Új privát üzeneted érkezett!

Mi mázlisták vagyunk, mert cipőt, csizmát, nadrágot, pulcsikat, kabátokat mind megörököltük az unokaöcsémtől (Levente uncsitesójától).

Betsy!
:( :( :( Mennyire súlyos? és milyen formában jelentkezik?

Minyu!
Nehéz lehet, hogy a munkád miatt, csak ilyen későn érsz haza. :( Biztos nagyon hiányzik napközben Nándi... :(

Rólunk:
Levente egyre ügyesebb bilizésben. Nappal, mikor ébren van, csak alsógatya és melegítő van rajta. Pelenkát csak alváskor kap, mert még mindig nemkészült el a "nagyfiús" ágya... a rácsosból meg ugya nem tud kimászni elvégezni a dolgát.
Ma úgy találtam rá délelőtt, hogy ült a bilin. :shock: Tök egyedül tolta le a nadrágokat, pedig neki az nagyon nehezen ment eddig. Annyira jó! 8)
Tényleg nagyon igaz az, hogy ki kell várni mikor érik meg a szobatisztaságra a gyerek. Annyira egyedi dolog... Meggyőződésem, hogy Levente is azért halad ilyen ütemben, mert mostanra érett meg rá. Attól viszont tartok, hogy a bölcsi majd kicsit visszavet a tempón... bár ki tudja... hiszen ott vannak azok a mókás mini WC-k... :lol:
szilbee
 
 


Betsy :)
Juj. Azért ha van időd, mesélj, milyen is ez. Legalább lelkiekben felkészülünk (kicsit)

Szilbee :)
Ez csak egyszeri alkalom volt, és végülis eleg hamar hazértem, mert 6-ra már végeztünk is, rendes volt a kolléga, nem hőzta a rétest és nem kellett megvárni, mig a repcsi felszáll. :)


ruha: bodyt már mi sem használunk, csak éjszakára. én bevallom őszintén, póló és trikó tekintetében nagyobbat szoktam venni, mint a mérete általában, igy nem lóg ki a dereka. A bölcsiben is póló, vagy trikó + vékony pulcsiban van.

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Betsy: Biztos nagyon nehéz lehet, hogy mit csinálj és hogyan. Mesélj, és majd mi tanulunk tőled ha oda jutunk.

Minyu:Mi a foglalkozásod? Mit csinálsz a reptéren? Nándi, miket mesél otthon, Vannak élményei?

Ruha: én is trikót adok rá meg pólót.

Csucsu

Kép
csucsu74
 
 

 
 

Csucsu :)
A TNT-nél dolgozom (nem a robbantós cég, hanem a fuvarozós 8) ), most a számlázás csapatát erősitem, korábban szolgáltatás minőség elemző voltam. Mivel a reptéren is vannak kollégák, igy az ő munkáját is meg kellett néznem (mint új belépő 8) ) Egyébként a mi kis kuckónk is kinn volt a reptéren (az 1-esnél egy hangárban :oops: :P ), aztán beköltöztettek minket a központba. Én nagyon szerettem kinn dolgozni, mert repcsimániás vagyok, és tök jó volt úgy beérni, hogy látom, ahogy fel-leszállnak a vasmadarak, meg haláttam, hogy a hangárunk elé begördült a Germanwings gépe, tudtam, már minnyá mehetek haza :mrgreen: Jó kis hangulat volt odakinn.
Nándorom nem nagyon mesél a bölcsis dolgairól, de ő még egyébként sem beszél egész mondatokban. Még csak most kapcsol össze szavakat. De itthon egyébként be nem áll a szája. Bölcsiről ha szó esik, akkor rögtön mondja, hogy Zsuzsu és Ancsa (ők Zsuzsa néni és Ancsa néni a 2 gondozónéni) És ma reggel már nem volt sirás, mikor bementünk, csak az öltözésnél kis nyüszités.

megyek pusz

ja, még annyit, hogy ma délelőtt (a műtét után 5 héttel) megjött. Végülis örülök is neki, mert úgy tűnik némiképp rendesen működik a szervezetem. na, tényleg megyek

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu!
És mikortól láthattok neki élesben a babaprojectnek?
szilbee
 
 


Minyu,
Akkor most már kb be is szokott Nándi? Elég gyors volt.

