Új privát üzeneted érkezett!

Franyo!

Koszi, hogy hianyolsz, kovetem am az esemenyeket!
Kép

Lanyok!

Tok jo volt reggel a tali a Varosligetben. Kar, hogy csak Andyek es mi voltunk a kisbabasok kozul. Miert nem jottetek?
Szerencsere nem volt hoseg, csak az a sok szosz hull allandoan a fakrol.

Nekunk amugy extra nyugos napunk volt, leszamitva az estet.
Most mar aluszkal.
En is kivancsi lennek a vodor kulonlegessegere.

Zsuzso!
Meggyogyultatok?

puszi
Kakukkfu, Emma
kakukkfu
 
 


Hali!

Leszter!
HurráhurráKépKépKép! Elgondolkodtam ezen a fürdés dolgon, hát, jó kérdés. Ha bemegyek a vízbe, az tuti, hogy szopi elõtt cicimosás lesz. Én a játszóra is szoktam szappant vinni, mert Malackával rendszerint nyakig homokosak leszünk, És szegény Maca meg csikorgathatná a fogátKép.
Melltartóbetéthez nem tudok hozzászólni, az ég kegyelmébõl nincs rá szükségem.

Csucsuka,
azt hiszem, postázom a szajrét, mert a város másik végén lakunkKép.

Toffifee,
pöttyöcskék eredete ismeretlen. Fertõzõ nyavalyákat kizárta a dokinéni, valószínûleg pók vagy szunyog kóstolgatja szegény kicsikémetKép, mert csak a ruhából kilógó részeken van.

Franyó,
Anna is pont ugyanezt csinálja, mint AnnaKépKépKép. Egy slukk, 5 perc nézelõdés. Lassan visszatérünk az újszülöttkori 10 ml/óra sebességhez. Egyedül éjjel, félálomban végez 5 perc alatt.

Norka,
nekem eddig az a tapasztalatom, hogy ilyen dolgokba nincs igazán beleszólásunk. Van cumizó és ujjszopó baba. Mindkettõt kinövi. Ahogy elkezdi használni a kezét, mászni fog, stb., nem lesz annyi alkalma szopni az ujjacskáját, meg annyi minden más fogja érdekelni, hogy lassan leredukákja majd az ujjszopit alvásokhoz. Szerintem igazi fogsordeformáló hatása akkor van az ujjszopinak, ha szinte egész nap a szájában lóg a kezecskéje, hónapokon, éveken keresztül.
Ja, az én lányom a lábujját szopja. Remélem, kinöviKép.
AlbiKép

Momo,
gyógyuljatok gyorsanKép.

Beu,
szuper a kép!Kép
Kakilós gif rulezKép! Súly miatt ne izgulj, fõleg, hogy ilyen szépen hízottaz elsõ hetekben. Meleg miatt is csökken az étvágyuk.

Myssnia,
remélem, visszajön a tejecske. Próbáld ki az UU c5-öt, meg ami szerintem szuper, egy jó kis szauna, vagy ha bírod a napot, napozás.

Lányok,
úgy el vagyok keseredve, már egy éve nyúzzuk egymást az építésszel, most végre kialakult egy jó alaprajz, erre rajzolt hozzá egy olyan homlokzatot, hogy azt hittem, sírógörcsöt kapokKép. Elment egy csomó idõ, idén sem tudjuk elkezdeni, pedig én úgy utálok itt lakniKép, nincs kert, nincs járda, nincs egy vízszintes utca, a házból két kicsivel kijutni egy rémálom, tavaly ellopták a kocsit a ház elõl, stb. De panoráma, az vanKép. Bocs az OFFért.

pusz mindenkinek
NyomiZulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok!

Franyo: Tesco, Spar, Interspar nincs a közeletekben? Ott biztos találsz Vanish szappant. Ha nagyon kell 1-2 db van itthon nekünk, szívesen elküldöm, mert egész életemben nem fogok ennyit elhasználni. A folyadékhoz mindig adtak egyet mostanában ajándékba, így gyûltek össze.

Dandy
Dandy
 

 
 

Sziasztok!

Bocsi, hogy átkotnyeleskedek ide, de a másik topicban megnézhetitek Kakukkfû kislányát.

Zulu,
Építészt kéne váltani. Mi úgy csináltuk, hogy megrajzoltuk mit szeretnénk, és az építész szakmailag átrajzolta, és 2 hónap alatt kész lett. megadjam a számát?

Brokkoli
brokkoli
 
 


Sziasztok,
kicsit régóta nem tudtam jönni és most is gyors leszek, mert hulla vagyok. Némi visszafejlõdés állt be a dednél, alig eszik, alig alszik és ami soha nem volt jellemzõ rá, nehezen alszik el este.Kép

Orsoly,
köszi az infót Bübchen naptej ügybenKépvoltam is DMben azóta, láttam a hült helyét a polconKép.
Gratula a fogacskához.Képnálunk még semmi jele, pedig csak 3 héttel vagyunk lemaradva...

Norka,Myssnia
mellgyuszim 1,5 nap után elmúlt, szerencsére a tej mennyisége nem változott, bár amennyit mostanában Bence eszik nem is tûnt volna fel neki.KépKép

Myssnia,
holnap megpróbálok írni mailtKép

Zsuzsi,
fényképalbumok tuti jókKép válasz mail holnap megy, remélemKép

Franyó,
édi a gyermek, gratula hozzá!Kép és köszi a képeket a maci mintás kacsás szõnyegrõl.Kép Ilyen macis bordûr van Bence szobájában a falon.Kép

BeuKép
már múltkor is akartam mondani, hogy nagyon édi Lõrinc(sapis kép), de így apával még helyesebbek, gratula!

Györgyi,
ez a giga kaki, nem volt semmi.Képjót mosolyogtam a képen. Szerencsére ekkorát nálunk még nem láttam, de ami késik, nem múlik...Kép

Névtelen TT rajongó,
azért valahogy mi is felnõttünk TT nélkül!
Arról pedig, hogy itt milyen anyák vannak, jobb ha nem nyitsz vitát!!!

Ellimami,
ahogy Orsoly is írta, azért nem kerül a kiskád álvánnyal 8-10 ezerbe. A mi kiskádunk 990,- volt a Brumi Maciban vettük. A keretet, ami tartja Apa csinálta fából a nagykádra.Kép Ettõl függetlenül sem költenék 5500.-at egy vödörre, de hát ez én vagyok.Kép

Verci,
a kiskád, ha a nagykádra téve használod nem foglal sok helyet fürdetés közben, azon kívül pedig pedig akár bele is teheted. Ha pedig már kinõtte a csemete jó vizes ruhát szállítani a szárítóig ill. vasalni való ruhát tárolni vasalásig.Kép

Kangi,
milyen volt a turka? Bosnyák téren hol van a turi? Az nincs túl messze tõlünk, ha érdemes akkor én is elzarándokolok.Kép

Leszter,
már akartam kérdezni, hogy nincs-e kedved valamikor majd együtt sétizni??? Ha jól emlékszem azt írtad nem laktok messze tõlünk, jól emlékszem?Kép A memóriám már nem a régiKép.

Megyek alszom, amíg lehet, jó éjszakát Mindenkinek,

Timici
aki TT nélkül is jó anyának érzi magát
timici
 
 


Ma oviban voltunk bulin! Szalonasütés volt du., elvittem Julkát is, kb. 10 percig kegyeskedett ébren lenni, hogy megcsodálhassák a mélykék szemét, aztán hagyta anyucit mulatni, aludt vagy 2 órát nyugisan. Látszik, hogy 3. gyermek, a legnagyobb gyerekricsajban tud a legjobban aludniKép

Sex: a fájdalomtól való félelemtõl olyan száraz lesz a hüvely, mint a Szahara. De van ellenszer! létezik egy síkosító krém, a Bartolini mirigybõl ered a neve, szóval valami hasonló. Az ember lánya bemegy a patikába és úgy csinál, mintha a nagyanyjának vinnéKép Az elsõnél én is úgy össze voltam varrva, mint egy matyóhímzés (az akkori dokim terminológiája saját mûvészi munkájára), de jó pszichológus is lehetett, mert a 6 hetesen mondá ezt a krémet és tényleg jó.
Különben Murphyben meg vagyon írva, hogy gyerek mellett szeretkezni olyan mint lábujjhegyen rock and rollozni. Mily igazság! Használjátok ki az idõt addig, amíg nem tud rátok nyitniKép

LeszterKép
Jaj, de jó, hogy minden jó! Dehogy vetlek meg amiatt, hogy nincs áll. szopi, sõt, irigyellek! Hogy neked mennyi szabadidõd van!

