Új privát üzeneted érkezett!

Mmónika,
Én szintén gondolkodtam rajta, hogy leírjam-e, amit gondolok a meghívásról. Azért is írom végül, hogy ne Riának kelljen. Szerintem jó dolog, hogy ha valaki bántónak érez valamit, akkor szól.
Nem te vagy az egyetlen, aki nem tud jönni. Szerintem például Róki is szivesen jönne, ahányszor volt tali és lehetősége, mindig eljött, még ha csak az utolsó pillanatban tudott is beesni. (Ságinál mondjuk) Csak épp nem járt erre, amikor Ria kérdezett.
Én sem tudok elmenni, mert amikor rendezi, épp nem vagyok itthon. Ráadásul a nemrég felvetett otthon szülős témában nagyon is kíváncsi lennék a véleményére.
Meg szeritnem van más is, aki szívesen ott lenne, de már későn látta meg, hogy van egy tali szerveződőben, mert ritkábban jár erre, vagy nem pont most, és nem azért mert őt ki akarták hagyni.
DE valahogy meg kell szabni, hogy hányan menjenek el. Nincs túl nagy lakásuk. Szerintem a legjobb megoldást választotta, amit csak lehetett. Feldobta a témát, és aki gyorsan jelentkezett, azokat mind meghívta. Nem hívhat meg mindenkit, mert a babák nem viselnék túl jól. Igen, így azok mennek el, akikkel amúgy is gyakran találkozunk itt a topicban. Szerintem nincs jobb megoldás, sehogyan nem demokratikus.
Én is sokat gondolkodtam, hogy rendeznék egy talit. Hozzánk, amíg nem mozognak túlságosan a babák, azaz nem járnak, eljöhetne mindenki, még pár tesó is beférne. Csak akkor nekem limitálnom kéne, hogy meddig lehet a tali. Picit gyáva voltam azt mondani, hogy no jó, gyertek, de légyszi egykor vagy kettőkor mindenki szedje a sátorfáját és menjen haza. Mert ha jól érezzük magunkat, nekem attól még le kell fektetni Natit. És ha sokan vagyunk, akkor nincs szabad szoba, mert csak úgy férünk el.
Mindezek mellett én is értem, hogy megbántva érzed magad. Pedig akaratlan a bántás. És az írásaid is nagyon tetszenek. :wink: Nekem is jó olyant olvasni, aki duplán hasonló cipőben jár, mint én.

Kép KépKép
lorca

Bozotka,
Egy megoldást láttam már a habtapi kérdésre, de nem tudom, mennyire volt jó, játszóházi az ötlet. Az egészet ráragasztották szorsan laticelre, de a széle még akkor is veszélyben van. Vagy nem is tudom, hogy hívják azt az izét, amit sátorozáskor használunk. Nati simán átrágta az ilyen anyagból készült kirakóját, amikor már volt foga.
Egy babakocsit, Szabiét visszük. Nem tudom, hogy meddig vihetjük, majd a check-in desknél dől el. Bonyolítja a helyzetet, hogy mi két egy útra szóló jegyet vettünk, tehát az oda az más cég, mint a vissza. Hordozóban viszem, aztán ha nem engedik felvinni a gépre, szívok kicsit. De amúgy sem nagyon szereti, csak reménykedek, hogy időnként letehetem. A gépre felviszem a kengurut, szerintem főleg abban lesz. Első soros luxusban nem reménykedem, ez fapados. Az csak a normál légitársaságoknál szokás, úgy tudom.

Pann,
Az etiléngáz mérgező egyébként? Kémiai ismereteim kínosan gyengék. :oops: Bár lehet, hogy ez már biológia, és akkor meg duplán leszerepeltem. :lol:
És ha már biológiánál tartunk. Egy kérdés. Nekem mindig is az agyamban volt az info, hogy az orgazmus hatására peteérés következhet be. De akkor hogy is van ez? A peteéréshez elég hosszú idő kell, nem? Vagy csak nem figyeltem az általánosban, amikor ezt tanultuk. :roll: Még a neten is megpróbáltam utánanézni, de csak annyi, hogy megerősítették, hogy igen, lehet extra tüszőrepedés. De hogyan?? Megy az úgy, pikk-pakk is? Gondoltam, megkédezek egy bioszost, ha már nem megy egyedül. :wink:

Kép KépKép
lorca

Hé, ébredjen már fel valaki! :twisted:

Kép KépKép
lorca

Jó reggelt!

Az éjszakánk hasonlóan jól telt! Ez már három! :wink:

Mónika! Nagyon sajnálom és tényleg nem megbántásból limitáltam a tali létszámát! Sajnos 41 nm a lakásunk amiben a konyha és a nappali egyben van csak ott férünk el. Én boldog lennék ha sokkal többen jöhetnétek és nem személy szerinti volt a választás. Aki hamarabb jelentkezett. Priviben is jelentkeztek nehogy lemaradjanak. Remélem hamarosan lesz például egy játszóházban egy jó nagy tali ahova mindenki aki itt ír el tud jönni.

Panka! Megnéztem a neten ezt a fosfovit kekszet! Azt jelzi hogy tej és tojás mentes de azt nem hogy glutén mentes is lenne! De ha nem búza akkor miből van? Köszi ha meg tudod írni mert szivesen adnék Beninek ilyet! :wink:

KépKép
csongria

Jóreggelt! :)

Lilla fél 1-kor kelt először! Én, naivan visszafordítottam hasra, cumi be. Ez ment egyszer, kétszer, tízszer. Aztán meguntam és megszopiztattam. 4-ig horpasztott, aztán újra szopi. 7-kor kelés!

