Új privát üzeneted érkezett!

5 hónapos a kislegényem :D , és ennek örömére rátalált megint önmagára, fél 11kor evett utoljára (felkeltettem) és fél 6kor ébredt. Na azért büdös kölök! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 



Kép
Kép
timóca
 
 


Hajhullás: nekem is ez egy nagy problémám, hogy csomókban jön ki a hajam mosáskor, és minden tele van hajjal :( Ráadásul holnap végre eljutok fodrászhoz, és milyen ciki lesz a csaj előtt ez.

Csuklás: Brigi még mindig minden evés utén csuklik :( Engem is borzasztóan idegesít.

Tesó dolog: ha megpróbálunk az éltkorunknak megelelően viselkedni velük, és mindig próbálkunk igazságosak lenni, meg egyformán szeretni őket, nagy baj nem lehet az egymás iránti szeretettel.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 

 
 

Sziasztok!

Szilvih, köszi! :) Tali: olvastam, de nem hiszem, mert fél egyre kell mennem a nagyokért oviba-iskolába.
A fogyis biztatásokat köszönöm, asszem tényleg belevágok, mert már nagyon zavarnak a puha párnácskák...:) (Bár Peti tényleg szeret a hasamon aludni...:))
Néhány napja az egyik barátnőmmel az óvodás gyerekeink miatti hiányérzetünkről emileztünk. Érzés ismerős. Az én háromévesem is ügyesen beszokott, örültem neki, de kicsit rosszul is esett. Hát nem is hiányzom neki?? :roll: :) Szegény háromévesek, nehéz megfelelni az anyjuknak! :D

Dóri, köszi a felmentést! :) Édesek a képek!

I, Kitta, Dincus, Dikó: még nem "találkoztunk", üdv nektek!

Most megint rohanok, balett (nem nekem :D), de igyekszem!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Hello,

ma már 1szer voltam, de levélküldésnél elszállt minden... :evil:

Petra: szerencsére a csípőprobléma nem olyan nagy, tornával helyrejön hamar, viszont a dokit is, és engem is jobban aggaszt az a kis dudor Csenge ínyén... mennünk kell vele fogászatra, és lehet, h sebészetre is :cry:
A kendőt ki fogom próbálni, csak vennem kell...
Amúgy, Ti hogy álltok csípőügyileg? javult a helyzet??

Dóri: sztem adj Magadnak is és a kocsinak is egy kis időt, nem könnyű a hagyományos váltó után átszokni, az biztos! de kis idő, és már nem is vágysz majd a régihez!!
Milyen nagyfiú már Marcikád!! na látod, nem is tartott soká az éccakai evés :lol:

Timi: Gratula a nyereményhez!! Minisztáron neveztetek??

Nelli:

hajhullás: nekem is hullik, bár szerencsére nem csomókban. de nem ciki, szülés után tök természetes ez, ne szégyelld a fodrász előtt!! irigyellek, én még egy darabig nem jutok el az enyémhez...
csuklás: mi is csuklunk, én is kivagyok tőle. főleg akkor jön rá XCsengére, hga kaja után kibukik valamennyi tejcsit. (ami néha aggasztó mennyiség számomra)

Rita:
szia :lol:
biztos, hogy hiányzol Te is a kis ovisodnak!!
fogyi: nem tom, mennyi + van rajtad, de sok sikert!! nekem +6, de én még nem jutottam el odáig, h rávegyem magam a tornára, pedig R.Réka ott figyel a polcon... asszem, ott is marad még 1 jódarabig :twisted:

Kitta
kitta
 
 


Szilvih: kendő még nincs, vívódtam, mi legyen, kendő vagy kenguru, de nem tom, a babáknak mi a jobb. bár, lehet, a kendő, mert abban a "bugyoláltság" miatt nagyobb biztonságban érzik magukat??
Viszont a kenguruval kevesebb a macera.

Ildi:
gratula!! várom a képeket, és persze téged is mielőbb vissza!

Kitta
kitta
 
 


Dobok pár képet:

Kép Minimanó


Kép

Kép

Kitta
kitta
 
 


Kitta: nagyon édes Csenge baba. Bírom, milyen nagyok rá a rucijai :lol:
Igen, Minisztáron is ott vannak a fotók :wink:

Dóri: már 5 hónapos Marci? Milyen gyorsan megy az idő :roll: Lassan készülhetünk az első szülinapra :lol:
Nem írtad, milyen volt Gergővel azon a vizsgálaton?

Kép
Kép
timóca
 
 


Kitta, nekem ez a hordozó is tetszik, igaz, csak kép alapján

http://www.premaxx.com/en/products/baby ... ation.aspx

Van is most a teszveszen:

http://www.teszvesz.hu/item244008645_pr ... bybag.html

Kép
Kép
szilvih
 
 


Timi: háát, igen... 56-os rucija csak 1-2 van, inkább 62-eseket vettünk, kaptunk, az meg még picit nagy...
Na meg nem is kellett sok ruhát vennünk, mert sógornőmnek lánya van, (most 6 éves) és úgy 4 éves korig rengeteg ruhát kaptunk...
persze, sosem bírtam megállni, ha bevásárló körutamat jártam, hogy ne vegyek valamit a kisasszonynak :lol:

Szilvih: nagyon vagány ez a babybag!! ez tetszik, mert ebben nem csak ülve tud utzni a bébi : )
Kösziii

Kitta
kitta
 
 


Kitta,
mennyi idős Csenge? Kis minimanó :) Tényleg, pocakfájással mizujs?

