Új privát üzeneted érkezett!

hetti: pár napja volt egy musor a tv-ben, a kismam ujsag foszerkesztoje mondta, hogy 3 gyerkoce van, de az elsonel már problema volt ejjel... pedig evett rendesen (cici), jol volt tartva... és mégis ébredt... aztan maga mellé vette éjjel, és inkabb ugy aludt, hogy kiszolgalta magat a kicsi. Aztan mikor két éves volt, és jott a teso, akkor megertette, h nincs tobb cici... és igy volt ez mind a haromnal... (én nem tudnek egy agyban aludni vele)
azt mondta, hogy ő is kiprobalta, ezt a sirnihagyos modszert, de az ő gyerkocenek rogton 39 lett a laza a sirastol... nem az a fajta akinek bejon... és sok baratnojenek sem jott be (gyerek sirastol lilult, fejre esett...) Nálunk is csak behergeli magat, ha hagynam sirni.
Masik, hogy kell cicizni este is, és sokszor ha nem akarnam is azon aludna el, mert hulla, és beajul

valoszinu nem nagy lesz az erdeklodes, de megint idemasolok vmit: http://www.mp3.club.hu/ akit kicsit is erdekel gyerekeknek sok-sok mese, zene, minden ami jooo, az itt megtalahato. Nemhozzaertok mutassak meg a ferjuknek ;) tobb album halasz juditot is talatam... meg regebbieket, ujabbakat...tessek mazsolazni, aki tud

KépKép
rizibizi
 
 


Sziasztok!

Hu jo sokat irtatok!En amiota megjottunk nagyon le vagyok maradva itthon mindennel, de talan ettol az idotol vagyok tul kedvtelen!

Edi
Elhixem, hogy jol ereztetek magatokat kint szuper kis vakacio lehetett!
Mi nalunk is nagyon hideg lett es bent a lakasban is,en mar elovettem neki egy vekonyabb paplant azzal takarom be alulra meg szinten egy kis polar pledet rakok!

True
Nalunk is nagyon dragak sajnos a borgyerek cipok de szerencsem van a keresztlanyom egy evvel idosebb Jazminnal ugyhogy orokoltunk sok kis cipot meg ruhat.
Melodia
Elhiszem, hogy ki akadtal nem semmi lehetett!En is jartam mar igy amikor legjobban siettem volna nem talaltam volna meg sehol a kulcsomat!
Jubi!
Olyan aranyosak a gyerekeid es nagyon szepek igy egyutt bisztos nagyon szeretik egymast ez latszik a kepbol is!

Orsi
Jazmin is ilyen fakockas beillesztos jatekot kapott es nagyon el van vele!
Jo az ha anyukaddal marad es tud ra vigyazni! :D

Santos
Nalunk is ugyanez van az orr porszivozassal most egy kicsit csorog az orra es porszivozom neki reggelenkent de nagyon nagy az orditas pedig eddig o is nevette de most le kell teljesen fogjam alig tudom neki megcsinalni!

Sue
Ne aggodj bisztosan a foga miatt nem akar enni,

Eszter
Samuel nagyon aranyos baba!!!
Igen Jazmin mar szaladis egyedul!
Meg eddig sosem voltam Szekelyfoldon de nagyon gyonyoru helyek vannak arrafele!
Parajdon,Korondon,Szovatan es Segesvaron voltunk!

Tapika meglatod meg egy par proba es sikerulni fog a vonalzo!
Sok sikert hozza!

Na en most megyek Jazmin el aludt ugyhogy megyek fozni mert ha ebren van akkor nem tudok tole!

Puszi nektek!
Agi

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Nah, Mrs. Bill Gates újabb próbálkozása...TÁPI - csak összejön egyszer

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 

 
 

ÁÁÁÁÁÁÁ végre!!! még nem tökéletes,de azért :lol:

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Jajj ÁGI most figyelem csak tök egyforma vonalzónk van...remélem nem bánod! még variálok ezen egy picit...egyből nagyképű lettem zsuzs

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Tápika-Bea!
Nem jöttek át a képek, próbáld meg mégegyszer!
Én is császáros voltam Jazival, nekem már egyáltalán nem érzékeny, sőt a vágás fele már nem is látszik.

True!
Az árak gyakran engem is elkeserítenek. :cry: Bár a kormány mintájára itthon is reformintézkedéseket vezettünk be (mondjuk inkább megszorító intézkedéseknek), de nem elég. Tényleg csak a legszükségesebbeket vesszük meg, édességet pl. szinte nem is veszünk, helyette joghurtot esznek a gyerekek, az a jó, hogy nem követelőznek, megértik, hogy most ez a helyzet. Most már Jazi tejet iszik, így a havi tápszeradag ára is megmarad (remélem hamar szobatiszta lesz, a pelenka is drága :wink: ). De nem elég a fizetés, egyszerűen nem tudunk kijönni belőle, ezért a Párom most készül munkahelyet váltani. Holnap reggel megy egy megbeszélésre, nagyon bízom benne, hogy jól fognak alakulni a dolgok. Igazad van, néha tényleg ki lehet fogni jó dolgokat a kínai áruk között is, és a turikban is vannak jó minőségű darabok.
Igen, sajnos rövidlátók vagyunk Benivel. Én a nagyapámtól örököltem, ő meg tőlem. Folyamatosan ellenőriztetjük a Dani szemét is, de hála Istennek neki olyan, mint a sasnak. Bízom benne, hogy Jazi is a Páromét örökölte.
Én próbálok odafigyelni arra, hogy az iskolai és hivatalos papírok ne keveredjenek el, viszont nálunk néha a vacsoraasztalnál van olyan hangzavar – mindenki egyszerre beszél :lol: -, hogy olyanok vagyunk, mint egy olasz család. Mondjuk élvezem… :D

Nagyon hideg van. Ma reggel csináltunk is egy próbafűtést, és este is be fogom kapcsolni. Én nagyon fázós vagyok…

Sue!
Jazinak is rosszabb az étvágya amikor éppen fogzik. Hátha Vikinél is ez a helyzet. De azért megnyugtatásként felhívhatnád a dokit..

Képzeljétek, ma délben hozta volna a postás a Jazi őszi cipőjét. Direkt nyitva hagytam neki a kaput, de nem jött be, csak bedobott egy értesítőt. Most ráadok egy három számmal nagyobbat (ezt örököltük, jövőre lesz jó), és így indulunk Beniért és a postára. Hétmérföldes csizmában, de hát a szandálnál csak jobb…

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Jubi! Nekem azt mondta a szemdoki, hogy genetikailag kódolva van a gyerkőcökben a rövidlátás! Kb. 10 éves kortól várható, (nálam is akkor derült ki) Viszont jó hír, hogy a korral csökken a mértéke... Egyébként néztem a képeiden, hogy szerintem neked is gyengébb szemüveg kellene már, már általában le van csúszva a szemüveged (legalábbis a képeken, amiket láttam), és ez azért van, mert erős a szemüveg, és így komfortos a szemednek! Nézesd meg valamikor, nekem is ezt mondta a doki, és már nagyjából 1-1 dioptriát javult a szemem! (Rossz hír, hogy viszont közelre kezdek nem olyan nagyon jól látni :cry: )

Az anyagi helyzet: detto! Erre nem is tudok mit mondani. Nem is akarok, mert csak panaszkodás lenne a dologból.

Én is nagyon gondolkodom rajta, hogy bekapcsolom a fűtést.... Muszáj lenne, mert állati hideg van. És a ruhák sem fognak így megszáradni! Képzeljétek, Levi olyan édes, eddig nem volt rajta paplan, mert a "kistetéje" elég meleg, és azzal aludt, de 3 napja ráteszem a paplant, és éjjel nézem őket, hát nem takarózik ám ki, úgy alszik, mint a bunda a kispaplanban! Biztos fázik a drágám! Na sziasztok!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Hát lányok, így olvasva benneteket,nálunk sem valami fényes az anyagi helyzet...még soha nem jutottunk idáig,hogy kölcsön kellett kérni,de annyira ki voltam számolva a következő fizu-gyed-ig,és nem érkezett meg amikor szokott...szóval kölcsön lett a vége. Annyira szégyenlem,mert megfogadtam,hogy soha soha...de ez van sajna.
Rengetegen készülnek külföldre dolgozni,bár már ez sem a régi...
Sok ismerősöm,barátom dolgozik Angliában és furcsa,de nem mind elégedettek,meg lehet élni,elég jól- az ottani normáknak megfelelően - de gyűjteni egy kicsit és hazaköltözni a pénzzel már nem lehet.

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Sziasztok!
Nagyon nagy volt a termés az elmúlt 3 hétben, nem sokat haladtam, de jó volt olvasni ennyi mindent mkiről, képeket nézegetni :wink:
Még egyszer üdv. az újaknak, gyertek amilyen gyakran tudtok.

Timi!
Jól néztetek ki az esküvői képeken. Jól áll a smink :wink:
Mi is betesszük Katát a kiságyba este fürdés után. Hagyjuk sírni és tegnap pl. 5perc alatt aludt. Ha kivesszük nagyon sokáig tart az altatás, és nem akarom altatni ez az igazság, egyedül kell elaludnia, mi lesz 2-3 évesen. Kicsit már elrontottuk, most vissza szeretnék állni rendesebb kerékvágásba. 10perc sírást elviselek, de utána bemegyünk hozzá.
Tisztába tétel lassan kétemberes feladat, állandóan megfeszíti magát, kifordul.

