Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Anita! Megnéztem a családodat és az ovis képeket is. Igazán szépek vagytok!
A homeopatiás szer neve: Chamomilla Vulgaris 15 CH

Tanácstalan vagyok én is a tali-batyu ügyben. Én úgy gondoltam, hogy vagy csinálok egy tál salátát, vagy sütök valami sajtosat. Meg viszek ásványvizet, mi mást nem nagyon iszunk, fõleg, ha ilyen meleg van. Egyébként én mindig azt hittem, hogy Panka a Népkertben lakik és, hogy társasházban. Hát tévedtem.

Ma megjártuk Pestet. Elsõ hosszabb utunk Karcsival. Elmentünk a Kismama börzére. Tényleg lehet jó dolgokat kifogni. Bár én ruhanemût nem vettem. Mivel a nagy áruházakban vannak jó baby-akciók én fõleg ott szoktam vásárolni. És mivel nekem anyukám varrónõ, kiváló rucikat készít a kicsinek Burdából, innen-onnan vett mintákból. Olyan jó kis gatyókat varrt, kis napozót, fodri-bodri ruhácskákat. Inkább a nagyobb dolgokat kell megvennem, meg majd a cipõket. De cipõt szerintem elõször tényleg jót kell venni - mégha oly drága is -, hogy a kis lábacskája nehogy deformálódjon. Azt meg csak nagyon kitaposottakat láttam. Viszont a gyerekülést anno örüköltük és csak kétpontos. A szabványnak ugyan megfelel, de mi sokat utazunk kettecskén és fontosnak tartottam, hogy mindenképpen biztonságos, dönthetõ legyen. Így azt vettem egyet. Vadi új, CAM. Egy év garanciával árulták 9990 Ft-ért. A használtakat is ennyiért árulták. Meg Nestle cuccokat vettem, szerintem igen jó áron. Meg kisbiciklit és babakonyhát, de ezek majd csak késõbb kellenek. Úgy tudom, hogy Krisztina is készült a börzére, kíváncsi vagyok, hogy Õ miket vásárolt.
Puszi! Kata
killes

Sziasztok!

Hétvégén konfirmáláson voltunk így elég sûrû és fárasztó volt a program. Laura 4 napig nagyon rosszul aludt éjszaka, viszont a mostani már egész csendes volt és tudtunk pihenni is.

Köszönjük szépen a dícséreteket Laura nevében isKép
Annyira élvezte a fotózást, hogy én csak csodálkoztam. Talán már írtam is, hogy pózolt, vigyorgott bele a kamerába. Kendõt, fejpántot elég jól bírja, már ha nincs melege.

Végül pedig a talira ki kellene osztani, hogy ki mit hozzon. Sütést nem vállalokKép Szerintem beszéljük meg, nehogy mindenki hozzon egy heti hideg élelmetKép
Már nagyon várom, hogy lássalak Titeket és fõként a Babanet legfiatalabb tagjait akit még nem volt szerencsém személyesen megismerniKép
neva
neva

Sziasztok!

Csütörtökön lebuktunkKép A párom és én. Estefelé elmotoroztunk Krisztáék új otthonát megnézni (hiába na, a kíváncsiságKép). Éppen ott álldogálunk, bámészkodunk, mikor jön egy autó és egy ismerõs hang kiszól: sajnos lakáskulcsunk még nincs! Hát nem Krisztáék voltak? Kristóf kivételével az egész család. Így már végig is kalauzoltak minket a házon, ami nagyon tetszetõs lesz. Bár már most is jól néz ki.

A pénteki vizsga is jól sikerült, lehetett puskázni isKép Ezúton is mindenkinek köszönöm a drukkot. Pénteken lehet ismételni, mert akkor meg pénzügyi jogból megyek.

A hétvégén ballagáson voltunk, szegény gyerekeket kiállították a napra. Sorra vitték nekik a vizet, hogy ne legyenek rosszul. Estére úgy elfáradtunk, hogy eldõltünk, mint egy darab fa. Vagyis inkább kettõKép

Én is megnéztem a képeket és mindenki nagyon szép!!!

Tali:
Panka azt írta, hogy várható 20-24 felnõtt + 16 gyerek. A gyerekekbõl kb 8 még nem eszik felnõttes kaját, így a maradékra kell készülni. Az tehát maximum 32 fõ és 12 "csapat". 11 felé oszthatjuk szét a batyukat, mert a házigazdánk adja a helyet. Szerintem így kellene elindulnunk a szervezkõdésben. Én - mint fent már írtam - sütök muffint. Azt lécci más már ne hozzon!Kép Valaki hozhatna még édeset, mások vagy kétféle sósat, valakik inni (ásványvíz, gyümilé, üdítõ, esetleg alkohol?) és valakik esetleg mûanyag poharakat, tányérokat, mert ennyi embernek azért sok ilyesmi kellKép Vélemény?Kép
Panka, akkor lehet Nálatok a tali? És van ülõhelyetek ennyi, vagy vigyünk plédet?

Mára ennyi. Majd megpusztulok, olyan meleg van. Ráadásul az alattunk lévõ szinten fûtenek isKép Szerintem megbolondult az energetikus.Kép

Puszi, Dodus

Ui: Kata, a kazit ne felejtsétek otthon! Visszajuttatnám már a tulajdonosának. Tényleg, Dóri még mindig nagy PR rajongó?Kép

Dodus
Kép
Kép
dodus

Kiderült, hogy nem csak az alattunk lévõ emeleten. Itt isKépKépKép

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

Este jövök bõvebben is, de ezt el kell ujságolnom: Dórinak kibújt a 8. foga!KépKépKép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok Lányok

Sajnos beégtem a zárt talihellyel, nem részletezem égés és ....... Kép
Remélem ettõl még találkozhatunk veletek, az biztos, hogy nem minden rajtam múlt.