Most már megint kellene szervezni egy nagytalit! Csak egyre nehezebb, mert többen vagyunk, a gyerkőcök is sokkal mozgékonyabbak. A játszóház jó ötlet, csak lépni kellene. A barátnőmék, akiknél tegnap voltunk ők jövő héten mennek az Almási téri szabadidőközpontba babatalizni. Majd megkérdem, milyen volt. Vagy ha vkinek jó ötlete van, ne hallgassa el! :)

Megyek a piacra céklát venni. Ma ezt próbálom be Lillusnál! :roll:

Lorca!
Utazásra kimosva, kivasalva, bepakolva? :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Timocska,
Ugye csak bosszantasz? :twisted: A fregoli használhatatlan, beakadt, mocskos. A fürdőszoba nincs kész, az egész lakás poros, sehova nem tudok teregetni. Nincs szoba, ahol még nem fognak dolgozni. Még vár a miniszoba, ahova még csak a rajzok kerültek fel, ahol majd egyszer, valamikor fognak eljutni. Talán vasárnap. Vagy a nagyszoba lesz az utolsó, ahol kb 5000 poros akármi várja, hogy egyszer letakarítsam, még fel sincs rajzolva, de legalább már átlyukasztották a falat. A ruhák egy része szemeteszsákban, hogy ne koszolódjanak. A függönyt én balga kimostam, most egy hete enyhén nedvesen, összepasszírozva várják egy büdi zsákban, hogy majd megnézzem, újra kell-e mosni. A szekrények elbarikádozva, egy részük fólia alatt. Ma délután jön valaki, hogy dolgozzon egy kicsit, de még azt sem tudom, mikor. Majd felhív. A füriben mosogatok, Natit nem láttam két napja. Az éjszakákat, a nappalok nagy részét egy hete töltöm Szabival egyedül. Oli (a teknőc) akváriumát most kellett kitakarítani, mert friss, élő szúnyoglárvákat találtam benne, pedig pár naponta cserélem a vizet. A konyha külső falán egy 20cm-es lyuk van. A konvektorok a lépcsőházban és a gangon, a lakók meg kerülgetik. Még az is koszos, mivel a lakásajtó nyitva volt, amikor szereltek.
Ennyi röviden, csak a főbb dolgokat kiemelve. Ja, és befagy a hátsóm. :lol:

Kép KépKép
lorca

Jó reggelt!

Már Brigi is kezdi ezt a felkelekmertsimirevágyom ébredést. Pedig olyan jó lett volna az éjszakánk. Szopizni csak négykor kelt. Meg most reggel. Remélem erre azért nem fog rászokni!
Különben jobban van. Már alig taknyos. Párommal már mi is gyógyulófélben vagyunk. :)

Sági ti hogy vagytok ma reggelre?

És Mazsi család?

Lorca
Látom épp ideális a lakásotok egy 20 fős babatalira! :lol:

Nagytali
Hát igen, valami játszóház kell, mert már hideg is lesz lassan. De jó volna már egy megint!

Ma megyünk 11-re beiratkozni az usziba. Nemsokára indulunk, hogy ne késsünk, meg lehet még a pólusba is benézünk. Megyek is mert addig még van egy kis dolgom itt lakásban. :evil:

Ja Timi
Csak 4 hósakat vettem, pl. őszialma rízzsel, almaszőlő rízzsel, sütőtök burgonyával, vagy almával. Meg néhány csak gyümiset.
Az a fura, hogy pl.a almaszőlő rízsesre rá van írva, hogy tejmentes, de az őszialmásra nincs. Pedig szerintem abban sincs. Ugye ha nincs ráírva attól még nincs benne?
lora7

Sziasztok!

Mi megint csak egyszer keltünk, cumi be, visszaalvás. :D Szóval még egy éjszaka és kijelenthetem, hogy eredményes volt a leszoktatás. :D :D :D
Ria, látom nálatok már megvan a triász, gratula!:D :wink:

Tegnap megpróbáltam az etetőszékben megetetni Gergőt, hát minden elismerésem azoké, akik így etetnek! Bevallom és két perc után kivettem az ölembe és megettem a szokásos módon. Sokkal nehezebb egy szemben ülő gyereket etetni! Már az öröm, ha egyáltalán a szájába betalálok, és akkor még ott kalimpál a két keze is. :shock: Hogy lehet így etetni???
Így az etetőszékben én csak az önálló étkezést gyakoroltatom. Tegnap kapott is a tapadókorongos tányérjába 4 szem kölesgolyót, hát látni kellett volna mit művelt vele! Annyira aranyosvolt!! Főleg amikor már volt a szájában egy golyó, mindkét kezében is egy-egy, és látszott rajta, hogy mekkora gondban van, mert még mindig van egy a tányérjában!!! :lol: :lol: :lol:

Tali:
[quote]T írta:ermészetesen elfogom fogadni, hogy ezen a fórumon ez a szokás, hogy limitált a jelentkezői szám és próbálok majd alkalmazkodni hozzá.

Ezek szerint más fórumokon ezt vhogy másképp oldják meg. Hogy??? Sztem mindenki örülne, ha erre lenne vmilyen jó megoldás. :roll:

Lorca: az etilén növényi hormon, amely a gyüm.-ök érését, légzését, levélleválást segíti elő (többek között). Nem mérgező. :wink:
Peteérés contra orgazmus: hú, erről most csak az jut eszembe hirtelen, hogy nyilván endorfin szabadul fel orgazmus hatására, ami vmilyen módon hat a hipofízisre, ami az FSH-t (folliculus stimuláló hormont) termeli, ami a peteérést segíti. Ezt a "vmilyen módon"-t kéne még egy kicsit átgondolni/utánanézni, majd szólok ha megvan.:roll:
Vendég

Jóreggelt,

hát harmadik átaludt éjszakának csak félig nevezném (4-ig)...

Sági, hogy vagytok?

Ma lehet, h én is megnézem ezt a Rossman akciót, és akkor megvizsgálom az őszialmásat! :wink:

Móni, sztem se baj, h leírtad, asszem sokan pont így éreznénk, ez is annak a jele, h megkedveltük egymást és nem csak épp írogatunk mint a vadidegeneknek. Ria módszere persze a lehető legjobb, egyszerűen nincs más megoldás.
Csak a nagytali, úgyhogy Timi mindenképp kérdezd ki a barátnődet, h mi volt!

Lorca, a lakásotok horrotisztikusan hangzik, én tuti h megtébolyodnék, minden elismerésem, h belevágtatok. Mi hősugárzókkal operálunk a fűtetlen helyiségekben (konyha, fürdőszoba).

