Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!Panda:Hát akkor nagyon jó alkatod van, és este 18 után már mindig csak bűntudattal eszek 1-1 falatot...Mondom is a páromnak, hogy ez a baba mindig csak este éhes!! :D De érte persze mindent!!!
N. Vera:Köszi szépen a biztatást, mostmár néha én sem foglalkozok ezzel a témával, de néha meg rámjön, hogy milyen is leszek ha megszülök...Egyébként nekem is elég nagy a pocim ahhoz képest hogy 4,5 hónapos a baba, egyik ismerősöm 1 hónappal van előrrébb, és neki alig látszik, mondjuk elég vékony.
Mindenkinek nagyon szép a pocija, én is teszek fel, csak ez egy fürdőruhás kép, most készült Horvátba.(3 hete) Kép :oops:

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Jó reggelt,

Mozgalmas hétvége áll mögöttünk. Szombaton főztem, mostam, takarítottam, aztán délután nekiálltam bekötögetni a srácok könyveit, füzeteit. Felcímkéztem őket, mindegyikra címet és nevet írni + összepakolni nekik az összes cuccot, tisztasági csomag, tornacucc etc..... Este 9-re végeztem mindennel. Vasárnap főztem, délután meg készültünk az évnyitóra, vsalás, fürdés.

És ma reggel a kicsi fiam is beült az iskolapadba. Persze elkapott a sírás, ahogy ott ült megszeppenve a nagy padban. Amugy is olyan kicsi Danika. Szívszorító érzés volt. Olyan érzás mintha már nem lenne egyik sem az én kicsi fiam.

Délután meg szülői értekezlet az elsősöknek.

Szóval ma egyáltalán nem tudok koncentrálni a melóra.

Szanet,

Üdv a csapatban, és gratulálok a kicsikhez, de jó nektek rögtön kettő lesz. :lol: :lol:

Pandi,

Hogy te milyen irigylésre való vagy. Gyönyörű vékony vagy még így is, hogy pocakos vagy. Szerencsés alkat vagy. Ritka az ilyen. :lol: :lol:

Vera,

Hát tényleg nem tudod már letagadni, hogy babás vagy. Hasméretben tényleg hasonlóan állunk. :lol: :lol:

Katuci,

A te pocid is szép nagy már. Gratulálok hozzá. :lol: :lol:

Szemokzsu,

Tök jól nézel ki ebben a fürdőruciban. Szép a pocid, te meg szép vékony vagy. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Sziasztok!

Pocakképek nagyon jók. Én nem tudok feltenni, mert fogalmam sincs, hol van a fényképezőgépünk. (Most költöztünk.)

Anubias!
Ne aggódj, a baba elveszi azt, amire szüksége van. Én is még mindig 4 kg-mal vagyok könnyebb, mint a baba előtt. Mégis szépen fejlődik.

Évkezdés: holnap megyünk először óvodába Barnával. Remélem hamar megszokja majd.

Eszembe jutott még valami fontos. Intimtorna.
Ajánlom mindenkinek, hogy tanulja meg, nagyon hasznos. Nekem sokat segített.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Látom mindenki szépen gömbölyödik.

Pandi,

nekem is előfordul, hogy elfordítják a fejüket az emberek. Igen budapesten utazom. Ja a pasik plánwe nem veszik észre a dolgokat. És álltalában a fiatalok akarják átadni a helyet. Ez van. De elárulom, hogy a sógornőmnek akkora pocakja volt már, hogy nagyon és senki nem adta át neki a helyet. Így ne csodálkozzatok hogyha ez majd megtörténik. Főleg télen meg ősszel a kabátok alatt már nem fog úgy látszani a lényeg.

Szemkozsu,

teljesen jól nézel ki! Szerintem nyugodtan falatozz. Igen nekem is ez jut mindíg az eszembe, hogy mi lesz ha megszületik a kis babó. Utánna hogy fogok kinézni.

Anubiás,

azért gyere fel hozzánk néha!

Keksz,

nekem álmomban van hozzá kedvem, meg ébren is, de egyszerűen azt kell mondjam, hogy fáj. Már az orvosnak is mondtam, de Ő is azt mondta, hogy gondolkodnia kell, mert mindent rendben talál. A kis agyacskámmal lehet a probléma. Bár szerintem nem. Azt remélem minden rendben lesz egy idő után.
De tényleg sokat élmodom párommal. Ezek szerint csak álom marad egyenlőre.

Pandi,

Köszönöm a szopis párna tippeket. Eszembe jutott, hogy a sógornőmnek van és Ő allergiás a tönkölyre. Ezért sose használta. majd elkérem tőle.

Hali,

Vikci

Katuci neked is szép a pocakod!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Szemkozsu!

