Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszi Gabus a Levi fotót, kész pasi! :) Nagyon helyes!

Ma voltam CTG-n, UH-on és méhszájvizsgálaton is. Hááát, a méhszáj még mindig zárt, sőt Levim feje sincs annyira lennt, hogy elindítható lenne. Azt mondta a doki bácsi, hogy az indításhoz szükséges a legalább 3 cm tágult méhszáj és a fej még ennél jobban beilleszkedése. Megbeszéltük, hogy mindent a gyerek érdekében, nem akarom, hogy neki bármi baja legyen a túlhordástól, de az indítástól sem. Most nap mint nap nézik a CTG-t. Nagyjából így állunk.

Azt is mondta, hogy bármelyik nap ettől még elindulhat, ez nem jelent teljesen reménytelen állapotot. Holnap! Hidegfront, telihold! Hátha...

KépKép
becka
 
 


Sziasztok!

Én még teljesen új vagyok, és kicsit ügyetlen. Tanácso szeretnék kérni.
Nemrég költöztünk Pestre, és eddig (modt vagyok csak két hónapos) a vidéki nőgyógyászomnál voltam. Ő javasolta, hogy a terhes kiskönyvet is Pesten állíttassam ki. Asszem az István kórházhoz tartoznék, de fogalmam sincs, hova és kihez kellene mennem?

Nincs valami ötletetek?
Köszi előre is.

Ági
ágic
 
 


Szia Ági!

Elsősorban azt kell eldönteni, hogy választott orvost szeretnél-e. Nem muszály, anélkül is járhatsz terhesgondozásra az Istvánba. A kiskönyvet én a védőnőmtől kaptam, azt hiszem, hogy mindenki ott kap. Védőnő pedig a lakcím szerint meg van határozva, hogy kihez tartozol. (http://www.mave.hu/index.php?p=adatbazi ... Dt%C3%A1sa)

Itt megtalálod az összes budapesti címet, telefont. A hozzád legközelebbihez tartozol, de majd holnap hívd fel és kérdezd meg telefonon.

KépKép
becka
 
 

 
 

Mivel nem ismersz egy orvost sem az Istvánban, ott viszont dolgozik 40-50 nőgyógyi, így nem egyszerű tanácsot adni.. Lehet, hogy a legegyszerűbb, ha a kórházhoz közel laksz bejárni szimplán a vizsgálatokra és alkalmanként (mivel mindig mással fogsz találkozni), megismerkedsz és később is megbeszélheted vele, hogy elvállal-e. Ha választott orvost szeretnél, persze.

KépKép
becka
 
 


Szia Ági!

Igen, kiskönyvet a védőnő ad, nekem előtte az orvosom írt egy papírt, hogy T. védőnő, kérem 10 hetes terhes gondozásba vételét és kiskönyv kiállítását, de sztem ez nem feltétlen szükséges, csak ő így szokta.
Ahogy Becka is írta, rengeteg jó orvos van az Istvánban, de akad olyan is, akiről inkább rosszakat hallottam, mint jókat. Nem tudom mennyit segítek vele, itt van pár név, akikről minden hozzájuk járó anyukától csupa pozitív véleményt hallottam:

Dr Ruttner Zoltán
Dr Ujvári Attila
Dr Hetényi Gábor
Dr Koiss Róbert
Dr Siklós Pál
Dr Németh Miklós

és a doktornénik
Dr Petik Dóra
Dr Gajdos Edit (nekem ő az orvosom)
Dr Fedina Laura

Ha bármelyikük nevével találkozol a vizsgálatok során, sztem nyugodt lehetsz. :wink:

(Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a többi nem jó orvos, de a fentiek azok, akikről 99%-ra tudom, hogy azok.) :)

Becka,
én már nagyon izgulok! :)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Hát még én is 2 in 1!

Már csak 5 napom van hátra a kiírt időpontig, de nem nagyon van semmi.
Tegnap nem voltam vmi fitt, hányással kezdtem a napom, pedig egész terhesség alatt talán egyszer fordult elő. nem is értettem a dolgot, de nem bvolt kellemes.
Hétfőn ctg, kedd és csütörtök flowmetria ha nem történik semmi.
Doki szerint teljesen zárt a méhszáj c3000

becka: te még egyben vagy???

