Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Még teszek 1-2 képet , ezek vasárnap készültek. (kivéve a sapis, az asszem pénteki)

Kép Kép Kép Kép

ez meg a kaja volt: :)
Kép


Majd jövök még, csak most gyorsba a képek :)
Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Peti ajándékai: anyósomtól kapott egy macis hátizsákot, meg egy kis játékmotort, anyuéktól autópályát, apósomtól egy farmert, egy kirakót, , meg egy lovast, amit egy karral a földön kell tolni, és akkor mozog a paci lába, öcséméktől 2 szép mesekönyvet, tőlünk meg színesceruzakészletet, filctollkészletet, meg egy orvosi táskát, a déditől meg egy csuklós buszt!

Amúgy szegénykém így szülinapja alkalmásból ma megkapta a Prevenar oltást is, de egyelőre nincs baja! :)

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Katuci!
A budapesti kineziológus jó lenne, Bugyi mellett lakom, Csepel kb 1/2 óra (persze nem dugóban).

Köszi előre is!
Szilvi

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi
 
 

 
 

Viki: Szép kis ajándékokat kapott akkor a nagyfiad. És a kaja is jól nézett ki. :)

Kép
csucsu05
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltunk Verával szülőszoba látogatáson. Egy kicsit furán érintett a dolog. A félelem és a várakozás egyszerre hasított belém. A félelem kicsit erősebb. De abban bízom, hogy a párom majd erőt önt belém. Az a sok műszer, meg az a szag. De a csecsemőosztály az nagyon tetszett. Az a sok kis újszülött. Apró kis lelkek. Ez megnyugtatott.

Pandi,

nagyon édi és szép a kis Bogi. Drukkolok a tesódnak! Bár már lehet, hogy ott vagy.

Zsu,

Én is örültem neki amikor fiút mondott a doki. De legközelebb egy kislánynak kell jönnie. Köszönöm a dicséretet nekem is nagyon tetszettt az a ruha. ez tényleg ilyen, hogy , meglátni és megszeretni. Már 80-an leszetek az igen. Az már tömeg. Bizti, hogy minden jó lesz. Minden úgy lesz jó, ahogy lesz.

Kata,

igen mi a legtöbben előszőr megyünk az idézőjeles vágóhídra. És tényleg nem izgulok annyira mééég. Majd meglátjuk, mert az bennt nem marad. A programozást jól csinálod.

Vikci

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Sziasztok!!

Csatlakozhatok hozzátok?Én is 2008-ban fogok szülni. :D Első kisbabámmal vagyok várandós. :)

Üdv mindenkinek!

Kép

Kép
mezsó
 
 


Szia Timi,

Üdv a csapatban, és boldog babavárást kívánok.

Láttam a másik topicban. hogy te védőnő vagy. Ez szupi, így legalább megrohamozhatunk téged a kérdésekkel. :wink: :wink:

Nekem lenne is egy. Jelenleg diétán vagyok, kb napi 1500 kcal-át eszek meg, (ebben sok fehérje van,kevés szénhidrát, és minden nap gyümölcs és zöldség) mégis a 18. hétre már 4 kg-ot híztam. Szerinted ez nagyon gáz????? Vagy még belefér.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár
 
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Isten hozott a kis csapatunkban Mezsó! Gratula a kis pocaklakóhoz? Mikor mész UH-ra?
Tényleg védőnő vagy?

Vikci!
Hát valóban először olyan vegyes érzései vannak az embernek a szüléssel kapcsolatban, de inkább várakozás, mint félsz.
Tévében meg videón látni szülést teljesen más, mint élőben végigcsinálni, de az csak a te élményed lesz, amit senki nem fog igazán megérteni, és senki nem tud elvenni, beleivódik mindenedbe, és amikor rágondolsz, szinte ugyanazt az eufóriát fogod érezni, mint akkor. És ez olyan jó, hogy nem a rossz élmény marad meg benned, hanem csakis a csodálatos része.
De most hogy itt van ez a picurka a pocakomban, azóta össze-vissza álmodok mindent, meg eszembe jutottak a kellemetlen dolgok is, mint pl. beöntés, infúzió, vagy hogy leszíjazták a lábam (amit akkor szinte fel sem fogtam, csak olyan rossz belegondolni)
De mindezek ellenére is azt mondom, hogy a szülés a világ legszebb élménye, és a legjobb, hogy ez nekünk nőknek adatott meg.

