Új privát üzeneted érkezett!

Julcsi:Én a lista írásban nem hiszek :mrgreen: , kipakoltam mindent az ágyra, aztán bele a táskákba, kölykök segítettek mindent szétugrálni :roll: :lol: , remélem mindent viszünk :oops: :roll: :shock: !!!!A gyerekeket megpróbáljuk nem itthon hagyni!!!!

Én gondolkodom a rövid hajon, mert sokmindent nem tudok így vele kezdeni, idegesít ha lóg össze-vissza annak meg nincs sok értelme , hogy mindig összefogom!!!!! :roll: :?
Meg 3 gyerek mellett még meghalni sem lesz időm, nemhogy hajat mosni meg frizurát készíteni!!!!!!!!!!!!! :lol: :roll: :shock: :D

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Megkaptam a levelet!!!!Csütörtökön megyünk a bizottság elé!3-3 1/2 órás dolog lesz!Ott azért megemlítem majd Hannát is.
Julcsi,
igen az jó,hogy halandzsázik,de Zsolti is így kezdte!És ahogy olvaslak titeket,hogy mennyire szépen fejlődik itt is a topikon belül a gyerkőcök beszéde,sajnos mi még nem tartunk itt.(baba,nem mi?anya,apa ezek mennek,de,hogy szavakkal,szótagokkal kifejezze magát az nem.pedig már 21 hónapos lesz)Most Hannánál nem az autizmusra gondolok,mert Zsoltihoz képest van eltérés,csak arra,hogy nehezen indul meg a beszéde!Rebi 2 évesen (egyszerű) mondatokban beszélt.Válaszolt a kérdéseimre,stb.Na ettől vagyunk elég távol,én úgy érzem!
Nektek is kellemes kikapcsolódást és érezzétek jól magatokat!Rengeteg élménnyel gyertek haza,hogy tudjatok nekünk miről beszélni!
Zsandiékat én is üdvözlöm,és jöjjön egy picit gyakrabban!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Most olvastam végig az elmúlt néhány nap termését.

Edit(h)eknek én is - így utólag - szép névnapot kívánok! És persze Enikőnek is!

Edith, csini vagy pocakosan! és tényleg jól állt az a haj! krisztának jobbulást!

Edit, borzasztó lehet apukád miatt, nem is nagyon tudom elképzelni magamat hasonló helyzetben. Sok-sok erőt kívánok, és mielőbbi változást - remélhetőleg lehet apukád állapotán javítani!

Márti, Julcsi - nem tudom, hogy olvassátok-e még, nektek nagyon jó utat és pihenős, élménydús (ki mire vágyik) hetet kívánok! Biztos nagyon jó lesz! Andiékat üdvözlöm, és remélem, hogy rendben van náluk minden!
Márti, hajrá rövid haj! :)

Timi, a leírásod alapján tényleg nagyon jó a védőnőtök, és remélem, hogy valóban sokat tud segíteni. És a csütörtöki bizottsági találkozó után is biztosan okosabbak lesztek.
Én sem tudok semmit az autizmusról, de még mielőtt erről nem mondanak biztosat, ne emészd sokat magadat! Hanna miatt meg pláne ne izgulj, sok gyerek nem beszél 21 hónaposan, bár az jó ötlet, hogy felveted majd a bizottság előtt.

Nekünk jól telt a hétvégénk, egészen jól éreztük magunkat. A lagzi olyan "magyaros" volt (pl. menyasszonyrablás, különböző feladatok az ifjú férjnek, menyasszonytánc). Az osztrák vendégsereg - bár ők voltak létszámbeli főlényben - elég halvérű volt, alig-alig táncoltak, és hamar leléptek. (Nem mintha én olyan nagy táncos lennék...)
Samu nagyon élvezte - ilyen korban szerencsére még nincsenek nyelvi akadályok, és jó sok gyerköc volt a lagziban, bár Samu volt a legkisebb. 2ésfél és 5 év közötti gyerköc viszont volt még négy-öt, így velük "bandázott": fogócskáztak (leginkább Samu kergette a nagyokat baba-baba kiáltással), autóztak, bújocskáztak az asztalok alatt, szóval neki elég jól telt az este, és este fél 10-ig megállás nélkül jött-ment.
Aztán pedig mukkanás nélkül aludt reggelig...
Jó éjt mindenkinek!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 

 
 

Sziasztok!

A hétvége nagyon jól telt, inkább a hazaút volt kicsit kalandos :)
Úgy döntöttünk Tamással hogy hazajövünk az első vonattal, és inkább itthon alszunk (Zsombón a házunkban a múltkor is befulladt a Bence, emrt sok a por, nincs ágynemű, stb) nem akartuk kockáztatni...

Az esküvő nagyon szép volt, nem sokan bírták ki sírás nélkül :) Amin a legjobban meglepődtem, hogy a férjem is elsírta magát :) Mint mondta nagyon furcsa volt látni, hogy nem mi állunk ott, és egyébként is jó volt újra ott lenni, és visszaemlékezni, hogy milyen szép is volt :)

Az esküvőre egyébként nem is emlékszik, azt mondja végig a mi esküvőnk pergett a szeme előtt :) Jajj, nagyon szeretem őt :)

Pedig mit cikiztük, amikor öltöztünk, ugyanis alig bírta felvenni az öltönyét :) A nadrágot lejjebb kellett tolnia, ott tudta csak begombolni, a mellény alsó gombja reménytelen volt, és karban is necces kicsit :) Hát igen, a házasélet :)

Kicsinyítek fotókat, felteszem, olyan csinosak voltak a gyerekeim :)

Egyébként azért vagyok eltűnve, mert egyszerűen semmi időm sincs, minden házimunkát 3x kell megcsinálnom mert KAta mindent szétrombol.... egyszerűen nem is tudom mit mondjak, iszonyatosan rossz. De olyan szinten hogy ma már nem is tudtam mit kezdjek vele. Legszívesebben néha visszatenném a rácsot az ágyára, és ott tartanám egész nap......na jó ez (félig) vicc volt... De katasztrófa. Ma itt volt a keresztapja, na ő nevetett rajtam, hogy nem lehet olyan rossz ez a tündér, de 1 óra múlva belátta :)

Szerintem duplán kapom, mert összejött a dackorszak+a Bence nincs otthon (+esetleg megérezte a lelki mélyrepülésünket a kistesó körül) És azt látom, hogy egyszerűen nem tud mit kezdeni magával. Ma direkt figyeltem, egy darab játékot sem vett elő!!!
Nagyon várom a bölcsit, remélem hogy ott el tudja magát foglalni, ill. azt is hogy kicsit rendet tanul.....

Szóva lkivagyok, de rendesen. És így nincs kedvem írni sem, de olvasni azért olvasok.

Pocak: Nő :) Megdöbbentem, de tény hogy akármennyire kövér vagyok, azért én már látom. Leginkább abban hogy nem tudom behúzni a hasam :) És ami furi, hogy mint a Katával is, a köldököm fölött kezdett el nőni a hasam.... Nem tudom, talán feltolja a méh a szerveimet? Vagy passz :) Hányinger megvan, ingadozó kedélyállapot megvan (Katának köszönhetően 2x is..) állandó sírhatnék szintén....de mondjuk az eddig is megvolt. A héten muszáj eljutnom laborra, fogászatra és belgyógyászatra is....

A belgyógyász a legfontosabb, ugyanis 1 hónapja nem szedem a vérnoymáscsökkentőt, ugyanis folyamatosan mérem a vérnyomásom, és egyáltalán nem kóros. De azért ezt szeretném megbeszélni egy szakemberrel...

Én is szeretnék Boldog névnapot kívánni Enikőnek, és Editéknek :)

Edith, nagyon szép a pocakod!

Edit, sajnálom apukád, de kicsit meg is értem őt. Szeressétek nagyon ,ez a lényeg :)

Timi, nagyon remélem hogy nincs olyan komoly baj, Hanna miatt pedig sztem én sem aggódnék, de persze megértelek, mert aki egyszer megégeti magát....
De Van egy barátném, akinek a fia 1 évvel idősebb a Katánál, azaz most 2,5, és most tart az alapszavaknál. Két évesen még semmit se mondott, csak mutogatott és őőőő-zött.

