Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nagyon eltűntem!
Nem akarok szabadkozni, de az utóbbi időben nagyon elfoglalt voltam! 1 hónapos volt a Jázmin amikor vissza kellett vinnem neurológiára és akkor a doktornő azt mondta, hogy azonnal vigyem tovább a kislányt, mert befelé forduló a lábfeje és ha nem kezelik azonnal, akkor nem fog tudni lábra állni. Innentől kezdve elkezdődött a kálváriánk egyik orvostól mentünk a másikig/ gyerekorvos, ortopédus, gyógytornász/. A végeredmény az lett, hogy mindenki szerint teljesen rendben van a lába csak egy kis otthoni tornáztatásra van szükség na meg persze időnként mennünk kell ortopédiára kontrollra. Az érdekesség, hogy mindegyik orvos küldött a másikhoz, persze mindenki maszek rendelőbe és a végén már olyan érzésem volt, mintha le akarnának venni. Lehet, hogy rosszul érzem, de a végére nagyon besokkaltam.
Jaj lányok annyira kész vagyok dec.3-től mennem kell vissza dolgoznom, nem sok választásom van,mert ha nem megyek, akkor felmondanak és sajnos meg is tehetik, mert csoportos felmondás esetén nem védi a kismamákat a törvény. Hát ez van velem dióhéjban.
Egyébként minden rendben van velünk, szépen fejlődik, egy gyönyörűség, azért egészen más ennyi évesen gyereket szülni vagy csak nekem nőtt be még csak most a fejem lágya....
Adrinak elkezdődött a suli, sok órájuk van egy nap, három idegen nyelvet tanulnak, meg hát plusszba is nyelvtanárhoz, úgyhogy nem unatkozik egyáltalán.
Férj meg mostanában annyit melózik, hogy alig látom.

A képeket vissza néztem és nagyon szépek ezek a 2007-es nyári babák!!!!!!
Talira sajnos nem tudok elmenni, mivel Zoli lépten nyomon dolgozik, ő nem tud velem eljönni, egyedül meg most még nem merek elindulni meg kicsi Jázmin még egy ekkora úthoz, de legközelebb már nagyok leszünk és megyünk. Képeket készítsetek sokat, hogy legalább így lássalak benneteket!!!!!!!! Azért jó nektek, hogy ennyien Pesten laktok, sőt talán csak én vagyok aki vidéken lakik, nem is figyeltem még a táblázatban.

Látom Timi új táblázatot készített, egyenlőre 1 hónapos adataink vannak 57cm, 5050gr.

Adós vagyok még még pár képpel!!!!

Remélem most már tudok gyakrabban jönni, azért érdekes, mert hiányoztatok ám nekem.
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Szilvi igazad van, végül is kétélű a dolog és már soha sem tudhatjuk,hogy mi lett volna ha.....de azért akkor is szörnyű.

Szylvi én sem voltam már rég...mi volt a baj Jázmin lábával?Nálunk sem kerek minden lábügyileg, mennünk kell fejl.neurológiára mert nagyon gyengus kezdetektől a járóreflex....Írd meg, nálatok mi van,jó?

Kép
Kép
petra78
 
 


Szylvi, annyira szépek vagytoK!!! NEm is tudom, mtről beszélsz, hogy ennyi évesen gyereket szülni, nem nézel ki sokkal többnek a lányodnál!! (ugye, te vagy az első képen???) TEgyél fel légyszi egy képet Jázmin lábáról, hogy megnézhessem kondukorszemmel!

Bizti, hogy nincs kibúvó a munka elől? Kire bíznád Jázmint?

Én már lábadozok, a tegnap volt szörnyű, aztán este Lilla is elkezdett szörcsögni... :x Valszleg Dorka úszásakor rá nagyon figyeltem, hogy biztosan száraz legyen a haja, magamra meg nem figyeltem.
Lillának cseppentettem anyatejcsit az orrába, remélem, elég lesz.

Kép
Kép
szilvih
 
 

 
 

Szylvi: örülök, hogy jelentkeztél :lol: . Sajnálom, hogy ennyi macerán mentetek végig Jázmin lábikójával, de szerencsére rendben van :lol: Elég borzasztó, hogy kihasználják az orvosok, hogy a gyerekekért minden pénzt kifizetnek a szülők, és magánrendelésekre küldözgetik az embert :shock:
Szomorú, hogy vissza kell menned dolgozni, ráadásul ilyen hamar :evil: . tényleg, nem lehet valahogy megoldani, hogy mégis otthon maradhassál vele?

Petra: nálatok mi a gond Eszti lábával?

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok,

Csilla,igen én írtam neked, de akkor nem reagáltál nekem rá vissza semmit! :( Én meg megsértődtem ( :lol: :P )és nem akartam erőszakoskodni, és rádkérdezni, hogy miért nem írsz rá választ! :lol: De természetesen megkérdezem a barátnőmet, hogy van-e egy telszám, pap névvel :wink: Ahogy meglesz az infó küldöm!

Szilvih,ne haragúdj, de nem értek veled egyet!Én is felháborodtam ami történt, és rosszul vagyok egyszerűen ettől a sok felelőtlen anyától aki így meri világra hozni a gyerekét!A GÁ-tól meg egyenesen HÁNYOK!!!!!Nekem nem is lenne hozzá bizalmam szerintem úgy néz ki mint egy mosónő!De ez más lapra tartozik.Én teljes mértékig osztom amit Petra írt!Mindíg történhet valami, és azért csak megnyugtatóbb, hogy ott van minden kéznél!Mellesleg meg szerintem igenis meg lehetett volna menteni a babát, mivel ott a műtő egy ajtónyira, áttolják, és kb. 2' alatt kiemelik.De itt ezek ki tudja mennyi ideig vártak, persze, ha nagyon sok idő telik el ugyebár.......akkor már az Isten se tudna segíteni egy ilyen kis picin!

Szylvi,de jó, hogy jelentkeztél, és tök édesek vagytok a képeken :wink: Lábikó :( Kórházak, orvosok :cry: :twisted: No comment :!:
Munka, :? ááááááerre nem is írok semmit!Sajnálom, hogy vissza kell menned, azért jó lett volna, ha legalább egy éves koráig maradhattál volna vele otthon!Szemetek a munkáltatók is :!: :evil:
Talira, kár hogy nem tudtok jönni :( de abszolút megértem!

Petra,én sem emléxem, mi van Esztivel, hogy mennetek kell?
Amúgy kedden megyünk mi is a neurológiára!Tudjátok mi a hanyatt fekvésből levő fej NEM emelés mistt!Remélem én is, hogy nem lesz gond, és mi is csak tornát kapunk!De majd megírom mi volt!
manóci
 
 


Sziasztok!

Azért kell dokihoz menni, mert eszternek nagyon gyenge a járóreflexe a kezdetektől.Azaz, amikor függőleges helyzetbe emelték akkor emelgetnie kellett volna a lábikóját mintha járna....nnna,ez nagyon nem ment/megy neki pedig egyébként nagyon erős baba.
Kíváncsi vagyok mit mondanak! A héten lesznek meg úgyszintén a toxoplazma véreredményei is a gyerekeknek, abból majd talán bizton kiderülhet hogy Eszternél volt e gond, illetve hogy imike csecsemőmirigye ezért nagyobb-e kicsit....Majd beszámolok.