Dodus, igen a muffinon, ha jól írom, "amit muffinsütõben kell sütni" illetve most ezen is kacarásztam. Mond nagyon elmaradott vagyok hogy ezt nem ismertem???
Örülök, hogy sikerült a vizsgád Kép

Katak, szájpenész ügyben irtam neked magánban, de szerintem nem kaptad meg. Mi annak idején Katával rözsamézet használtunk sikerrel, gyógyszertárban volt kapható és a cumit mártottuk bele, nem tudom an e még.
A víz, néha csúnya színû nálunk a hálózati víz, ezért alkalmatlan volt tápszehez szerintünk. valamivel több volt Bendi mint féléves, akkor végigkérdeztem kórházat, dokit, gyógyszertárat. Azt a tanácsot kaptuk, hogy a legenyhébb ásványviz itatható a babákkal, de natrium, vagy kálium szegény legyen. Bocs nem emlékszem már vissza, olyan régen történt Kép, felforralva-lehütve adhattuk neki, tehát nem léptél ezzel sokat elõre.
Fogkefénk és buzogányunk nekünk is van de ez direkt gumi.

Panka, ekkora fiatalember már lazán végigalussza az éjszakát, csak téged nem akar kibillenteni a megszokott ritmusbol, illedelmes Kép, Kép, Kép

Székrekedésszerû problémák megoldására már megtaláltuk az igazit Kép HooooeeeeeeeesssssssssC narancs, 100% gyümölcs, persze csak azoknak aki már fogyaszthatják.

Mi nem nagyon járunk, jártunk sok talira, ezért tényleg mondja meg nekünk valaki mit vigyünk??? Segítsetek.

Zoli
bbendi

Sziasztok!

Kata007!Gratulálok az újabb fogacskához!Már Máté is kezd nyûgösködni miatta,úgyhogy vettünk ma Dentinox gélt.Kicsit fanyalog tõle.

Dodus!
Gratulálok a sikeres vizsgához,majd ismét szorítok neked!

Zoli és Katak!
A rózsaméz,azaz Borax glicerin még most is létezik,és nekünk is nagyon jól bevált anno.A lényeg,hogy gézt kell csavarni az ujjunkra,erre a rózsamézet,és nagyon határozottan le kell törölni,mert csak így lesz javulás a makacs eseteknél.Nem kellemes a babáknak,de ez egy szükséges rossz!Aki még szoptat,annak a mellbimbójára is lehet tenni.Ez zolira nem vonatkozik!Kép

Lehetne egy kérésem felétek a talival kapcsolatban?
Nagy baj lenne,ha én vinnék valami sós rágcsálni valókat,vagy megvenném a tányérokat,poharakat?Mert a kezem miatt most nem sok mindenre vagyok alkalmas!De azért van jó is benne,mert a férjem fõz,persze az én irányításommal,mert néha vannak elképzelései dolgokról!

Puszi:Anita
kacajka

Sziasztok!

Látom jönnek a tippek a batyuk tartalmát illetõen.Kép

Én úgy döntöttem, hogy mivel Dóri mellett nem vállalkozok sütésre (egyszer már majdnem letenyerelte a forró sütõt), szóval én megkérem anyósomat, hogy csináljon sajtos pogácsát. Isteni a pogácsája.Kép
Ja, ha valaki a gyerekekett számolja, akkor mi csak Dórival megyünk, mert Dancsi nem lesz itthon.

Képzeljétek, ma megvettük Dóri elsõ szandiját. Az áráról nem is beszélek.Kép

Dodus!
Hatalmas gratula!!!!! Ügyi voltál!KépKépKépKép
Természetesen visszük a kazit.
Dóri még mindig imádja, sõt már a többi szám is nagyon tetszik neki.

Anita!
Köszi!Kép
Dóri is fanyalog a Dentinox géltõl, de tuti hatásos nála. Nem tudom a további fogaival fog-e szenvedni, de bátran mondhatom, hogy õt nem igazán viselte meg egyik foga sem. Kicsi nyügice volt, de mindig csak utólag derült ki, hogy a foga miatt lehetett.

Pusssz! Kata

Ui: a topicomba rakok fel képet Dóriról. Akit érdekel, érdemes megnézni...Kép

KépKép

KépKép
kata007

Kata!
Megnéztem, és írtam is. Gyönyörû kis huncut mosolyú a legkisebb lányod. Kép

Panka!
Én sütit viszek. Nekem fogalmam sincs hol laktok. A táblázat szerint Népkert környéke. Elküldenéd e-mailben a címet?

Akkor eddigi ajánlatok:
Panka: helyszín
Anita: sós rágcsa vagy tányér/pohár
Dodus: muffin
Kata: sajtos pogácsa
Gyöngyöske: süti (mandula mag)

Résztvevõk (felnõtt=f, Gyerek=gy)
Panka: 2f+1gy
Marika: 2f+1gy
Anita: 2f+2gy
Dodus: 2f
Kata: 2f+1gy
Kriszta: ?
Neva: 2f+1gy
Zoli: ?
Lina: 2f+1gy
A többiek???
És ha esik akkor elmarad?

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Megbocsátotok, de sütést továbbra sem vállalnék. Viszont úgy vélem a melegben az üdítõbõl kell több így vinnénk gyümölcslevet, felnõtteknek szénsavas üdítõt (persze csak light-otKép )

Boon-on lehet még a héten szavazni LauráraKép E-mail címenként csak egy voksot fogad el. Akik már szavaztak azoknak köszönjük szépen.
neva
neva

Sziasztok!

Fogacskák: mindenkinek gratulálok és szorítok, hogy senkinek ne fájjonKép
Tali: vasárnap megpróbáltam fõzni babuci mellett, a lényeg inkább sütést nem vállalok, viszek kekszet, ropit, vmi sósat, vagy inni. Melyik legyen???
Képek: minden baba nagyon aranyosKépKépKép

Lányos anyukák!!! Füllbevaló: lövés vagy fúrás????