Pandi!
Hol vagy? Csak nem szültök már??? Jelentkezz, ha tudsz!

Judy!
Holnap megyek a védőnőhöz, és bevallom egy kicsit aggódom a súlymérés miatt, mert az otthoni mérleg szerint 4 kg-nál tartok. Igazából semmi más nem látszik rajtam, mint a hasam, meg a cicim méretváltozása, de gondolom majd kapok "szép" szavakat.
Mondjuk hozzám képest elég alacsony súlyról kezdtem a terhességet, mert az első 12 hétben lefogytam 1,5 kg-t. Na most az jött vissza, meg plusz 2,5 kg. Így nem sok, de ismerve a védőnőmet, ő ezt biztos nem fogja figyelembe venni... :shock:

Olyan jó itthon lenni, szerintem én jobban örülök, mint a lányom:-) Most már teljesen elhatároztam, hogy október 15-től véget vetek a munkának. Be kellett vallanom magamnak, hogy mindent egyszerre nem bírok. Kész. Holnap megyek a dokimhoz délután, megbeszélem vele a táppénz dolgot, hétfőn pedig bejelentem a főnökömnek. Most már nem érdekel mit mondanak, elég sok "rémálmom" volt emiatt, mert még alvás közben is ezen filóztam. Jó egy hülye vagyok, mi???

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81
 
 


Sziasztok!
Mezsó:Üdv itt a csapatban, és gratula a babához!!!Nekem is lenne majd egy-két kérdésem, ha lehet?! :wink:
Vikci:Hát igen, az már egy kisebb tömeg, amit én nem birok!!De a párom szerint hamar túl leszünk rajta, de nem is bánnám!!Nektek mi lesz a baba neve?Mi sehogy sem tudunk dönteni!!!Mikor lesz a legközelebbi uh??

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu
 
 


Mezsó: Gratulálok a babához. Neked mint védőnőnek szerintem azért sok minden egyszerübb lesz. Mármint szakmailag. Sok kérdésre te választ tudsz majd adni magadnak. (na meg nekünk :)

kata: Ne is törödj vele ki mit mond. Az a fontos, hogy te mit akarsz. Pihenj és ne foglalkozz a fönököddel vagy a munkatársakkal. Más sem foglalkozik ilyenkor velük. Ha valaki mégis megszól emiatt az vagy irigy vagy rosszindulatú. De csak az a fontos ami neked és a babának jó. Szülés után ha letellik a gyed és a GYes akkor dolgozhatsz még eleget nyugdíjig :(

Kép
csucsu05
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a drukkolást meglett a hatása :lol: ma hajnalban 5-kor megszületett az unogahugom Réka Panna 2910g 50 cm és gyönyörű :lol: egészésges és a nővérem is jól van :D végig ott voltam én vágtam el a köldökzsinort! Csodálatos élmény nem is lehet leírni soha nem fogom elfelejteni :D Nagyon fáradt vagyok most értem haza a kórházból tegnap reggel óta ébren vagyok. Majd teszek fel képet a kicsiről :D

Pati,
Drukk az uh-hoz!!
Vendég
 


Sziasztok! :D Köszönöm a foggadtatást. :)

Először is,tényleg védőnő vagyok,lennék...idén végeztem el a fősulit,júniusban sikerrel leállamvizsgáztam,csakhogy a diplomámat még nem kaphattam meg,mivel nincsen még meg a nyamvadt nyelvvizsgám hozzá. :( És anélkül meg nem adják oda.Éppen a 3.próbálkozásomban vagyok,15-én volt az írásbelim,és most 22-én lesz a szóbelim.Szóval drukkoljatok!! :D Egyszerűen nagyon nehezen veszem ezt az akadályt... :cry:

judy5: Súlygyarapodás...hát ez sok mindentől függ...például a kiindulási súlyodtól,amivel a terhességedet indítottad.Hiszen a kiindulási súly függvényében lehet megmondani azt hogy kinek mennyi az optimális súlygyarapodás.Na meg hát a súlyunkba várandósan benne van a magzat,a mellékrészeivel együtt. :) Diétát orvos állította össze vagy te magad?Miért kell diétáznod?És a diétádban sosem "bűnözöl"? :) Nem csúszik le idönként néha egy-egy diétába nem illő dolog?
Egyébként,mondom súlytól függően,de a szakirodalom 10-12 kg súlygyarapodást tart megfelelőnek a 9 hónap alatt.

