, felöltöztetve megnézte a szemét, majd kaptunk egy papírt arról, hogy milyen a hasüreg, a szívhang, a garatok, stb. Pontosan ua. a szöveg, mint az elõzõ alkalommal. Vicces volt.

A 11 órai lefektetést követõen elég stabilan alszik hatig-hétig, aztán szopi, és tovább legalább 9-ig, velünk együtt. Tök jó!

És még egy jó hír: mintha több idõt bírna ki két etetés között. És mintha a tejem is több lenne egy kicsit. Valamelyik nap kivettem a szájából egy pillanatra a cicit, és több sugárban spriccelt a tej. Kicsit megijedtem, aztán többször kipróbáltam. Apát is ijesztgettem vele. Kép

Ja! És a hasfájósságnak is vége. Viszont azt hiszem, kezdõdik a fogzás, minden iszonyatosan rág, és közben nyöszörög, panaszkodik. Úgy sajnálom. Ez megy már két-három napja. Szerintetek is a foga?

Miszike! Voltam a bunkózósban, nincs nagy kínálat tépõzáras figurákból, egy-két darab van, nem különösebben izgalmasok.

Timici! Mi kb. három naponta vágjuk Lõrinc körmét, és így is mindig összekarmolja magát.

Andi! Adhatok egy okoskodó tanácsot? (Két anyóssal a hátam mögött – egyik sem könnyû eset.) Engedd, hogy a kocsit, vegye fel idõnként a gyereket. Nyilván õ is imádja, még ha rossz is a természete. Nagy dolgokon idegesítsd fel magad, a kicsiken nem érdemes. Persze, nem ismerem a körülményeket, de próbálj türelmesnek lenni, ha lehet. Bocs az okoskodásért! Kép
Rossman: ismerõs!

Virág! Azért a hét hét nagyon sok! Aztés is nehezem bírnám, bármilyen bölcsnek is akarok látszani. Kaki: Kép Tanácsot adni sajna nem tudok.

Dinihe! Azért a Te anyósod az igazi. Szájpenészünk nem volt szerenxcsére, így sajna nem tudok segíteni.

Andy! De jó nektek, hogy egy évre letudtátok! Végre fellélegezhetsz.

Manó! Hisztis Emma: Kép Kép Kép Vajon mitõl! Tudom, hülye kérdés.

Zulu! A doktornéni zaklatása aranyos történet. Én is mindig hívom valami hülyeség miatt. Az enyém is türelmes. Elsõ babás mamák orvosválasztásánál ez az egyik fõ szempont: bírja-e a zaklatást. Kép

Maci2! Ez a cukor dolog necsak a terhesség alatt volt? Vagy elõtte is volt problémád a cukroddal? Úgy sajnállak! De jó, hogy végre megvagy!

Franyó! Remélem, megússzátok ennyivel. Gratulálok a hõs lányodhoz! Ha nem eszik, csak anyatejet, mitõl szilárdabb a kaki? Szegény, hogy nem tudja egyedül kinyomni! Hogy mi minden vár még ránk!!! Átforduláshoz is gratula!

Felébredt, pelenka a szájában, nyögdécsel.
Majd még jövök.

Beu
beu
 
 


Maci_2,
szerintem ne is próbálkozz végigolvasni Kép, képtelenség!
Fülbevaló: én még nem lyukasztattam ki Anna fülét, de Zulu parája elgondolkodtatott, lehet, hogy nem is fogom egy darabig, csak ha majd õ kéri...

Zulu,
köszi az érdeklõdést, én elõre féltem, most már kezdek hinni a szerencsémben, bár Anna épp most zendített rá, lehet, hogy mégis fáj neki???

Manó,
köszi az infót, akkor este mindenképp megmérem, és szerintem adok neki éjjelre kúpot is, biztos ami biztos.

