Új privát üzeneted érkezett!

Rzsuzsa,
Köszi szépen az ötletet és az idézeteket. Felírom magamnak, de úgy néz ki, hogy nálunk a banán a bûnös, ha azt nem adok neki akkor naponta többször is van kaksi.

Bringa,
Használok már rizslisztet LilinekKép (a páromnak is azzal kell nagyrészt, hogy fõzzek) is, ezt a rizsdarát csak azért találtam ki, mert ezt nem kell fõzni, így friss gyümihez is hozzá lehet keverni, ha túl híg, meg talán kicsit laktatóbb is ezzel.

Nyuszi,
Örülök, hogy alakul Eminél az alvásKép. Épp múltkor gondoltam én is rá, hogy beviszem már Lilit egy játszótérre, de amikor épp nem sietünk valahová, akkor mindig olyan sokan vannak. Szerencsére pont itt a házunk mellett van egy bekerített játszótér. A hintában fogtad miközben hintáztattad?
Képzeld már Lili is próbál lépegetni. Ha áll az ágy mellett, akkor úgy oldalazva próbál haladniKép.

Gumicukor,
Nagyon ügyes Dani! Tök jó, hogy felvetetted ezt a napfényvédõ kérdést. Nekünk is van olyan tappancsos akármi, de nem sokat ér. Lili is már a menetiránynak megfelelõen ül, és így pont a kocsi hátsó ablakából a kis buksijára tûz a nap. Jobb megoldás nem lévén, egy pelust szoktam föléteríteniKép.

Zulu,
Tök jó ez a visszapillantó! Azt hiszem veszek is egyet a kocsinkbaKép.

Dió,
Lehet, hogy nem is fogja annyira megviselni mint gondolnád. De ha mégis, akkor szerintem a napirendjére próbálj figyelni, hogy az biztos legyen neki. Talán ha van lehetõség rá a nagyszülõknél, próbálj meg elrendezni egy sarkot úgy ahogy kb. a régi lakásotokban volt. Amikor mi elutazunk (tudom ez közel sem ugyanaz) akkor az utazóágyát Lilinek mindig úgy rendezem be (megfelelõ puha játékok a megfelelõ sarokbanKép), hogy ugyanolyan legyen mint otthon.

Na kimegyünk a piacra betankolni friss zöldségekbõl.
Jaj egy kérdés: lányok ti sózzátok már a manók kajcsiját? Néha olyan íztelennek találom már a fõziket, kicsit tennék bele, de nem tudom meddig kell vele várni. Talán 1 éves korig?

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

gumicukor
de jó!! ügyi a Dani bébi!! legközelebb valószínû megkukucsoljuk, mivel a puncipirosodás miatt ezen a héten kimaradt az uszi, így van lemaradásunk, amit csak pénteken v. hétfõn tudunk pótolni. Viszont már 4 óránk van így plusszba, az idõ meg fogy, úgyhogy bizti tallizunkKép

csajok, azt hiszem a pirosodás javulóban van, bár már nem merem elkiabálni. szerencsére az idõ is javul, így tudom levegõztetni, bár tegnap még hüsi volt, a lakásba meg nem süt be a nap du.Kép így azért kellet felöltöztetnem, mert egyfolytában pisilt, és féltem, nehogy felfázzon Kép

na indulunk gyereknapozni, lehet, hogy találkozunk valamelyikõtökkel, de mi még mindíg nem ismerünk senkit személyesenKépKép

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Dió,
Biztosan nem lesz kellemes Petinek a költözködés, de azért megmarad neki a saját kis ágya, a játékai, a zenélõje... Ilke nagyon jókat írt, ezek a dolgok biztosan segítenek. Én is izgulok, hogyan fog majd Solymi aludni idegen helyen, utazóágyban, ha nyáron elmegyünk ide-oda.

Ilke,
Én nem merek sózni, pedig szívem szerint én is megtenném. Nem tudom, meddig nem lehet...

Feltaláltuk apával a spanyolviaszt: nem hordozgatjuk félórákig Solymit altatásnál (én már sokszor nem nagyon bírom, fõleg este), hanem egy kicsit nyugtatgatjuk, énekelünk neki, aztán lerakjuk. Még sír egy darabig, de ha álmos, hamar elfárad és elalszik. Ez most már rendszeresen mûködik...

Zita
parazita

Hat Alexnak nagyon fura az etetoszek mert orul ha benne van csak epp nem tudja hogy enni is kene.Csak nez nevetgel de aszajat nem nyitna.Pedig ehes volt es megsem.Ma mar jobbak a kilatasok fel oraba es egy talpig paradicsoms bababa tellett de sikerult megetetni: ))
Mano
Nyugis Alex aztan este bemutatakozott,Fel 10-ig nem akart elaludnia kisagyban mar kihoztuk ketszer mire elaludt.PErsze aztan reggel fel 9-ig nyomta : ))Biztos a melegtol de mma nem tul nagyaz etvagya igy ma kijon az 5 kajcsi.
En disznot csa kazert nem adok mert mi sem eszunk,de marhat majd kesobb en is fogok.

Gumicukpr
Szerintem itt mindenki egetert veled.Es az meg kulon jo hogy az anyosod vigyaz Danira igy neki sem lesz akkora valtozas mert nem kell a bolcsibe mennie.Nagyon keves a jo munkahely senki sem szrertne elveszteni.
Nalunk vagy7 anyuka van gyesen a 4 allasra ja es mind a 2.gyerekel ughogy en hatranyban vagyok de nagyon remelem hogy talalnak majd egy jo megoldast.
En erosen gondolozom rajta hogy Alex 2-2.5 eves koraban mar szeretnek visszamenni,csak hat nalam marad a bolcsi : ((
De meg addig ki tudja mit hoz az elet ; ))

Ike
Jaj en is nagy prazos vagok a ferjem szerint ha nincs min en talalok idegeskedni valot : ))

Zsuzsa
Hat eddig nem voltam az a nagy szakacs de en is meglepodok hogy milyen fenomen kezdek mar lenni.

Zulu
De johu mondta hogy van ilyen visszapillanto majd en is veszek.

Dio
Mi is kotozunk egy fel evig ideiglenesen haza,es en is gondoltam amr erre de amikor hossabb idoket vagyunk anyueknal akkor es szepen elvan es alszik is.
Talan jobb lenne ha csak egy hetlen lennetek 2 honap nem veszes.

Na megyunk az usziba
Kataa

Kép
Kép
kataa

Hali!

Olyan jó, hogy ilyen megynyugtató dolgokat írtatok a melóval kapcsolatban. Én is úgy vagyok vele, hogy a z eltöltött idõ minõsége a fontos, nem a mennyisége. Remélem hamar belerázódunk majd az új napirendünkbe.

Kérdés:
Gyerek után mennyi póttápénzt lehet igényelni? szabim nem marad vmi túl sok, mert kapásból 3 hetet kiveszek nyáron, így majd mahinálni fogok az én ill. a gyerkõc táppénzes napjaival, hogy többet lehessek vele itthon.

Ilke
Én már kb. 2-3 hónapja teszek sót és egyéb adható fûszereket Dani kajájába, persze csak kis mennyiségben. Mondjuk mi egyébként is kevés sót használunk saját magunknak is, sokkal jobban kijönnek az ízek, ha nincs agyonsózva, fûszerezve vmi. Pl. ha zellert teszek vmibe, akkor már csak nagyon kevés só kell, mert a zeller egyébként is valamennyire sós ízû.

Rit
Utólag boldog névnapot, a férjem szülinapja is 22-én volt!
Mi ajándékozás helyett mindig együtt töltjük egymás név, ill. szülinapját, olyankor szabit szoktunk kivenni és elmegyünk együtt valahová. 3 éve pl. szakadó esõben hajókirándultunk Visegrádra és felgyalogoltunk a bobpályához. Mire hazaértrünk csurom vizesek voltunk, de nagyon élveztük a kiruccanást.

