Új privát üzeneted érkezett!

Móni: hú, milyen kis pici Hanna :lol: . Marcipánozós (ahogy Livi szokta hívni :lol: ) még akkor is nagyobb volt, mikor született :oops:- igaz, ő extrém nagy baba volt. Édes lehet élőben (képen nem tudjuk összehasonlítani a babákat, de milyen helyesek lesznek majd egymás mellett :lol: - szerintem csinálhatnánk róluk csoportfotót a talin)

Egyébként szerintem is felesleges a tesós rész (de csak elrejtettem, bármikor vissza lehet tenni), és szerintem az is, ahol a babák korát számolja a táblázat, mert úgyis szinte mindenkinek van vonalzója, és ott úgyis látszik.

Kép
Kép
timóca
 
 


Ja, ezt is szeretném már feltenni napok óta :wink:
Kép

Kép
Kép
timóca
 
 


sziasztok!

Timi, jó lett az új tábli is. :) majd összeszedem az adatokat én is.. :)
olyan megható a tesós kép. :oops: ezek a kedvenceim.
eladtuk a kocsinkat, már el is vitték, így gyorsan kell venni vmit a lehető laghamarabb. :? :D

teszek pár kéápet én is, ezek tegnapiak. :)

Kép
Kép
Kép
Vendég
 

 
 

Dóri,ti már milyen nagyok vagytok :) És Marci tiszta te, én legalábbs úgy látom :wink:

Timi,méretek :) hát igen majd élőben!De mindenki meglepődik aki először képen látja Hannát utána meg élőben, hogy milyen pici, és ez nem is látszik így virtuálisan :lol:

Tali, csajok most hol, mikor?
manóci
 
 


Dóri: Nagyon ari Marci. Hihetetlen tényleg, hogy milyen gyorsan nőnek.

Móni: hát igen, a fotók csalókák :lol:

Tali tudommal október 2-án délelőtt az állatkerti játszóházban.

Kép
Kép
timóca
 
 


Jó reggelt!

Tényleg jó, mert Marcika drága 3/4 7kor kelt. :wink:

Móni, Timi köszi :) :)

Tali nekünk is jó, de én is viszem Vikit is magammal és nekünk is a délelőtt lenne jó, mert Viki egyrészt fél1-1 körül megy aludni, másrészt du már Gergő is van.

Na megyek, megébredt a majdnem 2 éves. :twisted:
Vendég
 


Sziasztok!

Reggel voltunk oltáson. Doktor bácsi nagyon ügyes volt, épp a védőnővel beszélgettem Milán feje fölött és egyszer csak azt mondta: kész! Milu meg se nyekkent, én észre sem vettem mikor adta be a szurit :lol: :lol:

A legutóbbi mérésnél elértettem az eredményt, büszkén meséltem mindenkinek, hogy Milán 2 hónaposan 67cm, közben csak 57 volt :oops: :oops: :oops:
Timi, javítsd lécci... és a 3 hós adatok: 5700g, 61 cm.

Dóri, Marci nagyon nagy lett. Emlékszem arra a képre, amikor félrebillenve ült a hordozóban :lol: ahhoz képest, kész férfi.
Timi, a te Marcid meg igazi kis vasgyúró.

Nelli, Milka is mondja már :) heö-eö gin gin ággi. Az e betűt 10 percig is képes nyomni egyfolytában. :lol:

Csilla
Vendég
 


Szisztok,

Dóri, Marcikád mekkorát nőtt!! olyan cuki a képeken!!

Timi, a te Marcikád pedig milyen komoly tud lenni :D viszont Livike most is hozta a formáját, annyira szép kislány, és tetszik, hogy mindig mosolyog!! igazi huncut kiscsaj!!
Péntek reggeltől kint leszünk Ht-en vasárnapig. Neked mikor lenne jó a tali?

Csilla: oltás :D
Ügyes volt a babukád is, és a doki is!!
Amúgy, eddig, ha jól emlékszem, azok a babák, akik eddig megkapták az oltásukat, minnyájan hősiesen bírták!


Dincus, Ti hogy vagytok?

Huh, ma a cicin elalvás nagyon megy nekünk... s amint beteszem a kiságyba Csengét, 10 perc múlva sír :?

