Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mezsó!

Üdv.! Gratula a pocaklakóhoz és örülök, hogy minden rendben eddig! :)

Pandi!

Egy hős vagy! Réka baba meg tündéri édes, és nagyon gyönyörű! :D Tegnap eszembe jutottál, mert nemrég írtad hogy visszatért a hányingered, meg a hányások is :( Hát,
tegnap én is hánytam megint reggel, pedig már 7-8 napja nem volt semmi bajom!:( Este meg már 3 napja keményedik a hasam, úgyhogy szedem a Mg-t! :( Petivel ilyen 39+2-nl volt először!!!!!!!

Ma megkérdeztem telcsin az afp-met, éssssssssssss 0,89 MoM vagyis teljesn jó!(16+2-nél voltam) A többi értéket nem tudom, mert csak telefonon érdeklődtemés nem mondták, de az asszisztensnő azt mondta, hogy minden rendben! Úgy örülök! Hétfőn megyünk 4d-re! :D

Pati!

Itt is grat a kis kukishoz, jó volt olvasni, amit írtál! :)

Judy!

Sajnálom a diétát, de szerintem is ügyes vagy azzal a 4 kilóval! :)

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Csatlakozhatok hozzátok? Én május 15-re vagyok kiírva, de érzésem szerint később lesz az. Mindegy örülök nagyon! :D :D

Pedig nem mostanra terveztük, hanem egy-két hónappal későbbre, (lakásfelújítás miatt) Szóval véletlen baba :oops: , védekezés mellett, de mostmár csak azon izgulok, hogy egészséges legyen (gondolom persze ezzel mindenki így van , mert végigcsinált velem két esküvőt is, anélkül, hogy tudtam volna Róla:)))

Mondjuk, irtó izgamas lehet tudni, hogy vándorol a sejtecske és bármelyik percben összejöhet! Ebből kimaradtam, de majd legközelebb! remélem..

Ezer Drukk mindenkinek, akik mostanában állnak neki. Jó lehet, nekem sajnos egészen elment a kedvem az együttléttől pár hete. Tudja valaki hogy ez mikor múlik el?
És a hányinger?

Csók

Bors
Vendég
 


Sziasztok!

Ez a szenya kitörölte azt amit írtam.

Képzeljétek jövőhéten megyek párommal nászútra. 11 napra megyünk Rodoszra. Kicsit félek a repüléstől de ez van. Voltam ma a védőnőnél és hát bizony be kellett valallanom a súlyomat de nem csinált belőle nagy ügyet. Azt mondta, hogy most nászúton se ezen görcsöljek, mert egyébként jól nézek ki. Nem azt látja , hogy a fenekem nőtt meg iyesmi. De nászút után viszont jelentkezzem nála és majd akkor meglátjuk, hogy híztam-e vagy mizu. És ha majd úgy látja akkor fog javasolni egy diátát. Pedig ma is már legalább egy órát gyalogoltam nem sétáltam hanem azért tempósan lépkedtem. És még tornázni is fogok.

ezek vannak velem.

Most kicsit önző voltam, hogy magamat raktam előre.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 

 
 

Szisztok,

már megint kitörölte az egészet.

Pandi,

MÁR HARMADSZOR ÍROM LE. GRATULÁLOK A KISBABÁHOZ! NAGYON SZÉP KISIMULT KISLÁNY. ÉS, HOGY TE MENNYIRE ÜGYES VAGY. ÖRÜLÖK, HOGY EGY NAGYSZERŰ ÉLMÉNYBEN LEHETETT RÉSZED.

ZSU,

a következő kötelező UH a 30.héten van. Nekem a magán dokim mindíg csinál UH-t. képzeld végre eljutunk nászútra. Már nagyon várom bár egy kicsit parázok.

Kata,

amikor először úgy érezted, hogy elég volt akkor elkellett volna jönnöd betegácsiba. A Sotén a keddi előadáson is azt mondta a doki, hogy Ő a 20. hétig javasolja a munkát maximum. Ja és te még tanulsz is van egy pici lányod. Háát ez egy picit sok.
Akkor mit szólt volna hozzám a védőnőd. :lol: Ez a hízás dolog annyi mindentől függ. Most voltam a védőnéninél és felsorolta mindet, mert látta rajtam, hogy ez engem zavar még annak ellenére is, hogy a párom nem is látja rajtam ezeket a plusszokat.

Mezsó,

Üdvözöllek közöttünk. Mikorra is vagy kiírva? Szegénykém, hogy megrohamoztunk mindenféle kérdéssel. DE CSERÉBE SZURKOLOK NEKED A VIZSGÁDHOZ OKÉS? :wink:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


bORSIKA szia!

Nekem még mindíg tart. És már fél időben vagyok. Ez egyénenként változó. Bár kedvem az lenne hozzá, de valami most másképpen van odabennt. Na meg a fékek.
Azt javaslom amennyiben Budapesti vagy akkor menj el a Sote 2-re kedden 14 óra 30-ra, a szülésre felkészítő tanfolyamra, mert most lesz szó a szexualításról is. Remélem tudtam segíteni.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Vikci:Hát GRATULÁLOK a nászúthoz!!!Én is ma voltam a védőnőmnél, és leszúrt engem is, mert nagyon sokat híztam!!!!Röktön diétára is fogott, meg rámilyesztett, hogy kicsit magas a vérnyomásom is, és ennek így nem lesz jó vége!!!! :oops: Egyébként te hány kiló vagy?Ne vedd sértésnek, hogy ezt kérdezem, de érdekelne.Ha gondolod írd le privibe, én is leírom neked.Mennyit híztál a terhesség alatt?HÚÚÚÚÚ....én RENGETEGET!!!!! :oops: És most tök rossz érzés!!!! :cry: Szeretnék már túllenni ezen az időszakon, szeretném ha meglenne a baba, és végre elkezdhetnék DIÉTÁZNI,TORNÁZNI!!!Habár remélem nem lesz rá nagy szükség, csak már több ne jőjjön fel, mármint felesleg!!Bocsi, hogy ezzel fárasztalak, de tök rossz érzés volt látni, hogy mennyit mutat a mérleg!!!! :cry:
Na, de más:Utazási irodával mentek Rodoszra?Állítólag nagyon szép hely!!!!

