Új privát üzeneted érkezett!

Kép
Sziasztok,
örülök mindenki jó eredményének!!
Mozgás: nekem mostanában sokat ficánkol, egyre inkább érezhető és erősebb! :D Ha pedig előredőlve ülök, akkor azt nagyon nem szereti, egyből mozogni kezd, sőt inkább olyan érzés nekem,mintha rángana egy belső szervem... :)
Remélem sikerült a képet feltöltenem, bénázok...

Meri, kitartás, feküdj csak,megéri! Fura dolgok történhetnek velünk, én is két hét fekvésre voltam ítélve az elején... Most úgy is hüvi van kint, olyan utálatos felkelni reggelente...pihenj!! :!: Pécsre kocsival mentek?

Előrébb hoztuk az uh-mat, jövőhét hétfőn megyünk!!! :D :D Nagyon izgulok miatta!
[/u]

Kép
timicsiga

Timi,
Szép poci :cry:
Vendég

Jajjj :oops: szóval szép poci :lol: :lol: :lol:
Vendég

Timicsiga: Szép a pocid :)

Kép
csucsu05

Köszönöm! :) Pandi, nemsokára akkora lesz mindenkinek, mint a felhasználóneved alatti képen!! :D Annyira megy az idő...!!

Csucsu, neked pedig egy kis angyalka ez az édes kicsi lány!!!!

Evéssel kapcsolatban olyan fura, ha éhes leszek, azonnal ennem kell, farkaséhség tör rám..
Amit a melóhelyemen eddig turkáltam és alig ettem belőle, most befalom :oops: Húú, és az édes-savanyú mártást most egyenesen imádom! Szerencsére az édességet nem kívánom annyira, bár a pilóta piskótatallérból tegnap befaltam egy egész csomagnyit.... :wink: De a gyümölcsöt jobban szeretem,nálam most a szőlő megy nagyon!

Kép
timicsiga

Pandácska, írtad vmelyik nap, hogy bemész a nővéreddel a szülésre, hát, én is bent voltam a nővérmmel amikor szült! :) Nagyon nagy élmény volt!!!!! Én nagyon örülök,hogy bemehettem vele, és a köldökzsinórt is én vágtam el!Azóta is különleges a kapcsolatom a pici fiával, bár ő már 4 éves nagyfiú lett időközben.
Életem legkülönlegesebb élménye volt, ezt majd csak a saját babám születése fogja űberelni talán...Fantasztikus dolog ez... :D

Kép
timicsiga

Timi,
Te vagy az én emberem.... szóval akkor tudod milyen! Terhesen is bemennél? Mert van aki nem tanácsolja nekem pl anyukám.
Vendég

háát, láttál már szülést? :wink:
Én bemennék terhesen is! Persze így másodjára könnyű mondani...neked kell eldöntened, hiszen a tiéd nem biztos,hogy ugyanúgy zajlik majd! Viszont sokat tudsz segíteni és tapasztalatokat szerzel! Persze azért elég fárasztó lehet, pl. nővérem 16 órán keresztül vajúdott, voltak benne nehéz percek! :shock: Terhesen nehezebben viseltem volna biztosan a hosszú órákat, de akkor nem foglalkoztam vele.. azt hiszem nem is ettünk-ittunk ezidő alatt semmit..

Kép
timicsiga

Timi,
Neki ez a második baba lesz tehát reméljük nem lesz olyan hosszú mint az első szülése. Videón már láttam szülést és tudom mi történik ott. Szóval én nem félek tőle szeretnék ott lenni csak kivi voltam a te véleményedre is.
Vendég

Nővérem 2. szülése nagyon hamar lezajlott, majdnem a kocsiban szült meg.. :lol: olyan gyorsan jött a pici! De azért még sikerült felvinni tolószékben a parkolóból és épphogy felfektették az ágyra,már jött is a bébike!!Mint a filmeken :D
Én bememennék a helyedben! :) Fantasztikus dolog, és a nővéremmel előtte is jó volt a kapcs., de ezekután még inkább van köztünk valami...már érted,hogyan értem?!! :lol: :) :wink:

Kép
timicsiga

Húú, megyek lefekszem, jó késő van, a párocskám már szunyál is én meg itt verem a gépet :lol:
Jó éjszakát mindenkinek!!Remélem holnap is tudok írni...

Kép
timicsiga

PAndi, akkor tőled dupla szüléstörténet dukál majd :wink:
Mikor is szül a testvéred?

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Timi!
Aranyos a pocid! Egyébként mi "egy húron pendülünk", pedig te már 4 héttel előbbre jársz; nekem is a szőlő a favorit, néha bűnözök édességgel, a kaját, amit máskor hazaszoktam hozni a cégtől, azt most szinte mind megeszem, és amikor előredőlök, akkor szintén nagyon mozog a bébim, nekem is olyan érzés, mintha így valami rángatózna a pocimban, a köldökem alatti részen! :-) Figyelmeztet, hogy anya így nem jó!:-) Huncut kis bébik lesznek.... :lol: :lol:

Pandi!
Velem a lányomnál az anyukám volt bent, aki azt mondta, hogy ha fiatal korában kellett volna bemennie szülésre, lehet, hogy nem szült volna meg minket sose! Végig velem volt, rengeteget segített, ő látta igazán először a kislányomat, nagyon nagy élmény volt neki, de azt mondta, hogy senkinek nem ajánlja, aki még nem szült. Mondjuk 11 órát vajúdtam, mire megszültem, meg igazából szerintem sajnált, mivel a saját lányát látni az embernek szenvedni, nem lehet egy felemelő élmény. Ráadásul sokszor mondtam, hogy anya segíts. És lehet, hogy ő úgy érezte, hogy nem tud igazából segíteni, de nekem egy simogatás, vagy arctörölgetés, vagy hogy megfogta a kezem, már az sokat jelentett. Ha ő nem lett volna ott, akkor lehet, hogy nem tudtam volna ilyen jól kibírni azt a hosszú időt. Nagyon hálás vagyok neki. Azelőtt is nagyon szoros volt a kapcsolatunk, de utána még mélyebb lett. Sajnos a volt férjemnek nem volt elég vér a pucájában, hogy végig ott maradjon, így félúton távozott, majd csak azután ért be, mikor már felsírt a lányom. Szóval vele nem lettem volna kisegítve.
De most más lesz, a párom jön velem, pedig tudom, hogy egy kicsit tart attól, hogy látnia kell engem "kínlódni", de tudja, hogy nekem nagy segítség lesz, ha csak foghatom a kezét, már az is. Most is mindig jön velem UH-kra, meg visz tanácsadásra, elkísér a vérvételre (kicsit ájulós vagyok), szóval le a kalappal előtte.

MOst már egyre többször mozog a picur, sőt ha odateszem a kezem, akkor már "megrúg", eddig csak belül éreztem, de két napja visszajelez. Kezdődik a kapcsolatfelvétel :-) Ez olyan csodálatos érzés!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

KAtuci! Már érzed kívülről is? De tök jóóóóó!!!!! Mi most lettünk 14 hetesek Kismanóval, mocorgást már érzem 1-2 hete erősödően, de jó, hogy már csak kb. 3 hét és kívülről is lesz!
Gordon miatt várom ennyire, mert már így is minden nap kérdezi, hogy Anya, a tesóm megrúgja már a kezemet? sőt, sokszor eljátsza, hogy érzi, ahogy rúg a kicsi... Akkora hatalmas szeretettel várja, hogy megható!!!!!
Pandi szerintem arról már lecsúszott, hogy a látvány miatt inkább nem fog szülni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

mpatr

sziasztok!

Én mostanában nem érzem. De bezzeg a pocakon belül láttam ma mindenét annyira jó volt. Mindene egészséges. A szivecskéje a hólyagjai mindene szupi. Majd 2 hét múlva azt mondta a doki, hogy nagyon fogom érezni. Az AFP-m csillagos ötös lett a doki szerint. AZAZ 1,0 lett.

Timi,

szép kis pocak. :lol: :lol: :lol:

Pandi,

tesód nem sokára szül ugye? nekem ősz rémlik. De lehet, hogy szita az agyam.

Vikci

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Pati!
Hát valóban, Pandinak már nincs mit tenni :-))) Csak azért írtam neki, hogy előfordulhat, hogy rosszul érinti a dolog, és nehogy emiatt nehezebb legyen a saját szülése. De szerintem ez mindenkinél egyéni, lehet hogy még nagyon lendületet, vagy több bátorságot ad neki, igaz Pandi???!!! :D

A kislányom is mindig azt várja, hogy megrúgja az ő kezét is, de még nem sikerült éreznie, amitől nagyon szomorú. Mondtam neki, hogy ne szomorkodjon, fog még a kistesó annyit rugdosni, hogy csak na! Sokat simogatja a hasam, meg puszilgatja. Az oviban is mikor elbúcsúzunk, akkor nekem ad puszit, utána meg a pocakomra. És köszön, hogy szia kistesóm, nagyon szeretlek :-) Olyan édes. Nagyon várja már a februárt, de nehéz neki kivárni.
Az időérzéke még elég fiktív, szóval hiába mondom neki, hogy ennyi meg ennyi hónap, mivel hogy igazából az ő korában még leginkább csak napokban tudja mérni a dolgokat, pl. hogy hányat kell addig aludni. De ha azt mondanám neki, hogy kb. 158 napot, akkor szegény kétségbe esne, mire kiszámolná :-))

Vikci!
Gratula az AFP-hez, meg hogy minden oké a kis bébivel!
Én már tiszta "megszállottja" vagyok a mozgásoknak, állandóan figyelem, de olyan kis huncut baba, hogy amikor erősen koncentrálok, akkor semmi, amikor meg éppen nem tudom annyira figyelni, pl. vezetés közben, telefonálás közben, vagy munka közben, akkor bezzeg rodeózik egyfolytában :lol: :lol:

Amikor a számítógép előtt ülök így estefelé, akkor általában mindig mocorog a kis picur. Biztos hozzá akar szólni a témához... :D

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci! Pontosan így csinálja a fiam is!! :wink: (most nézem, majdnem egyidősek, nincs nagy különbség). Az oviban van még egy kistesós ők januárra várják, de ott a nagylány (5 éves ő is) hallani se akar a tesóról :shock: Szabályosan hisztériás rohamot kap a témától vagy esetleg úgy csinál, mintha nem is létezne a tesó :? Nem irigylem őket. Vagy nagyon elcsesztek valamit vagy irtó pechesek... :roll:

Vikci!
Bocsi de elfelejtettem, ti már tudjátok a nemét?

