Új privát üzeneted érkezett!

Regina!
Hajdúszoboszló szerintem is nagyon jó hely. Mi nyaraltunk ott anno még beutalóval, aztán később már privatin szállodában, de mind a kétszer nagyon jól éreztük magunkat. Debrecent is nagyon szeretem, bár a virágkarneválon még sosem jártam. A fotók nagyon jók.( a Csajka tényleg nem semmi)
Nekem a győztes alkotás és a Mandula által lefotózott kompozíció tetszik a legjobban.

Ma voltunk a Gyermekvasúton, kis családunk és az összes nagyszülő. Benjinek nagyon tetszett, sokkal jobban értékelte , mint tavaly ilyenkor.
Néhány képet felteszek.

Melinda

Kép Kép
fermel

Kép Kép Kép Kép
fermel

Sziasztok!

Nagyon eltünt mindenki :( !

Melinda! Nagyon aranyos Benji a vasutas sapiban :lol: (is)! És amin Péterrel van, azis nagyon jó!

Megmutatom Mese új tudományát, végre sikerült lefotózni :lol: ! Képzeljétek, ha álló helyzetbe küzdi magát akkor nem engedi, hogy fogjam (pedig nem valami stabil még), és el akarja engedni az ágyat is :shock: .

Kép
Kép

És ilyen boldog amikor sikerül a produkció:
Kép

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Regi!

Végre volt időm megnézni az aprtmant, tényleg nagyon klassz, el is mentettem, hátha még jól jön!
Én még sose voltam a Virágkarneválon, de majd egyszer beiktatjuk mi is.
Melinda!

Képzeld el, én teljesen azt hittem, hogy olyan medúza csípte meg a gyereket, amilyet a tv-ben szoktak mutogatni, tudok az a harnag alakú, nagy, áttetsző, lebegő valami. Erre a fotóra azt hittem, hogy szuvenír, olyan kőbe zárt pók, vagy valami állat féleség, amit árulni szoktak a sétálóutcákba.
Benjike, hogy meg volt illetődve a kisvasúton!

Mandula!

Nagyon ügyes ez a kislány! És látszik a szemén, hogy milyen büszke magára!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 14:11-kor.
fanny01

Megvagyok...
Meghalt a nagymamám. Jövő pénteken temetjük. Nagyon öreg és beteg is volt szegény, de a sok szép régi emlék eszembe jutott, Vele töltöttem a gyerekkoromat, és Máté is nagyon sokat volt Vele. És méltatlanul elbántak Vele a szüleim az utolsó 1 évben, pedig ő világéletében segitett nekik, amig tudott. Nem érdemelte meg, hogy a saját fia szociális otthonba dugja, annak ellenére, hogy nyugdijasok, tehát otthon vannak mindketten...

Az élet azért zajlik tovább a maga jó kis medrében, ugy igazán nem is tudtam megsiratni még szegényt, bedarált a nap a halála napján is, mint mindig.
Emesém ugy érezheti, a gyereknevelés sok gonddal jár, és áttért a napokban a háztartásvezetésre. Most főz rendületlenül, csiiikét, meg bóóóósót, na és sózza is természetesen :lol: , kevergeti, aztán egyszercsak felkiált: kééészen! és akkor megkóstoljuk. Jól főz :D
Lukukánk egyre beszédesebb, hosszan szokta magyarázni, hogy eöööö, amikor Pörike meghallja, azonnal válaszol, jól megértik egymást, mert hosszu percekig folyik a diskurzus. Néha nekem is magyaráz Emese: beszél, mondja (mármint Luku), máskor meg: moso (mosolyog).A kicsi nagyon nézi Pörimet, az arca azonnal mosolyra derül, ha meglátja a Szélvészkisasszonyt, csak az a baj, hogy Pöri elég mobilis, hamar kifut a látótérből.
Puszit még mindig csak kegyből osztogat, tegnap Máténak jó napja volt, mert megvágta Magát borotválkozás közben és Pöri megsajnálta: fáj, mondta és adott 1 puszit Neki. Ma a tegnapi bibire próbált apellálni, mire a lányom közölte: fáj, kenni, és már hozta is a popsikrémet :shock:

Mennyi szép képet csináltatok!
Regi!
Nagyon jók lettek a virágkarnevál képei, de a lovasak meg még jobbak! Mi voltunk a Hortobágyon kb 6 éve, nekem nagy szerelmem a puszta. Ugazán szép helyen voltatok!
Melinda!
Tavaly is készültek Benjiről hasonló képek a vasuton, hát mostmár kész kis vasutas! :D
Mandulácska!
Kicsi Meséd nagyot fejlődött minden téren! Ugy látom, kipipálhatjátok az alvás kérdését, ez megoldva! És az állás, igazán peckes a Kisasszony!
Fanny!
Ez Nálad klimax lenne? Komolyan gondolod, vagy csak hülyéskedsz???
Nekem elmult végre, pénteken, és vissza sem jött, de tegnap meg tuti hogy peteérésem volt, és most meg félhetek! Mondtam az uramnak, ha megusszuk ezt a hónapot, akkor valahogy muszáj védekeznünk azért pár hónapig. Gondolkozott hogy is születne, és azt mondta, na azért ez tényleg nem kéne még...

Lehet hogy a temetés előtt elmegyünk valahová pihenni kicsit, a nyavalyám miatt egyáltalán nem tudtunk mozdulni eddig.
Fanny majd hivlak!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!

Melcsike!

Nálad aztán tényleg zajlik az élet! Azért szeretem olvasni az írásaidat, mert látom magam előtt a két gyereket, nagyon édesek lehetnek.
Részvétem a nagyi miatt. Tényleg nem szép dolog bedugni a mamákat otthonba, főleg, ha volna mód családban tartani. Bár azt azért le kell szögezni, hogy nem egyszerű egy idős emberrel együtt élni ( saját tapasztalat), szerintem sokkal nehezebb, mint kisgyerekkel, de nekem nem lenne lelkem otthonba adni.
A klímaxot nem viccből írtam. Már egyszerűen nem tudok mire gondolni. Tavasszal is volt egy hónap mikor 40 napra jött meg, most 43-ra, mi ez ha nem klímax?(vagy rákos vagyok, ez a két lehetőség van).
Szerintem meglepően sokat beszél Emese, legalábbis nekem a nagyobbik gyerek két évesen szinte még nem is beszélt, a kicsi ügyesebb volt, de arra meg nem emlékszem annyira.

Na, csak vigyázzatok, mert mostanában nagyon belejöttetek a "gyerekcsinálásba"!

Mindenki úgy el van tűnve! Ni van máááááááár?

Sziasztok Éva
fanny01

Ni = mi
fanny01

Szia melcsi!

Nagyon sajnálom a nagymamádat, én már elörre kigondoltam, hogyfogom gondozni a szülőket. Az eggyik két keresztutcára lakik tőlem a másik egy házzal arrébb. Azért vettük ezt a házat, hogy a közelükbe legyünk de ne keljen őket kimozditanunk a saját megszokott kis othonukból ha segitségre szorulnak.
És ezért nem irok mostanában mert hozzáépitünk a házhoz, most a vakolásnál tartunk.

Mindenkinek!
Nagyon irigykedve nézem a nyaralós fotóitokat, sok szép helyre jutottatok el, ez velem sajnos nem fog megtörténni.
Még jövőre is bisztos marad dolog a házon.

Sziasztok Judit
Vendég

Sziasztok!

Melcsi! Részvétem a Nagymamád miatt!!
Képzeld a mi Dédink (a férjem nagymamája) már lakott mindkét lányánál, aztán amikor itt volt a fia kanadából akkor kitalálták (ott ugye ez teljesen természetes), hogy menjen a Dédi otthonba. Találtak is egy nagyon jó kis idősotthont, az anyósomtól egy utcányira. Be is ment, és nagyon tettszett Neki. Teljesen kivirult, olyan szókincse lett, hogy csak néztünk, és tényleg láthatóan jól érezte magát. Aztán egy betegség miatt hazakerült pár hónapra, és alig várta, hogy visszamehessen! Most már fél éve megint ott van, és vannak barátnői, olyan aranyosak ahogy beszélnek egymással :lol: . Persze a Dédi nagyon jó természetű, a nővérek is nagyon szeretik! Ja, és 95 éves!!!
Emese nagyon aranyos lehet! És hogy spórol a puszikkal :lol: ! Meg ugye ha már megnőnek a gyerekek, anyának a főzés marad :lol: ! Luku is már 2 és fél hónapos :shock: !

