Új privát üzeneted érkezett!

Csajok bocsika!!

Ezt nem ide akartam írni!! :oops: :roll:

Erika

Kép
viera
 
 


Na, a 327. oldalt elolvastam! :)
Kmammy! Nagyon tetszik, ahogy Kevin zongorázik! Én nagyon szerettem volna zongorázni, de nem volt rá lehetőségem. Aztán főiskolás koromban 1 évig jártam egy ének-zene szakos barátomhoz, le is vizsgáztam, de nem volt már türelmem, időm hozzá.
Nem bánnám, ha Vencel tanulna majd zongorázni. addigra hátha nagyobb lakásunk lesz és elfér benne egy zongora. :)

Felébredt...pedig Vierának még írni akartam. Milyen növényi tej? Hogy derült ki az allergia? Miulyen volt az 1 éves kontroll? Üdv itt!
Puszi a többieknek is!

Mári

Kép
mári
 
 


Szia Mári!

Nálunk Noémi 3 hónapos korában derült ki, hogy allergiás a tehéntejfehérjére. Nagyon hasfájós volt, szinte csak hasmenése volt és ez nem keverendő össze az anyatejes széklettel, tiszta pötty volt a kis pofija, arra is először azt hittük, hogy a nagy nyári meleg okozza. A legsúlyosabb tünete az volt, hogy véres volt a széklete.
Az orvostól kikönyörögtem egy beutalót a Bókay J. utcai gyermekklinikára egy gasztrós dokihoz. A legjobb akit ismerek: Dr. Veres Gábor. Ő szokott írni a Babamagazinban, vagy valamelyik babás újságban.
Nem volt semmiféle szűrés, a tünetek alapján egyértelműen kijelentette, hogy tejallergia. Innentől kezdve én diétáztam mindenféle tejtermékre, szójára, halra, tojásra. Mivel ezek mind átmentek az ő szervezetébe az anyatejen keresztül. De ezt úgy kell érteni, hogy még a felvágottakat is néznem kellett, hogy tartalmaz-e ilyesmit.
Kapott mellette gyógytápszert, ami nem HA-s, hanem tényleg gyógytápszer.
Amióta pedig eszik mindenfélét, azóta úgy főzök, hogy a tejet kihagyom az ő étrendjéből.

Bioboltból szoktam vásárolni rizstejet, annak van vaníliás változata is, kókusztejet, kukoricatejet. A kókusz és a kukoricatej ált. por alakban van, mintha tápszer lenne. Ezekkel aztán főzni is lehet, tehát habarni, stb. Ráadásul a család többi tagja sem veszi észre a különbséget.

Szoktam neki venni szójapudingot, az is van vaníliás, csokis és karamellás ízben. Nagyon fini. Bár ezekkel óvatosabban bánunk, mert azért a szójával is vigyázni kell.

Mindezek ellenére nem nőtte ki a tejallergiát közel egy éven keresztül, mert volt egy-két baki, pl. pici túrót próbáltam neki és rögtön kiütés, hányás.

Remélem tudok valamit segíteni, mert én már ebben benne vagyok tényleg egy éve és már szinte orvosnak mehetnék ezekkel az ismeretekkel.

Egyébként most kellene vinnünk terhelésre, de nem viszem el, mert én tudom, hogy még nem nőtte ki, úgyhogy feleslegesen nem teszem ki egy ilyen tortúrának.

Kérdezz nyugodtan, ha tényleg kiderül, hogy Vencel allergiás.

Szia!

Erika

Erika

Kép
viera
 
 

 
 

Sziasztok!

Mári! Viera!
Ti is benne vagytok a taliban??? Nektek mikor lenne jó??

Andy

Kép
oriandy
 
 


Van ötletem, vagyis javaslat. Konkrét helyszínt nem tudok ajánlani, de azt gondoltam, hogy ha nem is ovit, de mondjuk valami közösségi intézményt kéne megkeresni, úgy mint művelődési ház, közösségi ház, mittomén, mik vannak arra, hogy adjanak ki nekünk egy helységet, lehet egy tárgyalóterem, ahol átpakolhatnánk a székeket asztalokat, vinnénk pokrócot, játékokat, kaját, piát, és ott eldumálgatnánk. (Csak azért gondoltam, mert én dolgoztam műv.házban, és mindig örültünk az ilyen magánszerveződésű összejöveteleknek. És csak órára leosztva a rezsit kértük bérleti díjként. Ok, ez lehet, hogy nem működne, mert ahol én voltam, az Kht. volt, nem a haszonra gyűrtünk kimondottan, de olyan egetverő bérlete nem lehet egy 50 nm-es helyiségnek 4-5 órára, csak össze tudnánk dobni.)

Na, mit szóltok? Valakinek konkrét időpont javaslata van? Én így látatlanban azt mondom, hogy okt. utolsó és nov. első hétvégéje nem jó. (A táblázatból.)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Na! Apánk azt mondja, ok! Nov. 10. vagy 17. lenne nekünk ideális. Szóval tényleg szülinapi ajándék, mert az 14-én van. 8) Csak mostmár aztán szervezkedjetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Na, örömködhetek én, nem jár erre a kutya se... :(

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy nem jövök, de tanulok ezerrel, mert holnap elővizsgázom informatikából és még számonkérés is lesz vámjogból. Brrrr...........!!!!

Talit én kilőném. Nagyon jó lenne veletek találkozni, de mi vonathoz vagyunk kötve, ami azt jelenti, hogy péntek délután fel kellene cuccolni Bp-re, szombaton tali, vasárnap vissza. Szóval 4 és fél óra az út oda+ vissza, na meg két éjszaka Pesten, ez így sok, de még átgondolom!

