Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ágci: Nem volt egyszerü eldönteni, hogy hol, kivel szüljünk. Hosszas információgyüjtés és gondolkodás után egyre szilárdabb az elhatározás, hogy otthonszülés legyen. A nehézség abban van, hogy igen-igen kicsi az esély arra, hogy Szegeden legyen egy megfelelö ember a megfelelö idöben, így valószínüleg mi megyünk Budapestre. Most szervezzük, hogy mikor, kihez, hogyan. A születés hetéröl tudok, persze.

Lara: Úgy látszik, hogy az én dokim hol így, hol úgy értékeli ezt a méhnyakat. Egyszer teljesen beparáztatott, aztán legközelebb vizsgálat közben mondta, hogy ezzel a méhnyakkal el lehet ám lenni, csak azért vizsgál annyit, mert még dolgozom.

Zsófi, te akkor szépen elosztod. amit más a vajúdáskor tágul, nem? Egyébként érzel is valamit, pl. sok keményedést, görcsöt? Azt szeretném még kérdezni töled, hogy a terhességed korát mi alapján számolod? Azért érdekel, mert nekem a legelején az utolsó menstuáció alapján számolt kor más, mint amit aztán a 12. heti nucha-ultrahangon mértek. Kicsit késõbbre tolódott minden. Én azóta ezt az utóbbit tekintem mérvadónak, mert ez a saját kalkulációmmal is jobban egybevág. Csakhogy a kiírt idöpontom maradt az, amit elöször megállapítottak.

Gigi: Gratulálok! De jó!!!
A yahoo-val volt gondom egy csomó ideig. Nem fogadta el a jelszavamat, egy idö után azt hittem, hogy elfelejtettem, de pár napja újra megpróbáltam és sikerült. Akkor láttam, hogy írtál, fogok válaszolni!

Lányok! Hol lehet Szegeden a legolcsóbban jó minöségü textilpelenkát venni?

Katicabogár

Kati
katicabogár

Sziasztok!

Most elõször keveredtem hozzátok, látom összeszokott jó kis csapat vagytok. Mi ma töltjük a 36 hetet, pocaklakó Viktóriával. A Nõi Klinikán fogok szülni dr Koloszárnál. Nem tudtam az elõzményeket végigolvasni, így lehet, hogy picit durrbele kérdéssel jövök, de aki már szült a Klinikán: milyen véleménnyel emlékszik vissza? Illetve úgy tûnik császárosak leszünk, kiscsaj méretébõl kiindulva már riogatnak evvel - tudja-e valamelyikõtök, hogy mik a szabályok (mennyi idõt kell császár után mozdulatlanul feküdni, mennyi ideig tartanak bent ...stb) itt Szegeden? Ugyanis sajnos azt tapasztalom több kismamával társalogva (a mama-baba fórum állandó tagja volnék), hogy Szegednél vaskalaposabb szabályok nincsenek az egész országban.

Katicabogár: textilpelusos kérdésedre én is várom a választ!

Egyelõre ennyi, köszönöm:

Petra&Viktória
2 in 1
petra28

Ksticabogár: Nem semmi merész vállalkozásba fogtok az otthonszüléssel. Természetesen a ti döntésetek és biztos jól döntötök. Születésházba mentek ugye?

Petra: Üdv közöttünk! Mi az hogy riogatnak? Mert mekkora lesz az a nagy baba? Nem régen szült az egyik ismerõsünk egy 4240 g-os óriás bébit, nem császárral. Azért küzdjél, hogy ne kelljen megmûteni. Sokkal könnyebb és gyorsabb a felépülés a normál szülésbõl. A Klinika olyan, haogy ha minden rendben van és van fogadott szülésznõd is akkor úgy szülsz ahogy akarsz. De ha már egy kis komplikáció is közbejön akkor...

Gabi3
inecsg

Szia Gabi3!

Köszi a választ! Hát, a riogatásokat 50%-ban hiszem én is. Volt 99-ben egy másfél kilós (!!) cisztám, akkor mûtöttek, utána 2001-ben egy vetélésem. Ilyen elõzményekkel rögtön veszélyeztetett terheséként kezeltek. Az elsõ három hónapban szurikezelést kaptam, hogy Viki bent maradjon. Na most akkor azt mondta az orvosom, hogy lehet, hogy az utolsó hónapokat bent kell töltenem. Ahhoz képest teljesen panaszmentesen, gyönyörûen nõ a pocim. Mivel Szegeden nincs 4d uh, bejelentkeztünk a 29. héten Kecskemétre a 4d ultrahangra. Akkor majdnem másfél kilós volt a baba, és az a doki mondta, hogy négy és fél kilóig szerinte meg sem áll.Õ mondta, hogy lelkiekben készüljek fel a császárra. Azóta nem voltam uh-n, nem tudom hogyan fejlõdött, de igencsak nagy a pocim. Én úgy vagyok vele, hogy próbálom magam felkészíteni mind a két féle szülési módra is, hogy mégse érjen semmi meglepi. Szeretnék ragaszkodni a normál szüléshez, hiszen nagyon jó lenne, ha a férjem is bent lehetne. De ha elengedhetetlen a császár, akkor elengedhetetlen - meglepõdni nem akarok.
Gratula az ismerõsödnek - nem semmi teljesítmény. A mama-baba fórumon is nemrég szült az egyik anyuka, négy és fél kilós hatvan centis vasgyúrót! Két hónaposan már a 74-es rucikat gyûriKép)

Mesélsz picit magadról?
petra28

Szióka!

Petra: Szia üdv Kép Picúrnak is! Nagyon szép nevet választottatok neki! Teccik!
Nõi klinika: Azt hiszem a legtöbben innen a netrõl ott szültünk! Én sima hüvelyi szüléssel szültem, de 2 császáros anyukával voltam egy szobában a gyermekágyi osztályon. Aki hétfõn szült epidurálos császárral, azt szombaton engedték haza. Aki kedden altasásos csásszarral õt 6 nap múlva hétfõn! A császárnál 1 napig nem szabad felkelni (katéter) (enni,inni semmit Kép)addig fent vagy a posztoperatív osztályon. Másnap (24 óra) elteltével lekísérnek a gyermekágyra. Minden reggel és este oxytocin injekciót kapsz majd, hogy a méhed gyorsabban összehúzódjon! Izomba adják eléggé fáj, nem beszélve a pocakodról. Azt hiszem Vevike (õ már nagyon rég nem jeletkezett Kép) és Kriszta is császárosok voltak õk bõvebben tudnának mesélni Neked! De én is azt mondom, hogy amíg a baba és a Te életed nincsen veszélyben addig foggal körömmel ragaszkodj a sima hüvelyi szüléshez! Sokkal elõbb felépülsz!! Mindkettõtöknek könnyebb lesz. Sokkal könnyebben tudsz mozogni,szoptatni bármit csinálni! Jó a gátseb sem a legkellemesebb (arról tudnék mesélni, meg Ágci is) de még mindig jobb, mint egy nyílt seb a pocidon! Magyarországon nagyon sok a császáros szülés, ez azért (is) van, mert a TB sokkal többet fizet minden egyes császár után a klinikának, mint a sima szülés után! Van olyan kórház Mo-on, ahol ha 4000 gramm fölött van a baba súlya, automatikusan császároznak, meg se várják, hogy a kismama esetleg, vajudjon vagy ilyesmi! Ezt a szülésznõ mesélte akinél szültem és a mai napig tartjuk a kapcsolatot! Itt a szabadkai kórházban alig van császár. A barátnõm 2001-ben sima szüléssel szülte meg a 4450 grammos és 62 cm-es kisfiát. Nem kellet császár, mert tágult ügyesen gyorsan egyenletesen. Persze van amikor életet ment, de én azt gondolom, hogy nem szabad törvényszerûnek lenni, hogy ha nagy a baba, akkor az császár....
Minden jót kivánok neked! Vigyázz magadra és Vikire nagyon. Kép No meg kitartás, itt a végén a célegyenesben a legrosszabb!!! Legalább is nekem az volt! Kép