Ibolya, örülök hogy Gergő jobban van :) Az ivásról: Kata sem issza meg az 1 litert ez tuti, de mivel poharazik csak, ne mtudom erőltetni (cumisüvegből se tudnám) de így is többet iszik, mint tavasszal, mert akkor a reggel-esti tejen kívül mást nem ivott. Az ebédjébe csempéztem mindig vízet.

Márti, Julcsi, nagyon jó pihenést kívánok nektek, tényleg lökdössétek meg kicsit Zsandit :)

Azt hiszem midndent írtam, amit akartam, de persze ez tuti nem így van :)

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


A képek :)

Ez egy héttel ezelőtti szombat :)

Egy vagány csajesz...

Kép

Egy nagy esés...
Kép


Bence az új jelmezében :) (A Corában szereztem kemény 300 Ft-ért...)

Kép

Kép

Hát nem tündéri? :)

És akkor az esküvői képek:

Az "ifjú" pár:

Kép

A gyermekeik (a legnagyobb (féltesó) Fanni lemaradt...)

Balról: Alexa (7), Zoli (6), és Anna(5)

Kép

Pankuc, mintha vőlegényt várna a városháza kapujában :)
Kép

Bence és Panka
Kép

Bence Kata és Panka

Kép

Így hirtelen ennyi :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Szép hajnalt!

Zsu, jó volt szép képekre ébredni, mégha fáj is annyira álmos vagyok. Elszoktam én már ettől...

Évi elképzeltem ahogy "mini" Samu kergeti a nagyokat. :lol:

Timi csütin majd szorítunk! remélem minden rendben lesz!!!!

És akkor én most el is köszönök, mert még mindig pakolok. Tudjátok a pakk úgy nő jó nagyra, hogy "Ja még ezt is, meg ezt is...!"
Vigyázzatok magatokra, és írjatok sokat.
Puszi nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
kgiulia
 
 


Szia Julcsi!!!! :mrgreen:

Örülök, hogy jól sikerültek az esküvők...............egyből beugrott amit nemrég mondott a Szoni, már nem tudom hány 100x látta a mi esküvőnket, épp táncoltak lent a mamánál, erre benyögi," hogy ZSombi esküdjünk össze én leszek a menyasszony te meg az ifjú pár!!!!!" :lol: :shock: :mrgreen:

Én csak próbálok magamhoz térni, többiek még szunyálnak, szerintem én már mindent bepakoltam 8) .
Mindenkinek kellemes hetet, használjátok ki a jó időt amíg még van :roll: és puszi mindenkinek!!!!!!
Virágnak duplán a pénteki másfeledikhez!!!! :lol:
Edith:remélem lánykád jobban van!!!!Gyógymanók még mindig mennek!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Jó reggelt!

Mi is korán keltünk, bár korántsem úgy, mint Julcsi vagy Márti. Kriszat ma fél 7-kor elégelte meg az alvást. Volt hőemelkedése, de nem volt vészes, ellenben az este 39,1 volt a láza. Ha nem lesz változás, ma dokihoz fogunk menni. De most teljesen láztalan. :roll: Az apjának a mérőműszerével, ami csipogott, ha megnyomott egy gombot, majdnem félórát eljátszadozott. :shock: Ilyen is ritkán van nála! :roll: :lol:

Julcsi, Márti, ha nem is olvassátok, de szeretnék jó utat, kellemes időtöltést, jó kikapcsolódást kívánni! :) Puszilom Andiékat is! :)

Márti, köszi a képfelrakást, még egyszer! :) Jól megnyitottad velem az oldalt! :roll: :P :P :P

Ibolya, tegnap nem találtam hirtelen a mailcímedet, azért nem küldtem neked, de majd a következőt rád bízom. Majd jövő héten, mert van Krisztás 27 hetes képem is. :wink: Pedig úgy tudtam, megvan a címed. Küldd el priviben még egyszer, légyszí'!

Évi, Zsu, örülök, hogy jók voltak az esküvők és jól éreztétek magatokat! :)
Zsu, nagyon édik voltak a gyerkőcök! :)
Évi, Samu is aranyos lehetett, amint "babázva" szaladgált a nagyobbak után!!! MA ismét meló? Most milyen a programod, tudtad valamennyire tömöríteni az óráidat? Már úgy értem, mint eddig, hoyg foglaltabb volt 1-2 nap, aztán meg nem, vagy nem annyira.

Timi, örülök, hoyg elöljáróban sikerült ennyit is intézni, remélem, hoyg lesz érdembeli eredménye is a tárgyalásnak! :) Szerintem se gondolj rögtön a legrosszabbra, mert az megmérgezi a napjaidat! :( Hannával kapcsolatban se idegeskedj, mert nem biztos, hoyg van valami gond, csak egyszerűen nem jött el még az ideje nála a beszédnek. A szomszédban is a kisfiú 2,5 évesen kezdett úgy ahogy beszélni. MOst 3 éves, és szinte mindent mond, mármint mondatokban beszél. Igaz, hoyg tavaly óta oviba jár (oviba, igen, nem bölcsibe) és biztos ez is nagy hatással volt a kommunikációs fejlődésére.

Edit, na, mit mondtak az orvosok? Meglettek az eredmények? Kívánom, hoyg akár így, akár úgy, de valahoyg apukád is belássa, hoyg a nyavalygással nem segít senkinek! :roll:
Mesélj kicsit a gyerekekről, az hátha felvidít! :)

Zsu, jó sok gyereke van már az ifjú párnak! :D

Legyetek jók, szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!

Gyorsan írok, bevittem az Ádámot egy próbafekvésre, de a hangokból ítélve tényleg csak próbafekvés lesz.

Zsu, nagyon szépek voltak a gyerekek a lagziban. Dögösek a ruhácskájukban.
Bence kukta ruhája meg naaagyon jó.

Évi, örülök, hogy jól éreztétek magatokat. Csavarogtatok is?

Edith, remélem már sokkal jobban van Kriszta. Én úgy veszem észre, mostanában nálunk is ilyen betegségek vannak, látszatra minden rendben, csak lázas, vagy csak megy a hasa. De pár nap és túlvagyunk rajta. Remélem az a tündéri szöszke is gyorsan meggyógyul.
Nagyon szép vagy te is a pocakos képeken. (Jót mosolyogtam, azon a képen, ahol a pocak lemaradt :wink: )

Edit, mit mondott a doki? Remélem azért akármit is gondol apukád, semmi komoly baja nincs. Jártok a játszós bölcsibe?

Na, eddig bírta a drágám, most aztán ki kell szabadítanom az ágy fogságából.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Voltam a kórházban, beszéltem a dokival. Át kell térni inzulinra, nagyon rosszak a cukoreredmények. Ez okozza az evés mellettti nagy mértékű fogyást, a depressziót,a cukorszintingadozás pedig a hangulatváltozásokat. Most folyik az inzulinbeállítás. Átnéztek UH-on nála mindent, a prosztata kicsit nagyobb, gyógyszert kap rá, mást nem találtak.
Viszont olyan zavart volt, a tekintete olyan üveges. Kérdeztem, hogy nyugtatózzák e. Stresszoldót kap, lecsökkentik az adagját kérésemre.
Megnyugodtam, nincs rák, daganat stb....

Most csak ennyire futja, mennem kell vasalni, amig alszik a lány.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 



Sziasztok!

Nálunk,mindjárt szakad az eső!
Ezt a felhökből,meg a drágaságom hangulatából tudom.
Ma kétszer szerzett a fejére sérülést,nem nagyon akar enni,hisztizik.
Na persze a rosszasághoz van kedve.
De inkább rossz legyen,mint beteg.
A teknősnek dobál éppen mindenfélét,hogy egyen.
Elöbb vonalzóval kergette a vízben.
Most a nagyfiam szemetesét borogatja,amibe elöbb hegyezett persze.
Nem gond,most fejeztük be éppen a porszívózást.
Még jó,hogy nem raktam el.


Edith,nagyon szép a pocid.
A hugicám 18hetes kismama,de még színte alig látszik valami a pocián.
Kriszta hogy van?
Van még láza? :cry:

Edit,apukád hány éves?
Biztos nagyon nehéz lehet vele.
Nem irigyellek!