Timi,
ja, jönnek a tojás és tejmentes tortareceptek az 1. szülinapra. :lol: Már, aki eképpen gondolkodik etetésügyileg. :)
deeee, írtam mi volt, bizti átugrottad. :) Szedi, szopogatja a bogyócskákat szépen. 8 hét után eredmény.
idekopizom mit írtam, ha tényleg érdekel:

Szóval, megjártuk Gergőkémmel a dolgot, akit tényleg érdekel komolyabban annak (egy kis reklám http://www.medic-poliklinika.hu/main/medic/zaszlo.html , meg ami engem végül meggyőzött az ez a cikk: http://www.tgy-magazin.hu/index.php?opt ... &Itemid=26 ), lényege az, hogy homeopátiával gyógyítanak a belgyógyász szakorvosok ún.Voll módszerrel, ami a szervezet energetikai feltérképezésén alapul, meghatározza az akupunktúrás pontok segítségével a gép, hogy hol van energetikai zavar, probléma és milyen fokú, mindezt konkrétan szervekre lebontva. "rápróbálják" az adott problémára a különféle homeós gyógyszereket és a végén kapsz egy részletes listát minderről és a neked megfelelő homeós szereket és alkati szereket, ezeket 8 hétig kell szedni és aztán kontroll. Ez minden embernél más és más természetesen és ennek megfelelően különböznek a kezelési gyógyszerek. Egyébként baromi érdekes, hogy Gergőnél alig jelzett némi allergiát, ellenben gond volt a gyomornál/vastagbélnél, orrmandulánál és üregeknél, meg a tüdőnél. Ez nem mind konkrét baj/betegség, hanem hajlam is, ami ellen tenni kell, mert gócként ül a szervezetben és okoz allergiás tüneteket. Szóval összetett egy dolog ez, dehát a szervezetünk egésze az, és hiszem, hogy a tünetek elnyomása gyógyszerekkel nem megoldás. Nnna, kibeszéltem magam. Remélem műkszik majd! Mert ha igen, akkor megy apa is, mert vmi rettenetes allergiás ő is. Egyébkét érdekes volt, mert ahol nagy gáz volt, pl. orrmandula, üregek rész, ott felszisszent a gyerek, mikor ahhoz az akupunktúrás ponthoz hozzáért a doki. Tök fura..

Hú, nekem is volt kendőm, de cső béna vagyok/voltam benne és ideges, hogy ordított benne Viki :x , el is adtam a kendőt. Nekem bénának marad a kenguru. :D
Vendég
 


Csajok, van egy iwiw meghívom, akinek akartam adni, mégsem kéri.
Kell vkinek?

Kép
Kép
szilvih
 
 


Kitta,nagyon cuki minimanókád :)
Mikor mentek fogászatra?

Timi,de jó, tök szép gratula :)

Szilvih,te is szoktál Tesz-Vesz ezni?! :wink:
manóci
 
 


Dóri: de, ezt a hsz-t olvastam, még a férjemnek fel is olvastam egy-két részt (pl, hogy Gergőnél nem is az allergia volt a fő gond...) - nem tudom, akkor miért gondoltam, hogy csak most fogtok menni. :roll:
Nekem is szimpi a hely, el is küldtem a linket egy-két ismerősömnek, akiket szerintem szintén érdekelhet :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Dóri: Csenghe holnap lesz 1 hónapos :lol:
hihetetlen, milyen gyorsan telik az idő!!
Pocakfájás:a tegnapi nap überelte az eddigi összeset!! Annyira fájt neki, és olyan vígasztalhatatlaul sírt, de egész nap, hogy este már én is sírtam. :oops:
szinte nem is aludt teganp, és ami a legrosszabb volt, sem a friss levegő, sem a pocisimi, sem a torna, sem a hasonfekvés, se infacol, sem espumisan nem hatott. szo, a tehetetlenség kiakasztott... :oops:

Viszont ma, mint a kisangyal :lol: lehet, tegnap nagyon kimerült ő is, mert ma evett-aludt. még délelőtt is aludt, pedig akkor nem szokott :D

Manóci: kösziii :lol:
fogászat: ne is mondd! ma végre felhívtam a Heim Pált, mivel oda kaptunk a fogászatra beutalót. Ott közölték velem, h náluk soha nem volt fogászat, hívjam a Madarászt... kedves volt a hölgy, még telszámot is adott, kettőt is... de egész nap ha 100-szor nem hívtam a 2 számot, és mindannyiszor nem vették fel, vagy épp foglalt volt, na, akkor egyszer sem!!! :twisted:
Így holnap hívom a dokinénit, hogy végül hová is menjek, mert sztem a Madarászba meg nem jó a H.P-os beutaló...
Ti, hogy vagytok??

Kitta
kitta
 
 


Sziasztok!

Lányok, ti mikooooooor alszotok??????????????????????????? Én már 9 kor ágyban vagyok és horpasztok: :lol:

Na megvolt az Esperesi látogatás, minden rendben volt, úgyhogy vasárnap jöhet a keresztelő.
Barátnőmék is voltak, így nagyon jól sikerült napom volt a szerdai.
Képzeljétek tegnap pedig voltam edző terembe, nagyon jól esett a mozgás, igaz nem hajtottam magam halálra és a cicik miatt sajna a futás sem ment, de jó volt egy kicsit kimozdulni. Viszont megtudtam, hogy indult egy pár hete jóga, nagyon érdekel, lehet megkukolom, hogy milyen. Mindig vágytam ilyesmire, de eddig nem jutottam még el sosem.

Szilvi!
Említetted, hogy voltatok babaúszáson, nálunk is van rá lehetőség, én is gondolkodom rajta. Lilla szereti? Konkrátan mit csinálnak a babák?

Kitta!
Sajnálom, hogy nálatok is felmerültek problámák Csengével. :(
Nagyon szép kislány!
Kezdetben Jázmin is rengeteget visszabukot, de mára sokat javult a helyzet. Mostanában fél időben lekapom a ciciről jól megbüfiztetem és utána még ha eszik nem jön vissza annyi tejcsi.

