Új privát üzeneted érkezett!

Kata! Boldog szülinapot Blankának! Hihetetlen hogy eltelt egy év! Meg nekem is veletek! :P

Orsi
Kép
g-dorsi

1 éves a Blanka baba? Boldog szülinapot neki!!!

Kép
agianyu

Blanka baba június uccsó napján született... :D Bali is júniusban, csak asszem nem frissítettük a vonalzónkat. :oops:

Ági, várjuk a beszámolót, meg a képeket.

Fersi, milyen a melódia? Hannácska?

Kép

Kép
babszy

Hm, éreztem én, hogy már egyszer felköszöntöttem. :oops:

Orsi
Kép
g-dorsi

Néhány kép Kép apa szülővárosában Kép a szállásunk Kép a barátnő Kép indulhatunk a tengerre Kép anya és lánya Kép kisvasút Kép megvettem a jegyemet

Kép
agianyu

Felhívnám az utolsó képen a Julcsi lábaira a figyelmet. Kata, Orsi, 1 éves kora körül nem volt dundibb kislány a környéken Julcsinál. Most meg nem láttunk nála vékonyabbat a tengerparton. Szóval nem maradnak mindig ilyen vasgyúrók. Lehet, h. még balettos is lesz Julcsi, pedig szumó harcosnak készült. :wink:

Kép
agianyu

huh, megnyugodtam.
nagyon aranyos szerintem ezzel a rövid hajjal is, szerintem.

Edó neked meg akartam írni, hogy milyen menő a kisfiad azzal a fűrésszel!

Orsi
Kép
g-dorsi

Sziasztok!

Húú, de jó képű kispasi ez a Peti! Edó, együtt nyaralt az egész család? Akkor volt egy kis igazi pihenésetek is. :lol:

Ági, nyaralás nagyon izgalmasnak hangzik. 8 ország és 3000 km, nem semmi. :shock: :) Julcsika jól bírta? Szerintem is nagyon cuki a rövid hajjal, és valóban csinos vékony lett. Mi a szülővárosa Julcsinak?

Én nekem olyan mehetnékem volt a szigetre, úúúgy vágytam ki. Persze nem voltam, de jövőre, ha törik, ha nem, bizony megyek. (Dia, kijössz velem? :roll: )

Mi holnap elutazunk, hosszú hétvégézni. Úgyhogy megyek is pakolni.

Házunk alakulgat. Már leburkolták a fürdőszobákat. Férjem zavargat a géptől. jönne dolgozni. :o

(kicsi lányom pedig tegnap óta fel tud állni :D hurrá-hurrá)
tikata

Végignéztem a fényképeket, és van itt csini menyasszonytól kezdve, jóképű kispetya az egész család által körülrajongva, drága Luci egy lavor vízben hűsöl és bringásnak készül. A legkisebb csemeténk meg úgy kuporodik a kis ráncos talpacskájával a képen, hogy nem csak a nagynénje olvad el tőle.

Közben Kata és Bogi is megérkezett és végre adtak életjelet magukról. Csak Dia nem jelentkezik.

Serfike meg csak dolgozik és dolgozik, ideje sincs írni nekünk.

Nyaralásunk:

Péntek este elindultunk Horvátországba. Éjszaka mentünk, így nyugi volt a kocsiban meg az utakon is. Reggel kerestünk szállást (mert nekünk az sem volt) és 2 éjszakát ott. töltöttünk. Nagyon szép volt (Pula ), imádta Julcsi a tengert, nyakig gázolt a tengerbe, alig lehetett kiszedni belőle. A 3. napon viszont iszonyatos szélvihar volt, borigatott mindent, fákat csavart ki, zöldséges bodé mellettünk repült el, és a tenger is rendesen háborgott. Mivel azt mondták ez így marad pár napig, gondoltuk nem kérünk belőle megyünk a jóidőbe. Átmentünk Olaszba (útba esett Szlovénia), ahol szintén pár nap után továbbálltunk, mert hideg volt, én meg ugye nyaralni akartam. Indulás Németország (Ausztrián keresztül mentünk)! Éjszaka vezettünk autópályán, úgyhogy aludt az apró nép. Megnéztünk Berlin környékét. Utána átmentünk Lengyelo-ba, ahol elmentünk anyósomékhoz. Két napot voltunk náluk, halálra nyúzta Julcsi a kis Paris Hilton féle kutyát. (Anyósra továbbra sincs kifogás). Marha nehezen találtunk a lengyel tengerparton egy szállást, és elmentünk oda. Itt végre meleg volt, nyár volt, és pezsgő élet. Innen jöttünk haza, Cseh és Szlovákián keresztül.