GyörgyiKép
Éjszaka jó volt, 4-kor ébredt, tényleg nem lehet tudni, hogy mikor mennyi elég! Példul ezért nem jó méregetni a szopikat!

ToffifeeKép
Engem is kioktatott ma az egyik ovis anyuka, hogy Julka azért szeles, mert túl sûrû a tejemKép Irigyellek a hosszú alvásokért és gyors szopikért!

BeuKép
Nekem használ a homeobogyó, egy kicsit rendszeresebbek lettünk. Urtica Urensnek hívják, CH5 a potenciája, a férjem Gazdagréten vette, ott van a legnagyobb homeopatika, pont a lakótelep közepén. És még értenek is hozzá.
Ne gondolkodj azon, hogy mitõl változnak meg Lõrinc szokásai. Nõ, kezdi felfogni a világot, ezért fáradtabb lehet - ez csak 1 magyarázat. Kb. 7-8 hónapos korban ott lesz a szeparációs szorongás, amikor rájön, hogy te nem vagy mellette állandóan, aztán jön a 6-7 éves szeparációs szorongás a nagylányomnál, aki átjár éjszaka hozzám-igaz, legalább nem eszikKép

Hol vannak a talis képek?

Urszila
urszila
 
 


Sziasztok,
bocsi, de most visszaolvasni sincs idom. Kép
A KAska-fele talira se tudtunk eljutni, uuuuuugy sajnalom. Kép

Nem tudom, mi van Zsombival. Az en kis nyugis, magaban eljatszadozo-nezelodo-jol evo gyermekem nyugos, non-stop foglalkozast igenyel, es nem eszik. Kép Vettunk neki jarokat, kb. 10-15 perc alatt megunja, ordit es ki akar jonni. A babatornaztatot szinten unja. CSak akkor van el, ha beteszem a kocsiulesbe es odaadom a vizilovat. Akkor is max. 10-15 percig. Allandoan nyekereg, enni nem akar, ill. eleg furmanyos lett.
A "szokasos" idoben cuppog. Kimegyek, megmelegitem neki a lefejt tejcsit. Elkezdem etetni, de csak ordit, nem eszik, tekergeti a fejet es a mellemet nyalogatja (poloban Kép ). Orulve, hogy szopizni akar, megprobalom a cicit. Persze, nem szopizza ki, hanem nemi cumizas utan bealszik. HA a mellemet igy hagyom, elapad a tej (tapasztalat Kép ), igy fejot elo, elkezdem lefejni a maradekot. ZSombi kozben felriad, ordit az ehsegtol. Egyszerre probalok negykezes lenni, de dontenem kell. Cumisuveges tej addigra kihult, onthetem ki, hidegen soha nem eszi meg, ujramelegiteni nem szabad. Kirohanok, ujabb kaja melegit. ZSombi ordit, nyeli a levegot, igy mire kajalasra kerulne a sor, mar gorcsol a pocija, latom, hogy szenved es megint nem akar enni. Probalom a cicit is, de nem kell. Aztan megint cummog...es ez igy megy egesz nap...(es meg idot is kell talalnom a fejesre, mosogatasra, fertotlenitesre Kép)

KIVAGYOOOOOOOK! KépKépKép Help! Nem varok sorstarsakat, de valami epkezlab otlet, tapasztalat? Kép

Koszi es pussz Mindenkinek,
Gombóc
gombóc
 
 


Ja, megvannak! Mármint a Leszter félék. Van még más is??
Kár volt megnéznem õket, most látom, hogy mirõl maradtam le!

BeuKép
Lõrinc óriás! Legalábbis az én Julkához szokott szememnek!

LeszterKép
Petra is nagyobb mint Julka! De hasonlít!

NyusziKép
Szájpenész csak akkor van, ha látszik! Nézd meg jól a szájzugát, ott szokott kezdõdni! Akkor látod a legjobban, amikor ordiba van.

Cicitisztogatás strandon pl.: van egy Mamilla nevezetû kendõ, hasonlít a popsitörlõreKép

Urszila
urszila
 
 


Sziasztok!

Urszila! Kosz az infót.

Leszter! megnéztem õket! Nagyon jók!!!! Kispapid nagyon ügyes. Kösz neki!

Miszike! Nagyon bejött a kereszben ültetõs kendõs dolog. De ez kb. olyan, mint a kenguruban. Abban pedig csak fél éves kora után lehet vinni. Szóval nem rossz ez neki?

Beu
beu
 
 


Sziasztok!

Urszila! Kosz az infót.

Leszter! megnéztem õket! Nagyon jók!!!! Kispapid nagyon ügyes. Kösz neki!

Miszike! Nagyon bejött a kereszben ültetõs kendõs dolog. De ez kb. olyan, mint a kenguruban. Abban pedig csak fél éves kora után lehet vinni. Szóval nem rossz ez neki?

Beu
beu
 
 


Gombóc!

Én csak ex-sorstárs vagyok, de az nagyon, Malacka ugyanis szó szerint így viselkedett. A sterilezés-mosogatás problémakört amennyire lehetett, redukáltam, vettem 8 db cumisüveget, egy sterilezõt, és csak naponta egyszer pancsikoltam. (éjjelKép) Fejõ a hûtõben tárolódott, és az esti mosogatásnál sterileztem csak ki.
Kihülni készülõ tejet langyos vízbe állítottam, az szinten tartotta a hõfokot. Elvileg a melegítõ is tudja ezt, de a gyakorlatban túlságosan felmelegítette.
Sírásra (az a reménytelen fajta, mikor tekereg) mindkét bébimnél a vetkõztetés vált be, nálunk ez a végsõ megoldás, pelus nélkül nagyon megvidámodtakKép
Meg még talán azt érdemes kipróbálni, hogy ingerszegény környezetben eteted Zsombit, csendben, félhomályban. Ez is be szokott válni néha.
Kitartás, tudom, hogy mondani könnyû, de tényleg kinöviKép. Mire egyetemre megy, biztosKép.
pusz Nektek
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Myssnia,
részvét és kitartás a három hós oltás-bömbi miatt! Nekem is rá kéne szánni magam, hogy levigyem a csöppemet a dokihoz, de nincs szívem kínoztatni Kép.
A tejcsidnek meg üzenem, hogy tessék szaporodni Kép.

Leszter,
drukk, hogy elkészüljön a kocsitok, jó utat! Örülök, hogy Petrácska szemével minden o.k.!

Leszter (kis)papája,
köszi-köszi a rengeteg képet, ha mi készítettük volna magunkról, akkor se lehetne több (és jobb)!!! Nagyon szépek, lesz mit mutogatni a rokonoknak Kép.

Toffi,
köszönjük a képeket!!! Kép

Urszila,
ez jó, sûrû tej KépKépKép! Ezt a verziót még nem hallottam!

Beu,
ari a kép Lõrincrõl + apájáról Kép.

Momo,
jobbulást Neked és a családnak!!!

Zsuzsi,
családszerte mutogatom Miki vödrös képeit Kép. Nagyon tetszik mindenkinek!

Franyo,
nagyon édes Annácska, ahogy fogja a játékait a képeken Kép.

Kangi,
Julcsi képeit is látta az egész rokonság, és odáig vannak érte Kép!

Képzeljétek, õsszel költözünk a II. ker-be, Apukám ugyanis elköltözik a barátnõjéhez, nekünk adja a régi házat. Van kert, meg minden, lehet majd nálunk is talizni!!! Már úgy várom!

Tegnap megjött Kép. Nagyon véglegesnek tûnik, nem csak egy kicsi vérezgetés, hanem dõl belõlem. De legalább egy picit sem fáj, pedig azt hallottam, hogy a szülés utáni elsõ elég rémes.