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika
 
 


Masika,
isten ments, hogy rémisztgesselek, de említsd meg legközelebb az orvosodnak a hányást, a terhesség végén már nem nagyon szabadna hányásnak előfordulnia. Biztos nem jelent rosszat, de sztem kérdezz rá. Aztán az is lehet, hogy csak a szülés közeledtét jelzi, van, akinek hasmenése lesz ilyenkor, van akinek székrekedése, lehet, hogy Te a ritkább, hányós verzió vagy. :wink:

Mi is Livicseknek hívjuk a Líviánkat. :D

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok,

Ezennel örömmel tudatom veletek, hogy 2007. szeptember 7-én megszületett a Kisfiam.
Könnyű, gyors szülés volt Horváth Mihály dokinál.
És nekem nincs negatív élményem vele kapcsolatosan.
Inkább a gátvarrással van, ami nehezen gyógyul.
Szóval őt is a listára írhatjátok.
Üdv, Fridus :-)
fridus
 
 


Sziasztok!

Köszi Gabus az izgulást (helyettem is :)), én még mindig egyben! A tegnapi István kórházas CTG-m borzasztóra sikerült, úgyhogy ma a doki bácsi rendelőjében újra csináltak egyet. Tegnap folyton ficánka volt Levi és elmászkált, alig találtuk meg újra ezért nagy szünetek voltak a papíron. Ma egy kicsit lustibb volt, nem produkálta annyira magát, persze ezt sem annyira szeretik, dehát nem tud folyton mindenki kedvére tenni. Nem igaz?

Holnap pedig megyünk újra flowmetriára, ezt is már kétnaponta nézik. Eszembe jutott, hátha ma a kettős front + újhold segít, dehát már volt párszor ilyesmi, és akkor sem.. Jövök-megyek, ennyit tehetek az ügy érdekében, de nem idegeskedek már. Családot is leállítottam, mert folyton magyarázkodtam eddig, hogy miért nem szültünk még, de már nincs kedvem hozzá.

Hogyha valaki megy ma az érzéstelenítős előadásra, 3-ra nem írna ide be pár fontos infót, amit hallott? Szerettem volna menni, de most a férjem ápolásra szorul, sajnos megfertőztem a náthásságommal, én már jövök ki belőle, ő most van egyre rosszabbul. :( Meg kellene gyógyulnunk, mire Levi megérkezik!

KépKép
becka
 
 


Fridus, gratulálok! Majd fotót is tegyél fel, ha lesz időd.

KépKép
becka
 
 


Sziasztok csajok!
Azt szeretném kérdezni hogy lehet e előre tudni,hogy ki lessz az ügyeletes doki? Mert mint már említettem nekem nincs fogadott dokim! És ha ily módon megtudnám ki van az nap amikor szülök megnyugodnék egy cseppet.
A Pestre utazást megúsztam a ctg vel kapcsolatba mert helyileg is elrendelték a rendelést a múlthéten,legalább ez már megoldott! Mostmár csak a szülés miatt vagyok betojva!

Puszi Töki :oops: :oops:

PHPBB kód:
Kép
töki
 
 


Becka, ha megmondod hogy kell, nagyon szívesen rakok fel:-)
[/img][/url]
fridus
 
 


Megint én vagyok Töki!
Masika a barátnőm az utolsó pillanatig hányt sőt a szülés alatt is ágytállal szaladgált a férje! szerintem is említsd meg de nem nagy gond(szerintem)

Becka az első kislányomat én is ennyi időre szültem! Eggyik pillanatról a másikra beindult! Már én is kétségbe voltam esve!Kitartás!

Puszi Töki

PHPBB kód:
Kép
töki
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1190808898.0524.jpg[/img] Balu [/img]
fridus
 
 


Sikerült:-)
Megy ez magamtól is:-)
fridus
 
 


Fridus! Ügyi vagy, még én sem tettem fel képet, úgyhogy ebben nem tudok segíteni. Mintha szomorú lenne Balu ezen a képen, vagy csak gondolkodik?

Töki, én is bízom abban, hogy egyedül elindul és nem kell megvárni, hogy elindítsák. Kétségbe azért nem vagyok esve, azt túlzás lenne mondani. Sajnos nem lehet előre tudni kik lesznek aznap az ügyeletesek, nem hiszem, hogy kiadnak ilyen információt... Bár megkérdezheted, miért ne? Szerintem emiatt ne legyél "betojva", mert a legtöbb itt rendelő, ügyelő orvos profi, kíváló szakember.

