Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Winnie!Jobbulást Nektek!

Rena!Látom újítottál Maackán!Jó lett!Nem semmi ez a bilizés!Ügyesek vagytok!

Hát apa egyre dáthásabb!Csak gyógyuljon hamar,mi meg ússzuk meg!Persze most is túlórázik,hajt,de aztán szigorú pihi délutántól!!

Livi
!Úgy érzem ,mostmár kevesebb a tejem, ez is oka lehet annak,hogy éhes Martinka ,és igényli a vacsit.Többször is szopizik napközben,de nem sokat.Inkább arra jó,hogy a szomját oltsa,és elaludjon.Egyedül hajnalban tud egy igazán jót szopizni,akkor van a legtöbb tejem.Tegnap este mondjuk kimaradt a vacsi,mert nem aludt egész délután,és olyan fáradt volt,hogy még az evéshez sem volt türelme.Észre is vettem ezt éjjel,mert előbb ébredt hajnalban,és reggel is korábban kelt.

Megint Rena!Jó borozást,pájinkázást!Csak óvatosan ám! :D :wink:

Ébredezik a kisgyerek,megyünk vásárolni,meg játszóterezni!Meghintáztatom egy kicsit!Olyan kivi vagyok mit szól hozzá!! :D :D

Ja,és még vmi!A 20% -os ecetet is benthagyhatom éjszakára a mosógépben,vagy az már túl erős?
Vendég
 


köszke jobban vagyunk a fogacskénk volt A bűnös

komp: mi kaptunk egyet de azzal a mozdulattal hogy hazahoztuk már el is dugtuk:) nem kövezek meg senkit érte de én nem fogom használni :)

mi eszünk felnött kaját de csak módjával. szóval nem igazán felnőtt :)

nika70
Salgótarján
 
 


Na jöttem megint, icipicit!:)

Rena!
Nem sikerült még felszáradni a kostolgatásból? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja nem magam akartam beajánlani :D
Akkor van mellékkeresetetek? Mi ha nem titok? :wink:
Pletyka: nem gondoltam volna h városban is van ilyen :shock: :shock: :shock: Én e szerint másfél évig voltam terhes :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Amúgy nem érdekel.

Alexa: milyen volt a hintázás?

Nálunk búcsú miatt ma felvonulás volt, ott nézelődtünk. Veronika nagyon élvezte a zenét, a táncot, embereket stb

Brigó ezt most ne olvasd! :D :D :D :D
Veronika tegnap hihetetlen keveset aludt, mert csavarogtunk, barátnőztünk mamáztunk... Na ma sikerült bepótolnia, ugyanis este 9-től reggel fél 10-ig aludt (közte persze 3x evett, de utána visszaaludt)!!!!!!Ja és azóta is egyben 2 órát, meg most 1 órája :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Én már néha aggódok hogy normális e :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 

 
 

Sziasztok!

Rena:
Őrbottyánban lakik a nagybátyám! Ha mentek, ugorjatok be értem is, már nagyon meglátogatnám. Annyira jó hely szerintem! Veresegyházon keresztül megyünk asszem, de passz.
Na milyen volt a fesztivál? Miket ittál???

Ma vásárolgattam: apa bedobott a Westendbe, addig ő átment anyósékhoz a csajjal. Megvettem az esküvőre a rucit, a cipőt, nyakláncot hozzá (Brigitte Bijou), meg harisnyát. Még hétfőn folytatom, mert kell még melltartó valami szép, mert csak nagyimelltartók vannak most a mostani méretre! :oops: :oops: :oops: Meg a csajnak is kell valami csini ruci meg apának ing. Úgyhogy hétfőre beígérte nekem az Árkádot! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Már nagyon várom! :D :D :D :D
Viszont ma olyan ideges lettem, képzeljétek 11kor jutott eszünkbe, hogy ma 10től babauszi volt, és nem mentünk. Pedig annyira vártam már, és jövő héten meg nem tudunk menni.
:( :( :( :( :( :( :(
És tegnap átmentem egy barátnőmhöz, aki megígérte, hogy az esküvőre csinál nekem valami szép hajat. Mármint összetűzi nekem szépen. Nem fodrász, de nagyon jó érzéke van az ilyenekhez. Sok pízt meg nem adnék ki érte most, mivel a csaj szerintem fél perc alatt szétrombolná. Ezt pedig úgy csináljuk, hogy könnyen visszacsinálhassam. Olyan jó. Meg nálluk úgy röhögtem, indiánoztak a bátyjával, és a Kiara is csinálta, én meg azt vettem észre, hogy én vagyok az egyetlen normális! :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

Na jó éjt!