Nem láttatok véletlenül valamelyik boltban olyan madzagon lógó plüss himbilimbit, amit a kocsiülés-hordozó fogantyújára lehet feltépõzárazni, és a gyerkõc tudja pofozgatni, nézegetni? Egyik barátnõmnek (Kataa-nak) van, és nagyon tetszett Bekinek, nevetett rá és CSÖNDBEN EL VOLT MAGÁBAN 5 PERCIG Kép!

Pusz
Miszike + koszmós Beki
miszike
 
 


Miszike!

Szerintem a nagy bababoltokban biztos, hogy van ilyen, de ha jól emlékszem a bunkózós boltban is láttam. A héten megyek arra, majd megnézem.

Jó éjt!

Beu
beu
 
 


sziasztok


Andulka 8 ota szunyalt fel oraja felkelt es cuppogtatja az ujjat, biztos ehes (nem kinzom sokaig igy gyors leszek)most jatszik.Kép szegeny ha tudna hogy holnap szurit fog kapniKép((

Franyo
megjottunkKép csak apat nehez eluzni a gep elol (de ha elmegy akkor haverhez aludni mert megmergelodik valamiert vagy szimplan csak almos Kép)

Magdi
a csomo lehet fibroadenoma is, hormonalis hatasra alakul ki es joindulatu daganat, sokmindent nem lehet kezdeni vele, esetleg ha tul nagy kimuteni szoptatas utan. Azert egy ultrahang vizsgalatra erdemes lenne benevezni es nem is artalmas legalabb kiderul pontosan mirol is van szo.


Gyorgyi

hat en nem tudom h. ca 3550 ft-ert erdemes e benevezni erre a tanfolyamra, en pl. ismerem Andulka kezmozgasat. Pl. kez teljes osszeszoritasa es enekeles a tejnek = a teljes megelegedettseggel, ut a nirvana es a tantrikus tanok fele (mert A. leginkabb Buddhara hasonlit Kép)

Beu
igen, igen erdekel par dolog a Bethesdarol. Hany ember van bent egyszerre es tenyleg nincs hasi UH (azom az altalanos UH-n)s te is nezheted?

na most mar nagyon vadul cuppog, ki kell szabaditanom a szamszarabol

lattam a talikepeket, hat, mindenki szep slank lett marKép
(csak en hasonlitok kedvenc kajamra a turogombocra Kép)

mindenkinek jo ejt
sziasztok
zsurlo es cuppogo kis Buddhaja
zsurlo76
 
 


Franyó!

Én is vadásztam Vanish szappanra és a Tescoban sikerült beszerezni. Kép

Nyuszi!
Mail ment. Kép

Puszi mindenkinek

Magdi
35+2
gallainémagdi
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

Franyo
Biztos nem marad pártában Anna Kép ilyen szép lányok nem maradnak egyedülKép
Most olvasom, már el is kelt Kép

Norka
Szépek vagytok a képen Kép
Vérvétel nincs a vizsgálaton?

Myssnia
Drukk az oltáshoz KépKép
Kitartás a szopihoz KépKép

Csucsuka
Kezd rémleni, de én legtöbbször Lacinál láttalak (Annamáriával?)
Nekem is el kell gondolkoznom hivatalos papír töltésénél, hogy anyja neve Kép nehogy a mamáét írjam
Köszi a képekért, elég kevés Kép(Apa elvitte a gépet, Szandit fényképezte kilószámra Kép, de feltettem és mindjárt felkerült a Leszteréké és Ariéké is Kép Csalogatónak kiváló Kép

Zsuzsi
Jók a képek!Kép De tök vagyok, az albumban nem néztem a vödrös képet!

Leszter
Mennyi talis kép KépKépKép Nem gyõztük végignézni Apával.
UH-szûrés:örülök, hogy minden rendben vanKép
Nem hiszem, hogy bárki követ dobna Rád az altató-szopiért, én biztosan nem fogok, eleinte én is csináltam Kép
Kocsi: Kép, de hátha készen lesz Kép

Momo
GyógyKépKépKépKépKépKép megy, speciális, influenza elleni Kép

Beu
Nem semmi a wc-s és a szadis kép sem Kép Az anyukám akart narancssárga napozót Zsombinak, de végül tengerészeset vett Kép Pedig fáj a szívem a n.sárgáért is Kép
Bunkózós bolt KépKép (Mini-Manó?)

Zulu
Gyors pötty-elmúlást KépKép ÉS még gyorsabb nyomi-elmúlást KépKép
Megkérdezhetem, miért Malacka? Zsombi csak malacka, így kis m-mel, mert kaja végén mindig körbejáratja a cicit az arcán, hogy csupa tej legyenKép szép is a bõre KépKépKép

Urszila
Azért "klassz", hogy mások sokkal okosabbak, nem?Kép
Én egyébként félek, hogy elkiabálom a szerencsémet Kép eddig nem ez ment Kép
A fotóalbumban is van kb. 10 db, Toffiffe...-nél és Ariék is tettek fel, de annak most nincs kéznél a címe Kép

Gombóc
Kaja: Kép, de idõvel helyrerázódik megint és akkor Kép Sajna tapasztalatom nincs (vagy szerencsére?), de még lehet nekem is.

Miszike
KépKép a költözésért (és irigy vagyok, mi itt fogunk elhervadni albibanKép)
Mi a békát a Brendonban vettük (ami a talin a hordozón volt), volt még 2-3 féle figura, de szerintem elõször nézd meg pl. a MegaToys-ban, hátha ott jobban járszKép

Zsurló
Drukk, hogy Andulka jól bírja a szurit Kép
Én is imádom a túrógombócotKép

Tényleg, amikor regisztráltam, azt nem is próbáltam, lehet, hogy az is bejött volna Kép És már több, mint egy órája olvasok-írokKép
Reggelizni sem ártanaKép

Megyek isKép
Toffifee és ma-négy_hetes_Zsombi (aki a kórházból hazajövet óta kereken 1 kilót gyarapodott)
toffifee
 
 


Névtelen Magdi,
nekem is van csomó a mellemben, elmentem emlõ UHra és kiderült, hogy ciszta, amit majd csak a szoptatás elhagyása után 3 hónappal kell újra megmutatnom a sebésznek.
Mivel más is lehet egy ilyen csomó, azt ajánlanám, hogy mutasd meg egy sebésznek, aki esetleg beutal egy emlõ UHra, hogy kiderüljön pontosan mi az. Nekem anno azt mondta, hogy pl. fontos tudni, hogy szövet vagy folyadék tartalmú-e a csomó ill. hogy mekkora is pontosan.
Én ugyanis tyúktojásnyi nagyságúnak éreztem, a valóságban pedig 2*3cm.
Aggódni nem kell, nincs semmi komoly gond szerintem, de jobb tudni, hogy pontosan mi is az, nem? Szoptatni pedig tudsz a csomóval is és ez a lényeg.Kép
Majd írj, hogy mi is volt valójában, hogy mi is okosodjunk.Kép
Timici
timici
 
 


Szegény, szegény Momo!!!
Lehet, hogy nálunk is ez van/lesz. Mi egyszerû náthának véljük, de Dana is apa is hõemelkedéses volt. Nekem meg a torkom fáj.
Franyó,
én jó régen vettem a Vanish szappanomat (elég tartós darab) a DM-ben itt nálunk.
Leszter,
a múltkor valaki elgondolkodtatott a cici fertõtlenítést illetõen. Nekem ez még soha nem jutott eszembe. Lehet, hogy a Balcsi, strand, stb. után nem árt lezuhanyozni, de úgy ennyi. Szerintem bõven elég, ha szoptatáshoz beteszed a melltertóbetétet nem? A vízben nem igen lehet jelentõsége.
Kakukkfû,
most minket kapott el a vész, de Dana is szipog még egy kicsit. Ti jól vagytok?
Zulu,
Dana szopi technikája is kísértetiesen hasonlít ahhoz, amit írtok. Pedig kiskorában :-)) lángvágóval sem lehetett leválasztani a cicirõl. Én idõnként attól féltem, hogy nincs elég tej a cicimben és már minek szopizzon. De egy ismerõsöm akinek a kislánya (hasonló súlycsoport) ugyanezt csinálta és õ sötét szobába járt szoptatni, hogy e vonják el az események a gyermek figyelmét. Egyébként tök okos és érdeklõdõ kiscsaj lett.
Mi tegnap kezdtünk lakást keresni... Teljesen értem, mit beszélsz. Hol fogtok építkezni? Mi még nem igazán tudjuk elszánni magunkat ilyesmire. De lehet, hogy két gyerekkel ez is másként lenne.

