Új privát üzeneted érkezett!

Brokkoli
Hat lehet az mar attol is,Alexnek is rogton surubb lett es ne izgulj lesz ez meg bogyos is : )))Alt ilyenkor meg kijon majdnem mind amit megevett : ))

Kryss
Boldog szulinapot Neked!!

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Akkor folytatom a lámpázást, eddig csak ha eszembe jutott csináltam, de ezek szerint megéri rendszeresen.
Az evésnél dehogynem görcsölök! Sõtt, mérgelõdöm, és ettõl õ is mérges lesz, és még úgy se eszik. Ma ültem elõször úgy oda, hogy kész, ezik amennyit eszik, és láss csodát, ma elmaradt a szokáos evés utáni hiszti, és még magát se kente ki annyira. Igaz, 3 óra múlva úgy visított, hogy csak na, és a 200 ml után még szvta volna tápot.Kép
Viszont tegnap este óta olyan hígabbat kakil, és már ma 2x volt ilyen kaki, remélem nem a megfázás miatt. Kép

Manó
manó

Sziasztok

Beszti
Jobbulást neked!

Kryss
Boldog szülinapot!

Ilke
Igen, összeturmixolom neki a levest. Veszek ki belõle sárgarépát, krumplit, karfiolt (most tettem neki bele), husit, és teszek hozzá egy kis levet. Összemixelem hogy olyan állaga legyen mint a bébiételnek. Levi nagyon szereti.

Manó
Gratula a 2 felsõ fogacskához.

Gumicukor
Nektek is gratula a fogacskához.

Képzeljétek Levi ma ebédre megint 2 üvegnyi kaját (380Gramm) dörgölt be. Anyukám azt mondja hogy szerinte ez nem normális dolog, merthogy ez rengeteg. Viszont mióta ennyiket eszik Levi, nem kel fel éjjel enni. Akkor ilyenkor mi van? Ha nyitja a száját a kanál láttán akkor még kell neki. Mondjam azt neki hogy nem adok többet, mert nagyanyád szerint ez nem normális??? Kép

Forti és Levi aki ma 10 hónapos

Kép
Kép
forti

sasha
köszi, aloe vereás kivonatot már próbáltunk + kamillát is. de semmi. aztán eszembe jutott a mentõ ötlet, nem is tudom, hogy lehettem ilyen hülye, hogy nem próbáltam hamarabb: anyatej!! igaz már nem igazán van, de annyit ki tudok préselni + megvan az új kenõcs is. egyenlõre úgy néz ki, tényleg halványul, majd holnap megmondom, hogy nem-e csak pillanatnyilag Kép

manó
szegény kuty vaniliás tápival KépKépKép azért jó poénnak, nem?? képzeld ha szeretné, és azzal állítanál be a gyerekorvoshoz, hogy írjon fel a kutyának!!! KépKépKép
gratula a fogakoz!!!

gumicukor
szerdán valszeg ne, de így ha javul, lehet, hogy pénteken már talizunk!Kép - tudom, hogy nem vagy kicsiKépKépKép-az én vagyok!

beszti
én szurkolok!! egyél mézet, az id tök jó - és nemgyógyszer!!!
aúgy nem, nem váltottunk márkát sem. csak a paradicsomra tudok gondolni, de az is 3 napal elõtte volt, így nem igazán értem Kép

Forti
nálunk meg pont az van, hogy Dodesz félgõzön üzemel, vagyis fele annyi kaját eszik, mint a hûvösebb napokon. de elég neki, nem kell több. amikor hûlt most az idõ, hirtelen visszajött a régi étvágy én meg kifogytam fõzelékbõl, így + tápit kapott KépKépKép

akinél áll a gyerkõc:
nálatok is állva akar fürdeni??? nálunk egyfolytában feláll a kádban, néha küzdök azért, hogy mosdatni is tudjam + azért fogni is, mert nem áll biztosan a lábán. Viszont a vlág minden kincséért sem ülne le. ha meg le próbálom fektetni galád módon: hatalmas üvöltés a reakció. ti hogy csináljátok???

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

képzeljétek mi történt. nem is meséltem:
ma hajnalban, míg mi vígan aludtunk fenn a galérián valaki bejött a lakásunkba. Mondanom sem kell: nem szívesen látott vendég volt KépKépKép a macskosz megijedhetett és zörgött egyet, így meg õ is zörgött egy nagyobbat - erre ébredtünk. Roland lerohant, de adiigra elszaladt a mobiltelcsijeinkkel + a hátizsákommal. Szerencsére nem volt benne igazán semmi különös, kivéve Dodo eü könyvétKépKép - tényleg nem tudjátok hol és hogy pótolható??
KépKépKépKépKépKépKép

Rit

rit

anemona7

Rit!

Ez borzasztó!Kép

A paradicsom lehetett ludas...

Állás: mi ezért tettük át a kisfürdökádból a nagyba, mert nem akart már ott leülni (pedig nem is fektetni akartuk). A nagykádba pedig kapott olyan szerkezetet, amibe be lehet ültetni, igy kevesebbKépKép a kisérlet (csak akkor akar kiszállni, ha nincs játéka, mert épp minde elúszott).

Forti!

Egyébként próbáltad, hogy tényleg nem adsz többet, hanem ugy csinálsz, mintha vége a hamizásnak? Akkor nagy patáliát csap?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Manó!

Köszi a lehetõséget, nem kell a doboz pépKépKép

Rit!
AnyatejKép TénylegKép
Borzasztó... betörtek míg aludtatok? De hát hogyan? Hogy nyitott be? Nem volt rendesen bezárva a bejárat, vagy felfeszítette?
Kisádban felállás. Gabi még nem áll, de ahol alkalma nyílik ott megpróbálja és ilyen a fürdetõkád is. Pedig próbáltam már a nagykádban is fürdetni, tele játékkal, de nem érdekli se kacsa, se teknõs, se flakon, se semmi és csak fel akar állniKép Persze ha már csak rászólok, hogy nem szabad már hisztizik, így nálunk a fürdés 2 perc. Az elsõ hisztinél már fogom, mosom le és jön kifelé és az már rögtön az elsõ percben megtörténikKépKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Rit
Úr isten, még jó hogy felébredtetek!
Amúgy Levi is állva akar fürdeni, részben hagyom, részben nem. Egy kicsit állunk, egy kicsit ülve játszunk, közben mosdatom. Lefektetni csak hajmosásnál szoktam, nem balhézik érte, de fürdeni már jó pár hónapja ülve fürdünk.

Beszti
Ez egy pár napja megy, próbáltam hogy nem adok neki többet, balhézni nem balhézik miatta. Én úgy tudtam (és Levi is úgy jelzi) hogy ha jóllaktak, akkor elfordulnak, vagy nem nyitják a szájukat. Ezért arra a következtetésre jutottam, hogy ha még nyitja a száját akkor kér még hamit. És mivel mi is azok közé tartoztunk, akiknél nem ment a kaja, annyira örültem hogy ilyen gyönyörûen eszik, hogy eszembe sem jutott hogy kevesebbet adjak neki. Gondoltam ha kér akkor egyen! Lehet hogy rosszul gondoltam?

Forti

Kép
Kép
forti

Rit!

A kutya nagyon lelkesen nyalja a vaníliás pépet! De komolyan, csak éppen szerintem nem annyira neki való, csak mostanában olyan éhenkórász lett, mióta anyukám nem lakik velünk és nem fõz neki naponta csirkecombot. Táp mindíg van elõtte, de annál sokkal jobban szereti a tengerimalacok tápját is, no meg Emma tápját is. Másik meg az hogy féltéken yaz Emmára kissé, és mindent megeszik ami az Emmáé, az etetõszék alól kitakarítja az utolsó morzsát is. ellopja a leejtett kifli csücsköt stb.

Sasha!

Semmi gond, ha nem kell , nem kell.Kép Csak nekem tényleg fölösleges, de ha mást nem leviszem majd vidékre az anyósomékhoz, ott majd valamelyik állatka megeszi, kárba nem vész.Kép A Beba 1-es tápon pl egy egész alom nyúlcsemete nõtt fel, akiket nem tudott szoptatni az anyukájuk.KépKépKép Utána még mondták hogy vigyünk még, dehát több fölösleges nem volt, csak nutrilon AR, a szentjánoskenyeres. szegény nyulak csak néztek hogy mi ez a kocsonya.Kép

manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Forti!

Én biztos hogy adnék amennyit kér.Kép

A mega toys-os kártyát nem felejtettem el, csak nem jutottam el oda pénteken.Kép Így a gyógyszerem is elfogy szerdán, úgyhogy most már tuti eljutok Újpestre, mert muszáj.Kép

Manó

KépKép
manó

Hali!

