Új privát üzeneted érkezett!

Sziszike,
örülök, hogy rendeződnek az otthoni dolgaitok, épp elég a bánatod enélkül is.
Körömvágás: nekünk a védőnő már a múlt héten azt mondta, hogy levághatjuk, mert már elvált a hústól a köröm, vagy asszem valami ilyesmi. :roll: Szóval ha hosszú a körme, és karmolássza magát, nem hinném, hogy hathetes koráig kellene várni...

italoman
 
 


Sziasztok!

Minket egyenesen lecseszett a védőnő múlt héten, hogy még nem vágtuk le babó körmeit... én meg hebegtem, hogy úgy tudtam még nem lehet.... Így hétvégén mi is levágtuk neki, amikor aludt.
Pöttyei nem múlnak, de nem is idegesítem magam már miattuk, majd elmúlnak magától ha akarnak...
Napjaink eddig nem sokat változtak, eszünk és alszunk, bár mintha kicsit mi is többet lennénk már fent...

horvviki
 
 


Sziasztok!

Sziszike örülök, hogy rendbe jöttek a dolgok, szorítottam nektek.
Italoman, ha készen lesz a tábla, lementenéd majd az email címünkre?
Mi ma voltunk csípőszűrésen, Dani egy hangot sem adott, olyan büszke voltam rá, mert előttünk nagy pityergések voltak. Minden rendben van, többet nem is kell mennünk. Minket nem küldtek el, has, és kutacs szűrésre, nemértem miért nem :roll: .
Sabine, a zárójelentésünkön az van, 9/10 apqar értékkel született Dani, de nemértem miért, azt mondták minden rendben van, és a zárón is ez van, és nem császárral szültem :roll:
Délelőtt a drágám már egyáltalán nem akar aludni, de már nem is idegesítem magam ezen, foglalkozunk vele, és igy nincs sírás. Na de 14-15órára már annyira álmos, hogy elalszik, és bármit lehet mellette csinálni. Az éjszakák is nagyjából beálltak :D Enni nem eszik sokat, 90-130között, de úgy látom elég neki, lehet hogy talán erős a tejem.
Holnap megyünk gyerekorvoshoz.
Nekünk minden pénteken menni kell a védőnőhöz méreckedni :roll: pénteken felhívtam, hogy nemtudunk menni, mert megyek be a volt munkahelyemre papírokat intézni, erre aztmondja akkor mindjárt itt van nálunk, hát marhára útálom az ilyen váratlan látogatásokat :x
Dani már kezdi kinőni az 56-os rucikat :D
Csütörtökön pedig megyünk a 6 hetes uh-ra, volt már valaki? Mit csinálnak ott? Visszük a babót is, kb. 3-4órát lesz igy a hordozóba, szerintetek ez sok? Vagy elvigyük a babakocsit is, mert a Kikába is menni akarunk.

Kép
mona76
 
 

 
 

Mi már 2* vágtunk körmöt :lol:

Kép
mona76
 
 


Mona,
persze, majd elmentem a táblát.
Az Apgarnak nincs jelentősége, úgy tudom, 7 fölött bármi jó. Talán írtam már, hogy nekünk is 10-es volt még a szülőszobán, aztán a zárójelentésben meg 9-es lett belőle. Meg kisfiú. :roll: Bénák ezek a kórházi papírkitöltők. A lényeg az, hogy én tudom: egészséges és kislány. :wink:
Nálunk sem megy az alvás délelőtt, de legalább délutánra általában alakul valami, mint most is, és talán egy picit már kevesebb az ordítás. Ma volt a védőnő, megnézte, hogy jól szopizik, látta, hogy van elég tejecske, úgyhogy ezen legalább már tuti nem kell izgatnom magam. Azt mondta, vannak ilyen babák, akik jól bírják az ébrenlétet. :shock: És holnap megyünk először mázsálásra, már ha nem esik az eső.

italoman
 
 


Hello!

Látom Kis pupu-ról semmi hír! Remélem jól vannak!

