Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Ma nem voltam...eléggé sok dolgom volt.
Dorkát reggel dokihoz vittem,vmi fura kiütései lettek...beutalta bőrgyógyra...majd mielőtt indultunk volna már nem látszódtak...DE most megint... :? :cry: A hasán nagy piros foltok meg a combjánál,nyakán...nem tudom mi lehet. :cry:
Holnap lehet reggel elviszem...bár egyik ismerősöm (eü-s) azt mondta várjunk hétfőig...lehet magától elmúlik.

Holnap ráadásul 11re 4D UH...SZORÍTSATOK!!!Remélem minden rendben lesz,jövök majd a hírekkel.

Most ennyire futotta.:(
Jó éjszakát
Sziasztok
Vendég
 


Blongyi, örülök, jól van!

Lego, drukk, szegény Dorka!
Vendég
 


Baba! Nem egészen értem a dolgot, ugyanis mire amúgy normál idővel kiderül az eredmény, már akkor sem terhességmegszakítás van hanem meg kell szülnöd ha úgy döntesz. 20 hetesen sincsen már abortusz. Szóval ez nem szempont, max az a gond, hogy 20 hetesen még 0% esélye van kb az életben maradásra, viszont 24-25 hetesen már van kb 15%-a és mivel tilos az euthanázia itthon , sztem ezzel van a gondjuk. Kiváncsi vagyok mire juttok hétfőn!

Anyatudat: hát, nekem még mindig nincsen, sztem amikor majd megyek az első anyák napjára az oviba, taáln akkor leesik a tantusz. Valahogy természetes ez az állapot nekem. Anyukám totál odavan, hogy hogyan fogok bírni két picivel . Én vhogy ezen sem aggódom, lehet naív vagyok. De nekem jelenleg Botos sem teher és nehézség, természetes vele az élet , kiegészítjük egymást. Úgy érzem, hogy ha majd ketten leszek akkor ugyanúgy alkalmazkodunk és nem lesz gond.

Norma

Kép
Kép
normajeane
 
 

 
 

Lego,

ezek a kiütések nem lehet, hogy vmi allergiától vannak?

Blongyi: szuper, hogy minden rendben van:)

bingii
 
 


Jó reggelt!

Lego: szegény Dorka! De lehet, hogy inkább szegény Te! Szorítok!

Baba: szu-szá, szu-szá, nyugi. Ez az egész olyan fura, de nem hiszem, hogy baj lenne!

Norma: mi van a férjeddel? tudsz mesélni, valami pozitívat?

Szorítsatok, hogy ma jó napom legyen, tegnap vesztemet éreztem. Este az uram azzal kergettem, hogy ha szeret, akkor megszagolja a zoknim :lol: Majd miután visszautasított, felajánlottam, hogy húzzuk a fülére. és én úgy röhögtem hogy már folytak a könnyeim. Azt hiszem nekem bazi rossz kisfiam lesz. Amúgy se egy szófogadó típus. Úgy látszik, hogy mivel nem érzem át az anyaságot, nem tudtam már a méhen belül meghitt kontaktust kialakítani. :cry:

Na dolgozok még gyors iratkozás előtt.

Ja amúgy Marcell baba velem együtt fent van, egész nap. Most is ugrál vagy mit csinál, de nem éppen kellemes... ez már nem a buborék feeling.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Lego! Ez valószínűleg csalánkiütés, valami allergizálja. Nálunk Bence szokott ilyen lenni, ha kecsapos kaját eszik. Ezért nem is szeretek neki adni, de nálunk a fiúk a melegszenyóra is azt raknak, ha meg látja, akkor neki is kell. Nincs vele különösebb gond, nem vakarja, és hamar el is tűnnek. Ha rosszabb a helyzet, és nem akar elmúlani, akkot kálciumot adok neki.

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Jó reggelt!

