Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Jaj, Timi, bárcsak már ott tartanánk. Akkor nem kéne annyit aggódni, hogy mi lehet vele odabent!
Egyébként tegnap már azt hittem, hogy megszülök. Olyan más volt minden.
Szegénykém, hogy te mennyit kinlódsz Maja kakilásával és semmi sem használ! Nem igaz, hogy nincs valami jó kis tea vagy valami. Ezeket a hashajtó gyógy ásványvizeket a gyerekek még nem ihatják?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Gabci
én is kegyetlen ordítós voltam,de nem hánytorgatják fel ,csak annyiban hogy ne szóljak Majára semmit,mert angyal hozzám képes.Azért nem is lett tesóm,mert azt mondták ebből a fajtából bőven elég nagy.
Tegnap a páromtól is megkaptam,hogy tiszta anyja Majus,mert ő csak ordít hajmosáskor én viszont kitéptem a kiskaput amikor leakarták vágni a hajam :-)

Kérhetnék egy kis vudut mondjuk hétvégére,szeretnék szülni.Úgy néz ki apa munkahelyet vált és jó lenne addigra megszülni,most mindenképp fosok,mert a régi helyen nehogy ne engedjék el,ne adják ki a szabit,az újjon se jó egyből egy hét táppénzzel majd egy hét szabival indítani. :roll:
Vendég

Sziasztok!

Vérnyomim rendbejött, így nem mentem be, csak ma nst-re.
Az ok lett, bár nem kaptam maximum pontot, de azért még ok-s.
Viszont a feje nagyon lent van, teljesen bevan ékelődve, szülésznő szerint nincs sok hátra. :shock: Kedden ügyel, megbeszéltük, h ok, akkor szülünk. :lol: :lol:

Zsu:
üdv újra itthon. :)

Köszi a bíztatást Mindenkinek. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Zsu
totál egyetértek,legyünk már ott mert végre két szemmel látható hogy okés vele minden,aztán jönnek az új parák :-) igaz Gabci? :-) sárga-e,eleget eszik-e,fáj e hasa,érzékeny-e valamire?mindig van valami,de én tényleg már kint akarom tudni,rettenetesen félek hogy Majával mi lesz,hogy fogadja majd,engem hogy fogad vissza,hogy bírja ki nélkülem,milyen baba lesz Bibi:Jó lenne már túlleni rajta,utálok várni.Persze aki meg nem akr szülni görcsöl meg minden én max keményedek,de ma lehetelakpom apát hátha,bár Maja túlhordásakor is csináltam én mindent amit lehetett semmi se indította be a szülést.

Teát,hashajtó cuccot elvileg gyereknek nem lehet adni,mert bélrenyheséghez vezet.Most leavolcot adok neki mindennap aztán meglátjuk :roll:
Vendég

Sziasztok!
:) :)

Timi!
Tényleg sokat nőtt Maja. Mi tartjuk a 104-110-es méretet, inkább mindig nagyobbat veszünk, egy darabig jó. Viszont a cipőt nem úszom meg, de nem szoktam sokat venni. Sőt... 1-2 elég. Régebbi, jó kint a játszin. Bentre meg valami olcsóbbat kap. TEhát nálunk nincs külön alkalmi, hétköznapi, sportcipő, egy van ami mindenre jó. Anyagi csőd lenne, ha minden szezonba legalább 3 féle cipőt kellene beszerezni. Na jó csajoknál máshogy megy. :)
Akkor Majára Apa fog vigyázni míg bent vagy? Te passzoltad már le a gyerkőcöt, nagyszülőknek, kipróbáltátok már? Velük, hogy van el? Én is féltem MAnót, de szerintem nem lesz gond... :? Szerintem még élvezni is fogja. REmélem.

Miért akartok már szülni? Hajni, Timi? MÉg van időtök...Sokszor úgy gondolom könnyebb, lenne, ha már kint lenne a TEsó, de szerintem nem . Annyiszor végig játszottam már. Az biztos minden jobban menne, takarítás, hajolgatás, szaladgálás Manó után. De... Ott lesz egy picurka akit etetni kell, rendbe tenni... MÁr nem tudok reggelente nyugodtan a kádba ülni, míg Manó mesét nézz, mert mi van, ha közben a Tesót piszkálja...Nagyon meg kell lenni a napi rutinnak, hogy minden simán menjen. Az tuti, míg a tesó a babakocsiban alszik, mi jól elleszünk Manóval, pl. a játszin. Na ehhez az kell, hogy a Tesó is jó gyerek legyen, és ne 24 órás baba legyen. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy 1 hó múlva miket fogok írni, ha egyáltalán gép elé kerülök. :D

Anyós téma, pedig kényes. Hisz életünk párjának a szülei. Nekik is ugyan úgy "joguk" Van az unokával lenni, mint a mi szüleinknek. Amit pl. a szüleinknek elnézzünk, vagy nem veszünk észre, azt az anyóséknál felnagyítva látunk. Hasonlóan érzek mint Ti, De az idő múlásával, rájön az ember, hogy Ők is ugyan úgy várják, mint mi. Legfeljebb nem olyan a bensőséges a kapcsolatunk, mint a szüleinkkel, nem is lesz. Az tuti, hogy az első időben, szabályosan reszket az ember, ha gyerekéhez nyúl, vagy gincsolja, de nem akar rosszat...
Telefon, én nem nyomtam ki, Jó Mutim déltől 5-ig nem is hív, hogy Manót fel ne ébressze. Olyan helyen kell tartani, ahol a gyerkőcöt nem kelti fel. Az tuti, hogy első időben, minden megjegyzésre ugrik az ember, ez természetes. :) Sokszor én is visszabeszélek Mutimnak, és utána szánom bánom, mert csak jót akar. Vagy amikor jönnek a tanácsok, hogy biztos éhes, vagy álmos, vagy.... de senki nem mozdulna, hogy segítsen, csak mondja mondja. :evil: Na akkor már én is durranok. :)
Mindenestre szép hónapok várnak ránk. :wink:

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Most evett nyöszikém, most pihen éppen.

Timi: megy a vudu, rád küldöm, hogy hétvégén szüljél :wink:
A kórházban meg a babák angolpólyáan és rugiban is voltak, de sztem minket nagyon utálhattak, mert mindig rózsaszínszegélyest kaptunk és pont mikor a leghidegebb volt, akkor kapott Ádi rövidujju kisinget az ujjatlan rugi alá, 30 fokban ,meg hosszúujjut .
Lányok, több esélyest is látok a szülésre, így nem tudnám megtippelni, ki lesz a következő. Mindenki közel jár már.
Hajni, örülök, hogy rendbejöttél. nem lehet, hogy a baleset miatt volt a tegnapi rosszullét?
Annyira izgi mostmár, bárki bejelentheti, hogy megszületett a babája :lol: ...
Majdenm annyira várom a következő topicbabát és anyuka tapasztalatait, mint Ádikámat vártam.
Hajrá lányok, aki akar induljon el, Andiék az ikrekkel mielöbb térjenek haza és meséljenek!!! :lol:
Zsu: nem érdemes magán a szülésen parázni, mostmár nincs visszaút, és nagyon jó érzés mikor végre a kezedbe adják a csöppödet!

