Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Ciripke!
Gratuálok a kis tököshöz! Sok boldogságot kívánok a neked és a családodnak!!!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jó reggelt!
Marek már megint olyan magas? Lehet, Te is ennyire a finishben vagy? :) Pihizél.... Anyukád biztos vár benneteket egy fincsi vasárnapi ebédel. :wink:

Hajrá Ciripke!
Végre erősíti a srácok táborát. MÁr írni akartam tegnap, hogy végre jöhetne egy kisfiú is, de én még nem vállaltam volna be tegnap. :D Megtette helyetem Ciripke. :wink:

Kép
Kép

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

sziasztok!
mindekelőtt Ciripkének és Marcellnek szeretnék gratulálni!!! sok tejet és nyugodalmas éjszakákat és kitartást a 3 gyerekhez! :D

apropó éjszaka: Petra kitett magáért, mintah érezte volna, h Apuka nem megy ma dolgozni, így a f3as etetésnél már enni sem evett jól. nem mennyiségileg, hanem kis mérges vaddisznóként döfködte a bimbóvédőt. ráharapott, elengedte, beidegesedett, evett 40 grammot, ha jól emlékszem (ennyi kb az adagjuk), és nekilátott üvölteni :? próbáltam hasmasszázst, lábemelgetést óvatosan, felvenni, nyugtatni, de nem ment. Apuka csitítgatta, mert ugye felébresztette Hubát is a sikítással... lényeg a lényeg, jól kifáradtak a sírásban 1 óra! alatt, amikor becsavartam őket a takarójukba, és elaludtak. azóta kisangyalok.
fene se érti :roll: :?

sms szülésről nekem nyugodtan jöhet, sztem. ha minden rendben megy, és olyan tündérkék lesznek, mint eddig (leszámítva azt az 1 órás műsort, dehát annyit én még felnőttként is simán hisztizek), akkor be tudom ide írni a híreket, de ki fogja vajon olvasni? :roll: 8) :wink:

hű, nagyon bezabáltam. megyek fejni, meg ruhákat mosni, mert az összes 50es cucc pisis... 8)

Kép
an°°di

tapasztalt szoptatós anyukák: a tej totál tabu szopi alatt? mióta Marek írta ezt a tejbegrízt, majd' megvadulok egy tányérnyiért... :? lehet?

Kép
an°°di

Andi!

Akkor te leszel az ügyeletes SMS-es! ;-)

A becsavarást hallottam én is, mármint hogy megnyugtatja a gyerkőcöket, mert néha a sok tér zavarja őket, hiszen nem ehhez voltak szokva.

Tej - ugyan a tapasztalt szoptatós anyuka ketegória még odébb van - de nekem 2-en is összeírták, hogy mit szabad és mit nem, elvileg fél liter tej is mehet, sőt ha nem érzékenyek rá, akkor szép lassan több is...
(azért emlékszem ennyire, mert én tejmániás vagyok,tehát nálam ez kp-i kérdés :wink: )

Jutta

KépKép
jutta

Bocs a tejbegrízért...nem direkt volt. :lol: De komolyan!!!

marek

Jutta, és el tudnád küldeni nekem azokat a listákat? most jövök csak rá, h milyen fontos is lenne. hátha tudnék segíteni Petra hajnali szirénázásán (bár irreális kívánságnak tűnik, mivel csak akkor sírt eddig még, meg egyszer-kétszer fürdetéskor)

Marek, aha... hiszi a piszi :evil:
:wink: ma nem szülsz? vagy kié a vasárnap? :roll:

Kép
an°°di

Eredetileg holnap éjszakára vagyok beosztva, de jó nekem a vasárnap is...majd meglátjuk. :roll:
Összesen kétszer hisztizett eddig Petra? Mit csinálsz te azokkal a gyerekekkel??? Ugye tudod, hogy mákteát se szabad szoptatáskor??? :roll: :wink: :lol: :lol: :lol: Benne van a nagykönyvben...keresd csak meg!!!!!

marek

Gratulálok Ciripkének :-) sok tejcsit,sok boldogságot

Andi
annyit nyugodtan ehetsz :-)
Vendég

Sziasztok!

Na még egy baba :lol:
Cirpike sok-sok szeretettel GRATULÁLUNK MARCELL BABÁHOZ! sOK-SOK TEJCIT, JÓ EGÉSZSÉGET és sok-sok erőt, energiát a 3 gyerkőchöz!!!! :wink: :lol: :lol:

Marek, nem ő az egyetlen, én sem mondtam még egyszer sem, hogy szülni akarok. Bár én vagyok az ucsó a táblicskuban.