A tetőcsomagtartó jó szolgálatot tett, de még így is olyanok voltunk mint a vásározó cigányok a megtömött ladájukkal.

Kép
agianyu

Ági, és kipihentétek magatokat? :)

Serfi eszembe jutott. Nem azért fogdossák az orvosokat nálunk, mert nagy ott a sugárzás, hanem mert ez az az ágazat, ahol semmiféle csúszóra nem számíthat se az orvos, se a nővér.
"Köszönöm, hogy ilyen szép fotót készített rólam. Tényleg nem fájt, úgyes a keze.."
Ide is kell egyfajta elhivatottság. Amit egyébként én maximálisan meg tudok érteni. Szerintem marha érdekes lehet, amit csinálsz. És hasonlít arra, amivel én foglalkozom: Próbálok betekintést nyerni. :wink:

Ma nem jók a tickerek, úgyhogy csak remélni merem, nem égetem le magam megint a dátumokkal:
Esztikém, én most elutazom nyaralni, nem leszek egy darabig. De ha jól emlékszem, hogy ez alatt összetalálkoznak a katicáid, akkor
Nagyon sok boldogságot, bő gyermekáldást, egészséget és el nem múló szerelmet kívánok nektek!

Puszi mindenkinek

Orsi
Kép
g-dorsi

Na ittvagyok, de hétközben épp ha el bírlak olvasni Titeket, de hogy még írjak is...na az nem megy-nincs annyi idő.Nem, nem azért mert sokáig dolgozom, hanem ha hazaérek 8-ig be sem jövünk.
Különben nagyon jó, én nagyon szeretem csinálni(Orsi a "fotókat" a rtg asszisztens készíti,mi "csak" leletezzük)
Valóban nem a paraszolvenciáról szól ez a szakma, de naívan azt gondolom, h nem is erre kellene alapozni.....Másfelől, 2.5 hete dogozom, és tegnapelőtt egy doboz raffaelót tegnap meg 3 körtét kaptam, kis dolgok,és nem súlyos ezrek, de jólesett(hozzáteszem az utóbbit egy idős bácsitól, az előbbit pedig egy soron kívül megvizsgált eü hozzátartozótól)Csak azt utálom,h mindenki sopánkodik, h dolgozni kell,meg sok a munka...ez egy hülye magyar szokás....

Ági, cuki a lányod nagyon! És nem semmi egy nyaralás volt, igazán sok helyen jártatok! És a lengyel tengerpart milyen? Milyen a víz? Bölcsi újra? Mikortól?

Edó,Peti is nagyon vagány kiskrapek! Kettecskén is voltatok a zuraddal?

Orsi, nem semmi hurkácskák :wink: ! De ott a bicaj és majd legyúródnak :D !Jó utat!

Kata, gratula Blankának az álláshoz, mostmár mindjárt beindul,aztán vége a nyuginak! :wink: :D Sziget????Hű, hát én meg el sem tudom képzelni ott magam...Józsi mit szól az ötlethez?
Hétvége Krk?

Bogci, Hannácsak jól van, túl vagyunk a felvilágosításon is-tampon, tisztasági betét, stb-nem tudtam,h ez ilyen korán ittlesz :roll: 8) :D ....Mondogatja az ovit is,ma még veszünk ezt-azt hozzá, majdnem szobatiszta,ill. a Mamikkal az,velem azért nem annyira.

Ancsa, nem láttam, de a könyvet azt hiszem olvastam,vagy nem volt ilyen, csak vmi hasonló?Én oda Hugh Grantet képzeltem el....

Eszti,még egy hét!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dia, jól vagytok?

Kép
seriff

Cofi: Kép

Kép
seriff

Micsoda copfok, tiszta irigy vagyok. :lol:

Úgy látszik a mi csajok korán érnek, Julcsi is különösen vonzódik a betétekhez és a tamponhoz. Néha akkor is hozza utánam a wc-re, ha nem kell.