Mi is voltunk a ligetben sétálni és megnéztük a gyereknapot. Odaértünk a KUBU sátorhoz, ahol igazi KUBU-macival találkozott Dani, kapott tõle egy lufit és kubu italt is, de ahogy Dani felé közeledett a jelmezes KUBU fickó, száj legörbült, és hatalmas könnypotyogás közepette éktelen sírásba kezdett. Nagyon ritkán ijed meg valamitõl, hát KUBU maci éppen ilyen volt. Voltak zenészek, pánsíp dob egyebek, Dani állt a babakocsiban és ütemre rázta a pelenkát Kép

Pusz, szép hétvégét mindenkinek!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Zulu sorstarsKép,
koszi a tippet, a Brendonban vettem ma ilyen tukrot, ott 2000 Ft.

-Afonya
afonya

Még valami, ami miatt írni akartam, csak lemaradt.

Aki már szülés óta nagylány lett közületek, mennyi ideig tartott az elsõ menszi?

Nekem 10-én jött meg elõször 10 és fél hónap után, tarott 7 napig, aztán 5 nap után ismét "megjött", , bár a kettõ közötti 5 napban már csak kis maszatolás volt, ,elég volt 1 betét. Most meg ismét napi 6-7 kell. Ez szerintetek nomális? Ilyen hosszú ideig tartana?
Egyébként semmi egyéb panaszom , nemrég voltam dokinál is, ott is ok volt minden, de ha jövõ héten is tart még, akkor azért elmegyek hozzá, hogy mi ez.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Beszti,

annyiszor szopizik ahanyszor csak akar. Ez akarhogy is szamolom, napi min 6-ot jelent, de inkabb tobbet. A tapszert eddig megusztuk, ezutan mar nem akarnam elkezdeni. Es szerintem arrol, hogy keves lenne a tej, szo nincs. Nem ugy viselkedik, mintha eheztetnem. Es -szerintem a melegebb idotol- megint kevesebb fozit eszik masodik napja es tobbet szopizik.

KErdeztem mar a masik topicban is, de nem valaszolt senki. Szerinted, ha este a kovetkezo a menetrend:

6 korul szopi, 1/2 7 -7 korul fozelek, furdes majd 3/4 8 korul megint szopi, ez meg belefer a hozzataplalasba? Azt nem igen tudom elkepzelni, hogy a furdes utani szopi utan felebresszem, belelapatoljam a kajat aztan visszaaltassam Kép Amugy az osszes tobbi kaja elott szopizik, szoval ez az egy ilyen feles megoldas. A tobbinel elengedi a cickot, beteszem az etetoszekbe, eloke fel, es kaja kanalaz.

Ilke,

a darabos kajarol jutott eszembe, hogy en azt szoktam csinalni, hogy ha rizst fozok, akkor csinalok egy tanyerral tobbet es ha mi vacsizunk akkor odateszem Elli ele. O eleg gyorsan rajott, hogy ez mire valo es tomi befele ket kezzel. Valamennyit biztos le is nyel belole, mert latom, hogy nyammog es nyel. De egy csomot szetszor az olebe meg a foldre. Kép Viszont nagyon elvezi. Ugyanez krumplival nem nem, sot semmilyen fott zoldseggel sem. Az ha puhara parolom odaragad a kezehez es eszebe sem jut megenni. Inkabb azzal szorakozik, hogy szetkeni az asztalteriton. Kép Ja es nekunk sikerult olyan kukoricapufit talalni, ami nem sos. Igy azt is szoktam neki adni. egeszen extazisba esik, ha meglatja.

A kajajat en is sozom mar egy picit es mindenfele fuszert is hasznalok.

Lanyok, ismeri valaki a bio vega-mix-et? Most azt vettem, gondoltam jo lesz a babakajakba. So mentes, csak szaritott fuszerek vannak benne. A vedoneni szerint nyugodtan hasznalhatom, bar bevalotta, goze sincs, hogy mi ez es mi van benne. Szoval erdekelne mas velemeny is.

macsek
macsek

gumicukor
szerintem nem normális. Nekem ugyanúgy 3 napos, mint eddig egész életemben, semmi változás, és ugyanúgy havonta jön meg.szerintem menj el nõgyógyihoz v. legalább hívd fel és kérdezz rá Kép
köszi a köszöntõt .nálunk a kircsi a hétfõi napon volt, most csak a du volt együtt + haverokkal.

mi ma a szigeten voltunk végül, annyira imádja Dodesz a zenélõ kutat, hogy a gyereknapi rendezvény ahhoz képest egyeltalán nem érdekelte. A kútnál viszont letáboroztunk, ült a pléden és "repkedett" a kútnak + nevetett neki - közben egy csomó ember odajött, hogy jaj milyen édes, bla bla bla ... kicsit uncsi állandóan ezt hallgatni. - de tényleg édes KépKépKép

ja, úgy néz ki javulóban van a punci!!

Rit és Dodo

rit

anemona7

Hali!

Macsek!
Mi annak a sûrítõnek a neve amit adsz a Dodónak! Azt külön adagolod a kicsinek kajálás elõtt ugye? Az Szentjánosfakenyérmag vagy valami más? Mert az egyik lánynak a lánya tápis és nagyon sokat bukik/ott. A tápszerében van sürítõ (vagyis valami bukás elleni, annyira nem ismerem ezeket nagyon behatóan). Szóval érdekelne a neve annak a trutyinakKép Ugyanis. A dokinénink nem hajlandó felírni "erõsebb" tápszert a gyereknek aki már elmúlt 6 hónapos és a gyereke így másfél-2 óránként kér enni, éjszakát sem alussza át emiatt. Amíg jóllakott vele addig átaludta az éjjelt, és olyan 4 óránként evett. Vagy van valami 2-es HA tápi amiben van ilyen bukás elleni valami? Erõsen allergiás az anyuka ezért mindenféleképpen valami HA kéne. Most fontolgatja a dokiváltást, de addig is szenvednek.

köszi szépen
sasha

Kép
sasha

Minden babanak, anyukanak, csaladnak szep gyereknapot!

-Afonya
afonya

Macsek!

Azt gondolom, hogy belefér a hozzátáplálásba. Nálunk is igy van teljesenKépKép, a 3/4 8-as szopi idönként altató is. Nem is biztos, hogy jó lenne másképp, mert nem jó teli hassal aludni menni felnöttként sem.

Drága Nyuszi!Kép

Be kell valljam, kicsit meglepett amit irtál. Fura, hogy magunkat mennnyire másképp látjuk belülröl, mint amilyen kép kialakul rólunk. Igen, talán igazad van, 6-8 hónappal ezelött valóban ezt mondtam volna, söt, egy pici csecsemö anyukájának talán most is azt javasolnám, szoptasson gyakrabban. Zsani is ezért nehesztelt rám az elején, talán hebehurgya (lelkesKép) voltam nagyon, annyira, hogy sokszor a körülményeket sem mérlegeltem. Azért azóta fejlödtem e téren (legalábbis remélem), igyekszem empatikusabbnak lenni (persze nem a rossz tanácsokat adó orosokkal/védönökkelKép). És az is igaz, hogy nem mindegy mekkora gyerekröl is van szó. Ha 1-2 hónaposról vagy 10-12 hónaposról.
A szoptatásnak örömnek kell lennie. Viszont ugy gondolom, hogy az elején merülhetnek föl olyan problémák, amelyek ellenére is tovább kell szoptatni, és nem a saját kényelmünkre gondolni (pl. mellseb), mert esetleg olyan múló dologról van szó, amit ha sikeresen megoldunk, akkor már öröm lesz az egész.
Ha neked egy ekkora babánál kényelmetlen, fárasztó a szoptatás, senki nem kényszerithet rá. Próbáld megtartani azt a mennyiséget, amit még birsz, hisz akármeddig is szoptatod, csak jót teszel vele neki. És ha ráadásul a hétköznapjaid, netán az egészséged kárára megy, akkor csináld ugy, ahogy neked-nektek a legjobb.
De ugye Macsek esetében nem arról volt szó, hogy valamiért már nem tudna vagy nem elég, és ezért kényszerül (!) tápszerre. Hisz teje van, szivesen szoptat, ilyen esteben viszont teljesen felesleges a szopit leváltani, vagy nem?Kép Mégha azt a dokinéni mondja is, sajnos tapasztalat is, hogy nagyon sokszor nagyon tudatlanok e téren.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Dió: a dühöngés természetes Kép Azért van, mert sokszor a a szellemi fejlödés gyorsabb a testinél, és nem tudja megcsinálni amit szeretne. Pl. nem tud felmászni az ágyra, mert alacsony és nem tud megkapaszkodni, de ö ettöl még szeretne. Juli is szokottKépKép

ilke: sózhatodKép Én már sózom kb. 2 hónapja, de kevesebbet teszek bele, mint a miénkbe, kb. a felét. De olyan is van, hogy a mi húslevesünkböl veszek ki, és azt turmoxolom. Juli jobban is eszi az izesebb kaját. Lehet már zöldfüszerezni is (petrezselyem, kapor, zeller, tárkony).