Szylvi azt nem is írtam, hogy nagyon szépek vagytok!

Kép
Kép
petra78
 
 


Azt még kérdezni akartam,hogy valakinél már elkezdett forgolódni a babó? vagy ennek mikor van itt az ideje?

Kép
Kép
petra78
 
 


Jó reggelt!


Szilvi,
de jó, hogy jelentkeztél! :) Szép család vagytok. :) Látom, Adrinál sem kispályás a suli.. én úgy rühellem, hogy ennyire lezterhelik a gyerekeket. :evil: Jázmint sajnálom, hogy vissza kell menned.. :( bölcsi lesz vagy nagyszülő? Hogy tudod megoldani végül?

Rólunk:
Nálam betelt a pohár édes kis Marcikámmal szemben. :twisted: :twisted: Újabban KÉTSZER kel fel éjszaka szopni, és ezt eddig nem csinálta. Ráadásul alig eszik vmit és már vissza is alszik, de ez nagyon szar nekem, mert dögfáradt vagyok ettől. Most úgy néz ki, hogy fél 8-8 körül eszik utoljára (azaz evett :() és utána menthetetlenül bealszik, csak az a baj, hogy nem nagyon lehetett felébeszteni 11 körül egy utolsó szopira, hanem magától ébredt a kis drága olyan 1-2 körül. A legrosszabbkor. :evil: aztán meg 4-5 között, úgyhogy ez most 3x megtörtént, és elég. Ráadásl nekem egyik gyerekem sem evet éjjel 2 hóskora óta, ezért is új ez, meg mondom Marci sem ébredt, hanem 5 körül kelt leghamarabb és aztán visszaauldt. Ezzel nem is lenne bajom, csak a hajnalit kéne kihagyni. Úgyhogy, ha nem ébred fel/ébreszthető fel 10-11 körül, akkor viszlát reggelig. Sem a kora, sem pedig a súlya (közel 8 kiló) nem indokolja az éjszakai szopizást, nehogymár 5 hónaposan rontsam el. :oops: ja, és engem nem érdekel a fogzás meg ilyenek, Gergő és Viki is fogzott, de nem ettek éjjel. Komolyan tiszta lökött vagyok, mert nappal most csak tántorgok olyan fáradt vagyok, úyhogy ennyi volt. Max kap vizet apától és slussz.

Na, ébred a lány is..
Vendég
 


Hát Dórianyu te tleg nagyon kipurc vagy most!Nemtom igazán,hogy miért lehet ez a változás,de Eszterkónál is fennáll :? . Ő is alig bír magával este, és fél8-8körül muszály már altatni, aztán hajnali fél 2 magasságában elkezd mocorogni ő is és az esetek felében szopi is van ilyenkor.Utána 6 kor kelés és most eszeveszett üvölés után szpaty....a kezemben....Ééééén már elrontottam azzal,h.mellettem alszik és a kiságy jóformán csak dekoráció minálunk :cry: .Az éjszakai szopit sztem azért is viselem jobban,mert csak odafordulok hozzá és rácupp/majd lecupp.

Majdnem 8 kiló :shock: ?széééééééép!


Lányok,újabb körkérdés.Ki mennyit fogyott (nem a szüléssel hanem) amióta otthon van....én híztam... :oops: ...basszus!

Kép
Kép
petra78
 
 


Sziasztok!

Emlékeztek még ránk? :oops:

Nagyon bocsánatot kérek, mert nagyjából olvaslak ám benneteket, de írni... hát nem marad időm...

Lehet ilyen rendetleneknek is hozzászólni??? :oops:

Petra a súlykérdésd miatt nem bírtam csöndben maradni, igen, én sem fogytam, sőt, egy kiló felszaladt, amin ugyan nincs mit csodálkozni, de nagyon rosszul esik :(. Most egyre erősödik bennem az elhatározás, hogy lépni kéne. Már csak azon gondolkodom, 90 napos legyen, Norbi (ami már egyszer -9 kilót jelentett) vagy Alexandra...:)

A gyerekorvosunk, még a legnagyobb gyerekemnél azt mondta, ne fogyjak, mert akkor a lebomló zsírokban elraktározott méreganyagok az anyatejbe kerülnek, és a babát mérgezik.
Logikusan hangzik, de ha nagyon lassan óvatosan fogok neki valami kúrának, vajon akkor is bajt okoz??
Olyan jó lenne legalább a két terhesség közti cuccaimba visszaférni! (Gyerekek előttiekről már nem is álmodozok... :? )

Szóval engem is érdekelne, kinek mi a véleménye!

És a mi Péterünk is elromlott... :) Csak ámultam rajta, olyan felnőttesen aludt már egész kicsi korától (1/2 9-től 5-ig, 6-ig!!!). Nekem ilyen gyerekem még nem volt! Na, de most néhány napja ő is kétszer-háromszor felébred éjszaka, én meg lusta vagyok altatgatni, egyszerűbb etetni. Remélem visszaváltozik mert nagyon élveztem az egyben átaludt éjszakákat, de ha így marad, és csak eszik és már alszik is, azzal is kiegyezek. (A nagyobbak parádéztak is éjjel, az nagyon durva.. :shock: :( )

Forgás: a lányaim három és fél hónaposan fordultak meg, Bernát négy hónapos kora után. Peti az oldalára már átfordult néha, de nagyon jól érzi magát a hátán fekve. :)

Most ennyi, remélem tényleg nem baj, hogy kéthavonta beledumálok!

Még csatolok egy Petikét

Kép

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Petra: mondta a diabetológusom is, hogy ezzel vigyázni kell, szoptatás alatt jobban elhagyják magukat a kismamák, és így jobban híznak :evil: . A lányommal én is híztam 10 kg-t. Mire 1 éves volt Livike, már annyi voltam, mint szüléskor :evil: Mire lement, jott a kistesó :lol: . Most egyelőre nem hízok, próbálok figyelni. Az első hónapban még fogytam (kb. 4 kilót), azóta stagnálok. De még így is le kéne adnom 4 kg-t, akkor lennék a terhesség előtti súlyomnál. (és akkor még nem beszéltem arról a 20 kg-ról, amit az első terhesség ELŐTT szedtem fel :evil: ) Szóval röviden, én így állok :roll:
Egyébként, meg nyugi, úgyis le fog menni, amint kicsit nyugisabb időszak jön (én legalábbis a stresszt édességevéssel vezetem le, ezért is hízok jobban).

Kép
Kép
timóca
 
 


Rita: örülök, hogy írtál :lol: . Így, hogy ritkán látjuk, milyen nagyon nőtt Peti :lol:

Forgás: Livike is forgott már ennyi idősen, Marcika még nem óhajt, max. az oldalára... De majd fog :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Timi, lehet, hogy a kép túl nagy, bocsánat! :lol:

Nekem azért még most is nagyon pcinek tűnik a tényleg nagy tesói mellett. De hamarosan megszületik az unokatesó:), mellette biztos óriásnak fog tűnni Peti.:)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Sziasztok!

