Szia Norma!
Én sem tudom elképzelni, hogy lenne ilyen jogszabály. Az én anyukám is oviban dolgozik, ott is elviekben el kellene vinni a gyerekeket a gyeses anyukáknak délben, de ott nem ragaszkodnak ehhez. Írott jogszabályt ott sem adnak kézbe. Csak megemlítik, hogy ez lenne a szokás.
Náluk viszont csak az a szülő viszi el a kisgyerekét, aki egyébként is el akarná. Ezek szerint ez tényleg az óvoda jóindulatán múlik? Óvodánként változó?
Elhiszem, hogy könnyebb az óvónéniknek, ha hazaküldenek pár gyereket, de hadd ne legyek én erre tekintettel, főleg, ha a gyerekemnek nem lenne jó ez a megoldás. És valljuk be őszintén, nekem is könnyebb lenne csak a picivel foglalkoznom napközben, és mellette még elvégezni gyorsan a házimunkát.
Majd óvatosan megpróbálom ott felejteni a kislányom. Azért kell óvatosnak lennem, mert az egyik óvónénink, aki egyébként nagyon aranyos, az egyik régi ismerősünk. Nem akarom, hogy baja legyen emiatt. Tehát sajna nem balhézhatok. Megpróbálom majd valahogy ügyesen kezelni.
Ezen a spóroláson meg jól felhúztam magam. Tény, hogy nehéz helyzetben vannak az óvodák is. De erről, azt hiszem, nem mi tehetünk.
Így is 1000 Ft csoportpénzt fizetünk. Kicsit soknak találom.
A bölcsiben a csoportpénz csak 300 Ft volt.
Ott - igaz, hogy 303 Ft/nap volt az étkeztetés, - de legalább kaptak rendesen enni, minden nap volt gyümölcs vagy süti. Itt meg 240 Ft/nap: heti egyszer van csak leves, az uzsonna egy szelet müzli vagy egy szelet üres(!) kenyér + 1 pohár víz, gyümölcsöt egyáltalán nem adnak, a szülőknek kell vinni felváltva. Ha hazaérünk, lányom rögtön ennivalóért matat a hűtőben.
Na ez az, ami még felháborító szerintem. Hiába javasoltuk többen is, hogy fizetünk 50 - 60 forinttal többet, csak javítsák a színvonalat. Azt mondták, nem tudnak mit tenni. Minden évben egyre rosszabb az ellátás. Változtatni nem lehet, ez a fejkvóta. És vannak családok, ahol a napi 240 Ft kifizetése is gondot okoz. (én ezt is megértem)
Megkenik a kenyeret margarinnal, ha viszek be... de akkor mind a 26 gyereknek vigyek...
Bocsánat, de ez kiakasztott és ki kellett írnom magamból.
Igaza van csibének. Én sem tudom hirtelen, hogyan oldanám meg, hogy pontban délre odaérjek a lányomért csapot-papot, pelenkázást, szoptatást, altatást odahagyva. Vagy felpakolom a 2 hónapos picurit, betolom az oviba, ő pedig türelmesen várja a kajcsit, amíg a nővérét öltöztetem és hazaviszem??? Nem is értem, hogy gondolhatják.
Oviba meg azért járatom a kislányomat, mert kell fejlődéséhez, ahogy azt Csibe is írta. Ilyen korban már kevés nekik egy az éjszakázástól fáradt, kialvatlan, szoptatós anyuka. Szerintem jobb nekik egy olyan közösségben, ahol jókat játszhatnak, tanítgatják őket, játékosan fejlesztik képességeiket.