nyuszi: ezt az álmosságot ismerem, remélem elmúlikKép
Már mi is gondoltuk Fortival, hogy elvisszük a gyerköcöket játszótérre, de sajna mindig voltak nagyobbak, akik elfoglalták a kasa új játszóteretKép

zsani
zsani

Beszti: nyugi, én látom a változást ámKépKép Szerintem nagyon jó dolog, hogy ennyire sokfélék vagyunk, mert minden vélemény képviselve vanKép

sasha: tudok egy jó dokinénit, ha kellKép Azt hiszem, hogy 2-es tápszerben már nincs süritö, de ez nem biztos, hétfön megnézem, jó? Amúgy pedig kötelessége lenne felirni a 2-es HA tápszert... De esetleg elmehetnének a babával gasztrora (gondolom már voltak, ha kap süritöt), és ott is felirják, és ha már egyszer kapott a "szak"szakorvostól, akkor a doki orra alá lehet dugni az ambuláns lapotKépKép

gumicukor: elég sok betegállomány jár, de most fejböl nemtom. Csak arra emlékszem, hogy 1 é. korig korlátlan nap, de hétfön hazahozom az okos kis könyvemet, amiben benne vanKép
Ja, és szerintem is dolgozz nyugodtanKép Szerintem még élvezni is fogod. Én az elején néha kifejezetten szégyelltem, hogy tetszik a munka, és hogy Juli eszembe se jut munka közben. Tudtam, hogy biztonságban van, jól érzi magát, úgyhogy igyekeztem én is jól érezni magam, és nem mártirként hozzáállni (azért "néha" nehéz volt).

macsek: a Vega-mix nagyon jóKép Babának is adhatod. Én még nem adtam, mert valamikor régebben használtam, de kipróbálomKép

Mi ma megyünk ki a Millenáris parkba, mert csomó gyerek,- és felnöttprogram lesz. Kint lesz az LLL is, ha valaki szeretne élöben beszélni velükKép A www.szuleteshete.hu oldalon van a programok leirása, szerintem szuper.

zsani
zsani

Sziasztok
Képzeljétek, látszik 3 új fogacska a gyerek szájában. Lehetséges ez? Egyszerre jön ki a felsõ kettõ, meg a mellette lévõ? Lehet hogy ezért szenvedtünk ekkorát.....

Felhagytunk a megszokott mászási módszerrel, rakosgatja mostmár a lábát. Olyan édes, ha elfárad, még mindig dob magán egyet, de legtöbbször már tényleg mászik.

gyereknap
Mi tegnap voltunk a párom cégének a gyereknapján. Az én kis lurkóm se enni, se aludni nem akart, annyira tetszett neki minden. Hazafelé ájult be a kocsiba, ez már délután 5-kor volt. Aztán itthon eljátszotta az éhezõt....

Babaúszás
Tudtok nekem ajánlani jó helyet, ami közel van Csepelhez, (vagy legalábbis közelebb mint a III. kerület) és tényleg jó is? Ahol voltunk, ott egy óra került 2300 Ft-ba. Én kicsit sokallom, meg ugye messze is van ahhoz, hogy egyedül elinduljak a gyerekkel.

Most megyek, mert nyüszi van, és apa aludna

Szilcsike és Szilvike, akinek sok foga lesz mostmár Kép
szilcsike

Sziasztok
Nekunk a gyereknap abbol allt hogy kimentunk egy bartunkhoz videkre es ott egy csomo jatek volta kertben,Alex meg csuszdazott es homokozott is nagy orommel : )))
Mar csak ket ora es verge megerkeznek a noveremek,kivancsi vagyok a fiukra meg persze arra is hogy mit szolnak majd mindannyian Alexhoz akit meg nem lattak.

Brokkoli
Atmentunk a leelodo faludon is es eszembe jutottal : ))

Ilke
Pesze mindenki ugy csinalja ahogy akarja,de en 11 honapos koraig nem fogom sozni a kajcsijat,persze ez csak akkor ervenyes ha magam fozom mert a bebi kajakban talan 8-honaptol mar van so.

Gumicukor
Nekem most jott meg de en gyogyszert szedek igy csak 5 napig tartott,de tobb baratnom meselte hogy az elso 2 hetig is belefer.

Beszti
Igaza van Zsaninak ,tenyelg fejlodest mutatasz : ))
En nem nehezteltem senkire mert tudtam hogy kitartas van csak epp a tej nem akart jonni pedig mindent ugy csinaltam ahogy itt es a csecsemos nover ismerosom mondta/mutatta.
Csak azt sajnalom hogy egy paran mar emiatt nem jarnak ide mert nem kaptak kedves biztatao szavakat.

Nyuszi
Elhiszem hogy faradt vagy mert aki vekonyabb hamarabb elfogy az energiaja.En mar nem szoptatatok de minden este kesz hulla vagyok es igenylem az egesz ejszakat ataludni,meg jo hogy Alex es a Te Emid is is partner ebben : )

Kataa

Kép
Kép
kataa

Zsani!

Köszi szépen, hogy menézed! Azt tudom, hogy Macsek elvileg külön adagolja a sürítõt mert ami a tápiban van kevés a babónak (ha butaságot irtam nem megkövezniKép)
A doki még a Coordinaxot sem akarta felírni, pedig arról is kaptak ambuláns lapot a Svábhegyrõl, és benne volt, hogy használt. Erre a dokinõ mondta, hogy vigye a gyereket kivizsgálásra (gyomorszonda stb.) és majd utána kéri az ambuláns lap másolatát... Na de ha egyszer a Svábhegyen már jóváhagyták AJÁNLTÁK ezt a gyomorszûkítõ gyógyszert és annak a másolata már nála van akkor mi a fenéért nem írta fel?? Szóval ez is kiakasztó. Na mindegy nem mérgelem magam. Gyerekorvos meg Kispesten kéne, de majd a kispesti topikban segítenek. Ott az egyik anyuka már a 4. orvosnál tart és úgy néz ki az bevált.Kép

Minden babónak kellemes gyereknapot!Kép
sasha és Gabika 7 hó

Kép
sasha

Sziasztok

Dio

Egyetertek Ilkevel, probald meg lemasolni az otthoni korulmenyeket es biztos gyorsan eltelik majd az ido. Szurkolok, hogy ne viselje meg nagyon a valtozas. Kép

Ilke

Nagyon ugyi Lili, hogy setalgat.Kép Nem fogtam a hintaban, ez olyan babaknak valo korben zart hinta. De ugyesen kapaszkodott benne. Vettem egy szobahintat is, amit meg itt a haz minijatszoteren raktunk fel a regi hinta helyere. annyira elvezte a hintazast, hogy elaludt benne...Kép
Sozni en eddig csak egyszer mertem, a heten, amikor padlizsant piritottam neki es osszeturmixoltam fott krumplival. En is iztelennek talaltam es megsoztam. A lanyom meg csak nyelte befele.Kép

Beszti

Bocsanat ha ugy erezted hogy vermes harcoskent allitalak be, nem volt szandekomban. Igazabol a sajat dilemmamat fogalmaztam meg, a gyakoribb szoptatas es a sajat kenyelmem kozt. Es persze Macseknek en is azt irtam, hogy amig csak birja szoptasson ezerrel.Kép

Gumicukor

Hivd fel azert a dokidat a biztonsag kedveert. Nekem viszonylag normalis, de volt egyszer hogy 3 hetre jott meg...
Dani nagyon kis ugyes vizimano!Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Hali
Itt van néhány kép a cégem gyereknapjáról!