Ruha:
Amióta bugyis, pólóban van. Most, hogy bejött a hideg, visszakapja a bodyt, de csak ha kimegyünk. Biztos nem kényelmetlen, amikor olyan 15 éve népszerűbb volt felnőttkörökben is, volt nekem jónéhány, nem zavart. A wc így tényleg gond. Ma a BurgerKingbe ugrottunk be pisilni, hát nem volt egyszerű kipatentolni bodyt nacit majd a kabátban pisiltetni abban az óriási wcben.
Kint kertésznaci, itthon melegítő van és kardigán/pulóver. De a jövő héten már jön vissza a jóidő és a póló.
Mi is unokaöcsitől kaptunk egy rakás ruhát. Így elég fiús a ruhatárunk. :D
Cipőből 25ös kell. Én is elég nagy lábon élek, úgy látom, ezt örökli. :roll:

Betsy,
Nálunk úgy sikerült elkerülni a féltékenységet, hogy szinte mindig van segítség. Így Natira is van valaki, aki 100%ban tud figyelni. Meg a szopi közben ülhetett az ölemben.
Még így is volt tandemüvöltés. Az szerintem a legrosszabb. :( Egy 3 gyerekes ismerős (1 - 2,5 - 4,5) azt mondta, hogy ilyenkor el kell szeparálni őket, lenyugtatni azt, amelyiket láthatóan könnyebb. Addig a másik ordít, de még így is egyszerűbb, utána ő következik. Ez nekünk is bejött.

Kép KépKép
lorca
 
 


Szilbee :)
3 hónapot kell várnunk. :roll:
Már 3. trimeszterben? :D


Lorca :)
Igen, én is rosszabbra számitottam, de nagyon profik a bölcsisnénik, nekem is szimpik. Sajnos, most volt valami ellenőrzésük, és teljesen átszervezik az egészet , igy hétfőtől másik terembe és félig másik bölcsisnénihez megyünk (csak Zsuzsa néni marad) Szegénykém, mire megszokta, hogy hova szabad/kell mennie, mit hol talál, addigra át is szervezik a bölcsit.


pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Nati beszélget Bogival (2 éve ismerik egymást) :
B: Te csajok vagytok?
N: Nem.
B: Akkor kisfiú?
:D

Kép KépKép
lorca
 
 


Ebben a hidegben én is trikót adok rá, Minyuhoz hasonlóan én is nagyobbat veszek és így nincs kinn a dereka.

Letelt az első bölcsis hetünk, sokkal jobban sikerült, mint amire számítottam :lol: (remélem, nem kiabálom el a dolgot). Hét végére már ott ebédelt (szinte kinyalta a tányért), egyszer sem sírt (!) és úgy tűnik a szobatisztasággal sem lesz gond. Már bizalommal fordul Jutka nénihez (ő a dadája) és szól neki, hogy WC-znie kell :D
A reggeli elválás még kicsit nehéz, de szerencsére hamar feltalálja magát, ebéd után meg röpült a karomba (nagyon megható volt)!!!
Jövő héten már reggelire megyünk és megpróbáljuk az ottalvást (hát ettől rettegek, de előtte próbálom nem mutatni).
Anna elég sokat mesél a bölcsiről, mindenkinek elújságolja, hogy ott a kis barátnője is (szerencsére) és hogy milyen finomat ad neki enni a Jutka néni :lol:

Őszi ruhatárral elég jól állunk mi is, mert szerencsére a turiba időbe hozták őket, így már beszereztem neki a kötött garbót, termopulcsit stb. A Tescoba sikerült jó kis harisnyákat is venni, viszonylag olcsón (2500Ft 4db, egyszínű, de tiszta pamut). Cipőt a Humanicba kaptam neki, mert mire kaptunk fizut, a Deichmannt teljesen kifosztották :(
Téli kabátot, overallt meg a börzén szeretnék majd venni neki...

Roberta

Kép
smici_robi
 
 


Sziasztok!