Judy:Azt hiszem te írtad, hogy diétázol.Nem tudnál esetleg leírni egy hetes étrendet, vagy ilyesmit?Én mától minden nap sétálni is fogok, nem érdekel!!!

Mezsó:Voltam a védőnőmnél, és azt mondta, ne izguljak, szép nagy a baba, és hogy biztosan hamarosan mozogni fog, vagy lehet mozog is, csak én nem érzem hogy ő az, hanem másnak tudom be...Na, mindegy!!Te esetleg tudnál írni valami diétát egy hetest, vagy v.mi?

Köszi előre is!!!!

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu
 
 


Viki,

és szoktad simizni a hasadat esténként? Ezt azért kérdezem, mert ha valakinek keményedésre hajlamos a pocakja az akármennyire is fáj ezt kimondanom de nem szabad simizni. Szintén kedden volt erről is szó az élettani változások című előadáson, hogy akinek keményedik és aki túl van a 30.héten az ne simogassa a pocakot Mondta ezt Dr. Merczel. És sajnos igaza van. Annyira jó ez a tanfolyam.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Zsu,

Nekem a vérnyomásom alacsony. És téged akkor ezek szerint a toxémiára való hajlam miatt féltésből fogott diétára nem a hízás miatt. mert ha a kettő találkozik az bizony nagy baj. Veszélyes a babára nézve. :wink: Megírom neked priviben okés? A kiinduló súlyom az oyan volt mint amit a menyasszonyi ruciban láttál. De ezt is számosítom.
Igen az 5kontinenssel megyünk, de mire megtaláltam a megfelelőt. De mindegy mert most már bizti, hogy megyünk. :lol:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Vikci:Igen, elsősorban amiatt javasolta a diétát, meg a súly miatt is!!!Én is írtam neked privit, remélem nem lett hosszú... :oops: Örülök, hogy végre találtál olyan irodát, amivel utaztok, biztos tuti jó lesz!!!! 8) Jó nektek!!!

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu
 
 


Szia Zsu!

megint küldtem neked. egy picit hosszú lett. Bocsi. Remélem, hogy jó lesz.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Zsu!

Nehogy azt gondold, hogy majd megszületik a baba és te rörtön ugrálhatsz meg diétázhatsz. Úgy is leszívja rólad a baba a fölösleget és ez szó szerint. Most ez úgy hangzik nekem mintha nem is érdekelne, hogy a baba érdekeit nézd, hogy alig várom, hogy megszülessen, mert akkor így meg úgy. A baba az első. Volt olyan osztálytársam aki zabált és hát szintén 30 kg-ot felkapott. már azt hitte, hogy sose szabadul meg tőle de amint elindult a kicsi heti 3 kg ment le róla. Ez is egy kis vigasz. :lol:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Vikci:Én is írtam vissza!Dehogy is, nem azért írom, csak így tudom hogy azért nem lehetek önző, mert a babát kell néznem!!!Régen ha feljött 1-2 kiló, mindig le is ment, mert egy kicsit sanyargattam magam... :oops: De most pont a baba miatt eszek meg bármit amit csak megkívánok!!!De azért bennem van a félsz, mint még 1-2 emberben.Gyorsan jönnek a változások, és nincs idő feldolgozni, de persze hogy a baba az első, és nem én!!! :lol:

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu
 
 


Okés Zsu. Gondoltam, hogy nem azért írtad.

Többiek hol vagytok????

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Sziasztok!

ma voltam terhesgondozáson. Dokibácsi szerint a súlyom tökéletes, ennyit a védőnénimről..... :shock:

Pandi!
Légyszi írd be, hogy október 2. genetikai UH, október 18. pedig tanácsadás.

Mondtam a dokimnak, hogy szeretnék elmenni október közepén táppénzre, nem beszélt le róla :D , úgyhogy hétfőn bejelentem a főnökömnek, hogy orvosi javaslatra elmegyek táppénzre.....csak mert így jobban hangzik :oops: Aztán október 15-től kiveszem a maradék szabimat, kapok táppénzjavaslatot, és akkor ha elfogy a szabim, kiíratom magam. Már alig várom! Végre foglalkozhatok csak saját magammal. Így is itt lesz a suli, meg a lányzóm, de legalább a délelőtt az az enyém. Meg legalább a háztartási munkákkal is végre utolérem magam, remélem.
Már előre rosszul vagyok a karácsonyi ablakpucolás és nagytakarítás gondolatától, de úgy néz ki lesz segítségem, így talán könnyebben túlélem majd a dolgot... :?
Még szerencse, hogy az összes függönyt kimostam húsvétkor! Megőrülnék, ha most a létrán kéne le-föl szaladgálnom. Az ablakaink 2,6 m magasak...