Igazán nagyon jól esett az együttérzésetek, úgy meghatódtam, különben is olyan érzékeny vagyok az utóbbi időben. Olyanok vagyunk, mint egy nagy család.

Petra!
Mikor neurológusnál voltunk 1 hósan, Jázmin nem is tudott lábra állni sem, most már igen, amióta figyelünk a lábtartására és tornáztatjuk. Az ortopédus szerint mivel nagy súlyú baba volt, nem fért el normálisan az anyaméhbe és egy kényszertartást vett fel a lába és három hónapig is eltarthat amíg rendeződik a lábfeje. Úgy tűnik őt igazolja az állapotunk. Szerencsére. Sajnálom, hogy nálatok is problémák léptek fel, reméljük nagyobb a füstje, mint a lángja.

Szilvi!
Köszönöm a bókot, igen én vagyok a képen :oops: . A végén teszek fek képeket, kiváncsi vagyok a véleményedre. Szülés utánit azért rakom fel, hogy lásd, hogy milyen volt akkor a lábikónk. Küldtek minket a Dévény Anna módszerre is, de a gyógytornász nem tartotta indokoltnak, hogy járjunk hozzá.

Timi!
Már azt hittem, hogy nekem vannak kényszerképzeteim, hogy szinte mindenki a pénzre hajt. Az ember nem sajnálja odaadni, de mikor követelik attól borsódzik hátam.

Dóri!
Szerintem is rengeteg a lecke, még az a szerencsém, hogy Adri nagyon szorgalmas, nem kell noszogatnom, kikérdezni is csak ritkán kéri, hogy segítsek neki. Ti is szép család vagytok és szívből remélem azok is maradtok.
Jót nevettem az anyai szigorodon, mondjuk ők már elég tudatosak, tudják már, hogy mi jó nekik és hát próbálkoznak, mit sikerül megvalósítani., de szerintem is, ha eddig nem volt éhes éjszaka, akkor most sem az.

Munka: Végül is szerintem elég jól megtudjuk oldani, mert márciusig a férjem lesz vele, /aki már nagyon várja, hogy babázhassanak/, utánna meg anyukám lesz a bébicsősz, sajnos nekem nem túl jó vele a kapcsolatom, de el kell ismernem nagymamaként megállja a helyét. Adrival is nagyon jó, bensőséges a kapcsolatunk.
Mivel 6 hónapig csak anyatejet szeretnék neki adni, sajnos marad majd a fejés, de inkább, mint a tápszer vagy az idő előtti hozzátáplálás, főleg, hogy tejcsi van is bőven.

Kilók:2 kiló plusz van rajtam, de ez kell is, így a férjem szerint nem vagyok gebe. Szerencsés géneket örököltem, mert egyáltalán nem vagyok hízásra hajlamos.

Jázminnak tudatosan nem lett cumi adva a szájába és nem is hiányzott neki, viszont egy pár napja szopja az ujját, a védőnő szerint inkább adjak neki cumit, mint az ujjszopás. Utánna néztem a neten is ott inkább az ujjszopás mellett vannak, érvekkel alátámasztva. Érdekelne a ti véleményeteket, tapasztalatotok.

A hétvégén keresztelő lesz nálunk. Ti hogy álltok vele? Nem láttam még ilyen jellegű képeket! Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Szylvi, Rita, sziasztok! Tényleg rég voltatok... Mindkét babó gyönyörű, Adri is nagyon helyes :) Hamarosan előkerülhet a vadászpuska, az ólálkodó fiúk elriasztására :)

Jó, hogy írjátok ezt az éjszakai ébredést! Milán is eszik újabban. Nálunk fél 10-10 körül van elalvás és reggel 6-kor az első szopi. Most valamikor hajnalban ébred, mindig más időpontban. Igaz, a 6 órás reggeli kitolódott 9-re....
Én azt hallottam, hogy ilyen 3 hónapos kor körül fejlődési ugrás van a babáknál, ezért esznek gyakrabban, még éjjel is.

Úgy látom Milu a legfürgébb ami a forgást illeti, ő már másfél hete hasra tud fordulni. Azóta nem is nagyon marad a hátán, azonnal hasra fordul. Aztán hamar elfárad a nyaka, nem tudja sokáig tartani a fejét. Ilyenkor elkezd nyüszügni amíg vissza nem fordítjuk, ám hamarosan újra hasrafordul. És megint nyüszög :lol: :lol:

Rajtam amérleg szerint 3 kg maradt, de a tükör többet mutat. A combom :oops: :shock: :evil: olyan mint egy elefánté. Sajnos tornázni lusta vagyok, pedig ez csak tornával fog menni.

Szombaton voltunk esküvőn a babával. A polgári előtt amíg várakoztunk az előtérben, a hangzavartól nyűgsös lett, ki kellett mennem vele annyira sírt. Aztán amikor végre elkezdődött a szertartás, már a bevonulózene alatt elaludt :lol:
A vacsora alatt is tündéri volt, nézelődött, szunyókált (ami kész csoda volt olyan hangosan szólt a zene). Mindenki odavolt a hajszerkezetétől, azt kérdezgették, hogy reggelenként én zselézem -e fel :D
Jó volt kicsit kimozdulni, a régi barátokkal találkozni. Most feltöltődtem új energiával.

Csilla
Vendég
 


Kilók:
Nekem mindkét lányomnál egyből lement a felszedett kiló szülés után, sőt, Dorkánál -10 kg, de meg is lett az eredménye: elment hamar a tej :( Most van rajtam + 3 kg, de le nem adom, míg tudok szoptatni.

Otthonszülés: én sem mernék.

Forgás: 3-4 hós oorban van itt az ideje.
Brigi mároldalra rég fordul, de még nem fordult meg.

Kelés: nekem is kel még Brigi, pedig szép súlyban van. De fejéssel, WC-vel, ivással együtt 1/2 óra az egész, mert nem ébred rá teljesen. Én már régóta zombi vagyok, így emiatt nem bosszankodom.

Szylvi :)
1 hósan 5050g??? Akkor van tejed rendesen :lol:
Nagyon szép baba :lol:

Rita :)
Jó volt olvasni Rólatok, már hiányoltunk.
Nagyon szép a babó :lol:
Hogy bírod 4 gyerekkel?

Szilvi :)
Brigi is szörcsög, mert Domcsi meg van fázva, és hiába kértem, ne puszilgassa, ő csak nem fogadott szót :(
Szegény alig bírt enni éjjel.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Manóci, futottunk még egy kört az itteni templom ügyében (ez lenne a legkényelmesebb, itt van a szomszédban).
Sajnos elég merev az itteni plébános...
Ne sértődj meg, de csak mostanra született meg a döntés hogy másik templomot keresünk.
Igen, kérdezd meg a barátnődet az elérhetőség ügyében!!!!
Köszi!
Vendég
 


Szylvi :)
Drukkolok, hogy tényleg ne legyen semmi baj a lábával! Nem semmi kálváriátok volt vele, na meg gondolom, az idegeskedés sem volt mindegy, ami pénzben nem mérhető.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Szylvi: láb témához nem tudok hozzászólni, nem értek hozzá :oops: (nem is látok különbséget..)
Nálunk is most lesz a keresztelő hétvégén :lol: . Épp most mosom a keresztelős rucit :lol: igaz, még az itteni paptól kell kérni egy kikérőt (hogy engedi, hogy máshol kereszteljék meg), de nem hiszem, hogy abból probléma lesz :roll:

Kép
Kép
timóca
 
 


úristen!

sirtok???rajtam 10kg maradt és meg se moccan!!pedig lemehetne ám!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Timi!