Kitta
kitta
 
 


Csilla, Kitta :) köszi, hízik a májam rendesen. :wink: :lol:

Adatok:
születési: 3180g
1 hónaposan: 3640g
2 hónaposan: 54570g 59cm
3 hónaposan: 6440g 63cm
4 hónaposan: 7300g 66cm

a centiket máshogy mérték a kh-ban, mert Marcikám 55 cm-el született a MÁV-ban (szerintük :D ) és aztán 53 volt 1 hónaposan :shock: :shock: :lol: indult a védőnő szerint. Pedig össze nem ment. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

de jó, mindenki alszik. :wink: 8)

Allergiások: sok huza-vona és gondolkodás után úgy döntöttem, hogy a Medi Poli klinikára viszem Gergőt az allergiájával, ahol holisztikus szemléletű dokik vannak, egyénre szabott homeopátia+Voll módszerrrel dolgoznak, és az első alkalom 25 rugó, és min 3 kúra kell valszeg (2 havonta kell majd menni), tehát nem épp olcsó, de nem akarom, hogy teletömjék a gyerekemet gyogyikkal. Csak legalább használjon. Holnap du megyünk 3-ra és azt mondták kb 2 órát fog igénybevenni. Tehát fejnem kell, és anyu majd odaadja Marcusnak a tejet. Mivel nincs kocsim még (hacsak holnapig nemveszünk vmit :roll: ), akkor metróval megyünk. Nagyon körbejártam ezt a témát és bízom benne, hogy hatásos lesz a kezelés.
Vendég
 


Sziasztok!

Jól eltűntem, de igazoltan hiányzom. Sajna a múlt hétvégi költözés nem jött össze, elvitték az időt az asztalosok, azután mi raktuk össze a konyhabútort mert elcseszték, és az egyik fal felhólyagosodott és újra kellett festeni... :evil: DE már csak a bordűr csíkok várják, hogy a párpm végre emberi időben érjen haza a munkából, és kb. 1 óra alatt kész a kecó. Már pakolászok, ott már nem tudok mit csinálni, kitakarítottam, a többi csak köültözés után. Ami most hétvégén lezajlik, szorítsatok!

Látom tali szerveződik. Nem ígérem biztosra, hogy megyünk, mert autóm csak kölcsönben van, a miénket a párom használja, de nagyon jó lenne!!! A héten voltam egy másik topiktalin az IKEA-ban, jó volt, de Rolcsi iszonyú eleven volt, végig fél szemem rajta kellett legyen! Itt remélem jobban ellesz. Babakocsival be lehet menni? És egyáltalán hol a bejárata?

Puszi csajok, vár a pakolás!

KépKépKép
dikó1
 
 


Kitta: itthon vagyunk mind3 nap, úgyhogy mindegy, amikor nektek jó :lol:

Voltunk ma Livivel Ficánka tornán (apa a héten szabin van, így itthon vigyázott Marcipánozósra). Úgy élvezte - megint alig tudtam hazahozni... Hazafelé találkoztun a védőnénivel. Említettem neki, hogy Marcika megint mennyire vérzett oltás után, és mennyire belilult neki. Mondta, hogy most a doktornő szabin van, de ha visszajön, megírják a beutalót vérvételre, megnézik a véralvadását is, meg a cukrát is.

Dóri: nekem annak idején mondta is a védőnő, hogy nem kell meglepődni, ha ők teljesen más értéket hoznak ki a baba hosszára, mert a kórházban teljesen máshogy mérik őket, mint ők.
Majd írjál, mi volt Gergővel ezen a kezelésen. Remélem, használ majd Neki. Már az első kezelés után várható javulás? Mit csinálnak ott tulajdonképpen?

Ildi: persze, hogy hiányzol :lol: , de tudjuk, hogy most sok a munkád :lol: . De aztán majd milyen jó lesz a szép új házikóban :lol: Remélem, azért a talira majd tudtok jönni.

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!!

Tali időpontja: október 02.-án kb. 10-11 órától kora délutánig, vagy ameddig bírjuk.
Helyszíne: Jó idő (napos) esetén az Állatkerttel szembeni játszótér,
ott van egy kör alapú fedett valami padokkal a focipálya mellett, mondjuk ott.
Rossz idő esetén vagy halasztunk, vagy a játszóház.

Azért írtam így, hogy a 2-3 gyerekeseknek könnyebb legyen anyagilag. Persze közben is bevonulhatunk, majd ahogy sikerül. Meg tudom, hogy az én gyerekem kicsit zanza lesz 2-3-4 óra játszóházban való rohangálástól... :roll:
Csak hogy tudjatok számolni: gyermekenként 1000 Ft egy óra a játszóházban, állatkerti bérlettel, jeggyel a fele. Fél éves kor alatt nem kell fizetni.

Mennem kell altatni, vége a meseolvasásnak (az apáé :P )

Kép
Kép
szilvih
 
 


TImi, mi is voltunk ma tornázni..:) HOlnap meg úszni is megyünk Dorkával, apa itthon marad Lillával (terveim szerint.)

Ildi, hiányoztál, de csak azért nem vettelek be a hiányzók közé, mert igazolt volt a hiányzásod. Kitartást a költözéshez. Ezeket az utolsó gubancokat nagyon utáltam én is!!!