Én is teszek fel a kislányomról fényképet, most már majdnem mindenki megmutatta a gyerkőcét, most már én jövök:-)

Kép

Szóval ő lenne a mi kis hercegnőnk!:-) Néha tényleg olyan, mint egy hercegnő, imád parancsolgatni, sőt néha inkább császárnőnek érzi magát....ki se nézni belőle, igaz???? :D :D

További szép estét!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81
 
 


Most értem haza a kórházból.

Pati,
Dórának tetszik ez a popsi jelezte nekem :wink: :lol: reggel begépeltem a szülést de egy ügyes mozdulattal eltüntettem :oops: :( majd újra megírom ha lesz egy pici időm.

Szemokzsu,
Én magánhoz járok jövőhéten lesz uh.

Csucsu,
Igyekszem újra megírni a történetet!

Viki,
Gratula a jó Afp-hez :D

Borsika,
Üdv itt :D a hányinger elmúlása változó én a 17.hétig hánytam utána megszünt de most pár napja megint van hányingerem és hánytam is. Általában azért a 12.hétig tart.
Vendég
 


Katuci81: Nem is nézem ki a lánykádból, hogy parancsolgatna :) Nagyon csini a képen. Mi volt itt koszorúslány?


Pandácska: Én is jártam már így, hogy elveszett amit írtam. Bosszantó tud lenni. De vissza olvastam amit írtál mert olyan szőke vagyok, hogy azt sem vettem ám észre. Szóval a méretek alapján formás lehet az a kislány :) Milyen volt elvágni a köldökzsinórt? Ja és amit akartam kérdezni: hogy a doki és a szülésznő nem lepödőtt meg, hoyg te voltál bent? Ritkán van szerintem ilyen, hogy egyik lány éppen szül a másik meg pocakosan veszt részt. Szerintem ez kuriózum volt nekik :) -is-

Kép
csucsu05
 
 


Csucsu,
:lol: na igen tényleg nem sok pocakos megy szülni mással de nem lepődtek meg szóltunk előre már találkoztam is a szülésznővel. Amúgy a szülésznő nagyon rendes volt végig figyelt azért rám is hogy üljek ha lehet meg vigyázzak a pocakomra stb. A köldökzsinórt picit nehéz elvágni olyan érdekes anyag de sokkal jobb volt az egész látványra mint amit godoltam volna. Szóval láttam szülést filmen meg képeken és akkor azt mondtam hogy kicsit undi de így élőben látva semmi csúnya vagy gusztustalan nincsen benne egy pasi is nyugodtan ott lehet ha pl ül a fejednél nem is látja a véres részleteket.

Na indulok a kórházba este jövök!!
Vendég
 


Pandi: akkor is minden tiszteletem a tiéd. Nagyon ügyi voltál. :)

Kép
csucsu05
 
 


Sziasztok!

Új kismamik
Én is udvozollek benneteket.

Pandi
Nagyszeru élmény lehetett, és a kislány csodaszép. Gratulálok mindkettotoknek. :P

Judy
Ha ez megnyugtat, én is már + 4 kg-nál tartok. Egyik napról a másikra csak úgy felment 1 kg. Vasárnap még 58 voltam hétfon már 59. Igaz kozben volt a szulinapom /suti, torta stb. + egy romantikus vacsora egy étteremben/ :wink:
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Én passziv felhasználója voltam ennek a topicnak idáig, régota olvasgatlak titeket, és nem birtam ki, hogy ne csatlakozzak!! :D :D :D
Én márciusi kismama vagyok, de olyan jó olvasgatni titeket, akik már elöttünk járnak!! :D

Pandi: tényleg nagyon gyönyörű a kislány, mondtam is a férjemnek nézze meg milyen édes, ilyen egy újszülött!!!! GYÖNYÖRŰ!!!

Lányok szerintem ne nagyon aggodjatok négy-öt kilo esetén igy a félidő táján!!! Bár én még nem igazán híztam, söt fogytam 1 kilot, mert nincs nagy étvágyam és már egy hete nagyon rosz a gyomim!!!! Bár nekem elsö baba, ugyhogy nincs nagy tapasztalatom abban, hogy mikor ugrik meg a súly!! :?

Mindenkinek további szép napot!
Vendég
 


Szia Carpe,

Épp ez az , mult hétvégén mi is rendeltünk egy pizzát, vasárnap reggelre már +1 kg-val voltam több. Azóta sem ment vissza, pedig azóta nem bűnözök.

Amugy hogy vagy???? Mikor mész legközelebb uh-ra??? Még te sem tudod a nemét, igaz???

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár
 
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Csujzi,

jó, hogy te is itt vagy.

Katuci,

Nagyon szép kislányod van. Kis koszorúslányka volt ugye?
Én leírtam de ezek szerint nem olvastad :( , hogy az előadáson a doki azt mondta, hogy egy kismama maximum félidőig dolgozzon. Mert aztán hiába a jó főnök meg minden teljesen belefárad. És már azt látom rajdad, hogy csak bírjam ki valahogy . Pedig neked ehhez jogod van. Sőt a kismamák kiváltságot élveznek mindenhol. Ezeket ez a dokika mondta, de teljesen egyet értek vele.
De azért vigyázz magadra!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


