Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! :-)

Csandy, nagyon helyes a kisfiad, és milyen jókedvű kislegény ő is. :-) Tényleg hasonlítanak egymásra Danikával. :)

Reni, te olyan jó háziasszony vagy. Bővelkedsz az energiában. Ma is fincsi dolgokat sütöttél-főztél. Az uradnak egy szava sem lehet! :wink: Tényleg, sikerült őt megfegyelmezned?

Ex, fú, érzem az írásodon, hogy nagyon magad alatt vagy. Bakker! De a férfiaknál ez sajna előfordul. Néha azért én is bepipulok, mikor pl. a férjemnek nincs kedve a játszótérre jönni velünk. A múltkor lent volt egy apuka, beszélgettem vele. Kérdezem hol a felesége? A világ legnagyobb természetességével mondta, hogy elment tornázni. Hetente háromszor kimenője van az asszonykának. :evil: A mázlista! :?
Vendég
 


Hali.

Ezt olvastátok: http://www.origo.hu/itthon/20070915-meg ... teben.html
Szörnyű!!!

Kimike, na és még hogy összekaptunk? De ahogy írtam, valszeg csak én vagyok a hülye...mindegy.
Egyébként nekem nem az a bajom, hogyha kérem, nem jön el velünk, hanem úgy az alap dolgok hiányoznak...én, ha nem látnám egy hétig a fiamat, egész hétvégén dagonyáznám. Hát a férjem nem ilyen...

Képzeljétek, a fiam keresztanyja közölte, hogy néha kölcsönveszi Petit úgy, hogy náluk is aludjon. Én mondtam neki, hogy nekem mindegy, de valszeg visítás lesz, ő mondta, vállalja. Persze hozzátettem, hogy neki kell elvinnie, mert ha én viszem, és otthagyom, az nagyobb érvágás lenne a gyereknek, talán így nem lesz akkora gáz.
De ha eljön az ideje, referálok. :)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Juca: mi újság "meggy" téren? :)

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 

 
 

Sziasztok!

Sehol senki?
Én ma csak levest főztem, és inkább tanultam, de már ráuntam!
Ma sikerült Peti szeme alá két lila foltot beszereznünk! Peti újabban a nagy asztalnál ebédel, a nagy széken ülve. amikor mondom neki, hogy megyünk hamizni, akkor már húzza ki a széket és mutatja, hogy ültessem fel. Ma annyit ficánkolt a széken, hogy majdnem lezúgott. Esés közben kaptam el, de a kis arcát így is beütötte az asztal élébe. Reggeli és vacsi az etetőszékben van.

Kimike!
Rendes férje van a csajnak! 3 kimenő egy héten! Bár, ha azt nézem, én sem panaszkodhatom, mert 8-9 alkalommal van iskola egy hónapban, ebből 4-szer szabadnapos a féjem, plussz még 2 szabadságot rám áldoz, mármint a gyerekére. De hát ugyebár az, hogy tanuljak mindkettőnk érdeke! Több papír (végzettség), jobb álláslehetőség (fizetés)! Ha így nézzük, akkor nem áldozat!
Viszont azért én is haragszom, hogy sokszor, amikor 3-ban lehetnénk, akkor a pincében szerel, vagy valakinek segít baráti alapon!

Ex!
Rendes keresztanya! :lol: Én is akarok ilyet!!!!

Az éjjel a férjem dolgozott. Este együtt fürödtünk Petivel. Csak nézett nagyot, amikor a tehén anyja is mászott be mellé a kádba! :shock: :lol: Aztán természetesen csak mellettem aludt el. ez volt 3/4 10-kor és 8-kor keltünk. Egyszer felkelt hajnalban, megfogta az arcomat, odanyomta a kispofiját hozzám, majd megfordult és aludt tovább (cici nélkül!).

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok,

Gabella: Mi pontosan szeptember 28-án indulunk innen. Már nincs sok időnk, pedig én még szívesen itt maradnám. Nagyon szép lett a hajszíned. :D Nekem muszáj festeni, sok van rajtam fehér csík. :(

Kimike: Hideg miatt nem irigyellek. :? Jól tudok elképzelni ilyenkor milyen a panel. Szép lassan gondolkoznom kell, hogy milyen ruhával utazunk vissza. A bölcsis dolog nekem nagyon érdekélne, mi is gondolunk majd áprilistól bölcsi járást. Államiban nem felvették :evil: , viszont mondták nekünk lehet lesz helye, mért csak évközben szeretnénk. Magán bölcsit is majd októbertól fogunk nézegetni. De az sem kizárt, hogy a férjem megy GYEDre. :shock:

Ákosbenianya: Kevin haját én igazítottam nem régen. Képen annyira nem látszott rajta. Nekünk ilyen haja tetszik, majd meleg lesz, lehet akkor kiprobálunk a tüskéset. Kevin is korababa, szerintem rajta megmaradt korababák képei, kölnösen szemeiben. De nem hosszú az arca.