Ma nagy nap volt a fiam életében! Levágtuk a haját, mert már nagyon zavarta, állandóan tépte és nagyon beizzadt tõle a nagy hancúrban. Beleültettük az etetõszékbe, elétettük a fodrászkendõt és nekiláttunk 4-en, én apa hajnyírójával, anyósom fogta a kezét, apósom terelte a figyelmet, apa meg a nagy kavalkádban igyekezett fényképezni. Kép Ééééss a fiam egy hõs, nem sírt egyáltalán, csak nagyon kíváncsi volt, így a nagy mû végén (amirõl mindjárt teszek fel képet) meg kellett neki is vizsgálni, mivel is matatott anyu a fején Kép

Kép

Kép

Aztán gyorsan be a kádba, mert nagyon vakarózott a nyakába hullott hajszálaktól Kép A kis fürtöket betettem egy borítékba és holnap eg yszalaggal összekötöm õket, kap belõle minkét nagyszülõ és a babanaplóba is elteszek emlékbe egyet. Kép

Most van egy kis kopi, golyócskafejû kisfiú itthon Kép
Remélem ezek után már senki nem nézi õt kislánynak....

Rit
Ez szörnyû, utálom az ilyen embereket, remélem megkapja a büntetését mielõbb!!! Legalább a baba kiskönyvét dobhatná be a postaládába, de az ilyenek szívtelen dögök. az egyik munkatársammal is történt ilyen 2 éve, abból a szobából rámoltak, amelyikben õ aludt éjjel...

Fürdés
Dani is állva fürdik, néha leül játzsani, de inkább az állás a jellemzõ. Én már úgy mosdatom, csak a fütyinél nyomom vissza a vízbe. MEg lehet szokni.
Hajmosás pedig az úszás miatt könnyû, mert lazán lehet dönteni rá a vizet, meg sem kottyan neki, nem nyel vizet, akár egy vödörrel is leönthetném Kép

Dani evésnél, ha máér nem kell neki, akkor a kanákl elé teszi a kezét és eltolja, vagy elfordítja a fejét. Pohárból ivásnál is uez van.
Viszont egyre ügyesebb, már szinte alig folyik mellé a pohárnak és folyamatosan tud inni, kb. 1 dl vizet lenyom, ha nagyon szomjas. Ásványvizes üvegbõl meg aztán egyenesen imád inni, mint aki mindig abból ivott volna. egyszer próbáltuk ki a párommal, mert nem volt kéznél a kis pohara és azóta szoktuk abból is itatni.

pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Kryss

Boldog szulinapot!

Rit

Szegeny Dodesz, mielobbi jobbulast!
Borzaszto ez a betores dolog!Kép

Beszti

Gyogyulj meg minel elobb.Kép Meg sosem volt baj a mandulammal, de el tudom kepzelni, milyen kellemetlen lehet. Mikor a mellgyuszim miatt kellett gyogyszert szednem Emi is folyton aludt...Kép

Forti

Mostanaban Emilia is folyton fel akar allni a kadban. Volt is mar nehanyszor zakozas...Kép Probalom elterelni a figyelmet es a vizben bohockodni valamelyik jatekaval, hogy ulve maradjon. Lefektetni mar hajmosasnal sem szoktam, kicsit pislog, mikor folyik az arcan a viz, de nem zavarja nagyon, persze azert igyekszem nem az arcara folyatni.Kép
Szerintem ha nem hanyja ki Levi a hamit es nem nyugos utana akkor ehet nem?

Ilke

A Mildi kajakat probaltatok mar? Abbol is a 7 honaposoknak valokat? Emilia nagy kedvence a Vegyes zoldseg csirkehussal es szilvaval. Ez teljesen sima allagu meg, de eleg magas mar az energia tartalma es a kovetkezok vannak benne: sargarepa, petrezselyem, viz, csirkehus, szilva, almale, kemenyito. Vagy a kemenyitot nem kaphatja?
Ebbol mindig kiurul az egesz uveg.KépEs imadja kaja kozben a nyuszit nezni az uvegen.
De szereti meg a Vegyes zoldseg pulykahussal cimut is. Habar abban is ugy latom van buzakemenyito...

Meg mindig nem tudom kepet rakni a profilba. Irok a szerkesztonek.

Jo ejt
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Jó rég jártam már erre, így nem is tudtam mindent visszaolvasni, csak az aktuális oldalt Kép.

Beszti!
Jobbulást! Nekem is volt jó néhányszor tüszõs mandulagyulám, hát, tudom, min mész keresztül Kép.

Rit!
Micsoda emberek vannak Kép!
Ádám is mindig fel akart állni, mikor megtanulta, de mivel én mindig leültettem, leszokott róla Kép.

Forti!
Nem semmi étvágya van Levinek Kép! Ennyi kajától aztán alhat is rendesen...
Ja, és persze boldog 10 hónaposságot Kép!

Gumicukor!
Nagyon jók a képek KépKépKép!

Brokkoli!
Tudom, sovány vigasz, de Ádám sem volt hajlandó 8 hónapos koráig semmit elfogadni, pedig én is féléves kora körül kezdtem a hozzátáplálást. Viszont mindig éhes volt, de akkor se kellett neki. Én újra elkezdtem fejni, minden szopi után, egész addig, míg nem evett más kaját is. Több lett a tejem, így nem volt éhezés, viszont ugyanúgy próbálkoztam az egyéb kajákkal. Persze, a fejést nem ajánlom, de én, miután már halálra idegeskedtem magam, hogy a gyerekem éhen fog halni Kép, csak ezt láttam jó megoldásnak. Igaz, az alatt a két hónap alatt többet fejtem, mint addig összesen, de nekem megérte. Más kérdés, hogy naaaaagyon utáltam Kép.

Mi nem mentünk sehová gyereknapozni, csak tegnap voltunk anyósoméknál Noémi és anyósom szülinapját + anyósom névnapját megünnepelni.

Jut eszembe (igaz, csak utólag, mert az aktuális napon nem voltam gépközelben...): Beszti, Djeszter, Zita BOLDOG NÉVNAPOT!!!!

Képzeljétek, Ádám megy 4-5 lépést egyedül! Igaz, nem sûrûn, csak mikor eszébe jut, mert a mászás azért sokkal bizonságosabb, de ez is valami Kép.

Jó éjt,

Panda

panda
Halásztelek

Gumicukor,
Milyen az a rizsital? Én is héten akarom levágni Lili haját, igaz csak a frufruját. Szombatra szépnek kell lennünk, mert akkor lesz a keresztelõKép. Ezért holnap irány nekem is a kozmetikus.

Kryss,
Nagyon boldog szülinapot! Jó utat!

Kataa,
Én már a cukrot nem nézem a bébiételekben, sót pedig szerencsére azokba nem nagyon tesznek amiket megehet Lili. A pöttömnek szinte minden nap frissen fõzök én is, max vacsira hagyom meg ha marad. Múltkor olyan jó volt, mert vettem egy tököt és neki is fökfõzit készítettem és magunknak is, így majdnem ugyanazt ettükKép (igaz apa mérsékelten örült a tökfõzeléknekKép).

Forti,
Ennyi fõzivel én is jól laknék, nem semmi LeviKép. És ha kicsit késõbb adnád neki a második adagot, vagy elõbb az elsõt, hogy ne legyen annyira éhes, így talán nem terhelné meg annyira a kis pociját. Ezt a leveses kajcsit ki fogom én is próbálni.

Rit,
Nem semmi ez a betörésKép. Hogy tudott bemenni?
Mi úgy szoktuk Lilit fürdetni, hogy amikor betesszük a kádba, akkor rögtön lemosdatom, aztán locsizhat kedvére. Õ is vagy áll vagy ül a kádban, még szerencse, hogy van csúszásgátló benneKép.

Nyuszi,
Sajnos a keményítõ lehet búzából is, így azzal vigyáznunk kell. Egyenlõre a Kecskemétiben találtam a legtöbb olyat amit adhatok neki és a HIPP-ben.

Panda,
Gratula Ádámnak az elsõ lépésekhez!

Megyek aluszikálni...apa meg marad fent tanulni.Kép Mostanában minden héten van egy vizsgája, csak lenne már vége. Azzal vígasztalom magam, hogy utcsó év.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok

Gumicukor
Hagyta hogy levágjátok a haját? Mi is most akarjuk levágni a kiscsajszi haját (már harmadjára, de most elõször géppel). Eddig ollóval probáltuk, hát nem lett valami egyforma, de legalább nem volt neki olyan nagy. Én attól félek, hogy meg fog ijedni a géptõl.
Mostanában már a porszívótól is fél, meg a fûnyírótól is, pedig ezek eddig nagy haverok voltak.

Képzeljétek, tegnap volt velünk elõször vásárolni az Auchanban a kicsi, és nagyon ügyes volt. Nézelõdött, aztán meg elaludt apa kezében. Legutóbb otthagytuk anyósoméknál, és 10 perc múlva jött a telefon, hogy nem tudják megnyugtatni, nagyon sír. De ezek szerint mindegy, hogy hová visszük, csak velünk legyen......

És végre csak kétszer kelt fel éjszaka. Most úgy érzem magam, mint aki jól kialudta magát. Nem is gondoltam volna, hogy ennek is fogok tudni örülni.