Barbi,mi lett a próbafekvéssel? :D

Zsu,drágák a gyerkőcök!!!

Csajok,nem csinálunk" közös elfoglaltságot"?
Kitalálnánk valami témát,és ahhoz raknánk fel a gyerkőcökről képeket.
Na?

Kép
Kép
Kép
regina74
 
 


Ha bene vagytok,kezdjük a születésnél,ok??? Kép
Első cicizés,egy órásan

Kép
Jó volt,hol van?

Kép
Első napunk otthon

Kép
Első pancsink otthon

Kép
Kép
Kép
regina74
 
 


Edit,
legalább már van vmi kézzel fogható diagnózisotok!Sajnos a cukorbetegség elég alattomos,és az egész test működésére kihat.
Az apósommal ugyan ez történt,de ő nem került időben orvoshoz(akkor még nem velünk lakott és elég makacs volt szegénykém)és agylágyulása lett a cukor miatt.Ő is sokat fogyott,voltak hangulatváltozásai,de csak tablettával kezelték a cukrát,ami később kiderült kevés volt,meg hát a diétát sem tartotta!Az agylágyulással meg egy újabb folyamat indult el,akkorra már hozzánk került,és állandó felügyeletet igényelt!
Ő hangulatjavítót kapott sokáig,de neki jót tett.

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Élünk :lol: ,csak kihasználtuk az utolsó szép percig az időt az udvaron.Most már esik az eső,igy muszáj voltunk bejönni,de olyan hisztit levágott a drága,hogy szerintem még pesten is hallották :oops: .Visszaolvasni még nem volt időm,fürdés alatt megteszem,és majd jövök késöbb.

addig is pussz mindenkinek :lol:
bibolya
 
 


Sziasztok!

Regina, én benne volnék a sorozatokban, csak az a baj, hoyg az első képekből egy sincs meg. :evil: :evil: :evil: :evil: Nemrég mondtam a férjemnek, hyg át kellene pakolni mindent egy DVD-re, amit ő jóváhagyott, de nem tette meg. Aztán jött a vírusözön, majd a Windows újratelepítése, és NT helyett most XP van, és ez nem ismer fel egy csomó fotót a régebbiek közül. Mérges is vagyok kellőképpen. :x :x :x :x
Martin viszont nagyon aranyos mindegyik képen! :)


Én néhány maival szolgálhatok ellenben. :wink: :lol:
Íme én, 26 hetes pocakkal:
Kép Kép Kép Kép
És Kriszta :) :
Kép Kép Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!


Remélem a csajoknak jól sikerül a nyaralásuk és a gyerköcöket sem hagyták itthon :oops: .

Nekem is rövidebb lett a hajam,valamikor a nyár elején levágattam egész rövidre,de egyáltalán nem bántam meg.Csak megmosom-és már szaladok is tovább :lol: .

Timi,meghökkentem amit irtál a fiadról.Hogy autista lenne?Én láttam a fiadat,sőt együtt voltunk elég sokáig,hát a beszéd hiányán kívül én nem tapasztaltam nála semmi mást.Kiváncsi vagyok mit mondanak a szakemberek,remélem csak rémeket látsz.Hannával kapcsolatban is.
Különben a Gergő sem beszél még joformán semmit-egy pár szót mond,de annak is a felét csak én értem.

Zsu,nagyon szépek a képeken szereplő gyerekek.Rólatok nem készült kép?
Kata is biztosan csak feszegeti azokat a bizonyos határokat.Meg kell tudnia,hogy kinél meddig mehet el.Nálunk ezek már rendszeresek,lassan kezdem tudni már kezelni is.Különben meg lehet,hogy tényleg unatkozik.Hisz születése óta mindig mellette van a tesója,van aki játszon vele,most meg ugye,hogy elment oviba,tök hirtelen ott maradt egyedül.
Az ujabb babát hogy fogadta a tágabb család?És mi lesz igy az egyetemmel?

Évi,jó nézni a gyereket,hogy a nagyokkal "eldumál",hajtja őket.Nem?Olyan nagyfiús már.

Edith,ha a vonalzóm alatt rákattintasz az email-re egyből tudsz levelet küldeni.
Lánykád jobban van már?
Ma fedeztem fel,hogy szerintem a Gergőnek jön hátul az utolsó rágófoga,mert egész nap a szájában lóg az ujja.Olyan ,mintha maszírozná.

Barbi,jót mosolyogtam a próbafekvésen :lol: .Az milyen nálatok?Nálunk ha alvás van,akkor alvás van.Nincs kec-mec.

Edit,sajnálom,ami apukáddal történik,de talán igy hogy felfedezték a cukorbajt változik a kedélye is a gyogyszer beállítása után.

Regina,addig örülj,amig ennyi rosszaságot csinál a fiad-addig tuti nem beteg.Annyira rossz volt,mikor a mult héten 40 fok körüli láza volt a Gergőnek,szegény csak feküdt a kezemben és csak a cumiját szívta semmi más nem érdekelte.
Ötlet nem rossz,majd holnap teszek fel én is ilyen első napos dolgokat.
bibolya
 
 


Edith,szépen kerekedsz ,lesz ez még nagyobb is :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kép Kép
bibolya
 
 


Regi, próbafekvés 2x is volt, végül is 1/2 2-kor dőlt ki először. (de akkor velem együtt :wink: )
Jó ötlet a képsorozat, de nekem sincs ilyen korai. Az Ádám rögtön az intenzíven kezdte meg a kis életét, utána még 2 hétig kórházban, ott meg nem akartam fényképet csinálni. Úgyhogy az első kép már itthon készült. De megkeresem az első képeket aztán holnap ha lesz időm felpakolom.

Ibolya, a próbafekvés úgy néz ki, hisztizik és semmi sem jó. Ezt akkor szokta csinálni, ha álmos. Úgyhogy beviszem az ágyába, hátha. Ilyenkor le is fekszik, de csak 5 percre, (kicsit pihen) aztán kiabál, hogy anya, anya, úgyhogy ebből tudom, hogy nem lesz alvás. Ez csak egy próbafekvés. (ezt anyu találta ki :lol: ) Ha viszont tényleg fáradt, akkor beviszem és kb. 3 perc múlva alszik.
Na nem minden hisztinél viszem be, csak délelőtt. Ugyanis most pont ott tartunk, hogy még előfordul, hogy 2x alszik, de van, hogy csak 1x. Ember legyen a talpán aki kitalálja őkelménél, hogy most álmos és azért csinálja, vagy éppen ilyenje van. Bepróbálkozunk egy alvással, aztán ha nem megy akkor kiveszem.

Ja, Regi, a rosszaságról jut eszembe, olvastam valami honlapon, hogy a születési dátumuk szerint számokra osztották a gyerekeket, és jellemezték őket. Megnéztem ami az Ádámra lenne jellemző, hát... Már ott nem stímmelt, hogy azt írták, ez a típusú gyerek csendes szemlélő, tuti nem mászik fel veszélyes dolgokra, nem csinál rosszat.
Ennek mind az ellentétje igaz az Ádámra. Most azzal szórakozik újabban, hogy a 2 üléses kanapénak a tetejére mászik, ami az ablak elé van tolva, és onnan fel az ablakpárkányra. Ott ücsörög. Nekem meg a szívem megáll, mert onnan azért tud csúnyán is leesni.
Ma estére is teljesen kiszipolyozott. Jött az apja mint felmentősereg, ő még hamarabb elfáradt. Leültem 1 percre, erre a kutya vízestáljával sétál a lakásban és amerre megy, locsolja szét. Ami nem is lenne baj, mert feltörlöm, de ha nem vagyok elég gyors akkor a drágám még el is csúszik a vízben, úgyhogy megint taknyol egy nagyot.

Edith, gyönyörű vagy! És milyen nagy már a pocakod! Kiváncsi vagyok mekkora lesz a végére. Tudod, az én agyam tök gáz, de pontosan mikor fogsz szülni? (hagy ne kelljen számolgatnom :oops: )
Kriszta még mindig egy angyal. Hogy van? Voltatok dokinál?