Veráska: Nagyon aranyos mosolya van Dávidnak. Most hány kiló lett? Kevin még alig van 9. :evil:

Csandy: Üdv. A fiam Kevin is koraszülött. 35 hetes volt. Nagyon örülök rendben van Gergővel. :D

Prenata: Nagyon irigyellek, hogy az éjszakai szopizás nincsen. Nálunk nagyon aktív. Emiatt is nem nagyon hízik, szerintem. :(

Néhány képet küldök:
Születési ajandékként általában kapunk pénzet. De utána fél érték ajandékokat vissza kell adni. Ez nálunk sokás. Nem csak születéskor, akar eskvűnél, akar iskola kezdésnél, akar iskola végzésnél, akar munka kezdésnél....stb.
A születési ajandék visszaosztásnál az is szokás, hogy adunk nekik névlapot is. Kevinnek nincs más neve, Kevint is japános írásban írunk. Sok ismerősünknél van két neve-magyaros és japános-, de mi úgy gondoltunk a fiánknak csak legyen egy neve, amelyet mindkét országban lehet használni. Biztos tudjátok japános írásban, vagyis inkább kínai karakterekben van jelentése. Mi kettő betűt kiválasztottunk, KE-okos, VIN-külső és belső is jó. Íme így néz ki.

Már nagyon szépen zongorázik.

Sok puszi Mindenkinek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.01 23:57-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Reni, nálunk is állandó az esés-kelés. És most, hogy Milán már jár, nagyfiúnak érzi magát. Ami annyit jelent, hogy a babakocsiban nem marad meg. Járni akar állandóan. De a kezét nem engedi megfogni és persze nem arra megy, amerre mi szeretnénk. Ha meg akarom fogni a kezét, akkor kihúzza, ha felemelem, hogy haladjunk, akkor pedig visít. :shock: A másik jellemzője a járó gyerekemnek, hogy egyszerűen nem bírja, ha a lakásban vagyunk. Reggel fekszünk az ágyban és viccelődve kérdeztem tőle, hogy menjünk-e bölcsibe. Erre odament a babakocsihoz, emelte fel a lábát, és visított, hogy tegyem be. :lol: Ebből le is voltuk a következtetést, hogy ezek szerint jól érzi magát a bölcsiben. :wink: Azt hiszem hihetetlen szerencsések vagyunk, hogy olyan gondozónéniket fogtunk ki, akik megszerettetik a gyerekekkel a bölcsit. Nem tudom elmondani mekkora megkönnyebbülés ez nekünk.

Kmammy, rendben, folymataosan beszámolok majd a bölcsis élményeinkről. :-) Ezek szerint akkor nemsokára jöttök haza. :)

Csajok, jó lenne megint találkozni veletek! Nem szervezünk vmelyik hétvégére egy talit? Nagyon jó lenne, ha Ex, Reni, Gabella, Andy, Wawel, Veráska is csatlakozna (remélem nem hagytam ki senkit)! Ötletek? Kedv? Írjatok ezzel kapcsolatban!!!

Mindenkinek üdv, megyek vasalni. Pusza
Vendég
 


Naná, hogy Benianyát, Kmammyt kihagytam. :oops: Ezer bocs. A többieket azért nem sorolom fel, mert velük már találkoztunk és remélem hamarosan újra fogunk!
Vendég
 


Halihó!!!

Bocsi, hogy nem jöttem eddig, de a hétvégén osztálytalim volt, és arra készültem ezerrel! Szuperre sikeredett, de részletesebben majd holna írok róla... Sőt! Talán végre blogolok egyet és aki akarja elolvassa, mert olyan sok jó sztorit és történetet hallottam, hogy csak na...

Csandy!
Üdv!! A fiad igen édi! És valóban kicsit hasonlítanak egymásra a fiaink! :wink: :lol:

Móni!
TERMÉSZETESEN BENNE VAGYOK A TALIBAN!!!!!!! Már mondtam apának is és azt mondta, ha meglesz a konkrét időpont, megbeszélhetjük, hogy felvigyen minket! (ő nem tudom ottmarad-e, nem igen kedveli az ilyen összejöveteleket - na persze nem miattatok!!!!!)
Viszont kérésem lenne! Vagyis azt szeretném mondani, hogy nekem okt. 20.-ai vagy az azutáni hétvégék lennének jók! Addig be vagyunk táblázva! Minden hétvégre van progi!
Nagyon szeretnék ottlenni, így kérlek benneteket, a 13.-*ai hétvége utánra szervezzük a talit!!!!!
KÖSZI!

Most megyek, mert kissé fáradt vagyok!
Holap folyt. köv. !!!
Pussz!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok.

Na megvolt a mai vendégség is. :) Ez a hétvége is elrepült...

Kmammy, képzeld, Szegeden most Japán kiállítás lesz. :) Eszembe is jutottál, mikor a helyi hírekben mutatták, meg az újság is beszámolt róla.
Én továbbra is irigylem az "anyakultúrádat". Furcsa, de olyan jó nézni a képeket, amit felteszel.

Reni, hiába az anyai kötődés. Én nem tudom, miért, irtózom bemászni mellé, azt hiszem félek a fertőzésektől...hm.
Ugye, milyen rendes? És imádják Petit! Mondjuk van egy másik rokon férfi, ő is meg van veszve a gyerekért, pedig neki is van egy fia és egy lánya. :) És nov. 24-én megyünk egy aranylagziba (mellékesen megjegyzem Peti keresztapja szüleinek lesz évfordulója), és ma esett le, hogy Petinek pont aznap lesz a másfeledik évfordulója!