Beuka!

Gratula a foghoz. Kata is szereti a zsömle, kifli, sültkrumplit :D Milyen fajta az új kutyus?
Jók a nyaralós képek, szupervékony vagy és tök fiatalnak nézel ki :D

Sue!
Szuperek a képek Vikiről. Jó nagy fogkeféje van :D Katának a DM-es hármas kiszerelésű van, a sörtés kivételével használja őket élvezettel.

True!
Kérdezted a szoptatást: én első körben még úgy terveztem 6hó csak szopi aztán egyéves koráig elválasztani. Ehhez képest annyit szopik, mint 7-8 hónaposan, sokszor. A délutánit elkellene vennem, meg a „csak úgy kínálom” című műsort is. Egyévesen már nem kap késő délutánfelé, csak szigorúan uzsi, vacsi és szopi. Aztán a továbbiakat meglátjuk. 1,5 évesen már nem kap az tuti.

Jubi!
Szerintem is a legrosszabb, hogy ráhagyják a gyerekre a dolgokat csak, hogy ne sírjon, hisztizzen…pl. vendégségben. Ha én nem engedek meg itthon neki vmit akkor máshol sem és nem érdekel, ha hisztizik akárhol is vagyunk, nem érzem magam kellemetlenül. Nekünk is következetesebbnek kellene lennünk. Nehéz ügy. Nincs tapasztalatunk. Pl. most Katának az erősítő a menő, állandóan odamegy és tekergetné a gombokat. Nem érti meg hogy azt nem szabad, felnőtteknek való stb. Ha eléállok sírni kezd. Hogy tudnám vele megértetni, hogy ne piszkálja???

Linda!
Szupik a képek, még elbírod Laurát kenguruban? Sajnos a miénket Kata már régen kihízta. És a 10kg-ját nem könnyű cipelgetni. Nagyobb kengut kellett volna venni, de ki tudta, hogy ilyen erős lesz. Menő a bicikli ülésetek :wink:

Hettie!
A ti képeitek is szuperek. Nem volt unalmas a kirándulás, én is ezt szeretem minden napra vmi program. :)

Mamy!
Gesztike is jól megnőtt :D Szép kislány. Írjál ide nyugodtan, minél több baba van annál jobb. Meg aztán ide (is) tartozol. Szereti a járássegítőt Gesztike?

Akkor felteszek 1-2 hamburgi képet magunkról:
Volksparkban a játszótéren:
Kép
Kép

Kata első buszos utazása, mentünk a Queen Mary hajót megnézni:
Kép

Hamburg belvárosában, Queen Mary 2 felé, nem semmi gyalogtúra volt.

Kép

ezen a fantasztikus hintán ültem a DOM-on :lol: Sajnálom, hogy nem ültem fel még egyszer
Kép Kép

Balti tengernél:
Kép

Múlt héten lehűlt a levegő, kicsit bebugyoláltam Katát:

Kép
Kép Kép

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!


Bea!

Irigykedem, h ilyen szép nagyot alszik a bébi.

Sue!

Igaza van Riznek, h azért lássa doki, mert ez így a te idegeidet őrli. Bár Dóri sem az a nagy zabás, de azért eszik. És cici is mindig jöhet Neki. Úgyhogy tegyél úgy, h Neked jó legyen.

Edi!

Jó volt nézni a képeket. Nagyon szépek vagytok, és úgy látom, h fogytál egy csomót. Ez tök jó! Akkor jöhet a tesó………..


Most tudom nagyon rövid lettem, de iszonyat álmos vagyok. Bocsi akinek nem írtam most!!!!


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!

Huh, össze kell kapnom magam, hogy tudjam tartani veletek az iramot :D Micsoda kis szorgalmas társaság :)
Nem tudom ki hogy volt vele, de nekem feladta leckét a mai idő :? Elég volt Dorkát idebent lefoglalni. Délelőtt ugyan kimerészkedtünk egy fél órára. Aztán amikor Dorkának már piroslott a kis orrocskája mondtam neki, hogy mostmár megyünk fel, olyan hisztit adott elő ahogy a nagykönyvben le van írva :shock: levágta magát a földre, hanyatt feküdt, visított... én meg csak néztem :shock: az már máskor is előfordult hogy ha nem teszik neki vmi akkor hátravágja magát, de ilyen nagyjelenet még nem :? Úgy látszik jön az első dackorszak?
A ruhatárat nálunk is fel kell tülteni, szerencsére vannak még örökölt ruháink, úgyhogy inkább csak elmenős cuccokat kell venni.
Cipőt viszont nekünk is venni kellett. Szerencsém volt, mert az egyok boltban végkiárusítás van és mindent fél áron adnak, így 1000 Ft-ért 2 őár cipőt vettem. Meg van oldva a tél is :D No azért még egy sport cipőt akarok venni váltónak, már ki is néztem a tesz-veszen.

Timi! Dorkának is 20as cipőt vettünk most őszre, 12-12,5 cm a belső talphussz, a gyerek lába 11 cm.

Úgy látom az anyagiak nem csak nálunk okoznak fejtörést
:x nálunk is vannak megszorító intézkedések, de még nem igazán ok így sem... baromi hosszú tud lenni egy hónap. És persze mindig jönnek soron kívüli csekkek, mint súlyadó, vagy pl. a kedves UPC: lejárt az egy éves hűségnyilatkozatunk a net-re és 5000 Ft helyett 7600-ról küldtek csekket... rendeződött végül a dolog, de a számlát akkor is ki kell fizetni, majd a jövő hónapban jóváírják. Hurrá :evil:

Santos
! Dorka lányom két nappal idősebb Rékától és majdnem ő is Réka lett :D

Sue! Nem semmi ez az ünnepi menü! Ezt mind egyedül megcsinálni! Nekem már a napi főzés is elég, örülök, hogy addig elvan Dorka magának (persze a nagyrészét átalussza).
Ez a nemevés ijesztő lehet azért! Én is felhívnám a dokit a biztonság kedvéért. Remélem azért mire ezt olvasod már javul a helyzet!

Rizi! Dorka ugyanazt csinálja az elalvásnál ha hagyom sírni mint Veronika. Képes úgy behergelni magát, hogy öklendezik, leizzad, meg lilul... Egyszer kipróbáltuk a Suttogóó féle módszert, hogy hagyjuk sírni, 5 percenként bementünk, megnyugtattuk, de ahogy kihúztuk a szobából a lábunkat mát üvöltött mint akit nyúznak. Ez ment 3 örán át, tovább nem bírtuk, végül cicin aludt el. Ráadásul másnap le se lehetett vakarni rólam, és még vag y2 napig utána keservesen sírva ébred (sose csinált ilyet). Szóval soha többet nem próbálkozok ilyesmivel, idővel megtanul majd elaludni!

Edi! Nagyon jó lehetett a kirándulásotok! Én is szeretem az ilyen vidámparkokat, bár 2 éve a nászutunkon megálltunk Bécsben is és ott meg kellett állapítanom, hogy már nem vagyok a régi az extrém hullámvasútak és hasonlók terén. Az egyik hason fekvős hullámvasút félén nem mertem a szememet kinyitni :oops: :lol: ez volt az: Kép

Ági! Székelyföld szerintem is csodás, 5 évvel ezelőtt voltunk ott egy körúton, remélem egyszer még visszatérünk oda! Teszel fel képeket? Orrszívó: egyszer egy reggeli műsorban Szandi mesélte, illetve mutatta, hogy csinálja a gyerekeinél. Leül, kinyújtja terpeszbe a két lábát, a gyereket közé fekteti fejjel maga felé, a kezeit a combja alá teszi. Még nem próbáltam :)

Kedves többiek! Ne haragudjatok ha nem reagáltam vmire, majd legközelebb.! Így is sokat írtam :oops:
Jó éjt mindenkinek!

Anita
Kép
Kép
dorkamama
 
 


Sziasztok!

Rizi:Vonalzóban már nagyon profi vagy,nekem 1 ici-pici is elég lenne már,de majd újra fellelkesülök és próbálkozom,érzem,h már nem vagyok messze.Köszi a drukkot,aranyos vagy.

Hetti:Nekem nem sírt,csak némi nyafi után elaudt,ezen jól meg is lepődtem.Ha sírt volna,sztem én sem bírtam volna.Már arra is gondoltam,h unta a ringatást és inkább elaludt,csak ne rángassam többet. :lol:

Ági:Köszi a drukkot neked is,de most 1 picit elment a kedvem,a napom is húzós volt,de majd még próbálkozom.

Jubi,Santos:Mi is valszeg télen dobbantunk,van 1 lehetőség Spanyol o-ban,hátha.Ha nem is gazdagodik meg az ember,de normális élete biztosíthat a családjának,már jó.A szept.-i áremeléseket már mi sem fogjuk tudni követni és kigazdálkodni és sokat az sem fog javítani a helyzeten,ha visszamegyek dolgozni.

Edi:Az én Marcikám is a hifit akarja átprogramoni és ha rászólok(esetleg hangosan),v picit rálegyintek a kezére,hangosan kinevet.Mit lehet ilyenkor csinálni?Ha fegyelmezem mindig kinevet. :shock:

Kép
tápika73
 
 


Nnna,ezzel megvolnánk!Lehetne még tökéletesíteni,de mára ez is jó. :D

Kép
tápika73
 
 


Jó reggelt!


Bea!