Dóri, jól teszed, hogy nem tömöd tele Gergőt hülye gyógyszerekkel. Nekik még olyan tiszta a kis szervezetük, ilyenekkel jobb nem terhelni. A pénz ilyenkor nem számít!!!

Csilla, csodálkoztam is a 69 centin!!!:) Milán és a dokibá nagyon ügyik!!!

Manóci, tényleg furcsa lesz egymás mellé rakni a gyerkőket. márgondolkodtam rajta, hogy szamárlétrában kellene majd rakni őket (nagyság szerint), és hogy mennyire jönne ki a születés szerinti sorrend. :roll: :lol:

Szegény Lillára mostanában rossz idők járnak. MIndig menni kell vhova időre, így amikor nagy nehezen bealszik, és tényleg olyan jóízűen alszik, sokszor kell kivennem őt, olyankor úgy sajnálom... Jó lenne ilyenkor egy szomszédban vagy pár percre lakó nagyi, aki átjönne kötögetni, mialatt mi elmegyünk Dorkával... :P

Kép
Kép
szilvih
 
 


Állatkerttel szemben hol van játszótér? Nekem most hirtelen csak a tó ugrik be, hogy az van az állatkerttel szemben...

Kép
Kép
timóca
 
 


Szilvi, izé... lehet hogy hülye kérdés, de a játszótéren hogy szokták megoldani a peluscsere-szoptatás projektet? Én kicsit szégyellős vagyok ahhoz, hogy mindenki előtt elővegyem az ételhordómat. :oops:

Csilla
Vendég
 


Szilvi, izé... lehet hogy hülye kérdés, de ha úgy adódik... a játszótéren hogy szokták megoldani a peluscsere-szoptatás projektet? Inkább az utóbbi érdekelne, mert én kicsit szégyellős vagyok ahhoz, hogy mindenki előtt elővegyem az ételhordómat. :oops:

Csilla
Vendég
 


jéééé, de hülyén küldte el!
Vendég
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy megint soká tartott jönnöm, olvasni olvastam, csak írni nem volt energia.
A tejcsivel voltak gondok, szombaton esküvőn voltunk, és én idi nem vittem fejőt... :( Úgyhogy észre lehetett venni a tej mennységén! De mostanra úgy tűnik helyreállt a helyzet! :D
A másik, hogy visszatért a kiszáradás gondom...nem lehet igaz... már azt gondoltuk Sándorral, hogy valami gyulladás okozza, ezért felhívtuk Csabit, hogy nem-e rámnézne, hogy okés vagyok-e gát-és méhügyileg. Hát Manóci, a dokink még mindig falat! :D Végül ott minden rendben van, szerinte valami fertőzés lehet a számban. Remélem, mert ez legalább könnyen orvosolható. :D

Emma tünemény, a hétvégén ő is nyűgös volt, de egyébként nem jellemző. Lekopogom, de talán a pocija sem fáj annyira. Úgyí vigyorog, már rám is...vagy csak én gondolom azt, hogy nekem szól! :lol: :oops: Rázza a kisjátékát az ágynál, csuda dolgokat művel!
Voltunk mérésen és már 4,5 kiló a drága. Hosszát nem mérték, mi próbáltuk a Papával este, hát...olyan 58-at mértünk...De az soknak tűnik...nem tom! Úgyhogy ez még ne kerüljön a táblázatba, majd találok rá alkalmat, és lemérem pontosan! :D
Képzeljétek, a hétvégén voltunk vele fogaskerekűzni...Úgy élvezte a rázogatást! :lol:

Dóri!
Milyen nagy már Marci tényleg! Annyira bírom a fejformáját! :)
Timi! Zabálnivalóak a testvérék! Livike mosolya varázslatos, felköthetitek a nadrágszárat, ha majd kamaszodik! :D
Ildi! Drukkolok, de a bordűr már tényleg gyerekjáték lesz! :D De szupi! Vároma képeket! :D
Kitta! Én is kivagyok a cicin elalvástól... De ez ingám a szopiban zavar, ha leteszem, akkor általában 10-15 perc alatt el szokott aludni! KIvéve a fürdéstől az éjféli szopiig tartó időszakot...Ilyenkor nagysága fent szeret lenni, és bámuldozik! :D
Pocija javult már?
Csilla! Grat a tökös legénynek az oltáshoz! Ilyen bátor dalia való az én lányomhoz! :lol:

Szylvi nekem is hiánycikk... :(

Tali szupi lesz! Várom már az élő csevegést! :D

Csilla, csatlakozom a kérdésedhez. Első körben én arra gondoltam, hogy termoszban vinék tejcsikét...jobb nem jut az eszembe...

