Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Látom azért mindenki jól van, csak egyre ritkábban tud bejelentkezni...., hát én is ritkán jutok idáig.

A fotós topicba tettem fel Nonóról képet.

Egyre ügyesebb, figyelmesebb, igényli, hogy foglalkozzunk vele!

Mi már minden eszünk, de azért az anyatej a sláger még mindig.
Naponta 2* kap mást. Déleben főzit és tejcsit eszik, délután 17-18 között meg desszert gyümit kap.

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418
 
 


Jelentkezek már én is, mert egyre jobban hal ki a topik, és azt ugye nem szeretnénk. Tegnap voltunk babaúszáson, Marci most is nagyon élvezte, apával úsztak, én kameráztam. Legközelebb majd fényképezek! Tegnap voltunk 6 hónaposak, jól megünnepeltük, még koccintottunk is este Marci esgészségére, persze akor ő már aludt :D

Pannica, hogy Athina milyen nagy, és az a hajszerkezet :lol: nagyon tuti!!!

Barbamami már én is nagyon várom, hogy Marci nekiinduljon, de mi még a kúszásnál tartunk, és az is inkább hátrafelé, na meg körbe-körbe forgolódik, de ügyesen halad így is. Tegnap már a dvd-ket célozta meg, azt hiszem lesz mit pakolnom, ha eléri :lol:

Tegnap kaptunk olyan macit, amit a nagy kádba lehet tenni, és beleültetni a bébit, és Marci annyira élvezte, a nagy kádban legalább csapkodhat nyugodtan, nem kell az egész fürdőszobát felmosni fürcsi után. Annyira megszerette a pancsit, hogy úszik az egész fürdő. De talán ez a nagy kádas dolog megoldja ezt :lol:

Na megyek, mert már mocorog Marci és elterveztem, hogy mikor alszik pihizek egy kicsit. Ugye nálunk az éjszaka még mindig mozgalmas, sajnos. :roll:

Kép
Kép
nikole
 
 


Megnéztem a fotókat, nagyon édik a bébik!!!

Hát Ancsa, hihetetlen az a hajrengeteg, remélem mi nem maradunk majdnem kopaszok?!?!?!??!?!?!?

Bár Gabika is elég kopi még, ez talán megnyugtató lehet :lol:

Kép
Kép
nikole
 
 

 
 

Sziasztok!

Balázs épp alszik, gyorsan felléptem én is. MIndjárt megyek képeket nézni, csak előbb még írok ide egyet.

Csak egy kérdésem lenne: Szerintetek nem baj, hogy Balázs csak úgy alszik el éjjel is és napközben is, ha eszik vagy iszik közben, Mármint éjjel tápszerrel a szájában, napközben pedig a teáját iszogatja és úgy alszik el. De így aztán se perc alatt.
Vagy ez másnál is így van? A cumi nem kell Neki, csak a cumisüveg.
Mit szóltok ehhez?

Jaj, tegnap buliban voltam (voltunk). Anyukám vigyázott Balázsra éjjel. Balut is vittük, 9-kor mentünk haza, szépen levetkőztem én is :lol: , mintha rendesen lefektetném. (vagyis átvertem szegényt :twisted: ) El is aludt szépen, én meg visszamentem és 2-ig ott voltam. Nem ébredt fel, sőt éjjel nem is kelt fel, csak 1/2 6-kor. 9-ig szundiztunk, olyan jó volt! Tök jó volt kicsit kimozdulni végre valahova! :P

Ha valaki írna valamit a kérdésemre, azt nagyon megköszönném!

sch.judit
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk.

Judit: Szerintem csak annyiból baj a cumisüveg, hogy ezt a szokást állítólag nagyon sokáig megtartják és később amikor már lesz foga akkor úgye a tea vagy kakaó stb. sokáig fog érintkezni a fogával és fogszuvasodáshoz vezet. De ezt csak hallottam valahol.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79
 
 
 


Nikole: Boldog felediket Marcinak!!! :lol: :lol:

Pannica: Athina nagyon aranyos :lol: és hogy ül a pihenőszékében. :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79
 
 
 


sziasztok!

képzeljétek!!!Patrik elkezdett beszélni :shock: :lol: :shock: :lol: :shock: :lol: mondja hogy aja=anya,apa,papa,mama. 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) persze csak anyuméknak mondja :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: anyósnak megse sólal :P :P :P :P :P :P :P elkezdi kiabálni hogy apa és mikor megjelenik apja akkor tapsol és sikongat örömében :lol: :lol: :lol:

pannica:Athina nagyon édes!!!én meg kislányt szeretnék :wink: lehetőleg ilyen szépet.
kismama18
 
 


Szioka! :lol:

Gabika is beszél 3 napja. Azt már mondja ba-ba :D Nagyon cuki!
Jól vagyunk amúgy,csodás az idő,remélem még sokáig így marad.Párom mgé nem dolgozik,már 3 hónapja,elég érdekes már az anyagi helyzetünk. :?

Videók:
http://www.youtube.com/watch?v=MZ1bW5ItB4s

http://www.youtube.com/watch?v=hk6uh2eUUH0

http://www.youtube.com/watch?v=uiydZ6_eBPo

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


Sziasztok!

Egyenlőre csak egy táblát dobok fel, aztán ha Kyra ma hagy egy kicsit akkor később vissza is olvasok és reagálok mindenre!

Kép

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Na itt is vagyok, elaludt a drágám :)

A súlyról...igen, szép kis súlya van, de hát végülis 3900al született, és hát 5-6 hónapos korára meg kellett dupláznia, szóval ő csak a tervet teljesítette :lol:

Kismama, hát nem semmi egy anyósod van! Én nem is tudom mit tennék, ha ilyen lenne! Valószínűleg gyorsan elköltöznénk innen! :P

Pannica, hát Athinára ránézve tényleg az az első gondolata támad az embernek, hogy cheeky :lol:
Kis huncut! És hogy milyen édes a kis kakadu haja :D
Remélem nem lesz gondotok a külön szobába rakással ha majd alkalmatok lesz rá!

Boszibaba, szájpadlás karmolásról annyit, hogy Kyra a fülét kapmolja állandóan! Multkor olyan nagyon megkarmolta éjjel, hogy reggelre a vér belefolyt a fülébe...vittem is a dokihoz, hogy piszkálja ki neki! Még jó hogy az én felnőtt háziorvosom fül-orr-gégész! Rögtön hozzá vittem! De most komolyan, minden szombaton vágjuk neki! Hát nem tudok mit tenni! A fülét mégse ragaszthatom le! :shock:
Szóval el tudom képzelni milyen nagyon megijedtél!