Kép
kernico
 
 


zSiAszotK! :D
Tirárárárá-lálálá! Jó volt a fesztivál!! :lol: Nem ittam semmit egyébként! Petra élvezte, legalább is jót elnézelődött, de ha nagyobb lesz, húú akkor ürülhet a píztárca. Arcfestés,lufik,vattacukor,ugrálóvár,stb..

KNiki! Nem mondod! Az tök jó lenne! De 90 %, hogy csak apa megy. :cry: Melózni megy, villanyt szerelni egy új faházhoz. Éppen mondtam neki, hogy az ilyen messzi munkákra inkább úgy kéne, hogy keresünk a közelbe szállást és elmegyünk mindhároman.Mert nem egy napos a meló úgysem.

Nika! Gratula a foghoz! Hanyadik?

Noémi! Férjem villanyszerelő. Főállásban Démásznál, mellékállásban a BT-nél,pár éve alapítottuk.2 éve garázskaput is telepít, de azt most akarjuk bővíteni, ezért megyünk pl. Fótra. Terhességem előtt még évekig fóliáztunk is (itt mindenki azt csinálja) hétvégenként, de már nem éri meg, mindenki a külföldi árut veszi.
Brigó ezt se olvasd: Jóég! Mennyit alszik Veronika!!! :shock: Hát örülj neki és ne aggódj!!!! :D

Többiek hol vagytok?
Martinka megszerette a hintát?

Tinu? Tegnap óta sehol? Tán hazajött apa?? :oops: :lol:

omr
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok!Jelentem,Martinkának nagyon bejött a hinta-palinta! :D :D Fél órát hintázott,de utána hazajöttünk,mert olyan őrült nagy szél kerekedett,hogy féltem,megfázik a pofija.

Délután meg átmentünk a sógornőmékhez,este estünk haza,Martinka egyből beszunyált.Jól kifáradt. :D

Rena!Örülök,hogy jól sikerült a fesztivál,ma én is pájinkáztam,(mézeset),egy picikét! :oops: :oops: :D

KNiki!Jók az ilyen vásárolgatások,múltkor én is elmentem egyedül venni magamnak ezt-azt,jó volt egy kicsit kimozdulni.

Tényleg,mi lehet Tinuval,aki amúgy minden nap itt van? :?: :shock:

Képek a hintázásról:
Kép Kép
Vendég
 


Jó éjszakát!! :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Újra itt! :D

Jegyzetelnem kellett olvasás közben, hogy nagyjából képben legyek az aktuális témákról! :)

Fölkalexa: én is azt hallottam, hogy nem javasolt a komp. Mi kaptunk egyet, de eddig Papónál (Édesapám) pihent a pincében. Csak azért fogom talán használni keveset, mert rengeteg játék van a tálcáján és szerintem Lilla lába még nem érné el a földet, ha benne ülne. Azt olvastam, hogy a későbbi járást befolyásolja (negatívan).
Én már adtam Lillának a mi kajánkból, persze csak olyat, amit ehet. De én annyira nem figyelek arra, hogy csak a korának megfelelő kaját kapja, mert pl. sokszor nyammogott már pizzaszélen is! :wink:

Rena: nem lehet túl kellemes a migrén... :? Az egyik barátnőm lányának még hányással is párosul...
Grat a bilizéshez!

Tinu: jobbulást!

Alexaa: én mostanában kezdtem vacsit adni neki, mármint fürcsi előtt szilárdat. Eddig csak a pancsi utáni szopi volt, de szerintem már nem elég neki. Ma pl. lágytojás sárgája volt bucibelsővel. De ez ahogy észrevettem, nem befolyásolja az éjszakákat, ugyanúgy ébred, szerintem megszokásból, mert csak cumizásra használja a cicit.

CsNiki: olyan jó ha végre eljut az ember valami szépészeti helyre! Én már vagy 3 hója tervezem, utoljára aszem tavasszal voltam. :?

