Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tobi,
Biztosan minden rendben lesz!
Vendég
 


Sziasztok!

Megtudnátok mondani kb., hogy egy inszem mennyibe kerül cakli-pakli?
Köszönöm
lugi
 
 


Lugi,
A Kaáli intézet oldalán meg tudod nézni, ha jól emlékszem!
Vendég
 

 
 

Szia Bella!

Keresgéltem, de nem találtam sehol végül, gondolom jóval olcsóbb, mint a lombik.
Meg én BMCs vagyok, a Kaáliba többet kell fizetni amúgy is, nem?
De köszönöm szépen!
Jó hétvégét nektek!
lugi
 
 


Sziasztok,

Eltüntem egy időre, túl vagyok a stimun, 10 db petesejtem lett. 8 termékenyült meg, holnap lesz a beülti.

Tobi, mi zujs felétek?

Bella Te mikor kezdesz?

Erika, hogy birod nagy pocit?

Princess, Jeni??

Kép

csibe
csibe32
 
 


Csibe!
Nagyon szép eredmény!
Mennyit kértetetek/kaptok vissza?
Nagyon drukkolok neked!

Törpe

Kép
törpehzs
 
 


Húúúúúúúú,Csibe!Drukk!Drukk!Drukk!
Vendég
 


Sziasztok!

Lugi,
Akkor azt tudom tanácsolni, hogy az inszemes topikban próbálj meg érdeklődni, ott biztosan tudnak segíteni.

Csibe,
Nagyon gondolok rád, szorítok! Hajrá!
Nekem okt. 23-án indul a stimu.

Erika, Princess, Jeni
Hogy vagytok?
Vendég
 


Sziasztok!

Nyulasz! :cry: :cry: :cry: :cry:

Tobi, Csibe! Szorítok nektek nagyon! Pihenjetek sokat!

Lugi!

Én csak a Kálist tudom, az egy éve saját spermával 50, donorral 60e volt+ a gyógyszerek, ami nagyon egyéni, nekem csak pár ezer Ft volt, mert csak clostit kaptam+ a repesztő szuri. Na meg a donorsperma, ami 30e volt. Úgy tudom a BMC-ben viszont stimulálnak inszemnél is, ott több tízezer is lehet a gyógyszer, viszont ha jól tudom a beavatkozás nem kerül pénzbe (mármint az első 6, amit a tb finanszíroz)

üdv: Nyusziful

nyusziful76
 
 


Sziasztok,

3 blasztocytát kaptam vissza, és 2 beültire elegendő fagyasztott embrióm lett :lol: :lol: :lol: . Érdekes dolog, hogy most derült ki, hogy az első lombiknál hiába volt 7 petesejtem, csak 2 volt érett ( azok sem voltak igaziak), én meg azt hittem, hogy nem mozgó sperma miatt alakult úgy, ahogy alakult. Biológusnő azt is mondta, hogy a nem mozgó sperma csak azért lutri, mert nem lehet tudni, hogy melyik él, de az ami él az úgy viselkedik mint az egészséges. Ez most be is bizonyosodott, mert nagyon jól osztódtak
:D :D .

Lugi, BMC-ben ingyenes a az inszem, és a stimunál az egyént nézik, nem pedig a standart módszer szerint stimulálnak. Másik dolog amit szem elött kell tartanod ha intézetet választasz, az a bizalom a doki, biológus iránt, ez nagyon fontos, az már fél siker!!!!!

Kép

csibe
csibe32
 
 


Csibe,
Ez nagyon jó hír! :D Gratulálok és szorítok neked!
Vendég
 


Csibe! Szuper vagy!:)
Gratulálok!
Pihenj sokat!
Mikor lesz eredményhirdetés? :wink:

Törpe

Kép
törpehzs
 
 


Sziasztok

Csibe
nagy nagy gratula, csak így tovább!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok

Erika

Ui: én olvasni olvaslak titeket, csak az írás megy (és miden más) nehezen, mert egyre jobban zsibbadnak az ujjaim, és persze folyamatosan, és ez már csak akkor fog elmúlni ha picurka megszületik

Kép

Kép
erika13
 
 


Csibe!

