Új privát üzeneted érkezett!

Tinu, boldog 8-at....

Mi is közel 3 hete szenvedünk az evéssel, mikor kezdődött a megfázás :( tegnap negatív rekordot állítottunk :(

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


no, kedd is kész :)

Calgon, hát én használok... :shock: mondjuk csak a nem babamosáshoz. De olyan ökogolyóm is van, az mindig benn, de már jó régi. Kell azt cserélni? de az ecet is jól hangzik...

Snoopy, kenutúra. Orrtörlés a Tiszában, brrrr. és nem lett baj, hogy nem tudtátok szívni? nem ment a fülére, vagy egylb üregére? az tök jó! vagy azért ez nem annyira törvényszerű:

NOémi, gipsz :( bizti nem próbálod meg a masszírozást? most enyém kéz is megint fáj nagyon, és nagyon jót tesz... de többet már nem mondom, ígérem.

Na megyek, még szerda belefér fejés előtt :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


no, szerda is megvan. :)

Ihianya, gyerekorvoshoz nem kell vizitdíj, beutaló sem, olyan, mint a körzeti orvos, a gyereknek, ha ő elküld valahova szakorvoshoz, személsz, ortopédia, stb, na oda kell beutaló, de vizitdík akkor sem.

Rena, írtad, hogy "csak" 150-et evett a babód... :shock: hát mit nem adnék én a 150-ekért :)

kajamenük, tök jó volt olvasni, én sem vagyok ilyen precíz... :oops:

Réka, szia, én is emlékszem még Rád, jó, hogy bejelentkeztél :)
és bizony, azért tervezgetünk ide is írni ám :)

na, most látom, otthonszülés... hát nem illik ilyet írni, de ezt a Geréb Ágnest hát nem mondom, meg mit csinálnék vele, de lehetl, lecsuknának érte :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: orvos ismerőseim mondták, hány babát vittek be az otthonszülései után a kórházba komplikációkkal, amik kórházban nem lettek volna.... úgyhogy én elég otthonszülésellenes vagyok magyar viszonylatban... :evil: :evil: :evil: :evil:

na és akkor egy kép :)


Kép első hintázásom

KépKép

KépKép
winnie27
 
 

 
 

ja, MÁgi, mosógép, nekünk is Elx van, ill Zanussi, azt is ők gyártják, kicsit olcsóbb kategória, szerintem tök jó, én szeretem :)

na jó éjt, holnap folytköv!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


szóval Elux-ot akartam írni, Electrolux

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan:

Hírek: hallgatom, de nem mondják.
Otthonszülés: saját döntésből soha. Otthonos körülmények között, csak bajban beavatkozó orvossal, közelben csasziműtővel. Ehhez képest nekem nem jött össze kétszer :?
Ha meg otthonszülés, akkor az ottlévő ne csak a vajúdáshoz értsen, hanem a nagy baj felismeréséhez is. Ez a legfontosabb. Az már csak extra, hogy tudjon is tenni valamit. Császármetszés, gátmetszés, shock kezelés, újszülött újraélesztés...... :!: :!: :!:

Majola: vannak babák, akiknek elég a tejcsi, akármit is kínálgatunk. Corában találkoztam egy anyukával még régen, aki a kétéves gyereke miatt volt szomorú, hogy naponta 1 virslit eszik, egyébként csak szopik.
Fontold meg a kenyeret. Glutén érzékenység genetikus. Akkor sincs kisebb, vagy nagyobb esélye, ha csak egy évesen kap. Ilyenkor csak azt eszik, amire szükségük van a tejcsi mellett. Hátha az pont a gabona. Esetleg kukoricapehely, mint alternatíva, vagy rizstészta.... :?: Ezek gluténmentesek.
No meg persze lehet, hogy mindent megenne, amit jól megcukrozol, mert az édeset minden baba szereti. Gondolom ez nem cél...Valóban, a hőmérséklet lehet kulcs. De ne keseredj el, ha mégsem az.

Rena!
Ami a biliztetést illeti. Azt mondják, hogy aki egy évesen kezd bilire szoktatni, az 2 évig csinálja ezt. Aki két évesen, annak egy éven keresztül tart. Aki pedig 3 évesen, az akár egy hét alatt is végezhet. :wink:
Ami fontos, hogy bármikor is kezded ez ne legyen központi kérdés, ne legyen harc és ne legyen frusztráló. Főleg persze a gyeröknek. Nem könnyű hosszú időn keresztül (pár év) lazának maradni, olyannak, hogy ezt a gyerek ne érezze mumusnak, vagy fegyvernek. Legyél ügyes!
Ha messzi a ded idegrendszerileg, akkor ez olyan, mintha azt várnágd a kétéves gyerektől, hogy kétkerekű bringát hajtson kitámasztókerék nélkül.
A mesék az egy évesen szobatiszta gyerektőlnéha-néhga tápot kap. De ez extrém ritka. Anyám szerint én 1.5 évesen már az voltam. Ezt egyrészt nem nagyon hiszem, másrészt ha mégis, akkor sem jelentett semmit a gyerekeimnél, akik 3 év előtt szándékot sem mutattak rá.

Biztos, hogy sok mindent írtatok még, de ennyire jutott most idő bocsi.

A betegeknek gyógyulást, akár gyermekcse, akár anyuka az illető.

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Winnie!

Tudod, mi porszívó nélkül is szívjuk, csak még nem mindig jön vele. Előtte elvittük fül-orr-gégészhez és azt mondta, hogy csak náthás. Fröcsi, csepp, szívás. Mondtuk, hogy csináljuk. Csináltuk, elmúlt. :wink:

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Winnie: kicsit egyoldalú azért az információd az otthonszülésről. Mert én meg mondhatnám, hogy számos embert ismerek, aki otthonszült és semmi baja nincs se neki, se a gyerekének. AKkor lennél igazán objektív, ha ismernéd a számot, hogy hány otthonszülésből hánynak kellett befejeződnie a kórházban komplikáció miatt. És hogy a komplikáció vajon valóban az otthonszülésből adódott-e, vagy pedig létrejött volna a kórházban is. És hogy a kórházi szülések hány százalékában merül fel komplikáció stb. Egyelőre nem tudjuk, Geréb Ági követett-e el hibát vagy sem, úgyhogy addig ne ítélkezzünk. Szerintem.

