Új privát üzeneted érkezett!

Tettem fel egy tegnapi es egy mai (sapkatlan Kép ) fotot

[url=http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=77&page=3" TARGET="_top]http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=77&page=3[/url]

N
norkini

Leszter

"Koszi mindenkinek a nyaladzos valaszokat" Kép Kép Kép Fel oraja ezen rohogok!!!
norkini

Norka,
egyszerre írtunk! Képzeld, háromnegyed 12-kor felébredt, picit evett, játszogatott, és megint elaludt, most kb. egy órája alszik megint! KépKépKép

Franyó
franyo

Norka,
az én voltam, nem Leszter Kép! De úgy látszik, egyszerre írkálunk, én meg meglestem Jázmint, édes az a hasalós kép!!! Mostanában Anna is mindig a hasán szeret lenni, pedig elõtte hogy utálta, mindig ordított, mikor megpróbáltam hasra tenni.

F.
franyo

Norka,
Ezt Franyo irta, en nem tudok ilyen vicceset!Kép
Jazi nagyon edes most is!Kép
leszter

Franyo,
Megeloztel.Kép Amugy eltalaltad!Kép Abban a pillanatban azert nem gondoltam volna, hogy valaki epp ezert irigyel!Kép
leszter

Lanyok jol elvagyunk! Kép
norkini

mi van lányok, chat-eltekKép
timici

Norka, Leszter,
Kép

(avagy tényleg jól elvagyunk...)

F.
franyo

tényleg nem jöttök chat-elni???
most Bencus épp szunyál, így van igy kis idõm
timici

Nekem negyed ora mulva szopi-time, ugyhogy en most nem. Es azt sem tudom, hogy hol lehet chatelni, vagyis azt, hogy Ti hol szoktatok. Segitetek?Kép

Udv:

Leszter es ebredezo Petra
leszter

Én mennék, de még én se próbáltam... na de biztos nem ördöngösség, megpróba!

F.
franyo

Franyo
Nagyon edesek ! (3x megneztem,hogy Te tetted-e fel oket!! Kép )

Leszter
Chatelni a chat cimszo alatt lehet (balra) Kép

Timici
Mi ujsag veletek? Mellgyuszi elmult?????? Netezek kozben, nem menne a chat+net 1xrre.

Norka
norkini

Sziasztok!

Myssnia!
Sajna nem tudom, hogy melyik lakóparkra gondolsz, mostanában van erre pár épülõ. Ha valahol az Üllõi környékén van amire gondolsz, akkor legjobban az 50-es villamossal lehet közlekedni (napközben gyakran jár), éjszakánként pedig az 50É jön a városból. Ezek a Béke térig járnak, onnan gázosabb a dolog szerintem.
A többi lakótelepre buszok járnak, általában Kökirõl.

Nekünk is el kellene kezdeni a lakáshitelt intézni, de félek ebbe belevágni a férjemmel meg egy csecsemõvel... Kép.

Pusza, Virág
virga

Sziasztok!

nekem is van megmaradt Continuinom, igaz nem olyan sok, csak 1 levél, meg még egy amibõl 4 szem hiányzik. Én is szívesen odaadom. Én nem bírtam, állandóan véreztem tõle.Kép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sõt, van egy doboz megmaradt Milupa vaníliás HA pép-em is. ha estelg valakinek, vagy valakinek az ismerõsének kell. Emma már nem eszik Ha-t, augusztusig jó. Van egy bontott csomag, azt a kutyám eszegeti.Kép De még egy dobozzal tuti nem fog megenni szegéyn.Kép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Jányok!

Fagyasztás után a fagyott zacsiról le lehet venni a csatot és a friss zacsira rátenni. A tejtömböt valami ragtapasszal leragasztani (pl füstölt hering-szag ellen) csak arra kell figyelni, hogy akkor ne a csatra írjátok a dátumot.

Semmilyen izének tûnõ szabályt nem tartottam be, miszerint csak uolyan hõmérsékletû tejet szabad összeönteni, meg, hogy egybe fel kell használni az olvasztott tejet (24 órán át hûtõbõl vettünk ki az olvasztottból ha kellett), igaz, hogy inkább fõzéshez használtam a tejcsit, azaz utána még felforraltam. De Zsombinak semmi baja nem lett tõle.

Snoopy
snoopy

Bocsi, hogy ellentmondok Csucsukanak, de en azert nem ontenem ra a mar fagyott tejre az ujat...KépVegulis magunknak sem teszem hozza a mar fagyott cucchoz a tobbit. De ez csak szvsz!Kép

Zsuzso aranyos Dana nagyon ebben a sapibanKép

Franyo en meg az alvasert irigyellek, de csak egy kicsit, mert Lacko is aludt delelott 3 orat, most delutan meg csak egyet, ez igaz...Kép

orsoly
orsoly

Bocs lanyok, hogy beleszolok, de en azt olvastam
(tobb helyen is)a tej tarolasarol, hogy fagyasztott
tejre ra lehet onteni a frisset, csak az a lenyeg, hogy
a raontott tej kevesebb mennyiseg legyen, mint a
lefagyasztott, azert hogy az ne olvassza fel a
mar fagyott tejet. Gondolom jo, ha azert a
friss tejet lehutjuk a hutoben elotte.
Felolvasztas utan max 24 oraig ajanlott a hutoben
tarolni a mar felolvasztott tejet.
A friss tejet lehet 3-5 napig is. En 2 napnal tovabb
nem szoktam tarolni.
En kulonben rengeteget fejek, es fagyasztok, mert
sajna dolgozom 8 oraban es igy a munkahelyen kell
lefejnem a kovetkezo napi adagot a kisfiamnak, aki most
hetvegen lesz 4 honapos.