Ez fantasztikus!Akkor most ez saját?????????
Vendég
 


Köszi lányok a gratulációt, aranyosak vagytok
:D

Nyulasz, ez teljes mértékben saját, és végülis örülök, hogy így döntöttünk, mert mostmár hiszek benne, hogy ilyen módon is lehet saját babánk.( ez ügyben sokáig szkeptikus voltam) Vettünk donor spermát is, de nem hozattuk el a Krioból a biológusunk javaslatára, de be kellett biztositani magunkat, mert ha a szalmánk nem éledt volna fel, akkor legalább mi álltalunk választott donorral történt volna a beavatkozás. Innen jut eszembe, hogy utánna kell járnunk majd annak, hogy van-e plusz költsége annak, hogy Krióban tároltajuk tovább az anyagot. :oops:
Ha esetleg nem jönne össze, a baba ( persze nem így lesz, és sikerül)
akkor párom nekivág még egy biopsiának. Nagyon reménykedek. És ami fő, hogy nagyon jó specialistákhoz kerültünk Konc Tanár és Kanyó doktornő személyében.

Erika sajnálom a zsibbadást, sogornőm is szenvedett ettől.

Kép

csibe
csibe32
 
 


Csibe!
Annyir a jó olvasni, hogy újra nagyon pozitív vagy!
Drukkolok ezerrel!

Törpe

Kép
törpehzs
 
 


Sziasztok!

Erika,
Kitartás már nem sok van és akkor abbamarad a kezed zsibbadása is!

Csibe,
Hajrá, nagyon szorítok! :D
Vendég
 


Sziasztok

Csibe: és az tuti hogy csak a bébi születése után fog elmúlni? Persze tudom hogy igen :cry: !
és max mennyire tud ez még rosszabb lenni szerinted? Lehet hogy mindkét karom is zsibbadni fog?
lehet ez ellen tenni valamit? Vagy csak tűrni lehet.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok,

Erika a sogornőm a 34 héten szült. Végére a zsibbadás mind a két karját érintette, tán a múlt héten mondta, hogy már csak az ujjai hegyén érzi a zsibbadást. Azt mondták neki, hogy a baba nyom valami ideget a hasba, és ez sugárzik ki, plusz ő nagyon vízesedet. :shock:

Kép

csibe
csibe32
 
 


Szia Csibe,
Hogy vagy?
Vendég
 


Sziasztok

Csibe
akkor ez a zsibbadás nem is fog rögtön elmúlni? Hanem csak fokozatosan? Ez szörnyű!
Mikor kell tesztelned?
Már nagyon várom +++++++++++++++++++++++++++++++!!!!!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika, ez a zsibbadás gondolom mindenkinek más és más. Bizzunk benne, hogy minél hamarabb elmúlik majd neked. B vitaminok sokat tudnak segíteni a panaszok enyhítésében. Lehet kapni egy kapszulát ami komplexen tartalmazza az összes B vitamint, érdemes lenne megkérdezned telefonon a dokidat.

Okt.1-én megyek vérvételre, 28-án csinálok majd tesztet, ha csinálok.
Most nincs az a " késztetésem", mind az elsőnél, hogy tesztelgessek. Úgy vagyok vele, ha sikerül nagyon örülök, de ha nem akkor megyek a fagyibabákért. Érdekes mód, most valamiért lazábban fogom fel ezt az egész prócedúrát mint az elsőnél, akkor tiszta feszült voltam.
Ezt a fekvést nehezen viselem, de ha üldögélek akkor, viszont fáj a hasam.
Beszéltem telefonon egy Kaáliba járó ismerösömmel, akinek fagyi babát tettek vissza, és sikerült neki. Tegnap csinált egy tesztet és negatív lett, ezért már az utrót sem használta, ma meg telefonáltak neki, hogy a hcg 100 fölött van neki, csak a progija alacsony. Szegény most aggódik, hogy elszurta az egészet. Na ennyit a tesztekről.

Kép

csibe
csibe32
 
 


Csibe,
Nagyon szorítok neked! Te vagy számomra a reménysugár! :D
Egyébként én is attól félek, hogy ha nem sikerül az első nagyon összeomlok, illetve attól, hogy találjanak a páromnál akkor valami használhatót. Most szedi a vitaminokat ezerrel, úgyhogy reménykedünk.
Te magadnak adod be az injekciókat?

Remélem az ismerősödnek azért minden rendben lesz a fagyibabával!
Vendég
 


Bella, igen az első lombik több ok miatt is nehezebb. Elsősorban azért, mert az ember nem tudja mi vár rá, annak ellenére, hogy tudja a beavatkozások menetét. Egy dolog valamit tudni, és másik dolog valamit átélni. Esetleges kudarc esetén (ami persze nem lesz, mert elsőre sikerülni fog :wink: ) nem tehetjük meg, hogy összeomlunk a párunk miatt, mert az a kudarc őt sokkal jobban fogja érinteni, és nem lehet tudni, hogy hosszú távon milyen következménye lehet ez a kapcsolatra. Nekem sem volt könnyű, hogy nem sikerült elsőre( valahogy akkor megéreztem ezt), de amikor papirunk is volt erről, akkor azt mondtam, hogy ez van 3 hónap múlva folytatjuk. Láttam az az arcán, hogy kicsit meglepödőt, aztán egy apró mosoly suhant végig az arcán, és mondta, hogy oké 3 hónap múlva folyt. köv. Az egész procedúra alatt mindenben bevontam, sőt az ő feladata a mai napig az injekció beadása.( Muszkuláris injekciót jobban beadja, mint egy növérke) Nem azért adatom vele, mert magamnak nem tudnám, hanem igy akar részese lenni a folyamatnak, én meg nem tiltakozom :wink:

Mikor lesz a biopsia? És hol végzik el?