És pár friss kép:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Jó reggelt babák és mamák!!

Dóri :D
délutánra megy a drukk, remélem, ez a módszer hatásos lesz Gergődnél! várjuk majd a beszámolót, mi volt a kh-ban.

Ildi :D
már csak kettőt kell aludni, s itt a 7vége :lol: ne bosszankodj azon, milyen nehézségek akadtak a végére, megtörtént... viszont a 7vége a tied, hogy berendezhesd az új otthonotokat!!
de szupi!!! emlékszem, mikor mi költöztünk ide, annyira izgatott voltam, h még a behajtani tilos táblát sem vettem észre... szerencsére nem jött senki szembe velem... :oops: képeket várom majd én is!

Szilvih :D
részemről ok az időpont is, hely is... csak a téren való pelenkázás...

Timi :D
ok, akkor majd csörgök telen :lol:

Dincuska :D
Kicsi lányod akár csak Te, milyen édes kis mosolygós!!!
kiszáradás :x .remélem, hamar megtaláljátok mi okzza, s elmúlik sitty-sutty!
nagyon ügyes Emmácska, s szépen gyarapodik a súlya is :lol:
pocak: talán annyira nem vészes, mint eddig. most az espumizan-nal próbálkozunk...
nálunk az éber, nézelődős napszak inkább reggel van. este fürcsi után evés, és mély álomba zuhanás...


tegnap este üvegből adtam volna Csengének a lefejt tejcsit, de nem kellett neki úgy :? :shock:
remélem, ez csak egyszeri ellenkezés volt...
amúgy, érdekes, mert a cumit sem szereti. ha pl. szuszókál a cicin, és leteszem a kiságyba, felkel, és követeli a cicit. ilyenkor próbálkozunk a cumival, mind sikertelenül...kiköpi...

Kitta
kitta
 
 


Azért megnyugtató, hogy ez a cicin alvás, cumizás nem csak Brigi sajátossága :lol: Átéerzem a problémátokat. Azért biztatásul javul majd a helyzet, nálunk is már jobb.

Nálunk a délutántól este 8-1/2 9-ig tartó időszak a legrosszabb. Brigi ilyenkor szeret fent lenni, és foglalkozni kéne vele, de persze ott vannak a többiek, akikkel szintén kell.
Napközben már kezdem kialakítani az új rendet.
Reggel 6-kor kelés, utána én elkészítem magam. 1/2 7-kor Brigi baba ébresztése de általában magától fel is kell. Etetés, büfizés, tisztábatevés, nagyok felöltöztetése, megint etetés, ha még kér. Indulás az iskolába, óvodába. Utána vásárlás, kis séta. Ilyenkor alszik 20-25 percet. Majd itthon etetés, utána kis játék, alvás. Aztán már nem ennyire kiszámítható. Délután még anyu tud segíteni a gyerekek elhozásában, így a következő fix időpontunk a késő délután, na meg a 8-1/2 9 körüli elaltatás.

Szilvi :)
Hát igen, most Anyu segítsége aranyat ér. Kár, hogy Nálatok nincs ilyen.

Tali: nem tudom, eljutunk-e.
Én is most veszek egy termoszt, hogy lefejt tejet tudjak adni ilyenkor, mert én is szégyenlős vagok, na meg télen már hideg lesz.

Dóri :)
Drukk a délutánhoz! nagyon jól gondolkozol gyógyszer ügyben.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Csak azért, mert nem értek hozzá :oops: : a termoszban nem romlik meg a tej? Frisset tesztek vele, vagy fagyasztottat felmelegítve? Így termoszban hány óráig tartható?

Kép
Kép
timóca
 
 


Timi, ez jó kérdés!!

én még kiegészíteném annyival, hogy egy idő után a termoszban is meghül, nem? (több órára gondolok..)
Érdemes a fogyaszthatónál jobban felmelegíteni?? :oops:

Kitta
kitta
 
 


kérdés:

igyekszem a fürdetést 7- fél 8-ra tenni. Ha pl. 6-fél 7kor bealszik a babu, és tudjátok, hogy simán fog aludni 3-4 órát, Ti felketenétek fürdetni??

Kitta
kitta
 
 


Kitta :)
Nem. Én nem ébresztettem soha Brigit ezért, inkább megfürdettem reggel.

