Sziasztok!
Ritkán jövök, bocs, nagyon leköt a Teszvesz...
sokmindent eladtam ott ( légzésfigyelőt, mellszívót, sterilizálót) de még többet vásáolok, főleg ruhákat és játékokat Annának. Mindig megígérem magamnak hogy nem licitálok már többet, de olyan izgi és érdekes, és néha fillérekért ( de szó szerint: 1 ft-ért is vettem már!!! Aki nem hiszi, nézze meg:
http://www.teszvesz.hu/item230495645_bo ... esnek.html) el lehet kapni aranyos cuccokat. De szörnyen időtrabló a dolog, sőt lassan függőséget okoz... rengeteg a kínálat, és én szeretek a bőség zavarában válogatni...
Melinda
Vegyescsoport: Megosztottak a vélemények, sokan szeretik, sokan nem. Melcsi nagyjából a lényegre tapintott. Nevezetesen: nehezebb megszervezni a tevékenységeket az eltérő élettani igények miatt, viszont a kicsik sokkal gyorsabban fejlődnek a nagyok mellett. Ezenkívül a nagyok toleranciát, türelmet, segítőkészséget tanulnak a kicsik mellett, ami a mai világban nem elhanyagolható, megtanulják hogy tekintettel kell lenni a kisebbekre. Nagyon sokszor szoros barátságok alakulnak ki kicsik és nagyok között, a kicsik felnéznek rájuk a nagyok anyáskodnak, csuda megható tud lenni a kapcsolatuk. Mint a testvérek között. Persze, előfordulhatnak olyan helyzetek ahol a nagyok nincsenek tekintettel a kicsikre, de ez alapvetően függ az óvónőtől és a nagyok neveltségi szintjétől. Optimális esetben a gyerekekben nagycsoportos korukra kialakulnak az alapvető együttélési, együttműködési szokások, és nem gázolnak át a kicsiken- egyes ritka, extrém esettől eltekintve, ami néha előfordulhat de nem jellemző. De ehhez fontos hogy az óvónő jól tudja kezelni a két korosztály között felmerülő konfliktushelyzeteket, elfogadtassa velük kezdettől fogva mit lehet és mit nem. Tény, hogy fejlett pedagógiai érzéket kíván egy vegyes csoportot jól működtetni, és nem minden óvónőnek „fekszik” ez. A szülők általában attól félnek, hogy a nagyok nem fognak jól fejlődni a kicsik miatt, nem jut rájuk elég figyelem. Ez nem igaz, mert ami a hátrány az az előny is: a vegyes csoportban mivel kevesebb nagy van mint egy tiszta csoportban, amikor nekik van foglalkozás, akkor az óvónőnek nem 25 nagycsoportosra kell egyszerre figyelni hanem csak 8-10-re, ezért az sokkal hatékonyabb. ( Te mint matektanár nyilván tudod, hogy nem mindegy hány gyerek feladatvégzését kell leellenőrizned egy órán).
Egy tiszta csoportnak is vannak nehézségei, csak másfajták. A vegyesben a szervezésen múlik a legtöbb, sokszor van olyan helyzet hogy a kicsik az egyik óvónővel vagy a dadussal játszanak, míg a nagyok a másikkal foglalkozáson vesznek részt, vagy hamarabb bejönnek az udvarról, mert nekik tovább tart a vetkőzés, mosdás stb. Egy szó mint száz: van előnye, van hátránya, én szerettem, nekem szinte mindig vegyes csoportom volt.
Melcsi
„... hiába szólnak rájuk az óvónők...”
hát ez azért durva. Ha ez így van, ott az óvónénivel van a bibi... szép is lenne, ha hiába szólnék egy gyerekre...
Légy szépen optimista ahogy a dokibácsi javasolja, biztos rendeződni fog az a dolog, hogy kedvedre pancsolhass Pörivel a medencében. Tényleg, akartam már kérdezni: jártok még bébiúszásra? Luku is megy lassan?
Bea
Jó hogy jöttél. Nagyon jók a képek!! Álláskereséshez kitartás!!
Esetleg vissza óvónőnek? Ugye Te írtad egyszer hogy dolgoztál oviban is? Ebbe a munkakörben többek között az is a jó, hogy ha az embernek kisgyereke van, az sem akadály, és a munkaidőbeosztás elég kedvező.
Mandula
Nagyon édes Mese azzal a porszívóval!
Mi csak úgy tudunk porszívózni ha mindketten otthon vagyunk a férjemmel, Anna csak akkor viseli el a hangját ha valaki a másik szobában ott van vele, egyébként nagyon fél és sír.
Másoknál ez hogy megy
Mandula, altatási mizériához kitartás! Talán nem vígasztal, de nálunk is a második nekifutásra rendeződött ( kopp-kopp, el ne kiabáljam). Először 8 hónaposan kezdtük a „szigort”, egy darabig bevált, pár hét után kezdődtek megint az éjjeli felsírások. Ez a mostani talán már stabil, sőt mostanában reggel is egyre tovább alszik Anna.
Judit
Boldog szülinapot a fiadnak! Mit kap ajándékba?
Körkérdés: akinél kő van otthon (de nincs padlófűtés), mit ad a gyerek lábára
Mindig félek hogy felfázik, de a mamuszt nem viseli el egész nap. Direkt vettem méregdrága "ewers" zoknit, annak a talpa hajlékony egybeöntött vékony műanyag, de a szára folyton lecsúszik a lábáról.
Anna az esti tejcsire már mondja szépen : te. Napközben ha éhes, odamászik az etetőszékhez, és ütögeti és magyaráz, mutatja hogy oda akar ülni, vagy kijön a konyhába és mutogat a gyümölcsöskosárra és mondja: ba ( banán). Extrudált kölesgolyót imádja, ti szoktatok ilyet adni a gyereknek
Ez nem hízlal, ugye?
Most 4 foga jön egyszerre, már ideje volt, eléggé le voltunk maradva a fogzásban.
Egyre többször feláll magától és tesz néhány lépést, legtöbb az kb 8-10 lépés amit egyszerre meg tud tenni. Ez már elindulás? Vagy csak ha már stabilan jár, azt hívják annak? Felálláskor az az új dilije, hogy négykézlábról feltolja a popsiját, és a két lába között átnéz, s ha meglát valakit, nevet, kukucsol a lába közt, incselkedik. Ez a pozitúra nagyon tetszik neki.
Már a süppedős ágyon is próbál megtenni pár lépést, reggelenként az ágyamon mindig ezt próbálgatja, aztán rugózni, táncolni próbál abban persze eldől.
Tegnap babakocsi nélkül mentünk a 300 méterre lévő játszótérre. Végigment a saját lábán, persze a kezét fogtam. Hazafelé már fáradtabb volt, de félútig jött, utána felvettem és vittem hazáig.
Elkezdtünk újra mondókásklubba járni, vége a nyári szünetnek. Van 3 klub is, csak nem tudom melyiket válasszuk, mindegyik jó valamiért. Anna nagyon élvezi és én is. Képzeljétek, az egyikben pár új dalt is tanultam, pedig tudok párszáz gyerekdalt, szóval ez nekem nagy szó!!
Bocskinek nem írtam, majd legközelebb!