Dóri!
Hát igen nem mindenki figyel ennyire az étkezésre, hogy mit ehet a baba és mit nem. Képzeld sógornőmnek 9 hónapos a kisfia, már mindent eszik a családdal, természetesen tojást is, de amin teljesen lehídaltam, tehéntejet ad neki cukorral ízesítve. :shock: :shock: :shock: A hajam égnek állt!

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Szylvi: tehéntej cukorral :shock: - ráadásul 9 hónaposan? Nem semmi... (lányom 9 hónaposan még gyümit is alig evett, inkább csak anyatejet...)
Én annak idején a védőnőnél hallotam egy anyukát "dicsekedni", hogy a lánya - akkor volt 3 hónapos - már 2 banánt is megeszik ebédre... Ugyanez a kislány kb. másfél évesen már 3-4 tojából evett rántottát reggelire :roll: (annyit még én se tudnék)

Kép
Kép
timóca
 
 


Jó reggelt!

Szylvi,
nem semmi a kisfiú étkezése :shock: :shock: Én speciel elalszom, mikor Marci már durmol olyan fél 10körül (ő fél 9körül alszik el) és felébredek (vagy férjjel felébresztetem magam) 11 körül, és akkor még egy utsó etetés Marcusnak és alszunk reggel 5 fél 6ig. Aztán visszaalszik még a szopi után 7-ig, és akkor kezdődik a reggel. Viki fél 8-8 körül ébred. Gergő fél 7kor kel magától.

Kitta,
fogászat :x a HP nem egy cég a Madarásszal? Nem olvadtak egybe?

Huh, ma futós nap lesz, Gergőért suliba fél 3-ra, aztán haza. Fél 4-re klarinétra viszem a zeneiskolába, aztán szolfézs 4-től aztán 6-tőól edzés 8ig. :? Még jó, hogy jön a hétvége. :)

És szombat reggel 8ra megyek fodrászhoz. Hurrááá!
Vendég
 


Hasfájós babuknak :

http://babacsoda.hu/content/view/33/60/

Szylvi: A keresztelőről dobsz majd 1-2 képet?? Húú, akkor most lesz nálatok 7végén nagy vendégsereg??
Alvás: van, h éjjel csak pár órát sikeredik hunynom, néha nappal tudok kicsit, ha Csenge is bealszik, vagy néha cicizés közbe elszunnyadok :oops:
de érzem ám, h olyan is vagyok mint a mosott sz.r!!! viszont olyan jó h van itthon internet, mert különben befordulnék magányomban!!
Bár, ma voltunk sétizni egy helyi anyukával és a kisfiával :lol:
végre nem 1ül tolom a babakocsit :D
Jógára menni fogsz?? Kíváncsi vagyok, bejön-e neked, meg h egyáltalán milyen is egy ilyen óra. Én a meditációval próbálkoztam, de sikerült annyira ellazulnom közben, h a felénél bealudtam :lol:
Problémák sajna akadnak itt is... hétfőn 5-re megyünk Madarászba... izgulok, remélem, h valami ecseteléstől elmúlik, és nem kell hozzá sebészeti beavatkozás :!:

Dóri:
te aztán nem panaszkodhatsz, h unalmas lenne a mai napod!! De Gergőt sem irigylem, ennyi mindent csinálni!! az edzés mit takar? foci? A klarinétot ő választotta?
Nem tudom, hogy összevonták-e a két intézményt. Hétfőn 5-re van jelenésünk. :?

Csak, hogy ne érezzem magam jól, a hülye nátha kitört rajtam is. torokfájással kezdődött, de tegnap este óta folyik az orrom is :evil:
Viszont babukám ma egy angyal, fél 11-től kint sétiztünk, 1 órakkor jöttünk haza, s itthon még egy órát ráhúzott; 2-ig ment az alvás!!
Aztán szopizás, és már vagy 1 órája alszik megint :lol:

Kitta
kitta
 
 


A legújabb sztárfotónk
Kép
Vendég
 


Csilla: nagyon jó ez a sztárfotó :lol:

Dóri: fodrász :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Kitta,szerintem nem jó a HP-os beutaló máshová!Ahová mentek oda kell, hogy szóljon különben fizetni kell!ez a gyerekekre is vonatkozik :twisted: :(
Betegség :( jobbulást neked!
Köszi megvagyunk, tornázunk szorgalmasan :) Jövbő 7en megyünk szerdán a koponya+hasi UH-ra!Én meg szintén csütrtökön fogászatra :? :cry: kilyukadt egy fogam, és lehet másikkal is lesz gond, mert fájdogál, ha rágok rajta :( :( Nem hiányzott ez most!
Gondolomn a szüléstől :roll:

Szilvy,én változó, 22-23 óra körül keveredek ágyba mikor hogy sikerül!De már 9kor tudnék aludni, csak vagy valami sorozat van ami érdekel, vagy ilyenkor tudok nyugiba ideülni kicsit!Ez is kell néha :wink:

Csilla, tök jó a kép, és nálatok is az a séró???!! :lol: :lol: haláli
Templomot nem felejtettem el, csak még nem értem el a barinőm.De találkozom vele holnap, és szólok!

Jó hétvégét mindenkinek, én nem leszek megyünk el Velencére :wink:
manóci
 
 


http://www.hordozas.naplopok.hu/

Sziasztok!

Fenti holnap lesz!

Kép
Kép
szilvih
 
 


Hahó mindenki!