Nikole, hát nekünk is olyan macink van fürdetéshez, azóta szeret Kyra fürödni :D :wink:
A kúszás náéunk is ugyanúgy megy, inkább hátrafelé, meg oldalra :D
De 3 napja már a lábával mászik csak arra nem jött még rá, hogy ha a kezével is rásegít akkor halad is! Így csak feneket hintáztat, aztán a lábával elmászik a kezéig, és ott már annyira előre megy a súlya, hogy orrabukik :oops: :lol:

Hát szerintem majdnem mindenki az ellenkezőnemű gyereket szeretné másodiknak! Én is így vagyok vele! Én egy Marci kaliberű kisfiút szeretnék másodiknak! Terveink szerint jövőre! :lol:

Na megyek gyorsan megreggelizek míg alszik a kis lókötőm!

KépKép
KépKép
akíra
 
 


boszibaba:

a napokban nekünk is megvolt az első vérzős sérülésünk.van egy labdánk ami kemény,benne kis golyókkal meg labirintussal és abban rohangálnak a gyolyók mikor gurul.Patrik meg nem számított rá hogy az kemény és "lefejelte"aminek hála picit felrepedt a szája.nem nagyon sírt,gyorsan lemostam neki aztán mászott továb.

az ilyen pici babákat nem nagyon hatja meg az ilyen.inkább csak megilyednek.
kismama18
 
 


Jó reggelt!

Akíra!
Szegény Kismama hová költözzön, mert azt hiszem nemrég költöztek külön az anyósától. De még itt sincsenek nyugton! :twisted:

Már én is úgy várom, hogy Balázs beszéljen. Bár szerintem Gabika "ba-ba-ba"-zása még nem az. Ilyet már Balázs is csinál (meg szerintem más gyerkőc is: bi-bi-bi, gu-gu,he-he, stb.), hogy próbál szótagokat mondogatni, de majd akkor lesz beszéd ha tudatosan mondja, pl. ha lát egy babát és arra mondja, hogy "baba". Mint Patrik, amikor meglátja az Apukáját. (de ez az én véleményem, persze attól lehet, hogy Gabika már "beszél").
Mi épp ott tartunk, hogy keressük a dolgokat, személyeket: "hol van Apa?" és lassan kezdi keresni, hogy hol is van. De persze még nem mindig megy. Szerintem Balázs figyel a nevére, mert tegnap mindig odanézett ha szóltam és vigyorgott, de lehet hogy csak a hangomra figyuzott :?

Ja, és mi is bébikompozunk, naponta pár percet (mert tudom, nem egészséges :roll: ) és Balázsnak nagyon tetszik. Úgy halad vele, hogy valami félelmetes! Lassan pakolhatok, a virágok már veszélyben vannak :? .

sch.judit
 
 


Krisy
Köszi!!!

Sch.Judit
Mi is voltunk már "szórakozni", míg anyukám őrizte Marci álmát, tényleg nagyon jól tud esni az embernek. Szombaton el akartunk menni vacsizni, de sajna Marcit nem tudtuk kire hagyni. Hát van ilyen, de majd legközelebb :roll:

Marci is mond már sokmindent, persze csak a maga nyelvén, bár néha tök olyan mintha azt mondaná, hogy "aja", de ez tuti nem tudatos :lol:

Szerencsére nekünk még nem volt "vérzős" sztorink, bár most Marci füle is ki van kaparva, pedig én is vágom a körmét folyton. Komolyan kb. kétnaponta kellene, de ahhoz meg kinek van türelme, így is kész küzdelem levágni neki a nagy kapálózások közpette :roll:
Szóval nekünk csak "parkettába fejbeütős" storynk volt, de az elég nagy sírással járt. Nem gondoltam volna, hogy lekínlódja magát a szőnyegről, de ez mostmár rendszeres :lol:
Akíra Marci is ugyanezt csinálja 2 napja, hogy felhúzza a kis segge alá a lábait, és egy kicsit már nyomja is fel magát a kezével, de még hamar elfárad, így hintázik egy kicsit, majd visszazuhan. A kezével viszont már egészen derékig felnyomja magát. Szóval hamarosan jöhet a kergetőzés :lol: :lol: :lol:

Azt hiszem én kilógok a sorból akkor második baba ügyben, én még egy kiskrapit szeretnék! Egyszerűen bele vagyok teljesen szerelmesedve a kis pöcsösbe!!! Mondjuk én mindig is két fiút szerettem volna, szóval ez nem változott, csak annyiban, hogy ha nagyon sok pénzünk lesz (ami sajna most nagyon nem úgy tűnik), akkor jöhet harmadiknak egy kiscsajszi. De addig marad a két fiús álom :lol: Egyébként valószínű azért van ez így, mert nálunk a családban csak lányok vannak. Most is született egy babóca, természetesen kislány, szóval Marcinak nagyon jó dolga lesz, ő az egyetlen fiú gyermek a párom, és az én családomban is.

A súlyról pedig annyit, hogy mióta Marci eszik gyümit és főzit, meg éjszakára tápit, vagyis az elmúlt héten 300-at gyarapodott :shock: :shock: :shock: Hát kétszer is rátettem a mérlegre, mert ugye nálunk a 100 is nagy sikernek számított. Ma megyünk dokinénihez a 6 hónapos méricskélésre, úgyhogy majd jövök én is a friss és hiteles adatokkal!
Egyébként tegnap már nem is adtam neki tápit éjszakára, mert ugyanúgy ébred 2-3-szor szóval még feléljük a fagyóban lévő tejcsit, és csak utána állunk vissza a tápira. Sajna nem hozta meg azt, amire vártunk, egy-két átaludt, vagy legalábbis majdnem átaludt éjszakát :cry:

Kép
Kép
nikole
 
 


sch.judit:

hát igen!azt hittem elköltözünk és békén leszünk hagyva!erre tessék :twisted: :twisted: :twisted: komolyan már ott tartok hogy este 7-kor bezárom az ajtót és beakasztom a láncot.érdekes anyumék megértették hogy 7 utánn már fürcsi,vacsi van aztán alvás.ha jönnek délután legkésőbb 7 re elis mennek.anyós meg akkor jön.na meg sógornőm.imádom nagyon aranyos csajszi de mióta pesten tanul és csak hétvégén van ithon azt hiszi neki mindent szabad.napközben barátnőzik este meg jönne babázni!miért nem lehet fordítva.tegnap kivételesen délután jött,lent voltunk,kérdezi kiveheti e .mondom igen.mikor kivesz anyon puszilgatja atán odadja mert kikell fújnia az orrát mert baraomira takonyos :twisted: :twisted: :twisted: mondom akkor nem kellet volna agyon puszilgatni a gyereket mert hazarángatom ha náthás lessz és ő "kinozza" az orrszivással!!!!erre mondja hogy de a múltkor is náthás voltam :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: és puszilgatja agyon a gyereket.már tudom kitől kaptuk el.rémes rokonság.szerencsére párom az apjára ütött.csak a piát kerüli szerencére.(nem úgy mint após)

na abbahagytam a panaszkodást mert a végtelenségig sorolhatnám!!!!!és bocsi hogy ilyenekkel bombázlak titeket.jobban örülnék ha nem kéne.
kismama18
 
 


ja elfelejtettem!