Fanny! Azért még klimaxnak korai lenne nem?? Tehát akkor megjött! Rákos :shock: :evil: , na ne hülyéskedj már!!!! Sztem azért nézesd meg magad, hogy mi lehet.

Judit! Nagyon előrelátóak vagytok! Mi is építkezünk, nem tudom mikor jutunk el nyaralni, de ha így haladunk sose :( .

Képzeljétek, az alvás probléma úgy tűnik megoldódott (kopp-kopp). Igaz a délutáni alvás még nagyobb sírással jár, de remélem ez is rendeződik majd! Amióta éjszaka nem szopizik folyamatosan, nappal olyan étvágya lett Mesének, hogy már néha azt hiszem biztos beteg lesz :roll: . Mostmár mindent megeszik, igaz, hogy nem főzök külön neki mert azokat nem ette meg. Kap a miénkből villával összetörve, és ebből eszik is.

Tényleg írhatnának a többiek is!!!! Legalább egy pár sort....

Szép napot!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

PAGA merre vagy :?:

Tudtok valamit Pagáról?

Bea, Sheila???

Mandula
Nagyon ügyes Mese! És milyen büszke a tudományára :lol:
Evés - alvás: két legyet egy csapásra :lol: Tényleg mindent adsz neki? pl. pörkölt, lecsó, ilyesmit?
Anna nem eszik meg mindent, csak ami a fogára való. De egyik nap a fokhagymás spenótom nagyon ízlett neki :lol: Mondtam is a férjemnek, példát vehetne Annáról :lol:
Nálunk a kézenfogva sétálás a sláger, ha nyöszörög s nem tudom mi baja, csak kérdem: séta? s már nyújtja is a kezét. Na, emellett végképp nem haladok semmivel. Persze egyik szobából a másikba nem túl érdekes, így órákat vagyunk lenn.
Mese biztos hamar el fog indulni, ha már most az egyensúlyát próbálgatja :lol:

Fanny
Ne is gondolj butaságra. Kicsit rendetlenkedik a ciklus, az még nem olyan nagy gáz!

Regina
Nagyon jók a képek!
A Virágkarneválon nem volt túl nagy a tömeg? Én többektő azt hallottam, hogy nem érdemes kimenni mert úgysem látni semmit a tömegben.

Melinda
Nagyon jók a képek, a kis vasutas igazán tünemény :lol:

Melcsi
Részvétem :cry:
Az én nagymamámmal a 6 gyereke eladatta a házát, mondván ne éljen egyedül, felügyelet nélkül... a pénzt meg szétosztották maguk közt, aztán a mamát ide-oda passzolgatták egymás közt :evil: Végül nálunk kötött ki szegény. Ott is halt meg. De már akkor is azon gondolkodtam, pedig még általánosba jártam csak, hogy milyen méltatlan sorsra jutnak gyakran az idősek...
Olyan jókat írsz mindig a gyerekekről :lol:
Ha egyszer beindul a babaeső... :lol: :lol: :lol:

Annával régóta nézegetjük az állatos képeket, legutóbbi kedvenc az állatos memória. Eddig csak azt játszottuk hogy én mondtam az állatok nevét, ő kiválasztotta és odaadta nekem, esetleg megkereste a párját ( persze felfordított képekből). Most én választok képeket és kérdem, mi ez? ő meg kezdi formálni az első szótagot: te ( teknős), ti ( tigris) ba( bagoly), po (polip) ke (kecske) stb. Olyan édes ahogy próbálgatja a hangokat :lol:
Másik kedvenc a családi fotóalbum, szereti nézegetni a babát , vagyis saját magát és vele a rokonokat. Megbeszéljük, melyik képen ki van és mit csinál. Egyik nap a képen apa volt látható, kérdem hol van apa? Gondoltam megmutatja őt a képen. Rá is mutatott, nézte – nézte, aztán egyszer csak elkezdett legörbülni a szája, potyogott a könnye, és mutogatott a bejárati ajtóra, s mondta: Ap, Ap, Ap ( hogy mikor jön már végre )... olyan drága :lol:
Teszek fel pár képet.

Kép

Kép

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Melcsi
Részvétem a nagymamád miatt!!! :(
Az idősek "gondozása", elhelyezése szerintem is nagyon kényes kérdés. De van, aki tényleg szívesen megy otthonba, vagy feltalálja magát, ha már ott van. Akit viszont bedugnak oda szinte akarata ellenére - annak biztos nem túl jó. De tőlünk nyugatabbra ez már tényleg elég általános. Persze ott az otthonok színvonala is más. :?
Egy régebbi kérdésedre válaszolva: a Kormorán koncert itt nálunk nagyon jó volt (természetesen). Elég sokáig is tartott és sokan tényleg csak miattuk jöttek el, mert előtte a többi programon nagyon kevesen voltak.

Mandula
Húúú! A virágkiállításon lehet, hogy elmentünk egymás mellett??? :shock: De jó lett volna összefutni!

Icus
A virágokat nem a felvonulás idején néztük meg (a tömeg miatt), bár akkor biztosan még látványosabb volt. Mi a sportpályára mentünk, ahova leparkoltak, így kényelmesen és nyugodtan lehetett szemlélődni, bár tömeg ott is volt.
Anna nagyon ügyes. Sokat változott a tali óta!!! Egyébként jól látom, hogy inkább rád hasonlít???
És nagyon apás, hogy annyira hiányolta?
Egyébként irigylem, mert nekem senki nem főz spenótot, pedig nagyon szeretem. :(

Fermel
Kisvasutas - nagyvasutas. Ez igen!!! Bence nem akar csatlakozni?
Helyesek a fiaid!

Minket a héten megcsapott a tanév szele.
Kedden Évinek vettük át a könyveit és be is kötöttük. (fizetni nem kellett, mert elsőben ingyen adják - az önk.segítségével)

Ma Ádi könyveit vettük meg csekély 19 e forintért (+ majd a nyelvkönyv). Közben pedig gólyanap is van, remélem tetszik neki.
A könyvkötésről eszembe jutott, hogy mi még sötétkék papírba kötöttük és egyenmatrica volt rá, vagyis vignetta, amit vizezni vagy nyalni kellett. Úgyhogy felidéződött a papír szaga és a vignetta íze.
Ugye mindenki emlékszik erre, nemcsak én képzelget itt?

P A G A :?: :?: :?:
regina3

Melcsi!
Fogadd részvétemet a nagymamád miatt! Meg tudjátok oldani a kicsik elhelyezését a temetés alatt vagy esetleg őket is viszitek?
Milyen jó, hogy Pöri így segít neked, biztos finomakat főz!

Mandula!
Emese tényleg nagyon ügyes, lassan szaladhatsz utána. Mindegyik fotó nagyon jó, de nekem az utolsó különösen tetszik.

Éva!
Egy vizsgálat nem árt, de véletlenül se gondolj ilyenekre!!

Icus!
Annát már így le lehet kötni a memóriajáték képeivel? Ez nagyon jó. Nem minden ilyen korú gyerekkel tudnád ezt megtenni. Látom a konyhaszekrény nálatok is igen népszerű.

Regina!
Bencét nem igazán érdekli a vasút. Mondta is Péter, hogy már csak Benjire számíthat.
Bizony, most már menthetetlenül itt van a tanévkezdés. Most, hogy már nem vagyunk háromgyerekesek, ismét fizetnünk kell a tankönyvekért. Tegnap vettük meg Bence könyveit. Egész kellemesen csalódtam. 7400 Ft-ot kellett fizetni. Ez sem kevés, de amilyen híreket halottam eddig a várható könyvárakról, én többre számítottam. Bence barátjának az anyukája szintén pedagógus. Megnézte, hogy az ő iskolájukban mennyit fizetnek a nyolcadikosok és abból indult ki. Ott bizony 19000 Ft a nyolcadikos tankönyvcsomag. Képzelhetitek, hogy örült, amikor megtudta, hogy ennél jóval kevesebbet kell fizetni. Azért hihetetlen, hogy ilyen eltérések lehetnek az egyes iskolák között.
Kislányod nagyon várja már, hogy kezdődjön a tanítás? Gondolom az évnyitóra elkíséritek.
Ádinak is biztos nagyon izgalmas, hogy már gimnazista lesz.
Most sajnálom, hogy Bencének nem sikerült a hatosztályos gimi. Mindenáron oda akar menni, ahova a barátja. Igenám, de ez az az iskola, ahol Péter fiamat anno 10. osztályban évismétlésre buktatták. Nagyon- nagyon nem szeretik a fiúkat. Az sem volt jó pont, hogy én pedagógus vagyok. Summa summárum a hideg kiráz, ha erre az iskolára gondolok. Nem beszélve arról, hogy ez egy szakközépiskola, Bence pedig szerintem nyugodtan mehetne gimnáziumba.