Látom de ügyi vagy, de a név hiányzik :lol: :lol: ! Na jól van nem piszkálásból írtam ám. Nehéz dolog ez a gyerek nevelés :roll: ! Mi amit nem szabad azt határozott NEM szóval mondjuk Neki. Elveszem onnan amit nem szabad csinálni, és elmondom, h miért nem! Persze néz nagyokat, h mit akarok mondani, de fontos, h tudjál következetes lenni. Amit nem szabad ma, azt holnap sem szabad. Sőt! Egy picit ráütök a kezére, és tovább erősítem a NEMET! Muszáj ezt próbálgatni,mert amikor majd lesz a dac korszak akkor igen nehéz lesz. Így is iszonyat hiszti, erő stb.... van benne!


Anita!


Én már a kép láttán elszédültem! Nem hiába öregszem :cry: Köszi a lábinfot. Picit gondban vagyok, h akkor most mekkorár vegyek? Dórinak szeintem 19-es lába. Akkor bizti nxugodtan vehetek neki 20-as cipőt, mert pillanatokat alatt belenő a lába. Elalvással már nekünk úgymond nincsen probléma, mert vahy olyan álmos, h tápszer alatt elalszik, vagy beteszem a kiságyba, és hagyom, h elaludjon. Persze sír, de kb max 10 perc. Nekem a kelések sűrűségével van most gondom. Most is 4szer kelt. Fogat nem láttam, h jönne. Nem is fázhat, mert már a vastag hálózsákban altatom, alatta hosszú újjú rugdalózóban. Egy picit azért zavaró, h max 2-3 órákat tudok egyhuzamban aludni.


Most megyek, mert megyek aqua fitnessre :lol: Ennyi úgy gondolom, h jár. Heti 2*szer megyek, és addig Dóri anyuval van. Nagyon fáj a hátam, és talán ez segít. Másodsorba még a felesleges kilóktól is megszabadulhatok.


Tiim

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


jó reggelt! Vagy délelőttött!

Sajnos nem tudok mindenkinek mindig válaszolni,mert kifolyik a szemem,mire az olvasással a végére érek,szóval bocs mindenkitől.

Dorkamama! Képzeld,mi pedig a Dorkán gondolkodtunk és a Dorottyán is,de végül az első ötlet nyert+a párom szerette volna még a Fanni nevet ezért lett a babó Réka Fanni.

Edi! nagyon szép a kislányod,meg biztos tuti jó kis kirándulás volt,mi még nem mertünk hosszabb útra indulni-én elég parás vagyok.

MINDENKI Mit gondoltok egy refluxos-GOR-os bébi esetében hány hányás a normális? Tudom,hogy hülye kérdés,de Réka általában heti 1 szer hány sugárban,nem valami felemelő,minden kajánál félek,hogy ez is kijön...szóval soha nem tudom megállapítani,hogy ez most valami betegség miatti hányás,vagy a "szokásos" hányás...elviszem mindig dokihoz,de nem merem az egészséges rendelésre vinni,mert mi van ha...de ha meg egészséges,akkor pont ott szokott mindenfélét összeszedni.

A héten már hányt egyszer,Hétfőn sugárban kijött a reggeli tápszer (sajnos már nincs tejcim)
Tegnap du egy öklendezős hányás-biztos a banán picit darabosabb volt az uzsiban...este sugár-minden kaja vissza. Ma jól evett eddig,de már minden etetés egy rémálom. Azt mondták,hogy kinövi a kisded kor végére,de kérem az még 2 év minimum!!!!

Fogalmam sincs,hogy elvigyem-e dokihoz...meg van fázva,de nem különösebben néz ki betegnek,láza sem volt,meg alszik is rendesen. De akkor sem tudom mi tévő legyek.

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Zsuzsi!

Elhülök amikor ilyet olvasok. Mindenféleképpen ezt ki kell vizsgálni, h mi okozza. Vagy már túl vagytok ezen? Semmi okosabbat nem tudok tanácsolni :cry: :cry: :cry:


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi! Dorkát Dóra néven annyakönyveztük, ez csak a beceneve.
Reflux :evil: Dorka is enyhén refluxus, de sugárban szerencsére sosem hányt... most már ott tartunk, hogy néha (kb. minden harmadik-negyedik nap, de van hogy ritkábban) visszajön egy kis kaja. Nekünk is azt mondta a dokinéni, hogy kinövi majd.
Rékánál nem lehet most a gyakoribb hányás amiatt, hogy meg van fázva? Lehet viszket a torka kicsit és köhögne szegény csak hányngere is lesz? Azért ha ma is többször hányna én megmutatnám dokinak.

Timi! Az éjszakai sokszor kelés ismerős nálunk is. :cry: Az elmúlt két hónapban általában 2 óránként keltünk... ennek a felszámolásásra tett kísérletünk volt a fentebb említett 3 órás kinlódás a sírni hagyással. De nem jött be. Aztán hogy most mi történt nem tudom de már a negyedsik éjszaka volt ma hogy csak 1x kelt :D pedig még új foga se jött ki... Szóval kitartás, elmúlik majd!
A cipővel nekünk könnyű dolgunk volt, mert már szandát is venni kellett, abban meg ugye látod hol a lába. :D Egyébként nekem tanácsolták anno, hogy egy kartonra rajzoljam körbe Dorka lábát, vágjam ki és azt próbáljam a cipőbe, hogy lássam elég hosszú e. Persze azért még így is fel kell próbálni a babóca lábára, ami nem is olyan könnyű :D

Megyek mert Dorka felébredt. Nem vitte túlzásba :?
Dzép napot mindenkinek!

Anita
Kép
Kép
dorkamama
 
 


Sziasztok!

Riz, megnéztem azt az oldalt, és találtam is mesét, de viszont sajnos zenéket nem, bár én kicsit felületes vagyok. Ha esetleg beírnád, melyik menüben találtad a Halász Juditokat, megköszönném....

Képzeljétek LÁnyok, sajnos, nekem a szopi nagyon bekavart, ma lett meg az eredményem, eddig nem is akartam írni róla, szóval valami elhúzódó hormonzavarom van, ami miatt nem akar elmúlni a mensim... Most felírtak fogigátlót, bár utálom, de muszáj, hogy valahogy rendeződjön a dolog... NÁlatok nem volt semmi gond? A prolaktin, ami a tejelválasztásért felelős, nagyon összezavarja a női ciklust sajnos... Hát, én így jártam. Úgyhogy nálunk vége.... Végre nyugodtan borozgathatok, már úgyis négy éve vagy szoptatok, vagy terhes vagyok.... :lol:

Santos: sajnos a hányásra nincs tippem, nekem Hanna a hányós, de nem ilyen durván, csak éppen nagyon könnyen hány, és hasmenése még soha nem volt neki, ő hányással intéz el mindent. De szerintem ha most nincs baja, akkor csak a szokásos volt. Esetleg Normaflore-t megpróbálhatsz. Én mostmár úgy vagyok, hogy csak ha lázas, viszem orvoshoz, úgyis tudom, hogy ha náthás, akkor Calcimusc, ha hány vagy fosik Normaflore... Legalábbis a mi dokink ilyen. Persze ha valami szokatlan, akkor megyünk, de szerencsére a mi dokink nem híve az antibiotikumnak, így csak a legszükségesebb esetben ad.

Timi: nálunk Hanna nem értette meg régebben, hogy a számítógépen az usb csatlakozó kisablakát nem szabad nyitogatni.... Ezért ideiglenesen Gabi gitárerősítőjét eléraktuk, amit nem lát, az nem ingerli.... De szerintem ha sokat mondogatjuk neki, és elvisszük onnan, akkor előbb-utóbb meg fogja érteni, bár azt nem garantálom, hogy ha nem vagyunk ott, akkor nem próbálgatja... :lol:

Edi: nagyon jók a képek, Kata olyan édes, néhány képen olyan beletörődően néz a fényképezőbe, hogy besz@rás, mintha azt mondani: na jól van, élvezkedj, hogy fotózhatsz :lol: :lol: :lol: Ja, és Te is nagyon jól nézel ki, szerintem is fogytál sokat!
Szerintem ha fél év múlva el akarod választani, akkor a kínálgatást lassan elhagyhatod... Ha nagyon szopis, akkor idő kell neki. Elég akkor, amikor ő kéri, meg reggel-este... Én legalábbis így csinálnám.

Sue: a nemevésről tudnék mesélni... Egyszerűen nem tudom, hogy van ez, néha Hanna egész nap csak pár falatot eszik, már majdnem megöl az ideg, aztán meg hetekig ZABÁL! (Mint most). Szerintem ilyenkor eltelik, másra nem tudok gondolni. De az biztos, hogy egészséges gyerek éhen nem halasztja magát.

Akartam még valamit írni, de már elfelejtettem, hogy mit! sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Köszi a tippeket,nyomjuk a Normaflore-t , a Calcimusc-ot még nem próbáltam...

Megint nincs a mi dokink...sokat van távol, az idegen doki meg csak megnézi és közli,hogy holnap vissza kéne hozni,kiszáradás nem fenyeget...jó ezt eddig is tudtam...ááá nehéz ez.

voltunk kivizsgáláson,meg légzésfigyelésen,mert sokat nyel félre...hát mit mondjak...ha tudtam volna,hogy ezzel jár a vizsgálat nem teszem ki ennek szegényt...
gyomorszonda lenyelés,kanül a lábba,nyeletéses röntgen ...a pici fejét nem láttam a csövektől...

majd a kivizsgálás után közölték,hogy kinövi,ja és adjak neki Ulcogantot (megjegyzem 12 éves kortól...való) 5 hónapot szedte semmi nem változott,be kell sűríteni a kajáját,de az se dob sokat,ha hány akkor hány így is.

