Új privát üzeneted érkezett!

mzx!
Ez esélyszám!!!!
Utánaszámoltál?????????? :shock:
850-szer meg kell szülnöd ezt a gyereket, hogy egyszer legalább baja legyen!!!!!
Azéreznagyonkisesély!!!
De jól van, szokás szerint lehet valamin idegeskedni, hurrá :roll: :roll: én is frászban lennék. Naná hogy tök potyára :wink:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Hát hello!

Most bezzeg jó sokat írtatok :P Szegény baba :( :(

A lánynevekkel így is a bőség zavara áll fent! Legjobban a Panna és a Lilla tetszik, de ezeken kívül még tényleg rengeteg! Fiú nevem meg vaaan!!! :D Boldizsár. De Tibinek továbbra sem jön be. Pati meg amúgy is aszonta, h lányom lesz, szal... 8)

Pati! Tényleg, de hülye vagyok! Így már emléxem, h még azt is beszéltük, h a Norton hasonlít a Gordonra. Bocsi :oops: :oops:

KépKép
lexus
 
 


Lányok!

Az a jó a különleges nevekben, hogy a nagymamák komoly szellemi tevékenységet végeznek mire megjegyzik. Persze felidézni sem könnyű feladat, és talán a Cavinton adagja is csökkenthető... :lol: :lol:

...valahogy bevillant a sárgadinnye..... nincs itthon...
Vendég
 

 
 

Aranykavics :lol: :lol: :lol: Dinnyét én is tudnék enni :roll:

Osztjátok, ha azt mondom, h tutira benne vagyunk a babanet TOP 3 legpörgősebb topikjaiban? ;)

KépKép
lexus
 
 


Lexa!

Osztom! De inkább szorzom a véleményed! :lol:

Pati eltünt! 8)

Sárgadinnye helyett jóllaktam csípősparika savanyúsággal. Isteni.

Ez a gyerek állandóan a csípőspaprikát eteti velem. Nagyon tüzes fickó lesz. Vagy csajszi??? (Csak vörös ne legyen, mert azt nem fogom tudni megmagyarázni... :? nem mintha a négert könnyebb volna.. :shock: )
Világrajövetele első cselekedete az lesz, hogy lángot lehel és leperzseli a szülész haját. :? :lol: Majd benne leszünk a híradóba. :lol:
Vendég
 


Mzx!
Az a gond az orvoslással, hogy 2+2 nem mindig egyenlő 5-tel. Sok más tényező is befolyásolja. Ettől olyan izgalmas.
Csak nem a páciensnek, aki a határozott véleményt várna és nem kap, se az orvosnak, aki határozott véleményt mondana, de csak a saját tapasztalataira és az irodalmi %-os értékekre tud hagyatkozni...
Vendég
 


Sziasztok!

Sajna eltüntem ismét. Ne haragudjatok rám, de teljes káosz van az életemben.

Vissza olvasni még nem volt időm teljesen, de az Aranykavics sztorija kiborított.

Aranykavics: Ne aggódj, mert az Istenhegyin biztos jó eredményt mértek. Én is voltam a kedden és előtte 1,5 héttel pedig az én orvosomnál. Amit tudnotok kell róla. Az Istenhegyin minden eredményem ua. volt amit az én orvosom mért és mondott. (Az én dokim elég alapos.) Szóval 1,5 hét eltéréssel is a tarkóredő 1,2, a terhességi korom is előrébb haladott, tehát a vonalzóm elméletileg nem stimmel. jelenleg ma kezdem a 14. hetet.
Az Istenhzegyin biztos, hogy nem tévedtek, mert profi az UH. A vérvizsgálat pedig egy speciális vizsgálat amit tudtommal az OEP nem támogat. Ha támogatná akkor nem kéne 28000 Ft-ot fizetnünk érte, mert akkor kötelező lenne a kórházban vagy az SZTK-ban. Szerintem nyugodj meg, mert még nagyon az elején vagyunk. Az AFP-t is állítólag már csak Magyarországon végzik, ez is fars eredményeket mutat. Ha minden eredmény rossz akkor még mindig lehet méhlepény vizsgálatot csináltatni.
Az egyik ismerősöm fogorvos, és pont ma beszéltem vele. Neki a 2. gyerekénél mondták azt, hogy tuti Down kóros. Megcsinálták a méhlepény vizsgálatot és negatív lett. És ma egy gyönyörő 2,5 éves kislánya van, aki makk egészséges. NO PARA! Még fiatal vagy kevés az esély rá, biztos valamit nagyon elszúrtak valamit.

Amikor én terhes voltam a fiammal és a lányommal akkor (25 és 26 éves voltam) még nem is volt ilyen vizsgálat. Nem tudom, hogy milyen eredmények születtek volna akkor. Viszont nekem most két adatom a sok jó között rossz lett. Tehát a hormonszintjeim nagyon alacsonyak 1 helyett 0,36 és 0,68. Nem parázom, mert az orvosom megnyugtatott, és megbeszéltük, hogy amikor kell jobban figyeljük a babát. Na most annak ideén nem volt ilyen vizsgálat, nem tudom, hogy akkor is ilyen alacsony volt-e. FEJLŐDIK AZ ORVOSTUDOMÁNY ÉS EGYRE TÖBB KÉTEJEK KERINGENEK EMIATT A FEJÜNKBEN.

Tényleg hallottátok a hírekben meghalt egy újszültt. Otthon szült az anya a 12. ker-ben. VÉLEMÉNYEM: Én majnem ott maradtam a szülőágyon a lányommal. Igen is komoly dolog egy szülés. Én semmi pénzért nem szülnék otthon bármi történhet. Egyébként a barátnőmet is ujra kellet éleszteni amikor a lányát szülte. Van köztünk olyan aki otthon szeretne szülni?