Ágci: Rájöttem, hogy kell átméretezni a képet! Köszike!
Pussz Enikõ

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Csak,gyorsan egy pár szót.
Mindenkinek olyan szép napokat kívánok mint most az enyémek!
Olyan jól érzem magam,nincs keményedés,semmi rossz érzés kicsattanok a jókedvtõl...stb
Úgy örülök,hogy csak na!
4 héten belül bizti meg lesz szerintem a kisbabám is!
Legalábbis REMÉLEM!
Ildianyu:Szorítok a vizsgához!Én még mindig tartom a 2111.-et.
Banita:Írtam mailt.
Mindenkinek:SOK PUSZI!

Erika
Erika

Szia Enikõ!
Amit írtál, arról én is hallottam: van olyan kórház, Pesten, ahol 3500g felett automatikusan császároznak. Ezt is így, fórumon olvastam. Igazából amitõl én a leginkább parázok, az a 24órás mozdulatlanság (elég nyüzsgõs típus vagyok). Meg hát akkor mi lesz a pici lánnyal, ha én ott fekszem kiterítve! ááá!! Belegondolni is szõrnyû! Az információkat viszont nagyon szépen köszönöm. Nekem sem egyszerûek ezek az utolsó napok-hetek, fõleg azóta, hogy egyszer hõség van, utána meg hideg. Mennek ám a pocikeményedések ezerrel!
Puszi:
Petra
petra28

Gabi3:
Most volt csak idõm megnézni Flócit, valami tünemény.
Mindig is mondtam, hogy tud pózolniKép
Nina
nina74

Sziasztok,
Enikõ,
közben írtam, de akkor örülök, hogy megoldódott. Kép

Erika,
ez igen, ezt szeretjük, ha vki ilyen jó kedvû!Kép Illetve örülünk, annak, ha vkinek jó a kedve.Kép Pihengessél, ha tudsz, és nemsokára babázhatsz, de jó!Kép

Petra,
üdv itt közöttünk. Enikõ nagyon részletesen és jól leírta. Nemrég találkoztam egy anyukával császár, uezeket mondta. A baba addig az újszülött osztályon várja a mamát, tápszert kap. Olvasgasd a www.lll.hu oldalt, itt találsz mindenfélét. Ha nem baj, küldök én is 1-2 hasznos dolgot.Kép
Érdemes választani szülésznõt, a lányok tudnak tanácsot adni, ki milyen. Jártok szülés felkészítõre? Milyen a védõnõd? Ki?
Én is így voltam, ugyanígy kezdõdött a terhességem 3 hó szuri, gyogyó, nem kellett császár. A nagyság az más. Milyen termet tartozik hozzád?Kép

Katicabogár,
azt én is akartam kérdezni, akkor születésházban, vagy vkinél? Izgi!Kép

Pelenka: úgy emlékszem kétféle van, nekem anyósom vette az összeset Dunaújvárosban. Az egyik tuti, a másik nem annyira. Majd megkérdezem. Itt Szegeden csak egyfélét leeht szerintem. Ha Liesel fél pelenkát akarsz, akkor érdemes szerintem felhívni telefonon. BP-en boltjuk is van, ha van ismerõs megveheti ott személyesen.

Gigi,
gratulálok én is. Már láttam a másik topikban a múltkor, mikor teszteltél, csak nem akartam megint elkiabálni. Vigyázz magatokra. Pihenj sokat, és készülj fel a sírós uh-ra!Kép Mikor megláttama szívhangját a babucinak a 7.héten, annyira elérzékenyültem. Kihez mentél?

Aki ránk, kattintson erre az oldalra:
[url=http://uk.geocities.com/pergera/fotok" TARGET="_top]http://uk.geocities.com/pergera/fotok[/url]

Most megyek, bébi készülõdik kifelé a vízbõl

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok,

udv neked Petra.
En most szultem masodszorra februarban es azert sok minden valtozott mar a masfel evvel ezelotti allapotokhoz kepest.
Volt olyan csaszaros, akivel 1 napon szulettem es uazon a napon dobtak ki ot is, mint engem. En asszem csutortokon szultem es hetfon reggel mar dobtak is ki. En is mozgekony vagyok, nem is pihenbtem semmmit a klinikan, de szerintem a csaszar utan nem lesz kedved futkarozni, ha megis, akkor titokban tedd Kép
Az, hogy nincs veled a babo: lehet, hogy megvettek erte, de nekem kifejezetten jol esett, amikor Simcit bevittek ejszakara a feny ala. Igaz ekkor mar legalabb 48 oraja ebren voltam. Igaz szoltam , hogyha sir Simci ejszaka szoljanak, hogy megszoptassam. (meg is bantam, mert majd osszeestem a fardtsagtol, de hat ugy voltam vele csak en vagyok az edes anyukaja, nem Kép)
Akkor en meg sem irom, hogy Simon mekkora ruhakat hord. Kép

Nina,

milyen keson fexik le Vanda este es hanykor kel?
Simci is persze szopk ejszaka. Vmelyik ejszaka vagy 5x, de altalaban 1-2x. Igaz nem sir, csak elkezd mocorogni, de en ilyenkor 1bol cicire rakom, mert en nagyon ejszakai szopi parti vagyok. Szerintem nincs is olyan babo, aki nem szopizik ejszaka. Kép Mindig aggodok, ha ejszaka kevesszer szopizik, bar nem kellene a sulya miatt. Mar megduplazta a sulyat 3,5 honaposan.

Katicabogar,
Pesten hol szulsz? Nagyon bator vagy. Gereb Agival? Tudod, hogy o szegedrol kerult el? En is jartam meg anno hozza.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Jaj az elobb elfelejtetten,

Gigi hatlamas gratula. akkor mikorra vagy kiirva?

Agci,

nekem mar van 2 gyerkocom, de nemtom milyen az a Liesel fele pelenka?