Kép
Kép
tinu
 
 


Otthonszüléshez még.
Beszélgettem régebben egy ismerősömmel, aki otthon szülte első gyermekét. A fülembe csengenek a mondatai, hogy úgy érzi, ő mindent megadott a gyerekének, ami csak lehetséges ahhoz, hogy elindítsa az életbe azzal, hogy otthon, meghitt körülmények között szült. Hogy ő ennél többet nem tehetett a gyerekéért, de ezt fontosnak tartotta. Nem tudom, hogy is fejezte ki magát, én valahogy csak sután tudom leírni. Olyan sok mindenben hibázunk anyaként a későbbiekben és olyan jó érzés lehet tudni, hogy ott, az elején minden tökéletes, harmonikus, békés volt annak a kis embernek. Már pedig egy komplikációmentes otthonszülésnél nem hiszem, hogy van békésebb, szebb egy kisbabának és a családjának.

Kép
Kép
tinu
 
 


Bár "azóta" ritkák,mint a fehér holló,
Szana Jázminjának és Beszti Simonjának
BOLDOG HÓFORDULÓT KÍVÁNUNK!!
Kép

Otthonszüléssel kapcsolatban: Tegnap az ütötte meg a fülemet, hogy sokan azért választják,hogy a gyereknek jobb legyen. :shock: Nem tudom,ti hogy vagytok vele, én nem emlékszem a születésemre. Elmesélés alapján pont mint az enyém (nem tágulás,császár ugyanabban a műtőben,segédszülésznő ugyanaz a nő! :shock: ) és mégis imádom az anyukám, mindent megadnék érte, még az sem zavar, hogy csak 2 hóig szoptatott....
Ez a mai gondolkodás kezd a zagyamra menni!!!!!!!!!! :evil: (az a jó anya, aki gyertyafénynél szül,rögtön szoptat,együtt alszik a gyerekkel az ágyban,biokaját ad,úsztatja, stb. :?: )
Ne mesélje be senki, hogy a születés körülménye befolyásolja a gyerek egész életét!!

omr
 
 


Tinu ez pont úgy jött ki,mint ha az ismerősöd szavaira reagálnék. Pont akkor írtam,mikor te.
Na mindegy, mindenki ott szül ahol akar, de akkor sem igaz, hogy a gyerek érdekét nézik. Lehet, hogy ha megkérdezték volna azt a babát (tegyük fel ért minket és válaszol.. :D ) akkor ő a kórházat választotta volna, hogy ha nem sikerül folytatnia, vagy anyukánál baj adódik, a doktorbácsi segítsen neki.

omr
 
 


Snoopy!
Én meg 1 évesen voltam szobatiszta! :shock: :D
Persze, nem erőszak ez! Majd látom, mi sül ki belőle.

Petra hasa: :D :shock:
Tegnap negyed 5: szopi, aztán mentünk sétálni, vittem gyümilevet végszükség esetére. Azt rögtön kivette tartójából,sarokig meg is itta. Hazaértünk,vettem többek közt kiflit, ledobtam mindent földre (Petrát is) amíg a többit behurcoltam.Mire visszaérek eszi a kiflimet.Úgy 5 centi lement,fél 6-kor fél cékla+1 krumpli turmixol,odaad,mind lement.8-kor szopi simán, de a tápiból csak 40-et kért.. :D

Kép

omr
 
 


Otthonszülésről, egyezik a véleményem Tinuval, nem ismerünk adatokat, a tv-ben nem szerepel, minden babaelhalálozás ami a kórházban van, ellenben ez rögötön a híroldalakra került.


Az éjszakánk most nem volt olyan jó, mert gyakran kelt Dani, 3szor.

Winnie, Rékapanka nagyon hasonlít rág, a szeme szerintem. És nagyon ügyi a hintában:)

csernusn
 
 


Rena,
Nagyon jó a Petra a kiflivel, jó evőkéje van:)))

csernusn
 
 


Tinu: én sem merném bevállalni, de megértem azokat az anyukákat aki otthon szülnek. Ági azt mondta egyszer egy Friderikusz műsorban, hogy kb. 2600 babából egy halt meg. Ez egy vagy két éve volt, akkor is rászálltak. Ha ez igaz, akkor sztem nagyon szép amit csinál. Tényleg kórházban meghalt babákat, miért nem hozzák fel? Ott mindig azt mondják, megtettünk mindent. Amúgy szegény anyukát is meghurcolják, ő csak jót akart, sajna nem ez lett a vége.

Képzeljétek aludt a kicsi fiam éjszaka, már nem tudom mikor volt ilyen utoljára, olyan szupi volt, én felébredtem, mi van csend, húúú de jóóó.
Elkezdett "beszélni", eddig csak morgott meg csetteget a nyelvével. Tegnap meg volt ledle, veveve, meg ilyenek, úgy örültem, olyan édes volt.
sziszi22
 
 


Winnie, Rena: nagyon édesek a lányok!
sziszi22
 
 


