Új privát üzeneted érkezett!

Kryss!
Köszi a tanácsot, én is hasonlóan próbálkoztam.
Ma még nem harapot meg, remélem, hogy leszokott róla.

Kataa!
Balu súlyával nem szokott gond lenni.
De szeretném, ha 9 hónaposan már kevesebbet szopizna, és több kanalasat enne.

Képzeljétek Balu étvágya tegnap egyéni rekordokat dönötgetett. Mindkét étkezésére normális mennyiséget (kb. 3/4 üvegnyi) hamit evett.
Biztos sejtette, hogy ma mérésre megyünk, így rákapcsolt.
Kicsit tartottam tõle, hogy fogyott az egész havi rossz étvágya miatt, de 10,1 kg lett, ami 20dkg gyarapodást jelentett. (Bár mérés elõtt jól bekajált. Kép )
Szóval mi is átléptük a 10kg-ot.

Rit!
Lehet, hogy én is beruházok egy ilyen szandira Kép.
Most Cassone szandim van, de nem szeretem, mert mindig beleizzad a lábam.

Pszi és Balu (9 hónapos)

Ma voltunk mérésen.
pszi

Judy!

A másik topicból (friss babák) Manó2 is épp gyereknapon lesz a kolpingban a férjével meg Dorottyával. ezek szerint találkoztok.KépDe jó nektek.

Kataa!

Persze Big, nem maxi, énis arra gondoltam.Kép Biztos jó az is. tényleg pofátlanul drágák ezek a székek. Azt hiszem még az is különbség hogy a big-nek csak a háttámlája dönthetõ, a dolce vita-nak meg az egész ülés, az alja is. De igazából nem vizsgálatm meg õket.

Segítség, én nem tudom megnézni Parazita profilját, pedig nagyon érdekel a szandál!

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Forti!

Hívtam a mega toys-t d enem veszik fel,csak a gép ha holnap du nem lesz ilyen borzasztó idõ akkor megyek újpestre nõgyogyihoz és akkor benézek a mega toxysba.

Manó

KépKép
manó

Kataa!

Most már belezavarodtam. lehet hogy van brevi big és maxi is, és az két külön szék.KépKépKép Csak mert láttam hirdetést brevi maxit is. na mindegy.KépKépKép

manó

KépKép
manó

Helló!

Na ma megjártuk a fül-orr-gégészetet, mert tegnap este nyomásra érzékenynek tûnt a füle. De már akkor olyan nyügös volt, hogy mindenért sírt, úgyhogy megbízhatatlan volt ez az eredmény. Ma reggel is érzékenynek tûnt. Gyorsan telefon a háziorvosnak, utána elrepültün mégnézetni. Szerencsére semmi baja a fülének, torka továbbra sem piros, viszont reggel egy kicsike átlátszó folyt az orrából de említést sem érdemel. Persze a folyton aggódó anyaoroszlán felébredt. Hõemelkedése van, láza már szerencsére nincs.
Képek vannak újak, ha valaki kíváncsi a Gabira:
[url=http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=347&logout=1" TARGET="_top]http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=347&logout=1[/url]

Zita!
Az Azonosító alá írjál Jelszót, mert egyébként hiába csináltad meg a profilodKép nem látja senki így.

Manó, Bringa!
Léci írjátok le pontosan mi is van ezzel az alufóliás dologgal!?!?! Érdekelne, de hiába kerestem vissza nem találtam meg az elsõ hozzászólást ezzel kapcsolatban!

Pszi!
Gratula a 10 kg átlépéséhez.Kép

Az új fogacskákkal gazdagodóknak, és a hófordulósoknak utólag is sok gratula!!!Kép

Bocsi de olyan nyomott vagyok mostanság, hogy csak néha olvasgatok, hozzászólni meg ritkán van kedvemKépKép

sasha és a 3+Gabcsi

Kép
sasha

SziasztokKép

Voltunk ma dokinéninél, és szerencsére nincs nagy baja Gergõnek, csak egy kicsit megfázott. Kaptunk C-vitamint, meg orrcseppet, bár még nem folyik az orra, de állítólag majd fogKép Egyébként elég jól viseli Gergõ, és most napközben is alszik (mostanában nem nagyon szokott).

JudyKép
Gergõ csak így egyszerûen GergõKép

Üdv
Tüni és Gergõ
tüni

Csajok
Nem tudom ti hogy vagytok vele de Alex me mindig 3 orankent eszik,igy 6 etetesre jon ki a nap.Szoval lesz ez meg 4 ora is?/mert megprobaltam hogy kivarok mig ehes de mindig 3 ora 05 perckor mar ordit a a kajcsiert.Ami nem baj orulok hogy jo etvagya van,csak erdekelne.

Pszi
Hat ez igen,talan a huvos ido meghozta Balu etvagyat is .
Sajnos az enyemet is pedig azt nem kene.: )))

Mano
Hat passz,ezt ugy modta haz elado hogy Big Brevi II.Akkor ezek szerint van I. is : )))
En is neztem hasznaltan de ugy is draga volt a jobb minoseg akkor inkabb legyen uj.Ugyis kell majd a kovi babonak is.
JA volt egy ujfajta Bervi is amit nem lehet osszecsukni,na arra volt special ar csak 17e.Na ok de az meg nem praktikus,csak ha iszonyat nagy konyhad van.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Pocok,

Eniko nalunk is felszivodott. Most azt hiszem mar nem varok tovabb, inkabb kersek valaki mast. Kép

Kataa,
nem tudom, hogy fognak-e valaha 4 orankent enni, az biztos, hogy az en lanyom meg nem nagyon birja ki. Igaz, o szopik es az anyatej elvileg konnyebben emesztodik. Hat nem tudom.

Szerintetek normalis az, hogy meg ugyanannyiszor szopizik, mint 2 honaposan? LEirom a napirendunket (amit vagy sikerul tartani, vagy nem), mit szoltok hozza?

Mostanaban 7 elott kel fel, ezert akkor szopizik egyet. A kelestol szamitott 2 es fel 3 ora mulva tizorai, ami csak szopi. Na ebbe bealszik, jo esetben 3 orat. Ezutan elvileg 12-13 kozott ebedel valamikor. Szopizik es benyom 2 dl fozeleket, most mar hussal. Ket ora mulva megint szopizik (ez altalaban 2-1/23-at jelent), majd 4-1/2 5 fele uzsonazzik. AMi szopi es 2 dl gyumolcs. Aztan 6-kor megint szopizik egyet. 7-kor vacsizik, fozelek vagy hazi anyatejberizs vagy anyatejbekukoricadara(ilyenkor nem szoptatom meg, mert alvas elott ugyis szopik megint), de csak egy hete. Erdekes, ezzel nem volt gond, azonnal megevett egy normal adagot, vagyis a 2 dl-t. Aztan furdes es 8 fele szopi, alvas. ejjel egyszer kel, szopik es alszik tovabb. Mindig mas idopontban, de 1 utan es 4 elott.

Szoval en ezt egy kicsit sokallom, de nem tudok mit kezdeni vele. Ha nem szoptatom meg, akkor tepi rolam a ruhat es nyoszorog.

Azt persze nem tudom, hogy mikor mennyit szopizik, van, hogy csak 2-3 perc. Viszont mostanaban mar lecsuszik napi fel dl viz is. Szoval mar nem csak a szopi az innivalo is.

Ja, mindemelett 8550 gram volt hetfon. Ket het alatt hizott 200 g-ot, amit a doki neni keveselt. Azt mondta, hogy ez eppen a minimum es a kezembe nyomtak egy tapszerreceptet. Szoja alapu, mert meg HA-t sem mert felirni a kortortenet miatt.
En nem hiszem, hogy ez keves lenne, mert megiscsak egy 8+ honapos babarol van szo, nem egy 1 honaposrol. Kép

Viszont van egy gondom. A kisasszony nem akar csinalni semmit. Pontosabban ha felultetem, akkor kepes jo hosszu ideig ulni, illetve ha min 45 fokos szogben fekszik, akkor fel is ul. De aztan ennyi. Megfordulni meg tud, de csak nagy ritkan hajlando. Csak akkor, ha valami nagyon erdekes dolog utan akar mozdulni. Megy neki hasrol-hatra es forditva is, de nem nagyon gyakorolja. Viszont mostanaban neha mar almaban is megfordul, szoval ... Talan olyankor nem jut eszbe, hogy inakbb kiabaljon es majd valaki segit neki. De nem hajlando se kuszni, se maszni, se felallni nem probal.

Szerintetek ez ilyen idos koraban gond vagy meg belefer? Mert a doki nenit ez meg nem erdekli. Csak en mar aggodok egy picit, mert a tobbi hasonlo koru baba mar joval elorebb van.

Amugy nagyon jokedvu baboca, mar mondja hogy baba meg pápá es integet ezerrel. Sot mostanaban mar a cicaval probalkozik, de csak egy nagy sziszeges sikeredik egyelore. De az tuti a macsek, mert mindig csak akkor mondja, ha latja es mutogat is ra.