En Jazminhoz a Micimackoban vettem magyar fajtat, de ezt kicsit durvanak talaltam. Most ujakat kellett vennem Simonhoz, mert Jazmint kajalasnal a pelenkaval torolgetem, mert meg sajnos mindig ugy eszik mint 1 rofi.
Most a Tisza L. krt-i Baby Bell-ben vettem es nagyon jo fajta puha.

g.
gabomamo

Ágci! Szia! Én elég nagydarab vagyok, úgyhogy szerintem (remélem) nem lesz gond kitolizni a Babát. Holnap megyek az elsõ CTG-re, szülésznõt még nem ismerek. Csak az orvosomat. A védõnõm a körzeti védõnõ, igazándiból még nem jöttem rá, hogy õ mi után kapja a fizetését. Havonta egyszer megnézi a pisimet, megméri a vérnyomásomat és megkérdezi hány kiló vagyok. Azonkívül mond pár ökörségetKép Legutóbb nagy komolyan azt mondta, tilos a lépcsõzés. Miközben négyemeletes liftnélküli társasház harmadik emeletén lakunk. Terhesgondozásra jártam, a kötelezõ négy darab pecsétet megszereztem, de életem legnegatívabb élménye volt a dolog. Ha nem untatok senkit, elmesélem. Jártam még a szurikezelésre, párhuzamosan a körzeti terhesgondozós szörny terheléses vércukor vizsgálatra küldött. Dr Koloszár (az én orvosom) ekkor azt mondta, az elsõ három hónapban ne vállaljak be terhelésest, mert még nagyon kérdéses ez a terhesség. Így nem mentem el terhelésesre akkor még. Viszont mennem kellett terhesgondozásra, a szörny pedig írtóra kereste a terheléses eredményt. Mire mondtam, hogy az pedig nincs. Erre kikelt magából és szó szerint idézek, ezt üvöltötte: "Maga egy felelõtlen kismama! És én garantálom, hogy a maga gyereke fejlõdési rendellenességgel fog megszületni!" No comment. Szüléselõkészítõn nem voltam.

Na most gyorsan megválaszoltam a kérdéseidet. Picit mennem kell, de még visszanézek.

Petra
petra28

Sziasztok!

Nagy a nyüzsi! Kép

Petra: Hát, egy kicsit magunkról: Flóci, 2002. 04.23-án született 1470 g-mal, 41 cm-rel. Teljesen normálisan beindult minden, senkinek semmi baja nem lett. Flórát elvitték a gyermekkórházba ott eltöltött 6 hosszú hetet. Még most is szopizik, pedig 3 hetes volt mikor elõször cicit látott. Volt két tej tesója is. Nekem toxémiám lett, nem vették idõben észre, a 37. héten született a babó. Mára meg sem látszik rajta. Szülésznõt szerencsére választottam, nagyon sokat segített, a dokim kicsit majdnem lekésett a szülésrõl. Na de nem bántom, mert nagyon jó doki bácsi, azóta is hozzá járok. Pedig a szülésznõvel egyszer sikerült beszélnem telefonon a 28. héten. Szóval megéri választani. Õt tudom ajánlani. Ki a körzeti dokid a terhesgondozáson, aki ilyen állat? Az enyém is valami hasonló jelenség.

Ágci. Ez tök jó! Már mint a honlapotok. Még nem is láttam Cumikáról kisbaba képet.

Képzeljétek, voltak nálunk a Fló egyik tejtesójáék. Nagyon helyesek voltak együtt. Boldizsár folyton elvette a Flótól a játékokat. Ja és a Manó nem evett szinte semmit egész nap. Ebéd az teljesen kimaradt. Uzsizni sem akart. a vacsorát éppen csak megette. Ja és a reggelit sikerült kihánynia, mert letömködte az ujjait. Az nem is meséltem, hogy reggel kilencig aludtunk?! Elõször 3/4 6-kor kelt az én kincsem. Remélem most már kezd szokásává válni az átalvás.

Erika: Nagyon-nagyon örülök,hogy boldog vagy. Ne is változzon. Végre egy kis öröm! Mennyi van még hátra?

Jó éjt mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Kicsit visszaolvastam.

Ildianyu! Kéz és lábtörést kívánok a vizsgádhoz!

Zsófi! Kitartást az utolsó hetekhez!

Gigi! Gratulálok a babádhoz! Mikorra vagy kiírva? Ki az orvosod?

Katicabogár! Nekem anno a 4D -s kecskeméti uh augusztus 29 -re tette a szülés idõpontját, Lotti mérete alapján, mert a 30 .héten volt 1470 gramm. Az uccsó menzesz alapján aug. 21. volt a "hivatalos" kiírás. Lotti 20 -án született meg a már említett rekord gyorsasággal. Szerintem a baba tudja, mikor kell kijönnie.
Jó merészek vagytok az otthonszüléssel, de biztos, hogy jobban rá tudsz majd hangolódni a fájások közt a babára.

Petra! Üdv közöttünk! Mikorra várod Viktóriát? Szép neve lesz.
Az elsõ napokban én is 2 császárossal voltam egy szobában. 2., illetve 3. babájukat szülték. Sokat tanultam tõlük. Vasárnap szültek, és pénteken mentek haza.
Természetesen jobb felkészülni lelkiekben a császárra, de bízz magadban és Vikiben, hogy természetes úton is világra tud jönni és magadhoz ölelheted.
Az én szülésznõm (nem választott) Valkai Edit volt, csak ajánlani tudom.

Erika! Hú, már csak 4 hét! Pihizz sokat!

Lotti ma 9 hónapos.
Ma kint voltuk anyukáméknál, kertes házuk van Dorozsmán. Kapott Lottus egy felfújható pancsolót, rendkívül élvezte. Alig bírtam belõle kiszedni. Annyira édes volt, hogy majd megzabáltam.
Ma evett elõször spenótot. Imádja!!!

Hú de hosszú lettem!

Jó éjt!

Melinda
melinda29

Sziasztok!

Ágci, Gabi3: Most éppen nincs születésház, hanem egy valaki által felajánlott lakás, oda mennek azok, akik otthon szeretnének szülni, de a saját otthonuk valami miatt nem megfelelö.

Pelenka: pelenkázáshoz Monapelt fogunk használni, a textilt egyéb célokra szánom.

Gabomamo: Tudtam, hogy Ági szegedi, ezért van, hogy néha lejön szülésekhez. Laknak rokonai is itt. Izgalmas, hogy te még akkoriban jártál hozzá. Milyen volt?
Nem gondolom, hogy bátorság kell az otthonszüléshez. Én sorra vettem a lehetöségeket, és ezt tartom a lagjobbnak számunkra, még a sok kényelmetlenségével is. Egyébként arra jutottam, hogy a tervezett otthonszülés nem kockázatosabb, mint a kórházi. Egyénfüggö, hogy kinek melyik jó.

Szia Petra! Mi az a baba-mama fórum? Az én védönöm fizetésében biztos benne van, hogy hányszor jön családot látogatni, mert már negyedszerre jelentkezett be. Igaz, hogy a múltkor se volt semmi mondanivalónk egymás számára, és most ráadásul három nappal a látogatása után megyek tanácsadásra is, ahol ugyabár megint találkozunk, de biztos kipipálja valahol. Nekem ez már kicsit sok. Kíváncsi leszek, mennyire tud majd használható tanácsokat adni, ha arra kerül a sor.