Amúgy jól vagyunk! :lol:

Viera üdvözöllek én is!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Én talira nem mennék, ha nem haragszotok ezért. Nem vagyok az az országban jövős-menős autóval. Csak itt a környéken. Ráadásul ki tudja még mi lesz novemberben. (Mármint bármi közbejöhet)

Nagyon aranyosak vagytok, hogy befogadtatok.

A napon nem valami jól kezdődött: 9-kor fogorvos :( , Noémi betegeskedik, de csak az orra folyik, az viszont nagyon. Állandóan orrszívózni kell.
Mindjárt indulunk a fiammal Zoránnal úszásra, úgyhogy be is fejezem.

Puszi.

Erika

Kép
viera
 
 


Gab!!
Dehogy nincs! Én is itt vagyok és lesem, hogy ki melyik időpontot írja be!!!! eddig így néz ki a tábla:

Kép

Kép
oriandy
 
 


Ex-től kimaradtak a mosolygós fejek....
Bocsi! :oops:

Kép
oriandy
 
 


Akkor juhé! Reni! Kár, hogy ennyire függtök a vonattól! :-( Hátha még kitalálsz valamit!

Apánk meg nem is Szentendrén, hanem Pesten lesz 2 hétig. A Zrínyin. És bentalvós... brühü!

Mese 5 órát aludt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hát, új rekord. Mármint nappali rekord.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gab!
De jó neked! Bár Dani most fél 2 óta alszik, de már 1-szer voltam bent nála és délelött is csak kb. fél órát csicsikált. Nem tudom mi van vele, talán ez az idő teszi, de ma igen nyüszike.

Képzeljétek! (lehet másnak ez már nem nagy szenzáció) Dani cuppanósan adja a puszi!! Olyan kis édes!!!

Szavaink: anya, apa, mama, papa, néni, báni (bácsi), dédi, oppá (hoppá), gász (gáz), tűsz (tűz), pán (páva), disz (disznó), cisz (cica), kosz (kos), Gán (Gábor -ő a bátyám), kész (kérsz), ada (add oda), kasz (kapsz), busz, gá-gá (liba), kotkodá (kotkodács), zzzzz (méhecske), mmmm (mú-a tehén), ....... most több nem jut eszembe hirtelen.

Pusz!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Andy, nekem akkor jó, mikor Gabellának.
Vendég
 


Marcy, szerintem ez nagyon klassz ülés. Jobb, mint a bekötős, mert azt ruhavastagság szerint állítgatni kell.
Vendég
 


Viera! Köszi! Vencel is véreset kakilt 3 hétig kb. fél éves korában. Akkor derült ki. Már túl vagyunk az 1 éves kontrollon, azt mondták talán kinőtte, de még itthon terheljem. És azóta van a nátha...
A tejeket kipróbálom!

Andy! Jó lett a tábli! Pont írni akartam Ex-nek, hogy csinálhatna, mint régen. :D
Nekem elvileg bármikor jó, helyet nézek, bár nem vagyok még "beépülve" ide. Kőbánya KÖSZI-t megkérdezem, indul itt baba-mama klubb. Vagy az lehet máshol lesz, majd érdeklődöm.
Marcy: Vencel sem tűrné ezt a megoldást az autósülésnél, mint ahogy Oriandy is írta :D

Ákosbenianya: Gratula a fiúcskának! Vencel hamar elindult az álldogálás után...de tényleg ráér még. :)

Ex! Vencusnak 4,5 foga van. :)

Ma reggel a CBA-ban reggel kihányta a tápit...sokáig öklöndözött, mintha a torkán akadt volna valami, épp a péksütiket nézegette és kezdett kunyerálni...volt mit takarítani, de elnézőek voltak. Úgy sajnáltam szegénykémet.
Leszedtük a kiságyáról a rácsot, hátha így jobban megszereti...megint felébredt...

Mári

Kép
mári
 
 


Sziasztok!

Gyerkők az ágyban, apa éjszakás, én meg olvaslak benneteket!

Oriandy! Nagyon aranyos és ügyes vagy, hogy megcsináétad ezt a táblázatot!!!!És még színes is! Szuper. Nekünk az október 13,nov.3 lenne a legjobb, de természetesen alkalmazkodunk a többiekhez, így megpróbáljuk megoldani ha nem az az időpont lenne a tuti. Ezen a két szombaton nincs apa suliban, de legfeljebb megodjuk a másik időpontot valahogy. Csak én nem merek nekivágni egyedül
Pestnek autóval. Mindig azt hiszem nekem akar jönni a villamos, sávot váltani sem merek annyira nyomulnak a jól vezetők. Vidéki 60-as tempó, 2 sáv, ez a nekem való.

Ez a sok kis gömböc összeöllelkezve táncol is nagyon jó. Hogy ti miket tudtok!

Nagyon, de nagyon irigy vagyok Dani szavaira! Olyan ügyi!Útálom, hogy Beni még nem beszél.

Viera! Üdv közöttünk!!Mi nem is vagyunk olyan messze egymástól! És nekem is 2 gyerkőm van, csak az enyém 6,9 éves. 5,5 év van köztük. A fotót lehet, hogy nem kicsinyitetted le, ezért nem teszi be. Csak 600x600-as lehet. Én is ezzel bénáztam az elején. Zoránnak nem csinálsz vonalzót?