Timi, mindig elfelejtem, de én is meglepődtem ezen az autizmus dolgon. Annak nagyon örülök, hogy ilyen rendes ez a védőnő, tud is és akar is segíteni.
Hanna miatt szerintem se aggódj. Az unokahugom nagyobbik fia 1 éves volt, tisztán érthetően beszélt tőmondatokban. Én a saját fülemmel hallottam, gyönyörűen beszélt. A kisebbik fia annyi idős mint a Hanna és ott tart mint az Ádám. Adjál, anya, gyere. Oszt csókolom. Úgyhogy nincs elkésve a kicsi lány, bár megértem, hogy a Zsoltika miatt aggódsz. De szerintem nincs okod.

Na, jól kiírtam magam, talán most már elhúzok lefeküdni.

Jó éjt Nektek!

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Jó reggelt!

Kriszta az éjjel velem aludt, mert IStván elutazott, és gondoltam, ne sétálgassak annyit egyik szobából a másikba! Háááát... az a helyzet, hoyg szokatlan nekem a velealvás, állandóan lestem, hyog nincs-e kitakarózva, nem lázas-e, vigyáztam, nehoyg megnyomjam... :roll: Szóval, nem is tudom, hoyg jobb: sétálni vagy csak fél szemmel aludni? Különben kétóránként voltak mocorgós időszakai, ilyenkor kapott 5 bogyó chamomillát és aludt tovább. Szóval, nálunk tutti, hoyg bejönnek a homeós bogyók. :)
Sőt, 1 órakor nagyon melegnek éreztem, és adtam kb. fél kiskanálnyi Nurofent is. Most kíváncsi vagyok, mi lesz, amikor felkel, de ha lázas, akkor nem ússzuk meg a dokit.

Ibolya, megnéztem a Nurofennek a tájékoztatóját és 1-3 éves gyerekeknek azt írja 3x lehet 5-5 ml-t adni 24 óra alatt. Ahol külön felhívja a figyelmet, hoyg NE adni 3. adagot az az oltás utáni belázasodás esete. De eddig én is abban a hitben voltam, hogy csak kétszer szabad adni egy napon. :roll:
Látod, milyen lüke vagyok? Egyszerűen nem jutott eszembe, hoyg úgy is küldhetek mailt! :oops: :oops: :oops: De azóta a listámban is megvan a címed, csak az I (mint Ibolya) betűhöz tette be, és én akkor idegességemben meg se néztem rendesen. :roll: :oops:
Kriszta is nyúlkál a szájába, napközben is igényli sokszor a cumit, visítva sír, és sokszor normálisan eszik, egyszercsak kitátja a száját, kicsi arca eltorzul, fejével-kezével olyan reszkető-mozdulatot tesz, és erősen sírni kezd. Ilyenkor összeszorítja a száját, ellöki a kezemet a további kajával, És határozottan mondja: NEM. És hozzáteszi: Bitto. Azaz biztos. A nyomaték kedvéért. :)
Szóval, nagyon "fogszagú" a dolog.

Barbikám, annak a gáz agyadnak, de csakis az ő kedvéért :wink: , leírom, hoyg dec. 31-ére vagyok kiírva. :lol: :lol: :lol: Van még addig idő jócskán, bár azért nagyon hamar telik. Kicsi örökmozgóm gondoskodik arról, hoyg nehogy unatkozzak! De mintsem addig üljön egyhelyben, amíg megengedem, hoyg elmozduljon (mert ilyen gyerek is van :roll: ) akkor inkább rosszcsont legyen a velejéig! Így tudom, hoyg "él", tanul, felfedezi a világot, nincs szüksége ösztökélésre, legfennebb irányításra. :)
Amúgy köszi a dicséretet. :) Elölről én is tetszem magamnak, imádom a pocakomat. (Hátulról kevésbé, de van 90 napos diéta és majd lediétázom a fölösleget! :wink: :twisted: )

Tegnap gyönyörű idő volt itt, Krisztát is rövidujjúban vittem ki, (bár alatta azért volt egy ujjatlan body is, mert a szél az fújdogált) de mire hazajöttünk már tök hisztis volt. Ő nem szokott nekem az úton balhézni, általában "megegyezik" az útirányunk, kisebb nagyobb kitérőkkel :wink: , de tegnap valahogy meg volt kergülve. Már otthon voltunk a tömbház előtt és még mindig egy kislánynak a nevét kiáltotta akivel az úton találkoztunk. Szóval most megtapasztaltam én is a (z elég kemény) nyilvános hisztit. :roll: :oops:

NA, legyetek jók, és írjatok sokat! Az éjjel esett az eső. :( Pedig nem hiányzott! :P

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Ja, még annyit szeretnék elmondani, hoyg aki szándékszik megelőzésre Oscillococcinumot adni a gyerekének, az NE adjon hetente egy tubust. Állítólag csak pazarlás. :roll:

Tegnap a másik fórumon, ahová írok, egy anyuka kiakadt azon, hoyg egyszerre odaadtam Krisztának egy tubust, dehát arról, hoyg egyszerre vagy csak szerre kell beadni, sehol sem írják. Végül már kezdtem aggódni, hoyg mi van, ha tényleg baj ez, és felhívtam a homeopata dokit. Azt mondta, hyog ki kell választani egy napot egy héten, és mindig azon a napon adni, de elég egy kis kupaknyi is. Nekem két kupaknyit kell szednem.
Szerinte az a kis mennyiség is töményen tartalmaz hatóanyagot, és csak "üzleti" fogás, hoyg egy tubussal kellene beszedni. Persze, a gyártónak, gyógyszertáraknak az a lényeg, hoyg minél gyorsabban fogyjon!
de azért azt is mondta, hoyg az égvilágon semmi baj nem származik abból, hoyg beadtam az egy tubust egyszerre hétfőn. :)

Na, bocs', hoyg leírtam, de ha valakit érdekel, hátha hasznát veszi! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!

Most csak bejelentkezem,mert mindjárt megyünk tücsökzenére.
Nálunk az éjjel olyan szélvihar volt,hogy majd el vitte a házat. :twisted: .

Örülök,hogy azért Kriszta nem annyira beteg.


addig is pussz mindenkinek.
bibolya
 
 


Kriszta láztalanul ébredt! Hurráááááááá!!!!!!!!!!!!!!!

Most csak ennyi voltam...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Kép

Edith, örülök, hogy legalább ma reggel már nem volt lázas az a kicsi tündér. Akkor itt is valami vírus ugrott belé, kb. 4 napig volt beteg, nem? (legalábbis én már megelőlegeztem neki a gyógyulást :lol: )
Homeós dolgokhoz én nem tudok hozzászólni, nem használjuk.

Ibolya, jó mulatást.

Zsuzsi, merre jársz?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Barbi, köszönöm a hiányolást, vagyok csak olvasó üzemmódban. Valahogy nincs erőm, kedvem írni.
Benyaltam valamit, és szenvedek. Fáj a gyomrom, torkom, hátam, de más nincs. Amilyen a szerencsém, megint nem jön ki rajtam teljesen, ezért hetekig kínlódok. :?
Tegnap meg a könyököm is megfájdult, pedig nem is csináltam semmit. Teljesen roncs vagyok.

Edith: nagyon jók a pocakos képek! Tényleg sokkal nagyobb most a hasad, mint Krisztánál. Kíváncsi vagyok a végén mekkora lesz. Nevekkel hogy áltok?
Remélem Kriszta már nem is lesz lázas.

Edit: örülök neki, hogy apukádnak nincs „komolyabb” baja. Mert bár a cukor se jó dolog, de legalább gyógyszerrel rendbe lehet tartani.

Regi: nagyon jók a képek, majd én is keresek később és rakok fel.

Zsu: nagyon szépek voltak a gyerkőcök az esküvőn. Hihetetlenül megnőtt Kata haja! A szakácsos jelmezben meg annyira édes Bence. De rólatok miért nincs kép?

Megint kaptam levelet a bíróságról, most sikerült elmennem érte. Valami, N. A. parkolási ügyében hívnak be tanúnak.
A vicc, hogy én nem is ismerek ilyen nevű ürgét, + okt. 2-án lesz. Pont most tervezzük, hogy ha minden jól megy elmenjünk egy hétre Londonba és 1-én indulnánk. (bár egyre inkább érzem, hogy nem lesz belőle semmi).