Paga szerintem nyaral. Ha jól emlékszem, akkor azt írta, hogy csak augusztus végére volt már szabad hely .

Melinda
fermel

Sziasztok!

Csak egy gyors kérdés: várhatóan mennyit nő egy 1 éves gyerek lába tavaszig? Vagyis hányas őszi cipőt kéne venni? Van rá esély hogy az őszi jó lesz még tavasszal?
Május óta 1 számot nőtt Anna lába. Kb. ez az ütem marad, vagy lelassul? Mit gondoltok?

Melinda
Én is úgy gondolom, hogy jó a figyelme. Ezt a játékot már hetek óta nézegetjük, nagyon szereti, minden reggel kiborítja a kosárból és végig kell keresni együtt az állatokat. Eleinte fél csomaggal játszottuk, az 12 db állat, most már kezdjük hogy a párját is keressük meg. Ezt azért már meg szokta unni a felénél.
A formaberakót is meg tudja már csinálni, néha kis segítséggel. Nem mindegyik fajtát, csak ezt, mert ezeknek az elemeknek jó a fogása és pontosan illeszkedik ( van olyan formabedobónk ami még nekem is nehéz, annyira szorul :evil: )

Regi
Épp tegnap mondta valaki, hogy tiszta apja :wink:
Hááát, nem tudom, fogalmam sincs. Idegenek jobban látják.
Amúgy imádja az apját, és ez természetesen kölcsönös :lol:
Igen, én is emlékszem a vignettára meg a kék csomagoló papírra. Meg a kék iskolaköpenyre. Nekem kicsit fura hogy az sincs már :roll: Így meg megy a divatbemutató már az alsóban is...

Bocs most nincs időm többet írni.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Ja, erről a formaberakóról írtam

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Icus!
Szerintem, ha szeptemberben veszel neki cipőt, az biztos nem lesz már jó tavasszal. Bár volt nekem olyan barátnőm, akinek évekig hordott egy cipőt a kislánya, de ez a ritka. ( és most 18 éves a kislány és sikerült 36-os lábat növesztenie) Nálam a fiúk pár hónap alatt kinőtték a cipőjüket. ( ma 45 és 46-os lábuk van)
Nem is írtam a múltkor, hogy nekem a petúniás kép tetszik nagyon! Ja, és szerintem is rád hasonlít Anna.
Nagyon ügyes Anna, hogy már így lehet vele játszani. ( az én kedvenc - illetve az egyetlen amit szoktam játszani - a neten az is ilyen memória játék.)
Nekem olyan furcsa, hogy látom a bevásárlóközpontokban a nagy iskolakezési lázat, és ez engem már nem érint. Valamelyik nap kérdeztem a kisfiamat, hogy nem kéne neked valamit vásárolni? Gyorsan lehűtött a gyerek, hogy csak nyugi, neki van mindene, majd szól ha kell valami. Szóval mi egyenlőre 0 forintnál tartunk.(Pedig úgy vásárolgatnék neki valamit, de nem engedi.)
Új osztályba kerül, most megy 11.-be és el kellett dönteni, hogy érettségizős vagy szakmát tanulós osztályba akarja folytatni az iskolát, ő az érettségizőst választotta, így új osztályba kerül. Mondta, hogy nagyon klassz, mert egy fiatal, lelkes tanárnő lesz az ofő, aki az irodalmat is tanítja és mondták, hogy Az apostol-lal fognak kezdeni szeptemberben, el kell olvasni és olvasónaplót írni.
És KÉPZELJÉTEK EL, az én gyerekem még aznap elővette a könyvet és együltő helyében elolvasta!!! Augusztus 24-én!!!Remélem sokáig fog tartani ez a lelkesedés.

Judit!

Mekkorát építetek hozzá a házhoz? Most nálunk is nagy kupi van, mert a terasznál nincs szinezve a ház, oda most vettük meg a horvát követ és elkedték felrakni, hát jó nagy rama-zurival jár, de nagyon szép lesz.

Tényleg, akik régen jeletkeztek, írjanak egy pár sort, nem kell sokat, csak hogy megvagytok, mi van veletek, Sheilláért már egy kicsit aggódom!

Bea rendben vagytok?

Paga, akkor igazoltan távol.

Úgy szerettem volna megnézni a Titanic kiállítást, de a hétvégi jegy 4500 Ft/ fő !!!!!!!!!! Nem túlzás ez egy kicsit?
Az inka kiállítás 2500 Ft, én még azt is sokallom, mert ugyebár nem egy jegyet vesz az ember, ha elmegy, minimum kettőt. Viszont a ped. igazolvánnyal 50%-os kedvezmény van, az azért jó.( csak nekem nincs pedagógus igazolványom)

Jó hétvégét mindenkinek!
fanny01

Icus!
Ez a kép valami fantasztikus! Nekem nagyon tetszik, ahogy koncentrál a kislányod.
Azt szinte kizártnak tartom, hogy az őszi cipő jövő tavasszal jó legyen Annának. Benjinek pld. a tavaszi mérethez képest 2 számmal nagyobb cipőt kell vegyek. (az esélye persze neki is megvan a nagy lábra, jelenleg a család többi férfi tagjának egységesen 44-es a lába és Bencének még nőhet is)

Éva!
Ez nem semmi, kötelező olvasmányt előbb elolvasni! Épp a napokban fejtette ki Péter fiam (aki egyébként szeret és szokott is olvasni), hogy a kötelező olvasmányok közül csak a Két Lotti-t olvasta el anno (ez jó régen volt!), mert neki ugyan senki ne szabja meg, hogy mit olvasson. Ami kötelező az ugye csak rossz lehet??! Az más kérdés, hogy vajon milyen megfontolásból kötelező olvasmány pld. ált. isk. 3. osztályában a Kincskereső Kisködmön, aminek iszonyú nehéz a nyelvezete?! A Tüskevárról már ne is beszéljek, ami negyedikben kötelező, de felsős gyerekekről szól. (ez a könyv egyébként szuper, csak nem a megfelelő korban olvastatják el a gyerekekkel.)

További szép napot mindenkinek!

Melinda
fermel

Icus
Én is úgy vettem észre, hogy évente 2 számmal nőtt a gyerekek lába. De mivel nyári időszakban gyorsabb a növekedés, nálunk a tavaszi cipő őszre mindig kicsi lett. Viszont volt úgy, hogy az őszit tavaszig nem nőtte ki ugyan, de aztán mégsem tudtuk kihúzni a tavaszi szezont, mert időközben lett kicsi a cipő. Tehát egy darabig még hordta, de aztán nyárig mégis újat kellett venni.
Egyébként ez attól is függ, mit örököl a kicsi. Mi is nagylábúak vagyunk, nem várhatok mást, de tényleg van olyan, akinél a gyerek lassan növeszti a lábát.
Úgyhogy inkább ne vásárolj be előre, cipőből nagyon rizikós. És akkor a magas lábfejről nem is beszéltünk. Mert nálunk az is gond a gyerekeknél, hogy ami hosszban jó, az mégsem jó, mert felül szorít. Még szandálnál is jártunk így. Az pedig nagyon fontos, hogy jó legyen a lábbeli. Úgyhogy Ádámmal nálunk kín-keserves a cipővásár és ezt ne vegyétek túlzásnak!

Fermel
Igen, a kislányom már nagyon várja az iskolát. Kedd óta minden nap a könyveit is többször átlapozza. Egészen furcsa ez a nagy lelkesedés, mert sok ismerősnél a lányok se szeretnek iskolába járni. Úgyhogy nem tudhatom, nálunk meddig lesz ez így.
Ádáméknál szombaton 9-kor :shock: lesz az évnyitó. Most még megyünk oda is, családilag, de azt hiszem ez lesz az utolsó évnyitó, amire elmegyek, mert ő már nagyon nagy. Most is csak az új iskola miatt megyünk, a régibe már tavaly nem mentem el.
Egyébként Bencénél milyen típusú az a szakközép? A hatosztályos gimire egyből nemet mondott, vagy megpróbálta, csak nem sikerült???