A 2. hét után már kissé nyugodtabb vagyok a bölcsit illetőleg. Milánom minden du. aluszkált, már csak néha sírdogál és mindig hozzá is teszi, "anya majd jön értem". Ezen a héten alig tudtak udvaron lenni, mert ugye esett az eső. Helyette tornaszobába mentek , télen meg sószobába fognak járni, egy hétig napi 1-1 órát kúra-jelleggel.
Szobatisztaság visszaesett, itthon azért nem kell pelus, de a bölcsiben van rajta délelőtt. Pont rosszkor szokott volna le szegénykém, de hát jött a bölcsi. Remélem majd valamikor helyreáll a rend.
Reggelente fél 8 körül visszük és 2-kor mentünk érte -eddig. Az órarendem alapján szerencsére nem kell sokáig ott maradnia. Aztán majd idővel kitoljuk az időt uzsiig. Nálunk nem étkezési, hanem napidíj van, 280,-.

Remélem a többi baba is szerencsésen be fog szokni.
Sziasztok!!!

bockbrigi
 
 


Sziasztok!
Mi holnap kezdjük a bölcsit. Jó volt olvasni a tapasztalatokat, majd jövök és mesélem mi mire jutottunk.

Betsy!
Kitartás! Ismerős a szitu. :roll:

Kép
flocika
 
 


Bölcsisek! Hogy bírjátok reggel felkelteni a babókat? Vani nem hiszem, hogy örömmel kelne. Szeret aludni, 8-9 óráig.

Vettem két sportcipőt, 26-osat. Olyan furcsa, hogy már ilyen nagy cipő kell. Bár nekem is nagy a lábam, sajnos 41-es.

Kép
patrisa
 
 


Patrisa :)
Nálunk Nándor kelt minket :oops: Általában 6-kor ébred, ritkán alszik tovább.

Brigi :)
Hűha, akkor ez nagyon menő bölcsi lehet. Sószoba :D Örülök, hogy már ti is alakultok:)

Roberta :)
hű, a jó evésért irigy-irigy 8)

Lorca
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Patrisa! Milánka 6 körül ébred. Ha véletlen eltéveszti, akkor fél 7-ig is bírja. Mondjuk ez jelen esetben szerencsére jó dolog, mármint hogy nem kell ébresztgetni!

Minyu! Azért nem olyan menő a bölcsi, de eléggé jól felszerelt. Itt Pakson a Parlagfű Alapítványnak is van egy "sóbarlangja". Azért én is örültem, hogy van ilyen is a bölcsiben. Kb. 5 gyerkőc fér be, vannak játékok, kisasztal ...

Felétek hány gyerek van 1 csoportban? Nálunk 8-an lesznek, ha mindenki beszokik. Max. 12 fő lehet!


Sziasztok!!!

bockbrigi
 
 


Sziasztok!


Ma tartottuk a szülinapot, rakok fel pár képet:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
csucsu74
 
 


Csucsu! De jók ezek a torták! Nagyon ötletes ez a kislányos, még nem is láttam ilyet! És még fonott haja is van, csúcs! :D

Hát én meg is őrülnék, ha ilyen hajnalban ébredne! Sokszor még ha 8-kor ébred, akkor is mondom, hogy pihenjünk még! :mrgreen:
Az alvásideje mindig megvan 12 óra.

Kép
patrisa
 
 


Sziasztok!
MI jót csináltok ebben a sz@r időben? Nálunk teljes az unalom! Még jó, hogy néha nézi a meséket (20perc), addig legalább én is haladok a munkámmal!
Bölcsikben hogy zajlik az élet?
Puszi

Kép
kajla
 
 


Kajla!
Itt esett hajnal óta. Most állt még csak el. Nehéz vele ilyenkor, mert nyűgös is. Mesét max. 5 percig néz. Aztán kéri a torna dvd-t. Van, hogy órákig a különféle tornák mennek :? A konyhából csak annyit hallok: "kicsi-kicsi" , meg: 7-6-5... számolja visszafelé a lábemeléseket. :lol:

Kép
patrisa
 
 


Kajla: nálunk is nagy az unalom, most gyurmázunk ezerrel, meg kapott egy porszívót amihez van ilyen kis hungarocel darabkák és azokat kell felszívni. Most ez leköti. Hétvégére állítólag 24-25 fokot mondanak. Nálunk itt Palota napok lesznek, sok szabadidős programokkal, reméljük ki tudunk menni. :lol:


Csucsu

Kép
csucsu74
 
 


Sziasztok!

