Új privát üzeneted érkezett!

Lora!
Lillus is lelkesen tátogatja a száját. Szerintem nem is hagyná abba az evést, ha nem venném el tőle. Tegnap egy barit és egy negyed almát evett meg. De tuti legyűrt volna még többet, csak már nem mertem adni.

Körtét lehet?

Párásítónk nincs, de lehet, hogy kellene? :shock: Mi is panelben lakunk, de nálunk még fűtési szezonban sincs melegebb 22-23 foknál. Vagy ez nem fok függő? :D

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Nagyon sajnálom a rosszul alvókat!!!! :cry: :cry:
Úgy látom ez nálunk fordítva működik, amióta bejött a hideg azóta nagyon jól alszunk. Ma is a 2-kor adott cumi után (amikor igazából nem volt fent csak forgolódott és ahogy odattam már aludt is) fél 7-kor keltünk akkor ettünk, azóta meg fent vagyunk.
Ha egy kicsit hamarabb kell, ált. fél 6 körül akkor még visszaalszik 8-fél 9-ig.

Nálunk is hideg van a lakásban, mi már be is gyújtottunk egy picit. Éjszaka hósszúujjú bady, vastag hálózsákban van.

Timi: Gréta se ette meg a krumplit magába, sárgarépával együtt pedig rengeteget evett. Nagyon aranyosak a képek és ügyes Lillus. :D

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Bocsi a ritkább jelentkezésért, de végre eldőldt, hogy Keszthelyre költözünk és október 1-én már ott kezd a férjem, így próbálom intézni az intézendőt. Lakáseladás, költözés stb.

Gergőnek elkezdtem főzit adni. Timi, Gergő sem eszi meg a krumplit, én próbáltam keverni mással, de úgy sem jött be neki. Most a nagy sláger nála a sütőtök.
A legújabb tudománya, hogy magaalá húzza a lábait, csak közben a fejét a földre teszi, így csak a popsija mered az égnek, de nem halad semmit, persze ezen pedig nagyon be tud gurulni.

Puszi mindenkinek, igyekszem sűrűbben jönni: Móni

Kép
móni23

Timi
Látod nekem is ez a bajom. Addig eszi amíg kap. Ki tudja hol állna meg vele. :shock:
Lehet már körtét adni szerintem. És nem a hőfoktól függ, hanem a száraz levegőtől. Nálunk nagyon száraz télen.

Lin
Már mi is fűtöttünk egy picit. Olajradiátorral, mivel távfűtésesek vagyunk.
Már második napja mi is jól aludtunk! (kopkopkop) Remélem így is marad. Ma pl. 4 kor én vettem ki a kiságyból, mert majd szétdurrantam. (Ugye ilyenkor már ált. túl vagyunk 2-3 éjjeli szopin is) Amúgy is mocorgott egy picit. Persze azért a szopi nem volt ellenére és szépen visszaaludt utána még 7-ig. Akkor is csak párom kelti fel minden reggel, mert ugye megy a dolgozóba. :x

Móni
Nagy gratula! Keszthely nem semmi! Én is elköltöznék szívesen valahová, bár a család és a barátok nagyon ide kötnek. Nálatok ez hogy van? Biztos izgulsz picit a költözés miatt.
lora7

Lillusnak nagyon boldog felediket! :D
lora7

Huh, most tök mérges vagyok! :evil: Eddig a TGYÁS-ért mindig a postára kellett menni. Most meg bezzeg a postás hordja-viszi, mert ugye múlt héten nem voltunk itthon. Bementem a postára, hogy mi van. Hát ők nem tudnak semmit, náluk nincs a pénzem. Felhívtam az OEP-et, hogy elküldték-e már. Már rég, múlt héten kiutalták a pénzem. Na, akkor most mi van??? :shock:

Lora!
Köszi! :)
Ma tízóraira Hipp körtét evett Lillus. A fél üveg után abbahagytam. Pedig előtte szopizott is! :roll:

Móni!
De jó nektek!
Én is nagyon mennék vidékre, engem szinte semmi nem köt ide. Rokonok mind vidéken. CSak Bali nem hajlandó mozdulni. Sebaj, majd 15 év múlva! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Épp akartam írni, hogy mehet a körte, de ezek szerint lekéstem. :lol: Gergő is azt vacsizott tegnap krumplival, és nagyon bejött neki. :D

Mióta hozzátáplálunk, Gergőnek nem nőtt a súlya. :shock: Nyúlt, az látszik a rugikon, de ugyanannyi a súlya, mint aug, közepén. Azt gondoltam, hogy visszatérünk vmilyen pépre, hátha akkor gyarapszik. :roll: Gondolom azért vmennyit kéne nőnie, ha lassan is, nem?
Vendég

Tényleg: Boldog felet Lillus! :D :D :D
Vendég

Pann!
Köszi! :)
Szerintem nem gáz, ha most nem hízik. Mint írtad, nőtt inkább. Lilla egész múlt hónapban 50 gr-ot hízott. Sokat ficeregnek is, lemozogják. Vagy esetleg estére adj neki vmi pépet, a főzit meg ebédre.