Kimike, tőlem jöhet, csak jóelőre szólj, mert nálam sose lehet tudni, hogy a férjem mit ötöl-hatol ki. Azt tudom, hogy okt. 20-21-22-én nem leszünk itthon, akkor megyünk Gárdonyba ugyanis. De előtte és utána (kivéve nov. 24.) ráérünk, inkább szombatonként.

Szép estét!

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


kimike: engem kihagytál....persze logikus, mert ritkán jövök:) :shock:

Egyébként én nem hiszem, hogy tudnék menni, mert nagyon sűrű mostanában az életünk...
Mindenesetre nektek jó talit!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Sziasztok lányok,

Kimike,
tali ötlet jól hangzik, de nekünk is csak okt. túlsó fele jó.
Most hétvégén Tokajba megyünk, aztán Guszti barátihoz Szatymazra, aztán Balatonról babakocsielhozás és egy barátnőmék meglátogatása Veszprémben, aztán van még egy szüretünk Egerben....
Most hétvégén is szüreteltünk, hát ne tudjátok meg...a múltkor adott gumikesztyűt az anyósom, de nem kellett (akkor saszlát meg irsai olivért szüreteltünk), na most viszont rajnai meg olaszrizling után úgy néz ki a kezem mintha tök mocskos lenne, pedig már két napja áztatom.

Ex,
ez az otthonszülésbe belehalt baba tényleg durva, de sajnos arról se feledkezzünk el, hogy a kórházban is halnak meg babák...csak annak nincs ekkora hírverése.
Sajnos Egerben most hallottam egy történetet: a pár tök régóta szeretett volna babát, végre öt év próbálkozás után összejött. Megszületett, megmutatták nekik, majd elvitték a babát és öt órával később csak bementek közölni, hogy bocs, meghalt a gyerek....egész Eger erről beszélt:( csak az ilyen esetek nem kerülnek be a médiába.

Szóval szerintem otthon vagy kórházban szülésnél mindkettőnél megvannak a veszélyek és nem lehet kijelenteni, hogy csak ez vagy csak az a megoldás a jó.
De remélem itt nem fog olyan szörnyű parázs vita kialakulni, mint a Porontyon.

Kmammy,
nagyon jók ismét a képek..a szilvaborosért külön köszi:)

meteor
 
 


Sziasztok!
Szóval egy novemberi szombat... Puhítgatom majd apánkat, mert én is nagyon szeretnék veletek találkozni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Hali!

Megjöttem és blogoltam is!

Most rohanok, majd még jövök!

Pussz!
Andy

Kép
oriandy
 
 



Kép
oriandy
 
 


Andy! Fú! Tök jó! Én is akarok! Általánosban és középiskolában is csak az 5 éves volt megrendezve... :-( Laci általános iskolai találkozójára mentünk volna, de érdeklődés hiányában elmaradt. Így most hétvégén megyünk egy nagyon jó barátnőmhöz, akit az nlc-n ismertem meg. Ebesre egyébként. Debrecen és Hajdúszoboszló között félúton.

Utána hétvégén falunap lesz Gádoroson. Aztán az öcsikém 8. szülinapja, de az lehet, hogy csak a 13-i hétvégén. Október utolsó vagy november első hétvégéjén Lackó szülinapi bulija, máskor szabad vagyok. Ja, és apánk október 15-től 26-ig Szentendrén lesz tanfolyamon. Szóval inkább november. (Ha egyáltalán összejön!)

Nagyon menni akarok találkozni veletek!!!!!!!!!!!!!! Lehet ez lesz/lenne a szülinapi ajándékom.

Ja, Andy! A képek között van egy nő, aki a fotóalbumot nézegeti. Annyira ismerős, ő nem Andy véletlen?

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gab!
Nem tudom, kire gondolsz, de itt most csak én voltam egyedül Andy, én meg csak az utolsó képeken vagyok rajta!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Andi: neked lassan kiderül, hogy mi okozta az étvágytalanságot...:) :lol: :lol:

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Sziasztok lányok!

Andy, super lehetett a tali, tök jó fej vagy, hogy megszervezted.

Meteor!Fúú, de jó sűrű a programotok, ez igen, hát unatkozni nem fogtok az tuti. Örülhetsz ha a nagytakaritást, mosást be tudod szúrni valahová. Tök jó ez a mozgalmas élet!

Én ma kimostam még 3 adagot, mert ma végre a teraszon beszárad, a lakásban 3 napja szárad egy adag cucc. ááá.

Csajok én kivagyok ettől a sok mosástól. 4-5 levetett kollekció naponta. Apának, Blankának, nekem,Beninek meg van, hogy 2-3 is .Mire a végére érek és épp bepakolok mindent a szekrényekbe már megint tele a szennyeskosár. :shock:

Próbálta valaki a amway-es mosoport? Most azt akarom kipróbálni, mert az ariel túl drága, más meg nem szedi ki nekem a foltokat, állitólag az amway- mosópora nagyon jó és kevés kell belőle. Most 1 hét alatt elhazsnáltam egy 1,5 literes bonux colort, de foltos maradt Beni meg blani cucca. a lidl-s, tescos olcsó sem szedi ki.