Kép

csibe
csibe32
 
 


Csibe,
Nálunk egyelőre úgy tűnik nem lesz biopszia, mivel a második vizsgálaton a Kaáliban találtak 1-2 mozgó spermiumot és 3-4 mozdulatlant. Krizsa doki azt mondta, hogy az első két lombikot így próbáljuk meg, reménykedünk, hogy akkor és ott legyen éppen felhasználható sperma. Most vitaminkúrán van a párom!:)

Amit leírtál azzal egyetértek én is bevonom mindenben!
Vendég
 


CSibe,
ez nagyszerű, hogy blasztocytákat kaptál vissza és még jutott 2 fagyibabásra is. Nagyon drukkolok neked, hogy sikerüljön. :lol: Én 3 embrikét kaptam vissza és szerdán fogok vérvételre menni. Nekünk sajna nem jutott fagyibabásra még 1× sem. Még maradt 1 szalmánk. Hogy rászánja e mégegyszer biopsziára magát apus nem tudom. Páromat én is bevonom mindenbe, egyszer a segítsége nélkül adtam be a szurit és megjegyezte, hogy őrá már nincs is szükségem. Kis butus! Most viszon Ő bíztat, ha éppen magam alatt vagyok. Drága kincsem! :lol:
Babatapik ezerrel ++++++++

Erika,
sajnálom, hogy zsibbad a kezed. sok erőt kívánok Neked! Hamarosan jobb lesz! :)

Bella,
nem szabad összeomlani!!! ERős csaj vagy, azzá válunk, hidd el. De ezen nem kell aggódnod, mert sikerülni fog! :wink:

KépKép
tobi
 
 


Sziasztok!Én még új vagyok itt.Egy rövid bemutatkozás, rólunk.
Sajnos most vagyunk túl a 2. sikertelen lombikon.Azért kényszerültünk a lombikprogramra, mert a férjem diagnozisa:azoospermia, egyetlen egy kiskatonát se találtak nála.Túl vagyunk két herebiopszián, de sajnos mindig csak egy petesejt termékenyült meg a 9-böl.A 2 lombiknál úgy döntöttünk, hogy biztos ami biztos alapon 3 petesejtet donorral termékenyitsenek meg, ezek a fagyiban vacognak és most, hogy a 2. sem sikerült a jövö honapban megyünk vissza a 3 fagyibabáért.
Kicsit most magam alatt vagyok, mert azért biztam, hátha megtörténik a csoda, de sajnos nem.Lehet, hogy probálkozhatnánk tovább 5 lombikig, de nem látom értelmét.
Az egyetlen félelmem az, hogy milyen külsö jegyeket örököl a gyerek, ha sikerül a donorral a lombik.Tudom, az a lényeg, hogy egészséges legyen, meg föleg GYEREK legyen, de mégis, ettöl a gondolattol egyenlöre nem tudok szabadulni, aztén lehet, hogy ha már itt lesz a pocakomban másként fogom gondolni,de most ez foglalkoztat.Beletörödtünk a donorba, mert volt rá egy és fél évünk, hogy felkészüljünk, mert nekünk eleve igy inditottak, hogy nem lehet közös.Várom megnyugtato válaszotokat.
fogtunder13
 
 


Fogtündér,
Nagyon nehéz!
Nálunk is azoospermiát állapítottak meg, herebiopsia, fagyasztás, 2 lombik - szerdán kiderül, hogy mizujs. Nem könnyű! Én rengeteget idegeskedtem, hogy fognak felébredni a fagyasztásból a kiskatonák, felébredtek. Párom a donorspermával még nem tud megbarátkozni, remélem nem lesz rá szükség. Szerintem ha visszaolvasol néhány oldalt akkor sok hasznos, támogató, elgondolkodtató dolgokat olvashatsz. A lényeg, hogy TE/TI fogadjátok el a donor gondolatát! Adjatok időt magatoknak, ha úgy érzitek.