katuci: nálunk 11hetesen van a genetikai UH.Úgyhogy már voltam. :D És az eredményeim is klasszak lettek. :) Máris 5,3 cm hosszú a pocaklakóm. :D Mellesleg ez 12 hetes kornak felel meg.Úgyhogy ha így fejlődne továbbra is az remek volna. :D A tarkóredő 1mm,úgyhogy ezzel is minden oké. :D Legközelebb 16 hetesen van UH kötelező jelleggel. :) Majd 13-14 hetesen megyek nődokihoz,ott úgyis lesz UH. :D

szemokzsu: Kérdezz csak bátran. :D Igyekszem kimerítően válaszolni. :D

Kép

Kép
mezsó
 
 


Sziasztok!

Előre is elnézést kérek azoktól, akik több topikot látogatnak, de ahova írni szoktam, ugyanezt a levelet teszem fel.

MEGJÖTTÜNK A 4D-RŐL!!!!

Megerősítést nyert amit eddig is sejtettünk, :wink: :

Kép

Ezen kívül láthattuk a hátát, a lábát, a kezecskéjét, a pókhasát, a fokhagymagerezd popsiját is. Na az arcát azt nem volt hajlandó kidugni a lepény mögül, sőt, makacsul és folyamatosan fúrta be magát oda. Hősies küzdelemmel vadásztuk, néhány egész elfogadható, pillanatnyi profilkép sikerült is. Isten bizi rajtunk nem múlott! a vizsgáló hölgy keze már többször begörcsölt szegénynek, de nem adta fel!! Én csokiztam, forogtam, szökdécseltem, szerintem a cigánykeréken kívül minden volt. Hiába, aki pasi az majdnem 16 hetesen is pasi!! :roll: Duzzogott a kis lelkem!!! Végül egy óra küzdelem után a kezét a feje alá hajtogatta (pont úgy ahogy én szoktam aludni ) és eltentizett a kisbogár. :D
Próbálok Nektek képeket prezentálni, de a fentiek figyelembe vételével kérem megtekinteni (este teszem fel mert kicsinyíteni kell)
A 4dgenesisben voltunk, a helyet mindenkinek meleg szívvel ajánlom!!! :!:
Az a véleményem, hogy vagy így, vagy sehogy. A szonográfus hölgy olyan megható szeretettel beszélt a pocaklakómról, mintha a sajátja volna, már ezért az érzésért megérte. Kisfiam (nagyfiam ) csokit, üdítőt kapott, mi pedig olyan odafigyelést, mintha 10 csillagos szállodában lennénk. A vizsgálat közel egy órát tartott, nagyon alapos és fantasztikus volt, dacára a kispasi anti-kooperatív hozzáállásának.
A 22. és 28. hetet javasolta még vizsgálatra, utána így elöl fekvő lepénnyel nem igazán..
Óriási élmény volt!!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Pati,
Nagyon örülök hogy ilyen jó élmény volt és annak is hogy ennyire tesztett ez a hely neked is :wink: mégegyszer gratula a kukachoz :D én is megyek majd megint ide 3 hét múlva.
Vendég
 


Pandi,

Nagy-nagy gratula a nővérednek, és persze a kicsi Rékának is. El tudom képzelni milyen nagy élmény lehetett neked. Én még sosem láttam szülést, leszámítva a sajátomat, de hát azt nem láttam, és azt sem tudtam fiu vagyok-e vagy lány.

Mégegyszer gratulálok és várjuk a képeket, ja és pihend ki magad ez után a fárasztó és boldog nap után.