Cumis képek nagyon édesek!!! :lol:
Jolka, nagyon csini a pocid, és nagyon szép a babafészek is!!

Móni, örülök, hogy időközben jobb kedved lett!!!

Andi, kis mennyiségben mehet a tej!

Én egy kicsit kivagyok most, egyrészt Geri éhségsztrájkot tart, tegnap semmit nem volt hajlandó enni, pedig már a mohai mannát is lehoztam neki az égről, és hisztizett egy csomót, tuti azért, mert éhes volt. nem tudom mit csináljak vele. Ma megette a reggelit, de csak azért mert elfelejtkezett magáról, és közben a Teletubbiest nézte.....de már előre félek az ebéd, vacsitól. Ha így megy tovább éhen hal! Anyukám, meg totál kiakaszott tegnap...szal nekem nagyon "jó" napom volt. na nem akarok untatni ezekkel senkit...

Kép

Kép
katherina

Ja, és Timi! ne foglalkozz annyit azzal afp-vel, sok országban már nem is csinálják annyira elavult. Az is lehet, hogy éppen rosszkor vették le. Gerinek is nagyon alacsony volt az AFP-je, és az UH-n meg cisztát találtak a koponyájában, aztán azt egyik doki látta, a másik nem, halálra voltunk rémülve, aztán lett egy szép egészséges babánk!

Szóval no para, Bibi egészséges, gyönyörű baba lesz :wink:

Kép

Kép
katherina

Andi a lista (szomszéd-barátnő):

NEM szabad:
- "K" betűsök: kelkáposzta, karfiol, karalábé, káposzta, zeller
- hüvelyesek pl.:bab
- erősen fűszeres
- koffein
- "kismagvas gyümöcs": eper, kivi (ez alergizálhat)
- rostoslé
- narancs
- paprika
- paradicsom
- uborka

(utóbbi három hol a nem szabad, hol a módjával kategória alatt van különféle listák alapján)

Szabad:
- krumpli
- savanyított tejtermék (joghurt, kefír, sajt)
- "rántott leves":kömény, tojás, krumpli - elvileg tejserkentő
- főzelék
- "zöld" zöldségek
- hús, de inkább nem annyira "nehéz"
- szürt levek

Elég uncsinak tűnik elsőre!

Jutta

KépKép
jutta

Kat
összesen 4 afp vérvételem volt :? az utolsó lett 3 markeres ahova minden tényezőt beleszámoltak az 0,7 valamennyi lett az se túl jó,de már határértéken belül volt,az első 0,33 volt szóval :evil: az biztos ,hogyha Bibi egészséges lesz beírom az afpés topikba ,hogy egy nagy ..
na megyünk a tuskóba
Vendég

Timi! nekünk Gerivel az Istenhegyi úton csináltak Qurtett tesztet, biztos ismered. Ott mondták, hogy az AFP már elavult, bár benne volt ott is az AFP is, de nem csak azt nézték. Ne izgulj feleslegesen!!! komolyan ! Tudom, hogy ez nehéz, biztos én is paráznék, de tényleg ne izgulj.
Hidd el, hogy nem ezen a vizságlaton múlik. Olvastam már sok olyan kétségbeesett anyukákról, ahol aztán tényleg minden ok. volt a vizsgálatok alatt és mégis....

Nálad meg fordítva lesz! Maja egészséges, és Bibi is az lesz, és kész!!!! :wink:

Kép

Kép
katherina

Sziasztok!

CIRIPKE, GRATULÁLOK MARCELL MEGSZÜLETÉSÉHEZ!
GYORS FELÉPÜLÉST, SOK TEJCSIT ÉS KITARTÁST A 3 GYERKŐCHÖZ :lol:

Tegnap megvolt a kiruccanás. Ádika, végig aludta az oda vissza utat az autóban. Éjjel meg éjfélig bömbölt, de aztán jó fiú volt és 3.30-ig aludt. Egyre inkább megy neki ez az éjszakai alvás :lol: ...
Hiába, nagyfiú már. Ma 1 hónapos a drágám :lol:
Jutta: ha írsz Zsunak, légyszi tolmácsold neki, hogy sok puszi és üdv neki is a nemalvós anyukák táborában :lol:
Andi: Hubának meg kiosztom a kakikirály címet, Ádikámé meg marad a pisivitéz, azt nem adom :lol:
A szoptatós étrendel kapcsolatban meg, amit Jutta leírt, meg amitől még fáj a gyerek pocija, ki kell tapasztalni. Egyszóval, igen egyhangú a választék amit megehetünk.
Timi: ne paráztasd magad fölöslegesen! Bibinek semmi baja és ezt nemsokára a saját szemeddel fogod látni! A családodad meg kicsit sz@rd már le! És ne állj nekik vigyázba,így a szülés elött.
Majcika meg épp angyalka korszakát fogja élni, mikor anya kórházban lesz a kistesóval.
Jolka:hogy te milyen türelmes vagy! Egye fene, szülhetsz utóljára :lol:
(én már könnyenb dumálok mi?! :lol: )