Kép
Kép
gabcii

A látogatásról meg még annyit és befelyezem, hogy sztem is belátóbbnak kéne lenni, és nálunk pont a nagyszülők nem azok. A Barátok értenek a szóból.
Ezen a sértődős idöszakon át kell esni, aztán felőlem akármilyen sárkánynak is tarthatnak, az sem fog érdekelni.
Az meg, hogy nem igényeljük egyenlőre a segítséget Apával, sztem csak jó.
ha nem bírjuk ketten már, úgyis szólunk.
Tényleg kijön az emberből az anyatigris, nem is gondoltam volna :lol:

Kép
Kép
gabcii

Zsu!

Nekem sem megy most a keresés az iwiw-n, De ciripke ismerősei között is fent van a bolt. Itt a link, így már szerintem eléred. http://iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=10854862

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!
Csak jelenteni jöttem: megvolt a ctg, turka. Voltunk szülőszobát látogatni és találkoztam az Andival!
Röviden ennyi!

Kép
ermoni

Jolka

háát nekem most nagyon rossz lenne ha a kiírt időpontba szülnék :? na most ezen jár az agyam.Majára csak is az apja tud vigyázni amíg kórházba leszek.Anyukámék dolgoznak ráadásul pont most fenyítették be ha nem teljesít kirúgják :-(
Ügye mi együtt élünk anyósékkal,igazad van vannak jogaik,de mint az iskolába kötelességeik is.Kellene hogy legyenek.Nem akarom ide kiírni az okokat ,de hidd el te sem tennél másképp a helyembe.
Apának elsejével kezdenie kéne valszeg ,mi lesz ha akkor szülök?ki lesz Majával? és utána ki lesz velem itthon az első hétben?több nem kell,megoldom,de egy hét igen.
Nekem tényleg jó lenne ha elöbb jönne ,nem pont akkor.Bizony nekem is sokszor eszembe jut hogy vége lesz "nyuginak" ,de hát ez van,majd boldogolunk :-)
Nagyon örülök most ennek a váltásnak apa részéről ha összejön,de most emiatt tényleg nagyon félek.Pláne hogy most már 1000 % hogy pont akkor fogok szülni.tuti.érzem

Ne már, csak egy cipő Manónak?
simán kell sportos,félcipő,csinos cipő,csizma,hótaposó nem ? :lol:
Én majd holnap egy félcipőt vadászok,kínaiba,olyan jókat kilehet fogni,Maja szandiját is ott vettük és nagyon bejött,jó lenne levadászni egy őszi cipőt is.

Gabci
köszi :-)
én ahogy érzem megvárom az októbert :-) :?
Vendég

Móni
részleteket :-)
Vendég

Igazad van Gabcii!

Én is így gondolom, gondoltam. De pl. a barátok akiknek nincs is még gyerekük, úgy sem jönnek. Ők még nem érzik át, ha az embernek gyereke van, máshogy gondolkoznak még, én is ilyen voltam. Ha meg megtiltja az ember, nem is fognak. Nekünk sokan lemorzsolódtak, jó mondhatjuk erre, hogy akkor nem is igazi barátok... Na nem baj, majd ők is átélik ezt. :D Csak nekem az volt fúrcsa, hogy mindig nálunk volt az összeröfenés, még talán most is. De sokszor olyan érzése van az embernek, hogy a gyerekes már ebből a körből ki van zárva.
Nekem sokszor hiányzott egy jó kis beszélgetés, egy kis önkéntes segítség, amit persze sose kérnék...Na erre jött a fórum gyógyírnek. Ma már nem lennék meg nélküle...De ez a jó megoldás?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Húú Móni ez tényleg rövid volt .:D

De mindenkivel minden ok?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Móni, ennyi? Kicsit bővebben?

Köszi Jolka, igy meg is tudtam nézni!
Ciripke, édesek a lurkók és szép a bolt. Tényleg ugyanúgy tartja magát a 2 gyerkőd :lol:
Jaj, az a rózsaszin kocsicipő, az nagyon megtetszett.

Nekem is küldjetek vudut, nekem már sehogy se jó, szülni akarok! Aztán majd a végén én leszek az, aki 2 héttel túlhordja :lol: Na csak nem!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Timi!
Neked tényleg nehéz lesz. Nem is panaszkodom... Mutim már tavasszal kivette a 2 hét szabit, a szülésre. Apának fix állása van, tehát bármikor jöhetne, csak Ő olyan rendes, és feleslegesen nem vesz ki szabit :? , majd csak ha itt a Tesó. Végső estben mehetne Anyósomékhoz is, hisz neki otthon van az irodája, két ügyfél között tud Manóval is foglalkozni. :) n ameg Appósom, talán ettől a hónaptól nyugdíjas. De akkor is Mutim az első.
Remélem minden úgy jön össze neked, ahogy szertnéd.
Cipőnk most egy van, fehér nike, mindenre jó. Na meg egy gumicsizma, ha nagy tócsa lenne. Szandi, még meg van. CSizma majd csak télen. Most még kap egy átmeneti cipőt, és ennyi.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Timi, ne mondd már, hogy anyós nem fog segiteni semmiben, annyira azért csak nem lelketlen! Vagy igen? Majánál se segitett??? És a sógornők?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu
üdv a klubba :-) a szülni akarok de úgyis túlhordomba :-)

Jolka
anyunak olyan a munkahelye ,hogy leállník télen-nyáron egy hétre kiadják a szabikat.Nem tudom hány napja lehet neki,de olyan idegbajba van,hogy még pisilni se mer elmenni mert akkor is megy az idő és százalákot kell tejesíteni.Ha minden kötél szakad megpróbál szabit kérni azért.Apukám rokkantnyugdíjas,súlyos betegsége van,egyedül nem lehetne rábízni Maját több órára.Ithhoniakat nem részletezem :-)
Apa is csak azt az 5 napit veszi majd ki ami jár a baba születésére,nincs is több szabija,mert ügye ilyenkor is kiell vennie amikor én vérvételre,nstre megyek majd.Ha bent leszek a kórházba akkor táppénzen lesz ,de a ha a régi helyéről megy csúszik a felmondási idő.Az újon meg biztos nem örülnek ha egyből így kezd.Na túl sokat agyalok ,még semmi se 100 %

Gumicsizma nekünk is van,múltnap abba meg esőköpenybe pacsikolt az esőbe a pocsolyába :-)
Vendég

Zsu
mit segítene?főz amikor főz aztán kész,ennyi.Sogornőm 12 órázik bár ha itthon lenne se jelentene semmit.
Vendég

Hát éppen segithetne bármit, főzni, mosni, takaritani.Legalább az elején. Ő otthon van, nem? Nem úgy, mint anyukád. És mégiscsak az ő unokája is! Tényleg nehéz elképzelni, hogy ott van veletek egy fedél alatt, és nem segit. Dehát minden ember más ugye :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu
édes álom :-)
Vendég

Sziasztok!