Sziasztok, jó éjszakát. Igérem, lesz egy kis időm többet jelentkezem!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75
 
 


Jujj, én most látom hány óra van! :shock:

Megyek elkotrodom vacokba.

Látszik nincs itthon az Ember, különben már rég ágyba parancsolt volna. :lol: :lol:
Vendég
 


Aranykavics! Szorozhatjuk is, ha úgy jobban tetszik :D

Beus! Monácska otthon akar szülni.

Apropó, Mona drága!! Merre jársz???

KépKép
lexus
 
 


Lexa: Jobban vagy? Igaz Monának az első gyermeke? Hát ha így gondolja én szorítani fogok neki, de aki teheti szerintem a kórházat válassza. Megszülni én is megszültem a lányom, de utána lépett fel komplikáció.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75
 
 


sziasztok ;)
ez a hetem kicsit dúúúrvára sikerült.
most kezdődött a suli, meg voltam a szülői házban az ott maradt cuccost összepakolni, és végül a hétvégén meg tapétázni segitünk egy baráti párnak, ahol 2ésfél hónappal hamarabb jött a baba, igy nem készültek el a babaszobával.
röviden ennyi, estére mindig csak annyi erőm maradt, h elolvassalak Titeket.

viszon van jóhirem is:
szerdán voltam nődokinál, magán, szval nem panaszkodom sőt! hallottam Maszat szivhangját és ez hihetetlen erőt ad!!!
ja ma vagyunk 12hetesek. tudomtudom, mi azutolsók között vagyunk, szval mire Ti a 14hétnek örültök, én a 12nek.
hétfőn megyünk UHra, nagggyon várommár, hiszen egy hónapja nem láttuk. most már egész babaformája lesz :lol:


a nevek: amióta gyerekről beszélünk, akármilyen vonatkoztatásban, mindig Máténak hivjuk. szval ha fiú lesz, akkor tuti igy hivjuk. (M.M a férjem monogramja és ez a fiúcskának is jó lesz sőt, a Máté mindkettőnknek nagyon tetszik. tudom ez volt 2005(?)ben a leggyakoribb fiúnév, de akkoris....)
a lányneven már tanakodtunk, de vagy a férjemnek, vagy nekem nem tetszik. befutók: Anna, Hanna, Viktória, Virág, Margaréta, Nárcisz.
Szerintetek a Margaréta nem gáz? anyukám furcsán nézett, amikor ezt megemlítettem neki :? (én nagggyon szeretem a saját nevem, Zsuzsanna. szerintem az egyik legtöbbféleképpen és legédesebben becézhető név. csak a párom nem akarja, h ugyanaz legyen a nevünk a kicsivel :? )
Szval sokan mondták, h ha ennyire fiúnevünk van, tuti fiú lesz :)


Mpatr, naggyon jó Téged olvasni, szval semmiképpen ne érezd, h miattad nem vagyunk, maradj csak szépen itt :lol: az a törzskönyvezés.... azóta is ezen mosolygok :D

a meghalt otthonszületett csecsemőt én is olvastam, naggyon szomorú :cry: :cry:

na még egy üzi, Lexának: szerintem is irasd ki magad az orvossal, bocsi h ezt mondom, a főnököd számára pótolható vagy a pocaklakó számára nem!!! ;)

na jóccakát, naggggyon fáradt vagyok.... :roll:

Kép

Kép
kolyok28
 
 


ja, megint nagyon tündériek a babafotók!!! ( réten csücsülős is és a pocakonbelüliek is ;) )
most jól irigykedem....
de már csak kettőt kell aludni, csak menjek már aludni..... ;)
jócccakát

Kép

Kép
kolyok28
 
 


Sziasztok!

Túl sok minden nem történt tegnap este óta velem, gondoltam bekukkantok.

Aranykavics,
megnéztem a videókat, amiknek a linkjét felraktad, nagggyon tutik! Őrült macskák! :D Azért a nyuszi se pite! :wink:

Mzx, Kölyök,
gratula a szívhanghoz! :)

Kölyök,
de jó, hogy hétfőn mentek UH-ra, kérünk képet! :)


Kellemes vasárnapot mindenkinek!

Melinda

Kép
melinda80
 
 


Köszi a megnyugtatást, tudom, hogy semmi baj nem lesz, de azért egy 1:20000-es arányszámnak jobban örültem volna :).

Utónévstatisztika:
http://www.nyilvantarto.hu/new/letoltes ... ev2007.xls

Az oldalról régebbieket is le lehet tölteni!

Kép

Kép
mzx
 
 


Sziasztok!

Gyors helyzetjelentés: torokfájás elmúlt, fejfájás elmúlt, láz nincs, nátha meg kicsit van, de az különösebben most nem izgat! Remélem, odabent sincs semmi gond!

Beus! Köszi, igen, jobban vagyok. Monának nem első baba, van már egy fia. Őt nem tudom, hol szülte, minden esetre én támogatom, többek között azért is, mert imádnivaló csajszi ;)

Kölyök! Mi nem adunk arra, h mikor melyik volt a legnépszerűbb név! ;) Nekem személy szerint a Bence is nagyon tetszik, ami tulajdonképpen egy tucatnév, de ha mondjuk fiú lesz, és a Boldizsárra nem tudom rávenni a páromat, a Bence meg mindkettőnknek okés, akkor ez lesz. Amúgy nekem nagyon bejön a Máté is!