Csucsu!
Nagyon jók a képek!

Itt is esik! :( Mirtill egyáltalán nem néz mesét(nem is bánom).Zenét hallgat főleg és a tv-ben a reklámokat szereti.
Most épp Apával gyurmázik.Délelőttönként a bölcsiben vagyunk a játszócsoportban.Csak az a baj,hogy egyre kisebb(10-12hós)gyerekek jönnek és nem nagyon tudnak anagyobb gyerekek férni tőlük.

Voltunk tegnap a státus vizsgálaton.10980gr,94centi,fej:47,5cm,mellkas:47cm.16foga van.Nagyon ügyes volt mert mindent megengedettnem is sírt.A magassága miatt megint mondta a doktornő,hogy be kell vinni az endokrinológiára mert most is nőtt 3hónap alatt 6centi.És lehetséges,hogy a lába is azért áll befelé mert a gyors növekedést nem tudják követni az izmai,ízületei.Bemegyünk Miskolcra és majd kiderül.
Hízott 3hóanap alatt fél kilót ez magához képest elég jó és azt mondta a doki,hogy ilyen korban már nem nagyon híznak!Így is elég kevés de azért én örülök!Mostanában elég jól eszik!

Sziasztok!

Kép
ildikó74
 
 


Bölcsi helyzet: ma egyetlen hang nélkül ment be a terembe, nem sírt, hogy anya miért megy el, csak annyit mondott, hogy ebéd után siessek érte :lol:
Holnap próbáljuk először az ottalvást, amihez nem fűzök nagyobb reményeket. Már ma is kategórikusan kijelentette, hogy "tente haza".
Nálunk folyamatos a beszoktatás a bölcsibe és a teljes létszám 13 fő lesz csoportoként, ami egy kicsit sok, de talán így jobban érvényesül a "csordaszellem"is (pl. a rosszul evő látja a jó evőt és elkezd enni, a pelusos szobatiszta lesz...)
Sajnos a mi bölcsink elég szegény, így extraszolgáltatásokról álmodni sem merünk. A kajáért napi 323Ft-ot kell fizetnünk plusz havi 500Ft csoportpénzt (ebből veszik meg a zsepit, WC papírt stb, ill. ebből kell kigazdálkodniuk az új játékokat is :?
Ahogy elmúlt a nagy meleg, Anna ismét jókat alszik (aludna),így sajnos minden reggel keltenem kell. Egyenlőre csak 8-ra viszem, de ha beindul a munka, akkor korábban kell mennünk :(

Most megyek, mert még vasalnom kell :evil:

Roberta

Kép
smici_robi
 
 


Kukucs :)

Kicsit el vagyok havazva, szokni kell még ezt a munka-háztartás-gyerek kombinációt. Ráadásul mióta Nándi bölcsis, különösen igényli, hogy itthon vele foglalkozzunk, ha csak 5 percre nem körülötte forog a világ, nagy üvöltésbe kezd. Igy pedig elég nehéz az itthoni dolgokat csinálni, mosni, vasalni, kaját késziteni stb. :oops: :roll:


Szegény, mire megszokta a bölcsis légkört, jól átszervezték az egészet. MInden gondozó párost "megcseréltek", a csoportokat is átszervezték, igy másik csoportban, másik szobában kezdtünk hétfőn, a 2 gondozónéniből csak az egyik maradt, kaptunk helyette másikat és a jele is kisautóról dominóra változott. Látszólag nem viselte meg a változás, sőt elkezdett enni, igaz, még csak a gyümöolcsö az ebédhez, de már ez is valami. Persze, azt még nem tudom, hogy az ágyneműbe és pelusokba alkeszfilccel bevésett autókat hogyan fogom átvarázsolni dominóra... :shock:
Elvileg 12-en vannak egy csoportban, ehhez 2 gondozónő tartozik, kicsit eltolt műszakban (egyik 6-2-ig, másik 10-6ig), de sokan csak most vagy később (pl nov-dec-ben) kezdenek, igy még nem teljes a létszám. A kajadij itt 330 ft, de mi ugye "befogadósok" vagyunk, tehát nem állami támogatásúak, igy +napi gondozási dijat is kell fizetni (900 ft). Bölcsi egyébként itt is csóringer, vinnünk kell havonta papirzsepit, popsitörlőt, szalvétát, folyékony szappant.