Kép
Kép

mpatr

Sziasztok!!
Vikci:És meddig tartott a genetikai uh??Mindent láttatok tisztán?Szóval már nagy a baba?Lehet látni az ujjacskáit, mindent??És a nemét??Bocsi hogy ennyit kérdezek, de mi még csak 17.-én megyünk, és mivel mozgást még nem érzek, eléggé aggódok... :oops: Tudni szeretnék mindent, légyszi írd le!!!Köszi szépen!!!!
Van már valaki olyan aki nem dolgozik???Ki meddig tervezi a munkát?

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Sziasztok!

KAtuci,

köszönöm szépen a gratulát a baba nevében is.

Pati,

igen a táblán is fenn van és már tengetegszer be is írtam. Na de a lényeg az, hogy kisfiú lesz. 2 hete derült ki, mert most választottam dokit és addig nem vette le az AFP-t amíg meg nem győzödött arról, hogy 16 hetes. Na és akkor megmutatta magát a kis kukac. :lol:

Szemkozsu,

A genetikai kb. 20 percig. Mindenét megnézték. Mindene megvan igen a kis ujjai, karjai csontocskái. Mindent alaposan megmutatott a doki és meg is nézett. Figyu ha első gyermek akkor még várj a 20. hétig. Akkortól viszont úgy fog ficánkolni folyamatosan. Most én sem érzem 2 hete éreztem és azóta nem. Én is izgultam, de bebizonyosodott, hogy minden rendben hál istennek. Ja és a súllya: 223gramm. Már nagy igen. De ne aggódj ha első baba akkor azt ilyenkor sokan nem, érzik még. Ha olvastál egy kis irodalmat abban is le van írva.
Én már nem dolgozom júli. 2. óta. Te meddig szeretnél dolgozni?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Pati bocsi rengetegszer.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Szemkozsu akkor jól emlékeztem, hogy egy idősek vagyunk.
Na szóval mozog az a baba. De a pocakaod legméjén. Nyugi, Nyugi, Nyugi!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Jaj pocakod legmélyén.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Viki, megtennéd, hogy kedden megkérdezed, hogy később is be lehet-e kapcsolódni a tornába is meg a tanfolyamba is??? Meg persze várom a beszámolót! :)

meri

Pati,
Bármikor szülhet :wink: 39 hetes :D

Katuci,
Köszi a véleményt :wink:

Még mindig nem tudom hogy ott leszek-e nővérem ma lebeszélt róla nem akarja hogy bármi bajom történjen vagy megijedjek stb. párom se szeretné hogy bemenjek anyum se :roll: na majd meglátom amikor itt lesz az idő, éppen hogy leszek. 3 napja sokat szúr a hasam hihetetlenül nagy lett szerintem :shock:
Vendég

Pandi,

voltam dokinál. Minden rendben van. És tényleg mocorog. Az AFP-m tökéletes lett. Mindene épp és egészséges.

Meri,

szerintem belehet kapcsolódni. De megkérdezem okszi?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci,
Örülök hogy minden rendben van :lol: megerősítették hogy kisfiú?
Vendég

Sziasztok!
Újra itt vagyok..

Vicki! -6kg-t írtam, de ne aggódj így is több v agyok szerintem, mint te a végére leszel... :oops:
Gratulálok az AFP-hez! Képet nem raksz fel a picurról? Én már nagyon várom, hogy láthassam, de még 1,5 hét... Nem tudom, hogy bírom ki addig, utoljára július 25-én láttam..
Kérdezted, meddig akarok dolgozni. Ameddig bírom, s nem árt a babának. Szerencsére nagyon jó főnököm van (erről Pati tudna mesélni..), s sokszor ő zavar haza. Januárban már biztosan nem dolgozom. És te?

Meri! Ne aggódj a fekvés miatt! Semmi sem történik véletlenül: legalább nem hajtod túl magad. Arra figyelj, hogy ne legyenek negatív gondolataid. Tudod, a gondolatnak teremtő ereje van. Próbáld megbeszélni a kicsivel, húzódjon fentebb. Előbb-utóbb megteszi. Szorítok neked!

Szilvi

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Vikci:Hát köszi szépen minden egyes infót, nagyon sokat segítettél vele!!!!Holnaphoz egy hétre mi is megyünk genetikaira, már alig várom!!!Mikor utoljára láttam a Kismanómat még csak 82 mm volt!!!Jövőhét már a 20. hét, remélem mielőbb érezni fogom!!!Nagyon izgulok!!!Én szeptember végéig fogok dolgozni, vagyis így tervezem.Ha olyan lenne a munkám maradnék még október végéig is, de nem olyan!!Hűtőkamrák vannak, meg ilyesmi, és így nem akarok kockáztatni!!!Igen, egy idősek vagyunk!!!Tök jó, nem???Neked ez az első babád?Te miért nem dolgozol már?Remélem nem volt semmi baj, nem azért!!!!GRATULÁLOK az eredményekhez, és a kis kukishoz is!!!!Úgy szeretném már én is tudni hogy mi lesz.....Te már vettél neki valamit?Ruhácska, stb.....

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Sziasztok!