KépKép
tobi
 
 


Kedves Tobi!
Nagyon szurkolok Nektek, tudom, hogy nagyon nehéz, vénszorognak az órák.Mi már ezeken túl vagyunk, amikor elkezdük, nem is gondoltam volna, hogy mennyi buktatója lehet mig be nem ültetik az embriokat, és azután az idegörlö napok, csak magadat figyeled, hogy vannak e jelek.Az elsö sikertelensége után teljesen magam alá zuhantam, azt hittem én leszek az akinek elsöre sikerül, hát tévedtem. :(
A másodikat már jobban viseltem, hozzátartozik, hogy a 3. emeletröl elköltöztünk egy kertes házba, igy szabadabban mozoghattam a beültetés után.Én csak félek, félek, hogy a férjem hogyan tudja majd feldolgozni.Tudom, nekem, mint nönek kell nagyon okosnak lennem, és soha az életben nem érzékeltetni, hogy nem ö a gyerek biologiai apja.Mert hiszem, hogy ez nem sokat számit.Mert hányan vannak olyan nök, akiket terhességük alatt elhagynak, vagy amikor a gyerek 1-2 éves és utána Apuka feléjük se néz.Ez mennyivel lehet jobb?Agyban kell helyretenni, ezzel tisztában vagyok, és az egészet ugy elkezdeni, hogy a végén mi is elhiggyük, hogy az övé teljes egészében a gyerek.
Csatlakoznék egy elöttem szolohoz, hogy akinek ICSI-s babája van, sajnos én is ismerek olyat, betegek, valakinek ez a baja, valakinek meg az.De ez nem törvényszerü, mert valamiért kitalálták és sokaknál müködik.Van egy családi jóbarát, ahol döbbenet, de 3 gyerekböl 3 sérült, szörnyü.A család egyetértett abban, hogy inkább egy egészséges baba valaki mástól, mint egy sérült, de saját.A Férjem ettöl fél a legjobban.Valamiért Isten nem akarja, hogy legyen közös gyermekünk, talán pont a fentebb leirtakért. :)
fogtunder13
 
 


Sziasztok,

Érdekes elgondolkodtató dolgokat irtatok. Erről eszembe jutott az bizonyos szerdai napra, amikor elmentünk donorspermát választani. Elöző éjszaka alig aludtam, butaságokat álmodtam, nagyon szorongtam ettől a procedúrától, jesszus, hogy fogja érinteni a páromat, mindig ez volt az eszembe, na erre föl az egészet végignevettük, és párom már tervezgette a zöld szemű elálló fülő gyerekét. Azzal nyugtott, hogy nem a gének számitanak, hanem a nevelés. Ez lebegjen, a szemetek elött, ha erre kerülne sor (ne legyen szükség rá). 3 hónapos várakozási időben több variáció jutott eszünkbe, eszembe. Csak közös, csak donor vagy fele-fele. Gyakorlatilag ez mellett maradtunk. Leszívás napján a biológus kérdésére illetve elmagyarázott egy-két dolgot saját sejtjeinkel kapcsolatosan, ezek után vágtuk rá, hogy csak saját, és úgy néz ki, hogy jól tettük. Ez nem jelenti, azt, hogy biztos jól tettük-e azt, hogy így csináltuk, de az majd egy hét múlva kiderül.

Kép

csibe
csibe32
 
 


És most derült ki számomra, hogy nem mindegy, hogy milyen állapotú a petesejtünk, nem csak a spermiumba lehet nem 100%-os!!!! Erre az első lombikunk a jó példa, volt 7 petesejt, és ebből is csak kettőről lehetett elmondani, hogy jó.

Kép

csibe
csibe32
 
 


Csibe!
Drukk!Drukk!Drukk! :wink:

Tündérke!
Sajnálom,hogy téged is itt talállak.De ez az út jutott,ezen kell végigmenni.
Kívánok sok erőt és kitartást,és hogy a legjobb döntést hozzátok meg.Szeretgesd meg nagyon a párodat,és beszélgessetek sokat!