Na voltam melóhelyen, tök arik voltak, most meg itthon dolgozgatok...

Ez a kocsikázás nekem nem tesz jót, nem is megyek többet Pestre míg meg nem szülök, 10-15 percenként keményedett a hasam, és alíg akarta abbahagyni, 3 cl konyak segített... :?

Ja párom holnap Siófokra megy tréninget tartani, úgyhogy én ezért nem szeretnék akkor szülni...

Holnap délelőtt összerakom 100%-ra a pakkott (a kisebbik már ma is bent volt a kocsiban) és Apukának összeírom, hogy kit kell hivatalból értesítenie... (körzeti doki, gyerek doki, védőnő) utána megyek a szülésznővel megbeszélni hogy hogyan akarok szülni (gyorsan-fájdalom nélkül :lol: vagy nem erre gondol :wink: )

Hétvégén jönnek hozzánk barátok - még egyben akarnak látni!

Jolka, nálunk pont a gyerek nélküli barátok lebzselnek itt és bámulnak... és szerintem ők fogják a gyereket is állandóan pesztrálni - erre már a főnőknőm 10 éves lánya is bejelentkezett :lol:
Ebben biztos vagyok, a baráti kör már meglévő gyerkőceinél is ez a szitu, ezer peszre van!

Móni, ne mááár ennél bővebben, minden rendben (CTG, turka) Andi jól van?

Na el, mer még van 1-2 dolgom, de itt a fotelből levelezek csak... utána jövök!

Jutta

KépKép
jutta

Újra itt! Ne haragudjatok, de olyan fáradt voltam, h muszáj volt egy órácskát aludnom!
Na, akkor az elején!
Ancsi! Őt pont/kivételesen nem ismerem! :wink: Akkor mostmár azon kell szurkolni, h ne most szülj! Ugye?
Hajni! Sz*rni a kocsira, lényeg, h az embernek egy hajaszála sem görbült! Mondjuk sztem nekem is lett volna 180-as vérnyomásom, amikor megtudom ezt a hírt! Lényeg: jól vagy/tok, ő is! A többi nem lényeges! (Tényleg totálkár lett a verda? De nem ő volt a hibás, ugye?)
Ciripke! Nagyon cuki csapat! MOst nem azért, de a télizsák kimondottan tetszik, erre Te meg ledumáltál egy gödöllői kiruccanásról! Na meg hát ha nem kell a vevő... :roll: :lol: (Nem kell mindent komolyan venni!)
Gabcii! Szal már nagy kirándulást tettetek ma! Ez igen! És már menyasszony-jelölt is van! És mi lesz az itt ép kibújni kiszülő potenciális jelöltekkel! A mi lányaink nem is jók? :lol: :wink:
Timi! Fú, h Neked mindig bonyolódnak az ügyek! Amúgy sem túl egyszerűek, így meg... Hát tiszta szívemből kívánom, h úgy történjenek meg a dolgok, ahogy szeretnéd, ahogy szerinted a legjobb lenne!
Jolka! Hát ezen a cipő mennyiségen én is csodálkozom, de hát Te meg gyakorló anyuka vagy! A szárítót meg már úgy várom, mint a messiást! Nekem nem a fürdőben lesz, mert nem akarom telezsúfolni ilyesmivel, mert bár ugyan teljesen jó a mérete, de ha telelomozom akkor sztem kicsi lesz! A 2in1 is biztos jó, bár akinek olyan volt az nagyon nem dícsérte! De Te majd úgyis alaposan körbejárod a dolgot és a legjobbat választod! Én mindenesetre örülök, h nem lesz a ház tele száradó babaholmival! Meg a miénkkel! (Tényleg, vettetek kanapét? Egy időben Te is azt kerestél!)
Nálunk meg pont fordítva volt: a kisgyerekes barátok hullottak ki! Én egy csomóval annyit próbálkoztam, próbálkozom! De hiába, mindig a gyerek a kifogás! (Azért nem lehet menni, azért nem jönnek! De szerencsére maradtak is! Gyerekesek is! :wink: )
Jutta! Ugyan már mért szülnél!? Okos gyerek Dorka, vár ő apucira, ne félj!
Zsu! Na milyen az a mosógép? Még nem írtad! És jó volt tegnap egy kicsit a pároddal összebújni! Ja és mi van Panka birodalmával?

Kép
ermoni

Na, és akkor a mai nap!
Reggel meghozták a babakocsihoz a bevásárló kosarat, mert ehhez a modellhez alapból csak a táska jár! Hurrá!
Aztán mentünk a dokihoz! Ctg rendben találtatott, nekem nincsenek jósló fájásaim (mondtam, nem tudom van-e, mert nem tudom milyen az! kiröhögtek! az asszisztensnővel -akivel közben letegeződtem és haverok lettünk-, hát ugye a rokonság előnyei!). Levettték a kenetet, megnézte a méhszájamat: egy picit tágult, most egy ujjnyi! (Mondjuk a múltkori turka után nem csoda, úgy véreztem utána, sztem akkor tágította az ujjbegynyit ujjnyira! Na mindegy!)
Aztán irány a Szabolcs! Ott már várt egy tündéri szülésznő engem (mert odaszóltak neki! :oops: ), de még épp szülésben volt! Hát csajok a boldog apa olyan zavarodott volt! A szülésnél nem volt benn, utána meg alig mert bemenni megnézni a lánykáját, keze-lába remegett! Esküszöm, mint a filmekben!
A szülésznő mindent elmondott, megmutatott! Szal képben vagyunk! A férjem is kicsit megszeppenve állt! Egy csaj épp vajúdott! (Hangját sem lehetett hallani!) A vezető szülésznő is egy tünemény volt! Erre én meg császárral szülök! :evil: Ők is mondták, h igen kicsi az esély, de ha mégis... :roll:
Andival összefutottam a folyosón! Pont lent volt az ikreknél! Jól van, nyúzzák a fejéssel, h legyen tej Hubának, Petrának! Petra épp visszahányta a kaját, ami nem jó, de lassan alakulnak a dolgaik! És Andi ki volt nyúvadva, de az optimizmus és a humorérzék nem hiányzott így sem belőle!
Aztán, megvettük a férjemnek a szülinapi ajándékát. (én kezdeményeztem, mert ugye nekem okt. 4-én, amikor lesz, sztem már javában más dolgom lesz!) Szépen megköszönte és közölte, h azért várja a nagyobb ajándékot is! Én meg nézek rá bambán! Mit akar ez még? El kezd vigyorogni, h hát neki Janka lesz az igazi ajándék! Hát nem imádnivaló? Én meg egy jó nagy bamba vagyok?! :lol: :lol: :lol:
Este jövök, mert megyek főzni!