Mári! Sajnálom Vencelt! Te, voltatok már homeopata dokinál? Állitólag az nagyon jó, és pont az ilyen „nem egyszerű”eseteknél használ. Egy hosszú kérdőivet töltet ki veled a vizsgálat előtt: ilyenek, hogy izzadt-e a baba szopi alatt, hogyan aludt, mire hogyan reagál, milyen a tipusa. Ezek alapján megállapitja az alkati szerét, ami állitólag minden eseteben segit. Meg adhat allergiára is szert. Ja, és azt hiszem a Mammutban van egy hely, ahol valami műszerekkel kicsi gyerekeket vizsgálnak allergiára. De nem fáj, bababarát. Egy barátnőm elvitte a fiát, ha érdekel megtudom a részleteket.
Azért a tippelgetés, próbálgatás, kizárás helyett, jó lenne egy vizsgálattal megtudni mire allergiás nem?
Esetleg poratka? Házipor? Szopizik még? A tej versenyben van még? Én is szoktam rizstejetvenni, kipróbáltad már? Próbálunk segiteni, iszonyú lehet, hogy állandóan folyik a gyerek orra. Meg ez az egész tortúra. Kiratás!!!!

Marcy!Fantasztikus az ülés!!!!!Tényleg milyen jól védi a fejet és csipőt is. Hát nagyon durva lehette az a baleset, jó, hogy ott voltatok és segitettetek. Sajnos általában ilyenkor a másik a hibás, és hiába vagytok ti, mi óvatosak, ha jön egy barom, aki szabálytalan, vad, és a ti,mi,gyerekeink bánják!
A miénk is jó ülés, de nem annyira mint a tiétek, amerikából hozta a sógornőm még maguknak, így megörököltük. Nem tudom a nevét, nem is olyan fejvédős, de elég jó.Gondolom, mert ott aztán nem gyalogolnak az emberek, mindenhová autóval mennek. Nálunk soha szóba nem került, fel nem merült a bekötetlenség, evidens, hogy mindig mindenki beköti a babát, ehhez szokott hozzá. Blanka is azonnal köti be magát, még mielőtt elforditanám a kulcsot.

Beni nagyon édes, amikor a kádnál vetkőztettem, nézi a vizet a játékokkal, közben már emeli a kezét, hogy vegyem le a ruciját, meg emeli a lábát ha veszem le a naciját. biiirom nagyon a kis tököst. De sajna nem hagyta blankának megcsinálni a háziját8valami szinezést hazahozott9, mert sirt egydeül a kádban, már csak vele, vagy velünk hajlandó fürödni.Ez az ő luxusa.

Ex! Gratula a fogassághoz!!!

Mosás: A szineseket is áztatod? miben? Én csak a pelusokat meg a konyharuhákat szoktam, de bevallom sokszor bebüdössödik, mert van hogy 3 nap múlva kerül sorra a fehér, telik meg a mosgép. Van amit még a fehérekhez öntött domestos fehéritő sem hoz ki, a szinesekről nem is beszélve.Napi 2 adag szines az átlag, ahhoz keresek jó mosóport, vagy inkább gélt.
Tomi kristály colorra gondoltatok?
üdv:Andi

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok,

Viera: üdv közöttünk. Remélem Ex tud segíteni és felteszel majd néhány képet magatokról :) .

Oriandy: nekünk egyenlőre bármelyik időpont jó, mert nincs fix programunk. Ha vmi közbejön akkor igyekszem úgy alakítani, hogy ott tudjunk lenni a talin.
Nagyon ügyes Dani, hogy már ennyi szót ismer :) !

Benianya: Ákos nagyon ügyes :) . Most nálunk is az a helyzet, mint korábban Kimiéknél, hogy nem igazán erőlteti Marci a járást, de nem bánjuk. Elöbb-utóbb ő is elindul.

Mári: tök szupi, hogy megoldottátok, hogy együtt tudjatok aludni. Vencelnek mennek a gyógymanók. Orvosokról ismét megvan a véleményem... Tisztelet a kivételnek!

Gyerekülés: hát igen, ebben a típusban tényleg nem nagyon tud kibontakozni a gyerkőc, de nem is az a funkciója :wink: !

Tandi: merre vagy???

Reni: privi ment :) !

Eni

Eni
marcy
 
 


Benianya: nem mi voltunk ott a balesetnél, hanem Amandiék :wink: !

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Benianya:
Épp a Zorán vonalzójával próbálkozom. A kép nem sikerül, de nem adom fel.

Mári:
Hát ez elég durva nekem, hogy azt mondták, hogy otthon próbáld terhelni. Nekünk pont az ellenkezőjét mondták. Mármint, hogy otthon egyáltalán ne, mert nagyon csúnya vége lehet. Nem részletezem. Csakis kórházi felügyelet mellett lehet terhelést csinálni. Én egyszer adtam neki egy pár pici kanál Nestlé babapudingot és egyszer csak kipöttyösödött, hányt, utána úgy öklendezett, hogy majd megfulladt szegényke. Én meg remegtem és szidtam magam, hogy tudtam, hogy ez lesz a vége, mégis megpróbáltam.
De ha mégis megpróbálod, akkor egy icipici túrót próbálj neki, vagy ilyesmit, de tényleg csak minimálisat.

Egyébként a Noéminek semmi baja pl. a tejes kiflitől, fánktól, péksütiktől. Egyszer azt mondta itt a neten egy védőnő, hogy ezekből a péksütikből, amikor sülnek, akkor kicsapódik a fehérje és ezért nem érzékeny rá.
Amúgy azt lehet tudni, hogy Vencel laktóz, vagy fehérje érzékeny?[/b]

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Lányok! csak azért hogy tisztán lássam a dolgokat: aki olyan időpontot írt, hogy melyik jó, annak a többi egyáltalán nem jó vagy csak ? jeles????
Köszi a segítséget!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Hali.

Mári, értem, köszi a választ.