Na, Boldi is majdnem leesett a kanapéról most reggel! Hihetetlen anyai ösztönnel odafordultam, és már nem volt a kanapén, de még a földön se, a kettő között a levegőben elkaptam!! Asszem Panntól láttunk már ilyen bravúrt. Persze én vagyok a hibás, mert ott kúszogatott, és mellette ültem, csak épp a tévére emeltem egy kicsit a szemem... Valahogy a hasánál elkaptam, de meg se kottyant neki, mégcsak meg se ijedt :)

Nemsokára megyünk a gyerekorvoshoz, első körben kikérdezem a horkolásról.

Kép
Kép
agiboldi

jó reggelt!

sági
Peti is? :shock: :shock: :shock: Te is? :cry: Remélem már jobban vagytok!!!!!

mmóni
nem baj h leírtad inkább írjuk ki magunkból :lol: korábban már volt ebből konfliktus :lol:

banán
szerintem jobb ha meg sem nézzük mi történik vele :shock: incsi-fincsi úh nem tudom hanyagolni :oops: :lol:

pann
nem nagyon kemény ez a szék? Gergőnek tetszik?
egyébként nagyon szép csak nekem kényelmetlennek tűnik :oops: én magam spec utálom a fapados székeket :oops: :lol: pedig vannak párnácskák a hátsómon :oops: :wink:

Az éjjel 11kor volt egy cumi vissza kelés azután n3kor ébredt kajcsizni majd ezután 5kor újra kajcsi és 7ig alvás
Komolyan mondom a n3-as kelés nem esik olyan rosszul mint ez a hajnali 5-ös :shock: :shock: :shock:

és nem is értem amíg nem evett egész éjjel akkor 6kor kelt először!!!most h kap enni 2 körül már 5kor fent van újra :shock: :shock: :shock: ennyit a későbben kel a gyerek összel c. fejezetről :evil: Lea nagy ívben lesz..a h mikor kel a Nap :lol: :lol: :lol:

a rekedtsége miatt felhívtam reggel a dokinőt...azt mondta vszínű nagyon száraz alakás és a sok duma miatt berekedhetnek.Adtam neki egy fél amp. Calcimuscot és nedves törcsik hevernek a radiátron ha délutánig nem javul akkor rákukkant a torkára :lol:
egyébként nem tűnik betegnek,nem lázas, eszik rendesen csak olyan kis repedt fazék hangú :lol: :lol: :lol:

ria
Beni jól van?mi lett a vizelet eredménye? kardiológián voltatok vagy még ezután mentek? :oops:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ja ezek után érdekel mindenféle párásítóról a véleményetek ki mit használ?!
légyszi légyszi!!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi, hideg párásító, Pur Line asszem. Én meg azt nem tudom, h hogy kell vajon kipucolni, miután tavaly télen használtuk utoljára, nehogy valami bacit/gombát köpködjön. De még lusta voltam megnézni..

Igen, én is pont ezt nem értem, h amíg átaludta az éjszakát, és nem evett közben, addig 6 körül kelt. Most meg hiába eszik közben is, mégis 4-5. Mondjuk ez a 3. éjszaka, h nem evett csak reggel, úgyhogy nem szólok semmit (bár a mai 4-es az nekem még nem hajnal hanem éjszaka :twisted: ).

Pann, szóval csak annyit csináltál, h nem etetted éjszaka mikor sírt csak simi és cumi? Ennyi a trükk? Ha valami varázsige is van, valld be!!
És mikor eszik reggel először???

Etetésről: Boldi eszméletlenül rühelli a műanyag előkéjét. Mikor rácsatolom a nyakára, akkor konkrétan úgy ordít mintha kínoznám, nem is értem, már mindenre figyelek, nem csípem oda a haját stb.. :roll: már nem is merem használni, nehogy valami később étkezési zavart alapozzak meg a nyamvadt műanyag előkével :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Lora,
Igen. :D Itt már nincs amortizálási lehetőség, mindent szabad.
A hozzávalókat ráírják az üvegre. Ha ott nincs nemszeretem dolog, akkor ok.

Pann,
Akkor végülis a banánnal nincs gond, nem? Vitamin így gondolom jóval kevesebb van benne, mint az Egyiptomban leszedett és rögtön tálalt verzióban, de ez jellemző a zölden szedett paradicsomra és a többi utóérőre is, pedig a zöldségesekben főként az van. Persze nem számítva az egyiptomi higiéniás problémákat. :D

Ágiboldi,
Ha eszedbe jut, meg tudnád kérdezni az ízületi kattogást?
Jó reflexek!

Kép KépKép
lorca

ágiboldi
:shock: :shock: :shock: micsoda reflexek!!!!

Lea tegnap délután ill este turbó fokozatra kapcsolt a "kutyázás" elsajátítása érdekében néha fejjel máskor anélkül segt be de leginkább hátrafelé halad vele :lol: 1-2 már hintázott is úh lassan nekem edzenem kell a reflexeket :lol:

ja és mondtam már h nem mérem csak hetente 1x? :oops: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi! Hát, bevallom, nem gondoltam arra, hogy kemény/kényelmetlen lenne a szék. Végül is nem altatni akarom benne... :lol: Viccet félretéve, Ádám is pedzegette, hogy vmi párnát kéne beletenni. Hát lehet. Vmi kajaálló párnát. Pl az Ikeában lehet kapni felfújható etetőszékpárnát. Első körben azt fogom megnézni, de csak akkor, ha Ádám nagyon forszírozza. Sztem jó így is. :roll:

Ági! Hát igen. Sírás-->cumi-->továbbalvás. Simi nem volt. :oops: Viszont első éjjel tényleg kb. 1000-szer keltem hozzá (reggelre izomláz lett "kelős" lábamban), és akkor éjjel 4-ig visszaaludt mindig a cumival, csak 4-től kezdte a cumival ordítást, úh akkor megetettem. Aztán azóta csak fél 6, 6-kor eszik, és csak egyszer ébred. Ennyi a történet. Sajnálom, hogy ennyire kopár, se simi, se ének, se varázsige, de bevált. Kopp,kopp.