Patrik nem evett éjjel :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: fel felkelt 2-szer de mire megcsináltam a kajcsit addigra visszaaludt :lol: :lol: kis pazarló :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nemtudom azért volt e mert este evett velünk vajas kenyeret parízerell meg paprikával+még 100 tápit.ja egy egész szelet kenyeret megevett :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: kivéve a héját.bár abból is rágcsált egy picit.szóval lehet hogy a vacsival nem lekott anyira jól hogy kibírja éjjel.de ezután azt eszi vacsira amit mi(persze ha olyan)meg kap még tápit amennyi jólesik neki és remélem pár hét és már felsem kel.(álom álom!!aztán beleér a kezem a bilibe és felébredek :lol: :lol: )de azért reménykedem.

húúúúúúú!!már megint mennyit írtam :oops: :oops: :oops: :oops: .akkor most két napig csak olvasok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kismama18
 
 


Kismama, Patriknak már van foga? Csak hogy így kenyeret eszik! Mert Kyra is állandóan "eszi" (szottyos állapotáig nyalja) a kenyérhéjat de neki még nem jött ki a foga, ugyhogy nem eszik...de akkor ezek szerint Patriknak már van? Csak mert erről lemaradtam! :lol:

Adjatok tanácsot! A lányom egyáltalán nem eszik! Már tápit se nagyon! Ma pl. reggel fél 6 kor evett egy 200tápit és azóta 10kor 50et! :shock:
És semmit nem hajlandó enni! Régóta van, hogy semmi szilárat nem tudok adni neki (pedig eleinte evett minden gyümit meg főzit) és most hetek óta úgy kell bele könyörögnöm pár kanálnyit! De azt is pofavágások közepette! :? :cry:
Mit csináljak? Neki már sokkal több egyebet kéne ennie, hisz azért kell hozzátáplálni fél éves kor után mert nem elég a tej meg a táp! Akkor? :roll:

Barbamami, Berzkat? Ti mit gondoltok? Már azért titeket kérdezlek mert tinektek már nem az első babó! Vagy bárki más akinek volt ilyen? :cry:

Ja és még egy tudomány...olyan édes, már pápázik! köszönnek neki, hogy szia, mondom, hogy pápázzál, és elkezdi rázni a kezét :)
És már tuti tudatos, mert csak akkor rázza :)
Még elég kordinálatlan, de már pápázik :)

KépKép
KépKép
akíra
 
 


akíra:

most kezd látszani a 6. foga :wink: :wink: :wink: 1 hónap alatt jött ki 5.szerencsére észre sem vettük hogy elkezdte a fogzást.nálunk is volt olyan hogy nem evett.volt hogy evett 4 kor(reggel)aztán utánna rendesen csak délután 5-kor.közben 2-3 szor 30 milit.kb 5 hónapos lehetett.pár napig ezt csinálta,aztán szépen visszaált.ne izgulj.csak akkor van gond ha elkezd fogyni.
kismama18
 
 


akíra nem lehet hogy jön a foga? akkor is kevesebbet szoktak enni a babók :)Gegének már kibújt a hatodik alig észrevehetően :)

nika70
Salgótarján
 
 


Sajnos jön a foga, ezt a doktornő is mondta, de már régóta szenved vele! Nekünk tuti nem fog kijönni egy se észrevétlenül... :cry:
És akkor amíg ki nem jön minden foga addig nem fog enni? Mert akkor bármilyen jó súlyba is van tuti le fog fogyni!

Mai mennyiség: reggel 200, délelött 50 és most evett 150et! Hát nem tudom...ez nem túl sok...és közbe pár kanál almát tudtam beleerőltetni...de nem nagyon akarta...pedig szereti...szerette... :cry:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Sziasztok

Akira
Ne aggódj. ha éhes, úgyis enni fog. Nekem is csinálta ezt Zita 2-3 nappal ezelőtt. Vacsira meg 220-at evett meg. Tudni kell, hogy ő a 120-150 ml közötti mennyiséget eszi meg egyszerre. Ne adj neki állandóan, hogy úr isten te még ma alig ettél, egyél csak!!!! Várd meg amíg jelez hogy éhes. Gondolom ő is tud sírni ha már nagyon üres a poci. Zita legalábbis nagyon tud. :lol:

Sch Judit
Nálunk is ugyanez a helyzet. Zita egyszerűen nem fogadja el a kaját ölben. Addig hisztizik, amíg le kell tennem a kiságyba, és ő megeszi a kajcsiját. ha álmos, akkor persze közben el is alszik.... nem tudom miért van ez, de Áron ugyanilyen volt. Csak sajna ez a cumisüveggel alszom ,szokássá vált. Úgyhogy Zitánál próbálom ezt elkerülni, kisebb-nagyobb sikerrel. Az én véleményem az, hogy másnál is a cumisüvegen alszanak el a babák, csak maximum ölben, és ezután teszik le őket aludni. Ritka az, amikor csak simán elalszanak. Szerintem. De esetleg mindenki megírhatná, hogy hogyan alszik el napközben a gyerkőcöm.
A cumisüvegbe próbálj vizet tenni amikor "aludni teszed le". De a legjobb ha mindig vizet kap inni. Hozzáteszem, Zita sem mindig vizet kap :D Áronnak ez a cumisüveges alvás 2 éves koráig maradt meg. Hát mivel ő gyakran kapott teát, az első fogai egy kicsit kezdtek barnulni. Onnantól már csak víz volt a cumisüvegben is. Volt sírás, de megszokta. Szóval tényleg rontja a fogakat.

Pannica
Jók a "szomszédaitok"!!!!!!!!!!!!!!!!! Látom Athinának nagyon bejönnek :lol:

berzkat
 
 


Sziasztok

Barbamami
Ezt nem mondod!!!Hát Bogi drága lehet megy a suliba 3-4év múlva..???:):)
nagyon ügyes kislányt hoztatok össze,gratulálok...csak ámulok bámulok..melyik kaját veszed is neki??:)lehet én is elkezdek adni olyat a Dórinak:):)!!!