jaj Katuci,

még a súlyról is írtam, hogy én örülnék neki ha csak ennyit szedtem volna föl. Ja és egyébbként is a nagy baba könyvben is azt írják, hogy a 18. hétre 2,5-5 kg jön fel. Talán ez is megnyugtat. Én ha felszedek 20kg-ot nagyon fog bántani, de remélem 1 év alatt leadom. A múltkor egy híresség nyilatkozta pont, hogy Ö az első gyermekkel 33kg-ot szedett fel.Ja és egy év alatt le is adta.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Szia Vikci!
Igen, koszorúslány volt, az öcsémék lagziján.
Amúgy olvastam, hogy írtad ezt a félidőig dolgozás témát, és valóban igaza van a dokinak, úgyhogy már alig várom a hétfőt, hogy bejelentsem, hogy már csak október 15-ig megyek.
Jövő hetem amúgy is olyan lesz, hogy 2 nap suli, tehát akkor nem kell dolgoznom, így már csak 3 nap, utána héten 4 nap, mert dokihoz kell mennem, majd 5 nap, és vége! Szóval már nagyon számolgatom. És már teljesen félretettem azt a dolgot, hogy ki mit mond, nekem fontosabb a babám és a saját egészségem, mint hogy ebben a pár hónapban "megváltsam a világot". Szóval ennyi.
Van már új kolleganőm, aki szinte már mindent megtanult, úgyhogy nem fogok hiányozni.....annyira.
Eddig mindig úgy voltam, hogy hiányozni fog a munka, meg hogy mindig történik valami, de most már alig várom, hogy itthon pihenhessek, végre a házban is rendet tegyek úgy igazán, meg legalább a sulira tudok koncentrálni, ami per pillanat jobban érdekel a munkámnál.
Olyan jó volt ez az egy hét itthon a lányommal, bár elég rosszcsont volt már a vége felé, de legalább egy kicsit én is tudtam pihenni.

Üdv Csujzi! Örülök, hogy rászántad magad a regisztrálásra! Itt mindig van valami izgi téma, gondolom jókat nevethettél, mikor olvasgattál minket... :lol:

Szerintem is kár ezen a súly dolgon aggódni, én most már rájöttem, hogy hiába eszek ugyanannyit terhesség alatt, mint előtte, máshogy hasznosítja a szervezetem, így jobban megmarad rajtam a kiló. A lányommal ugyanez volt. Semmit nem változtattam az étrendemen, mégis 20 kg-ot híztam.
Anyukám velem is meg az öcsémmel is 20-20 kg-ot hízott, mégis ugyanolyan vékony, mint régen, ha nem vékonyabb...
Mindenhol azt olvasom, hogy többet ártunk azzal, ha nem eszünk, mintha megesszük azt, amit megkívántunk.
Egyébként én teljesen reform-módra ettem mindig is, 2 évig voltam vegetáriánus, a súlyom mindig 60-62 kg volt, ez kb. 10 éve így van, és terhesség után ugyanúgy lefogytam, sőt még túlzásba is estem, pedig nem fogyókúráztam. Úgyhogy szerintem a hízás téma teljesen alkati kérdés.
Mondjuk a chipsek és hasonlók nem tartoznak az étrendembe, ezeket most is mellőzöm. Néha a csokira vagyok rákattanva, pedig 14 hétig undorodtam az édességtől. :roll:

Pandi!
Hogy van ez a kis tündér baba? Mikor mennek haza a kórházból?
Bárcsak mi is már ott tartanánk. Én annyira várom ezt a picurt, hogy azt el sem lehet mondani. Most is mocorog a hasamban, biztos érzi, hogy rá gondolok :)

Veletek is előfordul, hogy néha "elfelejtitek", hogy van pocitok, pl. hajoláskor, vagy cipőkötéskor??? Olyan jó kis lendülettel tudok nekiállni ezeknek a dolgoknak, mintha nem lenne pocakom... :wink: Ilyenkor aztán nagy jajgatások közepette szoktam felegyenesedni.... :lol:

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81
 
 


Vicky79: Hát lehet az a híresség plasztikai műtéttel adta le nem? Úgy azért könyebb leadni igaz drágább is.

Kép
csucsu05
 
 


Én sem bánom majd ha felszedek kilokat, azt hallottam a szoptatásnál is csak ugy ugrálnak le a kilok és a gyerek ha elkezd tipegni, mászni, csak gyözzünk utánna menni :D :D :D
Vendég
 


Sziasztok!
Vikci:És te mit szoktál otthon csinálni?Nem unatkozol?Én még csak 1 hete vagyok itthon, de már nem birom!!!!Egyfolytában eszek, fekszek, eszek.....És ebből már elegem van!!!!Első 3 napban kitakarítottam a házat, már csak a napi kis dolgok vannak, mint mosogatás, mosás, stb... De olyan gyorsan kész vagyok mostanában, és utánna tök rossz egyedül itthon.Mert még ha a párom itthon lenne.... :lol: :lol: :lol:
Tényleg, lányok!Ti hogy álltok a sexel?Én mostanában nem kívánom annyira, vagyis kívánnám, de utánna eszembe jut a baba, és tudom hogy már nem tudnám úgy csinálni, mint még 2-3 hónapja, és valahogy elmegy a kedvem.Nem tudom, mintha félnék hogy valami baja lesz, meg úgy érzem, hogy "nagy" hassal már nem illik, pedig hát.... :oops: Nem tudom, lehet csak én vagyok ilyen bolond...

Na, de más:Szerdán megyek a dokimhoz, viszem a genetikai uh. eredményét, remélem hogy megnézi a Manót, mert annyira szeretném már látni!!!!Majd megkérem rá, mert 4 d-re csak a 27-30. héten szeretnénk menni!!!Jajj, ezzel a névválasztással is bajban vagyunk!!Nem tudtok valami frankó kis fiú nevet??? :wink:

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu
 
 


Zsu,

Én pont ma szedtem össze az összes fiu nevet ami nekem tetszik.
Lehet hogy egy kicsit régimódiak, de nekem csak ezek jönnek be.