Munka: már kaptam komoly, felelősségteljes feladatokat, zsong is a fejem a sok számtól és az új információktól. Kollégák segitőkészek, de még nekik is szokni kell, hogy új játékos is van


Megyek.
Pusz
Csucsu :)
Nagyon aranyosak a torták. Na és persze a szülinapos is :D

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

Roberta! Látod, alakul a bölcsi! Talán ott is fog Anna aludni, ha látja, hogy a többiek már alváshoz készülnek. Nálunk így volt legalább is. Milán már a 4. napon ott aludt.

Minyu! Nagyon szar lehetett (már bocs) ez a bölcsis átszervezés. Miért nem a nyári szünetben csinálták? A gyereknek a legfontosabb az állandóság. Van kihez ragaszkodni, bizalom, biztonságérzet. ...Ráadásul a jelétől is megfosztották! Én nagyon nem értek ezzel egyet sem anyai, sem pedagógiai szempontból!! Talán Nándi jól vészeli ezt át, és ennek nagyon kell örülni!


Ma vittünk szőlővesszőt, szőlőt a bölcsibe, csináltak belőle díszeket. Olyan jól ki van dekorálva a szoba! Milán ma is mosolyogva ment be! Jaj, én ennek úgy örülök. Sokkal nyugodtabban járok én is dolgozni így!

Sziasztok!

bockbrigi
 
 


Sziasztok!
Örömmel olvasom, hogy jól viselik a gyerekek a bölcsit. Így azért nektek is könnyebb. Ma én is egy kicsit "dolgoztam". Előadást tartottam kismamáknak. Szerencsére jól sikerült, csak kicsit zsong a fejem a ricsajtól, mert sok gyerek is volt ott.

Kép
patrisa
 
 


Sziasztok!
Patrisa!
Olvastam az iwiw-en hogy izgultál! Látod, milyen jól sikerült!

Én tegnap voltam megnézni egy Helen Doron bemutató angol órát, ami nagyon tetszett! Olyan aranyos a tanár és a gyerekek iszonyú gyorsan tanulnak! Tudom, hogy megoszlanak a vélemények a korai angol tanításról, de az én tesóm Kanadában él és szeretnénk, ha a gyerekek között nem lenne nyelvi akadály! Akár ők jönnek haza, akár mi megyünk esetleg ki, legalább ne érezze Regina olyan elveszettnek magát, mint én!!!!!!!

Ti mit gondoltok? Esetleg valaki próbálta már?

Kép
kajla
 
 


Kajla! Nekem tetszik az ötlet, hogy ilyen hamar tanuljon nyelvet. Tudom magamról, hogy nekem nagyon nehezen ment sulis korban, így kicsiként biztos könnyebb. Csak itt ilyenre nincs lehetőség :?

Kép
patrisa
 
 


Kajla! Én is nyelvet tanítok, és azt kell írjam, évről -évre külöböző néző- és álláspontok bukkannak fel pro és kontra a korai nyelvtanulással kapcs.
Az én véleményem: Hatékonyan csak akkor működik a dolog, ha a gyerek idegen nyelvű környezetben él, ill. folyamtosan-párhuzamosan hallja mindkét nyelvet, és akkor valóban 4 éves korára kétnyelvűvé válik. De csak úgy, hogy az egyik szülőt csak idegen nyelven hallja folyamatosan beszélni. Valójában így ő nem is tanulja a nyelvet, csak tök simán elsajátítja.

Milánnal én nem beszélek németül, csk éneklek, verselek , számolunk. Egyszerűen nem jön belülről!!!