Szilvi, te mész erre a szeánszra ? Tök jó lehet, én is szívesen elmennék, de sajna jövő7végén megyünk székes fővárosunkba.
Azért küldök mutiba egy kendős képet...én nagyon szeretem!
Megnéztem a Teszes hordozót is, az sem lehet rossz! A lényeg végül is a testközelség és az,hogy mamának és babának is jó legyen mindegy hogy kendő, kenguru vagy egyéb hordozó...sztem!

Kitta: Eszterünk csípőproblémája szerencsére teljesen eltűnt.

Írtam már,hogy megjöttek a gyerekektől levett vérek toxoplazma eredményei? Mindkettőé pozitív...

küldök pár képet,de mennem kell mert ébredés van....
Kép Kép Kép :shock:

Kép
Kép
petra78
 
 


Sziasztok!!

Mostanában mindeig csak gyors bekukk.

Petra, akkor ez a toxo eredmény most mit jelent? Eszti a pocakodban szerencsésen átesett a fertőzésen? Imi meg vmikor akkor, amikor te? De ennek nincs semmi következménye, ugye? Szerintem ha lenne, akkor Esztin látszana.
Érdekes, nekem gyerekkoromben is, meg terhesség előtt is volt macskám, meg gyerekkoromban rengeteget lófráltam nagymamámnál az állatok körül, és nem mindig voltam ránevelve a kézmosásra... És mégis, Dorkával való terhességemkor csináltattam toxo vizsgálatot, és negatív lett. :roll:

Végülis nem mentünk az Andrássy útra, mert Lilla 9kor bealudt, és szegényke olyan náthás is... Már kezdhetnénk kilábalni belőle. GOndolkodtam, hogy DOrkával, de nem lett volna az igazi...:)

Manóci, neked van jó fogorvosod? Rám is rámférne egy nagyszervíz... :roll: Csak fogorvos fóbiám van... :oops:

Kép
Kép
szilvih
 
 


szylvi, vannak ilyen vidékek, ahol az a vagány gyerek, aki 6 hósan már nyers beefsteak-et eszik... Pont a párom munkatársának a felesége mesélte nagy büszkén, azért hozzátette, hogy utána menni kellett a dokihoz a gyerekkel, meg 3 napig hasmenése volt.

Cukros tej- no komment. Én még azon is ki vagyok akadva, hogy az oviban SOHA nincs rendes tej, csak vaníliás tej, vagy kakaó. Hadd rontsák el a még jó ízlésű gyerekeket is.


Kitta, jobbulást, szedjlt 500-as cvitamint, meg igyál teákat, akkor hamar át lehet esni rajta.

Csilla, séróbáró :)

Kép
Kép
szilvih
 
 


sziasztok

elnézést hogy eltűntem de szinte egybefolynak a napjaim.. mikor el tudom olvasni amit írtatok, akkor se marad időm reagálni..:(

Dóri örülök hogy Marci megint alszik éjjel.. remélem Gergőnek használ a kezelés . Viki hogy van?
ahogy olvastam a te napjaid is futásokkal telnek, Gergőt vinni hozni, edzésre különórára.. nálunk megjegyezte a héten a párom hogy mi lesz velünk mikor Kata és Peti is járni fog.. mondtam addigra Ádám önnállóan közlekedik :wink:

Kitta Csenge nagyon édes..

Szylvi gratula a mozgáshoz, és drukk a keresztelőhőz.. képeket majd rakj fel :) sógornőd.. no comment.. nálunk a védőnő mondta hogyha úgy gondolom próbáljak meg egy pici almát adni Petinek, hátha nem fog ennyit bukni..de nem visz rá a lélek.. (de mondta is a védőnő, hogyha nem szeretnék semmi gond, valószínű hogy fogzik és nyálzik ezért bukik.. ill hogy mostanában megint "divat" hamar mellétáplálni..)

Csilla nagyon édes a sztárfotó:)

Peti már huncut nagyfiú :) elkezdett kúszást imitálni, mert eddig csak a padlón sikerült pár mm-t :) de nagyon gyorsan forog, bárhova ahova el szeretne érni, igaz néha kicsit nagyobbat koppan a kobakja akkor elkeseredik.. de aztán csinálja tovább..
KAta meg mendenáron vissza szeretné szorítani a takarójára, hisz milyen dolog hogy az Ő területére is elmerészkedik :lol: :lol: így visszagörgeti, amit Peti egy hatalmas hajhúzással díjjazz.. ezután nagy sírás rívás mindkét gyerek részéről, majd pusziadás és kezdödik előről.. (bár Peti puszijaival vigyázni kell mert a 2 fogával életveszélyeseket harap..)

az adatai: 1 hó 4200 gr 56 cm
2 hó 5420 gr 58 cm
3 hó 6260 gr 64 cm
5 hó 6980 gr 67 cm

Peti
Kép

Kép
cintia2
 
 


folyt köv. csak már Peti is a kezemben és gyorsan elküldtem mielőtt törölte volna..

Petra a toxo eredmény mit jelent? a képek nagyon jók, Eszter is már milyen nagy baba lett :)

Kitta a 500-s C vitamint én is tudom ajánlani, barátnőmék így kezelik a 2 gyereküket is, és bevált. napi 3-4 x 500-s C vitamnin és 2-3 nap múlva semmi bajod.