A kis köcsög f8-kor végleg fölébresztett minket, majd édesdeden visszaaludt és azóta húzza a lóbõrt. Ilyet hónapok óta nem csinált.
Mindenkinek kellemes napot.

Ja, Dana gurulva közlekedik újabban, nagyon édi, de csak az egyik irányba megy neki.
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Szép napot! Kép

Toffifee Kép
Azért malacka, mert a malacka egy aranyos kis állatka. Julcsi meg egy cuki kiscsaj. Most is olyan pofázmánya van alvás közben. Hogy lexivesebben agyonnyammognám.
Rossz tej Kép
Jujj, nekem is kellett volna mennem talizni, hogy Julcsi kicsit késöbbre tolja a hajnali kelést!

Franyo Kép
Dehogy maradtok pártában, hogy is gondolod?! Ja, látom, hogy Lackónak bejön! Én sem adom ám olyan könnyen Julcsit, csak hadd ácsingózzanak utána a fiatalemberek!
Biztos a meleg üti ki a kis balerinádat, nem? Szegény Julcsi is pöttyöske, ha megizzad, nekünk a dokinéni irt rá bóraxos testkencét.

Norka Kép
Hogy van a hasinyafis Jázika? Nekünk a GW csak rontott a helyzeten annak idején, és a hasmasszázs lett a királyság. Épp az imént passziroztam ki szegénykémböl egy adag szép sárga kakit. Ja, és köszi a bókot, mostanában, hogy egész nyugis a csaj, én is el vagyok töle büvölve. A ti képeitek is nagyon cukik ám, föleg a komolykodós tetszik.
Szuper, hogy jó az albi. A ruhákat, ha nincs nagy por, sztenderre aggathatjátok (tudod, az a kerekekre szerelt szerkli, amin a boltokban is lógnak a ruhák), a behajtósoknak meg talán egy komód lehet jó. Mondjuk, ha por van, akkor nemigen állnatnak szabadon a rucik, úgyhogy akkor muszáj lesz akasztós szekrényt venni
Ujjszopira nem tudok mit mondani, Julcsi csak akkor tömicköli az öklét, amikor hajnalban éhes, és cuppog, mint a veszedelem, olyan édes KépKépKép

Beu Kép
Szadicucc aranyos! Hogy aludtatok? Jó az apás kép!
Legközelebb, ha turizni megyek, szólok, most csak meg akartam nézni, csak a Bosnyák tér 2-t sikerült. Az eladó csajszi nagyon helyes, és a kicsi ruhák sem nagyon lestrapáltak. Végül persze vettem 9db bodyt, ujjatlant, rövidujjút meg hosszú ujjúakat is, 250-350 Ft/db árban, legtöbbjük Kenguru Gold vagy Prince Oliver gyártmány, és nagyon helyesek. Ezen kívûl vettem két rugit, egy ujjatlan plüsst meg egy Kenguru Gold-os hosszúujjú pamutot, 650 ill 750 Ft-ért. Összesen 4eFt-ot fizettem, de elégedett vagyok, jöhetnek a gigakakik, nem kell kétnaponta mosni, s ez lusta Kanginak igen jól jön Kép
Állitólag a Zebra (Fogarasi úti TESCO-nál) nagy királyság, legközelebb azt nézem meg, és szólok.
Kéne menni fürdörucit venni, nem? Mit szólsz a holnap délelötthoz? Na, majd hivlak.

Myssnia Kép
Szopi hogy megy?
Köszi a bókot, én is folyton rágnám a kis alkatrészeit, de akkor egyszercsak elfogyna Kép

Zsuzsi Kép
Most én sem csapkodom a kakis pelust csak úgy, mert kb mi is ennyit hiztunk, mert a 2 hónapos mérésen 4300gr volt, ma pedig kb 4700gr-t nyom, és csak pénteken tölti a 3 hónapot!
Hasgörccsel ma hogy álltok? Édesek ám a képek!

Leszter Kép
Szuper, hogy jó lett az UH eredmény! Ugye-ugye, megmondtuk!
Képek meg királyok, és legközelebb mi is igyexünk nem lemaradni a taliról.
Ruhaügy: ja! Úhh, kezdem elvesziteni a kifinomultságomat?! Segicség! Naiv módon eszembe sem jutott, hogy huncutkodhattak, na, majd a körmükre nézünk legközelebb, igaz, Beu?! Kép

Momo Kép
Hogy vagytok ma? Nagyon remélem, hogy jobban. Na de ilyet, hogy most influenza!!! Kép

Zsuzsó Kép
Ahogy én láttam, Tummy Tubnak szélesebb a pereme, vannak rajta belemélyitett kapaszkodók, és nagyobb a kúpszöge (azaz szélesebb az alapja, tehát kevésbé borulékony), mint egy normál, szennyes pelenkáknak és egyéb alantas dolgoknak szánt vedernek Kép Emellett átlátszó, és biztosan jobban eldolgozottak a peremek, hogy a müanyag sorja fel ne sértse a baba börét. Kb. ennyit láttam rajta, de aki használja, biztos többet is tud róla.

Kakukkfü Kép
Nem tudtam, hogy volt városligeti tali, brühühü! Mondjuk tegnap pont nem is mentem volna, az igaz. Szállongó szöszök csakugyan rémesek Kép

Zulu Kép
Télleg váltsatok épitészt. Ami a kádat illeti, ha az bugyirózsaszin, akkor én inkább nem hordok többet bugyit!

Timici Kép
Bosnyák tér 2, a remiz mellett, egy udvarban, rögtön, ahogy belépsz, jobbra, kétszer 5 vagy 6 lépcsön kell a kocsival lekecmeregni, de segit az eladó nöci, nagyon aranyos. Szerintem egyszer érdemes megnézni.

Urszila Kép
Klassz lehetett az ovibuli!
Köszi az infot a sikositóról. Szegény nagyanyám KépKép

Miszike Kép
Juj, de helyes vagy, hogy a rokonyoknak is mutizod Julcsit! Beki a képeken nagyon cukor, én az orrát imádom. És ahogy a kendöben hegyel, az valami tünemény KépKépKép
Házatok lesz, hurrá! Hurrá! Gratulálok!
Mennyivel jobb lesz Bekinek, hogy a kertben kúszhat már összel! De jóóó!

Zsurló Kép
Legközelebb mi is megyünk a talira, és meglátod, hogy én például csak annyira vagyok slank, mint egy városligeti nyuszilufi két nap után! Ne izgasd már magad ezen!

Na, megyek zuhanyozni, míg még alszik a ded. Tök nagyokat kurjongatott hajnalban, mikor szopi után visszatettem az ágyába, halálra röhögtem magam rajta a másik szobában Kép

Pussz
Kangi és hujjogató Julcsi
kangi
 
 


Kangi,
köszi, de a lényegét még mindig nem tudom. Szóval miben más, mint egy normál kiskád?
zsuzsó
zsuzso
 
 


Zsuzsó Kép
ja! A baba úgy "ül" benne, mint egy faros magzat a pociban. Igy kb az az érzésük, mint a pocakban, ez megnyugtatja öket, illetve könnyen távoznak belölük a gázok felül és asszem alul is.
na most én ezt mind csak úgy összecsipegettem innen-onnan, de van nekik weboldaluk, ott mindent elolvashatsz.
[url=http://www.tummytub.hu" TARGET="_top]http://www.tummytub.hu[/url]

Julcsi egyébként kiskádban feredözik, ö kényelmesen elnyúlik benne, nagyokat ásit meg ilyesmik, szóval ö ezt is élvezi Kép

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Hol vagytok? Mindenkinek nyügös a a babája? Én az enyimet cicin melléfekve bealtattam, szegény, azt se tudta, hová legyen, olyan orditás jött rá, de most alszik kb 11 óra óta. Mi van a gyerekeinkkel, hidegfront?

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Kangi,
igen hidegfront vanKép, én is attól szenvedek már reggel óta, Bence hiper nyûgiKép, most is épp nyekeg.
Turka infót köszi, nagyon jól vásároltál, gratula!Kép
Megyek, mert ezt nem lehet bírni...Kép
Timici
timici
 
 


Hali Csajok!