Na megyek,pépesítek meg miegymás....

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Timi!
Én 20-as őszi cipőt vettem Jazinak, pedig a lába inkább 19-es. De ezt legalább nem növi ki télig. Nagyon aranyos kis cipő, a tesz-veszen licitáltam rá.

Eszter!
Eszembe jutott még egy cipőmárka: Groovy. Ez is jó, és nem olyan borsos az ára.

Santos!
Nagyon sajnálom Rékát a reflux miatt. Hátha hamarabb kinövi.

Tápika!
Szóval ti is mentek :shock: Döbbnetes, hogy mennyien. Nekünk is rengeteg barátunk, ismerősünk ment ki Angliába ill. Hollandiába. A nővérem meg Austinban él. Néhány hónappal ezelőttig én voltam az, aki bőszen hangoztattam, hogy "nem igaz, hogy itthon nem lehet megélni". Hááát, az elmúlt hónapok "reformjai" után sokat változott a véleményem. Ha egy házaspár mindkét tagja dolgozik, és jó munkahelyük van, akkor talán meg lehet. Na de ha a családok elmennek, akkor ki marad itthon? Azok, akik napi 10-12 órát dolgoznak a megélhetésért. És akkor mi lesz a népességgel? Elfogyunk? Érdekes kérdések ezek. Néha azt gondolom, hogy a politikusaink egy másik világban élnek.


Edi!
Mindketten szépek vagytok a képeken!

Most megyek feltakarítom a tegnapi sarat a kinti lépcsőről, meg főzni is kellene valamit, de nem ez az a nap, amikor van kedvem hozzá.
A Párom most telefonált a munka megbeszélésről, azt mondja jól alakulnak a dolgok :)

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


TÁPIKÁÉK:

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


true:
azon az oldalon az egyébre kattintottunk, és ott is van még sok-sok kategoria, erdemes bele nézni...babazene is van, vivaldi...
egyik link ezt hozta ki, nagyon jo két oldal: http://gyermek2.multiply.com/music/item/1003
http://gyermek.multiply.com/music
baromi sok halász j, grillus, gymes, meg mindenki akiket ismerunk, meg nem ismerunk:D
én a multiply-n még multkor regisztraltam, azota emlekszik ram, és siman leszedhetem oket...

Lanyok: ejszakai kelések nagyon a temak topjan van, latom :(
Gondoltam megkerdezlek titeket, de latva, az elozo par hsz-t, tuti megkerdem
Kicsit ciki. Néha, vannak olyan idoszakok, mint tegnap és ma éjjel, hogy kicsi ébred, én átbattyogok, cici, és egyszercsak erzem, mindjart bepisilek... és alig varom, hogy csituljon a szopi intenzitasa, hogy cumi be, és letehessem, mert KI KELL MENNEM! :o:o :oops: :oops: :o :( és egyre jobban feszengek, izgek-mozgok akkor hogy aludjon vissza...? probalok minden masra gondolni, de annal jobban... szoval ertitek?
Valaki volt igy?
Es ez igy megy kb egy hetig, aztan nincs ilyesmi... (?) De ha nem ebresztene fel, nem kellene felkelnem ezert, érzem...
Amugy elmult ejjel Veronika is nagyon sokszor kelt... és egyik ilyen kisagyba letételnél, nem aludt be eléggé (mert nem tudtam kivárni), és felsírt, én meg fogtam magam és kimentem wc-re, mert muszáj :( kozbe ordito gyerekhez bement ferjem... aztan ettol jol megébredt, én meg morci lettem, és amikor cicin nem akart visszaaludni, akkor ramordultam, amivel olajat ontottem csak a tuzre...
ejféltol negyed kettoig voltunk fent


De elmúlt éjjeltől eltekintve, nekunk is elég gáz az éjszakáink állása ujabban... és érzem, ez most nem a fog, csak megszokás, vagy sima ijedtség
Jubi:
Veronika regen siman vegigaludt..aztan fog miatt kelt...erre raszokott szerintem...majd egy idoben már vizzel megusztam... akkor allandoan kelt ejjel egyszer, mindig ugyanakkor vizert... aztan még rosszabb lett, mostmár akár kétoránként is képes kelni, és már csak cici a jo
Igy éjjeli vizért keléseteket megértem...
(de irigyellek így is:) )


Viszont!!!!!!!:) már nem anyázik...vagyis kimehetek a konyhába, ha ügyesen teszem, akkor nem zavarja, sőt jön-megy, kisszoba-nagyszoba-konyha, és elvan (ez még csak pár napja megy, de tok jo :D ) végre nem kell mellette lennem mindig, és csak ottlennem ;) hanem már ujra msogathattam :D

Esővédőtöl a babakocsin, nem fél a babatok? Ki mit tesz?

a felét állva írtam, ezert elnézést az írasmódert

KépKép
rizibizi
 
 


rizibizi
 
 


í

Beoltatja valaki bárányhimlő ellen a babáját?

Párommal úgy gondoljuk, hogy majd jó lenne. 9 hónapos kortól lehet, de a dokinénink állítólag 1 éves kor után szokta...



Edi: jó volt olvasni téged, és látni. Szépek vagytok!!! Örülök, hogy jól érezted magad ;)

Tápiék is szépek! Meg az összes babó! (Vonalzó is összejött)

KépKép
rizibizi
 
 


Rizi!

Nálunk a bárányhimlő elleni oltás már nem aktuális, mindhárman túlvannak rajta. Jazi olyan négy hónapos kora körül esett át a bárányhimlőn, akkor hozta haza Dani az oviból. Láza nem volt, viszont tele volt pöttyökkel, amit mentolos hintőporral kellett szórni, hogy ne viszkessenek. Azt kell mondjam, hogy nagyon jól viselte, jól evett, aludt stb. És legalább már túl vagyunk rajta...


Ezeket egy fél órája csináltam.

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok!

Előbújt a napocska!!!

Rizi!
Mi beoltattuk Dorkát bárányhimlő ellen, és azóta már voltunk olyan babánál is akről nem tudtuk, hogy ár ott lappang benne a betegség és másnap már tiszta pötty lett, és tényleg műkszik az oltás, nem lettünk barikásak :D Igaz majdnem 7ezer ft volt az oltóanyag :x
Az éjszakai pisiügy nálam is hasonlóan van :D

Jubi! Hát igen ez a kimenetel... nehéz dolog. Nekem apukám készül éppen Németországba, mert itt egyszerűen nincs munka. Az építőiparban dolgozik és ilyen még sosem volt, hogy nyáron se legyen :twisted: :twisted: Hihetetlen, hogy ellehetlenítik az embereket!
Azt meg végképp nem tudom miből gondolják a politikusok, hogy 25-26 ezer ft-ból ami a min. nyugdíj és a gyes meg lehet élni!!! NEm is dühöngök tovább, mert sajna ez nem segít.
Én is a tesz-veszen néztem ki most egy cipőcskét Dorkának :)
Tündéri sép kislány Jazi! Gyönyörű szemei vannak, a fiúk odalesznek érte :D

Tápika! Ti is szépek vagytok! És természetesen az összes babóka!

True! Lehet nálam is kavar a szopi a ciklusba. Nekem még csak masfél hónapja jött meg először Dorka születése óta. Akkor sem olyan volt már mint megszoktam, de az orvos megnyugtatott, hogy ez teljesen normális. Aztán jött 30 napra rá a következő (legalábbis gondolom hogy ez az volt :shock: ) két hétig tartott és végig olyan volt mintha csak közti vérzés lenne... A doki szerint a szopitól és még kivárunk egy-két ciklust, az alatt rendeződnie kell, mondta ő... úgy legyen! De ha nem rendeződik se szeretném emiatt abbahagyni még a szoptatást, Dorkám nagyon cicifüggő.

Santos! Ez a kivizsgálás még ilyen távirati stílusban is szörnyen hangzik. Az én dokinénim azt mondta csak akkor kell ilyesmire menni ha a gyerek esetleg nem gyarapodna vagy fogyni kezdene. Ilyen szerencsére nem volt! Bízom benne nálatok is hamar rendeződik mostmár a dolog!

No megyek pihizek kicsit!
Szép napot mindenkinek!

Anita
Kép
Kép
dorkamama
 
 


Sziasztok!

De jól néznek ki Tápiék is!!!! (Szerintem itt ezen az oldalon minden baba gyönyörű)

Jubi
Jazi is biztos könnyen levesz a lábadról,ha így tud nézni!

Legalább alvás fronton rendben vagyunk,csak el ne kiabáljam :wink: Este fél nyolc táp megevés,majd kedvenc mese,dalocska,5 perc ringatás és alvászat reggel 5-6-ig,egyszer -kétszer ébredek fel,ő nem sír vagy ilyenek,de bemegyek hozzá,megnézem,ha éberebb iszik kicsit. A vizet kiköpi,marad a tea meg a gyümilé,jó cukros mind,de nem hajlandó máshogy folyadékot inni.