KNiki: indiánozás :D Elképzeltem ahogy nézed őket! :D

Sziszi: nagyon tetszik a Csanád név, mondtam a férjemnek, hogy ha fiúnk születik majd, akkor nevezzük így, ő Csaba, legalább hasonló lenne.

Brigó: mizújs Zsombival?


már akartam kérdezni, csak mindig elfelejtettem, hogy volt valaki a Városligetben a Nike félmaratonkor? Képzeljétek, idétlenül hangzik :shock: , de kerestem ismerős arcokat innen, hátha valaki arra téved, de senkit sem láttam. A várnál eszembe jutott, mikor azon mosolyogtatok, hogy Bunny állva szoptatott! :D
Úgy néz ki, hogy a maratonra is megyünk, mert a párom azt is le akarja futni... :shock: megszállott! :D

Jó éjt mindenkinek!
Vendég
 


2006-os őszieknél találtam, olyan megható :cry:



A számla

Egy este, amikor anya a vacsorát főzte, 11 éves fia megjelent a
konyhaajtóban kezében egy cédulával. Furcsa, hivatalos arckifejezéssel
nyújtotta át a cédulát az anyjának, aki megtörölte kezét a kötényében
és elkezdte olvasni azt:


a virágágyás kigyomlálásáért: 500 Ft
- a szobám rendberakásáért: 1000 Ft
- mert elmentem tejért: 100 ft
- mert 3 délutánon át vigyáztam a kishúgomra: 1500 Ft
- mert kétszer ötöst kaptam az iskolában: 1000 Ft
- mert mindennap kiviszem a szemetet: 700 Ft
Összesen: 4800 Ft .

Anyja kedvesen ráemelte fiára tekintetét. Rengeteg emlék tolult fel
benne.

Fogott egy tollat és egy másik cédulára ezeket írta:

- mert 9 hónapig hordtalak a szívem alatt: 0 Ft
- az összes átvirrasztott éjszakáért, amit a betegágyad mellett
töltöttem:0Ft
- a sok-sok ringatásért, vigasztalásért: 0Ft
- könnycseppjeid felszárításáért: 0 Ft
- mindenért, amit nap mint nap tanítottam neked: 0Ft
- minden reggeliért, ebédért, uzsonnáért, zsemléért, amit készítettem
neked: 0 Ft
- az életemért,amit minden nap neked adok: 0 Ft.


Összesen: 0 Ft

Amikor befejezte, anya mosolyogva nyújtotta át a cetlit a fiúnak.. A gyerek elolvasta és két nagy könnycsepp gördült ki a szeméből.

Szívére szorította a papírost és a saját számlájára ezt írta: FIZETVE.
Vendég
 


LÁnyok, hát tegnap nem értem rá netezni. :D Itt voltak apósomék és elmentünk vásárolni, utána meg meghívtak étterembe, mert hétfőn házassági évfordulónk lesz. Utána nyüfike volt, hordozgattam. Sajna el is aludt, erre este csak 9-kor tudtam letenni. :?

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!
Alexa! Nagyon édes Martinka! Látszik, hogy élvezte a hintázást! Az első kép eszméletlen jó!!!
Tinu! Örülök, hogy megvagy!

Na tényleg nem untatlak titeket tovább biliügyben, de ezt még leírom.Előbb reggeli után nyögött, erőlködött, de hagytam.Idő után abbahagyta,mondja anyu,tisztába teszi (mikor itt van, átadom, mert ő nem érez szagokat! :D :roll: ), na de nem volt semmi benne. Mondom rakd bilire.Ott ült a drágám,elkezdett újra nyögni,kinyomta,majd leszállt a biliről. :shock:

Megyek, írom a jövőheti kaját,aztán majd felteszem,ha kész.

omr
 
 


Alexaa, én mindig a mosógéphez 20%-os ecetet használok, meg a csaptelepekre is, egyszóval takarításhoz.

A 15%-ost meg főzésre ha kell.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!

Martinkának nagyon boldog hófordulót kívánok!