Az előbb irtam egy hosszút,erre kidobott mielőtt elküldtem volna... :evil:
Kezdem előről:
Katuci: remélem is,hogy huncutok lesznek!!! :wink: De jó,hogy nálad is hasonló dolgok vannak!
Nekem most nagyon sokat mocorog a napokban,egyenesen boxol, sőt kick-boxol odabent!! :lol: Olyan mozgásai vannak,hogy a párommal csak nézünk!!Ha a hátamon fekszem, látható is egy-egy nagyobb fordulás...annyira fantasztikus!Fura hogy itt van bennem egy pici kis emberke... :lol: :shock:
Vikci, gratulálok a jó afp-hez,meg az uh-hoz is!! :D Annyira jó egy-egy vizsgálat után, ha jók az eredmények!!!
Pandi, gondold meg!
Munka: én még az októbert végigdolgozom és nov-tól már nem megyek! Akkor már szeretnék itthon készülődni, meg amúgy is tél lesz, nagy a pocakom addigra...Úgyhogy itthon maradok! :D Már alig várom!!

Kép
timicsiga

Ja, meg akartam kérdezni tőletek, hogy iszik-e valaki teát, v. kávét?
Nekem nagyon alacsony a vérnyomásom és mondták(orvos is, védőnő is) hogy igyak nyugodtan kávét. Viszont azt nem kívánom,így szoktam teázni (persze nem literszám). Tea ivás után a kis bébi odabent még inkább aktív lesz, remélem nem lesz ebből gond! Párommal azon nevettünk, hogy hiperaktív lesz a gyerek...(nem is vicces... ) :shock:

Kép
timicsiga

Timi,
Igen szoktam teázni most hogy jön a rossz idő szükségem is van rá. Teázni lehet persze mértékkel de kávézni is lehet mértékkel. Ilyenkor tényleg aktívabb lehet a baba mert őt is azért picit megpörgeti bár ha egy-két csészével iszol akkor nem. Ugye ez attól függ hogy hány literbe főzted le a filtert mert ha egy bögrébe teszel 1 filtert na az nagyon erős de én kb 1,5 literbe szoktam egy filtert és abból egy-két csészét iszok.
Vendég

Pandi! Szerintem úgyis bemész. :wink: :lol: és nagyon szép, meghatározó élmény lesz! Még egy adalék, egy kismama egy ilyen élményt a maga szűrőjén át lát. A fájdalmat természetesnek látod a kis komplikációkat ésszel éled meg, mint a szülés lehetséges velejáróját és megható a kisember érkezése, talán még jobban, mint máskor. Ha azt el tudod különíteni, hogy ze az Ő szülése, akkor menj csak.
De enni-inni, pihenni tessék neked (is) közben, ez nagyon-nagyon fontos!!!!!!!!!!!!!!

Vikci! Bocsi de szita az agyam :oops:

Szilvi, drága! Te nem is mernél mást írni ezen a topikon, mint hogy szuper a főnököd, minthogy az anyukám az... :lol: :lol: :lol: :lol:

Én is gyakran teázom. Főleg gyümiteákat (pl Milford, meg a gyümidarabosokat) szerintem nyugodtan lehet. A zöldet is imádom, de az talán még jobban pörget mint a fekete. Van egy szuper teabolt, a www.bujocska.hu -n a srác aki a tulaj nagyon rendes és profi, a B.örsi Tescoban van boltjuk ő biztos tud olyan keveréket amit lehet és az ízlésednek is megfelel. Rengeteg féle van nekik és nagyon finomak!!!!!!

Kép
Kép

mpatr

Pati,
Köszönöm a bátorítást :D

Nem tudok dönteni ebben a köldökzsinorvér dologban. Levetetni nem vetetni kell nem kell :roll: valami miatt úgy érzem ez csak egy üzleti fogás de nem vagyok ebben se biztos :roll: ti hogy vagytok ezzel? Levetetitek?
És milyen színű lesz nálatok a babaszoba? Hétvégén kifesti a párom és a halvány sárga mellett döntöttünk most megyünk lámpát venni meg ilyeneket.
Vendég

Sziasztok!

Annyit írtatok már megint, nem győzöm követni! :-)

Munka:
ÉN első verzióban nov. 1-et jelöltem meg, de szerencsére találtak előbb a helyemre egy kolleganőt, úgyhogy ha ügyesen betanul, akkor október 15-én szeretnék pá-t mondani. Akkor még marad néhány nap szabim, nem kell egyszerre táppénzre mennem.

Babaszoba:
mi tavaly júniusban költöztünk be a házunkba, úgyhogy már akkor mindkét gyerekszobát halványzöldre festettük. Kislányom találta ki, hogy milyen legyen az övé, és akkor úgy gondoltuk, hogy a kistesóé is legyen olyan. A zöld nyugtatólag hat a bébikre, gondoltam hátha megspórolunk egy-két hisztis napot! :D :D :D

De a halvány sárga is nagyon jó szerintem. Nálunk egy kicsit a feng-shuit is bevettük a ház berendezésébe, nem ragaszkodtunk hozzá mereven, csak az ép ész határain belül, így a színek, meg az elrendezés az feng-shui-s lett, utána megnézettem egy ismerősömmel, aki szakérti a dolgot, és azt mondta, hogy nagyon jól eltaláltam mindent. Most a baba-szoba berendezését tervezgetem, ágy fekvése, bútorok helye stb. Persze még csak gondolatban vannak a dolgok, de már alakul. Azt hiszem a jövő heti UH után megvesszük a kiságyat.
Tiszta hülye vagyok, mindig UH-hoz kötöm, hogy hány lépést menjünk előre....pedig tudom, hogy minden oké, de mégis.