Most elmegyek szülővárosunkba egy hétre, aztán kezdődik a munka. :cry:

Kép
agianyu

De gáz, eszembe sem jutott, h copf-nak kéne írni :roll: :oops: ....

Kép
seriff

Eszti, izgulsz már? :wink: :D

Kép
seriff

Kedves mamák, babák és persze papák!
...mindenkit szeretettel várok Aug 30.-án 16 órakor nyíló kiállításomra a Fise galériába, Ahol a szeptemberben megjelenő Kaláka Ukulele verseskönyv illusztrációi mellett, egyéb grafikai munkáim is bemutatásra kerülnek.
A kiállítóteret babzsák foteleimmel igyekszem a gyerkőcök számára is hangulatossá tenni.

FISE GALÉRIA
1054 Budapest, Kálmán Imre utca 16. Telefon: 311-3051
http://www.fise.hu/

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Julcsi rövid hajjal is nagyon bájos! Kalapos vonatos kép nagyon ari! Nem semmmi utat bejártatok a nyaralás alatt.

Hanna copf nagyon kalssz! Tampon kérdésekre már Peti is keresi a választ. egyelőre azt mondtam neki töltény :D még jó ennyivel megelégedett. A betétet viszont már tudja hová kell rakni ... jaa Peti még azt kérdezte miért van az akét kis golyó a zacsiban?? apához iránítottam

Gratula Blankának az ácsorgáshoz!

Anyumék 10 éve nem voltak nyaralni így nem nagyon akartuk kihasználni az alkalmat... illetve egyszer de visszaszökött Peti a szobánkba :lol: szóval nem jött össze.

Eszti! Már csak hármat kell aludni :D

Mi szombatra apumnak csinálunk meglepetés bulit! Holnap lesz 70 éves. Szóval most ezügyileg vagyok elhavazva, mert ugye nálunk lesz és ragyogjon a ház! :) a munkáról nem is szólva, egyedül vagyok tervezésileg,a többiek szabin. Épp most küldtem el a melót.

Kata! Olyan kiváncsi vagyok a házatokra...

Diáék jól vannak?

Kép
edó75

Edó, a töltény sem rossz, eddig még kúpot hallottam :lol: ...golyók :lol: :lol: :lol: nagyon cuki! Mikor kezditek a bölcsit? Nem is lehet még piszok a házatokban,annyira új :wink: !
Diáék jól vannak, tegnap délutánig mamáztak-papáztak.

Hanna cuki az oviban, ebéd után mentem érte, aszonta nem jön velem haza, a dadus szerint egy próbát megér, na 1perc múlva sírt,majd újabb egy perc múlva kijött és hazajöttünk,merthogy"ott nincs ágyam,mert nem vittétek oda,mert nehéz".
Ahogy viszont meglátott és a nyakamba ugrott az kész,nem bírtam könnyek nélkül :oops: ,van aki igen?

Hű Eszti,ma még együtt(egy fedél alatt) alhattok, de holnap.... :wink: Vagy azért nem írsz,emrt már leutaztatok!

Kép
seriff

Orsi, ezek szerint már az első napon semmi gáz nem volt a bölcsiben? Semmi sírás anya után?

Mi hétfőn kezdünk, Julcsi bölcsibe, anya munkába megy. Húúúú, igencsak görcsben vagyok. De voltam fodrásznál, kozmetikusnál, és thaimasszázson is.

Kép
agianyu

ESZTI!
NAGYON-NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNUNK!!!!!!!!!!!

Kép
edó75

Eszti!

Nagyon- nagyon sok boldogságot kívánunk Nektek!!

Lehet majd mesélni, és képekkel elhalmozni minket a lagziról! Kíváncsian várjuk. :lol:

puszi

Kép

Kép
tikata

Hali csajok!!!

Bocsánat, hogy így eltűntem, nem is mentegetőzöm. Azért a hétvégén most sikerült találkoznom néhányatokkal :wink: .

Hú, az esküvő nagyon szép volt - a menyasszony gyönyörű!!! - a frizurka, ruci, helyszín, mind-mind tökéletes. Tuti idő volt és hát nem azért de láthattunk igazi megasztárokat is, bibi!!!! Eszti, a tesód (is) tök jó fej! Ennyit még sosem dumcsiztam vele...