Dorkamama
Hál Istennek,súly és méret ügyben jól állunk,nem is tudom mitől hízik a gyerek,hiszen annyi kijön...pont ma mérték,mert persze e miatt a dolog miatt sűrűbben mérik,meg figyelik őt szóval 10.450 g és 78cm elég jó szerintem a hányásokhoz képest,azért marad benne anyag. Sajna a kivizsgálást nem úsztuk meg,4 hónapos korában elkapott egy hányós vírust(még erre) és a Heim Pálban kötöttünk ki,egy hetet voltunk,ott mondták,hogy érdemes kivizsgáltatni a refluxos babákat légzésleállás ügyben is...tehát SIDS szűrés következett (nagyon féltem ettől,de szerencsére semmi komoly,csak azért kellett mert születésekor nem vett levegőt egyből ezért egy percig lélegeztetni kellett- azóta légzésfigyelő van alatta...)Volt itt minden. A para az megmaradt.

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Ja a bárányhimlő...nekünk azt mondta a dokink,hogy ráérünk vele míg nem jár közösségbe,de mindenképp érdemes,nem zárja ki azt,hogy elkapja a bárányhimlőt,de a szövődményeitől megvédi.

Az agyhártyagyulladás elleni meg a Sreptococcusos tüdőgyuszi elleni sem árt bár tök drágák..
azt hiszem a Prevenar-17 ezer Ft és kettő kell belőle ti adattok a piciknek? Mi a véleményetek erről?

- mi szeretnénk neki beadatni minden ilyet,mert sokkal fogékonyabb az ilyen hurutos,meghűlős betegségekre sajnos :(

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Esővédő!!! Elfelejtettem ezt is!!!

a kiskisasszony leszaggatta az egészet,mert nem lehet csak úgy bezárni holmi esővédők alá és áttépte magát rajta,majd beletekeredett,mert én próbáltam visszahúzni...még a lábzsákot sem viseli,mert nem bíbelődhet a cipőjével...kész cirkusz elmenni bárhová rossz időbenl. Na sziasztok ma már nem jövök szerintem,
puszi mindenkinek

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Sziasztok!!

Már megint eléggé el vagyok havazva...,de akkor is jövök picit! :wink:
Kész a konyhám csempézése,még ki kell festeni,és dobok egy képet! :lol:
Amúgy is szeretnék már képet felrakni,de mindig elmarad a dolog!! :?
Képzeljétek,Pistike tegnap elfeledkezett magáról,és megállt pár mp-ig egyedül,sőt lépett is két lépést! Rendesen ledöbbentem!kiabáltam apának,de már csak a csüccsenésre ért be!Azóta még nem csinálta,de kapaszkodva ügyesen gyalogol már a bútorok mellett! :lol:
Éjszakai kelések: Nálunk már érezhetően javul az éjszaka,már csak enni kel fel,de utána szépen visszaalszik,és nem nyöszörög! Viszont nem tudom,hogy miért eszik újra?Növés?

True!
Én azért próbálok ura lennia helyzetnek,nem késnia befizetéssel,megnézni mindig az üzenőfüzetet,betartani az időpontokat,de van amikor hiba csúszik a gépezetbe!Dehát emberek vagyunk!! :lol:

Timi!!

Fogalmam sincs,hogy mekkora Pisti talpmérete,nem mértem még,én csak felpróbálom rá a cipőt,és ha jó,megveszem! :lol:
De amúgy a 20-as cipő,amit a fatitól örökölt,majdnem jó rá! Addig jó lesz,amíg nem kezd el lépegetni! Addig itthon úgyis zokniban gyalogol!

sue!
Köszi az idősotthon tippeket!!Érdeklődöm,mérlegelek!!

Zi! Pistike jól tűri az esővédőt,nincs vele gond!!
Edi!! Tök jók a képek,látszik,hogy jól éreztétek magatokat!!
Tápika!Nagyon szép család vagytok! :lol:
Na,megyek,mindjárt jön haza a nagylány!!

Beuka,merre vagy??

Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Rizi
Köszi a választ. Én sem igen szeretek vele egy ágyban aludni, mert félek hogy ráfekszek, meg leesik, de amugy meg szeretek vele aludni.

Esővédő
Tegnap mentünk esőben, de babrálta és tiszta viz lett töle, ugyhogy nem vmi, az jo lenne ha le lehetne rögziteni, nem lenne semmi gond vele.

Tegnap megszületett a szomszéd kislánya, hazajön Laci és bemegyünk megnézni őket. :D

Bárányhimlő:_ Nem tudom hogy jo-e az oltás, mert inkább legyen az, mikor én az lettem, tesommal is elkapatta anyukám, mert később meg övsömör lehet belőle és az viszont nagyon fájdalmas. Meg jo ha mumpszos lesz(fiuknál) meg rozsahimlős(lányoknál). De mindenki maga tudja hogy hogy szeretné.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Edi
A Qeen Mary 2 -ről teszel képet? Amugy az az a hajo, amit nemrég épitettek a Titanic mintájára? Én ugy emlékszem igy volt. Jok lettek a képek, aranyos a bebugyolált Kata. :)

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok!

Én is el vagyok havazva... Olvastam, de az írás nem jött össze. Most is csak röviden.

Köszi mindenkinek a cipőinfókat! Ma voltam körülnéző körúton, de még nem vettem semmit...

Jubi!
A Suttogó ír sok okosat az éjszakai felébredésről. Csak sok kérdés vetődik fel. Pl. mindig ugyanakkor kel? mióta van ez? történt valami változás akkor, amikor elkezdett felébredni? nappal hogy alszik? nem lehet, hogy tényleg szomjas? Szóval így bonyolult válaszolni. Van egy elég őrültségnek tűnő módszer. Ha tényleg minden rendben van a babával és tényleg csak kialakult egy rossz szokás, és mindig ugyanakkor ébred fel, akkor azt javasolja, hogy zökkentsük ki ebből a "rossz" ritmusból, és kicsit ébresszük fel kb. 1 órával korábban a szokottnál 3 napon át. De csak épphogy. Hát ezt nem próbáltam, de azt írja, hogy működik. Ha nem, akkor át kell gondolni, nincs-e tényleg vmi más gond a háttérben.
Amúgy a korai szobatisztaságra szoktatásról is ez a könyv ír. Nem rossz. Én is gondolkozom rajta, mert nagyon drága a pelus... Meg azt is olvastam, hogy nem tesz jót a kisfiúk heréjének, hogy folyamatosan meleg , kicsit nedves bugyolálásban vannak. (Nem akarok ijesztgetni senkit...) De még átgondoljuk a dolgot.
Sámuelnek kint van a nyolc fogacskája, korán jött mind. Most látszik már a 4 első rágófoga is. Hála Istennek nem különösebben szenved vele.
Nagyon édesek a testvérkés képek is, meg a legújabb Jazisak is! Most olyan hosszúnak tűnik már a haja. Szép kis csajszi! És az a tekintet...

Dorkamama!
Még nem beszéltünk... Nagyon édes a kislányod! Nehezek lehetnek az éjszakák. Nálunk is hasonló volt. Bocs, de egy kicsit szeretnék helyesbíteni, a Suttogó sehol sem írja, hogy hagyjuk magára a síró babát akár csak 5 percre is! Sőt kifejezetten azt írja, hogy ne tegyük ezt! Remélem, nem bántalak meg, de elég sokszor elolvastam a könyvet, mielőtt gyakorlatba ültettem, amiket ír, és az működött is, mint írtam már korábban. Bocs mindenkitől, nem akarok folyamatosan a Suttogóval nyomulni, mindenkinek szíve joga, hogy mit tesz a gyerekével, nekünk működik.
Bíztatásul: a nővérem kislánya, mióta megtanult járni, úgy lefárasztja magát, hogy gond (és szopi) nélkül elalszik, és nemigen ébred fel éjszakánként, pedig korábban rémesebb volt mint az én kisfiam. Néha órákat üvöltött. Úgyhogy Suttogó nélkül is van remény... :D

Timi!
Én is szoktam Wordben írni. Ott is lehet használni az emotikumokat. Egyszerűen kettőspont, zárójel pl. Vagy tedd be utólag, miután bemásoltad a szöveget. Mondjuk mindig a végére teszi, szóval Ctrl-C, Ctrl-V-vel be kell illeszteni a megfelelő helyre...
Samunak tényleg jó a humora... :lol:
És valóban nagy, 80 cm volt az 1 éves kontrollon. (És 9,30 kg -filigrán)
A kisautó rajta van a www.dorextoys.hu honlapon. Van piros is... :) Tök jó.
Elgondolkoztam, hogy a sas hogy is tartja a lábát???... Repülés közben vagy mikor egy faágon csücsül vagy miközben lecsap egy mezei egérre...??? Bocs, ez nagyon pihent. Arra gondolsz, hogy begörbíti az ujjait?
Az elefánt cipő az egyik legszuperebb! Ha nagyszülők megveszik, jobbat nem is találhatnátok... Nálunk még egyik nagyszülő sem szánta meg kicsi mezitlábas unokáját... :( Na jó, de ruhákat kapott.
Ja és a www.siestacipo.hu honlapon van nyomtatható méretmeghatározó!

Bea!
Sámuel is volt, hogy elviháncolta az altatást. Rájött 2 nap után, hogy milyen vicces, hogy ő feláll, én meg visszafektetem. Na nem is csináltam tovább! Ha bohóckodott, hagytam, hadd bohóckodjon magának. Ha úgy láttam, hogy totálisan kiviháncolta magát az álmosságból is, akkor meg kivettem, és irány játszani. Mikor újra álmos lett, akkor aztán elaludt. Hú, én már nem bírnám ringatni... Olyan nagy élmény felvenni, zsip-zsupozni vele csak úgy, amióta nem kell "kényszerűségből" akár órákat ringatnom... (Volt hátfájás, minden...)

