Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma (illetve már tegnap) a Camponánál voltunk 100 folk Celsius koncerten. Teszek fel néhány képet.

Melinda Kép Kép Kép
fermel

Éva!

Írtam privit.
Benji nem ellenkezik egyáltalán, amikor arról van szó, hogy
óvodába fog járni. Bár amikor játszik, akkor általában iskolába indul. Ez mondjuk érthető ilyen nagy testvérek mellett.

Péter fiam tegnap gyakorlatból is levizsgázott, innentől kezdve önállóan látja el a feladatát. A lelkesedése még mindig megvan, remélem ez így is marad sokáig.

Melinda
fermel

Melinda!

Gratulálok Péter vizsgájához! Mi lesz a pontos feladata?

Kész lettem az "emlék-takaróval" majd teszek fel képet.

Sziasztok Éva
fanny01

Váltókezelő lett. Természetesen majd folytatni akarja a tanulást, amint lesz rá lehetősége. A következő lépcső a forgalmi szolgálattevő tanfolyam. Ez már hosszabb, ha jól tudom, akkor fél éves.
A gratulációt köszönjük szépen, átadom neki.

Várom a képeket!

Melinda
fermel

Melinda!
100 folk volt? :roll: Megnézhettük volna...
Gratulálok Péter vizsgájához! Meglátod, ez a pálya fog bejönni Neki.
:)
Meg is érkeztek a jegyek. A szüleim jönnek hozzánk gyerekeket altatni. Remélem nem lesz nagyon gáz, nekem már könnyen megy.
Fanny!
Ez a bébi szépen belehuzott valóban! Siess a kelengyével, még az is lehet, hogy nem is marad bent olyan sokáig!
Sheila!
Hétközben én sem tudok tul sokat mozogni, a kertbe szoktunk csak átmenni, egyszerüen mindig vagy eszik, vagy alszik valaki, igy nehéz még messzebbre eljutnunk, de vasárnap, Apával együtt már bátran elindulhatunk.

Ugyan valóban idilli képeink vannak, hát még ha látnátok a többit, rengeteget csináltam a kicsikről. De azért hozzá kell tennem, hogy van feladat bőven, csak kapkodom a fejem, olyan gyorsan este lesz, és valami mindig történik. Már mindenre kidolgozott stratégiával rendelkezem, de még nem olyan könnyü, főleg a levegőzést megoldani. Mert ugye délelőtt meg kell várnom, mig Luku eszik, mire végzünk, mióta gyümölcsözünk, az már 11 óra. Gyorsan felöltözni, pelusok, pulcsik, mióta hideg van, épp hogy kimentünk, 1 előtt jöhetünk haza, mert Emese ebédel, alszik. Délután ugyanez, nekem meg heppem az alvás és a kinti játék... De kezdek rájönni, hogy 2 kicsivel teljesen más minden, mint eggyel, és az elveimből valami mindig csorbulni fog.
De estére minden szépen elrendeződik, és mikor Apával fürdenek, az az isteni boldogság. Én tisztán kapom meg Őket :D :D :D De nem azért, hanem mert olyankor együtt énekelünk mindegyiknek, és mikor Lukunak énekeljük az Ő fürdő nótáját ( A jó lovas katonának kezdetü népdal), azt Emese tapssal és tánccal kiséri, gondosan Luku szeme előtt, Ő meg nézi mosolyogva. És mikor Emese nótáját énekeljük (A bundának nincs gallérja kezdetü nóta), akkor meg vigyorogva nézi Magát a tükörben, és a hasán lévő hájat csipkedi, mert az a bunda. Szóval nagyon jó az egész, és fürdés után, mikor mindenki felöltözött, indulunk az ágyikóba,vagyis a mi ágyunkra, ahol mindenki megkapja a maga zsákját, akkor van a "zsákbababa", cumisüvegek, és jönnek a mesék meg a tentebabák. Lukuka persze már a karomban szendereg, Őt fektetem le először, utána Apa Emesével mindig megnézi, hogy Luku szépen alszik-e a zsákjában, és véletlenül sem ugrott fel :D Akkor lefektetjük Őt is, de persze rögtön felugrik, ellentétben Lukuval, és nem hat Rá, hogy az öccse már alszik is. Erős rábeszélés után dönt végül a vizszintes testhelyzet mellett :? Hát addigra én már hatszor elaludtam az altatásban, és előtte azért jól meg is izzadtam, mert valljuk be, 2 pici gyerekkel van azért este mit tenni. Ám ennek ellenére elmondhatom, hogy nagyon örülök hogy igy alakultak az utóbbi évek, és jöhet még 1.
Ha jön! De bajban vagyok. 2 hét telt el vérzés nélkül, és vasárnap ujból rámjött, minden eddiginél erősebben, és kezdek komolyan kétségbe esni. Félek hogy a miómámmal lesz összefüggésben ez a dolog, vagy esetleg rámjött a klimax? Inkább az előbbitől tartok, mert erre fel is hivta a figyelmemet a Kaális dokim anno. Ha pedig ilyen komolyan bezavar, akkor fel fog vetődni a kipakolás lehetősége (amiről persze tudom, hogy egyszer sor fog rá kerülni). Csakhogy még szükségem lenne a méhemre, egyetlenegyszer még az életben, kérdés, ha ez a zavaros vérzés igy marad, kisérletezhetünk-e egyáltalán. Jövő szerdán megyek a dokimhoz (ha előbb nem), de most először komolyan félek ettől a találkozástól. Félek hogy nem fog sok jóval biztatni, és ugyan igyekszem felkészülni mindenre, de nagyon erős a vágyam még 1 babára. Az viszont világos, hogy ez a helyzet tartósan nem maradhat igy, fizikailag és idegileg is lefáraszt ez a lassan állandósult vérzés.

Hol vannak a többiek?

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!

Melcsike!

Olyan magával ragadóan tudsz írni, ( szerintem simán lepipálod a ..........nem jut eszembe annak a fiatal kis szőke híradós csajnak a neve, akinek a Lola kislánya van, és a Nők Lapjában van sorozata, ő is mindig a gyerekkel kapcsolatban ír, na szóval Te sokkal-sokkal élvezetesebben írsz)hogy amikor olvasom az írásaidat, először is mindig látom a szemem előtt, hogy nálatok épp mi történik, másodszor meg rögtön én is akarok vagy 2-3 porontyot.( aztán észhez térek!)
De azért én bennem mindig "él a gyanu", hogy azért nem mindig ilyen idilli a helyzet.

Nekem még az az egy szem gyerekem sincs már, mert elment osztálykirándulásra. Hétfőtől péntekig. Hát mit mondjak...állati üres a lakás. (azt leszámítva, hogy az anyámtól néha agygörcsöt kapok.)

Viszont kész lett a terasz, a falakat horvát kővel burkolták le, az aljzatot meg járólappal, nagyon szép lett!

Hétvégén nálunk nagy családi vendégeskedés lesz, ( minden évben jön Kanadából az anyám testvére, meg férje)csüt-pénteken otthon leszek szabin. Nagytakarítás, sütés-főzés. (Menü: töltött csirke, darálthússal töltött dagadó,rántott tarja, rántott pulykamell, sült krümpli, krumplipüré, szilváslepény, gesztenyetorta, ja, és fornetti sajtos pogácsa)

Tényleg hol vannak a többiek?????? Én is azért jövök mostanában ritkábban, mert felveszem a topiktársak tempóját.

Sziasztok Éva
fanny01

Melcsike!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 14:07-kor.
fanny01

Sziasztok!

Melcsi! Olyan szépek vagytok :lol: :lol: ! Csatlakoznék Melindához, ha Téged olvaslak szinte kedvet kapok egy kistesóhoz :lol: :lol: . Na de ott a szinte...... Remélem megoldódik a problémád és tényleg jön majd nemsokára a legkisebb :lol: ! Nagyon várom a híreket, hogy mit mondott az orvos!!!

Sheila! Gondolom jó lenne már biztosat tudni a nemét illetően is a Kismanónak, de azért nagyon jó, hogy minden rendben. Hogy szalad az idő tényleg, észre sem vesszük és már a Ti babátok is a karotokban lesz :lol: !

Melinda! Gratulálok Péternek a vizsgához, remélem szeretni fogja ezt a szakmát az évek múlásával is! Az nagyon ritka és jó dolog ha valaki azt csinálja amit szeret :lol: ! Hogy Ti benjivel mindíg milyen jó programokat találtok! Én is úgy szeretném majd Mesét sok helyre elvinni, de itt enyhén szólva is kevés a kultúrális program :roll: .

Fanny! Ha nem túl személyes, nem raknál fel képet a teraszról? Nem tudom milyen az a horvát kő. Akkor lesz programod hétvégére. Nekem is sokszor eszembe jut, hogy vajon milyen lesz nagymamának lenni, pedig azért (remélem) még elég messze van :) .

Mostmár tényleg aggódom, hogy mi lehet Pagával :( ! Persze Icus és Bea is jó rég jelentkezett :( .

Emesémnek jön felül is a foga, nem tudom azért-e de olyan nyűgös a délutáni alvás után. Egyébként már szinte mindenhol fel tud kapaszkodni álló helyzetbe, és nagyon tetszik Neki :lol: .
Voltam szülőin Alex új iskolájában. Nagyon szinpatikus az ofő, remélem az is marad. Könyvet még csak tegnap kapták meg.

Na, most, hogy eszembe jutott, megyek is könyvet kötni.

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Kicsit behavazott minket az iskola kezdés :? :)
Most már túlvagyok ovis-, és iskolás szülőin, beszereztünk minden szükséges felszerelést, és lassan kezdünk belerázódni a reggeli felkelésbe is. Ez megy a legnehezebben, Ritussal nagy harcokat vívok reggelente. :evil:

Sheila,
látom, közben Marcikából lány lett :D Nem baj,a lényeg, hogy minden rendben legyen veletek! Gondolom, azért szeretnéd már biztosan tudni a nemét. Az ember valahogy egészen másképp gondol egy kisfiúra, mint egy kislányra....

Melcsi,
Lukuka fantasztikusan nagyfiú lett. És milyen jó Neked, hogy ilyen klassz segítséged van.. :D Nekem is van kettő, és nem győzöm figyelni őket, hogy éppen mivel "szórakoztatják" Marcikát :? :)

Fanny,
gyönyörű lesz a babatakaró, nagyon ügyes vagy. Úgy rohan az idő, még néhány hét, és megérkezik a kisasszony hozzátok :)

Mandula,
Marcikának is kibújt az alsó két foga, de én csak abból vettem észre, hogy harap vele szopizás közben. Elég kellemetlen, a legváratlanabb pillanatokban képes előadni, amikor nem is számítok rá :? Szerencsére nem volt nyűgös, könnyen bújhattak ki neki, mert nekem nem tűnt fel...Emese szopik még?

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 14:08-kor.
fanny01

Na, a régi kép lemaradt. Szóval ilyen volt:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 14:08-kor.
fanny01

Na, leszúrt a férjem, hogy milyen szar képeket teszek fel, mutassam meg ő milyeneket csinált!
Szóval az ő képei:

Nem tudom az ő gépéről áttenni a képeket, úgyhogy majd máskor
Jó éjt!
fanny01

Éva!

Szuper lett a terasz! Látszik a különbség az eredeti és az új között.
Privit írtam neked.
Melinda
fermel

Sziasztok!