Jó lenne ha nem lenne nagyon hideg vasárnap! Én hétvégén mostam ki a ruciját. Nem nagyon csajos a ruhánk, mert nem mertem neki vékonyat venni, kint sincs már annyira jó idő, nem hogy a templomba, de jövőre szerintem nehezebben viselné, mint még most.

Nelli!
Tényleg van tejcsim rendesen. Gyarapszunk is szépen. Azért úgy tűnik jól bírod az éjszakázást. Brigcsi napközben kevésbé nyűgös már? Örülök, hogy tudsz még mindig szoptatni, emlékszem mindig ezen izgultál. Ügyi vagy!!!!!!!!!!
Igazad van az embernek bármit megér, hogy egészséges legyen a gyermeke!

Móni!
Én sem szülnék otthon, de szerintem nagyon felfújják ezt az ügyet, Mikor a kórházban hal meg kisbaba meg sem említik, gondolj csak Emmáékra.
A talit én is sajnálom nagyon, de legközelebb már tényleg nagyobbak leszünk.
Ígérjétek meg, hogy fényképesztek!!!!!!!!!

Csilla!
A vadászpuska már csőre töltve!
:lol:
Én is olvstam, hogy 6 hetes és 3 hónapos korban van egy fejlődési kiugrásuk és ilyenkor többet esznek!
Nem csodálom ha elvoltak ájulva Milán hajától, nagyon tündér pofa, és már nagy fiúk módjára illően tud viselkedni. :wink: :lol:

Délután szülőire kell mennem! :x

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok!

:wink:

Ismét gyorsban.

2007.09.06-án, 19:26-kor 56 cm-mel és 3340 gr-mal megszületett Levente. Bár minden oké volt, már túl voltunk 5 nappal a kiírt időponthoz képest, és nem akartunk megmoccani, ezért császárral születtünk. Jól viseltük mindketten, a műtét utáni másnap már szinte "rodeóztam" a folyosókon. :) :) :)
A kissrác étvágya jó, tej van, úgyhogy ahogy mondani szokták: találkozott a kínálat és a kereslet. :D



Aktuális kérdések:

1. Milyen zöldséget és gyümölcsöt ehetek ÉN, ami nem puffasztja a kicsit? (Illetve igaz-e, ha megpucolom őket, akkor végülis mindent lehet???)

2. Meddig tart a gyermekágyi lochiás vérzés?


Előre is köszi a válaszokat! Előbb-utóbb ismételten jelentkezem, de valahogy nem érek rá mostanában. (Nem is értem miért... :o :D :D )

U.i.: emmamami! Csak egy sarokkal költözünk el, úgyhogy továbbra is lehet... :wink: :lol: :lol: :lol:
l
Eger
 
 


l: gratulálok a babához :lol: Beírtalak a táblázatba :lol:
(újabb Baross-os csaszis....)
1. ehhez majd a többiek hozzászólnak :wink: (én csak a k betűsökre, meg a puffasztó dolgokra figyelek, hogy kerüljem - illetve amit egyénileg kitapasztalsz. Nálunk pl. ha sok tejet iszom - fél liter felett - akkor attól is fáj Marcika hasa, illetve ha paradicsomos dolgot eszem :cry: )
2. egyre csökken a mennyisége, a végén már csak nagyon pici, de kell a 6 hét, hogy rendesen elmúljon (de ez is változhat egyénileg)

Kép
Kép
timóca
 
 


Szép estét,

I,
Isten hozta Leventét! :) k betűsöket kerüld, az a tuti. De a legtöbb baba hasfájós, sajnos attól függetlenül mit eszel s mit nem. :?
Nekem betartott mindig 6 hétig, sőőőt, volt hogy tovább. megint csak :?

Rita,
szia újra. :wink: Helyes a bébid. :) valban jöhetnél gyakrabban, de megvan a felmentésed. :wink: :lol:

Na, már bealudt a legkisebb manó itt a házban :) , szigorú ébresztés (vagy álometetés :idea: ) 10-11 körül, aztán alvás reggelig. :wink:

Kilók: most vagyok 60, 3. terhességem kezdetén voltam 55 asszem. Mindezt 72-ről vissza. Nem vagyok elégedetlen, de azért lenne mit faragni a csípőmön. :oops: :oops: :roll: :? :lol:

Érdekes: Marcika, amikor eszik időnkét tej jön ki az orrán, többynore a baloldalin. :shock: :shock: mert annyira falés spriccel ezerrel. ilyen még nem volt. Valakinél esetleg? :roll: Azért rákérdezek a dokinőtől ugye nem gáz ez..
Vendég
 


Köszönjük szépen a gratulációkat!

:wink:

Így utólag visszaolvasva, attól tartok, félreérthető voltam. Nem bonyolódnék bele a részletekbe, de a lényeg az, hogy a CTG eredmények nem voltak teljesen egyértelműek, és az utolsón volt rajta egy pont, ami pláne nem tetszett nekik. Ők észleltek összehúzódásokat, én nem, túl voltam már 5 nappal, és 2 nap múlva amúgy is megindították volna a szülést. Szóval, mindezeket összevéve döntöttek úgy, hogy császár lesz. Gyorsan csinálták, ügyesen, varrat szép lett, úgyhogy részemről nincs problema. (Mondjuk, azért kis hiányérzetem van a hagyományos úton történő szülés élménye miatt, de a(z) -esetleges- tizenegynehány órás vajúdást nem bánom, hogy kihagytam...) :roll:
l
Eger
 
 


l: nem kell mentegetőzni, tudom, hogy a Rigó nem császároz ok nélkül :lol: . (sajnos nálam is jó oka volt, nagyon elvékonyodott az előző hegem :evil: )