Köszi Csajok.
Kicsit javult a dolog...bár este fürdéskor tűz piros volt a gyerek....most az mondom okés... :roll:
Csibe..én is gondoltam kajára,de Dorka szinte semmit nem eszik meg..ezt úgy értsd,hogy húslevesen,kakaón,zsemlén (üresen) él...szóval ha semmi új,furi kajcsit nem evett.... :?: :?: No mindegy,ma nem viszem el,tuti.
Kalciumot kap...lehet az halványította el...

Konkri
Micsoda nő vagy,amindenit. :lol: Félrenyeltem a maciskávém miattad. :lol: :lol: :lol:

Fél10kor indulunk.Kukira gyúrúnk,kérjük a vudut. :lol: :lol: :lol: :lol:

Szép napot.:)
Vendég
 


Szép jó reggelt Mindenkinek!

Lego:
Ahogy olvastam amit írtál,nekem is a csalánkiütés ugrott be!Hólyagos,vagy csak piros?Emőkén is kijöttek egy időben,és sajna elég sokáig tartott,mire rájöttünk,hogy a Lays chipstől van neki.Így ezt nem eheti,és már nincs is gondunk!Én is Ca-pezsgőtablettát adtam neki,meg Claritine-t.
Nekem meg a tojástól vannak fura piros foltjaim.Ma bizti lesz rajtam 1-2,mert tegnap este vacsira bundáskenyeret csináltam,és hát muszáj volt ennem belőle :)

Konkri:
Csuda csaj vagy-e, hallod?! :lol: :lol:

Csajok,nekem néha iszonyú hüvelyi fájdalmam van!Olyan,mintha nyomná valami!Van még valaki,aki hasonlót érez?Mi lehet ez?

mazsolasyl
 
 


Jó reggelt! :)

Konkri, nem vagy semmi :D

Mazsi, nekem is van ilyen fájdalmam és nagyon nem kellemes. Kérdeztem a dokit, hogy mitől lehet és azt mondta, hogy attól, hogy nőnek, tágulnak bent a dolgok, amik éppen azt a lenti részt nyomják.
Nekem a csípőm is ki szokott néha akadni és azt is attól van a doki szerint.
Úgyhogy mondják, hogy a terhes-szex mennyire jó és milyen kívánósak a kismamák.....hát nálam ez a fájdalmak miatt olykor pont ellenkezőleg van sajnos :(

bingii
 
 


Lego: én is a kalciumot javasolnám meg ha viszket neki akkor kenjétek be fenistil géllel.

bingii
 
 


Sizasztok!

Konkri: :D , király vagy

Csibe: a Heinz ketcup-tól is olyan? én csak azt bírom megenni

Hüvelyi cuccok: Botival nekem nem volt ilyen de most már értem miről beszélsz Mazsi! Mintha húználk néha az egészet kifelé és fordulna ki, olyna érzés. Én tornáztatni szoktam néha, az sokat segít. 4kézlábra kell ereszkedni, elöl könyökre és igy teljesen tehermentesül a gátad meg minden odalenn és igy lehet hüvelytornázni. Úgy, hogy súly van az izmokon nem szabad!! Tehát állva-ülve. Csak fekve és vagy így tudod tehermentesíteni vagy csípőemeléssel. NEkem a gyerök nem kultiválja azt most már. Állva azt szoktam, hogy csak próbálom tartani, tehát nem szorítom nagyon de nem is hagyom ellazulni. És persze TILOS GUGGOLNI!

szülés után lesz még érdekes :shock: , finoman szólva. Nekem nem lett olyan mint előtte.

Na indulunk játszóházba meg postára.

Norma

Kép
Kép
normajeane
 
 


Norma,Bingi:
Húúú,megnyugtattatok!Emőkével nekem sem voltak ilyen gondjaim,ezért is kezdtem már aggódni,hogy valami baj van!Ezt a tornát azt hiszem érdemes lesz kipróbálni!
Szülés után nekem sem lett "jó".

Jó játszóházasdit :lol:

mazsolasyl
 
 


normajeane! A Heinz kecsapot még nem próbáltuk, de én jobban örülnék, ha semmilyen kecsapot nem ennének.
Lego! Mi egyszer elvittük Bencust ezzela kiütéssel a dokihiz, és mondtam neki én is, hogy semmilyen újat nem evett a gyerek, a doki meg azt mondta, hogy nem is feltétlenül az új kajától van, inkább pont attól, amiből máskor is evett már, vagy amiből gyakrabban eszik. Én is meglepődtem, de ez van.