Bénianyu, én a fehéreket áztatom sűrűbben, nálunk az ilyen, hogy konyharuha, csak simán mosva van, használjuk addig, hogy ami belemegy, az onnan már teljesen sose jön ki.
:shock: Itt konkrétan a foltokra gondolok...
Egyébként nálunk is van, hogy sokáig áznak a ruhák, de 2-3 napig bírják, utána cserélek áztatóvizet...
Ha véletlen színeset is áztatok, akkor gél...mondjuk a mosópor is jó rá, igazából nekem ez arra való, hogy a mosásig ne száradjon bele a kosz. Csak jól fel kell oldani, hogy ne maradjon szemcsés...

És végül Viera gyermekei.

Zorán:
Kép

Noémi:
Kép

A többivel még küzdünk. :D

Ja, Peti ma du.-ra takonykóros lett, délelőtt még semmi különös nem volt vele...azt hiszem holnap vagy holnap után du. leviszem a dokinénihez, inkább írjon valamit és legyen receptem, mintsem az ügyeletre rohanjunk.
Képzeljétek, a védőnéni is rácsodálkozott Peti pöttyeire, hogy ugye nem kifejezetten ekcéma jellegűek, mert egyáltalán nem száraz a bőre...a fene se érti. De ha jól látom, múlóban vannak, így valszeg a kasvirág golyócska a hunyó, de a jövő héten kiderül, mert ha adok neki, akkor megint elő fognak jönni, ha azzal van a baj.

Na lépek.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Amandi!!!Bocs! elismerésem a balesetben tanúsitott segitségetekért!!!Marcynak irtam ezt véletlen. Nekik az ülésükért :P .

Ex! A kasvirágtól lenne pöttyös? Nem voltak már pöttyei előtte is? Abban tejcukor van, ezért adják óvatosan babáknak, de Petinek már adsz tejet nem? Lehet h más fűféléra is allergiás?Vagy kajára?Tojás?A cica???????Csak tippelgetek ám.
Testszerte van?
Nehéz ügy ez az allergia, mert olyan nehezen derül ki, mire az.

Gab! Mesi 5 óra alvása nappal nem semmi ám. Éjjel is aludt utána-? Az eső álmosit.De hogy zuhogott!!!!Őrület!

Viera. Azért jó volt ez az idézet!Ha nem ide szántad.

Szép napot mindenkinek. Ébresztem a csemetéket, ma végre nincs rohanás, mert papirgyűjtés van a suliban, autóval lazázunk oda.

benianya
ákosbenianya
 
 


Jó reggelt Lányok!

Ági tett fel képeket gyerkőcökről, mert nekem sajna nem sikerült. Most átállítottam a fényképezőmön a méretezést, lehet, hogy így már könnyebben boldogulok majd.

Noémi nálunk is taknyosodik már szombat óta, de még csak orrszívózunk. Ja, és Baby Luuf Balzsammal kenem a hátát. Nem tudom, használta már valaki? Én úgy veszem észre, hogy sokkal jobban lett tőle. Pl. most már ébredés után egyáltalán nem kell orrot szívni.

Ákosbenyianya:
Tényleg nem ide szántam az idézetet. Azt hittem, hogy az "idézet" rublika azt jelenti, hogy oda mindenki leírhatja a kedvenc idézetét. Aztán rájöttem, hogy jól beletrafáltam. Tényleg, amit már elküldtünk, azt nem lehet visszavonni? Mert próbáltam azt is, de nem sikerült.

Jó napot mindenkinek!!

Erika

Erika

Kép
viera
 
 


Ex!

A Noémi pl. a zsírosabb ételektől is ki szokott pöttyösödni. Pl. ha több vajaskenyeret eszik, vagy pl. a kenőmájassal még jobban vigyázni kell. Attól még a Zorán is pöttyös lesz, ha túlzásba viszi. Ha főtt kaját eszik és az zsírosabb, fűszeresebb, attól is jönnek a pöttyök.
Én is egyszer pont emiatt hívtam orvost, hogy a Noéminek tiszta pötty a feje. Kérdezte, hogy mit evett, én mondtam, hogy kenőmájasos kenyeret. (Ezt azért úgy kell elképzelni, hogy nagyon vékonyan kenem ám rá a cuccot a kenyérre) Azt mondta, hogy ritkán egyen ilyet, főleg a liba- és a kacsamájjal kell vigyázni. Az zsírosabb.

Ja, és pl. ha valami sok tejszármazékot, szóját tartalmaz, attól is lehet.

Erika

Kép
viera
 
 


Hali.

Allergia :?: : még nem is biztos, hogy az ám, ahogy írtam, nem kifejezetten ekcémásan pöttyös...és CSAK a lábán van, vagyis inkább volt, mert ahogy nézem, múlik, és csak a kasvirágot mellőztem! Tehát valszeg az a bűnös...vagy az, hogy a chamomillával együtt kapta, vagyis egy napon.
A fene tudja. Egyébként Peti tejet még nem kap, de tejterméket igen, és a tápija is tejalapú, tehát nem hiszem, hogy a tejcukorral lenne a gond!
Étellel meg egyáltalán nem tudom összekötni... :roll:

Szép napot!

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Csajok!

Aki nagy főzős segítsen már nekem. Hétvégén vendégeink lesznek és csülköt szeretnék sütni. De olyan igazi bőrös, pirosra sült fincsit. Na mármost itt az a gond, hogy sült husikban nem vagyok valami profi. Szárnyasok és az oldalas megy, de csülköt még nem próbáltam illetve csak egyszer, de nem emlékszem, hogy hogy sikerült. Csak arra, hogy sörrel kellett öntözgetni. :lol:

Szóval ha van valakinek valami jó tippje, akkor légyszi, légyszi...
De onnantól kezdve kell a segítség, hogy "na, akkor előveszem a húst". Egyáltalán mennyi só kell rá, én színes borsra is gondoltam, de nem tudom.