És, ha vki szülni indul, nekem is jöhetnek az sms-ek !Szívesen leszek hírhozó. Majd elfórumozunk mi ketten Andival a jövő héten. :lol: Igaz Andi?

Kép
Kép
gabcii

Jaaaa, és épp most akartam megköszönni Ciripkének a böfis tippet.
Azt hiszem, az általa ajánlott taktika jött be nekünk leginkább.
Elég sokszor sikerül így böfiznie Ádinak.
És képzeljétek! Egyre ügyesebben szopizik. Gyakran van úgy, hogy félre is nyel, annyira eszik :lol:

Kép
Kép
gabcii

Hajni!
En is sok szeretettel gratulalok Lillahoz! Pont Merleg lett a kiscsaj! :) Sok oromet benne!
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Andi!

Utánanéztem a szoptatás és evéd témának, íme a cikkek:

http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=478
http://www.babanet.hu/faq/szoptat24.php
http://www.lll.hu/node/11
www.drambrus.hu/download/20.rtf

ezek többsége azt írja, hogy NEM kell semmilyen diétát tartani, és a régi hagyományos tiltólisták feleslegesek, ellenben egészségesen kell táplálkozni!

Na most légy okos! :wink:

Jutta

KépKép
jutta

Jutta

KépKép
jutta

Mi ez a pangás ma?
Mindenki szülni ment?
Jolka: változatlanul nagyon helyes kispasi Manó!
A pocid is szép, nem is túl nagy.

mai Ádi képek: Kép

Kép
Ennyire kell a cumi

Na,lépünk Tecsózni. Este azért benézek, hátha vki idetévedt.

Kép
Kép
gabcii

Hát ma még nem szülök.... majd egyszer... tulajdonképpen nekem még lenne 3 hetem, nemtom miért sürgetem ennyire...
De amikor látom ezeket a képeket, akkor én is annyira, de annyira szeretnék már..!!!!

marek

Sziasztok!
Nálunk nagytakarítás van... én csak szemlélődöm...qrva idegesítő! Na mindegy!
Kat, úgy látod jobb a kedvem? Hát... Na mi van az éhezőbajnokkal? Evett már valamit?
Timi! Hagyd a csudába azt az afp-t! És komolyan, a magzatvízvétel túlélhető dolog (lsd. Zsu és én), aki legközelebb bizonytalankodik gondoljon erre! De Te mostmár ne gondolj ilyenekre!
Gabcii! Édespofa nagyon Ádi! És Te már így szaladgálsz vele! Anyám, ez igen!
Andi! Esküvő? Meg mittudomén mi? Az ikreseknek mióta van ennyi idejük? :shock: :lol: Valamit Te tudsz, amit én (esetleg mi?) még nem! Áruld el a titkot! :shock:
Marek! Komolyan szülni akarsz már? Nem ráérsz? Annyi idő van még! Én pl. örülök, h Jankának is jó benn és nem készülődik még ki. (Remélem!) Holnap mész a védőnőhöz? :shock: Tessék elmenni!
Jutta! Öccccsssém! Már a fűszellőztetésnél is kapkodtam a fejem (Te, és angolok ehhez mit szólnak? szerintük csak nyírni kell, nem?), de ez a mit együnk gyűjtemény veri f*sza (annál is inkább, mert nekem nincs időm most keresgélni, de Te megtetted! nagyon köszike!).
Becka! Te hogy állsz?
Adri! Neked is magas volt a vérnyomid? És levitte valami? Vagy csak úgy?
Jolka! Manó egy huncut kismanó, ahogy elnézem! És mit izélsz itt, nagyon jól nézel ki!
Jaj, én is ígértem képet, na meg is kapjátok, csak jussak el odáig!
Na és persze nagyon várom Zsu, Hajni, Ciripke szülésbeszámolóját és a képeket!
(Mi az hogy kevés fiú van? Ti itt a végén mind fiút vártok, nem Jolka?)