Ádám, Ákos, Bálint,
Dávid, Dénes, Gábor,
Gergely, Levente, Márk,
Márton, Martin, Olivér,
Patrik, Roland, Szabolcs,
Szilárd, Viktor


Sex
Én most sokkal jobban kívánom, mint előtte, és így nagy hassal vicces dolgokat is ki lehet próbálni. Mi élvezzük a dolgot.
Babóca meg lehet jókat kacag rajtunk odabent. :wink: :wink: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár
 
 
 
 
 
 
 


Zsu!
Jó neked, hogy már otthon unatkozhatsz :-) Én is alig várom! Bár nekem van egy rosszcsont kislányom, szóval csak fél napos unatkozásban lesz részem, mert megjön az oviból, aztán beosztja a napirendemet....anya színezzünk, olvassál mesét, nézzünk tv-t, sétáljunk, stb.stb.
Már tervezgetem a szabadidőmet, pl. heti egyszer elmegyek majd úszni, meg kismama-jógára. A többi napon takarítok, rendezgetem a babaszobát, és készülök a vizsgáimra, mert most előre kell őket hoznom januárról nov-dec.-re. Sőt már az egyik vizsgám október közepén lesz, úgyhogy kezdhetek készülni rá.
Nincs ott arrafelé valami program kismamáknak? Torna, úszás, csevegés, stb.? El kéne járnod ide-oda.

Név-dolog: ha fiúnk lett volna, akkor Benedek lett volna. De nuni volt az UH-n :) , így hát Liliána lesz a drága.

Ami a szex témát illeti, nekem az első 15-16 hét elég visszafogott volt. Egyrészt nem kívántam, volt úgy hogy 3-4 hétig sem - a párom annál jobban -, másrészt ha éppen rávettem magam, akkor állandóan úgy éreztem, hogy fáj, meg hogy a babának baja lesz. Szóval elég ritkán ment a dolog :-) Mindenesetre egyéb módszert választottunk a hiány enyhítésére.... :oops:
De a 16. héttől visszatért a kedvem, most már csak a fáradtsággal kell megküzdenem, végül is úgy mint előtte nem lehet csinálni, csak sokkal finomabban, de ne aggódj, a baba annyira jó helyen van, hogy nem lesz semmi baja! Ha nem vérzel, vagy nem keményedik a hasad utána, akkor nyugodtan összebújhattok. Szerintem jót tesz mindkettőtöknek testileg-lelkileg, a baba is szereti, ha érzi, hogy anyu-apu szeretgetik egymást... :D

A szülés utáni fogyásra egyébként tényleg a szoptatás a legjobb módszer. Rólam csak úgy repültek le a kilók, 3 hónap alatt eredeti súlyomnál voltam, aztán jött a válási herce-hurca, stb., úgyhogy még lement 10 kiló. Ami aztán szépen visszajött, mikor kezdtem túllenni az egészen, meg megismertem a páromat. Akik régen ismertek és ilyen soványan láttak szülés után, azok teljesen el voltak hűlve, azt mondták, hogy így már nem vagyok olyan helyes, úgyhogy legyek szíves visszahízni, de gyorsan. Egyébként én sem éreztem jól magam a bőrömben -10 kg-val, de ha lelkileg ki van az ember, akkor ez a végeredmény.
Szóval nem baj, ha rajtatok marad pár kiló, inkább boldogok legyetek a párotokkal, meg a babával, mint soványak és tök boldogtalanok.:-)

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81
 
 


Judy:Köszi a neveket, mi is kb. itt tartunk, mert nem tudunk választani!!!De azért ez is segítség, felfedeztem 1-2 nevet, ami még növeli az esélyt!! :oops: Mostmár jó lenne, ha én is tudnék valamit kezdeni magammal az ágyban, mert a párom már kezd kiakadni, hogy régen milyen sokat volt, most meg alig....De próbálkozom!!! :lol:

Katuci:Sajnos itt nem tud az ember sehova sem menni, úszni sem tudok, meg semmi...szóval marad ez, egyenlőre!!!Remélem a kilók nekem is lemennek majd, mert tényleg nagyon zavarnak, de a baba miatt tudom hogy hiába is nem ennék, akkor sem lenne jobb, mert akkor is hízok valamennyit, és hát neki is fejlődnie kell valamiből...Egyébként te hány kiló vagy?Mi volt a kiindulási súlyod, és mennyit híztál eddig?Naponta hányszor eszel, és mennyit?Én mindent, amit csak megkívánok, bár már este 6 után nem kellene, de sosem tudom megállni!!!Remélem mától.... :oops:

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu
 
 


Sziasztok!



Én egész nap teszek veszek. Van egy 5 hónapos keresztfiam a héten már kétszer találkoztunk. És hát átkelni a városon meg vele is foglalkozni elég fárasztó. de kellemes. Na meg a másik, hogy a szüleim sajnos elég betegek mind a ketten otthon vannak. És oda is el-el megyegetek segíteni. vagy ha anyum jön kontrollra akkor vele megyek. ma is hazaértem rögtön neki álltam főzni közben letörölgettem. Mindíg kitalálok valamit. de van, hogy fogom magam és elmegyek sétálni. Nem bírok én sem megülni a fenekemen. Ezt párom neheztelve nézi, mert félt, hogy túl hajom magam. De sajnálom és ilyen vagyok. Ja meg most a nászútat is elintéztem. Már alig várom. szóval mindíg van valami.