Szép napot mindenkinek!
regina3

Szasztok!

Icus! Nagyon ügyes Anna, és szerintem nagyon okos kislány, ennyi mindent tudni egy évesen! :lol: Igen, tulkép már mindent adok Mesének. Mondjuk lecsót nem szoktam főzni csak ritkán, de azért azt nem hiszem, hogy adnék a paprika miatt. Inkább olyanokat amit villával össze lehet törni: bolognai spagetti, paprikáskrumpli, szilvásgombóc; megpróbálok most olyanokat főzni amiből tudok neki adni. Reggeli az általában vajas-lekváros v. sajtkrémes, vagy májkrémes kenyér.
Jók a képek Annáról, sztem is Rád hasonlít! Nekem az alufólia-tépős tetszik nagyon, nagyon elmélyülten "dolgozik" :lol: !

Regi! Mi hétfőn voltunk debrecenben, délután 2 után. Biztos nagyon izgalmas lesz Évinek az iskola :) ! Persze Ádámnak is, gondolom Ő is izgul az új környezet miatt.. Bár Alexet látva lehet, hogy nem... :lol:

Melinda! Tényleg nem volt drága Bencének a könyv, Alexé ha fizetnénk érte 25000, a Kittié pedig 18 körül lenne :shock: . Szerencsére az idén már nem kell fizetnünk...

Fanny! Látod mennyi múlik a pedagóguson :wink: !

Mi a tegnapi napot töltöttük vásárlással a nagyoknak! Nem volt könnyű menet, két kamasznak cipőt, farmert, felsőket venni. Komolyan teljesen ki voltam, mert ami esetleg praktikus és kényelmes, az fujj... A leg kétségbeejtőbb az, amikor Kitti magára húz egy farmert, és tök jól áll neki (szerintem) és akkor: jaj, de bő a combomon (na, de az Ő combján mi nem....?), és azt akarja megvenni ami ugyan feszül a combján, de szinte nem tudja összegombolni... :shock: :lol: :evil: . Azért a végére sikerült mindenki számára olyat venni ami sztem is jó!
És az árakat látva nem tudom elképzelni, hogy néhány szülő aki mondjuk minimálbérből él, az hogy veszi meg :? ?
És még tanszereket, tornacuccot nem is vettünk.
Na jó befejezem :lol: .

Remélem Paga tényleg nyaral!!! De azért Bea meg Sheila is jelentkezhetne!!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Most nézegetjük Mese kedvenc könyvét. Ti nem láttok valami furcsát ezen a tehénen? :lol:

Kép

És egy bónusz:

Kép

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Nincs tőgye?
fanny01

Szia Regina!
Én is emlékszem a sötétkék csomagolóra, de mi a vinnyegtát szivaccsal vizeztük mert a hugomét is csomagoltuk. Utáltam az iskolaköppenyt!

Szia Szücsi!
Szerintem se lessz jó tavaszra ha most veszel cipőt. Jó kis játékotok van nagyon ügyes a kislányod. Az én 11hónapos kisfiam, csak mindent eldobál az tetszik neki.

Szia Fanny!
Csak 2félszobát épitünk hozzá. Már tető alatt van és ki van vakolva. Az nemsemmi, hogy egy belépőért ennyit elkérni!
Vendég

A tanfelszerelésekkel kapcsolatban annyi, hogy szerintem a nagyfiukat ez már nem annyira érdekli, legyen pár füzete tolla aztán ki a boltból, kezdődhet az iskola.
A 10éves lányomat már annál inkább beinditja a vásárlás, alig lehet kihozni az üzletből, most a Wich a nyerő.

Hogy tudtok olyan hosszukat irni nekem csak kettőbe sikerül?

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

nagyon jólesik, hogy hiányoltok, ezért gyorsan jelentkezem:
jól vagyunk, Marcink rengeteget focizik a pociban, nagyon boldogok vagyunk, lassan már tényleg el merjük hinni, hogy babánk lesz :)

hétfőn megyünk UH-ra, reméljük a nemét most már biztosra tudni fogjuk, bár számomra nem kétség, annyira , hogy néhány fiús ruhácskát már vettem Neki ( nem tudtam ellenállni :oops: ), de lassan már el kell kezdeni a bevásárlást , hisz csak három :shock: hónap maradt, (decemberben már nem akarok mászkálni sehova, max. orvoshoz, készülni akarok a szülésre, mert szerintem még az idén meglesz :) :) )

A babáitok gyönyörűen fejlődnek, öröm nézni a sok fotót!!! :) :)

Melcsike, Te pedig fogadd őszinte részvétemet a Nagymamád miatt, nyugodjon békében szegényke! :( :(

Fanny!

Ti mikorra is várjátok a kis Hannát??
valamikor mostanában, ugye??

(szerintem az a klimax még kissé korai :wink: )

igyekszem újra bekapcsolódni, jövő héten már "dolgozóban" lesznek a srácaim, talán kialakul újra v.mi napirend :roll:

puszi Mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Jajj, Fanny most olvastam vissza, hogy 28 hetes :)
akkor kb. 6 héttel idősebb az én babámnál...

valahogy úgy tűnt, hogy olyan régen jöttél az örömhírrel, hogy unoka lesz... :wink:

nagyon édes a fotón, és tényleg nagyon kislányos a pofija :)

remélem, hétfőn mi is gazdagodunk néhány jó képpel :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Jöttem dicsekedni! Kész van a kistakaró hímzett része, holnap jön a neheze, foltvarrás technikával akarok r takaróra egy felsőrészt készíteni. Attól jobban tartok, mint a hímzéstől.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 14:14-kor.
fanny01

Sziasztok!

Regina!
Az a bizonyos szakközép kereskedelmi szakközépiskola. A hatosztályost tavaly megpróbálta Bence, de nem sikerült.

Sheila!
Jó hallani rólad. Kíváncsian várom az UH felvételeket.

Mandula!
A kamaszoknak való vásárlásról én is tudnék mesélni!! Nagyon vidám Mesi az utolsó képen!

Éva!
Nagyon szépet alkottál!! Kis unokád anyukája látta már vagy meglepetés?

Judit!
Az iskolaköpenyt én is nagyon utáltam. Abban az iskolában pedig, ahova Bence barátja akar menni, még mindig kötelező a köpeny. Csakhogy ezzel nem akadályozzák meg egyáltalán, hogy a gyerekek divatozzanak, a márkamánia ugyanúgy jelen van. Csak arra jó, hogy újabb konfliktuslehetőség legyen tanár és diák között, illetve legyen mit kijátszania a gyerekeknek.

Ma volt a Művészetek Palotájában az évad első Alma klubja.(Alma együttes) Benjivel kettesben mentünk el, utána a Nemzeti színháznál sétáltunk. Teszek fel néhány képet.

Melcsi!
A Művészetek Palotájában okt. 3-án Nox koncert lesz.

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda
Kép Kép Kép
fermel

Sziasztok!

Szóval, nem is olyan nagy dolog ez a varrás!!! Kész vagyok a kistakaró felső részével. (Az a rózsaszín pléd lesz az alja, amin a keresztszemest fotóztam, ez a felsőrész meg rá lesz varrva)
Nagyon sokat dolgoztam vele. Vasárnap de. 11 körül kezdtem és este 9-re lett kész, de TÖKÉLETES! Pedig ez nagy szó, mert 39 db 11x11 cm-es kockákat kellett kivágni az anyagokból ( amelyik mintás ott még arra figyeltem, hogy a minta középre essen) külön-kölün összevarrni a kockákat, szétvasalni a varrásokat, majd a csíkokat újra összevarrni, de nagyon figyelmesen, mert ugya ha az összeillesztés elcsúszik, akkor a kockák elcsúsznak és az nagyon csúnyán látszana a rózsaszín és fehér váltakozása miatt. Igaz, hogy tényleg nagyon precízen méregettem, előrajzoltam, de nagyon szép lett!
Este alig bírtam felállni, úgy fájt a derekam az egész napos üléstől.
Mosmát csak össza kell varrni, még masnikat varrok a kockák sarkaihoz és kész!

Fermel!