Kép
ermoni

Hát, ha itt ilyen nagy a csend, akkor el.... :arrow:

Kép
ermoni

Ezt kaptam, ha valaki még mindig bizonytalan...
http://www.szulokhaza.hu/magazin/cikkek ... ivalok.htm

marek

Móni
Jön Bálint, amikor jönni akar...csak ez a vérnyomás idegesít, meg itt a végén már majdnem mindenki ilyen türelmetlen...vagy nem???

marek

Sziasztok, még egyben vagyok. Kb. fél óra volt, mire végigolvastam a topikot azóta, hogy nem jártam erre. Ma voltam CTG-n, kedden újra kell mennem, akkor ügyel majd az orvosom, megbeszéljük, hogy hogyan tovább.. Nagyon tele van a sok-sok "hülye" kérdéssel a hócipőm, hogy mikor szülünk már??? :evil: Ma nagyon nyűgös vagyok, úgyhogy lefekszem aludni. Aki még ma szül, nagy drukk!

KépKép
becka

Ádámnak boldog hófordulót!!!!! tyűűűűűűű
egy hét múlva mi iiiiis :wink:

Jutta, köszi a linkeket. bár még nem néztem meg egyiket sem, de ami késik... de asszem, maradok a követhető és tartható "mindent mértékkel" hozzáállásnál :lol: kinek mi kényelmes, ugyebár...

Kép
an°°di

Sziasztok!!!!

Naaaaháááááááát egy BABA!! GRATULÁLOK CIRIPKE!!! sOK BOLDOGSÁGOT A KIS KUKISHOZ!!!!

Húúú, ma kicsit hosszúra sikeredett a nap... Mindenhol voltunk és egész nap iciri-piciri görcsöcskék tarkították ezt a szép szeptemberi délutánt :shock:

Jutta Van még időnk persze, de azért azt a szerdát bevállalnám, nem duzzognék nagyon :D Érdekes ez a "fű" dolog , legalább ezt is tudom! Majd anyósomnak javaslom, hogy inkább füvet szellőztessen a szája helyett... :lol:

Ermoni Nekem csak úgy magától felment vizesedés kiugró hízás (toxémia egyéb tünetei nélkül), aztán ahogy megmutattam magamat a dokinak elmúlt! :) Sok sétát javasoltak rá. És ennyi! Remélem Nálad is renbe fog jönni!! Biztosan sokat idegeskedsz, idegi alapon is fel tud menni, de ezzel nem mondtam újat. Csak azért írom ,mert magamon látom, hogy ez ez "idegi alapon" dolgok mennyi mindenre vannak hatással.

Gabci Nagyon éééédi Ádi! Jó Tescozást, bár gondolom már végeztetek. Mi is tegnap jártunk arra, kötelező volt beugrani egy somlóiért és ha már ott vagyunk még ezt is azt is..... Jó kis esti program, szeretem, most még.... :)

Marek Nem történik semmi, hogy átkérted magadat ma estére??? Én is éjszaka szeretnék majd menni. Majd, egyszer.... :roll:

Na, szóf.sást kaptam, befejezem. :wink: Holnap irány a doktorbácsi, remélem minden okké lesz!

Jó éjszakát!!!
Vendég

Jó reggelt!!!
Öt óra óta eléggé rendszeres (kb. 12 percenként) keményedéseim+görcseim vannak....azért még nem indulunk el, mert még csak 6 óra múlt, még bármi lehet. Tegnap úgy feküdtünk le apukával, hogy akkor most éjszaka megyünk, de most attól tartok, hogy ezt szépen bemeséltük magunknak és vaklárma az egész :lol: :lol: :lol: Szóval most még várunk, mérjük az időt, aztán majd meglátjuk.
Ha van valami szólok, bár szerintem még nem lesz...

marek

Most már nem fáj, csak baromira bekeményedik minden 10. percben :cry: Pedig azt mondta a szülésznő, hogy tudni fogom, ha menni kell, de én ebben nem annyira vagyok biztos :shock:

Adri
Nekem magas a vérnyomásom, nem Móninak. Nekem is 139 maximum...de azért ma elmegyek a védőnőhöz, viszek neki egy kis pisit...

marek

Jó reggelt!