Kulonben terhessegem alatt is mindig olvastalak
benneteket, rengeteg segitseg volt ez nekem
a felmerulo kerdesek tekinteteben itt tavol
az otthontol (USA). A hasonlo erzesek, problemak
mindig megnyugtattak.
Most vegre batorkodtam es en is jelentkeztem.

Vica (egyelore nevtelen)
Névtelen

Meglett a szélcsõ!Andriskám filctollbetétnek nézte, és betette a ceruzatartójábaKép Ki is próbáltuk, szelek is jöttek, de fõleg iszonyatos mennyiségû kaki! és kukkra perszeKép
GömbKép kösz, h felhívtad a figyelmemet a rászokásra, eddig jól ment a kakilás, nehogy ezentúl csak így menjen!

Holnap Juulka koncertre megy! a mûvelõdést korán kell kezdeniKép Anrisnak lesz cselló bulija, az elején kis kötetlen koncertel, tanárnéni kifejezetten szólt, h senkit sem fog zavarni, ha Julka sírni kezd. 1)tanárnéninek nincs gyereke 2) nem hallotta még Julkát bömbölni, rögtön magas Cvel kezdi fortissimoban. Majd rájön tanárnéni holnapKép
Jut eszembe, múltkor házikoncerten láttam egy anyukát diszkréten szoptatniKép 7 db gyereke van, ebbõl kb. 5 szerepelt.

Szedem az Urticat szorgalmasan, úgy tûnik (kopp-kopp), használ!

ZsuzsiKép
részvétem a reggel miatt.(minél több kölyök, annál kevesebb magánidõKépÉn most mindjárt Julkát csapom anyukám kezébe (könnyû nekem, még itt van, bár nem könnyû az együttélés), és összeszedem a nagyokat a régi játszóterünkrõl.

Urszila
urszila

NorkaKép
ÉdesKép jól látom, hogy frizura is van, egy forgócska elõl?
Az ilyen apuci imádatból lesz majd az, h apuci a csillagos eget is lehozza leányzónak és még észre sem veszi, ui leányzó ujja köré csavarja apucitKép (saját tapasztalat!)

Urszila
urszila

Sziasztok Kép
megvagyunk, cask elhavazva Kép

Beu Kép
tök édik lettek a képek Kép

Franyo, Leszter Kép
köszi a bókokat. A ruhák igenis nem lettek elcserélve! ... már a méretük miatt gondolom ... KépKépKép Lörinc egy hónappal fiatalabb, mégis egy számmal nagyobbat hord Kép

Norka Kép
új képek is aranyosak, az elölforgóval pedig de mennyit fog majd bosszankodni, hogy sehogyse áll a haja! Tudom, neem is van ...

Urszila Kép
egyetértek! Lányos apák tócsává olvadnak ... Kép
Örvendek, hogy Urtica beválik Kép ... de azt azért nem kivánom, hogy ússz a tejben! Kép

Most megyek görkorizni, mert tehénke vagyok. Mi vagyunk a Kis Tehén, ami nem nagyon állat, hanem szerfelett elszomoritó ...
Viszont Cerazette téma! Én is zabálok! Mondjuk ez régóta igy van Kép ... de most szöget ütöttetek a fejembe, mert mostanában extra mód.
Ja, és még valami. Késö délutántól elalvásig émelygek. Mitöl lehet? Nem iszom eleget, és kiszáradok estére? Vagy a fáradtságtól? Vagy ez is a Cerazette? Pls help!

Pussz
Kangi és aludó Julcsi
kangi

Sziasztok,

Franyo, felvennél a listára? Az adataimat tudod... Remélem...

Nekem azt mondták, hogy azért szabad a hütöttre csak hütöttet önteni, mert kicsapódik a tej.

A nyálzás már nálam is hónapok óta tart, pedig a lányom 3 és fél hónapos cca másfél hónapja. Bár anyukám engem is megijesztett.
Maja nagyon nagy baba 64 cm és már 636O gr.Ahhoz képest, hogy 29oo-zal szöületett.

A koszmot hogyan kell kezelni?

A védõnõm azt mondta, hogy ne etessem a lányt este 2o percnél tovább, mert baj lesz. Ehhez képest másfél óráig etetem, mert úgy tud jól lakni és elaludni. Este 2oo-at eszik, amugy meg csak 1oo körül - hülye fejjel mérem.
Tudtok valahol normális orvost - mert az sem jobb, mint a védönöm - 14 15 vagy 16. kerületben?

A menstruációm még mindig nem jött meg.. Akkor tényleg változó mikor jön meg... Ha az elõzõ irásokat jól értem...

Mennem kell, mert életem központja éhes..

Nyulandrea
nyulandi

Sziasztok,

Franyo, felvennél a listára? Az adataimat tudod... Remélem...

Nekem azt mondták, hogy azért szabad a hütöttre csak hütöttet önteni, mert kicsapódik a tej.

A nyálzás már nálam is hónapok óta tart, pedig a lányom 3 és fél hónapos cca másfél hónapja. Bár anyukám engem is megijesztett.
Maja nagyon nagy baba 64 cm és már 636O gr.Ahhoz képest, hogy 29oo-zal szöületett.

A koszmot hogyan kell kezelni?

A védõnõm azt mondta, hogy ne etessem a lányt este 2o percnél tovább, mert baj lesz. Ehhez képest másfél óráig etetem, mert úgy tud jól lakni és elaludni. Este 2oo-at eszik, amugy meg csak 1oo körül - hülye fejjel mérem.
Tudtok valahol normális orvost - mert az sem jobb, mint a védönöm - 14 15 vagy 16. kerületben?