Nálunk a Mildi kaják nem izlenek a kicsinek. Állandóan öklendezik tõle. És csak ettõl a fajtától. Úgyhogy én olyat többet biztosan nem veszek.

Rit
Hogy tudott bemenni?????????

Panda
Ügyes Ádámka, gratula a lépésekhez.....Kép

Forti
Ez a kajamennyiség nem semmi, nem is csoda,hogy alszik éjjel....Kép Én összesen nem eszek ennyit egész nap, mint a Te gyerkõcöd Kép

Husiletyit mikortól adtátok a gyerkõcnek? Engem anyósom azzal piszkál, hogy már símán adhatnék neki....... Sógornõm fia már mindent eszik (ez nekem annyira nem tetszik) merthogy kap már joghurtot, meg pudingot, meg minden kajcsit, a lehetõ legelképzelhetetlenebb dolgokat is. Olyat is, amit én pl. soha nem is ennék....... Ja és 8 hónapos a pici fiú.....

Hopp-hopp, felébredt a törpe, futok is

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok!

Rit!
Peti is állva fürdik, apja bosszankodik is érte eleget. Õt sem érdekli semmi játék, csak az állás. Gondolom, majd idõvel ezt is kinövik.
Gáz ez a betörés.Kép

Forti!
Jó étvágya van Levinek, de szerintem is, ha nem terheli meg a pociját, és õ jól érzi magát, akkor miért ne ehetne ennyit? Majd meglátod, hogy nõ a súlya, lehet, hogy a nagy részét elégeti.

Gumicukor!
Látom, ugyanolyan hajnyírótok van, mint a miénk. Hány milisre vágtad Dani haját? Lehet, hogy mi is megpróbálkoznánk vele, Peti is nagyon kócos már, és izzad is a nagy melegben.
Klasszak a képek.Kép

Ilke!
Nálunk is apa vizsgázik zsinórban, aztán szakdolgozatot ír, aztán államvizsgázik.Kép De neki is ez az utolsó év.Kép

Zsani!
Köszi, akkor megnyugodtam!

A költözéssel kapcsolatban is köszi mindenkinek, aki válaszolt, megpróbálom kialakítani a kuckóját. Meg azt is mondják, hogy ha a gyerek látja, hogy apa meg anya ugyanolyan nyugis, mint máskor, akkor õ is jobban bírja a gyûrõdést.

Képzeljétek, tegnap aláírtam a szerzõdést a lakásunk eladásáról! Hurrá! Mostmár csak elindulnak szépen a dolgok, aztán szeptemberre elfelejtjük az egészet.Kép

Szép napot mindenkinek!

Dió és Peti
szabotimi

Beszti
a nagykádban is dettó ez a helyzet, azzal a különbséggel, hogy mélyebbre kell hajolnom KépKép. a játékok most nem érdeklik, csak az állás. úgy, mint sashanál.

manó
ismerõs a dolog, de nekem annyira retszik. olyan jókat röhögünk rajta. csak nálunk nem kutya, hanem macsek a másik fél. És kölcsönösen majmolják egymást. Dodonak kellett külön madzag, hogy játszon vele, Belfike meg cumit kapott, mert állandóan el akarta csórni Dodeszét Kép

hogy tudott bejönni?? nálunk a házon lent is rács van + kaputelefon. fent a folyosón is rács + bizti zár, így mi nem szoktuk a lakásajtót zárni. csak most épp szar a lenti kapu - tegnap du-ra ígérte magát a szerelõ (persze még most sem jött ki) - így azon simán bejött. A rács meg nem volt kulcsra zárva KépKépKép - senki nem ellenõrizte este Kép, így ki tudta nyitni egy mûanyag kártyával - én is ki tudom, nem nagy ügy. Szóval bénaságok és véletlenek szerencsétlen összjátéka. Ha úgy vesszük szerencsésen megúsztuk és legalább tanultunk belõle, amúgy meg iszonyú szerencsétlenül érzem magam itthon egy ilyen kicsi gyerekkel telefon nélkül. És sajna anyagilag nem úgy állunk, hogy csak úgy vegyünk másikat Kép ez a legszarabbKépKép

de túléltük, és az élet megy tovább. Dodesz puncija tényleg javulóban. Ha így javul továbbra is, akkor pénteken már mehetünk usziba. Kép

Rit és Dodo

rit

anemona7

Sziasztok!

Gumicukor!

nagyon tetszenek a hajvágós képek!Kép

Szilcsike!

A Mildi kajcsikkal nálunk is ez a helkyzet, Emma egyáltalán nem eszi meg. Én Hipp-et meg nestlét veszek. A kecskemétit õ megeszi, csak én nem bírom elviselni olyan büdöseka husos ételeik.Kép

8 hónapos kortól egyébként lehet joghurtot adni nekik,ha nem volt allergiás a családban, de a puding talán túlzás.Kép
Én is adtam valamelyik nap Emmának a Hipp joghurtos desszertjét, nagyon ízlett neki, nem lett se hamenés se kiütés. A natur bifiduszos Danon actíviából is kapott már úgy hogy a kiflijét belemártottuk, nagyon ízlik neki. Viszont a kakaós tejpép lehet hogy nem jön be, mert a szája körül volt néhány pötty tegnap (tegnapelõtt ette) és tegnap 3x kakilt, ebbõl 2x kicsit hígabbat, pedig tegnapelõtt a kakaós tejpépen kívül csak sárgarépát evett, ami meg inkább fog. Úgyhogy ezt a kakaós dolgot hanyagoljuk azt hiszem.Kép Viszont így tegnap mertem banánt adni neki, nagy boldogan beharapdált több mint felet.Kép

Manó

KépKép
manó

Rit!

Nekem is tetszik amit a kutyával mûvelnek! Az én kutyám Emmának minden játékát megkívánja, de mint rendes kutya, nem lopja el csak úgy, hanem cserébe odaviszi Emmának az õ játékát. Volt hogy mentem be a szobába, Emma fekszik lába között a kutya sípoló figurájával, a Bori meg kint az elõszobában nagy boldogan ugrándozik az Emma zörgõs könyvével.Kép De szedtem én már ki Emma kezébõla kutya kötelét is. De nem lehet arra a bolond kutyára haragudni.Kép
És õ az egyetlen akit ha Emma meglát rögtön kacag!

Hát a betöréssel még szerencsétek volt, szörnyû belegondolni, hogy ott aludtatok miközben egy betörõ ott járkál.Kép Telefon nélkül tényleg nagyon rossz, én tegnap a kocsiban felejtettem, hát kb 3x kellett volna .

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!
Már jó régen jelentkeztem, egy hete. A múlthéten volt négy vizsgám és tegnap is voltam. 11-bõl már csak négy van hátra és utána élvezhetem majd a költözködést. Tegnap mikor voltam suliba csináltam a Petrának fõzeléket direkt olyat amilyet szeret de a párommal nem volt hajlandó enni. Ezek szerint neki az sem mindegy, hogy ki adja a kanalat. Így szegény annyira éhes volt mire hazajöttem mert 2 kaja kimaradt.
Szombaton voltunk az esküvõn. Úgy készültem rá, hogy végre táncolunk és bulizunk egy nagyot. Az anyósomékkal megbeszéltem, hogy vigyáznak rá. Elvittük a Petrát a szertartásra és utána a vacsira is de vacsi után mi is hazajöttünk vele. Lehet, hogy hülye vagyok és ez már túlzás de nem volt szívem otthon hagyni. Majd ha nagyobb lesz.
És képzeljétek el tegnap MEGSZÜLETETT a nõvérem kislánya!!! 2800g és 53 cm és Lucának hívják. A nõvéremék 14-re értek be a kórházba és 14.07-kor már megvolt a baba. Annyira gyorsan jött, hogy úgy rángatták le a nõvéremrõl a ruhákat és megvizsgáltak és már látszott a feje mert már a szülõcsatornába volt. Utána olyan idegesek voltak, hogy mi lett volna ha 5 perccel késõbb érnek (ez lehetett volna egy piros lámpa is). A lényeg az, hogy mind a ketten jól vannak és a baba is egészséges. Ma megyek be megnézni mert tegnap nem tudtam a suli miatt. Annyira jó, úgy irigykedek. Ilyenkor mindig azt gondolom, hogy szülnék még akár 1000-t is. Ez a legjobb dolog a világon.

Ilke
Régebben kérdezted, hogy mit eszik a Petra: alma, körte, szilva, sárgabarack, õszibarack, meggy (banánt már nem adok neki soha). Zöldség: krumpli, karfiol, karalábé, sütõtök, paradicsom. Mindennap kap húsit is ez általában csirkemell. Mikor én reggelizek vagy vacsorázok akkor kap egy kiflit, hozzá húsit és sajtot. Ez a pót vacsija. A Petrának most már nagyon megnõtt az étvágya van amikor már egyszerre megeszik másfél üveggel is persze tejcsit is kap még.