Marek!!!
Hogy Álltok? Fájások? Írja, ha van türelmed, és még otthon vagytok. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Hát, ha a keményedés is rendszeres. :) :wink:

Én sem tudom, hogy fogunk indulni. Manóval egyszerű volt, elfolyt a magzatvíz. :)

Gondolok ma rád...! :) :wink:

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Még maradunk is egy pár napig... :lol: Már keményedések sincsenek... :cry: De ez kinek volt jó???? És most már komolyan nem tudom, hogy honnan fogom tudni, mert öttől fél hétig 12 percenként voltak görcsök, aztán pedig fél nyolcig rendszeres keményedések...Szóval a rendszeresség szépen megvolt, csak elmúlt... :shock: Most meg szédülök, hányingerem van a változatosság kedvéért...ilyen se volt még... :roll:
Na jó, letusolok aztán elmegyek a védőnőhöz.... De jövök még vissza, ez nem az a nap amikor én szülni megyek :lol: :lol: :lol:

marek

Marek???
Kérünk vmi helyzetjelentést!!
Tényleg, tegnap nem szült senki? Nahát, nem ehez vagyunk mostanában szokva!

Tegnap a nagy ebédelés után, még a szomszédéknál vacsiztunk, mert oda is jöttek barátok... szerintetek hányszor kérdezték meg, hogy nem érzek -e semmit? (de itt halkan magamban egy 8 fős társaság közepén megszülök... vagy mire gondoltak???)

Gabciii, boldog hófordulót a nagyfiúnak, nagyon édes!!

Móni, szerintem ha a Szabolcsban szülsz te is pár napra irasd be Jankát a csecsemősököz, jól benevelik a 3 óránkénti szopira, onnatól csak vigyázni kell, hogy el ne rontsd a gyereket!! :lol:
Ja a sok link az baromi hosszú keresgélés eredménye volt.... www.google.com : szoptatás étrend első pár találata :-)
Konkréten 1 perc...
Fűszellőztetést, meg nem gondoljátok, hogy én találtam ki? Mire tartja az ember a férjét és a szomszéd apukát?? Én csak röhögtem amikor meghallottam, hogy szellőztetni kell...

Andi, amikor írtad, hogy mit csinálj, ha még nincs nagy hiszti, de éhesnek tűnik vmelyik gyerek (Huba volt az) írni akartam, hogy NE vedd fel, NE etesd meg, ha egy mód van rá... Tudom, hogy az ember szíve szakad meg, de neked 2 babád van és addig jó amíg ilyen szinkronban vannnak!! Ha vmiért eltolódik a kajcsizásuk, akkor egy perced se marad és szétcsúszol... mi a kis szoló babákat elkényeztethetjük (bár az se kéne) de az ikrek azok más téma... neked eddig mázlid van, szerintem ne rontsd el!!
(lehet, hogy szívtelennek tűnök, de 2 picivel szerintem tényleg nagyon szét lehet csúszni és az nekik - neked sem jó)
Andi, a linkek zanzában kb az amire magadtól gondoltál! :wink: :lol:
Inkább szoptass vagy pihizz mint hogy ezt olvasgasd, ha magadtól is ilyen jók a megérzéseid!

Becka, na azt elhiszem, hogy neked már nagyon szülhetnéked van, és hogy a hócipőd tele a kérdésektől... mintha tőled függne, ill. nem te is azt várnád már de nagyon...

Adri, a kicsi görcsök? Na azért az már vmi!! Doki után kérünk beszámolót!

Marek jó a link, páromnak átküldtem e-mailben... úgyis neki kell intézni...

Na megyek tejeskávézni! :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Marek, kedves férjed otthon van még?? Szülésznődet hívtad már?
Mostanság mondták nekem, hogy az eleje nem biztos, hogy nagyon fáj, csak rendszeres és vmi olyasmit még hogy felülről (poci teteje) vándorol a fájás lefele ilyen hullámot leírva és kb fél később 1 percig tart maga a fájás!! (na ezt nem pontosan értem milyen lehet, de ezt mondták, meg hogy majd felismerem... én se vagyok biztos abban, hogy tényleg felismerem majd!)

Jutta

KépKép
jutta

Ja látom írtad, hogy elmúlt!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!
Adri! Tényleg Marek a magasvérnyomású, csak gondoltam, h tudsz neki tanácsot adni! És írd meg mi volt a dokinál!
Marek! Várjuk mi volt a védőnőnél! Sztem semmi... :roll:
Jutta! Nekem most arra sincs időm, h válaszoljak az e-mailekre, nem hogy keresgéljek! Így nekem tényleg időt spóroltál meg!
Hát csajok, pórul jártam. Asszem megfáztam! Már este is éreztem, h kezdek sz*rul lenni... folyik az orrom, tüsszögök, fáj a torkom, a fejem... Szal kivagyok! Így műtét előtt f*sza!
Már túl vagyok egy citromos teán, egy marék vitaminon. Mást nem merek beszedni, mert szedem azt a qrva antibiotikumot is! Márcsak holnap kell!
Amúgy tudjátok, h szerdán jön valami hideghullám és telihold is lesz? :shock: Mi lesz itt :roll: :lol: ?