Láttam Katáék házát is - irigy, irigy. Gyönyörű csempék, nagy (hatalmas) terek, szuper!!! Blankának látom végre van új vonalzója - bár szegénykém kis afro amerikai lett rajta, de betudjuk a napbarnította nyári verziónak :lol: :lol: . Peti elképesztő gyorsasággal biciklizik a 4es felé!!!. Esetleg lehetne neki egy nagy szülinapi zsúr, még nagyobb házavatóval - bár nem akarok ötleteket adni. (esetleg megtarthatnánk az ikrekét is ott :lol: :lol: !!!!)

Edó, Peti is hatalmas fickó már - nagyon helyes kispasi!!! Szuperek a képek!!!

Ancsa, most látom csak a kis unokahugi képét - hát, hogy milyen gyönyörű!!! Majd valahogy dobd át a mi képeinket plíz, ha lesz időd. Aztán meg tutira elmegyünk végre!!

Ági, egy kalappal a mai naphoz nektek - munka, bölcsi, stb!!! Azért talán összefutunk valamikor, bár innentől indulnak a dolgos hétköznapok!

Fersike, a copfos Hanci gyönyörű!!! Menni fog ez a bölcsi dolog hamar!!! Majd hívlak!

Pusykám, majd te is mesélj milyen volt az ovi, meg mi van Ádival!!

Orsi, Luca is gyönyörű - legalább képen végtre láthattam... :wink:

Na pussz nektek, hívnak gyermekeim - akik annyira cukik és kívülről fújják a mesekönyvből a meséket, verselnek, mondókáznak, énekelnek - csak hüledezünk apával.

Kép
diane

Az esküvőről majd meséljen az Eszti hosszabban - nem akarom megfosztani ettől!!! Ja és képeket persze mi megint nem csináltunk - bár ott volt Iván a profi, így nem is baj!!
diane

Iván a profi :) Ja, küldök majd képeket mindenképpen!
Kedves Dévényi Eszter, tessék beszámolót írni!

Gyerekek, mi lesültünk tegnap vízben játszás alatt! Tök jó, mintha 1 hétig Balcsin lettünk volna :)
Buli volt a gyerekekkel lubickolni, meg utána szárítgatni őket! :wink:
anniecoe

Köszönöm a kedves szavakat. :)

Pár kép mutatóba, a profi képek még nincsenek készen (nem volt fotózás, csak voltak profi gépekkel jó fotósok).
Azért a hangulatot, a boldogságot ezek is jól tükrözik. :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

És hát igen....
szuper jól sikerült az esküvő, meg a buli, meg az idő, és a meglepi is szerintem nagyon jól sült el. :)
Egyszerűen jól éreztük magunkat, szerintem mindenki fesztelen volt, könnyed, és tényleg minden klappolt.

Varga Feri és Balássy Betti voltak a meghívottak, és szerintem nagyon jó műsort adtak elő, jó számokkal, szuper hanggal, és nagyon kedvesek voltak. Jó hangulat lett tőlük......illetve még jobb, mint előtte volt.

Az idő gyönyörű volt, a kert is olyan, ahogyan mi elképzeltük, a kaja is nagyon jó volt, és mindenek előtt a társaság. :)

Nem nagyon izgultunk, ámbár nagyon jól éreztük magunkat, és örülök, hogy az égiek is velünk voltak, és tényleg ilyen emlékezetes lett ez a nap. :)
Vendég

ESZTI!NAGYON-NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNUNK NEKTEK MI IS!

Kép
seriff

Nagyon szépek voltatok! Tuti séró, tuti smink! Képeket még sokat sokat! a tortáról is,meg hogy kinek volt felül a keze!!!! :wink: :P

Ági, reggel óta gondolok Rátok! Remélem minden klappol!!!!!(nem volt semmi srás az első napon, a harmadikon igen, azt hallottam, amikor ebéd után altatni akarták, de megnyugodott,és bár egy percet sem aludt, remekül elvolt, pénteken meg már ott is aludt-persze ma reggel közölte, hnem kell vinni a párnáját,mert biztos nem alszik ott....elvittük)

Bogus, Nektek is mától ovi? Cukik majd meglátod!