Timi,

Hát igen, eléggé nagy sulyról indultam, mert a 174 cm-emhez képest 85 kg volt az induló sulyom. Sajna sikerült az elmult 2 évben 10 kg-ot magamra kapnom. :evil: :evil:

A diétát én csinálom, de tud róla a doki is meg a védőnő is, és sajna azért néha lecsuszik egy-két nem diétás cucc is, de nem jellemző. Édességnek is inkább cerbona szeletet eszek.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár
 
 
 
 
 
 
 


Pati,

Örülök, hogy minden rendben van a kis kukacossal.
Biztos csak incselkedett veletek, hogy nem akarta a pofikáját mutogatni. :lol: :lol:

Várjuk a képet a kicsikédről. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár
 
 
 
 
 
 
 


judy: Hát hasonló cipőben járunk...Mivel váratlan nálam a baba,így én sem készültem rá...és én sem vagyok pehelysúlyú... :? Valami diétafélére nekem is szükségem lesz szerintem...nekem se szabad már most szabadon egyek,mert akkor rohamosan elkezdenék hízni...így is félek majd a kilók szaporodásától. :(
Hát figyelj,lassan félidőben fogsz járni,ha ennyi idő alatt csak 4 kilót híztál,azt tudom mondani hozzá hogy gratulálok! :wink: De tényleg!!Csak így tovább.Gondolj bele,nagyjából annyi van előtted,mint mögötted.Ha 18 hét alatt 4 kilót híztál,akkor a fentmaradó időben is simán hízhatsz még 4 kilót(DE NEM TÖBBET!!!!),és az is csak 8 kiló lenne.Szerintem jól csinálod. :D

Kép

Kép
mezsó
 
 


Köszi Timi, ez most egy kicsit megnyugtatott.

Csak olyan rossz, hogy más kismamik elengedhetik magukat, és vígan ehetnek olyan kajákat amiket mondjuk normál esetben nem esznek, én meg terhesség alatt eszek kevesebbet, mint amikor nem voltam terhes.
Szerintem ennyi kajával nem terhesen már vagy 5 kg-ot leadtam volna a 18 hét alatt.

De hát így jár aki dagi.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár
 
 
 
 
 
 
 


Judy,
Köszi :D nem tudok elaludni... Szóval itt van Réka:

Kép
Kép
Vendég
 


Pandi,

Istenem de gyönyörű.........

Bár már mi is ott tartanánk. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár
 
 
 
 
 
 
 


Pandi!
Hihetetlen, hogy ilyen kisimult arcú baba! Most született :shock:
Mikor kapunk történetet??

Csajok! Megvan a topik első babája!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Szóval Ő itt Norton baba- hátulról:
Kép

Egy fokhagymagerezd popsi :lol: :
Kép

És egy nagyon elbújtatott arcocska a lepény mögül kivadászva:
Kép

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Panda!

Gratulálok a tesód kislányához,nagyon szép,csakúgy mint a nővére és a tesód,na meg te is.Ez aztán a nagy családi dicséret. :D Gratula ahoz is,hogy egy ekkora élményben lehetett részed,részetek.Szuper.

Mpatr!

Gyönyörű formás ez a baba.Nagyon jók a képek.Gratulálok.

Én meg mutatok egy pocakfotót.

Pandi!

Jövő csütörtökön megyek 4d-re,ha beírod a táblába megköszönöm. :wink: Kép

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias
 
 


Anubias!
Erre a pocira mondják, hogy fiús pocak!!! :wink:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Igen! :D

Kép

Kép
anubias
 
 


Panda: Gartulálok a gyönyörű babóhoz. Nagyon szép :)

Kép
csucsu05
 
 


Pandus, ha kipihented magad, várunk a mesével!
Kérlek, írj le mindent az okulásunkra, mi volt, hogy volt, hogyan éltétek meg.
IGAZI HŐS VAGY ÉS A MAGAM RÉSZÉRŐL NAGYON BÜSZKE VAGYOK RÁD! Ember-ségből, Anyaságból és szeretetből ma nagyot vizsgáztál. Első pocakkal bevállalni azt, hogy a testvéred örömét-fájdalmát megoszd, hatalmas dolog!!! Pandi, nagy vagy!!!!!!!!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Panda: tényleg nagyon édes a kisbaba!! :D Olyan mintha mosolyogna álmában. :D cuki :D