Beu, úgy látom a rossz példa ragadósKép. Zsófi felébredt 1/2 1kor... Mondjuk elég hihetetlen, elõszõr azt hittem álmodomKép. Hason alszik a lány, megyek a nyekergére, hát nem háton rugkapál?KépKép De ha már felébredt, rögtön cicizni is akart, még szerencse, hogy 15 perc alatt elintéztük egymástKép

Kangi, mi voltunk ma manótornán a "naggyal", Zsófi elég megrovóan nézett ki a fejébõl, viszont nem aludt, igy most durmol õ is, mint a bunda. Valszeg perceken belül én is ezt fogom tenniKépKép...

Momo, nagyon rátok jár a rúd, mihamarabbi javulást Nektek!

Tegnap volt a kiscsaj 7 hetes, 4,65 kiló, és egyre jobban müxikKépKép.

Na megyek, mert álmos vagyokKép, pusszanat
Zsófi
Csucsuka
 


Sziasztok!

Ez nem igaz, most megint eltûnt egy adag! A tegnap eltûntek viszont meglettek. Na, mindegy.

Ma már kettõkor keltünk!!! Kép Kép Kép

Urszila! Nem az érdekel, hogy mi a változás oka, hanem hogy miért kell ennek így lennie! Mikor alhatok már egy jót! Eddig olyan jó úton haladtunk!

Kangi! Mehetünk holnap. Akkor ma nem megyek. Balázs 10-11. között megy munkába, akkor elvisz minket. Az neked jó? Meg is ebédelhetünk az Árkádban.
Próbálgatod a rucikat? Én mindig öltöztetni akarom, mint egy játék babát, aztán megsajnálom.

Toffifee! Kösz a Snoopy-történet lelõhelyet.

Norka! Hurrá albi! Kép Jázinál még nem múlik a hasfájósság?

Franyó! Nálunk is így van az evéssel, ahogy írtad. Nálatok már átállt valami rendszerre?

Szegény Myssnia! És tápszerezed Szilárdot? Nem emlékszem, eddig hogy volt. Elhagytátok a tápszert teljesen, vagy csak csökkentettétek a mennyiséget? Nem próbálod ki az Urszila-féle bogyót? Vagy már megtetted?

Zsuzsi! Na, most már világosítsatok fel, hogy mi a TT (ez a vödör, ugye?), mi a TT Coupe (köze van a vödörhöz?) és hogy függnek össze ezek az esõvel. És a bolti vödör és a kifejezetten e célra kapható vödör között mi a különbség? Az igazi hol és mennyiért kapható. Nagy gyerek is belefér? Lõrinc beleférne egy normális vödörbe? És az igazi fürdetõbe? (Zsuzsó! TE is?!)

Norka! Lõrinc sem cumizik, de szereti szopizni az ujját. Csak nem mindig találja meg, viszont minden mást igyekszik elkapni és bekapni. Én nem bánom, ha elszórakoztatja magát az ujjszopással. Te miért aggódsz?

Momo! Jobbulást a kis családnak! Ne keseredj el, gyorsan elmúlik majd! Kis vidámság nektek! Kép
Zsebi mindkét cicit szereti?

Leszter! Nálunk nincs melltartóbetétes probléma, mert alig van szükség rá. Eddig nem gondoltam a fertõzéses dologra, most egy kicsit elméláztam rajta. Én anno a gyógyszertárban vettem melltisztító kendõt, majd azzal is törölgetem.

Zulu! Micsoda?! A lábujját?? Kép Nincs fotó? De édes lehet!

Timici! Ha Te is közel vagy a Bosnyákhoz, csinálhatnánk közös Ligetes sétákat. Kangival már próbáltuk, Leszter is csatlakozik, ha lesz kocsija! Gyere Te is.

Gombóc! Szegény!!!! Nem tudok semmit okosat mondani. Kitartás! Kép (Az azért aranyos lehetett, ahogy pólón keresztül próbál szopizni.Kép )

Van még valaki Liget-közelben?

Szex: Kép Nekem – csaszis lévén – nem fáj, de nehezen veszem rá magam, illetve apa nehezen vesz rá engem. Ha sikerül, akkor jó, de én estére olyanfáradt vagyok, hogy csak dõlök el. Kár! Kép

Zsófi! Ha fel is kellettt kelni, legalább láttad a forgós produkciót. Ezt máskor is csinálta már?

És ehhez mit szóltok? Kép

Végre behoztam magam, most már igyekszem tartani. Minden babát megnéztem, gyönyörûek, mi is köszönjük a dicséreteket.

Beu, aki infantiliskodik + Lõrinc, aki nem nyugi, hanem nyugi. Fura.
beu
 
 


Vagy infantiliskedik?

Beu
beu
 


Sziasztok!

Moso Masa visszater. Jelentem foltoktol megszabadultunk, mar mindent ki is vasaltunk (aztatas clorox kimeloben, majd foltprogram a mosogepen = kb 3 oraig zakatolt szegeny).

Kicsit mi is nyugik vagyunk, de nalunk inkabb en es nem a Reka. Jobban mondva Reka ejjel nyugi, ezert en ejjel is es nappal is az vagyok. Tegnapelott csak egyszer ebredt meg kb 10 fele, tegnap ejjel viszont megebredt, fel 10-kor es ejfelkor is. Annyira sir, de nem akarom megint visszaszoktatni az ejjszaka ket orankenti szopira. Husvet ota annyira jo volt hogy vegig aludt ejjszaka. Most meg megint itt vagyunk. Lehet, hogy a foga jon? Akkor jojjon mar, ne szorakozzon itt velunk.

Mindenfele kepeket megneztem.

Zsuzsi fiaid nagyon jol neznek ki.

Beu! Latom ti is tudtok olvasni es te meg nem is decsexel.

Leszter! Ferjed csak fenykepezett a talin? Kép Orulok, hogy kenguru jonak tunik, kar hogy ugy siettetek.

Norka, Kangi, Franyo, ti leanykaitokat is megneztem gyonyoruek.

Ja egyebkent szerintem ujjszopi jobb mint cumi. Pont fentebb irtak miatt. Elkezd mozogni, jatszani es ugye ahhoz kell a keze is, tehat nem fogja szopizni, mig cumival a szajaban mind ezt nagyon jol tudja muvelni. Cumisok nyugi, sajna en is beadtam a derakam, meg Rekanak a cumit, ugyhogy csak irigykedem.

Myssnia, akkor mikor utjuk nyelbe ezt az eljegyzest?

megyek mer ded anyjaval akar jatszani. Vagy masfel orat aludt, mar azt hittem valami baja van. Jovok majd es beszamolok meg tovabbi tortenesekrol.

Gyorgyi + ma csak mersekelten nagyott tojt Rekababa
rekababa
 
 


Tettem fel pár új képet Bencérõl:
[url=http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=90&page=3" TARGET="_top]http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=90&page=3[/url]

Timici
timici
 
 


Györgyi! Ti is hasonló alvásos problémától szenvedtek? Ezek a lurkók teljesen megzavarodtak!

Timici! Nagyon édi Bence!

Én is teszek fel újakat. Tegnap kölcsönkaptunk egy jó gépet: egész nap fényképeztem és öltöztettem a gyereket. Gonosz anya! - ez volt a szemében.
Alig bírtam kiválasztani, hogy mit tegyek fel. Lett egy csomó egész jó.

El akarunk menni a bunkózós boltba, de Lõrinc bealudt. Aztán lassan vendégek jönnek, és nem lesz idõnk. Tétova anya! Az se jó, ha alszik, az se jó, ha nem.

Beu
beu
 


Akkor a képek
Kép

Kép

Kép
beu
 
 


Hú, de nagyok!

Na most már eldugulok. De nem vasalok azért sem!

Beu
beu
 
 


Beu, Timci!

Megneztem a kepeked, nagyon edik. Kepeket nezegetve, lehet, hogy megis inkabb nem 4 lanyt szeretnek, hanem becsuszhat egy fiu is. Kép

En is akar szuperjo jatszoszonyeget venni. Lanyok vilagositsatok fel, ki, hol mennyi penzert vette. Nagyon irigy, irigy irigy vagyok, en is .....