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Kedves Lányok!
Szülésfelkészítő tanfolyam indul nemsokára, ha valakit érdekel, látogassatok el ide: www.noitestcsodai.hu
sok boldogságot Nektek!

Zora
Kép
zora7
 
 


Hello Csajok! Jó kis pénteki jó idős pangás van ma... :) Node sebaj, én is csak egy kérdés erejéig jöttem...

Mennyire komoly ez a nem szabad guggolni dolog??? Kitakarítottam a legbüdösebb dögömet :) és elég sokat kell guggolnom hozzá, meg úgy amúgy is eléggé sokat guggolok. Mert pl én olvastam azt is, hogy semmit se emeljünk derékból. Namost akkor guggolva és felállva tudok még emelni, vagy maradt a gyere ide és emeld fel nekem variáció de az nem stílusom! Meg a hátam eléggé gyenge, mindig próbálom egyenesen szépen tartani magam, tehermentesíteni az "alsó fertályt" de elég nehéz...

De a görketakarítás után olyan jót pihiztem... Kifeküdtem a hintaágyba, és nem gondoltam semmire... :) Mondjuk ha a kutyák nem "rakták" volna körbe, akkor még az levegő is jobb lett volna... :? :shock:

Na most megyek további szép napot!!! Puszi!!!

Kép
Kép
sleepin
 
 


az levegő... Most gratulálok magamnak... :) :roll:

Kép
Kép
sleepin
 
 


Viki,

én nem tudom, hogy mennyire komoly,de a 7végém után azt mondom, hogy nagyon.
Máshova került a tűzhelyünk és így alkalmam volt normálisan letakarítani az oldalát is. Nem keveset guggoltam míg lesuvickoltam róla a koszt és utána nekem nagyon fájt a szeméremcsontom környéke vagy vmi abban tájban. Olyan volt mintha ott ki akart volna nyílni vmi, mintha vmi belülről nyomta volna és ez egy úgy 5napig tartott. :(

Voltál ma vérvételen??

bingii
 
 


Sleepin! A görénytakarítást nem tudod átmenetileg másra bízni? Nem egészséges ilyenkor semmilyen állat almát takarítani.

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Bingi :) Ma sem jutottam el vérvételre, hétfőre marad... De nem felejtettelek el! :wink: Mondjuk, nekem nem szokott fájni... Legalább is ott lent nem, én a derekamat meg a hátamat féltem... Azt sajnos fájós...

Csibe :) Nem sok esélyem van... A görény "senkivel se áll szóba", csak velem... Mindenki mást szétharapdál... De nyugi, kesztyűben űzöm eme nemes feladatot!

Többiek nagyon eltűntetek...

LEGO!!!!!!!!! KÉPET ÉS ÉLMÉNYBESZÁMOLÓT!!!!!!!!!!! :)

Boo: Ha erre jársz, mi a helyzet Veled? Javultak a dolgok???

Kép
Kép
sleepin
 
 


Viki,

elsősorban most miattad érdeklődtem, hogy sikerült-e túlesni a kellemetlen kérdésen:) Na majd akkor hétfőn drukkolok! :)

bingii
 
 


sleepin, az más, de azért vigyázz magadra.
Ti voltatok már cukorterhelésen?

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Sziasztok!!!Szép estét.:)

Most jutottam egy kis szuszhoz. :roll:

Madarat lehet fogatni velem!!!Hűűű,nagyon szuper volt minden!Végig ébren volt az én Drágám,nagyokat rúgott,grimaszolt,mutogatott.
Képet jelenleg kettőt kaptunk,többit postán.Dvd készült,de most nem jó a laptop meghajtója,így nem tudok lementeni róla...majd talán jövő héten.Lefotóztam a kapott képeket,nem valami éles,de szépen látni.
Kicsit kisebb,mint a számított kor...kb 20+5-nek felel meg...azért remélem nem csúszunk át februárra. :lol:

Ja és még nem mondtam???? :lol: :lol: :lol: Mondjam???? :P :P

Igen,az amire gondoltok!!!