Hát ez igazi élmény lehetett számotokra pocakosan ott állni a testvéred mellett,miközben épp a gyermekének ad életet. :D ez gyönyörű!!! :D

Kép

Kép
mezsó
 
 


Mezsó: bocsi, nem is üdvözöltelek még :oops: a nagy uh-zásban :D
Isten hozott a topikban!
Milyen érzés védőnőként megélni a babvárást?

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Pandi!
Nagyon gratulálok Rékéhoz, igazán szép leány! :D

Pati!
Nagyon irigyellek az uh miatt! Szép képeket kaptál, ismét gratula a fiúhoz!
Én sajnos nem jártam ilyen szerencsével.. :roll:
A férjem végig láthatta az igen rövid uh-t, felém csak egy pillanatra fordította aképernyőt, akkor is leállította, így a mozgást nem láttam. A legutóbbi uh-n sokkal rendesebb volt a nő... Megkérdeztem, hogy megint összezárja-e a lábát, állítólag teljesen beterpesztett, de a nemét nem mondta meg, csak a 28. hét után fogja... :twisted:
A párom viszont teljesen elájult, végig arccal felénk fordult.
Megpróbálok mellékelni képet, bár nem olyan jó, mint a 4D-s.

Judy!
Én is diétázom. Mértek egyszer glükózos terheléses cukrot, s rosszul reagáltam rá (most már tudom miért: előtte 2 évig nem ettem cukrot). Túlsúlyom is van, főleg a sok hormontablettától + mozgáshiány. Most a kiinduló súlyomhoz képest -4,5 kg-nál tartok (a napokban felugrott 2 kg). Ha érdekel, leírom, nekem mit javasoltak diéta-ügyileg.

Szilvi

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi
 
 


mpatr! :D semmi baj,megértelek. :D
Védőnőként megélni a babavárást??Semmi különös... :lol: Ugyanolyan izgalmas mint bárki másnak. :D Hiába tanultam a dolgokról ha saját magamról van szó,az egészen más.Semmi sem világos,nekem is millió kérdésem van az én védőnőmhöz. :)

Kép

Kép
mezsó
 
 


Kép

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi
 
 


Sziasztok!

Olyan helyesek vagytok, hogy figyeltek egymásra! Ez a várandósság tényleg szép és nagyszerű dolog, mert mindenféle embert összehozhat...na ennyit az érzelgősségről!:)

Én is csatlakoznék hozzátok. Ma voltam ultrahangon, e szerint 9mm-es picurkánk van, 7 hetes vagyok.
Már volt egy sikertelen esetünk, lehet ezért kezdtem el most izgulni, hogy fáj a hasam, illetve görcsöl néha...bár olvastam itt egy-két helyen, hogy talán ez természetes.Most mindenesetre nem dolgozom hétfő óta.Persze szenvedek, nem tudom, hogy visszamenjek-e vagy ne...és hiányzik is a munka!
Na jó hosszúra sikeredett ez abejelentkezés. Bocsánat érte!
Szilvi

Kép
szilvi 75
 
 


Szili74!

Én megköszönném, ha írnál erről a diétáról! Én sem ettem egyébként évekig cukrot, ez bajt jelenthet most ezek szerint?
Várom a válszod és köszönöm!
Szilvi

Kép
szilvi 75
 
 


Sziasztok lányok, újra itt. :D
Vendég
 


Pati,
Nagyon édes a kisbabád és tényleg formás a feneke :lol: nagyon jól esett amit írtál köszönöm :wink:

Jimm,
Merre jártál?

Mezsó,
üdv közöttünk :D

Szilvi,
Gratula a babához :D magnézium nagyon jó ha fáj a poci de amúgy ilyenkor temészetes egy kis görcsölgetés stb.

Eszter,
Formás pocakod van :wink: tábliba beírtam.