Pandi!
Ezt csak te döntheted el, hogy bemész-e, ha lenne lánytestvérem biztos, hogy én is bemennék vele. De csak fiú van, bár a sógornőm januárban szül, de az öcsém elkíséri, úgyhogy rám már nem lenne szükség :-)) de ez így van rendjén! :-)

Mindjárt folytatom, csak csörög a telcsim, ki kell mennem!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Panda!
Én a helyedben bemennék a vajúdás idejére, és a végén kijönnék.
Köldökzsinórvér: most mi is gondolkozunk rajta. Eddig nem vetettük le, de most valószínűleg utoljára szülök, és hátha jól jön még. De tényleg nem olcsó mulatság.

Én iszom kávét, naponta egyszer, és elég gyengét. Anélkül nincs vérnyomásom. :)

Testvérféltékenységgel kapcsolatban: úgy tapasztaltam, a 3-4 éves kor között kritikus. Ilyenkor a gyerekek többsége legszívesebben visszaküldené a frissen született kistesót a kórházba. Ez természetes reakció, és szerencsére csak átmeneti. (Én sem szeretnék 2. vagy 3. feleség lenni :) )
Rokonok kérdezték a nagyobbik fiamat, hogy örül-e, hogy újabb kistestvére születik. Nem vártam meg a választ, én feleltem helyette, hogy köszöni szépen, de ő most jól megvan, nem kell neki újabb kistesó. Hát a rokonok megdöbbentek, de a fiam hálásan nézett rám, tudja, hogy megértem az érzéseit, és nem várom el, hogy rajongjon a kicsiért.

Holnap ovi, még én is megyek, de eljövök közben.

Szép vasárnapot!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Még a kávé-témához akartam hozzászólni, én napi egy instant kávét iszom (3in1), de rendes kávét csak nagyon ritkán, 2-3 hetente egyszer. De akkor is inkább cappuccino formában.
Régen sem voltam egy nagy kávés, napi egyet ittam, de január óta nem iszom abszolút, már készültem lelkileg a terhességre, így az egyetlen káros szenvedélyemmel is felhagytam :-))
Mondjuk nekem a vérnyomásom átlagosan 90/60, úgyhogy nagyon nem ártana meg. De nem merek inni.

Timi!
Én állandó teázó vagyok, de csak olyat iszom, ami koffeinmentes. A fekete teát egyébként sem szeretem, a zöld teát igen, de az elég pörgetős, úgyhogy csak rendes gyümölcsteát szoktam inni. Nem izesített, hanem gyümölcsből készült. Vagy darabos, vagy filteres változatban; a Milford, Gárdonyi Teaház, Teekanne, stb. nagyon jó teákat csinálnak, igaz nem túl emberbaráti áron, de végül is sokáig elég egy doboz. Én úgy szoktam, hogy 6-8 személyre teszek fel vizet, és ahhoz 2-3 filtert teszek.
De fekete teából is lehet szerintem inni, de csak úgy, hogy mellette nem iszol kávét! Mert az már egy jó kis koffeinbomba!

További szép vasárnapot!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci,
Az tök jó hogy feng-shui alapján rendeztétek be én nagyon hiszek benne! Köszi a véleményt :D

Boeske,
Köszi :D Barna hogy fogatta amikor Márk született?

Vettünk lámpát (gombásat) egy falit meg egy palfonra szerelhetőt és kettő akasztót.
Kép
Kép
Vendég

Pandi!
Mi levetetjük. Amiatt, mert lehet, hogy csak üzleti fogás, de nagyon úgy tűnik, egyre és egyre több azoknak a kutatásoknak az aránya, hogy mennyi minden gyógyítható vele. Kétségtelen azonban, hogy őssejteket csontvelőből is lehet nyerni. Egyet biztosan tudok és én ez alapján döntöttem: ha úgy alakulna, hogy szüksége volna rá később a gyereknek és nem vetettem le, nem bocsátanám meg magamnak. Az egészségnél nagyobb tőkét nem adhatsz a gyerekednek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Azt szoktam mondani, egészség legyen a többit megvesszük... Mi részletekben fogjuk fizetni, mert k... drága.

Tudom, hogy többször volt téma, de Pandi példáját követve a 16. héten szeretnék elmenni babamozizni. Legyetek szívesek még egyszer leírni, hogy hova lenne érdemes, különösen hogy mit mennyiért és főleg MENNYI IDEIG néznek.
Köszi!!!!

A 2008-ban szeretnék szülni topikba tegnap feltettem néhány kismama-barát nasi-receptet, amiket kipróbáltam. Ha gonjdoljátok, kukkantsátok meg :wink:

Kép
Kép

mpatr

Pati,
www.4dgenesis.hu én itt voltam 40 percig nézhettük a babát kaptam dvd-t róla képeket és cd-re is rögzítették a képeket meg hűtőmágnest is :lol: nekem nagyon tetszik ez a hely majd megyek ide 5 hét múlva megint.

Többiek merre vagytok? Miért nem írtok?
Vendég

Sziasztok!