Rena: az, hogy nem emlékszel rá, az nem jelent semmit. Az ember egy csomó mindenre nem emlékszik, mondhatni leginkább csak 3 éves kora utánról vannak emlékei. De elég, ha csak belegondolsz, hogy mi történik egy újszülöttel (egy emberrel, vagy akár veled is) kórházi szülésnél (még egy jó kórházban is) és hogyan történhetne otthon. NE mondd már, hogy otthon nem kényelmesebb, szeretettelibb, gyengédebb a baba fogadása!!! Miért gondolod, hogy az a babának nem jobb?
Nyilván nem dől el minden a baba születésekor. EZt nem is mondtam. Csak azt, hogy jó érzés lehet azt tudni, hogy a kezdeteknél megadtam mindent a gyerekemnek. Hogy az a legszebb, legideálisabb volt - lelkileg. És ez nem csak a gyerek érdeke, hanem az egész családé. Mondjuk az én szülésemnek mindegy volt, hogy kórházban, vagy otthon, mert beavatkozásmentes és gyors volt. De az utána következő 4 napot sokkal, de sokkal szívesebben töltöttem volna itthon. És ez mindenkinek jobb lett volna: nekem, az apának és Tündinek is!
A kórházat is a szülő választja, mert szorong, hogy mi van, ha valami baj történik. Nem kéne ezt a babára fogni, hogy az ő érdeke...
És igen, az a jó, hogy ha az anya békében szül, azonnal szoptat. A többi, amit írtál, már lehet választás kérdése (bár a biokaja valszeg tényleg egészségesebb!), de a fenti kettő bizonyított tény.

Kép
Kép
tinu
 
 


Hát nem tudom. Akkor biztos azért vagyok ezen az állásponton, mert ha én itthon maradok, bele sem tudok gondolni, hogy mi lett volna a műtőig.
Persze,hogy a kórházban is halnak meg babák! Ez igaz.Elhiszem,hogy a hétvégén történt eset a kórházi szülésnél is valószínűleg így végződött volna.
De ahogy írod is, 3 éves korig nincsenek emlékek.
Bocsi lányok, de én szerettem a kórházban lenni. :roll: Jó volt tudni, hogy naponta többször megnéznek. Szülés után én is alig vártam, hogy hazajöhessünk, de azt hiszem pánikoltam volna,ha másnap komolyan ki is küldenek.2 napig fel sem bírtam kelni,a pelenkázást, köldökcsonk ápolását 2 nap után tanultam meg. (Mást se csináltam,csak szoptattam, hál istennek meg lett az eredménye.)

Látom a vélemények megoszlanak. Nem baj, ez természetes! :D

Persze Tinu, a biokaját meg a szopit én is helyesnek tartom nagyon is. :) Én úgy értettem, hogy már lassan lehurrogják azt, aki nem tud szoptatni és nem biokaját ad! (Nem itt köztünk, a topicban,úgy általánosságban.) Van aki tehet arról, hogy nem szoptat, van aki nem.
Nem tudom,van-e most köztünk,aki nem szoptat.(Talán Mági?) Biztos tudna arról mesélni, hogy hányszor szekálták emiatt.Vagy nem? (De megint eltűnt. :cry: )

omr
 
 


Rena: nem mondtam, hogy nincsenek lenyomatok az agyunkban a 3 éves korunk előtti dolgokról, de nem tudjuk őket tudatossá tenni (vagyis visszaemlékezni), mert a verbalitás előtti időkről való. De meghatározóak attól még nagyon is!
Mági is szoptatott, amíg tudott, asszem majdnem 6 hónapig. Talán előtte valamennyivel apadt csak el. És nagyon is sokat dolgozott azon, hogy legyen teje és tudjon szoptatni.
De Sziszi mesélte még mikor taliztunk Fehérváron, hogy őt mennyit szekálták amiatt, mert nem tudott szoptatni. Az biztos, hogy nem helyes. De azért mégis jó az a törekvés, hogy arra biztatják a nőket, szoptassanak, nem? :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Kicsit elbeszélünk egymás mellett Tinu. :cry:
Hát persze, hogy az a jó, ha arra törekszik mindenki, hogy szoptasson, vagy másoknak segítsen, hogy szoptathasson.
Én is pl sógornőmnek szívesen segítenék, hogy ő is szoptatni tudjon,de ő pl nem hagyja, neki jó volt rögtön tápizni a lányát,most a fiát is úgy fogja 1 hónap múlva. Na ő tehet róla. Ellentétben Mágival, aki nem tehet róla.

(Azt még mindig nem értem,miért meghatározó egy lenyomat az agyban amire nem emlékszünk. :D :roll: Mindegy, hagyjuk, nehéz a felfogásom.)

omr
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltunk vásárolni: Lányok, olyan csini rucit kapott a csajszi. Bementünk a H&M-be az Árkádba. Vettünk neki rucit, meg a hozzá való télies kabátot is megvettük (Apa ragaszkodott hozzá :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ). Annyira szép!!!!!!! Volt csizmaszerűség is hozzá, de az már elfogyott. :roll: :roll: Meg kapott melegebb sapit, kesztyűt, mert az meg még nem volt, és péntekre is már 15 fokot mondanak! :x
Én is kaptam szép csini fehérneműt, meg apa meg inget-nyakkendőt! És unokatesómékhoz is felugrottunk kicsit az utazóágyért. A lányuk 1. szülinapja lesz most hétvégén. Ők asszem valami krémes szerűt csinálnak tortának, bár abban úgy tudom van tojás! :?: :?: :?: :?: :?:

Tojássárgája: még jó, hogy írjátok, el is felejtettem, hogy azt már lehetne neki adni. Majd kiprószálom akkor!

Otthonszülés: Szerintem a szoptatás, .... ilyenekről ugyanazt mondjátok Tinu és Rena. A szülés, amiben nem egyezik a véleményetek!
Én úgy vagyok vele, hogy biztosan nem szülnék itthon. Ezzel, nemtom már ki írta, nem az én érdekemet nézem, hanem szerintem pont a babáét, mert ha komplikáció van, itthon azt nem lehet megoldani. Szerintem nem véletlenül lett szokás, hogy kórházba szüljenek az emberek, és ne otthon. A mamámnak is több gyereke is meghalt otthonszülésnél, mert messze volt az orvos, a bába meg nem tudott mit csinálni. Persze azt is elismerem, hogy sokkal nyugodtabb, és szeretetteljesebb a légkör, az anyát, babát jobban megnyugtatja, ..., de szerintem biztosabb lenne, ha orvos is lenne ott. És az utánna következő vizsgálatok is szerintem nagyon fontosak, hogy egyből elvégezzék őket (nem a súlymérésre gondolok :lol: ) Szóval én megoldásnak azt tartanám, ha nem szülésznő menne ki házhoz, hanem pl. orvos, de én akkor sem vállalnám be, mert császározni nem tudna ott ő sem, ha komoly gáz van. De ez mindenkinek a saját döntése, csak én is leírtam az én véleményemet!