Mzx! Köszi a linket!!

KépKép
lexus
 
 


Mpatr
Olyan jó olvasni téged :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vigyorgok ezerrel....

Aranykavics
Infóim szerint az Istenhegyin PROFIK... én biztos, hogy inkább nekik hinnék...

Név
Fiú: Joseph
Lány: az nincs eldöntve...
Vendég
 


Sziasztok!

Mzx, én is köszi a linket. A 2005-ös táblázat valahonnan megvolt nekem, de a 2006-ost eddig nem találtam. Most megnézegettem.
A fiúnevünk nem túl gyakori, az apja nevét kapná, Vilmos. A lánynévnél már nehezebb a dolog, ma pl. a Laurában egyeztünk meg, de múlt héten még Vanessza volt, azelőtt pedig Zsanett. Úgyhogy azt hiszem, ez még nincs eldöntve. :D

Kölyök, te tényleg így meg vagy elégedve a Zsuzsanna neveddel? Én csak azért nem szeretem, mert aki nem ismer, az mindig Zsuzsának szólít, azt meg ki nem állhatom!!! :evil:
A többi oké. Apósom Zsuzsikát mond, a család Zsuzsit, Zsut. A barátnőim Zsu, Zsuzsó, Zsuzska. Ezek tetszenek, de a Zsuzsa!!!!!
Nálunk a párom adta volna a lányunknak, de én nem akartam, hogy ugyanúgy hívják, mint engem.

Lexa, jó, hogy már jobban vagy! Vigyázz ám magatokra! És ne foglalkozz a rabszolgahajcsár főnököddel, ha fáradt vagy, igenis menj táppénzre!
Vendég
 


Sziasztok!

Lexus!

Örülök hogy jobban vagy, és ha kimerült vagy menj el táppénzre egy pár napra mert TE és Törpicsek vagytok most a fontos, nem az hogy más mit gondol vagy tesz!!
Én is erre az elhatározásra jutottam, mert sűrűn fájdogál a hasam és kimerült is vagyok meg hát tudjátok azért még mindíg ott az a valami a lepényen ami miatt sokat kéne pihennem.Szoltam a főnökömnek hogy csak azokon a napokon megyek be ebbe a hónapba amikor egyedül lennék, de amikor lenne bent más is nem! Csak még azt nem tudom hogy oldják meg nélkülem az októbert ( eddig úgy volt hogy még októberben dolgozom) mert a kolleganőm szabin lesz és hát addig nem tudnak senkit betanítani( még nem is keresgélnek)
Majd holnap erre is kitérek ha beszélek a főnökömmel.
Eddig mindíg mást néztem hogy másnak mi a jó de most ÉN és Babkó az ELSŐ és kész!
Mondjuk a pénz is jól jött volna mert tavaly minimálon voltam és hát ügye a tavalyi átlagot nézik táppénnél és annak is csak a 70%-a így hát nem fogunk dőzsölni abból a kemény 30.000ft-ból amit majd kapok de a pénz már ez sem érdekel.

Vigyázzatok magatokra!
puszi Pepike

pepike


Kép

Kép
pepike
 
 


Sziasztok!

Szerda óta ingyenélek, betegállományba mentem, nem bírtam tovább. Az a bizonyos péntek nem volt elég, megfejelte egy tökkéletesen szarságos hétfő is, kedden mentem a dokihoz, nekem fontos, hogy a babácskám egészséges legyen.

Errefel, hogy ráérnék írni, bedöglött a netünk, hol volt hol nem, de inkább nem!

Beuska! Van már egy 13 éves fiam. a születésének történnetét itt a babaneten a szüléstörténetek közt el tudod olvasni, de cak ha elég erős az ideged hozzá. Én nem megyek többet kórházba, az én bizalmamat ellapátolták ott, akkor, mikro 22 éves voltam..... Tiszteletben tartom, hogy vannak nagyon emberséges, nagyon rendes orvosok, de nem bízom benne, hogy pénz nélkül :!: sikerülne ilyet találnom...... :roll: Márpedig pénzem ERRE nincsen, én sem kapok kétszer fizetést! Geréb Ágit személyesen ismerem, tisztelem, és azzal si tisztában vagyok, hogy emberből van ő is, aki fáradt, türelmetlen, stb, stb.... Én mindennel együtt az ő kezébe teszem le a szülésemet!

Lexi! Köszönöm a hiányolást, jól vagyok, jövőhét pénteken genetikai uh lesz! Nagyon ideges vagyok! És betöltöttem a 12. hetet, hányingerem majdnem teljesen elmúlt, viszont a cukrom magaska kicsit, magamnak mérem idehaza, diétázok ezerrel..... :cry:

Kavicska! Én az Istenhegyiben bíznék, viszont ugyanígy szétidegelném magam, hogy most akkor mi van????? Nem tudok tanácsot adni, mert magamból indulok ki, és bizony fogalmam sincs, mit tennék!

Többiek! Sok puszka, most lépek, de jövök majd a jövőhéten!
Vendég
 


Lányok,

normális, hogy fájdogál a hasam?! :cry:
eddig még semmi ilyet nem érztem. nem erőltetem magam, ülve végzem a munkám meg minden.
nekem első terhesség ez és nem tudom, hogy nincs-e valami baja a picinek és hogy mit lehet ellene tenni? :shock:

(Lexa,
a Panna nálunk is első közt van. de sztem nekünk fiúnk lesz!)
norco
 
 


Jó estét!