Köszi.

Ilyenkor mindig ilyen hallgatag a bnet? Tudom mindenki a dolgát végzi. Mi is megyünk vásárolni, mire azzal végzünk, utána meg az oviba a Zoránomért. :)

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Viera!
Én még sosem csináltam csülköt, de esetleg utánanézhetek neked....

Allergia:
A napokban én is azt hittem, Dani most lesz allergiás a tejre, mert amikor azt ivott utáni mindig hasmenése lett, aztán nem adtam neki pár napig és akkor is ment a hasa, mire kiderült, hogy a foga jön. Azaz szerencsére azóta kibújt a 12. is! :D

És akkor az eddig infók alalpján a tábla:

Kép


Andy

Kép
oriandy
 
 


Oriandy! A kérdőjeles időpontok is jók nekem, csak fogalmam sincs hogy jutok fel, mert apa suliban van. mi ráérünk, igy tulképpen nekem minden időpont jó, de a legjobb 11.03.
Dani: 12 fog!!Atya ég, gratula!!!!!mi még mindig 6 fogúak vagyunk. 10 hós kora óta nem jön foga.

Ex! Jól értem, hogy a szines ruhákat feloldott mosóporoban áztatod mosásig? aha.


Mások? mosás?Ki mivel mos? Most kezdődik a mindent összekenek korszak és véleményt kutatok, tapasztalatot keresek, kinek milyen mosópor, gél, módszert vált be.

Pelenka!Lányok, ti egy nap mennyi pelust használtok el? Én ki vagyok akadva, mert nálunk 5 a minimum, de volt már 8 is. ááááá.

Ex!

Nem értek hozzá, még mindig csak hangosan gondolkodom. Csak a lábán az gondolom jó. A hason ki szokott jönni, ha belső allergia? Nem lehet, hogy pl a nadrág, vagy harisnya? Bár gondolom ugyanazzal mosod az alsókat mint a bodyt, ami a felső testével értinkezik. Háát ilyenkor valóban csak találgatni tud az ember. Ha kasvirág, vajon miért csak a lábon jött ki? Mondom még egyszer :csak kérdezek, semmi infóm nincs ui.az allergiáról.

Főzés ügyben Prenata meg Gab a nagy- úgy rémlik.

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianyu!

Mosás:
Ariel mosópor és Lenor öblítő. A "makacs" ( :lol: ) foltokat pedig elötte kimosom Venis szappannal. Ha kézzel mosok, akkor Persil gélt használok. (igaz most az Ariel gél volt akcióban, így kipróbálom azt)!

Pelus:
Napi átlag, úgy 5-6, de ha fosi van, vagy sokat iszik, akkor több.

Andy

Kép
oriandy
 
 


Most nézzétek meg.....
Napok óta csak így alszik jót Dani:

Kép

Andy

Kép
oriandy
 
 


Andi: Andris is elég bújós! Nagyon édes Dani!! Lesz ketteske? :lol: :lol:

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Ma megyek 12 hetes uh-ra! Ha tudok, majd jövök és dobok képet!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Klarka!
Élesben még nem próbálkoztunk, de mint írtam már a védekezési módszerünk sem egy "életbiztosítás"!
Produkáltam már hasonló tüneteket, mint annó Danival, de majd meglátjuk.....
Talira jöttök???
Várjuk a képet!

Kép
oriandy
 
 


Ja! Azt elfelejtettem eddig megírni, hogy ma elutazunk haza a szüleimhez (ma 1 éves a bátyám kisfia Bálint) és mi Danival ott is maradunk, apa hazajön, dolgozik kettőt és jön vissza hozzánk, mert hétvégén meg szüret! Remélem lesz mit visszaolvasnom és a táblán is alakíthatok.....

Kép


BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK BÁLINTKA!!!!!!!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok,

Andy: bocsi, a sulis napokat elfelejtettem így nekem a 10.27 és a 11.10 dátum nem jó :( .

Érezzétek jól magatokat!

Eni

Eni
marcy
 
 


Ok lányok, javítottam a táblát, igyekszem felrakni, mielött elutazunk!

Eni!
Köszi!

Kép
oriandy
 
 


Még vmi.

Most olvastam Juca blogját és írja, hogy Kinga még nem eszik kanállal.

Jó téma: Marci még egyáltalán nem eszik kanállal sőt önállóan sem. Persze ez az én "hibám". Nem igazán engedtem érvényesülni azon kívül, hogy a kezébe adtam egy darab zsemlét vagy kiflit.
A napokban beszélgettem az egyik barátnőmmel éppen erről a témáról, hogy mikor jön el az ideje annak, hogy megtanítsam kanállal enni önállóan, vagy legalábbis kisebb nagyobb sikerrel.
Mi a véleményetek??? Vkinek a babája eszik már önállóan úgy, hogy a kaja fele nem a ruháján landol???

Másik dolog: mivel most már tényleg nagyon kevés a tejem és minthogyha Marci érezné még inkább cicizni szeretne. Megszületett bennem az elhatározás, hogy bár nem akartam a tejet még bevezetni, de lehet, hogy reggel, amikor ébred - olyan 7 óra körül - kakaót fogok neki adni biotejjel.
Vki ad már kakaót reggelire???
Volt egy időszak, amikor este simán megitta a 210-220 ml tápszert, mostanában azt sem akarja elfogadni...
Nem egyszerű! Egyébként ezt leszámítva hihetetlen étvágya van :) .