Sex téma: én is csatlakozom Katucihoz, mert nekem is fáj nem tudom mitől a nődoki azt mondta mindent rendben talál. Éppen ezért más módszerekkel alkalmazunk. :)

Zsu,

megértelek, hogy már ki vagy. És sétálnod sem szabad? Annyira csodálatos idő van.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Ja meg megcsinálom a szokásos kismama tornát is.

Csucsu,

szerintem nem a plasztikai sebészek alakították, mert eléggé természetesen nyilatkozott. Mindenről. És az tény, ha elindul a baba akkor bizony nincs megállás nekünk sem. Na meg a szopizást is írta valaki és én is így tudom, hogy szó szerint leszívja a baba a zsírt.

Na lányok most aztán elkezdtem reszketni, mert a nagy baba könyv azt mondja, hogy az elkövetkezendő egy hónapban szedi magára az ember azt a plusszt ami a szopizáshoz elengedhetetlen. És ez már más test részeket is érint. Úgyhogy Zsú ne küzdj túl erősen ellene.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Zsú merre is laksz?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


ja bocsi Péteri.
És Vácon vagy valahol a közeli városkákban? Ma voltam Galgamácsán a keri gyermekkel meg a sógórnőmmel. Mert ott vesznek házikót. Ja és ha megveszik párommal oda is meni kell majd segíteni. Tisztára be vagyok táblázva.

Katuci,

igen ebben teljesen igazad van. És remélem így is lesz. :lol:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Sziasztok!
Csak most tudok írni, alig volt időm.

Szilvi75! Judy!
A diétánál kifejtettem, hogy állítólag minden babánál ugyanannyit hízunk. Én a szénhidrát mennyiségét csökkentettem, valamint elosztottam a kaja adagot 6x-ra:
idő szénhidrát kalória
R: 7-7.30 30g 240
T: 10 20g 160
E: 13 50 400
U: 16 20 160
V: 19 40 320
pót V: 21.30 20 160

Tízóraira és uzsonnára gyümölcsöt vagy gyümölcsjoghurtot szoktam enni. A pótvacsorát leegyszerűsítettem: 2dl tejet iszok (ez csak 9 g körül van).

Be kell vallanom, én csak a szénhidrátot néztem, most már kb. tudom ránézésre, mérni sem kell. Persze előfordul, hogy csokit kívánok (szerencsére ritkán), akkor megeszem. Nem megrögzött diétás vagyok, csak odafigyelek, hogy ne kelljen a várandósság vége felé inzulinoznom magam (ezzel rémisztgettek, s most tökéletes a cukrom, mivel csak tesztreggeli volt).
Az édesítő fogyasztásra is csak annyit írtam, hogy a probléma abból állt, hogy a szervezetem elszokott tőle, s a hirtelen nagy dózisban bevitt tömény glükózt nem tudta feldolgozni.
Remélem, tudtam segíteni valamennyit. Bár én a helyetekben több szénhidrátot vinnék be, mivel csak orvosi utasításra, s ellenőrzésre végezhető. Nehogy nagyobb bajt okozzatok, mintha oda sem figyeltetek volna... A 6x étkezés segít abban, hogy ne alakuljon ki túlzott éhségérzet.

Pandi!
Az uh-s nő szerintem emlékezett rám, régebben volt egy kis afférunk... :oops:
Az egész nem tartott 5 percig (az öltözést is beleértve). Én kérdeztem, ő nem akarta megmiondani, állítólag csak akkor fogja tudni... Pedig évek óta uh-s.. A genetikai uh szerintem nem érte el a célját, nem nézte végig, csak itt-ott belekukkantott. Ez van. Úgyis akartam menni 4D-re, de majd csak 3-4 héát múlva, nem akarom sokszor zavarni. Bár nagyon érdeklődő volt, végig az uh-fej felé fordult.

Katuci!
Igazán szép lányod van, gratulálok hozzá!
Küldöm priviben az e-mail címem, köszi előre is!

Bocs, ha hosszúra sikerültem...
Sziasztok
Szilvi

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi
 
 


Na megjöttem :lol: Holnap már mehetnek haza Rékáék.

Csujzi,
Üdv itt :lol:

Katuci,
Nagyon szép kislányod mint egy tündér :lol:

Én eddig 2 kg szedtem fel de igazán majd most fog megindulni szerintem.
Vendég
 


Ha valaki szeretne a tábliban benne lenni írjon nekem adatokat!!

Kép
Kép
Vendég
 


Szia Pandi!

Én is szívesen bekerülnék a táblázatotokba! :D
Az adataim:
Név: Csujzi.
Hetek:14+6
Kor:23
Babák: nincs
Hol szül: Sopron
Mikor: márc. 17.
Aktuális: szept 28. AFP
Baba neve:még nincs (én Csurinak nevezem!)

Előre is köszi
Vendég
 


Pandi én is belekerülnék a táblázatba örömmel!!! :D
Név: MeZsó
Hetek: 12+2
Kor:23
Babák:Nincs
Hol szül:???ez még képlékeny
Mikor: április 3.
Aktuális: 13-14 hetesen nődokinál terhesgondozás,még nincs lefixálva melyik nap :(
Baba neve: jelenlegi álláspont,ha fiú Bence,ha lány Blanka

Köszike :D

Kép

Kép
mezsó
 
 


Sziasztok!