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!
Jól eltűntem, de olvastam ám! És mindig lett volna hozzáfűznivalóm, volt, hogy el is kezdtem,de félbe kellett szakítanom és elszállt...
Először is: I., szívből gratulálok én is a kicsi fiadhoz! (Öcsémet is Leventének hívják! ) :lol:
Dincuska, Kitta, örülök, hogy viszonylag gyakran tudtok jönni, és jó olvasni a híreket rólatok is! És annyi sok szép babaképet felraktatok, öröm volt nézni! Szilvy, tényleg olyan a lányod, mintha a húgod lenne... :) És nagyon szép kiscsajaid vannak, nagyobbiknak jól áll a melír! :wink: Jesszus, azonnal elrohantam Ármin lábát nézni, hogy nem fordul-e befelé, de természetesen nem láttam rajta semmit, mint ahogy pici lányodén se látok... :?
Mi adataink tábliba:
1 hósan Ármin 4520 gr és 55 cm
2 hósan: 6090 gr és 59 cm
4 hósan: 7960 gr és 65 cm
(A többi adat sajna a dokinénink szabija és tanácsadási szünet miatt kimaradt, én meg olyannyira mérlegellenes vagyok, hogy nem is mértem...) :oops:
Most gyógyultak/nak ki gyerkőceim egy tandem összeszedett mandulagyulladásból, Hanna hamar átvészelte, Ármin még mindig nem OK teljesen.
Kilók: én 22 kilót híztam a terhességem alatt, ebből szülés után lement 12, majd a nyári nagy melegben 2 hét alatt további 6 (így maradt 52, de 48-ról indultam.) Aztán, mikor már nem volt olyan meleg, visszamászott 2... És majd jön a többi is, mer jön a tél, meg imádom a csokit. De egyelőre nem érdekel túlságosan... :oops:
Otthonszülés... háááát... Én a magam részéről nem ellenzem. Én is szívesebben szülnék otthon - de csak és kizárólag abban az esetben, ha a szomszédban készen állna egy komplett orvos-team, valamint egy szuperul felszerelt császárműtő. :roll: (Bár egy 4,5 kilós babát, mint ez a szegény picike volt, nem biztos, hogy otthon kellett volna világra hozni, eleve sem, és nem csak így utólag gondolkodni rajta és szánnibánni.) Nem tudom, már melyikőtök írta, de egyetértek vele: ezt az ügyet túlságosan felfújja a sajtó, jóideig még témát szolgáltat nekik az eset; amikor kórházban hal meg kisbaba, és a szülők nem perelnek, mert túlságosan fáj, azon senki sem botránkozik ennyire meg.
Ma reggel pl azt szajkózták, hogy Geréb Ágnesnek 3 ilyen esete volt (18 éves otthonszülős pályafutása alatt; azt nem mondták persze, hogy 3300 esete volt összesen, tehát egy ezrelékes a halandóság). Én - és csak én - a környezetemben az elmúlt 4 évből 2 teljesen egészséges újszülöttről tudok, aki műhiba miatt, kórházban halt bele a születésébe. Na, ez az, amiről senki nem beszél most.
Na, bocs, hogy ilyen szomorú témát fejtegetek, de muszáj volt hozzászólnom.
Ígérem ,gyakrabban fogok majd jönni! (vagy ez inkáébb fenyegetés, mint ígéret? :lol: )
Dobok még egy tegnapi képet a srácaimról. Kép
Vendég
 


Sziasztok!

I!
Gratulálok a kisbabádhoz, és örülök, hogy ilyen gyorsan felépültél.
Nekem egy jó 5 hétig eltartott a vérzésem, de én természetes úton szültem és nagyon sok varratom is volt.

Dóri!
Jázminnak is folyik az orrából a tej egy nagyobb büfi után, utána meg jó sokat szokott tüsszögni, érdekes Adrival nekem sem volt ilyen gondom.
Gratulálok a súlyodhoz! Tornázol még? Nekem a csípőm inkább szélesebb lett, remélem azért fog még változni.

Emma!
Nagyon aranyosak a gyermekeid és a lányod milyen kis vörös hajú, nekem is eredeti vörös hajam van, kislánynak sokkal erősebb, élénkebb színe volt, most sötétebb árnyalatú lett. A lányaim viszont nem örökölték a színét, Adri csak a göndörségét, Jázmint még nem tudom.
Köszönjünk a dicséretet, annyit kaptam tőletek mostanában, hogy elbízom magam.
Néztem az iwiwen a képedet ahol a gyerekekkel vagy, te sem panaszkodhatsz, három gyermek után nagyon csinos maradtál. Hány cm vagy?

Képzeljétek új oszifőt kapott Adri, de még ilyen szenzációs jó pedegógussal nem találkoztam. Végre örömmel megyek majd szülőikre. Olyan kisugárzása van a csajnak, hogy még a nagy hangadó szülők is kussban voltak, és az egész szülői mindössze háromnegyed órát tartott.

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


I :)
Gratulálok a kisfiadhoz! Öcsémék kisfia is Levente :lol: ések, és szerintem kevesebbet is eszik, vagy többet termel a mellem? Mindenesetre többet tudok fejni, így bespájzolok az ínségesebb időkre :lol:

Tegnap iszonyatos estém volt. persze mindig akkor, mikor egyedül vagyok a 3 gyerekkel. Délelőtt szerelték a vízórát, és este mikor fürdettem volna, nem jött a melegvíz rendesen. Visszajött a szerelő. Azt mondta, hogy mikor lezárták a vizet, és utána visszanyitották, vízkő került a csapba. Mikor meg akarta csinálni, minden régi darab bekrepált. Mindenhol ömlött a víz. Azt sem tudtam, merre nyúljak. Segítsek a szerelőnek felmosni a dzsuvát, Brigit etesem meg, aki már ordított, a gyerekeket vegyem ki a kádból, ahol közben fürödtek, stb. Mire lefeküdtem félhulla voltam. Ma megcsinálták a csapot, de utána iszonyat takarítani való maradt.

Viszont Brigi babára egyetlen rossz szót nem mondhatok. Egy tündér. Még a tegnapi zajban is aludt.

Szegény taknyos. Így előkerült az orrszívó :(

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Szaisztok!

CSak bekukk- Lilla náthás és nyűgös, nem alszik többet 20 percnél egyvégtében az orra miatt... :x

I! Gratulálok!!! Én azért sajnálom a császárt, újabb rossz pont a Sote I-nek!!! (Ugye, Timi, rám gondoltál, hogy kommentezzek? :twisted: ) Erről sajnos csak annyit, hogy amíg a kórházi orvosok százával indítják a szüléseket, és küldenek császárra sokszor ok nélkül kismamákat, és amiknek sokszor nem szép vége van, addig szegény Geréb Ágit szívatják.. Az Rtl klub híradóban volt, hogy évente átlag 5 újszülött hal meg vállelakadásban a kórházakban is, hiába van ott a műtő, már a szülőcsatornűából nem lehet kiműteni a babát, nemhogy úgy, hogy a feje kint van... (Ez utóbbit én tettem hozzá). Hollandiában vagy Kanadában, nem tudom, minden otthonszülésnél ott áll a mentő a ház előtt, ha vmi gubanc lenne. Sztem a tbnek is olcsóbb lenne, mint a több százezres kórházi számla.
Egyébként én sem mernék otthon szülni, de nagyon megértem, akik akarnak, mert én is átéltem a háborított :) szülést, amikor csak egy lényegtelen porszem voltam a dokinak, ami éppen feltartja bokros teendői közepette.