Dia, várom, asszem szerdától visszamegyek dolgozni, de akkor is nálam a phone.

Kép
seriff

NAGGYON JÓK A KÉPEK!!!!!!!!!44

Kép
edó75

Nagyon sok boldogságot az ijú párnak!!! Nagyon szépek vagytok a képeken, és nagyon illetek egymáshoz. Hát a csokorról már nem is szólok...

Minden várakozásomat felülmúlta Julcsi, összvissz 1 gyenge percet sírt utánam, de mire a kertkapuhoz értem, mert abba is hagyta.

Kép
agianyu

Ági,és Neked milyen volt az első nap? Julcsi ügyes csajszi!

Kata, Petyusnak ikortól kezdődik az ovi?

Kép
seriff

Értekezletek egész nap. Egyébként jó volt találkozni a kollégákkal. Minden nap 12:20-16:30-ig dolgozom, szerintem "lájtos" és ez egy egész állás. Most is éppen "dolgozom".

És Te? Azért a második héttől durvulhat a helyzet Hancikánál, mert akkorra jönnek rá, hogy ez mindennapos program, nem csak egy átmeneti jó buli.

Kép
agianyu

Tudom-tudom, de eddig még csak annyi van,h "biztos,h nem kell elvinni a párnámat,mert nem alszok ott"....majd látjuk.

Kép
seriff

Na a második nap?

Edó,mit is írtál,mikor kezdtek megint?

Kép
seriff

Szuper jó nap volt. :D Ma már a kaouig sem értem, és abbahagyta a sírást. Délután pedig vidám volt mikor érte mentem. Puszit adott a gondozónőnek.

Kép
agianyu

Mi jövő hét hétfőn kezdjük a bölcsit. Hát nem tudom mi lesz. Ma is úgy kelt hogy ő nem akar menni sehova :? pedig most még csak a mamához kell menni. És előfordult egy párszor hogy még a mamánál is sírt hogy ne menjünk dolgozni. :shock: örülök hogy Julcsi meg Hanna ilyen könnyen veszi remélem nem lesz probléma továbbra sem.

Kép
edó75

Na, kicsi sírás volt ma reggel, de egy percig se tartott, csak Rózsa néni annyit mondott, h dobj egy puszit Anyának és Apának....eltört a mécses, de R. néni felkapta és bevitte a játétkok közé.
Az olyan jó,mikor széles mosollyal az arcán ugrál felém délután :lol: , mindig majd elbőgöm magam...... :roll:

Edó, hátha majd a sok gyerek, játék! Fel a fejjel!

Bogo, Balunak hogy tetszik?

Kép
seriff

Cudar idő van felénk, így tegnap is csak bent tudtak játszani a teremben. Állítólag azt rosszabbul viseli Julcsi, és néha elpityeredett, de gyorsan meg lehetett vígasztalni. Ma sem tudnak kimenni, de bízom benne, hogy nem lesz baj.

Képzeljétek, lehet, h. csak negyed 5-ig kell dolgoznom, nem fél 5-ig. Lassan haladok afelé, h. be se kell mennem, csak küldik a fizit. És tök jó azt hallani, amikor azt mondják, hoghy L. Ágit ez alól felmentjük, mert kisgyereke van, stb...

Edó, 2x nem járhattok ugyanúgy. Sztem most jobban fogja viselni Petya a bölcsit egészségileg is, meg lelkileg is. 1 évvel öregebb lett ő is. Ne félj! (Na persze, láttál volna engem 1 héttel ezelött).

Kép
agianyu

Enyim csaj meg imádja Rózsa nénit(aki amúgy Rozália, de pedálózó Szente szülők tegnap azé vittek kis sárga fréziát :oops: :roll: ), ja amúgy sárga kisvirág a jele. És tök édes, mert pillanatok alatt elalszik a Márti néninek-simizi a hátát(nekem mié nem válik ez be????? :shock: )És ma végre vettünk neki igazi paplant és párnát(na az egy 1cm-es téglalap :oops: ),és huzatot.... 8)

Ági, én sem panaszkodom, még egyszer sem szóltak, h miért nem értem oda hamarabb, jövő héten meg tiszta nyugis helyre osztottak be, amit korábban nyugdíjasok láttak el, és jól beidomították az asszisztenseket, betegeket, így fél9 előtt nincs munka :oops: :roll: :D ...