Katicabogár

Kati
katicabogár

Ti sem tudtok még mindig a prodilba tenni valami képet?!

Gabi3
inecsg

Melinda: merészségnek aztán pláne nem mondanám az otthonszülést. Szerintem aki tervezi, hogy otthon szül (vagy intézményen kívül), az nagyonis alaposan végiggondol mindent és felelösen dönt. És sokkal jobban tájékozódik, mint egy átlagos kismama (a babanetezöket nem nevezem átlagos kismamának). Kénytelen is, mert enélkül Ágiék nem vállalják, hogy kísérjék a szülést.

Katicabogár

Kati
katicabogár

Sziasztok!

Gabi3: jaj, de jó hogy mostanra minden rendben! Nagyon húzós lehetett az a hat hét! Holnap rá fogok kérdezni a szülésznõre! A terhesgondozós vadbarom Dr Bácskai István - iszonyat.

Melinda: elvileg június 12-re vagyok kiírva, de nekem van egy olyan anyai megérzésfélém, hogy májusban meg fogunk születni. Bár ezek az anyai megérzések...hmm én áprilisig biztosan éreztem, hogy fiúcskánk lesz, de a 4d uh kimutatta a puncikátKép) Dobó Viktória Kata lesz egyébként a hivatalos neve.

Katicabogár: a mama-baba fórum hasonló fórum, mint a Babanetes. Ha rálépsz a www.baba.lap.hu-ra, onnan a fórumokra, ott megtalálod. Az is egy írtó jó kis csapat (a terhes vagyok topic), összeszokott kis gárda. Csak az volt a gond, hogy nincs köztünk más szegedi - azért néztem picit körül, hátha találok szegedi kismamás fórumot is. A mama-babán egyébként már fél éve törzstag vagyok, de ahogy látom, ti is összeszokott ütõs csapat vagytok.

Na jó éjt mindekinek!
Petra
petra28

Még Melindának: köszi az idöponttal kapcsolatos dolgokat. Én is úgy gondolom, hogy a baba tudja, mikor jött el az idö, csak attól tartok, hogy az orvosok nem tudják. Merthogy most ez elsöre megállapított idöpont, amire "ki vagyok írva", elöbb van, mint a többi számítás. Nem szeretném, ha kitalálnák, hogy indítani kell a szülést, mert tulvagyunk ezen az idöponton.

Katicabogár

Kati
katicabogár

Sziasztok!

Petra: Üdvözöllek körünkben! Én császárral szültem 2002. szeptemberében. EDA-s érzéstelenítést kértem és így láttam a kisfiam, amikor kibányászták a hasamból. Fantasztikús érzés volt! Nekem csak 2 óráig kellett mozdulatlanul feküdni a hasamra tett zsák miatt és 24 óráig nem volt szabad felkelni. Utána is segítettek fürdeni, mert nem szabad, hogy víz érje a sebet. A mütött osztályon 3-4 napot voltunk, oda mindíg felhozták a babákat szopizni. Naponta többször is kaptam fájdalomcsillapítót meg oxitocint. Enni néhány napig nem adnak(3 nap), Viszont rengeteg folyadékot kell inni, de nem szabad rostosat. Mi 7 napot töltöttünk a klinikán.

Nina, Gabi3: Most is szivesen látunk benneteket, mert még a régi helyükön vannak a kaktuszok. Írjátok meg e-mail-ben, hogy mikor szeretnétek jönni!(barnak@vnet.hu)

Gigi: Gratulálok a pocaklakóhoz!!! Boldog kismamaságot kívánok neked!

Ildi: Sok sikert a vizsgához!

Sziasztok, Kriszti
gykriszta

Sziasztok,

nemreg volt az m2-on 1 musor Gereb Agival. Csak az a baj, hogy nagyon elment a kep kozben vmi muszaki hiba miatt, amit persze nem korrigaltak. A ferjem baratjanak a felesege is megszolalt benne, mindket babot Aginal szulte.

Katicabogar,

kb. 12 eve voltam nala. Arra emlexem, hogy tok normalis volt es utana el is olvastam 1 konyvet az otthonszulesrol amit irt.
Arra emlexem meg, hogy az oltozoben volt 1 doboz, arra volt rairva, hogy ha akarsz fizecc, ha nem akarsz nem kell. Mindig tele volt a doboz penzzel. ugy emlexem 300 Ft volt a tarifa. Azota 10-15x a tarifa.
Azt nem irtad, Gereb Agival szulsz?

nu csok mindenkinek,
gabommao
gabomamo

Katicabogár,
igen a Monapelre gondoltam. A textilpelus márkája meg úgy emlékszem Baby Bruin volt, szerintem Tesco, Cora meg kell nézni, mennyi, ilyen dolgokat (szvsz) nem szabad bababoltban vásárolni-fõleg nem Szegeden, amúgy is elég húzós áraik vannak.

Petra,
mi is voltunk a kecskemétin, mindig azt hallottam a vége felé a terhességemnek, húúú mekkora gyereket fogok szülni. Az ottani doki mondta, teljesen normál 3,5 kilós fiú lesz. 3440-nem született. Persze ettõl függetlenül változhat. Akkor már neked sincs hátra sok.Kép

Ágci

Kép
Ágci

Gabomamo: ezt a doboz dolgot olvastam nemrég a neten, azzal kapcsolatban, hogy az a vád érte Ágit, hogy pénzéhes, biztos azért csinálja. Hogy kinél szülünk, az attól függ. Kb. úgy van, hogy ha Ági réár, akkor vele szülnek az aktuális párok. Ha valami miatt nem ér rá, akkor van egy másik bába és õ jön.

Ágci: na igen, sajnos én ezt utálom, boltról boltra járni és összevetni az árakat. Abban bíztam, hogy valaki napra pontos információkkal rendelkezik a pelenka-árakról. Kép Amúgy úgy hozzávetõlegesen mennyi egy textilpelus darabja? És hányat érdemes venni büfiztetés, fej alá terítés és hasonló célra?

Lányok ti ki tudjátok/tudtátok tapogatni, hogy éppen milyen helyzetben a hasatokban a baba? Én gyakran próbálom, de nem tudom eldönteni, hogy most a fenekét érzem, vagy valami mást. Az biztos, hogy a feje lent van, mert ott csuklik, egész-egész lent. Szinte a combobmban érzem azt a kis lüktetést.

Katicabogár

Kati
katicabogár

Sziasztok!

Petra: Akkor egyre gondoltunk. Én is a Bácskaihoz jártam. A végén engem is lecseszett, hogy miért ettem birka pörköltet, mikor teljes sótlan diétán vagyok. Az volt az utolsó, hogy találkoztunk, mert másnap megszültem. Sokaktól hallottam, hogy elég bunkó tud lenni. Az egyik szomszédunktól elvette a kiskönyvét mert elfelejtette az uh-s papírt elvinni. Akkor egy körzetben lakunk. Neked ki a védõnõd? Az én szülésznõmet Kerekesné Juhász Csillának hívják. Éjszaka dolgozik általában. Nagyon jó fej. Határozott, de kedves.