Én forróra melegítettem anno a tápszert, mikor termoszban vittem. És így azért hosszabban langyi maradt. melegnek nem is kell lennie, hisz a ciciből is langyin jön. Na meg nem valószínű, hogy sok sok óra eltellik az etetésig :lol: Na meg október már nem 40 fokos nyár.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Kitta! NEM! :P NEm vagyok saját magam ellensége!!! Inkább, ha látod, hogy álmosodik 6-7 körül, fürdesd meg akkor. Hidd el, nem ismeri még az órát! :lol: Ha mégsem fürdeted meg, de tisztába tevéskor jól megtörölgeted törlőkendővel, akkor meg nem kell izgulni, ők még nem csücsülnek fél napokat a homokozóban. :lol: , nem gond, ha egy-két este kimarad a fürdés.
LÁtom , te nagyon napirend párti kismama vagy. 8) NE ess pánikba azért, ha majd mindig a baba után kell alakítani, mert ők még amennyit hosszban, méretben változnak az első hónapok alatt, annyit a szokásaik is változnak.
Cumi :lol: Jó ízlése van, nem szereti a műcicit. :lol:

Timi, a lángossütők- kütyümütyü árusok bódéja mögött van a játszótér, a Széchenyi fürdő mellett.

CSilla, ha gáz, mehetünk egyből be is, tegyük fel szavazásra a kérdést! :lol:
Egyébként én, ha 20 fok körüli a hő, simán kicsierélem a babakocsiban is a pelust, pelenkázóalátét popsi alá, és már kész is. :P De tényleg, én úgyis terveztem az állatkerti bérlet megvételét (mondjuk rohadtul felvitték az árát a szemetek :x ), szal felőlem mehetünk be is.

Dincus, mekkora nagy már Emma!! Vagy csak a télikabát teszi??? :lol: A mosolygós a kedvecem. :) Tessék inni, inni inni! (Párocskám most volt ásványvizet bevásárolni, mert nekem 2 gyerekkel erre már nincs súlyilag kapacitásom, több, mint 70 üveggel vett, megkérdezték, hogy kér-e áfásszámlát. :lol: )
Egyébként nem látszik rajtad, hogy kis vagy száradva, csak a picigyerekes anyukák határtalan mosolya!:)

Termosz: nemtom! Dorkával én tavasz táján voltam így, akkor még én is szégyellős voltam, de elfogadta a sima üvegből is, ami biztos hűvösebb volt. Mondjuk ő már akkor Lilla-korú volt, és igazából legtöbbször csak cumizásra használta.

NElli, ügyi vagy, hogy így alakítod a napirendet. Nekem ma jó volt, hogy Laci itthon volt, mert 8ra mentünk úszni a szomszéd kerületbe Dorkával, és Lilla még akkor is mélyen aludt, mikor fél10kor megjöttünk. :lol:

Akkor legyen inkább bent a tali, ugye?

Kép
Kép
szilvih
 
 



Kép
Kép
szilvih
 
 


Kitta, miért nem a fürcsit tolod ki? 9 után még nem késő szerintem, és gondolom akkor még eszik is. De ez csak egy ötlet.

Termosz... én úgy hallottam, hogy hidegen kell beletenni a tejecskét, és a használat előtt egy másik szerkezettel felmelegíteni. A tápszert talán lehet hosszan melegen tartani, de az anyatejnek nem tesz jót sem a magas hőfok, sem az hogy utána sokáig melegen tartják.
(Gondoljatok bele, a nyári 40 fokban sem tartjátok elöl a lefejt tejecskét, hanem azonnal hűtőbe teszitek.)

Csilla
Vendég
 


Szilvi, azt is csinálhatjuk, hogy találkozunk 10-kor KINT, a nagyobbak játszhatnak, a kicsiknek is jót tesz a levegő, aztán együtt megyünk BE.
Kérdés persze, hogy kinek mikorra esik a szopiztatás.
Vagy azt nem lehet, hogy csak szoptatni megyünk be? Én még sosem voltam ilyen játszóházba nem tudom mit szólnak hozzá. Ez talán olyan lehet, mint mikor mindenki a mekibe járt pisilni...
Vendég
 


És még egy ötlet.
Ha valakinek van szivargyújtóba dugható cumisüvegmelegítője, hozza el! Én kocsival megyek (de biztosan más is), így mindenki meg tudja melegíteni a tejecskét. És a termoszkérdés is megoldódik, nyugodtan lehet hidegen hozni a tejet.
Vendég
 