A menstruációm még mindig nem jött meg.. Akkor tényleg változó mikor jön meg... Ha az elõzõ irásokat jól értem...

Mennem kell, mert életem központja éhes..

Nyulandrea
nyulandi

Sziasztok!
Haha- ilyen fullos szolidalitas megy itt forgo ugyileg+ lanyos Apak olvadasarol! Kép

Kangi
Kepzeld, ma olyan jo napunk volt,hogy meg chatelni is voltam (es Franyo es LEszter es Csucsuka es Timici is!)
En nem emelygek a Cerazett-tol. Tippem nincs,hogy mitol lehetne. Nem eszel nagyon osszevissa?

Koszonjuk az ujab dicsereteket.
Kepzeljetek, ma levettem a pelust Jazirol es igy annyira elvezte a forgolodast, pedig pelusban mar par hete nem csinalta! Kép Aztan rajottem!!!!! Ha nem iszom semmi lonyalat- nincs kaki! Szoval nalunk ugy tunik ez a titka!

Nyulandi
Udv itt! Ugy tunik akkor 1 idosek a leanyzoink! Kép
Koszmo- furdes utan beolajozod (babaolaj, oliva, stb.) a baba fejet, sapit teszel ra (hogy ne kenjen ossze ejszaka mindent) es reggel suru fesuvel kifesulod siman belole. Ha meg netan marad, masnap detto. Mi is szorakoztunk a napokban, pedig dokineni valltig allitotta,hogy nincs koszmo...

Lanyok
Anyos helyett a baratnomre bizom jazit a (masik)baratnom eskuvojen juliusban. Annyira megnyugodtam! Kép

Jo ejt Nektek!
Norka es ma is rendesen elaludt Jazmin
norkini

Megjöttem a görkoriból! TRATATATÁÁÁ! A SZÁGULDÓ ZSIRGOMBÓC!!! KépKépKép
Jól leizzadtam.

Norka Kép
nem tudom, hogy összevissza eszem-e. Asszem nem.
Láttam, hogy elugrottatok chat-elni, de nem mentem utánatok, én nem voltam ma sok idövel megáldva, pedig tök sokat aludt délután a malacka, de pulykamellet sütöttem a hétvégére.

Holnap reggel megyünk a hegyre, úgyhogy viszlát hétfön!

Pussz
Kangi + Julcsi, aki apjával rendes volt, mig koriztam, és aludt
kangi

Hali!

Kangi,
hûûûû, de irigykedem! Én is úgy görkoriznék, de két kölökkel vicces lenne.
Julcsi és pasikája nagyon édes együtt! Meg külön-külön isKép.
Ja, én Cerazette nélkül is annyit eszem, mint egy aratómunkásKép. Vagy inkábbKép.

Csucsuka,
már miért lennél pofátlan? Milyen tali lesz most? Már megint le vagyok maradvaKép, brühühü, szegény hátrányos helyzetû zulu. De max. postázom a cuccot, ha dobsz egy mélt a címeddel.

Norka,
megnéztem a képeket, annyira édes a kiscsaj! És mekkorát nõtt!Kép

Urszila,
szélcsõKép. Koncert biztos jó lesz, majd mesélj holnap, hogy viselkedett Julka. És hogy a tanárnéni meghívja-e a következõ buliraKépKépKép.

Zsuzsó,
nagyon édes Dana a kalapkában!Kép
Igaza van a védõnéninek, teljesen jól néz ki a kiscsaj, meg aztán Te is kis vékonyka vagy, mit vár a doki? 5 hónapos baba már nem hízik olyan sokat. Na jó, a mi lányaink meg aztán soha nem híztak olyan sokat, de ez már más kérdés. Most a kevésnél is kevesebbet szednek felKép.

Franyó,
köszönjük a dícséretetKép.
Kakiügyben szerintem próbálj Te valami hajtósat enni, inni, aztán csak várni kell, amig megérkezik a cuccos a tejbeKép. Én hagymahívõ vagyok, az eddig mindig bejött.

Zsuzsi,
jó sûrû napod lehetett ma, alig írtálKép.

most én is megyek, alig ettem valamit, még elfogyok a végénKépKépKép
pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Trátátátááá, túl vagyok az elsõ kártyás esténKépKép! Mármint apa elment kártyázni, én meg fektettem a porontyokat, ééééés SIKERÜLT minden hiszti nélkülKépKép

Zsófi ma megint beturbózott és délután óránként evett, úgy látszik, kéthetente rájön... Igy holnap megint csöpögni fognak a melleim... Danónál ritkábban volt ez a méretnövelés - egyszer 6hetesen aztán 3 hónaposan, mondjuk õ 9 hetesen volt kb. olyan nehéz, mint a lány mostKép.

Zulu, Kaskánál lesz holnap kertyparty... különben mért fejetlen a profilod??

Csak lesem ezt a vödrös fürdetést, holnap lekapom ahogy Zsófi lebeg a vizben, szerintem neki nem lenne jó a vödörKépKép, 170 centis kádhoz van szokvaKép.

Namegyek, mert még be kell készitenem a holnapi kenyeret, aztán zuhi és szpattyKép

Pussz
Zsófi
Csucsuka

KangiKép
ügyes vagy! Nekem álmok világába vész egy magányos görkorizás vagy futás, viszont nyüstölöm Apát, hogy ha beáll jól a tejci, akkor jutalmul vegyen nekem egy szobabiciklit! Kölykök az apjukkal valahogy sokkal rendesebbelKép

Errõl jut eszembe, Julka többet vigyorog a két tesóra, mint rámKép de Kép is. Fiam magyarázata: "Téged un, meg te a cici vagy neki." Lám-lám, ezért neveli az ember éjjel-nappal fáradságosan (fõleg éjjelKép) csemetéjét, hogy 9 évesen ilyeneket mondjon neki! És hogy idõnként szemtelen pofát vágva megkérdezze kedvesen, hogy "Anyu, még egy baba van a pocakodban?"