Tényleg jó lehetett a hintázás, látszik a képeken. :P

Rena!
Na nem semmi kiscsajod van! :shock: :shock: :shock: :shock: Azé ha így marad, akkor sokat spórolsz a peluson :wink: :lol: Amúgy talán Roni nagyi mesélte, h az ő lánya is kb 8 hónaposan már bilizett. :roll:

Tinu!
Tündikének így előre is boldog hófordulót! (Ki tudja holnap ráérek, e? :roll: )
De jó nektek, h aposodék emlékeznek az évfordulotokra és h meg is hívnak kajálni! :shock: Irigy! :oops:

Kernico!
Ha én egyszer beszabadulhatnék a Westendbe.... :roll: :roll: :roll:Annyi mindent szeretnék magamnak.... :oops: :cry: :cry: :cry:

Amúgy pén teken én is vásároltam a gyereknek egy jó pár dolgot őszre: hosszú újjú body, nadrágok, pulcsi, sapi) Az árusoknál egyébként még nem nagyon vannak meleg holmik, mert még jön az indián nyár :shock: :shock: :shock: :shock: Legalábbis mind ezt mondta kifogásként. :evil: De mondom ez a 2 hét meg tök hideg volt és a gyereknek kell a meleg ruci. Meghát nem akarok (nem is tudnék) az utcsó pillanatban vásárolni. Most volt aki elvitt és segített ki tudja legközelebb h lesz! :roll: :roll: :roll:

Ante!
Te kis ecetszakértő! :P :P :P :P Tök jó ötletet adtál! :wink:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Sziasztok, egyzsre már egy hozzászólás erejéig megjelentem itt, amúgy csak olvasgatok és a 2005 ősziekhez irok.
Snoopy, ha nem bánod, tőled szeretnék egy furcsát kérdezni. (Vagy bárkitől, hisz aktuális életkor számotokra) Sok hasznos tanácsodat olvastam arról, hogyan lehet szopásra birni a babát. Ilyen féle gondjaim nem voltak, az ellenkezője viszont igen. Van egy nyolc és fél hónaposom, aki semmit nem hajlandó megenni az anyatejen (na meg a kerti gazokon) kivül. Mit lehet tenni vele? Nem leszoktatni akarom, persze, csak rávenni, hogy egyen meg mást is, mert már kicsit sok nekem igy.
Szóval: kanálból nem eszik, ha az ujjammal adom, úgy sem kell, cumisüvegből nem eszik, még az anyatejet sem. Pici darab banánt szopogat, de nem eszi meg, krumplit, répát igy sem. Kenyeret elrágcsálná, de azt nem kap.
Amúgy tüneményes, úgy érzi, teljesen rendjén van ez igy. Két per alatt kiszopiza, ami kell neki, jó kis duci és júl érzi igy magát a világban.
Köszi, ha válaszolsz :)

KépKép

KépKép
majola
 
 


Alexa: Martinnak boldog hófordulót kívánok én is! :D

Noémi: persze, hogy emlékeznek, hiszen csak 2 éve volt az esküvő, no meg szép kis érvágás volt nekik anyagilag. :lol: :lol: :lol:

Most mennem kell, mert TÜndi is kezd matricagyerek lenni és most éppen nyíííííííííííííííííí.

Kép
Kép
tinu
 
 


Hú, nem irtam alá:
Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola
 
 


Tinu!
Nekünk is 2 éve volt csak július 16-án, de újra gratulálni vagy említést tenni róla nem jutott senki eszébe!:( Igaz idén pont erre a 7végére tettük a keresztelőt, tehát volt más esemény. :? Na de tavaly se! :x :x :x

Majola!

Sajnos én se tudok okos lenni ebben, mert az én lányom is inkább cicizne, de probálom kivárni míg jó éhes lesz és akkor tej előtt adom a pépest. Így ha ízlik neki, akkor eszik 60-70 ml-t is kanállal.
De lehet jobb lenne, ha írnál privit Snoopynak, azt hátha előbb olvassa.

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Noémi: akkor nektek is boldog házassági évfordulót! :D Nem volt még az olyan rég.

Kép
Kép
tinu
 
 


Jaj de kedves vagy! Köszi! :P

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Sziasztok!