Dodus!
Ügyi voltál, szorítunk pénteken újra.

Panka!
Ma is átaludta az éjszakát, vagy az csak véletlen volt?

Puszika mindenkinek, Marika
Marika (hriczom)

Sziasztok!

Tegnap Gyöngy megkapta a 3 éves oltást. Nagyon bátor volt, mikor a doki bácsi megkérdezte, hogy megszúrhatja-e, õ mondta, hogy igen. És nem is sírt, kicsit megrezzent, de nagyon ügyi volt. Elõtte megmérték mind a 2 leányzót, e szerint, Gyöngy 97 cm, 14 kg (az itthonin max. 13 evés után, Hanga 8720 gr, 69-70 cm (ezt én mértem, mivel ez elmaradt).

Neva!
Megnéztem Laura albumát, mindjárt megyek a BOON-ra szavazni.

Anita!
Szépek a fiúk a fotókon.

Lináról tud valaki valamit? Amióta költözködtek semmi hír róla. Legalább is itt.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Minden rendben velünk, csak kicsit kiszálltam a Babanet-bõl. De olvasni olvasok azért.Kép

Pusz, Lina
lina

Sziasztok!

Túl vagyunk a szolnoki úton. Beni nagyon jó gyerek volt, oda és vissza is aludt.Kép
Holnap fogjuk kapni a 2 hónapos oltást.Kép Remélem jól fogja bírni.

TaliKép
Látom nagyon elkezdtétek szervezni a talit.KépKép
Címet este küldöm mindenkinek mailben, egy kis útbaigazítássalKép
Ülõhely van, de azért pléd is jöhet szerintem a gyerekeknek.

Akkor egy kis összesítés:
Anita: 2f + 2gy --> sós rágcsa v. tányér/pohár
Kriszta: 2f + 2gy --> ?
Dodus: 2f --> muffin
Gyöngyöske: 2f + 2gy --> süti (mandula mag)
Kata(k): 2f? + 1gy --> saláta v. sajtos, ásványvíz
Kata: 2f + 1gy --> sajtos pogácsa
Lina: 2f + 1gy --> ?
Mariann: 2f + 2gy --> ?
Marika: 2f + 1gy --> keksz, ropi, vmi sós v. innivaló
Neva: 2f + 1gy --> gyümölcslé, szénsavas üdítõ
Roxi: 1f + 2gy (de még nem 100%) --> ?
Zoli: 2f + ?gy --> ?
Panka: 2f + 1gy --> ugye azért megengeditek, hogy süssek valami édeset?Kép

Kata(k)Kép
Hol szoktál venni homeobogyókat? Vagy mindegyik gyógyszertárban lehet kapni?

NevaKép
Én 4 szavazatot is leadtam Laurára.Kép Meg küldtem a barátoknak levelet, hogy õk is szavazzanak.Kép

DodusKép
Gratu a vizsgához.Kép Péntekre meg megy az újabb drukk.
FûtésKépKép

KataKép
Gratu az újabb fogacskához.Kép

ZoliKép
Persze hogy jöhetsz.Kép És hanyan fogtok jönni?

GyöngyöskeKép
Reméljük, hogy nem fog esni.Kép De ha mégis, akkor bepréseljük magunkat valahogy a lakásba,Kép mert azért annyira nem kicsi, csak ülõhely nincs annyira sok, de a padlóra is lehet ülni.Kép

MarikaKép
Olyan sokáig azóta még nem aludt, de 3 elõtt már nem kell fel.Kép

LinaKép
Azért írni is írhatnál néha.Kép

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok Lányok

Lina, remélem nem miattam szálltál kiKép. Volt ugyan véleménykülönbség néhány esetben köztünk, de ha én vagyok az oka jobb ha nem jövök többet.

Panka mi hárman megyünk????

Sziasztok
Zoli
bbendi

ZoliKép

Nyugi, nem miattad, és más miatt sem. (Még mielõtt még valaki magára vesziKép )

Lina
lina

Sziasztok!

Köszönjük a szavazatokat. Most elég érdekes az állás. Fõként a kis Zsófika pontszámai meglepõek. Bár tudom nincs csúnya gyerek, dehát...
Szóval azt már látom, hogy esélyünk nem sok van. De Laura akkor is szép KépKépKép

neva
neva

Sziasztok!

Zoli és Anita!
Köszi a rózsemézes tippet, de sajna heti egy üveggel "fogy" nálunk belõle. Nem kenve, hanem dörzsölve. Ez az albgyógyszer. Ezen kívül Doki írt olyan Nystatin-os (nem biztos, hogy helyesen írtam) ecsetelõt is. + a homeopátiás gyógyszer. + cukorelvonás (amennyire lehet, bár õ teát nem kap csak erõsen hígított gyümilét). Ennek ellenére mégis mindig elõjön.

Panka!
Kifejezetten homeopátiás gyógyszertár van a Jókai lakótelepen, a Paracersus gyógyszertár. Ha kell valami szívesen veszek és hétvégén odaadom?! Talira maradjunk egy karton ásványvízben, OK?! Remélem, hogy mindenkinek jó a rózsaszín ásványvíz?!

A gyerekem délelõtt 10-tõl keservesen sírdogál. Nagyon kínozzák ezek a fogacskák. Már most adtam neki egy fél kanál Panadolt, azzal aludt el. A tegnap esti vihar is betett az éjszakánknak, nagyon nyüfi volt. Minden fognál így lesz???

Neva!
Én csak kettõt tudtam szavazni, mert nincs több e-mail címem, de azért nagyon drukkolunk!

Kata
killes

A fenti üzit valamiért nem tudom javítani. albgyógyszer=alap gyógyszer

Panka!
Inkább két kartonnal viszek, mert sokan leszünk.

Kata007!
Fogalmam nincs, hol kell nézni az új képeket!?
Kata
killes

Sziasztok!