Gömb,
mi az a fõzõnap? Milyen újság? Én nem voltam a talin brühühü... Kép

Dinihe,
Annának is volt egy olyan idõszaka, amikor mindig félkezes voltam, mert csak a kezemben/vállamon volt hajlandó elaludni. Ha letettem, ordított. Aztán leszokott róla magától! Kép

Beu,
jó fej a dokitok Kép, nem is olyan vicces... Ma már nem olyan Lõrinc szemecskéje?
Anna is kb. 2 hete végigalussza az éjszakákat, kb. 9-10 körül van az utolsó evés (vagyis az evés vége, mert az eleje kb. fél 8-kor Kép), utána 5-6 körül ébred a kis drága, eszik, nagyokat mosolyog ránk, és hamar visszaalszik, kb. 10-ig.
Hogy mitõl szilárdabb a kaki, ha csak anyatejet kap...??? Ez egy igen jó kérdés, én már feltettem a gyerekorvosnak, de nem kaptam választ, csak azt, hogy "van ilyen, majd elmúlik, ha gyümölcsöt kap". Én beletörõdtem, hogy Anna ilyen, és kész. Mások naponta kakilnak a pelusba hatalmas trottyokat, õ meg 3-4 naponta egyet-egyet a kitartó masszírozgatás és torna után. Ez van. Eddig bíztam a "majd a gyümölcs"-teóriában, de most Virág írja, hogy még szilárdabb lett a kaki a fõzeléktõl, hát én nem tudom, mi lesz, ma még asszem kipróbálom a Myssnia-Norka féle Hohes C-verziót is, hátha az segít KépKépKép.

Pusssz
Franyó
franyo
 
 


Andy78,
Bocs, ne vedd okoskodasnak, de az eper nem ajanlott egy eves kor alatt. Es minel kesobb kap egy baba az anyatejen/tapszeren kivul mast annal jobb. Meg fejletlen a belrendszeruk, ezert nehezen viselik az egyeb taplalekot, ezenkivul kesobb allergiat, egyeb panaszokat okozhat a tul korai hozzataplalas. Az meg hogy mit irnak a bebietel oldalara, hogy mennyi idos kortol ajanlott, az megint mas dolog. Termeszetesen a gyartonak annal nagyobb haszna van belole, minel korabban kezdik el bebietellel tomni a babakat!
Szep a kisfiad, jo nagy haja van!

Virag,
Mikinek volt olyan idoszaka, hogy csak kibontott pelenkanal kakilt, sot, meg most is inkabb ezt a megoldast preferalja (kiveve a mai napot!)! Pedig o meg csak anyja tejen el!

Dinihe,
Szuper anyosjelolted van! Le a kalappal elotte! Es elotted is! Keves meny beszel igy az anyosarol!
Szajpeneszt ne fogd fel akkora tragediakent, ne is keresd az okat. Tuti egyszer minden csecsemonek van! Itt Nemetorszagban addig nem is nyulnak hozza, amig a babanak lathatolag nem okoz problemat, mert azt mondjak, hogy ugyis visszajon, ill. a nyelv papillarisokkal (?) van tele, amiben megbujnak a gombak, emiatt a kezeles ugyis hatastalan. Azert nekunk is van itthon egy uveg glicerines borax otthonrol!

Fulbevalo: en ovis koromban szerettem volna fulbevalot, es boldogan mentem be a Tetenyibe egy ismeros fulorvoshoz, aki vallalta, hogy kilyukasztja a fulem. Nem emlekszem kulonosebb fajdalomra, csak a mutolampa fenyere. Viszont kesobb derult ki, hogy van neminemu femallergiam, ugyhogy fulbevalot nem sokat hordtam!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Andy: Márknak milyen hosszú haja van? Készre meg vagyok lepdõve, mutattam is a páromnak...
Te mit adtál a gyerköcnek 3 hónaposan, mert Dorka is elmúlt (3 napja) 3hónapos, és ahogy észreveszem kevés a tejcsi, mert szegény 2-3 óránként enne, eddig ha üvegbõl adtam neki 180-200ml akkor kibírt 4-5 órét is, most hogy túlnyomórészt szopizik, nem tudom mennyit eszik sajna, de sürrûbben is követeli a kajcsit.
Valahogy tápszert nem nagyon akarodzik neki adni, az olyan -"mûnek" hat, inkább valami "élöbb" dolgot szeretnék ha lehet.

Kinek mi a véleménye a tápszeres dologról, jó az? Vagy ha lehet mást, akkor miért ne?