ZuluKép
Ha Julka jó formában lesz, akkor bömbi után még trottyol is egy jó hangosatKép

Van egy tuti hajtó, a vilmoskörte gyümölcslé. De hát az csak fél év körül mehet. Ha Anyuci issza?

De jó, hogy egyesek rá tudják fogni a Cezarette-re a zabátKép Én mire fogjam? Vajh dúskeblû, kerek hasú és oszlopcombú császárnõk után nevezték el Cezarette-nek? A korszellemet kéne átalakítani, Rubens idejében kifejezetten gebének számítottam volnaKép

Jó talizást holnap! Nem tudunk menni, Férj külföldön, három kölyökkel meg enyhén csöpögõ fékolajjal nem merek elindulni.

Urszila
urszila

Szép jó éjszakát mindenkinek!

Nyúlandi,
hurrá-hurrá, hogy megérkeztél!!! KépKépKép Gyere minél többször!!!! Jól vagytok ezek szerint? Annalány nálunk is este másfél órákat kajál! Kép

Norka,
lónyálat, jól értem? Kép Mit értesz pontosan ez alatt, lehet, hogy lemaradtam valamirõl?

Zulu,
már én is gondoltam, de mi is az, ami tuti hajt??? Hagymát eszel hagymával? Nyersen, sütve, fõve, vagy mindegy, csak jó sokat? És a szagok? Kép Tudom, hogy a babát nem zavarják, de Apát és a többieket... KépKépKép

Egyébként itt tenném fel a kérdést a nálamnál okosabbaknak: hogyan is jutnak a tejbe az ilyen cuccosok? Mármint: ami engem meghajt, hogy tudja a tejen keresztül ugyanezt a hatást kifejteni a babánál? A válaszra nem is nekem van szükségem (én egyszerûen csak ELHISZEM Kép), hanem hogy meggyõzzem borzasztó okos nagynénémet, aki szerint ez csak babona, nem tud átmenni semmi a tejcsibe, tehéntejet is ihatok nyugodtan ezerrel, mert ez egy hülyeség, hogy is menne át, õ megkérdezte állítólag egy neonatológus kolléganõjét is (nagynéném az orvosin tanít, csak nem szakmai tárgyat, hanem latint és angolt), aki szerint ez egy hülyeség. Én tudom, hogy nem az, de nem tudok visszavágni, léccccci, valaki segítsen! Kép

Ja, megvolt a sok alvás böjtje! Kép Bár szerencsére nem úgy, ahogy eddig, ugyanis amikor estefelé Annácska rákezdett a szokásos ordira, akkor úgy döntöttem, beteszteljük az Esti Séta nevû gyógyszert. Kocsiba be, Apát kézenfogva elsétáltunk a környéken jó másfél órácskát, miközben leányzó eleinte csendesen nézelõdött, majd elaludt! És aludt is, amíg haza nem értünk. Fürdetés után pici nyügi után evett, viszont, itt jön a böjt: nem volt hajlandó elaludni! Csak az elõbb sikerült letennem az ágyába, de még ordított egy darabig, nem akart aludni, teljesen éber volt. Viszont, én, a kegyetlen anya, hagytam, és szerencsére 5 perc után belealudt a sírásba.

No megyek, mert leragadnak a szemeim, jóccakát, jó hétvégét mindenkinek!

puszi
Franyó
franyo

Ujra itt,

Kislany nagyon aranyosan elaludt.

Zulu, mit jelent a hagymahivoseg... En minden nap megeszek egy adag zabkorpat kefirrel igy en rendben vagyok, de a lany.. Maja 6 naponkent kakil, ami a szopi tanacsadok szerint nem tul nagy baj, de az 5. napon mar faj a hasa a 6.-on mar nem.

Holnap nagy nap lesz. Legalabbis szamomra. Most adom le eloszor a lanyt estere, de a Lord Of The Dance koncertet nem lehet kihagyni, de kilehet. Nagy proba lesz szamomra, szoritsatok.

Vedono megkerdezte tegnap, hogy ugye meg nem forog a lany. Erre a kerdesre nem mertem azt valaszolni, hogy mar hasra is fekszik. Ez azert egy 3,5 honapos babatol nem rossz. Legalabbis en a depis napjaimon erre nagyon buszke vagyok. Szerintem az apjatol tanulta, mert az mindig az oldalara hintaztatta.
Viszont nem nagyon nyulkal a dolgokert. Vagy nem is kellene? Mikent lehet ezt javitani?

Nyulandi/ Nyuszi
Atkonvertalnam magam Nyuszira, mert meg ugy lattam, hogy itt ilyen nincs. Ez a nev egyszerubb es rovidebb,
nyulandi

Urszila,

En megkaptam a szobabiciklit - apa celzasa, hogy anya nem egy mai korideal- de nincs erom altalaban hasznalni, mert fontosabb a Bababan gyonyorkodni, mint a FOGYAS.

Franyo,
Szerintem magyarazd ugy, hogy a tej is `testnedv`, igy kerul at. Ezt en talaltam ki, hat lehet, hogy nem allja meg a helyet. De tenyleg lehet benne valami, mert Maja a tojast utalja az biztos, de tejet ihatok ezerrel.
Franyo, fel tudsz venni; Maja Adrienn, 2003.01.31. elso baba, 2900 gramm, 52 cm

Tok jo, hogy hirtelen mindenki raer.
Nagyon elvezem, hogy van itthon gep.