KISLÁNY!!!Édibédi HÉDI! Imáááádom!

Képek:
Kép

Kép

:)
Vendég
 


Lego: nagy gartula és annyira örülök, hogy van még csajszikánk!!! :D

Lányok! Valami felborzolta a kedélyemet. Úgy hallottam,hogyha van ovis gyereked,és Te gyes-en vagy gyed-en vagy,akkor nem veheted igénybe az ovis napközit!! Magyarul haza kell hoznod a nagyobbat az oviból!! Ti mit tudtok erről?
Elégé hülyeségnek tartom, végre a nagy csoportban van a gyerekem,most hozzam haza. Ahol egész nap a kicsivel vagyok elfoglalva, nem beszélve,hogy a közösség is hiányozhat a gyereknek.
Vendég
 


Lego!

Jajj de jó kép!! Nagyon kis tüneményes Hédi :) Gratulálok és türelmesen várjuk a többi fotót:)

bingii
 
 


Blongyi, én nem értek hozzá de ha ez így van akkor ez egy óriási nagy baromság basszus!!!

bingii
 
 


Most vadul keresem a netem a témát, de nem nagyon haladok vele.
Vendég
 


Köszi Csajok.:)

Blongyi
Szerintem ez nem igaz. :shock: Nálunk legalábbis nem így működik...sok anyuka ismimnek van ovódás,illetve egész pici babája....az ovis délután 4ig oviban van.Ez teljesen normális.És szerintem az ovi erről szól...azért mehetnek a gyerekek csak 3 éves koruktól...NEKED a picur ellátása lesz a "munkád".
Ha gondolod megkérdem egy ovónő ismimet erről.
Vendég
 


Sajnos Lego igaznak tűnik. Tavaly is néztem,hogy a kisgyermekes anyukák v itték haza a gyerkőcöket ebéd után, de nem értettem,hogy miért?! Úgy tűnik,hogy ez csak az óvódák jóindulatán múlik. Örülnék, ha megkérdeznéd az ismerősödet :lol:
Vendég
 


Blongyi
:? :?
Nem tudom,ha tényleg így van elég kicseszés mind a szülő,mind a gyerek számára.... :roll:
A bölcsi így működik,az biztos.Oda nem adhatod be a gyereket addig,amíg nem melózol papíron...(max protekcióval... :evil: ).De az ovi épp azért van,hogy a gyerek 3 éves korától közösségben,megfelelő gondozónők,ovónők segítségével elsajátítsa az iskola előtt szükséges "tanulmányokat". (ezt most néztem a gyiv könyvemben).
Megkérdem mindenképp...de nálunk tényleg így van...nem mentek haza a gyerekek délben a családhoz... :roll:
Vendég
 


Ezt az ovis dogot még én sem hallottam. A bölcsiben tudom, hogy csak akkor veszik be ha dolgozol, de nekem pl. azt mondta most a dadus, ha megszülök, ki nem vegyem a Bencét, mert aki egyszer beszokott a közösségbe, azt nagy kihagyás után nehéz visszaszoktatni, pedig én sem fogok dolgozni, sőt, hivatalosan már most sem dolgozok. Mellesleg aki munkanélküli, annak is felveszik a gyerekét az oviba. Amikor nálunk Dani oviba ment, én sem dolgoztam.