Alvás cumisüveggel..

Azt nemtudom hogy jó-e ,de sztem semmiképpen sem rossz-talán tökmindegy hogy mivel,a lényeg h elalszik:):)!!!
Csak akartam írni hogy nekem pl sosem alszik el cumira..kevésszer éjjel,de a Dóri evés után fennt van még egy órát másfelet mindig..büfizik,utána meg annyi energiája lesz a kajától hogy le sem lehet állítani:),aztán mikor látom h kezd nyűgösködni,besötétítek a szobájában,felveszem cumizza az ujját lépek vele 2öt,leteszem elrendezi magát és szunyál!!!szóval nálunk ilyen könnyen megy,de nem tettem érte sokat sztem hogy így legyen..egyszerűen így alakult...

Kép
nikky
 
 


jhaaaj Pannica...
csak most olvastam vissza...
sziiiaaa...jó újra hallani felőletek..Athina nagyot nőtt..és nagyon szép kislány...
van szomszédotok vagy tietek az egész "mező" a szamarakkal???:):):)tök édi...:)
hova is költöztetek pontosan,ha megkérdezhetem???

Kép
nikky
 
 


ALVÁS:
hát nálunk átlagban megy magától...... vacsi után 8-kor lerakom a kiságyba kicsit ficánkol és alszik is ,aminek persze nagyon örülök :D azt hiszem Dorina átlagban jó alvó baba mert egyvégben alszik éjjel 11 órát aztán reggel fél 7-körül reggeli és utána 2-en nyomjuk a "nagy"ágyban 9-ig.De persze vannak nyügibb napok amikor nem ilyen könnyű minden :D
A nappali alvás is így megy nálunk mikor már nagyon dörzsöli a szemecskéjét akkor beteszem az ágyában és általában 2 perc és alszik is.
Mostanában sokat játszik egyedül ,így rendesen marad időm mindenre .Most is az ágyon nézelodik. :lol:

Nálunk ami nem megy az még mindig a megfordulás nami miatt kicsit kétségbe vagyok esve,de a dokinéni szerint nincs semmi mert nagyon kis mozgékony, lehet kicsit lusti baba :oops:

Köszönöm lányok a "különszoba" hozzászólásokat remélem én is hamar megszokom majd. Dorinával nincs baj ő szerintem nagyon jól van így is. Csak a bolond anyukája sinli meg :oops:

Akira remélem Kyrus hamar túl lesz majd a fogzáson. Én már előre félek tőle. Bár anyum azt mondta én nem szenvedtem a fogzás miatt egyszerüéen csak kijött. Remélem Dorina is örökli ezt.
A kajcsi miatt meg szerintem se aggódj ha éhes lesz úgy is követeli majd, bár nálunk is volt ilyen és én is kivoltam miatta. Akkor ajánlotta a védőnő a gyümi bevezetését.De ti már esztek ilyeneket is ha jól emlékszem.

Nikky jó hogy jöttél, gyere gyakrabban!
Vendég
 


Hello lanyok,

jo sokat termeltetek. Mar azt hittem kezd kihalni a topik, de latom csak a hetvege mozgalmas volt mindenkinek es nem irtatok ra irni.

Elalvas: nekunk vagy szopizas/cumisuveg kozben (ez sztem teljesen altalanos mindenkinel) vagy fel ala setalok atlag 15 percet athina meg a vallamon alszik el. Meg persze van olyan is, hogy vasarlasbol hazefele menet a kocsiban elalszik es nem ebred fel altalaban amig beviszem es beteszem az agyaban. Es persze van olyan is hogy seta kozben alszik a babakocsiban. Szoval nalunk valtozatos modokon alszik el. :D

Beszed: de ugyik azok a babak akik mar beszelnek! Athina meg nem, egy dolgot mond csak "meme" ami sztem nem mamat jelent, mert akkor mondja ha akar valamit barmi legyen is az. Ramutat vmire es zurozik es kozben meme-zik. Sajna nalunk mivel haromnyelvu lesz a gyerek varhato, hogy az atlagnal kesobb szolal meg. (ugye elvileg haromszor annyi szot kell megtanulnia es ez tobb idot vesz igenybe, de ez sem szentiras gyerekfuggo is)

Akira: nekunk is akkor nem evett Athina amikor jott a foga. Sztem se aggodj, eszik ha ehes lesz. (nezd csak ki beszel es a kormomet tovig ragtam mikor ezt csinalta :lol: )

Nikky: nem az a szomszed mezo a szomszede, a csacsik is az ovuke, bar en adok nekik vizet :D de nagyon edik, meg csak 2 eves csikok es nagyon kedvelik a tarsasagunkat :D anugy tovabbra is paros szigeten lakunk, csak a deli partrol a nyugatira koltoztunk, a hely neve kalamafka. :)

KépKép
KépKép
pannica
 
 


ha velem van akkor cicin alszik el de volt már hogy ringatva ha anyós van vele ringatásra mindig elalszik :)Este meg tápiban alszik bele:)

Pannica: az is beszéd:) gege is mondja már hogy ababa-dada-agyaagya stb ez neki babanyelv kis cserfesek az hogy mi nem értjük az egy dolog.Ő tudja hogy mit akar :wink: :wink:

nika70
Salgótarján
 
 


Na megvolt a 6 hónapos méricske:
6750 g és 67,5 cm :lol: Nem tudom, hogy sikerült neki ezt így összehozni (675 mind a kettő :lol: )
Mondta a dokinéni, hogy úgy tűnik neki 6 hónap kellett, hogy egy kicsit meghusisodjon. Hát tényleg látványosan szedett magára!
Ja, és valószínű jön a foga :cry: Bár ez tudom, hogy jó, de akkor valószínű tényleg ezért vannak a nagy felsírások! Hát tuti mi is meg fogjuk szenvedni a fogacskákat, de a párom azt mondta, hogy megéri, mert úgy imádja, mikor vigyorognak a babák, és a két kis fogacska ott figyel! Hát az biztos hogy tündériek, de azt is mondta, hogy akkor majd legfeljebb leköltözik pár napra a lenti szintre aludni, hogy kipihenje magát :twisted: Én meg kínlódjak a gyerekkel, hát igen, ilyenek a férfiak. Na sebaj, majdcsak túléljük!
A náthára nem mondott semmit, marad az orrszívás. Sajna még mindig vérszegény, így szedni kell tovább a Maltofer cseppeket :cry:

Hát kb. ennyi. Ja, és szerinte most azért ébred ennyit éjjel, mert most van a 6 hónapos fejlődési ugrása. Mikor mondtam, hogy már 2 hónapja tart, akkor csak anniyt mondott, hogy nyugodjak meg, el fog múlni. Na persze! Találkoztam, egyik volt évfolyamtársammal, az ő fia 1,5 éves, és még mindig 3-szor szopizik éjjel :shock: Ennyit erről...