Na benézek a csajhoz, mert szerintem fent van már, és akkor ennie is kéne!

Ma megyek lánybúcsúra!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
kernico
 
 


Sziasztok!

Hú, lányok, nehogy összevesszetek ezen az otthonszülés témán!
Én is megértem,hogy nyugodt körülményeket akartak biztosítani a babának,de hiába van közel a kórház,akkor is időbe telik mire kiér a mentő,beviszik őket.Ha a kórházban szül vki,ott azonnal tudnak segíteni!Szülés után,én örültem ,hogy bent lehetek,mert 3 napig alig bírtam kimászni az ágyból,olyan gyenge voltam.Na,én nem írok erről többet.

Tegnap estére apa után,én is kicsit náthás lettem,ma reggel óta pedig Martinka is tüsszög,és egy kicsit folyik az orra.Lányok,mit javasoltok,miket vegyek a gyógyszertárban???

KNiki(budapesti lakos :D ):Látom Te is nagyon feldobódtál a vásárlástól!Jó bulizást mára!! :D Nekem azt mondta a védőnő,hogy fél tojássárgáját tegyek egy adag babakajába.Annyi elég,főleg elsőre.

Sziszi
!Örülök,a jó éjszakáűnak!És a "beszédnek"!Olyan édesek,ahogy csak mondják,mondják!Tényleg ,voltál vasárnap a börzén?Én most kihagytam mégis,mert sokminden összejött arra a napra.Na,majd a következőre megyek. :D

Winnie,Rena
,aranyosak a gyerekek!

Ihianya
!Jobbulást Nektek!Milyen ügyes a kisgyerek,hogy felmászott az ágyra!Nem semmi!Csak nézek! :shock:
Vendég
 


Rena,
Szerintem az hogy milyen körülmények között jössz a világra és hogy az az agyadban ez milyen lenyomatot hagy, az kb azt jelenti, hogy olyan kihatással lehet az életedre, hogy pl. hogy stresszt hogyan kezeled le, vagy egy élményt hogyan dolgozol fel. Szerintem, de Tinu a gyerekpszichológus, ő jobban tudja.

Egyébként annak ellenére, hogy én is otthon akartam szülni, mégis a kórház mellett döntöttem, mert féltem hogyha komplikáció lenne, akkor ne azon múljon a babám élete, hogy hány perc alatt ér oda a mentő....Szerencsére nekem is gyors szülésem volt, viszontegyedül lehettünk volna egy szép szöbában vajúdni.
Én pártolom a születésházakat, vagy az otthonosan berendezett szülőszobákat.

És Geréb Ágihoz még, hogy ő nem bába, hanem 17 évig klinikai orvosként praktizáló, majd további 1valahány éve otthon segíti a szüléseket. és azért az otthonszülésnél nála is vannak monitorozó eszközök, mondjuk császárt nem tud megoldani....De én nem ítélem el, hogy van egy olyan orvos, aki segíteni akar azoknak az embereknek, akik szeretnék otthon világra hozni a babájukat. Lehet, hogy több is kellene, hogy minél kevesebb tragikus eset történjen, ha már az anyukák bizonyos %-a otthon akar szülni.

Szana már régóta ritkán ír, nem "azóta".Sajnos:((((

Alexa, szerintem inkább teázzatok, és izzadjatok a takaró alatt együtt, ha nagyon gáz, akkor meg nem tudom....

Sziszi, én is imádom, ahogyan Dani dumál:))))Nagyon jó érzés hallgatni.

csernusn
 
 


Na sziasztok!

Hát látom itt is mindenki az otthonszülésről beszél, jó nagy visszhangja lett! :? Hát ja ha tudnánk, h minden rendben lesz, akkor persze, ha otthon szülnénk, de amíg bármikor lehet komplikáció, akkor azért ez nagyon nehéz... Az egyik orvos mondta ki a megoldást: arra kell törekedni, hogy a szülészetet minél otthonosabban berendezzék, a mellett, h a biztonság meg van. Sajnos itt Mo-on ez piszok nehéz, mert baromi sok pénz kell hozzá. Reménykedjünk h hamarosan lesz ilyen is. (Bár lehet h már van is magánklinikákon méregdrágán :roll: ) Mert hát miért ne lehetne egy otthonhoz hasonló szülőszoba? :roll: Milyen jó lenne az egy ágyas szoba szülés után stb. Én nekem a szülés gyors volt, de utána még 4 órát feküdtem a szülőágyon (volt egy kis probléma)meztelenül, vérezve eközben a gyereket néha elvitték néha visszahozták...Nem volt valami barátságos az hely... Na és pont az előbb leírtak miatt én se tudtam 3 napig felülni az ágyban, úgy folytam le róla, ha Wc-re mentem, emiatt jó volt, h kórházban voltam, mert szinte egész nap feküdtem és semmire sem volt gondom. Itthon is volt segítség, de azért csak nem olyan nyugodt az ember lánya, mint egy kórházban, meghát a látógatokat is csak kínálni kell....