KépKép
becka
 
 


--

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


KÖSZI BECKA!
VALAMI ESZEMBE JUTOTT MÉG! AMIKOR KORHÁZBA VOLTAM (14. ÉVE) VOLT OLYAN DOKI AKI HAZAKÜLDTE A KISMAMÁT A KISPAPÁHOZ HOGY Ő MAJD " MEGINDITJA NEKI A SZÜLÉST" VOLT ESET AMIKOR BEJÖTT VOLT AMIKOR NEM HA GONDOLOD EZ IS EGY LEHETŐSÉG! :roll: :lol:

PHPBB kód:
Kép
töki
 
 


Fridus,
gratulálok, nagyon édes manód van! A könnyű szülésnek pedig külön juhéééé! :D

Töki,
sztem könnyen lehet, hogy megmondják telefonon, hogy ki az ügyeletes. Hívd fel a kórházat, mielőtt indultok. És azt is kérdezd meg, kié a köv. műszak, ha átcsúszna a szülés vége.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Így valószínűleg megmondják, ha már indul az ember. (Akkor már nem mindegy? :wink:) Azt hittem, hogy több héttel előre szeretné Töki tudni, hogy mikor ki lesz ügyeletes.

Töki, köszi már ezt a papával való összebújást is több helyről hallottam. :)

KépKép
becka
 
 


Hali!

Még én is itt vagyok!
Hát Lilicsek most rossz kislány nem akar kibújni.

Mondtam a dokimnak a hányást, de nem mondott semmit rá.
Szerinte a héten nem lesz babukánk. Pedig már olyan nehéz ezzel a pocóval.

Fridus: irigykedem a könnyű szülés miatt, nagy gratula a babókához.

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika
 
 


SZIASZTOK CSAJOK! AZT FOGOM TENNI AMIT AJÁNLOTTATOK AZ ÜGYELETES DOKIVAL KAPCSOLATBAN KÖSZI!
MA VOLTAM CTG-N 20 PERCBE TELLET MÍG LENYUGODOTT A KIS TÖKI UTÁNNA MEG ELALUDT AMINEK NEM ÖRÜLT A DOKI!
LEKÜLDÖTT UH-RA NEHOGY VALAMI BAJ LEGYEN A KÖLDÖKZSINÓRRAL, DE MINDEN OK! ANNYIT MÉG HAGY OSSZAK MEG VELETEK HOGY SZÉP NAGY BABA 3104G.

PHPBB kód:
Kép
töki
 
 


Képzeljétek holnap reggel elutazik Ruttner dokink, úgyhogy ha hétvégén szülünk, akkor nem nála. :( Ajánlotta maga helyett Lázár doktort, tud róla valaki valamit?

Elvileg, mivel őt ugyanannyira nem ismerem, mint a többieket így az ügyeletesnél is szülhetnénk. Lehet, hogy azért ajánlotta maga helyett, mert ugyanolyan lelkiismeretes, normális. Hát, ez jó helyzet! Ha eddig Levi várt, lehet, hogy hétvégén sem akar kibújni. Ha mégis.. Nem tartom vissza! :) Ezen nem fogom magam felidegesíteni (párom izgul helyettem, egyből felkapta a vizet, hogy ELUTAZIK??!)

KépKép
becka
 
 


Becka,
én Lázár dokival egyszer találkoztam személyesen, a genetikai uh-t ő csinálta a kórházban. Nagyon jópofa, vicces ember. Legalábbis akkor, abban a pár percben az volt. És a doktornőmmel sokáig közös magánrendelője volt, gondolom nem véletlenül. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Köszi, ez jó hír. Én egyszer, futólag a kórházban találkoztam vele. Nekem is ez a kép alakult ki, hogy "jópofa". :D

KépKép
becka
 
 


Majd elheherésszük az egész szülést. :lol:

KépKép
becka
 
 


Szia Becka!