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Megjöttünk! :) Hát a 7 napból 5 napon szakadt az eső :( Nem kicsit nagyon. Sőt volt hogy havas eső eset!!! 4-5 fok volt napközben. :shock: De azért jól el voltunk a felnőttek sokat Beniztek én meg olvastam, pihentem stb... Egy nagy házban voltunk nagyon klassz volt szerencsére befűtöttek nekünk. A fürdőszobában nagy sarokkád volt úgy hogy volt nagy pancsi. Beni sokszor volt nyűgös és nem akart enni. Egyedül az ebédet eszi meg azt is nem főzelék hússal hanem sok hús egy kis zöldséggel. :lol:
Én voltam kétszer masszázson szoliztam és dagonyáztam a meleg termálvízben. Ja és persze jókat ettünk :oops:

Most mennem kell de igyekszem vissza olvasni!

Hiányoztatok! Hát minden hol jó de legjobb otthon. :D

KépKép
csongria

Eddig nem volt net :evil: .

Hű Timó,
Lillus milyen szépen ül! Hja, de egy fél éves nagylánynál már ez természetes. Boldog felediket!!!
Éjszakai szerkó: zokni, trikó (hogy ne fázzon a derekam szopinál), pizsama
Elvileg az új dolgok bevezetésénél időt kell hagyni kettő között, hogy lásd a hatást.
Én úgy döntöttem, hogy Móni által közzétett táblázathoz fogok igazodni, úgyhogy körtét még nem adok (és fagyasztani sem tudtam).

Lora,
Pont ilyen lámpát vettünk mi is, mert n-n tetszett, de végül visszacseréltük, mert a villanykörte annyira szembe világított a figurák között, úgy fájt érte szívem :cry: .
Brigó olyan ebben a kalapban, mintha egy Grimm mesefigura lenne, tök édi :D .
Én még mindig csak egyszer adok almát, barackot, céklát, vagy ezek keverékeit, simán vagy kölessel. A mennyiség a doboz szerinti: 70ml víz+2 kanál köles szirom+gyümi v. zöldség. Várom a hazai répa és krumpli szállítmányt, plusz sütőtök lelőhelyet kajtatok.
Párásító még nincs, de lesz, de még nem néztem körül, hogy milyenek vannak.

Móni,
Balatonra költözés: Balatonra – hurrá :D ; költözés - szegények :x

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok, gyorsan a néhány kép:

Kép Kép Kép Kép
Vendég

Csinálhatok uszis albumot a picasara :?:

Orsi
Kép Kép
sno

Sztem nyugodtan. Sőt, előre is köszi! :D :D

Timo! Beszéltem Ancsával, mi holnap nem megyünk, csak a jövő héten. Lehet, hogy lesz egy 11:15-ös csoport is, és mi inkább oda fogunk menni ha indul, mert Gergőnek a fix alvásideje 10:30-ig tart, amit nem szívesen borítanék fel. Ha mégsem jön össze a későbbi csoport, akkor mi is 10:30-ra megyünk, egyelőre oda is vagyunk felírva. Nektek nem lenne jó a 11:15-ös kezdés?
Vendég

Timocska,
Boldog felediket Lillusnak!
A Suttogó, ha jól emlékszem, a körtét javasolja, mint kezdő kaját. Szabi szereti, nem volt vele gond. Ha olyannal kevered a krumplit, amit már kapott, az ok. Tejjel higítottad?

Pann,
Azért jó lenne, ha nőne, de egy pici stagnálás ilyenkor szerintem már nem gáz. Mondjuk ne hónapokig, de egy jó ideig ok. Meg most már annyira csökken a hízás, hogy egy kis mérési tévedés, aztán lőttek az egész havi gyarapodásnak.
Meg hát férfiból van, nem tud egyszerre két dolgot csinálni. Most nő :wink:

Lora,
A krupp is allergia, nem tudom, mennyire függ össze a panellal. Nekünk nincs párásítónk, csak akvárium.

Orsi,
Szerintem jöhet az uszis album. :)

Kép KépKép
lorca

Megjöttek a nyaralós képek:
Kép 25 C fokos vízben Kép 32 C fokos vízben Kép a szinek birodalmában apával Kép az első emeleti tornyos szoba volt a miénk Kép szunya a medence mellett Kép szunya anya helyén Kép adtak baba úszógumit (az úszóválogatott nem röhög!)

Orsi
Kép Kép
sno

Színek (gyakorlom)

Orsi
Kép Kép
sno

Pann, Timi
Jól értem, máskor mentek uszizni? Mindenki? Mit kérdezzek a csajszitól, ha végre felhívom?

Lorca
A krupp nem allergia, max az is kiválthatja. A panelhoz annyi köze van, hogy szárazabb a levegő, mint egy normál tégla házban. A krupp ellen a párás hideg kell, az asztma ellen meg száraz hideg. Végignéztem mikor az öcsémre rájött egy ilyen kruppos roham, ami később asztma lett. Elég borzasztó. Mentő vitte el fulladással, hiába a nyitott ablak meg minden. Persze egy párásító nem garancia, de talán egy kicsivel kevesebb az esély.