Beszti
A Petra is a darabosat csak a kezembõl szereti.
Jó lehet így füvet nyírni és porszívózni szoktam úgy, hogy a Petra az ölembe van. Õ nagyon fél tõle.

Panda
Igen, jó kislány még most is. Utólag is boldog születésnapot Noéminek!

Rit
Melyik az a Robin Hotel?

Tüni
Ismerõs a helyzet, nálunk is ugyanez volt. Én kétszer próbáltam meg elmenni a suliba és engem is mindig felhívott a párom, hogy a Petra nem akar enni és, hogy üvölt. Többet nem is próbálkoztam csak vizsgákra járok.

Ági
petra2

Köszi mindenkinek mindent!Kép
Ma már minden sokkal jobb, végre tudtam aludni (hihetetlen, de annak örültemKép, hogy csak Nátánhoz kellett egyszer felkelni (SzilcsikeKép), hogy meg tudjuk rögtön becsülni az ilyesmit, ha rosszabbat kell átélnünkKép).
És a torkom se fáj, már fájdalomcsillapitó sem kell.
Ugyhogy most már csak végigszedem az antibiotikumot, és minden OK is.Kép

Ági!

De jó, hogy jelentkezel. Bár gondoltam, hogy sokat vizsgázol...
Igen babát várni és szülniKépKépKép. Ha csak abból állna, hát nagyon-nagyon sok gyerek kellene. Csak hát azért még van utána pár év...KépKép
Gratulálok nekik, igy ismeretlenül is. Csak te vigyáz magadra:o, mert ilyenkor az ember nagyon elcsábul, és nagyon szeretne rögtön egy másikat!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Hali!

Úgy élvezem, hogy ilyen kis tüsi a fiam! Tisztára nagyfiú ezzel a séróval.

Szilcsike
Géppel vágtam igen. Mondjuk Dani nem fél a zúgó dolgoktól, a hajszárítót is szerette, ,amíg nagy volt a haja, a porszívót is imádja. A géppel néhány napig imserkedtünk, bekapcsoltuk neki, megfoghatta, hogy érezze, hogy rezeg a kezében, tetszett neki és ilyenkor mondja, hogy búúúú Kép Ollóval azért nem mertem nekiesni, mert azzal 1. nem tudok egyenletesen vágni, ,2. kapkodja a fejét, hogy mi van a kezemben, uis a hajvágó ollónak szép narancsszínû fogantyúja van.

Dió
3 mm-esre állítottam, azzal körbeszántottam a tökfején, aztán a fülrésznél és a tarkórészen 2mm-essel elegyengettem, hogy klassz felnyírt legyen. Én sem gondoltam, hogy így tûri majd. Suerencsére Dani elég rugalmas, nem nagyon nyûglõdik.

Nyuszi
Vettem ma én is olyan szilvás kajcsit, amit írtál, ,remélem ízleni fog Daninak.

Húsleves
Dani már kb. 8 hónapos kora óta kap, most már teszek bele neki tészát is, husit, nagyon szereti! Joghurtot is lehet már adni, szóval nem kell annyira kiakadni azon a 8 hónapos gyereken. Mondjuk pudingot én sem adnék. Kefírt, túrót, sajtot is adok, én a Kismamás hozzátáplálós táblázat alapján csinálom + amiket még a dokinõ hozzátett. Ma pl. adtam neki epret, kicsit összehúzta a száját, de 1 szemet bekajált. Remélem nem lesz tõle kiütéses. Elvileg 1 éves kortól adható, Dani most 11 hónapos, szerintem nem okozok vele nagy kárt.

Ilke
Rizsital
Lehet DM-ben kapni, Kaiser'sben is Drinkable Rice néven, a biosarokban keresd. Ára elég húzós, kb. 700 pénz/l, de nekünk 1 hétig elég szokott lenni, van úgy, hogy a túrókrémes pirítós mellé adok neki inni belõle, vagy a zabpelyhet, kukorica-, búzadaráját ebben fõzöm meg és ahhoz adok vmilyen gyümölcsöt még. Nagyon fincsi és nincs benne cukor, teljesen bio.

Ági
Gratula a nõvéred kislányához! Én is így vagyok, amikor pocakosokat látok és születésrõl szülésrõl hallok, fõleg, ,ha az közeli imserõssel történik. Én is szülnék 1000x, csak hát sajnos fel is kell nevelni õket Kép Ha az sem lenne gond a mai világban, akkor még bele is mennék. KépÉn már alig várom a következõ babánkat, ,de kb. még 3 évet várunk vele, mert szeretnék még dolgozni + költözni is szeretnénk, azt meg nagy pocakkal nem szeretném.
A viszgádhoz is gratula!

Beszti
Antibiotikum helyett nem tudsz inkább homeopátiás szereket szedni? Csak mert azok nem károsak a babára, az antibiotikummal szemben. Én is azt szedtem mellgyulakor, a gyerekdoki egybõl elutasította az Augmentint, amit felírtak a kórházban. Ha gondolod, rákérdezhetek a drnõnél, mit lehet ilyenkor szedni.

Pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Ági!

Gratulálunka nõvérde babájához! Nála már a második baba ugye? És az elsõ is kislány? Tiszta jó hogy iylen gyors szülése volt.
Várandósságra én is szívesen vállakoznék 100-ra is, szülésre azért már kisebb a lelkesedésem, de azért belevágnék, na de ami utána jön.Kép Erõsen gondolkodm még a másodikon is, de annál több biztos nem lesz. Bár ki tudja hogy alakul, de nem tervezem.

Beszti!

Örülök hogy jobban vagy! Ti nem sok babát szeretnétek? Úgy emlékszem valahogy hoyg 5-öt emlegettél, de lehet tévedek.Kép

manó+Emma

KépKép
manó

Sziasztok!

Rit!
Ez a betöres remes!KépSajnalom, hogy igy lett...

Agi,
gratula a növerednek Lucahoz! Akkor ez egy villamszüles volt!Kép

Beszti,
Jobbulast!Kép
26.-an volt az evfordulo.Kép

Lanyok, mindenkinek köszönöm a gratulakatKépKépKépKépKépKép!!!

Bocsi, de most csak ennyi telik az idömböl.
(Lakasösszepakolas, csomagolas, kenyersütes, ebedeles stb...)

Majd kb. egy het mulva jelentkezem!
Kryss&Rebek

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Manó!

De igen, sok babát szeretnénk (4 alapból, de ha ugy alakul, még egy 5. is), de ahányszor "rámjön" az, hogy de jó lenne megint babás lenni, meg szülni, az sokkal többet is eredményezhetne!KépKép
Ismertem olyan családot, ahol 10 v. 11 gyerek is volt... Ja, és pont tegnap mesélt a szomszédnöm egy olyanról ahol 8 v. 9 van, azért, mert nem védekeznek (elvi okoból), és ebböl az utolsó 5 császárral. Na ez már nekem azért túlzás (továbbra sem fognak védekezni!!!), hisz nem csak megszülni kell tudni, hanem fölnevelni is: nem az anyagiakra gondolok, hanem arra, hogy hogyan vállalhanak ekkora kockázatot a terhességgel-szüléssel, ez már az anya életébe kerülhet vagy nem???
Persze ök tudják...

Gumicukor!

Köszi, tedd meg légyszi.KépKép Most már azt hiszem, hogy végigszedem az antibiotikumot, mert elkezdtem, és csak akkor van értelme (igy is a szokásos 7 nap helyett a szopi miatt csak 5 napig kell szednem), de legközelebb (ha esetleg még elöfordul, ill. a következö babáknál) nagyon jó lenne tudni, hogy mivel lehet kiváltani. Ja, és a fájdalomcsillapitás is nagyon érdekelne, hogy azt mivel. Egyébként érdekes, hogy nem mondta a dokinéni, aki megvizsgált, mert ö mondta, hogy itt fog valószinü dolgozni valószinü pl. homeopátiás dolgokkal (csak azt nem tudta, mikor).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti,
Sok sikert a sok-sok babához! Kép Eredetileg én is 4-et akartam, de asszem most már megelégszem a 2-vel (esetleg kissé késõbb egy 3.)
A mandulagyulladás persze fertõzhet, ha valakit végignyalogatsz, de alapvetõen nem agresszíven ragályos....

Kataa,
Köszi, imádom a láb- és fülgyûrûket!

Ági,
Gratula a nõvérednek!!!!

Brokkoli,
Nyugi! Eleinte az is siker, ha egy pár kis kanállal megeszik valamibõl. Próbálkozz édes dolgokkal, azt szokták legjobban komálni...

Rit,
Nagyon rossz érzés, tudom. Nálunk is jártak egyszer éjszaka, és a fejem mellõl(!) csenték el a cuccaimat. Szerencsére csak készpénzben utaztak, és még pár apróságot vittek el (walkman, mandolin, óra, stb.), ami nyilván megtetszett nekik, de így is elég szörnyû volt.

