Sziasztok!
Eltüntem. De sajnos mostanság ritkán vagyok net közelben, elolvasom és írni már nincs erő és idő.
Leírom, hogy jártam a tegnapi napon.
Szóval 12 ik heti UH és vérvétel...
Természetesen úgy gondoltam, hogy nem kell ezért más városba menni, jó lesz helyben elvégeztetni (nem Budapest).
Tudni kell ebben a városban 11 - ik terhességi héten csinálják a vizsgálatot.
11+3-ik napon pénteken megvolt az UH : 1,6 mm tarkóredő, orrcsont volt, egyéb méretek is rendben, utánna vérvétel. Azt mondták két hét múlva eredmény.
de természetesen meg sem mutatták az UH-n vizsgálat közben a babám, fotot sem adtak.
Ezért teljes felháborodás közepette eldöntöttük a párommal, hogy bejelentkezek az Istenhegyire, Hajdu doktornőhöz.
12+2 terhességi időre kaptam időpontot. Megvolt a vizsgálat, 1,1 mm tarkóredő, orrcsont látszik, méretei rendben, de mérete alapján 12+6 nak írta a gép. Megvolt a vérvétel és kijött a kockázat: Down kórra: 1: 23 226 (egy picit távol van a 1:150 től).
Megkérdeztem a biológus csajszit, hogy javasolja e a négyes tesztet, de azt mondta, hogy ilyen eredmény birtokában nem javasolja. De tegyük függővé a az AFP eredménytől. Mert a négyes tesztet a 18-ik héten is meg lehet még csinálni. (akkor megyek a genetikai UHra).
Ettől boldogságban úszok egy hete.
Erre tegnap hazajövök pestről és vár egy levél az itteni nőgyógyászatról, hogy Down kór gyanús a gyerekem és jelenjek meg genetikai tanácsadáson, mert kromoszóma vizsgálat javasolt.
Kissé kiakadtam.
Felhívtam a dokimat, hogy szerinte most mi van??? Elmondta az itteni tapasztalatokat. Abban maradtunk, hogy hétfőn hívjam fel mindkét biológust (Istenhegyit és az ittenit) és vessem össze az eredményeket. Hol van eltérés?
Mert 1,6 és 1,1 tarkóredő között nem lehet nagy eltérés.
Mindkét helyen 27 és fél éves voltam.
A baba méretei nagyjából ugyanazok, sőt Kecson lényegesen nagyobbnak mérték, mint rá egy hétre az Istenhegyin (de Kecson mégis csak 11+5-öt vettek figyelembe, azt hiszem ).
Szóval kivagyok.
Már nem ez az első, hogy engem itt teljesen beszaratnak... A hócipőm tele van.
Tegnap du kissé megnyugodtam. Tartott kb 2 órát. Este már megint csak sírni tudtam.
Azt mondja a párom, hogy nem véletlenül mentünk el korrekt időben (betöltött 12 hét) az Istenhegyire.. mert abban sokkal jobban bíztunk.
Jajj lányok. Én ezt egyszerűen nem értem. Ma reggel már 6kor ébren voltam és ezen töprengtem. És azóta is csak ez foglalkoztat. Időnként gyűlnek a könnyeim és nem értem. Hol a hiba.
Hiszen hat nap különbséggel mértek egy 1:23226 és 1:150, ez óriási különbség....
Azt mondom az Istenhegyi az igazi, de belémültették a félelmet.
Hát ennyi... Ma meg egész nap egyedül vagyok itthon. Most azon töprengek, hogy felhívogatom az ismerősöket és remélem találok egy barátnőt, aki hajlandó lesz ma engem viditgatni... Önző módba kapcsolok.
Bocs, hogy ennyire önzőn csak magamról... Sok puszi Nektek és gondolok rátok.