Ma visszajött a hányingerem....majdnem kiadtam a reggelit. Nem tudom mi volt, talán front van, vagy csak elrontottam valamivel a pocim. Kicsit ledőltem, aztán egy fél óra alatt helyrejöttem. De éppen múltkor Pandi írta, hogy őt is újra meglátogatta róka-koma. Lehet, hogy valami hormonális változás történik odabent, és ez lehet ilyen hatással ránk? Passz.

Csujzi!
Végre egy "honfitárs"! Itt mindenki szinte Pesti, vagy teljesen más vidéken lakik, mint én!
Én is Sopronban fogok szülni, igaz február 12-re vagyok kiírva! Te kihez jársz dokihoz?


Zsu!
Én 60,5 kg-ról indultam (175 cm vagyok), most vagyok 64,20, legutolsó "mázsálás" szerint. (mint a vágóhídon.....) :-)
Egyébként én kb. 5-ször eszem egy nap, mindig keveset. Reggel joghurt, vagy müzli tejjel, délelőtt natúr joghurt kiflivel, vagy egy szelet barna kenyérrel, 1-2 gyümölcs. Aztán munka után van ebéd, úgy fél 3 fele, akkor általában egytálétel (leginkább főzelék, v. tészta, natúr szelet), levest csak ritkán eszünk, párom nem egy nagy levesevő. Délután meg úgy kb. 5-6 óra fele éhezem meg, akkor ilyen hagyományos uzsi, pl. vajas zsemle v. kenyér felvágottal, paradicsom, paprika, egy pohár kakaó, csokival szoktam bűnözni :oops: :-), sajt, szóval ilyesmik. Vagy ehelyett néha darakása. Ezután már csak gyümölcs, vagy maximum valami keksz, vagy hasonló.
Egyébként húst ritkán eszem, akkor is csak csirkét vagy pulykát. Néha virslit. Szóval ennyi az átlag étrend. Most hogy itthon voltam kicsit felborult a rendszer, szóval ha eljövök táppénzre valahogy majd be kell programoznom az evést, mert most össze-vissza ettünk a lányommal együtt :-)

Szili!
Küldted az e-mail címed? Vagy csak én nem kaptam meg? Mert tegnap szarakodott az e-mail rendszer, és szerintem egy csomó üzim nem érkezett be. Ha küldted, akkor légyszi küldd el újra!
Köszi!


Köszönöm a bókokat a kislányom nevében is! Amúgy tényleg egy kis tündér, de néha előjön belőle az ördög.... :D :D

Kicsit hosszúra sikeredtem! Jó olvasgatást!:-)

További kellemes hétvégét mindenkinek!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81
 
 


Pandi!

Lexus a tábli szerint 1432 hetes!!! Azért ez nem semmi :-) Hogy bírja ennyi ideig.... :lol: :lol: :lol:
Majd ha lesz időd javítsd ki neki, légyszi! Köszi!

Meg légyszi nekem is írd át a szülés időpontját február 12-re! Köszike!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81
 
 


Szia katuci!

Én is nagyon örülök, hogy végre egy olyan emberke, aki nem pesti, sőt még sopronba is fog szülni, azaz megoszthatod mindenféle tapasztalatot mindenről!!!! :D :D (nincs semmi bajom a pestiekkel, mindenkivel szeretek beszélni, nehogy valaki félre értse!!!!!!!!)
És még elöttem is jársz, ugyhogy tapasztalat lesz elég! :D :D
Én dr Rada Gáborhoz járok! Te kihez jársz? És jársz ilyen "jöttödre várva" tanfolyamra?!
Köszi válaszodat! Csak én még ilyen "tudatlanka" vagyok, mert első baboka lesz!!! :D :D :D :oops:
Vendég
 


Szia Csujzi!

Hát igen, végre van helybeli. Nekem sincs bajom a pestiekkel, csupán kicsit messze vannak. És annyi lehetőségük van arrafelé, úgyhogy kicsit irigylem ilyenkor őket.... :wink: :D :D :D
Én a Farshid dokihoz járok, tanfolyamra sajna nem járok, mert egyrészt még dolgozom, másrészt meg nem Sopronban lakunk, csak közel Sopronhoz.
Senki sem tudatlan, ne aggódj, maximum tapasztalatlan. Én néha tudatlanabbnak érzem magam ezzel a babóval, mint az elsővel.... :) Elsőre valahogy máshogy áll hozzá az ember, sokkal pozitívabb, szerintem legalábbis, másodjára már túl sok mindent hallott, tapasztalt a terhességről, szülésről, és elkezd kombinálni össze-vissza minden hülyeséget.. :? :roll:
Te egyébként mit tudsz a szülészeti osztályról? Mert én a kislányomat nem ott szültem, és csak innen-onnan vannak félinformációim, de sok jót hallottam. Lehet menni pl. szülőszoba látogatásra, vagy ilyesmi?
Ha van valami infód, légyszi írjál róla! Köszi!

Hamár a finisben leszünk, természetesen majd tájékoztatlak a saját tapasztalataimról, de az még sajna- vagy nem sajna - még kicsit odébb van! :D

többiek nagyon elhallgattatok...gyanús ez a csend :lol: :lol:
Vagy csak sűrű a hétvégi program. Holnap vasárnap, és hétfőn mehetek dolgozni :( :( :(
Olyan jó volt egy hétig itthon lenni. Hétfőn gondoljatok rám, akkor jelentem be a főnökömnek, hogy rövidesen eljövök táppénzre.

További szép estét és jó éjszakát mindenkinek!

Üdv: Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81
 
 


1432hét? Na az egy kicsit túl sok lenne. A 40hetet is alig várja az ember, hogy leteljen és ott legyen a babó. Nemhogy ennyit :)

Kép
csucsu05
 
 


Sziasztok!