Zsuzsa:
Szia! Mondjuk nekem ilyen problémám nincs, de úgy próbáltad már, hogy elötte eszel nagyon jó ízűen? Nem kér belőle, ha megkínálod ilyenkor?
Kiarának még nincs foga, de a legnagyobb öröm ilyenkor, ha adok egy szelet sajtot, vagy zöldséget, inkább gyümit, vagy kekszet, hogy csócsálgassa. Rendes mennyiség is lemegy így, mert úgy élvezi, hogy ő is nyammoghat valamin. Nemtom már hol olvastam, de azt írták, hogy ha nem akar enni így a gyerkőc, akkor sokféleképpen meg kell próbálni variálni azt is, hogy pépeset vagy darabosat vagy egész nagy darabot kap és még azt is variálhatod hozzá, hogy hidegen, langyosan vagy melegen.
Mert én úgy tudom, hogy hiába hízik a tejcsitől a gyerkőc, ilyenkor már nem elég benne neki a tápanyag-vitamin-folsav-vas-ilyenek, azért érdemes próbálkozni.
De szerintem meg nem h.lyék, és tudják, hogy mire van szükségük, úgyhogy semmiképpen ne idegeskedj miatta, bár gondolom, hogy ez nem túl egyszerű így!
Boldog szülit a lányodnak! Kint éltek olaszországban?

Én meg azért jól főzök levest, úgy látszik, a csaj ma is befalt egy csomó leveszöldséget, husival meg kis sajttal. Ez nagyon ízlik neki. Csak én nem szeretem így a levest annyira, ha később van fűszerezve, mert ízetlen marad nekem a husi meg a zöldség, hogy nem szívja be az ízeket. :roll: :roll: :roll: :roll: Ja, és egy adagot bedobtam belőle a mélybe is, vészhelyzetre! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
kernico
 
 


Na ide is, mert nem is tudom ki írta a 3 naposat, de lehet, hogy igaza volt, mert TÜnde ma pöttyös. A felsőteste és a feje. Ez hány napig tart? Fertőz ilyenkor?

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Majd jövök, de ezt nem tudom nem feltenni :)


Kép

Kép

Kép
brigó
 
 


Nem is tudom, érdemes-e főznöm egyáltalán? :? :cry: Mióta jön a foga Tündinek, nem akar enni szinte semmit. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Noémi, Kerniko, köszönöm a válaszokat.
Megpróbálkozom kicsit jobban az éhen hagyással, de ez nekem nem nagyon megy.
Az ételek állagát már váltogattam, de a hőmérsékletét még nem, ezt is megpróbálom.
Holnap új lendülettel próbálkozom, mert kicsit már belefáradtam a kóstoltatásba.
Brigó, ez a levél haláli jó, bár kibogozni nem tudtam a szálakat.
Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola
 
 


Tinu, állítólag a pöttyök is 3 napig tartanak, mint a láz.
Vendég
 


Tinu: mi is így vagyunk az evéssel, ma pl. evett, de volt úgy ment a kukába a kaja, kétszer még megmelegítem, de többször már nem, ha jó íze van, van bőven benne húsi, akkor a kutya megeszi. Néha nekem is elmegy a kedvem a főzéstől.

Alexa: Jók a játszóteres képek! Boldog hófordulót Martinkának!

Kép

Réka: nagyon tetszett a számla! A páromnak a tesója is Csaba, így
ua. a vezetéknevük, tényleg hasonlít, amúgy köszi.

Brigó: a családi pótlék is jó, ezt nem ismertem. :lol:

Zsuzsa: én is egyett értek Kernicoval. Még talán annyit, először édes dolgot próbálj adni neki, esetleg krumpli gyümivel, bár a srépa is édes, azt sem fogadta el. Ne add fel, próbálkozni kell. Nálunk a nagyon felhigított pép volt a nyerő az elején. A nagyobbal nem volt ilyen gond, nála ment simán? Ja és boldog szülinapot 2 éves hm.

Lányok van még ecet a boltokban? :lol:
sziszi22
 
 


cipővásárlással kapcsolatban olvastam egy cikket, hátha valakit érdekel: www.babazo.hu/tipeg/20050809allando.html

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Sziasztok!

Látom,én kezdem a hetet! :D

Köszönjük a hófordulós köszöntéseket!!

Tündének Boldog Hófordulót Kívánok!

Remélem már jobban van a kis beteg!

Zsuzsa,
ha még olvasod!Nálunk is nehezen ment a hozzátápi bevezetése.A gyümölcsökkel nem volt gond,de a főzelékeket nem volt hajlandó megenni.Húst viszont jó, ha már eszik ennyi idősen, ezért pl. ilyen bébiételeket adtam Neki:Almapüré sertésmájjal,Őszibarack pulykahússal.Őszibarack sertéshússal.A sárgarépát,és a sütőtököt sem ette meg,pedig édes,most fogadja csak el.Nem egyszerű,az biztos.Megértelek.Nagyon sok türelem kell hozzá.Sokszor nekem is elment a kedvem a főzéstől.Sok sikert kívánok!