Mikor mész UH-ra? Én most pénteken megyek a 18.hetire.
Kíváncsi leszek, hogy kisfiú vagy kislány lesz neked. Kb már nekem is ekkora a pocim. Illetve volt 3 hete. :)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

A fürdőrucis kép szuper.De jó lehetett. :roll: :D
Lányok,tanácsot kérnék.6 hete voltam a dokinál a 12 hetes UH-on és jövő hétfőn kellene mennem,akkor leszek pont 18. hetes,ráadásul addígra gondolom meglenne az afp eredményem is,mert ott meg 28-án voltam.Erre ma be szerettem volna jelentkezni és kiderült,hogy aznaptól 2 hétig szabin van,helyette bejelentkeztem most péntekre,de így úgy megyek,hogy még nem töltöm(3 nap ) a 18. hetet és valószinűleg nem lesz meg az afp sem.Ha viszont nem megyek,akkor a 21. héten mehetnék. :cry: Egyrészt ki sem bírnám addíg,másrészt viszont nem tudom jó e ez így,hogy hamarabb megyek.Szerintetek?Sokat jelent 3 nap? :roll:

Köszi a véleményeteket

Eszter

Kép

Kép
anubias

Eszter,
Hát nem tudom hogy uh-on számít-e az a 3 nap :roll: talán nem :roll:

Vikci,
Na akkor ez a legjobb megoldás így gyorsan lesz párnád :lol:

Zsu,
Nagyon csini poci :wink:

Boeske,
Jó ovizást holnapra :wink:
Vendég

Eszter, én is a 17. héten voltam uh-on, és afp eredményem csak telefonos bemondás alapján volt... Ha ez segít... :D

meri

Mer,Pandi!

Köszi a segítséget.Naná,hogy segít.Hiszen gondolom a doki azt is tudja,hogy a majdnem 18 hetes baba milyen,nem csak a betöltött 18 hetes. :lol: Meg amúgy is ő nem lesz itthon. :lol: Legalább így van mit várni,hurrá pénteken láthatom végre a babát. :D

Puszi

Eszter

Szopispárnát majd én is szeretnék. :wink:

Kép

Kép
anubias

Sziasztok,

Pocis kép Kép

Kép
danidaniel

Sziasztok!

Nem volt gépünk szombat óta! :(

Nagyon szépek a pocis képek, mindenkinek gratula!

Sajnos a helyet pécsett sem sűrűn adják át, legalábbis, amikor Petivel 38 hetesen buszoztam nyáron (tehát nem lehetett nem látni) még el is fordultak az emberek, így végig álltam, de szerencsémre nem sűrűn kell buszoznom! Most meg még nem látszik, bár ma pont volt egy jó kis sztorink a vodafone-nál : telcsit vettünk, és mikor odamentünk az egyik ablaknál a srác előfizetést kötött és apuka és kisfia (kb 13 éves lehetett) elfoglalták mindkét széket, tehát a másik ablakét is, ahová én kerültem. De ez senkit nem zavart, persze rajtam kívül. Álltam a pultnak támaszkodva és válaszoltam a kérdésekre, meg adtam a papírjaimat, stb.., majd az ügyintéző csajszi nagyon kedves volt, és elémtett egy papírt, hogy írjam alá, és közben meg megkérte a srácot, hogy ugyan már keljen fel, hogy tudjak aláírni! :lol: Ez tetszett, így onnantól már ültem. Szóval az okés, hogy nem látszik még egyértelműen, hogy babás vagyok, de akkor se foglaljon el valaki két ablaknyi helyet, ha mindkettőnél ügyintézés van, vagy csak rosszul gondolom?

Holnap megyek dokihoz! Igazából megkapom majd a 12 hetes véreredményem, meg megmondja, mikor menjek afp-re! Uh most tuti nem lesz, mert a magánrendelőben nincs uh gép :(

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Köszi a sok gratulációt!
A család meglepődött, mert mg senkinek nem voltak ikrei :lol:
Nagyon örülünk neki,csak kicsit féltem őket, mert annyi rémsztorit lehet hallani az ikerterhességekről.
Lesz péntekenként egy ikerterhességekről szóló műsor a National Geographic-on.na majd abból kiokosodom :D :lol:

szanet

Szanet: Gartula az ikrekhez. Amúgy pedig legyen szelektív a hallásod. A rosszat ne is halld meg. Csomóan nyomján a rémtörténetet tudom de gondolj arra mi is lehetne a baj velük. Te egészséges vagy várod a babókat mi lehet a baj. Állj így hozzá és meglátod semmi baj nem lehet. Hamarosan két kicsi fog felválltva sírni :lol:
Minden csak nézőpont kérdése. Szóval ne figyelj másokra csak magatokra. Vigyáz magatokra és sok puszi : Era

Kép
csucsu05

Sziasztok!
Judy:nem vagyok vékony, csak a kép sikerült így... :wink: Egyébként nem tudom miért látom magam daginak...
Vikci:Uh.-ra szept.17.-én megyek, mert csak akkor kaptam időpontot, SAJNOS!!! :cry: Pedig már annyira vártam!!!Te tudod már mi lesz a babád??
Anubias:Köszi szépen, igen, nagyon jó volt, csak gyorsan elment az idő.Nem úgy mint most....
Panda:Köszi a véleményt, remélem nem sok plusz fog felmenni!!!

szemokzsu

Andi,
Szép poci :lol:

Viki,
Drukk a mai dokihoz majd gyere és mesélj!