Melinda: Jöttök tornázni, ugye! Vettem a Flónak egy fogkefe kollekciót a Corában. 3 darabos, majd elmondom milyen. 1500 Ft volt.

Azért milyen szemétséget mûveltek a Geréb Ágival. Én biztos szívesen jártam volna hozzá. Igaz, otthon nem szülnék, de biztos jobban átérzi a dolgokat.

Gabi3
inecsg

katicabogár:
Van egy ismerõsöm itt szegeden 4 de lehet hogy 5 gyerekét szülte otthon. (6 van neki) Nagyon aranyos segitõkész csajszi. Ha gondolod össszehozhatlak vele.
Nem tudok irni, mert Vanda reklamál.
Ma 5-kor kelt.
de ha valami csoga folytán délelõtt elszundizik akkor jövök.
Kriszti köszi a meghivást, élni fogok vele.
Nina
nina74

Sziasztok

Köszi mindenkinek a gratulációkat, örülök neki.
Még nincs kiírt idõpontom, mert még csak 5 hetesek múltunk, de kb januárban.
Katicabogár dokijához járok, Varga J-hez az SZTK-ba.

A progi pótló bogyó ellenére már megint elkezdtem pöttyözni ma reggel. Nem hinném, hogy megerõltetéstõl lenne, mert elõtte aludtam, és tegnap se stresszeltem. Olyan nyugtalanító. Nagyon jelentéktelen, és v.barna, de akkor is. Azt reméltem a bogyótól elmúlik. Lehet, hogy nem is progi hiány, hanem a méhem alakul, "fészkelõdik", és attól pattan meg néha egy kis ér? Szerintetek? Kellett volna vérvétel a bogyó elõtt, hogy tényleg progi hiányom van-e?

Honnan lehet megtudni, hogy ki a körzeti nõdoki, akihez 4-szer kell elmenni? Remélem nekem nem az, akit emlegettetek.

Katicabogár, köszi a levelet, majd írok.

Petra, nem lesz abból császár, drukkolok.

Gabi3, most már csak átalussza az éjszakákat.

Gigi
gigi1

Jó reggelt!

Gigi: a próféta beszéljen belõled!

Gabi: én bármibe lefogadtam volna, hogy nálad is a Bácskai volt a hunyó. Ezzel a só-zsír-kalória-és cukormentes bla-blával az ember idegeire tud menni. Volt viszont egy olyan mondata, hogy azt hittem lepetézek tõle. Idézem: "Egy kismama akkor egészséges, ha terhessége alatt maximum egy kilót hízik, de inkább törekedjen arra, hogy fogyni tudjon." Ezt szó szerint így mondta. Azt mondjuk azóta sem tudom, hogy ha a kismama fogyókúrázik, akkor hogy tud minden tápanyagot megadni a babának, illetve ha nem hízik egy grammot sem, akkor hová teszi a gyereket - mert hát mégsem az ûrben élnénk, ahol súlytalanság van.
Nem tudom, hogy azonos-e a körzet, mert a Bácskai ezeknek a kirendelt terhesgondozósoknak a fõnöke, úgyhogy majd' minden körzetben õ nyomul. Mi felsõvárosban lakunk. A Te védõnõdet nem ismerem, az enyém valami kimondhatatlan nevû Kata, kis fiatalka.
KAticabogi: neked mennyi idõd van még hátra?

Na, lánykák mentem életem elsõ CTG-jére! Sziasztok:

Petra
petra28

Ja! Feledékeny kismama vagyok, bocsi!

Giginek még szerettem volna gratulálni. Ha már eleve az SZTK-ba jársz, lehet hogy megúszod ezt a barmot. De sajna õ is ott van.Kép(
petra28

Petra, nem semmi a védõnõd, és még fiatal is. Azt gondolnám a fiatalok rendesek, még nem csömörlenek be a munkájuktól, de vannak kivételek. Kép

Ildianyu, drukkolok a holnapi áv-hoz, hajrá.

Lara, részvétem a fényképész miatt, most olvastam vissza.

Erika, csak így tovább, vidáman. Kép Nekem is tetszik a vizsla.
Anyuéknál meg németjuhász kölyök van, imádok játszani vele, olyan kelekótya. Kép

Melinda, gratula a 9 hónaphoz Lottinak.

Gigi
gigi1

Petra: Mi is felsõvároson lakunk, ti melyik utcában? Mi a Vajda utcában lakunk. Tudom melyik a Kata, csak látásból ismerem. Az enyém a Tóth Csabáné Zsuzsa, én nagyon meg vagyok vele elégedve. Amikor még csak én jöttem haza a klinikáról, meglátogatott kétszer is. Neki 3 gyereke van. Gondoltam, hogy a Bácskainak ilyen okos hitvallása van a terhességgel és az anyával kapcsolatban. Én soha nem mondtam nagyon semmit neki.

Gigi: Ma éjszaka 2x fenn volt. De most is alszik már hét óra óta. Jól bírja. Remélem csak nem lesz abból a barnázásból komoly dolog.

Gabi3
inecsg

Ja!
Nina: Akkor majd megbeszélünk hárman egy idõpontot, hogy megnézhessük Krisztáéknál a kaktuszokat?! Vanda sem semmi a hajnali kukorékolással. Ne aggódj egyszer úgy is lemúlik.

Gabi3
inecsg

Ágci:
Ugye aki az Inciékhez jár, annak nem kell a körzeti nõgyógyászhoz járni?

Gabi3
mikor megyünk Krisztiékhez?
Nekem is a csilla volt a szülésznõm.

Gigi
Annyi minden ártalmatlan dologtól is lehet. Ne idegeskedj.

Nina
nina74

Nina: És mi a véleményed róla, nekem nagyon szimpi. Azt még nem tudom mikor menjünk Kriszitékhez. Ezen a héten biztos nem.

Gabi3
inecsg

Szerintem is nagyon rendicsek. Meg kispapinak is, mert hajnalban fõzött neki kávétKép.
Én egy kicsit más szempontok szerint értékeltemKép
Mondjuk kispapi a takaritónõvel is hosszasan elbeszélgetett.
Az meg meghagyta a hitében, hogy valami fõápoónõKép

Nekem mindegy mikor megyünk? Én álltalában ráérek. Talán a hétfõ nem igazán jó, de a többi tuti.
Nina
nina74

Sziasztok!

Ma benn voltam a klinikán, mert tenap óta nagyon fáj a derekam, meg kétoldalt a hasam alatt.
Nem tudom mitõl. Mindenestre nem nyíltam tovább, fájásaim sincsenek, mégis benn akartak tartani megfigyelésre.
Persze mindig akkor van vmi, mikor a Sikó szabin...