Amúgy meg , ha van valakinek lehetősége mégis a nyelvoktatásra, miért nem tenné?!

bockbrigi
 
 


Brigi!
Ilyen kicsi korban-azt mondták tegnap- az a lényeg, hogy megszeresse a nyelvet. Az első kurzus 10hónapig tart, ezalatt 300szót tanulnak meg, mármint, hogy értenek meg és aki akarja mondja is őket. Aztán majd erre épül folymatosan a többi kurzus! Először csak zenéket hallgatnak, szokják az angolt, meg a légkört is. 6fős kiscsoportok vannak, ovis korig bemehet a szülő is, de nem szólalhat meg magyarul!
17ezer körül van a segédanyag az alapkurzusra, és minden hónapban 5ezer az órákért, heti egy alkalom, ami 30perc.
Nem kevés pénz, de majd látjuk, hogy megéri-e?!

Kép
kajla
 
 


Sziasztok! :)

hát nagyon eltüntem mostanában. :oops: Nyaralásunk után öcsémék is kilátogattak hozzánk,olyan jó volt!! :) Most meg már elkezdödött a suli,nagylányom gimis lett,Leonieval viszont még otthon "lustálkodunk" :) Ahogy olvasom sokan már bölcsibe járnak,anyukák dolgoznak.Mi még maradunk legalább egy fél évet otthon.
Léni már mondatokban beszél,általában magyarul,amire büszke vagyok nagyon.Németül is megért mindent és szavakat mond.
Szobatisztasággal viszont sehol sem tartunk,nálunk még mindig a body meg a pelus a menö :lol:
Egyébként nekünk is már 26-os cipö kellett.(95cm,14kg).Igaz apjának is 46-os a lába,nekem meg norm.nagyságu,38-as.

Kajla,
a tesód,aki kanadában él, magyarul is beszél a gyerekével?mert akkor nem lenne nyelvi akadály :wink:

Isten éltessen igy utolag is minden szülinapost!!

Kép
Kép
ritago
 
 


Kajla! Hát tényleg nem kevés lóvé! De ha tetszik a babának, meg nektek is bejön a tanfolyam, akkor hajrá! Veszíteni nem fogtok vele!

bockbrigi
 
 


Rita!
Kicsit bonyi a helyzet, mert a nagyobbik lány nem az övé, már 4éves volt, mikor megismerkedtek a párjával. Így ő addig csak angolul és oroszul beszélt, amióta együtt élnek, bátyám próbálgatja tanítani, de nagyon nehéz a magyar nyelv és hát nincs mindig ideje sem...Viszont Mercike még csak nyáron született, így mire ő beszélni kezd, remélhetőleg mindkét vagy mindhárom nyelven, addigra Regi is konyít majd valamit angolul!
Ez van!

Kép
kajla
 
 


Csak hogy ma velem legyen tele a topik, rakok fel képet, ahogy fest Regina. Na, nem nálunk, hanem a barátnőméknél! :lol:

Kép

Kép
kajla
 
 


Kicsit bekukk... nagyon szépek a csemeték :lol:

Nyelvtanulás
A környezetemben több olyan gyerek is van, akiknek anyája, ápája különböző anyanyelvű... az a megfigyelés, meg szakirodalom is azt mondja, hogy a kétnyelvű környezetben a gyerekek később, nehezebben kezdenek beszélni...
Nekem is sokáig gond volt, hogyan is csináljuk... aztán maradt az a megoldás, hogy egyenlőre tanuljon meg egy nyelvet biztosan használni Sasa, aztán majd tanulhat más nyelveket...
Nyelv-, és beszédfejlesztő ismerősöm szerint a túl korai idegennyelv tanítás vezethet dys-es gondokhoz...
Vendég
 


nyelv:
Sztm meg a gyerekek ilyen korban játszva tanulják meg a nyelvet,mindenféle nehézség nélkül.A világ legtermészetesebb dolga számukra,hogy anya és apa különbözö nyelven szólnak hozzájuk...
Nagyobbik lányom perfektül beszél németül/magyarul...Leonie is jó úton halad,sztm beszédfejlödésben nincs lemaradva a többi gyerekhez képest :wink: ...eddig semmi hátrányát nem láttam a kétnyelvüségnek,söt,sok mindenre jó :wink: ....