Szylvi alvás... Peti általában 8-1/2 9 között elalszik, Kata kb 9 ig és mostanában Ádámot is 9 kor lerakom kivéve péntek szombat..
és én olyna 11-hajnali 1 között megyek aludni.. addig vagy összepakolok,v mosogatok, fürdök, ill mikor tudok akkor tesómmal beszélek a neten (Londonba dolgozik) és Peti kell 12-2 között vmikor és ha szerencsém van utána visszaalszik és kell 4 körül. rosszabb esetben kisebb megszakításokkal reggelig eszik, és de-t kialussza magát, amikor anyuka Katát szórakoztatja.. fél 7 körül kell Kata aki MINIDG!!! felkellt minenkit és kezdödik a napunk..
aztán mikor 1.2 hét után úgy érzem magam mint a mosogatórongy akkor mikor 11 körül lerakom a 2 gyereket aludni akkor én is alszok..1 órát velük.. (feltéve ha egfyszerre alszanak.. mert ált-ban váltva teszik... :roll: )
cintia2
 
 


Petra: nagyon édesek a gyerekek :lol: . Én még nem tudom ilyen jól használni a hordozókendőt :roll: .
Mit jelent a gyerekeknél ez a + toxo?
Nekem is mindig volt macskám, az én terhesség alatti szűrésemre azt írták, hogy már átestem rajta, tehát védve vagyok. Azt se tudom, gyerekekre mennyi idős korig veszélyes...

Cintia: örülök, hogy jöttél :lol: . Milyen nagy fiú már Peti is :lol: . Beírtam a Ti adataitokat is, 4 hós nincsen?
Nem semmi a Te napirended sem :roll: .

Mi keresztelőnkre senki nem kíváncsi :cry:
Nem is tettem még fel, végül ilyen meghívót csináltam:
Kép
Livike este jól belázasodott, Marcikának is volt egy kis hőemelkedése. Drukkoljatok, hogy holnapra jól legyenek, a keresztelőre.

Kép
Kép
timóca
 
 


Petra, olyan szép vagy! Ne érts félre, nem vagyok olyan :oops: :lol: , de sugárzik rólad a boldogság és a kiegyensúlyozottság.
Ez a toxo dolog nem hangzik valami jól.

Cintia, tényleg régen voltál, Peti nagyon helyes!

Timi, maaarha jóóóó a meghívó!!!!! Ezt te csináltad? A miénket is megcsinálod???? :lol: :lol: :lol: naaa, lécci, lécci , lécci...

Csilla
Vendég
 


Timóca nagyon jó a keresztelő meghívó :) :)
fényképeket tőled is kérünk :)
gyógymanók mennek hogy a csemeték meggyógyuljanak.. Kép

4 hós nincsen ,mert betegek voltak a csemeték és nem mentünk tanácsadásra....

nálunk a fiúk elmentek pecázni.. én meg nyomatom a 2 picurral, de már hívott Ádám hogy a sok Kárász után fogtak pontyot, 47cm-t :)
Kép

mi meg azt hiszem elmegyünk egyet sétálni, pár játszót becserkészünk... Kép Kép Kép
cintia2
 
 


sziasztok

mi is voltunk kontroll csipőszűrésen,minden rendben,tök jóóóó!

hogyan rakjátok ezeket a figurákat a szöveghez????

rakok pár képet,lássátok,mekkora lett a kis tökös!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1190476067.8027.jpg[/img] [/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1190476201.7343.jpg[/img] [/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Gabi: ez a nagyfiú Brendon? Tisztára, mintha már 1 éves lenne - így kép alapján :lol:

Csilla: persze, megcsinálom, majd küldjél képet, meg hogy nagyjából milyet szertnél, milyen szöveggel, és megcsinálom photoshoppal :lol: Ez olyan kis egyszerű lett, de nekem tetszik :lol:

Szerencsére gyerekek jól vannak, Livinek is lement a láza, csak taknyos mindkettő :cry:

Kép
Kép
timóca
 
 


Jó reggelt lányok!

Tegnap nem volt egész nap netünk és rá kellett döbbenem, teljesen függő vagyok!!!!!! :roll: :lol: :lol:
Lassan készülünk a keresztelőre, olyan izgatott vagyok, már kétszer szaladtam a wc-re. :lol: Majd jövök a képekkel!!!!!

Kitta!
Hát, vendégsereg az nálunk nem lesz, ez úgye egy családi ünnep lenne, sajnos nálunk pont a család fog hiányozni, mert pont senki sem ér rá. Igazából mi ezt nem is bánjunk, mert abban sem lenne köszönet, ha ott lennének. Mi már megszoktuk ezt, nem tudom milyen lenne egy rendes család, azért mi mindent megteszünk a gyerekekért, hogy mi ne legyünk ilyenek!
Jógázni még nem voltam, de elszeretnék menni. Lehet én is bealszok! :lol:
Kiváncsi vagyok, mit mondanak nektek a Madarászba, remélem semmi komoly. Beutalóra tényleg kérdez rá, mert igaza van Móninak, ha nem oda szól, akkor még gyerekkel is fizetni kell, bár ha összvonták, akkor lehet más a felállás.

Csilla!
Milán egy kis cuki manó! :lol: :lol:

Petra!
Egyetértek Csillával nagyon szép vagy a képen, persze a lányod is.

Szilvi!
Nem tudom, hogy a vidékkel függ-e össze, de sajnos én is tapasztaltam a kórházban, hogy nem törödnek az anyukák azzal, hogy anyatejet kapjanak. Az egyik anyuka is megjegyezte, hogy ha nem megy, akkor majd tápszerezi, mert, hogy első nap nem volt teje. Harmadik gyereke volt és nem tudta, hogy első nap még nincs durranásig a melle. :shock:
Azért szeretem ezt a topikot is annyira, mert itt kivétel nélkül, mindenkinek nagyon fontos, hogy szoptasson. Sokan itt csodabogárnak tartanak, amiért ennyire szoptatáspárti vagyok. Még a védőnőm is mereszgeti a szemét, hogy még vizet sem adok neki :roll:
Bizti elkerülte a figyelmed, de ha lesz időd írj már nekem a babaúszásról. Köszi!!!