Hű, ezt nézzétek mit találtam!!!! Kendő-kötő tanfolyam:


http://www.minimano.hu/index.php?main=m ... 0&limit=10
Vendég
 


Csilla :)
Forró tejjel kapcsolatban igazad lehet. Akkor meg erős langyosan kell beletenni a termoszba. Kérdés, hogy a baba elfogadja-e a hűsebb tejet, vagy nem. Szerintem az anyatejben van annyi jó dolog, ami ellenállóvá teszi, és nem romlik meg olyan hamar.
De ha ez nem megnyugtató, akkor tényleg a helyszínen kell szoptatni :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Kitta!
Ne aggódj ezen, a múltkor mi úgy jártunk, hogy 8-kor akartunk fürdetni, de mire mindent előkészítettünk, Emma elaludt... Éjfélkor kelt fel, hát akkor ,,dobtuk a vízbe"! Úgy imádja! :D
Jó volt a tejcsi hőmérséklete? Nálunk nagyon el kell találni, mert különben a nőci nem fogadja el! :?
Cumi...Mi már nagyon korán bevetettük, ha letettem, mindig vissza akarta pityeregni magát...De így jól elvagyunk! :D Csak egyfélét próbáltatok?
Nelli! Jó a napirend! :D
Szilvih! Tényleg olyan nagy már... Bár a kabát sokat dob rajta, mind 62-es és 68-as... :lol:
Ásványvízből most a Theodorát iszom, de majd megőrülök tőle, olyan nagy a sótartalma...De muszáj, elméletiileg ez olyan mint egy gyógyszer! Ha visszaalakulnak az ízlelőbimbóim, akkor áttérek valami másra! :D

Emma nagyon jó kiscsaj ma, bár látom rajta, hogy szenved a pociján, ez a harmadik nap, hogy nincs kaki. :? Estére stimulálás lesz, ha addig is zéró.

Puszi Nektek!

Ja, a tali nekem mindegy igazából. Rátok bízom, aztán majd úgy alakítom! :D

KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Hát sziasztok régnámlátottolvasottéshallot net-barátnőim!

Szégyellem kicsit magam,hogy ennyire el vagyok havazva.Igyekszem visszaolvasni legalább ezt az oldalt,hogy képben legyek.A képeket viszont már megnéztem! Szemetgyönyörködtetőek a csöppenetek!
Meg kell állapítanom azt is nagyöregesen,hogy rohan az idő!Nemrég még vadul szurkoltunk pl.:Dincusnak,hogy ölelhesse végre Emmát, erre látom hogy a csajszi lassan 1 hónapos :shock: !!!Van mit bepótolni!

Mi megvagyunk,a szopi kizárólagossága még tartja magát szerencsére.Lánykánk nappal alig alszik,viszont cserébe az éjszakáink90%-a egyvégtében telik...

Most is itt fickándozik az ölemben míg bátyó durmol, így már csak arra van esélyem,hogy gyorsan dobjak pár képet, és ígérjem, mostantól vagyok...A tábla TÖKJÓÓÓÓ az adatokat összeszedem....

szia mindenki!

Kép még a kánikula idején Kép játék közben megzavarva... Kép mi így....

Kép
Kép
petra78
 
 


szóval:mi így "kikészítjük"estére őket Kép

Kép
Kép
petra78
 
 


köszi csajok, gondoltam, rákérdezek, mert innen-onnan kaptam olyan "okos" infót, h márpedig fel kell kelteni, h szokja a napirendet... igazság szerint, nekem nincs szivem felkelteni őt, így már maradt el a fürcsi...

Szilvih: ez azért van így, mert akkor van ébren, csak, van h előbb bealszik...

Tali: sztem is kezdjünk kint, s folyt.köv. bent.

CSilla: háát, 9 körül már nem igazán van ébren a kicsilány... legkésőbb 8 felé aludni szokott, s csak éjfél, fél 1 körül szokott felkelni újra... így csak a másnap reggeli fürcsi jöhet szóba...

Dincus: szerintem a tej hőmérsékletével nem volt baj.
cumink kettő is van, egyik sem jött be neki... már az első napokban is próbálkoztam vele...

Petra: Jajj, hogy milyen édes Eszter!! És milyen kis dundi :lol: :lol:
olyan igazi "dagómagó" (meg ne bántódj) !! :D :lol: Az a kis dundus arcocskája!!! Zabálnivaló :lol:

Kitta
kitta
 
 


Dincus,örülök, hogy ott minden rendben, és csabinkkal is találkoztál :wink: Nézd meg az iwiw-en az ismerőseim közt van, és ha megnyitod az oldalát csinált egy külön veboldalt magáról.Fönt van Hannus is, mint nála született baba :) :wink: Olyan cuki, és tök jó 5let tőle egy ilyen oldal szerintem!
Tök jók a képek.A hordozós a fogaskerekűn volt?

Ptra,jó, hogy jelentkeztél, és minden ok.Édesek a képek, és valóban nem egy nádszál Eszterke :P Kerestünk is ám már régebben :wink:

Szilvih,tali nekünk jó, és az is mindegy, hogy játszón ill. bent.Bár azért bent nem lesz occsó, ha belépő+játszóházdíj ami csak 1 órára szól! :roll: De az a baj ugye, hogy már hüvös van azért!Mindenesetre reméljük, pont szép napsütéses idő lesz!Babakocsit hoztok?Vagy mibe lesznek a törpék?