Kép
ermoni

Hali Móni, na végre! Örülök, hogy minden ok. Most úgy lesz, hogy a dokid átmegy majd a Szabolcs utcába levezetni a szülést? Ilyet lehet???
És milyen a szülőszoba?
Szegény Andi, nem lehet egyszerű neki, de tényleg az állandó jókedvével és optimizmusával mindent legyűr a csaj, hihetetlen. Mikor jöhetnek haza?
Mosógép még csak szombaton jön, azért tettem akkorra, mert nem tudtam, hogy hazaengednek-e a kórházból, és szombaton apuka is itthon van.
Aztán Jankát szépen csomagold be az uradnak a szülinapjára, a masnit se felejtsd el :D

Ééééés, Panka szobájában kész a festés, tündéri lett, de most még nem mutatom meg, majd ha bútor, meg minden bent lesz. Most kaptam tőle egy nagy hasbarugást, kis édesem :lol:
Már nagyjából ki is takaritottam, nem volt nagy kosz, mert lepapiroztak mindent, de azért holnap még egy ablakpuci kell, hátha az beinditja a szülést :lol:

Jutta, holnap akkor együtt pakolunk, én is holnapra terveztem :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Én is megjöttem...de hosszú nap volt... :roll: Az osztályvezető tök rendes, piros betűkkel beírta a kiskönyvembe, hogy NEM CUKROS!!!! :lol: :lol: :lol: Neki ez a szakterülete, úgyhogy elhittem...Mondta, hogy akkor egy betegségből meg is gyógyítottuk :lol: :lol: :lol:
Volt ctg, turka, uh...minden rendben, bár nemtom mekkora a baba... Bpd. 93...akkor kb. mekkora??? :roll: Azt mondták nem nagy...jaj de jó :lol: :lol: :lol: Meg voltam neurológusnál, ő már hallott a betegségemről...sőt :lol: :lol:
Ja, és azt mondta a doki, hogy nem kell nekem orvost választani erre a kis időre, elég egy szülésznő, úgyis ők a fontosabbak...a terhesgondozást addig is magára vállalta.... :lol: :lol: :lol: Na ez milyen??? Jó helyre kerültem!!!! :lol: Meg azt is mondta, hogy nem szereti befektetni a betegeket, mert hát nem is betegek...úgyhogy most hetente megyek, aztán ha már nagyon közel leszünk, akkor befektet esetleg. És 1 óra 10 perc alatt voltunk a kórházban, szerintem annyi idő alatt be lehet érni...ugye? :roll:
Jaj, bocs, hogy itt vidámkodok, de olyan jó, hogy végre olyan helyen vagyok, ahol tudják mit csinálnak és még rendesek is.... :lol:
És náluk a myastheniások nem császárral szülnek, úgyhogy hurrááá....Most látom csak, hogy Halason mennyire nem tudták, hogy miket beszélnek.... :roll:

marek

Ja, közben mindenkinek megy a drukk...annak is aki épp szülni akar, meg annyak is, aki még nem... :lol: CSak nehogy összekeveredjenek, és rossz helyre küldjem őket....
Egyébként alig volt doki a kórházban, mindenki Győrben van...holnap meg csak ügyeletes lesz... :roll: Érdekes helyzet... :roll:

marek

MArek! Gondoltam Rád! Látod segített! Szal okés minden! Szuper! (Csak azt nem értem, h én meg miért vagyok cukorbeteg amikor jók a cukraim! Érti ezt valaki?! :twisted: )
Zsu! Mivel a Máv, Szabolcs, Honvéd stb. mostmár ÁEK (Állami Egészségügyi Központ!) és az én dokim ott van alkalmazásban nincs ennek akadálya! De azoknak sincs, akik szerződésesek! És a Szabolcsban már alig várják, h költözhessenek a felújított, kibővített Máv-ba, és azzal átadják az ingatlant, amiből welness központ lesz! :roll: Na, így van ez! A budai Honvédból is itt szülnek a csajok! (Áruld már el milyen gépet vettél, ne titkold már! :wink: )
A szülőszoba, hát rög magyar valóság! Én a Máv-ban a szinte hotelszerű szolgáltatások miatt teljesen el voltam kényeztetve! Ilyen egy átalag magyar kórház! Mondjuk csak fallal és függönnyel elválasztott szülőszobák vannak, semmi medence, meg a saját kis zenéd, meg sétálgatás, meg ilyenek! Mindenki hall mindent, mint 20 évvel ezelőtt! Ez van! De tiszta, és tényleg nagyon kedvesek voltak a szülésznők! Gondoljatok bele, h a vezető szülésznő amikor bemutatkozott mondta, h ő az egyik a szülésznők közül! Nem arcoskodott, h ő a főnök! Nekem ez nagyon szimpi volt!
Láttátok volna a férjem arcát, amikor mutatták neki az újszülött "őrzőt", ahol ő lehet, majd Jankával, amíg nekem befejezik a műtétet! Hát még jó, h el nem sápadt! :lol: De lelkesen bólogatott! :lol:

Kép
ermoni

Zsu! Mér' akarsz Te már most szülni?
Bár engem is ezzel fenyegetett a kedves rokon, h mostmár bármikor bármi lehet! Legyek felkészülve!
Ja, a szülésznő azt is elmesélte, h mit pakoljak a csomagba magamnak, Jankának!
Szal nem volt olyan rémísztő, és nagyon tisztának tűnt!

Kép
ermoni

Móni
Szerintem fogj egy piros tollat és húzd ki a kiskönyvedből, hogy cukorbeteg!!! :lol: A doki teljesen ki volt akadva, hogy a terheléses eredményemmel elkezdtek nyaggatni.... Kétzsömléstejes rendszer meg nincs máshol az országban (ezt egy zsömlével szokták, mint tudjuk), az ebéd után egy órával meg megintcsak nemér, mert két órával később kéne nézni.... :roll:
Szülőszoba...azt hittem mindenhol szuper, modern szülőszobák vannak, csak én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy olyat még sose láttam :roll: De akkor tévedtem.... :lol:
Megyek, mert az uram dolgozna, én meg kidöglöttem a sok utazástól, meg várakozástól (hatkor indultunk, fél négykor voltunk itthon :roll: )Most meg rettenetesen fáj az alsófelem...gondolom a sok üléstől....