Én már ezer éve nem hallottam olyat, hogy kötelező az iskolaköpeny. Úgy látom Benjike nagyon élvezte az előadást.( két, három év múlva én is viszem az unokámat ilyen helyekre!)
Persze, mindenki látja, hogy éppen mivel dolgozom, egyrészt, mert elég nagy felfordulással jár, másrészt, ki se bírnám, hogy ne mutassam meg, harmadrészt meg a K. mutatott meg néhány dolgot, hogy hogy kell csinálni. ( pl. ha két kocka mérete között néhány milliméter eltérés van, attól még azt össze lehet úgy varrni, hogy ne látszódjék)

Sziasztok Éva Kép Kép
fanny01

Sziasztok!

Nincs sok időm, csak gyorsan pár sor:

Köszi mindenkinek a cipős infókat!

Fanny
ÁLOMSZÉP! :lol: Nagyon ügyi vagy! A fehéren a minta hímzett?
A rózsaszín plédre hogy akarod rávarrni? Csak a közepére dísznek, vagy ez lesz a teljes felső réteg és a pléd az alja?
Ja, a keresztszemes is gyönyörű!
Én mindig mondom mindenkinek hoyg nem is nehéz varrni, csak sokan el sem hiszik.

Sheila
Jó hogy írtál, már érted aggódott a fél topic! Örülök hogy minden rendben!

Mandula
Nagyon édes Mese az utolsó képen!
A fűszerpaprikát ( pl. paprikáskrumpliban) lehet adni? Én még nem nagyon mertem.
És eceteset? :oops: Anna megette az ecetes-cukros tökfőzeléket, ahogy magunknam főzöm, remélem nem lesz gond.

Nálunk most a kapaszkodás nélküli felállás a sláger, Anna négykézlábról először felnyomja magasra a popóját, aztán a kezével emelkedni kezd és ahogy egyenesedik fel, egyensúlyoz a kezeivel. És nagyon boldog mikor sikerül, csak nem bírom lekapni. Ha figyel, jó pár mp.ig megáll egyedül, de ha produkálni akarja magát, elbohóckodja és hamar eldől. Olyan édes, ahogy igyekszik :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Fanny! Hát igen, ezen a "tehénen" nem tudom megmutatni Mesének, hogy honnan jön a tejcsi, nem elég, hogy nincs tőgye, de kifejezetten bika 8) :lol: ! Te tényleg nagyon ügyes vagy, a keresztszemes és a takaró is nagyon szép lett!! Ez tényleg nagy precizitást igényel! Úgy látszik komolyodik a fiad! (bárcsak egyszer az enyém is.... :lol: )

Melinda! Akartam már kérdezni, hogy Benji a saját dolgait hordja a hátizsákban? Látom mindíg van rajta, Ő akarja vinni és válogat bele?
Amellett a Gobbi Hilda szobor mellett (Ő az ugye?) rólam is készült kép.

Icus! Nem tudom, hogy miket lehet adni, de nem igazán követem mostmár :oops: . Emesének még semmitől nem volt baja (kopp-kopp), remélem nem is lesz! De én abból indultam ki,hogy a nagyoknak sokkal korábban lehetett mindent adni. Emese meg egyébként is azokból ami nekivaló szinte alig evett meg valamit.
Nagyon édes lehet Anna ahogy egyensúlyoz! Emese az ágytól elfordulást és négykézlábra ereszkedést gyakorolja, annyira koncentrál, majd meg eszem :lol: !

Sheila! De jó, hogy jelentkeztél :lol: ! Örülök, hogy minden rendben veletek! Jelentkezz légyszi a 4d után, olyan kíváncsi vagyok! És még mindíg várom a képeket Melissáról (is), meg persze ha lesz 4D-s Marciról azt is :lol: ! Na, csak ha akarsz felrakni :) !

PAGA!!!! Már ennyit nem lehet nyaralni............... :? ! Légyszi, csak egy pár sort!!

Megvolt Alexnak az első nap az új suliban! Nagyon tetszik Neki, azt mondja nagyon rendes az osztályfőnöke!("annyira rendes, hogy az már szinte pedofil" szó szerint) Furcsák az osztálytársak, idegenek, de van két "jó csaj" :lol: :lol: . Könyvosztás holnap, nekünk ingyenes, de egyébként 30200 Ft. :shock: :evil: .
Kittiéknek lehet 8. végén angol nyelvvizsgát tenni (kéttannyelvűbe jár), 30 e a vizsgadíj :shock: , de azt mondta az angol tanárnő, hogy inkább csak a kiemelkedően jó angolosok próbálják meg. Nem értem miért ilyen drága.....

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Háát, Lányok: lehet, hogy Marci lány lesz... :roll: :lol: :lol:
a doki szerint csajszisan néz ki, bár totálban nem mutatta magát, összezárta a lábát, de alulról csak látszott volna a zacsi?...már ha van :roll:
ráadásul egyetlen normális képet nem sikerült kapnunk, mert végig az arca elé húzta a lábait :shock: ...azt már a múltkor észrevettem, hogy utálja az UH-t, de ennyire??

a doki rendes volt, azt mondta menjünk vissza két hét múlva kontrollra, nem kell újra kifizetni a 10.000Ft-ot, de a párom nagyon berágott, azt mondta nem megyünk vissza :evil: (nagyon számított rá, hogy ma BIZTOSAN megtudjuk ), azért majd rábeszélem :)

lánynévben még nem is gondolkodtunk :oops: :roll:

egyébként minden rendben, szépen fejlődik, ez nagy örömmel töltött el...viszont: medencevégű a fekvése :shock: ,
ez azért fura, mert eddig mindegyik gyerekem fejvégű volt már ennyi idősen...tudom, még megfordulhat, de miért tenné? :wink:
mikor mindenben rendhagyóan visekedik :)

akkor viszont nem merem bevállalni a hüvelyi szülést, pedig annyira készülök rá, még dúlám is van...és Apa is mindenképp be akar jönni, mert ez az utolsó alkalom rá...na mindegy, majd kialakul.

Fanny!

Ez a takaró gyönyörű szép lett, nagyon irigyellek, hogy ilyen ügyes vagy!!! :) :) :)
én ilyenekhez nagyon béna vagyok :oops: :(

Mandula!

Emese nagyon ügyes, már igazi nagylányos dolgokat művel :) :) :)
ha hiszed, ha nem: ÉGEK A VÁGYTÓL, hogy képeket rakhassak, de még mindig nem tudok!!! :evil: :oops: :(
amióta a hiper-szuper gépünk van, nem megy :twisted:

régen, az "Ismerjük meg egymást" alatti topicomba tettem fel képeket, de azok már nagyon elavultak :( :(

azért nem adom fel a küzdelmet :roll:

Melinda!

Nagyon szép helyeken jártok...mint mindig :)
Benji még mindig szívdöglesztő kispasi, abban a D&G pólóban... :D
nagyon édes :)

képzeld, a múltkor kaptam a Kolpingból egy hírlevelet, hogy lesz náluk szept. 30-okt. 5-ig "Kriston intim torna hét",
gondoltam, nem fog ártani így szülés előtt, hát jelentkeztem...

még soha nem voltunk 5 éjszakát ( max. 3-at ), de ezt csak így lehetett, nagyon várom!!!

bár Melissát visszük csak, Patrik Anyuékkal lesz :(

Puszi Mindenkinek!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok Lányok!
Csak 1 gyors jelentkezés, elutaztunk ugyanis, Bükfürdőn vagyunk, ahol Te is jártál Sheila!
Örüllök hogy mindenki jól van, és hogy jelentkeztél végre, már kezdtem aggódni. Figyelj, ha lány lesz, az is jó lesz, de azért még lehet hogy mégis fiu! A lényeg hogy egészséges legyen!
Ne félj a császártól, ott is bent lehet Apa az átadónál. De még meg is fordulhat!
Csütörtökön megyünk haza, a temetés pénteken lesz.
Emesém folyamatosan karattyol, úúúúszik egyfolytában, este pedig a "szaká bácsi" süti Neki a "husit" Már reggel felkeléskor azzal indit: pancipanci. Tegnap bringázni voltak Apával, de eéleredt az eső. Mondogatta, vissza,vissza, majd mikor Apa nem fordult vissza, elkezdte énekelni az "Esiik az eső"-t, (persze csak ugy a lényeget), a végén azt mondta: "megázik Eme". Ez a szálloda tényleg szuper, a viz is nagyon, igazi kikapcsolódás, ajánlom mindenkinek, kisgyerekkel is!
Na megyek, puszi mindenkinek, otthonról majd bővebben irok.

melcsi1967

Sziasztok mamák!
Értesítek mindenkit,hogy péntekenként újra lehet jönni zenebölcsizni a II. ker.be(Máriaremetei út ), 9.30 és 10.30-kor lesznek a foglalkozások. Illetve szerda délután zeneovi indul lelkes csemetékkel Várlak Titeket szeretettel. Ha kérdésetek van, írjatok bátran az info@sunizene.hu cimre.
Jó pocakosodást, szoptatást, beszéditanitast Mindenkinek! Es éljenek a gyermekdalok, mondókák!
üdv.
Norka
norkini

Szia Sheila!