Szylvi, bízd csak nyugodtan el magad! :twisted: TÖk jó az új oszifő, tényleg vannak ilyen, erre született pedagógusok (még),é s ollyan jó olyen kezében tudni a gyerkőt!!! Dorkának is most ilyen óvónénije lett, és annyira szereti az első perctől, és ez szuper!! Tegnap meg átéltem, ahogy egy erre nem született hölgy próbált 5 gyereknek angol foglalkozást tartani, hát maga volt a pokol, 2 gyerek közben elment, másik kettő a bordásfalon és a babzsákokon ugrált, Dorka lányom meg a feszültségtől kezdett sírni, ami aztán átragadt a kezemben lévő Lillára, szóval érteni kell ehhez...
Jázmin lába nekem sem tűnik súlyosnak, csak a szülés utáni képen. Persze kép alapján nem tudom megítélni az izomtónust, de ha kb. annyira kimozgatható, mint a másik lába, akkor vszleg nem lesz gond vele.
Keresztelő: Nálunk nem lesz egyelőre, én azt vallom, hogy ha majd nagyobb korukban felfogják ésszel, hogy Isten kicsoda, és mit hiszünk róla, és meg akarnak keresztelkedni, akkor mehet a dolog.

Kilók: Rajtam 3-4 kiló maradt, amiből kb kettő a melleim túlsúlya :oops: , csak azt nem értem, hogy ezek a hasamon levő úszógumik miért nem tűnnek már el... Ha feszesebb nadrágot veszek fel, tök jól összetartja, lazábban viszon töltött galamb vagyok... :roll:

Adatok:
Szül: 3300g
1hós:4000g
2hós:5000g
3hós: 6000g
:lol: :lol: :lol:

Lehet, hogy volt pár gramm eltérés, de Dorka anno pont így gyarapodott, így kétszeresen emlékszem az adatokra, nem néztem meg. :P
Most valahol duplázás körül tarthatunk. :oops:
Mennem kell Dorkáért, Lilla meg végre bealudt :x :x Mit csináljak???

Kép
Kép
szilvih
 
 


Szilvi!

De jó, hogy írtál, már nagyon vártam a véleményedet. Több szem többet lát. Remélem én is, hogy nem lesz semmi gond, végül is sűrűn kell mennünk kontrollra, amíg nem kezd el járni, addig meg én is figyelem, tornáztatom. Végül is 2 hónap alatt is sokat változott, aki pedig most látja nem is veszi észre, hogy gond van a lábikójával.

Lillának küldjük a gyógypuszit!

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok,

még csak a felét olvastam vissza, hááát, volt ám termés a 7végén...

Timi: bocsi, ez megint nem jött össze... otthon voltunk, de mégsem...
Ma voltunk a dokinál, Csenge 51 cm, ( nálunk is többenek mérték szülésnél...ott 54-et mondtak), és 3980 ramm.
Bár, csak pénteken lesz 1 hónapos, majd lemérem újra a súlyát :)

I: Gratulálunk Leventéhez!! Gyors gyógyulást, és sok tejcsit kívánok!!! :lol:

Dóri: Éjjeli szopizás: úgy látszik, babóink egy időben kelnek éjjelente, mind a 2 szer. Tudom, ez neked nem nagy öröm, nekem a kezdetek óta így van, így már mondhatni "hozzászoktam".
De nálatok lehet, h ahogy jött ez a változás, kis idő múlva úgy el is marad!
Kocsi: merci :lol: automata váltó :lol: kicsit irigyellek!! Ne félj, az autómatát könnyű vezetni, nekem volt már hozzá szerencsém, szintén Merci volt... nagy, szép, és kényelmes vezetni :lol:
az pedig, hogy nagy autó, sztem inkább biztonságérzetet adjon Neked, mint félelmet, h"milyen nagy, bizti törni fogom..." Dehogy!!
Hamar hozzászoksz majd meglátod!!
A kilókkal kapcs. is egyformák vunk majdnem, én 55 ról indultam, 71 -el mentem szülni, most vok 61-62 között...

felébredtünk, majd még jövök...

pussz

Kitta
kitta
 
 


I,gratula Levihez :)

Szilvih,hát én ezt továbbra is nem így látom!Szegény G.Á.????Na neeeeeeeeeeeeeeeee, azért szentet ne csináljunk belőle!! :twisted: :twisted: Remélem jól kifacsarják az eljárás alatt, de legfőképp azzt a felelőtlen, önző, szülőt aki így akarta!És ez lett a vége!
Azt kell mondjam, ha téged háborítottak, és csak egy kis "porszem" voltál a dokidnál, akkor te nagyon rossz kórházat és orvost választottál!Igenis vannak jó kórházak ahol úgy, és oly módon szülsz ahogy akarsz, és a TE, és a BABÁD dolgait tartják szem előtt!Ilyenek a bababarát kórházak!!!De leeht van olyan is ami nem kepta meg ezta címet, és mégis jó kórház, hozzáértő jó orvosokkal!Én ezt így látom.
Amúgy nekem van egy barátnőm aki kint él Hollandiába több éve, és mondta is, hogy ha akar majd babát haza fog járni gondozásra is, és szülni meg .....főleg!Ott kint annyira lesz..........ák azt hogy te egy életet hordasz magadban, hogy csak na!Ott ilyen születés házak vannak ahol elmondom, hogy nincs is orvos a szülésed alatt, csak bába!Orvost akkor hívnak, ha baj lenne!Hát köszi, én azért nem vagyok ennyire optimista.Jobb félni mint.....alapon nekem igenis legyen ott egy orvos is.Én nem nézem le a bábákat, mert baromi sokat tesznek értünk, és tudnak, ezt aláírom, de azért könyörgöm egy orvos nem véletlen tanul annyi éven át.Nyilván többet ért a dolgokhoz :!:

Más, voltunk ma a neurológusnál, és szerencse minden ok!Tornázni kell vele, és 6 hét múlva visszamenni kontrollra!Remélhetőleg kilazulnak addigra azz izmai.Ugyanis annyi a probléma, hogy kicsit feszzesek, kötöttek az izmok.De azt mondta a dokinő, hogy azzal sincs semmi gáz, hogy ilyen kicsi, mert nagyon szépen fejlődik, és a korához képst is nagyon kis figyelmes, és értelmes! 8) :wink: Szal tényleg megnyugodtam, és tornázunk ezerrel :lol: ja, mert minden pelusozásnál kell csinálni!
manóci
 
 


Manóci, azért remélem, ezen nem fogunk összeveszni!! :D :D
Más a véleményünk, ez van, nem lehet mindenki egyforma, akkor unalmas lenne a világ! :lol: :lol:
Örülök, hogy minden ok Hannával, figyeljetek a csípőjére, meg a lábfejére, ha feszesebbek az izmok!

Én ma kicsit szédült vagyok ,kétszer mentünk tankolni 2 gyerekkel, mert először nem vittem pénztárcát! :lol: :lol: Még szerencse, hogy észrevettem, mielőtt telenyomtam a kocsit! 8)

Kép
Kép
szilvih
 
 


otthonszülésről egy gondolat, ami bevillant a fejembe ma.
Mikor Gergő született (4250 gr, 60 cm, gátmetszés nélkül, természetes úton, ja Szilvi, ez az Uzsokiban volt több, mint 9 éve :wink: ), kibújt a feje és emlékszem, mikor mondta a dokim, hogy elakadt a válla, de semmi gond, segítünk. És vmit igazítottak rajta a köv. fájás előtt és simán megszületett. Az a szegény baba, aki meghalt G.Á. védnöksége alatt ugyanígy volt. Mármint, hogy elakadt a válla és szintén 4 kiló feletti baba volt. Döbbenet és mielőtt leírnám a véleméynemet GÁ-ról és a teamjéről inkább azt mondom, hogy nem lennék az anya helyében. És nagyon sajnálom szegény pici babát. Valóban gyakorinak mondható a váll elakadása, de azért ... gyorsan meg is ölelgettem a kis elakadt vállú Gergőkémet. Távol álljon tőlem, hogy vitát gerjesszek az otthonszülésről, csak erről az esetről eszembe jutott az egyik saját szülésem.