SnOrsi
Nagyon jók a képek! Hol is voltatok ti? Az úszógumis kép nagyon édi! Milyen ügyesen tartja magát Sebi! :)

Az uszis képek is nagyon jók! Szerintem a nyaralós vizes képek is bekerülhetnének az albumba, hogy a vidékiek és nem úszók se legyenek kirekesztve :)
lora7

Szabi azóta alszik, hogy hazaértünk. Kezdek aggódni az éjszakai nyugalmamért. :roll:

Lora,
Nekem volt osztálytársam mindhárom gyereke kruppos. Ők szinte bérlettel jártak a sürgősségire. Ő mondta, hogy azokra a vírusokra allergiásak, amit más gyerek is el szokott kapni, csak nálunk nagyon durva a reakció. Gondolom, akkor az allergiát amolyan köznyelvi fordulatként használta. Ettől én is nagyon féltem. (A másik 500 mellett. :oops: )
Szerintem az uszis csajcinak mondd, hogy a 13.45ös csoporthoz szeretnél csatlakozni, mert ott már van 6 ismerősöd.
A seb most nem olyan rossz?

Kutyázás:
Akkor nem haladnak, csak a feneküket rázzák. Már előreléptünk a 2-ről 4 másodpercessé. Már csak hetek kérdése, és megy. :wink:

Az uszis képeken szerintem is legyen rajta minden vizes baba. :D

Kép KépKép
lorca

Lora!
Az uszi fixen 13:45, Pann egy másik dologról beszél! :D

Pann!
Kár, hogy nem jöttök holnap! :cry: :cry:
Nekünk a 11:15-ös csopi nem túl jó, mert Lillus ált. 11-fél 12 körül szokott szundizni. Persze, ez nagyban függ a reggeli ébredéstől is.

Orsi!
Nagyon jók a képek és Sebi úszógumis képe is csúcs! :) Lilla flipperes képe után tök jó! :)
És az uszis album is. :)

Lorca!
Nem tejjel csináltam a főzit, a főzőlevével. Lehet, hogy ez volt a gond? De úgy utálok már fejni!!! :x Inkább még kitartóan próbálkozom.

Timi
Kép Kép
timocska

Na végre csend és nyugalom honol. :D

Megmértem - Sági módszerével - hogy mennyit eszik Gergő, és kederült, hogy 142g fogyott a tányérjából. :shock: Ebből mondjuk vmennyi az előkében landolt, de akkor is 140g körül evett! :shock: És nem hízik... :o Most kapott a krumpli/körte mellé egy kis rizspépet is, hátha lesz vmi hatása. :roll:

Kérdés: Ha már egyszer egy nap kap gyümit, meg egyszer zöldséges pépes mixet, akkor mi a következő lépés? Jön még egy gyümölcs, mondjuk uzsira? És mikor? Egy hónapja kezdtünk és 5 hónapig szeretnék még szopiztatni. Akkor kéthavonta váltsak ki egy szopit vmi mással? :roll:

Timo! Akkor majd holnap este kiderül, hogy egy csoprotba kerülünk-e. :wink:

Orsi! Az az úszógumi tényleg szuper! És ha jól látom, nem is a háttámla támasztja, hanem ennyire jól tartja magát! :o

Lora! Ha jól emlékszem Sikondán voltak Orsiék. :roll:
Vendég

Jóreggelt! :)

Tök jó éjszakánk volt, Lillus csak fél 4-kor kelt! :D :D :D

Ja, Pann!
Köszi a képeket! :)
Én azt olvastam, hogy uzsira ált. vmilyen pépet, joghurtot, ilyesmit adnak a babáknak.

Csajok!
Akik adnak a gyerkőcre harisnyanacit. Hová adjátok: body alá vagy fölé? :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Vannak páran, akik már rég írtak (a teljesség igénye nélkül)
Rokica, Bigsis, Dinyuska, Mmonika, Kacsa, Pankaa
Ha vki kimaradt, bocsi! :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Én a hari nacit a body fölé adom.

Na most el kezdek olvasni és biztos ezer éves hsz-ekre fogok reagálni! Bocsi :oops:

KépKép
csongria

Helló Mindenkinek,

Igen, Sikondán voltunk, Pécs mellett.
Ez az uszigumi szuper volt, ha megnézitek a képtárunkban (átköltöztünk mi is a picasara), akkor jobban látszik, hogy van benne. Vagy hátradőlt a háttámlának, vagy elöl támaszkodott és a lábával hátra kalimpált. Lehet ilyesmit venni is.

Harisnya a body fölé, hogy gombolgatás nélkül tudjam kukkolni a pelust.

Hétvégén voltunk az 1er outletben, és szerintem ott ikeás etetőszékek voltak a kajáldában. Az eddigi összes (4 féle) általunk kipróbált szék közül, ebben ült a legjobban Sebi (csak info azoknak, akik gondolkodnak, hogy milyet vegyenek).

Bigsis különösen régen jelentkezett!

Orsi
Kép Kép
sno

Ágiboldi! Kitartás biztos hogy javulni fog a helyzet és nem fog ennyit nyavalyogni Boldi! Mostanába Beni sincs el egyedül pedig hetekig olyan jól el volt! :roll: Biztos ez az időjárás is betesz nekik.