Lorca! Akkor végül is nincs gond. Megyek veszek banánt! :lol: Áááá, nem. Egész télen banánt meg almát fogunk enni, úh most kihasználom, hogy van még más is. :wink:

Úszás: nekünk vajon mikor kell befizetni a következő hónapot? Most hétfőn? :?:
Vendég

Tudom a nagytali tökéletes megoldását. :D Vasárnap délután, ami mindenkinek egyébként is ideális időpont, mindenki kötelezően megjelenik nálunk, vödörrel, maszkkal, tisztítószerekkel. Kiválasztja a neki szimpi 4 nm-t. Megjelenés: gyerek jöhet, de apuci is ajánlott, mert cipekedni való is van!!! A lelkesebbeknek külön, fakultatív program: vasalás, ablakpucolás 3 m fölötti magasságban. :twisted:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép KépKép
lorca

Na, érdeklődtem játszóház ügyben. Egyiktől ezt a választ kaptam. Ja, ez a Mazsola játszóház: www.mazsolajatszohaz.hu

Kedves Tímea!

Természetesen van lehetőség baba-mama találkozóra.
Az ilyen rendezvények ugyanúgy működnek mint a zsúrok. 3 órás időtartamra bérbe lehet venni a játszóházat, mely ilyenkor bezárja kapuit, és csak az Önök rendelkezésére áll. Ételt italt lehet hozni, de nálunk is lehet vásárolni üdítőket, sütiket és kávét. 3 órás rendezvényre a játszóház bérleti díja 25.000 Ft, ha pedig tovább szeretnének maradni, fél óránként 1000 Ft.-ot számolunk fel. Játszóházunk hétköznap 10-19 óráig tart nyitva, de rendezvény esetén akár hétvégén is kinyitunk. Ha úgy gondolják, hogy nálunk tartják a baba-mama találkozót, előtte legalább egy héttel szükséges bejelenteni és 5000 Ft.-os előleggel lefoglalni az időpontot.
Köszönjük, hogy megkeresett minket.

Üdvözlettel:
Wiesler Judit
Mazsola Játszóház

Timi
Kép Kép
timocska

lorca :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Te kis huncut :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

25.000ért jöhettek hozzánk is :lol: :wink:

viccet félre téve mekkora helységeik vannak?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Lorca!
Ez nagyon-nagyon rosszul néz ki! :cry: Minden elismerésem, hogy így utazás előtt képesek voltatok belevágni, meg azért is, mert apát és Natit nélkülözni kell!

Pann!
Hát, gratula a szupi éjszakákhoz, rem Gergő megtartja jó szokását. És a köv. talin elmondja Lillusnak is, hogy milyen klassz cumival visszaaludni! :) :)

Ágiboldi!
Azta, jól elkaptad Boldi grabancát! :) :) Nemhiába, azért működik az anyai ösztön! :lol:

Fő a céklám. Csak magában megfőzöm, aztán még nyomizok hozzá krumplit?

Képzeljétek, anyósom elvitte Lillust sétálni, önként és magától ajánlotta fel!!! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Mazsi!
Passz, nem ismerem. Csak a www.jatszohaz.lap.hu - ról írtam párnak.

Timi
Kép Kép
timocska

Hogy vannak a betegek?

Megjártuk mi is a dokinénit, Róki példáján okulva, nem vágok bele a hétvégébe a legkisebb panasz kivizsgálása nélkül sem, és tegnap estére teljesen betaknyosodott (bocs, de ezt nem lehet máshogy nevezni), nincs láza, nincs torokgyulladása, de inkább megnézettem. Orrcsepp kell és lázcsillapító készenlétben.

Lorca,
A francba, hogy nem tudok két szót hibátlanul leírni!
Megelőztél, a lakáshelyzet ecsetelésénél pont az jutott eszembe, hogy át kéne menni segíteni (más lakását mindig szívesebben takarítom), stipp-stopp a vasalás!

Móni,
Szerintem ebben a formában így korrekt, ha valaki szól, amikor valami nem esik jól neki. Jobb megoldást egyelőre én sem látok Riáénál, de Timomami már meg is kezdte az új stratégia kidolgozását (ezúton is köszönjük neki). Ebben a betegséges időben, meg még az is megeshet, hogy még annak is el kell mennie, aki nem is akart, hogy meg legyen (Pann ez ebben az esetben egybe van?) a létszám :) .

Sebi nem hajlandó másra reagálni éjszaka csak a szopira, cumi, simi meg sem rezdíti, ha felvesszük, elhallgat, de elkezd nézelődni. Pedig ma kemény voltam, és minden szopi végét kivártam ébren, és visszaraktam a kiságyba, de aztán jött 3-tól a félóránként ébredés…

Ágiboldi,
Na én pont így NEM kaptam el őkelmét, és a lábam mellett esett le :roll: . Bravo

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi!
Te céklaszakértő!!! :)
A fagyiba megfőzve, magában turmixolva tetted el?
És Sebinek mivel adtad?

Timi
Kép Kép
timocska

na majd még visszaolvasok, most megyünk tovább a heim pálba a fülorrgégészhez..
Lorca, azt mondta a gyerekdoiki, h a kattogás laza ízületre vall, ami egyéni sajátosság, de nem gond, csak az ilyen gyereknek vigyázni kell, h pl a kezénél fogva ne emelgessétek, mert kiugorhat a válla.
amúgy a húgom volt ilyen, folyton lógni akart, és ha valaki játszásdiból felemelte, akkor mehettek az ügyeletre.