Tobi!
Nem tesztelsz????????Neked is Drukk!Drukk!Drukk! :wink:
Vendég
 


Sziasztok

Fogtündér13
Üdv itt!
Már sok mindent elmodtak a többiek. Szerintem ne izguluj-atok!
Minden OK lesz!
Nálunk már az első biopszia után megmondták hogy nem lehet közös babánk, csak donoros, vagy öri baba.
Mi a donort nem is mi választottuk. Nálunk amúgy az elfogadásra időben kb. 6 hónap jutott. De mi amúgy is már mikor Papp prof közölte a hírt utána apjukom azt mondta hogy gyerek nélkül nem élet az élet. Így belevágtunk. Szerintem a donoros baba jobb mint az öri, mert TI ketten csináljátok végig azt a 9-10 hónapot apával. Ott lehet mikor megszületik a babátok stb.. Amiket leíártál hogy lelkileg talán könnyebb lesz ha már ott lesz a pociban, hát nem tudom, nekem Ákosnál még akkor sem volt egyszerű, de mosmár igen, Imádják egymást, le sem lehet vakarni az apjáról, reggel első szava: APA, hol van. Napközben is ha elmegy mondjuk a szomszédba akkor sír utána stb. Úgyhogy ilyeneken ne aggódj, és amúgy is a donornál a legjobban apára hasonlítótt válasszák, vagy válasszátok majd ki! Nálunk is sokak szerint rám hasonlít, de szerintem apjára is, ugyanolyan hosszúkás a feje, ugyanolyan kb. a hajszíne (nekem sötétebb), és hát ügye deréktől lefelé is :lol: tök egyformák, és nagyon remélem, hogy a kisöcsi is ugyanilyen ragaszkodó lesz apucikájához. Mert ügye ő az ők apucikájuk (ezt most jól leírtam), ő akarta őket stb. stb., És apjuk még azt is megmondta hogy ha egyszer elválnánk (ami persze soha nem fog bekövetkezni) akkor Ákos nála marad, - nem tudnak egymás nélkül élni- :lol:
ICSI-s babák: nem mindegyik sérült! nálunk a donor mellett mindketten ICSI-s babák is, mert nekem Ákosnál hiába lett 13 petesejtem 24 óra múlva csak 1 termékenyült meg, 48 óra múlva pedig ICSI segítségével lett még 3 (4db), 3-at kértünk és javasoltak visszaadásra, és 3-ból Ákos ragaszkodott hozzánk egyedül, most kisöcsinél összesen 4 petesejtem lett, ICSI-vel mindannyian megtermékenyültek, de most is 3-at kértünk és javasoltak, és ismét 1 Picurka ragaszkodott hozzánk! És ő is egészséges (genetikára-hasbökire is kellett emiatt menni),
Úgyhogy szerintem ettől ne féljetek, mert lehet hogy az is baj, ha már így gondolkodik az ember.
Én végülis már az első szuritól kezdve beszélgettem előszőr a petesejtekhez, majd hogy randizzanak, utána pedig a többihez, és sikerült!!!!
Úgyhogy ne is gondolj rossz dolgokra, csak a jóra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Nyulasz,
nem tesztelek, szerdán vérvétel :wink:

KépKép
tobi
 
 


Sziasztok!
Annyira édesek vagytok.Köszönöm a sok biztato szót.Jó, hogy van pozitiv példa előttem.
Nálunk a történethez hozzátartozik, hogy a 2. lombiknál biztos ami biztos alapon döntöttünk úgy, hogy 9 petesejtböl 3 legyen donor.
Sajnos az elsö nap amikor telefonáltam azt mondták, hogy a mi kis egy embrionk le van maradva a fejlödésben a féltesoihoz képest, és most van az, (ami ellen a Doktor kézzel lábban tiltakozott) hogy keverve adják vissza Öket.Ezen teljesen kiakadtunk, mert tudtuk, hogy amit mesélt a doktor, hogy prakszisában egyszer fordult elö, hogy egy ilyet egy olyat rakott vissza és mind a kettö megtapadt.A szülök azt mondták, hogy soha nem nézik meg, hogy melyik a tényleges apáé, de csak ebbe belegondolva számos kételyünk merült fel.Tudom édestestvérek is lehetnek teljesen különbözöek,de mi van(vetödött fel a férjemben a kérdés), ha nem tudja egyformán szeretni öket, ha tudat alatt a "sajáttal" kivételezni fog.Azt hogy keverve akarják Öket visszaadni,arra a következtetésre jutottunk, hogy a mi kis egy szem embrionknak nem sok esélyt adtak.
De a beültetés napjára a mi kis embrionk összekapta magát és behozta a lemaradást a féltesoival szemben, igy úgy döntöttünk, hogy adunk neki egyedül esélyt. Sajnos a héten derült ki, hogy nem sikerült.Úgy gondolom, hogy ezt meg kellett tennünk ahhoz, hogy nyugodt szivvel tovább tudjunk lépni és elfogadni a donor kérdést, mert ha nem igy döntöttünk volna a kétség ott lapult volna bennünk.
De most még nagyon friss az érzés, igy egy kicsit most házisárkánykodunk,de ismerve magunkat összekapjuk magunkat a jövö hónapra.
fogtunder13
 
 


Fogtündér, nagyon rendes a dokid, mert nekünk annó azt mondta Konc, hogy lehet felezni a petesejteket, de donor+sajátot egyszerre a törvény nem engedi visszaültetni.