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Sziasztok! :)

Szia Blongyi! :)

Bocsánat, ne haragudjatok, hogy beleszólok, de nekem is bajom van az ovival. :(

Kislányom két hete kezdte el. Úgy tűnik, nagyon jól elvan, szereti is.
Már rögtön a legelső értekezleten az igazgatónő közölte, hogy a gyeden-gyesen lévő anyukák délben vigyék haza a gyereküket, mert hogy állítólag ez a jogszabály (én is kerestem neten ezt a jogszabályt, de eddig még nem találtam)

Négyszemközt megkérdeztem a kislányom óvónénijét, hogy akkor most mi is a helyzet? Jelenleg 22 hetes veszélyeztetett terhes vagyok, otthon vagyok, délben haza kell vinnem a gyerekem? Még csak most szokná...
Válasza: hááát most még, hogy a hasamban a baba, még eltekintenek tőle. Úgy veszik, mintha dolgoznék. De ha megszületik a baba és már két hónapos lesz, az igazgatónő elvárja, hogy délben hazavigyem az oviból a kislányomat...
Indok: jogszabály + a gyereknek jobb otthon a családjánál.

Az én kicsi lányom hihetetlen mozgékony, nagyon igényli a gyerektársaságot, közösséget. Amíg meg nem születik a kistesója, bent lehet délután 4-ig, játszva tanulhat, barátkozhat a többiekkel. Utána meg mikor már megszokta, megszerette, vigyem haza délben ebéd után??? :shock: Nem fogja érteni, miért nem maradhat a többiekkel délután játszani. Miért büntetjük ezzel...

Ha meg reklamálnék, az a válasz, hogy nem kötelező 3 éves kortól az ovi.

Enyhén kiakadtam. Nem azért, mert olyan nagy problémát jelentene nekem, hogy a kislányom otthon legyen velem. Hanem azért, mert Neki lesz rossz. Hiába, kevés már neki az anyja...

Kedves Lego!

Én is hálás lennék, ha megkérdeznéd az ismerősödet erről.

Köszönöm!

Gomboska
gomboska
 
 


Az ismerősöm az idén szült, olyan március környékén. Neki is rögtön mondták,hogy vigye a nagyobbikat haza. Ő ennek ellenére nem vitte haza, igaz,hogy állandóan kapta a megjegyzéseket.
Én abban reménykedem,hogy mivel a Vini már majdnem 6 lesz, hogy nem vitetik haza velem.
Vendég
 


Sziasztok! :)

Régen jártam már erre sajnos!

Csak el szeretném újságolni Nektek, hogy voltunk a héten genetikai uh-n, minden rendben volt, és a lényeg: CSAJSZINK lesz! :lol: :lol: :lol:
Szóval erősödik a lánytábor mostmár!!! :D

Kép
Kép
zituska28
 
 


Jujjjj, de jó! Nagy gratulaaaaaaaaaa !!!!!! :D
Vendég
 


Gomboska! Először is üdv közöttünk! Másodszor sztem az illetékes minisztériumnál kellene érdeklődni. Én úgy tudom (talán a nők lapjában volt erről cikk??), hogy egyáltalán nincsen ilyen szabály, hogy el kell vinni az ovist délben ha otthon vagy, hanem ezt az óvodavezetők találják ki , mert igy nekik könnyebb. Ráadásul nem jelentik le a változást és megkapják egész napra a fejpénzt a gyerekért, nem csak fél napra. Igy tudnak spórlni és plusz pénzhez jutni egyszerre. Én megértem őket is, hogy nehéz de a gyerek az első, sztem. Ha a lányod kifejezetten élvezi és mondjuk majd megkérdezed erről és ő nem akar veled maradni otthon déluánonként akkor ne vedd ki. Mondd meg, hogy jelentsen fel vagy tegye ki az ovi elé, tessék csak. Nem tud mit csiánlni mert nincsen ilyen kötelezettsége a szülőnek. Gondoljatok csak abba bele, hogy ha tényleg lenne ilyen jogszabály akkor nem lenne kifüggesztve?? Vagy nem adnák anyuka kezébe ha vitázik? Jelentkezzen aki látott ilyen papírt!

Fú de jó, újabb két hambis! Javul az arány!!

Lafi: nekünk beírhatod névnek hogy Bulcsú. Én meg már 31 vagyok, Boti meg 15 hós. Köszi!!