Bocs, hogy csak ritkan jovok es csak ha valami van, de mi is koltozni szeretnenk (kinottuk a lakast) ezert ezt most aruljuk es masikat keresunk.

macsek
macsek

Sasha,
Köszi! Odáig eljutottam, hogy nem lehet látni, de hogy miért... Kép

Macsek,
Újabban Solymi is majdnem 4 óránként szopik megint, mint egy 4-5 hónapos baba. Ha nagyon nyûgös, csak így tudom megnyugtatni. Pedig õ 3x eszik már rendes kaját egy nap, 2x gyümölcs, 1x fõzelék.

Most írok jelszót, remélem, megnyílik a profilom...

Zita
parazita

Na most már mindenki meg tudja nézni a profilt. A búrám helyett egy nagy láb díszeleg benne Kép

Zita
parazita

sziasztok csajok,
nálunk a helyzet továbbra is változatlan: még mindíg piros. sõt szerintem nem is javulKépKépKépKépKépKépKép
most jött hozzánk az egyik barátunk és azt mondja, hogy az õ lányának nem így nézett ki, mikor a vizelettõl bepirosodott a puncija. Dodesznak elég csúnya piros, de szerencsére belül semmi gond, csak kívül + a popsija felé is szépa bõre, viszont a combja punci felõli részei is pirosak. a piros részek duzzadtak is egy kicsit ki vannak emelkedve a bõr síkjából. teljesen kétségbe vagyok esve, holnap elviszem bõrgyógyászhoz, remélem fogad beutaló nélkül. szerintetek mehetünk?? mert a dokinénink nem küldött oda, de a multkori mégjobban pirosító popsikenõcs után nem is bízok benne..... mellesleg, ha kiderül, hogy más a gond, megyek és beolvasok neki, de azt nem teszi zsebre, amit akkor kap!! mert, hogy épp csak ránézett és már írta is azt a vacak kenõcsöt Kép

hogy jót is mondjak, kaptam a kicsi lánytól egy csodás névnapi ajándékot: a babakocsiba kapaszkodva felállt!! utána rugózgatott is, közben sikongatott + nevetgélt. olyan édi!!! Kép

Judy: köszi szépen!! amúgy ritka érdekes névnapom van: eddig már irtó sokan felköszöntöttek, többen, mint az utóbbi években, és olyanok is elõkerültek újra, akikrõl már tök rég nem hallottam. De olyan jóóóóó!!!

manó
szerintem még nem most dõl el, hogy milyen kezes lesz, de az a jó, ha mindkét kezét egyformán fejleszted.

pszi
hajrá szandi!! lassan rendezhetünk egy teva talit is?? Kép

macsek
szerintem semmi vész. mindenki egyénileg másként fejlõdik. a barátnõm lányai (mondjuk ikrek) másfél éves korukban kezdtek mászni, viszont a beszédben elõrébb voltak mint mások. Mára (most elsõsök) meg teljesen egyformák kortársaikkal.

Kataa
nekem ha jó idõ van, van hogy 4-5 óra is eltelik két etetés között. Most, hogy lehûlt a leegõ, ismét jobb az étvágya. Viszont mióta éjjel álmában is forog, sõt gyakrabban ébred (3x), mivel álmában négykézlábra áll - és attól felébred, szóval ezóta többet eszik éjjel, mivel csak kajálással tudom visszaaltatni. Én meg már reménykedtem, hogy lassan át kéne aludnia az éjszakát, de most rosszabb a helyzet, mint újszülött korában.Kép sebaj, egyszer csak javul Kép

na megyek, játszunk egy kicsit + lassan jönnek a haverok dumcsizni + sörözni egy kicsit KépKépKép
izguljatok értünk punci ügyben!!

Rit és Dodesz

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok,
Ma akkorát sétáltunk ebben a ramaty idõben, hogy csuda. Felraktam a babakocsira az esõvédõt, Lili pedig vagy 2 órát aludt így alattaKép.
Tegnap voltunk egy bababoltba és Lili meglátott egy óriás plüsfigurát, hát szinte alig lehetett onnan elvonszolni. Végig beszélt hozzá és nevetett neki. Mondtuk is apával, hogy gyerek napra veszünk neki egyet, de a micimackós tigris kellene, mert mindenhol csak annak nevet, õ a kis kedvencKép. De vajon hol lehet ilyet kapni?

Kryss,
JaaaKép! Azt a fajta rizst ismerem, azt hittem, hogy otthon készítesz neki valami rizses bigyót.

Forti,
Képzeld ma sem volt kaki, pedig reggel õszibarackot kapott, ebédre pedig paradicsomos krumplit, még sincs semmi. Mondtam is apának, hogy ami itthon van még banán, egye meg õ.

Pocok,
Még most is jársz varrni az Ady-ba? Ez valami tanfolyam? Mi az Árpád ÜH-hoz vagyunk közel.

Nyuszi,
Nagyon édi a kép Emirõl!

Panda,
Gratula a párod szigorlatához.

Manó,
Lili meg mindig (de már hónapok óta észrevettük ezt) a jobb kezével nyúlt a dolgokért. Tapsolni is úgy tapsol, hogy tartja a bal kezét, és a jobbat ütögeti hozzáKép. Szerintem ezek még alakulhatnak, de egy jelzésértékük azért van.

Judy,
Állítólag vasárnap már 28 fok lesz, fürdõrucit nem otthon felejteniKép!
Én a Fiatokról hallottam sok jót (ár-érték viszonylatban), viszont nekem a Citroenek tetszenek nagyon. Ha lenne rá pénzem egy C3-ast szereznék be.

Macsek,
Szerintem örülj neki, hogy ilyen jó étvágyú a pöttömkédKép. Lili is eszik most már 3x egy nap és mellette rengetegszer (6x tuti) szopizik minden nap. Igaz õ éjszaka nem eszik. Inni õ is iszik, kb 1 pohár vizet naponta, de amikor azok a nagy melegek voltak 2 is lecsúszott.
A mozgással kapcsolatban szerintem ne aggódj, Lili másfél hónapja kezdett el mászni, addig csak fordulgatott. Most pedig már áll egy kézzel kapaszkodva. Én is sokat aggódtam miatta, de most már beláttam, hogy nem kellett volnaKép. Az ülést sosem erõltettem, én sohasem ültettem fel. Így mikor felült magától, egybõl olyan szép egyenes háttal csücsült, hogy még a doki is megdicsérteKép.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Hali!

Macsek!
Kb ugyanúgy néz ki a mi napunk is evés ügyben, csak az én fiam a 3 órát két részletben alussza le. Délelõtt 9-10-fél10. meg 2-4-ig... lehet hogy ez 4 óra is megvan, meg ha 1 dl megeszik valamilyen fõzelékbõl már boldog vagyok... A banán más tészta az csúszik bármikor bármennyi. Ja és még kel éjjel is és csak cicin alszik vissza, meg napközben is úgy alszik el, tehát az még vagy 3 potya kajálásKép

Zita!
A te lábid van a profilban?Kép JópofaKép

Na hogy híreket is mondjak!
Voltunk ma reggel a fülészeten. A füle szép, a torka sem piros, szóval ez eddig nagyon jó hír. De akkor mitõl volt a láz és mitõl van még mindig hõemelkedése? Mindenesetre mostmár a fogakra is gyanakszom, bár átlátszó kezdett folyni a nózijábólKép Ma már 2x kellett szívni, mert folyt neki, lehet elég lett volna ha csak megtörlöm, de nem mertem nem szívni. Mindig a hörghurut jut az eszembe ami miatt 4 hónaposan kórházba került.Kép szóval inkább szívtam , nem nagy mennyiség és a légzésben nem zavarja szerencsére.
MásKépKép Gábor néha felül hasizomból, ha fogom a bokájátKép Max 2x csinálja meg egymás után, utána már elfárad, meg ma 1x felült hasonfekvésbõl. Iciripicirit segítettem neki, a lábfejére tettem a kezem, de valahogy azt hiszem anélkül is sikerült vona neki, mert ma egész nap azt a befordulást gyakoroltaKép Hason a feneket fel, oldalra dönt, test feltornázása kézzel és csüccsKép Ültünk a földön az ággyal szemben. A Gábort az ölembe ültettem, vagyis a lábszáramra, úgy hogy a lába a szõnyegen pihent. Simán felpattant az ágyhozKép Mint amikor valaki a székbõl lendületbõl felállKép Ez nagyon tetszett nekiKép Többször is felpattantKép

Na ennyi máraKép Sziasztok!
sasha és A 32 hetes Gábor

Ja Beszti tényleg rég nemírt vagy csak nem tünt fel a hozzászólása?

Kép
sasha

Alex debutalt az etetoszekben es amig mi ettunk nagyon jol elvolt bene,igy mar nem kell mindig hordozoba tenni ha a konyhaban akarom magam mellett tudni.
MA max egy orat aludt reszletekben,ezt megfejelve ma 9-ig itt jatszott pedig mar leragadta szeme.