Jóccaka!!!

marek

Rövid bejelentkezés csak:

Mellügyileg egyre jobb a helyzet: begyulladt :x :x :evil: (nameg sírós szmájli). Lázas vagyok, és baromira fáj. A hugyom elered mire lefejem, meg kimaszírozom, persze teljesen nem sikerül. Mért is menne nekem vmi. Olyan béna vagyok. és még Ádi sem akar szopni, hogy mielbb megoldódjon. nem akarok dokihoz menni vele :x :x
Mit tehetnék még??? Segítsééég

Kép
Kép
gabcii

Jújj Gabci!!!

Állj gyorsan zuhany alá. Zuhanyoztasd melegvízzel a cicijeidet, masszírozd, aztán esneki, muszály. Jobb, ha Te csinálod, mint egy idegen. Nagyon sajnálom, el sem tudom képzelni menniyre fájhat most neked. http://www.lll.hu/node/13 itt ez a link, hátha találsz valmi hasznosat. Még ami jó lehet, langyos, vagy meleg textil pelus (ugyan én tuti hidegen tenék inkább fel. ) Anno még hallottam a káposzta levelet, de ez valami ősi gyógymód lehet.
Ha magas a lázad, vagy bepirosodsz, azonnal doki.
Írj, ha jobban vagy. Izgulok miattad.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Marek!

Viszont neked nagyon örülök. :D Tényleg szuper hírekkel jöttél.

Móni!
Jó, hogy Ti is ilyen jó élményekkel jötettek haza. A férjed meg tényleg aranyos, hogy Jankának fog a legjobban örülni. :)
Kanapé? Nem lett belőle semmi, inkább marad a jó bevált, kényelmes franciaágy, egy kicsit szűkösen, de legalább, mindenki a megszokott vakcában fog aludni. :wink:

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Marek, Móni éljen - éljen!

Gabcii, nagyon figyelj, ha lázad van az nem játék!! Dokihoz kell menni vele!! Tényleg próbáld meg amit Jolka írt, de ha nem használ akkor menj orvoshoz!

Én holnap csak a kórházba ugrok be, de Pestre nem megyek már! Nagyon gáz volt! Marek én ma a munkahelyemre értem be 1 óra 10 perc alatt (eddig ált. 40 perc volt) mert turták az utakat és őrület volt, a kórház meg 20-30 percre van, de ha valamelyik pestit választottam volna, akkor forgalomtól függően lenne az is 1 óra!!
Tehát szerintem ha ezt elmondod a bp-i dokiknak körberöhögnek, hogy ennyit Bp-en belül is lehet utazgatni!! No para ált. a bp-i szülő nők is bejutnak vhogy a kórházba, te is be fogsz!! :wink:

Jutta

KépKép
jutta

Gabcii! Én tanácsot ebben sem tudok adni, de nagyon szurkolok neked/nektek!
Marek! Amúgy sztem nekünk is kb ennyi volt az út (na jó a budai oldalra, a XII. ker-be, a rendelőbe!), utána ennyi haza! Plusz néhány közbülső állomás!
Jutta! Elszoktál az utazástól! Nekem hetente egyszer-kétszer mennem kell ügyes-bajos dolgok miatt! Hát igen, egyre sz*rabb! Janka is utálja! De most mit csináljak? Nincs más! Mennem kell!
Megyek én is aludni! Holnap majd valamikor leszek, de jönnek hozzánk, meg állítólag költözik az iroda, és a házba be pedig a pelenkázó, a bölcső! Ja és jön a szárító! (Holnap mosom a kisplédeket! :wink: ) Szal nyugis napnak nézünk elébe! :lol:
Hát és igen, az én férjem már nagyon várja a lányát (lehet, h azért nagy nálunk a várakozás, mert ilyen vének vagyunk :lol: ), majd kötök rá masnit! (Dehogyis, eszem ágában sincs!)
Na jóccaka!

Kép
ermoni

De jó Marek, hogy a végén minden jóra fordul, megérdemled ezt a fordulatot, szivattak már eleget!!!
És örülök, hogy ilyen jó a kedved :)

Móni, az fontosabb sokkal, hogy a személyzet jó legyen, szerintem szülés közben úgyse a falak szinét fogjuk nézegetni. Bár azért egy egyágyas szülőszoba biztos intimebb ebben az amúgy is intim pillanatban. De ha nincs, akkor nincs! Ez van.
Végül Ariston mosógépet vettünk, ez volt az első, amit kinéztünk még hónapokkal ezelőtt. Ez A+-os és ezen is van bébiruha program meg egy csomó minden, 6 kg ruha fér bele. És nagyon hiper-dizájn :lol: Akciós volt most a Cora-ban, és ingyen kihozzák és bekötik. Az se lenne kétfillér.

Szegény Gabci, hát ugye ebbe mi még nem tudunk tanácsot adni, csak pislogunk, hogy mi vár ránk :roll:

Pesti túráról meg annyit, hogy ugye nekem most 2 naponta menni kell ctg-re, még 7végén is, kb 1- 1 és negyed óra, mire odaérek, szóval gondolhatjátok. De nem érdekel, kicsi Pankámért akár naponta 2x is.

És Móni, hogy miért akarok már szülni? Hát mert már sehogy sem jó! Egyrészt a sok para, szóval jobb lenne Pannát már kint tudni. Aztán ma is hajnali 5-kor keltem, alig vártam, hogy világos legyen, hogy olvasni tudjak. Nehéz a pocak, görcsölget, feszit. Soroljam még? És végtére is már 3 kg, már nem lenne koraszülött sem, akkor miért ne? Na jó, egy hetet még várnék, de utána jöjjön, aminek jönnie kell :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok, kicsit itt.

Helyzetjelentés:
Ikrek kikerültek inkubátorból, külön kis "lyuk"uk van, de az infúzió még mindíg bennük. Andi tejet fejeget, s azzal próbálkoznak, Hubának egyenlőre nem ízlik, 3ból kétszer visszaöklendezte, Petra csak egyszer. Fog ez még javulni.