állva fürdés: amíg Solymi nem tudott leülni, addig állva fürdettem, nem erõszakoskodtam. Amióta tud normálisan ülni, azóta elég, ha pár fürdõjátékot beszórok neki, és egybõl beül játszikálni.

Zita
parazita

Sziasztok

Voltunk ma meresen es Alex 3 het alatt 46 dkg-t hizott, igy 8300 gramm es 71.5 cm 33 hetesen.
Gondoltam hogy jo sokat hizott mert iszonyu nehez mar.
Jo is egy kicsit ez a meleg legalabb visszaveti az etvagyat es talan kialakul nala is a napi 5 eves : )))

En tegnap a borgyogyaszaton nem lettem okosabb,ram nezett a doki majd felirt egy kenocsot es egy gyogyszert es ki akart tesekelni.Mire en meg mertem kerdezni hogy na ok de megis mi bajom van.Erre O hogy hat passz ,: )))Megneztem a gyogyszert es csalankiutesre adjak ugyhogy akkor talan az van : )))Azt mondta hogy ha nem javul akkor 1 het mulva menjek vissza.Hat azt mar tudom hogy inkabb valami magan dokihoz megyek az talan kozlekenyebb lesz.

Mano
Majd szamolj be hogy alalkult a lampazas.Emma ma jol evett??
Gratula a fogakhoz!!Kuldjel mar legalabb egy felet mert nekunk megegy sincs ; (((Bar igy meg nem nyugos,szolval van ennek is jo oldala. : ))

Forti
Ebben a melegben is jol eszik??Szerintem is jeleznek ham r nem kernek ugyhogy jol csinalod.: )

Rit
Nagyon remelem hogy az ilyen ember majd mahol emgkapja a magaet.
Ja kkor az alo ajto nem volt zarva,mert csodalkoztam volna amugy.Biztos kifigyelte hogy szabad az ut : ((

Panda
Gratula Adamnak a lepegeteshez!!!

Ilke
A tok nalunk is meno,kulonosen a sutotok meg a babytok : ))
En mar annyira nem szeretem .

Joghutr temaban az lenne a kerdesem hogy milyet adtok nekik a Naturt vagy jo a Petit Danone pici dobozosis?/Mert en egy csomo anyukanal latom hogy ezt adja.

Na megyek lefekszem amig Alex is hagy : ))
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Brokkoli: Márk is csak ugy fogadja el a fözelékeket, hogy tápszert rakok bele és ugy megeszi, pedig õ már 2hónapja kapja a fözelékeket. A fözeléket kikeverem turmixgéppel és hozzáadom a tápszert te persze ezt tudod anyatejjel csinálni, én cumisüvegbõl adom, mert még nem fogadja el a kanalat.

Na most csak ennyi

Kép

Sziasztok
Andy
andy78

Hali!

Kataa!
Gratula Alex súlyáhozKép

Andy!
Milyen szép kisfiad vanKépKépKép Mekkora szemek!!!!

Képzeljétek Gábornak ma észrevettem, hogy 5 foga van. Vagyis azt nem tudom, hogy kibújt e már, de nagyon látszik. Így felül van 3 alul 2 fog. Elkezdtem neki adni egy homeopátiás készítményt. Vibrucol kúpot. Majd kiderül fog e használni, de nagyon bízom benne! Fogzásra van és fogzással járó nyugtalanságra. Hát az azért mégse járja, hogy hetente 5x éjjelente óránkét ébred és nyüszög, nyafog, hiába kenegetem neki a Dentonixxal amit amúgy is csak 4x lehet egy nap. Tegnap este kapta az elsõt és ma éjjel már "csak" 4x ébredt... Haladunk. Cirka 2 hetente 1 fog. Ja és még tuti jön neki, de még nem tudom hogy hol. Vagy az alsó két 2-es metszõ vagy a felsõ jobb 2-es metszõ. Ja megnéztem hogy jöttek a fogai. Az alsó két metszõ jött április 14-én. A bal 2-es május 5, a jobb 1-es május 12 és ma meg a bal 1-es. hmm.
remélem ez a homeos kúp tényleg bejön, szeretném már 9 hónap után végre átaludni az éjszakát. Mert ugye az utolsó várandós hónapban már aludni sem tudtamKép

na puszi
sasha

Kép
sasha

Jajj!

Azt nem is írtam, hogy amellet, hogy már nagyon sokszor felül egyedül ma délután 1 óra körül felállt egyedül a babakocsiban. A háttámlába és az ernyõbe kapaszkodva felállt! És nem segítettem neki semennyit, hozzá sem értemKépKépKépKépKép Úgy örülök, de itthon az ágy mellett még nem tud felállni és a kiságyban sem , mert a lába kicsúszik a rácsokon...

puszi
sasha és a 33 hetes Gábor

Kép
sasha

Sasha!

Hát most aztán tényleg beindultak a fogak!
Még szerencse, hogy nálunk nem jár ekkorra nyügösséggel, mert akkor én nagyon kilennék.
3,5 hónaposan jött ki az elsö, és azóta szinte egyfolytában (igaz hozzátok képest jóval lassabban, de állandóan) fogzik. Most már a 11-12. jön (az alsó örlök), legalábbis azok érezhetöek nagyon, de aztán ki tudja, mert a már kijöttek közé én be nem nyúlok (a 4 felsö mellett kétoldal 1 kimaradással jöttek az örlõk, tehát szemfoga még nincs), de ki nyúlkálna az oroszlán szájába?KépKép
Viszont igy talán hamar túllesztek rajta. Remélem a homeós szer bevállik!Kép

Kataa!

Én natur párti vagyok, persze nem kell ugy adni neki, lehet tenni bele neki mindenfélét.
Nem tudom, a pici Danone mit tartalmaz, de szerintem ez egy kicsit beetetés a mamáknak, hogy hú de jó egészséges, azt vegyék meg (aránytalanul drágán). Pedig annál otthon talán sokkal egészségesebbet tudna gyártani (pl. jóval kevesebb cukorral, több gyümölccsel).

Zita!

Perzse, tudom. Bár a jó kérdés, én hogy kaptam el, mert én sem nyaloggattam senkit!KépKép (Egyszerüen nem volt alkalom senkitöl elkapnom, csak "nyilt terepen".)
Viszont a rossz egy kicsit, hogy a pici fiam vasárnap délelött még pusziszkodni akart velem (akkor éppen egész jól voltam, és azt hittem, csak egy kis múló torokfájás), és ezt ö ugy csinálja, hogy összenyal (pl. a számat is), nem könnyü lebeszélni róla!Kép
De eddig nála semmi tünet, amugy is "eszi" az antibiotikumot, meg az ellenanyagot, amit a szervezetem (remélhetöleg) termel...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Pocok!

Állítólag fontos aminosav vagy mi a taurin és az anyatejben is van. Az idegrendszer fejlõdéséhez kell.

Kataa!

Emma nem igazán nyüglõdik a fogaktól, szerencsére. Elég nyûgös õ alapban is. És képzel, ma is jól evett, így hogy az õ kezébe is adok valamit. Nem evett sokat, de nem volt hiszti.
Én joghurtot a Danon aktívia naturt adom. megnéztem a petit danont, és az nem is joghurt, hanem túrókrém is van benne, és ráadásul csak 4-es kiszerelésben van, amibõl minimum kettõ eper vagy erdei gyümölcs, és guargumi vagy mi van benneKép, szóval egyenlõre lemondatm róla. Majd talán késõbb.
Emma 2 hete volt ennyi kiló, most hoyg mondod én is kiváncsi lettem, lehet hogy holnap lemérem, úgyis jön az orvos.

Sasha!

Hogy milyen ügyes Gabi! Már az Emmával egyidõ babák mind állnak, kivéve Kataa Alexét, egyedül ez tartja bennem a lelket. mert hogy Emma még csak forog, ülni se tud, ha nincs etetõszékben vagy babakocsiban.Kép Viszont ma szabályosan pápát intett a szomszéd néninek, és tudatosan, mert megismételte!!! Olyan édes volt, épp itt volt anyukám, majd megzabáltuk.

Manó

KépKép
manó

Ma nagyon kellemes napunk volt, délben átmentünk Lili tejtesójához. Ott volt egy nagy medence felállítva a babáknak, akik egy óriásit pancsoltak ebben a nagy melegben. Nagyon édesek voltakKép. De a mai nap nagy híre: a párom hozott abból a gabonaboltból ahol magának szokott vásárolni gluténmentes dolgokat, kukoricából készült abonettet. Nemrég adtam neki a vacsit, és annyira harapta a kanalat, hogy a fõzi nagy része félrement mindig, erre jól bedühödtem és adtam neki egy darabot ebbõl az abonettbõl. És láss csodát, elkezdte apránként majszolni néha picikét le is harapott és nem öklendezett!Kép Aztán ki kellett mennem a konyhából és mikor visszamentem, látom, hogy épp veszi ki a szájából a darabot. A kis cseles, lehet, hogy csak nekünk csinálja a mûsortKép? Szóval talán megtört a jég, mert a fele elfogyott a darabkának.Kép

Ági,
Nagyon ügyes vagy, hogy megcsinálod a vizsgákat is a költözés mellet. Egy nagy kalappal a többihez.Kép Nagy nagy gratula a nõvérednek Luca babáhozKép! Szerencsés, hogy ilyen gyorsan megszületett és hogy beértek idõben a kórházban.
A banán nálunk is tiltólistára került. Lili max 150 gr-ot eszik meg egy evésre, de akkor már a végét szó szerint beleéneklemKép.