Szanet,
Az igaz hogy veszélyesebb egy picit mint egy normál terhesség de attól még nem kell félni tőle nagyon sok ikres kismamának normális terhesség van csak nagyobb pocakkal közlekednek :lol: nálunk is nagy esély volt az ikrekre. Dupla áldás ez :wink: és nem kell kistesón gondolkodni ott lesz rögtön :lol:

Nálunk csak esik esik és hideg van. Nálatok? Szerintetek hétvégére jobb idő lesz?

Kép
Kép
Vendég

Jaj ez egy rossz tábli szóval itt van a jó:

Kép
Kép

Adire!! Merre vagy? Hogy vagy?
Eltünt kismamák???????????
Vendég

Sziasztok!

Pandácska!

Köszi a drukkot, este 18.20-ra van időpontom!

Szanett!

Gratula az ikrekhez! :) Nekem a kolléganőm szült ikreket 3 és fél éve, egy fiú és egy kislány lett, a 16. hétig melózott és kihúzta a 39. hétig, és mindkét baba 2 kg fölötti súllyal született és egészségesek, úgyhogy nem a rosszra koncentrálni, minden rendben lesz Veletek is, ne aggódj!!!!!!!!! :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Nagyon jók a pocakos képek! Este én is csináltatok Apával, és majd felteszem. Már nekem is látszik elég jól, az útóbbi két hétben rohamosan nott.

A hányinger úgy néz ki, már elmúlik lassan. Néha még érzem, de már nem kell oklendeznem. Csak attól félek, hogy mostmár konnyebben fognak feljonni a kilók. 2,5 +nál tartok.

Tegnap Ádám megkezdte az ovit. Viszonylag konnyen ment, csak egy pici sírás volt, mikor jottem el. Ma már jobb kedvvel ment. Csak attól félek, hogy késobb elofog jonni rajta a NEM AKAROK OVIBA NEMMI.
Nekem nagyon hiányzik. Mióta megszuletett, állandóan velem volt. Nemtudom, ossz-vissz volt e 5 nap, amit nélkule toltottem /akkor is beteg voltam, azért vitték el az Anyuék/. Tegnap hazajottem oviból, és jól kibogtem magam. Tudom, hulye vagyok.

A mocorgások valahogy nálam is abbamaradtak. Pedig már úgy szeretném érezni, hogy jól oldalba rúg :wink:

Szép napot mindenkinek.

Holnap kell hívnom az AFP miatt. Nagyon ideges vagyok, remélem jó lesz az eredmény.

Puszi

Szilvia
Vendég

Ebben a borzalmas időben az embernek még kikelni sincs kedve az ágyból, ilyenkor mindig úgy szeretnék itthon maradni. Aztán végül is a cégnél felvidulok, nagyon jófej munkatársaim vannak. Ilyenkor pedig mindig nehéz döntés, hogy jöjjek már, vagy még maradjak???

Nálatok mi a helyzet mocorgás ügyben? Az én bébim két napja rendkívül aktív, éjjel arra ébredtem, hogy a jobb felemet rugdossa teljes gőzzel, olyan volt mintha ugrált volna, át kellett fordulnom a másik oldalamra, és akkor abbahagyta. Úgy látszik kényelmetlen volt neki a fekvés!:-))

Ma is nagyon mozgós, sokszor éreztem, hogy izeg-mozog. Most pl. egyfolytában keményedik-kienged az alhasam, gondolom helyezkedik. Ez a hideg front megtette a hatását!:-)
Mondjuk a lányomon is látszik, annak annyira nem örülök, ha ő nem hagy aludni....:-)
tegnap pl. 11-ig nem tudtuk rábírni az alvásra, hulla fáradt volt, és egyfolytában bömbölt. Hol a párom altatta, hol én, mert már nem bírtam idegileg azt a hangfekvést, amit produkált, majd miután kibömbölte magát, nem győzött bocsánatot kérni, és puff elaludt.
Reggel persze 3/4 6-kor felkelt, és kivonult színezni és mesét nézni. Ma pedig az oviból tiszta nyűgösen hoztam haza.
Remélem csak a front, nem pedig beteg lesz?!