Szili,
Miért csak a 28. hét után mondják meg a nemét?
Vendég
 


Szilvi75: Gratula a babához. Nem szabad semmin sem idegeskedni. AZ a baba egészséges és a pocifájás tényleg gyakori jeleneség.

Szili: Miért csak akkor mondják meg? Vagy nem volt biztos benne az Uh-os?

Jimmorison: De rég láttunk . Mi van veled?

Kép
csucsu05
 
 


Ja!Igen,a pocifájás... :roll: Nekem is a terhességem első pár hetében nem görcsölt...viszont olyan érzés volt a hasamban mint amit akkor éreztem mielőtt megjött.Érdekes.De mostmár nem szoktam azt az érzést érezni.Görcsölgetni pedig keveset görcsöltem az elején,néha néha éreztem egy görcsöt ami pár pillanat volt,és utána megszűnt,de most éppen már pár hete azt se érzem. :)

Kép

Kép
mezsó
 
 


Sziasztok!

Pandi!
Gratula a tesód kisbabájához és a bátorságodhoz, hogy benntmaradtál... :lol:

Eszter!
Szép pocak! Kb. én is ekkorát hordok már! Remélem jobban vagy.

Pati!
Szépek a képek!!! :lol:

Szilvi/ Mezsó!
Üdv itt közöttünk, boldog babavárást nektek!

Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Szilvi!
Isten hozott közöttünk. Mindenki fél egy kicsit, ki ettől, ki attól. Itten isteni kis paracsapat van, a legjobb helyen jársz. :lol: Nekem is volt rossz tapasztalatom (sikertelen terhesség) és természetes, hogy az ember jobban izgul ilyenkor. A munkahelyed miatt ne aggódj, túlélik a hiányodat, felesleges magadat még egy dologgal idegesíteni. A görcsökre jó a pihi és a Magne B6, ha nincs vérzés vele, általában nincs komoly galiba. Ha nagyon aggaszt, tépd rá az ajtót a dokidra...
Szili!
Ha ki tudtok szorítani 10500 Ft-ot, nagyon javaslom a 4dgenesist, csodálatos élmény, minimum 40 perc vizsgálat, és nagyon nagy szeretettel bánnak a kismamikkal. Na hagyjátok ki!!!
Jimm!
A másik topikon már láttam, hogy becsekkoltál, írtam is oda neked.
Pandus!
A formás popsit direkt Dórának tettem fel, hogy le tudja ellenőrizni a felhozatalt. :wink: A kukival mégsem riogatnánk.. egyelőre... :lol: :lol: Előbb azért egy mozi vagy vacsi....
Nehogy azt hidd ám, hogy csak így elterelheted a szót a szüléstörténetről!!!!! :wink:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Hú, mi minden történik egy nap alatt... :wink:
Pati:Gratulálok nektek, nagyon gyönyörű a tesód babája!!!Mindent írj le, ami csak történt, meddig tartott, milyen volt, és ilyenek...Bár már mi is itt tartanánk!
Mezsó:Első kérdésem az lenne, hogy én még miért nem érzem azt hogy mozogna ez a baba?Hétfőn voltunk genetikai uh.-on, ami kb.3 perc volt, és semmit nem láttam belőle, szóval nem nyugodtam meg!!!De a doki szerint minden rendben, csak 19 hetesnek felel meg a baba a méretei alapján....De gondolom az nem baj?Nem lehet mindegyik óriás baba, nem???Köszi a válaszod előre is.
Lányok:legközelebbi kötelező uh. mikor lesz???Ki jár magán dokihoz?Lehet bármelyik kórházat választani, hogy ott szüljek?Mert ez a Tarcsai nem igazán meggyőző.....Ez az uh. is nagyon durva volt, tök bunkók voltak, de legalább azt elmondták, hogy kisfiú!!!Azt is azért, mert a párom megkérdezte!!!

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu
 
 


Szemokzsu: Gratula akkor a kisfiúhoz :)


Pandi: Mikor írsz milyen volt a szülés? Már úgy várom a történetet. :)

Kép
csucsu05
 
 


Jó reggelt,

Pati,

Húúúúúúú...mekkorát nőtt a kis kukisod, és tényleg formás kis feneke van. :lol: :lol: :lol: Gratulálok hozzá.