Nálunk Marci most rengeteget eszik, csak úgy nyomja be a kaját két napja, szóval nem tudom Kyrussal mi lehet. Mondjuk nekem ez a fura, mert Marci ugye nem egy nagyétkű, ő 200-at soha nem evett meg, még a 150 is csodaszámba megy. Mondjuk most éjszakára nyomom belé a tejcsit, de éppen lecsúszik a 150-160 ml.

Alvás:
Este (fél 9 körül) szopi vagy cumisüveg után büfi, majd leteszem az ágyába, cumi a szájba, Bumi a kézbe (egy gyűrögetős egérke), szép álmokat kívánok neki, és lejövök. Ha nem alszik el, akkor beindítjuk neki a forgó, zenélő macikat a feje fölött és az általában használ. Na ez azért kemény egy hét munkája volt. :cry:
Nappal, mikor már álmos, dörzsölgeti a szemét, akkor beteszem az ágyba, cumi a szájba, Bumit a kis pofijához nyomja, és általában elalszik. Persze ma nagy nyűglődések közepette zajlott mindez, de hát mindenhol van ilyen szerintem!
Az éjjeli szopikon újabban elalszik, néha én is :oops: , mikor felébredek berakom az ágyba, alszik tovább. Hát ez már egy könnyebbség. Régebben simán ébren volt az éjjeli szopi után is még 1 órát :roll:

A cumisüveggel alvás szerintem nem túl jó szokás, de ha máshogy nem megy, akkor nyílván nem nagyon marad más megoldás, de egy biztos, valahogy rá kell szoktatni a babákat a vízre. Nálunk is először csak a tea ment, de utána elfogadta a vizet, így most már a teát nem is erőltetem. Szóval nálunk cumi kell az alváshoz, máshol a cumisüveg. Akinek a babája elalszik cicin, és nem kell neki cumi, az a cumit nem tartja jónak...

Kép
Kép
nikole
 
 


Amíg ezt a rengeteget írtam, Marci megcélozta a lépcsőt, még jó, hogy nem tud felmászni rá (még). Szóval azt hiszem hamarosan meg kell rá csináltatnunk a rácsot, mert nagyon tetszik neki :oops:

Kép
Kép
nikole
 
 


Sziasztok

Régen voltam később visszaolvasok addig is pár kép. Kép Kép Kép


KépKépKép
rena10
 
 


Sziasztok!

Volt valakinek olyan, hogy a védőoltás helye begennyesedet? Nálunk egy hete kapta meg az oltást és már 2-3 napja észrevettem, hogy az oltás helye mellett egy pár apró pici piros pöttyök jelentek meg amik dudorosak. Erre ma fürdetésnél néztem, hogy az oltás helyén már egy kis genny dudor van és körülötte egyre több pici piros dudorka. ÉS ha megsimogatom a gennyes részt akkor lehet alatta érezni egy kis dudort mint pattanásnál. Volt valakinek ilyen szerintetek ez mi lehet???


Alvás: Nálunk az esti szopi után vagy ő elalszik magától vagy a cicin még bealszik és után át rakom az ágyába. Reggel 5-6 felé van az első szopi utána még alszik kb, 2-3 órát. Nappal mostmár úgy alszik el, hogy amikor láttom, hogy álmos dörzsöli a szemét akkor berakom a kiságyba és vagy gyorsan elalszik vagy van amikor sirdogál még egy kicsit (de ez nem szokot 5 percnél tovább tartani).

Nikole: Marcinak jobbulást kívánok!!!

Bacsbern: A forgás miatt ne izgulj a barátnőmnél úgyan ez volt, hogy kb. 6-7 hónapos koráig nem csinált semmit a baba aztán utána 2 hét alatt mindent bepotolt felült, megfordult, stb.
Még nincs lemaradva semmiről hidd el. :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79
 
 
 


Sziasztok!
Hát akkor megnyugodtam, hogy másnál is megy a cumisüveg. De a napközbeni alvásnál megpróbálom a vizet. Azért jutott eszembe ez a kérdés, mert engem is a cumisüveg és a (leendő) fogai közötti kapcsolat (sok idő) aggasztott.

De most is olyan simán elaludt. Fürcsi (Apával-nagykádban), cicizés (szerintem már nem jön belőle, de mindketten imádjuk azt a pár perc összebújást. Ahogy símogat a kis kezével, az fantasztikus... :lol: Utána zsupsz be a kiságyba és tápi, közben bealvás, de a tápit azért még kiszívja álmában is. Ahogy meghallja az üveg jellegzetes üres (sszzii-sszzii) hangját, elfordul és kész.

Ja, és én el vagyok ájulva, hogy mennyit esznek a fiúk-lányok. Balázs mindig csak 90 ml tápit eszik. Talán életében egyszer sikerült 150-et "belenyomnom". :lol: Viszont nem aggódok miatta, mert így is gyarapszik. Most kapunk új tápit: Beba Aktív a neve, kell is új cumit vennem hozzá, mert ez sűrűbb, de tán táplálóbb is. Majd meglátjuk. Csak még elfogyasztjuk a régit. Elég lassan megy, mert már csak éjjel, (néha reggel) és este kap belőle, a többi tejpép, főzelék, gyümi. Ja és a tejpép is csak 60 ml víz+2 kanál por+vmi gyümi (fél alma). Szóval abból is jóval kevesebbet eszik, mint ami pl a dobozán van.