Macsek,
Na akkor ugy latom ti is egesz nap esztek.: ))
Mara tapi keszites is mindig mosogatassal jart,dem ost hogy fozok is neki ez mar kulon jo. : ))Persze nem panaszkodom: ))
A mi dokinenik elfogadja hogy Alex 40 dgk-ot hizik altalaban.
Ne aggodj tuti Ok a kiscsaj.En mit szoljak het honapos volt hogy hatrol hasra fordult.Azota mar kussza korba a szobat es porog egyfolytaban,de nagyon lassan indult be.
Szerintem nekunk az uszi is sokat segitett kilenditeni a kenyelmes mivoltabol : )

Rit
Hat szerintem es eleg csunya,jobb ha mesz a borgyogyihoz,viszont oda tuti beutalo kell,anelkul nem fogadnak.Kerjel egyet es ugorj be erte elotte.Remelem minden Ok lesz.Gratula Dodesz ajandekahoz.

Jo ejszakat mindenkinek!
kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Dio

Koszi a dicseretet. En is aggodom persze, mert nalunk is csuszik meg a szonyeg is. Illetve a baby gym a szonyegen. Ma is volt egy nagy eses...Kép De nem utotte meg magat szerencsere.Kép Egyebkent altalaban nagyon ovatos, tok aranyos, ahogy ovatoskodva felall meg leul valamibe kapaszkodva.

Judy

Es hogy derult ki, egyenkent probalgattad oket? Most a Milupa HA-tol nem erosodtek vissza a foltjai. Lehet hogy attol a tejtol van neki is amit en ittam?
Kivancsi leszek a Kolpingos elmenyeidre, mi junius vegen megyunk egy hetre.

Kataa

Azert ezt irta fel szerintem, mert ez ugye Hipo allergen, tehat ha tejerzekeny talan meg elmegy, de a dokino szerint kell a tejfeherje, mert a kerdesere hogy mennyit szopik azt mondtam, hogy kb. 200g-t naponta. De lehet hogy kicsit tobbet. Mindegy a dokino szerint keves. Foleg hogy nem kap semmi mas tejtermeket.Kép Pedig joghurtot ugy adnek neki, de nem lehet sajna.
Emilia is 3 orankent eszik, pedig mar elmult 10 honapos.Valszeg azert, mert be van sozva es folyton nyuzsog. Megszamoltam, egy napra 5 kajcsi jut, mert altalaban atalussza az ejszakat.

Rit

Boldog nevnapot!Kép

Ilke

Jo hogy ilyen jo hatassal volt Lilire az esovedo...Kép Emilia sirva fakad tole...Kép

Kepzeljetek a lanyom probalja a macska miakolast utanozni. Olyan aranyos, mert azt hajtogatja, hogy neeenneeee ,de irto magas hangon es olyan hanglejtessel, mint a miau.Kép

Most megyek
Jo ejt
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok

Elõször is szeretném elújságolni, hogy Levi immár két fogú, kibújt a jobb alsó fogacskája is. Kép

Másodszor szintén újságolni szeretnék, méghozzá azt, mióta kétkanalazunk, Levinek farkas étvágya van. Csoda hogy az etetõszék tálcájából még van valami. Kép Mostanában mindig repetázik is. Tegnap is megevett egy nagy karalábét, 1 krumplit 2 sárgarépát. A végén pedig még a keverõpohárból is ki kellett kapirgálni a maradékot és azt is megette.

Harmadszor pedig még mindig az újságolásnál tartok, Levi 2 napja átalussza az éjszakát. Kopp-kopp!!
Remélem így is marad, kíváncsi vagyok a maira, mert délután nem aludt semmit.

Manó
Én úgy tudom, hogy a babák vagy mindkét kezüket egyszerre vagy felváltva használják és csak 2-3 éves korra fixálódik hogy jobb vagy bal kezes lesz-e. Ahhoz pedig nem hiszem hogy kell a családban lenni bal kezes személynek hogy a gyerek bal kezes legyen. Élõ példa az öcsém a húgom és én, pedig nálunk sincs bal kezes, mi hárman mégis azok lettünk. Kép
Köszi hogy intézkedsz kártya ügyben!

Zita
Nem tekinthetõ meg. Kép Kép Most már igen, jól néz ki a szandid.

Judy
Örülök hogy meggyógyult a foghelyed!

Rit
Boldog névnapot! Kép

Nyuszi
Nagyor aranyos Emi. Képzeld már Levi is tolja maga elõtt a dobozt, vagy a játékos ládikáját, úgy grasszál a lakásban.

Ilke
Akkor bizti a banántól van. Kép Sajnálom.
Mi is voltunk ma sétálni és Levi is 2,5 órát aludt az esõvédõ alatt. Én meg lejártam a lábam, sajna egyedül mert Zsani melózott.

Forti

Kép
Kép
forti

Ilke,

hat, en se szivesen ultetem, de egyszeruen uvolt egy ido utan fekve (kb 5 perc) es hat en nem birom hallgatni. Ha van miben megkapaszkodnia, akkor siman felhuzza magat, de ez meg nem az igazi .Es esze agaban sincs semmit mast csinalnia.
Ezzel csak egy gond van, hogy o mar elmult 8 honapos. Kép
Viszont ha felult egyszer, akkor gyonyoru egyenes hattal uldogel es szepen eljatszogat. Es egyensulyoz is, ha kell neki valami, akkor odahajol erte, aztan visszamegy rendesen ulesbe.

Kataa, Pocok,

az a gond, hogy o mar 8 honapos elmult es megse akarodzik neki semmit csinalni. Mar komolyan gondolkodom azon, hogy lassan megmutatom valami szakembernek. Csak kinek???

Nyuszi,

Elli mar jo ideje ugy nyavog, mint egy zsak kismacska. Tuti a mi macsekjaintol leste el, mert altalaban meg a hagszin is egyezik. Es nagyon elvezi, mert utana meg vigyorog ezerrel.

macsek
macsek

Sziasztok!

Rit,
remelem, hamarosan csak gyogyul a böre Dodonak! Talan tud valami okosat es HASZNOSAT a börgyogy!

Nyuszi,
Nagyon ügyes Emike! Jo a jarokerete!Kép
Aranyos lehet a miakolos Emi!

Zita,
nekem nagyon tetszik az a szandal amit vettel Kép! Hasznald egeszseggel es persze remelem kenyelmes is !? A kepen az a Te labadKép ?

Macsek,
ne izgulj, lanykad is majd mindent megtanul, ha jonak latja ! Raer ! Ha nem mozgasban akkor most epp mashogy fejlödik...

Ilke,
en sem merek banant adni RebinekKép. De banan nelkül is mar megint harom napja nem kakiltKép. Remelem, holnap reggelre sikerül neki. Különben megint olyan kakilesös napunk lesz...Fene se gondolta volna, hogy mennyire lehet örülni egy kakinakKépKép!

Rebi megtanult felmaszni valahova. Pl. Aaron agyikajara - az nem olyan magas. Vagy a mosogatogep ajtajara, ha ki van nyitva. Szerencsere tiszta volt...Rohantam a fenykepezögepert, hogy lekapjam, ahogy a tiszta edenyek között csücsül. Epp elkezdtem bemerni a tavolsagot, mikor inkabb erte nyultam es megakadalyoztam, hogy lepottyanjon. Hat majd legközelebb...Kép

Ma Rebecca nem akarta tulzasba vinni az evest, meg az esti gyümölcsös pepet sem ette meg, amit különben be szokott vagni. Ma biztos tej-napot tartott.Kép

Kryss&Rebek

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Zsuzsa
Neeeeeem semmi!!! Gratula! Nagyon ügyi Elõd! És most irigykedem (de csak viccbõl!)

bringa
bringa

Sasha,
De jó, hogy nincs semmi baj Gabcsival! Mintha olvastam volna valahol, hogy állítólag a fogaktól is lehet hõemelkedés, vagy lehet, hogy csak egy picike vírus lappang benne. Nagyon ügyi Gabi, hogy már egyedül fel tud ülni.
Igazad van, Beszti tényleg ritkábban írogat mostanában, sajnálom, mert nagyon hiányzik. Õ mindig olyan jó tanácsokat ad.

Nyuszi,
Jó lehet ez a nyivákolásKép. Emi nagyon ügyesen fejlõdik. Lili sajnos a szimpla sikításra szokott vissza mostanában. Néha olyan üveghangos sikít, hogy a fejem belefájdul, vágom is mindig hozzá a képeket, a kis bestia meg örül magának ilyenkor nagyon.

Pocok,
Akkor te ezek szerint nagyon jól varrszKép. Én most elterveztem, hogy Lilinek varrok az autósülésbe egy fejtámasztékot. Piszok drága a boltban, ezért úgy gondoltam, hogy akkor inkább készítek neki valami egyedit. Esetleg teszek rá pár keresztszemes hímzést is.

Forti,
Gratula Levinek a második foghoz! Ezt a sok zöldséget egyszerre ette meg?Kép

Macsek,
Lili is 8 és fél 9 hónapos volt, amikor elkezdett hason ficánkolni. Szerintem biztosan nincs semmi baj, hidd elKép.

Kryss,
Lili is holnap lesz, hogy 3 napja nem kakiltKép, ma adtam neki egy kúpot, de semmi hatása. Holnap éhgyomorra adok neki majd paradicsomlevet, az múltkor is bevált. Hát igen, mostanában, ha van kaki, már jó napom van, igaz a múltkori kórházi nap után ez nem is csoda.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok

Levi felkelt megint éjjel, pontosabban fél 12-kor. Kép Kép
Elõször keservesen sírt, lehet hogy valamitõl megijedt, mert még a kezemben is sírt. Aztán nagy nehezen elaludt rajtam, de utána 10 percenként ébredt az ágyában. Bedörgölt 1 üveg tápit és aludt reggel fél 7-ig.