Megint csak ilyenkor tudok jönni, mert Melissa 1,5 hét ovi után beteg lett :( nem komoly, csak náthás és picit fájt a torka vasárnap ( Ő úgy mondta: "fáj a nyakam belül" :lol: )
adtam neki Nurofent még ma is, a torka már nem fáj, de otrrot fújni gyakran kell...állítólag az oviban hiányzik a csoport fele :roll:

az a baj, hogy vannak anyukák, akik a lázas gyereket is beadják (persze előtte otthon lázcsillapítót kap ) :evil:
tudom, hogy van aki nem tudja megoldani a gyerek felügyeletét ilyenkor :( , de azokra nagyon mérges vagyok, akik egyébként otthon vannak, mégis viszik betegen...egy ilyen anyuka mondta az óvónéninek, hogy: "nem beteg, csak lázas" és két nap múlva már vitte...

én az első jeleknél itthon fogom a lányom, általában egy hétig...szerencsére megtehetem, és most félek is, nehogy hazahozzon v.mi nyavalyát a baba miatt...
azt hiszem, szülés után egy-két hétig itthon lesz majd, meg persze ha jönnek a szokásos téli járványok...bár azt hiszem, nem lesz szerencsés oltásra vinni majd a babát abba a rendelőbe, amelyik egész délelőtt tele van influenzás gyerekekkel...sajnos pont arra az időszakra esik majd...bolond vagyok ugye, hogy már most ezen jár az eszem?? :) :)

Melinda!

Gratulálok Péternek, és Benjinek is a sikeres pisi-dologhoz, nagyon kis ügyes volt :)
tényleg tök jó, hogy olyan jó helyeken jártok mindig :)

Melcsikém!

Szorítok Neked, hogy rendeződjön a vérzési probléma, elhiszem, hogy kiborító lehet testileg-lelkileg :(
és tudom, hogy milyen fontos Neked az a bizonyos utolsó babácska...kívánom, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretnéd...

azért szerintem klimaxra még ne gondolj, egyrészt még korai lenne, másrészt elég valószínütlennek tűnik épp most, terhesség-szülés után, mikor tombolnak Benned a hormonok :)
lehet, hogy a rendetlenkedő vérzésnek is "csak" ez az oka :wink:

Mandula!

Ne aggódj, majd túllesztek ezen a fogzási mizérián...és pici Meséd is nyugodtabb lesz :)
azért jó lenne már a helyedben lenni, bár nem panaszkodom, gyorsan repül az én időm is...nem akarom elkiabálni, de most telik a leggyorsabban, és most élem át a legboldogabban...még a végén én is kedvet kapok a folytatáshoz :wink:

Timi!

A Te Marcikád is már milyen nagyfiú...csaknem fél éves!!! :shock:
és már Nálatok is jönnek a fogacskák??

hát igen, múlt hétfő óta inkább kislányként gondolok a Pocilakóra, mert valahogy azért el kell képzelni :lol:
még lehet, hogy mégis Marci, de egyre kevésbé hiszem...őszintén mondom, hogy TELJESEN mindegy, csak a felkészülés szempontjából lenne jó tudni...hétfőn visszamegyünk a felajánlott Uh-kontrollra., hátha... :wink:

Fanny!

Nagyon tetszik a teraszotok, el tudnék képzelni egy békés esti borozgatást kettesben...gondolom Ti is :)

és a kis Hanna takarója GYÖNYÖRŰ :) A kismamának is tetszik?
vagy meglepi lesz??

Paga nekem is hiányzik már nagyon, és mintha Icus is ritkábban jönne :roll:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Fanny!
Gyönyörü lett a takaró! És a teraszotok is, azzal a kemencével isteni! Tényleg sokkal szebb ez a horvát kő, olyan meleg, barátságos szine van!
Hát persze hogy nem mindig idilli a kép, pédául ma is, Emesére feladtam a cipőt, Lukut felöltöztettem, és mire végeztünk, Pörinek már az egyik cipő nem volt a lábán! :twisted: Akkor babát letenni,, Emesét kergetni, aki visitva rohangál, végre megvan, de akkor a cipő hol van, na végre az is, gyorsan feladni, közben a másik üvölt mert már melege van... Na akarsz még 1-2 gyereket :lol: :lol: :lol: ?
De -bár frissibe nagyon bosszantó tud lenni az ilyesmi-, mikor Rájuk nézek, elolvadok, és számomra tényleg, és valóban ez az ideális hivatás :D
Sheila!
Ha amugy sem lelkesedik Melissa az oviért, szerintem simán kihagyhattok pár hetet, legalább Ő is megszokja a kisbabát. Ugysem megy még jövőre suliba, ugye?
Nálatok a gyerekorvossal nem lehet megbeszélni, hogy házhoz menjen? Mifelénk némi anyagi juttatásért cserébe uri kiszolgálást kapni, a doki minden alkalommal kb. 1 órát itt tölt, látja a gyerekeket a saját közegükben, felszabadultan tevékenykedni, ami szerintem sokkal többet mond az orvosnak, mint a tanácsadóban szorongva eltöltött 10 perc. Bár ez ujabban "veszélyes", de az oltást is itthon adja be, mi még sosem jártunk a rendelőben.
Mandulácska!
A fogzás hosszan tartó folyamat, bár vannak gyerekek, akiknél csak a végeredmény látszik (Mátém ilyen volt pl.). Sosem lehet tudni, ha a gyerek nyügös, hogy az miért van, ezért legegyszerübb arra gondolni, hogy "biztos jön a foga". Mi is sürün gondolunk ilyesmire, mikor Emese megint nyávog egyet éjszaka (sajnos Luku érkezése óta nagyon sürün). A multkor gyorsan megszámoltam, hány foga is van, hogy bedobhatom-e még ezt a mentőövet, de be. Még 4 fog hiányzik, ha minden igaz.
Remélem azért gyorsan tullesz a kis Hölgy az aktuális fogacskákon!
Lépeget is már kapaszkodva?
Timi!
Látom Nálatok is zajlik az élet! És Marcinak már foga van? Nagyon gyorsan fejlődik! Felraknál képet?

A keddi napomat kb. a fürdőszobában töltöttem a fentebb leirt okok miatt, majd tegnap lightosabbra fordult, ma pedig amilyen viharosan jött, ugy távozott is a dolog. Ezért jövő héten megyek csak a dokihoz, de nagyon érdekel mostmár, hogy mire lehet fogni ezt a zavart?
Mai nap van 1 éve, hogy Lukuval az u.m. megvolt :D Nem is gondoltam akkor, hogy ilyen ajándékot kapok!
Tegnap volt 3 hónapos, 66 centi és 6,15 kiló a férfipalánta! És azok az édes mosolyok, eőőők meg kedves hangok amikkel elkápráztat... :D

melcsi1967

Sziasztok lányok!

Ez a szeptember, mennyire más lessz az ember élete ha beindul az iskola. Rohanok egész nap, szegény kisfiamat is keltenem kell ha indulnunk kell az iskolába és még van amikor meg is kell etetnem mert beleesik a sétánkba az ebédidő. Felül sorba jönnek a fogacskái de nem nyügös csak mindig rágnia kell valamit. Megtette az első lépéseit is. Most az a sláger hogy hivogatjuk és ő pár lépés után vetődve megérkezik. Állva játszik, és ha nem figyel, és szüksége van mind a két kezére sokáig áll, de ha észreveszi gyorsan legugol.
Az épitkezésbe is nagyon belehuztunk pár hét mulva költözhetöek lesznek a szobák. A férjem kivett egy nap szabit a vasárnapot és igy csak szerdán megy dolgozni. Ő 24 48-ba jár tűzoltó. Hétvégén már bentlesznek az ablakok is. Már ki van vakolva és van aljzatbeton is amibe bentvannak a fűtéscsövek. Lehethogy titeket ez nem érdekel de ezért nem tudok sürübben jönni és nem tudok sokat és szépeket irni. Velünk is sok szép dolog történik de nem tudom olyan szépen megfogalmazni mint Mecsi. Láttam mindeggyikőtöknél beindult az ovi, isi ,jönnek a betekségek a fogak. Mondtam hogy zűrös a szeptember.

Mindenkinek szép napot és nyugodt éjszakákat kivánok!
Vendég

Sziasztok!

Bocs, hogy megint eltűntem, de megint sz@rakodik a gépünk... ez talán a múltkori villámcsapás utórezgése - nem is emlékszem írtam-e róla - akkor azt hittük megúsztuk a modem cserével, de most alaplapot is kellet cserélni. És ugye a mai alaplapok nem tudják az összes régi vinchesterünket kezelni, szóval ez újabb problémát vet fel ... egy szó mint száz, nincs gép, csak a laptop van ha este végre apa hazahozza és ideenged. De míg a nagy gépet be nem üzemeli, a laptop is kell neki, így aztán nemigen vagyok netközelben.

Melinda
Az oviról amit írtál: Vannak gyerekek akik nagyon ragaszkodnak az óvónénijükhöz és vannak akiknek nem probléma a személycsere. Benjit ismerve valószínű, hogy nem fogja különösebben megviselni a csoportváltás. Te is írtad hogy nagyon barátkozó, könnnyen teremt kapcsolatot. Még az is lehet hogy az új óvónéni szimpatikusabb lesz, ki tudja. Ezt csak azzal tudnád elkerülni ha csak következő szeptemberben vinnéd oviba. Az sem probléma, ha valaki 4 évesen kezdi az ovit, de ha ő szívesen menne már most, ez ne tartson vissza. Majd megszokja az új csoportot, egy stramm, jól alkalmazkodó gyereknek ez nem jelent törést, az udvaron úgyis sokszor találkozhat majd a régi óvónénivel és a régi csoporttársakkal is, és az megnyugtató lesz.
Érdekes amit a belátogatásról írtál: első hallásra igen merevnek tűnik a szemlélet :shock: Én biztos megengedtem volna hogy a leendő kicsijeim belátogassanak, ha kedvük van. Annál is inkább, mert ha pusztán az előíráshoz ragaszkodnak az orvosi papír tekintetében, de amúgy gyerek- és szülőbarát az óvoda, akkor maguktól azt mondják: persze, jöjjenek csak, de 4 napnál nem régebbi orvosi igazolást hozzanak a többi gyerek érdekében. Szerintem kérdezz rá, hogy így bemehettek-e.
Az ovik rugalmassága egyébként nagyon eltérő, van ahol kőbe vésett szabályok vannak, máshol sokkal lazábban veszik. Nálunk is sokat változott (sajnos) mióta új vezetés van – a testület majdnem kicserélődött, csak tavaly négyen léptek ki...
A családi programokra érdemes bemenni ha tudtok ( ehhez nem kell orvosi igazolás :roll: ) akár nagymamával is, de én nem hagynám ki a helyedben ( muszáj mindig ott lenned az egyetemen? ) Szívesen olvasnék élménybeszámolót ezekről, akár priviben is (ez szakmai kíváncsiság a részemről ) Pl. A Mihály napot hogyan ünneplik?
Gratulálok Péternek a vizsgához! Már alkalmazza élesben is a tudását?

Melcsi
Csatlakozom Fannyhoz, nagyon élvezetes stílusban írsz. Lemented ezeket a kis szösszeneteket magadnak is, naplóként? Hisz az már csak pár kattintás, nem kell újra leírni, és később milyen jó lesz visszaolvasgatni.
Nagyon klasszak a képek, érezni a harmóniát.
Luku már gyümölcsöt eszik?

Fanny
Elismerésem, nagyon ízléses a kis takaró. A te ötleted volt a patchwork technika?
A terasz is nagyon szép!