Nyuszi
nyulandi

Csucsuka,
tényleg, visszapakolom az eredeti képet a profilomba, ezt csak a babakocsi miatt tettem fel.

Urszila,
na igen, azt tudnakKép. Anna már sokszor eljátszotta a fogason, hogy ártatlan képpel feküdt a babakocsiban, és közben olyan hangosan trottyolt, hogy az emberek megbotránkozva meredtek rám. Mert ugye a kis angyalarcú nyuszikáról senk sem feltételezi, hogy ekkorákat durrogKép.

Franyó,
hát én nem tudom tudományos cuccokkal alátámasztani a dolgot (bár azért azt megkérdezném a neonatológus kolleginát, hogy akkor miért is nem javasolt dohányozni, drogozni, etc, ha semmi nem megy át?)Meg a gyógyszerek? Meg miért ne együnk K betûsöket? (jaj, ezt muszáj elmesélnem: Malac születése után bejött a kórterembe a csecsemõs, hogy szopiügyben fejtágítást tartson az újoncoknak, akkor került ez szóba, hogy Kbetûsöket lehetõleg hanyagoljuk. Szobatárs döbbenten:
"-A kenyeret is?" ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!)
Amit két lurkónál kitapasztaltam: narancs, rostos levek, Steinberger aszaltszilvalé, hagyma.
Ez utóbbi nyersen a legütõsebb (sajnos apának is, de mindent a porontyokért), de nálunk van egy "trotyikaja", ebben dinsztelve van a cucc.

Nyuszi,
Anna kb. 4.5-5 hónaposan kezdett el célzottan nyúlni a tárgyakért. Forgáshoz gratula, tényleg szép teljesítmény az Õ korában.Kép

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Nyúlandi!
A XIV. ben tudok jó dokit. Még mi is azon gondolkozunk, hogy megtartsuk-e, mert innen a XVII-bõl messze van, viszont mindkét gyerekem az Õ keze alatt nõtt fel és nagyon meg vagyunk vele elégedve.

A babák gyönyörûek, csinosak. Kép

Magdi
34+5
gallainémagdi

Sziasztok!

Fogadjunk senkinek nem tünt fel, hogy elvesztem...

De, nagy sokára elõkerültem, szerencsére nincs semmi baj, csak sok a meló, és sajna még nem vagyok kész..
De eldöntöttem nem stresszelem magam, majd kész leszek, idõm mint a tenger juni 30-ig.

Manó: ma voltam este sétálni, mert elég lett a dosszié társaságából.(Hiányoltalak)

Képzeljétek odáig jutottam, a nagy munka hevében, hogy mostanában túlnyomó részt szopizunk, és csak este fejem le a felesleget, kb. 30-40 percet szopizik a Dorka utána vagy elealszik, vagy kiköpi a cickót, és akkor újra a dosszié társaságát "élvezhetem". Bár az az egy zavar, hogy nem bírja ki a 4-5 órát a két kajálás között, hanem úgy 3 óránként eszik, de este 1/2 9-tól reggel 6-7-ig alszik, engem negyon zavar, hogy nem tudom mennyit eszik.

Ja és nem is hízik mostanában olyan sokat 3 hét alatt fél kilót hízott nem kevés az, hogy fogja megduplázni a súllyát 4 hónapos korára?
Addik méd van 5-6 hét és 1 kg kellene híznia, kíváncsi vagyok, hogy megy -e?

Nem kell mosogatni, és közben én is kikapcsolódok egy kicsit, néha-néha elbóbiskolok, mert a fekve szopi a sláger. Vacsikor van csak ülve szopi, mert akkor TV-nézek.

Vettünk klímát, és itt a hüvös idõ....

Úgy örülök 4 napra megyünk kikapcsolódni, és jönnek a barátnõm a barátjával is, így szerintem jól elleszünk..

Nagyon jó kislány volt, hagyott dolgozni, elvolt a kiságyában, magyarázgat, játszik a mackókkal, és "lenyúlta" a kedvenc csörgõ birkámat...

Küldök mindenkinek egy kis mosolyt:

Kép

Kép

Kép

Jó éjszakát.

Eltünök megint 2 napra, mert holnap rohangálok kiscipõt venni Dorkának a kis rúhához, hisz a keresztelõje lesz vasárnap.

Manó2+Dorottya
manó2

Manó2,
de, nekem pl. hiányoztatok. Meg még páran, akik rég nem írtak.
Maci2 és Judó is régen jelentkeztek.(vagy én vagyok vaksi?Kép)
Duplázás: megnyugtatlak, Anna lassan fél éves, és biztos, hogy nem dupláz még most sem. És a dokinéni meg sem említette, amit ilyenkor szoktak, hogy el kellene kezdeni a gyümölcsözést. Sõt, nagyon örült, hogy még csak szopikKép. Egyébként szerintem 4 hónaposan nem kell megduplázni a súlyt, inkább 5-6 hónapra. És én azt a 3hét/fél kilót is irigylemKép. (meg szerintem Zsuzsó isKép)
Fotók édesek, csodaszép Dorkád van!

na pusszantás mindenkinek, megyek alukálni
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Mano2!
6 honapos korra kell duplazni. Reka most volt 5 es meg mindig nem duplazott, doktorneni meg mindig oda van, hogy milyen nagy, meg husis. Arrol nem is beszelve, hogy mar majdnem maszik (ez talan a kuszas?) Reka mindig kb 3 orankent eszik, neki igy jo. Egyebkent a multkor seta kozben mondta az egyik lany, hogy o atszoktatta a 4 orara nagy kinkeservesen, aztan mikor jott a rendes kaja, kutba dolt az egesz, mert ha emberi idoben kel es fekszik akkor nem tudsz 5 etkezest beiktatni egy napba.