Beu,

TT coupe. Audi TT coupe, gyonyoruseges auto.
azt is akarok, de sajna azt nehezebb lesz megoldani mint jatszo szonyeget.

Holnap lesz uj autonk. Olyan izgatott vagyok. Pentek remalom lesz 1/2 10-re Heim Palba megyunk csipo UH-ra utana Tatara, temetesre. Szegeny bebi, egesz nap uton leszunk. Heim Palt utalom, temetes meg meg rosszabb.

Elmegyunk setizni, imadja miota atraktam sportulesbe csak nezelodik es nezelodik es rohog.

Gyorgyi + Rekababa
rekababa
 
 


Szaisztok!


Beu:
A keresztelõ szerintem nagyon megható volt, szerencsére Dorka is jól viselte, kicsit sírt, inkább nyöszögött, mikor locsolta a buksiját a lelkész,olyan csodálkozó szemekkel nézett...

Egy pár kép:

image{Sscn0370} image{Sscn0371}

Ilyen ügyi vagyok 12 hetesen:

image{Sscn0373} image{Sscn0374}

Jók legyetek
Manó2+Dorottya
manó2
 


Na újra neki futok...

jpg, lemaradt...
talán sikerül, nem adom fel.


image{Sscn0370.jpg}
image{Sscn0371.jpg}

Ilyen ügyi vagyok 12 hetesen:

image{Sscn0373.jpg}
image{Sscn0374.jpg}

Jók legyetek
Manó2+Dorottya
manó2
 


manó2, az hogy mit írsz a zárójelek közé, az lényegtelen, nem muszáj a filenevet, viszont a fordított per jel, az hiányzik
Névtelen
 


Ez a per jel, sem mindegy hol van...

Kép Kép

Ilyen ügyi vagyok 12 hetesen:

Kép Kép


Jók legyetek
Manó2+Dorottya
manó2
 


Györgyi!

Akkor milyen autótok lesz, ha nem TT Coupe, ami mint kiderült nem a fürdetõvödör egy spéci fajtája.

Manó2! Nálunk a keresztelõ az egyik vitra okot adó pont. Apa nincs megkeresztelve, de hozzájárult nagy kegyesen, hogy ha én ragaszkodom hozzá, akkor kereszteljük meg. Én katolikus vagyok, de Balázs azt akarja, hogy a gyerek legyen evangelikus, mert õket bírja. A katolikusokat és a reformátusokat pedig történelmi múltjuk vagy politikai elkötelezettségük miatt nem. Én meg fel vagyok háborodva, hogy ha úgyis ateista, akkor nem mindegy neki? Jó kis meccs lesz.

Beu
beu
 
 


Sziasztok...

Köszi a segítséget..

Beu: Mi evangélikusok vagyunk, ha kell talán tudunk segíteni.

Jók legyetek
Manó2+Doreka aki megint szopja az újját...
manó2
 


Timici Kép
Bence tündéri, hidegfrontos nyeki miatt részvétem .. azóta Julcsi is felébredt, tojt egy gigászit, de nem lett baleset, evett, aztán most kiságyban van, de hiába szeretnék egy jót fürdeni, félek, hogy nyafimaci lesz Kép

Beu Kép
10-11 felé jó nekem, talizzunk az Árkádban? Ebéd oké, utána kb. 2-re kéne beérjek az Egyetemre.
Majd este rád csörgök.
A képek édesek, én mindig megdöbbenek, mennyire fiús pofázmánya van Lörincnek KépKépKép
Nem öltöztetgetem szegényt, van elég baja most anélkül is Kép

Manó2 Kép
Dorka tündérbogár a keresztelös ruciban Kép

Györgyi Kép
pénteki zarándoklat miatt sajnállak ... na pláne temetés ...

Megyek, mert nyávog, aszzem megeszem egy lábát, attól tán elhallgat Kép

Pussz
fürdeniszeretne Kangi + nyafi Julcsi
kangi
 
 


Csucsuka Kép
miért zavarta Zsófit, hogy Danó tornázik? Vagy a hidegfront miatt nézett megrovón?
Hogy van a cserkófa? Mi június elsö hétvégéjén tervezzük szedni a hegyi fákat, remélem, nem legelik le addig a hegyjárók Kép

Pussz
Kangi
k
 


GRRRRR
Ne akarjon egy kisbabás anyuka délután fürdözni!!!
A finom, habos vizecském TÖK HIDEG, lecsapott a gázbojler KépKépKép
Most újra beszikráztattam, és engedem újra a vizet ...
Mondjuk sose legyen nagyobb gondom! KépKépKép

nyeeee-nyeeeee KépKépKép
Kangi
kangi
 
 


Myssnia,
Hogy vagy? Szerintem a malatakave is tejszaporito! Egy kis alkoholmentes sor sem arthat...mar ha szereted a sort!

Beu,
Nalunk sincs megkeresztelve apa, es mar Gyurinal is nehezen tudtam kijarni a keresztelot (mindenfele tanfolyamra kene jarnunk, Tamasnak megkeresztelkedni, egyhazi eksuvo, stb...), most mar gozom nincs, hogy lesz, de jo lenne, ha Miki sem maradna ki belole. Majd nyaron otthon megprobalom elintezni. Az viszont eleg visszatarto ero, amilyen stilusban a papa beszelt velem legutobb. Kép A politikai elkotelezettseg meg ne jatsszon szerepet a dontesben! En nem az egyhaz miatt kereszteltetem meg, hanem a vallas miatt.
Kepek nagyon jok, cukorpofa Lorinc! Hogy becezitek? Loci?

Zsuzso,
TT Coupe egy gyonyoru szep Audi fajta. A TT, mint Tummy Tub speci babafurdeto vodor, jo draga, es egyesek eskusznek ra. Szerintem a sima vodor is majdnem olyan jo, abban is tok jol lehet Mikit furdetni! Szerintem meg egy par honapig biztos bele fog ferni!

Gyorgyi,
Koszonom a bokokat a fiuk neveben is. Beleadtunk apait, anyait! Csak azert lehetnenek kicsit jobbak...vagy nagyok az elvarasaim?!

Ki kerdezte a baba jelbeszedet? Amerikaban nagy divatja van a Sign Language-nek, es tenyleg mukodik egyeseknel. Csak egy gond van...en ismerek olyat akinek a babaja nagyon sokaig nem volt hajlando normalisan beszelni, mert a Sign Language-dzsel elerte ugyanazt, mindent el tudott mondani vele.

Miki ordit, Gyuri meg buzlik, Dani meg allitolag a budostol nem tud klarinetozni!

Pa,
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Zsuzsi Kép
vigasztald meg Danit, hogy én akkor sem tudok klarinétozni, ha nincs büdös Kép
Na jó, nem röhögök. Megfürödtem, ez jó. Bojler lecsapott megint, ez rossz. Megjött a hüvös levegö, ez jó. Gyerekem nyekereg, ez gáááz ...

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Sziasztok lanyok!

Kepzeljetek, szombaton es vasarnap eleg jol megusztuk az esti nyuszogest, aztan tegnap mar a fel 7-es kaja utan nem akart aludni, nyafizott, aztan mikor apa hazajott, elmentunk setalni 3/4 8 korul. (Mindig igy szoktunk, este 7 korul.) A seta alatt kezdetben nyugodt volt, par pecet meg aludt is, aztan nezelodott. Kesobb mar itt is kezdett nyuszogni, cumit kopdoste kifele, en meg mar elore feltem, hogy mi lesz, ha hazajovunk. Fel 10-kor ertunk haza, es lassatok csodat, Petrat betettuk a kisagyba, es csondben nezelodott meg tobb mint egy oran at! Pedig en teljesen biztos voltam benne, hogy a furdetesig nem lesz egy nyugodt percunk sem!Kép Ki erti ezt???Kép

Most megint sirdogalt idaig, aztan kicsit beszelgettunk, pocijat megmassziroztam, atpelenkaztam, es most talan elalszik. Remelem.Kép

Lanyok, egy ilyen pici baba mitol ijedhet meg? Az elobb pelenkazas kozben epp torolgettem a popsitorlovel, beszeltem hozza, mint maskor, es egyszer csak tok hirtelen szettarta a karjait, es booorzasztoan elkezdett sirni, levegot is alig vett. Persze ugy ahogy volt kakisan felkaptam, es fel perc mulva mar vigyorgott, de nemtom, mi remisztette igy meg.