Táppénz: tudjátok, Lányok, az a baj, h azt hiszem, amióta itt vagyok, becsületesen végzem a munkámat.. az én főnököm az elején megmondta, h ha úgy isten igazából látja, h vki igenis letesz vmit az asztalra, akkor az majd többet vehet fel, mint a többi! Ez kb. annyit tesz, h több jutalmat kap, stb. Azt is gondolom, h jogom lenne táppénzre vonulnom, de pont azért, mert én többet vehetek fel az asztalról (mert érzem, h velem ez van), nincs úgymond lelkiismeretem! Akik velem dolgoznak, nemrég jöttek még csak a céghez, rámszorulnak, és ha itt hagynám őket, akkor lassabban menne a munka, és ezzel rosszat tennék magamnak is, meg nekik is, meg a cégnek is. Azon is gondolkodtam, h lehet, h csak azért voltam most ennyire kimerült, mert már bújkált bennem a betegség, és ez lefárasztott. Ezzel most még csak véletlenül sem azt akarom mondani, h nekem a munka fontosabb, mint a gyerek. Mert nem!!! Nekem Törpicseknél jelenleg senki, de senki nem fontosabb!!!
Bocsi, h ezzel fárasztalak titeket napok óta, már kezdem szégyellni magam :oops:

Mona! Ne aggódj, biztos nem lesz semmi baj a cukrod miatt! Ne stresszelj!

Norco! Hogy fáj a pocakod? Fáj, szúr..? Lehet, h csak a szalagok nyúlnak.

KépKép
lexus
 
 


Norco! Nekem ha hirtelen felegyenesedek szokott késszúrás szerűen fájni hol az egyik, hol a másik oldal..... Nagyon ilyesztő, de nincs jelentősége. Helyezkedik a méhed!

Ha alattomosan és folyamatosan görcsöl, akkor viszont azonnal kezdd el szedni a magneb6-ot kettessével reggel-délben-este, és keresd fel a dokidat. Görcsölnie már nem szabad ennyi idős terhesen!!!


Lexi! Én si így voltam. Sokat kerestem, jó jutalmat kaptam, az egyik "oszlop" voltama cégnél, olyan, aki képes volt akár 3x15 órát is lenyomni egy nap, ha szükség volt rá. De aztán már csak éreztem, hoyg szegény babácska semmiről sem tehet, és már a pocimban idegbetegnek nevelem szegényt, annyi streszt és mérget megeszek...... Persze, az is lehet, hogy a betegség hozta ki belőled a fáradtságot, de Lexi, kérlek szépen, figyelj oda a tested jelzéseire kérlek!!! A pocaklakód nem tehet róla, hogy a munkahelyed olyan, amilyen! Nem okoskodok, csak leírtam, én hogy gondolkodtam, mi alapján állítottam a rangsort! Tudom, hogy a pénz is fontos, nálunk 95 ezer ft a befzetni való csekkek teljes összege, plusz egy 88 ezer ft-os lízing a furgonra, amivel a párom dolgozik. És ennek ellenére tudom, hogy párom is támogatta a döntést, és megnyugodott, hogy itthon vgyok. Ráadásul itthon sokkal jobban tudok spórolni is.
Vendég
 


Szerencsére nem görcsöl...
köszi a tippet.
holnap veszek magne-t!

ha aludni mentek :jó éjt lányok! 8)
puszik.
nóri
norco
 
 


Lexa! Csak aggódunk érted, de döntened neked kell, mert te ismered csak a helyzetet. Egyáltalán nem biztos, hogy a táppénz a megoldás. :wink: Kivéve, ha fáradt, beteg, kimerült vagy vagy sokat idegeskedsz a melóhely miatt. Akkor igen.
Vigyázz magatokra és gyere panaszkodni a vállunkon!!!!

Aranykavics! A tegnapi dumáidtól kész lettem!!! Naggggyon király!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mona! Pont ezért is írtam az esetet tárgyilagosan. A baj bárhol bekövetkezhet. Nagyon tisztelem Geréb Ágit már azért is, ahogyan az esetet rendkívül korrektul reagálta le a weboldalukon. Mindenkinek joga és kötelessége dönteni és egymás döntését tiszteletben tartani!!!


Kölyök! KITARTÁS A NEHÉZ IDŐSZAKHOZ!!!!

Norco! MILYEN JELLEGŰ A HASFÁJS?

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Patti! Nagyon megsirattam a kicsibabát..... Megmutattam a páromnak is Ágiék cikkét, mert tudnia kell! Muszáj!
Őszinte legyek??? Jelenleg be vagyok fosva.....
Vendég
 


Most nyilatkozik Geréb Ági az Rtlklub-ban. Annyira korrekt ez a nő!!!
Na mit mondtam hogy gyün a nagycirkusz?????

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Mona! Gyűjtsd be a szükséges információkat -mindkét irányból ahhoz, hogy helyesen dönteni tudj. Van még bőven időd, ne stresszeld magad!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Na akkor kórusban, mindenki:

MAAAAAGI, MAAAAAAGI, MAAAAAAAAGI!!!!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Tisztára meghülyültem! Ez a másik topikba megy :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
BANYEK!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Nem baj, Pati! Én értem 8)

Mona! Egyetértek Pativel, sztem is tájékozódj rendesen mindenről, és utána dönts, mert időd az még tényleg van! Mi veled vagyunk!!

Arra akartam még reagálni, h asszem Zsu írta, h márc. 24-25 (vagy 23-24 :oops:) lesz húsvét. Én 20-ra vagyok kiírva, abból még nagyon simán lehet 24. körüli dátum :shock:

Jó éjt!