Manó: Szegény Emma és szegény "Manó", tudod most kell a sok sok türelem... Voltatok az Andrásnál?
Me délután mi a Gáborékkal találkozunk, jönnek hozzánk vendégségbe..
Változott a program mert hétvégén nem Alsópáhokba megyünk, hanem Révfülöpre.Az evangélikus egyháznak van ott egy Oktatási Központja, és oda megyünk, ott is van kiságy, meg minden, és csak 3500 ft/fö teljes ellátással. Nem mindegy...
Szerintem nagyon jó hely, már töbször voltunk ott konferenciákon, augusztusban is készülünk, szerintem Andrisék is, az utóbbi 2 évben eggyütt voltunk.

Képzeljétek teljesen el vagyok varázsolva szegény Dorkának tea "sûrítményt" adtam, eddig mindig a 260ml aventes üvegbe csináltam neki teát, erre ma a 125ml-be és 13gr teát tettem bele a (6,5 gr helyett) közel 140ml vízhez, és mind megitta...
Remélem nem lesz semmi baja.

Na már megint felsírt a kisasszony, mostanában nem sokat alszik, normális ez? Elalszik akkor csönd van 50-60percig, max 1,5 óráig, aztán sírás.

Kinek hogy viseli a csemetéje a vihart?
Szegény Dorka tegnap megjárta, én békésen pancsoltam a kádba, Õ meg a nagy ágyon játszott, és közben kitört a vihar, én bent nem hallottam, és mire kimásztam a kádból szegébny úgy sírt a dörgéstõl, hogy na, mert persze nyitva volt minden ablak, erkély ajtó...Felelõtlen szülõ...

Jók legyetek
Manó2+Dorottya
manó2
 


Mi ez a pangás? Direkt, mikor végre jövök??? Kép

Mariann! Kajcsiösztönzõ drukk megy ezerrel! És gratula a négyhetességhez!

Zsuzsó! Jól értem? A rendes kaja után visszaállt rendesen a terjtermelésed? És Dana is problémamentesen szopik továbbra is?

Beu és a bekakilt Lõrinc
beu
 
 


Zsuzso!

Orulok, hogy megusztatok a tejcihianyt, most mar minden honapban lesz nehany nehez nap? Jo, hogy szerette a kajat.
En azon gondolkodtam, hogy majd Sinlac pepet adok neki, az vmi szentjanoskenyermagbol keszult vmi, nincs benne semmi tejfeherje, es allitolag szeretik a babak.
Mi megvagyunk, majd valamikor mehetunk setalni!

Most mennem kell, puszi mindenkinek, kovetem az esemenyeket, de ennel tobb idom nem nagyon van. En is igyekszem foltenni kepet, mert vannak ujak,
Udv
Kakukkfu, Emma
kakukkfu
 
 


Sziasztok!

manó2!

Voltunk, legközelebb viszont csak 1 hónap múlva megyünk. Emma most nem viselkedett olyan jól, verte az asztalt és állandóan belegagyogott abba amit mondott az András.Kép Egyenlõre sokra nem jutottunk, nagyon nem vagyok otthona témában, kaptam csomó füzetet amit ki kell olvasni és majd 1 hónap múlva arról beszélgetünk. majd téged is jól kifaggatlak.Kép Mindegy hová mentek, lényeg hogy biztos szuper lesz. sajnos az én férjem hétvégén , sõt már holnap után Pécsre megy versenyre,de még nem merjül elkísérni, ott nem olyan jóka körülmények. Jön keresztanyukám, de ahoyg õt ismerem inkább nehézség lesz , mint segítseg.KépKépKép

kajcsi: Én tápot adnék, bocsiKépKépKép Max kiegészítésként adnék, a napi 5x evésen túl, kóstolónak egyebet, de azt is inkább csak 4 hónapos kortól.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziaasztok!

Manó2: Én tápszert adtam a kicsinek meg tejpépet meg krumplifõzeléket. De én korábban kezdtem mindent egy hónappal mint ahogy az a fözelékeken fel van tüntetve, ezért lehet, hogy lesznek olyanok akik megszolnak, de a fiamnak nem lett semmi baja, sõt nagyon szereti a fözelékeket de persze tápszerrel keverve, ha ugy érzed hogy adni szeretnél a kicsinek akkor anyatejjel csináld meg.

Na most megyek
puszi
Andy
andy78
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?