Úgy látszik mindkét gyerkőcöm nehezen viseli az időváltozást! :lol:

Nagyon aranyosak a pocis képek!
Szerintem havonta kéne feltennünk, hogy lássuk a változást!
Egyébként ma valaki megjegyezte, hogy a korához képest elég nagy pocakom van, Pandi is "hűha" felkiáltással kommentálta :-)) szóval biztos tényleg nagyobb lehet az átlagosnál. De én örülök neki, mert így már valóban mutogathatom, sőt már ha nem mutatom is észreveszik!:-)

Szerencsére én nem sokat utazom busszal vagy vonattal, de most majd kezdődik a sulim, és oda azzal kell mennem. Kíváncsi leszek, hogy a reggeli diákjáraton ki adja majd át a helyét.... :?

Vikivel mikor terhes voltam, akkor busszal jártam dolgozni is, de szerencsére mindig olyan kevesen utaztak, hogy általában volt helyem. Mire igazán nagy pocakom lett, arra meg már nem utazgattam. Szóval szerencsére nincs ilyen rossz tapasztalatom, de legendásan bunkó emberek tudnak utazni a tömegközlekedési járatokon, ez tény :-) :lol:

AFP eredményt már én is várom, de csak a 19. heti tanácsadáson tudom meg, az meg azt jelenti, hogy jó lett. Csak ha ideküldik akkor van gáz, ami remélem nem lesz!!

Szanet!
Nem szabad soha rosszra gondolni - mondom én, aki mindig rémeket láttam a 12. hétig, meg még néha most is :-) -, sok olyat hallottam, aki kihúzza a 38-39. hétig, és azt mondják, most ez a gyakoribb! szóval szerintem ne izgulj, minden rendben lesz!
Nem semmi, hogy így spontán kettő lett, jól dolgoztatok :wink: :lol:

Megyek vásárolni, majd este újra jövök!

Sziasztok!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci,
Nálunk is sok a mozgás nem is tudom mikor alszik ha ennyit mozog :lol: és tényleg nagy a pocid de ez nem baj, sőt :wink: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Remélem, 2 hét múlva írhatok hozzátok. Addig lesz időm visszaolvasni. :roll:

Pár embert ismerek innen más topicból.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna,
Üdv :lol: olyan ismerős vagy :wink: :lol: szóval 2 hét múlva várunk itt! De azért addig is írhatsz :wink:
Vendég

Pandácska!

Köszi szépen a meghívást! :lol:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Szia Hanna itt is! elszáll az a 2 hét gyorsan és írhatsz ide is!
Vendég

Sziasztok!

Megjöttünk a dokitól, minden rendben van.Megkaptam a 12 hetes véreredményt, az is tökéletes a doki szerint! Jövő héten szerdán (12-én) megyek afp-re! Majd 24-én uh-ra és 25-én újra a dokimhoz!

Már nagyon várom azt a 24.-ét!!!!!!!!!!!!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok,

Úgy örülök mindig amikor érzem a kicsit, szinte csikiz : )) bár mindenki azt mondja csak az elején ilyen "gyengéd"

Viki,

Örülök, hogy minden rendben a kicsivel

Szanett,

Gratula az ikrekhez, csodálatos lehet ezt megélni... az én unokatesómnak is ikrei vannak, bár ők lombikosak

Kép
danidaniel

Pandi!
Most milyennek érzed a mocorgást?
A 15-16 hetes uh-on mennyi ideig vizsgáltak? El szeretném vinni apát hamarosan babamozizni, mert nem tudott eljönni a 12 hetesre meg az elég rövid (3 perc) volt.

Nem vesztem el, csak nagyon mozgalmas napjaim lettek, hogy végre kezdek jobban lenni. Ma hajnalban pl gázolásnál voltam elsősegélyt nyújtani a mentőg, szóval zajlik az élet.
Pocim elképesztő méreteket öltött, a mérleget saját jól felfogott érdekemben a védőnői látogatásig messze elkerülöm :lol: :lol:
Kismanó napról napra többször jelzi ottlétét. YESSSSSS!!!!! 8)
NA megyek tentizni mert megint 6-kor kelek. Ez nem nekem való még pocakmentesen se lenne.... :roll:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

köszönöm a biztatást! én is próbálok a jóra gondolni.fő az optimizmus! :D

szanet

Szanet ez beszéd :)
Ja és nagyon szupi a vonalzód :lol:

Kép
csucsu05

Viki,
Örülök hogy minden rendben mindjárt itt van 24-e :wink:

Pati,
Olyan mint eddig csak a sokkal erősebb és most már egész nap érzem. Csak mozog és mozog ha ülök állok fekszem :D
Ahol voltunk 4D-n ott 40 percig nézthettük a babát de szerintem azért ez általában 20-30 perc csak nem volt utánunk senki nagyon rendes volt a nő. Hu gázolás... egyszer nekem is volt szerencsém egy ilyen estehez egy nagyon öreg nénit ütöttek el és csak én mentem oda meg aki véltelenül elütötte. Borzalmas volt :cry: Gyere gyakrabban :wink:
Vendég

Sziasztok!