Tegnap voltak benn dédmamák is látogatóban nála, de sajna a gyerekeket nem láthatták. Igazából nem is sajna, mert tetszik a Szabolcs hozzáállása, hogy f2-2 között CSAK szülők (+infók a babákról), f7-7 között pedig 1szülő+1fő. Teljesen korrekt.

hopp most jött sms, volt Andi a babáknál s ő etette őket, s cumiztak...
holnap reggel megpróbálkoznak a szoptatással. jeeeee...
hazajönni szerintem csak a jövő hét végefele fognak... mindenesetre átmostam a hordozók huzatát....

csak beleolvastam pár hozzászólásba,
-aki ideges, az nyugi,
-akinek azt mondják maradjon benn az maradjon benn (Andinak is ezt mondtam. A dokik csak jobban tudják... ők nap mint nap ezzel foglalkoznak)
-aki nem pakolt az pakoljon (nállunk szekrénypolcon volt minden, s mikor mentem, csak 1az1ben szekrényból táskába, s nem kellett már gondolkozni)

Kép
an°°di

Sziasztok!

Gyorsan helyzetjelentek, aztán vissza olvasok.
Tegnap éjjelig dolgoztam , hogy alakuljak melügyileg.
Már nem piros, a csomóimat is sikerült naggyából kimaszírozni, a lázam is lement 37, 3-ra. Most borogatom hidegvízes pelussal.
Próbáltam Ádit rá állítani, de változatlanul nem kel neki a cici.
Úgy döntöttem, nem szenvedek akkor ele tovább, elapasztom...
Remélem nem tartotok ettől még rossz anyának.
Megpróbáltam már mindent, de ha egyszer nem megy, akkor mit tehetnék???

Kép
Kép
gabcii

Igenis Gyula apuka pakolunk!! Igazad van, páromnak a haja égnek állna, ha a lista alapján kellene kapkodnia, és a felét nem találná meg! :lol:
De ha mondjuk magunknak pakolunk is, 10 perces fájások közt, lehet nem leszek abban a nyugis állapotban!

Móni / Zsu a gyerek miatt én is autóznék meg ha muszáj ügyintézni- természetes, de nekem konkrétan keményedéseim / már-már fájásaim - :?: lehet, hogy ez a jósló :?: - voltak útközben, és az nem teccet...
Persze, ha később majd mégse akaródzik Dorkának kibújnia, akkor lesz egy tippem, hogyan idítsuk be nálam a folyamatokat... mondjuk vmi macskaköves utcán fel s alá furikálunk egy órát... de csak a kórháztól max fél órányira... :roll: :wink:

No ezért én most még 1 hétig bent marasztalnám ezt a lányzót, de utána ahogy neki jólesik... persze ha mégis előbb jönne az se világvége és nem fogok kétségbe esni!

Jutta

KépKép
jutta

jajj Gabciii, sajnálom!!
De ez tényleg nem az a fórum, ahol bárki köveket vetne rád bármiér... én csak azt tudom, hogy a tejláz az nem vicc, fogalmam sincs hogy kell kezelni, de ha tartósan lázad van azzal tuti dokihoz kell menni...

Házipraktikákat Jolka, Timi és Hajni tudhat!

Jutta

KépKép
jutta

Gyula: nagyon ügyesek vagytok mind a négyen. Életre való kisgyerekek a tieitek(is), megtanulnak szépen eszegetni és hipp-hopp otthon lehettek.
Andinak sok puszi és kitartást kívánok, bár ő nem az a fajta aki ne venné gördülékenyen az akadályokat.
A látogatási rend, meg tényleg szupi. nem kell mindenkinek nyakra főre oda járni... fáasztó és idegesítő az új anyukának( legalábbis nekem ez a tapasztalatom)
Jolka: köszi szépen, sokat segítettél. Annyira rendik vagytok :)
Móni: nem vagytok ti vének, nemááá! Ez a helyes felfogás, hogy a leendő szülők, nagyon várják a csemetéjüket. A férjedből meg sztem igazi apuka válik majd :wink: és valóban na legnagyobb ajándék egy kisgyerek születése.
A szülőszobával kapcsolatban, meg amit leírtál ez általános.
Függönnyel elválasztva egymástól szülnek az anyukák. Ez a magyar egészségügy. de ha a személyzet kedves, annál több nem is kell. (nekem szerencsém volt, mert nem szült akkor éppen más, csak én, így tudott rám figyelni a szülésznő, választhattam a szülőszék és ágy között, és nem kellett hallgatnom hogy vajúdik más)
Zsu: ne sürgesd Pankát, had maradjon még kb 2 hetet. Addig még nő, és hidd el, könnyebb lesz nektek ha nagyobb súllyal születik, mintha éppcsak 3 kilóval. Nem véletlen az a 40 hét...
Ádi, még pocakban csak most lenne 39 hetes. Félre értés ne essék, örülok, hogy már velünk van, de ha maradt volna még picit, biztos simábban indult volna a kis élete.
Marek:a kórházba meg be fogsz érni nyugi, csk időben kell elindulni :wink:
Hidd el, lehet azt tudni, hogy fájások vagy csak jóslók azok. Én sem hittem el, de össze nem lehet téveszteni semmivel!
"amikor megszólalni sem tudsz", azok már fájások. és nem mensi szerűek...ez olyan más.
És végre, jó kezekben vagy.Jobban jársz egy szülésznővel, ha újra kezdeném, nekem is lenne fogadot, dokim az meg lehet, hogy az ügyeletes lenne.
Aztán maga a szülés módja, meg majd alakul, de végre megkapod az esélyt, hogy spontán szülj.Szuper!
Cukros lányok! Már az elején is az volt a véleményem, hogy túl van ez lihegve. Egyikőtök sem (volt) az.
Móni, te tartod a diétát egyébként?
Jutta: te még vezetsz???
Az okés, hogy már nem kell feküdnöd, és magnéziumnemtesítettek, nade a kíméletet nem oldották fel.
Ugyan, te érzed, hogy mennyit bírsz.

Kép
Kép
gabcii

Ja nekem jobb, ha én vezetek, mintha más melett ülök, tudom mikor kell lassabban menni és, hogy az összes görönygyöt ki kell kerülni, ha lehet... meg lassabban megyek, ahol szar az út... párom is próbál óvatosan vezetni, de ő nem érzi mikor mi hogy esik!

És ha véletlenül közben jön rám a szülhetnék, félreállok és értem jön, minegy, hogy otthon vagy a kocsiban várok -e rá...

De már nem igen akarok ki se mozdulni csak dokihoz, meg a kórházba, de oda is csak kocsival tudok menni... mindig meg nem furikázhat az ember... meg én nem is érzem ennek akkora szükségét...

Amúgy anyukám és a szomszéd is elhült, amikor mondtam, hogy megyek a mh-re, és kérdezték, hogy hogyan... :lol: :lol:

De szerintem Hajni és Móni is vezet még, meg Zsu is... ugye lányok? Aki megszokta, hogy naponta közlekedik kocsival, annak szerintem nem ekkora ügy...