Lufihegyek között

Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Enyém a lovacska

Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Hamm

Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

sziasztok!

Zsani,
mi is a Millenárison voltunk maKép. De nem bírtuk sokáig, annyira meleg volt. Vettünk egy halom jó kis mesekönyvet, Malacka megnézett egy bábelõadást, aztán hazajöttünk. Pedig láttam, hogy a Fogadóban milyen jó kis programok vannak, meg néhány beszélgetésre is kíváncsi lettem volna, de két gyerekkel reménytelennek tûnt a dolog.

Rit,
Ti nem voltatok ott? Mert láttam egy kislányt, aki nagyon hasonlított DodóraKép.

Kataa,
én sem sóztam Malacnak, annyi só benne van a zöldségekben is, amennyi szükséges.

Ilke,
a babák bámulatos dolgokat képesek megenni, én egyszer belekóstoltam egy só nélkül készült, bio-salátafõzelékbe, háááát... És a kölök boldogan beburkolta. Ez az idõszak azóta sajnos elmúltKép.
Hû, már lépeget Lilimanó? Nagyon ügyes!KépKépKép

Macsek,
Vega-mixet mi is használjuk, Dávidnak is fõztem vele már pici korától.

Képzeljétek, a pasik (Apa és Malacka) képesek voltak elmenni a Mamutba almáért, hogy süthessek nekik pitét. De ha én kértem volna vmit az ebédhez, biztos lett volna puffogásKép.

Macalány meg itt pucérkodik a kezemben, már pancsoltunk egy jót, sajnos csak a szobában, mert az erkélyen tegnap permeteztem, oda nem mertem még kivinni.
Jó kis esti móka volt, kivonultam a védõszerkómban (Apa szörfruhája + síszemüveg + úszósapka), szerintem rajtam röhögött a szemközti ház összes lakója, de mindent a muskátlikért! Megfigyeltem, mióta gyerekeim vannak, könnyebben viselem az ilyen vérciki helyzeteket.

pusz, szép gyerkõcnapot az érintetteknekKép
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Nagyon elfáradtam

Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

És amit nem hagyhattam ki... A vezetõ nõ!

Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Minden babának és tesójának boldog gyereknapot kívánunk! Mi sajna nem voltunk ma sehol, mert a "két szék közül a pad alá" szitu jött be. Úgy volt hogy megyünk anyósomékhoz, ezért nem mentem Zsanival a Milenárisba, de anyósomék nem voltak otthon, bejöttek az állatkerbe. Oda viszont nem akartam menni, mert pont ebéd után lett volna, akkor pedig Levi aludni szokott és nem láttam értelmét hogy azért bemenjek a ligetbe tülekedni hogy õ a kocsijában alszik.
Ezért aztán ebéd után lefeküdtünk mind a ketten (elfoglaltuk az egész ágyat Kép ) és több mint 2 órát aludtunk.

Ilke
Képzeld Levi is lépeget már kb. 1 hete ha fogjuk a kezét. Mostanra már kötelezõ program, hogy odamászik hozzánk, feláll és menni kell vele, mert egyébként balhé van. Rójuk a köröket a szobában és a konyhában. Kép
Ja szeretném megkérdezni hogy a babakocsi szervízben a srác mit is mondott kontakt spray vagy szilikon spray kell a kerékhez? Annyira nyikorog már a miénk is hogy néha az agyamra megy.
Levi kajcsiját én is ízesítem már, neki sokkal jobban bejön így a kaja. Ha úgy látod hogy Lili megeszi jóízûen a fûszer nélkülit is, akkor várjál még vele, ezt neked kell eldöntened. De elvileg nekik már lehet fûszerezni egy kicsit.

Gumicukor
Nagyon édes lehetett Dani az úszáson. Gondolom a gyereknap is bejött neki, látom nagyon elfáradt. Kép

Zsuzsa
Elõdtõl el vagyok ájulva. Nagyon-nagyon ügyes. Mutattam apának is, neki is nagyon tetszett a mutatvány. Gratulálok!!

Képzeljétek Levi ma rekord mennyiséget ebédelt. Nem tudom hogy ez "normális"-e még, vagy valami mást is kéne már ennie esetleg. Szóval megcsináltam az ebédjét, husileves volt a menü, 200 gramm. Ezt bedörgölte és utána még mindíg tátogott, de mivel leves nem volt már, kibontottam egy bébiételt. Az 190 gramm volt és azt is megette. Lehet hogy megint fejlõdési ugrás van? A tízórai és az uzsi mennyisége is 200 fölött van általában.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Nem vagyok túljól, ma reggel már ügyeletes orvost is hivtunk, és megerösitett abban, amit én is gondoltam: tüszös mandulagyulladásom van. Hál Istennek egyik gyerek sem kapta el, és Benit ma apja levitte a nagyanyjához, ezt amugy is igy tervetük, de most nagyon jó is.
Én meg megpróbálok pihenni, már csak azért is, mert az éjszaka nem sokat aludtam (az elözö kettön se), alig tudok nyelni, és lázam is volt (38,5-39 fok, de lázcsillapitóval is csak 38-ra tudtam lenyomni).
Majd még valamikor jövök, remélem a gyógyszer hamar meghozza a kivánt hatást, mert ennem és innom is kéne, de ez eddig csak ugy ment (föleg az evés), ha fájdalomcsillapitót vettem be, de azt meg Nátán miatt nem szivesen teszem.

Gumicukor!

Nagyon aranyosak vagytok.Kép
De azért lehet, hogy nem ide kéne feltenni a képeket vagy jóval kisebbre kéne venni (akkor az egész kifér, ha 640*480-as méretre kicsinyited, ráadásul nem romlik sokat a minösége akkor sem, ha pl. PhotoShopban alacsonyabbra veszed a mentési minöséget), mert ha nem ADSL kapcsolatod van, akkor ez nagyon sokáig töltödik (ahogy nézem az 5 kép kb. 2,5 MB!).
Bocsi, hogy beleszólok, de Ilke is kérte a múltkor, mert nem tudják elolvasni emiatt a topikot. Egyébként van "saját" topikunk képeknek, ahova szerintem nyugodtan pakolhatsz, az Ismerjük meg egymást/Westend. Ott arhiváltak is, össz-vissz egy kép van most bent.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti,
Mielõbbi javulást! A magas láz nagyon sz..r dolog, de asszem a tüszõs mandula nem fertõzõ.

Gumicukor,
Nagyon jók a képek!!!
Én is összevissza nagylánykodok, de valszleg a gyógyszer a ludas benne.

Zita
parazita

sziasztok!

Gumicukor,
majd egyszer csak összefutunk a következõ talin, különben 12-kor indultunk haza.

