Sziasztok!
Jól eltűntem, de olvastam ám! És mindig lett volna hozzáfűznivalóm, volt, hogy el is kezdtem,de félbe kellett szakítanom és elszállt...
Először is:
I., szívből gratulálok én is a kicsi fiadhoz! (Öcsémet is Leventének hívják! )
Dincuska, Kitta, örülök, hogy viszonylag gyakran tudtok jönni, és jó olvasni a híreket rólatok is! És annyi sok szép babaképet felraktatok, öröm volt nézni!
Szilvy, tényleg olyan a lányod, mintha a húgod lenne...
És nagyon szép kiscsajaid vannak, nagyobbiknak jól áll a melír!
Jesszus, azonnal elrohantam Ármin lábát nézni, hogy nem fordul-e befelé, de természetesen nem láttam rajta semmit, mint ahogy pici lányodén se látok...
Mi adataink tábliba:
1 hósan Ármin 4520 gr és 55 cm
2 hósan: 6090 gr és 59 cm
4 hósan: 7960 gr és 65 cm
(A többi adat sajna a dokinénink szabija és tanácsadási szünet miatt kimaradt, én meg olyannyira mérlegellenes vagyok, hogy nem is mértem...)
Most gyógyultak/nak ki gyerkőceim egy tandem összeszedett mandulagyulladásból, Hanna hamar átvészelte, Ármin még mindig nem OK teljesen.
Kilók: én 22 kilót híztam a terhességem alatt, ebből szülés után lement 12, majd a nyári nagy melegben 2 hét alatt további 6 (így maradt 52, de 48-ról indultam.) Aztán, mikor már nem volt olyan meleg, visszamászott 2... És majd jön a többi is, mer jön a tél, meg imádom a csokit. De egyelőre nem érdekel túlságosan...
Otthonszülés... háááát... Én a magam részéről nem ellenzem. Én is szívesebben szülnék otthon - de csak és kizárólag abban az esetben, ha a szomszédban készen állna egy komplett orvos-team, valamint egy szuperul felszerelt császárműtő.
(Bár egy 4,5 kilós babát, mint ez a szegény picike volt, nem biztos, hogy otthon kellett volna világra hozni, eleve sem, és nem csak így utólag gondolkodni rajta és szánnibánni.) Nem tudom, már melyikőtök írta, de egyetértek vele: ezt az ügyet túlságosan felfújja a sajtó, jóideig még témát szolgáltat nekik az eset; amikor kórházban hal meg kisbaba, és a szülők nem perelnek, mert túlságosan fáj, azon senki sem botránkozik ennyire meg.
Ma reggel pl azt szajkózták, hogy Geréb Ágnesnek 3 ilyen esete volt (18 éves otthonszülős pályafutása alatt; azt nem mondták persze, hogy 3300 esete volt összesen, tehát egy ezrelékes a halandóság). Én - és csak én - a környezetemben az elmúlt 4 évből 2 teljesen egészséges újszülöttről tudok, aki műhiba miatt, kórházban halt bele a születésébe. Na, ez az, amiről senki nem beszél most.
Na, bocs, hogy ilyen szomorú témát fejtegetek, de muszáj volt hozzászólnom.
Ígérem ,gyakrabban fogok majd jönni! (vagy ez inkáébb fenyegetés, mint ígéret?
)
Dobok még egy tegnapi képet a srácaimról.