szylvi, bocs, csak egyszer olvasok, egyszer meg írok, a kettőre ritkán van időm egyszerre... Babaúszás: Rosszul jött le az info, még nem Lillával megyünk, hanem Dorkával. Kicsit idősebb gyerekek vannak, de nem úszásoktatás, hanem vízhezszoktatás, tehát egy szülő-egy gyerek felállás, ezért hasonlít a babaúszáshoz. Elvileg Lillával is terveztem, de elég csapkodós gyerekek vannak, hiszen nagyobbak, és egyik anyuka mondta, hogy a vízben összeszedett vmi fertőzést (egy ált. isk medencéje, igaz, hogy korán reggel megyünk, és éjjel tisztul a víz).
Dorkával anno jártunk 3 hós kora óta, de nem túl jó helyre, állandóan csak húzgálni kellett őt a vízben, meg "figyelem, hoppá "kiáltásra lenyomni a víz alá. Ezt annyira utálta, hogy még 2 évesen is emlékezett rá, pedig 10 hósan voltunk utoljára. Van kép róla a víz alatt nyitott szemmel, de másra nem volt jó. Sőt, még az is lehet, hogy ez hátráltatta a mozgásfejlődésben, mert a kiságyában is úgy mozgott, mint a vízben: kezét-lábát felemelte hason, mint az ejtőernyősök, és csak azután kezdett el kúszni, miután abbahagytuk. De mást meg ez indít be.
Szóval meg kell válogatni, hogy hova megy az ember egyrészt tisztaság, másrészt módszer tekintetében. Itt Pesten vannak jók (tudom, ez nem vigasztal), de lehet, hogy nálatok is.
Még annyit, hogy Doránál még annyit sem értünkel vele, hogy pl. ne utálja a hajmosást, most újra kezdjük, hogy bevizezem az arcom, belefújom a llevegőt, stb. Azért járunk, mert a medencében sokat pancsolt nyáron, és szerzett némi biztonságézetet, és szeretném, ha megmaradna. Meg ugyanaz a csaj tartja, aki az ovistornáját - semmi extra módszer, hipi-szupi eszközök, egyszerűen a csaj szuper, szereti a gyerkőket, és azok is őt.
Jó keresztelőt!! Azért jó, hogy nem szalad össze az egész család, így meghittebb lesz.
Szerintem is egyedülálló, hogy itt a topikban egytől egyig mind szoptatunk!!! Csupa egészséges vasgyúrónk lesz!!!
Itt Pesten sznte mindenkit elküldenek uh-ra, mi már voltunk 6 hetes korban, de jövő héten megyünk megint a csípőjéval kontrollra. Vidéken úgy hallottam, hogy valahol csak röntgeneznek
6 hós kor környékén, akkor már nem lehet uh-zni. De hogy miért kell kitenni a rgsugárnak ilyen pici gyerekeket, nem fér a fejembe.
Manóci, igen, én is szoktam teszveszezni, tudod, a múltkor én lőttem az anyatejgyűjtőt 200 Ft-ért
. De nem vagyok túl bátor, csak pár ft-os dolgokat veszek, mert félek attól, ha mégsem úgy néz ki, mint a képen. Vagy átutalok, és nem jön az áru.
Most sífelszerelést nézegetek, de sajna lövésem sincs hozzá.