Boeske
Jó dolog, hogy nálatok ilyen gyermekbarát az ovi. Nálunk sajnos mindjárt ott kellett hagyni. Ma is úgy "tépték" ki a kezembol. Egész hétvégén nagyon csendes volt, ha eszébe jutott az ovi, elkezdett sírni, álmában pedig azt kiabálta, mikor jon értem az anyukám.

Remélem már nem tart sokáig ez az állapot, úgy sajnálom ot.

Judy
Bocsi, de megkérdezhetem, milyen mutétre készultok? :oops:

Katuci
Igazad lehet, én is nehezen engedem el, és ezt valószínuleg megérzi rajtam. Majd megpróbálok változtatni.

Christell
Grat. a kiskonyvhoz. A hányás meg majd elmúlik, kitartás. :wink:

Timicsiga
Nagyon édes a pocid :P A farkaséhséggel én is így vagyok. Ha rámjon az éhség azonnal kell valamit ennem. :P

Megyek fozni. Szép napot! Puszi
Szilvia
Vendég

Sziasztok,

Ne haragudjatok, de mostanában nem igen volt/ lesz időm írni, az igazság az, hogy sok felé kell szakadnom, ciki-nem ciki de mi most kötjük össze az életünket a párommal. Tudom, kicsit megkésve, de így alakult... Rengeteg mindent el kell intéznünk, hogy minden időre meglegyen, és persze dolgozom is, amúgy alég jól alakulunk :D
Szerencsére már túl vagyok a rosszullevős, kimerült időszakon, és több energiám van, mint valaha...
Amúgy mostanában nagyon kívánom a halat, kb 1 hete. Biztos most erre van szüksége a szervezetemnek.
Andi

Kép
danidaniel

Sziasztok lányok!

Mindenkinek köszönöm a gratulációkat. :lol:

Szili,

Úgy látom, hogy a fórumon én híztam a legtöbbet. De érdekes párom sem és más sem látja rajtam. Ennek azért örülök. Pedig tornázom is meg minden. Bár mielőtt babás lettem este csak 2 hamlett vagy még az sem. Minden másnap edzés stb.-stb.. Most azért teljes kiörlésű kenyeret eszem, de vacsizom is meg nem dolgozom ami azért rengeteget idegesített. Így nem rakódott rám annyi. Reméljük gyorsan elmegy az a 1,5 hét.

Szemkozsu,

azért nem dolgozom, mert el is kezdtem barnázni az orvos azt mondta, hogy pihizzek. És a munkahelyem pedig egy tabletta labor volt. Ahol nagyon sok a vegyszer, méreg és a pszihotróp anyag.
Hol dolgozol? Hűtőkamrák meg minden. Csak nem hűtőházban?

Pandi,

cukik a lápák és az akasztó. Igazi kislányos cuccok.
Én nem vetetem le a köldökzsinórvért , mert már tudják klónozni is. Meg most beszéltem a múltkor egy hölgyel aki beteg gyerekeket visz ki külföldre össejteztetni illetve gyógyítani. És Ő mondta, hogy most már ha nem vették le és szükség van rá akkor a csípő csontból egy műtét segítségével le lehet vetetni. A tudomány ezzel kapcsolatban rohamosan fejlődik.
Így szerintem ha utólag is be lehet pótolni akkor teljesen fölösleges, mert így is mire megszületik a bébi most anyagias leszek, de egy vagyonba kerülnek a vizsgálatok.
Ja és nem is biztos, hogy valaha is szükség lesz rá.

bocsi ez hosszú lett.

Katuci,

ez annyira jó, hogy értessz hozzá. Nekünk egyenlőre azt kell kitalálni, hogy hol legyen a kiságy a 1,5 szobás lakásban. Van egy háló és egy nappali. Te hova tennéd az én helyembe? Meg kell egy pelusozó is. Nagyon szűkösen leszünk de majd csak lesz valahogy.

Hali,

VIkci

Vera HOL BUJKÁLSZ? HOLNAP JÖSSZ?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Barna anno jól fogadta Márkot, igaz Márk 2 hétig kórházban volt, csak utána hozhattuk haza. De köztük csak 20 hónap van. Most izgalmasabb lesz a helyzet.

A 4D Genesis nekem is jó helynek tűnt. 10500 Ft, 45 perc volt a vizsgálat. Mi direkt kértük, hogy fejlődési rendellenességek után kutasson, mert sok problémám volt az első harmadban.

Szilvi!
Ádám egész napos az oviban?
Tényleg nehéz elengedni őket, ma megint gyomorgörccsel indítottam a napot, és pocsékul aludtam éjjel, mert reggel oviba kellett menni. De szerencsére Barna nagyon élvezte.