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Hú, ez a téma nagyon érdekes (és sok indulatot vált ki), nem tudok nem hozzászólni :D:D:

Otthonszülés: Nagyon sokan szerintem egy már előzetes rossz élmény miatt szülnek otthon, be kell valljam, én abszolút megértem őket. Magam nem tenném, de én nem ítélem el őket.
Arról nem szólnak a hírek nagyon, hogy a kórházi szülésbe hány kisbaba hal meg, hányan lesznek örökre értelmi fogyatékosok vagy pusztán kicsit elmaradottabbak, azért, mert a kórházban nem figyelnek rájuk. Csak az ugye a legtöbbször el van tusolva, orvos orvost véd... Geréb Ági meg "forró" hírnek számít, rögtön címlapra kerül.
És hány anya szül a kórházban úgy, hogy több gyereket utána nem mer bevállalni, mert úgy bántak vele. Fontos a baba egészsége nagyon, de az anya méltósága, érzései? Mi van a felesleges szülésindításokkal, kérdés nélkül durván elvégzett vizsgálatokkal, szülésgyorsításokkal, stb.? Azzal minden rendben van?
Abban hol van a kisbaba érdeke? (Pl. indított szülések nagyobb eséllyel végződnek műtőben.)
És hol van az anyáé? Aki egy életre rosszként éli meg esetleg a szülését... A türelmetlenség (fájásgyengeség, korai indítás) miatt elvégzett császárok, amik után persze a következő baba már eleve császárral kellene, hogy szülessen, mert az orvos persze akkor már nem meri bevállalni a hüvelyi szülés kockázatát..
Szüljünk kórházban, de akkor biztosítsák azt, hogy méltó körülmények között tegyük!
(Érdekelne egy olyan statisztika, hogy hányan voltak olyanok, akik mindenféle beavatkozás nélkül megúszták közületek? (Indítás, burokrepesztés, oxitocin, kötelező monitorozás (akkor is, ha kifejezetten nem ez lett volna a kívánsága a szülő anyukának), kötelező ágyon fekveszülés, pocibakönyöklés, gátvágás, kisbaba elvitele közvetlenül a szülés után (mondván inkubátorozni kell, de ténylegesen nem lett volna oka) stb.).
Én nem vagyok orvos, ezért nem tudom megítélni, hogy az egyes beavatkozások szükségszerűek lennének-e, de azt azért látom/olvasom, hogy nagyon sokszor elvégzik a kismama megkérdezése/beleegyezése nélkül, ráadásul olyanokat, amik nem életmentők.
Pl. szinte rutinszerű a 2 ujjnyinál a burokrepesztés. Vajon miért? Snoopy vajon miért nem engedte? És a többieket megkérdezték? (Saját magam is tudom, hogy nekem a legnagyobbnál kérdés nélkül végezte az orvos, azt se tudtam, mit akar, amikor felfektetett a vizsgálóágyra (nem mondott semmit, így még tiltakozni sem volt lehetőségem). Simonnál is akartak végezni (szintén kérdés nélkül, csak a szülésznő és az orvos tanakodott, csak épp nem volt rá idejük, mert magától is megrepedt a burok).
Egyébként szerintetek nem visszás dolog, hogy törvényileg lehet otthon szülni (mert joga van az anyának úgy dönteni), de otthonszülést orvos nem kísérhet????
Szerintetek a teljes tiltás lenne a megoldás? Ha pedig engedélyezett dolog, akkor otthon miért nem lehetnek komplikációk? Minden kórházban született gyerek életben marad? (A műtők ellenére is...) És az othhon született, de meghalt babák kórházban megmenthetők lettek volna? (Ez csak feltételezés, de közel nem biztos, ugye?? Ez a baba a fej megszületése után akadt el, a leírás szerint nem volt gond addig, kórházban hogy szedték volna ki? A császár itt már nem megoldás...)
Persze mindez csak gondolatok halmaza, nem állásfoglalás egyik oldal mellett is, mindössze azt akartam jelezni, hogy semmi nem fehér vagy fekete.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Hát Rena és Tinu! ÜGyik vagytok, hogy így előre átgondoljátok, h mit főztök a gyereknek! Mondjuk nekem szembe van a bolt és 2 házzal arrébb a zöldséges lehet ezért nem vagyok ennyire előre látó :oops: :oops: :oops: De érdekes, hogy Petra már egy nap 3x eszik plusszt! :shock: MEghát a mennyiség! :shock: :shock: :shock:

Sziszi!
Egész éjjel alvás, de jó :P Végre! :P
Beszélgetés nálunk is van, hangszínét is tudja változtatni, meg énekelget-én imádom :P Ha egy picit rázva van, akkor is mindig énekel. Leírni nem is lehet, hallani kéne! :P

Kernico!
Vásárlás :P Biztos csini lesz ez a kiscsaj, majd azért öltöztesd fel Kiarát azokba a ruhákba és tedd fel nekünk! :P
Leánybúcsú!Biztos jó lesz! Hogy oldod meg az esti rutint? Jó bulizást! :P

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Beszti!
Én szinte teljesen egyetértek veled, (csak a kezem miatt én nem írok ilyen hosszan. :oops: )Persze, h nem csak annyi ez a dolog, amennyit hírként lead a tv. Csak sok buta ember nem lát a háttérbe bele. És igen a kórházban történt hibák nem kerülnek napvilágra olyan gyakran.

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Sziasztok!
Nagyon köszönöm a jótanácsokat! Tegnap óta Anna barnarizst szemezget az etetőszékében, persze nem nevezhető mennyiségnek, de legalább lecsúszik. Snoopy, megnyugtattál, fogok adni kenyeret. Cukrot persze nem, azt még a kétévesnek sem sokat adok.

Rena: Julcsi egy hó hiján kétévesen lett szobatiszta. Én levettem róla a pelust, adtam neki két napot, hogy ráérezzen. Két nap után visszaadtam volna a pelust. Összepisilt mindent, barátnő babáját, anyukája szoknyáját :D , de a második nap végére ráérzett, azóta vécészűkitőbe pisil, kakil és nem is szeret pelusban lenni.
Régen macerás volt a pelenkázás, azért szoktatták le róla gyorsan a babákat. Manapság ráérünk, szerintem is csak akkor érdemes, ha nekik is jó. Én úgy éreztem, hogy ezt akkor tudhatom meg, ha egyáltalán megérti, mi is az a pisi-kaki, vagyis meztelen popsival szaladgál, hogy lássa az eredményt. meleg nyári napokon könnyű.