Réka:
A számlán én elbőgtem magam. :oops:

Brigó
!Nagyon jó a családi pótlékos levél,többször el kellett olvasnom. :D :D :D

És a lényeg még:
Tegnap kibújt Martinka 4. fogacskája,alul a bal első!! :D :D
Vendég
 


Noémi,köszi a cipős cikket,elolvastam!

Lányok!Mi a véleményetek az otthonszülésről?Gondolom mindenki hallotta a híreket! :( :( :( :( :(
Vendég
 


Alexa: köszönjük a köszöntést. :) És gratula a fogacskához!
Hány fognak kell egyébként kibújnia 1 éves korig?

Kép
Kép
tinu
 
 


És a Micimaci-rajongóknak:
Kép Tünde-pizsi
Kép

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu: Boldog hófordulót Tündérnek! NAgyon szupi képek, és ez a naracs szín nagyon jól áll neki.
Kép

Fogak:

Kb. 6 hónapos korban bújnak ki a baba első tejfogai, s kb. 2 és fél éves korra mind a 20 fog előbújik. A fogak megjelenési időpontja széles határok között változik, néha már az újszülött metszőfoggal születik, másrészt sok egészséges csecsemőnél csak 10 hónapos korban bújnak ki az első fogak. Olyan is előfordul, hogy egy éves korban jön az első metszőfog, noha a baba teljesen egészséges, és a későbbi megfigyelések szerint a maradandó fogak is jól fejlettek és egészségesek lesznek. A fogzási időpontok variációinak általában nincs nagyobb klinikai jelentősége.

Az első fogzás menete, a tejfogak megjelenési sorrendjében.

Időpont
Fogak
6 hó - két alsó középső metsző
8-12 hó között - két felső középső metsző
10-12 hó között - két felső szélső metsző
13-14 hó között - két alsó szélső metsző
15-16 hó között - négy első zápfog
20-24 hó között - négy szemfog
36 hó - négy hátsó zápfog
sziszi22
 
 


Sziszi: nagyon köszi - a köszöntést is, meg az infót is! :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Martinkának utólag, Tündinek most
BOLDOG HÓFORDULÓT KÍVÁNUNK!
Kép

omr
 
 


Otthonszülés: Ja, én is hallottam a tragédiát. Én nem szülnék itthon semmi pénzért. Utólag belegondolva, lehet,hogy nagy baj lett volna nálam ill.Petránál, ha mi is itthon maradunk (így is futva toltak a műtőbe).
Persze lehet,hogy ez a baba a kórházban is meghalt volna, ezt már soha nem tudjuk meg.
A családot nagyon sajnálom, szörnyű lehet nekik.

Tinu! Nagyon ééééédes a Tündi pizsije!!!!!! Hol lehet ilyet kapni? :roll:

Ígértem a jövőheti menüt ha kész. Illetve e heti. Valahogy felvarázsolom.

Nem sikerül. :cry:
Na mindegy, a blogjában meg tudjátok nézni.
http://oroszpetra.freeblog.hu

omr
 
 


Rena!Fincsa kajákat kap Petra!Nagyon formás,helyes kislány,sztem ne aggódj ,hogy miket mondanak!Édes Szabival,ahogy játszanak!
Te császárral szültél?Mert írtad,hogy vittek a műtőbe.
Én sem szűlnék itthon,nagyon félnék,pont az ehhez hasonló komplikációktól.Nagyon gyorsan tágultam,mégis a vége nehéz volt,azt hittem,sosem bújik ki Martinka.A szíve is baromira lelassult,volt nagy ijedelem!
Köszi a hófordulós köszöntést!

Tinu!
Édes ez a Miszimaszis pizsi!Tünde még édesebb!!

Na,megyek teregetni,meg vasalni.Most aludt el Martinka.
Vendég
 


Fú, Rena, nagyon tuti a menüd. Az enyém nem ilyen változatos. Ma kezdünk el mi is napi 3x enni. Talán így megeszik annyit, mint korábban napi 2x. :shock: Most kapott joghurtot először. Nem raktam bele egyelőre semmit. Hát nagyon fintorgott a savanyúra. :) A 150 g-os joghurt kb. felét ha megette. :?
Pizsit az Intersparban vettem.