Kép
Kép
agiboldi

Ránkrontott a védőnő, VÁRATLANUL :shock: :x , hogy itt áll a kapu előtt és bejönne! Jól megmondta, hogy Gergő MINDEN kajájába keverjek krumplit vagy rizspépet, és minden alkalommal szpizzon is, mert az nem járja, hogy nem hízik. No. Megkaptam. :(

Sno! Megnéztem, egybe. :wink:

Timo! Megkérdezem én is itt a helyi művházat, hátha olcsóbb. :roll: Meg nekünk közel is lenne! :wink:
Megírod, hogy hol van az a biopiac Újpesten? Mert a védőnő elmesélt egyet, de az vhol a Fóti úton van. Hátha ez közelebb lenne.:roll:

Lorca! :shock: :shock: :shock: Rémálmaim, képekben! Az énszüleim végigépítkezték velünk a gyerekkorunkat, úh bármit csak EZT NE!!!
Ezzel szemben persze erősen forgatom a fejemben a tetőtér beépítését (ha kész lesz, nálunk lehet tali, mindenki be fog férni :wink: csak idő kérdése az egész :lol: ), de egészen más úgy építkezni, hogy közben ül az ember a jól bejáratott kis lakásában.
Ha már itt tartunk, tud ajánlani vki megbízható, leinformálható, referenciákkal bíró, olcsó és gyors kivitelezőt? Vagy csak simán kivitelezőt? :?:
Vendég

Pann!
Védőnő! :twisted: :twisted: :twisted:
A biopiac tényleg a fóti úton van, de nem olyan messze, mint ahogy hangzik! :lol: :lol: :lol: itt a weblapja!

Timi
Kép Kép
timocska

Pann,
Még szerencse, hogy nem olyan rég beszéltük, hogy a szervezet nehezen hasznosítja ilyen korban a keményítőt tartalmazó kajákat, mint pl krumpli. Gergőn szépen látszik, hogy éhezik. Meg persze fél éves korban lelassul nagyon is a növekedés, de hát ez sem számít. Éljenek a szakma csúcsán álló szakemberek. :evil: Kezedem úgy érezni, hogy az én védőnőm tulajdonképpen egész jó, mert ilyeneket jelenlét hiányában nem tud mondani. :D
Tudok jó gázszerelőket, érdeke? :lol:
A burkoló nálunk jó volt, mellesleg fest és mázol is, viszonylag elfogadható áron.

Kép KépKép
lorca

Orsi, hát már ti is? Sebinek sok gyógypuszit küldünk!

Lorca, megyünk! De a hétvégén egy anyósék kutyája is velünk lesz! Így is menjünk? :lol:

Ágiboldi
Jók a reflexeid! Párommal ellentétben! :twisted:

Pann
Szerintem ne foglalkozz a párnával. Egyébként lehet kapni nem felfújhatóst is rendes bababoltokban. Én is próbáltam szemből etetni az hordozóban, de nekünk se ment. Így még várok az etetőszékkel.

Timi
Az én anyósom csak akkor ajánlott ilyet, amikor kórházban voltam. Kitalálta, hogy kiviszi a telekre, és akkor párom nyugodtan dolgozhat, én meg ugye a kórházban, ő meg a gyerekkel Pilisszántón! Normális az ilyen?
És köszi, hogy érdeklődsz a játszóházakról! :)

Mi nemrég jöttünk haza az usziból. Iszonyatos a közlekedés! :x Viszont azt mondták, hogy 4 hónapig lehet bepótolni az órákat! Természetesen előzetes egyeztetés alapján.
Ti milyen méretű nacit vettetek a piciknek? Én nem mertem a nagyobbat, elvégre pelus nélkül kell. Szerencsére azt mondták, hogy kicserélik, ha mégsem jó a méret. :)
lora7

Köszi csajok a céklás hozzászólásokat! :wink: :wink:

Nagyon lelkes volt Lillus tőle, kemény 3 kanállal megevett. De inkább bubizott kifelé, aminek baromira örültem, mert még a fal is céklás lett! :):
Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Na, Boldi még 3 kanál céklát se evett meg, pedig másnap a tanácsotokra raktam bele almát is :shock:

Timi, köszi a játszóházas felderítést!!

Mazsi, én már vissza is adtam a mérleget! Egy hős vagyok!,

És a lényeg: megyünk alváslaborba :shock: :(
Voltunk gyerekorvosnál, aki elküldött a fülorrgégészetre a heimpálba, és azt is mondta, h már ekkora korban ki szokták venni az orrmandulát. Na ettől, rosszullettem, gondoltam gyorsane ssünk túl a heimpálon, hátha azt mondják, h semmi gond.
Azt mondta a dokinő, h ilyen korban még soha nem veszik ki az orrmandulát, legkorábban 10 hónapos korban, de csakis akkor, ha alvási apnoét okoz, úgyhogy okt. 6-án be kell vonulnunk Boldival ketten ottaludni... :? Kérdezték, h kérek-e anyás szobát? :shock: Szerintük otthagyom a 7 hónapos szopós gyerekemet éjszakára?? Megnézném, h mennyit alszik, mondjuk így is tartok tőle, mert idegen hely. Debreceni tartózkodásunkkor pl. összesen nem aludt annyit, h bármit mérni lehetett volna az én vérnyomásomon kívül.

Nem ismertek valakit aki volt ilyenen? Mit kell vinni? Kell ott fürdetni? Van mikor a tápihoz? Na, majd felhívom őket.
Marhára nincs kedvem, de asszem megérdemlem, annyit parázok ezen a légzéses dolgon, most legalább rendesen megnézik.

Kép
Kép
agiboldi

Én ismerek ilyet, de csak 25-én jön haza Sp.o.-ból. :( Esetleg ha addig még lesz vmi kérdésed, szívesen megadom a számát.

Most megyünk nagymamázni! :D
Vendég

nem addig, akkor! :oops:
Vendég

Timo,
Nos, céklában valóban jó vagyok, legalábbis Sebi dicséri a céklámat. Bár ez nem volt a kérdés része, de én mindig egybe héjastól főzöm, és csak utána darabolom, turmixolom, és fagyasztom. Tehát kérdésedre a válasz: IGEN. Jelenleg adom magában vagy almával, mind a kettőt imádja, mondjuk tényleg nagyon fini édes céklát sikerült anyáéknak termelni. Ahogy elnézem Lillus nem ragaszkodik nagy mennyiségű cékla fagyasztáshoz.
:lol: Kép Sebi Lillusnak és Boldinak üzeni, hogy a cékla jóbarát!
Hogy kell ezt az „itt” típusú linket csinálni? (csak halkan kérdem, nehogy visszaminősítsenek kezdő felhasználóvá)

Pann,
Sejtettem. Nem találom a 12. kiadásomat :( .
Mi is végigépítkeztük a kamaszkoromat, mire kész lett elköltöztem. Most pedig kezdjük a saját házunkat, jelenleg 4 kivitelezőnél van kint árajánlatkérésünk, jövőre valakiket tesztelni fogunk, utána tudok véleményt nyilvánítani, ha még fogok tudni beszélni…

Ágiboldi,
Az exem apukája volt ilyenen, nehari, de inkább nem kérdezem meg tőle (a szakítás óta nem beszéltünk) :D .