Otthonszülés: rengeteg hiba történik a kórházakban, csak épp megmagyarázzák valahogy. Igyekeznek minden felelősséget elháritani, védik egymást.
Bennem az ügyeletes bentfelejtett egy darab méhlepényt, pedig a körülményekre visszagondolva egyértelmű volt, hogy ellenőriznie kellett volna. Nem tette. Amikor az orvosomat faggattam (aki a szülésemnél szabin volt), három alkalommal nem mondott semmit, aztán ráérzett, hogy képes lennék talán beperelni az orvost, és akkor remek pszichológiai érzékkel elmondta, hogy orvosi hiba történt.
Ez kis dolog volt (persze régen belehaltak a nők), de nagyobb dolgoknál is hallgatnak, Geréb Áginál pedig lesik, hol követ el hibát. Szerintem.
Ja, és mindez az István kórházban történt.

Még egyszer nagyon köszönöm, sokat segitettetek!
Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola
 
 


CsNiki!
Így már kicsit világosabb,értem. Szóval pl. az, hogy én beszari vagyok, az lehet,hogy azért van, mert csúnya rideg műtőben idegenek közt születtem és csak másnap találkoztam anyuval? Ez az én lenyomatom? Akkor Petra is beszari lesz. :D Na jó, bocsánat, de így már értem. Bár igazán sose derül ki mi lett a lenyomatom.. :roll: :D

KNiki!
Jó bulizást estére!!! :D

Noémi!
Köszi! Amúgy múlt hét közepe óta eszik 3-szor. Előtte reggelit nem kapott,csak gyümilevet.Megijesztettek,hogy nem hízik eleget.Lement a kápófőziből is a 300.
Na igen, nálunk nincs bolt a közelbe.De tegnap is kenyér kellett,ilyenkor persze elsétálok Petrával.Oda-vissza 1 óra.

Beszti!
Jó, ahogy megfogalmaztad! A valódi megoldás tényleg az lenne,ha meghitté varázsolnák a kórházi szülőszobákat. Mondjuk mi vihettünk volna be pl CD-t, meg lejátszót (mert az nem volt), végig lehet kint vajúdni a folyósón,tusolni ahányszor csak akar az ember.
Statisztikádhoz: Nálam sem volt beavatkozás-mentes. Oxytocin, aztán görcsoldó :roll: ,tágítózselé, burokrepi lett volna,de épp egy hosszú tusolás után megrepedt magától.

Más! Másolom a babaszoba konyhából a 8 hóstól adható kajarecepteket wordbe. Kell vkinek?

omr
 
 


Elfelejtettem válaszolni: Magyarországon élünk, csak magyar nyelvű szöveg nem volt a Lilypie oldalon, én meg olasztanár vagyok :)

KépKép

KépKép
majola
 
 


Rena: nem akarok én veled veszekedni. Szerintem csak reagáltam azzal kapcsolatban, amit írtál. :wink: Lehet, hogy félreértettem valamit.
A lenyomat alatt azt értem, hogy azért, mert nem emlékezünk, attól még sokat megtanulunk 3 éves korunk előtt is. Nyilván ez hagy nyomot az agyban, de nem tudjuk tudatosítani. Megtanuljuk pl. azt is (a járás, meg miegymás mellett), hogy hogyan kell szeretni, hogyan lehet megbízni másokban stb. az anya-gyerek kapcsolaton keresztül. A szülés úgy jön ide, hogy az is egy esemény, amely befolyásolja pl. az anya-gyerek kapcsolatot. Ez egy esemény, nyilván önmagában nem jelent sokat (mert hogy ismétlés a tudás anyja). Úgy tudnám érzékeltetni, hogy pl. az úszóversenyen is számít a rajt. Lehet rossz rajttal is nyerni, meg jó rajttal is utolsónak lenni, de azért mégis gyakorolják a rajtot a versenyzők sokat. Vagyis számít a rajt. Rajt = szép szülés. :)

Beszti: nálam nem volt semmiféle beavatkozás. Persze azt hiszem, ha a dokinő nem vizsgál meg aznap, akkor nem indul be a szülés, de azért ezt még nem nevezném szülésmegindításnak. :wink: És a magzatvíz is egy vizsgálat közben ment el, de ezt sem számítom burokrepesztésnek. Valamint a kitolás vége felé kaptam egy intravénás Nospát. Na spec. arról nem kérdeztek meg, a férjem persze rákérdezett, hogy az miért. Nem tudom, mennyiben volt szükséges vagy sem, de őszintén szólva ezt sem tekintem igazán beavatkozásnak. Tehát kvázi zavartalan szülésem volt. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Rena!
Azért nem kell PEtrának panaszkodnia! :lol: :lol: :lol: Szerintem lemozogja a kaját, azé nem hizík olyan sokat, meg lehet a tejed nem volt annyira erős, nem? Dehát nem akarsz annyira kerek gyereket, nem? Veronika is tök vékony, ha tele van a hasa, az látszik nagynak. :lol: Most a hozzátápival nem semmi mennyit eszik Petra, csak ámulok!