Ja folyik az előtejem... de szabályosan folyik....

Jutta

KépKép
jutta

Gabcii!

Örülök, hogy jobban vagy. :) De az apasztást jól gondold meg. Hisz még csak 2 hetesek vagytok. Ja és ne magadtól kezdj neki, fordulj dokihoz. Kaphatsz rá gyogyit, és legalább megfigyelés alatt lennél. Szerintem sok a tejcsid, csak sosem örült ki még rendesen, ezért is gyúladhatott be. Én azért még tennék egy próbát. De ez tényleg a Te döntésed, ahogy nektek jó. :wink:
Ja még egy tipp, zuhanyzás alatt próbáld kitakarítani a mellbimbót. Én törölközővel, jól át szoktam dörzsölni, hogy ne tömődjön el, aminek nem kellene.

Gyula Apuka!
Jó olvasni rólatok, és hogy Andi ilyen ügyes. Nagyszerű Apuka vagy, hogy már mossol is. :wink:
Nagyon jó az új vonalzótok.

Jutta!
A rossz utakat már én sem birom, ilynekor rendesen keményedek.

Meg volt ma az utolsó vérvételem, az ellenanyag szűrés maradt ki, de ma pótoltuk. :)

Manó alszik és én világlustája, nem csinálok semmit, pedig lenne mit. Megyek is.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Egész délelött nem jött be a babanet. :evil: :evil: :evil:

Gabcii:
sajnálom a mellgyuszit. :(
Zuhany alatt maszírozd, jó meleg vízzel, körkörösen próbáld, mindig más csatornákat megnyitva. Sajna tudom, h milyen, nekem is volt és genny jött belőle, szval gondolhatod. :roll:
Viszont most semmiképp nem szabad elapasztani. ennek ki kell jönnie, mert tályog lesz és felvágják. Most nem ijesztegetni akarlak, de sajna ez van. :? Fejés, fejés, fejés. :oops:

Marek:
örülök, h bejött az új kórház és a doki. :)

Andi:
hajráá ikrek. :wink:

Jutta:
jaja, én még napi 80-100 km-t leveztek. Muszáj.
Bár nem is fáraszt.

Ma is felklet Marci és megyünk babanézőbe. :)
Elég messze, de ha most nem jutok el, akkor mikor?? Már így is ég a pofám. :oops:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!
Megvagyok, csak eddig vásároltam (nincs őszi cuccom, aztán lehet, hogy még van egy hónap amit ki kell húzni :roll: ), most meg megyek pihenni....

Megmérettem a cukrom a védőnővel cukros kávé után, hát nem lett magas.... De nem baj a diéta, így is híztam már 10 kilót, ha nem mondják, hogy cukros vagyok, már 20-nál tartanék...Asszem a diéta marad továbbra is, csak nem ilyen szigorúan.... Az nem baj, ha az ember nem eszik meg 300g szénhidrátot egy nap...

Gabci
Szegény!!! Én konkrétan nem tudnám, hogy mit csinálnék a te helyedben...írnék ide és várnám az okos tanácsokat... :roll: Mi meg legalább tudjuk, hogy mire lehet számítani... :roll:

Zsu
Nekem se jó már sehogy, nem tudok zoknit húzni, cipőt kötni, körmöt vágni....na meg aludni...nem jönnek rám a cuccaim és ráadásul mindenki ki van akadva azon, hogy mekkora vagyok.... Ráadásul tegnap azt mondta a doki, hogy szerinte nem 35., hanem 34. hétben vagyok.... Visszafele haladok... Ki érti ezt?

Jutta
Én nem láttam még előtejet... :roll:
A vezetést én már nem nagyon vállalom, de ez azért van, mert csak most kezdtem vezetni, nincs még akkora rutinom, mint nektek.... Meg azt vettem észre, hogy baromi figyelmetlen vagyok mostanában... képes vagyok átsétálni a zebrán úgy, hogy csak a másik oldalon jut eszembe, hogy körül kellett volna nézni.... De komolyan...! Tök gáz... És vezetés közben is észrevettem, hogy hoppá már megint nem figyelek.... :shock:

Gyula
Csak jövő hét vége??? :? :shock: De kár!!! De miért tartják benn őket olyan sokáig??? Persze ha ott jobb helyük van, akkor maradjanak, de azért jó lenne, ha otthon lehetnétek már négyesben...

marek

Marek, van akinek nincs is előteje, átugorja ezt a fázist és rögtön rendes tejcsivel kezd! :lol:

Gyula, el is felejtettem írni, hogy bár ilyenkor a barátokkal bulizás a divat férfi körben - amit azért ki ne hagyj :wink: - de azért aludd ki magadat amíg lehet! :lol:
Ez Andira is igaz odabent, amíg nem egyszobában van az ikrekkel pihenjen! Jól jön az most neki, főleg a csaszi után!! És akkor teljes erőbedobással kezdhetitek az éjszakákat!

Jutta

KépKép
jutta

Szeva!
Na csak sorban:
Gabcii, bár én tényleg nem értek hozzá, de Jolkához csatlakozom! Próbálkozni kéne még! (De leköpni nem foglak, ne félj!) Magyar kórház helyzet, hát ja, csak a máv nem ilyen volt! :cry: Én meg ugye ott kezdtem! Hát még az ambulancia sincs köszönőviszonyban a Szabolcs utcaival!
Zsu! Ariston! Hurrá! Bizti szupi! (Nálunk a férjuram beköti az ilyen cuccokat! Nem nagy ügy! Mérnök embered nem vállalja?) Hát, személyzet? Bizti nagyon fontos, ha x időt vajúdsz stb. De gondolod nekem a műtőben ez nagyon lényeges lesz? Utána meg már nem ezekkel a kedves szülésznőkkel leszek kapcsolatban, hanem a csecsemősökkel! (Hallottátok volna tegnap Andit, h ki volt akadva az egyikre az intenzíven!)
Gyula-apu! Hozzászólásodban a jó tanácsok rovat tetszett a legjobban! :lol: Remélem fog menni Andinak ez a fejés, etetés dolog és lassan el kezdenek gyarapodni a törpék és hazaballaghattok! (Ja, és Te meg vagy elégedve az új autóval?)
Jutta! Hát igen, én is vezetek még, de bevallom, ha együtt megyünk a férjemmel, akkor inkább vezessen ő, mert nekem már néha nehezemre esik! Mondjuk ahogy meg ő vezet néha...hát paróka levevős buli, az tuti!
Hajni! Naponta ennyit mész? Hát hová? Párod kiheverte már a baleset okozta lelki sokkot?
Ciripke, Kat? Merre jártok?
Jolka, hát én izé vagyok. Nem akarom, h az egész nappali egy ágy legyen! (Ha minden igaz holnap megvesszük még a maradék dolgokat: kanapé, éjjeliszekrény, lámpák stb. és már csak berendezünk! Már alig várom!)Aztán egy jó alapos takarítás és jöhet a királykisasszony! Ennyit még ki kell várnia! (Szorítsatok, h így legyen!)
Timi! Veletek? Maja (a méhecske, mindig ez jut eszembe, gondolom sokan mondták már!) nyomott már rendesen? És Te jobban vagy?
VAgy már szülni mentél?
Nem reagáltatok semmit a könyvre, amit emlegettem. Én most is azt bogarászom. Végre valami, ami nem suttog, hanem segít!