Kimike! Tök jó ötlet a tali, bár mivel sokan vagyunk vidékiek, jó kis szervezést igényel. Nekünk is jó az október vége. Viszont akkor már kaki idő lesz, hol gondoltad?Azt hallotam az állatkerti játszóház nagyon jó, nem tudom az mekkora, mennyibe kerül a belépő mennyi időres tb.Ha lenne köztünk óvónő, egy oviban lehetne. Én mindig azon gondolkodtam milyen kihasználatlanok hétvégén az ovik. A miénkbe hétvégenként-a kertjébe-mindig bemásztak a tinik és zúztak. Hát akkor már inkább egy dadussal akit fizetnének, babazsúrokat lehetne hétvégén rendezni nem?A hely és az eszközök adottak. Nem is értem miért nem csinált még senki sehol.Valószinűleg,mert önkormányzati és külön engedély kellene?

Képzeljétek Beni hétvégén 4-5 lépést tett kapaszkodva a kezembe, aztán blanka nadrágját fogta és úgy ment, sőt itthon agurulós székkel is megy. Eddig csak kapaszkodva óvatosan oldalt próbálkozott, most meg már előre is. Dee, egyáltalán nem áll kapaszkodás nélkül. Azt hiszem itt irta valaki, hogy onnantól, hogy már megáll kapaszkodás nélkül,még egy csomó idő mire elindul. hát ürülök ha 15 hósan elindul Beni. De sebaj, legalább némi előrelépést tapasztalok. jövő héten megyünk dévényre.


ÁÁÁÁÁ, a másik, csajok Beni harap! Jól értitek:HARAP. :? a térdemet harapta délelőtt és hatalmasakat röhögött hozzá. Feljajjdultam, mondtam,hogy nem szabad, erre még jobban röhögött.
Neeem akarooom, az enyém is harap!(úgy kellett, úgy kellett,káposztába hús kellettt...-mi?)

Na, szóval most magamba vagyok roskadva. Agyalok mi lehetne a megoldás: legközelebb kipróbálom, hogy nem veszek róla tudomást, és gyorsan valami jó kis játékba fogunk. Úgy tűnik a jajjgatás, a "nem szabad "csak még inkább harapásra buzditja, olyan tisztára mintha azt hinné játszunk. Na majd beszámolok. Remélem azért most jó pár napig nem harap majd. Bele sem merek gondolni, mi lenne ha mindennapos lenne. Reménykedem, hogy nem szokik rá. Ma pont olyan szituban történt, amire ráfoghatom, hogy unatkozott. Majd figyelem mikor mire reagál igy, mit akarhat vele elérni, kifejezni.

Kmammy!mikor jöttök haza? Tök jó fej a férjed, hogy elmenne GYED-re. ezek szerint mindenben helyettesiteni tud(szoptatást kivéve).Tök jó.Köszi a képeket, Kevin nagyon édes. Te halat adsz már neki?

Kimike!Nagyon jók a gondozünénik. Blankának szinte az egész eddigi közösségi bezsokásait meghatározták az első bölcsis nénik. Akkor sirás nélkül beszokott, 4. nap már ott aludt( 2 éves 3 hós volt), igy a másik bölcsibe is azonnal beszokott(3 éves volt), semmi gond nem volt az oviban sem(4 éves kiscsoportos), és úgy tűnik most a suli is simán megy(7 év majdnem). Szerintem meghatározó az első elszakadás anyától, és ebben a gondozóniniknek óriási szerepük van. Super, hogy igy alakult.
:wink:

Gab! gyógyultok?Ovijárat ment ma?

Annyira jóó idő van, egy utolsó nyári illat még idén. Még andalogni is lehetne este romanikázni. (hahó ébresztő!:-fürcsi, szopi alvás- úgysem tudsz elmenni, ne álmodozz)
NA, de azért egy jó kis játszó belefér!
Szép délutánt nektek is!!!!
Andi (az erikás-mi is volt a másik?)

benianya
ákosbenianya
 
 


vacakol a shift, igy néha kis betű a nagybetű,sorry.

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya! Köszi, még kicsit taknyosak, de muszáj volt menni, mert ma almát szedni mentek az ovisok. Aztán majd óvónéni megmondja, mennyire látja betegnek Lackót, hogy vihetem-e holnap is.

Olcsó(bb) kategóriájú mosóporok között a Tomi kristály a legjobb! A hugom is mindig az Ariellre esküdött, de drágállotta, aztán kipróbálta ezt, és bevált. Jó, a nagyon beszáradt foltokat én is dm-es folttisztító szappannal vakarászom, de egyébként jó a Tomi! (Jobb mint a dosia meg a bonux! Legalábbis nekem!)

Kimike! Benianyát is kifelejtetted! Pedig nekik is kéne ám jönni talira! Gondolom, Bp-ben gondolkodtok, ugye? Mert hát nemcsak mi vagyunk itt a Dunán (sőt! Tiszán) innen, hanem vannak dunántúli anyukáink is. Így értem, hogy inkább Bp, mert mondjuk Szombathelyről Szegedre jönni elég húzós...