Ma voltam AFP-n, meg ellenanyag szint nézésen. Az aszisztensnő szerint jövő hét végén lesz kész az eredmény és a dokimnak küldik meg. Én 19-én megyeg 20 hetes UH-ra, így a kettőt összekötöm, de remélem minden rendben lesz.

Balesetekről:
Ma a klinikákról kifelé jövet majdnem a fejemre esett egy nagy ág az egyik fáról (kicsit fújt a szél). Mellettem fél méterrel landolt. Hát nagyon megilyedtem...
A másik meg a férjem: most itthon nyomja az ágyat, mert bedagadt a bokája, nem tud lábraállni. Délután megyünk orvoshoz. Hát tényleg igaz lehet hogy a pasik rosszabb betegek mint a gyerekek....

Pati!
Örülök, hogy jobban vagy, nem akarsz egy pocóképet te is felrakni? Az enyém is lassan kisdinnye nagyságú, sokak szerint inkább 6 hónaposnak néz ki mint 4-nek :D

Szanet!
Gratulálok az ikrekhez. Anno nekem több jósnő is ikreket jósolt, így a dokimhoz az első kérdés az volt, hogy hány embriót lát. Őszintén megkönnyebbültem, amikor közölte hogy 1-et. Ettől függetlenül csodálatos az is ha rögtön egyszerre 2 manó születik, csak több munkával is jár, de az öröm is dupla. :D

Mocorgásról:
Én most pár napja megint nem érzem a mocorgást. Remélem semmi baj nincs. :(

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!
Az elobb hívtam a dokimat, rendben van az AFP-m. Úgy orulok neki. Legalább valami jó hír mára.

Drága kisfiam tegnap este az ágyban sírás kozepette kijelentette, hogy nem megy oviba, mert már nem szeret.
Na, ennyit az ovirajongásról. :?
Reggel is sírva kelt, nem akart menni, aztá még az oviban is csak rajtam csungott. Majd meghasadt a szívem, :cry: úgy sajnáltam. Legszívesebben hazahoztam volna, de meg kell szoknia, ez az élet rendje. Hazajottem, és ismét bogtem egyet.

Remélem, minél elobb tújutunk ezen a helyzeten.
Vendég

Sziasztok!Ahogy olvaslak vissza , rájöttem, még csak én vagyok az egyetlen aki nem érzi a mocorgást?!!!Már kezdek FÉLNI!!!!És mikor lesz még 17.-e???? :cry: Nem tudom mit csináljak!!!Amúgy milyen érzés??Csak hogy tudjam...
Viki:Mi volt a genetikai uh.-on??Látják már hogy mi lesz??Puszi mindenkinek!!Megyek dolgozni!!! :cry:

szemokzsu

Zsu,
Ne aggódj első babánál általában a 20.héten érezni vagy 21. héten!! Nyugi nincsen semmi baj nem vagyunk egyformák és az se mindegy hogy pl hol van a méhlepényed! Hogy milyen érzés? Fantasztikus én nem értem miért mondják azt hogy keverni lehet a bélmozgással szerintem ez annyira más :wink: de elöször olyan mintha lufi pukkana a bőr alatt és utána meg ilyen karate rúgás :lol: vagy pici remegéshez is hasonlítanám de ha érzed tudni fogod hogy ő az :wink:

Carpediem,
Örülök hogy jó lett az Afp!! Azt sajnálom hogy kisfiad nehezen viseli az ovit de megértem szegényt jobb otthon anyuval!
Vendég

Carpediem!

Érdekes, nálunk sokkal gyerekbarátabb a beszoktatás. Pár napig én is mehetek vele, persze igyekszem mihamarabb kijönni a csoportszobából, de ott maradok a közelben. Ha akar kijön hozzám. Az óvónők sem siettetik, ha 2 hét a beszoktatás, akkor 2 hét.
Drukkolok, hogy hamar belerázódjatok!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Bocsi Csajok, hogy megint nem nagyon tudok jönni, de tele van a hócipőm. Bazsinak még mindig hőemelkedése van.

Tegnap délután visszamentünk a dokihoz, megint nem látott rajta semmit, ezért ma délelőtt elküldött minket laborba vér-és vizelet viszgálatra. Holnapra meglesznek az eredmények, akkor talán tudni fogjuk, hogy mi okozza nála ezt az állandó hőemelkedést.

Amugy tök vagány volt a gyerek, ott vigyorgott mint a tejbetök, beszélgetett a nővel aki megbökte, és azt mondta, hogy meg sem érezte. Mondtam is neki, hogy remélem a műtétnél is ilyen vagány lesz. Azt mondta igen, és nem fog sírni, mert már nem baby. Hát majd meglátjuk.