Kép
Kép
normajeane
 
 


Olvasgatok egy másik fórumot, és ott azt írja 1-2 szülő,hogy kapott olyan tartalmú tájékoztatót, amelyben benne van,hogy haza kell vinnie a gyereket.
Megkérdeztem ,hogy van-e törvényi hivatkozás? Még nem írták le :roll:
Vendég
 


Már elnézést, ha van ilyen jogszabály,. nem tudom,ki hozta, de biztos férfi volt, akinek fogalma sincs arról, hogy egy két hónapos kisbaba általában akkor szopizik, amikor éppen akar. Hogy menjek el mondjuk délbena gyerekért, amikor a másik éppen szopizni kíván? Ha me gnem érek oda az oviba majd, addigra amikorra a többi kisgyerek aludni meg, akkor meg azért balhéznak, mert mondjuk fél órája megebédeltek már? Ezt nem értem. Hogy mondom majd meg a pici babának, hogy bocs, de most anya nem tud megszoptatni, mert a cicimnek velem kell jönnie az oviba? Fel vagyok háborodva! Az óvoda nem olyan, mint a bölcsi, nem azért adjuk be a gyereket, mert dolgozni megyünk, hanem azért, mert az egészséges mentális fejlődéséhez hozzátartozik, hogy közösségbe járjon, és ott is megtanulja az oda vonatkozó szabályokat.

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Megnéztem-átfutottam az 1993.évi LXXIX tv-t, ebben nem találtam semmit :shock:
Vendég
 


Szia Norma! :)

Én sem tudom elképzelni, hogy lenne ilyen jogszabály. Az én anyukám is oviban dolgozik, ott is elviekben el kellene vinni a gyerekeket a gyeses anyukáknak délben, de ott nem ragaszkodnak ehhez. Írott jogszabályt ott sem adnak kézbe. Csak megemlítik, hogy ez lenne a szokás.
Náluk viszont csak az a szülő viszi el a kisgyerekét, aki egyébként is el akarná. Ezek szerint ez tényleg az óvoda jóindulatán múlik? Óvodánként változó? :roll:
Elhiszem, hogy könnyebb az óvónéniknek, ha hazaküldenek pár gyereket, de hadd ne legyek én erre tekintettel, főleg, ha a gyerekemnek nem lenne jó ez a megoldás. És valljuk be őszintén, nekem is könnyebb lenne csak a picivel foglalkoznom napközben, és mellette még elvégezni gyorsan a házimunkát.
Majd óvatosan megpróbálom ott felejteni a kislányom. Azért kell óvatosnak lennem, mert az egyik óvónénink, aki egyébként nagyon aranyos, az egyik régi ismerősünk. Nem akarom, hogy baja legyen emiatt. Tehát sajna nem balhézhatok. Megpróbálom majd valahogy ügyesen kezelni. :?

Ezen a spóroláson meg jól felhúztam magam. Tény, hogy nehéz helyzetben vannak az óvodák is. De erről, azt hiszem, nem mi tehetünk.

Így is 1000 Ft csoportpénzt fizetünk. Kicsit soknak találom.
A bölcsiben a csoportpénz csak 300 Ft volt.
Ott - igaz, hogy 303 Ft/nap volt az étkeztetés, - de legalább kaptak rendesen enni, minden nap volt gyümölcs vagy süti. Itt meg 240 Ft/nap: heti egyszer van csak leves, az uzsonna egy szelet müzli vagy egy szelet üres(!) kenyér + 1 pohár víz, gyümölcsöt egyáltalán nem adnak, a szülőknek kell vinni felváltva. Ha hazaérünk, lányom rögtön ennivalóért matat a hűtőben.
Na ez az, ami még felháborító szerintem. Hiába javasoltuk többen is, hogy fizetünk 50 - 60 forinttal többet, csak javítsák a színvonalat. Azt mondták, nem tudnak mit tenni. Minden évben egyre rosszabb az ellátás. Változtatni nem lehet, ez a fejkvóta. És vannak családok, ahol a napi 240 Ft kifizetése is gondot okoz. (én ezt is megértem)
Megkenik a kenyeret margarinnal, ha viszek be... de akkor mind a 26 gyereknek vigyek...
Bocsánat, de ez kiakasztott és ki kellett írnom magamból.