Gyöngyöske!
Köszi! Kép Megyek és nézem majd a topicomat is.Kép
Gratula Gyöngynek, hogy olyan ügyes volt a szurin. Kész nagylány.Kép

Marika!
Tuti lesznek ellenvéleményekKép, úgyhogy én csak tapasztalatot írok le, jó?Kép
Nekem lövetve lett kb. 15 éves koromban. Ekkor megfogadtam, hogy ha valaha lányom lesz, neki sem szúratom, ami varas lesz, váladékozik, stb. Lányom lett, három isKép úgyhogy én mindegyiknek lövettem. Mindegyiknek jó helyen van, sõt Dancsinak és Anitának már másik lyuk is lett azóta lövetve.
A Dórié elég frissen van még bennem, úgyhogy azt részletezem. Bejelölték neki, bekenték egy pici Lidocainnal, majd pár percet várni kellett. Az elsõ lövés után igen, sírni kezdett, de annyi idõ elég volt a megnyugtatáshoz, hogy szembefordítsam magammal az ölemben. A második lyuknál természetesen picit jobban sírt, de ekkor is elég volt a megnyugtatáshoz annyi, hogy megpuszikáltam, simiztem a buksiját. Utána már vigyorgott a kozmetikus csajszira aki belõtte neki. 2,5-3 hónapos kor körül ajánlják, de a baba fülétõl függ. Dóri majdnem 3 hónapos volt.

neva!
Az email után azonnal szavaztunk.Kép A miénkkel lett 3.Kép

Lina!
Nem megy el Neked az üzenetem az ICQ-n...Kép

Panka!
Ügyes kisfiad van. Bírja az utazást.Kép
A talira nem kell még valamit vinni amit nem említettünk itt????

Kata(k)!
Itt a babaneten, az "Ismerjük meg egymást" témán belül a "Kata007 képei topicban"Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Panka!
Mi is teljes létszámban megyünk. A "batyuval" kapcsolatban sütést most én sem tudok vállalni, de bármi mást (inni, rágcsi, egyéb...BÁRMI) szivesen beszerzem. Beszállok Nevához az innivalóba. Ennyi embernek azért úgy is kell bõven.

Hogy megy az idõ. Még csak most született Beni is, és már a 2 hónapos oltást kapja.

Mostanában elég zûrösek a napjaink, így elég ritkán tudok bekapcsolódni a társalgásba.
Zajlik az élet az építkezés körül. Hol jó, hol rossz hírekkel.
Tegnap kiderült, hogy az 1. osztályú zsindelyünk, amelyet már egy jó darabon felraktak a tetõre hibás.Kép A szakértõt kihívtuk, nem is vittatta a dolgot. Új zsindely választás, megrendelés, a másikat leszedetni, ez mind-mind idõ.
Viszont már be vannak építve a nyílászárók, amelyek nagyon szépek lettek. Így mostmár zárható a ház.

Marika!
Fülbevalóval kapcsolatban nekünk Kingusnak a dokinéni rakta be amikor 2 hónapos volt. Semmi probléma nem volt vele utána. Sirni õ is csak addig sírt, amíg megfogták. Amint elengedték semmi baja nem volt. Vigyorgott mint a vadalma. Egy pár napig kellett alkohollal törölgetni és ennyi. Barátnõmék lövették, azzal sem volt semmi baj. Mint ahogy Kata is irta. Tehát a választás a tiétek.Kép

Képzeljétek el, tegnap majdnem hanyat estem a csodálkozástól. Vasaltam a nagyszobába, Kristóf bekúszott a Kingus szobájába (nagyon szeret ott lomolni). Kingusnak olyan kis peremes ágya van. Egyszer csak benézek a szobába, mert olyan nagy csend volt, és Kristóf ott állt az ágy mellett, és vadul rángatta a takarót lefele. Feltudja már tolni magát ülésbe, csak nem tud ülni. (Jó családi örökség). KépKép Így általában nagy dülés az ülés következménye.Kép
Hétfõn volt az Anyák napja az oviban. Bevallom "fériasan", hogy majdnem elbõgtem magam, amikor láttam a csepp lányomat, ahogy édesen mondja a többiekkel a verset, meg énekli a dalokat, amelyet komolyan elõ is adtak kisebb elõadás formájában.Kép
Lassan már a bevallások végére érek, így talán lesz már egy kis pihi is.

Kata(k)!
Én már tavaly is voltam a Bababörzén. Akkor is voltak nagyon sokat, de most ez a veszett tömeg! Na meg a meleg. Én sok ruhát is vettem a gyerekeknek. Jó kis bodykat vettem Kristófnak és elég jó áron. Különleges kis együtteseket Kingának. Rengeteg bébikaját, tápszert, innivalót. Egy kevés játékot.

Dodus!
Ilyen kis találkát máskor is összehozhatunk! Szorítunk a pénteki vizsgához.

Holnap megyünk Kingával Debrecenbe kirándulni az új ovival (arnótival). Hát elég érdekes idõt ígérnek.

Jövõhéten megyünk megint pestre. Kész lesznek a belsõ ajtók. Hétvégén lefoglalózuk a sütõt, megrendelük az étkezõbe a székeket. Vettünk egy halom lámpát. Elvileg mostanra minden lámpánk meg van ami a házba kell.

És ami a lenagyobb öröm számomra végre megkaptuk a hitelt a banktól (a házra).Kép Tegnap voltunk aláírni a szerzõdést. Erre este bemondják, hogy lehet, hogy változni fog a kamat.Kép Ilyen az én formám.Kép

Kristófnak egy kicsit folyik az orra, de szerencsére azért annyira nem vészes.
Kinga viszont a múlt héten esett egy embereset az oviban. Túl sok bõr nem maradt a térdén.Kép Jobban belegondolva ez az elsõ ilyen sérülése. Eddig még igazából kisebb kék-lila foltokkal megúsztuk. Hát ezt is el kell kezdeni valamikor.Kép

Na búcsúzom, mert már hivogatnak a bevallásaim.