Zita,
jó a lábgyûrûdKépKép

Ilke,
Jó ötlet a talifotós topicKép

Lányok, segíccsetek!
(csak azért nem a szopi topicba írok, mert onnan csak azt hallanám, hogy várjak a hozzátápival, és csak szoptassak mint õrült )
szóval: Zsófi 4-én lesz féléves, csak szopizik, de már 3 hete próbálgatom neki adni az almát,és hiába, most kapott banán-alma turmixot, és azt is csak úgy fogadja el, ha az õ kezében is van egy kanál,és én arra rácsempészem a turmixot, v. a szájába teszem.Viszont ügyesen rakja be a kiskanalat a szájába, (ez egy spéci görbe kiskanál, amit nem tudnak a torkukig ledugni ), és onnan lecuppantja a kaját. Az egyik kérdésem: hagyjak ki 1-2 napot, és utána kezdjem az új ízzel? pl. répával, v. krumplival

2. kérdés
Zsófi este 3-4 cicibõl lakik jól,ami már egy kicsit túlzás, mert ez minimum 2 órát vesz igénybe. Éjjel is felébred, akkor 2 cicit ürít, ez már 3-4 napja van így, gondolom nem elég neki már csak a tej, és hozzátápi kéne. DE NEM fogad el kanálról semmit, csak így, és így is nagyon kevest, én meg már kivagyok teljesen.
mit csináljak szerintetek???????,

3. kérdés
Beletehetem már a Dolce Vita etetõszékbe? mert most az autóshordozóban eszik, de kicsit idegesít, ha összekenjük, mert azt ugye nem lehet csak úgy letörölni.

elõre is köszi

pusszantás
Brokkoli
brokkoli

Sziasztok. Nincsenek jó híreim: a párom és az anyósom meggyõztek, hogy sajnos csak az van, hogy annyira akarom, hogy javuljon a punciján a bõr, hogy már bemagyarázom, hogy jobb, pedig nem is. Szerintem pedig tényleg jobb, igaz csak egy leheletnyitKép Így holnap ismét kórház, most az anyósom unszolására a Madarász. Aggódom. Olyan a bõre, hogy a pirosság ott ugyan tényleg javult, de érdes is lett egyúttal, pedig a kenõcsöt használom napi többször is, úgy ahogy kell. Ennek ellenére ott szárad a bõre, mondom érdes, olyan mintha kicserepesedett volna. Szegénykém, annyira sajnálom. Csak tudnám mi ez!! Az a szar, hogy mindenki csak találgat, aztán vagy hat az új csodaszer vagy nem. Jó lenne már olyat találni, ami használ, mert már 8 napja ilyen KépKépKép
Ráadásul ma még kullancsot is találtunk benne. Szerencsére a papa ki tudta szedni jól, de akkor is!! mi, akik állandóan járják az erdõt-mezõt, soha nem szedünk össze ilyet, erre most, ammikor ki sem mozdultunk ebbõl a bûzös városból, még ez is!! - de még ez sem baj, csak múljon már el ez a valami a puncijáról!!
Szerencsére a kedve változatlanul csodás, és a csütörtöki elsõ bemutató óta állandóan az új tudományával dicsekedik: mindenhol, ahol kapaszkodót talál feláll. Persze sasszézik rendesen és nem is sokáig tartaja magát, de olyan édes!!

Kataa
Azóta már itt is vannak a nõvéredék, biztos jól érzitek magatokat!!! KépKépKép
Képzeld nálunk is javult a dumatudomány: megy a papapapapa amitõl persze a papának dagad a mája rendesenKépKép

Zulu
nem, mi ma csak a nagypapáig mentünk - levegõztetni akartam a punciját, ami majdnem egész nap szabadon is volt Kép - de ez sem javított a helyzeten KépKépKép

gumicukor
hogy te milyen kis picike vagy abban a nagy kocsiban!!KépKépKép

drukkoljatok holnapra!!
Rit és Dodi

* * * * * * * * * * * * * *
Ezt írtam tegnap, csak nem engedte feltölteni. Mostanra már visszajöttünk a dokitól. Újabb kencét kaptunk, ha két nap alatt nem javul, ismét vissza kell menni. Már elegem van...

Beszti
Jobbulást!! pont ilyen jó idõben tudtál beteg lenni!! - hogy csinálod?

Rit és Dodo

rit

anemona7

Kataa,
Aranyos vagy, ha ott lakunk, akkor viszont be kell jönnötök ám!!!!!

Gumicukor,
Nálam 6 hónapja semmi mensi.Kép
Jók a képek nagyon!!!!!!!!!

Brokkoli
brokkoli

Sziasztok

Remelem mindenkinek jol telt az elso gyereknap!!
Jaj nekunk nagyon.Vegre megerkezett a ket haramia es naaaagyon aranyosak voltak,Alexet is simogattak es dumaltak neki.
Szegeyn noverem szerint csak ket orat aludtak a 12 oras uton,hat ahhoz kepest itt estig le se lehetett oket loni.
Delutan anyueknal voltunk ahova a batyamek is eljottek Zalankaval,Hat olyan volt a haz mint egy jo kis Olasz csaladnal : ))Hangzavar,siro,neveto ,futkosos gyerekek es pelnkaval,kajaval rohangaszo felnottek : ))Csak a spagetti hianyzott.: )))

Zulu
A ket figura nagy siker volt,rogton kaptam is ertuk puszikat.Mar megerte ; ))
Jo lehettel mint permetezo : )

Mano
Voltunk a papnal,hozza kell tennem egy nem mindenapi korulmenyes ember a lelkem.Felajanlotta hogy mostmar van lehetoseg a hazassag rendezesre.Kerdeztem az mi,mondja hogy hat potolni az elmaradt eskuvot.Mondom,koszonjuk most inkabb a keresztelorol beszeljunk.
Ja es olyan lassan beszelt hogy majd elaludtunk,de ami a lenyeg hogy a jovo heten lesz vasarnap delben a keresztelo es a fiatal Kaplan fogja tartani ami kulon jo ; ))

A fentieket en is tegnap irtam !!!!

Beszti
Jobbulast neked!

Brokkoli
Hat szerintem mar beteheted,mert annak is hatra tudod donteni a tamlajat,tehat jo akkor is ha meg nem ul.
Szerintem varjal 1-2 napot es ujra probalkozz,ja es a legfontosabb hogy ne gorcsolj rajta mert azt megerzi Zsofi.
Drukkolok hogy minden jol menjen !!!

Rit
Hat ezek nem jo hirek.Es ma mit mondtak ma a dokinal???Tudjak pontosan mi ez vagy meg csak talalgatnak.??
Drukk megy Dodesznak!!!!

Puszi mindenkinek
Kataa

Kép
Kép
kataa

Rit!

És ha allergiás eredetû? Akkor nem biztos, hogy a bõrgyógyász általi kencék jók. Voltatok már allergia vizsgálaton? Én elmennék a kicsivel. Próbáltad már azt, hogy kamillával mosogatod neki? Vagy valami mással? Pl körömvirág krémmel? Bio boltokban lehet kapni. Hámosító, bõrpanaszokra van és a Bio b-ban van illat és mincenféle kence mentes kiszerelésben, de lehet, hogy patikában is árulják! Ezeket próbáltad? Jó tudom, hogy már unod, de ha segítenek akkor megért egy próbát. Vagy kombinálhatod a doki által felírt krémmel. Kened ahányszor elõ van írva a többi alkalommal meg a gyógynövényessel. Lehet, hogy így kombinálva használna...

Gyógyulást kívánok!
puszi
sasha

Kép
sasha

Brokkoli!