De a dátumok is olyan zsúfoltak! Na mindegy, valamit egyeztettek, aztán majd próbálunk eljutni! (Nem rajtam fog múlni!)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Ja! Utólagosan köszi mindenkinek a hajas dícséreteket!

És gratulálunk Beninek a sétához!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szerintem nincs már sok idő, hogy elinduljon! Mesi is olyan volt, hogy július 5-én hajlandó volt állni egyedül, gyakorolt, nemsoká hozták a fisher price "járókeretet", azzal kotort ezerrel, 14-én volt 14 hós, 22-én kezdett néhány önálló lépéssel, max. 5 lépés volt a napi adag, 29-én meg úgy elindult, hogy göcsörtös, füves terepen ment vagy 50 m-t egyhuzamban. Azóta csak tévedésből mászik néhány métert. Szóval jön az izgalom nálatok is lassan!

Erről jut eszembe! Juca? Merre vagytok?

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gab!
Nem válaszoltál!!!!!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Andy! A blogos képek közt csak egy nő van, aki fotóalbumot néz, az arca nem nagyon látszik, mert lefele néz, de egy volt osztálytársamra hasonlít. Szabó Andy volt, ő is mindig y-nal írta. Csak azért lenne fura, mert ő Cserkeszőlőn lakott, Békéscsabán volt osztálytársam a banki ügyintéző suliban...

Erre a kérdésre kellett válaszolnom?

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Aha! Köszi! :wink: :lol:

Amúgy akire gondolsz, ő Rita és erre felé lakik!

Pusz!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Gab! a próféta szóljon belőled, de valahogy itt legbelül úgy érzem nem fog ez a gyerek 15 hós kora előtt menni. No de sebaj, ráérünk, nekem csak az a lényeg ,hogy lássak, ha lassút is, de folyamatos fejlődést. Ez a kapaszkodva előre menet 4-5 lépés szerintem mérföldkő volt. És pesze azóta sem csinálta. Nem is erőltetem, még csak a kezét sem fogom meg.
Ha, akar úgy is belekapaszkodik valamibe, lásd a menő Blani gatyájába hátul és követi a kis muci.

De végül is 1,5 év a határ, addig meg má' csak elindul, ha meg nem hát kisnyúl.

De nagyon biztatott minket a Dévényes, hogy jól halad, ha lassabban is és nincs nagy baj, meg a folyamatos fejlesztés sokat segit. 2éves korában már senki észre sem veszi majd rajta.Remélem jövő héten is biztat majd, bár a szünet alatt szintesemmit sem fejlődött, csak edzett mászásban.

Nekem iszonyú nagy könnyebbség a Dévény,sőt inkább megkönnyebbülés,hogy van.

Tényleg Juca, adott már időpontot a gyógytornász?Ja, figyelj, ne ijedj ám meg ha Kinga sirna. Olyan helyekre, idegvégződésekhez, inak alá nyúlhat(mert ez a kezelés lényege, nem tudom a vizsgálat során is ez lesz-e), ami kelletmetlen érzés lehet. Én először azt hittem fájdalmában sir Beni,és végigbőgtem az egészet, de elmagyarázta a csaj, hogy nem fáj, csak kellemetlen. Hát még most is összeszorult gyomorral nézem végig igaz, de a tudat, hogy nem fáj, valamennyire megnyugtat. Azt meg,hogy valójában mit éreznek szegények, sosem tudjuk meg.
A lényeg, hogy láthatóan használt.
Inkább sirjon heti 2x20 percet, és fejlődjön utána,mint béndzsa legyen. Mert ugye Beni még hivatalosan, papairon fogyatékos. Októberben lesz a felülvizsgálat, az marad-e papiron, vagy kikezeltük. :?

benianya
ákosbenianya
 
 


Én is írtam a blogomba.

Pusszanat, mindjárt ovijárat, holnap is benézek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek mi történt! Mi kertesházas övezetben lakunk, ahol nem mindegyik utca van lebetonozva, ezért csak a beton-beton kereszteződés jobbkezes. Na, ami itt 2 háznyira van tőlünk az egy ilyen, és az egyik utca ráadásul viszonylag forgalmas is, mert párhuzamos a főuttal. Itt nagyon gyakran van csattanás. Hát épp az elöbb ülök itt a szobában amikor egy jó nagy robajt hallok. Hát 2 autó ismét össszütközött. A vétlenebbik, egy kis Corsa, még ráadásul fel is kenődött a sarki villanyoszlopra, ami betonból van. Hátul meg ott ült egy 3 éves kisgyerek. Szegénynek betört a feje. Úgy rohantunk ki segteni, kötözni, mentőt hívni. Bár a gyerek ülésben volt, és a párom szerint (aki hamarabb ért oda) be is volt kötve, azért amikor én ránéztem arra az ülésre, meg kell valljam, nem sok bizodalmam volt hozzá. Lehet én nem értek hozzá, de ha egy rendes ülésbe be van rendesen kötve, aminek oldalt fejtámasza is van, akkor egy ilyen oldalütközésnél hogy verheti be annyira elöl a fejét, hogy az szét is nyíljon? Nem értem. Mindenestre újra megbizonyosodtam arról, hogy ha kell, akkor inkább nem eszem 3 hónapig, de rendes ülést veszek a gyereknek. A miénkben Márk szinte megmozdulni se bír, úgy körül van ölelve. Nekem ez az egyik nagy mumusom, amikor a felelőtlen szülő nem köti be a gyereket a kocsiban. De erről már sokat meséltem itt is. Most még itt remegünk a párommal. Ja és a balról jövő ráadásul részeg volt.