Nikky végre ismét itt vagy, nekem személy szerint nagyon hiányoztál. :lol:

Rena!
Balázs jól néz ki, főleg a 3.képen! Hát hiába, a Balázsok ilyen kis jó pasik! :lol:

Na, most csak ennyi, többi hozzászólásom holnapra marad, de a mennyiséget látva lehet, hogy 2 napig most én is csak olvasok! :oops:




Ps.: Dicamama, elvesztél :?: :!: :?:

sch.judit
 
 


sch.judit:

mi úgy alszunk el napal és este is hogy mikor már nyügi akkor beleteszem a hordozóba és nézi a tévét.mikor már itt is nyafizik akkor oda adom neki a cumiát meg egy pelust és már alszik is.
próbáld meg ha aggódsz a fogai miatt.hátha bejön nektek is.

na ma éjjel márcsak 1 szer kelt fel!!!HURRÁ HURRÁ!!!!mondjuk este megevett másfél tojást egy szelet kenyérrel és még leöblítette 60mili tápival az egészet.5 perc utánn aludt! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

na megyünk sétálni!
kismama18
 
 


Sziasztok! :lol:

Hát volt mit olvasnom! :D

Alvás:
Este evés után már be is ájul,és reggel 7-8ig fel sem ébred.
Napközben is elalszik magától,cumisüveggel még sosem aludt. :wink: Has látom,hogy dörzsöli a kis szemét lerakom,de van,hogy csak a babakocsi jó neki,nem a kiságy.Ilyenkor kicsit tologatom még és már alszik is,mint a bunda.
:wink:

Általános napirend:

este 20:30vagy 21-7ig alvás
8:30-10:30ig alvás
10:30-11igjáték
11kor ebéd(van,hogy alszik és akkor 12kor eszik csak)
ha 12kor eszik,akkor még 13:30ig fent van
utána 14körül elalszik
16 előtt ébred fel. Addig a kajáját se tudom csinálni,mert,ha meghallja a botmixert keserves sírásba kezd.
Ez után az evés után megyünk le mindig sétálni.
Majd általábban 18kor már hazaérünk,akkor még alszik kicsit és 19:45kor fürdik s kaja és megint alvás! :lol:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


Nekem a védönő ellenzi a tojást és lisztes termékek adását 1 éves kor előtt. Nálatok nem mondták?

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


boszibaba:

a mai világban mit nem elleneznek????de ha ellenzik is mit csináljak ha ettől nem kér enni éjel?de amúgy nekünk a dokinéni már 4 hónaposan mondta hogy a főtt tojás sárgáját belekeverhetem a főzibe :? :? :? :? :? ahány ház........
liszt:a főzelékbe is tesz az ember lánya lisztet.akkor főzit sem szabad adnom?(neharagudj ha bántóra sikerült NEM FELHÁBORODVA ÍRTAM!!!!csak így jött!szóval semmi gondom nincs)

engem már nemigazán érdekel ki mit mond!ami ízlik neki és baja sincs utánna tőle azt kapja.már inkább anyumra halgatok mint egy dokira vagy védőnőre.
kismama18
 
 


Főzeléket krumplival kell sűríteni liszt helyett-nálunk ezt mondták.
Én is inkább anyukámra hallgatok,de én úgy vagyok vele,hogy szerintem sehonnan sem késett el a baba,ha később ismeri ezeket az ízeket.
Nem semmi,hogy mindenhol mennyiféleképpen mondanak dolgokat! :shock:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 



Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


Krisy hát igen én is probálom nyugtatni magam . Bár sokát játszik hason mostanában de a kis popsiját nem tudja megmozditani a válai már oldalt vannak de a feneke gondolom nehéz neki :lol:

Szerintem se szabad lisztes dolgokat adni a babáknak én is inkább anyum véleményére adok de a lisztes dolgot még ő is ellenzi,bár nem tudom ti hogy vagytok vele én szívesen adom neki a bébiételt mert az tuti úgy van elkészitve ahogy a babának jó, nem tartalmaz semmi olyant ami nem kell neki és szerintem tuti hogy steril persze ez nem azt jelenti hogy nálunk a konyhába kosz lenne, de az ember sose tudhatja ez meg szigorúan ellenőrzött!
Persze ez az én véleményem,remélem ezzel senkit nem sértettem meg!!!

Rena Balázs nagyon szép kiskrapek :D
Vendég
 


Sziasztok!
Nikky:végre..kérünk képeket a kicsi lányról!!!

Én két hónaposan jöttem ki a kislány szobájából és azóta is jól megvan,éjjeli fény ég egész éjjel és a szomszéd szobába mindent hallok!
Nekem cumi és rongyika az altató kellék. Én is vizet adok neki ha szomjas.
Nekem a védőnéni mondta,hogy lisztel csináljak egy kis rántást a főzibe mert nagyon keveset gyarapodott egy hónapban(30dkg)

Mára betegek lettünk már 37.7 a lázunk kicsit taknyosak vagyunk és prüszkölünk-irány a doki.És én hülye beadtam neki a kúpot,mire visszamentem a konyhába látom ez a glicerines kúp volt nem a lázcsillapító.....

A babók tündériek!

KépKép
vicuska
 
 


HALI!

Alvas:
babakocsiban delelott es este 30-30 percre, este meg szopi kozben beajulas a cicn, aztan kisagyba atpakolas. Regebben hanyatt aludt el cumizgatva, de most mar hetek ota nem is fogadja el a cumit. Ennek kicsit orulok is, legalabb nem kell kulon leszoktatnom. Ujdonsag, hogy most a del koruli szopi utan is beajul a cicin, es 1,5-3 oran at szunyal a kisagyaban. Ez nagyon tetszik nekem!!!

Tejpep:
Mivel ugy latom, az anyatej egyre kevesebb, bevezettem az elso uj kajat Lucanak, a tejpepet. Majd ezzel valtom ki a vacsit, es akkor az esti szopira tuti marad eleg tejcsi. Vaniliasat eszik, es imadja. Meg csak par kanallal kapott 2x de., de alig varom, hogy nagyobb adagot is adjak neki. Majd 2 nap mulva. Akkor majd kap almalevet is szerintem. Ti adtatok tejpepet?

Kép
Kép
-macsek-
 
 


Rena
Balázs nagyon édes!
Most néztem a másik topikot, és minden baba gyönyörű, én is kedvet kaptam, így tettem fel pár képet oda :lol:

Krisy
Ez az oltásos dolog elég rosszul hangzik, én tuti felhívnám a dokit, hogy mi lehet ez. Köszi a jókívánségokat, ma még csak 1x kellett szívni Marci orrát, de most meg teljesen be van rekedve. Olyan a hangja, mint aki átbulizott egy éjszakát :lol: Pedig most még egész sokat is aludt :lol:

Sch.Judit
Marci sem egy nagyétkű, bár az elmúlt 2-3 napban nagyon szépen eszik. Meg is vagyok lepve, valószínű a 6 hónapos fejlődési ugrását éli :lol: A lényeg, hogy gyarapodjanak, az hogy mennyit esznek, szerintem nem fontos. Na nem mintha nem aggsztott volna engem is eleinte, hogy ilyen kevéske is elég neki!

Nekem is azt mondta a dokinéni, hogy krumplival kell sűríteni a főzit, pedig úgy vettem észre, hogy azt Marci annyira nem csípi, tegnap csak tököt evett répával, és nagyon bejött neki. Ma már krumplit répával, azért elnyammogta, de nem falta :roll:

Vicuska
Remélem nincs semmi komoly, csak nektek is a nátha, és gyorsan meggyógyultok. Sok gyógypusza nektek!