Szülési időpont: Szerintem ez volt teljesen tökéletes mert kisterhesek voltunk nyáron. Gondoljatok bele nagy pocakkal 40 fokba! Brrrr. Viszont mikor már jó idő van klasszul lehet sétálni a babókkal. :)

Hús: Én általában meg főzők egy darab csirke cicit és ha megfőt darabolom majd zacsi- fagyasztó. Amikor főzőm a krumplit akkor bele dobom a fagyasztott husít és pici vizzel turmixolom a zöldségekkel együtt.

Babapiskóta: Beni rácuppant nagypapi májkrémes kenyerére de nem is akárhogyan :shock: A babapiskótában a cukor mellett tojás is van. Holnap megyünk a védőnőhőz és a dokihoz. Kivi vagyok milyen etetési tanácsokkal lát el.

Na most abba hagyom a visszaolvasást mert lemaradok a mai témákról.! :wink:

Pann! Gratula a fogacskához!

Minden hófordulósnak gratula!

KépKép
csongria

Orsi!
Ahogy látom nektek is állatos habtapitok van és mint nálunk, nálatok is hiányoznak a szemek és egyéb apró tartozékok! :lol: :lol:

Voltunk Ringaton, nagyon tetszett, Lillus is élvezte. A végén még gitározott is! :D

Ria!
Teszel fel egy-két képet? :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Bocs hogy ezzel kezdek, de tényleg aktuális...

Úgy tűnik, az autónk halálán van. Másfél hétig volt szerelőnél, tegnap elhoztam, és ma reggel már nem indult be.

Lassan felkészülünk lelkileg arra hogy ideje venni egy másikat.

Ezért tanácsot szeretnék kérni tőletek, hogy kinek mi (vagy mi nem) vált be.

A mostani autóm egy VW Polo, méretre épp jó. Valószínűleg nem fogunk tudni egy másik VW-t venni (túl drága), de talán nem is baj amennyi probléma ezzel volt.

Viszont abszolút nem ismerem az autókat. Valami hasonló méretű kicsi autó kéne, amiben azért elférünk 4en akkor is ha nyaralni megyünk, amibe beférnek a gyerekülések, ami megbízható, biztonságos és nem fogyaszt sokat.

Vannak tuti tippek? Előre is megköszönném!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Roki!
Boldog Szülinapot Zsuzsának és sok-sok puszi neki! :)

Nekünk Opelünk van, nagyon szeretjük, totál megbízható, sosem hagyott cserben. És biztonságos is.

Timi
Kép Kép
timocska

Hát képek nem igazán készültek mert többnyire a házban voltunk a rosszidő miatt :( Bécsben csináltunk 2 képet de ott is eset fújt ezért Beni az esővédő alatt kucorgott :(

KépKép
csongria

Szia Róki! :) Sajnálom az autót. :( Nekünk egy kis Clionk van, ami tök jó, de max egy gyerekkel. Egyébként meg sajna hülye vagyok a kocsikhoz.
Boldog szülinapot Zsuzsának! :D

SnOrsi
Képzeld, ugyanolyan járókánk van nekünk is mint nektek. Pontosabban ez csak olyan telki járóka. Ahogy látom nektek is kerti járóka. :) Még annó én is játszottam benne. :) Nézegettem a képeiteket, nagyon ügyi már Sebi is! :)
Tegnap voltam az Ikeában, néztem az etetőszékeket, de 3 különböző is volt. Melyik ami jó? (fa vagy műanyag)

Timi
Akkor jó, ha felhívom az uszit akkor majd mondom neki hová szeretnék jelentkezni. :)

Képzeljétek, mióta levágattam a hajam, már ketten is fiatalabbnak néztek! A kórházbana szobatársam 22-nek nézett, ma meg azt hitték, hogy Brigi a hugom! :shock: Persze lehet, hogy csak bókolni akart nekem a fickó, de azért jól esik. :oops: :lol:

Ria
Képeket kérünk!
lora7

Tegnap kapott először Brigi kölest. Persze csak gyümivel ette meg. Viszont én sűrűbbre csináltam mint ahogy írja. Olyan tejbegríz sűrűségűre. Vagy ez nagy baj? Meg eleve azt írja, hogy 130ml víz + 4-5 kanál köles.

Tényleg már én is akartam kérdezni hogy hol vannak, akik nincsenek itt? (hát ezt jól megmondtam, de értitek, nem?)
lora7

Lora!
És ízlett neki?
Mennyi gyümit tettél hozzá?
Láttuk már a rövid hajad? :oops: :oops:

Lillus ma alma-banánt tízóraizott, 80 gr-ot evett meg belőle + szopi.