Andi

amandi
 
 


Pont most mondtam férjemnek, hogy vennünk kéne egy normális ülést, mert a mienk egy kölcsön darab, és folyton csúszkál egyrészt az ülő-fekvő pozíció, másrészt a szíj.

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Sziasztok,

bocsi, most nincs időm csak az biztonsági üléshez szólok hozzá.
Tudom ajánlani a Kiddy Infinity Pro-t. Itt nem öv fogja a babát, hanem egy puffszerű vmi. Teljesen leszorítja.
Amikor nekünk is csak csere biztonsági ülésünk volt, mi is azon voltunk kiakadva, hogy igazából nem is fogja az öv a babát. Hát még ha vmi baleset történik...

Ez nem reklám akart lenni. Nekünk ilyen van, csak azoknak ajánlanám, akik még nem vettek ülést, biztos a többi is szuper.

http://www.fotexnet.hu/sid000016/page/i ... _autosules

Eni

Eni
marcy
 
 


Csajok, én csak felvetettem a talit, mert olyan jó lenne azokkal is személyesen beszélgetni, akikkel idáig még nem volt lehetőség. Tehát semmi sincs elvetve, minden megoldás jöhet. Akinek van jó ötlete a helyszínt illetően ne tartsa magába!
Bocs, akit kihagytam, hülyeség is volt ez a felsorolás, mert mindenkivel szívesen taliznék. Mégegyszer ne hari!

Gabella, olyan aranyos vagy! Ez lenne a szülinapi ajándékot? Legszívesebben megölelnélek, annyira meghatódtam ezen. :)

Amandi, szörnyű lehetett ez a baleset. Igazad van, én se kockáztatnám a gyerekem életét, testi épségét, az tutifix.

Marcy, jól néz ki ez az ülés. És elég jól megfogja a babát? Mert így képről ez nem nagyon jön át.

Benianya, ez az óvodai tali jó ötlet. Bár nem hiszem, hogy megengedik, mert akkor valakinek ott kell lennie, amíg mi bulizunk. :D És azt kétlem, hogy ezt a gondozók, óvónénik stb. bevállalnák. Mondjuk egy általános iskola tornaterme is jó lenne, de ott is ugyanez a felállás. Vinnénk sütiket, kajcsit stb. Jó lenne... :roll:
Más ötlet?
Vendég
 


Gabella, ha a férjed itt lesz Szentendrén ti nem tudtok vele feljönni? Szentendre tőlünk 10 perc kocsival.
Vendég
 


Kimi: mellékelek egy képet :) , szerintem elég biztonságos :wink: !

Kép

Eni

Eni
marcy
 
 


Próba!

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok Lányok!

Most éppen harmadjára próbálkozom...
Írtam legalább egy egész oldalt rólunk, mivel csatlakozni szeretnék hozzátok.

Most megpróbálom, hogy ez sikerül-e, aztán majd újra elkezdek írni magunkról.

Kislányom Noémi 2006. július 30-án született Cegléden. Most 14 hónapos, sajnos tehéntejfehérje allergiás. Ez három hónapos korában derült ki.
Viszont 11 kg, úgyhogy nem vagyunk elkeseredve, a tehéntejet különféle növényi tejekkel pótoljuk.

Láttam is más kisbabát is (azt hiszem a Vince baba), aki allergiás, jó lenne tapasztalatokat is cserélni.

Van egy 6 éves nagyfiam is, Zoránnak hívják. Ő nagycsoportos.
Imádják egymást a Noémivel, a legnagyobb örömöm, hogy együtt játszanak, pusziszkodnak, nem féltékenyek egymásra, stb. pedig azért 5 év korkülönbség van köztük. Vannak azért veszekedések is, de ez a Noémi szokása, szerintem próbálgatja az akaratát. És meglepően mindig ő győz. Mármint a Zorán felett.

Szóval ha csatlakozhatnék, akkor válaszoljatok légyszi.
Várom.

Pusza: Erika

Próbáltam képeket csatolni, de nem sikerül. :oops: Rákattintok a meléklet feltöltésére, fel is tölti, utána kiírja, hogy hiba történt. Tudtok segíteni?

Erika

Kép
viera
 
 



Erika

Kép
viera
 
 


Jaj, bocsi Lányok!

Tényleg nem jön össze amit szeretnék.
Most pl. a viera nevemhez szerettem volna kis képet feltenni, ami Nektek is van, de hát... :roll:

Aki tud segítsen légyszi. De úgy, hogy pontról pontra. Tehát: bekapcsolom a laptopot, rámegyek a babanetre, stb. :lol:

Köszike: Erika
Szóljatok, ha kicsit sok vagyok, de nekem ez nagyon új, pedig szeretnék beilleszkedni.