A többit majd személyesen.
Kriszta
dkrisztina

lefoglalózuk=lefoglalóztuk
megrendelük=megrendeltük
dkrisztina

Sziasztok!

Kriszta, hogy Te milyen ügyes vagy! Én nekem még nagyon sok bevallás van. Egyrészt a havi áfa, másrészt beszámolók, társasági, helyi adók. Jó lenne ha valaki megírogatná nekem a fejléceketKép
Élmény lehet egy építkezés...

És akkor a mai atrakció: (Talán Kristóffal összebeszélt Laura?)
Délelõtt Laurát beraktam a kiságyba - egy nemalvós éjszaka után Kép - és egyszer csak valami nagyot koppan! Várok, de sírás nincs, tehát nem a feje voltKép Bemegyek a szobába is Laura áll a kiságyba a pelenkázó lapba kapaszkodik és ami azon van (cumisüveg) azt õ kotorja lefelé. Nálam infarktus, nála egy széles vigyorKép
Pedig még nem tud megállni és egy idõ után úgy szokott dõlni mint egy zsák krumpli. Viszont már gyönyörûen tudja mosni a parkettátKép Elõször nedvesíti, aztán a ruhával szárazra törölKép
És már az alsó szekrények sajnos nincssenek biztonságban Kép

Marika, mi lövettük, mint mondtam. Sajnos nekünk az egyiket elbénázták. A fülbevaló hátsó része lemaradt. És azon a picike fülecskén megfogni a fülbevalót és visszadugni rá......hát vért izzadtam és közben szidtam a nõt, mert a hozzáállása volt a gond. Eleve így kezdte: óóó még nagyon kicsi és a védõnõk sem javasolják. Szóval nemakarásnak nyögés a vége, sajnos õ nemakart, Laura nyögött. De pár hét után rendbejött az is.
neva
neva

Sziasztok!

Sajna lehet, hogy nem tudunk menni a talira, pedig hetek óta készülök. De hát az ember tervez, gyerek végez. Rendesen köhög, szutyog, lázas. Valószínûleg valami vírus. Még nem hívtam Doktort, mert most nagyokat pihen, ellenben egész éjszaka nem aludt, csak keservesen vinnyogott. Hátha a nehezén már túl van, s akkor ki se hívom a dokit. Majd meglátom délután, hogy lesz. Viszont, ha egy kis betegséget látok rajta, akkor nem megyünk, nehogy a többi gyereket megfertõzzük. Azért szorítsatok nekünk!

Marika!
Karinának február közepén fúrták a fülét. Kedvenc doktornénim csinálta és mi bent sem voltunk. Nagyon visított, de állítólag azért, mert le volt fogva. Vagy két hétig kenegettem Clorociddal és forgattam a fülbevalót. A fúráson kívül semmi bajunk nem volt vele. Egyébként azt mondta a doktornéni, hogy legjobb 4 hónapos kora körül kifúrni, mert elõtte még pici a fülcimpa, utána pedig annyit mozog, hogy könnyen beleakad valami. Nekünk ez bejött.

Üdv mindenkinek! Kata
killes

Sziasztok!
Kata!
Ha lázas is és köhög is, akkor mindenképpen mgnézetném a dokival. Kép

Marika!
Mi lövettük mindkét leányzónak, kb. 4 hónapos korban. Arra kell vigyázni, hogy lapos legyen a fülbevaló amit belõnek, ne legyen éles. Bár Gyöngynek nem lapos volt, hanem egy pici kis gömb, de mivel nics benne szögletes rész, így nem akadt bele semmibe. Hangának egy pici kis lapos pillangót választottam, de sajnos a kozmetikus véletlenül egy másikat lõtt bele. Ez csillagos, sok kis éles, hegyes véggel. Sajnos bele is akadt többször, takaróba, lepedõbe, ruhácskába. Így neki begyulladt, de rögtön át is cseréltem "rendesre", így hamar begyógyult. Mind két leányzó egy picit sírt, de hamar vigyorogtak utánna. a lövés hangja is megrémíti õket, mivel közveten közelrõl halják.

Tali:
Valaki egy csomag szalvétát is hozhatna. Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Neva!
Gratulálok Laura újabb produkciójához. Már Krisztának is említettem, hogy most jön egy kicsit nehezebb idõszak. Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Na túl vagyunk a szurin. Csak addig volt sírás amíg fogtuk, utána dumált tovább.Kép
Dokinéni szerint szépen fejlõdik Beni, úgyhogy biztos nincs semmi baj a veséjével.Kép

ZoliKép
Nehogy már ne gyere többet.

NevaKép
Szerintem is Laura a legszebb.Kép

KataKép
Naaaagyon aranyos Dóri. De jó lesz már látni.Kép

KrisztaKép
De jó, hogy így haladtok az építkezéssel.Kép

Kata(k)Kép
Szorítunk nagyon, hogy Karina meggyógyuljon.

TalilistaKép
Anita: 2f + 2gy --> sós rágcsa v. tányér/pohár
Kriszta: 2f + 2gy --> innivaló
Kata(k): 2f? + 1gy (nem 100%) --> saláta v. sajtos, ásványvíz
Mariann: 2f + 2gy --> ?
Marika: 2f + 1gy --> keksz, ropi, vmi sós v. innivaló
Roxi: 1f + 2gy (nem 100%) --> ?
Zoli: 2f + 1gy --> ?
Panka: 2f + 1gy --> süti, szalvéta

Kezdésnek jó lesz a szokásos 15 óra?

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

Segítsetek mit adhatok Beninek. 17 órától olyan keservesen sír, szerintem fáj a kezén az oltás helye. Piros neki nagyon és csúnyán be van dagadva, pedig vizesruházom. Még enni sem akar, pedig már itt lenne az ideje.Kép Adjak neki egy 1/2 germicid-c-t, mert abban ugye nyugtató is van? Vagy Panadol szirupot ilyen kicsiknek már lehet adni?