Kajla,
olyan nagylány ez a Regina,nagyon profi módra tartja a kezében az ecsetet :lol:

Kép
Kép
ritago
 
 


Két nap lakásfelújításon vagyunk túl. Katasztrofális. Miért is nem volt jó nekem a sípoló konyhai vízmelegítő, a pocsék hatásfokú kandalló és az állandóan kattogó konvektor?!

Nyelv:
Én is sokat gondolkodtam a Helen Doronon. Azután kétnyelvű unokaöcsémet egy kicsit kérdezgettem, figyeltem, hogy is működnek nála a dolgok. Ő ideális helyzetben van, otthon főleg magyart hall tesómtól, minden évben legalább egy-két hónapot Mo-on van. Angol az anyanyelve, a suli is angol. Hát nem az igazi. A magyar egyértelműen gyengébb, az angol szókincse szerintem nincs egy 8 évesé. Ő 3 évesen kezdett beszélni, nem fogjuk megtudni, hogy azért, mert kétnyelvű, vagy hogy fiú, vagy talán eleve így alakult volna.
A HD hanganyagát meghallgattam, szerintem (mint nyelvtanár) jól van összeállítva. Annyi, hogy ha beszéltek viszonylag jól angolul, akkor érdemes. Különben félrehallás miatt egy csomó dolog rosszul rögzül. Van ilyen tapasztalatom, kiverhetetlen az ember fejéből.
A kétnyelvűek sem ismernek több szót, hanem az elején (nem tudom, meddig) szépen elosztják a két vagy esetleg több nyelv között.
Aki ismerős jár, annak még mindnek tetszett. Persze, különben nem járt volna... :roll:

Kajla,
Festés? Húúú, de bátor ismerős :lol: Regi pedig nagyon szép kislány :D
Az 5e az per fél óra?

Ti nem tapasztaltok olyant, hogy mostanában egyre vékonykább a gyerkőc? Nati, a nagy dagadék most már határozottan kis nádszál lett. Kiezd lemenni az arcáról a bébiháj és már a pocakja sem olyan óriási. Nekem nagyon furcsa ez a változás. Egyre kevésbé baba. :( :D El sem tudom dönteni, hogy ennek most örüljek-e vagy sem. :wink:

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca!
5ezer/hónap, amiben minden héten 1x 1/2óra a nyelvóra.

Kép
kajla
 
 


Nálunk is van HD tanfolyan, csak éppen 10e/hó. Nekem nem tetszett a próbaóra, így passzoltuk. Unokahúgon angoltanár, oviba is ő tanít itt a városban egy teljesen más módszerrel. Hozzá is elmentünk egy próbaórára és Anna sokkal jobban élvezte. Unokahúgom óvóvőként kezdte, így eléggé ért a gyerekek nyelvén, most már keres társakat is, mert sokan jelentkeznek hozzá, de már egyedül nem bírja. Az ő véleménye is az, hogy nem kétnyelvű a család akkor meg kell várni, amíg a gyerek az anyanyelvét rendesen elsajátítja. Ettől függetlenül én arra hajlok, hogy gyerekben sincs két egyforma, ha a lányomnak tetszett volna, akkor én is elvinném a HD félére is.

Bölcsi: minden gond nélkül ott aludt szerda óta :lol: (kopp-kopp-kopp)

Roberta

Kép
smici_robi
 
 


Minyu!
Boldog névnapot!!!
Kép

Beadtuk a jelentkezést a HD-ra, várjuk, hogy mikor indul "kiscsoport":

Kép
kajla
 
 


Minyu! Mi is boldog névnapot kívánunk! :)

Vani beteg lett. Megfázhatott a hirtelen jött hideg miatt. Csurog az orra, meg hőemelkedése van. Remélem nem lesz komolyabb!