Gumicukor,
Köszi a rizsitalos tippet, mi a páromnak a lisztet 800ft/kg-os áron vesszük, így én már semmit sem tartok drágának. Ez az ital akkor eláll 1 hétig is felbontva? Ha készítesz kukoricadarás kajcsit ebbõl, akkor teszel még bele valamilyen zsiradékot?

Gratula az új fogacskákhoz a babáknak!
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Lányok!!
A gépem meghalta magát. Most kezd éledezni (1 hét után) de a videókártyát nem ismeri fel (úgyhogy a szövegbõl nem sokat látok (apró kockás hátteret csinált mögé) Kép

Hannuska pénteken megtanut felülni, szombaton pedig már szépen álldogált is vasárnapra pedig a mászás is bejött. Úgyhogy 3 nap alatt jó sokat haladt. Most persze lefketetem feláll játékot játszuk, de nagyon édes.

Remélem mindenki jól van, és újabb fogakkal és mutatványokkal lettünk gazdagabbak!!!

Olvasni majd legközelebb (ha látok is belõle valamit)

Üdv
dec8
dec8

Hali!

Beszti!
Hát azért fogak terén nálatok sem lehet panaszKép Remélem jobban vagy már!

Manó!
Ne kesereg, hogy Emma még nem ül, áll. Hiszen int pá-pát amire én a Gabit nem tudom rávenni. Sõt semmilyen fejlesztõ játék nem érdekli. Mármint szellemi fejlesztõ játék. Csak a felállás, meg a kutyázás(mászni tanulás). Ha odaállok a tükör elé vele, hogy akkor elmutogatom neki mi van az arcán, vagy bármi hasonló fordítja el a fejét és "megy"... akkor had menjen. És figyeld meg, hogy fél év mulva semmi külömbség nem lesz közöttük, max Emma már beszélni is fog, míg a gabi megmarad amostani szókincsénélKép öööö hööKép

Képzeljétek!
Este fél 6-körül egyfolytában fel akart állni az ágymellett, de nem ment neki. Gondoltam egyet és beraktam a kiságyba, és milyen jól tettem! Most már hivatalosan is feláll a Gábor, ugyanis 2x megismételteKép Nagyon tetszett neki, úgy nevetettKépKépKép
Olyan jóKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Ági
Rubin Hotel - az M1 elején van ahogy mész kifelé a városból, de még a Sasadi út elõt balra. Ki van táblázva
Amúgy megvan készenlétben a szakdoga, szólj ha kell

sasaha
a felállás nálunk is a kocsiban kezdõdött, múlt csütörtökön. Mára már mindenhol csinálja KépKépKép

Kataa
mi még mindíg 7500 g körül járunk!! Kép

Rit és Dodo

rit

anemona7

KIBÚJT A 3. FOGUNK Kép)))))))))
Szilcsike
szilcsike

Agi

Gratulalok a vizsgakhoz!Kép Es gratulalok noveredeknek a kicsi lanyhoz!Kép

Gumicukor

Jo szine van az autotoknak!Kép
En meg a rizsitalt fogom kiprobalni, ha mar a Mano nem ehet joghurtot.

Ilke

Szegeny, nem lehet nalatok olcso az elelmezes kerdes.

Beszti

Tenyleg 5 csaszar-terhesseg veszelyes lehet az anyara? Nekem egyszer egy nogyogyi azt mondta, hogy van 5 csaszis paciense. Mindegy , 5 gyerekunk nem lesz, max. 4.Kép Az utolsonal igy is 40 fele fogok jarni.Kép

Andy

Gyonyoru gyerek a kicsi fiad!Kép

Dio

Gratulalok a lakas eladashoz!
Kepzeld, mi is kivalasztottuk a hazat Godon, es a lakasra is van vevonk. Ezen a heten ossze is rakjak az ugyvedek a szerzodest. De csak majd nyar vegen koltozunk, mert fel kell ujitani a haz felet.

vegre! Sikerult a hintas kepet felvarazsolnom a profilomba!Kép

Jo ejt
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Helló!

Este a gyereket sikerült olyan 8 után elaltatni, de többször be kellett hozzá menni, mert -ugyan jól aludt- mindig hasra fordult és nyégykézlábra állt. Én bealudtam olyan fél 11 felé, de elõtte a páromnak szóltam, hogy majd hozza át a gyereket a mi szobánkba. Ezt meg is tette éjfélkor, persze nyöszögött, úgyhogy cicire raktam. Párom 2-kor felkeltett, nem tudott aludni, így gondolta, hátha egy kis gyöngédség segít a problémán... Sose fogom megtudni. Fél 3 után 4 perccel egy nagy durranás hallunk és hangos sziszegést (vagy mit). Rohanok a hanghoz, a konyhába. Niytom ki a szekrényajtót a mosogató alatt. Megvan a "sziszegés" forrása. Csak úgy ömlött kifelé a melegvíz, csõtörés. Ez talán 15 ms volt, de ez idõ alatt a víz már az elõszobában járt. Mire Csabi kiért már az egész elõszobában bokáig ért a víz. Elzárta a vizet, de még így is 2 elyrõl is ömlött tovább. Mire észbe kaptunk kezdett mindhárom szobában ázni a padlószõnyeg. Gyorsan törölközõk elõ, de hiába, mert mintha ott sem lettek volna. Telefon anyóséknak, jöjjenek segíteni. A gyerek persze már a sziszegésre-durranásra felriadt, de nem tudtunk vele foglalkozni, így felült és nézett hogy most mi van. Csabi a nagy rohanásban elcsúszott és beverte a bokáját az elõszobában álló asztal sarkába, egybõl bedagadt, 5 perc nem telt bele alig bírt ráálni... Mindegy, mert a házmesterhez le kellett mennie, aki jött is a nejével, megnézték mi van és segítség helyett elvonultak aludni azzal a felkiáltással, hogy majd holnap felveszik a kárjelentést és megjavítják és addig is... mit is csináljunk addig is??? Én lavórba mertem a vizet a lapáttal, Csabi pedig azon ügyködött, hogy a víz ömlését megakadályozza. Megjött a sógornõm a 4. emeletrõl (Dennises), lapáttal, lavórra. Ekkor történt az, hogy belebotlottam a pórszívó gégecsövébe és villámcsapásként ért a felismerés, hogy nekünk biza nem sima porszívónk van, hanem takarító gépünk ami képes a vizet is felszívni!!! Na kótyagos fejemben elkezdem kutatni azután (meg egyébként is neki álltam felforgatni mindent), hogy hova rakhattam a "vizes" alkatrészeit "R2D2"-nak! Meglett, 1 percen belül be is üzemeltem és gyönyörû szépen felszívta a vizet. Addig is vagy 5 lavór vizet lapátoltam össze és a R2D2 tartályát is vagy 3x ürítettem. Szóval felszívta, felmostunk (konyhában még mindig ömlik a víz) és az elõszobában fel is száradt. Megyek a gyereket elaltatni, de nem jön össze. Na csak sikerült, de addigra a víz takarítását kezdhettem elölrõl, mert hiába volt a törött csõ alatt 1 lavór, plusz a többi így is megint az elõszoba közepén járt... Ekkor már 4 óra volt. Végre lement a Csabi a szüleihez. (a nõvére b*szott felkelteni az apukájukat, meg az annyja sem igyekezett, hiszen holnap dolgozni kell!!!Kép Ennyit anyósról. Legközelebb szombatra idõzitjük a csõtörtést. Ha már másfél órával elõbb szolna apósnak és nem hazudják, hogy nem jön akkor egész más lett volna, mert após egy kis ötlettel és nem több mint 2 perc elteltével megállította a szivárgást!!! Én meg mielõtt feljött volna após megittam egy kávét, hogy a csabi had tudjon aludni, a lavórokat ugyanis 8-10 percenkénk cserélni kellett olyan nagy volt a szivárgás még így is hogy el volt zárva. Képzelhetitek hogy ömlött amikor észrevettük! Felkészültem a legrosszabra is de szerencsére megoldódott. Lefeküdtem aludni fél 5-kor, de csak nem tudtam elaludni. Felkeltem, hogy akkor kicsit rendberakom a lakást, meg a maradék vizet feltakarítom, ami már csak a konyhában volt. Siker. Befejeztem, mehenék aludni, mert az a 2x2 óra nem elég semmire.
A legjobb az egészben az az, hogy pont ma este merengtem az erkélyen, hogy milyen unalmas mostanában az élet. Minden nap séta ugyanott, ugyanazokkal, programozott menetrend, tudom nagyjából mi fog történni. Jó lenne már valami változatosság, izgalom. Megmondom õszintén nem erre az izgalomra gondoltam. Cserébe a megpróbáltatásokért láttam a napfelkeltét.Kép