Én voltam tegnap a fájdalomcsillapításos előadáson. Petik doktornő tartotta. Nagyon szimpatikus volt és a szemlélete,a mi lejött az előadás alatt nekem nagyon tetszett. Biztos azért, mert hasonlít az enyémre :lol:
Elmondta, milyen érzéstelenítési lehetőségek vannak: izomlazító injekció, EDA. A császárról is beszélt. hogy ott vagy spinális érzéstelenítéssel csinálják vagy altatásban.
Ja, beszélt magaáról a fájásról is.

igazából a mondandójánaka lényege, ami nekem lejött az ezeken túl az volt, hogy egyrészt ők inkább támogatják a szülés folyamatát mintsem beleavatkoznak (persze normális, porblémamentes esetben). Másrészt pedig, hogy ők jót akarnak a babaának és a mamának egyaránt ezért legyünk nyitottak a segítségükre. Ha nem ajánlja vagy éppen pont ajánlja a fájdalomcsillapítást, vagy a gátmetszést vagy bármit annak pont ez az oka, hogy segíteni akar.

Hát nagyjából ennyi volt.

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!

Nagyon szépen köüszönöm a tanácsokat, a honlapot mindjárt meglesem, és nagyon okos leszek! :-)

És köszi az ötletet, hogy találkozzam az orvosokkal, de a névlista is igen hasznos tud lenni számomra.
Azt hiszem szeretnék majd fogadott orvost, csak azért szeretném tudni ki is akire bízom magam.

A napokban elintézek moindent, de ez a hét húzós volt.

Becka!
Mostanában gyakran olvastam az oldalt, szóval csak annyi, hogy én is szurkolok, hogy mielőbb, minden rendben léegyen:-)
Sok erőt neked.

Ági
ágic
 
 


Köszi Kutyfül, akkor nagyjából a szülésznőnk is ezt mondta, amikor utoljára találkoztunk. Szerencsére ő nem utazik el ezen a hétvégén. :)

Ági, köszönöm a szurkolást. Ma megbeszélte apa a kisfiával, hogy ráér jövő hét elején kibújni, nem kell sietni most.

KépKép
becka
 
 


Nahát, most látom, van egy üres hsz-em fentebb. :shock: Véletlen volt. :oops:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!
Gyakorló Anyukák!
Hasfájásra kérek recptet!? torna , masszírozás, infacol volt, de nem igazán segített.Norbival nem volt ilyen gondom soha, így nem tudom. Előre is köszi

Csilla
Kép
Kép
csilla1977
 
 


Csilla,
iszol szoptatós teát? Attól fájhat nekik. És az általad írtakon kívül sokat segíthet, ha hasra fektetve tartod a karodon. Amúgy kijön neki a büfi?

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Lányok, aki ma ráér délután, estefelé szurkoljon nekünk. Elindítják a lusta fiúnkat ma! Most indulunk a kórházba.

KépKép
becka
 
 


Hajrá Becka, hajrá Levi! :)

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Becka,
egy kalappal!!!
Jujj, de jó! :D

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Nagyon szurkolunk neked Becka! Várjuk majd a beszámolót és a képet Leviről!

KépKép
kutyfül
 
 


Most utazott el Ruttner doki? Lázár doktor indítja Levit útjára?

Masika, nálatok mi újság?

KépKép
kutyfül
 
 


szurkolok becka!

PHPBB kód:
Kép
töki
 
 


Sziasztok!



Először is mindenkinek boldog babavárást kívánok!

Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy nekem nagyon bevállt dolgot és ez a SZOPIPÁRNA!
Az előző terhességem vége felé nagyon megkönnyítette az alvást és most a másodiknál már használom és sokkal kényelmesebb az alvás.
Később amikor a baba már megszületett nagyon hasznos!!!!Nekem például fájt a hátam minden szoptatásnál és a babkó sem nagyon jól kapta be a cicit ezért mint utólag kiderült a rossz tartás volt okolható.
Mindenkinek jó szívvel ajánlom leveszi a terhet a hátról és különböző pózokban is kényelmes a mamának és a babának is ami jó szoptatáshoz és sok tejcsihez vezet!!!
Laughing

Akit érdekel esetleg szívesen küldök neki részletes leírást és képet hogy milyen huzattal válszthatók. ( a huzat levehető, mosható)
Nekem van egy Baba Boltom a XV. kerületben a Rákos út 7. szám mellett ott megvehető de postázni is tudom. Az akciós ára 4990.- !!!