Sheila
Ki választja majd a kislánynevet? A tesóknak van beleszólásuk? Esetleg családi szavazás? :lol:
Ismerős a probléma, amit a beteg gyerek beviteléről írtál. Ilyenkor az óvónőnek is nagyon nehéz megoldást találni, van hogy sírva kér az anyuka, mert kirúgják ha ismét hiányzik... De a többiek érdekében... szóval nem egyszerű. Én azokra haragszom, akik nem is szólnak, egyszerűen csak beadják a gyereket, és a gyerek meséli el hogy lázcsillapítót kapott... :evil:
Szerintem is érdemes kicsit kimaradni az oviból, ha megszületik a baba, Melissának is könnyebb feldolgozni a testvérféltékenységet ha többet lehet veletek.

Judit
Nagyon ügyes a kisfiad hogy már lépked. Az én lányom elég későn kezdett mindent. De most már ügyesedik.

Anna kézenfogva már jó ideje sétál, van hogy a lábán megy le a 3. emeletről. Persze fogni kell erősen a kezét, nem néz a lába elé, csak lépked, néha a lépcsőfok szélére.
A múlt héten még csak 1-2 lépést tett meg egyedül, azt is lendületből, szinte vetődve. Ma meg már felállt a szoba közepén, megtalálta az egyensúlyát, és utána megtett 5-6 apró lépést, apától a karomba, aztán tőlem vissza apához, kb. másfél méteres távon. A végén aztán el kell kapni, mert eldőlne, de nagyon tetszik neki és persze nekünk is, minden séta után millió puszi a jutalom :lol: :lol: :lol:

Legközeleb teszek fel képeket, de most megyek alukálni...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Most csak képek..

Kép Ritus megbabásodott

Kép

Kép Fárasztó az állatkert...

Kép

Kép Fogacskák

Kép

Kép Visegrád

Kép

Kép

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Judit!
Nekem nagyon ismerős dolog az épitkezés, a férjemnek valóságos szenvedélye :shock: De tudom, mikor a lakóházunkat épitettük, hogy minden apró lépés nagy mérföldkő!
Tüzoltó az urad? Nem szokták félni időnként, vajon hogy kerül haza...
Szóval már önállósodik a pici fiad! Nagyon ügyes!

Majd jövök még...............................................

melcsi1967

Szia Melcsi!

Régebben nagyon féltettem a férjemet, de láttam hogy nagyon megfontolt ember. Fölöslegesen nem kockáztatja az életét. 15éve ez a munkája. Minden szakma veszélyes valamiért.
De az az érdekes a férjemben, hogy nem mert bejönni a szülésemre. Érthetetlen mert sajnos nap mint nap lát nagyon szörnyű baleseteket. Nekik kell az autokból kivágni a sérülteket. A nőgyógyászom is ki volt akadva, hogy más apukák olyan bátrak az enyém meg várt kint mint egy nyuszi.
A kisfiam kezdi élvezni az eggyensúlyozást, elindul, megáll megkeresi az elvesztett egyensúlyt, és lép megint egy párat. Már futna a kutya után.

Szia
Vendég

Judit!
Ilyenek a férfiak! Az enyém sem volt ott az első fiunk születésénél, kint toporgott fél napon keresztülé s a szülésznővel üzengettünk egymásnak :) Aztán látott engem majdnem elvérezni, és Ő mentette meg az életemet. Ott volt végig később a lombikoknál, mindennél. Aztán mire szülni kellett, megint berezelt volna, de végül a császár miatt ott is volt, meg nem is, mert az átadóban várt, ahonnan persze végig látott mindent. És a mostani császárnál már fel se merült, hogy ne lenne ott...
Rémes lehet nap mint nap látni fiatal életeket ahogy esetleg véget érnek az esztelen rohanás miatt :shock: :cry: Otthon ki tudja ezeket az élményeket kapcsolni a férjed?
Szerintem a vezetési oktatásokon ilyen baleseteket kellene mutogatni, hátha segitene a sok buta fiatalon. Gondolom, zömmel fiatalok a sérültek...
A tüzoltók szakosodnak tüzre, balesetre, vagy mindent csinálnak, ami a beosztásuk alatt történik?
Egy ismerősünknek a multkori viharban porig égett a vadonatuj háza, belecsapott a villám. Egy szál ruhájuk maradt, amiben kimenekültek... Parkvárosban laktak.
A kutya jó tanitómestere lesz a picidnek! Hogy hivják? Nem tudsz vonalzót feltenni?

melcsi1967

Timi!
Mekkorát nőtt Marcid!
Olyan helyes kis vigyora van :D És látom, Neked is akad segitséged körülötte :D Kb nálunk is hasonló a stilus, csak még nincs érzéke hozzá Emesének, hogy ne feküdjön rá valamijére szegény Lukunak.
De mostmár látom ám, hogy nemcsak Apára hasonlitanak azok a lánykák... :D A fitos orrocskák Tőled vannak. Laura nem kezdte még el a sulit?
Icus!
Gondoltam, hogy a gépeddel van valami...
Nem tudom, hogy kéne naplót csinálni :oops: pedig lehetne, tényleg jó lenne majd mondjuk 15-20 év mulva is visszaolvasni. Az agyamban raktározok, de már most kiderült, hogy mennyi mindenre rosszul emlékszem... Most hogy Lukuval mi hogy történik, nézem vissza a kis naplómat, amit Emeséről irásban vezetek :lol: , és látom, hogy már 1,5 évre visszamenőleg is rosszul emlékszem...
Igen, mi már gyümölcsözünk, sőt a tegnapi nap volt az első, hogy nem kellett tápival kiegésziteni utána, tehát összejött belőle az 1 étkezés. A dokinénink szerint "minden jobb mint a tápszer", anyatej hiján elkezdhettük. Élvezettel szürcsögi, közben lesi Emesét, akinek ugyanugy turmixolni kell most, mint Lukunak. Pöri kihuzza a székeket, és elirányit: Emese, Lukuka, Mama. Luku hóódóóba, mondja (a hordozóban etetem), kiosztjuk a pohárkákat a nyakkendőket és kezdődik a produkció. Elkövettem azt a hibát, hogy azt mondtam Emesének, mutasd meg Lukunak, hogy kell enni, Te már nagykislány vagy (egyedül kanalaz), na meg is mutatta :shock: Pohár szájával lefelé, a kanalat aláteszi, és várja hogy odafolyjon a cucc :shock: :x Ami persze nemcsak oda folyik... Lényeg a lényeg, a végére sokkal maszatosabb lesz mint Luku, és generál takaritást kell lefolytatnom a széken és itt-ott még :twisted: Luku viszont imádja a mutatványt és mellesleg közben jól belakmározik a barackból (egyelőre azt adok Neki). Kezd egész jól tátogni, széles mosolyokkal köritve, nem tudom, nem azon nevetgél-e, hogy én közben milyen idegnyugtató imákat mormolok Emese felé hogy csak egyméteres körzetben kelljen takaritanom :?
Ma meghallottuk Luku első hangos nevetését, ami igen férfiasan kurta, de tisztán értelmezhető kacaj volt. Persze Emese kapta, aki éppen szórakoztatta az öccsét :D édes kis nevetés volt. A lelkem bizsergett, mert Emese rögtön konstatálta: nevet, és Ő is nevetett egyet. Igy pattogott oda-vissza a jókedv, köztük ültem én, aki elolvadtam a kapcsolatmélyités eme megnyilvánulása láttán. Az elmult 3 hónap teljesen meggyőzött minden nehézsége ellenére, hogy ez volt a legjobb lépésünk, és a legnagyobb ajándékunk amit Emesének valaha is adhatunk, hogy Lukácsot idekivántuk hozzánk.
Annácskád egyedül mászik le a 3. emeletről? Akkor hatalmasat fejlődött, a lépcsőnjárás azért nem egyszerü feladat. Igy megy ez, ma még csak 1 lépés, holnap meg már alig látod... A közte lévő évek szárnyakon repülnek...
És hogy vált be a bébitaxi? Motorotok nincs még? Az ám csak az igazi móka :D Anyuci futhat utána :lol:

melcsi1967

Sziasztok!

Fanny
A takaró egyszerűen fantasztikus! Nagyon-nagyon szép. És igazán lányos! Amikor leírtad, hogy miképpen készült, nem is igazán értettem :oops: . De a lényeg, hogy klassz és én csak ámulok, mert ilyet nem tudnék csinálni.
A teraszotok is nagyon tetszik, jó nagy, világos és az a kemence!!! Biztos nagyon hangulatos lehet oda kiülni.

Timi
Nagyon jók a képek, mindegyik. A kisfiad nagyon kedvesen mosolyog, biztosan tetszett neki a fotózkodás!
Nekem a dinnyés kép nagyon tetszik, olyan spontánnak tűnik és jópofa. Na és a sok csinos lány azon a padon!!! (Évinek is pont olyan kék Hamupipőkés rucija van, mint Laurának, nagyon szeret feszíteni benne).
Laurával egy kicsit nem vagyok képben. A kora alapján ő már másodikos??? Az én lányom bő 7,5 és most ment elsőbe - évhalasztással, de már látom, hogy jó döntés volt.

Melcsi
Tényleg érdemes lenne elmenteni a kis történeteidet. Valóban nagyon jó olvasni az élményeiteket. Bár én is gondolom, hogy időnként nehéz vagy fárasztó, de egyértelmű, hogy nagyon élvezed és mindenben az örömöt látod. És ha jól sejtem, van is hozzá energiád.

Icus
Akkor Anna baba elindult? Biztos nagy az öröm :D de mostantól futhatsz is utána eleget :lol: A kismotor tényleg nagyon jó dolog, fiúk-lányok egyaránt nagyon szeretik. Ha még nincs, érdemes meglepni vele.

Nálunk nagy változás, hogy a kiscsaj is iskolába jár. Bevallom nagyon fáradt vagyok, de biztosan bele fogok szokni.(nem hiszem, hogy van más választásom :) ) Az előző 2-3 évben Ádi már önálló volt, reggel a férjem elvitte az iskolába, délután hazabuszozott, tanult, zenesuliba ment, intézte a dologait. Én pedig ráértem 8-kor kelni és csak átsétáltam Évivel az oviba, ráérősen, többnyire utolsóként. F5-kor pedig hazasétáltunk (közben persze dolgoztam).
Ehhez képest most korán kell kelni, 6-kor és mindig időre menni reggel is, délben is. A zenesuliba kisérgetni, leülni vele tanulni.... Most látom csak, hogy mennyire elkényelmesedtem. :oops: mert kifárasztott az elmúlt két hét. Igaz voltak egyéb intézni valók, amik ezután nem lesznek:megvolt a két szülői, az óraválasztás a zenesuliban, fodrászhoz eljutni, mert muszáj volt mindkettőnknek, és közben a derekam is kiakadt, úgyhogy csontkovácshoz is mentem kétszer, ja és nekem is beindult a suli.
Ami viszont jó, hogy mindkét gyereknek nagyon tetszik az iskola. Évinél ez természetes, ilyenkor még szeretni szokták... De azért jó volt látni, hogy szabályosan kivirult a kislányunk, annyira tetszett neki, hogy iskolás lett.
Ádámnál pedig egészen meglepő, szerintem hét év alatt először láttam, hogy örömmel megy iskolába. Ez nekünk is különleges élmény. Elsőben ő nagyon meg volt szeppenve, utána pedig nem túlzottan lelkesedett, bár az osztályát mindig szerette. Most viszont látom a lelkesedést!!! Ez határozottan jó érzés. (persze mindig eszembe jut, hogy vajon meddig fog tartani???) És önmagához képest nagyon közlékeny lett. Bár ez a kicsire is igaz. Volt, hogy mindketten egyszerre mesélték az élményeiket, nem győztem kapkodni a fejemet.... egész különleges volt, hogy úgy "lerohantak".
Hát, ennyit rólunk.
regina3

Regina!
Ahogy olvastam a többiek iskolakezdési kalandjait, határozottan könnyünek éreztem a helyzetemet. Most ahogy Te is leirtad, főleg az első osztály kezdeti nehézségeit, egyenesen hálát adok, hogy ez nekünk még nagyon messze van :roll: Eszembe jutottak a Mátéval átélt kinlódások, aki kezdettől utálta az iskolát, és ennek mindennap hangot is adott :x Nagyon örülök, hogy a Te gyerkőckéid örömmel mennek iskolába, és csak remélni tudom, hogy mi is megérhetjük ezt még...
Ádámot nem is szoktad kelteni, egyedül reggelizett, stb?
Azt hiszem, Mátét én rontottam el, Őt a mai napig én keltem (ja persze az apját is), reggeli kirakva, kellően körbeugrálva, lesz is baja majd a párjának, mert a mai lányok nem olyan szolgálatkészek már.