Timi
Kép Kép
timocska

Timi
Ízlett neki, egy kis almával. Hát kb. egy negyed almát raktam bele, de csak kb. 40ml kását csináltam kezdésnek. Így összesen lett kb. 60 ml. és megette. Csak egy kanalat mentettem ki magamnak, mert szerintem ez is fincsi! Furi, hogy Brigit sem érdekli, hogy eszik mást is, ettől függetlenül ugyanúgy és ugyanannyit szopizik. Igaz azért nagy mennyiséget nem kap még.
A rövid hajam még nem láttátok. Azóta nem is tudom, hogy készült-e rólam kép, majd megnézem. Pont a kórház előtti napon voltam fodrásznál. :)
lora7

Timocska,
A krumplihoz nem kell sok tej, hogy házi krumplipüré legyen. Azt kézzel simán meg lehet csinálni, nem kell hozzá a fejőgép.
Body fölé szoktam adni a harisnyát.
A Ringató nagyon tetszett Natinak. Nem kellett várni sokat a buszra, de f1 elmúlt, mire hazaértünk. Kocsi nélkül egy óra volt, amíg a Baross tér egyik oldaláról átértünk a másikra. :lol:

Pann,
Nálam azt kap Szabi, ami van. Ha már pepecseltem reggel a körtével, akkor azt eszik ebédre is, vagy ha bontottam délután egy sütőtök-krumplit, akkor azt kapja másnap reggelre is. Szopit még nem váltottam ki, azzal zárja a kaját. Persze ha Nati hagyja. De délelőtt, amikor nem vagyok itthon mert pont Natiprogram van, akkor nincs szopi és nem zavarja. Jól elvan anyóssal, aki az ebédet és néha a késői reggelit adja. Ha egy évig akarsz szoptatni, nem feltétlenül kell elkezdeni, de azért jó egy kis szabadság.

Róki,
Boldog szülinapot Zsuzsának!!!
Kocsi ügyben nem tudok mit mondani. Nekünk egy tizen éves batárunk van. Jól működik, de nem éppen az, amit kerestek. Kocsikhoz egyébként meg annyit sem értek, mint te, mert én még vezetni sem tudom.

Lora,
Öcsikémnek ugyan nem fogják nézni Szabit, de akkor lehet, hogy nekem is kéne egy kis hajvágás. :D Hátha használ!
A tejbegríz, ahogy én szeretem, az csorog :) Ha megeszi, szerintem jó, még soha nem csináltam a leírás szerint.

Kép KépKép
lorca

Nincs valakinek az OEP-nél a nyugdíjazással foglalkozó részlegen ismerőse???

Timi
Kép Kép
timocska

sziasztok!

Orsi: megnéztem a minitali képeket is, nagyon jók lettek! Jók a nyaralós képek is! Nem is gondoltam volna, hogy ilyen profi az úszógumi.

Timo: Harisnya, mikor hogy sikerült. A minitalin épp alatta volt, így magában sem volt olyan ciki... :roll:

Roki: Nekünk nincs autónk 8) de az egyik ismerősünk az Opel Astraraesküszik! Biztonságos, nagy a csomagtartó és nem eszik nagyon sokat...
Zsuzsa milyen tüneteket produkált, amikor kiderült, hogy érzékeny a tejre?

Éjjeli alvás: Óránként keltünk :( és egész nap nyűgös ( egy ilyen éjjel után mondjuk én is!! ) Mmmmmmmmm, Mmmmmmmmm, Mmmmmmmmmmmmmmm megy egész nap összeszorított szájjal, és nem hajlandó még a cicin sem elaludni, csak a babakocsiban...

Most a párom elvitte sétálni, hogy kicsit kikapcsolódjak (esetleg aludjak, de mint ahogy Ágiboldi is írta, az csak egyben lenne jó)

Megjött az esetleges fertőzés eredménye: negatív, szóval marad a tejfehérje allergia. Szigorú tejmentes diéta.

Annyira édességhiányom van (csokimegvonás tünete), hogy kreáltam egy nagyon gyorsat. kb fél dl macikávé, meleszórni egy marék biobuláta, tetejére lekvár! Nagyon csúszik! :lol: :roll: :roll:
Ha valaki korábban azt mondja, hogy ezt ízletesnek fogom mondani, nem hiszem el neki! :roll:

nanica

(az én nyelvtani hibáimat, már össze sem merem számolni... bocsi, de sosem volt az erősségem :oops: :oops: , azért igyekszem)

nanica

Hú, most néztem meg még csak a minitalikat a picasán! Nagyon jók a képek! És szerintem Linusaput is felvehetjük a csiniapuk táborába! :D
lora7

Nanica
Édesség: :lol: De mi az a biobuláta?
Az hogy negatív a fertőzésre, az jó, nem? Akkor már inkább allergia legyen, nem? Fura, mert nálunk Brigiapunak és nekem is a családban van tejallergiás, sőt én is az vagyok, és Briginek látszólag semmi baja. Vagy lehet, hogy ez a sok kaki oka? :?

Kezdő hozzátápisok! Milyen a babók kakija? Tudom, hogy a kakitéma már unalmas, de Brigi olyan sötétzöld sűrű pépet kakil. Ritkán van még tipikus anyatejes is. Ez normális? Ja és még mindig napi 2-3x kakil.

Képzeljétek, Briginek legújabb szokása, hogy tátog mint egy hal! Néha hangot is ad neki és akkor azt mondja, hogy
"mammammammamma". Olyan édes!
lora7

Timo,
Hát igen, azonnal akartam a habtapit, és a boltban nem volt számos (aszem az a legnagyobb darabos), így jött a szemkitolás :twisted: .