Ilke
Igen ezt egyszerre ette meg, ez volt az ebéd. Tegnap pedig fõztem neki "húslevest", light-osat, tettem bele karfiolt is egy pici fejet, répát, krumplit. Én úgy terveztem, hogy a karfiol fele egy fél krumplival, husival lesz az ebéd. Ezt betermelte, és még kellett csinálnom 1 répát és egy fél karalábét. Ezt is megette. Kép Kép

Ma megyünk tanácsadásra, kiváncsi vagyok a súlyára így a 10. hónap küszöbén.

Forti és Levi aki ma 43 hetes

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Tegnap voltunk a Madrinában. Etetõszéket néztünk, hát én is eléggé elhûltem az árakon. Tudom, hogy már sok szó esett róla, de akkor most milyet érdemes venni? Itt fõként Brevi-k voltak. Nekem a lényeg, hogy ne essen ki belõle, ne boruljon fel. És mikortól lehet használni? Mert ülni még nem tud a ded, vagy a kezemben, vagy a hordozóban etetem. Itt a Brevik 20 és 30 eFt között voltak. Megatoys olcsóbb?
Ja és fajárókát is néztünk, bár nem tudom érdemes-e még venni egy 7 hónaposnak, de a hálósat amit kaptam a tesómtól utálja és a konyhában-nappaliban nem tudom hová tenni mert kõ van, meg nem bababarát a terep. Na mindegy, lehet hogy ezt már kihagyjuk. Pedig azt mondják abban tanul meg felállni a legjobban.
Azért vettünk pár dolgot, konnektorba védõdugót, meg sapit, rövidgatyókat, plédet...Vettünk a kiskádba szivacsot, hogy lebegjen. Hát asszem pénzkidobás volt, mert Gergõ üvöltött rajta, pedig amúgy imád pancsizniKép

Kataa
Én hónapokig azon aggódtam, hogy Gergõ csak 5-ször eszik egy nap, védõnõ szekált, hogy neki az kevés. Erre mostanában besûrített, a két evésen kívúl (1 fõzi, 1 gyümi) jó esetben 5-ször szopizik, de van, hoyg 6-8 alkalommal isKépDe látom nem vagyunk ezzel egyedülKép
látom már kiveséztétek az etetõszék témátKép

Ilke
Oké, berakom a bikinitKép Még jó, hogy rámjön. ha másra nem is, erre jó volt ez a fogfájós diétaKép
Remélem már rendezõdött a kaki-ügyKép

Nyuszika
Hát elég nehezen jöttem rá, hogy a tej a ludas, mert csak 4 hónapos korában jöttek a foltok, tejet meg ittam kezdettõl fogva, igaz csak 1 bögrével naponta. Én próbálgattam a mosószereket, öblítõket, fürdetõket, kenegettem neki, de nem javult. Aztán olvastam valahol, hogy milyen kaják okozhatnak gondot akár anyatejen keresztül is (tej, tojás, hal, paradicsom...)pont amiket szeretekKép Szerencsére a tej elhagyásával egy csapásra elmúltak a foltok, de ha bûnözök kefírrel, tejbegrízzel, másnapra megint látni a bõrén. Olyan piros, érdes száraz foltok, fõleg a karján, lábán, de a legdurvább állapotában a trzsén, hátán is voltak, arcán nem szerencsére, pedig azt mondják ott gyakoribb.
A HA-s tápik nem okozhatnak ilyen problémát, Gergõ is kap kb napi 1-2 decit a szopacs mellé.
A joghurt, sajt nálam mehet.
Remélem kinövi majd, vagy egy életre nem het majd tejet?
Úgy tudom 1 éves korig kb fél lityó tej/tápi kell nekik.

Zsuzsa
nagyon ügyes ElõdKép Gratula!

pusz, megyek pakolni az útraKép
Judy és Gergõ
Judy (fodroczy)

Sziasztok!

Hát mi is megjártuk tegnap a Heim Pál fülészetét. Anyukám jött délután unikázni, és kb fél óra után mondta hogy nagyon fogdossa Emma fülét, és mivel kedd óta õ volt a 3. aki mondta (nekem nem tünt fel, mert nem fáj a füle, csak néha odanyúl, de tök jó kedvû) felhívtam a doktornõt, õ meg azonnl a fülészetre irányított, nehogy baj legyen. Ott megnézték, és szerencsére nincs gyulladás, csak valami enyhe külsõ hurut, amitõl feszül a dobhártya azért nyúlkál. Úgyhogy sterimar, orrszívás, orrcsepp+infrázás. És picit piros a torka is, de arra nem adtak semmit, hogy ha romlana az állaõota, majd csak akkor adnak, addig hagy kûzdjön az immun remdszer.
Az infrázás elég rosszul megy, mert ahogy bekapcsolom a lámpát (nekünk ilyen nagy égõnk van csalk) Emma elkezd pörögni, forogni, és gy néha belenéz, ami meg elég rossz, úghyogy nem is merek vele közel ülni, így nem tudom mennyire hatásos. ma este kapunk kölcsön egy kézi biotron lámpát, remélem az is hat.

Tüni!

Mi még C vitamint se kaptunk a torkára Ez receptes? és mi a neve?

Kataa!

Emma is 3 óránként eszik, mégis napi 5-re jön ki valahogy mindíg.Kép Igaz, van hogy 9-kor eszik elõszörm hameg korábban akkor napi 1x biztos elcsúszik valahogy az veés amikor épp elalszik. De ha ébren van õ is 3 óránként követeli.Kép Akkor etetõszék ügyben passz.Kép Big II? És a 17 ezres nem csukható össze? Látszik hogy nemnéztem jól körül.Kép Használtan is drága, tényleg, és ha lett volna rá pénz tuti újat veszek, de most tényleg nagyon nincs.Kép Ez van. És hamarosan új autósülést is kell venni, ezért döntöttem így. Remélemazért ez is kibírja a következõ babát isKép Ha lesz.Kép

Macsek!

Emma 7,5 hónapos és csak forogni tud, azt is kb 1 -2 hete. Semmi m,ás. Igaz, neki jár a lába ezerrel ha hason van, szóval nem mondhatom hogy nem próbálkozik, de nem halad elõre egy szemernyit sem. És õ még ülni se tu, még mindíg, ha felültetem, akkor fél percen belül eldõl. ha etetõszékben van, ami picit támasztja akkor szépen ül. Én nem aggódom, és szerintem neked sincs okod, õk ilyen kis lusták.Kép

Rit!

Hogy Dodo milyen ügyes, hogy már felállt! Gratulálok! Szerintem hívd fel a bõrgyógyászatot és kérdezd meg. nekünk pl tegnap a fülészetre nem kellet beutaló, és én ezt se tudtam.
Ezt már én is hallottam hogy van olyan gyerek aki a mozgásban fejlõdik jobban, van aki a beszédben. Hát az biztos hogy Emma tegnap a fülészeten körbe udvarolta afél rendelõt, mindenkihez "dumál".Kép

Sasha!

nekünk is azt modták a fülészetenhogy szívjuk az orrát, pedig neki nem is jönbelõle semmi. Nálunk az ellenkezõje van,nincs hõemelkedés, viszont piros a torka. És neki is jöna foga.
Micsoda egyedi módszere van Gabinak a felüléshez.Kép

Forti!

Hát nem tudom, tényleg használja a jobb kezét is, de sokkal ügyetlenebb is vbele, pl ha abban van a kajcsi, akkor sokszor nem találja el a száját, odanyúl a ballal segíteni, ha a balban van semmi gond.
Hogy milyen jó étvágy van Levinek. Emma egyáltalán nem hajlandó megenni a karfiolt!

Pocok!

Emma is épp így kapálózik ahogy Mankáról írod! Pontosan ezt csinálja, csak én nem tudtam ilyen jól leírni.KépKépKép

Zsuzsa!

nagyon tetszik a video felvétel! Mikor fogunk mi itt tartani? Bár kicsitfélek is tõle, a vége miatt.Kép

manó+Emma

KépKép
manó

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, hogy hiányoltok! Nem tüntem el, és mindig olvasgatok is, csak vagy nem volt energiám irni, vagy nem volt mihez hozzászólnom.
Ja, és a heti 3-szori edzés igénybeveszi az idömet, a maradék napokon meg igekeznem kell. És Nátán sem nagyon hagy (most éppen apja kezében van), elég sokat igényli, hogy vele legyek, igy gyakorlatilag az alvásideje az egyetlen szabadidöm, de akkor meg az olyan dolgokat csinálom, amit vele együtt nem lehet. Remélem a jövö héten "pihenhetek" egy kicsit, Beni lehet, hogy megy a nagymamájához 3-4 napra.

Macsek!