Kipróbáltam az Ibolya által ajánlott almás tápszert, hát nem jött be. Még annyira se mint a többi, csak épp rám ne köpte. Szóval még egy pár napig próbálgatom keverve, de ha nem kell neki, szívesen oda adom valakinek.
A Ferkó kiszámolta egy hónapban mennyi a Szandi tápszere, teljesen ledöbbent. Előtte a pelenkát számolta, mert ő azt hitte egy nap csak 2 db-ot használunk :shock: (hogy miből gondolta, az rejtély). De legalább most már ő is tudja, mire költök annyit. :wink:

Hiszti, rosszaság: Szandi legújabb elfoglaltsága, hogy felmászik az étkező asztalra. Persze lefelé már nem megy neki, szerencsére eddig mindig kiabált, hogy szedjem le, de egy frászba vagyok, mikor esik le.
Hisztizik is, de csak lájtosan, sorba jönnek a fogai, most bepótolja a lemaradást, szóval én most ezeket betudom a fogzásnak.

Éjjel nem nagyon alszik, de most hogy kb. 1 éve csinálja már kezdek beletörődni. A Chamomillától éjjel tök agresszív lesz, a Viburcul kúptól meg elalszik szépen, de inkább az kéne, hogy ne ébredjen és abban nem segít. Szóval én már nem adok neki semmit.
De azért az oscis dolgot megjegyzem, ha elkezdjük, akkor már így adom neki.

Na most jó hosszú lettem. :oops:

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Új híreim vannak. Állítólag Apunál meg van a fulladás oka. A prosztata elzárta a húgycsövet, nem bírt rendesen pisilni, emiatt felgyülemlett a folyadék lent, ami a fulladást okozza. Megkatéterezték, azóta nincs gond. Pénteken jön urológus, aki megvizsgálja, mi legyen a prosztatával.
A tudata mára kitisztult az antidepresszáns csökkentése után. Frankó, hogy a doki nem látja, hogy furcsán beszél, hülyeségeket mond, nekem kell szólni.
Az inzulinbeállítás még jövő héten is tart, szóval egy ideig még marad bent.
Köszi lányok a drukkot, aranyosak vagytok, remélem pénteken nem közli az orvos, hogy prosztatarák. Bár ez akkor derül ki,ha műtét közben vesznek szövettant.

Zsu!

Őszinte leszek. Azért örülök ám kicsit, hogy a mindig mintagyerek lányod elromlott. Én nem hiszek a mintagyerek dumába, ne haragudj!
Nagyon szépek a képek. Pankuc hány éves?


Edith!

Nagyon csini vagy! Tényleg egész más a pocakod. A Sógornőm pocija volt ugyanilyen, egész fentről indult, és függőlegesen olyan hosszú volt, nekem pedig olyan rövid és előreugró.
Kriszta csodaszép, igazi nőci.

Zsuzsi!

Nem kellene egy vérképet csináltatni? Olyan gyakran írod, hogy dögrováson vagy! Nem okoskodni akarok ám!

Vendégeim lesznek, megyek kaját csinálni. Gombás-bacon szalonnás sertésszelet, krumplipürével.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edith, sose volt mintagyerekem, viszont jó gyerekeim vannak :) Sőt ezt a mintagyerek titulust egyenesen sértőnek érzem egy kicsit....

Nem hiszem hogy tehetek róla hogy jól alszik, jól eszik, okos is, stb. A Dackorszak minden gyereknél eljön, akár mintagyerek, akár nem. Csak remélni merem hogy túl leszünk rajta gyorsan.

Bence is volt dackorszakos, pedig ő is jó gyerek. És ő is aludt, evett, keveset volt beteg, sose volt "rossz" Ő is mintagyerek? Mitől mintagyerek a mintagyerek????

Zsuzsa

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Na, én abszolúte nem kötekedni jöttem most ide, de ZSu, azért már figyelhetnél kicsit, kinek szánsz mondanivalót! :P Több, mint egy éve, hoyg írok ide, és bizony megjegyezhető lenne, hoyg a "h"-s Edit, az én vagyok, a Kriszta anyuja, és nem a Virágé. Persze, úgyis megértjük, kinek akarsz írni, de mit szólnál, ha én is következetesen "kevernélek" a Zsuzsival!!!! Na jó, nincs harag, de nagyon rosszul esne, ha ismét hibáznál! :roll:

Edit, örülök, hoyg sikerült kideríteni mi okozta a fulladást édesapádnál! Azért mégsem hiábavalóak a kivizsgálások ezek szerint! Drukkolok, hyog nehogy rák legyen! Azért mindenképpen lesz műtét?
Ami a pocimat illeti, érdekes, hoyg most felfele, mármint a köldököm fölött is olyan púpos. És már első perctől nőtt ott is. Krisztával egy kis "dudor" volt eleinte az alhasamnál. Talán a lap nyitóképén látszik is. MOst úgy látszik, jobban felnyomja a gyomromat és azért olyan. :roll:
NAgyon fincsi ebédet terveztél! Küldesz fénypostán? :wink:

Zsuzsi, tényleg elég sokat szoktál panaszkodni, hogy hol itt, hol ott fáj. Tényleg, menj el kivizsgáltatni magad! Én is csak jóindulatból mondom! :(
Nevekkel sehogy sem állunk. Kiírtam néhányat, de IStvánnak egyik se tetszett a 11 közül. :shock: :roll: Ötlete bezzeg nincs. :evil: Majd megírom, ha van változás! :)

Barbi, ez még "csak" a 3. napja, hoyg elkezdődött a láza. :roll: MA délben felment a hője 37,4-ig, de ez még nem láz. A dokinővel beszéltem telefonon és azt mondta, hogy ha nem kúszik magasabbra, akkor maradjak a lázcsillapításnál, ha meg mégis estére felmenne a láza, holnap találkozunk. :roll:

Most meg én készülök meghalni. :roll: Kriszta hintapalintázni akart, ráült a két lábfejemre, én pedig - nagy marha :? - megemeltem. :oops: :oops: :oops: Azóta meg nem tudok ráereszkedni a jobb lábamra. Már többször volt ilyen, amióta pocakos vagyok, de ennyire még sosem fájt. Szabályosan sántítok.

A másik pedig, ami ma történt: Kriszta egyetlen falatot sem volt hajlandó elfogadni az ebédből alvás előtt. Úgy aludt, evés nélkül. Felkelt, és akkor sem akart enni. :shock: VAlami vadasszerű főzeléket készítettem, szerintem nagyon fincsi lett. Erre belenyúlt az ujjával, és ízlett neki. De nem akart enni csak úgy, hoyg ő mártotta a kenyeret a főzibe és leharapta a végét. És így szerencsére, megette majdnem az egészet. :lol: :lol: :lol: :lol:

Most hívott IStván, hoyg hazaérkezik ma este. Juhhéééé! :) Megyek veszek én is elő valami húst a fagyóból, legyen vacsorára valami fincsi belőle! :D

Kellemes délutánt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith, Edith, tényleg ne haragudj, jajj nem figyeltem.... :oops: :oops: :oops: :oops: Meg tudsz nekem bocsátani? :lol: :lol: :lol:

Örülök hogy Kriszta láztalan (majdnem) én is a fogára szavaznék.... :) Nagyon drukkolok, hogy ne legyen komolyabb :) A lábad begörcsölt? Ha igen szedj kálciumot, terhesség alatt általános tünet, nekem is mindig görcsöl(t).

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Edith, akkor még egy nap hátravan Krisztának, ha valóban vírus volt. De remélem, most már csak light-osan adja elő a lázat, max. hőemelkedés lesz.
Úgy fogtok járni mint én most ennél a hasmenésnél. Mire elvittem a dokihoz, már tényleg az utózenge volt, másnapra semmi baja.
Sajnálom a lábad, vigyázz magadra!

Edit, nagyon örülök, hogy végre ennyi kórházi tartózkodás után végre megtalálták, hogy mi a baja apukádnak. Bravó! :x
Az meg nem semmi, hogy neked kell szólni, hogy talán kevesebb nyugtató kellene neki.
Legalább már megnyugodott ő is? Már úgy értem az antidepresszánsok nélkül is?