Róki,
A férjem Opel Astrát javasolja, nem túl nagy, nem túl kicsi, van belőle használt kínálat. A pénzeteknek megfelelően lehet válogatni az évjáratokban és a kivitelekben (kombi, lépcsőshátú, 5 ajtós). Nekünk a családban többnyire Opelek vannak, és szeretjük.
Boldog 2 éves szülinapot Zsuzsa!

Lora,
Tökéletes a járóka diagnózisod, a nálam 1 évvel idősebb unokatesómé volt. Sajnos Baján van, így csak ritkán van szerencsénk hozzá.
Etetőszék: fehér műanyag az ülése (egybe)+a tálca, kiszedhető fém lábakkal (4db), kezdetleges övvel, semmi nem állítható, nincs magas támlája.
Képet a hajról!
Ééééééés a Sebiapuuuuu????

Nanica,
Azért Sebi otthon szóvá tette a harisnyát Linuson :lol: :lol: :lol: .
Most akkor tuti a tejfehérje allergia? Vagy csak ez maradt? És ez azt jelenti, hogy te sem ehetsz, amíg szoptatsz, és utána neki sem adhatsz semmilyen tejterméket, vagy savanyítottat lehet?

Kezd csődöt mondani a napközbeni cicin altatás (a ringatás már csődöt mondott, de azt nem bántam)… nincs tovább, akkor ezután nem fog nappal aludni???

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Timo, köszi az infót, azóta már hívott az Ancsa is, és mondta, hogy egyelőre nem lesz 11:15-ös csopi, úh jövő héttől már mi is megyünk! :D :wink:

Róki, nekünk fr autóparkunk van (Renault és Peugeot), egyikkel sincs nagyobb baj, mint amennyi a korukból fakadóan várható! :lol: Egyébként az autóvásárlás nálunk is visszatérő kérdés (a két öregből egy fiatalabbat varázsolni), és mi is az Opeleknél szoktunk kilyukadni. :roll:

Sno, sztem Sebiapu is csiniapu!:wink: A cicin altatás nálunk még megy, de edzem a gyermeket a cumival altatásra.

Szopi projekt: Jól haladunk, tegnap éjjel már csak hajnali 1-kor szopizott, aztán már csak cumit kapott 6-ig. Igaz, hogy 4-től felugráltam hozzá egy párszor, hogy a szájába tegyem a cumit és visszaaltassam, de nagy dráma nem volt. :D

Járóka prjekt: Ezzel is jól haladunk, már egy egész mosásnyi ruhát összehajtogathattam, ehettem és egy picit mosogathattam is nagyobb reklamálás nélkül! (Egyszer ki kellett vennem, de megszeretgettem és visszatettem.) :D :D :D

Ma megjártuk az OEP-et (sajna nekünk nincs ismerősünk Timo), és hipi-hopi elintéztek mindent! :o Pedig úgy felkészültem a várakozásra: parkolójegy két órára, enni és innivaló Gergőnek, játékarzenál, váltópelus, stb. És mindez hiába! :lol:

Hozzátápi: gyümiből 60-at evett, padlizsános-almás-rizspépből 135-öt. Lehet padlizsánt adni? Nem találtam rá okot, hogy miért ne, de ha vki tud róla vmit, ne fogja vissza magát. :roll:
Vendég

Na még egy kicsit a nappali altatásról: most jöttem rá, hogy tulképp nem is működik már mindig a cicin altatás. :oops: Én elkezdtem kb. egy hete a Suttogós módszert, azaz mindig ugyanúgy csinálok mindent alvás előtt, így már tudja - tényleg! - hogy alvás jön. Ha nem aludt el szopi közben, akkor is beteszem az ágyába, elköszönök tőle és otthagyom. Persze egy-két perc múlva sír, akkor megkapja a cumit és újra kimegyek. Ezzel ált már elalszik, de van hogy megyünk még egy kört (sírás, cumi, simi, ki). Azt remélem, hogy ha majd elmarad a szopi, de a többi alvást jelző dolog megmarad, akkor is tudja majd, hogy alvásidő van és gond nélkül elalszik. :roll: Vagy ez már megint túl optimista hozzáállás? :oops:
Vendég

Na megnéztem a képkeket :D szerintem Sebiapu és Linusapu egyaránt egyértelműen csiniapuk :lol:

Más: Lora, kaki: kisebb nagyobb darabok, általában nyomonkövethető az összetétele, különösképp a paradicsomos krunpli esetén :wink:
néha zöldes is, de van, h paradicsomos, nehezen lemosható narancssárga színt hagyva maga után a fenekén. Asszem ennél nem tudok részletesebb lenni, remélem senki nem vacsizik a számítógép előtt :D

Pann, hát ez az, de mégis fel kell kelni miatta, még ha nem is eszik... :shock:

Mennyiség: Boldi alma-banánból megeszik kb 160 g-t (tele Aventes pohár), ill. a babakaják esetén az üveg 80-100%-át.

Ismerős nincs Timi az OEP-nél.