Kép
ermoni

Ja, és én kivárnám a 39. hét végét! :lol:
Ma adom át a meló egy részét és még a könyvelővel is beszélnem kell! Szal mára is van dolgom! Szuper! :roll: :?
Jók legyetek!

Kép
ermoni

Móni, Ciripkére emlékeztetsz... pénteken még nagykerben volt... és a szülés 3 programját húzta keresztbe! :lol:

Ja ha szombaton még egyben... akkor lagziba megyünk... bár, hogy mit veszek fel???

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok, mára kicsit lehiggadtam. Tegnap-tegnapelőtt túl sokan kérték szinte számon, hogy miért nem a szülőszobán vagyok, az az érzésem támadt, hogy egyáltalán hogy képzelem, hogy még nem szülök??! :shock:

Jópofa család és barátok, vagy én vagyok már most túlérzékeny. Szóval azt gondolom, hogy Levi baba nem siet, lehet, hogy magától nem is fog elindulni. Elképzelhető, hogyha nem indítják el, akkor egyben maradunk örökre. :wink:

KépKép
becka

Sziasztok!

Megokosodtam a védőnőnél.... :shock: Elmondta mire számíthatok a szülésnél...Most inkább nincs is kedvem hozzá :lol:

Bocsánat Marek, én azt hittek Móninak van vérnyomás gondja.

Jutta Én is lassan már a függöny felé kacsingatok, hogy magamra tekerem, az legalább körbeéri a 110cm-es pocakomat. Egy jobb sötétítőfüggöny jól szolgálhat esetleg....

Álmos vagyok! A férjem annyira horkol, nemhogy aludni nem lehet, de még a TV-t sem hallom :? Megpróbálom most kicsit kipihenni magamat, ameddig nincs itthon. Mondjuk, ha jobban megnézem fel kéne vegyem a harcot a porszívóval is.... Khm...

Szép napot!!
Vendég

Sziasztok!

Lám nem jövök pár napig és lassan mindenki babázik. :lol:

Zsu, Hajni, cirpike: Hatalmas nagy gratu nektek. :) Sok tejcsit, egészséget és boldogságot kívánunk mindenkinek!!!

Mást nem tudok írni.

ja andi asszem te írtad a tejes kérdést. Sima bolti tejből fél liter, házi teljes tejből 3-4 dl. Savanyított tejtermékekből korlátlanul.
Szoptatós tejserkentő teakeverékkel óvatosan!! Ne egy bögréhez egy filtert, hanem egy, másfél liter vízhez egy filtert, mert görcsöket okozhat a babánál. Rostos gyümileveket ne, de szűtreket minden mennyiségben. Nagyon jó tejserkentő a szűrt almalé.
Haspuffadásra babáknak infacol nagyon jó ( bár baromi drága ), meg az espumisan csepp. Ez utóbbival is vigyázni kell mert ez is okozhat görcsöket. Espumisant mi úgy használtuk, hogy 20 cseppet reggel és 20 cseppet délután este felé.

Asszem ennyit akartam. :) Bocsi a szófosásért, csak hátha segít vkinek. :)
Na megyek. Puszi mindenkinek. :)

Ritáék. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Halihó
Voltam a védőnőnél... vérnyomásom tökéletes, vizelet rendben, vizesedésre gyümölcsnap szerdán....azt hogy lehet kibírni??? :shock:
Fájás nincs, keményedés van, szerintem holnap se szülünk, úgyhogy aki gondolja, nyugodtan... :wink: Egyébként én is láttam, hogy hidegfront, meg minden jön, na majd az megsürgeti a babákat... :lol:
Ja, a férjem reggel mondta, hogy negyed nyolcra döntsem el, hogy szülünk vagy nem, mert neki akkor indulni kell :shock: :lol: :lol: :lol: Jó fej...mintha azt olyan egyszerű lenne eldönteni. Mér nem tud egyszerűen elfolyni a magzatvíz??? Az legalább egyértelmű, bár amilyen béna vagyok, én akkor is azt gondolnám, hogy bepisiltem :oops: :lol: :lol:

marek

Marek, tök jó hogy akkor nincs gond a vérnyomásoddal!
Én is hasonlókon agyalok, hogy honnan tudjam, hogy ez most a szülés, vagy csak jósló!! No és szóljak időben a páromnak, ha haza kell jönnie, mert az is 40 perc, meg a kórházba bekeveredni is 25-30, tehát ha riasztom, onnan még több mint egy óra, míg beérünk... Bár azzal nyugtatom magam, hogy egy fél óra úgyis lesz mire összekapom magam (bedobálom a maradékot a pakkba, felöltözöm) és utána már pár perc múlva itthon is van. Na majd meglássuk! Ma nem kellene szülni, mert este 7-kor még megbeszélése van. Reggel megkértem, hogy beszélj le a kiscsajjal, hogy ezt vegye figyelembe!

Rita, Andi, Gabcii most úgy irigyellek Titeket, hogy ezen már nem kell agyalnotok!!

Adri, a függöny nem is rossz ötlet, tök szép narancssára sötétítők vannak a nappaliban, én választottam őket, tuti jól mennének vmi sminkhez!

Becka, kitartás!! Lassan csak lesz vmi, ha meg nem akkor indítják és kész... család meg nem gondolja végig, hogy már unod ezeket a kérdéseket és csak izgatottak ők is! Nem tudom mit gondolnak amúgy, hogy ez tőled függ, vagy bármi plusz információd van? Szeintem rájöhetnének, hogy aki a legfeszültebben várja a gyereket az Te vagy!!!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

:lol: :lol: :lol: Marek!
Amikor nálam elfolyt a magzatvíz, én tényleg azt hittem, hogy csak pisi lehet, csak megnyomta a hólyagomat Manó. :D Gondolom ezzel akartam nyugtatni magam, hogy még nincs itt az ideje. Akkor sem sürgettem a szülést. :D

Viszont én mindennel kész vagyok.:) Rend van, kivasalva, na jó a következő adag szárad. De már a táskát bepakoltam, sőt már a fogkefém is ott virít. :) Már így mentem nst-re. Minden ok. A doki megvizsgált, mondtam, mintha folyásom lenne, vagy szivárog a magzatvíz. 4cm-re ki vagyok tágulva. :D Ha burok reped, akkor állítása szerint hamar meg lesz a tesó. :) Így a pénteki magzatvíz vizsgálatot, szerdára hoztuk. Remélem, segít a hidegfront is. Most már jöhet a TEsó.

Na és ami a lényeg, (Jutta) mérleg lesz a gyerkőc. :wink: Te is ezt akartad ugye? De bevállalnád még a szombati esküvőt? Bátor vagy!

Móni!
Kitartás. Minden melóval végezni fogsz időben. És péntekre sikerül kikúrálnod magad. Janka pedig biztonságban van odabent, de kint is az lesz. :wink:

Gabcii!
Köszi a dicséretet.
Nektek meg nagyon örülök, hogy ilyen jól alakul a szopiztatás. Ádi baba, továbbra is tökéletes!

Andi!
Nyugodtan egyél tejbegrízt. Anno én is hallottam, hogy mértékkel kell inni tejet. De a mai tejek, már annyira hígítva vannak, hogy nem okozhat gondot. Amikor Manót szültem, egy kismama naponta legalább egy doboz tejet ivott meg, semmi bajuk nem lett.
Hogy miért tilthatják a tejet? Talán azért, hogy nehogy allergiát okozzon? Többiek? Szerintetek?
Mindent meg lehet enni, amit megkívánsz, a szervezeted úgy is jelez, mire van szükséged. Próbálkozni kell, tényleg. Van akinek még a töltött káposzta sem okoz gondot.

Becka!
Nálam elég türelmes a család, környezet. Vagy már nem foglalkozok vele. Sokszor én is úgy éreztem, mintha azt gondolnák, hogy én vagyok a hibás még nem szültem meg. Ilyenkor azt hiszik. hogy visszatartja az ember?
Pedig én aztán nem kímélem magam, állandóan mozgásban vagyok, még sem jött meg idelőtt a TEsó.

Ma itt voltak Anyósomék. Minden jóval elláttak minket. Megkérdezték, hogy vagyok? Anyósom kérdezte, hogy nem félek-e, egyáltalán nem voltak tolakodóak, sőt.... Mindenesetre jól esett az érdeklődés. Jó lenne, ha mindig ilyen lenne a hangulat. :)
Azt viszont mondtam nekik, hogy, ha lehet semmit se hozzanak a kórházba, legfeljebb vizet. Ja és ma szóltunk, hogy kikérhetnék a házasságit, már azt is hozták magukkal. :wink:

Na most én kaptam szófosást, de kitudja meddig. :)

További szép napot nektek!