Móni, jaj de jó, hoyg minden okés Hannussal! :)
Vendég
 


Kép
Kép

ezek vagyunk mi :)
Vendég
 


Köszönjük, köszönjük! (Mi tagadás, jól esik... :) :) :) )

Lefordítottam a zárójelentésemet. Indokként fenyegető, méhen belüli oxigénhiányos állapotot jelöltek meg. Bár, én nem értek hozzá, amennyire én meg "tudom" ítélni, itt talán a fenyegetőn lehet(ett) a hangsúly, mert én semmiből nem tudtam következtetni erre. (Persze, ez egyáltalán nem jelent semmit... Illetve, ha már én is érzem, hogy baj van, na akkor biztos, hogy baj van.) Az biztos, hogy a CTG-k nem voltak teljesen egyértelműek. De a lényeg az, hogy minden rendben zajlott, apa épp bent volt látogatáson, úgyhogy ő is hamar a műtőben találta magát...

:lol: :lol: :lol:

Gyorsan felépültem, és már csak 3 kiló van rajtam a 12-ből. (Ez ugyan jól hangzik, csak az a gond, hogy alapból plusz 10-zel indítottam. :( :( :( [Vadul bízom a gyerkőc étvágyában... :wink: ] És ráadásul ahogy a család etet mostanában, az sem kifejezetten diétás. Na, nem mintha diétázni akarnék, de a nagymamák most ezerrel kiélik magukat, és néha kicsit jobban a kelleténél. [Már, ha lehet ilyet mondani...] :roll: )


Ezek szerint én sem fogom nagyon megúszni ezt az 5-6 hetet. :cry: :cry: :cry: Pedig már most nagyon unom. Alig várom már, hogy nyakig merülhesek egy nagy kád, finom meleg vízbe. Mivel idáig csak zuhanyzónk volt, 10 év alatt évenként egyszer fürödtem. (Leszámítve a gyógyfürdőket.)(Mondjuk ezzel is kiegyezek, ha ettől nagyobb problémám soha nem lesz az életben...)

:lol: :lol: :lol:
l
Eger
 
 


ma reggeli csendélet, míg anya a kávéját issza :D :D :D
Kép
Kép
Vendég
 


Szilvih,dehogy veszünk össze, eszembe sincs! :)

Dóri,köszi :wink: drágák a képek, és te is jó vagy rajtuk :)
manóci
 
 


SZiasztok!

Olyan hiányérzetem van, Dorka ma ott akart aludni az oviban. Ráadásul reggel iskorán ébredt, hamarabb is vittem, de most vhogy szoknom kell a hiányát. Takarítanom is kellene, de Lilla alszik, így van alibim netezni. 8) :lol:

Dóri, de jó, hogy sikerült az álomban szopi, így ki tudtad magad pihenni. Lilla is kevesebbszer kelt, mert volt 80 ml a hűtőben reggelről fejve, azt odaadtam neki, ennyit nem fagyasztgatok. Meg még szopizott is, biztos ezért bírta jobban. Csak Dorka ne kellne hisztivel mostanában minden reggel, kipihentebb lennék én is.

Rita, de jó, de jó hallani rólatok!!! PEti nagyon édes a képen! Ti nem jöttök a talira??
FOgyás: SZtem a drasztikus fogyásra mondják ezt a zsírlebomlást. Ha belegondolunk, a természet nemcsak azért teszi ránk ezeket a zsírpárnákat terhesség alatt, hogy a dednek kényelmesebb leygen a hasunkon feküdni, hanem hogy legyen tartalék a szoptatáshoz. Aminek meg ugye egyszer vége van, :cry: , addigra a párnácskáknak is pá-pá. Meg azt is szokták mondani, hogy ami 9 hónap alatt változott +ban, annak újabb 9 hó kell, hogy visszaalakuljon. A Norbi diétát hallomásból ismerem, sztem tuti, hogy nem lesz semmi bajotok tőle, mert mindent ehetsz, csak nem midnegy, mikor.

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok!

Dóri!
Szépek vagytok a képeken, még mindig úgy látom, hogy Marcika rád hasonlít, legalábbis szerintem.
Nem is tudtam, hogy Gergőd ilyen nagy súllyal született, ráadásul gátmetszés nélkül, minden elismerésem.

Móni!
Örülök, hogy nálatok sincs különösebb baj, figyeld csak meg a mi csajaink nagy tornászbajnokok lesznek!!!! :lol: :wink:


Ma délután jön hozzánk az Esperes a keresztelő miatt, meg akarja ismerni a családot és a keresztszülőket is. Kicsit olyan érzésem van, mint amikor régen a tanárok kimentek környezettanulmányra a családokhoz. :lol:
Timi! Felétek is ilyen módi van?

Hőn szeretett barátnőm is jön ma a kislányával hozzánk, ha az idő engedi, úgyhogy a mai délutánom nagyon elfoglalt lesz.

Lányok mi még mindig olyan sokszor csuklunk. Mikorra fog elmúlni vagy legalábbis kevesebbszer jelentkezni?

Szilvi

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok!

Tegnap (többek között) megjártuk a Gullivert is, megkapta Marcika a keresztelős ajándékát (anyutól + tőlünk):
Kép
Annyira örült neki :lol: . Olyan áldott jó gyerek, nyugodt baba, és úgy sajnálom szegényt, hogy kevesebbet foglalkozunk vele, mint a nővérével. Ráadásul ő még nem is igazán kapott semmit, mert mindent úgy "örökölt" a nővérétől. De szegényt így se hagyja benne nyugodtan játszani, mert be kell feküdni mellé, stb... Pedig direkt ő is kapott valamit (anyukám még múltkor megígérte neki, és most megkapta):
Kép
Azóta már az egész ruhatárát kivasalta, meg pelenkákat, babák ruháit :lol:
De tényleg, ha szegény Marcipán elkezd valamivel játszani, rögtön megy Livike, hogy neki is az kell :roll: . Már legalább arról leszoktattam, hogy a kezéből ne vegye ki.