Nem is irtam, hogy Máté beiratkozott és elkezdte az esti sulit, és változatlanul élvezi a munkát, hiába kinozza az apja. Teljesen boldog hogy egész nap jöhet-mehet, intézi a fuvarokat, vevőkkel egyeztet, szállitóknak telefonál, szóval kezd belejönni, apja szerint ügyes. Én csak azt nem látom át, hogy lesz itt a tanulás, de állitólag lesz. Melinda, sürün eszembe jutsz...

Igazad van Regina, én igazából ugy müködök, hogy az életemben az örömöt és a boldogságot látom meg, az energiát viszont a kis családomból kapom hozzá. Igy adnak Ők-kapok én-kapnak Ők. Néha érdekes elgondolkozni a körforgáson... Néha szinte látom magamat kivülről ebben a zsinatban, ahol -bár sokszor hegyekben állna a tennivaló- boldogan ücsörgök a babáimmal és egyszerüen élvezem ezt a látványt, ahogy vannak Ők nekem.
Ma hintázás közben felvetődött Emesében egy gondolat. 2 hintánk van, Lukunak is tartalékolva, amit kb mindennap el is mondunk, hogyha majd Luku is nagy lesz... Ma Pörim aggodalmas arccal azt kérdezte: Mátéka? Gyorsan kivágtam magam, mondtam, hogy Máté csuszdázni fog mig Ti hintáztok :D Ezzel meg is oldódott a kérdés :D

melcsi1967

Szia Melcsi!

Nem sikerül vonalzót készitenem, mindig más évet ir ki.

A tűzoltók mindent csinálnak, láthatod a hiradóba, még állatokat is kergetnek az autópályán. Minden meg kell szüntetniük: forgalmi akadályt, tüzet, vizet, robbanást.

A te fiad is az apukájának dolgozik? Az enyém nappalin tanul de hétvégén bisztonsági őr.

Saját készitésü vonalzom:
--------------------------------------------------------------------------------------
ZOLTÁN 20éves, ÁDÁM 14éves, VIVIEN 10éves, RÓBERT 11hónapos.
--------------------------------------------------------------------------------------
Vendég

Judit!
Igen, Máté is dolgozik már :evil: , saját vállalkozásunk van (butorbolt) és az urammal viszik a boltot. Az a tervünk, hogy egyszer megnyugtatóan átadhassuk Neki, mi pedig kicsit távolabbra visszavonulnánk. Ehhez viszont nagyon jól meg kell tanulnia önállóan is elvezetni az üzletet, és hát olyan apróságok, mint érettségi, boltvezetői is kell a dologhoz. Mire végez a tanulással, remélem beleszokik az üzleti életbe is, és nyugodtan bizhatjuk Rá a mi jól bejáratott kis boltunkat. És mellesleg érettségi nélkül valszeg esélye sem lett volna semmi más munkára, Ő pedig dolgozni akart :evil: .Adott volt a lehetőség.
Egyedi a vonalzód :D De jó ez, látjuk legalább a helyzetet. Nekem is nagy nehézségek árán sikerült összehozni, fénykép cseréről pedig álmodni sem merek, pedig már másmilyenek a kicsik. Szegény Máténak nincs is vonalzója :shock:

melcsi1967

Szia Melcsi!

A fiam apukájának is ez a terve. Szép lassan minden gyerek belefolyik a vállalkozásba. Az éretségi után ő maradt az iskolájában technikumban. A hugukat meg titkárnőnek szánják. :lol:

Szia
Vendég

Sziasztok!

Nálunk is zajlik az élet rendesen. Elkezdődött az egyetemen az oktatás. Már két pénteken voltam. Az első alkalom után láttam, hogy ez az év nem lesz olyan sétagalopp, mint a tavalyi. Őszintén szólva az első év nagyon laza volt. Az első félévben 3, a másodikban 2 munkát kellett mindössze beadni. Ezek is igazából matematika feladatok kidolgozásai voltak, ami nekem nagyon tetszett. Most viszont rengeteg előadó van , nagyon sokféle követelménnyel. Összesen 6 vizsga vagy beadandó lesz. Ezenkívül januárban egy szigorlat és persze április végéig el kell készíteni a szakdolgozatomat is. Azt persze még nem tudom, hogy a második félévben milyen elvárások lesznek, csak az a biztos, hogy a végén egy államvizsga vár rám.
Mivel nem szeretem a dolgokat az utolsó pillanatra hagyni, így az egyik beadandóm nagyjából már készen van. Egy másikba meg belekezdtem. Ezt viszont nem fog ilyen gyorsan menni. Sajnos itthon sem kapok túl nagy elismerést a dologért. Nem mondta ugyan a férjem, hogy ne csináljam, de szerinte fölösleges az egész. Jó, most nincs munkahelyem, de szándékomban áll visszamenni az oktatásba. (feltéve, ha találok állást) Egyébként meg egész érdekes dolgokat lehet hallani az előadásokon. Csak ugye ez egy úri passzió ezért végigcsinálni az egészet!? Még szerencse, hogy idáig nekem ingyenes volt és csak az utolsó félévért kell majd fizetnem.
Bencének meg iskolát kell választania. Első lépésben el kell döntenünk, hogy hová menjen előkészítőre. Most úgy néz ki, hogy az egyik osztálytársnőjével a Veres Pálné Gimnáziumba mennek előkészítőre, aztán a többit meglátjuk. Egyszerűen nincs olyan fiú osztálytársa, aki ilyen színvonalú helyre szeretne menni. Lesznek nyílt napok, jó lenne néhány iskolát megnézni.
Lányok!
Péter nevében köszönöm a gratulációkat. A nagyfiam hihetetlen változáson ment keresztül. (Melcsi!!) Úgy néz ki, hogy mostanság vele lesz a kevesebb gondom. A munkáját komolyan végzi és élvezi. Azt látom a gyereken, hogy sokkal felszabadultabb és kifejezetten örül neki, hogy nem kell megfelelnie iskolai elvárásoknak és nem nyaggatjuk emiatt. Mondjuk azt nem értem, hogy egy egyébként értelmes gyereknek miért terhes a tanulás. Szombaton jártunk nála a toronyban. Ő hívott és olyan lelkesen mutogatott mindent. Ez volt a harmadik teljesen önálló szolgálata. Mesélte, hogy az egyik munkatársa most jár középiskolába, mert az érettségi szükséges a továbblépéshez. Péter fiamnak legalább már ennyivel könnyebb. Érdemes volt ragaszkodnunk ahhoz, hogy minimum az érettségije meglegyen.
Szombaton voltunk a Kossuth téren az un. Suli- Buli rendezvényen. Különböző témákban voltak sátrak, voltak koncertek és ingyen lehetett a Parlamentet látogatni. Sajnos csak hárman voltunk, mert Bence nem akart velünk jönni. Az az érzésem, hogy egyre többször fog előfordulni, hogy hármasban csinálunk programot.
Amikor jöttünk el a Kossuth térről a következő történt velünk. Szembe jött velünk három fiatalember és csak azt láttam, hogy nagyon méregetnek bennünket. Elmentek mellettünk, de én visszafordultam . A fiatalemberek bámultak befelé a térre és taglalták, hogy nincsenek is sokan. Egyszer csak meghallom, hogy szitkozódnak, hogy ….kommunisták. Azt sem tudták, hogy milyen rendezvény van a téren!! Megjegyzem az ismeretségi körünkből is amikor hívtak telefonon és mondtam, hogy a Kossuth téren vagyunk mindenkinek az volt az első reakciója, hogy tüntetünk? Persze ezt ők viccnek szánták. A fiatalemberek viszont sajnos komolyan gondolták a gyűlölködést.
A Kossuth térről mentünk Péterhez. Hát elkiabáltam a múltkor a dolgokat!! Benji elaludt az autóban és amikor megérkeztünk láttuk, hogy bizony bepisilt. Most fordult elő először, hogy ilyen baleset miatt ruhát kellett cserélni. Szerencsére volt nálam minden.

Melcsi!
Szerintem is feltétlenül érdemes lenne összegyűjtened az írásaidat, nekem is mindig nagyon tetszenek. Az nagyon jó, hogy Máté így szeret dolgozni. Az érettségihez azért feltétlenül ragaszkodjatok. Szerintem, ha rendesen bejár és egy keveset készülget, akkor semmi sem menti meg az érettségitől.(hallottam már egy keveset az esti iskolák színvonaláról)

Icus!
Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál a kérdésemre az óvodával kapcsolatban. Természetesen szívesen beszámolok majd a tapasztalataimról.
Kicsi lányod tényleg mindjárt szaladni fog!

Timi!
Hát azok a kislányruhák! Milyen alkalomból öltöztek így fel? Nagyon szépek a gyerekeid.(persze a kisfiadra is gondoltam , csuda aranyos, ahogy teli szájjal nevet.)
Judit!
Az én férjem is sokáig azt mondta, hogy ő nem lenne ott a szülésnél. Jó, a nagyoknál nem is igazán volt még rá lehetőség(esetleg Bencénél, ha nagyon akartuk volna). Mégis a kicsinél végül ő döntött úgy , hogy bejön, de a köldökzsinór elvágására már nem vállalkozott.
Az építkezéshez kitartás!

Regina!
Mostanában én is sokat gondolok arra, hogy vége az éjszakai baglyoskodásnak , ha Benji elkezd oviba járni. Pedig ide még nem is kell ¾ 8- ra beérni.

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda

Végül néhány kép a szombati napunkról.
Kép Kép Kép
fermel

Sziasztok!

Túl vagyok a vendégeskedésen. 2 napig takarítottam,mint az őrült, utána meg sütöttem főztem, szombaton fél nyolcra lett vége a diliháznak. Én egész vasárnap - szó szerint - semmit nem csináltam. Teljesen le voltam merülve.

Timi!

Nagyon jók a képek! Én is pont azt akartam kérdezni, hogy milyen alkalomból öltöztek így fel a lányok? Nagyon csinik!

Építkezőknek, iskolakezdőknek, "fogzósoknak" kitartás! Gondoljatok mindig arra,hogy pár év múlva azon fogtok sóhajtozni, hogy bárcsak most jönne a foga, most menne iskolába... stb.
Mi is olyan sokszor mondtuk a sogornőmmel - mikor nem hogy egy kártyapartit nem lehetett lejátszani, de egy mondatot sem lehetett nyugodtan befejezni a sok kölöktől - hogy "ezek sose fognak felnőni"!
Hát felnőttek!Túl hamar is.

