Na megvolt a 6 hónapos méricske:
6750 g és 67,5 cm
Nem tudom, hogy sikerült neki ezt így összehozni (675 mind a kettő
)
Mondta a dokinéni, hogy úgy tűnik neki 6 hónap kellett, hogy egy kicsit meghusisodjon. Hát tényleg látványosan szedett magára!
Ja, és valószínű jön a foga
Bár ez tudom, hogy jó, de akkor valószínű tényleg ezért vannak a nagy felsírások! Hát tuti mi is meg fogjuk szenvedni a fogacskákat, de a párom azt mondta, hogy megéri, mert úgy imádja, mikor vigyorognak a babák, és a két kis fogacska ott figyel! Hát az biztos hogy tündériek, de azt is mondta, hogy akkor majd legfeljebb leköltözik pár napra a lenti szintre aludni, hogy kipihenje magát
Én meg kínlódjak a gyerekkel, hát igen, ilyenek a férfiak. Na sebaj, majdcsak túléljük!
A náthára nem mondott semmit, marad az orrszívás. Sajna még mindig vérszegény, így szedni kell tovább a Maltofer cseppeket
Hát kb. ennyi. Ja, és szerinte most azért ébred ennyit éjjel, mert most van a 6 hónapos fejlődési ugrása. Mikor mondtam, hogy már 2 hónapja tart, akkor csak anniyt mondott, hogy nyugodjak meg, el fog múlni. Na persze! Találkoztam, egyik volt évfolyamtársammal, az ő fia 1,5 éves, és még mindig 3-szor szopizik éjjel
Ennyit erről...
Nálunk Marci most rengeteget eszik, csak úgy nyomja be a kaját két napja, szóval nem tudom Kyrussal mi lehet. Mondjuk nekem ez a fura, mert Marci ugye nem egy nagyétkű, ő 200-at soha nem evett meg, még a 150 is csodaszámba megy. Mondjuk most éjszakára nyomom belé a tejcsit, de éppen lecsúszik a 150-160 ml.
Alvás:
Este (fél 9 körül) szopi vagy cumisüveg után büfi, majd leteszem az ágyába, cumi a szájba, Bumi a kézbe (egy gyűrögetős egérke), szép álmokat kívánok neki, és lejövök. Ha nem alszik el, akkor beindítjuk neki a forgó, zenélő macikat a feje fölött és az általában használ. Na ez azért kemény egy hét munkája volt.
Nappal, mikor már álmos, dörzsölgeti a szemét, akkor beteszem az ágyba, cumi a szájba, Bumit a kis pofijához nyomja, és általában elalszik. Persze ma nagy nyűglődések közepette zajlott mindez, de hát mindenhol van ilyen szerintem!
Az éjjeli szopikon újabban elalszik, néha én is
, mikor felébredek berakom az ágyba, alszik tovább. Hát ez már egy könnyebbség. Régebben simán ébren volt az éjjeli szopi után is még 1 órát
A cumisüveggel alvás szerintem nem túl jó szokás, de ha máshogy nem megy, akkor nyílván nem nagyon marad más megoldás, de egy biztos, valahogy rá kell szoktatni a babákat a vízre. Nálunk is először csak a tea ment, de utána elfogadta a vizet, így most már a teát nem is erőltetem. Szóval nálunk cumi kell az alváshoz, máshol a cumisüveg. Akinek a babája elalszik cicin, és nem kell neki cumi, az a cumit nem tartja jónak...