További kellemes szép jó reggelt mindenkinek!
sasha

Kép
sasha

Szilcsike
gratula a fogacskához!!!!!

nyusz
nagyobb a laszti, mint a lány!!Kép
és tényleg elaludt ott, vagy csak szemlesütve sikerült fotózni??

sasha
nem semmi történet!! akkor most egy ideig nem vágysz izgalmakra??

raktam fel én is új képet a profilunkba.
Rólunk: Dodesz puncija ténylegesen javulóbanKép, mostanság a legnagyobb probléma, hogy a járókát akár nyugdíjazhatom is: csak játékok tárolására szolgál, õ egyetlen másodpercre sem hajlandó benne lenni.Így korzózik az egész lakásban és puffangat nagyokat: nem tudja még felmérni, mi mennyire erõs, így olyan tárgyakba is belekapaszkodik, hogy felálljon, ami elcsúszik v. borul.
Kitaláltam, hogy ha már így alakult, akkor járóka ténylegesen megy a sunyiba, és van egy felfújhatós csúszdás mászóknánk, azt rakom a helyére. Azon mászhat rendesen, nem is üti meg magát. Remélem bejön majd.

Rit és Dodo

rit

anemona7

Sziasztok

Sasha
Nem semmi éjszakátok volt! Remélem a házmesternek beolvasol ma! Kép

Rit
Nekünk ha minden igaz, akkor van egy felesleges mobilunk (oda adtuk egy srácnak hogy adja el, de lehet hogy megvan még), és arra gondoltunk apával hogy kölcsön adjuk neked addig amíg nem tudsz venni egyet, hogy ne maradj telcsi nélkül Dodoval. Benne vagy?

Nyuszi
Nagyon édes a kép Emirõl. Nekünk is ilyen hintánk van.
Ja és Levi is a Mildis "Vegyeszöldség hússal és szilvával" kajcsit díjjazza a legjobban. Van ilyen almával is, az is nagyon bejön neki.

Ilke
Lili mindíg meglep titeket valamivel. Jól titkolja a tudományait. Örülök hogy eszi a darabosat.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok

Nekunk is keletkezett tegnap ket uj tudomanyunk,ha integetunk neki visszaonteget egy szeles mosollyal es ha a kezemben van akkor meg mindig csak allni akar es rugozni a labaval .: )))

Koszi a joghurtos tippeket en si naturt gondoltam,a kerdes az hogy mikor ket etkezes kozott csak nassinak???

Andy78
Nagyon szep haja van Marknak.
Remelem elfogadsz egy jo tanacsot,nem igazan szerencses az fozeleket cumisuvegbol adni mert hamar megszokja.Probalagasd a kanallal elobb utobb siker lesz.

Sasha
Gratula Gabcsinak,a vizvezeteketeknek pedig nem : ))
En mar aztattam el egy panelt az exnel a mosogeppel es mindenhova szivargott a mososzeres csuszos viz.Eloszor rohogtem aztan mar inkabb sirtam kinomban.A legjobb az volt hogy ultunk a konyhavan feltett labakkal es eszre sem vettunk semmit,csak mikor a szomszed becsongetett hogy olik a viz az ajtonkbol : ))

Mano
4 kis babao van abbol az idobol es 50% ul 50 meg nem.Ez azert nem rossz arany.En mar nem aggodom hiszen neurologus is latta es minden ok vele : ))Majd csinalnak mindent ha mergernek ra.Es igaza van Sashanak a beszed nalunk nagyon megy ,hat hiaba az anyjatol orokolte ; ))

Dec8
Hi de begyorsitott Hanna,gratulal neki!!!

Rit
Forti beelozott de en is odaadom szivesen azt a bizonyos szep telefont amit a multkor lattal nalam ha kered!!!!Szolj nyugodtan.

Nyuszi
De jo akkor nektek hamar lemegy es oszre mar egy szep hazban laktok!Nagyon edes Emi a kepen!

Kataa

Kép
Kép
kataa

Halihó!

Megérkeztünk Alsópáhokról. Nagyon jól éreztük magunkat, tényleg bababarát hely és gyönyörû a környezet. Az utazás mondjuk elég rossz volt, mert nagyon meleg volt az autóban és ezt rosszul viselte Gergõ. A hotelben viszont nagyon jól érezte magát. mi egy két szobás apartmanban voltunk, mert a sógornõmékkel voltunk, nekik másfél éves a kisfiuk. A 2 kissrác nagyon bírta egymást. Hát, azért nekünk nyugisabb volt, mint nekik, õk már rohangászhattak a srác után.
szóval tényleg jó hely, szívesen maradtunk volna még. Az a jó benne, hogy mindenki gyerekkel van (kivéve a germán nyugdíjasokat), szóval senkit nem zavarnak a gyerekek, adnak a szobához kiságyat (mondjuk mi elvittük az utazóst), pelenkázót, kiskádat, stb.. Vannak etetõszékek, babakocsik, bébiételek, partedli. És persze játszótér, játszóház, gyerekmedencék kint, bent. a felnõtteknek termál, szauna, gõzfördõ, fitnessterem. Mi a vizitornát próbáltuk ki, a fiúk szaunáztak.
Gergõvel kipróbáltuk a babaúszást, mert az is volt helyben. nagyon élvezte, pedig most volt elõször. Az oktató mondta is, hogy milyen nyugodt baba, 7 hónaposan nehéz õket rávenni a dologra, de õ tök jól elvolt a haladókkal és csinálta a gyakorlatokat az oktató kezében. Úgyhogy minden nap kétszer vittük magunkkal a medencébe.
Az ellátás is tök jó volt, reggeli-vacsi svédasztalos, nem is hiányzott az ebéd, bár egyszer lementünk ebédelni a fizetõs étterembe, de nem ízlett a kaja és a kiszolgálás sem tetszett, ez az egyedüli negatív élményem a hotelben. Persze volt aki fanyalgott, hogy túl meleg helyen kapott asztalt az étteremben és a játszótéren túl meredek a csúszda, de szerintem aki akarja, jól érzi magátKép
Na ennyi, ma visszük Gergõt a melóhelyemre.
remélem jól vagytok, majd visszaolvasok ámKép
Tényleg, akkor most mindenhol nyári szünet van az úszással? Mert ezek után szeretnénk vinni Gergõt rendszeresen. Campona?

pusz, Judy és Gergõ
Judy (fodroczy)

Rit,
Egy ideig mi sem használtuk a járókát. Most próbáljuk visszaszoktatni bele szegény Solymit, mert megmozdulni sem lehet tõle, ha kint van: állandóan rám mászik, meg hisztizik. Egy szalmaszálat nem tudtam keresztbetenni+idegbeteg voltam az állandó nyafogástól.
Ha bent van, egy idõ után rájön, hogy nem fogjuk felvenni, és akkor elkezd szépen egyedül játszani. Valamint a járókában ott merem hagyni egyedül, ha viszont kint van, egy percre sem lehet magára hagyni.
Örülök, hogy Dodesz javul!

Sasha,
Részvétem a vízkár miatt... Mi is sokat küzdöttünk decemberben a fölöttünk lakókkal, épp most festünk, hogy eltüntessük az ázásnyomokat.

Gumicukor,
Asszem láttalak titeket tegnap a Lizsében, és a gyereknapi fotók alapján felismerni véltelek. Ugye hármasban voltatok, a ház urával? Kép

Kérdés: ki mikor adott elõször tejterméket (sajt, joghurt) a manójának? Én még nem mertem adni, pedig lehet, hogy már lehet...Kép

Zita
parazita

Judy

Árban mire lehet számítani Alsópáhokon? Oktató kezébe adtad a gyereked? Én nem mertem volna, még így sem, hogy Dani már több mint fél éve jár rendszeresen.

Parazita
Én is hasonlót gondoltam, hogy te lehetsz, zöld babakocsi volt ugye? Milyen bénák vagyunk, még oda sem mentünk egymáshoz, nem? Na, majd legközelebb. A ház urával, illetve uraival voltunk, igen Kép

Pusz, megyek tanulni, mert Microsoft tanfolyásra kelll mennem 2 hét múlva, és nem akarok totál hülyének látszani.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Panda,Zita,Andy
Köszi az ötleteket, képzeljétek ma anyukám etette krumpli+sárgarépát kapott,és beszippantot kb. 3-4 kiskanállal. Lehetséges hogy Zsófi nem is az édes ízekért van oda? ( mondjuk én sem )
Természetesen kanállal adom, és ma nyitotta a kanálnak a száját. tök jó

Vizet simán megissza csõrikébõl, akár 100-at egy nap ebben a nagy melegben. Sõt tegnap 2cici után bevágott 40 vizet, és mondja azt valaki, hogy elég nekik a cici egész nyáron, ez nem igaz szerintem, mert zsíros mindenképpen.