Ugy látom neked van már fiad is lányod is, gondolom hogy már mindegy hogy fiu lessz vagy lány. A másodiknál még bisztos jó volt megtudni hogy ellenkező nemű. Nekem egy hónappal a szülés elött monták meg hogy a második gyerekem is fiu lessz. Tudom hogy az egészség fontos de én nagyon szomoru voltam, kellett a szülésig az az egy honap mire kihevertem. Csak a harmadik lett lány, a barátnőmnek meg csak a negyedik. A korházba mellettem volt egy lány aki az 5. fiát szülte mert szerettek volna egy lányt. Te szerintem szerencsés vagy!

Szia
Vendég

Szia Fanny!

Nagyon szép a kistakaró, ügyes vagy!
Unokát várni milyen érzés? Nem te adsz neki életett, de a te véred. Nélküled nem is lett volna. Amióta megismertelek, sokat filózok rajta, mi lessz ha engem is meglepnek a gyerekek.
:roll:
Vendég

Sziasztok!

Melcsike! :)

Örülök, hogy tetszik a szálloda :)
akkor Te is a "Business Centerből" neteztél?
mikor mi voltunk ott (június vége) akkor a szobában nem lehetett, hiába vittünk laptopot :roll:

nekem egyébként a vacsorák tetszettek a legjobban :) , Melissának meg a Gold- ovi :) :)

teljesen igazad van a bébit illetően, a lényeg, hogy minden rendben menjen, és négy hónap múlva itt legyen a karomban :) :)

Judit!

Igazad van, valóban szerencsésnek érzem magam :)
azt is teljesen megértem, hogy emésztened kellett a hírt, miszerint másodjára is kisfiú :)
bizony, nekünk is enyhe sokkot okozott a "lehet, hogy lány" mondat, nem mintha nem örülnénk, de valahogy beleéltük magunkat, hogy most kisfiú lesz, már vettem isd pár vagány kisruhát, aminek nem tudtam ellenállni :lol:

mára teljesen elfogadtuk, hogy esetleg kislány (sőt, én most már
titkon drukkolok is )
csak zavar a bizonytalanság, már úgy szeretném igazán belevetni magam a vásárlásba :)

és persze lánynevünk sincs, eddig Marcinak szólítottuk :)

hát igen, azért az ötödik :shock: fiú nem semmi!!!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Szia Sheila!

Azt még elfelejtettem leirni neked, hogy a negyedik gyerekemnél megcsináltattam azt a vizsgálatott amikor a lepényből vesznek mintát. Igy megtudtam hogy tutira egészséges e és hogy milyen nemű 100%-ra. Bár mindeggy volt de igy tudtunk készülni a fogadására pl.fiunevekkel, kékruhákkal, babakocsival.

Szia
Vendég

Szia Judit!

Igen, szerintem is jó dolog, ha tudjuk a nemét, így lelkileg még közelebb kerülhetünk Hozzá...na és a vásárlás: ez hatalmas örömforrás a kismamának :) :) :)

a legőszintébben mondom, hogy nekünk most TELJESEN mindegy milyen nemű lesz, hiszen van fiunk ( Patrikot a Párom maximálisan a saját fiaként neveli velem 6 éves kora óta :) )

és van egy gyönyörű kislányunk, aki már szerelmünk gyümölcse :)
tavaly, és tavalyelőtt volt egy-egy vetélésem ( mindkettő októberben :( ) ezért ez a baba igazi ajándék nekünk a Sorstól...

de szeretnék tökéletesen felkészülni a fogadására, ezért jó lenne tudni pontosan, hogy kisfiú v. kislány?

eddig fiúként gondoltunk rá, hétfő óta pedig egy újabb kis tündérke képe lebeg előttem...nagyon fura érzés ez :roll: :lol:

így hát először a "kellékeket" szerzem be: mellszívó, cumisüvegek, pelenkák, babaápolási cuccok, és a szívmelengető dolgok: babakocsi, ruhácskák marad a végére :)

Neked mennyi idősek a gyerkőceid??

Mandula!

Szinte hihetetlen, hogy Emese már ilyen nagy!!!
szinte elrepül az első év, Te is így látod??
nemrég még nézegettük a nagy pocakodat :D
tesókkal milyen a kapcsolata?
gondolom imádja Őket, és viszont... :)
nálunk Melissa is annyira ragaszkodik Patrikhoz, és a pocakomat is puszilgatja mindennap, mondja neki, hogy "szeretlek, Kistesó!"
ha meg megyek érte du. az oviba, azzal fogad, hogy: "úgy hiányoztatok, Te és a Kistesó!" :) ez csodálatos érzés :)

Icus!

Olyan jó, hogy ennyi képet teszel fel Annáról, olyan jó nézni, hogy milyen boldog, kiegyensúlyozott mindegyiken!!! :)
hiába, ebben a korban már intenzívebben tudjuk átélni az anyaságot, és ez a babákon is meglátszik :) :) :)

Fanny!

a kismenyednek nagyon szép kis pocakja van...úgy látom, hogy az enyém is hasonló lesz pár hét múlva :) :) :)
Ők hogy állnak a vásárlással??
gondolom Te, mint NAGYMAMA, szintén nem tudod Magad visszafogni :lol:

Melcsike!

szeretnék majd részletes beszámolót és sok képet... :) :) :)
mikor jöttök haza??...hiányzol...

puszi Mindenkinek, és legyen szép napotok!!!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Szia Sheila!

Nekem már elég nagyok a nagyok. A nagyfiam 20éves a második fiam ő 14éves a lányom 10, és a legkissebb a közös kisfiunk 11hónapos. 7éve vagyok a férjemmel.

Elismerésem minden olyan apukának aki nem csak a sajátját neveli.

Szia
Vendég

Sziasztok!

Tegnap szülői értekezleten voltam, de nem ám akárhol, hanem az óvodában. Délelőtt hívtak fel, hogy jó lenne, ha elmennék, annak ellenére, hogy Benji csak január végén kezd. Hát, nagyon furcsa érzés volt újra az óvodában ülni!!
Icus!
Mi a véleményed a következőről? Ebben a csoportban, ahová Benji fog járni csupa olyan gyerek van, aki már május 31-ig betöltötte a 3. életévét. 3 olyan kicsi van, aki majd évközben csatlakozik. A csoportlétszám már most 27. A problémám az, hogy mennyire lesz az jó, hogy Benji itt eltölt majd kb. 4 hónapot, aztán szeptemberben majd új csoportban kezd. Annak idején Péter is a kiscsoportot járta kétszer, de neki az első év is teljes tanév volt.(Akkor mondjuk direkt örültem a váltásnak, mert sokkal jobb óvónőkhöz került) Bencénél meg olyan szerencsések voltunk, hogy pont úgy jöttek össze a gyerekek, hogy 4 évig működött a csoport.
Felvetettem az óvónőnek, hogy addig esetleg néhányszor benéznénk, hogy szokja Benji a helyet. Erre az volt a válasz, hogy mivel nincs orvosi papírja???, így a csoportszobába tilos bemennie. Azt nem lehetne, hogy ilyenkor hozok a gyerekorvostól egy igazolást, hogy Benji egészséges?
Azt viszont a vezetőóvónő külön kiemelte, hogy a családi programokra (pld. Mihály nap) minket is kifejezetten várnak. A kellemetlen csak az, hogy ezek általában pénteken vannak, akkor meg én az egyetemen vagyok. Esetleg a nagyszülőkkel elmehetne ilyenkor.
Most már ebben az óvodában is szokás alvásnál a pizsama. Bencénél még nem volt. Volt szülő, aki felvetette, hogy minek, mert otthon sem vesznek fel a délutáni alváshoz.(persze, ha koszos mondjuk a kinti játéktól, akkor átöltöztetik tiszta ruhába) A válasz erre az volt, hogy most már más szelek fújnak és nem fontos, hogy ez feltétlenül hagyományos pizsama legyen, lehet póló és rövidnadrág is.
Tegnap óta nagyon furcsa hangulatban vagyok. Annyira látható közelségbe került Benji közösségbe kerülése. Hihetetlen, hogy a pici fiam nemsokára óvodás lesz. A nagyoknál nem emlékszem erre az érzésre, sokkal természetesebben fogtam fel az egészet. Pedig nincs mitől tartani, mert Benji igazán társasági lény.