Kép
Kép
tinu
 
 


Rena,

Nekem is nagyon tetszik a menütök, te főzöd, agy üveges?

Tinu, te is jókat főzöl nyugi:)))


Az otthonszülésről nekem az a véleményem, hogy ha komplikáció van, akkor a kórházban is meg lehet halni, és ha a baba ki akar jönni, úgyis kijön. De inkább vagy egy kórház közelében szülnék otthon, vagy egy olyan kórházban ahol a szülés kényelmes keretek közt zajlik, és nem túlműszerezett. Pedig először én is otthon akartam szülni.

Nekem tegnap Dani savanyúubit evett:)))

csernusn
 
 


Köszi a dícséreteket lányok!!
Én főzöm. Kész az almás csirkemáj. Jó illata van. most kap először májat.Aszalt szilva is van benne

Tinu! Én is alig várom a joghurtot. Azzal kell kezdeni? Vagy sajttal?

omr
 
 


Rena!

Én 8 hós kortól adom a sajtot,joghurtot,főtt tojássárgáját.Egy héten belül mindent végigettünk! :D
Vendég
 


Akkor még 3 hét és mi is esszük!!! :)
Ja, nem reagáltam császárra. Igen úgy szültem. Belekakált a vízbe Petra, én nem tágultam semmit, aztán romlott a szívhang.
Lelassult. Ezek szerint nálatok is. Még ma is hallom az NST hangját, ahogy a 140 után már csak 70-et ver. :cry:

omr
 
 


Nincs valahol fenn cikk erről a tragiskus eseményről? MErt én nem találok.

csernusn
 
 


Bocs Niki,de nem tudom hogy kell belinkelni.Keresőben találtam:Geréb Ágnes: a kórházban is elveszthették volna a babát-Friss...
Vendég
 


Sziasztok!

Hihetetlen dolog történt! A picur felmászott a nagyágyra! Kb. 60 cent magas és a szélén deszka van. Nem tudom hogy csináta. Kimentem kaját melegíteni neki, mire visszajöttem az ágyról vigyorog rám. :shock: :shock:

A vizitdíjhoz annyit, hogy nálunk a körzetihez van leadva a gyerek taj kártyája. De ugye van a körzeti gyerekdoki, legalábbis errefelé. És Ki van írva az ajtóra, hogy beutaló kell, vagy fizess. Megkérdeztem a védőnőt és szerinte nem jogos, hogy kérnek, főleg úgy, hogy ha kijön, mert kb. 2 havonta kijön ide vidékre is, akkor nem kell. Ki érti ezt?

Mindenkinek jobbulást! Nekünk is! :wink: A gyerek már kezdett kikeverdeni, erre reggel óta tüsszög, taknya nyála folyik, mert nem szuszog az orra. Fél óránként porszívózom neki, de így is folyamatosan készenlétben állok a zsepivel, mert ha tüszi van, hát akkor nem túl szalonképes a kisfickó. :D

Az otthonszülésről meg annyit, hogy a szülők is csak jót szerettek volna a babának is és maguknak is, de egy életen keresztül lelkiismeretfurdalással élhetnek, hogy mi lett volna, HA... :cry: :cry:
Én is szívesen szültem volna otthon, de nem voltam elég bátor. Aztán később meg úgy alakult, hogy nem is lehetett a betegségem miatt. Nem engedték a sima szülést sem a kórházban, csak a császárt. Hát erről ennyit.

Sziasztok!
Andi

Kép[/url]

Kép[/
ihianya
 
 


Rena: nagyon rendes vagy, főleg még Te is főződ. Én csak mindig másnapig jutok el kaja ügyben. Nem vagyok ilyen előrelátó. Vettem aszalt szilvát, kipróbálom, hátha jobban tetszik neki a kaja, tuti jobb íze van tőle. Petrának már többször is adtál ugye? Megnéztem a képeket, úgy látom jól el voltak a gyerkőcök. A kapcsos plédet majd lefényképezed?