Kriszti!
Hát nem valami sokat alszol!!!
Milyen ügyes és nagy már a kisfiad! :lol:
Jázmin is sokat bukik, pl a napokban alig jött neki vissza valami, ma reggel szinte az egész. :shock: Olvastam a csecsemők 50%-a küzd ezzel.
Tényleg, honnan rakod fel a figurákat . Tök jó!!!!!!!

Timi!
Szupi a meghívótok.

Gabi!
Brendon tényleg nagyobbnak látszi a koránál, nagyon szép kissrác. :D

Móni!
Miért kell mennetek UH-ra, vagy ez nálatok kötelező? Nálunk nincs ilyen!

Na most már tényleg léptem, mert még le sem fürödtem.

Szilvi

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


szylvi, bocs, csak egyszer olvasok, egyszer meg írok, a kettőre ritkán van időm egyszerre... Babaúszás: Rosszul jött le az info, még nem Lillával megyünk, hanem Dorkával. Kicsit idősebb gyerekek vannak, de nem úszásoktatás, hanem vízhezszoktatás, tehát egy szülő-egy gyerek felállás, ezért hasonlít a babaúszáshoz. Elvileg Lillával is terveztem, de elég csapkodós gyerekek vannak, hiszen nagyobbak, és egyik anyuka mondta, hogy a vízben összeszedett vmi fertőzést (egy ált. isk medencéje, igaz, hogy korán reggel megyünk, és éjjel tisztul a víz).
Dorkával anno jártunk 3 hós kora óta, de nem túl jó helyre, állandóan csak húzgálni kellett őt a vízben, meg "figyelem, hoppá "kiáltásra lenyomni a víz alá. Ezt annyira utálta, hogy még 2 évesen is emlékezett rá, pedig 10 hósan voltunk utoljára. Van kép róla a víz alatt nyitott szemmel, de másra nem volt jó. Sőt, még az is lehet, hogy ez hátráltatta a mozgásfejlődésben, mert a kiságyában is úgy mozgott, mint a vízben: kezét-lábát felemelte hason, mint az ejtőernyősök, és csak azután kezdett el kúszni, miután abbahagytuk. De mást meg ez indít be. :roll:
Szóval meg kell válogatni, hogy hova megy az ember egyrészt tisztaság, másrészt módszer tekintetében. Itt Pesten vannak jók (tudom, ez nem vigasztal), de lehet, hogy nálatok is.
Még annyit, hogy Doránál még annyit sem értünkel vele, hogy pl. ne utálja a hajmosást, most újra kezdjük, hogy bevizezem az arcom, belefújom a llevegőt, stb. Azért járunk, mert a medencében sokat pancsolt nyáron, és szerzett némi biztonságézetet, és szeretném, ha megmaradna. Meg ugyanaz a csaj tartja, aki az ovistornáját - semmi extra módszer, hipi-szupi eszközök, egyszerűen a csaj szuper, szereti a gyerkőket, és azok is őt.

Jó keresztelőt!! Azért jó, hogy nem szalad össze az egész család, így meghittebb lesz.
Szerintem is egyedülálló, hogy itt a topikban egytől egyig mind szoptatunk!!! Csupa egészséges vasgyúrónk lesz!!! :P
Itt Pesten sznte mindenkit elküldenek uh-ra, mi már voltunk 6 hetes korban, de jövő héten megyünk megint a csípőjéval kontrollra. Vidéken úgy hallottam, hogy valahol csak röntgeneznek :shock: :shock: :shock: 6 hós kor környékén, akkor már nem lehet uh-zni. De hogy miért kell kitenni a rgsugárnak ilyen pici gyerekeket, nem fér a fejembe.

Manóci, igen, én is szoktam teszveszezni, tudod, a múltkor én lőttem az anyatejgyűjtőt 200 Ft-ért :twisted: . De nem vagyok túl bátor, csak pár ft-os dolgokat veszek, mert félek attól, ha mégsem úgy néz ki, mint a képen. Vagy átutalok, és nem jön az áru.
Most sífelszerelést nézegetek, de sajna lövésem sincs hozzá. :roll:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Szilvih, sífelszerelés ügyben szívesen segítek méret. tipus és praktikusság vonalon.
Vendég
 


Írtam egy hosszabbat, és elszállt :(
Nincs időm újra írni.
Röviden: minden baba írtó édes, és már milyen nagy :lol:

Brigi is hatalmas, mindenki nagyobbnak nézi.
Már fel akar ülni :(
Sajnos még mindig náthás, és nem tudom, miért nem javul neki.
Domcsi sincs még jól, pedig kedden lesz a múltkor elmaradt vizsgálat.

Nekem rengeteg dolgom van, pedig Brigi sokat alszik. Nem nagyon tudok netezni.

Amit már nagyon unok, az emberek beszólása a 3 lány miatt. Mi közük hozzá, és miért fáj ez nekik?

Pénteken levágattam a hajam. Kaptam érte már hideget, meleget. Azért általában tetszik. De nekem már nagyon kezelhetetlen volt a hosszú, meg nagyon hullott.

Dóri, hogy vagy most a férjeddel?

Szilvi, Dorkának hogy megy az ovi?

Petra, mi ez a + toxo eredmény?

Kitta, jobbulást!

Szylvi, ne aggódj ennyire a keresztelő miatt, minden rendben lesz!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli, én anyatejet csöppentek az orrába szívás előtt, elég jól fellazítja neki. Meg a védőnő szerint lehet adni neki pár csepp Cebiont, még nem jutottam el odáig...