Beszti!
Nálam vizsgálat közben, (nem a dokinál) véletlenül repedt burok, gátmetszés volt (sajnos, mert szenvedtem utána vele), más nem.
Én fekve ágyon szültem, még jó fél órával a szülés előtt kérdezték, h nem e akarok labdázni vagy ilyesmi. Hát én nem értem, h ki képes onnan még akkor lemászni :shock: :shock: :shock: -én már nem :oops: :oops: :oops:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Ja, azt akartam még írni az otthonszülésről, hogy csak azt engedik otthon szülni, akinél várható a komplikációmentes szülés. Vannak szűrők hozzá, hogy kinek nem ajánjlák, hogy otthon szüljön, hanem inkább a kórházban.
Meg még azt akartam írni, Kernico neked, hogy persze, hogy van létjogosultsága az orvosok vizsgálatainak, de azért kicsit átestünk a ló túlsó oldalára. Felesleges volt kórházi eseménnyé tenni a szülést.
És persze, jó lenne, ha a kórházak lennének otthonosabbak. De ahhoz nem csak pénz kellene, hanem mentalitásváltás is. Hogy az orvosok ne képzeljék magukat felsőbbrendűnek, hogy a nővérek ne nézzék hülyének az embert stb. Emberinek lenni nem pénzkérdés. És az egészségügy ritkán emberi. Na pl. a sebész, aki meggyógyította a benőtt körmömet emberi volt. MEg is lepődtem, hogy léteznek ilyen orvosok is.

Kép
Kép
tinu
 
 


Simonnak boldog 9. hónapot!!!!! :P :P :P :P

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Winnie!
Jaj olyan aranyos vagy, h mondtad a kézmasszázst, biztos jó lehet. Csak én lusta vagyok masszört keresni, mert az csak PAkson lenne és bonyolult bemenni, időpontra :oops: :oops: :roll: :roll: :roll: De azért átgondolom, ha nem gyógyulok. :wink:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Köszöntést köszi! :):)

Tinu!

Na ezt jól megfogalmaztad. Emberinek lenni nem pénzkérdés...
És ugye a szülés meg nem az orvos dolga. (Szerintetek nem hagzik eleve hülyén, amikor az orvos kijelenti a vajúdó kismamának, hogy "szülhetünk" (pl. amikor kitolási szakhoz ért a vajúdás)? Miért, addig az anyuka mit csinált? És az orvos utána oda fog feküdni mellé és ő is kitol egy kisbabát? :D:D)
Az orvos dolga a komplikációk kezelése lenne, az összes többit rá lehetne bízni a kismamára (és a társára és esetleg egy olyan segítőre, aki tud alázatos lenni, tud visszahúzódó lenni, stb., nem ő akar szülni, csak könnyíteni szeretné (pl. egy jó bábára)). Szerintem.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Én sem akarok veszekedni! Dehogyis akarok! :lol:
Hm. Ebbe a lenyomatos témába bele sem gondoltam. Ez igaz, mostmár kezdek megvilágosodni!!! :D

Csütörtökön a XXI.században (azt hiszem) otthon kontra kórházi szülés a téma. Addig részemről ejtve az ügy. :D

Noémi!
Nem nem, nem szeretnék kerek gyereket! :D Csak étvágyilag nyilván a nagypapira ütött. Olyan izzadós is. Pont olyan sós izzadságszagú a kis nedves haja mint apunak volt. :( :)

(Erről jut eszembe.
Nincs köztetek ügyvéd? Megjött ma ez a fránya öröklési illeték. Közel 120ropi 15 napon belül.De vmit nem értek, azt megkérdezném.)

omr
 
 


Jaj Alexa!
Én akartam neked írni, hogy a kamillatea nálunk bejött, úgy is, hogy raktam a kiságy mellé egy kondérral mikor ő aludt.
Gyógyszertárba meg Babyluuf vagy mi balzsamot vettem, az este segített neki könnyebben lélegezni.

Fölkalexa te hol vagy? Skypeon ki van?? Patrik?

omr
 
 


Boldog hófordulót Simonnak! :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Rena,
az sokkal jobb magyarázat, amit Tinu írt.:)

Noémi, hát remélem, azért hamar meggyógyul a kezed.

Tinu, lehet hogy a lenyomattal ökörséget mondtam???? De én így gondoltam....

csernusn
 
 


Niki: nem, vannak, akik úgy gondolják, mint te, hogy a szülés nagyon sok mindent befolyásol a későbbiekben. De szerintem azért nem ennyire drasztikus.

Kép
Kép
tinu
 
 


Beszti: boldog hófordolót Simonnak! Kép


Alexa: voltam börzézni, de nagyon kevesen voltak, nem volt olyan jó mint az előző, sztem nem vesztettél semmit, még vásárolni se nagyon tudtam, nagyon használt cuccok voltak. Pedig most időm lett volna, nem voltam egyedül. :cry:
sziszi22
 
 


Sziasztok!

Újra itt :)


Tinu!
És ilyen rizspépet hol lehet venni? Bár lehet, hogy nem kellene még ezzel is puffasztanom Zsombit :)


Jaj, képzeljétek, mától fogyózok :( A Level klinika féle diétát csinálom. Eddig bevált, ha ebbe belekezdtem, csak 5 napnál sosem bírtam tovább :)


Livi!
Mi nem szálltunk meg sehol Szilvásváradot illetően, mert itt lakunk Eger mellett :)
Kis korkülönbséggel újabb gyermeket? HAJRÁÁÁÁÁ!!!! :D Annyit tudok mondani, hogyha Dalmi nem lesz egy kis hiperaktív, örökmozgó, hisztis csajszi, és lesz némi segítséged, akkor könnyű átvészelni a kezdeti nehézséget, aztán meg majd belerázódik az ember. Én nagyon örülök, hogy ilyen kicsi a korkülönbség köztük, most már olyan szépen eljátszanak együtt, Jázi szinte sosem volt féltékeny Zsombira (inkább csak a Zsombi dolgai - hajkefe, takaró, játék - kellettek neki), és Zsombor arca is kivirul, ha meglátja a nővérkéjét. Szóval imádják egymást, aminek mi tényleg nagyon örülünk, mert a szülök minek is örülhetnének legjobban, minthogy a gyermekeik szeretik egymást. :) Azt bírom a legjobban, amikor Jázi kiabál Zsombinak, hogy "Zsombi baba gyeje máj a másik szobába játszaníííííííííííííííííííííííí" :D Nekem a nehézség, hogy nincs, aki néha-néha tudna segíteni. Jó lenne, ha vki elvinné naponta 1/2-1 órára Jázit, mert addig is tudnék haladni. Nehéz, hogy mindent egyedül kell csinálnom, reggeli ébredés, átöltöztetés, reggeli, délelőtt hóka-móka, közben mossáfőzzévasaljátakarícccsáááááá.... Aztán egyik gyerek elalszik, amire felkel a másik alszik, ilyenkor kicsit könnyebb. Estefelé meg a fürdetés, altatás, közben Jázi 100× hisztizik, stb, stb. Talán amiben egy icipicit megbántam a korai korkülönbséget, hogy egyik gyerekkel sem tudok 100%-osan foglalkozni. Jázi is nagyon igényelné a foglalkozást, Zsombi méginkább, de ez van, remélem ezért nem sérülnek lelkileg.