Most minden összejön így műtét elött, már kivagyok.

Carpediem,

Örülök, hogy jó lett az AFP-d, remélem az enyémmel sem lesz baj. Én hétfőn megyek vérvételre.
Ne aggódj a sírás miatt, max 2 hétig tartm utána szívesen fog menni. Bár tudom, hogy ez nem vigasztal, mert pocsék érzés látni ahogy sírdogál és kapaszkodik beléd.

Boeke,

Náunk az oviban nem is volt beszoktatás. Már az első nap odavittem, és el kellett jönnöm haza. Annyi volt, hogy ha akartam elhozhattam ebéd után.

Zsu,

Nyugi, az elsőnél én is a 20. héten éreztem először a mocorgást, a másodikkal már a 18, héten, most még sajna nem érzek semmit, de hamarosan már kellene, mivel a 16. héten vagyok.
Mocorog ő eleget, csak ugy gondolja, hogy vár még egy kicsit anyuci rugdosásával. :lol: :lol: :lol:

Hanna,

Várunk téged minél hamarabb, és mégegyszer gratul a kicsikéhez. :lol: :lol:

Viki,

Gratulálok az eredményekhez, most akkor egy kicsit megnyugodtál. Bár valami mindig van ami miatt az ember izgulhat. Így telik el az ember élete, akinek gyerekei vannak. Gondolom az aggódás még akkor sem mulik el, amikor már saját családja van a gyerkőcöknak. :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Sziasztok!

Örülök a jó eredményeknek! Remélem nekem is jó lesz az AFP-m.

Szerintem a mozgás mindenkinél egyéni, én a lányommal a 17-18. héten kezdtem érezni, most meg már a 14-15. héten éreztem valami bugyogás félét, de úgy igazán a 16. óta érzem a rugdosást.
De ne aggódjatok! Első babánál tök normális, hogy ha pl. a 20. héten érzitek először. Ha megmozdul a bébi, tudni fogja mindenki, hogy nem a gyomra korog!! :lol:

Ovi-téma:
a lányom járt bölcsibe, ahol nagyon jól indított, volt beszoktatás, egy hét után ott is aludt, talán egyszer sírt a fél év alatt, de imádott odajárni.
Az oviba nem volt beszoktatás, egyszerre ott maradt, sírással kezdtük, pedig az összes óvónénit ismerte, de mégsem olyan volt a hely mint a bölcsiben.
Aztán volt egy jó időszak, majd ha néha hosszabb hétvége volt, vagy beteg volt, utána mindig bőgve mentünk. Most is előfordul még néha, hogy pityereg, pedig már nagyközépsős, de olyan kis anyás.
Egyébként azok a gyerekek mennek nehezen, akiket az anyukájuk nehezen enged el :-) Én pl. ilyen vagyok, vagy inkább voltam, rájöttem, hogy én többet parázok a dolgokon, mint a gyerek, de átveszi az én érzéseimet, és ezért végződik sírással.
Pl. ha néha elmentünk valahová a párommal, mikor még kisebb volt, teljesen kikészítettem magam, hogy hogyan fog a mamánál lenni, bírja-e, stb. pedig imádja a mamát, és általában az ilyen alkalmakkor végig sírta az estét, meg éjjel is többször felkelt. Aztán rájöttem, hogy ha megpróbálok erőt venni magamon, és nem éreztetem vele a dolgokat, akkor jobban megérti, és örömmel "elenged". És így is lett.
Az egyik jó módszer az, hogy mindenféle szupi dolgot mondok neki pl. az oviról, vagy a maminál történő dolgokról, és akkor szabályosan úgy érzi, hogy ő akar menni, így nem is lesz semmi gond.
De tudom nagyon nehéz elengedni a gyerkőcöket. Amikor utazni szoktam munka miatt, és 3-4 napokra külföldre mentünk, akkor is ezt a módszert alkalmaztam, elmondtam neki, hogy apával milyen szuper dolgokat fognak csinálni, korán elhozza az oviból, mennek ide-oda, segíthet neki a munkában, stb., és volt úgy, hogy azt mondta 3 nap után a telefonba, hogy nyugodtan maradjak még egy-két napot, ők jól elvannak. És ilyenkor nagyon megnyugodtam.
Igaz, hogy a lelkiismeret furdalás azért mindig előjött, de azt ő így nem érezte.:-)
Sok anyukát ismerek, aki nem az a tipikus oroszlán-anya fajta, és az ő gyerekeikkel soha semmi gond nincs az oviban. De azért annyira nem irigylem őket, mert érzelmileg biztos elég sivárak lehetnek, bár nem látok bele senkibe, szóval szerintem meg kell találni az arany középutat. Éreztetni kell a gyerkőccel, hogy nagyon szeretjük, de mindenkinek vannak kötelességei, amit nem lehet elhanyagolni, és mondjuk neki az ovi a munkahely, így nagyobb örömmel megy, mert akkor úgy érzi, ő is dolgozik, mint anya meg apa.
Pl. ha a párom viszi oviba, sosem sír, mert ő valahogy határozottabb, és következetesebb tud vele lenni. De ez nem baj, mert így megvan az egyensúly a családban.
Dehát melyik anya nem olvad el azoktól a szomorú szemektől???? :-))

Na hagyom a lelkizést, kitartást az oviba-szoktatáshoz!!!