Ráadásul a számítógépünk is bemondta az unalmast így nem tudok otthonról netezni, most is a mátrixban ülök.
Ahogy tudok majd jelentkezem!

Gigi, óriási gratula, izgulok értetek nagyon!!!

Katica majd neked is írok, csak most nincs idõm.

Legyetek jók!!!!

Zsófi(34+1)

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok,
Nina,
Gabómamó jobban tudja, szvsz nem kell menni. Mindjárt ideküldöm.Kép
Nekem is a Csilla volt a szülésznõm. Nagyon jó fej!Kép

Petra,
a védõnõi szolgáltatásról le lehet mondani. Írásban kell, saját felelõsségedre. Ha nem szimpi, akkor jobb. Gyakorlatilag -ilyen hozzáállással- nem igen fog tudni újat mondani. Ha nagyobb probléma van, akkor meg úgyis a dokihoz fogod vinni a babucit. A többire a lányok itt a neten, sokkal hasznosabb tanácsokat tudnak majd adni. Tapasztalat.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok,

Nina,

Simivel en is Incihez jartam, mert Jazminnal 1 banyahoz jartam, akit nem birok. Nem kell a korzeti nogyogyihoz jarnod. Inciek alternativ tanacsadast csinalnak es 2000 Ft-ot kell fizetni a vegen. Szerintem jo. Arrol nem beszelve, hogy szembe lakunk a rendelointezettel es en megis a Kalvaria sgt-re tartozunk. A baj az, hogy Inciek csak a terhesgondozast vegzik, tehat ha szulsz, utana ujra a regi nyanya fog jarni.
g.
gabomamo

Ágci, Gabó: Hogy van ez a védõnõs dolog? Inciékhez hogy lehet járni? Ez nekem új. Mondjuk az én védõnõm tényleg nagyon rendicsek.

Ágci:Nem is tudtam, hogy a Csilla volt a szülésznõd, fogadtad vagy csak éppen dolgozott?

Zsófi: Miért nem maradsz benn a klinikán, ha úgy ítélik, hogy benn kellene maradnod? Igen messze van Zsombó Szegedtõl és szar idõ is van. Nagyon izgulok nehogy hamarabb meg legyen ez a babó! Az jó, hogy nem nyiltál tovább. Mit mondtak mitõl vannak a fájdalmaid?
Vigyázz magadtokra!

GAbi3
inecsg

Ágci: zavarni nem zavar a védõnõ, csak nem jövök rá, mire kapják a fizetésüket. Mindegy... Amúgy a kiscsaj még valamilyen szinten szimpatikus is, csakhát nem értem mi a munkája.
GAbi: mi a Hóbiárt basa utcában lakunk.

Megjöttünk CTG-rõl!
Szívhang gyönyörû, Viktória végigmocorogta az egészet. Õ volt az egyetlen kisbaba, akit nem kellett avval a vadkacsahívó trombitávalKép ébresztgetni! Nagyon büszke voltam.
Azért ne szaladjunk ennyire elõre, elõbb még durrognék egy sort. Az, ha soha senki nem adja át a helyet villamoson, buszon...stb. Kezdem megszokni. Nade hogy a CTG elõtt se? Ismeritek a Klinikát, CTG, UH elõtt van kb tíz szék. Kilenc foglalt volt, én leültem a tizedikre. Senki nem ácsorgott. Mellettem feltehetõen nagyon fáradt kispapa ücsörgött. Jött kb három darab hordóméretû csajszi (39 hetesek voltak, mint utóbb kiderült, hisz együtt mentünk be) - apuka változatlanul meresztette a fenekét. És ez így volt negyed órán keresztül.Én mondjuk egyszer benyögtem és megérdeklõdtem, hogy elég kényelmesen ül-e, szegény ácsorgó kismamák meg düledeztek jobbra balra a hasukkal. Pasas le se szarta õket. Döbbenet és komolyan, megáll az ember esze.
Szóval bejutottam, megkaptam a legócskább gépet - szívhangot alig találták meg. Mondta a nõvérke is, hogy hát régi már ez a gép. Kösz...... Mivel elég vastag a hasfalam, arra kért, hogy baromi erõsen nyomjam magamhoz a érzékelõt. Hát én nyomtam, mint az õrült fél órán keresztül (néha még rám is szólt, hogy még jobban nyomjam) - ennek eredményeképp jelenleg nem érzem a karomat, leszáradtak az ujjaim és kékzöld foltos az oldalam. ÉLJEN A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYKép((( szõrnyû!!!!!!!
Jövõ szerdán újra megyünk.
petra28

Gabomamo:
Én is az Incihez jártam. Csak már nem rémlett pontosan ez a körzetis dolog. Valamit mondott az elején, hogy aki hozzá jár annak nem kell menni a körzetihez. De Én azt nem tudtam, hogy egyébbként kellene.
Na jól tudok fogalmazni nem??Kép

Petra:
Nov 26-ra voltam kiirva. Még aznap voltam egy utolsó CTG-n.
Na mit gondolsz mi történt hazafelé a villamoson??
Felállitott egy nyanya!!! Én meg ugy meglepõdtem, hogy fel is álltam. Na ne mondjam,hogy nekem azóta is csak rossz tapasztalataim vannak. Talán ha egyszer átadták a helyet...
De ne menjünk ebbe bele, mert órákig lehetne ömlengeni.
Nina
nina74

Sziasztok!

Mi is megkerültünk Kép Ma voltunk tanácsadáson: Anna 62 cm és 5360 g! Tiszta nagylány már, de úgy ordít mint a sakál :-))) Én nem tudom milyen tûket szerelnek abba a fránya mérlegbe, de nem sok gyereket láttam még nem sírni, amikor mérték õket Kép Kép Biztos nagyon szúrós lehet, nem beszélve a hosszmérésrõl Kép Kép

Petra!
Üdvözlet! Én vagyok a másik császáros anyuka, én is leírom a tapasztalataimat! Én már kipróbáltam mindkét szülésmódot úgyhogy van összehasonlítási alapom. Szerintem egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál. Egyikbe ez a roszz, másikba meg az! Engem anno kedden délután fél 3-kor császároztak, 3 napot voltam fenn a nõgyógyászati osztályon, és hétfõn reggel mehettünk haza. Igazából egy napot kell feküdni az EDA miatt, meg azért mert 1000 l "vizet" engednek beléd, de én kaptam egy kis engedményt. Meg aztán miután már legalább 2 napja feküdtem egyfolytába (szülés alatt is feküdnöm kellett az oxitocin miatt :-( ) én már egyébként is kikívánkoztam az ágyból. Csak éjszakára voltam hajlandó vízszintesbe kerülni Kép Nagyon fárasztó, de nekem a gátsebem is fájt annyira, mint a vágás a hasamon! Minden reggel és este kapsz a fenekedbe oxitocin szurit, ami csak akkor fáj, ha bénán adják be (legalább is nekem) Most is kaptam ilyet úgyhogy friss az élmény és még most is érzem a helyét (ez nem vicc, tényleg) :-( :-( :-(