Melinda!

Nálunk se nagyon értette a család, hogy "mindek az a sok tanulás", nem ellenezték, támogattak, csak nem értették.( mindig azt kérdezték, hogy: több lesz a fizetésed? és mikor mondtam, hogy NEM, na, akkor tényleg elvesztették a fonalat) De én is nagyon élveztem. Mostanában is gondolkodtam rajta, hogy mibe kéne belevágni, de valahogy most se ötletem, se túl sok kedvem sincs hozzá. ( arról nem beszélve, hogy tényleg marha drága "passzió")

Mennem kell értekezletre, sziasztok Éva
fanny01

Mi van Lányok :?:
Mi 3 napig Apuci nélkül, aki "hóóógászik". Egész jól megoldottuk az első estét, minden gördülékenyen zajlott. Immár Luku is tevékeny tagja az ágyikózásnak reggel és este is, és nagyon könnyen zajlanak a közös programok.
Igy zajlik az esténk, ha Apuci nincs itthon: Emese vacsi, majd zuhanyozás, mint a nagykislányok (roppant élvezi). Köntöst kap, sappával :D , majd "kettennnn" fürdetjük Lukut, a szokásos nóta és táncika zajlik közben (ujabban Emese közben is fogat mos). Ezután a csipet-csapat együtt vonul a szobába, fel a pelenkázóra, és öltözés. Először Luku, utána Emese. Majd zsákbababák, be a mi ágyikónkba, cumiosztás és mese.Mig Luku vacsorázik, mennek a mesék, kicsit még odafekszik büfi után Ő is Emese mellé, aztán Pöri szépen fekve megvárja, mig Lukut ágybateszem. Utána Őt is ölbeveszem, jön a Tentebaba, ellenőrizzük a csillagok állását, és ágybababa. Már a 4. este zajlott ugy, hogy nem ugrott fel, hanem szép csendben és egyedül elaludt (ezt nem akarom elkiabálni). Én 9 órakor befejezem a napi nevelési tevékenységemet. Reggel 7-re készen vannak a reggeli cumisüvegek,Luku negyed 8 tájban ébredezik, akkor kiveszem az ágyából, be a miénkbe, és reggeli előtt még beszélgetünk kicsit. Megetetem, közben Emese felébred, Őt is kiveszem és a mi ágyunkban tejecskézik. Majd egy kiadós lustálkodás után 8 felé végleg felkelünk és jön az öltözködés. Együtt a pelenkázón, Pöri csacsog, Luku érdeklődve hallgatja, imádnivaló helyzet :D De sokkal jobb, mikor Apa itthon van, mert akkor négyen csináljuk mindezt. A gyerekek lasan olyanko lesznek mint az ikrek, mindig mindent együtt csinálnak (a délutáni alvás még nincs szinkronban, de dolgozunk az ügyön)
Egyik este azt mondta Emese Lukácsnak: kééélek mosolyóóó! És Luku mosolygott :D :D :D
Luku tegnap óta oldalra fordul és ugy játszik. Két kézzel megfog egy játékot és gondosan a szájába illeszti :D Emese is konstatálta: foodul! ujjongott. Észrevesz minden apró lépést Luku fejlődésében. Zsókababát uj módon vigasztalja: miabaj,miabaj, mondja :D Apával egyik este négykézláb másztak az asztal körül, de Apa nem volt elég gyors: Apuciiii, utánnnam! ripakodott rá, a felsőtestét még előre is döntötte nyomatéknak :lol:

Melinda, Fanny!
Minden elismerésem, hogy Ti gyerekek, család, munka mellett tanultok! Én -bár régebben szerettem tanulni- már nem vágyom ilyesmire. 7 éve a boltvezetőit tettem le utoljára, de konkrét cél érdekében csináltam. Mostanában, ha kikapcsolódni vágynék, akkor gobelin, amibe ugyan 2 éve egyetlen öltésnyit nem csináltam. Viszont van legalább 8 a szekrényben...
Fanny!
Most hogy bejött az ősz, talán már összehozzuk azt a találkozást, mielőtt az unokád megszületik, mert akkor Te is elfoglalt leszel! :)

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsike!

Én is pont erre gondoltam, hogy most már igazán összehozhatnánk ezt a babalátogatást, met ha így haladunk lassam már csak Luku érettségi díszebédjére mehetünk el. ( addigra meg biztos kinövi az ajándékom!)

Judit4

Az én fiam is apukánál dolgozik. Szerintem, akiknek ilyen otthoni vállakozáauk van, szinte kiskorától beleívódik a gyerekbe tudatalatt, hogy neki nem "muszály" tanulnia, mert végső esetben majd ugyis dolgozhatok apánál. Szerintem van ebben valami. Bár az én gyerekem már kezd rájönni, hogy azért nem leányálom az amikor egy helyen van az otthon és a munkahely, eléggé beszűkül a világ, pedig az én gyerekem nem is nagyon "menős", de azért néha már elege van az állandó itthon létből. Ma éjjel is elmegy az apóssal fuvarba, mert az egy kicsit változatosabb. ( egy szállítmányozó cégnél sofőr az após) Most azon ügyködik a kisfima, hogy ő is leteszi a hivatásos jogsit és inkább elmegy ő is ehhez a céghez. Majd meglátjuk.

Sziasztok Éva
fanny01

Sziasztok Lányok!

Mi minden harmadik nap egyedül vagyunk apuci nélkül. Én azt szoktam mondani egy gyerekkel kevesebb.

Azért nem jelentkezdtem mert betegegek vagyunk. Hétfőn elakartam vinni a lányomat az orvoshoz mert csunyán köhögött, addigra meg a kicsi is belázasodott. Másnapra már nekem is folyott az orrom és tegnap egésznap tűzben égtem még jo hogy tűzoltó a férjem, bár vele nem sokat értem mert dolgozott igy a kislányom anyáskodott felettem. Behozta a gyogyszert, meg a vacsorát is ágyba hozta. Milkivajas zsömlét csinált nekem és azt mondta: látod anyu te eddig eröltetted belém a kaját, akkor te is próbáld megenni, ugye milyen rossz? Most már tudom miyen érzés volt neki.
Mára már a férjem is belázasodott minden napra jut egy beteg.
Nagyon aggodom a kicsi miatt mert alig esszik valamit inkább csak rágcsálgatni akar. A jövő héten lessz egy éves és megyünk a rendelőbe méricskére bisztos gond lessz hogy nem evett és igy keveset hizott. Már hat foga van, egyszerre jött négy. Halmozottan problémás a gyerek.
Még születésnapját is halasztanunk kell. Azt szeretném hogyha mosolyogva, boldogan falatozna a tortájábol!

Remélem ti nem kapjátok meg ezt a kórságot!

Sziasztok és jo egészséget mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Megpróbálok írni egy pár sort!

Timi! Nagyon szépek a gyerkők! Marcika is nagyon aranyos ahogy mosolyog!

Icus! Nagyon ügyes Anna, gondolom már nem sok idő és futhatsz utánna :) !

(na, igy aztán elég nehéz írni, az egyik shift billentyű beragad Emese nyálától. Reggel Apa játszott vele)

Regi! Elhiszem, hogy fáradt vagy, mi is annyit rohangáltunk, de még most is mindíg kell valami a suliba. Vagy kiderül, hogy kicsi a tavalyi kabát, cipő, vagy kevés a ruha a szekrényben :roll: :lol: . Nagyon jó, hogy mindketten lelkesednek!

Judit! Nagyon ügyes a Te kisfiad is, hogy már lépeget!

Melcsi! Luku már oldalra fordul? Jó gyorsan fejlődik, azért majd később még több mindenre meg fogja tanítani Emese!

Melinda! Most jutott eszembe, hogy tényleg milyen érdekes dolog, hogy az ember kisbabát és szinte felnőtt embereket nevel egyszerre. Ahogy írod, hogy Péter már dolgozik Benji meg még most megy majd oviba, Bence meg ugye sulis még.

Na, mennem kell tejcsit forralni, azért még egy pár képet rakok fel! Kép

Kép Kép
Kép

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Újabb fejlemény óvodaügyben. Tegnap felhívott az óvónő, hogy félreértés történt. Nekem nem is az ő csoportjában kellett volna ülnöm a szülőin.(pedig a vezetőnő vitt oda) Lényeg, hogy Benji a szomszéd csoportba fog járni, ami vegyes csoport. Azaz az óvó nénik állandók, csak a gyerekek egy része változik évente. Ennek nagyon megörültem, ugyanis éppen most (az e heti Nők Lapjában) olvastam Vekerdy Tamás véleményét, aki nagyon- nagyon ajánlja a vegyes csoportot. Icus! Szerinted is jó ez? Úgy rémlik, hogy nálatok vannak ilyen csoportok. Vagy rosszul emlékszem? Mások tapasztalatai?

Melcsi!
Gratulálok Lukunak, hogy ilyen szépen fejlődik. Na és persze Emesének, hogy ilyen kis figyelmes.
A mostani tanulásom semmi ahhoz képest, amikor 1997-2000 között elvégeztem a matek szakot az egyetemen. Ez egy kiegészítő képzés volt, de ugyanolyan elvárásokkal, mint a nappalisoknak. Hetente kétszer munka után késő estig voltam az egyetemen. Év közbeni számonkérésekkel, aztán vizsgákkal, szigorlatokkal. Mellette dolgoztam a magániskolában, nem kevés óraszámban. Bence akkor óvodás volt, Péter meg felső tagozatos. (azóta is lelkiismeret-furdalásom van, hogy Péterrel többet kellett volna foglalkoznom) Most legalább itthon vagyok, bár Benji egész embert igényel. (a második félévben viszont az ovi miatt napközben több időm lesz) Mindenesetre most azért igyekszem a beadandó feladatokat megcsinálni, mert így elosztva jobban jut mindenre idő.

Judit!
Jobbulást a betegeknek! Úgy látszik van valami a levegőben. Kivételesen nálunk most én voltam beteg. Hétfőn éreztem, hogy bujkál bennem valami. Hát másnapra olyan taknyos lettem, rossz közérzet stb. Azért az itthoni dolgokat meg kellett csinálni, de pld. az egyetemi feladataimmal most nem haladtam tovább. Szerencsére most már teljesen jól érzem magam, az egyetemre holnap amúgyis mindenféleképpen el akartam menni. Benji is tegnap taknyos volt, de ma már teljesen jól van. Remélem ennyivel megúsztuk a dolgot.

Mandula!
Hát igen, elég érdekes három ilyen különböző korú gyerek szülőjének lenni. Bence szerintem hamarabb fel fog nőni, mint Péter. Az utóbbi időben hatalmasat nőtt. Mostanában többször előfordult, hogy 16-17 évesnek nézték, pedig elsején még csak 14 éves lesz. Nagyon- nagyon jó, hogy van nekünk Benji is. Ha ő nem lenne, akkor lassan már csak ketten mennénk mindenhová, már Bence is kezdi élni az önálló életét.
Mindegyik kép szenzációs, de nálam a topon a porszívós van. Annyira látszik az a mérhetetlen öröm Emese arcán, hogy na ezt megkaparintottam!!
Fiad még mindig jól érzi magát az új iskolában?

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda
fermel

Minden szipogónak jobbulást kívánok!!! A hűvös őszi napok megtették hatásukat! A mi környezetünkben is sokan náthásak pl. az én lányom is.