Tápszer???KépKép Én nem hiszem, hogy kellene. Korábban már voltak adatok, hogy mennyit kéne hiznia, hát ha jól emlékszem a felel is elég lenne annak, amit Elli hizott. 8,5 kg? Én még 8 kg fölött nem látam Nátánt, igaz, lassan 2,5 hónapja nem voltunk mérickedni...
A mozgáshoz meg annyit, hogy sokan tapasztaltuk, hogy (bár különbözö idöpontokban), de a kisgyerköcök ugy egyszerre kezdenek hirtelen mindent csinálni.Kép Ugyan Nátán kutyázott korábban is, de pl. mászni, felállni, ülni 1 hét alatt tanult meg (ráadásul ilyen sorrendben, tehát nem ülni tudott elöbb).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Judy!

Amíg nem ül biztosan nagyon jó a Brevi dolce vita, mert annak kagylóülése van és az egész ülés hátra dönthetõ, így olyan minth a a hordozóban ülne. Én is ezért vettem ezt a típust.

manó+ébredezõ Emma

KépKép
manó

Sziasztok
Alex is felebredt ejszaka,pedig nem szokott es tornazott az agyban meg dumalt.1 orankba es es egy etetesbe tellett mig visszaimadkoztuk az agyaba.
Reggel viszont egy angyal volt egy karton dobozkaval eljatszott vagy ¾ orat es hagyott siman dolgozni.

A munkahelyemen ma van a nagy evi vevoparty es azert egy kicsit irigykedem,na nem nagyon : ))

Forti
Gratula Levinek!!!

Macsek
Ha anyira aggodsz egy neurologus biztosan tud segiteni,de ahogy nezem mi is kb ott fogunk tartani ahol ti akkor ugyhogy ne aggodj.

Zsuzsa
Persze ,veszek is bele 5 pontos ovet majd es csak ha nyugi ultetem magam melle.Nem szandekozom am orakat toltenia konyhaban : )))

Ilke
UGyanaz,ugy sikit hogy a dobhartyam is beleremeg,es utana nagyokat rohgcsel rajta.
Tegnap lapozgattam egy ujsagot es ugy nevettett rajat hogy razkodott az egesz gyermek : )))

Pocok
Egy pletykalapban olvastam hogy a fitness Norbi gyermeke is Noel lesz ;))))
JA es hat termeszetesen a kismama meg semmit nem hizott : )))

Judy
Nem olcsobb ott sem csak jo nagy a valasztek.Az en Big Brevim 22e volt.
En vetem volna fat is de azok olyan osdik voltak.A tesomnak van szuper kint,
fa es minden mozgathato rajta,plusz puha parnakkal,csak hat azt itt nem lehet kapni: ((

Mano
LEnyeg hogy nincs komoly baja Emmanak.De akkor minek szivni az orrat ha semi nem jon belole?Es hany orankent teszed??
Hat ez az hogy Alex mar 7-kor kel akkor tapi,utana fel 10 gyumi,fel 12 tapi,fel3 fozi,fel6 pep,8-kor pedig megint tapi.

Rit
Mi ujsag???

Ne megyek teregetni,
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kryss, Sasha,
Az bizony az én lábam...Kép

Manó,
Solymi is tépkedi meg vakargatja a bal fülét. Lehet, hogy ugyanez van nálunk is...

Zita
parazita

Most jöttünk meg a bõrgyógyásztól. Azt mondta, hogy elsõ körben õ is pelenkakiütésra voksol, de azt a krémet, amit a háziorvos írt fel, dobjam ki. Adott egy másikat. Szerinte ennek már egy napon belül javulást kell mutatnia, nem szabad egy hétig várakozni, mint azt a dokinénink tanácsolta. Ha nem javul hétfõ reggel azonnal vigyem vissza, mert az is lehet, hogy pikkelysömör ... - remélem nem. Most hókuszpókolok, hogy javuljon!!
Ja meg azt is mondta, hogy úszni tilos!!

Nyuszi
nálunk is beszélget a lány a macsekkal, az meg válaszolgat neki. Olyan jópofákKép

Forti
Gratula a fogacskához!!
répát azt már lehet neki adni a simát, v még mindíg csak a fagyasztott a jó??? ( a nitráttartalom miatt kérdem)

zsuzsa
hát lehetsz is büszke, ügyi a kiscsákó!!Kép

Rit és Dodo aki 7 hónapos és 22 naposKép

rit

anemona7

Kataa!

A dolce vitára nem lehet 5 pontost szerelni, merz tömör kagyló az ülése, nincs csõ amihez hozzá kössem a hevdert. A tiétekhez lehet?
Az orrát napi 3x kell szívni, utána orrcsepp. gondolom csak 1-2 napig, hogy ha van benne valéami elinduljon. De ha továbbra is semmi akkro nem kell szívni.
Õ reggel 8-9 körül táp, 11-12 körül fõzelék vagy gyümölcs, 14-15 körül táp, 17-18 körül megint táp és 9-kor megy aludni akkor megint táp. Általában akkor is kibírja 9-ig ha 5-kor evett elõtte. Néha adok neki két etetés között még gyümölcsöt, fõéeg ha délben csak fõzeléket evett, na meg amikor mi vacsizunk este kiül velünk az etetõszékébe, és ilyenkor mindíg nasizik valamit(pl buláta, kenyér), úgyhogy mi csalunk.Kép

Fitness Norbiék: Én valamelyik nap láttam õket egy reggeli mûsorban, light kólás pácban bélszínt készítettek, és a Rubint Rékának egy szál hasa sincs még !!! Ehhez képest 5 hónapos terhes. Hát nekem nem tûnt ez túl egészségesnek, d ehát az orvosok csak tudják.

Rit!

És kellett beutaló? Remélem most már rendbe jön Dodo

Manó+Emma

KépKép
manó

Engem meglatogatott a vedono a tergetes kellos kozepen,majd kozolte hogy mar ideje hogy itthon vagyok mert egy csomoszor keresett.: )))Hat igy jart.
Kikerdezett mit hogy csinalok es csodalkozott hogy Alex mennyit fejlodott es milyen erdeklodo.

Rit
Latod en is a pelusra voksoltam,probalj mast ki hatha ez mar megunta Dodo.Fogadott beutalo nekul is???Hol?Mert mi egyszer a Heim Palba mentunk es oda kellett a beutalo.
Ja en rakerdeztem a repara es mondta hogy lehet adni simat is.nagy konyvmoj,biztos jol tudja.
Kedden megyunk mereckedni meg tapiert.Ha addig kifogynank,bar meg van egy akkor kerhetek kolcsonbe es kedden visszaadnam???

Kataa

Kép
Kép
kataa

manó
nem kellett beutaló

Kataa
nem úgy pelenkakiütés, hanem a pisi miatt, mert olyat evett!!
persze kérhetsz, van itthon Kép
a Heimben voltunk, nem kellett beutaló

rit

anemona7

Sziasztok

egy kicsit megnyugodtam mozgas ugyben. Majd csak elindul valamikor. Csak azert mar egy kicsit unalmas, hogy minden mozdulatot el kell helyette vegezni szinte.

Kataa,
mi is jarunk uszni, de nem segit ebben. Mondjuk nagyon elvezzuk mind a ketten, de amikor az a feladat, hogy valamilyen jatekot kell "kergetni", akkor siman hagyja, hogy en toljam, pedig az kellene, hogy mozgassa kezet-labat. Ha meg egy helyben alldogalunk, akkor nezelodik es visit minden baba utan. Kép Szoval lusta. Mostanaban kezdtunk karuszozni is. NA az megint kulon szam. Felteszem ra a karuszot meg a gatyajaba egy labdat es igy fennmarad a vizen. Siman el tudom engedni a kezeit nem fel egyaltalan. Viszont ilyenkor se mozog. Szepen rahajtja a buksijat az egyik karuszora es ejtozik nagyokat. Hat ez van. Ugy latszik, nagyon kenyelmes a lelkem.

Beszti,
nem fogok neki tapot adni kiegesziteskent. Amugy is azt hiszem, hogy inkabb az egyeb kajat novelnem meg, ha kevesebb lenne a tejem, vegulis mar eleg nagy. De szerencsere errol szo nincs.
Csak azt nem ertem, ha valakinek sikerul 8+ honapoik szoptatnia es ha neadj Isten a gyerek tenyleg nem hizik semmit 1 honapig, akkor kell egyaltalan a tapszer? Ha azert meg van teje akar csak napi 2-3 *, az nem eleg a babanak?
A tobbi meg fozelek, gyumolcs meg hasonlok. Azert egy 8 honapos baba mar eleg sok mindent ehet idealis esetben.

LAnyok, akinek mar eszik a baboja fozeleket, hanyszor adtok a kicsiknek hust egy heten? En azt vettem eszre, hogy Elli nagyon szereti, sokkal jobban eszi a fozeleket, ha van benne csirkemell. Meg csak ez a 2. het, hogy kapja es ezert gyondolkozom rajta. LEhet nekik minden nap vagy minden masnap adni? Es szerintetek mi legyen a kovetkezo husi? Aposom hozott nekunk igazi falusi borjut meg szopos nyulacskat es egesz fiatal kecsket. (Mindegyikbol babaadagoban fagyasztott le kb 2-2 felnott adagnyit) Szerintetek kaphatja ezeket Elli, vagy inkabb maradjunk a sima csirke-pulykamell valtozatoknal?