Igaza van csibének. Én sem tudom hirtelen, hogyan oldanám meg, hogy pontban délre odaérjek a lányomért csapot-papot, pelenkázást, szoptatást, altatást odahagyva. Vagy felpakolom a 2 hónapos picurit, betolom az oviba, ő pedig türelmesen várja a kajcsit, amíg a nővérét öltöztetem és hazaviszem??? Nem is értem, hogy gondolhatják. :shock:
Oviba meg azért járatom a kislányomat, mert kell fejlődéséhez, ahogy azt Csibe is írta. Ilyen korban már kevés nekik egy az éjszakázástól fáradt, kialvatlan, szoptatós anyuka. Szerintem jobb nekik egy olyan közösségben, ahol jókat játszhatnak, tanítgatják őket, játékosan fejlesztik képességeiket.
gomboska
 
 


O az en bebikem.Nemtudom hogy fiu-e vagy lany,egyiknap fiu volt a rendes UH-n,masiknap lany a 4D-en


Kép

Kép

Kép
marcsitita
 
 


Nem akart felenk fordulni a kis budos.Csutortokon 3 orat cseszekedett velunk az orvos,tegnap ugy szinten,hat O alukalni akart es tette is.Setalgattam mindent csinaltam akkor se.Jovohet penteken megint megyek.eddig 2 kepunk van es 2 dvd-nk

Kép

Kép
marcsitita
 
 


Sziasztok!
Elnézést a "betolakodásért", csak az óvodai elhelyezéshez szeretnék szólni (én is óvónó vagyok).
A gyermeknevelési támogatásban részesülőkre vonatkozik, hogy csak akkor jár továbbra is, ha a
" gyermeket napközbeni
ellátást biztosító intézményben helyezik el, feltéve, hogy az intézményi elhelyezés a napi 5 órás idtartamot nem haladja meg. "
Ez a jogszabály létezik, az államkincstár honlapján.DE a gyermeknevelési támogatásra a következők jogosultak:
Gyermeknevelési támogatásra az a szülő, nevelszülő, gyám jogosult, aki saját háztartásában három vagy több
kiskorút nevel. A támogatás a legfiatalabb gyermek 3. életévének betöltésétl 8. életévének betöltéséig jár.
Aki még a második gyermekét várja az nem ezt a támogatást kapja, nyugodtan maradhat a gyermek az oviban...
Ágica66
 
 


Kép

Kép

Kép
marcsitita
 
 


Na,itt is egy 23 hetes pocak:)
Puszi nektek
ildi10
 
 


Kép [/img]
ildi10
 
 


Köszönjük, Ágica ez így világos.
Én a harmadikat várom, nem tudom, igénybe fogom-e venni, ezt a gyermeknevelési támogatást, mivel mellette tudtommal csak 4 órában lehet dolgozni, ha találok majd egy rendes 8 órás munkát, akkor nem.

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Sziasztok!

Megérdeklődtem az ovit...tényleg így van,legalábbis a "törvény" szerint.DE!Az ovónők,illetve gondozók jóindulatán és kedvességén is múlik!Ha sok a gyerek és sokan várnak az ovira (értem itt a városi ovikat) akkor betartják a törvényt.Egy falusi,vidéki oviban NEM!Szóval csajok szerintem ezt meg lehet dumálni az ovivezetőkkel... :roll: Remélem sikerrel jártok!Drukkolok!

Mi most indulunk anyósékhoz,szép délutánt mindenkinek!
Holnap már aktívabb leszek,de a hétvégék ilyenek...bár látom mindenkinél. :wink:
Vendég
 


Sziasztok! :)

Lego,Marcsi:
Nagyon aranyosak a babáitok!:D

Lego,Zitus:
Gratula a kislányokhoz!
:D

Ildi:
Szép poci! :D

mazsolasyl
 
 


Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok. Mi január 4-re várjuk első babánkat. :D
kona
 
 


Üdv Kona!Jó kis csapat ez,jó helyre jöttél!:DNagy gratula! :D Tudod már ki lakik odabent?

mazsolasyl
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?