Panka

panka

Panka!
Fél kúp jó lesz!!! Panadolt majd késõbb. Oltás után nekünk mindig javasolta Doktorka, hogy adjak egy fél kúpot éjszakára pedig a másik felét. Ez nekünk mindig bevált.
Üdv! Kata
killes

Sziasztok!

Kriszta, neva!
Hatalmas gratula a gyerkõcöknek a felálláshoz!KépKépKépKép

Panka!
Gondolom már adtál kúpot...
Mi van vele most???? Én a lányoknak mindig adtam azonnal amikor hazaértünk, ha kellett, ha nem. Így sosem volt lázas egyik sem.
A Panadol elvileg csak 3 hónapos kor felett adható, viszont a fél kúpot 6 óránként ismételheted. Ha nem megy le, irány az orvos, nehogy gond legyen a láz miatt.

A talira a pogit "megrendeltem".Kép
Azt mondta anyósom, hogy szombat délelõtt csinálja meg nekünk, hogy jó friss legyen.Kép
Már alig várom a szombatot...Kép
Mindenkire kíváncsi vagyok természetesen, de a két legkisebb topictársunkra, Dorkára és Benire nagyon.Kép Hiszen õket már a pocakban is ismertük, ugye???Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

sziasztok!
en teljesen uj vagyok itt. nemsokara Miskolcra koltozunk es szeretnek az egy eves kisfiammal minel tobb dolgot csinalni, de nem tudom milyen lehetosegek vannak (babauszas, jatszohaz...stb.) tudnatok nekem segiteni?

csorsi
Névtelen

Sziasztok!

A talira megveszem a tányérokat,poharakat,szalvétát,és viszek egy kis hókiflit.Sajna nen házi,de nagyon finom!
Máté tegnap átfordult hasról hátra!Hason alszik mindig,és mikor mentem be hozzá,már háton fekve gagyarászott!Raktam be az albumba képeket,Ádám és Máté címmel.

Panka!
Hogy van Beni?Remélem nem lázas már!A Germicid-C nekünk nem volt jó,mert ahogy beraktam,rögtön ki is nyomta.Szerencsére Máté már kaphat Panadolt is,ez jó volt.

Kata/Illés/!
Mielõbbi gyógyulást Karinának!

Neva!
Gratulálok!Már én is nagyon várom,hogy Máté produkáljon egy csomó új dolgot,de ez még odébb van!

Puszi: Anita
kacajka

Szia Orsi!
Van sok lehetõség!Baba úszás van Tapolcán,minden szombat reggel,mi is szeretnénk menni hamarosan.
Van Kismama klub,ahol nagyon jól érezzük magunkat,a gyerekek pedig sokat játszanak.Ez egy óvodában van,aminek van jó nagy udvara,jó idõ esetén ott vagyunk.At én szervezésem alatt mûködik.KépVárunk majd szeretettel!Van egy nagyon jó játszótér,aminek van játszóháza is.Most ennyi,de majd még biztos bõvül a kör.
Hogy hívják a kisfiadat?

Üdv:Anita
kacajka

Sziasztok!

Laura, Kristóf!
Gratulálok, megtettétek az elsõ "lépéseket" anya idegtépéséhezKépKépKép

Máté!
Te is nagyon ügyi kisfiú vagy, lassan azért érd utol a többieketKép

Mindenkinek köszönöm a füllbevalós témához a hozzászólást, jó hogy számíthat valakire az ember, ha a döntést még nem is könnyíti meg annyira. Kb egyforma számban volt a lövés és furás. Most ajánlottak egy gyerekorvos nénit, aki belövi a pici babáknak a füllbevalót és házhoz is kijön. Szerintem az lesz belõle, talán õ jobban ért hozzá és nem bénázza el, mint egy kozmetikus.

Panka!
Benivel mi újság?

Katak!
Gyógyuljatok meg, mert kíváncsi vagyok rátokKépKépKép Pozítiv fejecskék, hátha....KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Kata!
Remélem nem okozunk csalódástKép

Talira: viszek ropit, meg valami sós vegyeset. Inni vigyek, mert azt már több embernél olvastam, hogy hoz.

Puszika, Marika
Marika (hriczom)

Sziasztok!

csorsi!

Üdv köztünk! KépKépKép

Marika!
Tuti nem.Kép Imádom a kisbabákat!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!!

Kicsit visszaolvastam, mert nem sok idõm van, s látom, hogy találkozó lesz. Remélem jó idõt fogtok ki, s kivánom, hogy kicsi és nagy jól érezze magát. Mi vidékre utazunk a szüleimhez, az apukám nem jól van, kell egy kicsit segiteni a ház körül. S irom a hireimet: A családunk a genetikai vizsgálat szerint 5 hónap múlva egy kisfiúval fog gyarapodni. Két napja tudtuk meg, hogy minden rendben van ebbõl a szempontból, s már csak azon kell izgulni, hogy a terhesség alatt ne legyen valami baj. Végtelenül hosszú volt, mig eltelt ez a három hét, amig a kiértékelés zajlott, de most nagyon boldog az egész család. Dolgozni is visszamehettem, a méhlepény is szépen jó helyre "vándorolt". Mégegyszer minden jót kivánok a talihoz és kellemes ismerkedést és csevegést. üdv eva
evaeva

Sziasztok!

A tali részünkrõl lefújva. Egész éjjel nem aludtunk, lázas volt és álmában keservesen sírdogált. Reggel kihívtam Doktorkát. Megint vírusos torokgyuszi. Alig vagyunk túl az elõzõn. Nagyon sajnálom!
Kata
killes

SziasztokKép

Végül du. felhívtam dokinénit, és egy nagyon kevés Panadolt adhattam Beninek. Szerencsére láza nem volt, csak a keze fájt nagyon (gondolom feszítette neki a szuri). De a Panadol hatott és utána már a kajcsi is kellett neki. És hogy valami jó is legyen a dologban 21-4.30-ig aludt és cicilés után még visszaaludt 7-ig.Kép

KataKép
Pogi biztos nagyon fini lesz.