Na visszaolvasok, addig is csok:

Leszter es csukott szemmel cumizo Petra
leszter
 
 


Sziasztok Kismamik!

Megpróbálkozom 3 hét után a szülés beszámolónkal!
Még nem könnyû, de már látom hogy napról napra jobb a kisfiam egészsége és most ez ad erõt hozzá ,hogy leirjam ,hogy mi is történt.:

Április 28,-a:délelött mennem kellett CTG.re,amin már elõzöleg voltam 3x is.Egy kis tanuló kislány csinálta a gép rámkötését,akit pont vizsgáztatott a tanára.A férjem is velem volt-itt jegyzem meg minden vizsgálatra kitartóan elkisért az egész terhesség alatt-mert aktivan részt kívánt venni az egész terhességben!))))
Szóval rámkötötte a nõvér-ke' a gépet és vártunk,valahogy nem olyan görbéim voltak mint eddig.Néha bejöttek a szobába és megnézték,hogy minden ok-e?,mert hogy a nõvérszobából is nyomon lehetett követni a monitort,hogy mit mutat,és hát nem volt valami túl jó!
Azt gondoltuk,talán a kislány még ügyetlen és nem jó helyre tette az érzékelõket.-hoztak egy másik gépet és azzal is megpróbálták.Sajna nem a kislány volt az ügyetlen,nem a gép volt rossz -az én értékeim valóban rosszak voltak.Mondták,hogy felhivják az orvosomat,várjunk csak nyugodtan.Képzelhetitek milyen nyugodt voltam.....
És néhány perc múlva benyitott az DRnõm,aki már úgy jött el otthonról -õ tudta ma itt befejezzük ezt a terhességet!-csak ennyit mondott -ez a baba valamiért nem érzi jól odabent magát,itt befejezzük a terhességet! Hát én fal fehér lettem,és kitört belõlem a sírógörcs,és borzasztó félelem töltött el.Nem akartam elhinni ,hogy császár-féltem tõle nagyon!
A férjem még kis naivan megkérdezte,mennyi idõnk van még?Haza mehet e a fényképezõgépért,mert nekünk muszáj megörökiteni a születés pillanatát!A válasz:max 20 perc!Kaptam két puszit a Kispapimtól néhány biztató szót és letette a nagy esküt hogy rögtön itt lesz,rohan haza!Õ elment,én még próbáltam húzni az idõt,mert nem is tudtam felfogni hirtelen hogy tényleg csak 20 percünk van! Talán még emlékeztek én paráztam a beöntéstõl!-Hát nekem ott már nem kellett beöntést adni,jött magától,elvégeztem beöntés nélkül,és már kisértek is az elõkészitõbe!Közben a folyosón ahogy mentünk elküldtem Anyukámnak egy sms-t:Császár most!
Félek!Ez 12.35kor volt.
Ennyit birtam leirni és már vetköztem is!Remegtem mint a nyárfalevél,és izgultam ,hogy a Kispapim visszaérjen!
Kaptam ágy hátul gombolost',lemosták a pocakom,és leborotválták a szõrt.Aztán betoltak a mûtõbe!
Ott volt már az egész stáb,mindenki sürgött forgott,csak franciául beszéltek ami akkor nagyon zavart,mert semmit nem értettem!Aztán jött a Drnõm aki egyébként egy nagyon kemény határozott nõ ,de látta hogy velem most kicsit többet kell törõdnie mert nagyon meg voltam ijedve,nagyon féltettem a picit és féltem hogy mi baj lehet!Bekötöttek egy kanült a kezembe,nyomtak bele valamit.Ekkor 13.00 volt.
Felültettek a mûtõ asztalra ami nagyon kis keskeny ágy ,és hátat kellett forditanom az anesztes Dr-nek és elõre kellett hajolnom és domboritanom a hátam,én annyira ideges voltam hogy képtelen voltam csinálni azt amit mondanak,kicsit szenvedtek velem de nagyon profin megoldották a dolgot és néhány bökést éreztem,egyszer csak egy olyat mintha egy patentot nyomtak volna a gerincembe.Na ez volt az epidura !Pillanatok alatt hatott' már is kezdtem nem érezni a lábaimat,azt már úgy tették a helyére,és már feküdtem is. Ekkor ért be a Kispapim és ez olyan megnyugvás volt hogy nagyon jó volt a lelkemnek!
Elbarikádoztak mell magasságban, hogy ne lássak elõre,hát elõre ugyan nem láttam de a mûtõ lámpa olyan szép fényes hogy premier- plán mindent látni benne!A Kispapimat a fejemhez ültették,és már kezdõdött is minden !Fura érzés volt hogy tudtam hogy vannak lábaim de nem éreztem õket,meg semmit csak ilyen húzásokat vonásokat.Nagyon szomjas voltam,de inni nem lehetett,egy vizes gézzel lehetett törölgetni a számat amit a Kispapim szorgalmasan csinált! Õ mindent látott,-magas is,és érdeklõdõ is!Õ komentálta az eseményeket,-most vágnak,stb-de aztán mondta hogy a vágást inkább Õ sem nézi,nehogy a többit emiatt ne lássa!
Én meg közben az epidura hatása miatt rettentõen remegni kezdtem,és ilyen hullámokben jött rám amit mi persze nem tudtunk,én nagyon féltem hogy ez vajon miért van,aztán jó kis hányingerem lett,és szóltunk az anestesnek aki adott valamit a kanülön keresztül ami azonnal hatott és jobban lettem,de a remegés sajna nem múlt el ,végig megmaradt,sõt erõsödött.Aztán én néha bele is aludtam,igy azt a részt pont nem éberen éltem át amikor kivették a picit,csak arra emlékszem amikor annyit mond a dr,hogy 2x van a nyakán a köldökzsinór, a Kispapim nagyon odahajolva azt mondogatja hogy most emelik ki a picit hogy milyen szép nagy ,hogy meg van a kisfiúnk és közben a meghatottságtól sírt és boldog volt!Ez 13,28kor volt.Aztán én megint egy pillanatra de belealudtam és pont nem láttam amikor elvitték a picit -de ezek pillanatok lehettek,de hosszabbnak tûntek!Közben meg szintén az epidura hatása miatt de rettentõen viszkettem a nyakamon a mellemen a fejemen,szegény Kispapim,nem gyõzõtt vakargatni!Ez egyébként borzasztó volt de igy nagyon jó volt hogy a párom ennyire ott volt velem és segitett és leste minden szavam.NAGYON EGYÜTT VOLT VELEM!!!!
Aztán egyszercsak meghallottam a picike érces hangját és olyan boldogság fogott el ,már semmi sem számitott csak Õ!
A Papi meg szegény csak rohangált a pici meg köztem és azt se tudta kivel legyen!Fotózott, és fotón hozta oda megmutatni a picit,mert az ellátásán szorgoskodtak ,és én igy nem láthattam.Megkérte a dokit egy pillanatra had nézhessem meg a picit,de azt mondták hogy most inkább viszik fel az osztályra mert koraszülött és jobb ha most gyorsan mindent megnéznek!Inkubátorba tették és elvitték , mi meg ott maradtunk és elkezdtek foltozni ami egy örökké valóságnak tûnt!Közben a Papi olyan boldog volt és ott sirt a fejemnél és fogta a kezem és ott lettünk igazi család! -közben én még mindig nagyon remegtem és éreztem hogy a hasam is remeg amin dolgoztak a dokik szorgalmasan.
Hosszúnak tûnt a vége és a remegés miatt az egész olyan fura volt mert nagyon kifáradtam tõle!
Aztán mikor levonultak rólam a dr-k ,akkor jöttek a nõvérek,húztak a lábaimra 2 gumi harisnyát,új hátulgombolós hálóinget,és átemeltek egy szerkentyû segitségével az ágyamra és feltoltak a szobámba.Ez egy 2 ágyas szoba volt amiben végig egyedûl lehettem!Itt jön egy rész ami kimaradt ,nem emlékszem semmire valószinûleg aludtam.És késöbb délutén az ággyal együtt feltoltak a picihez a NEONATOLÓGIÁRA -koraszülött osztály,ott inkubátorban volt és mindenféle csövek meg madzagok lógtak róla ijesztõ látvány volt .A Cukrom miatt a picikének nagyon alacsony volt a cukor szintje,és azt kellett stabilizálni,meg a légzéssel voltak nehézségek!3kg -mal született de a hosszát nem mérték le mert gyorsan kellett inkubátorba tenni ,oxigént kellett kapnia!Az APGAR értékei:5,7,8 volt.A 36,hétre született,hivatalosan -bár szerintük idõsebb terhesség volt!
Aztán vissza toltak én megint aludtam lassan de már kezdett múlni a remegés, és este 8 kor tudtam megmozditani a lábaimat elõszõr!
Aztán a Papimat hazaküldtem egy kicsit pihizni este megint bejött ,ott volt éjfélig.Aztán megpróbáltam aludni és nagyon rossz volt hogy nem láthattam a picikét.És akkor hajnal 1kor a bejött a szobába egy Dr ,és angolul magyarázta hogy a picinél szív aritmia lépett fel és hogy egy másik kórházba kellene elszállitani és az én beleegyezésem kell hozzá!Én azt hittem ott kapok agyvérzést úgy megijedtem!Hivtam a Papit és már jött is,épp hogy hazaért és már jöhetett is vissza .Megint feltoltak a picihez és ott megvártuk a spéci inkubátoros szállitott (Csernye?) és akkor elbúcsúzhattam a picikémtõl akit akkor érinthettem meg elõszõr!Borzasztó félelem volt bennem és még kába is voltam.
Valahogy másnap reggel lett,a szülinapom,és én ott voltam egy magam és tök bizonytalanságban mi lehet a picikével.A Férjem meg reggel ment a másik kórházba ami az egyetemi kórház volt és ezt a szív aritmiát ott tudták kezelni.Ott pokoli hírek fogadták,és kikapcsolta a telefonját is mert nem tudta hogy mondja el nekem.Én meg éreztem hogy valami nagy baj van!
A picinek az oxigén hiány miatt agykárosodása lett ,elég nagy terület sérült,a cukra nagyon alacsony,a szive aritmiás,valami fertõzést találtak,lehet hogy herpesz virus ami az agy jobb lebenyében jelentkezik.Hát ennyi bajjal szembesitették szegény férjemet és igy jött át hozzám,és amikor belépett az ajtón tudtam hogy nagy baj van.MIND EZ A 33.SZÜLINAPOMON!
ÉN nem tudom hogy hogy birtuk ki azt a napot de kaptam valami nyugtatót amitól rettentó kába lettem és nagyon rossz volt.Másnap a saját felelõsségemre de a Drnõm biztatására (mert látta hogy kell lelkileg, fizikailag meg csak kibirom majd) átmentem autóval a picihez,(2 napos vágással).Szegénykém kiteritve volt de ott voltam a közelében és ez olyan jó volt.
A Férjem minden nap 2x vagy még többször is ment hozzá és olvasott neki mesét,mert nem adtuk fel és nem akartuk elhinni hogy agykárosodása van.Most azt itt már nem akarom leirni miken mentünk át lelkileg azóta is milyen nehéz ,de a picit a 4,napon vissza hozták hozzám a kórházba és akkor a 4,napon foghattam meg életemben elõszõr!!!!!BÕGTEM MINT A SZAMÁR!!!!!!!!OLYAN JÓ ÉRZÉS ANYÁNAK LENNI!!!!!
Én a 7.napon jöhettem ki a kórházból és azóta amennyit csak lehet bent vagyok a picinél és rajtam van és nagyon szépen fejlõdik és hietetlen mennyit fejlõdött 20 nap alatt!SEMMIT SEM LEHET LÁTNI A PICIN HOGY BÁRMI GOND IS LENNE!!!!!!
Azt mondták nem érintett központi részeket(ha igen a mozgással lehet gond) a sérülés és a vérömleny felszivódása után derül ki pusztult e el terület és még az sem biztos hogy maradandó lesz, mert a környezõ területek átveszik a funkciókat!
Ami most még gond az az hogy a picit szondával etetik és emiatt nincs kényszeritve hogy szopjon és most arra várunk hogy szonda nélkül is tudjon enni ,akkor adják ki!