Csak egyetlen egy kérdést tennék fel Neked, de semmi rossz szándékkalKép
Miért akarod görcsösen hozzátáplálni?
Lehet, hogy ezt érzi a gyerek és azért sem eszik... Vagy még nem kell neki akárhogy is erõlteted...
Gábor 1 hete nem eszik 2-3 teás kanálnál többet, de aztis úgy dugom le a torkán... a 4. kanálál elkezd hisztizni és sírva fakad, hogy nem kell neki... ám legyen, akkor most szünteteltetem a hozzátápit úgy döntöttem. ha nem kell neki nem tömhetem meg mint egy libát a májáért. Meg annyi más lehet a háttérben. Lehet, hogy jön a foga és nem tûr meg semmit a szájában, ha nem akarja..
Hagy egy kis szünetet a kajcsival és pár nap múlva próbáld újra, hiszen akár 1 éves koráig elég csak az anyatej.
Tudom, hogy nem erre a válaszra vártál, hanem arra, hogy mindenáron tömd meg és görcsölj rajta, de talán, ha kicsit lazítanál a témán, lehet, hogy könnyebben elfogadná...
Én most ezt teszem, pár napig nem adok semmit neki, kis szünet. Ha meg ebédelek és az én kajámból kínálom és elfogadja akkor jó... Azt is próbálhatod, ha annyira szeretnéd etetni, hogy a saját kajátokat úgy készíted, hogy a baba is ehessen belõle. ZÖldségköret natúr husival... és kis falatkákat lecsippentesz belõle, akár a darabos kaja lehet a nyerõ nála, lehet, hogy azt megenné, de ha ez sem jön be és így sem kell neki, akkor mindenféleképpen a szünetet javaslomKép

pusz
sasha és 7,5 hónapos Gábor

Kép
sasha

Lányok, nem tudom mi volt tegnap a Babanet oldalával, de nem tudtam elküldeni az üzimet. Most remélem sikerül.
Tegnap délután kint voltunk a Margit szigeten egy másik családdal akiknek 3 héttel idõsebb a kisfiúk mint Lili. Olyan édesek voltak a babákKép! Lili még mindig nagyon bizalmatlan a fûvel, a pléd szélén mászkált, nem mert egyszer sem lemászni. Amikor apa letette a fûbe, akkor meg végképp kiakadt. Azért jó volt, belefutottunk egy 100fokC koncertbe. Pár szám után már épp menni akartunk, amikor el kezdett esni az esõ. Azért jó volt.Kép
Köszi mindenkinek a sóval kapcsolatos hozzászólásokat. Petrezselymet és kaprot már néha használok a fõzikhez, talán néha most már sót is fogok. Azon gondolkodtam mostanában, hogy eddig hetente adtam neki 1-néha 2 újdonságot, ti mennyit vártok az új ételek bevezetése között?

Gumicukor,
Nagyon jók a képek, a lovacskás különösen édesKép!
Nekem a szülés utáni elsõ mensi több mint 10 napig tartott és majdnem olyan brutál volt, mint a szülés utáni. Tenát használtam még nappal is, aztán fokozatosan jobb lett, most már szinte teljesen visszaállt a régi rend.

Macsek,
Köszi a riszes tippet, ezt is ki fogjuk próbálniKép. Hol vettétek azt a kukoricapelyhet? Szerintem én is ki fogom próbálni ezt a vegamixet, már láttam a DM-ben is.

Kataa,
Lili két hét múlva 11 hónaposKép. Bébiételekben én max az 5 hónaposaknak valót tudom csak megvenni, mert a többibe már vagy tejport tesznek vagy darabos ami a leányzónak nagyon nem jön be.

Zulu,
Jót nevettem azon a ruha összeállításonKép.

Forti,
Szilikon sprayt mondott a szervizes, de mi befújtuk és még mindig nyikorog, így jövõ héten szerintem megint elbattyogok hozzá. Pénzt eddig soha sem fogatott el, így egy adag csokit szerintem viszek magammalKép.
Te a húslevest hogy adod Levinek? Össze turmixolod az egészet és olyan hígan adod, vagy külön a lé és a többi püré? Nem semmi étvágya van a fiadnakKép.

Ági,
Mizujs veletek, Petra hogy van?

Beszti,
Mielõbbi jobbulást neked!!!

Brokkoli,
Ismerõs a helyzet, mi is akkor kezdtük (6 hónapos és 1 hetes volt Lili) el a hozzátáplálást, amikor ilyen tünetek voltakKép. Mármint, hogy Lili egész nap csak evett, néha már éjszaka is, ami egyébként neki nem volt szokása. Mi is almával kezdtük, meg krumplival, de valahogy egyik se jött be neki igazán. Elég sok idõ eltelt mire rákapott 1-1 ízre. Próbáld meg az almát egy kis õszibarackkal vegyíteni. Fagyasztva lehet kapni a Tescoban. A sárgarépa is jó lehet. A lényeg szerintem, hogy csak az ízeket mutasd meg neki elõször, mennyiséget majd csak több hét múlva fog enni. Fontos, hogy ne erõltesd. Amikor láttam Lilin, hogy most kicsit elege lett az új ízekbõl, én is kihagytam pár napot az elején, ez teljesen természetes. Mi Lili 5 hónapos korában vettük meg a Dolce Vitát, eleinte csak picit tettük bele, úgy, hogy teljesen hátra volt döntve az ülés, így teljesen olyan volt, mintha a hordozóban ülne.

Rit,
Reméljük használ ez a kence. Ügyesek vagytok, hogy ki tudtátok szedni a kullancsot.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Köszi mindekinek a jókivánságokat!Kép

Brokkoli!

Mi, akik már túl vagyunk ezeken a korai hozzátáplálásos dolgokon valószinü mind egyetértünk abban, hogy a babák tudják, hogy mikor kell nekik. Nem mondom, hogy olvass vissza pár hónappal ezelöttre, mert sok idö lenne, de talán még emlékszel rá, hogy mennyit beszélgettünk erröl. Többünk babája sem akarta elfogadni a hamit (Nátán pl. rendszeresen összeszoritotta a száját a kanál láttán), de elöbb-utóbb mindegyik megbarátkozott vele.
Talán Ági a megmondhatója, hogy ö mennyit görcsölt rajta (persze eredménytelenül), hogy nem eszik Petra, de nálunk is látszik, hogy amikor eljött az ideje (a baba szerintKépKép), akkor tényleg jó étvággyal elkezdett enni.
Igen, lehetséges, hogy elvileg itt lenne a hozzátáplálás ideje, de csak akkor ha ebben a babád is partner. Lehet, hogy most azt mondod, hogy megint kibújik belölem a szopipártiKép, de azt gondolom, ha nem partner benne, akkor még nincs itt az ideje, teljesen felesleges elkezdeni. Hagyd sokat szopizni, és "megcsinálja" magának a tejcsimennyiséget (ne felejts el sokat inni).
Persze közben próbálkozhatsz (ahogy Sasha is irta, pl. puha icipici darabossal is), de ne görcsösen, csak ugy, hogy az mindenképpen öröm legyen. Az, hogy játszik a kanállal, természetes, de nem biztos, hogy enni is akar belöle.
(Egyébként Nátán végül talán 7,5 hónapos is volt, mire rendesen elfogadta a hamit, és én nem is próbálkoztam naponta (teljesen felesleges lett volna, hanem napok, söt hét is telt el két próba között).)

Parazita!

Nem tudom, de a dokinéni nem nézett hülyénekKép, mikor azt kérdeztem, meddig leszek fertözö (szerinte 1-2 nap), söt ö mondta, ha a gyerekekkel valami van, akkor vigyük orvoshoz.
Azt olvastam, hogy baktériumfertözés okozza. Én most lehet, hogy fogékonyabb is voltam rá, egyrészt mert eddig eléggé otthonülö voltam, most meg heti 3-szor konditerembe járok, másrészt a fogyókúra is besegithetett. Csak az a rossz, hogy nem birok eleget enni, és emiatt elég paff vagyok.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sasha!

Sajnos én jól felmértem a tápi körképet.Kép Sajnos HA2-es bõl nincs anti reflux-os. Sima HA2-es van, a Humana típusúból, dew az nem AR, viszont azt is orvosnak kell felírnia. Van még HA pép, azzal nem próbálkozott? Az eleve rízzsel sürített, tehát nem bukik tõle annyira, vacsorára pont ideális. Meg lehet etetnio cumisüvegbõl is, csak nagyobb lukú kell hozzá. De sajnos azt is orvos írja fel, milupa HA pép, van sima és vaníliás. nekemvan itthon egy dobozzal felesleges,vaníliás (de ezt alig érezni rajta) ha esetleg ki akarné próbálni, szívesen odaadom , Emma már nem eszi így csak kidobnám. (Mert a kutyám egy fél dobozzal már megevett, ami úgy maradt meg hogy nyitva volt a doboz, így õt nem terhelném még egy másik dobozzal is, annyira azért nem szereti.Kép)

A másik megoldás hogy vegy e a HA2-es tápot és tegye bele õ azta sürítõt, szentjános kenyér por, de ez mind mind vényköteles, tehát kénytelen lezs az orvossal egyezkedni.

