Sziasztok, egy gyorsra jöttem míg alszik... mostanában egyszer alszik...majd egyszer ezt is bővebben
dalminha, dalma
: igen, Veronika felállt kilenc hónaposan... sőt több mint egy hónapja tapsikol, ha mondjuk, akkor is, vagy ha olyan kedve van... és pápázik is ugyanígy. Egyik könyv szerint egy éves kor körül várható...
Igazából nekem ez nem különösebb kuriózum, mint, hogy csinálja, mint az én gyermekem. Gondolom értitek. Nincs viszonyításom, hogy korán, vagy későn teszi... csak magának a dolognak, amit tesz annak marhára örülünk
Az már csak ráadás, hogy másokat megelőz
vagyis ezeket "korán" teszi
Bár erről gondoskodik egyik kismama ismerősöm, akinél a kislány két héttel fiatalabb kb. És állandóan beszól, hogy a kicsije már mit csinál, és Veronika mit nem... Probálom felfogni úgy, hogy a tejérzékenység miatt nem szoptathatott, és itt vezeti le... És alapból is próbálok nem viszonyítgatni... de azért apával néha felhuzva mosolygunk, hogy a kislánya már biztos a doktoriját írja
mert már felállt egy hónapja.... és Veronika még nem
Melódia: pelenkázó éjszakára mindig lent van, mert amikor
feljebb volt még a kiságy mindig rugdosta, ha benne feküdt, és nem akartam, hogy rázuhanjon....
1. szinte csak a pelenkázon tudom tisztába tenni...máshonnan elmászik, szőnyeg szóba se jöhet
anyosoméknál a kanapéra kell tennem, különben elcsavarog... de ez ismerős mindannyiotoknak
2. Viszont pelenkáézón aránylag nyugton van. Egy plüssbigyesz kell a kezébe...vagy ha fordul, akkor a fal felé teszi szerencsére... de ez ritka már, hogy fordulna... kinőtte... Szóval, szerintem megértette, hogy ott mik zajlanak, és ott tudom csak csinálni
:D:)
Jubi, köszi
Hát, régen még úgy terveztük, hogy majd egy erdőt rajzolunk-festünk fel a falra, színeset... lesz fa, virágok, méhecskék, béka...tündér... manó, gomba...
Aztán a lakás megvétele, festés, beköltözés... főleg pocakkal... fárasztó volt... Így ezeket a mintákat az én agyi munkámmal apa kivitelezte
:D:D És úgy megtetszett fekete-fehérnek, hogy végül így hagytuk
De már nagyon szereti őket nézni. Pelenkázó melett, oldalt is mászik fel egy cica a falon. Hát, mit mondjak, nagyszerű társ, sírásrohamok lekezelésére
És egy ideje este fürdés után elköszönünk tőlük, majd lámpa oltás, és cici... És ennek köszönhetően az első orrszívás után, könnyen meg is nyugodott
Linda, mamy:
kiságyat már lejjebb tettük egyszer... mikor térdelni kezdett... de már tervbe van véve, hogy véglegesre rakjuk, csak hétvégén nem jött össze (úgy meg nem akarjuk, mint múltkor, hogy apa hozzáfogott este, én meg altathattam a nagyszobában a kicsit, mert ugy elálmosodott menet közben
), és nekem is könnyebb ide helyeznem, mikor elaludt, vagy ha simizni kell a buksiját....
Mellesleg, szinte csak aludni szokott a kiságyban... tehat, nagyon nem is tudna "rosszalkodni", próbálkozni... reggel meg úgyis szól ha ébren van
Edi: köszi. Első felállás augusztus 28-29. Csak meg említettem, nem baj, hogy nem tudtad
Igazából kiságyba, ágyneműtartóba, konyhában van egy mély fiók, ezekbe kapaszkodva szeret felállni. De, jó még a konyhában egy polc (virágok helyett már játékok vannak rajta
), fürdőkád, és anyósoméknál a dohányzóasztal alja
Néha apa, vagy anya
Mamy: kiságy fentebb
orrszívózás. Szerencsére már csak az akció közben sír. De ma egyedül kellett tennem, és rájöttem, ha nem fogom le, simán lehet orrsprayéizni is, meg szívni is... sőt direkt odatartja az orrát, csak amikor jön ki a cucc, akkor nyöszörgőzik, akkor elmenne, de utána újra odatartja, ha közelítek... Azért még nehéz, de nem is olyan... Jó, hogy már jó ideje jóban van a porszívóval. És szereti nézni, mikor csinálom... néha játékból megszívom a zokniját, nadrágját... szóval volt egy alap jó viszony köztük, szerencsére
Timi: fal és orrszívás fentebb
Áááá, erkélyt imádja, de mindig tele van kosszal... viszont oda nem jutok olyan sűrűn ki a takarítással, ezért nem kedvelem, jó is ha ott van, meg nem is.. Fránya aszparágusz és pozsgás kaktusz is mindig potyogtat...
És neki meg a pvc vagy micsoda emelgetése a kedvence (biztos ott vannak a legjobb koszfalatok)
True: mikor egyszer pöttyös lett, akkor kaptunk "kálcium-mustot"
és napi 2xfél ampulla.. de azt hittem csak kiütésre jó.
Éppen tegnap néztem, hogy Veronika megint sokat nyúlt. Régen még dundibb volt. Pedig nem is eszik sokat... biztos a sok éjjeli szopi teszi
Tina: kiságy leengedés fentebb... de még csak feláll kis időre... több mutatványt még nem tud.
Hááát, én úgy érzem egy év alatt írtó sokat öregedtem... arcra, meg mindenhogy... nem szeretek se tükörbe se fényképre nézni. Férjem is a szülés óta egyre őszebb
Veronika mostanában a hajtogatni való (nálam vasalnivaló már nincs, mert nem vasalok
) ruhákat imádja pakolni, rámolni. Huzza, rázza... néha megkostolja... teljes extázis
Anyósom egyik szekrényét is csak egyszer kellett megmutatni neki, hogy nyílik. Azóta az ágyneműk mindig meglesznek nézve
Tündériek ezek a gyerekek. (persze, tudom, csak olyat engedjek neki, amit később is lehet)
Jajj, lányok, csak a rám vonatkozó hsz-okra válaszoltam, mégis majd elment ez a kis idő, amig nyugi van....
Nátha nem terjedt tovább. Sőt, már nózi is kevesebbet folyik. Torkom éjjelente kicsit nekem is fáj, de jól vagyunk
Mindenkinek pusza, és remélem senkit nem hagytam ki