Mindig elfelejtem megkérdezni, ti vittétek már a manókat szemészetre? Mert bennünket már amikor 1 éves volt az Ádám akkor küldött a doki, de csak most jutunk el. :oops: Így is 26-ra kaptam időpontot.
Azt veszem észre, hogy néha össze-vissza áll a szeme. Nem bandzsít, hanem egyik szeme erre, másik arra. Tényleg csak néha, de ez még normális?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Zsu!

Tényleg kötekedni akartam. Tudod, mikor tavaly télen sokat beteg volt Virág, nagyon neki voltam keseredve és az immunrendszerről "beszélgettünk" itt. Volt egy megjegyzésed, ami a mai napig tüskét hagyott bennem. Azt írtad, hogy a Te gyerekeid immunrendszere nem olyan gyenge, mint Virágé. Csak azt felejtetted el, hogy Virágnak 4 hónaposan 4 foga volt, ami azzal járt, hogy a frissen oviba került testvérétől mindent elkapott. Nem régen még arról írtál, hogy Kata folyamatosan taknyos vagy épp ment a hasa, vagy épp köhögött és persze eközben fogzott. Szóval akkor csak az én lányom immunrendszere gyenge?

Akkor abban a szituban nem összehasonlítást és a Tieid dicséretét vártam volna, hanem egy biztató jó szót.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Írtam egy hosszút de kitöröltem....Nem fogok canossát járni...

Szerintem teljesen felesleges a másikat (a másik gyerekét) sértegetni azt hiszem. De ha neked így jobb :) akkor nyugodtan :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Hú lányok mire jövök!!
Nem nagyon szeretnék ebbe a vitába belefolyni,talán annyit ,hogy mindkettőtőknek a kicsi mellett van még egy ovis is és ez nagyban hozzájárul az állandó betegségeknek.Valakinek egy nátha is betegség /pl.nekem/,valakinek még csak zavaró tényező sem.Másnál egy betegség csak az AB.adásánál kezdődik.Nem vagyunk egyformák.Szerintem kár lehurrogni a másikat ezért.

Barbi,nekünk még soha nem mondták,hogy menjünk szemészetre.Szerinted kéne?Vagy csak nálatok volt esetleg valami baj a szemével?Nem lehet,hogy a korai érkezése és az inkubátor miatt?

Edith,én elég sokszor járok igy,hogy nem ebédel alvás elött,főleg akkor ha nem a fogára való.És sokszor alvás után sem kéri a kaját.Tegnap ugy jártam,hogy megcsináltam a paprikás krumplit ebédre,persze nem kellett neki,de a kenyeret tunkolva megette.Délután sem kérte,csak miután az Encsi a tányérjából a felét megette .Na ezek után megette a maradékot is +még 1 tányérral.Ja ,és ma is ezt ebédelt.De az tuti,hogy ha legközelebb megint csinálok már nem fog neki izleni.
Remélem Krisztának tényleg csak a foga.Csak sajnos ilyenkor sokkal fogékonyabbak a gyerköcök a betegségekre.

Edit,drukkolok apukádnak,hogy minden simán menjen a műtét körül.És neked is,hogy ezek után legyen egy kis "nyudtod",nyugalmad apukád miatt is.

Zsuzsi,jobbulást.Nem akarom folytatni a többiek " kérését,kérdését,tanácsát".Azért még messze van 1-e,addig csak meggyógyulsz.
Tápi-nem próbáltad a tejet?Hátha izlene neki.Vagy kakaót,macikávét. A Gergő már issza a tejet,kakaót,de csak pohárból,a cumisüvegből nem hajlandó.

Minden betegeskedőnek további jobbulást.
bibolya
 
 


Ibolya, nem, nálunk minden ilyen korú babát küld a dokinéni egy szemészeti vizsgálatra. Sőt, a védőnő is megkérdezte, hogy voltunk már?
Azt meg, hogy néha össze-vissza áll a szeme csak én vettem észre, tényleg olyan ritka.
Csak már előre fosok, mert én is szemüveges voltam, azért remélem ő nem lesz professzor. (egy barátnőm kisfia 3 évesen szemüveget kapott. csúfolták az oviban, ő meg kivágta magát, hogy ő nem szemüveges hanem professzor! :lol: )
Mondjuk, ha az lesz akkor sincs semmi baj, ez nem probléma.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok csajok!!

Hol bújkáltok???


Mivel én nem rég csatlakoztam hozzátok,elejéről kezdtem olvasgatni a topikot.
Annyira jó így visszanézni a képeket,ilyenkor döbbenek rá,hogy milyen gyorsan megy az idő.
Hááááááááát,öregszünk. :lol:

Remélem már minden gyerkőc meggyógyúlt!!!
Igaza van az Ibolyának,inkább hétördög legyen,mint beteg!!! :lol:

Tegnap voltam szülőin a nagyfiamnak.
Hát,másfél óra alatt,kiakadtunk egy kicsit.
Sorólták az összegeket,amit be kell küldeni,meg a követelményeket.
Diákönkormányzat 1000ft,sportezköz használat1000ft,lemaradt könyvek.........,oszt.pénz havi500ft,úszás alkalmanként 850ft,stb.
hirtelen ennyi jutott eszembe.
Na de ez van minden iskolában gondolom.

Hétvégén készűlt a lépcsőnk,rakok képet a Martinról,mennyit dolgozott!
Kép Segítsek vajon nekik???

Kép Na jó.

Kép Sok a munka

Kép Kérem a fizetésemet!!!!!!!!!

Kép Nem akarnak fizetni!!!!!!!!!

Kép Na akkor világgá mentem!!!

Kép Na azért még játszom egy kicsit,hátha meggondólják.

Kép
Kép
Kép
regina74
 
 


Munka után a pancsi!!!
A tesó szégyenlős egy kicsit,ami persze érthető az ő korában!!! :D

Kép

Kép
Kép
Kép
regina74
 
 


Sziasztok!

Jelentem ,én piacon voltam :lol: .Enikőnek ki kellett cseréltetnem egy szabadidőruhát amit 2 hete vettem,mert kicsi lett :oops: .De igy jobban is jártam,mert ugyanannyi pénzért most már vastagot kaptam.

Regina,én már rég megállapítottam,hogy az ovi arra is jó,hogy az ember megszokja a + kiadásokat / itt kezdődik az edződés,a suliig már egészen belerázódik az ember/,hogy mire az ember gyereke suliba megy ,ne kapjon szívinfarktust a rengeteg kiadástól.
Nálunk is kértek évi szinten 5000 ft-ot az osztálypénzre,500 ft-ot a diákönkormányzatnak.Havi szinten tisztálkodási szereket,ez még egy 500-as.Mennek erdei iskolába május végén ez potom 20.000 ft-ba fog kerülni/indulnak hétfőn és pénteken már itthon is vannak/.
Ja,és azt már el is elfelejtették megemlíteni,hogy a menzát 50%-al megemelték.
Aranyos a kisfiad,ahogy segít :lol: .

Többiek,merre vagytok?

most lefektetem a Gerit,aztán kicsinyitek egy pár képet.
bibolya
 
 


Csáó!

Nekem is van mentségem, járólap után kajtattunk délelőtt.

A képek egytől-egyig nagyon jók. A világgá menős Martin képe szuper. Tényleg olyan, mintha elindulna világgá. Milyen klassz kis játszó birodalma van!
Az a kép ahol ketten vannak is nagyon jó. Ők jó testvérek? Már úgy értem, hogy nagy a korkülönbség, Gábor azért játszik Martinnal? Gondolom ő pedig istenként néz fel a bátyjára. Vagy?

Nekem most nincs időm megkeresni a régebbi képeket, valahol cd-n van, talán este.

Edith, hogy van Kriszta? Remélem már kutya baja.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Zsu!

Nem hiszem, hogy sértés lenne a mintagyerek titulus. Te állítod be őket úgy, hogy szinte tökéletesek gyermekeid, majd egy pár nap múlva rácáfolsz. Pl. írod, hogy Bence aludt is, evett is, pedig arról panaszkodtál pár hónapja, hogy mennyire rosszul eszik kisfiad.