Eszti,

Nagyon formás kis pocid lett. Csak így tovább. :lol: :lol:

Szili,

Örülnék neki, ha leírnád a te diétádat. Most minden jól jön amitől nem hízok. :lol: :lol:

Szilvi,

Üdv nálunk, és boldog babavárást kívánok. :lol: :lol:

Vera,

Mindjár félidős vagy, :shock: :shock: Megy ám az idő.....Hihetetlen.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár
 
 
 
 
 
 
 


mindjár-mindjárt, már a betűket is lehagyom.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár
 
 
 
 
 
 
 


szemokzsu: Az hogy érzed-e,és mennyire a babád mozgásaid sokmindentől függ.Pl.a testsúlyodtól is,ha mondjuk kissé molett vagy,akkor a vastag hasfal felfogja a mozgásokat, az sem mindegy hogy a méhlepény hol tapadt meg.Ha mellső falon tapad akkor sem lehet olyan határozott mozgásokat érezni. Hol tapad a méhlepényed??Ezt UH-os leleten elvileg megtalálod...De nem is biztos hogy nem érzed.Lehet hogy csak nem tűnt fel az,hogy amit érzel az a baba mozgása??? :D Nem érzel semmi különlegeset,amit eddig még nem? Lehet hogy már kérdeztem,de első babád? Mert első babát várok esetében előfordulhat hogy csak 18-20.hét tájékán érzik először a magzatmozgást.Pont azért mert nem is tudják még hogy mit kell érezniük. :D
Persze hogy nem lehet minden baba óriás baba,nem is kell annak lenniük!!!!Egyéni sajátosság ki mekkorára nő meg. :) Sőt biztosan örökölhető ez a tulajdonságuk...ez már saját tapasztalat is...Én is nagyon magas vagyok,a kis picúrka apukája is eléggé magas,és 11hetesen voltam UH-on,és az én pocaklakóm hossza 11hetesen már akkora volt mint egy 12 hetes babának kéne lennie. :lol: Szóval az hogy mekkora a babád az függhet szerintem attól is hogy ti a szülők mekkorák vagytok. :)

Kép

Kép
mezsó
 
 


Zsu,

Ne aggódj, jól van a babócád, és ez a lényeg. Tudod hogy még én sem érzem, és valszeg tényleg azért nem, mert rajtam is van egy szép kis hájréteg + mellsőfali a méhlepény.

Persze tudom ez nem vigasztal, mert minden kismami szereti érezni a kicsi mocorgását, hogy tudja minden rendben van vele.
De eljön a mi időnk is. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár
 
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Már megint sokat írtatok, nem bírom követni az eseményeket!:-)

Üdv az újaknak! Itt valóban nagyon parás kismamák vannak, én az első 12 hetet végigparáztam, utána már csak mértékkel, de amióta mozog a bébi, meg láttam 4D-n, azóta oltári nyugodt vagyok... :lol:

Most voltam a védőnőnél, 3,7 kg-nál tartok hízásban. Meg is jegyezte, hogy jól megugrott.....gondoltam magamban, hogy xxxxxxxxxxxxx, és szépen mosolyogtam:-)
Amúgy vérnyomásom ismét béka feneke alatt, 95/60. Néztek szívhangot Doppler-féle készülékkel, alig találták, mert a kis pindurom teljesen lent volt a hasamban, és valószínű ismét a jól megszokott kiflipózt vette fel, de azért lehetett hallani, hogy kalimpál a kis szíve.

Délután megyek a dokimhoz, terhesgondozásra, most kapok időpontot a következő UH-ra. Szerintem két hét múlva megyek, mert jövő héten sulihetem lesz, úgyhogy az kilőve. De most annyira nem is sürget a dolog, mivel a múlt héten volt a 4D.