Kép

csibe
csibe32
 
 


Sziasztok Lányok!

Kicsit megkésve, de köszönöm mindenkinek a válaszokat.

Olyan jó benneteket olvasgatni, sokat segítettetek már eddig is a tudtotokon kívül, köszönöm!
Puszi mindenkinek! És hajrá, csak pozitívan!:)
lugi
 
 


Sziasztok!

Erika,
Hogy vagy?

Fogtündér,
Minden elismerésem a tiétek. Remélem a következő lombikotok sikerülni fog!
Vendég
 


Sziasztok!

Bella
köszi szépen jól vagyok. Ma voltam dokinál a klinikán! És ma még hazaengedett, de hétfőn beköltözöm min. 1 hétre, de szerintem már csak külön fogunk haza jönni. Most pont 1 héttel hamarabb megyek mint tavaly Ákossal, annyi különbséggel, hogy most van talán esélyem hogy haza enged, de szerintem nem fog. Most az áramlás jó, de a baba 16 nappal (több mint 2 héttel) el van maradva, így infúziót fogok kapni minden nap míg bent vagyok.
Úgyhogy nem tudom, hogy mikor fogok tudni írni legközelebb, mert most még gyorsan hétfőig amit tudok megcsinálok (takarítás), aztán majd kiderül hogy mi lesz.

Sziasztok

Erika

Addig is mindenkinek +++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika!
Vigyázz nagyon magatokra,biztos minden okés lesz.Nagyon drukkolok!!!!A Pici Bogárka meglátod összekapja magát!
Vendég
 


Erika,
nagyon gondolok rátok, vigyázz Magatokra!!! Minden rendben lesz! :P csak óvatosan a takarítgatással :wink:

Csibe,
mizujs Veled? tesztelés volt már? :wink:
babaragi ++++++++

KépKép
tobi
 
 


Sziasztok! Bőszen olvasgatok mindenhol. Egy másik topikot olvasva (Csibe, Nyulasz, Törpehzs hsz-it keresve) jutottam el hozzátok. Nagyon kétségbe vagyunk esve. :cry: :cry:
A héten kiderült, hogy a férjemnek nincs spermája. Sem élő, sem halott. Egyszerűen semmi. :cry: Azoospermia. A férjem ma reggel azt mondta, hogy selejtes. Szerintem már a váláson töri a fejét. Nagyon szeret, de nem tudja megadni azt, amire már egy éve várunk. Kegyetlen érzés. Az egész kapcsolatunkra rányomta ez a bélyeget. Megpróbálok erős maradni, amikor velem van és vigasztalgatom.... de amikor nem lát bőgicsélek én is.
Lányok! Bocsánat, hogy így ismeretlenül, de a segítségeteket kérem!
Vannak még lehetőségeink a donorsperma előtt? Erre egyelőre nem tudok gondolni sem.
A biopsziáról hallottam. Itt a fórumon olvastam róla. Milyen vizsgálatok vannak előtte? Mennyire fájdalmas? Rögtön a biopszia következik nálunk? Erről miért nem beszélt a doki? Egy perc alatt lerendezett minket. Donorsperma vagy adoptálás. Ennyi. Futószalag az egész. Mi meg itthon örlődünk és azt sem tudjuk, hogy most hogyan tovább. Hihetetlen. Mint, egy rossz álom.
Nem tudok belenyugodni. Okt. 10-én egy potenciaklinikára megyünk. Újabb vizsgálat lesz. Ma már a Maca Vibét is elkezdte szedni a párom, de lehet, hogy ez is csak "halottnak a csók".
Ti hogyan dolgoztátok fel a tényeket? Lehet valami kis változás a férjemnél (javulás??), vagy felejtsünk el minden ilyet?


Üdv. : Mo
Vendég
 


Szia Mo!

Bemásolok ide egy idézetet(remélem Princess sem bánja)

Princess írta:
[quote]S írta:ziasztok!

Megvan a sperma vizsgálat eredménye. Hihetetlen javulás történt, a 0-ból 3 millió lett, 60 % élénk mozgású. El sem akartuk hinni, párom rögtön megkérdezte, nem keverték e össze a mintát. Egyébként most már másodszorra mondták, hogy figyeljünk a herék hőmérsékletére is, mert ha magasabb, mint a testhőmérséklet, akkor leáll a spermatermelődés.

Szerintetek most mit csinájunk? Legyünk egy kicsit türelmesek, szedje tovább a ’gyógyszereket’ és egy hónap múlva menjünk újra vizsgálatra, hátha tovább javul az eredmény?