Nikky, Macsek jó hogy újra itt!!!
Én nem adok tejpépet, mert nekem azt mondta a dokinéni, hogy csak 7 hónapos kortól javasolja, és akkor is csak hetente 1-2-szer. Én vettem a bioboltban kukoricapelyhet (azt 6 hónapos kortól javasolják), és azt keverem uzsira az almával. Marci szereti, és laktatóbb, mint a sima gyümi.
És mivel már majdnem 5 hónaposak vagytok, nyugodtan kezdhetitek a gyümit, majd a főzit is!

Felébredt a kis drágám és hivat! Bocsi!

Kép
Kép
nikole
 
 


Édesek vagytok,köszi...

raknék fel képeket,de a férjemnek újra fel kell tenni a képkicsinyítős programot,m beszart a gépünk,vettünk újat és eddig természetesen csak a saját játékait töltötte fel újra,de mostmár rápirítok!!! :D

Vicuska
Remélem mihamarabb meggyógyultok..

Olvasom hogy egész sokatoknál elkezdődtek ezek a megfázások,láz stb!!!
Lekopogom,minket egyelőre kikerül...

Macsek
Mi is ettünk tejpépet,de azt mondta a dokinőm h az inkább "édességnek"mondható és igazán fontos tápanyagokat nem tartalmaz,vitamint se nagyon stb..szóval én elkezdtem neki sütögetni,főzögetni itthon...nagyon szereti..sütőtök krumplival,cékla répával,néha banánnal almával...aztán 6.hónaptól majd elkezdek másféléket is..mi egyelőre csak ilyeneket eszünk

Nikole
Én is hallottam már ezt a kukoricapelyhes vmit..lehet h kipróbálom..

Liszt
Én nem adtam még Dórinak,de VICUSKA nálatok sztem tökre érthető,ha hízás miatt kell!!Egyszer Réka mesélt vmi fajta lisztől nekem amitől a Niki elkezdett gyarapodni..majd rácsörgök és megkérdezem neked-ha akarod...
nekem is voltak-vannak-"problémák a hízással-(illetve a Dórinak,bárcsak én küzdenék vele :lol: :lol: )annyira nem gáz,dehát Ő sem egy evőbajnok..de sosem fogy csak nem is gyarapszik mondjuk egy kilót egy hónapban...asszem általában olyan fél kiló körül hízik maximum..és akkor sokat mondtam!!!!

Kép
nikky
 
 


Sziasztok!

Na megkaptuk az utolsó oltást ma eddig jól viseli nincs láz. Képzeljétek itt nállunk gázrobbanás volt / már nem a lakásba a városba/ és nincs gáz, de Balázs a fürdést ki nem hagyná így a mikróban melegítettem vizet úgy fürödtünk .
Alvás az nállunk elég jó.
Reggel 5-kor kaja aztán 7-ig alvás. Napközben változó mennyit alszik hol többet hol kevesebbet. Ha jó idő van mint ma akkor 13:00-től 18:00-ig sétálunk és lent eszünk.
A lisztel kapcsolatban én úgy vagyok vele mint boszibaba. Nem adok neki 1 éves koráig és tejterméket se. Én elég korán ettem tejes dolgokat és 15 éves koromtól nem tudom inni a tejet / minden mást igen/ görcsölök és puffadok tőlle. Kismama a gond nem most fog kijönni hanem lehet hogy évek múlva, de ez csak az én véleményem. Még eleget ehet joghurtot tejet és minden mást, inkább várok hogy ne legyen gond.
Tejpéppel kapcsolatban nekem a doki azt mondta hogy ugyan az tápanyagilag mint a tápszer - megnéztem a dobozt és tényleg. Mi a milupa vanílliásat HA eszük délelőtt.
Mi eddig sütőtök, alma, barack, banán és tejpép ezeket ettük. Mikor adhatok neki krumplit?
Na megyek vacsit csinálni meg vasalni.
A babák gyönyörűek. Kép Kép Kép

KépKépKép
rena10
 
 


Jaj az alvásnál kihagytam hogy este 20:00-tól 5-ig alszik akkor kaja és még 7-ig alszunk egy kicsit.

KépKépKép
rena10
 
 


Sziasztok!

Rena, hát Balász óriási szeme továbbra is elbűvöl :D

Az alvás nálunk szerencsére magától megy, csak cumi kell! Az elalvással nincs baj, csak a hosszúságával, mert az csak 30 perc napközbe és egybe max 3 óra éjjel :?
De gyorsan elalszik, magától! Leteszem, és már alszik is! Néha ha nyűgösebb akkor 1x-2x még be kell mennem visszanyomni a szájába a cumit, de ennyi! :lol:
Régen én is cipeltem meg ringattam meg ilyenek, de leszakadt a derekam és azt mondtam ezt nem, mi lesz ha 15 kilós lesz, nem fogom én ezt bírni! És akkor jött egy cudar hét mire leszoktattam róla, de megérte :wink:

A liszt meg a tej...hát én simán adom neki! Mondhatnak bármit! Minden évbe kitalálnak valamit amit nyomnak nagyon! Ha anyatejes baba lett volna végig én se adtam volna neki semmi ilyet, de én ugye tápi ellenes vagyok, így minden mást inkább mint a tápot! Ja és nem azért, hogy most viszályt keltsek, csak belinkelnék valamit amit találtam...
http://www.iboly.hu/article_risks.htm
Itt is azt írja, hogy bármi ami tejalapú ugyanazt válthatja ki...hát akkor meg?... :roll:
Na de erre nem is akarok inkább reagállást...nehogy vitázni kezdjünk megint! :wink:

Ja és még egy gondolat az evésről...ahogy látom mindenkinek a védőnője mást mond... valószínűleg minden védőnő a saját nézőpontját hirdeti, nem pedig csak a szakmait!... :roll:

Voltam dokinál (májspecialista) és abba maradtunk, hogy decemberbe kell újra mennem! Mert hogy most két hónap alatt magától javultak a leleteim, és így bizakodik, hogy 3 hónap múlva teljesen rendben leszek! Ha nem, akkor jön bökdösés meg a hasonló finomságok! :twisted:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


sziasztok!

szerintem mindenki úgy eteti a babáját ahogy gondolja.van aki nem ad 1 éves kora előtt tejet meg ilyeneket.és vannak olyanok akik adnak.én az utóbiba tartozom!de tényleg minden védőnő és dokinő mást mond.nekem mivel költöztünk más lett a védőnőm.egy helyen doliznak csak más időpontban.mindedjik mást mond.és ez elég rossz.mert az első azt mondja adhatok neki eztis aztis.aztán rá egy hetére a másik pont az ellenkezőjét mondja.és az anyuka meg döntse el hogy melyik mond jót.meg akkor egy hétig már kapta azokat a dolgokat amiket az első megengedett akkor már ha nem adom sem változik semmi.szóval jó lenne ha összebeszélnének,és egyeztetnék a nézeteiket.de nem így van.ez van.