Mandula
Tüneményes a kislányod! Nagyon helyes, és mindegyik fotón jól mutat, de szerintem is a porszívós a Nr.1!!! Címlapfotónak is beillik az az arcocska!!! :lol:
Egyébként sokszor eszembe jut, hogy Neked két iskolás gyerek mellett még egy pici babád is van, én pedig pici baba nélkül is nagyon elfáradtam az iskolakezdésnél. El is szégyelltem magam: hogyan akarok én így kisbabát :oops: :oops: Mentségemre legyen mondva, hogy Évi "kiselsős" és ilyenkor mindenre nagyon oda kell figyelni. Jövőre egy fokkal könnyebb lesz, mert beleszokunk. :D Mindenesetre nagyon meglepődtem magamon, hogy este 8-kor már fáradt vagyok. :shock: Mostanra viszont azt hiszem mindent beszereztünk és már csak a zeneiskolát kell befizetni, de még nem mondták mennyi lesz.

Melcsi
Elismerésem, hogy még a reggeli ébresztőt is te végzed. És az esti szertartás is nagyon profinak tűnik az írásaidból. Az is érződik, hogy van energiád hozzá. Egyébként ez látszott is a talin, amikor nagy babás pocival igen fitten szaladgáltál a kislányod után. :D
Nálunk egyébként elvileg én ébresztem Ádit (kérdezted múltkor). 5.50-kor szól az ébresztőm, neki pár perccel később. Én egy kicsit visszaalszom, ő pedig egyből kel. Azt mondta a legelején, hogy ne keljek fel miatta, mindent elintéz magának. Ez nagyon szép tőle, de szerintem elég szomorkás dolog egyedül matatni a lakásban, amikor még mindenki más alszik. Így többnyire erőt veszek magamon és felkelek, nekem is jobb úgy. Évit úgyis nagyon sokáig kell ébresztgetnem.

Fermel
Ha a tanulásnak semmi más haszna nem lenne, csak az, hogy segít megőrizni a szellemi frisseséget - már megérte! De azért általában többről van szó. :D

Együttérzek a fogzás gyötrelmeivel (Icus, Mandula). Mi is "szenvedünk". Évinek pár hónap pihi után folytatódik a fogváltás. Teljesen kiakadt tőle. Alig bír beszélni, enni, inni. (persze némi kényesség is van a dologban). A flakonos víz mellé szívószálat kell tennem, különben egész délelőtt nem iszik. Szendvics helyett pedig kalácsot adok, egyébként azt is visszahozza érintetlenül. :?
regina3

Sziasztok!

Elnézést a távolmaradásért. Nagyon kevés szabadidőm volt mostanában. Bezzeg jövő héttől.... :(
Bezártuk az üzletet, a héten intéztem még az átadási ügyeket.
Munkahelyem még sajnos nincs, ez kissé rányomja bélyegét a hangulatomra :(
Abban nem reménykedtem,hogy könnyű lesz számomra megfelelő állást találni,de azt álmomban sem gondoltam, hogy ez ilyen nehéz :?
Rengeteg helyre pályáztam,de a legtöbbször válaszra sem méltatnak. Ez nagyon sértő nekem. A legtöbb helyre fiatal, dekoratív lányokat keresnek. Nem tartom magam sem öregnek,sem csúnyának,de mostanában keményen megtépázták az önbizalmamat :(
De azért reménykedek,hogy hamarosan csak összejön valami.

Nézegettem a fotókat nagyon édesek a gyerkőcök.

Fanny!
Csodaszép lett a takaró Hannának!!!!

Melcsi!
Én is imádom olvasni az írásaidat. Magam elé szoktalak képzelni Benneteket.
Emese nagyon szépen beszél már. És Luku nagyon ügyes kisfiú, a korához képest meglepő dologokat csinál már.
Marcell is végre egyre többet beszél,imádnivalóan. Kyrával egyre többet játszanak egymással veszekedés nélkül,ami eddig nem volt jellemző rájuk. Most érzem igazán,hogy mennyire szeretik egymást, és hogy milyen jól döntöttünk annak idején,amikor Kyrának kistestvért akartunk.

Sheila!
Örülök,hogy minden rendben Veletek! Mi pont fordítva jártunk Marcellel, mi lányt szerettünk volna,és én is úgy éreztem lányunk lesz. Már neve is volt,és meglepő volt amikor kiderült,hogy tévedtem. De nagyon hamar ráhangolódtam a fiúra. Neve sokáig nem volt,mert nem tetszettek a fiú nevek. Aztán hónapokon keresztül Bálintnak hívtuk,míg szülés előtt 1 héttel sikerült rábeszélnem a férjemet a Marcell névre. Igaz csak avval a feltétellel ment bele,hogy nem fogjuk Marcinak hívni.
Van már neve a kislánynak?
Járunk megint jazzbalettre,Kyrának még mindig nagyon tetszik. Nem próbáljátok meg itt Mellissával? Hátha tetszene neki is.
Képzeld voltunk Gyirmóton lovardában,de sajnos Kyra még nem kezdhet el lovagolni. A srác ránézett az én törékeny drágámra és mondta,hogy nem ajánlja neki,mert gyenge még a gerincoszlopa,nem kellene túlterhelni,menjünk vissza jövőre.

Mandula!
Nagyon nagy lett Emeséd,és milyen huncut csajszi.
Tetszik a suli a nagy fiadnak?

Judit!
Jobbulást Nektek!
Mi múlt héten voltunk betegek,szerencsére hamar átvészeltük.

Timi!
Nagyon szép a családod!

Icus!
Nagyot fejlődött Anna baba is! Ahogy nézem a képeket,olyan nyugodt,boldog kiegyensúlyozott kislány mosolyog a kamerába. És látszik,hogy imád fotózkodni.

Regina!
Örülök,hogy mindkét gyerkőcnek könnyen ment az új közösségbe a beilleszkedés.
Évi jár még jazzbalettre? Milyen hangszeren fog játszani a zeneiskolában? Ha jól sejtem nem túl nyugisak a délutánjaitok.

Melinda!
Irigyellek a tanulási energiád miatt. Nekem is kellene valamit tanulnom még,de sem túl sok kedvem,se időm nincs rá :oops:
Én is vegyes csoportba akartam Kyrát vinni,de ő másik óvónénivel szimpatizált, amit nagyon fontosnak tartottam. Szerencsére nagyon jó volt a választása,azóta is imádja a csoportját.

Remélem nem hagytam ki senkit,egyenlőre ennyire futotta az időmből,igyekszem többször jönni.

Rakok fel pár új képet a kicsikről. Hoppá,előbb kicsinyíteni kell. Akkor majd kicsit később :wink:

Bea
beátab

Sziasztok!

Regi! Biztos, hogy nektek is belefér még egy tesó! Látod, hamar bele lehet jönni ebbe a "hajtásba is"!

Bea! De jó, hogy jöttél!! Sajnos Én is túlestem ezen a munkakeresésen pár évvel ezelőtt, csak akkor még egyedül neveltem a nagyokat :( ! És tényleg az volt a legrosszabb, hogy vissza sem hívtak... Vagy ha megmondtam, hogy két gyerek van akkor kereken megmondták, hogy sajnos nem.... És hiába mondtam, hogy van segítség :( . Azért remélem hamar találsz valami megfelelőt, hiszen még azért nem olyan régen keresel! Kitartást hozzá :) !

Alexnak még mindíg tetszik a suli, az egyetlen furcsa dolog számára, hogy TANULNI KELL :lol: ! Én kb. 4 éve láttam utoljára fél óránál többet tanulni.... Szerencsére rájött, hogy most muszály. Az a legrosszabb, hogy 8 évig angolt tanult, és most berakták németre :shock: :? .

Melinda! Képzeld, Alex meg olyan kevesett nő, már félek, hogy alacsony marad :? . Nem tudom hány éves korukig nőnek a gyerkők, de remélem még van vagy két éve! Bence milyen suliba akar tovább menni? Lehet, hogy már írtad, de nem emlékszem... Van már valami elképzelése?

Köszönöm a dícséreteket Emese nevében! Olyan sokat fejlődik napról-napra, hogy én valamikor csak ülök és nézem ahogy játszik :lol: ! Húú, el sem tudom mondani, hogy milyen nagy boldogság Ő nekünk! Kittike is ahogy hazaér suliból rögtön bújik hozzá, és látom rajta, hogy nem tudja hogy fejezze ki a szeretetét :) . A délutáni alvást meg mostanában Alex "rendezi". Minden délután kiviszi sétálni, és a kutyusok meg a fák , virágok nézegetése közben elalszik. És Alex is boldog, hogy Ő a nagyfiú és elaltatja a kishugát :) . És persze Apának sincs nagyobb boldogsága az esti fürdetésnél, akkor kettesben vannak és szinte sugárzik a szeretet a fürdőből!
Mostmár az idegenektől sem fél Mese, a boltban is rámosolyog az emberekre. És a nagyszülőkkel is elég jól elvan már, pedig Őket is csak hetente látja.
Szóval boldogok vagyunk a kis Bogárkánkkal!

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Képek a kicsikről.

Kép Kép [img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1190395642.0155.jpg[/img]

Kép Kép Kép
beátab

Bea!
A kicsikéid gyönyörüek! Marcell nagyot változott!
Sajnos én is lépten-nyomon azt hallom, hogy a magunkfajta 40 körüli nők, pláne kisgyerekkel, nem kellenek senkinek. Nem a tapasztalat a fontos, hanem a fiatal, dekorativ külső. Csak azt tudnám, hogy a mi korosztályunk, kb még 20 évnyi munkaviszonyt hogy fog tudni szereznia nyugdijhoz? Bár lehet hogy ez felesleges görcsölés, mert aki magáról nem gondoskodik (ezalatt nem a nyugdijpénztárakat értem), az lehet hogy éhenhal, mert nyugdij az nem is lesz. Ugyan ki fog bennünket eltartani? A "hátrányos helyzetü" "kisebbség"??? Mert szerintem belőlük fog állni a társadalom gerince rövid időn belül :evil:
Nem lehet könnyü, sőt azt hiszem megalázó lehet ez az álláskeresés... Esetleg elmehetsz gépnek a tescoba 4 óránként 5 perc pisiidővel :evil: Iszonyatos...
Mandulácska!
Neked remek kis segitséged van :D És milyen büszke magára! Mekkora már a picid, mikor májusban találkoztunk, még hogy elült a karodban!
Alex igazán kedves nagytestvér, hogy felvette ezt az altatási szokást!
Persze, nagyon ügyes Luku, de Emeséhez képest le van maradva, Ő ugyanis 3 hónapos és 1 hetes volt, mikor rendesen hasrafordult, és azután rendszeresen, mindennap többször is gyakorolta, ehhez képest a békés, nyugodt Lukukánk igen fejletlen. De én örülök hogy Ő ilyen, és reménykedek, hogy ez a nyugalom előrevetiti a jövőt. 1 "Pöri" elég is ide nekem :D
Regina!
Az előző gondolat folytatásaként, igen, van energiám, szerencsére mindig kapok Tőlük, de bizom benne, hogy talán jövőre, ha ujból babát várhatok, Luku után nem kell ennyit vágtatnom. Emese önmaga kitesz 1 zsák bolhát :wink:
Hát pont azért szeretek én is felkelni legkorábban, hogy senki ne egyedül reggelizzen.
Remélem Évi már jobban van. Változatlanul tetszik a suli Neki?
A fogzás még a fogváltáskor is kinozza a gyereket? Ezt nem is tudtam...
Mi a helyzet a kézrátétellel?
Fanny!
Remélem Luku gond nélkól le fog érettségizni :wink: :lol: És még előtte találkozunk!