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Voltunk a kardiologián! Valóban van szívzöreje. Még nem tudni hogy anatómiai eltérés vagy valami miatt alakult ki. Mennünk kell gasztroenterológiai kivizsgálásra. A kardiológus szerint vontatott a gyarapodása és nagyon sok a napi 3-4x kaki amiből 3 inkább folyós. :shock: Gyanítja hogy nincs rendes visszaszívódás ezért se hízik olyan ütemben. Hétfőn megyünk szív ultrahangra. Csütörtökön meg a gastróra. Na majd meg látjuk most nem parázok nem akarom idegesíteni magam. :roll:

Kaptam egy receptet amit szeretnek állítólag a babák. Meggyet megpárolni a krumplival és turmix, akinek lehet mehet bele husi. Végülis én is szeretem a meggyszószt krumplival és hússal.

Na megyek bekepok valamit, ma még alig ettem.

KépKép
csongria

Ria!
Sajnálom, hogy ennyi mindenen kell keresztülmennetek! Beni hogy viseli a sok hercehurcát?

Timi
Kép Kép
timocska

ágiboldi
ez az alváslabor n komolyan hangzik, de mindenképp tökjó lesz, mert bizti kiderül, h komolyan kell-e venni ezt a horkolást, v csak simán tisztelet boldiapu iránt :) azon, h el bírod-e altatni boldit tuti sokat fogsz izgulni (én minden nap ezt teszem :lol: ), de egyébként semmi gáz nem lesz, hajrá!

ria
neked is ezt tudom mondani, h sztm amikor már a vizsgálati szakba jut egy probléma, az már tökjó, mert már nem kell izgulni (na jó, csak egy kicsit), mert meglesz a diagnózis és a gyógymód

timo
n n köszi a játszóházas infót, n jó lenne találni vlmit. bár én bízom az almássy térben, mert az viszonylag közel van hozzánk is. de a 25ezer az elég durva, nem? főleg, h a babák még nem tudják élvezni a játszóházak igazi profilját. bár, ha tizen vagyunk, akkor fejenként 2,5ezer... amolyan határeset a mi kasszánkban :oops:

pann
csak, h jól értsem! amikor éjjel sírt gergő, akkor visszaraktad a cumit a szájába és ennyi? nem vetted fel, nem nyugtattad, semmi ének, simi, csak cumi és kész? az ezerszeri kelés az azért volt, mert kiköpte a cumit sírás közben, v elaludt és újra felébredt ennyiszer?

lorca
jók a képek :wink:
mi is elkezdtük végre a keleszoba festést, vagyis ma kipakoltunk onnan. holnap kezdődik az attrakció! aligvárom :?

bigsisről megtudtunk vlmit, h miért nem ír :?:

majus3

Ágiboldi!
Majd az alváslabor után mindenképp számolj be mindenről, sőt fényképezz is, hogy tudjam, miről van szó! :) Nagyon bízom, hogy tényleg semmi gáz és Boldi kinövi a horkolászást. A mandulájáról nem mondtak semmit a H.P-ban?

Druszám!
Hajrá, szobacsinálás és különaltatás! :) :) Jó kis móka lesz?

A játszóház nem olyan vészes szerintem, mert kábé többen vagyunk, mint 10 fő. És akkor már kevesebb az egy főre jutó költség. Persze, ez csak egy ajánlat, még várok válaszokat.
De más is nézhet ám!

Timi
Kép Kép
timocska

Hát szegény eddig elég jól viselte, de jövő héten lesznek újabb vérvételek. :( De mindegy az a lényeg hogy derüljön ki hogy mi a baja vagyis inkább az hogy minden rendben van vele.

KépKép
csongria

Ágiboldi! Ez az alváslabor azért is jó mert ott szokták azokat is kivizsgálni akiknél sokat riaszt a légzésfigyu. Igy legalább meggyőzödsz hogy nincs gond és már be sem kell kapcsolnod! :wink:

KépKép
csongria

Ria, szegény, hátha ezzel már vége lesz a vizsgálatoknak, nagyon együttérzek! Hát, nem vagyok feldobva az alváslabortól, de igazad van, h végre megnyugszom talán a légzésfigyu témában.

Timi, hát a manduláját csak megkukkantották, de elég felületesen, mondván, h ilyen korban kinek mekkora az orrmandulája, ez még változhat, és úgyse veszik ki csak ha apnoét okoz. Szóval nem mondta, h túl nagy vagy vm..

Játszóházra szerintem tuti, h jóval többen lennénk 10-nél, és úgy már nem gáz. Mindig arra gondolok, h most úgyse járunk moziba, annak az ára fedezi..
Most is ezt gondoltam, mikor a patikában megrendeltem a Prevenar oltást a jövőhétre... mondta is a doki, h jó drága, mondtam neki, h kijön annak a whisky/mozi/buli/stb árából, amit mostanában kihagyok :D

Május, a Keleszobagyártás tök jó buli!! :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!
Amíg Emilkám alszik, gyorsan pötyögök...

Lorca!
Én is tanultam ilyen extra pé-ről, és úgy emléxem a hormonok okozzák, amik orgazmus után termelődnek.De ehez nagyon kell ám élvezni a hancúrt! :wink: Tudod, minden agyban dől el, gondolom ehez a pé-hez nagyon észnél kell lenni, azaz testileg-lelkileg úgy kell érezned magad.Kicsit bonyi voltam, bocsi, de jobban nem tudom én sem mi a pálya. :D :roll:
Húú, ez alakásfelújítás...!

Csongria!
Van ennek a keksznek több változata is, a daráltnak van glután tej-tojás mentese is, nézd meg a brendon honlapján.Én ott vettem, máérmint az áruházban.
Szívzörej::-( Emilinek is van, okt.ben kell visszamennünk, hogy elmúlt-e már?Remélem igen, bár nekem még most is megvan gyerekkorom óta.