Az immunrendszer témát pedig azért hoztam fel, hogy lásd több empátiát vártam volna akkor, nem pedig ellenpéldát.
Mikor Andiék kórházban voltak Flórával, Márti nem írta meg élete nagy örömét, harmadik babáját, pedig valószínűleg szerette volna megosztani velünk a hírt. Viszont tudta, hogy a bejelentésnek nem akkor volt itt az ideje. Na empátiáról ennyit.

Ibolya!

Nem akar Geri aludni? :lol:

Délelőtt bent voltam a kórházban, és végre látom a problémák okát.
Apu tudata kitisztult teljesen a stresszoldó lecsökkentése után. Viszont a prosztata elzárta a húgycsövet, meg kellett katéterezni. Valószínűleg műteni kell, holnap vizsgálja meg urológus. Mivel nem tudott rendesen folyadékot üríteni, ezért az felhalmozódott, és fulladásos tüteteket okozott. Végre jókedve van, az inzulinbeállítás is folyik. Szóval én nagyon bízom, hogy most már jobbra fordulnak a dolgok.
(Apám szerint minden orvos hülye, de a kezelőorvosa aranyember. Úgy aludt éjszaka, hogy még a vérvételre sem ébredt fel.)

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Barbikám, én igazolatlanul hiányzom, mert állandóan bekukkantottam, de láttam, hoyg "senki" sem írt, hát én sem. Képeket feltenni most nem volt időm.
De közben takarítottam, főztem és Krisztáztam.
Igen, hálistennek kutybaja mára a csajomnak! remélem, nem is lesz!
De enni nem akar, tőlem semmit, de aztán tényleg semmit el nem fogad, a káposztástésztából pedig ott né, csipegetett egyedül valamit, de inkább az asztalra kente, mint a szájába tette! :evil: :evil: :evil:
Mindjárt jön anyósom, aztán meg IStván is, eszik, és megyünk vécét, kagylót, kagylólábat (meg mit tudom én mi jár még fürdőszobába :oops: ) venni anyósomnak. Úgyhogy a délutánom igazolt lesz! :P :D

Regi, fantasztikusak a képek!!!! Jó kis szövegeket is írtál nekik! :)

Ibolya, akkor tényleg jól jártál a ruhacserével! :) Én tegnap egy nagyon csini apróvirágos vadiúj nadrágot túrkáltam a csajomnak. Csak amúgy feszített benne, állandóan mutogatta: vijá, vijá. :D

Zsu, jó ötlet volt tegnap a kálcium, kb. negyedóra után - bár még eléggé fájdalmas volt a ráállás - de érezhetően javult a lábam, estére meg meg is szűnt teljesen. Köszi. :)

Bocs', hoyg csak ennyi vagyok, de megyek tegyem oda a mosogatnivalót és nyaljam fel Kriszta után a konyhát. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!

Én dolgozom, de ezt már megszoktátok tőlem. Mennyire sz***r kifejezés ez a szó... Nyilván mindenki dolgozik itt a topikban, takarít, főz, mos, vasal és egyéb finomságok, és még az is lehet, hogy bőven többet és fárasztóbb dolgokkal foglalkoztok, mint most én. A lényeg: a fizetett munkámmal foglalkozom éppen :)
És koncentrálós fajta. Ja, és hamarosan megyek Samuért a bölcsibe.
A párom ma kezdett az új munkahelyén - vége van a jó életnek, a rugalmasságnak, a hosszú nyaraknak, stb. Ez most elég nagy változás nálunk. Eddig ő is egyetemen dolgozott, de most egy "rendes", napi sok-sok órás munkát vállalt el.

Csak végigfutottam a képeken, olvasni nem nagyon olvastam, csak az utolsó néhány hsz-t (este szoktam topikolni), de azt láttam, h Regi nagyon jó képeket tettél fel. Martin nagyon édes kisfiú, igazi csibész a fotók alapján :) és tényleg jók a kommentjeid is a képekhez...

Barbi, szemészet nálunk sem került egyelőre szóba. De a 18 hós oltáskor megkérdezem a dokit (végre kértem időpontot, okt elején megyünk). Enyhe bandzsításhoz nem tudok hozzászólni...

Ibolya, no igen, iskolai kiadások... Nem semmi!

Edit, de jó, hogy apukád jobban van! és hogy rájöttek, mi lehetett az oka a rosszulléteknek.

No, lépek, majd este még bekukkantok!
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Barbi!

Beszéltünk a gyerekbútorról. Megnéztem a Retz oldalt, a gyerek és ifj. bútoroknál a komódok-kisszekrényeknél találsz Malgosia elemeket. Olyanokat vettünk, almazöld-bükk színben. A teljes kollekció katalógusban van, itt szétosztották fuknció szerint.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Sziasztok!
Én sem tüntem,de ma voltunk a bizottságnál!Majd jövök a beszámolóval,remélem nem untatok majd vele senkit,de most rohanok a Rebiért a suliba.(ma táncon van,azért ilyen kesőn :roll: )Apa meg elment ügyelni. :cry:

Pusz

Timi
timiban
 
 


Megjöttem az altatásból :lol: -na félre a tréfát,az történt,hogy a párom délben hazajött ebédelni és miután a Gergő elaludt,elcsábított magával egy felmérésre Budára.Épp csak hazaértünk és már mennem is kellett az Encsiért a suliba.Egy pár napja busszal járunk,hogy szokja az utazást,meg hogy hol kell leszállni,mert a jövő héttől reményeim szerint egyedül fog hazajárni.Ugyhogy mindenkitől bocsi aki várt-ezért nem tudtam jönni.

Különben meg én néha azt gondolom,hogy mindenkinek mintagyereke van,csak éppen néha tesznek olyan dolgokat,amik nekünk felnötteknek nem tetszik :lol: .

Edit,apukádnak további javulást,gondolom a műtét után hamarosan hazajöhet.A műtéthez meg egy nagy kalappal neki.

Edith,nekem anno a dokim MagneB6-ot javasolt a görcsökre.Ezt én folyamatosan szedtem napi 2x1-et.Nekem rendszeresek voltak az éjszakai lábgörcsök ezért kezdtem el szedni.Ez nagyon jó a láb állandó görcsölésére,vagy ha a hasad idő elött vagy túl sokat keményedik.Folyamatosan lehet szedni,én szülés elött 1 hónappal hagytam abba.De ha nem akarsz ilyet szedni,akkor még nagyon jó a Rictofit sportkrém.

Évi,tudod én azért nem irigyellek téged.Az "egyszerű" kis otthoni munka mellett te már azért elég régóta aktívan dolgozol,neveled a porontyodat.És azért lehet,hogy nem dolgozol minden nap az egyetemen,de gondolom az óráidra készülni is kell valamikor.És ez egy pici gyerek mellett-egy örökmozgó mellett- nagyon nehéz lehet.

Timi,én nagyon várom a beszámolódat-remélem sikerrel jártál.

azt hiszem a képek kicsinyítése még várat egy kicsit magára :oops: -vagy inkább rám :lol: ????????????????
bibolya
 
 


Timi, aztán ha hazaértél mesélj, engem is nagyon érdekel mi volt.