Voltam dokinál, egyelőre semmi konkrét elképzelés nincs, hogy ez a zavar mitől lehet, illetve a szülés utáni hormonváltozást okolhatjuk. Csomó ideig szemlélte UH-n a belső dolgokat, azt mondta, rákos biztos nem vagyok, 3 hónapos gyerek mellett klimaxos sem valószinü, és a mióma nem ilyen dolgokat müvel, pláne hogy 3 éve nyugalomban van. Sajnos megint felmerült a kaparás lehetősége, ha folytatódik az összevisszaság. Remélem meguszom, optimizmusra intett mindenesetre.
Megjött Apuci, volt nagy szoba-körbeszaladás, ugy mint a kiskutyák, mikor örülnek, Emese épp ugy csinál ha örül :D
Judit!
Remélem Ti is jobban vagytok már!
Elvoltunk persze önállóan is, de azért mennyivel jobb, ha Apa itthon van! Nem örülnék, ha minden 3,nap távol lenne! Bár most nekibátorodott, hogy látta, milyen szépen vettem az akadályt, és kezd megint kacsingatni a rendszeres uszás felé.
Emese a birtokviszonyokkal ismerkedik. Megkaptam az egyik Zsókababát, Nála volt a másik. Azt mondja: enyém, majd: tiéd. Ezután: mamáé, babáé. Tegnap még azt mondta:tiém :D Lukut igy hivja: cukóóóófalatka :D (luku-cuku után szabadon, igaz én mondtam először, hogy cukorfalat)

melcsi1967

Melinda!
A vegyes csoportról akartam irni, pont most voltunk az oviban, ahol Pöri remekül érezte Magát (itthon is van ovi azóta, a járóka), és mondta az óvónéni barátnőm, hogy milyen nehéz ügy ez a vegyes csoport, mert a kicsik pl.sokkal előbb álmosak, éhesek, mint a nagyok, dehát egyszerre kell enniük :? Tehát az élettani igények nagyon mások, itt ugye 3 évnyi szórás is lehet... Másrészről viszont a nagyok huzzák magukkal a kicsiket a fejlődésben, csakugy mint otthon ha tesó van. Én a magam részéről jobban örülnék az egykoru csoportnak, furcsa volt látni pl. az udvaron, ahogy a nagyobbak vadul rohannak a mászókán, és a kicsiket félrelökik, hiába szólnak rájuk az óvónénik. Mert a csoportok egy helyen játszanak, hioába van az udvar eredetileg a különböző koru gyerekek igényei szerint felosztva az eszközök, játékszerek tekintetében. Dehát ez bent is igy van persze. Csak rögtön eszembe jutott, még ma is emlékszem, ahogy multak az évek, a játékok ugy változtak a csoportszobában. Most nyilván minden van mindenhol.

melcsi1967

Sziasztok!

Bea!

Tényleg nagyon sokat változott a kisfiad, igazi kis gézengúz, kislányod igazi kis nőci, na, de ez a Marcell... főleg az utolsó képen igazi kis rosszcsont benyomását kelti, nagyon édes!

Mandula!

Én úgy tudom, hogy a "nagykönyv" szerint 21 éves korukig nőnek általában az emberek, de az enyémek, olyan 17-18 éves koruk után már nem nőttek ( igaz addig rohamosan, volt olyan év, hogy egy év alatt 15 cm nőtt a nagyfiam, és hát már pici kora óta látszott, hogy magasabb lesz az átlagnál, most a 20 éves fiam 186 cm magas, a 18 éves 183cm- bár ő még nőhet) Ha most belegondolok, nem is olyan túl magasak, ez a korosztály már nagyjából ilyen magas, persze az ő baráti körükben is van kivétel. A Te fiad milyen magas?

Melcsi!

Küldetem privit!

Sziasztok Éva
fanny01

Sziasztok lányok!

Robi fiacskám ma lessz egy éves délután 5-kor! Nagyon gyorsan múlnak a hónapok, most volt csak baba.

Hétvégén lessz tortája, mert az evéssel még mindig hadilábon állunk, a betegség miatt.

Megigérem nektek hogy rakok fel képet rola, mégha egy számitogépszakértőt is kell hivnom akkor is.

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Bea! Nagyon szépek a gyerekek! Büszke lehetsz rájuk :lol: !

Melcsi! Végül miben egyeztetek meg az orvossa? Meddig kell várni, hogy rendeződik-e magától?

Fanny! Akkor tényleg jó magasak a fiaid :lol: ! Alex kb 158-160 cm magas, de Kitti mindíg előtte járt pár centivel pedig 14 hónappal fiatalabb. Remélem azért legalább még 15 centit nő Alex!

Judit! Gratulálok a kisfiad első szülinapjához :lol: :lol: ! És várjuk a képeket! Remlem hétvégére meggyógyultok!

Sajnos az alvással megint gondban vagyunk :( ! Úgy kezdődött, hogy Emese két este elalvás után kb. 1 órával elkezdett mozgolódni és egyszercsak kijött belőle az esti tejcsi :( . Persze eléggé megijedtünk. Aztán már a következő estéken tejcsi után tartottam az ölemben vagy 5 percet, hogy hátha a büfi miatt jött ki belőle. És aztán tegnapelőtt felébred 2-kor és majdnem 4-ig sírt. Mindíg megnyugtattam közben, visszafektettem, ez így ment két órán keresztül, aztán végül betettük magunkhoz és elaludt. És tegnap este már 10-kor elkezdődött és végül megint mellettünk kötött ki.
Mivel nem akarom, hogy köztünk aludjon (nem is tudunk úgy aludni), most újból kell kezdenem az egész altatási mizériát :(!
De ígérem nem foglak zaklatni benneteket..... :)

Nem tud valaki Pagáról valamit? Én megkerestem iwiw-en, de nem is válaszolt :? . Gondolom megvan rá az oka...... Csak én ilyenkor hajlamos vagyok magamra venni :oops: :? !

Na, megyek síróskámhoz!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Judit!
Boldog szülinapot kívánok a fiadnak. Majd a tortáról is tegyél fel képet! :D

BEA
De jó, hogy végre tudtál jönni! És nagyon szép képeket tettél fel. Marcell valóban nagyon csibészes! A kis művésznő is bájos! És a képek feltűnően jó minőségűek és valaki nagyon jól elkapta ezeket a klassz pillanatokat!
Azt viszont szomorúan hallom, hogy ilyen nehéz munkát találni. Bár sajnos nem lep meg. Ami pedig a különféle minősítéseket illeti (fiatal, dekoratív legyen a jelentkező) - egyenesen hervasztó és szerintem felháborító is. Egyébként meg relatív, hogy ki kit tart annak.
Az üzletet korábban béreltétek, vagy saját helyiségben volt? És egy vagy több üzlet??? És ugye fotóbolt? (Ha túl bizalmas a kérdés, akkor bocsi!)
Egy barátunk a Fuji cég magyar képviseleténél volt üzletkötő és tavaly, 13 év hajtás után küldték el. Semmit nem számított, hogy rendkívül precíz volt és szorgalmas, nagyon sok értékes üzletet kötött meg és mindig messze túlteljesítette az elvárásokat.... Minket is nagyon megrendített a dolog. Tényleg érezhető volt, hogy csak addig jó az ember, amíg ki tudják facsarni, aztán egyszerűen eldobják/fiatalabbra cserélik. Vagy az ő esetében: spórol a cél és a fele gárdát elküldi.
regina3

Mandulácska!
Mire gondolsz Pagával kapcsolatban :?: Ugy érzed, valaki miatt nem jön :?: :?: :?:
Pont ma gondoltam Rád hintáztatás közben, hogy nem is irsz már az altatásról, tehát biztos rendeződött...erre tessék :? Azért ird csak meg a fejleményeket, még jól jöhet valakinek.
Háát, a dokim sajnos azt mondta, ha a következő is ilyen gyors ütemben érkezik, akkor lépnünk kell. Mennyiségi problémával nem, csak az összevisszasággal van tennivaló.
A fiuk ebben a korban még le vannak maradva a lányoktól, de hamarosan megindul, ne félj! Máté is kb 14 éves korában kezdett el rohamosan nőni, és szerintem még most is növekszik.
Fanny!
Privi ment!
Judit!
Isten éltesse a kis szülinapost! Várjuk a képeket! Remélem rendes csokitortája lesz! :)

melcsi1967

Sziasztok!

Ritkán jövök, bocs, nagyon leköt a Teszvesz... :oops: sokmindent eladtam ott ( légzésfigyelőt, mellszívót, sterilizálót) de még többet vásáolok, főleg ruhákat és játékokat Annának. Mindig megígérem magamnak hogy nem licitálok már többet, de olyan izgi és érdekes, és néha fillérekért ( de szó szerint: 1 ft-ért is vettem már!!! Aki nem hiszi, nézze meg: http://www.teszvesz.hu/item230495645_bo ... esnek.html) el lehet kapni aranyos cuccokat. De szörnyen időtrabló a dolog, sőt lassan függőséget okoz... rengeteg a kínálat, és én szeretek a bőség zavarában válogatni... :oops:

Melinda
Vegyescsoport: Megosztottak a vélemények, sokan szeretik, sokan nem. Melcsi nagyjából a lényegre tapintott. Nevezetesen: nehezebb megszervezni a tevékenységeket az eltérő élettani igények miatt, viszont a kicsik sokkal gyorsabban fejlődnek a nagyok mellett. Ezenkívül a nagyok toleranciát, türelmet, segítőkészséget tanulnak a kicsik mellett, ami a mai világban nem elhanyagolható, megtanulják hogy tekintettel kell lenni a kisebbekre. Nagyon sokszor szoros barátságok alakulnak ki kicsik és nagyok között, a kicsik felnéznek rájuk a nagyok anyáskodnak, csuda megható tud lenni a kapcsolatuk. Mint a testvérek között. Persze, előfordulhatnak olyan helyzetek ahol a nagyok nincsenek tekintettel a kicsikre, de ez alapvetően függ az óvónőtől és a nagyok neveltségi szintjétől. Optimális esetben a gyerekekben nagycsoportos korukra kialakulnak az alapvető együttélési, együttműködési szokások, és nem gázolnak át a kicsiken- egyes ritka, extrém esettől eltekintve, ami néha előfordulhat de nem jellemző. De ehhez fontos hogy az óvónő jól tudja kezelni a két korosztály között felmerülő konfliktushelyzeteket, elfogadtassa velük kezdettől fogva mit lehet és mit nem. Tény, hogy fejlett pedagógiai érzéket kíván egy vegyes csoportot jól működtetni, és nem minden óvónőnek „fekszik” ez. A szülők általában attól félnek, hogy a nagyok nem fognak jól fejlődni a kicsik miatt, nem jut rájuk elég figyelem. Ez nem igaz, mert ami a hátrány az az előny is: a vegyes csoportban mivel kevesebb nagy van mint egy tiszta csoportban, amikor nekik van foglalkozás, akkor az óvónőnek nem 25 nagycsoportosra kell egyszerre figyelni hanem csak 8-10-re, ezért az sokkal hatékonyabb. ( Te mint matektanár nyilván tudod, hogy nem mindegy hány gyerek feladatvégzését kell leellenőrizned egy órán).
Egy tiszta csoportnak is vannak nehézségei, csak másfajták. A vegyesben a szervezésen múlik a legtöbb, sokszor van olyan helyzet hogy a kicsik az egyik óvónővel vagy a dadussal játszanak, míg a nagyok a másikkal foglalkozáson vesznek részt, vagy hamarabb bejönnek az udvarról, mert nekik tovább tart a vetkőzés, mosdás stb. Egy szó mint száz: van előnye, van hátránya, én szerettem, nekem szinte mindig vegyes csoportom volt.