Látom beszéltétek már, hogy egy babának mennyit kell aludnia, hát Anna annak a felét alussza át mint amit kellene. Pl. a mai nap ébredt úgy kb. 3/4 7-kor és legközelebb most fél 2-kor aludt el egy kicsit hosszabb idõre :-( (kop kop kop) Ha felébred legközelebb kb. úgy 5-6 óra között szundizik fél-háromnegyed órát és kész!! Teljesen le vagyok fáradva tõle, nem beszélve az állandó sírásról :-( Vagy fáj a hasa, vagy csak úgy unatkozik vagy egyéb más okból amit nem oszt meg velem Kép

Hát most ennyi, majd megpróbálok még írni, de általában ha végre hajlandóak elaludni, akkor én is alszok velük egyet, hogy jobban bírjam a gyûrést
Legyet jók!
Éva
vevike

Nina: na, azt a nyanyát én le is ütöttem volna! Egyébként tényleg csak rosszak a tapasztalatok. Általában idõs (nagyon idõs) bácsik állnak fel automatikusan átadni a helyet, a kis elfoglalt csivitelõ gimisek, egyetemisták már csak nem fognak felállniKép Sokan azt tanácsolták, kérjek meg valakit, adja át a helyet (veszélyeztetett terhes vagyok és õszintén szólva félek tömegközlekedni már ekkora hassal) - de amikor a szöszke egyetemista plázacicc a kérésemre elfordította a fejét... No comment. Úgyhogy mostanában csak tök udvariasan meg szoktam érdeklõdni, hogy elég kényelmesen tespednek-e. Az elmúlt két hétben már taxival mentem a klinikára inkább. Kép

Éva: nagyon szépen köszönöm a tájékoztatást. Hát, annyit sikerült immár leszûrnöm, hogy baromira szeretnék már túlleni az egészen. És itthon magamhoz szorítani az egészséges vinnyogó kis csomagocskátKép
petra28

Szijasztok!

Ildi! Nagyon ügyi babád van, hogy igy hallgat rád!

Gigi! Gratulálok a két csikodhoz. Én is kaptam progipótlót, ugyanazért mint te, a 14.hétig kellett szedni. Ki a dokid?

Katicabogár! Te most hanyadik hétnél tartassz? Sosem irodKép
Ha Bp-en fox szülni, akkor lehet, hogy 2 hetet is ott kell majd feküdnöd? És mi van ha hirtelen indul a szülés, akkor marad Szeged? SZóval honnan tudod, hogy mikor kell majd felutaznod?

Petra!SZija köztünk! Tök, hogy már a 36.héten vagytok! Szerintem nincsenek vaskalapos szabályok, bár én nem ismerem a császáros szokásokat. Anno a Kolosszár engem is vizsgált, a Daruval van egy rendelöben, igaz?
Mi is voltunk a 27.héten 3D-s UH-n akkor volt a baba 1280g, és ehhez képest 3,5 kg-mal született.
Remélem megtanultál már repülni a 3.-ra!Kép

GAbomano! mekkora rucikat hord Simci?

Szijasztok, Lara
lara

Szia Lara!

Én is ezzel poénkodtam otthon, hogy két megoldás van lépcsõkérdés sürgõs megoldására: 1. megtanulok repülni 2. ripsz-ropsz felhúzunk egy liftet a házba - potom negyvenmilla lenne a beruházás
Ma vagyunk egyébként betöltött 36 hetesek + 1 naposakKép Igen-igen, a Koloszár van egy rendelõben a Daruval. Mindig megy a puzzle, hogy ha odaérkezünk, épp melyikük van bent. Én ma nagyon ügyes voltam: férjet elõreküldtem a váróba, én még elfutottam a wc-re. Amíg ott ücsörögtem, természetesen a Koli felment, Daru lejött. De aztán szerencsére mégsem kellett sokat várni. Kép
petra28

Én láttam tegnap a müsort az m2-n, mérges is voltam hogy elment a kép. De legalább volt idöm kicsit lenyugodni azalatt. Szerintem csak az vállalkozik otthon szülésre, aki nem elég felelöségteljes, vagy nem várt éveket arra hogy gyermeke legyen. G.Á meg örökre el kellene tiltani attól, hogy valaha is praktizáljon. Ugye mindenki tudja miért tiltották el? Nem azért mert otthon szülést vállalt, hanem mert amikor gond volt, elvitt egy anyukát a klinikáig majd kitette és otthagyta. Ha ezt nem tette volna, én akkor is mélységesem elitélem, na nem öt, igazából azokat is, akik ezzel kockázatnak teszik ki a gyermeküket. Több ismerösöm is szült úgy, hogy nem volt várható elöre komplikáció és sajna lett, és a baba élete csak a gyors beavatkozásnak volt köszönhetö. Erröl ennyit.

Karmen
karmen

Sziasztok,

Karmen,

en sem vagyok hive az otthon szulesnek. En nem is mernek ra vallalkozni. De szerintem aki akar az szuljon otthon. En mindig azon gondolkodom, hogy miert akarnak a nok otthon szulni? Miert jo az?
Hat Jazminhoz is azonnal gyermekgyogyaszt hivtak a klinikrol, mert hetvegen szultem es inkubatorba raktak rogton.

lara,

Simci 80-86-os kombidresszeket hord. Azert a szelessege felveszi a hosszt. Jazmin is akkorat hord, pedig o csak 72 cm. Vettem kenguru goldos napozot 86-ost, Jazminra kicsi. Simcire meg pont jo, bar a szara kicsit hosszu, de a pelenkasresz pont jo. Tipegot mar nem hasznalunk amiota nagy meleg van, csak kis nadragokat v. rovidgatyot. Igazabol mar nem is akarok neki venni tipegot. Amik jok lennenek ra azok plussok. Inkabb hasznaljuk Jazmin nemreg levetett cuccait, a nadrag nem baj ha rovid . Kép

Eva,

Anna hogy-hogy ilyen keveset alszik.? Meg Jazmin sem birna ki. Simci aranylag jol alszik. Sokat van kezben es szeret az autos hordozoulesben.
Annat probald kenguruba rakni v. hrdozokendobe. Mi hasfajasra hasznaltuk az Infacolt kb 1 honapig. Jonak tunt, de lehet hogy nelkule is jo lett volna.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Petra: Nekem nincsenek ilyen rossz tapasztalataim. Általlban átadták a helyet, pedig akkor még nagykabátban jártam. Még babakocsival is szoktak segíteni, kivéve mikor nem. Kép De ha nagyon gázos, akkor odaszólok valakinek,hogy segítsen, oszt kész.
Én egyszer voltam CTG-n, akkor is a Vasasban, ott nem kell sokat várni és a gépek is jók. Csak egyszer voltam a Klinikán genetikai uh-n, tényleg sokat kell várni, és kevés az ülõhely.

Évi: Végre megkerültetek! Kép Mekkora Anna... Hogy bírod a két gyerkõcöt egyszerre?

