Sziasztok!
Lexi! Tényleg Te tudod, hogyan és meddig bírod, de szerintem amint érzed a jeleket, hogy nem jó a babónak, pihizz kicsit többet!
Amikor az első gyerkőcömet vártam (24 évesen) a 30. hétig dolgoztam, 1,5 órát utaztam oda, 1,5 órát vissza. Sokszor volt, hogy állnom kellett, mert senkit nem zavart a nagy pocakom. De nem is ezt akartam írni. Szal, a főnöknőm elhitette velem, hogy pótolhatatlan vagyok! És igen, én is kaptam jutalmat, de elvárta volna, hogy végig dolgozzak a szülésig. Még én éreztem magam kellemetlenül, hogy "csak úgy" otthagyom őket! De a második babánál már tanultam az esetből: senki nem pótolhatatlan, csak nekik így kényelmesebb! Úgyhogy akkor már csak 14. hetes koromban mentem be a céghez. Persze akkor is mondták, hogy ugyan mit fogok otthon csinálni a szülésig? Biztosan unni fogom magam, úgyhogy, ha van kedvem, szívesen látnak. Aha, biztosan - gondoltam. (Fel sem merült bennük, hogy már van egy fiam, akivel legalább most egy kicsit több időt tölthetek - főleg, hogy nemsokára ugye már nemcsak Ő lesz...)
Pati! Eszedbe ne jusson itthagyni minket! Hát, én be szoktam halni az írásaidon!
Aranykavics! Szerintem is az Istenhegyiben bízz, ne a kecskemétiben! (Bocsi, de annyi rosszat hallani az ottani kórházról.
És ugyen nem zörög a haraszt... )
Mzx! Tuti minden oké lesz! Tudom, engem is be lehet paráztatni, de aztán elkezdem bebeszélni magamnak, hogy úgyis minden rendben van, mert miért ne lenne.
Norco! Mona! Nekem akkor szokott ilyen szúrás lenni, amikor fekszem és tüsszentek vagy hirtelen átfordulok a másik oldalamra.
Beuska! Te is otthon szültél?
Pepike! Ha jövőre szülsz, akkor az idei évet veszik figyelembe a tgyás és a gyed számításánál, nem?
Kölyök! Nekem tetszik a Margaréta! Az egyik uncsitesóm kislánya Kamilla (12 éves). Eleinte nagyon fura volt és akkor még nem voltak gyakoriak annyira az ilyen nevek, de most már nekem is nagyon tetszik!
Nekünk, ha kislány lesz Réka lesz - ez tuti, mert már rég eldöntöttük. Ha kisfiú, akkor még nem egyértelmű. A nagyfiamnak és nekem tetszik a Szabolcs - apának nem, apának és nekem tetszik a Bendegúz és a Levente - nagyfiamnak nem. Szóval, ezt még le kell játszanunk!
Kiszazsu! Akkor utólag is bocsi, mert amikor jómultkor írtam Neked, szerintem Zsuzsának szólítottalak.
Most már megpróbálom megjegyezni!
(Én az Adrienn-el vagyok úgy, hogy valahogy nem vagyok vele kibékülve! Az olyan hivatalos...)
Na, gondolom rendesen lefárasztottalak most Titeket!
(Ritkán jövök és akkor is minek?!)
Szép napot Nektek! (Még mára és holnapra jó időt mondanak.)