Helló lányok!
Hát én is lapátolom a 13 hónapos fiamba a kaját, eszem ágában sincs még kanalat adni a kezébe, pont azért amit Gab is irt: fele kaja kárba vész, minden csupa kaja lesz, öltöztetés, takaritás. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Én inkább megvárom, mig más eszköz segitségvel javul a koordinációja, ügyesedik, és csak akkor adok a kezébe kanalat, ha elég ügyes már. Ez a más eszköz valamiyen játék játszás közben, pl. a kiskonyha kiskanala, stb. homok-lapát viz-vödör stb. Azért kipróbátam, hát petsze, hogy a domború felszinére tette rá a kaját és bepöccent, hogy nem jut a szájába!!!Egy ilyen zabagépnél mint Beni, aki akkor is ordit ha eltávolodik a szájától a kanál,hiába van dugig még a pofazacskója- egy ilyen gyereknél nem lehet még kanalazást tanulni.Szerintem. Fogalmam sincs Blanká
val hogy csinátam-majd átolvasom a babanaplóját. Ilyen iskolás-balettos rohanás mellett nekem sincs se időm se türelmem a kanalazást tanitgatással vesződni, megtanulja játék közben, és ha már ügyes, a kezébe adom. Szerintem ez kb 1,5 év lehet.
Igy Beni 3 perc alatt vág be 400 mili főzit ebédre. A kenyeret, banánt, kölegolyót, sárgadinnyét, sajtot, sonkát hagyom egyedül enni neki-kézzel!!!!
Köszi a mosási tanácsokat, várok még: ha van időtök és valaki még nem osztotta meg mivel hogyan mos.Kösziii
Oriandy, jó utat és jó bulizást!!!!
Tej: Beni csak sajtot eszik és csak vizet iszik csőrösből, szivószálasból vagy pohárból.
Én még várok a tejjel, de szivem ezsrint csak rizstejet adnék. Apa most olvasta, hogy az emberi szervezet nem is alkalmas a tehéntej megemésztésére. Na, az meg ami a bolti dobozokban van tej gyanánt-Marcy-egyet rtek veled.
Blankának bioháztól hordtuk a tejet 2 évesen!!!!
Szerintem addig felesleges.
Ez a reggeli tej szerintem hülyeség, csak a rituálé fontos nekik. Lehet, hogy megköveztek, de szerintem nem ogazán érzik, hogy az tej.Majd cáfoljatk,ha vki mást tapsztal.Én gyümölcs vagy gyógyteát adnék NATÚR!!!!, Most vizet iszik Beni reggel szopi előtt és után, 3 dl-t,meg amit már most is adok, az a gabonapehely. Bio boltban veszem, rizs, árpa, kukorca stb pehely, (240 ft)és csak meleg viz vagy langyos 100 %-os almalé kell hozzá. Pép lesz, az a reggelije.
Gyorsan kész van, hamar megeszi, laktat, és már rohanunk is a suliba. Meg szerintem tök egészséges, jót tesz a beleknek, és már csecsemő vagy kisded korban megszokja a gabonapelyhet. Blani is gabonapelyhet reggelizik tejjel.
Szoptatás!Képzeljétek Beni már nem akar szopini este. Annyira bezabál és olyan fáradt, hogy cici helyett inkább 3 dl vizet választ. Aztán bújik, meg ölelkezünk, dúdolok, mesélünk, összebújunk mindannyian, de egyszerűen nincs már türele a cicit szivni.Igaz,cuppant az egyikből, majd a másikból-de mikor konstatálja, hogy nem ömlik, inkább kéri a vizet. Magam alatt vagyok e miatt. A reggeli cicihez azonban annál inkább ragaszkodik és még napközben is rá-rácuppan. (Pedig én pont a reggeli sulijáratos rohanásban nem érnék rá 20 percig ciciztetni, de ha kell hát kell)Blanka meg pont az estit hagyta el legutoljára. Nem értem én ezt.