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok,

Nálam mostanában nincs mocorgás. Sajnos. Remélem minden rendben odabenn. Pénteken megyek uh-ra és az AFP-is akkor derül ki.
Képzeljétek ma karambolóztunk anyummal. Hál istennek nem történt semmi baj. De nem a mi sófőrünk volt a hibás. Na mindegy .

Látom máshol is zajlanak az események.

Carpediem,

Gratula az AFP-hez. Ovika. Pont ma beszéltem egy anyukával. Hát Ö sem tudta megmondani, hogy ki sírt jobban. A lánya vagy Ő. Mondjuk ott nem is mondták el a szülőknek, hogy hogyan lesz ez a beszoktatás. A gyerekek nem hülyék meglehet nekik mondani, hogy most mi fog következni és akkor ugye jobban elfogadják. Teljesen megtudlak érteni.

Hanna,

én is remélem , hogy még találkozunk. :wink:

Viki,

gratula!!!! És pontosan, hogy van a picike. Azt nem lehet tudni, hogy milyen nemű lesz?

Pandi,

pénteken megyek 18.heti UH-ra. Köszike!

Hali,

Vikci

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vera, Viki! Ne haragudjatok, azt hiszem, nem megyek a tanfolyamra egyelőre. Most egy darabig minél többet kell feküdnöm. :( Azért majd meséljetek!!! :)

meri

Sziasztok Lányok!

Bocsi, hogy nem jöttem, de hétvégén szüreteltünk, hétfőn védőnőnél voltam. Megkaptam a kiskönyvemet! :wink: Aztán mire kikevertük, hogy kell e mennem genetikai szűrésre, bele is fáradtam. Védőnő megkérdezte a genetikát, ők azt mondták, hogy menjek. Nade ehhez kell orvosi beutaló. Felhívtam az orvosomat, ő közölte, hogy utána jár miért is kéne mennem szűrésre. Kiderült, hogy semmi értelme, így indokolatlan lenne a vizsgálat, ezért nem kell mennem. Erre ráment a tegnapi napom.

Hogy vagytok Kismamik?
Én aránylag jól. Csak az a baj, hogy olyan a gyomrom, mint a lakodalmas kutyáé. Alig tudok enni. Akkor is csak max sósat, esetleg banán, alma megy le. A régi adagomnak még felét sem tudom megenni egyszerre. Ti tapasztaltatok ilyet? El fog múlni?

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Sziasztok!
Én is jelentkezem, hogy nem vesztem el... Iskolában dolgozom, s a tanévkezdés eléggé kimerítő.
Visszaolvasni nem tudtam még, csak gyorsan átfutottam. Tetszenek a képek! Bár, az igazat megvallva, szerintem engem nem köröz le senki pocakméretben... :oops: (Bár az induló súlyomhoz lépest még mindig 6kg - van, de az alap sem volt semmi...
:P

Most kaptam meg a vérvétel eredményét. Nem tudjátok véletlenül, mit jelent a vizeletben a nitrit?

Még olvaslak benneteket, hogy tudjak hozzászólni..
Szilvi

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Meri,
Mi történt hogy feküdnöd kell? Minden rendben?

Vikci,
Ok beírom! Biztos jól van a baba csak belustizott :wink:

Chris,
Gratula a kiskönyvhöz :lol: teljesen normális amit érzel így az elején bizony nehéz még enni is vagy a pociban tartani :wink: majd elmúlik!
Vendég

Szilvi!
Nekem a múltkor genny volt a vizeletemben, azt mondta a doki, hogy az előfordul, de ha nitrit vagy aceton van benne, akkor azzal már foglalkozni kell. De pontosan én sem tudom, hogy mi az, valami nem jó. De szerintem beszélj a dokiddal, vagy a védőnővel.
Nekem a gennyre azt mondta a doki, hogy igyak sok folyadékot, kb. 2-2,5 litert, és az majd "kimossa". De azt mondta, hogy ez az erősebb folyás miatt is előfordulhat, csak a védőnőm annyira túldrámázta a dolgot, hogy már tiszta ideg voltam tőle.

Olyan jó nektek, hogy a héten mentek UH-ra! Nekem még 15.-éig ki kell bírnom...:-( De gyorsan mennek a napok, úgyhogy már nem kell sokáig várni!