CsorsiKép
Üdv köztünk. Gyere gyakran.Kép

AnitaKép
Máténak nagy gratula a forgáshoz.Kép
Mi is fogunk járni babaúszásra. Van játszóház Miskolcon? Hol?

MarikaKép
Dorka hogy bírja ezt az össze-vissza idõt?

EvaKép
De jó, hogy jó hírekkel jöttél.KépKép

Kata(k)Kép
Kár, hogy nem tudtok jönni, de reméljük legközelebb összejön.Kép Karinának pedig küldök a gyógyuláshoz sok-sok pozitív energiát: +++++++++++++++++++++++++++

Talilista
Anita: 2f + 2gy --> tányér, pohár, szalvéta, hókifli
Kriszta: 2f + 2gy --> innivaló
Mariann: 1f + 2gy --> sós rágcsi, édes keksz
Marika: 2f + 1gy --> ropi, sós vegyes
Roxi: 1f + 2gy (nem 100%) --> ?
Zoli: 2f + 1gy --> ?
Panka: 2f + 1gy --> süti

Térképet ugye megkapta mindenki?

Puszi, Panka

panka

Sziasztok!

Panka!
Jó olvasni, hogy Beni rendben van és egész jól végigaludta neked az éjszakát. Nekünk is ma reggel 5-ig aludt.
Ez a kis lehülés szerintem jót tett neki, ma eddig szépen alszik. Térképet megkaptuk, szerintem késünk mert 15 körül szokott enni babuci, szóval olyan 16-ra érünk majd oda jó esetbenKép

Eva!
Végre jelentkeztél és csupa jó hírrel, ennek örülökKép Egyébként te mit szerettél volna jobban? Kisfiút, vagy kislányt (természetesen azután, hogy egészséges legyen)?

Csorsi!
Az elõbb elfelejtettelek üdvözölniKép Szóval ÜDVKép

Katak!
Ezek szerint késõn érkezett a :9 fejecske, majd legközelebb talán összejön, akkor csak dugiba tervezzük és elõtte szólunk, hogy ne tudjon semmi betegség megtámadniKép

Puszika, Marika
Marika (hriczom)

Sziasztok!

eva!
Hatalmas gratula!KépKépKép
Mi is bízunk benne, hogy jó idõnk lesz a talira, és következõre talán már Te is el tudsz jönni.Kép
Apukádnak pedig jobbulást!!!!

Kata(k)!
Annyira sajnálom, hogy betegek lettetek.Kép Olyan jó lett volna már végre személyesen is találkozni...
Küldök nektek gyógypuszit, hátha használ! Kép

Panka!
Tündéri kisfiad van, hogy hagyja a mamit aludni.Kép
Egy kérdés: mivel nekünk Dóri már nagyobb baba, ne menjünk hamarabb pakolászni valamit? Szólj nyugodtan ha segítség kell!!!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok Lányok

Zoli
bbendi

Anita!

Ha tudnád mi mennyit vártunk a forgásra, és aztán egyik nap csak beindult. Nagyon örülök, gratula!

eva!

Nem lehetett könny az utóbbi 3 hét de nagyon jó, hogy végre megnyugodhattok. Problémamentes terhességet kívánok!

Killes!

SajnálomKép Szerettem volna megismerni a családodat, de most a legfontosabb, hogy Karina gyógyuljon meg hamar.

Többieknek majd személyesen Kép
Laura 4- kor szokott enni így majd megkérhetlek Panka, hogy kaja után egy mosogatást engedélyezz nekünk? Köszi.
Húzok dolgozni, mert ma egész nap meló van, apa vett ki szabit, hogy haladjak. Ja, tegnap Laura leesett az ágyról Kép Én vagyok a hunyó, de valahogy négykézlábra esett, mint a macska és nem volt semmi sérülés!
neva
neva

SziasztokKép

Holnapra jó idõt mondanak, sok napsütés, esõ sehol, 21-26 fok.Kép Reméljük így is lesz.
Szoptatni, pelenkázni, mosogatni a lakásban majd nyugodtan lehet.Kép

MarikaKép
Tegnap Beni is jó gyerek volt. De ma reggel már volt egy kis nyügi, biztos amiatt, hogy jön megint a meleg. Ezt már a pocakban sem szerette.

KataKép
Köszi, hogy felajánlod a segítséget, de nem nagyon van mit pakolászni. Állandó használatban van a kert (igaz még nincs kész teljesen), szinte minden hétvégén sütünk-fõzünk kint valamit, de van olyan, hogy hétköznap is ott csináljuk a vacsit.Kép A szomszéd les is minket mindig irigykedve.Kép
Hétvégén megpróbáltuk bababaráttá tenni, remélem sikerült.

ZoliKép
Ez elég szûkszavú hozzászólás volt.Kép

NevaKép
Nem is tudom miért, de nekem egy kicsit sem hiányzik ez a májusi hajtás.Kép Nem irigyellek.

Akkor holnap találkozunkKép

Addig is puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

Megint szörnyû éjszakánk volt, szerintem az egész lépcsõház nem aludt a gyerekemtõl. Olyan váladék jön le az orrából, hogy szinte eldugul az orrszívó. Sokan panaszkodnak most erre a vírusos torokgyulladásra. Remélem, hogy Ti mindannyian kimaradtok belõle.

Fényképet a csapatról küldeni nekem még Pankától!!!!!!!! Biztosan lesz valakinél egy digitális fényképezõgép. Annyira kíváncsi vagyok rátok!!!