Vikci!
Biztos, hogy szükség van külön pelusozóra? Persze ha szekrénynek is használnád, akkor jó, de lehet, hogy elég egy feltét a kiságyra.
Nekem legalábbis bevált a dolog, mi is másfél szobában kezdtünk.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Vikci!
Szerintem is elég lenne egy kiságyra tehető pelusozó, egyszer tettem is fel róla képet. Nagyon praktikus, meg egy idő után a szekrényt sem tudnád már használni, megelégszel majd a franciaággyal is! :D :D
Amúgy én először odatenném a picurt, ahol alszotok, még akkor is ha szűkös a hely, mert ő úgy érzi magát biztonságban.
Az öcsémék is 1,5 szobában laknak, konyha egyben a nappalival, plusz egy háló. Először magukhoz teszik a babát, aztán majd ők költöznek ki a nappaliba. Szerintem ez a legjobb megoldás.
Én az anyukáméknál kezdtem, egy szobában, jó nem volt kicsi szoba, kb. 18 m2 volt, szóval egy térben voltunk végig, a válásom után nem is bántam, hogy nem költözködtünk el addig, aztán mikor nagyobb lett Viki, akkor leválasztottuk a szobát ketté, szóval lett két 9-10 m2-es szobácska, és neki is volt külön kis kuckója, meg nekünk is. De akkor már 2 éves elmúlt. Szerintem addig nyugodtan lehet egy térben lenni a picivel, ha nincs más megoldás.
Most hogy már külön házban élünk, már másképp alakulnak nálunk is a dolgok, pl. nem tudja az egész család kényeztetni és "elrontani" a gyerkőcöt :-) :-), meg most már sok mindent így másképp csinálnék/fogok csinálni.

Mondjuk ha jól belegondolok, nálunk sem volt olyan igazi szoktatás az oviban, csak nálunk volt egy kis bölcsis előny, így első nap simán ott maradt a drága, bár sírdogált. De tényleg voltak olyan gyerkőcök, akik egész nap sírtak, de anyuka nem maradhatott ott egy percig sem, mert az óvónők szerint ezzel csak rontanak a helyzeten. Jó hülyék, de mindegy.... mindent a pedagógiáért! :D :?
Egyébként én is azt vettem észre, hogy nem igazán gyerekcentrikusak itt felénk sem az ovik, a bölcsit pl. egyenesen imádta a Viki, mindig olyan szívesen beszél róla, és legszívesebben visszamenne. Pedig ott csak az óvónők szavaival élve "alulművelt" dadák voltak, de annyira szerették a gyerekeket, hogy ezzel a legnagyobb gondokat is meg tudták oldani. Olyan szuper légkör volt ott, hogy érezni lehetett, hogy minden gyerek felszabadult, boldog, jól érzi magát. Az oviról azért ez nem mondható el.
Én elhiszem, hogy rendszerre meg rendre kell tanítani a gyerekeket, hogy az iskolában jobban vegyék az akadályokat, de azért a szeretetet még nem kéne mellőzni.

Én 4D témához nem tudok hozzászólni, mert most fogok menni szombaton, de vidékre, Szombathelyre, mert nekünk az van közel. Amúgy a 4Dgenesis-t én is nézegettem arra az esetre, ha ide nem kaptunk volna időpontot.

Andi!
Gratula a nagy eseményhez!!! Szerintem egyáltalán nem ciki a dolog! Nem lehet mindig mindent úgy csinálni, ahogy az a nagykönyvben meg van írva..... akkor tök uncsi lenne az élet.
Én 4 éve elváltam, aztán tavaly újra férjhez mentem, szóval a lányom is ott volt az esküvőnkön, nagyon élvezte, hogy ő is részt vehet benne :-)
Az öcséméknek tavasszal volt a polgári esküvője, közben lett a baba, nyáron meg volt a lagzijuk.
Szóval nálunk sem minden úgy ment, ahogy azt a társadalom bizonyos tagjai elvárnák... :D

Pandi!
Nagyon édes a lámpa és a fogas! néztem én is a brendon honlapján ilyen cuccokat, legszívesebben minden megvenném!!! :lol: :lol:
Képzeljétek kaptam egy bébihordozót a kolleganőmtől! Teljesen meglepett a dolog, nagyon aranyos, vajszínű alapon kék kockamintákkal. Olyan fiús-lányos típus. Szinte olyan mint az új, 1 db patent hiányzik róla, amit lehet rá varratni, szóval tökéletes.
Ne tudjátok meg hogy belekeveredtem az összerakásába.....olyan voltam mint aki még nem látott ilyet! :D :oops:
Dehát régen volt már pici babám, mindent újra kell tanulnom!

Nemsokára megvesszük a kiságyat, aztán minden hónapban valamit veszünk. Egyszerre nem lehet, egy vagyonba kerül minden. Pedig megnéztem a legkedvezőbb lehetőségeket, de még így is.
Amit meg kell venni, azért bármekkora összeget el mernek kérni.
Akár a kismamaruha....

Carpediem!
Nagyon sajnállak ezért az ovis-dolog miatt, tényleg kell, hogy elengedjük a gyerkőcünket, de ilyen körülmények közé én is nehezen engedném el az enyémet.
Fel a fejjel, biztos alakul majd a dolog. Sokat beszélgess a picurral arról, hogy milyen jó dolgokat tanulhat majd az oviban, meg mindig kérdezd meg tőle délután, hogy mit csináltak ma, mit játszottak, mi volt az ebéd, te is mondd el neki a napodat, és akkor kicsit oldódik, ha érzi, hogy neki ott olyan "fontos dolga" van az oviban, amiről beszélni kell.

Köldökvér:
Passz..... egyenlőre úgy gondoljuk, hogy nem vetetjük le. Egyébként tényleg a nagy része üzleti fogás. Biztos lesz majd haszna is, de én most úgy látom, hogy ez még csak sötétben tapogatózás. Ez az én véleményem, de mindenkinek szíve joga úgy dönteni, ahogy jónak érzi.
Mi amúgy sem vagyunk orvos-pártiak - az állatorvosokra nem vonatkozik a dolog :D :D :D :D -, anyukám természetgyógyász, szóval mi mindent az ő segítségével oldottunk meg eddig is, meg fogunk megoldani később is. Úgyhogy ezért nem is gondolom ebben a témában túl sokat.