KépKép
lexus
 
 


Pativel = Patival,
télleg elhúzok aludni :roll:

KépKép
lexus
 
 


Mona!

Nekem a nővérem szült otthon a Geréb Ágival.A tesóm teljesen odavan érte és nagyon meg volt vele elégedve.Hozzátartozik ,hogy a tesóm festőművész,tehát nem igazán bírja a konvenciókat,neki pont Ági volt a legjobb.

Az eset engem is megrázott és biztos voltam benne, hogy most az ellenzők elkezdik nagyon pellengérre állítani az Ágit,és csak erről fog mindenki beszélni.Az az igazság,hogy én se szülnék otthon mert én a kórházbn érzem magam biztonságban,de meg értem azt aki otthon szertne szülni mert ott érzi magát nyugodtnak és biztosnak.Itt az a baj,hogy nem csak megérteni kéne hanem megadni a megfelelő feltételeket az otthonszüléshez ,úgy mint pl.Hollandiában.Lehessen joga mindenkinekl dönteni.Az igény már évek óta meglenne ,meg történik sok kezdeményezés és mégse halad előre a dolog.A szerény véleményem az, hogy ez a szülészorvos lobby,vagyis elesnének sok hálapénztől a dokik.Sajnos ebben a konkrét esetben meg lehet,hogy a kórházban is megtörtént volna a tragédia ahogy már máskor is,csak arról nem adnak mindig hírt.
Kívánom neked,hogy tényleg alaposan tanulmányozz át minden lehetőséget és biztosan jól döntesz!! :D

nevek:még az elején írtam...ha fiú lesz akkor Olivér vagy Levente(a nagyfiamnak az utóbbi tetszik)ha lány akkor Iringó(de nem a táncos miatt :? :D csak mert mindenki ezzel jön.Már 5 éve is ez tetszett.

Lexus!

megértemhogy lelkiismeretfur lenne ha táppénzre mennél,de ha tényleg veszélyben érzed a fizikai állapotod akkor azt a főnököd is meg fogja érteni.Amúgy meg lehet,hogy tényleg a megfázás miatt voltál gyenge és kimerült.

Panni

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Jó reggelt!

Szokásosan el voltam egy kicsit tűnve...

Lexa!
Pihenned kell! Ha nem is íratod ki magad táppénzre,akkor is minden szabadidődet pihenéssel töltsd. Főleg alvással.

Mpatr! Hát az írásaid nagyon felvidítottak. Plusz írtál valamit ami megnyugtatott. Két napja nem érzem a babóca mocorgását. Pedig már teljesen rendszeres volt. Egy napon belűl többször is éreztem. Írtad ,hogy akár valami kevésbé érzékeny helyre is befészkelhette magát, hát most ez éltet, hogy türelmes legyek. Tegnap estefelé még egy islert is megettem, hátha az édes ízre aktívabb lesz. Na jó finom is volt.

Aranykavics! Mostanra már biztos sokkal nyugodtabb vagy. Biztos vagyok, hogy az Istenhegyi eredmény sokkal megbízhatóbb.

Pété!
Milyen volt a kismamajóga?

Az otthonszüléses eset engem is eléggé felborzolt... Nem hiszem, hogy vállalkoznék otthonszülésre, de el se ítélem, mert elhiszem, hogy valakit az nyugtat meg.

Nevek: Nállunk most a Boglárka és a Botond a nyerő. De nekem is nagyon tetszik a Lujza. A lányomat néha így is hívom.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Sziasztok!

Lexi! Tényleg Te tudod, hogyan és meddig bírod, de szerintem amint érzed a jeleket, hogy nem jó a babónak, pihizz kicsit többet!
Amikor az első gyerkőcömet vártam (24 évesen) a 30. hétig dolgoztam, 1,5 órát utaztam oda, 1,5 órát vissza. Sokszor volt, hogy állnom kellett, mert senkit nem zavart a nagy pocakom. De nem is ezt akartam írni. Szal, a főnöknőm elhitette velem, hogy pótolhatatlan vagyok! És igen, én is kaptam jutalmat, de elvárta volna, hogy végig dolgozzak a szülésig. Még én éreztem magam kellemetlenül, hogy "csak úgy" otthagyom őket! De a második babánál már tanultam az esetből: senki nem pótolhatatlan, csak nekik így kényelmesebb! Úgyhogy akkor már csak 14. hetes koromban mentem be a céghez. Persze akkor is mondták, hogy ugyan mit fogok otthon csinálni a szülésig? Biztosan unni fogom magam, úgyhogy, ha van kedvem, szívesen látnak. Aha, biztosan - gondoltam. (Fel sem merült bennük, hogy már van egy fiam, akivel legalább most egy kicsit több időt tölthetek - főleg, hogy nemsokára ugye már nemcsak Ő lesz...)

Pati! Eszedbe ne jusson itthagyni minket! Hát, én be szoktam halni az írásaidon! :lol: :lol: :lol:

Aranykavics! Szerintem is az Istenhegyiben bízz, ne a kecskemétiben! (Bocsi, de annyi rosszat hallani az ottani kórházról. :? És ugyen nem zörög a haraszt... )

Mzx! Tuti minden oké lesz! Tudom, engem is be lehet paráztatni, de aztán elkezdem bebeszélni magamnak, hogy úgyis minden rendben van, mert miért ne lenne.

Norco! Mona! Nekem akkor szokott ilyen szúrás lenni, amikor fekszem és tüsszentek vagy hirtelen átfordulok a másik oldalamra.

Beuska! Te is otthon szültél?