Ma vittük először magunkkal Ficánka tornára. Olyan ügyesen viselte, végig nyugodtan nézelődött :lol:

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Szylvi: hozzánk nem, de nehéz is lenne, ugyanis Halásztelken lakunk, a keresztelő meg Pilisvörösváron lesz (ott laknak a keresztszülők). Azt mondta, hogy egyszer menjünk el hozzá szülők + keresztszülők, hogy beszélgessünk a keresztségről. De elég nehéz lett volna összehozni - mindenki máshogy dolgozik. Aztán kiderült, hogy ismeri az itteni plébánost, és szóba került, hogy ő adott minket össze a férjemmel (kicsit késve, nem a polgári esküvőkor, hanem Livike keresztelőjekor) + ő keresztelte Livikét, akkor már volt ilyen beszélgetés, úgyhogy mondta, hogy eltekint tőle :lol: . Csak egy kikérőt kell kérni az itteni paptól, hogy engedi, hogy ott kereszteljék meg Marcikát. (meg is írta, csak el kell menni érte)
Csuklás szerintem szép lassan csökkenni fog, majd elmúlik. (Livi volt nagyon csuklós, és valahogy nála is szépen lassan múlt el)

Szilvi: Dorka oviban akart aludni? :lol: Ez jó nagy fejlődés a múlt héthez képest :lol: Jó, hogy hamar megszokta :lol:

Dóri: aranyosak a tesós képek :lol: Te is milyen csinos vagy, nem tudom, hogy csinálod :lol:

Nekem az a nagy gondom mostanság, hogy borzasztóan hullik a hajam. Tudom, hogy szülés után normális, de meddig tart? Tényleg csomókban hullik, rengeteg. (Livi születése után nem hullott) Csoda, hogy még nem vagyok kopasz :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Szylvi: ha jól látom, talpügyileg egyforma a gondunk... Nálunk a bal lábat kell naponta masszírozni. Ill. minden pelenkázásnál csípőtorna, bár, az annyira nem gázos..

Dóri: szépek vagytok együtt, és ilyen kis tünemények mellett nem csoda, ha van időd nyugodtan megkávézni :lol:
Kocsit kipróbáltad már?? Milyeenn???


I: Nálunk is ugyanez volt a csaszi indoka, viszont, nálunk egyértelműen mutatta a ctg, h gáz van, mert leesett a szívhangja a kislánynak, és ez a zsinór beszorulása miatt történt.
Háát, tudod, kicsit én is csalódottnak éreztem magam, amiért nem élhettem át a természetes szülés "élményét", de azt gondolom, mindegy, mi módon, a lényeg, hogy gyermekeink a karjainban vannak!! és ez a legfontosabb!!

Persze, én azt gondolom, ha nem lenne ennyi "indítsuk meg a szülést", nem is lenne ennyi császár...azt hiszem, ezt részben köszönhetjük annak is, hogy csomó kórházat bezártak, így egy adott klinikára jóval több kismama érkezik annál, mint amennyit képesek ellátni. Erre sztem jó példa volt az én esetem is, mivel a harmadik napon közölte a doki, mehetek haza. a nővér rá 2 percre befordult a szobába, s azt kérdezte, mikor jöhet ágyat áthúzni, mert kell az ágy a friss csaszis anyukának...

otthon szülés: a párom eleinte mondta, hogy szüljünk otthon, én erről hallani sem akartam...
És örülök, hogy ragaszkodtam a kórházhoz, mert független attól, h jól indult, mégis probléma merült fel. én nem bántom azt, aki otthon szül, mindenkinek szíve joga választani, de én nem lennék ilyen felelőtlen.

Ami nálunk kicsit aggasztó most, az az, hogy kaptunk beutalót a Heim Pálba, mert Csenge ínyén van egy kis duzzanat, amit 2 hete fedezett fel a dokinő. tegnap ismét megnézte, és nőtt az a valami...
először fogászat, majd lehet, h sebészet... mit ne mondjak, van ám para...

ráadásul ma egész délelőtt sír!!! kivagyok ettől a hasfájástól!!!

Kitta
kitta
 
 


Kitta, tudtad, hogy a kendő a csípőt is lazítja? Ha szembe kötöd fel a babát (bár most nem is tudom hirtelen, neked van-e) drukkolok a Heim Pálhoz!

Timi, hiányoltalak ám tegnap! :wink: Én is állandóan agyalok ezen a tesó dolgon, Dorka nem annyira a játékait veszi el Lillának, hanem utánozza :shock: . De a múltkor még az orrát is ki kellett szívni, miután a Lilláét szívtam, pedig világ életében utálta. És nagyon hisztis lett, én próbálom nyugodtan kezelni, de amikor ma kiverte a kezemből a narancsleves dobozt, megmondom őszintén, rácsaptam. :oops: Akkor már 3 perce az ment, hogy kér narancslevet, aztán amikor elindultam neki tölteni, akkor meg mégsem kér. Tisztára úgy viselkedik, mint akinek egy kerékkel kevesebb. És persze ne menjek a Lillához, mert nem is ébredt fel (Hallhatóan sírt), rosszul hallom. Annyira szeretném, ha jó tesók lennének, mert olvastam, hogy a mi viselkedésünk is nagy mértékben meghatározza ezt, de mostanában sokat agyalok, hogy hogy is kellene. Ezt a mai ottalvást is kicsit úgy értelmezem magamban, hogy már nem is szeret, ezért menekül az oviba... :cry:

Na mennem kell Lillához, 10 óta alszik,. szétmennek a cicik. :oops: Meg Dorkáért is indulnom kell, kíváncsi vagyok, hogy aludt. :roll: Itthon sztem egy éve nem fordult elő ilyen esemény. :lol:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Fényképezni szeretőknek, gyerekfotó pályázat:
http://www.minisztar.hu/feltetelek/

Tényleg, Dincus,a kartam kédezni, hogy merted már vágni Emma körmét? :lol: :lol:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Képzeljétek, MA kaptam a Kismamától egy e-mailt, hogy bekerült a gyerekem fotója a szeptemberi újságba, és jövő hónapban postázzák a nyereményt.

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Most nem tudok visszaolvasni, csak bejelentketem: beköltöztünk, nagyon élvezzük, szupi!!! Majd rakok fel képeket, kb 1-2 hét múlva lesz ott is netem. Addig is maajd igyekszem jelentkezni, hétvégén leszek netközelben.

Puszi mindenkinek!

KépKépKép
dikó1
 
 


sziasztok!

csak egy gyors beqkk...

Kitta:nálunk Eszternek voltak csípőgondjai(fejletlen izület,kötöttség...9nekem terpeszgumipelust kellett (volna) használnom.Ez sokszor nem valósult meg,mert vhogy mindig elmaradt az esti rohanásban a felhelyezés (sok volt még ekkor a feszkó a 2manócsek körüli teendőkkel).
DE!-ahogy Szilvi is mondta-a kendő csodákra képes.Én rengetege hordtam/hordom benne Esztert és a a 3hónaposkontrollra totál meggyógyult a doki és az uh szerint is :)
A kendő pedig sokkal kellemesebb dolog mint a gumibugyi....

Timi, Szilvi:tesó dolog...AHA!

Kép
Kép
petra78
 
 


Kitta, kocsi :? :? :? :roll: automataságot nem igen tudtam eddig megszokni, pedig minden nap nyomulok vele. :( még adok időt magamnak, Olyan, mintha robotpilóta vezetné, akkor is megy, amikor én nem nyomom a gázt. Magyarán a féken kell tapossak, vagy "N"-be tenni.
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?