Rit,
Ellinek is volt ilyen problemaja par hete. Akkor en elvittem borgyogyaszhoz. Lekente neki valami lila ecsetelovel es adott ket gyogyzsertarban kikevert kremet. Kb 2 nap alatt helyrehozta. Pontosabban, mire lekopott a lila, elmult a pirossag is.

Etetoszek.
nekunk Prima Pappa van, en nagyon szeretem es Elli is szivesen uldogel benne. Mi Ausztriabol hozattuk egy ismerossel, igy eleg olcso volt.
Egesz koran tudtuk mar hasznalni, mert a hattamlaja eleg jol dotheto. Szerintem az is jo, hogy a magassagat is lehet allitani, mert igy siman odaultetem magunkhoz az asztalhoz. NAgyon elvezi. Mostanaban ilyenkor kap egy tabnyer rizst vagy krumplit es azt tomi a szajaba ket kezzel. NEm tudom, mennyi megy le belole, de gyanitom nem sok.
Viszonylag konnyu tisztan tartani a szeket es nekunk nagyon jol jon, hogy kicsire osszecsukhato. Mi mondjuk a dupla talcat nem igazan hasznaljuk ki, sot meg a szimplat se nagyon.
Es ha mar tud ulni a baba, akkor tenyleg eleg a fa is. Anyukameknal az van es abban is nagyon jol eluldogel a kicsi. Sot, kaptunk egy olyan asztalra szerelheto valtozatot is, most ha etterembe megyunk, akkor visszuk magunkkal es olyankor jo szolgalatot tesz. De amig nem tudott stabilan ulni, addig az utobbi ketto gazos volt, mert ossze-vissza csuszkalt benne. Igy nem is hasznaltuk, csak 1-1 kiprobaltuk.

Kepzeljetek, ugy latom, hogy kezdi atalakitani a kisasszony a napirendjet. Legalabbis a tegnapi meg a mai nap erre utal. Kivancsi vagyok, mi lesz belole es foleg mikor. Igy most egyaltalan nem tudok tervezni semmit.

na, ebredezik. Ma 2. alszik, de ez se tarott tovabb 20 percnel. Kép

macsek
macsek

nem kellenek valakinek kiskutyák?? fajtiszta golden retriever, ingyen elvihetõ mert picikék és nem tud szoptatni a mami. szóval egyenlõre sok törõdést igényelnek.. telcsiszám: 30/297-5693 hátha valaki jó gazdi lenne
Kép

Rit

rit

anemona7

macsek
nekünk nem ecseteltek Kép
amúgy a mozgásfejlõdés a súlytól is függ, dundibb babák kevesebbet mozognak. mondjuk nem láttam még Ellit, nem tudom mekkora

Rit

rit

anemona7

Rit
Ja mar ertem,en balga azt hittem az az hogy cserelni kell a pelnak markat ; ))Koszi elore is,remelem nem kell majd de jobb a biztositek.
Erdekes hogy nem kellett beutalo.Na akkor mar ezt is tudom.
Ma elmentem szoliba (hogy egy kicsit beerjelek : )))Es Alex ult a babakocsiban kozben 3 szolarium cica szorakoztatta,ott rohogcselt nekik.En meg bent izgultam mikor kopognak ram hogy ordit a baba : ))

Macsek
Pontezt kerdeztem en is a minap,ja es a vedonot is megkerdeztem aki a mindennapra szavazott.Nekem csak egy hete eszik hust,ebbol eddig 5 napig ette de O is szereti.
Szerintem,bar en amugyis szarnyas+hal rajongo vagyok egyenlore eleg a csirke mega pulyka hus.
Edes lehet ahogy elnyulik a vizen: )))
Mi meg csak kezdo uszok vagyunk de ha visszagondolok azota csinalja csak a dolgokat,talan osszefuggesben van nala.
Mostabana kezdi mar elvezni is,csapkod ezerrel meg nyomja avizbe a jatekokat,ja es kokettal a tobbi babaval is.: ))
Mi is 20 perceket alszunk napkozben,de ennek ellenere jol eljatszik magaban is
Igaza van Ritnek Alex es Dodo majdnem egyidosek de fel kg a suly kulonbseg,na az pont meg is latszik Dodo javara : ))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

kataa nagyon irigyellek a nyugis Alexért. Emma ma is olyan cirkusz csapott amíg képes voltam elmosogatni meg felmosni, hogy remegett a ház.Kép Néha nagyon kiborulok tõle.Kép
Húst én majdnem minden nap adok Emmának mert mostanában egyedül ezeket a darabos bébiételeket eszi meg, azokban meg hús van. Én csirkét, pulykát és sertést már adok neki. Szerintem nem árt, semmi különbséget nem vettem észre amíg csak csirkét evett. És õ olyan sápatag, állítólag a vörös hús jót tesz. Nincs tõle se kiütés, se hasmenés.

Pocok!

A NAN2 miért nem igazi tápszer? Emma is kapja, de teljesen ugyanaz az összetevõje mint mindnek, csak van benne bifidusz is. Amúgy tényleg jó tápszer, csak egyedül a taurint felejtették ki belõle.Kép Ezért eszik emma kétfélét.

manó+E.

KépKép
manó

Macsek!

Szerintem nem. Mármint ilyen esetben egyáltalán nem hiszem, hogy szükség lenne még tápszerre (a késöbbiekben sem).

1. Ha a babának kell, szophat gyakrabban (vagy nem?), attól lesz megint több tej, ha esetleg kevés lenne.

2. Kap már mást, gondolom annyit, amennyit szeretne (lehet, hogy nálatok tényleg az esti hiányzott neki).
Ha igy van, akkor megeszi azt a mennyiséget, ami az anyatej mellett neki kell.
Ha már eléri a napi 4-5 étkezést mással, akkor tulajdonképpen annak önmagában elégnek kéne lennie valamilyen szükséges mennyiségü folyadékkal (pl. vizzel és nem felétlenül tápszerrel) ahhoz, hogy rendesen fejlödjön.
Ez a normál mennyiségü étkezés (5), és ugye egy pl. 3 évesnek már senki nem ad tápszert!!!Kép

3. A tápszer mindig és mindenkor (bármilyen korban) azt eredményezi, hogy csökkenni fog a tejmennyiség. Márpedig az elsö életév meghatározó tápláléka az anytej (amennyiben lehetséges).

4. Nálatok nincs szó arról, hogy Elli keveset hizna. SötKépKép, szerintem még túl is teljesit. Javitson ki valaki, ha nem jól emlékszem, de a második félvében a heti 45-85 g / hét gyarapodás tökéletesnek mondható (Menta adatai alapján)!
Az, hogy a doktornéninek mi tetszik és mi nem, az ö dolga. Te nem vagy köteles emiatt a vélt dolog miatt tápszert adni. Hányszor láttunk olyat, hogy butábbnál butább tanácsokat adott védönö/orvos egymást túllicitálvaKép. (Az enyém már az elejétöl teáztatta volna, persze Nátán azóta sem látott teátKép, az anyatejen kivül más folyadékot is csak mostanában, és most is csak azért, hogy ismerkedjen vele (meg a pohárral). És lehet, hogy nem hizik ugy, mint egy kismalac (amit az anyatejtöl is megtehetne, de nem olyan tipus valószinüleg), de elégedett, jól fejlödik, van elég pisis-kakis pelusa. Ez mindent elmond.)

5. A tápszer szükségmegoldás. Akármennyire jó, jónak mondott is (és igyekeznek olyanra is csinálni, hogy minél jobban hasonlitson az anyatejre), azért az anyatejjel nem veszi föl a versenyt.
Hurrá hogy van, azoknak a babáknak, akik nem tudnak anyatejet kapni, mert nem tehéntejet kapnak, de akinél van anyatej, az nagyon örülhet neki! Ugye? Nehogymár ezt tápszerre váltsuk ki!
Csinálják minél jobbra, tökéletesebbre a tápszereket, hogy azok a babák is megkapják a lehetö legjobbat, akik nem tudnak anyatejet kapni, de ne akarjon senki meggyözni róla, hogy már az anyatejet is jobb, ha kiváltuk a tápszerre! (Bár a tápszergyártók reklámjából néha már azt hisszükKépKép.)
Abban nem vagyok teljesen biztos, hogy ha esetleg elválasztódik/elvászatják 1 éves kora után (netán elöbb) és 2 éves kora elött, akkor nem jobb-e a babatejnek nevezett 3-as tápszer. De ha nem igy van, akkor egyértelmüen nem kell tápszer.

Nátán is kb. ugy eszik, mint Elli.
Persze kap este is fözit, de nehogy azt hidd, hogy aztán nem kell fel éjszaka.
Bár annyit eszik, amennyit akar, mégis fölkel. Én nem is hiszem, hogy ez lenne az oka a kelésének. És erröl volt téma, és nagyon sok olyan vélemény is van, hogy az éjszakai kelés, és a vacsora mennyisége között nincs összefüggés.
Lelkesen szopizik éjszaka (ma 4 körül), aztán alszik vissza. Jó, nem mondom, hogy nem tudnám már végre egyhuzamba végigaludni az éjszakát, de nem erölködöm rajta, hogy aludja végig. Ö ilyen, és kész.
Én nem hiszem az sem, hogy tejpép nélkül ne nöne fel. Nátán még nem kapott, és nem is tudom, hogy fog-e kapni. Ha igen, akkor is csak 1 éves kora után.

