Sziasztok!
Hát nem tudom, hogy van e még valaki aki olvas
Már rég óta feltünt, hogy mostanság elég érdekesen működik a fórum.
Nagyon sok ember van, aki alig irogat már egy ideje. Tinu, aki szinte egész nap itt volt a fórumon, jó ha egy hsz-t ír ide naponta, Zsu is sokat irogatott még nyár közepén is, de aztán el-el maradt, akárcsak Ante, Mági és még sokan. Gondoltam biztos nyaralni van mindenki, vagy a gyerek ép rossz passzban van és ezért nem tudnak sűrűbben jönni.
Aztán volt a tali és éreztem egy-két hsz-ből hogy vannak dolgok amikből mi (akik nem voltunk talin) kimaradtunk. Már nem osztottak meg mindent a fórumon, hanem priviben, vagy msn-en. Persze ez érthető, hisz akik szinte minden hónapban tudnak talizni, azok jobban megismerik egymást, sokkal több témát lehet megbeszélni egyszerre több emberrel is és belsőségesebb, mint egy fórum.
Én, aki vidéki vagyok, nem tehetem meg hogy felmenjek Bp-re egy-egy tali kedvéért és főleg nem pici babával, de mindig irigykedve néztem a talis képeket és nagyon vágytam rá, hogy egyszer én is elmehessek egy ilyenre. Gondolom ezzel az érzéssel nem vagyok egyedül. Várható volt, hogy azok számára, akik ott lehetnek egy idő után idegen az aki nem tud elmenni oda.
Én megértelek titeket, hogy ezért egy belsőségesebb fórumot szeretnétek, ahol csak ti vagytok. MEghát inkább azokra vagytok kiváncsiak, akikkel együtt éltétek, beszéltétek meg a terhességeitek napjait.
Asszem kissé naiv vagyok és eddig ezt nem vettem észre. Csak nem értem miért mondta mindenki, hogy örül, ha egy új ember érkezett a fórumba. Hisz az "újakra" most már senki sem kiváncsi.
Mivel többnyire a gyerekkel vagyok, lakásból nem nagyon mozdulok ki, itt falun nincs hova menni, egy séta alkalmából az egész falut belehet járni. A többi kismamát nem is látom, de mindegy, mert nem is ismerem őket(mivel nem itt nőttem fel). Az internet viszont bárkit közelebb hoz. Egyszercsak rátaláltam a fórumra és örültem, hogy egykorú babás anyukákkal ismerkedhetek. Én hónapokig olvastalak titeket, mielőtt csatlakoztam. Először felületesen csak az engem is érintő témákat, aztán érdekelt hogy kivel mi a helyzet, melyik baba hogy fejlődik, melyik anyuka hogy éli ezt meg és egyre többet olvastam rólatok. Szimpatikusak voltatok és mindig (úgy tűnt) örömmel fogadjátok az újakat. Gondoltam barátnőket szerezhetek.
Ezen buzdultam fel én is és még is csatlakoztam. Szerintem tök jó, hogy egyszerre több embertől kap tanácsot, vagy megerősítést az ember lánya, amikor tanácstalan a gyerekkel kapcsolatosan. Nekem mindig is sokat segítettek a hsz-ek, mégha nem is mind nekem szólt. Én később kezdtem a hozzátápit, de jó volt előtte töletek olvasni, hogy mik a gondok (főzéssel, etetéssel, kakival stb), mire kell odafigyelni. Amikor a rokonság mindig ugyanazt fújja, akkor jó, hogy itt a fórum, ahol a kismamák hasonló felfogású rokonokkal küzdenek. És még sorolhatnám.......
Én mindennap főzök, szeretem, ha rendben van a lakás, ezért sűrűn takarítok-főleg ha Veronika is engedi. A férjemnek mindennap vasalt ing kell, de a gyerek holmikat is vasalom. Ezenkívül, ha fent a kiscsaj igyekszem foglalkozni vele és nem csak ölbe tartani. Ez mind sok idő, így a fórumra sokszor csak ilyenkor jut időm. Van amikor többet tudok irogatni, valamikor 3 napig sem, mert úgy alakulnak a dolgok (pl nincs internet), de becsületemre legyen mondva ilyenkor is mindenkit elolvasok és igyekszem reagálni is rá. Szerintem annál szörnyűbb nincs, ha valaki kérdez, viszont nincs senki aki válaszolna. Már pedig ezt gyakran tapasztaltam, hogy én is felvetettem témákat, aztán senki nem reagált rám.(másokr sem) Persze biztos sokat kellett visszaolvasni, így el siklottak a kérdésem felett. Néha azt éreztem, hogy mindenki csak azt olvasta el, ami előtt alá volt húzva a neve. Persze ha egy fórumban nagyon sokan vannak, akkor sokat kell olvasni is és egy idő után nehéz mindenkit követni, ezért lesz az egész felületes. Ezt még az is nehezíti, hogy sok olyan fórumozó van, aki csak be-be irogat, max a saját dolgait leírja, de arra már nincs ideje, hogy a másikéval foglalkozzon. (Bár az ilyen fórumozót gyakran biztatták, hogy azé csak jöjjön
)Én úgy gondolom, ha valakivel beszélgetek, akkor nem csak felé beszélek, hanem vele beszélek, tehát figyelek arra is amit a másik mond és le is reagálom azt. Ugyanez van egy fórum esetében is. Szerintem mindenkinek el kell dönteni, hogy képes e figyelni másra is vagy csak saját magára. Ha egy csoport titkos fórumot akar, akkor azt meg kell érteni, akkor nem kell jópofizni a többiekkel. (nem kell várni, hogy mikor robban az a bizonyos bomba!) Mint már írtam annak nincs értelme, hogy csak egy hsz-t irok magamról, aztán a többié le van sz..va.
Hát nem tudom, hogy érthető volt e amit írtam ill az jött e le amit gondoltam
Majd megmondjátok... (na mindegy még a negativ hsz is számít
)
Azé szomorú vagyok
Bocs, hogy ennyit írtam
Noémi