Mosószer: én Ariel folyékony mosószert használok és Lenor sensitive öblítőszert. Néha használok vanish szappant (elég ritkán). Egyébként többet kellene nekem is áztatni, mert a foltok nem igazán akarnak kijönni a ruhákból. Mondjuk én nem szoktam egyszerre áztatni és mosni, ha vmi foltos lesz...

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Benianya! Én, mint nagy főzős??? Á, dehogy! Útálok főzni, az nálam szükséges rossz. Én inkább a sütiket szeretem csinálni! Na meg enni is! :-)

Andy! Okt. 20 az nekem :( Nov. 24 meg inkább :?

Ja! És még mindig Andy! Lackó is mikor kb. másfél éves volt, nappal mindig csak így aludt el. Majd szépen lassan leszokott a nappali alvásról... Remélem, nálatok ez még nem következik...

Mesi alvása. Hát, tegnap az úgy volt, hogy este fél 11-től reggel 5-ig aludt, ami nagyon kevés, talán ezért aludt el 9.50-kor és aludt 14.50-ig. Aztán este tök normálisan elaludt 10 körül, és most akkor ébredt, mikor tegnap elaludt. Tehát 9.50-ig. Most meg még nem alszik.

Tegnap meg nálunk nem is volt eső, csak este 6 után kezdett rá.

Bocsi, de még ma semmit nem csináltam, mert 11-kor értem haza az oviból, fejlesztő pedagógus nézte meg Lackót.

Apánk itthon van a héten szabin, úgyhogy nem tudom, jutok-e még gépközelbe!

Ha nem, akkor pusz mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Helló!

Tali: Hát, nekem még fogalmam sincs mikor mi lesz hétvégén, írjatok be, hogy mindig o.k., aztán remélem úgy tudom alakítani, hogy tényleg talizzunk. Én rajta leszek az ügyön. Ja, négis! Nov. 24. nem jó, mert akkor házassági évforduló, és megpróbálunk lelépni ünnepelni kettesben, ha Anyu besegít.

Kanállal evés: Noi már rég így eszik, persze segítek is, de mivel én már mindig éhenhaltam kajáltatásnál, rászoktattam. Már a leves is szépen megy, bár megy az előkére is rendesen...

Marcy: Pont ma reggel kapta meg a Máté kakaóját Noi. Sima tejjel, mondjuk kivételes eset, mindenfélét megiszik. De szerintem próbáld nyugodtan, mert mi így csökkentettük le a cicit, hogy mindig ha kért gu-gut( neki az a cici), akkor kapott cumisból tejet, szóját- vagy simát, ami volt. Így már csak 1-szer, néha 2-szer cicizik, reggel-este.

Amandi: Hű, nem semmi, Csömörinél, vagy Rákosin volt a baleset? Mert az dereng, hogy anyuéktól pár utcányira laktok. Én attól is frászt kapok, mikor a jó fej apukák robogóval viszik a fiukat, úgy, hogy elöl fogják...Mondjuk nem mennek ezerrel, de szerintem így tuti, hogy 18 évesen motort kérnek, aztán onnan meg lehet izgulni.

Andy: Édes a Dani, de így mennyit szunyál? Te akkor szobor pózban maradsz? Máté soha nem bújt így, ezért örülök, hogy Noi viszont igen!

Viera: Üdv. itt, és puszi a névrokonnak! Hol is laktok?

Hát, ennyi, kiürült az agyam...

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Sziasztok!

Mindjárt indulok suliba, csak a kanállal evésre reagálni akartam.

Eni!
Peti sem eszik még egyedül és nálunk is én "tehetek" róla. Én nem adtam a kezébe a kanalat sokáig, mert nem akarom, hogy minden tiszta maszat legyen. Tudom, hogy ez most sokak szemében szálka lesz, de én nem láttam értelmét, hogy minden ússzon a kajában és még öltözhetünk is át mindketten. Most már , hogy nagyobb az egyik kanál nála, a másik nálam, de még nem igazán érez ingerenciát az önálló kanalazásra. a darabosat szépen eszi kézzel, sőt ami nagy falatnak minősül számára, azt próbálja ketté szedni.

Cici: nálunk úgy látszik, hogy teljesen megszűnt az éjszakai. így maradt este, a nappali elalváshoz, és néha-néha reggel.
Egyébként meddig kell (hülye kérdés) a gyereknek a tejfélét inni? Mert ha kap másformában tejet, akkor mi van? Jucáék sem adnak Kingának sem tejet, sem tápit, amióta nem szopizik, mégis egészséges, stram kiscsaj! Szóval, elmagyarázná valaki élettani szempontból, hogy miért kell? Én úgy gondolom, hogy ha majd végleg elhagyjuk a cicit, akkor én nem fogok sem tápit adni, sem a tejet erőltetni, ha nem muszáj! Pláne, hogy a bolti tejnek már nem sok köze van a tehénhez, a tápit meg már minek? (1,5-2 évesen)

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni: a kanállal evéssel kapcsolatban hasonlóan érzek. Azért lassan én is kipróbálom, hogy mit produkál Marci vele :wink: .

Tej: én sokáig nem ittam tejet, pontosan azért, mert hülyét kaptam attól, amit hallottam róla...
Marcinak azért akarok kakaót adni cici helyett, mert nincs jobb ötletem, viszont annyira korán még nem eszik rendes reggelit.
Én a biotejben még bízom, bár lehet, hogy naív vagyok...