Pepike! Ha jövőre szülsz, akkor az idei évet veszik figyelembe a tgyás és a gyed számításánál, nem?

Kölyök! Nekem tetszik a Margaréta! Az egyik uncsitesóm kislánya Kamilla (12 éves). Eleinte nagyon fura volt és akkor még nem voltak gyakoriak annyira az ilyen nevek, de most már nekem is nagyon tetszik!
Nekünk, ha kislány lesz Réka lesz - ez tuti, mert már rég eldöntöttük. Ha kisfiú, akkor még nem egyértelmű. A nagyfiamnak és nekem tetszik a Szabolcs - apának nem, apának és nekem tetszik a Bendegúz és a Levente - nagyfiamnak nem. Szóval, ezt még le kell játszanunk!

Kiszazsu! Akkor utólag is bocsi, mert amikor jómultkor írtam Neked, szerintem Zsuzsának szólítottalak. :oops: Most már megpróbálom megjegyezni! :wink: (Én az Adrienn-el vagyok úgy, hogy valahogy nem vagyok vele kibékülve! Az olyan hivatalos...)

Na, gondolom rendesen lefárasztottalak most Titeket! :shock: (Ritkán jövök és akkor is minek?!) :)

Szép napot Nektek! (Még mára és holnapra jó időt mondanak.)
Vendég
 


Pumperka! Isler! :lol: :lol: :lol: Imádom!!!!! Kár, hogy ilyen állati lusta vagyok! :oops: Pedig most annyira megkívántam! :D
Vendég
 


Szép jó reggelt Lányok!

Remélem, mindenkire szívderítő hatással vannak a napsugarak!(felénk legalábbis süt ezerrel!)

Pumperka! Annyira hihetetlenül jó volt a jóga, hogy ha tehetném, mennék hetente legalább kétszer. Nagyon kedves és segítőkész az oktató, tényleg olyan jól és részletesen elmagyarázza a gyakorlatokat, hogy el sem lehet rontani.(na, azért nekem egyszer sikerült, de akkor odajött, és megkérdezte, hogy azért nem rakom le a fejem, mert nem esik jól? ja, hogy azt le kell rakni :D ???)
Amíg várakozol, lehet gyógyteát iszogatni, gyümölcsöt enni a konyhában, nagyon hangultos a tornaterem is(félhomály, halk zene stb....). Adnak párnát, szivacsot, plédet.

A gyakorlatokkal kapcsolatban egyetlen problémám van, és nem tudom, hogy normális reakció-e, hogy amikor a relaxáció közben az volt a feladat, hogy "vedd a karodba a babádat, simogatsd meg a karját, pociját stb..., akkor annyira elérzékenyültem, hogy majdnem sírógörcsöt kaptam??? Csukva volt a szemem, és folyt a könnyem! Emiatt nem tudtam megcsinálni a gyakorlatot....
Szerintetek ez el fog múlni????

Kép
pété
 
 


Sziasztok!

Pati, Panny! Nagyon tuti neveitek vannak :) , nekem nem nagyon jonnek be a tipikus magyar nevek, de en egy kicsi mashogy gondolkodom mint a tobbi ember, oke nem vagyok bolond :lol:

Kolyok! nekem a Virag jobban tetszik, de csak azert mert egy csomo Margretat ismerek, sot anyoskam is Margarita, Viragon mi is gondolkodtunk, csak az alban megfelelojen, ami Lule, de aztan errol lemondtunk..

Lexus! Remelem mar jobban vagy es szerintem te erzed, h mennyit birsz dolgozni, ha a babanak nem tetszene, o ugy is jelezne :wink: ! az en fonokom nagyon rendes, sot most azt mondta, h a baba a legfontosabb es ha nem erzem magam jol, csak maradjak otthon :) !

Monacska! Szerintem baj itt is, ott is tortenhet, csak a korhazas storyk nincsenek vilaga kurtolve..en sem bizom nagyon a korhazakban...
rima
 
 


Pété!

Örülök, hogy jól érezted magad a jógán. Te még dolgozol igaz? Így neked csak az esti alakalom a jó meg a hétvégi. Ezekután, hogy ennyi jót írtál, lehet, hogy holnap ellátogatok. Csak ruhát kell vinni amit átveszel igaz.

Na én eddig különösebben nem paráztam, de most de megjelent egy kis barnázás, hát remélem semmi egyéb. Ha holonap reggel is tapasztalok valamit jóga is lefújva. Így a 15 héten talán már csak nem olyan veszélyes a dolg, de azért félek. :(

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


sziasztok!

Tegnap nem tudtam jönni, mert egész nap vukkal beszélgettem, de magam sem tudom mi okbol, mert se nem nyeltem be bacit, se nem kaptam gyomorrontást! Csak ugy jött, este pedig ájulásközelbe voltam, lehet hogy azért, mert nem sok mindent ettem!! (két sós kifli egész nap!!) Ma már hál istennek nincs vuk a közelben, de még kicsit gyenge a lábam, nem bir el, lehet mert nem sokat ettem még ma, mert kimélem a gyomit!! Szerintem estére erőre kapok!!

Szúrások: Közbe én is érzem, van hogy napjában többször is, de én annak tulajdonitom, hogy nő a méh és azért feszül, szúr egy kicsit!!

Pumperka: Neked mennyire mumus a vérnyomásgond? Ha kérdezhetem az elöző terhességeidnél nem volt vele gond?
Isler: ÉN IS NAGYON IMÁDOM, de mióta terhes vagyok abszolut nem kívánom az édeset!!!!
Vendég
 


Csujzi!