Egyébként sima 2-es tápszerbõl van olyan hogy Humana baby fit 2-es, az banános, az van ráírva hoyg az anti reflux, de az nem Ha sajnos.

Só: Mivel Emma 8 hónaposoknak való bébiételt eszi leginkább, abban szerintem van már só, meg petrezselyem meg ilyesmi, de elég kevés. Én a mi húslevesünkbõl is oda szoktam adni nekia répát meg ilyesmit, ha véletln van fõzve (férjem fõz néha). De mondjuk mi magunknak se fõzünk sósan.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Beszti!

Akartam írni, hogy jobbulástKép De kimaradtKép Úgyhogy jobbulást! és itt a gyógypuszi: Kép

Manó!
Köszönöm szépen! Megkérdezem a Krisztát, hogy kell e neki és majd irok este. Most délben úgyis talizunk. Te itt laksz kõbanyán ugye?Kép

puszi
sasha

Kép
sasha

Brokkoli!

Az etetõszékbe persze hogy beleteheted, én is abban etetem Emmát, a leghátsó fokozatba döntve. Az ugyanolyan kb mint az autósülés.

Hozzátáplálás: Szerintem minden nap próbálgasd neki szopi után kínálgatni az új íeket, egyenlõre bõven elég ha csak 1-2 kanállal eszik meg. Elõbb utóbb rájön, hogy ez is kajcsi, ezzel is jól lehet lakni és akkor majd nagyobbmennyiségeket eszik meg. ha erölteted annál rosszabb. Másik ötlet: Próbálj 2 kanállal etetni, tehát egy kanál az õ kezébe egy a tiédbe. Nálunk most már Emma az egyik kezébe kenyeret fog, énmeg kanalazom a fõzit, és így most pl egész jól ment a dolog. Ha csak kanállal próbálom etetni, akkor állandóan ki akarja vadászni a kezembõl, és óriási hiszti a vége.
Nálunk is most kanalas evésben elég nehéz idõszak van, pedig õ tápos baba lévén már 4 hónaposan kezdet asz egyéb kajcsizást (megjegyzem igénye is volt rá, a 3.nap már tápszert se kért utána úgy jûóllakott répávalKép), de most 1 hónapja valahogy visszaesett. Én is rengeteget mérgelõdtem hogy nem eszik meg annyit sem mint 4 hónaposan, aztán most elhatároztam hogy nem idegesítem magam, hanem csak annyit adok neki amit jóétvággyal megeszik.

Beszti!

Nekem is volt régebben tüszõs mandula gyulladásom, borzalmas. nekem 1 hétig folymatosan hányingerem volt vele. De tényleg nem fertõz szerintem túlságosan, legalábbis a párom nem lkapta el tõlem.

kataa!

De jó nektek! Mi holnap megyünk megint a paphoz. Nálunk legelõbb a nyár végén lesz keresztelõ.

manó+Emma

KépKép
manó

Sasha!

Igen, a Kõbánya-Kispeti metró végállomástól 3 megállóra. Nekünk is annak idején azért írta fel az orvos, mert Emma a hasmenéses betegségei miatt Ha
-t ehetett egy jó ideig, viszont már nem mindíg lakott jól a táppal. Ez meg a rízs miatt laktató, a fõzelékes comival meg ugyanúgy etethetõ cumiból. Mondjuk mi nem sokáig használtuk így, mert aztán kapott HA2-es tápot, és azzal jóllakott, a pépet meg délután ette kanállal. Egyedül az a baj hogy nem az ízesítés nélküli marad meg nekem, hanem a vaníliás, mert Emma azt szerette jobban. nem tudom mire allergiás a barátnõd, ha ételre akkor lehet hogy nekik jobb lenne az ízesítés nélküli, nem tudom. Emmának semmi baja a vaníliától az biztos, d enálunk nincs allergiás a családban.Kép

Manó

KépKép
manó

Brokkoli!

Még az jutott eszembe, hogy úgy próbáltad már a etetést hogy a gyümölcshöz, fõzelékhet anyatejet keversz? mert Emma nagyon sokáig csak úgy szerette ezeket a dolgokat, ha bébi rízzyel keveretm, neki ugye az volt az ismerõs íz mert amúgy is tápot evett, de anyatejjel is lehet keverni. ha meg úgy sem eszi meg akkor lehet hogy nem is az ízzel van baja, cska simán a kanállal. Akkor meg hiába próbálsuz ki új ízeket, akkro elõbb a akanálra kell valahogy rászoktatnod, amire már fentebb írtam ötleteket.

Manó
manó

Képzeljétek, Emmának mindkét felsõ foga kijött, ma már érezni a recéket is!

4 fogúak lettünk!!!Kép

Manó

KépKép
manó

Hali!

Beszti
Tudom, hogy nem ide kellett volna feltenni a képeket, de mivel a weboldalunkra még nem volt idõm feltenni, viszont már nem bírtam tovább, így most kivételesen ide tettem. Egyébként ismerem elég jól a Photoshop-ot, abban kicsinyítettem, de 800x600-asra.
+ élveztem, hogy sikerült képet felraknom, na nem azért mert a múltkor olyan béna voltam, hanem mert a tûzfal a gépemen nem engedi át, olyankor át kell állítani. Bocs mindenkitõl, ha lassabban jött le a topic. Egyébként kikapcsolható a böngészõben, hogy ha van kép, akkor ne jelenítse meg, úgy gyorsabb.

Hozzátáplálás
A barátnõm kislánya most 8 hónapos és igazából nekik sem nagyon megy a kaja dolog, 3-4 kiskanálnál többet nem fogad el a kiscsaj 6 hónapos kora óta. Mondjuk õ is szopi elõtt adja, de próbáltamár után is, de nem jött be, a saját kajájukból is próbált, de még nem kéri a lányka. Szerintem türelem kérdése az egész.

Brokkoli
Én is két cicibõl etetek egészen a kezdetektõl, ne aggódj ezen, volt nekünk is olyan, hogy 3-4x váltottam mellet, hogy elég legyen neki, de most már szépen beállt a rendszerünk.

Tejpépek:
Aki már adja a babájának, milyet érdemes venni? Már nézegettem, szinte mindegyikben van tejpor, de mondjuk az összes joghurtban is van. Kakaóport mikortól lehet adni? Barna riszlisztbõl szoktam neki tejet fõzni, abba szeretném beletenni, vagy a bio rizstitalba.

Tüszõs mandula
Én is emlékszem még gyerekkoromból, hogy milyen sokszor volt ilyenem és milyen szxxxr érzés. Mivel negyon gyakran volt, ezért kivették 4 éves koromban, azóta, mint akit elvágtak, semmi bajom nincs kivéve az éves 1-2 náthát.

Rit
Jobbulást Dodonak, akkor valszeg nem is jöttök úszni Kép Bioptron lámpázni nem próbáltad? Tudom, hogy egy vagyon, de lehet rendbe tenné, ha már semmi nem segít. Talán lehet kölcsönözni is. Nem lehet, azért pörkös, mert kezd már gyógyulni?
Egyébként nem is vagyok kicsi, majdnem 170 cm Kép, de ezt láthattad az usziban. a kocsi méreteit pedig hamar meg lehet szokni.

Most el, Dani alszik, kotyvasztok vmit aztán be kell mennem a melóhelyre dologra.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Huuuuu.. most csak nagyon gyorsan irok, összejöttek a dolgok!Kép

Anyuek elutaznak egy hetre, es mi meg "kenytelenek" vagyunk hazat örizni menni! "Sajnos"Kép nagyon közel a Balatonhoz!!! Szerda reggel indulunk, gyors stopp Sopronban, aztan persze ahogy a gyerekek diktaljak, de lehetö leggyorsabban indulas Zanka iranyaba. Ugyhogy, most ugy nez ki, hogy masfel-ket hetig nem leszek itthon. Egyedül megyek a ket gyerekkel, ugyhogy azert van idegekre böven szüksegem, bar hetfön mar Anyu is ott lesz. Ha minden jol megy!