Megyek altatni a Csörfikémet, mert még mindig fent rosszalkodik, éppen az apját "bunyózza", most ez az új esti műsora.... én annyira nem élvezem, mert egyfolytában hangoskodik, meg el kell kerülni 2 m-es körzetben, mert különböző karate-mozdulatokat tesz, és "szaltókat" ugrik az ágyon. Olyan mint egy artista-bohóc :lol: :lol:
Gondolom az oviban hallott valamit a fiúktól, gondolta ez neki is menne...hát megy :D :)

Sziasztok!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci: Persze neked most vigyázni kell magadra de azért írtó helyes és ari lehet a gyerköcöd :)

Kép
csucsu05

Sziasztok!

Nem leszek pár napig, a férjemmel leutazunk anyukámhoz vidékre, ahol nagyon lassú az internet, mindegy azért megpróbálok fellesni néha.

Meri!
Sajnálom, hogy nem jössz, remélem nincs semmi komoly és csak közbejött valami.

Vikci!
Mikor is kezdődik pontosan a tanfolyam a SOTE 2-őn? Tudom beszéltük már, hogy szeptember közepe tájékán (talán 2. hetében? ), de a terhesség óta szita az agyam és most nincs időm visszaolvasni.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Meri!

Ugye nincs nagy baj????????????? Jól vagy azért?

Lányok! Annyira szar éjszakám volt, hogy az valami hiheteten! :( háromnegyed 12-től 2-ig járkáltam a Wc-re háromszor hánytam, meg hasmenésem is volt! Nem tudom mi a fene volt velem! :( Na mindegy, egyelőre egy sósperecet, meg egy vajas kiflit meg tudtam már enni ma! Fáradt is vagyok nagyon, meg fázom! :(

Bocs, hogy csak panaszkodtam! :(

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!
Hát, kicsit el vagyok kenődve, de azért igyekszem nem nagyon agyalni a témán. :) A helyzet, hogy nagyon lent van Bébibogyónk és a gravitációnak köszönhetően nagyon nyomja a méhszájat. Ezáltal a méhnyak némileg meg van rövidülve. De így egyszeri vizsgálat alapján nem lehet eldönteni, hogy ez alkati dolog, és így marad vagy az elkövetkező hónapban feljebb kúszik a kis drága vagy tovább romlik a helyzet. Ez utóbbi ugyebár nem túl biztató. Úgyhogy most biztos-ami-tuti alapon 3-4 hét fekvés van. Antigravitációs terápia. :)

meri

Vera!

Jó utat nektek.A barnázás már teljesen megszünt?

Viki!

Szegény.Ha valaki én nagyon átérzem az ilyen jellegű gondokat,olyan rég gyötörnek.Remélem hamarosan jobban leszel.

Meri!

Ne is ess kétségbe,csak pihizz sokat,úgy is olyan az idő,hogy nem vágyik az ember másra.A babakocsi és a kiságy már megvan.Látod érezted,hogy meg kell venni amíg tudod.A legrosszabb,hogy feküdnöd kell,de minden rendben lesz.Sokszor előfordul ilyesmi és nem lesz semmi gond belőle.Max majd megszületik a 35. héten és esetleg nem 4 Kg csak 3,5 lesz. :wink:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Sziasztok!

Jaj Meri nagyon sajnálom amin most átmész. De remélem minden rendben lesz veletek. Pihikézzél! És ez hogyan derült ki? Éreztél valamit vagy uh?

Vera,

a TANFOLYAM JÖVŐHÉTEN KEDDEN KEZDŐDIK 14 ÓRA 30-16 ÓRÁIG.
a TORNA PEDIG 13 ÓRÁTÓL 14 ÓRÁIG LESZ. Oda is jössz? Az nagyon klafi lenne. Én megyek az bizti.

Szili,

most ez a 6 kg + vagy -? Csak azért kérdem, mert kb én is annyival lettem nehezebb. És meddig szeretnél dolgozni?

Chris, Viki

tegnap nekem is ment a pocim. Most a családban sajnos több ilyen megbetegedés is van. Ez valami baci. Monmdjuk nem csodálom amilyen idő van.

Pandi,

köszönöm a bíztatást. Holnap ilyenkor már régen tudni fogom, hogy hol van a kis kukisom. Ja és, hogy hogy van.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Viki! Úgy derült ki a dolog, hogy félidőnél manuálisan is vizsgálnak. Azaz a dokinénim a kezével érezte.

Eszter! Tudod, mi a furi, a férjem nemrég azt álmodta, hogy karácsonykor született a kislánya. :D Úgyhogy ki tudja... Jó, ahogy a pozitív oldalát világítod meg a dolgoknak. :D

Annyiból gáz most ez a dolog, hogy jövő hétvégén Pécsre megyünk... Nem pont így terveztem... Na mindegy. :)

meri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?