True!
Örülök, hogy írtál nekem! Csatlakozom a többiekhez: gyönyörűek a gyerekeid!!! Eljátszik a két kicsi együtt is? Nehéz lehet lefoglalni egy picurt meg egy lassan óvodáskorút...
Remélem, rendbejönnek a hormonjaid...!!!

Rizi!
Én is köszönöm, hogy írtad az oldalt! Írjál máskor is ilyeneket. (Bár a Halász Juditot először én sem leltem, de most már biztos meg fogom találni.)

Zsuzsi!
Mi ketten szoktuk szívni Sámuel orrát. De még kettőnkön is kifog... Nekünk egyébként vízcsapra szerelhető orrszívónk van. Nagyon jó.
Nem kell porszívózni...

Ági!
Korondon én is voltam. Nagyváradról meg több ismerősöm is van, akik átköltöztek. Ti szerettek ott élni?
A 25 a neved mellet azt jelenti, 25 éves vagy? Ha nem vagyok indiszkrét...

Ennyit a rövidségről...

Pusz mindenkinek!
Eszter

Kép
Kép
h_eszter
 
 


Sziasztok!

3 mp-em van,se olvasni sem írni nincs időm,erőm,úgyhogy Jubi,köszi!A többit holnap olvasom és válaszolok!

Jó éjt,Bea

Kép
tápika73
 
 


Sziasztok!


Anita!

Ez a kartonos dolog elég jó ötlet, csak bírjam megcsinálni. Nem egy könnyű feladat. Az éjszakai kelések most is pontosan 4 volt. Megőrülök. És az a baj, h addig nem tudom betenne az ágyba amíg bizti nem alszik mélyen, mert minden mehetne előlről.


True!

Nekem 2005 dec óta nem volt meg. Pont tegnap voltam rákszűrésen, és mondta, h nem is tud addig adni tablettát, h nehogx bekavarjon a szopiba. Amúgy Nekem magas volt a prolaktin szintem, és elég nehezen jött össze Dóri.

Jubi!

Tesz-veszen nagyon jókat lehet venni. Pont most vettem 2db kisbodyt 300-ért.

Riz!

Nyugi! Volt nálam így. Mégrosszabb amikor a hasad fáj, libabőrős vagy, és csak cicizek várod mikor alszik már vissza, és te alig várod, h az ágyába tehessed, és futáss……..! Éjszakai kelések nem változtak Nálunk! Én nem szeretném beoltani, mert én is voltam, és nem szenvedtem kárát szerintem. Igen! Azért jó, h ilyen nagyok már, én a héten hétfőn hagytam először anyukámékkal 1 órára. Teljesen jól elvolt, és amikor meglátott akkor aztán bele bújt a bőrőmbe. Hála nem egy félős kislány inkább érdekli, h mi is az. Birizgálja, és kukucskál kifelé.

Bea!

Szépek vagytok!!!!


Zsuzsi!

Nem csodálkozom a parádon! Azért az ember lánya mindig aggódik valamin. Mi éppen azon gondolkodtunk, h mennyi ideig használjuk a légzésfigyelőt. Annak idején amikor még iszonyatosan tapasztalatlan voltam , bekapcsoltam, láttam, h világít a zöld, de amikor befeküdtem az ágyamba, már nem voltam biztos benne, h bekapcsoltam, és ezt eljátszottam egy este alatt jó párszor. Úgyhogy ide-oda rohangáltam. Dórinak akkor adja be a dokinő amikor 1 éves elmúlt. Nem akartam előbb. Így csak egy vakcina kell, amit megvettem már, h olcsobb legyen. Bár azt hiszem így is olyan 3-4 ezer Ft fizettem.

Melódia!

Pistike tök ügyi. Ilyen korán kezdené a lépegetést? Az én nagylányom aki jövő héten lesz 1 éves, már lépett 6 –ot. Kivagyok ettől, h ilyen nagy már!!!!!


Eszter!

Picit pontosítsunk, h most melyik Suttogó a jó? Bár már írta Sue valahol( bocsi, de nem találom). Van A suttogó 1-2, és a suttogó mindent megold. Igazából arra gondoltam amikor egyből spiccben tartja a lábát, és így elég nehéz ráhúzni a cipőt. Köszi a linkeket.

Lányok!

Egy gyors körkérdés: Nálatok is nehézkesen megy a tisztába tevés? Egyszerűen hülyén fog hangzani, de aug 20. óta nem tudom úgy tisztába tenni , h ne ordítson, és ne forduljon ki a kezemből. Ezt a dátumot nem azért tudom, mert „ elmentek otthonról”. Éppen akkor jöttünk haza esküvőről.


Jó éjt mindenkinek: Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok Lányok!

Nálunk is nagyon hideg van, meg lehet fagyni!Sajnos még nincsen fűtés, csak okt.15.-től lesz. :( Balukánál hősugárzóval fűtünk míg e
l nem alszik.Már rátettem a téli takaróját.Őrület!

Képzeljétek tegnap szegényem akkorát esett.........Megfejelte a dohányzóasztalt Anyukáméknál.Tiszta lila a szeme alja!Azt hiszem nem fáj már Neki,dehát gyönyörüen néz ki!Szerencsétlen Anyukám is,olyan lelkiismeretfurdalása van!
Hát ez történt!

AGI25:Nagyon örülök,hogy a szüleim tudnak vigyázni Bálintra és nem kellett bölcsibe adnom.Nem is tudom,hogy mi lett volna akkor?!
Remélem Te sokáig otthon tudsz maradni Jázminnal!

Juborka:Hogy sikerült a férjednek a megbeszélés?

True:Pont ilyen cipőben járok a mensivel kapcsolatban én is!Aug.22.-én jött meg és még mindig tart!Ma felhívtam a dokimat és azt mondta,hogy ilyen előfordul a fogamzásgátló megkezdése miatt!Holnap azért elmegyek hozzá biztos, ami biztos!Majd megírom,hogy mit mondott.

Hogyor Timi:Én veszprémi vagyok és itt is dolgozom egy lakástextil üzletben!Nagyon szeretem csinálni, azt hiszem máshogy nem is lehetne!Kicsit elfáradok a nap végére.Elszoktam tőle.Most jó sok munkánk van,így a nap is gyorsan elmegy és jöhetek haza a fiukhoz! :D

Santos:nem tudok sok okosat mondani,de nagyon sajnállak Réka betegsége miatt!Sokra mész vele,mi?Hogyhogy nincs több bejárata az orvosi rendelőtöknek?Én úgy tudtam,hogy mindenhol van.Pont ezért,hogy az egészséges gyerekedet ne kelljen a betegeken keresztülvinned.Mert mehetsz Te csak egy oltásra is!
?

Na megyek aludni,mert megint későre jár!

Jó éjt

KépKép

Bálintka albuma: http://www.oribalint.atw.hu/
putnokiorsi
 
 


Sziasztok!

Cipő téma: a superfit is jó márka (harántemeléses, bőr, hajlékony a talpa stb.), és egész jó az ára. A babaszoba.hu-n most őszieket árulnak (újakat) 4500 ft-ért.

Orsi!
Hála Istennek sikerült a dolog, január 1-től ott fog dolgozni. Azért kell megvárni a jövő évet, mert a mostani cégénél dec-ben lesz létszámleépítés, és abba beleteszi a főnöke. Ha hamarabb felmondana, akkor elesne az elbocsátással járó, több mint egy éves keresetét kitevő végkielégítéstől.

Eszter!
Köszi, hogy megnézted a Suttogót! Nálunk három napja javul a helyzet: tegnap előtt és ma is átaludta az éjszakát Jazi, tegnap pedig egyszer kelt fel néhány korty vízre. NEm változtattunk semmin, viszont néhány napja imatéma, hogy nyugisabbak legyenek az éjszakáink :)

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok!
Kepzeljetek a tegnap meg ma idaig nem ment a babanet vagyis ment de nem volt meg ez a topic es nem tudtam belepni sem!Nem ertem mi lehetett a baj!Na mindegy.

Jaj nalunk is nagyon hideg lett olyan telies az idojaras el sem hiszem ,hogy ilyen hamar vege lett a nyarnak!

Santos!
Semmi problema, hogy egyforma a vonalzonk ne hulyeskedj! :D
Orulok, hogy sikerult nektek!
Edi!
Nagyon edes baba Kata szepek a kepek gyonyoru helyeken voltatok!
Eszter!
En is valahogy ugy csinalom a orrszivast lattam en is azt a musort de szegenykem nagyon ordit kozben, utalja!
Raktam fel kepeket az elozo oldalon vannak a kirandulasrol!

True !
Sajnalom ami tortent veled a hormonokkal kapcsolatban remelem rendbejosz hamarosan! :)

Eszter!
Persze, hogy szabad kerdezni igen a 25 az eletkorom!
Nekem is nagyon sok rokonom el kint!Hat, hogy szeretunk az tulzas de mi itt szoktuk meg az eletunket es nem tudom milyen lenne mashol ugyhogy inkabb megszoktuk ezt az eletet azert annyira nem rosz!