Nyuszi!
Itt korabban mar volt szo mindenfele erdekes dolgok gyerek fole aggatasarol. Lanyoknak jo otleteik vannak. En egy gumipantra logattam fel csorgoket, ragokakat, lufikat. Imadja.

Franyo!
Csutortok este bizonyossagot nyertem, hogy amit eszel atmegy az anyatejbe. Ravetettem magam egy doboz After Eight-re (fini mentolos csoki), 10 perc es fel doboz csoki utan enyhen emelyegtem (kar hogy nem tudom a Cezarettre fogni, mert nem szedem Kép ). Gyerek hajnalban szopizott. Hat ne tudjatok meg milyen szagut trottyantott reggelre, en meg ilyet sohasem ereztem, es meg delelott is eregette ezeket a furcsa szagu pukikat. Hal isten mas baja nem volt, csak budos volt. Aki nem hiszi kiprobalhatja. Kép

Szobabicikli, gorkori huuuuu, bizony ram ferne. Penteken elmentem furdoruhat venni. Hat latvany borzalmas volt. Plusz kilok hagyja, de az a lottyetseg, majdnem elsirtam magam a probafulkeben. Egyebkent nem gondoljatok, hogy ezekben a probafulkekben valamilyen speci tukor van amiben extra kovernek es lottyedtnek latszol? Miert nem raknak inkabb olyat, amiben jo iranyban csal???

Anyatejhez meg annyi jutott eszembe, hogy a hutoben is bizonyos hofokon kell lenni a tejnek (asszem 5-6 fok, de erre nem emlekszem pontosan). A baratnom mondta, hogy naluk melegebb volt a huto, erre en is be a homerot tejci melle, es hat nalunk is melegebb volt mint az eloiras. Ha a hutot maximumra kapcsoltam, akkor volt eleg hideg az also polcon, de lehet, hogy csak a mi hutonk szar, vagy a homeronk?? Kép

Na bedugulok, mert kesz kis regeny lett.

Gyorgyi + gyanusan csondbenjacco Reka
rekababa

Sziasztok!

Zulu!
K-betûs dolgok: akkor zsemlét lehet, kiflit és kenyeret nem Kép? És mi újság a korpáskenyérrel Kép? A korpászsemlérõl meg ne is beszéljünk...
Én nagyon jót mulattam a kenyeres sztorin, bocs!

Mano2!
Hát, szerintem Levente sem fog duplázni, még 6 hónapos korára sem. Most 6800 gr, 3800 gr-al született és egy hónap van a hatodikig és lelassult a hízása. Max. 100 gr-ot hízik hetente. Akkor most tömnöm kellene? Igaz, nem vagyok egy tejcsárda, de délutánonként óránként szopik, többször kellene? Én már nem stresszelek azon, hogy mennyit eszik, a lényeg az, hogy hizzon! Egyébként is nehéz lenne már mérni a kajákat, ugyanis már jócskán leér a lába a mérlegrõl és folyamatosan kitámasztja magát, valamint nem marad nyugton 5 másodpercig sem Kép!

Urszila!
Nekem van szobabiciklim, kb. 3 hónapja, hát nem sokat tekertem. Amikor Levi ébren van képtelenség, ha alszik inkább házimunkázom, vagy pihenek, este meg már nincs energiám Kép. Meg én nem szeretek itthon tornázni, sokkal jobban szeretek fitneszterembe járni, erre meg most esélyem sincs Kép. Így aztán még egy pár hónapig maradok ilyen kövér!
Azzal azért vigasztalom magamat, hogy jön a nyár és a rengeteg gyümölcs Kép! Talán az segit majd...

Jó hétvégét mindenkinek!
Pusza, Virág és szunyokáló Levente
virga

Sziasztok mamik!

Sajnos nagyon ritkán tudok gép elé ülni, mert Szonja szinte minden idõmet leköti.
Az elsõ két hétben angyal volt, de már egy hete, nappal keveset alszik, ha nem, alszik kézben egy darabig el van, de általában du.-estig sír és sír, feltéve ha nem eszik.
Úgy veszem észre talán a pocija fáj, kora reggel órákat nyögdécsel és közben alszik, nagyon tudom sajnálni.
Ti mit használtatok pocifájás ellen? Én csak hõmérõ bedugással segítettem egy kicsit, jött is kaki, de nagyon híg.

Másik dolog pár napja furcsán fájnak a melleim, de nem csomósak, inkább lazák és érintésre is fájnak. Hozzáteszem, kevesebbet fejek, és mintha a tejci is kevesebb lenne. Szonja néha óránként akar enni, de próbálom a min.2-3 órára rászoktatni. Éjjel sem alszik 3 óránál többet egyfolytában.

Ezeket a dolgokat nem tapasztaltam az elsõ babámnál, ha tudtok segítsetek.

Nagyon aranyosak, a babáitok, remélem nemsokára én is tudok képeket felrakni az én nyekergõmrõl.

Sziasztok:
dinihe+ 22 napos síró-szopizó Szonja
dinihe

Sziasztok!

Urszila!
Nálatok még nem állt be a kereslet, kínálat? Nálunk már itt lehetne a szobabringa!

Franyó!
Ez nekem is gyanús volt ezzel a tehéntejfehérje nem-lebontással, hiszen az a logikus, hogy az anyuka szervezete emészt. Felhívtam a laktációs szaktanácsadó doktornõt, hogy mondjon Nekem erre valamit. A magyarázatát nem tudta, de azt mondta, hogy kisérletes úton bizonyították, hogy aki napi fél liter tehéntejnél többet eszik, iszik, annak a tejében kimutathatók az allergizáló komponensek. Passz. Ha õ sem tud többet, akkor nem tudom, hogy ki tudhatna...
A kis molekuláknál rendben van, mert azok lebomlás nélkül is felszívódhatnak, mint mondjuk édeskömény hatóanyag, alkohol, gyógyszerek, akkor meg át tudnak dzsalni a tejbe.