Eni

Eni
marcy
 
 


Halihó! Nekem Lackó 16 hónapig szopott, tápszert egy grammot se kapott sose, tejet meg csak 3 évesen az oviban itta meg. Evett sajtot, túrót, joghurtot, tejfölt, teljesen normálisan fejlődött. Meske csak 13 hónapot szopizott, de tartom magam a jó példához, nem adtam tápszert. Nehogymár 13 hónaposan szoktassam rá a cumisüvegre! Pohárból még nem tud inni, az aventesbe meg csak a vizet rakjuk, az szomjúság oltásához kapcsolódik. Max. a kórházban adtak neki bele teát, meg néhányszor én kamillateát ízesítés nélkül, mikor taknyos volt.

Enni ő most kezd már ügyesebben, de még sok megy a ruhára, asztalra, földre, inkább a darabosabb cuccokat adom neki önálló próbálkozásra, a hígakat gyorsan beadagolom neki. De már sokszor nem kézzel eszi meg a darabosat sem, hanem kanállal. Múltkor még a borsófőzeléket is kézzel ette, hát vicces volt. Én is úgy voltam vele, mint Reni, hogy nehogymár minden evés után öltözni kelljen, meg felét elpocsékolja, és hát takaríthatok is utána. Lackóval ilyesmi nem érdekelt, megcsináltam, és kész. Második gyerekkel már nincs ennyi türelmem. Másban viszont türelmesebb vagyok vele, szóval fene se tudja. Lackó másfél évesen már hibátlanul a felnőtt nagy villával ette a tojásos nokedlit, és akkor már "cseppmentesen" tudott levest is enni...

Gyerekülés. Szerintem a Marciéba Mesi is idegbajt kapna a bezártságtól, de nem azért, mert ez rossz ülés, csak ő a sajátját szokta meg. Minden gyerek a sajátját szokja/szereti meg, ez már csak így van mindennel. Mondjuk azért hogy elsősorban a biztonság a funkciója, hosszú távon nem árt az se, ha tud benne a gyerek nézelődni, esetleg játszani, eszegetni is. Mikor megyünk a mamához az egy órás út alatt azért elunja magát, ha nem tud valamivel játszani. Hát még majd most, ha megyünk Ebesre, jó kis 3 órás út...

Na jó, most elaludt Mesi, megyek főzni, mosogatni. Jók legyetek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Mi az, hogy biotej? Háztól veszed? Én meg meg nem innám a tehénből jött tejet! Max. sütéshez-főzéshez használtam, mikor hordtuk is. Gyereknek meg végképp nem adnám. Nem tudom, miért... Viszont a boltban azért vannak rendes tejek, nem értem, mi ez a mizéria... Reggeli ital, az nem tej, ok, de ha ráírják, hogy tej, akkor azért csak abból kell lennie, még ha fel is van vizezve...

Ja! Múltkor Lackó vetetett egy olyan Mars italt. Szívószálas miújság, biztos tudjátok. Mesinek nagyon tetszett, de úgy voltam vele, úgyse tud szívószálazni. Hát nem a fenét! Szépen elsőre szívta. Csak az a baj, hogy jól megnyomta a dobozt, és minden csupa kakaó lett. Meg azt nem engedte, hogy én fogjam, viszont ha ő fogta, nem csak nyomogatta, de rázta is. Hát, ez így kész ráfizetés. :-) Így volt egy kis nyafi, de inkább Lackó itta meg.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Juca! Ide is írjál már, ne csak a másik topicra!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Látom az önálló evésről beszélgettek. Én éppen tegnap adtam a kanalat a kezébe a Noéminek, amikor már majdnem megette az ebédjét. Hát lett is nagy veszekedés belőle.
Ügyesen fogta, eszegetett is vele, de egy-két falat után már csak játszott, fordítva fogta és a végén nem akarta visszaadni nekem. De semmi áron! Pedig tudom, hogy lassan rá kellene szoktatni, csak annyira sietünk mindig, hogy inkább én lapátolom belé a kaját.
Mondjuk el ma balul sült el. Amint megette az ebédjét, rögtön abban a percben ki is jött minden belőle. Az összes ruhája (megjegyzem még kimenős ruhában voltunk, nem itthoniban, mert akkor értünk haza), az etetőszék, és minden ami lehet tiszta főzi volt. Most végeztem a letakarítással.

Van egy nagy gondom: Nonó nagyon keveset iszik. Mármint teára gondolok. A vizet egyáltalán meg sem issza, még a hideg is kirázza tőle. A gyümölcsleveket és a teát szereti, de a nagy Aventes cumisüvegből kb. egy 180 ml ha megiszik egész nap!!
Már próbáltam a csőrösöket, van itthon legalább négy fajta.
Ráadásul csak akkor iszik egyáltalán, ha fogom neki a cumisüveget. A Ti babáitok egyedül isznak? Még ha látja a cumisüveget, akkor sem jutna eszébe kérni belőle.

Most egy picit taknyos, ezért meg is vagyok ijedve, hogy ilyen keveset iszik. Tegnap már ott tartottam (hogy pótoljam a folyadékot), hogy délelőtti és délutáni lefekvés előtt tejcsit, vagy kakaót adtam neki. Azt legalább megissza.
Van valami ötletetek? Egyébként reggel és este 180 tápszert megiszik. De akkor is jó lenne valami más lötyi.

Gabella!
Milyen fejlesztő pedagógus nézte meg Lackót? Ő hány éves (most hirtelen nem tudom, de nem csak középsős még)?
Azért kérdezem, mert Zorán nagycsoportos 6 éves és ő most jár fejlesztő pedagógushoz. Én örülök, hogy jár, mert nagyok okos, de kis izgága, zizegős. Őt pont azért is kértem és amúgy javasolták is, hogy járjon ilyen foglalkozásra, mert nem az eszével van a baj, hanem gyorsan megoldja a feladatokat és utána nem bír magával. Én azt szeretném, ha már tudná, hogy neki is vannak kötelességei, feladatai, amiket meg kell oldani és azt kell csinálni amit az óvónéni vagy majd tanítónéni mond és nyugodtan ülni, amíg kell.