A legközelebbi vizsgálaton 2 millió volt,aztán volt,hogy csak pár darab.De nekik is ráírták a papírjukra,hogy azoospermia,donor vagy örökbefogadás.Aztán elkezdett a párja vitaminokat szedni,és hogy attól-e vagy mitől,de hihetetlen javulás történt.

De nálunk is azoospermia volt az első lelet.Aztán lett néhány darab.Ha nem is tökéletesek,de ezzel lombikozunk. :D

Szerintem rögtön váltsatok orvost!
Ha mégsem lenne javulás,akkor Csibe le tudja írni,hogy mi volt a biopszián.Ők meg azzal lombikoznak.
Mindenki csak a legvégső esetben kér donort,mert elötte azért még sok lehetőség van.Lehet,hogy elzáródás,akkor megműtik,és összeillesztik a végeket.
A donort nem olyan könnyű elfogadni.De erre is van itt példa,egy biztos,gyerek nélkül nem élet az élet.És hát nehéz út jutott nekünk,de amikor túl leszel az első sokkon,tisztul a kép,és mész előre.
Szedje nyugodtan a vitaminokat,Macát,E-vitamint,C vitamint,cinket,szelént.
Vendég
 


Ja,ezt az idézetet itt,a 7. oldalon olvashatod.
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi szépen az aggódást! Mi is nagyon reméljük hogy minden OK lesz, és a legrosszabb esetben pár hétig bérelek ismét 1 ágyat a klinikán, és már külön jövünk csak haza!

Mororo
Üdv itt!
Milyen dokinál voltatok? Aki ilyen hülyeséget beszél herebiopszia előtt?!
Szerintem menjetek el Pesten a Krióba Prof. Papp Györgyhöz (Ő van a Pesti Kaáliban is), ő a legjobb az országban, igaz a stílusa hagy némi kivetnivalót, de a párom azt mondta, hogy amilyen rossz volt az első találkozása vele (a Krióban) olyan nagyot csalódott benne ++++-an a műtét alatt (biopszia), mert mindig mondta neki hogy mikor mit csinál, és hogy fog-e fájni + stb. nagyon emberséges volt, és akkor is amikor végül kimondta számunkra az ítéletet is, és hát végülis nem mindegy az sem hogy ki kinek a betege (ügyebár sajna). Egyébként a Szabolcs utcai klinikán van! Ő azt az ítéletet amit nektek egy sima vizsgálat után mondtak, azt ő nálunk csak a biopszia eredményét ismerve mondta ki. Úgyhogy előszőr mindenképp a párodnak túl kell esnie a biopszián. És ha akkor is ez lesz a végeredmény akkor kell elgondolkodni a dolgokon.
Egyébként előszőr az én apjukom is kétségbe volt esve, és közölte hogy selejtes és hogy keressek mást. De én közöltem vele hogy senkinek nincs a homlokára írva hogy mibaja van, és hogy lehet hogy még nekem sem lehet gyerekem, úgyhogy ne legyen elkeseredve. És aztán kiderült hogy nekem sem lehet természetes úton, csak lombikkal a petevezetékeim miatt.
Tényleg téged már kivizsgálatak? Hogy veled minden rendben van-e?

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Fogtündér, Mororo! Üdv a topicban

A többiek már leírtak sok mindent. Ti most vagytok a legnehezebb szakaszban, amikor szembe kell nézni a helyzettel és el kell indulni az úton. Ez biztos nehéz érzelmileg. De a mi donorbabánk most 3 hónapos és az összes eddigi félelmünk alaptalan volt. Én is aggódtam, hogy hogy fog kinézni, milyenek lesznek az értelmi képességei, tudjuk-e majd szeretni, stb... Azt kell mondanom, hogy a saját vérszerinti babánkat sem tudnánk jobban szeretni, mert nem lehetne sem szebb, sem okosabb, ügyesebb a mi kis manónknál. :lol: Az apja (mármint az igazi apja nem a genetikai) meg egyszerűen el van tőle olvadva (na ja, apa-lánya szerelem :P ) és azt mondta, hogy még ő is lát benne magából valamit.

A környezetünkben meg fel sem merül, hogy ne a miénk lenne, pedig egyikőnkre sem hasonlít igazán. Mondjuk nálunk a család és a közeli barátok tudják mi a helyzet és ezzel együtt mindenki imádja.