Nállam talán nem ennyire vészes a vérnyomás!
Utóbb most 130/80 volt. De 140/ 90 is előfordult már. Az pedig ugye a határ. Az első terhességemnél egyszer mértek 150/80-at. Utánna figyelgették, de mindig a határértéken belül maradt, de azért mindig tartottam tőle, hogy nem úszom meg a toxémiát.

Most ez a barnázás aggaszt, enyhe hasfájással.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Pumperka!

meg tudlak érteni,tudod írtam is,nekem is volt barnázás egy-két hétig többször is.Mindig rohanatam a dokihoz de semmi gond nem volt.Azért szerintem szedj MagneB6-ot!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!

Ódry!
Ha jövőre szülök az idei évet veszik alapul a thgyás, és a gyedhez de mivel idén megyek betegállományba ezért ott a tavalyit nézik az meg 2006. és az nekem nagyon gyenge volt ezért rossz lesz a táppénzem viszont a gyed már nem, mert 2008-ba megyek gyedre a 2007-et nézik.
pussszantás mindenkinek

pepike


Kép

Kép
pepike
 
 


Ahhhhh! Pepike, amit írtál, az naggggyon jó hír nekem! Tehát, én most elmentem begsibe, akkor nekem a 2006-os évet fogják nézni? Akkor kb. kétszer ennyit kerestem, mint most! Ez jóóóóó lenne! :)
Vendég
 


Pati!
REggel elkaptam egy riportot a TV2-ön... Hát majdnem összetörtem dühömben a tv-t. A mi Claudiánk a riport végén, amiben nem mellesleg még a szülész is elismerte Geréb Ági hihetetlen szakmai kompetetnciáját, azzal az utolsó modnattal zárt, hogy bezzeg ha baj van, akkor Geréb Ágnes is a kórházba megy, tudomásuk van nem egy otthon elkezdett, de kórházben befejeződött szülésről is...... Azt hittem, agyon ütöm! Hát mire is való a kórház?? Ha baj van, akkor emgy az ember a kórházba, mert ők azért vannak. De ha nincs baj, akkor miért kényszerítenek be oda?

Panny! Csókolom a nővéredet! Hihetetlen, hogy egy családon belül mennyire különbözőek az emberek. Ez egyben nagyon szép is, főleg, mert mindeketten elfogadjátok a másik döntését! Én hiszem, vallom, hirdetem, hogy mindenkinek ott kell szülni, ahol BIZTONSÁGBAN érzi magát. És azt is hiszem, vallom, hirdetem, hogy ennek függvényében lesz szép egy szülés, mert ha jól vagy, biztonságban érzed magad, akkor tök mindegy, hogy hol van az a hely! Tehát, a kórházban is lehet életre szóló és gyönyörű szülésélményt szerezni!!!
De ha engem kórházba kényszerítenek, akkor nem akarok tudni semmiről, altassanak el, és legyen császár, nem biztos, hogy ép lélekkel el udnám viselni mégegyszer. Éppenhogycsak megúsztam 14 éve a baby blue-t, nagyon harcoltam! ÉS nagyon egyedül voltam!
Rengeteget gondolkodtam, este nem is nagyon aludtam megint....... Igazság szerint komolyan megrémültem, ez talán természetes is, de ha belegondolok, hogy el kell most akkor mennem egy kórhába, keresni egy dokit, aki vagy olyan amiylennek mutatja magát vagy nem, vagy szerencsém van, vagy nem, stb...... Szóval ezekre a gondoltaokra engem a sírógörcs kerülget. Nem tudom, nem tudom, nem tudom..... Töröm a fejem. Az biztos, hogy innentől fogva megint az lesz, hogy akik Ágiékkal akarnak szülni, azok olyan mértékben elhivatottak az otthonszülés mellett, hogy évekig nem lesz semmi gond!
Áááá, nem tudom!
Nem merek elmenni Ágihoz, mert tudom, hogy a személyisége eldönti a kérdést, de nem ennek kell dönteni, hanem a szívemnek!
Jelentkezem a döntéssel, de ha nem haragszotok, akkor szerintem még fogunk is la beszélni néha.......
Vendég
 


Sziasztok!

Pumperka! Hogy áll a bébimocorgás és a barnázás? Ugye minden rendben? Jó ötlet az ischler én is szívesen feláldoznám magam eggyel! Dokihoz mikor mész?

Ódry! Igazad van abban, hogy jöhetnél gyakrabban!!

Csujzi-csajszi! Részvét vuk miatt, a melegre nekem is előjött a roszzullétem ma. Remélem, azóta sokkal-sokkal jobban vagy!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


KiszaZsu, azaz Zsu :) én sem szeretem annyira a Zsuzsát, de ismeretlen emberektől nem zavar. és akik ismernek, mind máshogy hivnak, Zsu, Zsuzsi, Zsuzsó,Zsuzsu (ezt nagyonszeretem a férjemtől :wink: ) Zsuzska, Zsuzsóka, sőt voltam már Zsuci is, Susanna stb. a Zsuzsikától falramászok. egyedül a férjem nagymamájától hangzik aranyosan.

Csujzi, azt hallottam, h attól is lehet hányingered, ha sokáig nem eszel!! szval ne éhezz!!! egyél!!!