Autónk nincs, ez mégsajnább.. :wink:

Nanica, meg tudom érteni az édességhiányt, együttérzek, és a kreálmány nem is lehet olyan rossz :D

Ma rajtunk ütött a védőnő... :shock: nem láttam vagy fél éve, erre egyszer csak becsönget és jön.. Boldiapu szerint nem védőnő hanem támadó. Mit gondolt, hirtelen rajtakap valami gyermekbántalmazáson? :roll: De mindennel meg votl elégedve, és legalább megkérdeztem a horkolást, meg kell majd nézetni gégésszel, de valszeg csak fejletlen, ahogy Lorca is írtad.
Brigin kívül más gyerek nem horkol?

Azért képzeljétek el, mikor Boldi és az apukája ellentétes ritmusban horkol éjszaka... egy mély meg egy cincogós... :shock:

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Szörnyű napunk volt! Nem részletezném, lényeg, hogy délutánra rendeződött a dolog!

Ági,
Horkolás! :lol: Védőnő! :evil:
Voltam Tescoba, felírtam magamnak amit kértél, hogy nézzem meg. Na és mi történt? Elfelejtettem, mert írok ám cédulát csak nem nézem meg. :oops: Mi legyen?

Timo,
Nincs ismerős, de szólj ha informatikus kell!!! :lol:

Lora,
Kaki: szines, attól függően mit eszik a Peti. Ma piros a céklától. :lol:

Pann,
Tök ügyesek vagytok az altatással, hogy ilyen jól megy.

Róki,
Boldog szülinapot Zsuzsinak!!!! :D
Mi Skodapártiak vagyunk!!! Ez már a 3. Skodánk amiben Volkswagen motor van. Most Octaviank van, előtte két Felicia (Polo motorral) volt. Semmi, de szó szerint semmi gondunk nem volt vele, csak a kötelező szervíz. Na akkor most én a Skoda Fábiát ajánlom nektek! :lol:
Vendég

ja, még valami! :D
Édesség: Isteni fini csokira akadtam. Tibi, Ostyás-mogyorókrémes!!!
Kóstoljátok meg!!!
Vendég

Nanica:

Zsuzsánál nagyon lassan esett le a tantusz, hogy a tej a ludas. Először elvétve, aztán egyre gyakrabban hányt, és napi 4-5-6 fehéres, büdös széklete volt. Tizenöt hónapos volt mire kapisgálni kezdtem, hogy a tejterméktől, mert nem azonnal jöttek a tünetek, és eleinte nem is mindig. Tipikusan az esti elalvásnál hányt, nem közvetlen azután hogy evett, és leginkább akkor ha tényleg nagyon sokat evett, úgyhogy simán annak lehetett nézni a dolgot, hogy túlette magát és kitaccsolta a felesleget. Ráadásul őt nem is viselte meg a dolog, utána is jókedvű, eleven volt, előtte is. Nem látszott betegnek. Visszagondolva rá viszont azt kell hogy mondjam, hogy még egy éves kora előtt kezdődtek a tünetei, csak annyira ritkán, hogy nem figyeltem fel rá. Eleinte azt hittem, csak bukik mert túlette magát, és ő pici csecsemő kora óta gyakran kakilt. De egy 15 hónaposnál már nem normális hogy ennyiszer kakil naponta, egy anyatejes csecsemőnél igen. Tehát valószínűleg olyan 9-10 hónapos korától 15 hónapos koráig egyre fokozódtak a tűnetei mire feltűnt hogy valami nem stimmel. A végére viszont már következetesen hányt nem sokkal a tejtermék fogyasztása után, pedig imádta a sajtot, a joghurtot, mindent és jó sokat evett is belőlük. Ráadásul ekkorra már állandóan hurutos volt, folyt az orra, köhécselt. Ezt sem vettem komolyan, mivel mire idáig jutottunk, pont akkor kezdte a bölcsit, és azt hittem, ezek a soros bölcsis betegeskedések. Aztán kapott egy kétoldali középfülgyulladást + tüdőgyulladást amivel kórházba kerültünk két hétre mert nem reagált az antibiotikumokra, egy egész hónapon át magas láza volt minden nap, szinte naponta hányt, lelassult a gyarapodása (aztán a betegsége alatt fogyott is jó sokat) stb, stb, amire mind utólag csodálkoztam rá én, mert a gyerekorvos még akkor is ellegyintette a tejallergia lehetőségét mikor már a középfülgyulladásig jutottunk. Ahogy megvontam tőle a tejterméket, a hányások elmaradtak. Ahogy újra kapott tejterméket, lehetett az akármilyen alacsony laktóztartalmú joghurt vagy tej, újra hányt. De továbbra sem azonnal, hanem leginkább este. Ezekből én kisakkoztam magamnak, hogy valószínűleg tejfehérje allergia és nem tejcukor érzékenység. Aztán ebben meg is erősített amit a neten olvastam, hogy az allergiának 3 fő klinikai képe van, ebből mi a 2. kategóriába esünk, ami azt jelenti, hogy közepes mennyiségű tejtermék fogyasztása után közepes idő elteltével emésztőrendszeri tünetek jelentkeznek. Az 1. típus olyan, hogy nagyon kicsi mennyiség fogyasztása után általában 1-2 óra elteltével bőrtünetek v. légúti tünetek jelentkeznek. A 3. olyan hogy nagyon nagyon mennyiség fogyasztása után jó hosszú idő után v. légúti v. emésztőrendszeri tünetek jelentkeznek. Persze mindenre van kivétel. A könyvben amit már javasoltam, szépen le van írva a Ti esetetek is, az anyatejes baba tejfehérje allergiája. A tehéntejfehérjék olyan hatalmasak az anyatejfehérjékhez képest, hogy a csecsemő éretlen bélrendszerében egész egyszerűen feltépik a bélfalat és vérzést okoznak. Úgy látszik, Linus sajnos ennyire érzékeny. De fel a fejjel, mondom, van egy ismerősöm aki 1 évig tartotta a szigorú diétát, és most 2 éves lesz a kisfia, és vígan ehet bármit. Tehát megéri. Talán még jó is, hogy ilyen gyorsan rájöttetek, hogy mi, és nem hónapok teltek el mint nálunk, mire kezelni kezdtétek. A kezelés egész egyszerűen abból áll, hogy meg kell kímélni a gyerek szervezetét a tejfehérjétől.