A férjeteket nagyon kell most szeretni, ez fontos!, de próbáljátok a fejükbe verni, hogy a férfiasság és az apaság nem attól az egy spermiumtól függ, mint ahogy most már mondhatom, hogy szerintem az anyaság sem a terhességtől. A java csak a baba megszületése után kezdődik és az mindent megér! :lol: :lol: :lol:

Moro! Az orvosváltást én is tanácsolom! A biopszia a párom szerint olyan mint egy nagy T*könrúgás. Előtte neki csináltak 2 spermavizsgálatot, genetikai és hormonvizsgálatot (vérvétel), hogy egyáltalán érdemes-e megcsinálni a biopsziát, van-e remény rá, hogy találnak valamit. Sajnos nálunk semmi eredmény nem volt, így csak a donor jöhetett szóba. Ja és a biopszia előtt volt rutin EKG és labor.

Csibe???

Erika! Drukkolok, akár kórházban kell maradnod, akár otthon leszel, most már nemsokára a karodban lesz! Drukkolok!!!

nyusziful76
 
 


Ja Moro! Mi azt a taktikát követtük, hogy mindig csak a következő lépésre koncentráltunk. Amíg egy kicsi esélyetek is van saját babára, addig próbálkozni kell és nem szabad feladni! De a mi esetünkből is láthatod, hogy donorbabával is lehet boldogan élni!

Sok sikert!!!

nyusziful76
 
 


Sziasztok!
Moro!
Írtam neked privit én is!
Igaza van a többieknek! Mindig a következő lépésre kell koncentrálni!
Mi is padlóra zuhantunk, amikor először hallottuk, hogy 0db spermium:(
DE! Biopszia sikerült, bár mire odáig jutottunk már a donor gondolatával is megbarátkoztunk!
Most egyelőre próbáljuk saját anyagból :lol: Reméljük sikerül, ha nem akkor sincs veszve semmi! :lol:
Kell egy kis idő! Fel a fejjel!

Csibéről semmi hír?

Törpe

Kép
törpehzs
 
 


Sziasztok,

Sajnos nem sokerült a beülti, novemberbe megyek a fagyibabákért.
Visszaolvasok és késöbb jelentkezek.

Kép

csibe
csibe32
 
 


Jaj, Lányok!! Annyira hálás vagyok nektek! Köszönöm!!!! Megpróbálunk talpra állni és reménykedni, bár mostanában már csak a csodákba lehet kapaszkodnunk... és a hitbe. A férjemet nyugtatgatom és szeretgetem, de valami megváltozott. Minden olyan más lett. :cry: Ezt nem tudom megfogalmazni, de iszonyúan érzem. Poénkodtunk, gyakran szeretgettük egymást, hívtuk a másikat telefonon.... most pedig ha együtt vagyunk se szólunk semmit. Ha szóbajön a "gond", akkor a gyerek nélküli jövőt tervezgetjük, és próbálom meggyőzni arról, hogy 10 gyereknél is többet ér nekem. Iszonyatos. Leírhatatlan. :cry:
Ha az Isten így rendelkezett, akkor oka van, csak még nem tudjuk, hogy mi. Ki tudja, hogy meddig élünk?! Ki tudja, hogy bele kell-e szólnunk a természet rendjébe?! Mi van akkor, ha néhány éven belül meghalunk pl. egy balesetben?!
A férjem azt mondta, hogy ezt az okt. 10-i vizsgálatot még bevállalja, és utána hagyjam őt békén. Ha itt is az derül ki, hogy "selejtes", akkor nem megyünk tovább. Feladja. Ezek után, nagyon bízom egy emberséges dokiban. A II. kerületbe megyünk. Kapás u-ba. Magánklinika. A papírjára az írta a doki (Kerepesen voltunk a Flór Ferencben), hogy hereleszállási zavarok. Már utánanéztem egy kicsit. Az a gond, ha ez időben nincs "kezelve", akkor elsorvadnak a herék. Nem tudom, hogy nálunk ez mennyire súlyos.
Sajnos az én ciklusom sem egyszerű. Most készült egy hormonprofil, mert hosszúak a ciklusaim és nincsen pé-m. Ennek az eredményét a köv. héten tudom meg. De ha valami szörnyűséget tudunk meg az andrológián, akkor a peteérés elmaradása és a rendszertelen ciklus már nem fog érdekelni. Egy kicsit kilátástalan a helyzetünk. Nagyon nekikeseredtünk.
Köszönöm, hogy szívesen fogadtatok! Szeretnék benézegetni hozzátok és erőt meríteni belőletek!
A napokban lesz egy kis időm, és végigolvasom a topikot. Szeretnélek megismerni benneteket.
Csibe! Sajnálom, hogy nem sikerült a beültetés!

Sok erőt kívánok nektek!!!!

Hálásan köszönöm a bátorító szavakat! Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikerültem... :oops:

Üdv. : Mo.
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?