Rit,
Ez borzalmas, micsoda aljas emberek vannak!!!!!

Szilcsike,
Gratulálok a 3.fogacskához.

Gumicukor,
Édes a pici fiad a hajvágószékben!, ahogy tûri a dolgot, nagyon édes

Judy
Nagyon jó lehetett ALsópáhokon, jövõre mi is szeretnénk menni a sógornõmékkel. Mennyibe kerül úgy kábé? 1 hét

na majd jövök még, ha tudok

pusz
Brokkoli
brokkoli

Hali!

Megjöttünk a munkahelyemrõl, Gergõ mindenkinek nagyon tetszett, vigyorgott a kollegákra ezerrelKép

Gumicukor
Miért nem mered Danit az oktató kezébe adni? Nekem ez eszembe se jutott, sõt úgy gondoltam, õ szakszerûbben tudja csinálni a gyakorlatokat, mint én. Mindenesetre a fiam jól érezte magát nála és ott voltunk mellette apával.

Gumicukor, Brokkoli
Az árak eléggé húzósak, mi is anyós üdülési csekkjén mentünk, mert õk nem akarnak utazni, a sógornõm pedig mindenképpen ide akart jönni, mert már voltak itt. Az árlista a babaneten látható a fotóalbumoknál van a hirdetésük. Ha jövõre menni akartok, már most lehet foglalni helyet, mert pl idénre már nincsen hely, csak õsszel, télen esetleg.
0-3 éves gyerekre nem kell fizetni.

üdv
Judy és vizipók Gergõ
Judy (fodroczy)

Sziasztok

Ma delutan apa itthon van ugyhogy csak gyorsan irok.
Egy baratnom meglatogatott a pasijaval aki gyermekpszichologus es megkertem nezze meg Alexet csak ugy.Megvizsgalta es mondta hogy nagyon ertelemes,figyelmes,nyugalmas kisfiu pszichologialilag meg fejlettebb is a koranal : )))Persze apa kirohogott hogy mit akarok de ha mr hazhozjott miert ne: )))

Judy
Gondolom hogy jo volt <pocok mar meselte hogy szupi hely.

Gumicukor
En is odaadtam a mar az oktatonak Alexet merthat csak tudja mit csinal.Bar O nagyon jol elvan barki kezeben,kiveve a kigyurt kopasz pasikat : )

Brokkoli
Ugyik vagytok evesben : ))Fog az menni.Hat ilyen melegben nem csoda hogy szomjas Zsofi ,orulj hogy issza a vizet.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Manó.

Elli se nagyon csinál semmit. Forog -de csak 1-1-et, szoval nem igy halad(kiveve vasarnap, mert akkor fordult egy mas utan 3-at es leesett a kanaperol Kép - , igaz, ha felultetem akkor szepen ul, sot, ha nem egeszen vizszinteseben fekszik, pl a babakocsiban, akkor mar felul magatol is. Hasizombol. Vagy ha valamiben megkapaszkodhat. Meg ha eloredol ulesben, akkor visszatornazza magat. ES kb ennyi. Hasonfekvesbol nem tud felulni, nem is probalkozik. Maszni meg nem maszik. Kuszni csak hatrafele tud, de erre is csak nagy ritkan hajlando. Viszont forog a sajat tengelye korul, mind hason, mind haton. Es ha hisztizik akkor szokott meg viszonylag sokat haladni; hatrafele. De meg felallni se nagyon probalkozik. Parszor kirugta magat ha az olemben volt, de mostanaban mar nem csinalja. Viszont integet pa-pat, sut pogacsat (vagyis tapsol ha en enekelek neki), "beugrik" a medence szelerol a vizbe, ha hivom... Meg van meg egy csomo minden, amit mar tud. Ja, es meg egy foga sincs.

Furdes.

Elli meg altalaban fekve furdik. Kiveve, ha mar leult vagy felult. Olyankor ugyanis nem lehet mar lefektetni, mert uvolt.

Judy,

a Rubin hotelban azt hiszem csak 2 vagy 3 het nyari szunet lesz, valamikor julius vegetol. Mi oda jarunk es nekunk nagyon tetszik. Mondjuk oktato kezebe az elejen en se adtam volna Ellit. Most mar siman, mert nagyon szereti a Zsuzsit, egesz oran kokettal vele. Kép De azert inkabb velem van, csak a meruleseknel kerunk segitseget. (Marmint vagy en meritem az oktato halassza ki, vagy o meriti es en szedem ki a vizbol.)

Zita,

en meg nem adtam Ellinek tejtermeket es azt hiszem egy eves koraig nem is fogok. De ugy tudom, hogy 8 honapos kortol a kismama tablazat szerint mar kaphatnak joghurtot meg kefirt. De en egy parazos anyuka vagyok kaja szempontjabol; ugy gondolom, ezen a par honapon mar igazan nem mulik semmi. Meg vegulis most van/lesz mindenfele zoldseg, gyumi. Inkabb azokat adom gyakrabban.

Lanyok,

hogy lehetne leszoktatni a kisasszonyt arrol, hogy egye a homokot? Mert mar nem lehet vele siman setalni, mert unatkozik egy ido utan. A jatszoteren se uldogel el a kocsijaban. Igy aztan mostanaban siman beletettem a homokba es nagyon jol erzi magat. Csak az a bibi, hogy 2 kezzel tomi magaba a homokot. Eleinte nem engedtem, mindig raszoltam. De azert az se jo, ha csak azt halja kb fel percenkent, hogy nem szabad! Aztan gondolta, hadd kostolja meg, majd rajon, hogy nem jo es aztan mar nem eszi. Ez se jott be, ha hagyom, ket kezzel tomi magaba es fintorog, mert nem izlik neki. De azert eszi tovabb. PEdig mindig egy csomo jatekot viszek neki, el is van veluk egy kis ideig, de a homok az igazi ! Nincs valakinek valami hasznalhato otlete?

Gumicukor,

mi is lavagattuk mar Elli hajat, mert eleg hosszu volt es o is tepte maganak. Csak nekem az egyik baratnom fodrasz es o eljott hozzank, o nyirta meg. Elli is hagyta, relativ. Mondjuk ot olloval fodraszolta a baratosnem; es csak egy kicsit forgolodott. Azota o is olyan pistikes lett, de ebben a melegben biztos jobb nekik. Meg igy eggyel kevesebb ok van a visitasra. Ugyanis sokszor tekergette a hajat, aztan elkezdte huzni es kozben visitott, mint akit nyuznak.

Kivancsi vagyok, mi lesz itt nalunk este, mert a lanyka meg mindig alszik. Kép Remelem, ma kivetelesen hazajon az apja 10 elott es akkor nenm kell egyedul elveznem majd a musort. Kép

macsek
macsek

Sziasztok!

Nem tudom, mi van Ádámmal, de ma nagyon nyûgös, semmi nem jó neki Kép.

Judy!
Picit irigy vagyok Alsópáhok miatt KépKépKépKép! biztos nagyon jól éreztétek Magatokat!

Sasha!
Részvétem a csõtörés miatt!
Gabi miatt ne aggódj, Ádám ugyanilyen volt. Én hónapokig mutattam neki, hogy kell integetni, de semmire nem mentem vele. Erre 3-4 napja integetett neki a nagyim, õ meg visszaintagetett. Azóta is bõszen csináljaKép. Noémi ilyen idõs korában már az összes testrészét meg tudta mutatni, Ádám pár napja tanulta meg, hogy hol van a keze és a nyelve, többre még nem haladtunk. Ilyenek ezek a gyerkõcök KépKépKép, az ember ha megfeszül, se tudja nekik megtanítani, amit õk nem akarnak Kép!

Ági!
Gratula a kisbabához! Õ is milyen picike, úgy látszik, nálatok ez családi vonás KépKépKép!

Gyerekek: hát, én is nagyon szeretnék még legalább egyet, bár merész terveimben még kettõ szerepel. De egyelõre nem merek még rágondolni sem, mert nekünk elég volt mindkettõt csak tervbe venni, és máris ott voltak KépKépKép. Bár a négy lurkón picit elgondolkodtam hétfõn, mikor cipõt vettünk, mert a két gyereknek a két pár cipõ 15.000 Ft Kép. Hogy fogunk akkor négyet venni???? Na, de ezen ráérünk még gondolkodni. Mindenesetre mindenkit irigylek (Zita, Sasha, Ági, Nyuszi, Gumicukor + aki most hirtelen nem jut eszembe Kép), aki hamarosan -vagy picit késõbb- neki akar vágni a következõ babának...

Szilcsike!
Gratula a fogakhoz + a többé-kevésbé nyugis éjszakákhoz!

Brokkoli!
De jó, hogy eszik Zsófi! Ádám se ette eleinte az édes dolgokat, a banánt még most sem szereti.

Pusz,

Panda

panda
Halásztelek

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?