Hát ez a mi történetünk,sajna nem felhõtlen,de nagyon boldog anyuka vagyok ,a Kispapi nagyon boldog apuka!

A pici olyan gyorsan fejlõdik hogy most nagyon bizakodóak vagyunk és úgy érezzük nem lesz semmi gond!

Elnézést kérek a helyesirási hibákért,a hosszas várakoztatásért ,nem nagyon van idõm,és örültem hogy végre gép közelbe kerültem.Ha végre itthon lesz Marcika -talán 2 hét múlva,-gyakrabban leszek a körötökben!


MINDEN KISMAMÁNAK NAGYON JÓ POCAKOSKODÁST KIVÁNOK!
NE FÉLJETEK ILYEN NAGYON RITKÁN FORDUL ELÕ MINT VELÜNK!!!!!!NAGYON JÓ ANYÁNAK LENNI!!!!!!


Mariann és a 22 napos MARCI!
Mariann
 


Mariann,
... itt bögök a gép elött ...
Ez iszonyatos lehetett, nem tudom, hogy birtad, birtátok ki.
Teljes szivemböl kivánom, hogy a dolgok tovább is ilyen kedvezöen és biztatóan alakuljanak, és nagyon drukkolok érte, hogy mihamarabb hazavihessétek a pici Marcit!
Most nem tudok többet irni, annyira megrázott a történeted. Jó egészséget és sok boldogságot és minden jót kivánok Nektek, föleg Marcinak, és gyere gyakran a topicba!

Pussz-pussz
Kangi
kangi
 
 


Sziasztok

megjottunk az oltasbol, volt munkahely latogatasbol (epp tegnap emlegettek h. milyen ember vagyok is en h. nem viszem be a bebiket, igy jol idozitettem, beszelgetett evett es aludt szoval jo volt) es Ligetelesbol. Az oltas utan is jo volt, nezett egy masik babat es annak anyukajat. De most hazajovetel, kaja es tisztabatetel utan uvoltott mint akit olnek, foleg miutan a terpesznacit ra akartam huzni. S beadtam neki a 0.1 gr-os lazcsillapitot es fajdalomcsillapitot (aminophenazoni)-t, szerintetek nem csinaltam ezzel valami rosszat???? (Most alszik a kisagyaban) Lehet furdetni utana?

Kangi
en+20 kg-al kuzdok, ez nem semmi, ma mertem magam Kép 75 kg es 156 cm, gigamega turogomboc.....
Mi is jarunk a Ligetbe szinte minden nap.

Leszter
nem hideg a pelenkazo mert Andulka attol regen megijedt,de most csak fintorog.

sziasztok
dagi Zsurlo es a 6200 gr-os husi Andulka
zsurlo76
 
 


Mariann,
nagyon megrázó a történeted, nehéz lehet/lehetett Nektek! Biztos minden rendben lesz Marcival! Kívánom, hogy egészséges és boldog baba legyen! Kép

Beu,
kérdeztem a bunkóbolt eladóját, és azt mondta, hogy akkortól lehet használni ilyen X pózban a kendõt, amikor már tartja a fejét. Beki többnyire tartja, ha nem, akkor alátámasztom a kezemmel, úgy még aludni is tud a kendõben Kép.
Köszi, hogy megnézed a himbilimbit!
Nagyon ari Lõrinc a képeken! Kép

Pusz
Miszike + szunyók Beki
miszike
 
 


Mariann

most frissitettem es olvastam tortenetedet, gratulalok Marcihoz es remelem minden rendbe jon, olyan erosek ezek a babak.
szia
Zsurlo
Zsurlo
 


Mariann,
Nagyon sok erot kivanok Nektek, es gratulalok Marcihoz! Bizom benne, hogy Marci fejlodesevel nem lesz problema, es hogy regeneralodik az esetleges serules! A Ti szeretetetek ad majd erot neki! Nagyon-nagyon drukkolok, hogy mielobb egyutt lehessetek otthon, es szopni is megtanuljon a picid!
Puszi
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?