Csilla, köszi, lehet, hogy priviben segítségedet kérem síügyben várjuk, hogy milyen felszerelést tudnak kölcsönözni nekünk a srácok, akikkel megyünk. Egyelőre nem akarnánk súlyos 10 ezreket költeni a dologra, mert lehet, hogy nem is fog tetszeni a síelés, Dorka pláne ilyen hangulatember. Lehet, hogy egyszer kipróbálja majd, és utána majd csak szánkózni szeretne. :roll:

Képzeljétek, a héten kétszer is együtt fürödtünk (Lilla+én) a Dorkával, mert már untam ott ülni mellette a kiskádnál, annyit bír pancsolni benne. Ilyenkor a kiskád a fsz közepén van a földön, mozdulni sem lehet tőle, így ez kényelmesebbnek bizonyult. Olyan jókat rötyögtek együtt, én meg legalább addig kényelmesen elnyújtóztam a jó meleg vízben, Lilla a hasamon. Még Dorka is fürdetőkrémmel fürdik, nincsenek kemikáliák a vízben.

De ma biztos nem így lesz,, Dorka uis egész délelőtt hányt, nem tudom , mi lehet. Tegnap grilleztünk a nővéreméknél, lehet, hogy nem volt eléggé átsülve a hús...

Ja, akartam írni, hogy a könyvtárban mondta a nő, hogy ha Lillát október hónapban beíratom a könyvtárba (ingyenes), akkor vmi aranyos babaolvasójegyet kap, meg egy Marék Veronika emlékkönyvet az első könyvtári beíratkozása alkalmából. Próbáltam a FSZEK honlapján rákeresni, de nem sok mindent találtam, ha vkit érdekel, kérdezzetek rá (ezt a kispestiben mondták)hogy máshol is van-e ilyen 0-3 éves gyerekeknek.
Dorka egyébként imád könyvtárazni, nálunk van ott egy csomó játék kitéve játszószőnyegre, és sokszor egész jó könyveket fogok ki neki, most Boribont vettünk ki, meg Bogyó és Babócát, csupa új könyvek... És persze magamnak is szoktam mindig a gyerekkönyvek közé csempészni egyet-egyet a felnőttkönyvekből... :wink:

Kép
Kép
szilvih
 
 


este bővebben, de egy mai kép :)

Kép
Vendég
 


Dóri: jó az új frizurád :lol:

Nelli: örülj a 3 lánynak :lol: . Mondd, hogy direkt így terveztétek :lol: (mellesleg mi is :wink: )

Írni most nagyon nincs időm, de pár kép :lol: :


Marcipán és a keresztszülők:
Kép

szülők+keresztszülők+tesók (nem valami jó kép):
Kép

Anya és fia :lol:
Kép

Ezt csak érdekességképp: ugyanolyan keresztelőkanalat kapott Marcipán is, mint Livi baba annak idején (elől a nevük van belegravírozva, hátul meg a dátum - ezzel keresztelték meg őket - ugyanazok a keresztszüleik is :lol: ):
Kép

Kép
Kép
timóca
 
 


Ja, az anya és fia képen a tükör előtt bohóckodunk :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Na, jó, még egy pár :lol:
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Nagyon hatalmas élmény volt a keresztelő, minden olyan jól sikerült. :lol:

Rakom a képeket. Remélem nem lesz túl sok! :lol: :lol:

Jámin végig aludta az egész keresztelőt!
Kép

Keresztanyuval Kép

Kép Az Esperes megáldja Jázmint

Kép Itt az édesanyákért mondanak áldást. Nagyon szép és megható az üzenete.
Kép Apával az étteremben

Kép Jázminommal, én egy kicsit elgondolkodtam

Kép Kerestszülőkkel

Képzeljétek úgy összekakilta magát, hogy a keresztelő ruha csupa olyan lett! :roll: :lol: , pedig Liberót használunk!

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


sziasztok!

tök jó,ti már a keresztelőn is túl vagytok.nekem olyan kevés rokonom van,azt sem tudjuk,ki legyen keresztszülő.Párom szerint hagyjuk,pedig én úgy szeretnéééém!!

Megint ciki kérdés,de megirnátok priviben ennek a dolognak a menetét és persze a nem elhanyagolható anyagiakat????

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Sziasztok!

Először is :oops: :oops: :oops: :oops: nagyon rendesek vagytok,hogy méltatjátok a fényképezett mivoltomat, de inkább aszondom, ez csak egy jól sikerült fotó. A kiegyensúlyozottság viszont áll! (bár vannak lélekzúzó napok!)

Timóca: túl vagytok az alkalmon látom.Marcipánotok hogy viselte a központi szerepet? A képen nagyon nyugisnak tűnik!Nekem egyre jobban a nővére....

Dóri:de édesek vagytok így együtt!Aki nem ismer azt mondhatná,hogy Marci az első babád, annyira sokminden van a tekintetedben (újdonságvarázsarajongásnyugalom...)!

Nelli: mi nem nézhetjük meg az új frizkódat?Lééééécci!

Manóci:teszvesz...én szeretk ott böngészni,vettem már itt pár babadolgot, de leragadtam egy helyen és egy barátságot is kaptam ezzel együtt.Nemrég egy ülőgarnitúrát vettünk dunaharsztiból anyuéknak -persze előzetes mustra után-.

Toxo? Hát ez valszleg azt jelenti Imike esetében,hogy vélhetőleg velem együtt,ő is átesett a fertőzésen tavaly.Csak azt nem értem,hogyan...egyszerre "turiztunk" ugyanabban a macskakakában?! Eszterné -dokinéni szerint- ez még mindig lehet az anyai vérből szerzett ellenanyag,csak csökkenő tendenciával...Most tovaküldték őket pestre,majd kiderül mi van ha onnan megjön.

Dobok én is gyorsan egy képet.Hétvégén lagziban voltunk bnőméknél.Nem volt könnyű a két aprónéppel,na!Még szerencse,hogy anyum eljött pesztrának.Ott készült ez a kép a kiscsajról.