mindenki döntse el maga mi a jó a gyerekének.én úgy vagyok vele hogy felesleges védőnőhöz menni.ott a doki,minden hónapban megyek.nekem elég lenne az amit ő mond!

na ez elég összekutyult lett :oops: :oops: :oops: .se füle se farka :oops: :oops: .sorry.remélem azért sikerül kibogozni :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
kismama18
 
 


Akira
Ez nagggggyyyyyyyon durva amit belinkeltél teljesen elborzattam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mivel mi is tápszeresek lettünk 2 hónap után ezért mi is elég hamar elkezdtünk enni más kajcsikat, én is tápszer ellenes vagyok ezért minden mást adtam/adok neki csak a tápiból minnél kevesebbet egyen. Ezért mi csak reggelire vacsira eszünk tápot tízóraira tejpépet barackosat( Dorina nagyon szereti 1 kis kakaóval meghintve és szerintem nem édességnek felel meg) ebédre főzit uzsira meg gyümit. Csak annyit szeretnék kérdezni te hogy váltod még ki neki a tápit????? Mert tényleg elég elgondolkodtató az a "kis szöveg" nem veszekedésként de tényleg ajánlom olvassátok el!!!! Persze mindenki maga dönti el mit von le belöle.

Hát igen régen én is cipeltem a fenekét elalvás elött csak a derekam nem birta,mi is gyorsan leszoktunk róla szerencsére pár napba telt! Tracy írja a Suttogóban hogy mindent úgy csináljunk ahogy folytatni akarjuk, ha cipeltük a gyerek fenekét akkor cipelni akkor is ha 15kg lesz! Nekem nagyon sok mindenben segitett a könyv sok mindent abból tanultam meg pl éjszakai alvás stb.....De hát nekem szerncsém is van Dorinával mivel a teszt szerint minta baba vagy most hogy már nagyobb inkább a kisangyalhoz közelit. Na megyek mert még a 11 órás alvás elött ki kell takaritanom!!!!
Vendég
 


Azért én megkérdeznék pár anyukát akiknek már felnőtt a gyereke és tápizta hogy hány lett cukorbeteg vagy stb.Nem hiszem hogy ez ennyire sarkallatos lenne:)Viszont akinek nincs lehetősége hat hónapos kor előtt szoptatni bármilyen ok miatt az mit adjon? Lehet tejellátóból tejet kapni de ma már azt sem ellenőrzik úgy szerintem mert egy ismerősőm kislánya ia mástól kapta az anyatejet és baromi hasfájós lett stb szóval manapság már nagyon átbillent a mérleg hogy anyatej csak azt stb.Sogórnőm 7 hónapig kizárólag szoptatta a gyerekét és mégis olyan beteg lett két évesen hogy majdnem meghalt leállt a veséje stb Mindent azért nem kéne ennyire drasztikusan megváltoztatni.Én is tudom hogy a szoptatás jó. Sőt én még mindig szoptatok és Gege ugye már 8 hónapos de kap tápit is egyszer egy nap meg minden mást is napközben.Lekopogom Gege mégcsak náthás sem volt amióta világra jött :) mondom nagyon lekopogom :)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok! :D

Hát akkor megint a hozzátáplálás?
Szerintem is mindenki maga döntse el mi a jó neki és a babának.
De én Nikával teljes mértékben egyet értek,hogy a tápszeres babák közül(több gyerekkori baránőm..stb) hány cukorbeteget lehetne felmutatni??? Én egyet sem ismerek szerencsére!
Én 8 hónapig anyatejes voltam,4.hónaptól kaptam már gyümiket,főziket meg más finomságokat és sajnos mégis elég beteges lettem.Ovis koromban rohammentő vitt egyik korházból a másikba,mert félrekezeltek és ott derült ki az is,hogygyógyszerérzékeny vagyok,ami életemet végig fogja sajnos kísérni. :(
Tehát szerintem nem kimondottan a tápszertől lehet allergiás egy baba!
Ki tudja a gyümiket,amiket megveszünk a piacon mivel kezelték? :?
Meg a mostani tápszerek már nagyon jó mínőségüek szerintem. Én úgy vagyok vele 100x inkább az,minthogy még tejes és lisztes dolgokat egyen! Tele van vitaminnal,nem fáj tőle a hasa és egészséges is!

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


eggyetértek nikával!ha ennyi kockázata lenne a tápinak akkor nem ezt kéne adnunk a babváknak.ezt is valami tápszerellenes csoport találhatta ki :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? IQ:most akkor nekem hülye gyerekem van???azért mert az a sok genny amit belémpumpáltak a 9 nap alatt elvitte a tejemet.pedig 3.napon egy melből 200 milit fejtem.

EZ CSAK EGY ÉSZREVÉTEL ÉS EGY VÉLEMÉNY NYÍLVÁNÍTÁS VOLT!!!!NEM SZERETNÉK VITÁT INDÍTANI!!!!!!!!ÉS NEM ITÉLEM EL AZOKAT AKIK ÚGY GONDOLKODNAK AHOGY AZT EBBEN A CIKBEN OLVASNI!!!!!!!!ÉS EZT KÉRLEK VEGYÉTEK FIGYELEMBE!!!!MÉG AZOK IS AKIK NEM SZÍVLELNEK!!!
kismama18
 
 


Ne haragudjatok ha vitát szítottam ezzel ,tényleg nem akartam!!!! :oops:
Persze m9indenki maga dönti el mi jó és mi nem! Mások vagyunk másképp gondolkodunk és ez így jó. Nem lehet mindenki azonos véleményen!
Valaki tápi párti valaki ellenzi és ez így jó!!!!
Ne kezdjünk megint vitázni!!!
Amit írtam azt végülis Akirának címeztem mert én ledöbbentem teljesen és csak leírtam hogy azért mindenki olvassa el és persze utána írtam azt is hogy MINDENKI MAGA SZÜRI KI BELÖLE MI IGAZ MI NEM!!!!Azzal senki nem jobb vagy rosszabb anyuka ha ellenzi vagy szereti a tápszert. Sajnos mi is már 2 hónaposan tápisok lettünk és nekünk is enni kellett vmit de ÉN minnél kevesebbet szerettem volna adni neki inkább gyümit és főzit! Ezzel én le is zártam.
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?