Akkor hogy van ez a védõnõs dolog, valaki magyarázza el nekem!! Lehet az Inciékhez menni, két ezerért? És nem kell a Bácskaihoz járni? A régi védõnõm azért megmarad? Hogy van ez?????

Gabi3
inecsg

Gabi3
POntosan igy ahogy irod.
A régi védõnõd a kicsi születése után aktivizálja magát ujra.
Nina
nina74

Karmen: Ismerek néhány embert, aki otthon szült, és mindröl ki merem jelenteni, hogy felelösségteljes emberek. Egy kórházban nem történhet baj? Csak szerintem aki kórházba megy, az teljesen áthárítja a felelösséget az orvosra. Dehát az orvosok se mindenhatók. (Ahogy itt a topikban is elhangzottak pár hozzászólással feljebb elég negatív tapasztalatok egy bizonyos orvossal kapcsolatban.) Ágitól elég gyakran megkérdezik, hogy volt-e perinatális halálozás a gyakorlatában akár anyai, akár magzati-újszülött részröl. Nem tudom, ezt hány kórházi orvostól kérdezzük meg, amikor szülészt választunk.
Én még nem szültem, de azok az otthon szültek, akikkel beszéltem, azt mondták, hogy Ági végig ott volt a vajúdás alatt is, végig figyelte a vajúdót, és ha valami apró jel mutatkozott, ami arra utalt, hogy valami nem a szokott mederben fog történni, akkor rögtön kórházba mentek. Kórházban szültektõl kellene megkérdezni, hogy a kórházi orvosok ott vannak-e végig. Mert ha komplikáció készülödik, akkor nem mindegy, hogy az elsö apró jeleket veszik észre és idõben cselekszenek, vagy csak akkor veszik észre, amikor aztán rögtön rohanni kell a mütöbe. A külföldi könyvekben, amiket erröl olvastam, mindig megemlítik, hogy az otthonszüléseket kísérö bábák kimondottan ki vannak képezve arra, hogy idöben észrevegyék a készülö bajt és akkor kórházba menjenek.
Szerintem tiszteletre méltó, hogy van ilyan orvos, aki dacolva a szakma ellenállásásával, felvállalta az otthonszülés ügyét. Hiszen van rá igény. És sose akarnak rábeszélni senkit, legalábbis amikor voltunk a tanfolyamukon, és még eléggé képlékeny állapotban voltunk, mindig az volt a hozzáállás, hogy ök ezt így és így csinálják, döntsük el, mi szeretnénk-e velük szülni. Azt is kimondta Ági, hogy nem tud 100%-os biztonságot ígérni. De szerintem senki se tud.
Az persze bizonyos szinten érthetö, hogy ha valaki nagyon kilóg a sorból, azzal nem mindenki ért egyet, vannak, akik szembeszállnak vele.
A kórházas történetnek megint két oldala van. Arról nem szól a fáma, hogy azokban az esetekben, amikor Ági bement a szülö növel, mi történt odabent.
Szerintem ez elég összetett ügy ahhoz, hogy elhamarkodottan mondjunk véleményt akár pro, akár kontra. Gondolom, hogy te, aki kénytelen vagy sok orvosi beavatkozást elviselni, hogy babád lehessen, (amit nagyon kívánok, és csodálom a kitartásotokat Kép ) sokkal nagyobb bizalommal vagy az orvostudomány iránt, mint más, akinél "magától" fogant meg a baba. De egyik sem rosszabb a másiknál. Nem vagyunk egyformák, ahogy az élet rengeteg más területén nem, úgy itt sem.

Ami a várandós nõkhöz való hozzáállást illeti, nekem nagyon jó tapasztalataim vannak. Buszon pl. mindig átadják a helyet.

Lara: Szülés után biztosan nem leszünk Budapesten két hétig. Majd meglátjuk, mikor leszünk olyan állapotban, hogy haza tudjunk jönni. Az már húzósabb ügy, hogy mikor menjünk fel. Egyik verzió szerint kb. két héttel a kiírt idõpont elõtt. Hamarabb nem érdemes, mert a 37. hét elött mindenképp kórházba küldik az embert, akkor nem is lehet otthon szülni, legalábbis Ágiékkal nem.

Mitöl függ, hogy CTG-re a Klinikára, vagy a Vasasba küldik az embert? És mikortól kell járni, milyen gyakran?

A körzeti nögyógyásszal kapcsolatban: nem tudom, szoktátok-e hallgatni a rádióban a Vendég a háznál címü müsort. Pár hete a babanetre is írogató Csákány M. György nyilatkozta, hogy nincs arra vonatkozó elöírás, hogy a kiskönyvbe a körzeti nögyógyásznak kell pecsételnie, bármelyik nögyógyász megteheti. Tulajdonképpen ez logikus is, nem? Hiszen aki másik orvoshoz jár rendszeresen, azzal a körzeti nem csinál semmit. Biztos arra találták ki, hogy ne legyenek olyan várandósok vagy a lehetö legkevesebb olyan legyen, akik kimaradnak a terhesgondozásból. Azt viszont a védönö is tisztázhatná, és elég lenne azt elirányítani a körzetihez, aki egyébként nem megy senkihez. Biztos jól jön a körzeti nögyógyászoknak, hogy ilyen módon lesz egy csomó páciensük, vagy valami hasonló indokot sejtek a háttérben. A többi doki meg nem köp bele a levesükbe. Mondjuk azt hiszem, itt Szegeden hallottam, hogy valakinek a saját orvosa pecsételt.

Gigi: megkaptam a leveledet. Szurkolok, hogy minden endben legyen! Kép

No sziasztok!
Katicabogár

Kati
katicabogár

SZIASZTOK!

Katicabogár:Én most voltam benne a kelengye vásárlásban,mi a faktumban vettük a pelust,a lengyel 190.-ft/db a magyar 200.-ft/ db.(vagy fordítva,arra már nem emlékszem).Én máshol nem néztem,mert akkor még nem igazán mászkálhattam,de van egy pelenka diszkont a Rókusi krt.-on,nem tudom az milyen lehet.

Gigi: Én is gratulálok Neked!Úgy örülök!

Petra: Üdvözöllek én is Téged!A klinikán az uh elõtt az általában tényleg nagyon durva.
Amikor engem is beküldött a dokim,kevés magzat mozgás miatt ctg-re,10 perc múlva mondták,hogy még jó hogy olyan gépen vagyok ami a magzat mozgását nem is nézi.Még jó,hogy ahogy rámpakolta azokat a tappancsokat Dani egybõl rugta le õket,így én mondtam,hogy itt van,mozog a baba.

Ágci:Képzeld még mindig nagyon jól vagyok.El sem hiszem néha,hogy ez én vagyok!

Zsófi: NAGYON vigyázz Magadra és Bencére!Pihengessél sokat!
Jelentkezz amint tudsz!

Gabi3:Mi is felsõvároson lakunk.A kék-fekete sörözõnél.
Elég közel vagyunk egymáshoz! De jó!

Mindenkit Puszilok! (még mindig töretlen jókedvvel!)

Erika
Erika

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?