Adataink: Levente 2003.04.27.04:08, 3100g, 53 cm. Második baba (elsõ 2001.05.30 Zsombor)

Éhenkórász ébred, sziasztok
Snoopy
snoopy

Sziasztok,

jönnék szomszédolni. Kép Használt valaki közületek szülés után valami hasleszorító övet / bugyit (nemtom, mi a hivatalos neve). Jó dolog? Hányadik naptól jó elkezdeni? Milyen méretek vannak ezekböl, lehet állítani szorosabbra késöbb, vagy hogy müxik?

Urszila,
köszi a homeopátiás tanácsot, be is szerzek tartalékba.

Nagyon szép mindenki a bébikéje, olyan jó nézegetni Öket. Kép

Pálma
41+3
pálma

Sziasztok!

Palma!
Nekem azt mondtak a korhazban, hogy mostanaban mar nem ajanljak a hasleszoritot, mert jobb, ha a te sajat hasizmod dolgozik, nem pedig valami tartja, a te izmod meg ernyed. Lehet, hogy hulyeseg, mint eleg sok mas amit a korhazban mondanak, de ezt egy szimpi, fiatalabb szuleszno mondta. Egyebkent a szules utan, a megfigyeloben alt. 2 orara kapsz pici zsakot, hogy lenyomja a pocit.

Gyorgyi
rekababa

Manó,
a Ha pép elvileg recept köteles? Most már lassan adnék Danának valami "laktató" kaját, hátha akkor nyugisabbak lesznek az éjszakáink.

Urszila,
az Urtica mire való?

Nyuszi, szerintem teljesen rendben van a babád. Sõt...
Dana ugyan viszonylag hamar (3,5h) elkezdett célzottan nyúlkálni, viszont 4,5 hónaposan fordult át elõször. És ma - 5 hónapos - elõször hátról hasra.

Manó2
Ki mondta neked, hogy hónapos korára meg kellene dupláznia a súlyát?!?
Még jó, hogy nem bír ki 4-5 órát két kaja közt, a 3 is szép, fõleg, hogy átalussza az éjszakát.
És gyönyörû...
Dinihe,
szerintem, az nem baj, hogy lazábbak a melleid, és olyan mintha kevesebb lenne a tejci. Idõnként nekem is érzékeny, aztán elmúlik. Óránként lehet, hogy tényleg nem jó szoptatni - bár van, aki esküszik rá - de 2 óránként nyugodtan lehet, akkor tuti lesz elég tejci.
Franyó, Snoopy,
nem tudom, mi az oka, de teljesen biztos, hogy átmegy a tehéntej is. Az egyik kollégámék (harmadik) gyermek erõs tehéntej allergiábal született. Féléves koráig nagyon durva hasmenése volt (csak szopott), amikor valki erre kezdett gyanakodni, így az anyukája teljes tejmentes diétába kezdett. A kisfiú minden baja elmúlt, de ha anyuka elcsábult bármikor pl. egy szelet pizzára, a kisfiúnak másnap hasmenése volt. Másféléves korában választották el, mert anyukának addigra elege lett.

Zulu,
köszi az együttérzést. Azért senkit nem ismerek, akinek a gyereke 5 hónaposan csak 5380g lenne :-((

Zsuzsó
zsuzso

Manó2

mármint, hogy négy hónapos korára, bocs.
Zs.
zsuzso

Mano2 fel eves korra kell am duplazni a sulyt!!! Teljesen ok a fel kilo 3 het alatt, sooot.Kép ES bevallom, en nem szeretnem, ha Lacko duplazna (plane triplazne 1 eves koraraKép). 3950-nel szuletett, asszem ez erthetoKép

Gyorgyi a hutok alt a felso polcon hutenek a legjobban, tedd oda a tejet!Kép

Na igertem vigyorgos kepet, meg teszek fel egy sapisat. Az egyik az sotet, a masikat meg nem sikerult kicsinyitenem, bocsiKép

Kép

Kép

orsoly
orsoly

Kedves Lanyok!
Ne haragudjatok, hogy nevtelenul irok, de van egy szamomra eleg kenyes problemam. Szegyenlem is magam, amiert nem a babamrol kerdezlek Titeket, hanem magammal foglalkozom.Szerencsere azonben vele minden rendben.
Azokhoz szolna a kerdes, akik huvelyi uton szultek. En mar 10 hete szultem, de az "also" reszem meg mindig nincs rendben, annak ellenere, hogy a 6 hetes kontrollon az orvos mindent rendben talalt. A problemam az, hogy az egyik szemeremajkamnal van egy res, ami nem tudom mennyire normalis, es vajon ez igy is fog-e maradni. Nem kellet volna ennek mar osszeforrnia? A masik pedig, hogy elegge erzekeny ez a kornyek, neha nem tul fajdalmas de eleg kellemetlen szuro fajdalmat erzek. Neha pedig zuhanyozas utan egy ideig csipo erzest erzek, pedig intim folyekony szappant hasznalok. Szeretkezes meg nem is volt, a ferjem nem mer kozeledni, azt varja, hogy en szoljak mikor erzem ugy, hogy mehet a dolog, en viszont nem nagyon merek belevagni.
Szoval volt/van valakinek hasonlo problemaja? Vagy nalam szurtak el valamit?
Ha valamelyikotok hozza tud szolni a temahoz, annak orulnek, mert oszinten szolva lelkileg elegge megvisel a dolog, hogy en mar bizony nem leszek a regi es ezzel csak en vagyok igy.
Koszonom a figyelmeteket!
Sziasztok!
Névtelen

Szia Névtelen!