Én még ma meg holnap vagyok aztán elmegyek nászútra Rodoszra. Majd egy élmény lesz benneteket visszaolvasni.

Szili,

Szupi ez az összeállítás. Mondjuk nekem a védőnénmim még most nem szabott határokat. De ha visszajöttem akkor lehet, hogy alaposan a körmömre néz. Már alig várom azok a fincsi gyümölcsök mmm.Remélem lesznemók finom halak garnéla rák. Ezek legalább nem hízlalnak. Fincsi salik. Remlélem nem leszek sokkal több, mint mielőtt elutazunk.

Pandi,

A súlygyarapodáshoz még. Igen sajnos most jönnek majd fel azok a plusszok amik a szopiztatáshoz kellenek és ami akkor megy majd le. De te szerintem max ha 9 kg-ot felszedsz. ÉM meg majd úgy fogok szenvedni, hogy leadjam. :lol:

Hali holnap még jövök de lehet, hogy még ma is.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Sziasztok!

Olvasok ám, csak nem írok! :oops:

Vikcy!

Kellemes nászutat kívánok! Érezd jól magad, ne foglalkozz most a kilókkal! :D
Pocikeményedésre válasz (bocsi, hogy csakmost): nem, nem szoktam simizni, csak este lefekszem a tv elé, és egyszer csak bekeményedik, és percekig úgy marad! mondjuk már 2 napja nem csinálta szerencsére! :D

Holnap lesz a 4d, már úgy várom, hogy láthassam a babát,mivel én a 12 hetesen sem láttam semmi! :(

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Hali,

köszönöm szépen. Ma csináltam töltött padlizsánt. mm Nagyon fini lett. Tegnap láttam a tévében és rögtön megcsináltam. Ha valakit érdekel leírom szívesen. így vasárnapi ebédnek is kiválló.

Ja én szoktam olyan kis lightos édességet csinálni, hogy zabkorpát beleteszek tejbe egy picit megmikrózom és édesítővel beízesítem. nagyon fini olyan, mint a tejbegríz. Csak egészségesen.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Vikci!

Kellemes nászutat, és sok finomságot kívánok!!!! :D :D :D :D
Most tényleg ne foglalkoz a kilokkal, csak élvezd a sok finomságokat és a pihit korlátlanul!!!!! :lol: :lol: :lol:

Katuci!

Tényleg nagyon igazad van, hogy a pest környéki kismamiknak nagyobb a lehetőségük mindenféle dologhoz!!! :D Pl 4d uh, ja jut eszembe, nem tudod, hogy hozzánk legközelebb hol csinálnak, és milyen a "szolgáltatásuk"! Te már voltál?
A szülőszobai látogatásrol csak azt tudom, hogy a "jöttödre várva" tájékoztatóba amit kaptam abba bent volt, hogy valamelyik foglalkozáson körbe vezetnek mindenhol!!! (Na ezt szépen megfogalmaztam! :D :oops: )
Amugy én is csak hallásbol tudom a dolgokat a kórházról, de barátnőm nem panaszkodott, mikor 4 éve született a kislánya!!! Arrol viszont nincs infom, hogy a baba 24 órába van e a mamival, vagy csak közbe-közbe!!!
Hétföre megy a drukk, reméljük minden ok lesz a fönököddel!!! :D :D

Mindenkinek további szép napot, majd még este bekkukantok!!
Vendég
 


Vikci!
Kellemes utat kívánok nektek! Élvezzétek a nászutat, kilókkal nem törődni!!! :-)

Csujzi!
Én voltam 4D-n, Szombathelyen, nagyon ajánlom a dolgot, szuper volt! www.4dbabamozi.hu a címük, itt van elérhetőség, én e-mailben egyeztettem le a dolgot, éppen ma kértem a következő időpontot a 26. hétre. Annyi van, hogy valami ÁNTSZ engedély miatt csak a 18. hét után fogadnak általában kismamákat, de szerintem ha nagyon akar valaki menni előbb, azt szívesen látják.
Egyébként elfogadhatók az árak is, meg tudod azt is nézni a honlapjukon.
Hát én annyit tudok a soproni kórházról, hogy a sógornőm ott gyerekorvos, meg ott is szült, és ő azt mondta, hogy napközben bent lehet a baba, éjjel ha kéred kiviszik, meg általában anélkül is kiviszik, hogy akkor tudjon pihizni kicsit az anyuka. Az ellátás állítólag jó, meg a csecsemősök hozzáállása is. De majd még érdeklődöm tőle, most fog visszamenni majd GYED-ről, majd megnézetem vele, hogy milyen változások vannak. De én is csak jót hallottam. Majd ezt a szülőszoba látogatás dolgot megkérdezem a dokimtól.
Köszi a drukkolást, holnap végre közölhetem a főnökömmel a tényeket. Már szeretnék végre túllenni rajta, és megnyugodni, hogy hamarosan itthon lehetek.

Viki27!
4D után feltétlen jelentkezz! Biztos nagyon jó lesz, és itt már tutira te is látni fogsz mindent! Jó szórakozást hozzá!! :D

Most megyek! Holnap jelentkezem!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81
 
 


Katuci!

Ígérem jövök majd, de valszeg csak este 7 után,mert du.5-re megyünk, azt míg hazaérünk, Petinek vacsi, meg fürcsi stb...., de majd jövök, és remélem tényleg minden rendben van, és végre én is látni fogom! :D :D :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?