Panka! Ha oltást kaptok, három óra múlva mindig adjál a kicsinek egy fél kúpot, éjszakára pedig a másik felét. Nekünk Doktorka mindig mondta ezt és soha nem volt semmi baj, legfeljebb a popsija fájt a szuri helyén. Azt pedig borogatni kell!
Puszi! Kata
killes

Panka!

A kúpról: valószínûleg én vagyok csak olyan hülye, hogy amikor kettévágtam a kúpot, mindig a felét lefaragtam és kidobtam, mert ripityára tört. Azért leírom, hogy meleg késsel kell hosszában elvágni és akkor mindkét darab használható.
Puszi! Kata
killes

Sziasztok!

neva!
Akkor Laura és Dóri együtt fog uzsizni???Kép
Én meg azon gondolkodtam, hogy mit adjak majd neki délután ami egyszerû, úgyhogy úgy döntöttem, viszek magammal forralt vizet és egy kis melegítést kérek majd Pankáéktól a tejpéphez.Kép

Kata(k)!
Jobbulást nektek!
Nekem van egy nagyon jól bevállt orszívóm, még Dancsinál ajánlotta a dokinéni. Hagyományos pumpás orsszívónak levágod a végét és ráhúzod a porszívó csövére. Tuti nem fog eldugulni, de rendesen ki is szívja pillanatok alatt. Szerintem Dóri ezért nem ellenkezik sosem az orrszívás miatt, hanem õ tartja oda az orrát. A dokinéni szerint 1000-szer jobb mint a drága porszívós orrszívó készülék.

Képet szerintem nem fogunk még Pankától küldeni, mert ahhoz fel kellene tenni a fényképezõ driver-ét a Pankáék gépére, meg a kábel is kellene hozzá, szóval körülményes. Mi tuti viszünk dig. gépet, szerintem Krisztáék szintén. Este már biztos nézegetheted a képeket!Kép

Pusssz! Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

A vizsga jól sikerült, de az eredményre kb. két hetet kell várniKép Még puska nélkül is meglett volna, de azért jobb a biztonságKépKép

A térképet megkaptam, biztos oda fogunk találni. Akkor három óra, délután? Ha változás van, akkor küldjön valaki sms-t, mert ugye nem vagyok sztahanovista és fél négy után már nem leszek netközelbenKép

Tegnap eldöntöttem, hogy milyen muffinokat sütök. Ananászost és cappuccinosat. Ilyen jeles eseményre csak olyat merek sütni, amit már kipróbáltam. Nehogy már lebõgjek elõttetek a sütési tudományommalKép (Persze ez még így is elõfordulhat...)
Panka! A Stahl Judit féle muffint a hugom szokta csinálni, tegnap is éppen ezzel lepett meg minket.

Ma este színházba megyünk, a Tizenkét dühös embert nézzük meg.

Akkor holnap találkozunk! Már alig várom.KépKépKép Azért plédet viszünk magunkkal. Bízom benne, hogy jobb idõ lesz, mint tegnap volt.

Puszi, Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

Már nagyon várom a holnapot,hogy megismerjelek titeket!

Panka!
Egészen közel laktok hozzánk!Beninek hogy van a karja?
Remélem nem fáj már neki!Máténak a 3 hónapos oltása csomósodott be a popsiján,pedig borogattam is.

Eva!
Gratulálok a pocakodban lakó kisfiúhoz!Mindig irigylem a "pocakosokat",mert nagyon szerettem várandós lenni!
Jó egészséget mindkettõtöknek!

Kata/Illés/!
Nagyon sajnálom,hogy nem tudtok jönni,mert szerettem volna látni Karinát!Gyógyuljatok meg hamar!Kép Kép
Jó ötletet adtál,mert én is kínlódtam a kúpok darabolásával!
Nekünk nagyon jól bevált a mellkas és a hát bedörzsölése,most nem tudom a balzsam nevét,ez a légutakat is szabaddá teszi,és Ádám nagyon jól aludt tõle.Ha megtalálom,leírom a nevét,de egyébként Herbáriában lehet kapni.Forró vízbe téve,párologtatni is lehet vele!

Dodus!
Gratulálok az újjabb sikeres vizsgádhoz!Ügyes vagy!

Kata007!
Szerencséd van,Ádi torka szakadtából üvölt ha szivni kell az orrát!Kép Nekünk a Pesztonka van,de nem nagy durranás!

Zoli!
Nagyon eltüntél mostanában!Van valami oka,vagy csak elfoglalt vagy?

Puszi:Anita
kacajka

Sziasztok! Örülök, hogy még emlékeztetek rám! Nekem is van egy-két jól bevált vendégváró sütim, amit már számtalanszor megsütöttem s különbözõ generációkra van kitalálva. Gondolok itt arra, hogy a 20 éves fiam és csapata egészen mást kedvel, mint a 8 éves lányom baráti köre. Talán egyszer titeket is megkinálhatlak ezekkel a falatokkal, most csak a családomat hizlalom velük. A kisbabáról annyit, hogy inkább lányos anyuka vagyok a szivem mélyén, de éreztem, hogy kisfiú, mert nagyon jól vagyok, s az elõzõ terhességeimnél is csak a fiammal voltam jól. A kicsi lányom megsiratta a babáit, mivel igy nem lesz, aki játszon velük, alig tudtam megvigasztalni. Lányok, remélem kitaláltok jó kis délutáni játékot, vagy valami humoros dolgot, hogy jól érezzétek magatokat, illetve a családotok is jól érezze magát. Katának látom beteg a picije, nagyon el tudják ereszteni magukat a beteg csöpik én a mai napig sem tudom könnyek nélkül nézni, ahogy szenvednek, fõleg a lázas gyerekek, mert annyira döbbenetes, ahogy a mozgékony kicsibõl egy kis árva fekvõ baba lesz. Kivánom, hogy mielõbb gyógyuljatok meg, s mindenkinek minden jót eva
evaeva

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?