Én is ajánlom mindenkinek a 4D-t, mi is nagyon jó helyet fogtunk ki, de mi vidéken, Szombathelyen voltunk, az van közel.
Egyébként mint megtudtam, ez a rendelő a Telki Magánkórház partnerintézete. Mondjuk elég luxus szinten mennek a dolgok, az biztos. De főleg az volt jó, hogy a szonográfus nő tök profi volt, és nagyon jól elmondott mindent, szinte minden részét láthattuk a kis kincsünknek, és még a nemét is megtudtuk kb. 9 perc után.
Szóval én nagyon meg voltam elégedve a szolgáltatással, egyébként 20 perces vizsgálat volt, szívhangot kihangosították, minden részét alaposan megnézték, kaptunk DVD-t, meg postán kapunk fényképeket. És ez volt 12.000 Ft.

Szili!
Neked lógok a kineziológussal! Priviben küldjem a neveket, vagy itt is jó lesz? Ha priviben, akkor az e-mail címedet add majd meg, köszi.

hello Jim! Üdv újra itt, merre jártál?

Pati!
Gratula a kis kukishoz!!!
Szóval akkor nálatok abszolút férfi-uralom lesz...:-) 3:1. Nálunk az arány ugyanez lesz, csak a csajok javára :lol:
Egyébként nálunk a Viki is nagyon apás - bár velem is nagyon kis bújós, de másként - apával szabályosan "szerelmesek" egymásba, gondolom a másik kis csörfi is majd főként apa-párti lesz:-) Úgyhogy apa már előre örül, hogy lesz még egy kis szerelme :lol:

Pandi!
nagyon tündéri a nővéred kislánya, olyan kis boldog babának látszik a képen! Gratula neki is, meg neked is, hogy ilyen hősiesen helyt álltál pocakosan! Várjuk a történetet! Bár gondolom most még kavarognak benned a gondolatok!?

Ti hogy tudtok a DVD-ből kivenni képet? Mert nekem sehogy sem sikerül? Vagy lefényképezitek a képernyőt?? Valaki adjon tanácsot az ügyben! Köszi!

Most abbahagyom az irkálást, rendet kell raknom itthon, meg valami ebédet is kreálnom kell, mert 1-re Sopronban kell lennünk!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81
 
 


Mezsó: a leleten ez áll:"placenta a hátsó falon tapad,homogén."Szerintem nem vagyok dagi, de azért nem is vagyok vékony, sztem átlagos kismama vagyok!!!Igen, első baba.Eddig még vártam, hátha érezhetem a mozgását, de már a 20. hét is elmúlt, és semmi!!!Kezdek nagyon aggódni!!!!Mit csináljak???
Judy:Remélem tényleg mielőbb eljön az-az idő, amikor érezni fogom, mert már nagyon várom, és kezdek aggódni is!!!!

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu
 
 


Zsu, ne aggódj, ezt már mondtam egyszer, én a 22. héten éreztem először, addig semmit, a 21. héten elmentem a védőnőhöz, hogy nézze meg dopplerral a szívét, dobogott ezerrel, ő azt mondta, hogy vannak nők, akik kicsit kövérebbek, azok a 23. hét tájékán érzik először ,és utána is keveset.
Na én is ide tartozom, a 22. héten éreztem először és azóta inkább csak akkor, ha fekszem, mert akkor lelapul a hasam, vagyis este.
Ne aggódj, nyilván te is ide tartozol, ebbe a csoportba, menj el szívet hallgatni, ha megnyugtatat!!!!
Vendég
 


Zsu: csatlakozom lafead véleményéhez.Látatlanban is azt mondom,hogy hívd fel a védőnődet,mondd el neki mi bánt,és kérd meg hogy nézze meg a szívhangját.Neki az pár percet vesz igénybe viszont neked nagy megnyugvás volna. :D Ha a szívhanggal minden oké,akkor a mozgással sincsen baj!!!!!Menj el a védőnődhöz!!!Jó?Így izgulnod se jó ám...azt a baba is érezheti.
A hátsó falon tapadó lepény az fekvésileg pont jó ahhoz hogy érezd a baba mozgását.Akkor lenne gyanús hogy a lepény miatt nem érzed ha mellső falon tapadna.De erről most nincs szó mint ahogyan azt írtad.Mivel én így virtuálisan többet nem tudok tenni,tényleg keresd fel a védőnődet!!!!!

Kép

Kép
mezsó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?