Többiek hol vagytok?

Kata, Bogi, Dia?
Ancsa?
Eszti nászúton?

Edó,ne félj, ne érezze Rajtad Peti! Bízz benne , szuper lesz, játék egésznap, sok-sok gyerek!

orsi, Ti mikor jöttök már vissza a nyaralásból? Kérünk képeket!!!

Kép
seriff

o=O, bocsi

Kép
seriff

Orsi, örülök, hogy simán mennek a dolgok, nagy könnyedség az egy szülőnek. Remélem nem kiabálom el, de Julcsi is beszokott. Mindent úgy csinál, mint az "öregek". Egyedül alszik el.

Beadattad a bárányhimlő elleni oltást? És azt a drága 18 ezer forintosat?

Kép
agianyu

Ági, bárányhimlő elleni védőoltást beadattam(főleg,h majdnem meghiúsult a nyaralásunk, a másik kislány majdnem bhimlője miatt-azt hitték az, de kiderült mégsem), a pneumococcus elleni-t(ha erre gondolsz, 15ezerx ft) meg 2 hét múlva.Mivel előre azon nem gondolkodtam, és az nem volt ott, egyszerre nem lehetett.Te?
Julcsi is ügyes,meg vagány csaj!
(mondjuk sztem lesznek még "kiakadások" nálunk)

Kép
seriff

én igazából csak az egészség dolog miatt izgulok. Bízom benne Ági hogy igazad lesz. Egész nyáron kint szaladgált sok nap meg ninden. mi aug közepén kaptuk a második pneumococcusos oltást és a dokinéni meg is jegyezte hogy jól néz ki a gyerek :D A beszoktatást meg anyumra bíztam. pénteken mondta neki mama hogy akkor hétfőn majd megyünk a bölcsibe. Erre a Peti: és ott fogsz hagyni?? :shock:

Kép
edó75

Edó, hogy ment az első nap??

Kép
seriff

Szakad az eső :cry: A csajszim mindig rosszabbul viseli, ha bent kell játszaniuk. Egyébként továbbra is szenzációsan ügyes, büszke vagyok rá.

Hol van a többi kis ügyes gyermek dagadó keblű anyukája?

Kép
agianyu

Remélem alalkul a dolog, tegnap mikor a mama otthagyta akkor keservesen sírt. Aztán utána megnyugodott. Tegnap ebédre ma már aludni is ott marad. El is hoztuk a békáját. Tegnap mikor ment érte a mama akkor még visszament a lefeküdni készülő gyerekeknek "mesét olvasni" :D na erre kiváncsi lettem volna :lol:

Kép
edó75

Edó,hajrá, szorítunk!

Kép
seriff

Eszti, Ti nászúton?

Ági,ma itt már jobb idő volt, de még nem mentek ki a gyerekekkel! felétek esett? Képzeljétek megríkattam egy ksifiút,mert segíteni akartam felöltözni,erre sírva fakadt-az én csajom még evett(állítólag mindig Ő az utolsó).

Kép
seriff

:?
nem baj ha utolsó, lényeg hogy eszik :D
Petit ma már reggel vittük és hát úgy kellett szólnom, hogy puszit azért adjon :) tegnap állítólag 3szor is kért ebédet :oops: és jókat is alszik. gondozónénink szerint tök sokat változott és megérett a "feladatra". reggel alig akart felkelni :shock: ráadásul mondta is hogy ő még alszik...ilyen még nem volt.

Kép
edó75

Szasztok!
Látom, senkinek nincs kedve írni, vagy nem ér rá, esetleg lefagyott az ujja :wink: Ami nem is lenne meglepi, mert nagyon elromlott az idő.
Mi kedden hajnalban indulunk Horváto-ba, és igencsak izgulunk, hogy a meleg pulcsik száma elegendő lesz-e. Ilyen még nem volt. :roll: Azért így is pihenünk, de azért a napon az is jobban esik.
Úgyhogy puszi mindenkinek egyenlőre, majd bő hét múlva jövök, addig is hajrá ovisok-bölcsisek és büszke anyukák!
anniecoe

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?