Mi tegnap strandon voltunk egesz nap. Aaront mar szinte ki sem lehet huzni a vizböl, annyira imadja. Rebi is szereti, amikor elsetaltam a viz fele, akkor tolt el magatol es bamulta a vizet. Es ha elfordultam, akkor ö fordult a viz fele!
"Hideg" volt a viz, talan 26°C- os, de jol erezte magat benne Rebecca is!

Ja, es Beszti, ugye Te vagy a tabla felelös? 32 eves lettem en...tehat kernek egy eletkor javitast!

Ilke,
en csak 2-3 napot varok, hogy meg tudjam allapitani, hogy jönnek-e ki pöttyök az uj kajatol.

Most rohanok mosni, es hat sokmindent tenni, amig Rebek meg alszik!
Kryss&Rebek

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Jajj, hát elfelejtettem mondani, hogy Daninak május 18-án kijött a 3. foga a jobb felsõ. Ezzel sokkal kevesebbet nyûglõdött, mint az alsó kettõvel. Lehet a Chamomilla tényleg jót tesz ilyenkor.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Én adok tejpépet már Emmának. Én a mildit nagyon nem szeretem, a többi szerintem Ok. Hipp, milupa, mi ezeket próbáltuk, de biztos a nestlé is jó. A különbség az hogy van ami ríis pép, van búza pép és van a milupa gyermek álom ami rízs és kukorica. Emma ezt nem annyira szereti, gondolom a kukorica miatt. Én épp tegnap adtam Emmának kakaós tejpépet (hipp) iszonyatosan ízlett neki, dupla annyoit megevett mint a gyermek álomból. Hát nem tudom, remélem nem okoz nála gondot, most pár napig várok mielõtt újra adnék. Elvileg az van ráírva hogy 6 hónapos kortól.

manó

KépKép
manó

Biotron lámpa: Én épp most kaptamkölcsön egy kézit az Emma füléhez, de arra nem túl jó, mert zúg és nem tûri. Viszont elkezdtem vele kezelégetni a combján az injekció heget, majd beszámolok a fejleményekrõl.Kép Mondjuk bevallom nem hiszek benne annyira.

manó

KépKép
manó

Sasha,

a surito neve Nutriton. Ezt a tapszerhez vagy anyatejhez kell hozzakeverni, vagy vizzel gel format letrehozni (nalunk most mar altalaban igy megy, vegre!) a megszokottat suriti be. Szoval szerintem nem ez a megoldas. Amugy olvashattad, hogy mi is kaptunk tapszer receptet, ami szoja alapu. Nutrilon soya plus 2-es a neve. Hogy kozelebbrol milyen, arrol fogalmam sincs, de receptkoteles. A surito amit kap, az nem tap. Pont a szopi miatt adagolom kulon. A bukas miatt nem akartam elvalasztani, foleg nem 2 honaposan.

macsek
macsek

Sziasztok!

Nagyon köszönöm nektek a gyors válaszokat. Ma is kapott banán-almát, és mintha ízlett volna neki 4-5 kiskanállal megevett. Persze a másik kanál az õ kezében,szájában landolt.

Sasha,
Igazad van, csak 3 hét próba után, és a sok cicizés miatt úgy gondolnám, hogy igényel mást is, és ez végülis csak kóstolgatás, de lehet hogy türelmetlen vagyok.

Manó,
Zsófi szereti a kanalat, legalábbis rágogatni.

Gumicukor,Kataa,Beszti,Ilke
köszi az 5leteket! Holnap asszem megint adok neki ilyen turmixot, mert úgy láttam sikeres volt a mai akcióm, és kibontom az etetõszéket is a csomiból. Aztán hagyok egy pár nap szünetet asszem.

ja, még valami
Szerintetek az mitõl lehet, hogy a kakija 1hete sûrûbb mint elõtte? mert hogy a banántól kukackák vannak benne az oksi, de miért sûrûbb?

pusza
Brokkoli
brokkoli

Hahó!

Meleg van!

Megint itt. Mert Nátán megint alszik. Vagy a meleg, vagy a szopiba átmenö gyógyszerekKép hatása. Azzal nyugtatom magamat, hogy még mindig igy a legjobb, és igyekszem megpróálni minél kevesebb fájdalomcsillapitóval kibirni. Meg talán most már nem is olyan nagy gond, mint újszülöttként, amikor a császár miatt mindkettöt ugyanigy szednem kellett. De ha nem szedek fájdalomcsillapitót, akkor meg egyszerüen nem birok enni, és az se jó. Csak ez az iszonyú torokfájás csillapodna már, ami minden nyeléskor elöjön (és hogy lehet igy még két kerek gyógyszert is bevenniKépKép).
Egyébként nem szokott baj lenni a mandulámmal, és ugy általában egy náthával megúszom. Ez most a ritka esetek közé esik.
Na jó, nem untatlak itt titeket nyavajám részleteivel, csak szurkoljatok, hogy hamar elmúljon!!!KépKép
(Ja, és nekem is van hányingeremKép.)

Kryss!

Mikor?Kép
Boldog szülinapot!KépKép

Rit!

Kullancs?Kép Csak az ne legyen. Én nem is tudom, mit csinálnék...
Egyébként pl. pelenkamárkát nem váltottatok? Mert az is okozhatja. Egyébként idönként makacs az ilyen popsipir. A szomszédunk kislányának is iszonyúan nézett ki, már ö is csinált vele mindent, meg találgattunk, hogy mi okozhatja. Aztán végül sikerült kikezelni.Kép Remélem nálatok is hamar rendbejön, és nem fáj neki!

Zsuzsa!

Végre sikerült meglesnem Elödöt, és nagyon-nagyon ügyes fiad van!
Tudom, nem kell sürgetni öket, mert nem az idöpont számit, de néha már én is ugy szeretném látni, hogy igy totyog. Olyan ennivalóan aranyosak!Kép Csak aztán birjuk utolérni öket!Kép
Nálunk még csak tegnap fordult elö elöször, hogy pár pillanatig megállt úgy Nátán, hogy mindkét kezével elengedte a kapaszkodót. Igaz, ö nem sokat szokott próbálkozni, hanem egyszercsak csinálja a dolgokat.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Ma Alex eleteben eloszor kihanyta az altalam keszitett es nagyon fini gesztenyes csirket.Pedig ette na nem tul joizuen de nyitogatta aszajat .ugyhogy tetotol talpig oltoztetni kellett : ))
Most ne mtudom miert ,talan a meleg miatt de ma alig akart enni,gondolom a meleg miatt : ((

Ja es nekem is van nyavajam,nagyon viszket borom a lebamon meg a kezemen.Majd meg halok,de ha kaparom akkor meg vori lesz es rucskos ugyhogy delutan megyek a borgyogyihoz.Fogalmam sincs mi ez,talan a szoli vagy nap vagy testapolo,uj borotva.Sajnos mindegyikben volt reszem az elmult egy hetben. : ))

Ilke
Akkor szupi mar kezdheted ovatosan ; ))
En orakoig allok a polc elott hogy mit vegyek mert az ezer fele kozul csak nehany van amiben minden jo.Vagy cukor,vagy so,tejpor van bennuk : (((En nagyon odafigyelek hogy mit eszik mert ez az egesz eletet meghatarozza majd,inkabb en is fozk neki csak neki jo legyen.Ezen tenyelg nem szabad sajnalni az idot.

Mano
Alex a mi nap kivetelevel eddig jolevett,viszony miota etetoszekben ul forgatja a fejet ezerrel eves kozben : )))
Ugyi vagy hogy nem gorcsolsz,en sajnos szoktam persze csak utana hogy nem evett de nem tomom mert annak aztan nincs ertelme.
A Boiptron lampa fog neki seiteni hidd el,minden hegre jo.Nekema csaszar hege mar alig latszik pont a lampanak koszonhetoen : )))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?