Tali ügy:ha sokan akartok fedett helyen talizni, bababarát környezetben, akkor javaslom nektek a Váci úti Brendon játszóházát!Mi is ott fogunk talizni a másik topikkal, én még nem, de ők már voltak ott, és dícsérték.(csak ne okt. 13.-án, mert akkor lesz a talink :wink: :lol: )

Pann!
Etetőszékben etetést neked is meg kell tanulni.Erre jöttem rá, mikor is elsőnek etettem Emilit így, és minden kifolyt a szájából, ui. előtte a kanapéra fektetve etettem, és így a gravitáció lenyomta a torkán a falatot. :lol: De már kezdi ő is megszokni/tanulni, hogy hogyan egyen úgy, hogy maradjon is a szájában :lol: Nem egyszerű ám!De a céklát csak fekve adom neki, mert amit ma művelt... :twisted: :lol:

Mazsi!
Párásító:Nekünk Lanaform van, a Bonecotol.Csak dícsérni tudom.
http://www.bonair.hu/index.php?keret=te ... gyarto_id=
Miután vásároltuk, kaptam tőlük egy hírlevelet emailban, és abban kérték, hogy írjam meg a véleményemet, ha már vásároltam vmilyen párásítót tőlük.Írtam, hogy milyen klassz, és küldtek érte egy kávéfőzőt, Cloer márkájút.Ez csak hosszú kv-t főz, de mivel mi nem iszunk csak ritkán, így ezt választottam ajándékként(mert mást is lehetett volna, konyha eszklözöket).Ingyér hozta a futár köv. 7en!
:wink:

Timocska!
Én is főztem ma céklát, tettem bele husit is, meg 5 szem édesköményt, majd turmixoltam egy kis kölespehellyel, és reszelt almával!Na ilyen sz@arral sem etettem még meg a gyerekme, de Emili 2 pofára tömte :shock: :lol: Én nagyon útálom az édesköményt, de gondoltam a céklához megy a köménymag, de azt m,eg nem mertem, így marad az édesk.Még jó, hogy Emili szereti. :wink:
ilyen képet akartam csinálni akis "rúzsosról" ,de nem sikerült, mert elmaszatolta mire előkaptam a gépet.

Sno!
Jobbulást Sebinek!
Éjszakát sajnálom. :(
Glutános cuccot én 8 hós koráig nem fogok adni, védőnő szerint elég a 7et kivárni.

Agiboldi!
Madarász alváslaborjába mentek?Én ott voltam gyakszin a koraszülöttön, azzal szemben van az alváslab.Ismerem őket, nagyon aranyosak!Hogy mit kell vinni, azt inkább kérdezd meg telón, az a bizti.

Képzeljétek, Emili gyakorolja amászás mozdulatait, de csak egyik lábbal megy előre, kezeit nem rakosgatja még.Viszont a jobb lábát kirakja oldalra, úgy hogy a talpa a padlón van,mintha fel akarna állni!Erő lenne benne, csak a technikára nem jött még rá. :D

Na elköszönök, 6kor jön haza a párom, utánna lecuccolunk a kocsiba, és irány horány! :lol:

Kellemes 7végét Mindenkinek!Jobbulást a betegeskedőknek!

Üdv.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

na beálltunk a betegek sorába :cry: :cry: :cry: végül mégis elvittem Leát a délutáni rendelésre mert olya kis nyomi volt ma :shock: és a dokinő érdes légzést hallott úh vszínű vmi vírus :twisted:
Cebion cseppek,Ambroxol és Calcimusc
Enni eszik nem lázas remélem semmi komolyabb nem lesz belőle

ria, ágiboldi
csak csatlakozni tudok a többiek hsz-hez,gyorsan kiderül h mi a gáz ha egyáltalán van :wink:

sági h vagytok?

céklás fotók :lol: :lol: :lol:
Lillusnak nagyon klasszul áll :wink: a rúzs
Sebi vigyora pedig haláli és láto ma zoknit ő sem nagyon tolerálja :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Játszóház:
Ha per óra nézzük, az akkor is elég borsos. Kb megközelíti az esküvői terembérletemet. :wink:
Timocska, mi a helyzet a Pólusban lévővel?

Bigsisnek írtam egy privit még aug végén, hogy merre jár. Még nem bontotta ki.
Róki?

Május,
Csak nem kedvet csináltam egy kis lakásfelújításhoz? :lol:

Csongria,
Nem hangzik jól a program. :( De remélhetőleg kihozzák, hogy nincs baj, az meg azért mégiscsak megnyugtató lenne.
A recept az jól hangzik. Az alapanyagokat én is szeretem. :D

Ágiboldi,
Beszéltem ismerőssel az alváslaborról. Ők a Szabolcs utcaiban voltak, gyerkőc akkor 10/11 hó körül volt. Elég nomád körülmények vannak. Egy szobában kellett lenni 24 órát, nem hagyhatod el, nem mehetsz haza. Nincs fürdési lehetőség, fürdetési sem, csak wc, és hozzá tartozó dolgok. Kaját nem kapsz, Boldinak meg inkább ne add, amit ott kapsz. A 24 óra nagy része felesleges, mert a kutya nem nézett rájuk.
A műszerezettség ok, pszichológus és koraszülöttekkel foglalkozik, kutató, tehát látott már ilyeneket, tehát ilyen szempontból megbízható info. Légzést, EEGt és refluxot néznek.

Kép KépKép
lorca

lorca
akartam már 1000x írni csak elfelejtettem :oops: h Lea is oldalt alszik és mi DM-s pelust használunk (7-14kg )és semmi baleset!

majus
kérünk fotókat Kele mackó új lakosztályáról! :lol:

nálunk most már dögrovás a kicsaládom férfi tagja is.apa iszonyú fejfájással küzd épp.
szép kis éjszaka elé nézek :shock: :lol: olyan gyámoltalan tud lenni amikor beteg :shock: :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jobbulást a betegeskedőknek. Mazsinak meg kitartást az éjszakához!