Riz!
Koszi a linkeket mar olyan reg kerestem egy ilyesmi oldalt!Sajna nalunk nem lehet kapni magyarul mondokakat, enekeket Jazmin nagyon imadja oket hallgatni ugy razza ra kis feneket meg tancizik!

Jubi!
Jazmin nagyon edes es milyen szep szemei vannak!!! :D

Orsi!
Sajnos nalunk csak 2 ev a gyes aztan visza kell menni dolgozni!Meg nem tudom mit csinalunk majd bolcsibe meg nem szeretnem adni semmikep!
A szuleink meg videken laknak eleg messze a varostol, azt meg nem szeretnem, hogy ne lassam mindennap!
Itt sokan csinalnak ugy hogy a nagyszulok vigyaznak az unokakra a szulok meg dolgoznak es csak hetvegen latjak a gyereket!
Na en azt nem birnam ki es nem szeretnem semmikep!
Van valami olyasmi, hogy el lehet nagy nehezen intezni, meg egy evet otthon ulni de sok penz kell hozza!Abban remenykedunk hatha majd nekunk is sikerul el inetezni es majd kozben jon a kisteso is! :D

Na jo megyek mert eddig vendegeim voltak es meg semmit nem csinaltam itthon!Kene fozni valamit!
Puszi nektek!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Elfelejtettem
Tapika edesek vagytok!!!

Teszek meg egy kepet Jazminrol is!Ha nem baj!
Kép

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Sziasztok!

Timi!
A suttogó mindent megold - ezt érdemes megvenni.
Dóri nagyon ügyes! Sámuel még csak 1-2 lépeésnél tart. De azért ő is ügyi! :D
Nálunk is nehézkes volt az utóbbi hónapokban a tisztába tevés. Vettünk is bugyipelust, hogy legalább ha elmegyünk valahová, akkor ne kelljen a hátára fektetve ordíttatni. (Pampers-t, mert a Libero Up&Go hihetetlenül drága) De egy ideje mintha túllennénk ezen az időszakon, bár nem tudom, miennyire véglegesen. Ha kellően szórakoztató dolgokat adok a kezébe, illetve előadok egy egyszemélyes showműsort (vagy kétszemélyeset apával), akkor hajlandó 1-2 percig feküdni és tűrni a peluscserét.

Orsi!
Nálunk is voltak lila foltok a homlokán, arcán stb. Egyszer fejest ugrott az ágyról a parkettra, pedig mellette ültem, és már profin le tudott amúgy mászni! Ha gyorsan le tudom jegelni ilyen esetekben, akkor nem nagyon duzzad meg, és kevésbé lilul... Mondjuk utálja és üvölt, míg rászorítom a mirelit akármit.

Jubi!
Örülök a "spontán" javulásnak! Csak így tovább! Mi is szoktunk imádkozni az éjszakai nyugiért...

Néhány kép a múlt heti velencei nagyszülő és egyéb rokon látogatásunkról:

pacinézés nagymamával Kép

sámuel teljes átéléssel túrta a földet a szőlőben Kép

cuki... a Velencei-tó partján sétáltunk Kép

az én kezemben a nővérem kislánya van (Karolina), aki fél évvel idősebb Sámuelnél, de nem látszik... nagyon szeretik egymást! Kép

Szép napot mindenkinek!
Eszter

Kép
Kép
h_eszter
 
 


Ági!

Akkor írtál, miközben én. Az első Eszter! rész szerintem Dorkamama - Anitának szól! :)
Magadról nem tettél még képet... Tegyééél... :wink: Biztosan szép, fiatal anyuci vagy!
Jázminnak gyönyörű kék szeme van!
Nekem se jött be a babaneten a topik, ugyanaz volt, mint Neked.
Remélem, sikerül megoldást találnotok a bölcsi-problémára majd! A kistesó jónak tűnik... :wink: Én sem adnám bölcsibe a gyerekemet. Bár még én sem tudom, 2-3 éves kora között miből fogunk élni (gyes már csak 25 ezer lesz), de hátha nálunk is jön a testvérke...

Pusz: Eszter

Kép
Kép
h_eszter
 
 


Igen Eszter most, hogy mondod tenyleg!Bocsi akkor az elso Eszter Anitanak vagyis Dorkamamanak szolt!!! :D

Rolam kepet?!Hat nem tul sok van nem nagyon szeretek mamrol viszanezni kepet! :lol: De teszek!
Kép
Kép

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Ági!
Nem tévedtem látatlaban! Nagyon jól nézel ki!!! Köszi, hogy tettél fel képet!

Mindenki képeinek örülni szoktam, még ha nem is írom külön...

Kép
Kép
h_eszter
 
 


Sziasztok!

Két gyors kérdésre van időm:

A munkahelyemen földrajz-biológia szakos tanárt keresnek...(furcsa amikor mindenkit küldenek el...) tudtok ilyet? Egyetemi végzettség szükséges.
Budán keresnek gyeden lévő kismamát,aki angoltanár és vagy tanár végzettségű és jól tud angolul beugrani 1-2 órára délelőttönként ( Ezt egy nyelvsuli keresi...)


Még valami :mensi. Bár én nem szoptatok már sajna,nagyon összekavarodott nekem is...most értem a végére a fogamzásgátlónak és folyamatosan megvan...pedig szedem ezt a Milligest nevű csodát...nem tudom, még soha nem szedtem efféléket.

na sietek megyek kiporszívózom a gyereket újfent...

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Sziasztok, gyorsan írok, amíg bejön a babanet!

Santos, és Orsi! Hát ez nem túl biztató! Nekem azért írta fel a doki a fogigátlót, hogy rendeződjön! Nekem Yadine-t írt! Az árán majd elájultam több mint 2 rugó 1 hónapra! De az viszont kicsit megnyugtat, hogy nem vagyok egyedül ezzel a gonddal.

Eszter és Ági! Ti is nagyon jól néztek ám ki! Nem ilyen kövér kismamák vagytok, mint én! :lol: Jó, ez csak vicc volt, én se vagyok igazán kövér, de rajtatok tényleg nem látszik, hogy 1 éve szültetek! Hát igen, én 2 éve jártam ebben a cipőben, hogy jöhetne a baba, mielőtt visszamegyek dolgozni! És mostmár lassan ez a GYED is lejár! Mostmár nem szülhetek folyamatosan, hogy ne kelljen bölcsibe adni a gyereket! Viszont a 25 ezres GYES-t a mi költségvetésünk sajnos nem bírja... Majd meglátjuk, mi lesz, végülis van még 1 év. Viszont azt hallottam, hogy a végkielégítés és a felmentés a jövő évtől megszűnik... Mivel én már így is megkaptam a papírt a melóhelyemről, hogy nem várnak vissza, azon gondolkodtam, érdemes lenne most bejelenteni, hogy visszamegyek, kivenném a fentieket, aztán visszamenni GYED-re... Nem tudom, ez így működik-e... Valami okost meg kellene kérdezni, de KIT???? Nincs valami ötletetek? A munkahelyemnél jóindulatra nem kell számítani.... :twisted:

Jubi, olyan régóta dolgozik ott a párod, hogy 1 év végkielégítést kap?

Eszter, bocs, de én a korai szobatisztaságban nem hiszek... Szerintem csak több bajt okozol vele, mint hasznot. A gyerekek 3 éves korukra érik el biztosan a szobatisztaságra való érettséget, ha 2 évesen kezded el szoktatni, 3 évesen biztos a siker. Ha 3 évesen - akkor is 3 évesen. Legalábbis az én tapasztalataim ezt mutatjájk.. Bocs, be kell fejeznem, ordítás...........

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Rizi,
Olvastam az éjszakázásokat,hát Én ezt csinálom már lassan 12 hónapja,de most rosszabb,foga miatt.Pisilés Ne is mondd,de ha elfordul ciciről, nem érdekel kimegyek ismét keres, és bömböl a páromnak,de mostanában megtudja nyugtatni.
Bárányhimlőre Nekem a doki azt mondta,hogy a 15 hós oltásnál adja,akkor van rózsahimlő ellen is.

True,
Mensi ügy,4 hónapja mindig pontosan 34.napra megtörtént,de most….10 napja késik,remélem nem a tesó az,és ami bosszant, most fodrászhoz se tudok elmenni,és be se tudok jelentkezni.Pedig szerettem volna” szép” lenni szülinapokra,de ez már azt hiszem lehetetlen.

Santos,
Sajnálom ami babával történt,Én nem is tudtam volna végigcsinálni,egyszer anno mikor a fogamzásgátlótól álandóan sugárban hánytam,elküldtek egy ilyen vizsgálatra de nem tudtam lenyelni amit le kellett volna,habzott a szám,és öklendeztem.Nem értem gyerekeknek uh vizsgálatot miért nem lehet ilyenkor csinálni,miért kell Nekik ennyit szenvedni.Bárányhimlőről, Én azt hallottam,hogy levegőben terjed,tehát ha elmegy melletted egy fertőző gyerek ,úgy is elkaphatják egymástól.Mi adunk agyhártyagy. ellen is.

Jubi,
Múltkor írtam Neked a szobatisztaságról,és most,hogy Eszter írta,eszembe jutott, Én is a suttogóba olvastam amit írtam.

Barátném Eszter,
Nem tudom megnézni a képeket…és tessék átküldeni Nekem is ,mert ezek nincsenek meg…..
És Nekem mikor írsz már ide???????