(Ja, csak zárójelben jegyzem meg, hogy a védönénid valószinü túl sok tejpépreklámot olvsott. Lehet, hogy inkább egy szopis konferenciára kéne inkább elmennie???KépKép)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Kicsit régen voltam, nagyon nem is tudok visszaolvasni.

Minitali
Bocsi lányok, hogy nem voltunk, csak be kellett mennem a melóhelyre, így nem jött össze. Kb. dél körül tudtunk csak kimenni, de akkor már nem láttam babásokat a játszón.

Közben úgy alakult a dolog, hogy szeptembertõl vissza kell mennem 8 órás munkarendbe a melóhelyre, mert csak így biztos a helyem. A távmunka, mivel most más jellegû melók vannak (fizikailag kell ottlenni), nem tudok itthonról dolgozgatni. Eléggé le vagyok törve emiatt, de sajna nemcsak az én fõnököm dönt ebben, ,ha rajta múlna, akkor maradhatna a mostani felállás, de neki is van egy fõnöke, sajnos. Túl sokat pedig nem akartam variálni, mert nehogy aztán az legyen, hogy kitegyék a szûröm (bár nem ez a jellemzõ a cégre, de az ördgög nem alszik). Viszont nagyon várnak vissza, nagyn számítanak a tudásomra és félek, ha most ezt nem teszem meg, bármennyire is fáj, akkor elveszthetem a helyem.
Addig, mivel anyósom itthon dolgozik már évek óta, fog vigyázni Danira, míg én dolgozom. A munkaidõm rugalmas 9-3-ig van törzsidõ, a melóhely gyalog 20, trolival 10 perc, így ebédszünetben hazaugorhatok 1 órára és utána hamarosan haza. Délután elvileg alszik Dai 2-2,5 órát, mire felébred, ,akkor már talán otthon is lehetek. Apa is elõbb fog járni, hogy elõbb jöhessen haza.

Mint mindennek, ennek is vannak hátrányai, de elõnyei is. Még nem tudom, hogyan dolgozom fel lelkileg, talán most van egy kis idõm még készíteni magam a dologra, addig még 3 hónap van. Szerencsére a szoptatás kárára sem fog menni, mivel már csak reggel és este, ill. ha éjjel felkel akkor szoptatok. Remélem addigra megtanul járni is, mert semmiképpen sem szeretnék lemaradni a legnagyobb eseméynrõl.

Remélem nem ítéltek el emiatt. Meheték persze gyedre, de akkor az anyagilag eléggé taccsra vágna minket. Persze tudom, hogy a pénz nem minden és nem helyettesíti a gyermekem mosolyát, de manapság egy jó munkahelyet nem olyan könnyû találni, ami minden szempontból megfelel, mint az én jelenlegim. Szeretnénk mielõbb elköltözni, késõbb kistesót és meg kellett gondolnunk, hogy ne egyik napról a másikra éljünk majd.

Persze tudok jönni majd közétek is, most egy kicsit talán ritkábban, mert minden percet, amitmég itthon tölthetek Danival, szeretnék kihaszálni.

Hétvégén egyedül vezettem, hogy Dani hátul ült! Egyáltalán nem izgultam! Persze ez vidéken volt JB-ben és szombat délután. Most tisztára az volt a furi, hogy alig van autó. Teljesen el volt foglalva, egy hangja nem volt, nagyon ügyi volt. Persze maga az út kb. 15 percig sem tartott, így nagyon ideje sem volt rá. A barátnõim nagyon élvezték, hogy van egy kiskrapek is köztük. Bár az egyik nem is merte megfogni, merthopgy leejti és betörheti a fejét, és még õ akar gyereket, bár ahogy kivettem a szavaiból, nagyon nem is akar... Szerinte onnatól, hgy megszületik egy gyerek, vége a fiatalságnak. Ez nála annyit jelent, hogy nem mehet minden évben 3 hétre az USA-ba, uis amcsibuzi.Vagy egyéb egzotikus helyekre.

Most vettünk Daninak egy másik autósülést Römer Lord-ot, ami az ÖAMTC minõsítései szerint eléggé jó helyen szerepel biztonságilag. Ha érdekel egyéb ülésekrõl szóló tesztek, töréstesztek videóanyaggal, akkor megtaláljátok a [url=http://www.oamtc.at" TARGET="_top]http://www.oamtc.at[/url] oldalon. Sajnos németül van, de hát ez nem akadály, elég sokan tudtok itt "dojcsul".

Most mennem kell, Dani felébredt!

pusz
gumicukor

ja, a tiramisu isteni lett!

KépKép
KépKép
gumicukor

Eladó az alábbi fa hintaszék.

Ár: 10000 Ft.

Érdeklõdni: 06-20-9-537065

Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Hali!

GumicukorKép
Én 32 hetes terhesen nem mertem megfogni az unokatesóm 2 hetes kislányát...KépKépKép Féltem hogy leejtem és betörik a fejeKép Abban bíztam, hogy a sajátomat azért csak meg merem már fogni és amint rámtették, még idõm sem volt megijedni, hogy mi van, és onnantól tök természetresen hurcöltam akár a fél kezemmel is, hiszen bõven ráfért az egyik karomra isKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sasha!

Én a kórházban a második nap megkérdeztem a csecsmõst, hogy magyarázza már el a gyerkõc felemelésének és tartásának legfontosabb szabályait, mert én nem merem kivenni egyedüla kosárból.Kép Elmagyarázta.Kép Én csak pár hetes korára jöttem bele igazán.

manó
manó

Ma voltunk megint dokinál, mert Lili szeme könnyezik és eléggé csipásKép. Kaptunk rá szemcseppet. Amikor a doki meglátott, így üdvözölt: most mi a baj a kicsivel?Kép Hát az elmúlt két hétben alig volt nap amikor ne mentünk volna valamiért hozzá. Meglettek a labor eredmények is és szerencsére minden rendbenKép. Kérdeztem a dokitól, hogy mit gondolt arról, hogy Lili egyáltalán nem fogadja el a darabos kajcsit. Képzeljétek ma délelõtt mindent kihányt amikor turmixolt almát adtam neki. Annyira volt turmixolva, mintha reszeltem volna, hát ennyire nem ízlett neki. Az egész konyhát takaríthattam fel. A doki szerint ne aggódjak, látni fogom rajta ha igénye lesz a szilárd kajcsikra. Beszéltem ma pár mamival és õk is mondták, hogy bízzam Lilire. Az egyik lány mondta, hogy az õ babája 15 hónapos koráig csak tökéletesen turmixolt kaját evett meg. Szóval próbálok nem aggódniKép. A párom csak pánikgépnek hívKép. Viszont kitaláltam valamit. Mivel rizspelyhet nem lehet sehol sem kapni, így fogtam a puffasztott rizst és kávédarálón jól átpörgettem. Így lett belõle egy olyan búzadaraszerû örlemény. Lehet, hogy kipróbálom majd tejbegríz helyett. Ma raktam a gyümibe és tök jó volt, sûrített, de nem kellett fõzni.
Ma megint akkorát sétáltunk Lilivel, már épp haza akartam jönni, mert nem aludt el, erre odanézek és alszikKép. Így fél 7-kor jöttünk haza, mert addig aludt. Mostanában annyit alszik napközben, délelõtt 2-3 órát és délután is 2 órát.

Macsek,
Én minden nap adok Lilinek kb. két kávéskanálnyi pulykahusit. Szerintem késõbb majd nyugodtan adhatsz borjút, hisz olyan bébiételben is van.

Zulu,
Mizujs veletek?

Gumicukor,
Meg tudlak érteni, hogy nem akarod elveszíteni a munkahelyedet. Az pedig, hogy délben is hazaugorhatsz, nagyon jó. Tényleg nagyon nehéz jó munkahelyet találni.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Rit
Én télen sem fagyasztott répát adtam Levinek.

Jó éjt mindenkinek

Forti

Kép
Kép
forti

Ilke
A riszliszt szerintem olyan, mint amit te csinálsz, de egyszerûbb. próbáltad már? Bocs, ha igen. Bármelyik nagyon boltban lehet kapni. Én is azt használom.
bringa
bringa

Sziasztok

Ma voltunk a jatszoteren tobb mint egy orat es Emilia nagyon elvezte. Beraktam a homokozoba es megismerkedett a homokkal. Egyelore csak a kezebe vette es morzsolgatta az ujjacskai kozt....Kép Ja meg hintazott is, kozben pedig boszen vigyorgott mind a negy fogaval.Aztan itthon aludt 2.5 orat. Azt hiszem minden nap leviszem ezentul...Kép
Az alvastanitas jol megy, mar nem sir ha beteszem az agyaba, csak probalja tettetni, hogy nem almos. Vagyis 66-szor felall, ketlabbal ugral es magyaraz kozben. Aztan ha raszolok hogy tessek lefekudni nyafog egy sort. Vegul feladja es lefekszik. Es persze 1 perc alatt elalszik.