Noémi!
Nem semmi alvásokat produkál ez a Veronika jány! :shock:
Zsombikám szerencsére visszatért a kerékvágásba, tízórai után lenyom 2 óra hosszát. :) Ja, és képzeljétek, ma úgy aludt, hogy felülésből előre dőlt, és a mellkasa alatt volt a két lába. :o Gondolkoztam, hogy megmozdítsam e, de úgy voltam vele, hogy ha kényelmetlen lesz neki, majd mozgolódik. De azért 10 percenként bementem, hogy vesz e még levegőt....


Alexaa!
Szuper a hintázó Martinka!!!


Rena!
NEm semmi, amit Petra produkál a bilin!



Utólag is mindenkinek boldog hófordulót!


Ezt most elküldöm, aztán folytatom :)

Kép

Kép
brigó
 
 


Tinu!
NAgyon aranyos Tünde a képeken! És az a pizsi.... :D


Winnie!
Úgy láton Rékapanka kicsit megilletődött a hintában :)


Otthonszülés: én sem mertem volna bevállalni, és felelőtlennek tartom az olyan embert, aki otthon szül. Most már rendelkezésre áll a megfelelő orvosi háttér, nem úgy, mint 100 éve, akkor minek kockáztatni? Egyébként is, szerintem a baba megszületése akkor is a legszebb pillanat, ha az a kórházban, az árokparton, vagy a mentőautóban történik. Az utána következő 4 nap pedig csak 4 nap az életünkből!!!! Persze mindenki szeretné, ha a szeretteivel tölthetné ezt a pár napot is, de akkor is a baba érdeke a legfontosabb. Egyébként a védőnőm mondta, hogy be akarják itt is vezetni, hogy szülés után 24 órával haza kelljen menni a kórházból. Érdekes, eddig meg annyira fontos volt a megfigyelés???? És sok olyan probléma lehet, ami ebben a 4 napban jöhet elő a babánál, és akkor majd baba vissza kórházba, anyuka meg maradjon otthon, és az kinek lesz jobb??? Ugye pénz beszél, kevesebb lesz a tb-ből a szülészetekre fordítandó összeg.


Beszti!
Én Jázival zselét kaptam, Zsombival oxitocint és burokrepesztést, de én ezeknek örültem, mert én gyors és könnyű szülést szerettem volna, nem pedig beavatkozás nélküli, de esetleg 20 órás vajúdást, ami után ugyanúgy beavatkoztak volna ... Nekem így volt jobb, én így éltem meg szép emlékként a szülést.

Kép

Kép
brigó
 
 


Brigó: én viszont nem nevezném felelőtlennek azt az embert, aki otthon szül, csupán azért, mert mást választott, mint én... Szerintem ez egy kicsit erős. Aki otthon szül, ugyanúgy mindent megtesz hite és meggyőződése szerint a gyermekéért, nem kevesebbet, mint aki bemegy a kórházba, hogy ott szüljön.

Jó éjt mindenkinek.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu!
Azért nem egészen így fogalmaztam szerintem, hogy azért felelőtlen, mert nem azt válaszotta mint ÉN....

Kép

Kép
brigó
 
 


Brigó!
Direkt vannak fordítva a képek a vonalzónál? Vagy csak én látom rosszul?
Nem lehet egyszerű két gyerekkel, most, hogy leírtad.
Jót nevettem a mossáfőzzévasajjátakarítssááán!!!! :lol:
Gondolom,néha úgy vagy, mint a mérgezett egér. :D
De mi is ilyen korkülönbségen gondolkodunk.Illetve kb mire Petra 2 éves lesz vagy picit több, akkor jöjjön.Aztán persze ember tervez, (meg csinál :oops: ) Isten végez.

omr
 
 


Ez az! Gyerünk! Hajrá! Vitázzatok ti is! :lol:

omr
 
 


Rena!
Miért, fordítva vannak? Nekem jól hozza fel.
Valóban nem egyszerű 2 gyerekkel, de ezt választottuk, és nem panaszkodás képpen írtam, csak néha tényleg jól esne egy kis támogatás. Olyan pillanatokat sosem felejt el az ember, mint amikor Jázi először meglátta Zsombit, amikor az első puszit adta neki, amikor először mondta neki, hogy ne síííjál baba, stb. Szóval már ezekért megérte, és akkor még nem is beszéltem magáról Zsomborról :D

Jaj, dehogy vitázok én, csak leírtam, hogy ezt nem így gondoltam, lehet, hogy félreérthető volt. Ha azt tartanám, hogy mindenki hülye, aki nem így vagy úgy csinál valamit, mint én, akkor asszem a világ népességének kb 99,8%-a ellenségem lenne :)


Na megyek, nem akarok megint lemaradni a születettről.

Kép

Kép
brigó
 
 


Na, ezt még fel akartam tenni:

Kép


Khmm, khmm, csak a haját ne nézzétek, vinnem kell már megint fodrászoz :)

Apropó, ti vágtátok (vágattátok) már a babócák haját?


Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?