Mandula!
Egyelőre én választom ki, hogy mi kerüljön a hátizsákba. Váltás ruha (még soha nem volt rá szükség, „balesetek” csak itthon szoktak előfordulni), valamint ásványvíz.

Sheila!
A lényeg, hogy minden rendben van a picivel. Érdekes, hogy ennyire fiút szeretnél. Akiknek van mindkét nemű gyerekük, általában azt mondják, hogy a lányokkal könnyebb és én is így látom ,bár én lányt még nem neveltem.
A Kolpingban mi eddig legalább 4-5 éjszakát voltunk, de kétszer ennél hosszabb ideig. Biztosan nagyon jól érzitek majd magatokat, ott nem lehet unatkozni.

Melcsi!
Várjuk az élménybeszámolót!

Paga! Most már tényleg írhatnál. Gondolom, hogy már itthon vagytok, hiszen elkezdődött a tanítás.

Melinda
fermel

Sheila!
Még neked akartam írni, hogy azt a pólót, amiről említést tettél, Péter hozta Olaszországból Benjinek. Én eddig azt sem tudtam, hogy ilyen márka létezik. Péter megkért rá, hogy amikor a vasútra megyünk hozzá, akkor ezt adjam rá. Az más kérdés, hogy mire délután a közös fotózkodásra sor került, addigra Benji már nyakon öntötte magát egy fél üveg ásványvízzel, így ki kellett cserélni másik pólóra. Ja, most ellent mondtam önmagamnak. Ebben az esetben jó volt, hogy volt nálunk váltóruha, ezenkívül tényleg nem volt még rá szükség.(kivéve, amikor pld. a húgomékhoz viszek játszóruhát, hogy ne a szép ruháját tegye tönkre a kertben) Érdekes, hogy itthon előfordulnak "balesetek", de ha elmegyünk itthonról soha még csak be sem csorgott a nadrágjába, mióta szobatiszta. Viszont alvásnál még nem merem pelenka nélkül lefektetni, mert az esetek többségében lesz benne valami.
Na, most jól elkalandoztam a pólótól.

Melinda
fermel

Megjöttünk Bükfürdőről. És a temetés is lezajlott. Szegény Nagyim már nem ad többet semmi jó tanácsot nekem. :cry: Köszönöm mindenkinek a részvétnyilvánitást, Ti olyan kedvesek vagytok.
De odaföntről biztos lát minket...
A pancipanci nagyon -nagyon-nagyon jó volt. Végre, egész nap csak fürödhettem :D Mivel nem fogtunk ki jó időt, kb ez volt a szokásos tevékenységünk, na meg a rendszeres délutáni szundi, és pont ez is kellett. A gyerkőcök remekül alkalmazkodtak, Pörikém különösen. Kb 2 nap alatt beletanult a rendbe, kiváncsian nézegette, melyik "liffel" megyünk le, persze a liftben nagyon serénynek kellett ám lenni, nehogy megnyomjon valami gombot mire beugrunk. Rémálmomban szerepelt, hogy véletlenül egyedül elinditja mielőtt valamelyikünk bemenne utána :shock: Nagyon tetszett a Gold Ovi, abban különösen az általunk Annababának elnevezett gyönyörü baba a csodababakocsijával. A kert is ragyogó volt, gyönyörü árnyas fákkal na és játszótérrel (bár rossz idő volt sajnos), de a legeslegjobb mégis a pancipanci volt, már reggel elkezdte, és itthon is mondta már, hogy "menne". Édesen játszott a vizben, és mikor a vizitorna jött, ámultan utánozta a "nénit" jobba-bajja lépegetett, futott, ugrált, nagyon megfigyelte a tornát. Ezenkivül, még nekem is furcsa egy ekkora gyerektől, de egyik nap teljesen véletlenül szabályos bukfencet csinált, és mikor látta, hogy ez mennyire tetszik nekünk, ismételni kezdte, ennek következtében tökéletesen megtanulta. Csak az a baj, hogy ezt bárhol előadja, az ágyon főleg, és félek hogy leesik.
Az étkezések enyhén viharosak voltak, mert Ő kb 10 falatot evett össz, és akkor aztán nyugton nem lehetett tovább ülni :evil: Kicsit esetleg elnézegette a szaká bácsit a "sappával" a fején, de igy a sok finom falatot csak kutyafuttában tudtam kóstolgatni. Egyedül a "fagyit" volt képes fenékig kikanalazni (mindig volt valami hab, csokikrém vagy ilyesmi).
A szobatisztaságban mi is nagyon haladunk, már a kaki is sikerül, egy a baj, most hogy bejötta hideg és fel van öltözve, ráadok bugyipelust, de nem szól, szépen belerakja a cuccot. De a nyaralás alatt még a vizben is szólt hogy kell neki pisilni.
"Lukulukila" az uj környezetben is megőrizte nyugalmát és higgadt békés jellemét, uganugy viselkedett mint itthon, az éjszakák is békében teltek, sőt ujabban 1/2 8- 8-ig is szundikál. Mikor felébredt, szép halkan kiosontunk a szobából (minden cuccunk előkészitve), megetettem, rendbetettem, játsztottunk kicsit, majd kiahsználtam az alkalmat és pezsegtem egyet amig a többiek aludtak, Luku addig játszott, vagy elaludt a babakocsiban. Napközben pedig Őt sem hagytuk ki a vizi örömökből, minden nap megáztattuk kicsit, aminek láthatóan örült. Leginkább az együttlét miatt vittem be, mindkét gyerek élvezte ezt a boldogságos helyzetet. Emesém tovább mélyitette a kapcsolatát Lukuval, a fentebb irt elnevezés a legujabb névalkotása, illetve a "kumpli", amit tőlem hallott, én Krumplivirágnak nevezem ugyanis, mert olyan kis mókás arcot vág mikor meglát :D És mikor kimondom a becenevét, akkor szélesen rámmosolyog. :D Mikor beszélget, Pöri egyből válaszol: eőőőő eőőőő, hát tündériek együtt.
Mindent összegezve, ez a "csapatépités" hete volt, mert nem mentünk sehová, nem néztünk meg semmit, csak a gyerekeinkben gyönyörködtünk. Egy nagy meleg fészek voltunk, csak Máté hiányzott :cry: De jövőre megint elcsaljuk, tavaly is ugy élvezte végül.
Igyekszem képeket is feltenni, a hétvégén sort keritek rá. És vissza is olvasok mindent, csak most jöttem az élményekkel.

melcsi1967

Sziasztok!

Judit!

Akkor Nálatok is elég nagy a "szórás" az életkorokat illetően :)
ugye milyen jó újra babázni? :)

elismerésem, hogy ilyen nagy családot kormányozol :)

mostani párommal mi is beléptünk házasságunk hetedik évébe :)
a második közös baba pedig lehet, hogy épp a párom szülinapján jön a világra (dec. 28.) olyan izgalmas ez a várakozás, ennyire még soha nem élveztem, talán most értem meg rá igazán :lol:

Melinda!

Nem szeretnék mindenáron fiúcskát :) ...csak valahogy úgy éreztem (eddig), hogy az lesz, és úgy is gondoltam Rá...de most már inkább kislányként gondolok Rá, és nagyon boldog vagyok...fura egy helyzet :lol: :lol:

Melcsi!

sajnálom a Nagyit, biztosan most is vigyáz Rátok, Odafentről...