Ja Andi!
A párod már leírta a szülésed történetét, ami nagyon jó sikerült. :wink: De azért én még kíváncsi lennék a Te szemszögedre is. Persze, ha lesz rá egy kis időd.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok, valószínűleg bennem van a hiba, türelmetlen vagyok. Persze, hogy már egyre kiváncsibban és izgatottabban várom a kisbabánkat, látni és érezni szeretném. Mindenki úgy néz rám, mintha ez nem így volna és nem akarnám őt "kiengedni". Legalábbis így éreztem hétvégén. Néznek rám, hogy mostmár mondjam meg, hogy MIKOR? Ez tud felbosszantani, nagyon.

KépKép
becka

nahát, azért eltelik rajtam a nap anélkül, h unatkoznék. írhattam volna előbb is, de ma is itt volt anyukám: szuper kakaspörköltet hozott, rebarbarát és isteni nagymamám-féle almás sütit. a tegnapi éjszakánk egész csendesre sikerült, mivel Petrát bebugyoláltam és beyomtam a szájába a cumit vigasztalásképp a fél 3as kaja után. el is aludt azonnal. Huba sírt picit hajnalban etetés után, de nem emlékszem, miért is. :? ma pedig kisangyalok: kaja, böfi, kaka, pisi pelusban, voltunk lenn 20 percet levegőzni is, mosás is kész, anyu kiporszívózott, kicsit főztem is, fejtem is, vasalást is megcsinálta anyu, míg én gyógyszertárban voltam... irtó tevékenyen telt eddig a napunk. most azonban leállok, és a következő (n-f6os) etetésig alszom egyet.

Csajok, köszi a sok-sok infót a szopis ételekkel, és főleg az italokkal kapcsolatban. asszem, akkor szoptatós tea max másfél liter egy nap, vagy akkor inkább koffeinmentes vörös tea. meg a szűrt alma.. azt régen szerettem. ja, és víz, persze...

Marek, örülök, h toxémiának se híre, se hamva! :D

Jutta, Adri! hajrá függöny!!! :lol: tudtam, h le kellett volna védetnem ezt az ötletet ;)

Móni, ikreseknek akkor van ennyi idejük, ha 1) 2 hétig kórházi napirenden voltak 2) ha vannnak lelkes nagymamák kéznél bébiszittelni 3) ha iszonyatosan nagy mázlijuk és két jól alvó gyerekük van :D
jobb a kedved?

hidegfront? ajjaj. na, most ugrik a majom a vízbe... kíváncsi vagyok, h hogy bírják az időváltozást kinn...benn nem volt vészes, inkább a melgre nyomultak, ha jól emlékszem.
na, tényleg el, mert vár a kanapé meg a párnák.
:arrow:

Kép
an°°di

Becka!
:D Nem sokára itt lesz Levi baba.
Ma mesélt a Dokim egy vicces történetet, még a profja mesélte anno. Hogy egy bácsika felessége, már 2 hete meg kellett, volna, hogy szüljön, de semmi. A prof azt ajánlotta, hogy a séta beindítja a szülést. Na a bácsika Debrecen egyik végéből a másikba hurcolta a felségét. :D 2 nap múlva meg is szült.
Hajrá, menjél sétálni. :D

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Andi!
Ihatsz még alkoholmentes sört is. :) Timi már jó páx ajánlotta már. Tényleg kiváló tejserkentő. Én is azt ittam. Most is a hütőben figyel a Buckler. :wink: Ez a legfinomabb, szeritnem.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Végre itthon! Megjártuk a dokit. Egy centire vagyok kitágulva :shock: Határozottan felszólított, hogy csomagoljam össze a pakkot, ha eddig nem tettem volna meg. Azt mondta, hogy ez jó, hogy szépen lassan tágulok, legalább annyival előrébb leszünk és nem egyben kell kiszenvedni. Hááát.... Szóval elkezdődött! :D Aztán lehet cipelem még vagy 3hetet :)

Jolka Tyűűű de belehúztál! 4cm??? Az nem semmi! Akkor én csendben is maradtam az egy darab centimmel :oops: :D És még szerdán vizsgálatra mész?? Én ezt nem értem! Neked akkor nem kéne már kórházban lenned és szülni? :) Vagy hogy megy ez? Nagyon izgiiii! Drukkolok!!

Na megyek és megsétáltatom kicsiny ebemet! :D
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?