Hu,szaga van a gyümölcsös csirkémnek,sziasztok
Sue

KépKép
suezika
 
 


Eszter,
mostmár látom a képeket,de az előbb miért nem láttam....
no tényleg kérem szépen .
pusz

KépKép
suezika
 
 


Sziasztok!

Orsi!


Sajnos ilyen előfordul, h esnek nagyot. Nem tudom, h Dóri mikor, és mit csinált, de a szeme alatt van egy piros seb. Ilyenkor úgy sajnálom, de nem tudjuk ezt kivédeni sajnos.

Jubi!

Mennyi időről van szó, h férjed távol lesz? ½ év? Biztosan az imátok meghallgatásra talált, és ezért van ez a nyugis időszak.

Ági!

Jázmin de gyönyörű kisbaba. Azok a kék szemek!!!! Huncut kislány mi? Szépek vagytok ti is!

Eszter!

Mi is Pampers használunk, mert szerintem a Libero nagyon drága. Én nem próbálgatok nagyon pelust, mert nekünk ez legalább bevált. Amit most ráadtam az bugyipelus volt, és az nekünk nem nagyon jött be, mert éppen tegnap volt az, h hátáig volt benne cucc, és a kádban kellett letépnem róla. Gondolhatod……..Ez akkor lenne tuti ha darabos lenne benne, mert akkor tényleg egyszerű a dolog. Nálunk most két emberes, vagy valamivel mindig le kell foglalnom, mert egy pillanat alatt megfordul, és akkor kenőcsös lesz minden, és a többit nem is részletezném…… Na! Akkor megveszem ezt a könyvet. Remélem segíteni fog, mert ez nem állapot, h mindig felkel ugyanabban az időben, és még ráadásul kb 2*szer. De édesek a képek, és mennyire hasonlítnak egymásra!!! Elvégre rokonok vagy mi a szösz?

Sue!

Voltál már azóta dokinál? Basszus ezt el is felejtettem kérdezni, h nem lehet, h azért szédülsz, mert tesó van a dologban? Nem akarsz csinálni egy tesztet? Megkaptam a privi üzit, és én is néztem , h azt írja a net, h sehol semmi. De nem aggódtam, mert tudtam, h megint karbantartanak. Mostanában elég sűrűn.

Jó éjt lányok, és kellemes hétvégét mindenkinek!!!

Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Ági!
A te Jázminod szemei is ragyognak!! Nagyon meglepődtem azon, amit írtál arról, hogy sokszor hétközben a nagyszülők nevelik a gyerekeket… :shock: Én el sem tudnám képzelni…Nálunk a nagyszülők értékrendje, nevelési elvei homlokegyenest szemben állnak a miénkkel. Csak azért nincs belőle súrlódás (régebben volt), mert látják a gyerekeinken, hogy jólneveltek, kiegyensúlyozottak és boldogok (nem dicsekedni akarok, tényleg azok :D )

Eszter!
Nagyon jók a képek, főleg az ahol a szőlőben vagytok hármasban! Szeretem az ilyen hangulatú fotókat! :)

Bölcsi: a fiúk nem voltak bölcsisek, Jazi sem lesz. Én tudom, hogy a pénztelenség nagy probléma – mi már most is csak GYES-t kapunk, mert Dani után megszűnt a munkahelyem. Viszont a mérleg másik serpenyőjében meg ott van az, hogy ezek az évek azok, amikor szinte a legfogékonyabbak. Nem szeretném, hogy ezt az időszakot egy „idegen” emberrel töltse, hogy egy másik ember alakítsa ki benne az alapvető normákat stb. Amit ilyen idősen elrontunk/elrontanak nagyon nehéz helyrehozni később!! Mi Beninél nagyon elszúrtuk az első néhány évet – nem volt bölcsis, mi magunk rontottuk el a dolgokat -, és évekbe telt, mire rendbejött, mire megtanulta azt, amit minden gyereknek muszáj ahhoz, hogy kiegyensúlyozott lehessen és hogy a család ne egy kisember miatti csatatér legyen.
Mindezek mellett megértem azt is, ha valaki bölcsibe adja a gyerekét, hiszen a számlákat ki KELL fizetni, enni is KELL stb… :roll:

True!
15 év munkaviszony és törzsgárdatagság ill. a leépítés miatt jár neki 13 havi végkielégítés.
Én meg hiszek a korai szobatisztaságban. :D A fiúkkal egy éves kor körül kezdtük, persze nem erőltettük, játékosan, úgy , hogy legyen sikerélményük stb. Másfél éves korukban szobatiszták voltak, két évesen pedig már éjszakára sem kellett nekik pellus. Nekem a három éves kor túlzásnak tűnik, de minden gyerek más. Lehet, hogy Jazi is később lesz szobatiszta, nem erőltetetem a dolgot nála sem, próbálkozunk, hátha megtetszik neki a bilibe pisilés. A bilit mindenesetre szereti, tetszik neki, szép színes… :wink:

Timi!
Végül nem megy ki a Párom Denverbe, egyébként csak egy hónap lett volna. Viszont otthagyja a cégét, és átmegy január 1-től egy másikhoz. Több fizetés, sokkal érdekesebb, kreatív munka, fiatal, dinamikus csapat. Évek óta ilyenről álmodozott.
Pelenka: nekünk megmaradt a nyaralásból 8 db úszópellus. Igazából nem sok különbséget látok a bugyipellushoz képest, gondoltam elhasználjuk, jövő nyáron már úgyis kicsi lesz. A Párom is azt kérdezte, hogy hogyan veszem le róla, ha telekakilja?

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok!

Jubi! Megkérdezhetem, hol dolgozik most a férjed? Ez a törzsgárda dolog ismerősen hangzik... Azért rendes a főnöke, hogy így engedi el, hogy ne essen el a végkielégítéstől, és nem azt mondja, hogy menj most ha menni akarsz!
Az éjszakáitok reméem hosszabb távra rendeződtek most!
Szerencsére nálunk is beköszöntött egy nyugisabb korsak, csak 1x kelünk éjszaka :lol: (kopp-kopp)
Az úszópellust én simán szétszakítom kétoldalt, de ez eőszööt az én férjemnek se volt logikus :D
Ja és a nagyszülők: nálunk is másak kicsit az elvek, de tudom hogy anya csak jót akar, de kezdi belátni, hogy én is tudok gyereket neveleni (vagyis Dorka tanítgat folyamatosan az anyaságra). Anyós meg nem szól bele.

Bölcsi: Dorkát én sem szeretném bölcsibe adni, úy tervezzük, hogy a második szülinapja körül megszületik majd a kistesója :) Aztán persze ember tervez, baba meg jön amikor jónak látja. De sajna a kistesót már biztos muszáj lesz bölcsibe adnom, mert a gyes nem lesz elég... anyukám még dolgozik, anyósomra meg egy órára nem hagynám a gyereket, nemhogy minden nap...

Santos! Úgy látom a te lánykád is egy tűzről pattant kisasszony :D Én mindig harcolok Dorkával, hogy a cipő nem rágnivaló :D De eddig szerencsére nem zavarta a lábzsák a babakocsin, bár az esővédőtől vizesebb lesz mintha nem lenne rajta, mert ő is folyton ráncigálja és persze az összes víz a kocsiban áll meg :?

Melódia! Nagyon ügyi Pistike, hajrá járkálás!!!

Eszter! Nem a Suttogóból vettem az 5percig sírni hagyást, lehet félreérthető voltam. Egyébként 2 percnél tovább nem is bírtam hallgatni. :? De most nálunk is spotán rendeződni látszik a helyzet ahogy Jubinal is írtam.
Nagyon jól néztek ki a képeken, a két gyerkőc kinézetre akár tesó is lehetne :)

Timi! Kitartás az éjszakákhoz, hátha nálatok is megoldódik!
Az a lábméretmérő is jó amit Eszter linkelt be!
Végülis meddig használtátok a légzésfigyelőt? Mi kivettük Dorka alól amikor felállt a kiságyban, mert volt hogy össze vissza sípolt ilyenkor :?
Pellusozásra én is a bugyipellust javasolnám. A pampers-ből nekem mindig kifolyt a kaki :?

Orsi! Sajnálom az esést! Ez a mensi dolog elég rosszul hangzik... nekem elég volt a 2,5 hét is :shock:

Ági! Nem lehet kapni ott magyar nyelvű mesekönyvet?! :shock: :evil: Jól néztek ki a képeken, Jázminnak micsoda kék szemei vannak! És hasonlt rád, ugye? Ezz a hétközben a nagyszülő neveli a gyereket nekem se jönne be az tuti! Még egy órát is nehezen bírok ki ha nem velem van Dorka!

True! Azt hiszem az index-en a fórumon van egy szakbarbár nevű manus aki tud neked tanácsot adni a munkaviszony-gyed ügyben. Ha érdekel pontosan utána nézek hogy lehet elérni.
A korai szobatiszasággal kapcsolatban: anyukám mindhármónkat 1 évesen kezdett biliztetni és másfél- két éves korunkra mindannyian szobatiszták lettünk. Asszem én is megpróbálom majd, persze nem kényszeríteni a gyereket, drága a pellus. :?

Sue! Nem akarsz tényleg egy tesztet csináni legalább? Vagy tesztek a tesó ellen, ha nem vagyot túl indiszkrét :oops:
Már biztos nagyon készülődsz a szülinapra!

Jó hétvégét mindenkinek!

Anita
Kép
Kép
dorkamama
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?