örülök, hogy jól sikerült a kiruccanás.
a lift Melissának is nagyon tetszett :) , és tényleg jól felszerelt a játszószoba...sajnálom, hogy a játszóteret nem élvezhettétek, nagyon szép valóban...izgatottan várom a képeket :) :) :)

a vacsora tényleg elég necces ilyen kisgyerekekkel, mikor ott voltunk akkor is küzdött néhány szülő...többekközt mi is, mert Melissa sem az a nyugodtan ülő fajta, mi meg szeretjük megadni a módját az étkezésnek, főleg ilyen "terülj-terülj asztalkám" helyeken

ilyenkor Patrik szokta menteni a helyzetet, felvitte a kislányt a szobánkba, vagy leadta az oviban, míg ettünk :) :) :)

szept. végén a Kolpingban nem tud majd kisegíteni bennünket, mert Ő most nem jön :(

jó hétvégét Mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

tényleg, Melcsi Lukuka hogy viselkedett??

hagyott Titeket enni?

Őt hogy tudtad etetni?

adtak babafelszerelést (utazóágy )?

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Kép

melcsi1967

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

melcsi1967

Kép
Hát ilyen volt... :D :D :D
Sheila!
Kérdésedre válaszol a kép, amelyen épp "fagyit" eszik a kisasszony, hát nem egyszerü az étkezés Vele sem, és nekünk még mentőövünk sem volt :x Ellenben Luku az étteremben is uriember volt, békésen játszott a babakocsiban, vagy aludt, és soha nem sirt. Viszont, amig én elmentem az ételekért, a kislányom hangosan sürgetett: Mamika, azzzonnna!!! Aztán persze alig evett...
Nekünk adtak mindent, ágyakat, kádat, fellépőt, én pedig vittem a kis vizforralómat ugyhogy nem volt gond Luku etetése sem, ő még csak tápszert eszik. Van termoszom is, tehát akár 2 étkezés vizét is melegen tudom tartani, mindenre be vagyok rendezkedve (mi elég sokat mászkálunk)
A szobánk nagy volt, a lifttel szemben levőknek nincs ugyan erkélyük, de annyival nagyobbak belül, igy az ágyikók tisztes távolságban voltak a mi ágyunktól :oops: Még 1 kanapé is volt benne a fotelokon kivül.
Remélem megfigyelhető, hogy Emese a nyaralás alatt sem feledkezett meg Luku gondozásáról, a vizben is tornáznia kellett, és utána gondosan meg lett törülgetve :lol: Ehhez ugyan a képeket a megfelelő sorrendben kellett volna felraknom :?
Melinda!
Hát, elég vegyes a kép erről az oviról, de remélem hogy be fog válni Nektek!
Nekem is szólt az óvónéni barátnőm, anno Máté óvónénije, hogy el ne felejtsünk áprilisban beiratkozni. Mondtam, minek? de azt tanácsolta, irassam csak be, legfeljebb nem viszem. Forditva nem müködik.
Ugy értsem, hogy soha nem feledkezik meg szólni Benji hogy pisilni kell? Még a kinti játék hevében sem? Gratulálok!
A kislányom megint megmutatta éles eszét. Este fürdés után bilit kért, lett is siker, majd futott gyorsan 1 kört játszani. Majd mikor Apa feltette a pelenkázóra, közölte, hogy megint kell. Ez persze gyanus volt, de azért leengedte. Gyorsan ráült, semmi eredmény, majd megint elfutott játszani...
Köszi, tudom hogy lesz koncert, most mindjárt meg is nézem, mi hir van ezzel kapcsolatban, ill. lehet-e még jegyhez jutni. Akkor lesz ugyanis a 40.szülinapom, és az uram mondta, hogy ott a helyünk már csak ezért is, a gyerkőcöket majd szétszórjuk :D
Fanny!
Álomszép a takaró, nagyon ügyes vagy! És a kisunokád igen szépen növekszik! Már nincs sok hátra :D
Mandulácska!
Némelyik illusztráció iszonyatos! Nekünk sajnos van olyan állatos mesekönyvünk, amelyben minden állat "alszik" becsukott szemmel rajzolták őket :x Emeséd gyönyörüséges és nagyon ügyes kislány!

melcsi1967

Melinda!
Köszönöm hogy eszembe juttattad a koncertet (persze tudtam róla, csak elfelejtettem jegyet szerezni), meg is rendeltem a neten, és a 4. sorba, 8-9. székre kaptam, ez elég jó hely. Igaz, hogy 8 ezer Ft darabja, de az utolsó magyarországi fellépésük lesz :cry: :cry: :cry: És ez lesz az én szülinapi ajándékom :D Ráadásul most olvastam, hogy unplugged koncert, ez különös várakozással tölt el. Számolom a napokat...

melcsi1967

Melcsi!

Valami fantasztikusak vagytok! Csak ámultam és bámultam, ahogy néztem a képeket. Én sose tudtam volna elképzelni, hogy ilyen gyors egymásutánban legyen két gyerekem, de ezeknek a képeknek a hatására még kedvet is kapnék. ( ám ez a vonat nekem már elment sajnos)

Ha elmegyünk itthonról, akkor két okból kifolyólag is lehet, hogy nem volt még baleset. Egyrészt én is jobban odafigyelek, hogy kellő időközönként menjen Benji pisilni. Másrészt Benji is komolyabban veszi a dolgot. Két hete például szó szerint araszoltunk Békásmegyernél egy ismerősünkhöz Leányfalura. Egyszer csak Benji megszólalt, hogy pisilni kell. Szerencsére az ő ülése jobb oldalon van és mivel Bence ült elől, így őszállt ki és az út szélén (szerencsére fás terület volt) megpisiltette, aztán szépen visszaültek. Egy csepp sem csorgott be, pedig eltelt egy kis idő mire kitaláltuk a dolog koreográfiáját. (kihámozás az ülésből, cipő, nadrág levétel, nehogy véletlenül lepisilje)

Örülök, hogy sikerült jegyet rendelned. Biztosan nagyon jól fogjátok magatokat érezni.

Melinda
fermel

Melcsikém! :)

Köszönjük a képeket :)
Igaza van Melindának, szinte kedvet kap az ember az egyszerre több picihez...de nálunk sem lesz több valószínüleg :(

De Rajtatok látszik, hogy erre születtetek, és ez nagyon szívmelengető!!! :) :) :)

Lukuka kis pofija mennyire férfias :) és olyan kis nyugodt babának látszik...én is ilyet akaroook!!!! :)

és igen, látszik, hogy Emese tökéletes pótanyuka :lol: ...ja, kérem így könnyű :D :D :D

nagyon jól teszitek, hogy ilyen "mobilak" vagytok, én is ezt tervezem a kezdetektől...Melissánál ugyanis nagyon elszúrtuk :roll:
alig mozdultunk ki, igaz, akkor még nekem nem volt autóm, a Párom meg sokat dolgozott akkoriban /is/.
Így boltba is csak esténként jutottunk el, szörnyű volt :evil:

Melissát a mai napig nehéz "kimozdítani", épp most győzködi az apja, hogy menjenek el plázázni, míg én főzök és vasalok...

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Régen voltam, de most már én is jelentkezem. Rossz hetem volt, mindenféle értelemben.

Melinda!

Ugye már az is milyen furcsa, hogy óvodás lesz Benjike? Az ember mindennap elcsodálkozik, hogy milyen ügyes-okos, már ezt is, azt is tudja, aztán hirtelen azt vesszük észre, hogy már nem is kisfiú, hanem nagyfiú, mire körbe nézel már érettségizik. Én mostanában nagyon visszaforgatnám az idő kerekét és bizony sok mindent másképp csinálnék.(pl: nem hagynám magam lebeszélni még egy gyerekről)
Nagyon ügyesek vagytok a szobatisztasággal. Benji mit szól az óvoda lehetőségéhez?
Judit!

Milyen nagymamának lenni? Még nem tudom...érdekes a gondolatok cikáznak az ember fejében, de abban biztos lehetsz, hogy nem olyan, mint kismamának!

Egyébként kedden voltak a gyerekek dokinál és most nagyon belehúzott a baba a növekedésbe, mert 1700-1800 gr-ra saccolta a doki, minden rendben, de képet most sem adott. (?)

Melcsi!

Tényleg csak azt lehet ezekre a képekre mondani, hogy fantasztikusak vagytok. Kulu tényleg nagyon komoly, higgadt "pasinak" tűnik. Nagy szerencséd van vele, nekem azért a fiúk nem voltak ilyen nyugisak. Emese meg egyszerűen haláli. Szerintem a korához képest nagyon sokat beszél.

Na, megyek vasalni, további jó hétvégét mindenkinek! Éva
fanny01

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?