Erika

Kép
viera
 
 


Hali.

Ma rohangálós napom, napunk volt...alig voltunk itthon, kivéve este hat után.
Voltam egy kínai boltban, kicseréltettem a három hónapja vett cipőmet, ami teljesen használhatatlanná vált...igaz, hogy először nem akarták, de miután a vásárlók könyvét kértem, rögtön meggondolták magukat.

Jelentem, tegnap óta Peti hatfogú! Hiába, megtartotta a jó szokását, hogy párosával növeszti a fogait. :D

Meteor, Szatymaz? Az tőlünk nincs is olyan messze! Mondjuk ennek ellenére ápr. óta megyünk oda, az unokatesómék oda költöztek ki. :o
Igen, persze, tudom, hogy a kórházban is halnak meg babák, de szerintem itt azon van a hangsúly, hogyha kell a segítség, akkor még a nagyon közeli is távol van. És azért már vannak törekvések az otthon közelségét utánzó szülőszobák kialakítására, de hát ez sem megy gyorsan...sajnos.

Gabella, puhításhoz hajrá! Én is úgy szeretnék találkozni a többiekkel...
Hm, Ebes, jaj de sokszor hallottam, egy fősulis szobatársnőm ott dolgozott a nyáron, azt hiszem, valami műanyag tárgyakat gyártó cégnél.

Bénianyu, hát alapvetően én is sokat mosok. Én nem válogatok, mert nálunk ha olyan a folt, még az Ariel se szedi ki! Nálunk most épp Dosia van, de pl. a Bip mosópor, ha leáztattam a cuccokat, még a sütőtök foltját is kiszedte Peti ruháiból. Pedig nem a legdrágább kategória...de hát ugye kinek mi a szimpi. A sötét ruhákra 100 Ft-osban vásárolt gélt használok, na meg teszek hozzá Vanish-t, ha épp van itthon, azt kész.
(Nekem a Persil meg a Bonux nem vált be, és a Tomi meg drága lett, legalábbis számomra.)
Ez az ovis ötlet nem rossz, csak tudod, ember is kell hozzá...szerintem az engedélyeken túl ez sokkal nehezebb lenne.
Járáshoz gratula. Harapást passzolom, Peti is élvezi, persze ha rászólok, hogy ne csinálja, mert fáj, és visszaharapok, abbahagyja.

Amandi, én nem akarok vészmadár lenni, de sajna a legdrágább gyerekülések sem védenek 100%-osan. A miénk sem hiperszuper, viszont arra nagyon is jó, hogy biztonságban legyen, és ne a hátsó ülésen járjon-keljen. Ha meg valami történik, még az, ami van, az is többet jelent annál, ami nincs. (Na ezt jól körülírtam.) Én meg már csak azért sem fogok 45-60 ezer forintot kiadni egy gyerekülésért...egyszerűen nem telik, max. akkor, ha egy egész évig nem eszek. Ez van.
A miénk most egy használt darab, 9-36 kg-ig jó, Peti nagyon szereti. Igaz, nincs teljesen hátraszorítva, de nem is akarom, mert az sem biztonságos...így tud "nyújtózni", szereti, jól elvan benne.

Viera, most egyébként is nyűgös a bnet, de ha holnap lesz egy szusszanásnyi időm, szívesen segítek. Msn-ed, Skype-od van, ott talán egyszerűbb lenne. Jöhet priviben is.
És természetesen üdv közöttünk.

További szép estét.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Köszi Ági!

Msn, skype van, de inkább a skype-ot használom. Ott zoranzoran111 néven vagyok fent.

Hát Ti a 6 db fogacskával dicsekedhettek, Nonónak csak három van. 10 hósan jött ki az első, aztán 11 hósan a második, egy évesen a harmadik és most leállt minden. Úgyhogy hiába múlt egy éves, szinte csak pürésített ételt tudok neki adni. Persze próbálkozunk úgy is, hogy csak villával összetörve. Mikor milyen kedve van, néha úgy is megeszi.

Látom, hogy az autósülésekről beszélgettek. Nekünk a Römer King jött be. Noémi még a Zorántól örökölte. Szuper, kényelmes és biztonságos.

Puszi: Erika

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Szia Viera!
Üdv köztünk!
Én is szívesen segítek neked! Skype: oriandy néven vagyok!

Marcy!
Ez az ülés csúcs, de szerintem Dani ebben méginkább hisztizne! Még ez az öves "lefogás" sem tetszik neki, nemhogy ez, ahol teljesen le van szorítva.... Sajna nekünk egyik sem vált be emiatt(mármint az örökmozgó gyerekem miatt!)! Ő leginkább csak úgy lenne szabadon az autóban. Persze ez a mai világban már lehetetlen. Hogy miért írtam így? Mert annó az én koromban nem volttak ilyen hiper szuper ülések és imádtunk utazni is, de ennyi barom sem rohangált az utakon (nem volt ennyi és ilyen gyors autó) így baleset is kevesebb volt!