Kép
ermoni

Előtej? Hát az meg mi? Nekem semmi nincs! Marek, már megint egy tábort erősítünk!
Ja cukker! Nem diétazom, sz*rok rá! Ma voltam cukiban, vettem magamnak 20 dkg raffaelo-szerű kókuszgolyót! Jól befaltam, aztán megebédeltem, oszt lett 4,5 a cukrom!(Ja és a cukormérőm feljebb mér, ugyi kb. néhány tizedet!) Akkor meg?
És hiába mondom, h hát itt vannak az eredményeim, bizti cukros vagyok. Á, dehogy, de azért csak folytassam, meg járjak a diabétesz rendelésre! És majd a kórházban is így kezelnek (már mondták!), meg Jankát is szivatják maj emiatt! És még utána is járogathatok! A f*szom tele van! Meg hogy nem árt a diéta! De, ha én ezzel felkúrom magam, meg feleslegesen idegeskedem az biztos, h jó nekem? :twisted: :?: :twisted: :?:

Kép
ermoni

Móni melyik könyv ez? A Picik és Kicsik vagy mi?

Jutta

KépKép
jutta

Móni:
hát a város kapásból 7 km, ahova én járok ( belváros 15-20 km). Ez ugye oda-vissza 40 km. Bemegyek dokihoz, nst-re, uh-ra ( minden napra jut valami :evil: ) hazajövök, bemegyek melózni, hazajövök, bemegyek vásárolni hazajövök. :lol: :lol: :lol:
Szval összejön ez. :wink:
Én nem ismerem azt a könyvet. :oops:

No, felkelt Marci megyünk.
Este jövök. :arrow:

Kép
Kép
h@jni

Hali
Móni
én szülni?haha ,majd októbernem a "legroszabbkor" :-)
áh ez butaság ,szülni mindig jó,úgyse én döntöm el :-)
Picik és kicsik nekem nagyon tetszik,már az elején ahol leírja szülést,jobban a babára hívja föl a figyelmet,legalábbis nekem egy régi kiadás van,az az egyik könyv amit nem adtam el,a többi már ment a físírtba.Szerintem a legjobb :-) Majd méga doktornéni könyvét ajánlom :-) valami ilyesmi a címe.

Maja akkor kakált 3szor ia azóta persze semmi,bár még csak ma van a 2ik nap,adagolom neki most naponta a leavolacot,állítólag így helyre jön,hát nem tom.

TE egyáltalán nem vagy cukros,én ilyen eredmények mellet tutira nem diétáznék.És nem értem miért nem vonják neked vissza :evil:

Nekem sincs előtejem ill. néha pár csepp,meg fehér cuccocska a bimbóra száradva azt ennyi

Gabci
én még mindig csak azt tudom mondani amit az elejétől,masszírozás,meleg,langyos víz ,a hidegtől kevesebb tejed lesz ,de attól a mi bent pang még tovább gyulladhat a cicid.Mindenképp kikell masszírozni.Nekem úgy tanították,hogy egyik kézzel fogod másikkal körköröswn körbemasszírozod.Aztán ha nem érzel csomót akkor a bimbó felé húhd le az újjaidat,préseld ki a tejed.Remélem nagyjából érthető így.A bent rekedt tejcit muszály kicsalogatni onnan,mert nagyon begyulladhat.Ha már fellazullt a melled a szívóval meg próbáld változtatni a bimbókörül ahova tapasztod a szívófejet.Úgy több csatornát kitud szívni.Ádi a bimbóvédővel hogy áll?Nem kell neki?SNS szoptanít nem szimpi?Azzal elég idős babáknál is sikert lehet elérni állítólag.

Szerintem Ádi egyáltalán nem kis súllyal született,2,5 kiló alá mondják,hogy kissúlyú a baba ha 40ik hétre született,ha elöbb akkor inkább nem elég fejlett.Andi babái is azért fogadják el nehezen a kajcsit,mert korababák :-) jajj de édesek lehetnek :-)

Marek
ne is mond,rám se jó semmi.Feltettema tezsveszre a farmeromat hogy már kihúzom abba az egyszem vékony fekete gatyámba ezt a pár hetet,de hát most olyan hidi van,levettem :-) 10en figyelték,már licitáltak is rá :-)
Cipő meg :-) egyszer voltunk fent a kínain vásárolni nagyonmegtetszett egy piros mokaszín ,de csak 39-es volt (38as a lábam) de megvettem,utána elakartam adni,mert hát nagy volt,erre nem találtam az egyik felet,most ráakadtam és totál boldogvagyok tőle,mert az az egy jó rám :-) igaz azis alig,csak cipőfűzője ne lenne

Én is túlvagyok az utolsó vérvételen,meg van a tgyás papírom,már csak intézni kell,hát kíváncsi vagyok mikor látok belőle lét.Maja egy kis örsög volt végig,unja már ezt az állandó várakozást,nem csodálom.Vérvétel:kivolt írva kb. 9től 3/4 10ig.Beállok 9 után a sorba ,sehol senki aki levenné a vért a kismamáktól.Fél 10 körül berobog a nő és egyből magával húzza a frissen odaért ismerősét egy kis csajjal,aki persze nem volt még véleltelenül sem terhes.Ajtó becsuk,fél óráig bent vollt,nem jött a vére vagy franc se tudja,bőrcsattanást hallottunk kintről,persze amit kint dünnyögtünk behallatszott a kiscsaj úgy robbant ki mint akit rakétából lőttek ki.Ilyen a jó cukor vizsgálat ,minek betartani az egy órát hisz mindegy egy-másfél vagy két óra :evil: még őket se vették figyelembe.Vettem Majusnak sportcipit meg egy kardit.Úgy utálom hogy egy csomó helyre akartam még menni de majd bepisiltam így fele elmaradt :-(
Hétvégén megejtjük az uccsó nagyis hétvégét aztán utána ők jönnek majd Bibi kb. két hós koráig.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?