Majd még jövök...

Erika

Kép
viera
 
 


Gyerekülés: nem tudom, miből gondoljátok, hogy ebben nem lehet játszani, adott esetben enni. Persze enni így is úgy is úgy enne, hogy én adogatom a szájába... független a gyereküléstől...
Marci, ha hosszabb útra megyünk, akkor általában alszik, ezzel nincs gond. Ha nem alszik akkor nézeget, ugyanúgy, bármelyik másik ülésben.
Ha nyűgös, nyűgös lenne másik ülésben is, mert fáradt, unja az autózást. Szerintem nincs olyan ülés, amiben a gyerek 1-2 óránál tovább nyugiban ellenne.
Viszont biztonságos, de azért élesben nem próbálnám ki, hagyatkozok a tesztekre...

Biotej: nem attól bio, hogy háztól veszem, hanem, hogy az adott gazdaságban mivel táplálták a tehenet.
A házitejnek semmi baja, azon kívül, ha nem vigyáznak a higiéniára és az, hogy sokkal zsírosabb, mint a bolti és ettől már elszoktunk.
Most nem mennék bele, hogy a boltban kapható tejek többségének milyen "kínja" van, nem akarom elvenni a kedvet, bár szerintem nem kell bemutatnom...

Eni

Eni
marcy
 
 


Lecentiztem Marcit, mert már nagyon izgatta a fantáziámat :D ! 83 cm a drágám :) !

Eni

Eni
marcy
 
 


Helló lányok!
Hát én is lapátolom a 13 hónapos fiamba a kaját, eszem ágában sincs még kanalat adni a kezébe, pont azért amit Gab is irt: fele kaja kárba vész, minden csupa kaja lesz, öltöztetés, takaritás. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Én inkább megvárom, mig más eszköz segitségvel javul a koordinációja, ügyesedik, és csak akkor adok a kezébe kanalat, ha elég ügyes már. Ez a más eszköz valamiyen játék játszás közben, pl. a kiskonyha kiskanala, stb. homok-lapát viz-vödör stb. Azért kipróbátam, hát petsze, hogy a domború felszinére tette rá a kaját és bepöccent, hogy nem jut a szájába!!!Egy ilyen zabagépnél mint Beni, aki akkor is ordit ha eltávolodik a szájától a kanál,hiába van dugig még a pofazacskója- egy ilyen gyereknél nem lehet még kanalazást tanulni.Szerintem. Fogalmam sincs Blanká
val hogy csinátam-majd átolvasom a babanaplóját. Ilyen iskolás-balettos rohanás mellett nekem sincs se időm se türelmem a kanalazást tanitgatással vesződni, megtanulja játék közben, és ha már ügyes, a kezébe adom. Szerintem ez kb 1,5 év lehet.
Igy Beni 3 perc alatt vág be 400 mili főzit ebédre. A kenyeret, banánt, kölegolyót, sárgadinnyét, sajtot, sonkát hagyom egyedül enni neki-kézzel!!!!

Köszi a mosási tanácsokat, várok még: ha van időtök és valaki még nem osztotta meg mivel hogyan mos.Kösziii :lol: :lol:

Oriandy, jó utat és jó bulizást!!!!

Tej: Beni csak sajtot eszik és csak vizet iszik csőrösből, szivószálasból vagy pohárból.
Én még várok a tejjel, de szivem ezsrint csak rizstejet adnék. Apa most olvasta, hogy az emberi szervezet nem is alkalmas a tehéntej megemésztésére. Na, az meg ami a bolti dobozokban van tej gyanánt-Marcy-egyet rtek veled.
Blankának bioháztól hordtuk a tejet 2 évesen!!!!
Szerintem addig felesleges.
Ez a reggeli tej szerintem hülyeség, csak a rituálé fontos nekik. Lehet, hogy megköveztek, de szerintem nem ogazán érzik, hogy az tej.Majd cáfoljatk,ha vki mást tapsztal.Én gyümölcs vagy gyógyteát adnék NATÚR!!!!, Most vizet iszik Beni reggel szopi előtt és után, 3 dl-t,meg amit már most is adok, az a gabonapehely. Bio boltban veszem, rizs, árpa, kukorca stb pehely, (240 ft)és csak meleg viz vagy langyos 100 %-os almalé kell hozzá. Pép lesz, az a reggelije.
Gyorsan kész van, hamar megeszi, laktat, és már rohanunk is a suliba. Meg szerintem tök egészséges, jót tesz a beleknek, és már csecsemő vagy kisded korban megszokja a gabonapelyhet. Blani is gabonapelyhet reggelizik tejjel.

Szoptatás!Képzeljétek Beni már nem akar szopini este. Annyira bezabál és olyan fáradt, hogy cici helyett inkább 3 dl vizet választ. Aztán bújik, meg ölelkezünk, dúdolok, mesélünk, összebújunk mindannyian, de egyszerűen nincs már türele a cicit szivni.Igaz,cuppant az egyikből, majd a másikból-de mikor konstatálja, hogy nem ömlik, inkább kéri a vizet. Magam alatt vagyok e miatt. A reggeli cicihez azonban annál inkább ragaszkodik és még napközben is rá-rácuppan. (Pedig én pont a reggeli sulijáratos rohanásban nem érnék rá 20 percig ciciztetni, de ha kell hát kell)Blanka meg pont az estit hagyta el legutoljára. Nem értem én ezt.

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Akkor próbálok egy pár képet feltenni a lurkókról. Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Erika

Kép
viera
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?