A boltban van még használt és Új babaruha, használt de szép állapotú babakocsik, hordozók, stb...Érdemes benézni!
Email: pepike@citromail.hu

Jó pocakosodást Petra

pepike


Kép

Kép
pepike
 
 


Sziasztok!

Hát sajnos nálam még semmi, ma töltjük a 40 hetet!
11re megyek dokihoz, meg ctg-re, hát kíváncsi leszek mt mond.

Becka! Egy kalappal! Bár már lehet, hogy Levibaba rég a kezedben van!

Jaj csajok! Én már úgy szeretnk babázni, dehát Lilicseknek esze ágában sincs kibújni a meleg pocakból :(

Majd Doki után jelentkezem.

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika
 
 


Lilicsek, most kint is meleg van. Na? :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok,

Masika: Nekem is a Balázs 10 nap késéssel jött a világra.
De legalább nyugodt baba még most is .-)
Pénteken leszünk 1 hónaposok, és már 4500 grammot nyomunk.
Igaz, nekem kevés tejem van, ezért tápszerrel is besegítünk, a doki és a védőnő is tanácsolta.
Viszont a gátmetszés sebe nehezen gyógyul.
Hiába kenegetem...
fridus
 
 


Fridus,
dokid mit mond a sebre?
Mi is tápiztunk felesben 6 hetestől 4 hós koráig, utána meg már csak tápi volt. :( De megbékültem a helyzettel, mert láthatóan semmi hátrányt nem szenvedett a babó, szépen gyarapodott, jóllakott, jó kedélyű volt. És összesen 2× volt lázas másfél év alatt. 8)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabuska!

Jól emlékszem, hogy neked csinált a közös dokinénink petevezeték átjárhatósági vizsgálatot? Remélem jól emlékszem :oops: Ha igen, kérdeznék egy-két dologt priviben, ha nem bánod :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


azaz dolgot :oops:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Évi,
jöhetnek a kérdések! :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok csajok !Beckáról még semmi hír?
Megint csak kérdeznék tőletek valamit!
Hazajövetelkor mibe engedik ki a babát ?A pólya még mindig kötelező,vagy lehet bébi hordozót is vinni?

PHPBB kód:
Kép
töki
 
 


Sziasztok!

Már biztos kinn van Levi baba, lassan engedik is haza őket :lol: ! olyan fura, olyan elképzelhetetlen ez az egész, de majd kb. 20 hét múlva megtudom én is :lol: !

És Masika, sok drukk, hogy gyorsan kinn legyen babóca, amikor majd úgy gondolja!

sziasztok,

Eszter

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Sziasztok!

Köszi a segítségeket.

Töki! Abban van bent a baba ill. abban hozod haza amiben akarod. Már csak azért is mert megkapjátok a zárókat és rátok se nyitja az ajtót már senki, legfeljebb azért ha Apa késik és ti meg még mindig ott vagytok, ők meg már húznák az ágyat a következő páciensnek. Pólya kérdés érdekes, én vittem azt is Noéminek, talán 1-2 alkalommal benne volt, az ottaniaknak meg csak kerekedett a szeme, meg megjegyezték, hogy mostanában nem láttak a kórházban pólyás babát.
Amikor Norbi született nekem is mondtak ilyet, hogy csak pólyában lehet haza hozni , én meg rákérdeztem a csecsemősöktől, azok meg jót röhegtek, hogy soha nem is kötelezte a mamákat senki arra, hogy csak pólyában lehet a babát haza vinni.
A hordozó kérdése érdekesebb, mert azt lehet a kocsiba bekötni, tehát az a biztonságosabb, viszont abba nem tudod pólyába betenni. Van olyan mózeskosár amiben pólyával együtt belekötheted ill. a kosár is rögzíthető az autóba, viszont ez potom 50000ft-ről indul.
Nekünk maradt a hordozó, tipegő és kispéd. Na megyek, mert szólítanak Puszi mindenkinek

Csilla
Kép
Kép
csilla1977
 
 


Hali!

Sajnos totál zárt a méhszájam még mindíg és óriás gyerekem van 3916gr!
Minden nap ctgre kell mennem és szerdán dokihoz. Flowmetriám jó lett!

Már teljesen el vagyok keseredve, doki szerint még 10 nappal is túlhordhatom.
Bár én már pénteken mindenképpen szülni akarok!

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?