Ja, még egy kérdés.Szerintetek az állatkert előtt meg lehet állni?Vagy lehet, csak dobni kell parkolópénzt?
Az a játszó, nem arra gondoltál ami a nagy platánfák alatt van?Az inkább az állatkert végével van szemben, vagy akkor nem egyre gondolunk?Én arra a nagy teljesen felújítottra ami mellett van focipálya is, meg egy ugráló bigyó is! :roll:

Ez több kérdés volt :oops: :lol:
Melegítőhöz nem tudok hozzászólni, nekünk cic van csak, de Csilla szerintem jól mondja, hogy hozni kéne akinek van szivargyújtós melegítőt, és lesz ott kocsi ahol lehet teakonyhát berendezni! :wink: :P
manóci
 
 


Parkolás: ingyenes, de jó idő esetén lehet, hogy kell pár kört menni, mire találtok helyet.

szivargyújtós MelegítŐ: Akkor már nem egyszerűbb a kocsiban megszoptatni azt a gyermeket??? :lol: :twisted: Bent a játszóházban meg van mikro, meg szoptatós szoba is.

Felhívtam őket, csak intézményeknek adnak csoportos kedvezményt. :cry: Kedd délutánonként egyébként szokott lenni arcfestés is, Dorka imádja.

Játszó: Igen, az ugrálóbigyó mellett!


Petra, de jó, hogy jelkeztél!! Esztinek vmi csodálatos kék szeme van! :)

Dincus, ha nem bírod a teodórát, váltsál... Szedjél helyette kalciumot, gondolom, amiatt ajánlották. Én sem vagyok oda érte.
Meg egyél hashajtó gyümiket, hogy Emma tudjon kakilni. A csokikat meg hanyagold egy kicsit. :roll: :twisted:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok Lányok!

na, apa elment autóért :shock: :shock: :roll: :lol: -kiváncsi vagyok lesz-e belőle vmi :shock: :lol: , gyerkőcök alszanak.

Szóval, megjártuk Gergőkémmel a dolgot, akit tényleg érdekel komolyabban annak (egy kis reklám :wink: http://www.medic-poliklinika.hu/main/medic/zaszlo.html , meg ami engem végül meggyőzött az ez a cikk: http://www.tgy-magazin.hu/index.php?opt ... &Itemid=26 ), lényege az, hogy homeopátiával gyógyítanak a belgyógyász szakorvosok ún.Voll módszerrel, ami a szervezet energetikai feltérképezésén alapul, meghatározza az akupunktúrás pontok segítségével a gép, hogy hol van energetikai zavar, probléma és milyen fokú, mindezt konkrétan szervekre lebontva. "rápróbálják" az adott problémára a különféle homeós gyógyszereket és a végén kapsz egy részletes listát minderről és a neked megfelelő homeós szereket és alkati szereket, ezeket 8 hétig kell szedni és aztán kontroll. Ez minden embernél más és más természetesen és ennek megfelelően különböznek a kezelési gyógyszerek. Egyébként baromi érdekes, hogy Gergőnél alig jelzett némi allergiát, ellenben gond volt a gyomornál/vastagbélnél, orrmandulánál és üregeknél, meg a tüdőnél. :shock: :shock: Ez nem mind konkrét baj/betegség, hanem hajlam is, ami ellen tenni kell, mert gócként ül a szervezetben és okoz allergiás tüneteket. Szóval összetett egy dolog ez, dehát a szervezetünk egésze az, és hiszem, hogy a tünetek elnyomása gyógyszerekkel nem megoldás. Nnna, kibeszéltem magam. :) Remélem műkszik majd! Mert ha igen, akkor megy apa is, mert vmi rettenetes allergiás ő is. Egyébkét érdekes volt, mert ahol nagy gáz volt, pl. orrmandula, üregek rész, ott felszisszent a gyerek, mikor ahhoz az akupunktúrás ponthoz hozzáért a doki. Tök fura..

Ja, most hívott férj, hogy jön haza egy Mercivel.. :shock: :shock: :shock: automata ráadásul, hogy a fenébe fogom én azt vezetni. :shock: :shock: :roll: egy nagy hodályt.. parkolni sem fogok tudni vele és össze-vissza töröm majd.. :(
Vendég
 


Dóri,de klassz lehet ez a módszer :) tök jó, hogy elmentetek, remélem bejön :wink:
Merciii, az tök jó, főleg hogy automata, a városban nincs is annál jobb :wink: Dehogy töröd össze, menni fog majd megszokod!