Nekem is jobban tetszik a Virág, de ugyanakkor a Margaréta különlegesebb. És egyre jobban tetszik! hogy igy kimondom... és még az M.M monogram is stimmelne ;)
Ódry, a Réka nekem is nagyon tetszik, csak a nővérkém lányát is igy hivják, és dúúrvalenne, ha az első két unoka ugyanolyan keresztnevű lenne :lol:

Monácska, örülök, h pihenősen vagy! jól tetted! :lol:

jaj lányok, ma megyünk UHra, már nagyon be vagyok zsongva. ha papiron kapjuk, akkor csak holnap fogok tudni szkennelni, és felrakni képet!

sziasztok, vidám napot ;)

Kép

Kép
kolyok28
 
 


Mona! Ez a levél most neked szól, sokat gondolkodtam, hogy priviben küldjem-e. Ugyanis néhány napja én kértem, hogy ne kommentáljuk a dolgot. Végül arra jutottam, főként Rád, mit a témában fokozottan érintettre való tekintettel, hogy ha meg tudunk maradni egymás véleményének tiszteletben tartása mellett, akkor hát legyen!

Klaudiának teljesen igaza van, csak megint ki van forgatva minden, ahogy ez a médiában lenni szokott :evil: . A kórházba egy otthonszülésnék akkor kell bemenni, ha baj, ha kóros állapot van. NA ERRE való a kórház. Erre. De ez nem gond, ezért nem szemrehányást kellene tenni hanem megveregetni emberileg és szakmailag Ági vállát. Csak így megint más a szövegkörnyezet. Pont ezt írtam nektek 2 napja, hogy jön a kiforgatás, az egymásba belekötögetés, a médiacirkusz, miközben egy szakma éledező ága és egy család gyászol egy icipici kisembert.
Vannak TÉNYEK, ezeket kellene tisztáni, de a szabad választáshoz való jog azzal is járna, hogy nem b..szogatja egyik oldal a másikat. Vagyis én elfogadom hogy te otthon akarsz szülni és te elfogadod, hogy én is tatálhatok egy nekem biztonságot nyújtó kórházi helyet vagy orvost. Ez ilyen nagyon egyszerű. Lenne.
A TÉNYEK:
Geréb Ágiék otthonszüléses praxisában eddig (hosszú évek alatt) egyetlen hasonló eset sem fordult elő.
Ági mögött több mint másfél évtizedes szülész-nőgyógyász KLINIKAI (kórházi) szakorvosi tapsztalat áll, tehát ő nem bába, nem dúla hanem orvos. Ennyi tapasztalattal a híd alatt vagy a prérin is, csukott szemmel, tajrészegen is simán levezet egy szülést, felismeri, mi a normális és mi kóros. A másik oldal: aki szült, cáfoljon meg, de nekem a dokim fél óránként került elő, majd a kitolásnál ott volt és végül összevart. Na ehhez képest azért Ági jelenléte FOLYAMATOS orvosi felügyletet jelent..
Külföldön is messze jobbak az otthonszülések statisztikái mint a kórháziaké.
A kisbaba esete (beakadt váll) ezrelékes előfordulású probléma, kórházi körülmények között is nehezen megoldható (nem kell rávágni, hogy császár, mert a szülőcsatornában levő csemetét már nemigen lehet a pocak felé visszarángatni, szóval orvosilag sem olyan egyszerű). Sajnos a bajt viszont tetézi ha nagy a babó vagy ha sokáig tart a szülés (mint otthon).
Magyarországon társadalmi és civil szervezeti nyomásra jogszabályilag megengedték az otthonszülést, ennek szakmai szabályainak pontos kidolgozása folyamatban van. Bizonyos esetekben (ha a terhesség kóros lefolyású, pl. toxémia, ha az anyának olyan betegsége van, ha a baba beteg, ha téraránytalanság van (pl nagy a feje) akkor nem javasolják Ágiék sem sőt törvényileg tilos, börtönbe kerülhet az anya és a segédkezők is.
Mgyarországon, még Ágiék által elismerten is így van, nem adottak a személyi és tárgyi feltételei az otthoni szülésnek.

Ezek a TÉNYEK. Dönteni minden édesanyának magának kell, hol érzi magát biztonságban.
HA most rólam lenne szó, ez az eset konkrétan (ha CSAK EZ és semmi más kételyem nincs) biztos hogy nem tántorítana el.

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Sziasztok!

Barnázás abbamaradt, igaz egész nap pihiztem. Most megyek majd a gyereklekért, aztán viszem edzésre őket, majd értük. Igaz, hogy kocsival,de azért mégis többmindent csinálok, hát majd estére meglátjuk. A hasam viszont folyamatosan fáj egy kicsit. Délután éreztem kétszer valami gyenge mozgásfélét, de már megint visszaestem a két héttel ezelötti szkeptikus állapotomba, hogy biztos vsak beképzelem. Két napja még határozottan bébimozgásnak könyveltem volna el, de most.... Orvoshoz csütörtökön megyek. Szerencsére az nincs túl messze, és addig remélem semmi rendkívüli nem történik.

Na majd estefelé teszek új helyzetjelentést.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Pati!
Ágiéknál ez a harmadik tragédia, és mindegyik fent van a honlapjukon..... www.szules.hu

Egyéb tekintetben teljesen egyetértek azzal, amit írtál!!!
Vendég
 


Kolyok! A lenyeg, h nektek tetszen :) ! en kulonben is szeretem a virag neveket, azok olyn edesek :) ! Jujj de jo neked, ma latod a picit!
Mondjuk nem tudom, h ti hogy vagytok vele, de nekem van egy betegsegem, pl.tetszik egy nev, de aztan talizok egy olyan nevu emberrel, aki nem tul szimpi es rogton elvetem a nevet is, na ez most milyen hulyeseg :oops: ! ezert valasztok olyan nevet a babamnak, amilyen nevu emberkevel meg nm taliztam :lol: !
rima
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?