Kryss

Aranyos lehetett Rebi az edenyek kozott....Kép

Forti

Ezt nevezem jo etvagynak! Majd aztan gyozhetsz fozni a fiadnak.Kép

Ilke (panikgepKép)

Szerintem Lili gyujtogeti az infot, es majd egyszer csak hirtelen kipakol mindent, meglatod!KépAddig meg hadd sikitson!Kép Le a kalappal, hogy ennyit alszik, barcsak Emi fele ennyit aludna!

Judy

Eminek is keson, kb. olyan 5 honapos kora korul kezdodott az ekcemasodas,ugy emlekszem. De lehet, hogy kesobb. Akkor en is megprobalom visszahozni a joghurtot, mert tej nelkul kibirom, de joghurt nelkul nem nagyon. Persze csak ovatosan. Egyelore a Milupa HAtol nem erosodnek a foltjai, bar lehet, hogy ez lassabb folyamat. Meglatjuk.

Zsuzsa

Nagyon ugyes Elod!KépEs milyen batran neki indul.Kép
Hat igen, mar elore parazok, hogy Emi is mikor batorodik fel es nyomul egyedul, mert ha fogom a kezet mar tok ugyesen lepked elore.

Macsek

Nekem azt mondtak ehet minden nap hust, sot kell is neki. Tejet nem tudom mennyit kell ennie, de mivel mi meg tejallergia gyanusak vagyunk es nem ehet mas tejtermeket , tejem meg mar eleg keves van, pedig 2szer min. szopik naponta, felirtak neki a Milupa HA pepet, ami tejalapu. En sem orulok neki, dehat ez van, kell eleg feherje neki.
Tudom erre Beszti azt mondana, hogy szoptassak gyakrabban, de honapok ota ugyanannyiszor szoptatok , beallt egy szintre es mar ugy erzem ezt sem birom teljes erombol. Annak ellenere hogy atalussza az ejszakat dog faradt vagyok allandoan es nem akarok meg tobbet fogyni. Foleg hogy osszel szeretnenk megint gyerekprojektbe kezdeni.
Szoval ha birod szoptass tobbet, mert az a legjobb neki. En probalom tartani ezt a szintet amig birom.

Gumicukor

Nehogy mar foglalkozz azzal, hogy ki mit szol a dontesedhez? Eleg az, ha Te magad tepelodsz rajta ,nem? En maradok itthon, mert szerencsere megtehetem, de egyaltalan nem itelem el azokat, akik visszamennek. Ki-ki dontse el magaban, hogy mit akar.

Na megyek szunyalni, nehogy kipurcanjak
Jo ejt
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

sziasztok!

Nagy hírem van!!!

Dani ma úszáson egyedül ugrál be a vízbe. Kiültetjük a medence szélére, kicsit beljebb megyünk a vízbe, és ha hívjuk, akkor potty, belepottyan. Annyir büszke vagyok rá! És nemcsak 1x csinálta, hanem egy csomószor, és mielõtt ugrana még röhögcsél is.
Ma kipróbáltuk a mini deszkával való ismerkedést (tisztára mint egy szörfös), ,a kis lábával még tempózott is, a kezével pedig markolja a szélét, közben pedig folyamatosan hadovál.

Ésss, ma egész nap én furikáztam a 2 krapekot, péntek délutáni csúcsban, ráadásul most már az új babaülésben menetiránynak van Dani és pirosnál meg is tudom nézni, hogy mit mûvel. Nagyon élvezi, hogy nézelõdhet, mert eddig csak a plafont és a kombi hosszú hátulját látthatta, meg az ablakokon elsuhanó fákat.

Viszont eléggé odasüt du-ként a nap, így kell venni vmi sötétítõt. Lehet kapni tappancsos cicás-kutyás gagyit, de nekem nem igazán tetszik. Viszont láttam már rolószerûen lehúzható sötétítõt. Valaki ismer ilyet? Esetleg tudja, hol lehet kapni?

pusz
szép hétvégét mindenkinek!
mi megyünk gyereknapra a cégemhez vasárnap, holnap tartjuk a férjem szülinapját, és jönnek a baártnõmék is a 8 hónapos kislányukkal, akiket már nagyon várunk!

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Ilke,
aranyos vagy, hogy érdeklõdsz, megvagyunk, csak mostanában alig vagyunk itthon, mikor itthon vagyunk, akkor meg zûröznek a lurkókKép. Olvasni azért mindig szoktam, az "esti" fejésnél.
Macalány már lassan mászik, ugyan elég egyedi a technika, talpon próbálkozik, a popsiját kidugva. Egyelõre fejreállás a vége, de nagyon kitartó kölökKép.
Szerintem ne izgulj a szilárd kaja miatt, Malacka is csak tökéletesen dzsandzsásított kaját volt hajlandó elfogadni sokáig. Aztán egyik napról a másikra kikapta a kezembõl az almát. Örülök, hogy jók a leletekKép.

Gumicukor,
ne rágd magad, hogy ki mit gondol. A babáknak nem a velük töltött idõ mennyisége a lényeg, hanem a minõsége. Nekem sokszor van amiatt lelkifurdalásom, hogy hiába vagyok velük egész nap, sok idõ elmegy a különbözõ apró házimunkákra. Néha úgy érzem, hogy a dolog "melós része" az enyém, a szórakoztató pedig Apáé és a nagyszülõké.

Nyuszi,
nemsokára már nem csak a kezecskéjével morzsolgatja Emilia a homokotKépKépKép. Malacka az elsõ nyáron elfogyasztott kb. másfél kiló homokot, azóta szerencsére javult a helyzet. Gratula Emikének az ácsorgáshozKép!!!

Zsuzsa,
mondtam én, hogy mindjárt szaladni fog a skacKép! Nagyon ügyes Lõdi!

Judy,
én is voltam a Madrinában, de szerdán. Hááát... a "plaza" azért egy kicsit túlzás. Árak elég húzósak, és én a választéktól sem voltam elájulvaKép.

hú, megint mennem kell
pusz, jóéjt
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Még valami:
Gumicukor,
lehet kapni olyan kis visszapillantót, amit be tudsz állítani, hogy könnyen ráláss a gyerekülésre. Nekem Chicco van, egyszerûen csak rá kell tapasztani a nagy tükör mellé, szuper, út közben is rá tudok nézni Malira.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Hello

Gumicukor
Ne foglalkozz senkivel, ki mit gondol. Neked kell ezt eldönteni. Én maradok itthon, de ha hasonló helyzetbe kerülnék, biztos hogy visszamennék. Egy jó állást meg kell becsülni manapság........
Hol voltatok úszni? Mi tegnap voltunk a III. kerületben. Kicsi lány nagyon élvezte, alig tudtam kiszedni a vízbõl.......

No most mennem kell, mert nagy a nyüszi Kép

Szilcsike és Szilvike
szilcsike

Sziasztok!

Gumicukor!
Igazad van, a jó állást - és a jó pénzt - meg kell becsülni. Ahogy leírtad a munkaidõdet, nem is olyan vészes az egész. Mi pont most járunk abban a cipõben, hogy lakást cserélünk, és bizony tényleg meg kell gondolnunk minden egyes forintot, ami nyilván könnyebb lenne, ha én is dolgoznék. Mondjuk a férjem ragaszkodik hozzá, hogy itthon maradjak Petivel, de megpróbálunk nekem valami itthoni melót keríteni.
Az én férjemnek is most van a szülinapja, azazhogy hétfõn. Te mit adsz ajándékba? Mi csináltunk Petivel egy képet neki, van rajta pár kedves sor, meg a kettõnk kézlenyomata. Jól sikerült, már csak keretet kell neki szereznem.

Zsuzsa!
Nagyon jópofa a videó, tök ügyes Elõd!Kép

Lányok!
Kettõ kérdésem lenne:
Peti mostanában gyakran hirtelen dühbe gurul, ökölbe szorítja a kis kezét, kiabál, nem tudok rá jobb szót, egyszerûen dühöng, ha tudna járni, toporzékolna. Van, hogy lenyugszik, van, hogy sírásig hergeli magát, és akkor alig tudom megnyugtatni. És üveghangon visít. Nyugtassatok meg, hogy csak életkori sajátosság, eléggé aggódom, mert a családomban elõfordult idegi jellegû gond, izgulok, hogy Peti nem örökölte-e.

A másik: úgy néz ki, hogy sajnos csak úgy tudjuk elandi a lakásunkat, hogy hamarabb ki kell költöznünk, mint ahogy az újba be tudunk költözni. Ez lehet akár két hónap is. Azt gondoltuk a párommal, hogy ezt az idõt megosztva az õ, illetve az én szüleimnél töltenénk. Csak nagyon aggódom Peti miatt. Nem tudom, nem viseli-e meg a sok változás, az, hogy nincs egy állandó kuckó, ahová hazatérhet, elveszti az ismerõs környezetet stb. Nem mintha tudnék ellene tenni, de szerintetek nagyon meg fogja viselni? Mivel tudnék neki segíteni? Tudom, hogy az ilyen kicsiknek milyen fontos az állandóság.

Na, megyek, mert elaludt, gyorsan elvégzek ezt-azt.

Szép napot mindenkinek!

Dió és Peti
szabotimi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?