Az otthonszülésről tuti nyugisabbak a körülmények, de én is inkább kórház mellett vagyok, amúgy nem megyek orvoshoz, csak ha muszáj, tehát a terhesség alatt, ugye kénytelen az ember. Magam meggyógyítgatom, de a gyerkőcőt azért, amíg kicsi elviszem orvoshoz. Tényleg elfelejtettem írni 9020gr volt most Csanád, a centit nem jól mérte le, előző hónapban volt 75cm, most meg 74-et mért.
Tökfőzi volt ma a menű.


Alexa: gratula a fogacskához, mi is szenvedünk, de nagyon nehezen töri át az ínyét, vettem neki babyloves fogkefét+rágokát, amit valaki írt, hogy jó, hát kipróbáljuk. Főtt tojássárgáját még nem ettünk, jó, hogy írtad, mindent bevetek csak egyen főzeléket. Gondolom a foga miatt nem akar enni.

CsNiki: savanyúubi :lol:
sziszi22
 
 


Ihi!
Gratula Norbinak!!!!!!! Nagyon erős kiscsávó! :D
Lesd ki legközelebb, hogy hogyan csinálja!

Sziszi!
Aszalt szilvát ma kapott először az almás csmájba. 300 lement ebből is! Amúgy aszalt sárgabarit kapott már néhányszor ebbe-abba!
Ú tényleg kapcsos pléd! Le-le. Bár a patent mind lejött első használatkor (vagy írtam már?) azért csak zipzárral is jó simán, benne marad reggelig.

Alexa!
Nem is gratuláltam Martinka fogához!! Gratula!

Többiek merre vannak már megint? Nyügik a manók? Enyém is az volt előbb,nem is gondoltam,hogy álmos.Fél 9-től majdnem délig aludt, most meg 20 perce megint alszik! :shock: Remélem estére is hagy belőle! :)

omr
 
 


Jöttem panaszkodni, felébredt a kisfiam 15 percet aludt, a szomszédok nem tudom mit csinálnak, mit dobálnak, áthoztam a másik szobába, visszaaludt, most meg jöttek a kukások, persze ablak nyitva, zörögüvöltkáromkodik ÁÁÁÁÁ, mindjárt én is.

Rena: akkor az aszalt sárgabarira emlékeztem lehet, vagy a barátnőd ajánlotta az aszaltszilvát, már nem tudom. Pléd: lejött a patent, nem volt valami tartós! Ako nem is kő illen.

Ihianya: nem semmi, felmászni a nagyágyra. :shock:
sziszi22
 
 


Hellóka mindenkinek!

Én is hallottam az otthon szüléses sztorit, hát borzasztó. El sem lehet képzelni mit érezhetnek a szülők.

Bazsi is hisztis ma, de csak dél óta előtte a dokinéninek vigyorgott össze-vissza meg a váróban az összes gyereket megnevettete a sikongásával.
Rena: Képzeld a dokinéni azt mondta már alig hallja a szívzörejt.Remélem javul az állapota a drágámnak. Egyébként szerdán megyünk a kardiológushoz, majd írok, hogy mi volt.

Puszika!
KépKép
fölkalexa
 
 


jaj, ahhoz képest, hogy elvileg csökkent itt a forgalom, hát nincs egyszerű dolgom a visszaolvasásokkal....
hétfő kikipálva!

Másik fórum, még nem olvastam bele, de asszem érdekel, ha ezzel egyszer végzek :)

Pizsi: nálunk sincsen nappal. De nálunk is itthon játszósruci van, ált rugi, ha elmegyünk, meg csinibe vágom a kiscsajt :)

Rena, sósseggű, már rég volt ,de hangosan felröhögtem :)

Hozzászólás, hát én is főleg a témás vagyok, nem személy szerinti :oops:

Micimaci, na hát én nem szűkíteném le ennyire, én mackórajongó vagyok, de brutáls, már szerintem 200 felett van a számuk, jó részük még anyuéknál.

jaj, ébredés, folytköveste!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Dokinéni megerősítette a diagnózisomat: tényleg háromnapos volt TÜndének. MÁr nem fertőz, úgyhogy közösségbe mehet. :wink:
Enni továbbra sem eszik. Úgy döntöttem, felhagyok a főzéssel egy ideig. Nincs értelme, ha úgyis mindig én eszem meg. Nekem meg nem kell pürésíteni. :D Majd ha megint eszik rendesen, ismét nekiállok a kotyvasztásnak.

Kép
Kép
tinu
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?