Elõször is ne szégyeld magad, hogy magaddal is foglalkozol! Azért még nem szûnik meg létezni az ember lánya, mert van gyereke!
Sajnos segíteni nem tudok, mert császárral szültem, de szerintem feltétlenül beszélned kellene errõl az orvosoddal! Akkor is megvolt már ez a probléma,amikor a 6 hetes kontrollon voltál? Akkor kérdezted tõle?
Ha most nem tudsz elmenni hozzá, névtelenül is kérdezhetsz a Babanet rendelõben nõgyógyásztól és szexuálpszichológustól is. Csak az e-mailedet kell megadni és válaszolnak.
Én a gyermeksebésztõl kérdeztem másfél hónapja, Õ egy hét után válaszolt, gondolom ez esetben sem lenne másként.
Remélem mások érdemben is tudnak segíteni! Fel a fejjel!
Pusza, Virág
virga

Nevtelen,
Nem tudom a resen mit ertesz pontosan?! 10 hettel szules utan mar nem kene, hogy csipjen zuhanyzastol, viszont az a belulrol szurkalas szeru dolog az ismeros. Gondolom nem vigasztal, de engem a szulesem utan tul szukre varrtak ossze, es minden szeretkezeskor berepedt, meg egy ev mulva is fajt.
Névtelen

Sziasztok!

Dinihe, együttérzek a nem-alvással kapcsolatban.
A könyvek azt írják, hogy a gyerekek csak kb. 3 hónapos koruktól kezdik manipulálni a szüleiket azzal, hogy addig sírnak, amíg fel nem veszed õket. Lehet, hogy az én fiam alig 3 hetesen már rájött erre?

Most már kb. 3-4 napja a délelõtt 10 órai szopitól kezdve semmit nem alszik, egyfolytában sír, kivéve ha én vagy Apuka felvesszük. Akkor a karunkban elalszik, de én nem tudom milyen radarral azonnal érzékeli, ahogy beteszem a kiságyba és újra rázendít.

Szóval a hagymát nem szeretik a gyerkõcök? A védõnõm azt mondta, hogy napi fél liter tehéntejet nyugodtan lehet inni, meg igazából mindent lehet, csak meg kell nézni utána, hogy nem okoz-e problémát a babánál és ha utána 1-2 napig nem történik semmi, utána nyugodtan lehet enni pl. epret, földimogyorót, meg amire még mondják, hogy allergiát okoz.

Húúúú, már 20 perce alszik a babám Kép
Rászállt valami hülye kis légy a kezemre, Kép, hess

na sziasztok
Andi
psandi

Jaj, de jól talizhatnak 1sekKép
Julka ma szuper rendes volt a zenesuliban, végigaludta a produkciókat (ismerõs neki a cselló már a pocakban, fel kell vennem Andris játékát, hátha jobban alszik tõleKép) A bulira meg felébredt, így mindenki megcsodálhatta! Du meg aludtunk 1 nagyot, én hanyatt, kisasszony rajtam, alig tudtam felkelni, úgy elzsibbadtamKép

SnoopyKép
K-K: éppen hogy elég a tejci. Nem mernék még kimerítõ fizikai dolgokat csinálni, már akkor is kevesebb, ha a 2 naggyal rohangálok. Így marad a pocak+vastag combi egyelõre. Ez a nyár a picijé (fõleg)-mondja a hõs ANYA.

GyörgyiKép
Én is szeretem az After 8-et! végzek egy ellenõrzõ kísérletetKép

OrsolyKép
Édes! De jó pasik vannak itt a topikban!

ZsuzsóKép
Urtica Urens CH5 tejszaporító. A CH15 viszont tejapasztó!
Én olyat ismerek, akinek 8 kiló 1 évesen, totál egészséges.

VirágKép
Fittnessterem itt van srégvizavi az utcánkban, de hogy mikor jutok én el oda? viszont 3 hónapos kortól van baba-mama torna, oda majd elmegyünk.

DiniheKép
Elõzõ lányom éjjel is 2 óránként evett. Sokáig. Pocifájás ellen: babaolajos masszázs, Infacol csepp (nálunk nem használt), mama hasán alvás, 1 hónapos kortól Gripe Water lötyi-ez használ, most már a III. gyereknél is. No meg a szélcsõnek nevezett slgdarabKép, amit dokijavaslatra most vetettünk be.

PálmaKép
Nekem is azt mondták mind a 3szor, h felesleges a haskötõ, és logikusnak is tûnik. Klinikai gyógytornász javaslat: hasbehúzás amikor csak eszedbe jut, lábujjhegyre emelkedés és járás - akkor is behúzod. Látom babókád jól érzi magát odabentKép

Manó2Kép
Andrissal hirtelen kevés lett a tejci úgy 2 hónapos korában, és hiába az óránkénti szopi, nem lett több. Gyermek bömbölés helyett panaszosan sirdogált, 10 perceket aludt, lementek az ujjpárnácskák, kék lett a szeme alatt, mindez 1-2 nap alatt. Hidd el, annyira evidens, h éhezik egy baba, h rögtön rá fogsz jönni mérleg nélkül is!
Duplázás: 6 hó és általában. Kb ott lesztek a duplánál 1 hónap múlva, nem? Súlynövekedés meg lassul, ahogy korosodik Kép a baba.

Ím a büfi-trotyi pozicióKép

image{0517}

Urszila
urszila

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?