Szeretnék majd feltenni nektek egy kis meglepit, de még dolgozok vele! Lehet, hogy páratoknak nem lesz olyan nagy meglepi, de ha nekem egyszer sikerül elkészíteni, akkor saját magamnak az lesz, tuti.... :wink: :lol:


Andy

Kép
oriandy
 
 


Kép

Kép
oriandy
 
 


Na szóval.....
Nem lett a legtutibb, de remélem jól kivehető mindenkinek a neve és a dátumok
ha nekem megírjátok, kinek melyik hétvég jó vagy sem, én beírom és meglátjuk melyik nap ér rá a legtöbb ember, aztán már csak a helyszínt kell kitalálni (főleg rosszidő esetén)! De ezt ugye bízhatom a Pestiekre??? :wink:

Andy

Kép
oriandy
 
 


Oriandy, elírtad a nevem!!!!! :D
Egyelőre nekünk a középső négy időpont jó, a szélső kettő utazás ill. aranylagzi miatt nem.

Viera, OK, du, ha itthon leszek, rádkeresek, és meglátjuk mi sül ki a dologból. Persze, ha te is rá fogsz akkor érni. :)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok ismét!

Mesit vittem ma vissza dokihoz, szépen javul, már csak icicpicit piros a torka, csak az ipekakuána kell neki, c-vitamin, orrcsepp, és kész. Aztán elszaladtunk fodrászhoz, ekkora nőnek már adni kell magára! :-) Kb. úgy lett levágva a haja, mint Beninek, csak kicsit egyenesítve lett hátul, elöl meg frufru. Fotó nincs, mert elaludt hazafele a biciklin, így csak beraktam a helyére. 5-kor kelt reggel, azért alszik.

Kimike! Hát, tudod, olyan magányos itt az élet, hogy tényleg igazi ajándék lenne olyanokkal találkozni, akik ilyen jófej csajszik! Szentendre meg azért nem működik, mert apánk honvédségi tanfolyamra megy, honvédségi kocsival, honvédségi szállásra, és ott lesz egész héten, Lackót meg oviba is kéne vinni. De ha bejárós lesz valamelyik napon, azért rákérdezek, hogy nem mehetne-e saját kocsival, és akkor Meskével betársulnánk. De ez max. 5 %-os esély.

Autósülés. Hát, meg kell mondjam, nekünk is olcsó kategóriás van, és használt is, viszont jó szorosra van állítva a csatja, abból Mese nem tud kimászni, tehát kiesni se. Viszont Lackónak csak ülésmagasítója van, így a rendes övvel van már bekötve, mint mi is, és ügyesen végigüli az utat. Ez egy kicsit azért ijesztő, mert ő is koppanna azért, tuti. Jaj! Váltsunk témát.

Na de hogy mire, azt nem tudom. Most megyek, mosogatok, főzök, hajtogatok, teregetek, takarítok, vagy ami belefér, amíg Mese szunyál!

Pusz mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Tandika és Kíra???

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Ex!
Bocsi! Javítom!!!!!

Kép
oriandy
 
 


Írtam apánknak msn, hogy tali szerveződik, de szerintem nagyon rágja a témát, mert nem válaszol! :wink: Drukkoljatok! 8)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Ok Gab!
Mennek a drukkok!!

Kép
oriandy
 
 


Kép

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Hazajöttünk.
Jó volt a szüleinknél, csak Vencel sajnos végig beteg volt, iszonyúan el volt dugulva az orra, az éjszakáinkról nem is beszélek, nem tudott aludni szegénykém. Az első napokban tüsszögött és lógott a takony (bocs) az orrából, meg a szeme is könnyezett. Vasárnap kezdődött, csütörtökön mentünk anyósomékhoz Tiszaújvárosba, ott elvittem dokihoz és szerinte tejallergia, szüneteltessem a tejtermékeket...az ő lányának elhúzódó náthája volt és úgy derült ki, 4 éves koráig volt allergiás. Kapott kalciumot és Fenistil cseppet, meg nem kapott túró rudit és azóta jobban van, bár még van egy kis dugulásunk. A terhelés után kezdődött az orrdugulás, folyás, ott azt mondták vírus, rá egy hétre a háziorvosunk a fogára fogta, rá egy hétre anyukáméknál meg már nagyon betegnek tűnt. A torka nem piros, pedig köhécsel, tüdeje tiszta. Szóval így nézünk ki. :( a héten viszem vissza a kórházba, kíváncsi vagyok mit mondanak.

Átrendeztük a lakáskánkat, mostmár mindhárman egy szobában alszunk. Eddig apa külön aludt. Mivel én nem tudtam hozzá költözni, így ő költözött be hozzánk. És Vencel ennek örömére csak 1x ébredt, vagy mert már nagyon kipurcanhatott a nemalvások miatt. :)
Megpróbálok visszaolvasni kicsit!

Mári

Kép
mári
 
 


"Mikor feltámad a szél;
Gyülekeznek a felhők;
És hullani kezd az eső...,
Állj fel bátran, ezer hittel.
Tudván, hogy a szél megszelídül;
A felhők eloszlanak;
És az eső megadja magát a Napnak."[/quote]

Erika

Kép
viera
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?