Ez az alvás labor elég rosszul hangzik! :shock:

KépKép
csongria

Natit felhívtam telefonon. Elénekeltük a Pál, Kata, Pétert. Olyan kis szomorú volt :? Mondjuk csak fél percig, amikor mondtam, hogy nem megyek, csak apa. De akkor is! :( Mondta, hogy apa dolgozik. Pedig szabin van, csak nem vele, hanem itt volt, hogy haladjunk a dolgokkal. Nem elég, hogy szegénykét lepasszoltunk anyósnak, aki rajong ugyan érte, de még hazudunk is neki. Pedig egy nagyon szigorú elvem, hogy nem könnyítem meg az életemet azzal, hogy füllentek a gyereknek.
De van jó híre is a napnak. A szúnyog, amelyik már napok óta zaklatott, most egy véres paca a falon :twisted: Na, ezt is moshatom. :roll:

Timocska,
Azt hiszem, egy képben és egy mondatban összefoglaltad, hogy miért nem adok céklát. :D

Lora,
Akkor anyósnak nem is jutott eszébe, hogy segítsen, amikor friss lyukasan hazamentél? Vagy csak az számít, hogy mama kedvence nyugodtan el tudjon menni dolgozni??

Pann,
Az Ikeás sem puhább. Szabi mégsem szólt, hogy kemény lenne. Így mi maradunk a párnanélküliség mellett. Bár a miénkre ráférne, hogy feldobjam valami helyes kis vánkossal, de a tiétek azért más modell. :wink:

Mazsi,
A kajálásokat sem méred? Akkor jobb vagy nálam, most a heti 2 az adagom. Igaz, ma lett volna a 2. és elfelejtettem. De még holnap bepótolhatom. :lol:

Ágiboldi,
Műanyag előkét sok bébi nem tűri, Szabi sem. Nálunk most a dupla előke működik. Egy picikét csatolok a nyakába, pár perccel az étkezés előtt, ez a gallérvédelem. A nagyot meg ráterítem, közvetlenül az evés előtt, amolyan fodrász stílusban. Így csak a másodikat próbálja leszedni, és mivel le van takarva a keze, még időt is nyerek. Mondjuk kb 10 mp.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Apa egész nap nem engedett ide a gép elé. :twisted:

Jobbulást a betegeknek!!! Remélem mindenki javul már!!!

Ria, Agiboldi: Reméljük nem lesz semmi komolyabb gond! Minden rendben lesz!
Ria: Nekem se tökéletes a szívem (szívbillentyű lazulásom van). Már gyerekoromban azt mondta a doki, hogy csak szépséghiba. Annyira, hogy mostmár ha nem mondom észre se veszik. Eddig évente, már csak két évente kell kontrolra járnom.
Agiboldi: Nem valahogy 1 éves korom körül vették ki az orrmandulámat.

Lorca: Egyéltalán nem irigyellek ezért az állapotért, főleg így utazás előtt.

Ha lesz már nagytali, akkor most már én is megyek. Ebbe talán beleférünk.

Jaj nem is mondtam apa hova megy vasárnap :evil: :evil: :evil:
Bár ez az élete és imádja csinálni, csak ne ilyen helyen tenné. Megy az erotika kiállításra zenélni (dj). Egyáltalán nem tetszet nekem, de teljesen be van zsongva, hogy milyen nagy nevű dj-kel fog talizni.

Holnap se leszek, legfeljebb este, mert megyek suliba.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Ja! Nem tudom hogy fogja bírni, az első anyanélküli napot a kis drágám. Apával lesz és anyuékkal. ( Én se tudom hogy fogom bírni)

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Jaj, de sokan betaknyosodtatok, torokfájósodtatok! Gyógyulást mindenkinek!

Lin, hát én már nemtom mikor lehet kivenni (nem akarom ám, h kivegyék), mert a gyerekdoki azt mondta, h máris, a gégész meg h szó se lehet ilyesmiről. Most persze nem horkol a kis ravaszdi!

Panka, a Heim Pálba megyünk az nem tudod milyen? Lorca, amit írsz az szörnyen hangzik. Nemtom hogy fog eleludni, és szopizni is fekve szoktunk, de ha be lesz kábelezve akkor hogy csináljuk? :shock:

Nanica, 7 hónapos adat: 9 kg, 70 cm.

Ééés mit csinált Boldi ma? Wc-be kakilt :lol: :lol: Persze véletlenül, mert épp a kádba készültünk betenni, amikor szörnyű nyögésbe és sírásba kezdett hirtelen, felismertem, h ez kaki lesz, az ölemben a puci gyerek, wc nálunk a fürdőszobában, úgyhogy ráültettük :D

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Köszi mindenkinek, lényegesen jobban vagyunk. Peti nem panaszkodik az orra folyik, viszont gyűlöli ha megtörlöm vagy leszívom neki, egy kicsit be van rekedve meg egy picit köhög, de jó a kedve. Fény derült az előző pár rémes éjszakának az okára. Tegnap éjjel meglátogatta Petit a fogtündér!!! :D

Lorca,
Jesszusom micsoda állapotok! És ez készen lesz mire mentek?

Ági,
Alváslabor! Remélhetőleg emberibb körülmények között zajlik majd mint amit Lorca írt. De legalább kivizsgálják rendesen.
WC-be kakilás, ezt nevezem!!! Csak így tovább, ez teljesen komoly dolog, így lehet rászoktatni. Még a Roki mesélt róla valamelyik talin, hogy ez Amerikában működik. :D

Ria,
Jaj, mennyi vizsgálat! Szegény Ti!
Ezt a receptet már én is akartam csinálni, mert imádom én is és akkor nekünk is ez lesz a menü. :D

Május,
KM-nak kis szobácska. Ügyeskedjetek, szép legeyn ám. :D Majd egy foto jöhet a lakosztályról.

Mazsi,
Már ti is, ez már valami járvány lehet. Jobbulást!!!

Sebinek is gyógypuszik!!!

Timo,
Jól áll Lillusnak a céklaszín!!! :D

Nagytali, játszóházban: Szerintem nem vészes az ár, főleg, hogy nem tizen lennénk!!! De majd nézelődünk még!!!
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?