Na ez most jó hosszúra sikeredett, elnézést... de gondoltam leírom ide, hogy ha másnál is előfordul hasonló a tejtermék bevezetése után, legyen résen, nem úgy mint én anno. :(

Tejmentes blog
Életkör
rokica

És köszönöm az autós hozzászólásokat! :) Én is eddig az Opelre, Skodára gondoltam... sokan ajánlják még a Suzukit, de azért az egy négyszemélyes családnak szerintem már kicsi. Bár lehet csak előítélet mert még nem néztem meg közelebbről egyet sem. A Skoda már csak azért is szimpi mert megszoktam ezt a VW-t.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok! :)

Nanica!
Tejfehérje allergia: :cry: :cry: :cry: :cry: De azért hátha nem, még nem végleges, ugye?
Az édesség utáni vágyadat totál megértem, újból sikerült szoros barátságot kötnöm Boci Aeroval! :oops: :oops: :oops:

Roki!
Hogy zajlott Zsuzsa szülinapja?
Hogy álltok a tésztáról való leszoktatással?

Ágiboldi!
Védőnő: :lol: :lol: :lol: A miénket én is tök rég láttam, pedig már hetek óta igérgeti, hogy felhív és eljön táplálási tanácsokat adni.

Sági!
Na, ahogy Petinél rendeződött a helyzet, az éteren keresztül átragadt Lillusra. Mert egész délután be nem állt a szája és csak nyafizott! :cry: :cry: Ráadásul Bali is csak 7 körül jött haza. :(

Orsi!
Te már próbáltad a suttogós elalvási módszert? Talán érdemes lenne mégegyszer megpróbálni, ha már próbáltad, de régen nem jött be. Látod, Gergő is halad :)

Pann!
Én úgy tudom, mehet a padlizsán, cukkini is.

Lillus a gyümin kívül semmilyen más étket nem hajlandó megenni. Se krumpli, se sütőtök... semmi. Vagy gyümi, vagy szopi. Mi lesz így vele? :wink:

Ja, Lora!
Tegnap estére próbáltam újra kölespépet adni neki gyümivel, ahogy te írtad. Egy egész kiskanállal nem ment le neki...
Mammmaammmmam aranyos lehet.

Nálunk az apúúú megy, de úgy, hogy a púúúú az buborék-nyálfújássá alakul. Az a betű az megy rendesen! :lol: :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

pann!
sztm n jó a módszered. ezt most nem (csak) azért írom, mert én is így csinálom :lol: . tényleg megfigyeltem, h elég simán el tudom mostanában altatni (kop-kop). este felveszem, ölelgetem és elmondom neki, h mi történt aznap, meg h n szeretjük. aztán lerakom a kiságyba és ezután már csak a cumit kell visszaadni, ha kiköpi, v nagyritkán még egy-két kör nyugtatgatás.

napközben is kis ölelgetés, kiságyba be. na itt van, h elkél egy-két puszisorozat, énekelgetés, ez-az. viszont ezzel a szupi módszerrel azt is sikerült elérni, h kizárólag kiságyban alszik normálisan :?

és tökjó, h gergő már csak kétszer szopizott éjjel! én is próbálom, de ha sima cumivisszarakással nem hallgat el, akkor megetetem :oops: mentségemre legyen mondva, h én sztm fel se ébredek normálisan. mit jelent a visszaaltatás?

timo
látom, lillus már most vigyáz a vonalaira, csak gyümölcs :lol:
egyébként én is tartok ettől, h ha végre belekezdünk majd a hozzátápiba, nem fogja szeretni :(

sági
rem, petinél csak átmeneti volt. olyan ritkán írsz mostanában...

auto
tökjó, h mindenki leírta. ha egyszer aktuális lesz csak odamegyünk és kiválasztjuk a színét :lol:

snorsi
mi lett a járókaprojektetekkel? nem vettetek végül?

majus3

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?