Kép
patrisa
 
 


Minyu! :)
Boldog Névnapot!
Kép


Levente is lebetegedett. Szintén taknyos, ill. a dobhártyáján van egy savós bulla. Így a bölcsis beszoktatással egy kicsit elmaradunk, pedig eddig nagyon jól ment. Amíg teljesen fel nem épül, addig nem is akarom visszavinni, mert csak újra beleesene valami nyavajába.
szilbee
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom az előttem írókhoz, mi is megfáztunk. Folyik az orra szegénykémnek. Láza nincs, a torka se fáj, csak náthás.

Minyu: Mi is boldog névnapot kívánunk!


Csucsu

Kép
csucsu74
 
 


Sziasztok!

Mirtill is beteg lett fáj a torka,folyik az orra és kicsit köhög is.Volt láza is így antibiot kap!Tegnap elég rosszul volt de mára már jobb!
Okt.5-én megyünk az endokrinológiára.A nő aki adta az időpontot azt mondta,hogy teljesen normális a magassága.

Minyu!
Boldon Névnapot!

Sziasztok!

Kép
ildikó74
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a köszöntést! Majd jövök még, de most még varrok.
Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu :)
boldog névnapot!

Ez tényleg érdekes:Léni is kicsit taknyos,lázas is volt éjszaka.Ma már jobban van.
Ildikó:miért kell antibió lázra?

Kép
Kép
ritago
 
 


Sziasztok!
Betegeknek jobbulást! Ez a hülye idő!
Minket most elkerül a nátha(kop-kop-kop)!!!!

Tegnap voltunk a sándorfalvi búcsúban! Olyan gyönyörű időt sikerült kifognunk, hoztam képeket!!!

Imádott ugrálóvár:
Kép

Haladjon már az eleje... :lol:
Kép

Mozdonyvezető :
Kép

Ütött-kopott verdában:
Kép

Kép
kajla
 
 


Minyu
Boldog névnapot!

Kis (és nagy) betegeknek jobbulást!!!

Mi szerencsére nem lettünk betegek (kopp-kopp-kopp).

Hétvégén itt is rendezvények voltak, Anna teljesen oda volt a tűzoltóautóért és a pónikért. Felültettük az egyik pónira (szép kis barna-fehér foltos, Jenki névre hallgatott), vártuk,hogy majd lekéredzkedik ha elindul, de nem. Sőt, kérte, hogy egyedül akar "lovagolni", ne fogjuk! A végén már mindenki őt nevette, mert hangosan kiabálta, hogy "gyí-gyí Jenki!" :lol: Nagyon aranyos volt, még az almájából is adott a póninak. Persze a fényképező itthon maradt :evil: ...

Roberta

Kép
smici_robi
 
 


Mi is beállunk a sorba: Nándi is taknyos és estére 1-2 köhögés is becsúszik (de csak éjjel, mi meg persze rögtön összerándulunk, nehogy befulladjon, de eddig egyik sem volt durva, csak kis krahácsolás...) Az én torkom is kaparászik :evil:

Kajla :)
jók a képek :)

Csucsu :)
ÁÁÁÁÁ, de kár, hogy ilyenkor nem volt nálatok a gép!

jaj, mennem kell, hív a kisfőnök... pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


No hát akkor MINDENKINEK!.... :( :(

Kép

Azt hiszem RÁNK fér!
szilbee
 
 


Sziasztok!

Beállok a sorba! Hétvégén én is tiszta nátha voltam , fájt a torkom, megettem fél üveg mézet. Lázam semmi. A sok büdös kölök fertőzött meg!!! Vagy ez a hülye idő?!
Milán ma délutánra szintén náthás lett. Láza nincs-még. Nem is tudom, vigyem-e a bölcsibe? Legfeljebb majd jövök érte haza. Pont holnap jönnek a gondozónénik családlátogatásra, így ciki lenne, ha nem mennénk pont bölcsibe! Ja! Én hozom őket hozzánk, mert megkértek rá.....

Minyu! Istenke éltessen utólag is!

bockbrigi
 
 


Vani úgy néz ki kigyógyult a náthából. Két napig volt orrfolyás és hőemelkedés. Ma már rosszalkodott rendesen, bepótolta a két napot. :evil:

Többi betegnek jobbulást!

Kép
patrisa
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?