Sziasztok,szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
petra78
 
 


Szilvih,igen jó a fogdokom, egy fiatal srác, hát olyan 30-körüli :) De ügyes nagyon!És ami a legnagyobb szerencse a körzetemben van, ugyhogy ingyen járok hozzá, mert oda tartoizunk SZTK-alapon! :wink: De asszem rendel a Szentkirályiban is magánként!
Teszvesz, hát igen én is rendeltem már úgy overalt, hogy nagyobb méret volt írva hozzá, én meg megvettem, aztán akkoránk már volt :( tehát lett mégegy bokalengetős Esztinek! :lol: De ez van.Meg kell valóban nézni mit, hogy veszünk, de ez akkor is egy zsákbamacska marad!Azért a nagyobb, értékesebb dolgokat :roll: meg kell fontolni!Síruhában én nem vagyok járatos, de a rokon sportban igen :wink: Ha valami koris cucc kell akkor szólj :) :wink:


Szilvi,Timi,nagyon klasszaka keresztelős képek!Szépek a babák, az anyukákról meg már nem is beszélek :) :wink:
Timi, az a kanál ajándék nagyon jó ötlet volt!Nem olyan megszokott.És a meghívótok, tök klassz, ügyes vagy! :wink:

Petra,te is tök helyes vagy azon a "jól sikerült" képen :wink: Eszterke szeme meg.........csodálatos szép kék!!!! :) Toxo, akkor most jó hír végülis?

Gabi,Brendon mekkora, én is azt néztem, hogy nem egy 4 hónapos forma :) De nagyon szép kisfiú, jó sok hajjal ő is!
Keresztelő, ne szomorkodj még mi sem vagyunk túl rajta, mert nálunk is azon menta rágódás, hogy kik legyenek a keriszülők.Most már megvan, de én meg már nem akarom, hogy hidegben legyen, mert ki tudja mikorra tudna pap időpontot adni.Ugyhogy nekünk majd tavasszal lesz, húsvét környékén :)

Csilla,megkaptad a privim?Elküldtem a címet, mert a telszám már nincs meg a barátnőmnek!/templom/

Képzeljétek tök jó volt a hétvégénk.Voltunka barátnőméknél Velencén, és Eszti olyan ügyesen megtanult bicajozni a kétkerekűvel, persze a 2 pótkerék rajta volt, de akkor is.Alíg ért le a lába, de tökre tudta tekerni.Mi jövőre terveztük a 4 éves szülinapjára venni majd!Így is fog persze kapni, de akkorra már simán nyomja majd vele.Akkor meg már majd a pótkerék nélküli bicajozást kell gyakorolni :wink:
manóci
 
 


Dóri, elfelejtettem :oops: ti is aranyosak vagytok :) de ez természetes nekem! :wink: :)
manóci
 
 


Gabi: nem priviben írom, mert lehet, hogy mást is érdekel.
Livinél anno úgy volt, hogy odamentünk a paphoz (van ügyfélfogadás, direkt az ilyen ügyek intézésére), és mondtuk, hogy szeretnénk keresztelőt. Mikor kiderült, hogy nem volt templomi esküvőnk, mondta, hogy gondoljuk át, hogy nem szeretnénk-e a keresztelővel együtt egy úgynevezett "házasságrendezést", mivel rábólintottunk, így jegyesoktatásra kellett járnunk, és mikor vége volt, utána egyeztettünk időpontot.
Most máshol volt (ahol a keresztszülők laknak), és ott csak odamentünk (egy péntek délután), és már akkor vasárnap is megcsinálták volna. (csak nem akartuk olyan gyorsan, egyeztetni, keresztanyu mikor nem dolgozik, stb...) megbeszéltük az időpontot. Kellett volna menni egy alkalommal beszélni a keresztségről, de mivel Livinél már megtörtént, azt mondta az ottani plébános, hogy akkor eltekint tőle, ne kelljen már amiatt is leutazgatnunk, szóval rendes volt.
Anyagiak: Livinél kérdeztük, akkor mondta az itteni pap, hogy nem kell fizetni, ez nem arról szól, stb... de ha gondoljuk, akkor dobhatunk az adománygyűjtőbe, amit gondolunk.
Most nem tudom, mert nem mi intéztük, de gondolom ugyanúgy volt.

Petra: igen, Marcipán nagyon jól viselte. (bár tegyük hozzá, már napok óta szenved a pocijával - nem tud kakilni, vagy csak kicsit - ez tudom, hogy normális csak anyatejes babáknál, de ő szenved is vele :cry: ), de ott meglepően nyugodt volt, azért is volt kifelé fordítva, mert akkor szépen elnézelődött :lol: . Livike miatt jobban izgultunk, ő hogy fog viselkedni :lol: , de nagyon ügyes volt ő is, a végére jött már csak oda hozzánk, addig szépen ült mamával, és nézelődött (meg dumált folyton, pl. mikor a pap kente fel az olajat Marcika fejére, akkor hallottam: - Fáj neki? Mit csinál? :lol: )

Móni: Nagyon ügyi Eszti, hogy bicajozik :lol: . Livike sok mindenben nagyon ügyes, az egyetlen, amiben (ha szabad ilyet mondanom) nagyon béna, az a biciklizésnek minden formája :lol: (kisebb korában bébitaxival se tudott menni, most tud azzal közlekedni :lol: - úgy látszik, ebből a szempontból később ér) - illetve anyunál van egy kis triciklije, azzal is csak azért tud menni, mert van hátul fogója tolni, és anyukám mindig tolja :lol:
Szóval így a szememben Eszti sokszorosan is ügyi :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?