Melcsi
„... hiába szólnak rájuk az óvónők...” :shock: hát ez azért durva. Ha ez így van, ott az óvónénivel van a bibi... szép is lenne, ha hiába szólnék egy gyerekre... :evil:
Légy szépen optimista ahogy a dokibácsi javasolja, biztos rendeződni fog az a dolog, hogy kedvedre pancsolhass Pörivel a medencében. Tényleg, akartam már kérdezni: jártok még bébiúszásra? Luku is megy lassan?

Bea
Jó hogy jöttél. Nagyon jók a képek!! Álláskereséshez kitartás!!
Esetleg vissza óvónőnek? Ugye Te írtad egyszer hogy dolgoztál oviban is? Ebbe a munkakörben többek között az is a jó, hogy ha az embernek kisgyereke van, az sem akadály, és a munkaidőbeosztás elég kedvező.

Mandula
Nagyon édes Mese azzal a porszívóval! :D
Mi csak úgy tudunk porszívózni ha mindketten otthon vagyunk a férjemmel, Anna csak akkor viseli el a hangját ha valaki a másik szobában ott van vele, egyébként nagyon fél és sír.

Másoknál ez hogy megy :?:

Mandula, altatási mizériához kitartás! Talán nem vígasztal, de nálunk is a második nekifutásra rendeződött ( kopp-kopp, el ne kiabáljam). Először 8 hónaposan kezdtük a „szigort”, egy darabig bevált, pár hét után kezdődtek megint az éjjeli felsírások. Ez a mostani talán már stabil, sőt mostanában reggel is egyre tovább alszik Anna.

Judit
Boldog szülinapot a fiadnak! Mit kap ajándékba?

Körkérdés: akinél kő van otthon (de nincs padlófűtés), mit ad a gyerek lábára :?: Mindig félek hogy felfázik, de a mamuszt nem viseli el egész nap. Direkt vettem méregdrága "ewers" zoknit, annak a talpa hajlékony egybeöntött vékony műanyag, de a szára folyton lecsúszik a lábáról.

Anna az esti tejcsire már mondja szépen : te. Napközben ha éhes, odamászik az etetőszékhez, és ütögeti és magyaráz, mutatja hogy oda akar ülni, vagy kijön a konyhába és mutogat a gyümölcsöskosárra és mondja: ba ( banán). Extrudált kölesgolyót imádja, ti szoktatok ilyet adni a gyereknek :?: Ez nem hízlal, ugye?
Most 4 foga jön egyszerre, már ideje volt, eléggé le voltunk maradva a fogzásban.
Egyre többször feláll magától és tesz néhány lépést, legtöbb az kb 8-10 lépés amit egyszerre meg tud tenni. Ez már elindulás? Vagy csak ha már stabilan jár, azt hívják annak? Felálláskor az az új dilije, hogy négykézlábról feltolja a popsiját, és a két lába között átnéz, s ha meglát valakit, nevet, kukucsol a lába közt, incselkedik. Ez a pozitúra nagyon tetszik neki. :D Már a süppedős ágyon is próbál megtenni pár lépést, reggelenként az ágyamon mindig ezt próbálgatja, aztán rugózni, táncolni próbál abban persze eldől.
Tegnap babakocsi nélkül mentünk a 300 méterre lévő játszótérre. Végigment a saját lábán, persze a kezét fogtam. Hazafelé már fáradtabb volt, de félútig jött, utána felvettem és vittem hazáig.
Elkezdtünk újra mondókásklubba járni, vége a nyári szünetnek. Van 3 klub is, csak nem tudom melyiket válasszuk, mindegyik jó valamiért. Anna nagyon élvezi és én is. Képzeljétek, az egyikben pár új dalt is tanultam, pedig tudok párszáz gyerekdalt, szóval ez nekem nagy szó!!

Bocskinek nem írtam, majd legközelebb!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icuskám!
Hiába szólnak... Szóltak, abban a pillanatban meg is álltak a fiuk, de pár perc mulva elfelejtették és kezdődött előlről.
Sajnos egyáltalán nem mentünk uszni mióta terhes lettem, most pedig hiába agyalok, 2 kicsivel egyedül nem megy. Pörinek van karuszója, de akkor is, Rá is kell figyelnem, Őt is megfognom, ez igy valszeg nem kivitelezhető. Pedig Lukunak is járna, ráadásul élvezi is a vizet. A nagyszülők segitsége (mint ahogy sejtettem) szinte csak átmeneti volt :? Az utóbbi kb 2 hónapban ugy nagyjából 3-4 alkalommal volt náluk. Na mindegy...
Nagyon ügyes kicsi Annácskád a lépegetésben. Van Neki pl. kis babakocsija, vagy tolókosara? Az elég ügyes szerkezet, segit a járnitanulásban (bár nálunk erre a legkiválóbb és leghangosabb a hokedli volt :shock: ) A játszótérre elviheted a babakocsit, szépen belekapaszkodik és tolhatja, azt is nagyon élvezik. És akkor nem kell cipelned, ha véletlenül mégis nagyon elfárad. A lábközötti kukucsból lesz egyszer a bukfenc, Emesének legalábbis ugy sikerült elsőre. Tök jó lehet fejjel lefelé látni mindent, persze hogy tetszik Neki. És látom, elkezdte a beszélgetést is.
Porszivó... :lol: Nálunk épp forditva, csak minél hangosabb legyen :shock:
Benti cipő: mi a helyzet pl. a nyári szandáljával? Az a lakásban tökéletes, én is azt használtam Mátéval mikor a másik házban laktunk.

melcsi1967

Sziasztok!

Bea!
Nagy kár, hogy ilyen kellemetlen hírrel (már ami az álláskeresést illeti) érkeztél. Kíváncsi leszek majd én is, hogy találok-e jövő ősztől tanári állást. Ráadásul túl messze sem lehet, mert kicsi gyerek és ilyen elfoglalt férj mellett nem engedhetem meg magamnak a napi több órás utazást. Azért ne add fel, biztosan találsz helyet magadnak, de az biztos, hogy kitartónak kell lenned.
Csak csatlakozni tudok a többiekhez, annyira szépek a gyerekeid. Marcell tényleg nagyon vagány a képeken.

Judit!
Sok boldogságot kívánok kicsi fiadnak! Fényképeket tényleg kérünk szépen!!

Mandula!
Már engem is aggaszt, hogy vajon miért nem jön Paga.
A magasság miatt ne aggódj, még bőven belefér Alexnak, hogy nőjön.

Regina!
Teljesen egyetértek veled, hogy már a szellemi frissesség megtartása miatt is megéri tanulni, ezt én is így gondolom. Csakhogy ehhez nekem mások segítségét is igénybe kell vennem, mivel Benjire vigyázni kell, amíg én az egyetemen vagyok. Bár a nagymamák , úgy tűnik, hogy szívesen segítenek. Igazából a legnagyobb támogatottságot a szüleim részéről kapom, ők örülnek annak, hogy tanulok.

Icus!
Köszönöm szépen , hogy leírtad a véleményedet a vegyescsoportról. Bízom benne, hogy az óvó nénik értik a dolgukat. Egyébként engem a legkevésbé aggasztott az, hogy a nagyok nem tudnak úgy „tanulni”. Úgysem vagyok híve az óvodában a „tanításnak”. Elég lesz majd az iskolában a kötelezettségeknek eleget tenni. Az óvoda maradjon csak meg a játék helyszínének.
Szombaton voltam a Királyerdei Műv. Házban árusítani a bababörzén. Egész jól sikerült. Eladtam néhány cipőt, ruhát, játékot meg egy bébiőrt. A babakocsikat viszont nem sikerült eladni. Gondoltam, hogy a hónap végén a Kismama vásáron próbálkozunk. A mélykocsinkat is ott adtuk el, úgy, hogy tologattuk és ráírtuk, hogy eladó. Maradt viszont 5 pár tökéletes állapotú cipő, kismotor, bébitaxi, állványos kiskád. Szerinted ezekkel érdemes próbálkozni a Tesz- Veszen?

Melcsi!
Kár, hogy ilyen rossz tapasztalatokat szereztél abban az óvodában. Remélem, hogy nálunk másképp lesz. Igazából nehéz a döntés, Icus is azt írta, hogy megoszlanak a vélemények.

Jövő héten általános iskolai osztálytalálkozóra megyek. 30 éve fejeztük be az általános iskolát. Nagyon várom, csak egy gondom van. Jó lenne kb. 20 kg-mal kevesebbet nyomni.

Szép estét mindenkinek!

Melinda
fermel

Láttátok a Frei Dossziét? Hihetetlen! Jó, az tudvalévő, hogy a tinik mennek a „sztárok” után. Az viszont felháborító, hogy egyes lökött szülők mire képesek!! Öt éves kisfiúnak manikűr színtelen körömlakkal, mert akkor látszik, hogy nem szegény család gyermeke!!!???
Öt éves kislánynak arcpakolás, hogy szebb legyen a bőre!!?? A legfiatalabb kuncsaft 2 éves volt a kozmetikai kezelésen. Könyörgöm, egy két éves (vagy akár az 5 éves) gyerek bőrénél mi lehet még finomabb?? Kislányoknak már egész pici kortól sminkkészlet!!??

Más. Fiús anyukák!
A szakdolgozatomhoz kerestem szakirodalmat, amikor ráakadtam egy egészen friss könyvre. (egyébként itt a babaneten olvastam, hogy létezik) Dr. Bonnie Macmillan: Miért mások a fiúk, s hogyan hozhatjuk ki belőlük a legjobbat? Kb. a harmadánál tartok, de idáig nagyon tetszik. Szerintem érdemes elolvasni.

Melinda
fermel

Fermel
Mi láttuk a férjemmel és épp ajánlani akartam itt, hogy aki nem látta, az a neten feltétlen nézze meg. Nekem egyszerre volt lehangoló és felháborító. Az ötéves kislányt határozottan sajnáltam (főleg amikor elsírta magát)! Ami pedig a kamaszokat illeti, náluk eleve nehéz, mert a külsőségek nagy szerepet kapnak az életükben, de egy józan szülő képes jó irányba terelni, ahelyett, hogy adná alá a lovat.
A Frei műsorait egyébként fel szoktam venni és az ismerősöknek körbeadom, mert mindig van, aki lemarad róla. Az utóbbi időben a legjobban a Buthánról szóló érintett meg minket, azóta is sokszor felemlegetjük.
Képzeld! Hamarosan nekünk is lesz ált.isk. tali, 25 éves. Sajna nekem is az a legnagyobb gondom vele, hogy 22 kg-mal többet nyomok a kelleténél :( :cry: (de valószínűleg ezzel a gonddal nem leszek egyedül)

Icus
Utóbb én is nagyon rákaptam a teszvesz-re. Mindennel egyetértek, amit írtál, valóban jó a rengeteg termék között nézelődni! De én is érzem, hogy függőséget okoz. És igen, 1 Ft-os termék rengeteg van, nekem is sikerült már egy felsőt kifognom! Néhány vásárlás után most leállok kicsit, mert tényleg rengeteg időt vesz el. És tömérdek dolog van, ami érdekel/ne/.
Egyébként a Vaterán is regisztráltam már hónapokkal ezelőtt, de ott nagyon idegennek érzem magam. És ha jól sejtem, egyéb ilyen oldalak is vannak még....
regina3

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?