Edit, nem hangzik valami jól, hogy műtét, de legalább már meggyógyítják. És végre úgy tűnik, hogy a kedve is jobb. (és csak zárójelben jegyzem meg, az orvosokat illetően igazat adok apukádnak :wink: )
Megnézem akkor így célirányosan a bútort, köszi. :lol:

Edith, de jó, hogy meggyógyult a kicsi tündér! Tegnap este mikor írtam Nektek, az István itt ült mögöttem és nézegette a képeket, kérdezgette hogy ki kicsoda. Mikor a te képedhez értünk mondtam, hogy olyan bájos kislánya van mindjárt megmutatom. Na, elájult a Kriszta huncut szemétől! (mondjuk ő egyébként is nagyon lánypárti, de a Kriszta képénél csak mosolygott és mondta, nekünk is kell egy kislány! :lol: )

Évi, egyetértek az Ibolyával. Neked még a "fizetős melód" is ott van, nemcsak a háztartás. És már milyen régóta!
Ügyes vagy, hogy ennyire flottul helytállsz mindenhol, és van mindenre energiád. Most erre nehogy azt mond, hogy néha szalad a lakás, mert az nálunk is van, hogy szalad, pedig dolgozni sem járok. :wink: :lol:
Ti mikorra terveztek Samunak testvérkét?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Nosztalgiáztam egy kicsit,ahogy nézegettem a képeket.Egyszerűen nem tudok köztük válogatni,számomra mindegyik kép egy csoda.Ezért előre is elnézést kérek,de rengeteg lesz.Igaz,nem mindegyik " első...".

ismerkedés anyával még a szülőszobán Kép
anyával kényelmesen az ágyon Kép
másnap már egyedül uralom az ágyat :lol: Kép
édes a pihizés szopi után Kép
bibolya
 
 


és akkor most egy pár otthoni kép

kényelmesen a mózeskosárban
Kép

azért a kiságyat is kipróbáltam már 1hetesen Kép

az első ujjszopásom :lol:
Kép

azért az Encsi ágyát is kipróbáltam Kép
gondolkodom az élet nagy dolgain

Kép Kép

az első igazi mosoly Kép
szopi utáni alvás Kép
beszélgetek a kismacimmal
Kép
bibolya
 
 


Edit, sajnos ami a szívemen az a számon :) Én nagyo negyüttérző vagyok, és sokat aggódom a többi babáért, a kettő nem ugyanaz. De azt hiszem tényleg fátylat boríthatnánk erre....

Bence tényleg nem evett itthon jól, viszont mióta ovis, rengeteget eszik. Itthon reggelizik, oviban megeszik mindent, ha hazajön eszik, majd még vacsorázik is. És az oviban több mint két órát alszik naponta.

Én nem "állítom be" ennek v. annak a gyerekeimet, olyannak írom le őket amilyenek. Amikor esznek, azt, amikor nem, akkor azt :)

Örülök hogy apukádnál kiderült mi a gond, drukkolok hogy gyorsan rendbejöjjön!

Ibolya, gyönyörű baba volt Gergő :)

Persze most is az, csak már nem annyira baba. :):):):)

Más: Ma Uh-n voltam, van egy 24 mm-es ülőmagasságú babám :) Megvan minden keze-lába, többet még nem nagyon lehetett látni :)
Jajj, nagyon jó érzés volt :)

Uh szerint 9 hetes, 3 napos, naptár szerint 9+1 vagyok ma.

Úgyhogy most felhőtlen jó kedvem van :)

Megyek mert esti cirkuszidő van :) (vacsi, fürdés, alvás)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Gyors leszek, majd később jövök csak az Ádám itt ugrál a fejemen.

Hívott a Márti, naaagyon jól érzik magukat. Viszont a Zsombi belázasodott. Bevitték a kórhába, a doki szerint kicsit piros is a torka. Szerinte a fogzás gyengítette le. Adott neki antibiotikumot, de a Márti még vár vele. Délelőtt is csak hőemelkedése volt.
Mesélte, hogy tegnap annyit de annyit sétáltak, hogy már alig vonszolta magát. Különben nagyon jó minden, csak kedden esett az eső.
Ja, és a Zsombi már mondja, hogy Livi. :lol:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Edith,ha jól emlékszem te kérdezted,hogy milyen üvegfestést szoktunk csinálni.Teszek erről is fel egy pár képet-ezeket mind a lányom csinálta tavaly.
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
bibolya
 
 


Sziasztok!

Először is nagyon jó képeket tettetek fel.Sajnos én nem szolgálhatok újszülött képekkel,mert nem volt még dig.fényképezőnk.A legkorábbin a Hanna 4.5 hónapos,anyukám 50.szülinapján.Majd megkeresem és felteszem!

Akkor a bizottsági sztori:
Nagyon szimpatikus"néni"nél voltunk.Egyből azzal kezdte,hogy jár e a gyerek oviba.Mondom járt,sőt 3 évig bölcsibe is,de most a helyi ovi helyhiány miatt visszautasított.Erre ő-minden vizsgálat előtt-ilyen nincs,törvény írja elő az 5 évesek óvodai felvételét!Szóval így kezdtük!Aztán én elmondtam hogyan fejlődött eddig,majd elkezdett Zsoltival foglalkozni,ekkor már én nem voltam benn.1.5 órát bírta a gyerek,azt mondta szépen csinálta a feladatokat,de már elfáradt így nem jutott mindenre idő!A hivatalos véleményt postán kapom majd meg,de azt mondta úgy kezdi,hogy az óvodai felvétel indokolt!
Szóbeli értékelés:Komplex probléma van.Az elmaradása kb.2 év.Több tipusvizsgálatot csinált.A szakkifejezéseket nem tudom.Van olyan vizsg.eredmény ahol 3éves szinten van Zsolti,van olyan ahol"csak"fél éves az elmaradása!Mindenképpen fejlesztésre szorul,de ő nem tudja megmondani mennyire speciális foglalkozásra van szükség,ezért tovább küld minket a Tanulásképességet vizsgáló bizottsághoz.A logopédus továbbra is kell,de nem elég!Megkérdeztem,hogy ez már az értelmi fogyatékosság felé hajlik e.Azt mondta,hogy kicsi még a gyerek,korai megmondani,de határon van.Viszont fejleszthető,utasításokat megérti és végre is hajtja.Tehát nem biztos.De ehhez sok más vizsgálat is kell és idő!A másik bizottságnál gondolom ezt fogják vizsgálni,hogy elég e neki a norm.ovi plusz a foglalkozások,vagy speciális ovira van szükség!De szerintem amíg fejleszthető nem lesz gond!
Hát ennyi,majd ha meg lesz az írásos szakvélemény leírom,pontosan mit állapított meg!

Erre pont ma hív fel az ovi vezetője,hogy elkezdtem e már vmit.Meg szemrehányást tett nekem,mert mertem szólni a védőnőnek és az orvosnek,hogy nem vették fel a gyereket.Erre én:Miért felvette?Csak annyit mondtam a védőnőnek,hogy helyhiány miatt nem vették fel.Erre nem mondott semmit.Viszont közölte,hogy etr a gyereket már rég fejleszteni kellett volna.Mondtam neki volt is fejlesztve,járt logopédushoz!
Apám,letagadja,hogy én ezt mondtam neki,mert nem vittem papírt erről.Viszont nincs is hivatalos papírom,mert amit adtak,azt úgy könyörögtem ki tőlük,és azon csak az van,hogy milyen stádiumban volt a gyerek fejlődése amikor hozzájuk került.
És még azzal jön,hogy ő segítő szándékkal jött felém!
Hát kérdem én,akkor miért nem mondja a szemebe,hogy azért nem veszi fel a gyereket,mert fél attól,hogy norm.oviba nem fejleszthető és,hogy fogyatékos a gyerek!
A telefon beszélgetés vége is az volt,ha ő írásba kapja,hogy vegye fel a gyereket akkor visszatérünk rá! :shock: Döbbenet!És akkor még én nem vagyok korrekt!Mert ha az elején a szemembe mondja az aggájait-amit megjegyzem most sem tett-akkor én is azt mondom várjuk meg mit mond a bizottság!De ő csak helyhiányra hivatkozott!
Ja,és állítólag a jegyző is tud rólunk,mégse csinál semmit.Most függetlenül mi lesz a papíron addíg fel kel vennie,amíg nem írják le,hogy norm.oviba nem képezhető,hisz 5 éves és a jogszabály előírja,hogy óvodaköteles egalább napi 4 órában a szülő!!kötelessége oviba járatni gyermekét!Na erre sem lép semmit a jegyző!Ráadásul még hivatalos papírt sem kaptam az elutasításról,pedig kellett volna,mert én felvételre,pontosabban átvételre jelentkeztem,és nem történt meg,tehát egy elutasító határozatot kellett volna kapnom.Azzal lehet a jegyzőnél fellebbezni!
Szóval kiakadtam egy kicsit!Hát ezekután nem tudom mi lesz,de biztos,ujjal fognak ránk mutogatni az óvodában!

Na jó hosszúra sikeredett,bocsi!
Megyek vacsiztatni!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?