Na most már eleget írtam, megyek intézni az ügyeket!

Sziasztok!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci és Boeske,

igen jó lenne a feltehető pelusozó, de nem tudjuk majd hova tenni a kis ruhácskákat, pelenkát, olyan eszközöket amik kellenek a baba ápolásához. Először nekem is tetszett a feltehetős pelusozó. Csak tényleg az a baj, hogy már a mi cuccaink sem férnek el. Katuci nekünk is pont olyan az elrendezés, mint tesódéknál. És mi is pont így gondoltuk ki, hogy amíg pici addig együtt aztán ha már nagyobb akkor külön. Csak gondoltam hátha van még jobb ötlet. De ez sem rossz amit leírtatatok nehogy félre érts! :wink:
Így szerintem veszünk egy komódot és rá egy feltétet. Meg az már végképp nem férne el a hálóban ezért itt lesz kinnt a pelusozós rész. Úgy is napközben itt leszünk kinnt. Ó már mindjárt itt van a baba. Belegondoltatok, hogy pár hónap és egy új életke érkezik.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Mpart,

Pandinak írtam mondjuk de érdemes elolvasni, mert nem bizti, hogy most szükség lesz rá. Legalábbis adja az ég. De ha utólag is megoldható akkor miért kellene most. Bár ha most veszik le az kényelmesebb, de nem bizti, hogy kell valaha. Ezt most jól leírtam. Bocsi

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Pati!
Nem azért írtam, mert az anyukádról van szó, te is tudod, hogy inkább barátságba hajlik a kapcsolatunk, mint főnök-beosztottéba. :?

A 4D-vel kapcsolatban: tudod, hogy még én sem volam, de nagyon gondolkodom rajta. Viszont körbenéztem, s az én listámon is a Pandinál leírt volt az első. Én biztos oda fogok menni.

Vicki!
Ne aggódj a súlyod miatt, olvastam, hogy mindenki ugyanannyit hízik, bármennyi terhessége alatt. Függetlenül az étkezéstől, mozgástól.
Nekem is csak azért sikerült fogynom, mert a nővéremnek az ikrei a magas cukor miatt mentek el a 11. héten, így kértem, nézzünk terhelésest. Erre rögtön glükózt itattak, s 8,4 lett az eredmény: irány a diabtológa. Beállították a diétámat (este 9.30-kor az utolsó vacsora), s 5 felé nem ment a cukrom étkezés után sem. (Megjegyzem: előtte 2 évig nem ettem cukrot, édesítőt használtam, így valószínűleg nem tudta feldolgozni a sok glükózt). Most sikerült meggyőznőm a dokimat, hogy elég a tesztreggeli, így tökéletes a cukrom.

Bocs, ha hosszú voltam, de hátha segít valakinek a későbbiekben.

Szilvi

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Sziasztok :!:

Picit furan fogok irni,mert atvaltott angolra a klaviatura es nem tudom visszacsinalni.... :oops: :lol:

Nagy hirem van:: :shock: az uh-n most egyaltalan nem volt szegyenlos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mindent megmutatott, szetdobta a labait......es olyanja van, ami fiuknak nincs!!!! :lol: :lol: Ugyhogy egy kislannyal bovulunk!!! :D
Eszter baba nagyon aktiv volt, kortyolgatott, asitott, kinyujtotta a nyelvet...hihetetlen jo elmeny volt!!!!!!!!!!!!!!!!Minden ok vele!!!!!!

Koszonom a teakerdesben a valaszokat :)
Pandi, a gombas lampa nagyon edi!
Puszi mindenkinek

Kép
timicsiga

Sziasztok!

Timicsiga!

Gratula a kislányhoz! Neked is Eszetered lesz??? Ha lány, akkor nekem is Eszter lesz! Örülök, hogy minden rendben van, és annak is, hogy kiderült a neme! :D

Vikcy!

Mi is 1,5 szobában kezdtük Petivel, ott volt a kiságya a franciaágy végében a félszobában! Aztán meg 7 hós korában elköltöztünk! :lol:
Ja és nekünk is kiskomód volt, meg kiságyra tehető pelenkázó feltét!
:lol:

Képzeljátek, ma éreztem először, hogy biztosan a babát érzem (na ezt most jó hülyén írtam, de nem ment máshogy :oops: :lol: :lol: )
Szerdám megyek az afp-re, remélem minden okés lesz!

Addig is vigyázzatok magatokra!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Jó reggelt mindenkinek :D
Már 6 óta ébren vagyok mert a pelenkázón gondolkoztam és lemértem a szobát :D Vikci megfogott a téma :lol:

Timi,
Gratulálok a kislányodhoz :wink: :lol: Párod mit szólt hogy lány uralom lesz? :lol:

Viki,
De jó hogy érzed mocorogni :lol:

Vikci,
Köszi! Ha késöbb is van rá mód hogy levegyék akkor mi most nem vetetjük le.

Ma vagyok félidős :lol: repül az idő szinte tegnap volt pozitív a teszt holnap meg mehetek szülni :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?