Szilvih,ja akkor én tudom melyik az a játszó.Az tök jóóóóó
Szopira én is a kocsiba gondoltam :wink:

Na húzok aludni, jó éjt
manóci
 
 


Hol van mindenki?
Vendég
 


Sziasztok!

Utolsó bejelentkezés itthonról, legközelebb már anyuéktól, mert az új házban még nincs net! :(

Ma már ott alszunk, ha sikerül a mi ágyunkat is elvinni, az ugyanis nem szézstedhető, és személyautóval hurcolkodunk, hát fordulunk majd párszor! :) Csinálok majd képeket!!!

Már tiszta izgalomban vagyok, pedig óriási meló lesz!

Tali, nekünk jó kinnt is, én bárhol megszoptatom, hűvősebb időben beülők a kocsiba. Csak Rolival tudnék menni, így lehet húzós lesz, mert nem hioszem, hogy csak 1 órát maradnánk... :lol:

Na pusszantás csajok! Költözök!!!!! :lol: :lol: :lol:

KépKépKép
dikó1
 
 


Ildi: ha Rolival jöttök, ellesz szerintem a nagyobbakkal (pl. Livike is nagyjából korabeli) - és ha esetleg bemennénk a játszóházba, akkor onnan még elrángatni se lehet majd őket :lol: , de a játszón is biztos jól fognak szórakozni :lol:
Jut eszembe, majd játszós ruhába megyünk :lol: - remélem, akkor még egész jó idő lesz.

Kép
Kép
timóca
 
 


Ha olyan idő lesz, mint tegnap, akkor háváj!!! 3 órát ültünk tegnap a játszón ragyogó napsütésben!

Én meg dögrováson vagyok, tegnap 200 zsepi biztosan elfogyott. Megfázás egy kis allergiával körítve. Tavaly ilyenkor ugyanez volt, mondjuk akkor már a terhesség is legyengítette a szervezetemet. AZért remélem, most nem vagyok terhes... 8)

MEgyekis, mert Laci elhúzott a haverjával, estig megint egyedül a kettővel... :roll:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Lányok, egyszer felvetettem a keresztelő kérdését. Sajnos a mi templomunkban úgy tűnik nem fogjuk tudni megkereszteltetni idén, szóval keresnünk kéne egy másik templomot.
Valamelyiktek ajánlott egy palotai (?) kertvárosi templomot. Kérlek adj valami közelebbi infót a templonról, megpróbálnánk megkeresni!!!!!
Vendég
 


Manóci sikerült visszaolvasnom, Te ajánlottad a templomot! Kérlek kérj a barátnődől telefonszámot vagy címet!
Köszi, Csilla
Vendég
 


2 frissebb kép:

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nem tudom, hogy hallottátok-e:
http://index.hu/politika/bulvar/otthszul0709/

Kép
Kép
timóca
 
 


Igen Timi, hallottam tegnap este róla én is....nem is tudtam higgadtan lereagálni... Magamból kiindulva: örök életemben kórházfóbiás voltam, de a babámat nem tettem volna ki annak a kockázatnak, hogy egy estleges komplikáció becsúszása miatt baja essen. Inkább választani egy maxijó kórházat, de legyen körülöttem minden (műtő, orvosok, műszerek, gyógyszerek) ami neadjisten kellhet....SOHA nem lehet tudni! Egy egészségesen kihordott terhesség is rengeteg meglepetést tartogathat a szülésre....Egy ismerősöm nemrég szült. Komplikációmentes terhesség, normál méretűnek mondott baba....túlhordás után megszületett kicsit többel mint két kiló és kromoszómarendellenességgel... :cry:

Ez az én véleményem, az is lehet hogy az rovos hibázott, de én akkor sem adtam volna meg ezt a sanszot a sorsnak.

MÁS: adatainkkal beszállok én is:

1 hónap:5430 gr 61 cm
2 hónap:6440 gr 62 cm
3 hónap: 7110 gr 66 cm

A hossz nálunk is kevesebb volt kicsit itthon az első heti méréskor mint a kórházban, de ez azért van, mert ott úgy mérnek, hogy a hajlatokon is végigvezetik a centit.

Kép
Kép
petra78
 
 


Kép

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Petra, ilyen a kórházban is megtörténik, csak nem készül róla újságcikk... Szerintem ott sem tudtak volna vele mit kezdeni... Ha már kint van a fej, sem vákumozni, sem fogózni nem lehet/kell sztem. Tragédia, de ilyen is történik. És hátborzongató, mint amikor más balesetről olvasunk, hogy de jó, hogy nem velünk történt. Különben most akarják törvényben szabályozni az otthon szülést, megszabni, hogy ki, milyen előzményekkel/terhességgel szülhessen otthon. Persze az Ági eddig sem engedett bárkit...

Kép
Kép
szilvih
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?