Mona: a 9/10-es apgar az tök jó! Lehet, hogy kicsit lilás volt még a keze, attól is lehet a 9...pld. Anno mikor a babakocsikat néztük azt az infót kaptuk, hogy 2 órát lehet a hordozóban...ki tudja. Nekem ma 1 órát aludt benne, amíg elhoztuk csajokat az oviból, én vinném mózesben, de a hordozóban nagyobb biztonságban van! Szeirntem ez a 6 hetes uh a kutacs és hasi uh:) legalábbis nekünk az lesz 6 hetesen! Vagy ez neked lesz uh???

Mikegirl: Ez jó... a suttogóban olvastam, hogy tulajdonképpen az újszülöttet nem kell lekötni, mert ő szivesen elnézeget bármit! Sebi az apját bámulja folyamatosan, nem tudom mi tetszik neki rajta...

Sabine: Én is kibírnám azt a tavaszi időt! Előre utálom a telet, de remélem legalább hó lesz, hogy a csajok élvezni tudják!

na mentem, lassan jön apa!

mamiblue
 
 


mamiblue, én megyek a 6hetes konrollra :D

Kép
mona76
 
 


hello!

Mona:Akkor megnézik, hogy mennyire jöttél rendbe! Én is húzok majd a 6 hetesre, fogamzásgátlót íratni! Ha terhes lennék tuti a dunának mennék...már elnézést! :)

Sajna Sebi ma felébredt 1-kor a déli alvásából, pedig tegnap fél 4-ig aludt, de én olyan jót sétáltam vele...jöttem mentem, szerintem ő meg nézelődött szokása szerint! már úgy várom, hogy elkezdje bámulni a kezecskéjét akkor annyira édik tudnak lenni! Meg ahogy már most is látni az arcán, hogy sokmindenre rácsodálkozik, meg tudnám zabálni olyan édi pofikat vág! Ma beszéltem egy anyukával az oviban, azt mondta, a lányainak annyira tetszik, hogy az öcsikéjüknek kukija van...nem tudom lánykáim ezt fel sem veszik...

jöhetne már apa!!!!!

mamiblue
 
 


Mona
A 9/10-es apgar az tökéletes.... :lol:
6 hetes kontroll.... nekem se ártana... :oops:
Szerintem, elég a hordozó... a pocakodban se egyenesen feküdt...

Körömvágás
Fiaim 3 naposan estek át az elsőn... az én éles kisollómmal nyisszantottam le nekik pillanatok alatt...

Nálunk annyira édesek, amikor egymásre csodálkoznak rá... :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Mamiblue
És jön a finom, meleg nyár... :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Sabine!!

most komolyan majdnem szívrohamot kaptam. Lala bukott egy hatalmasat és az orrából is jött. Nem kapott levegőt! Léégyszi írd már le, hogy vészhelyzetben, pl ilyen esetben hogyan forgassuk a gyereket hogy ne fulladjon meg. Szegénykémet össze-vissza forgattam. De volt pár rémisztő pillanat mikor csak vörösödött. :shock: :cry: Most már okés minden. Csak, hogy esetleg ha még egyszer ne adj isten előfordul akkor már tapasztaltabbak legyünk. Köszi

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Sziasztok!

Elnézést az eltűnésemért. Múlt héten jöttünk csak fel Pestre, eddig Kisteleken voltunk, állandó vendégsereg, plusz nem voltam jól, ki voltam száradva, emiatt alig volt étvágyam... De szerencsére már helyrerázódtam! :D
Röviden hogy mint volt: Nos, szó mi szó,a dokimnak igaza volt, hogy augusztus közepe... :D De az ultrahangosnak nem, aki Emi születése előtt pár nappal aszonta, hogy kb. 3 kiló! :D
A szülés nem volt egyszerű, az 5 perces fájások után egyfolytában jöttek (szünet nélkül, na meg a burokrepesztést követően), kaptam a gázos érzéstelenítést, de nem valami sokat használt. Alig tudtam magamról. Nagyon jó volt Sándor jelenléte, mert mindig ismételgette mit kell csinálnom... meg később elmesélte pontosan hogy zajlott. Hát, a végén majdnem császár lett belőle, mert Emma nem volt jól beilleszkedve, minden nyomással vissza is csúszott, plusz rövid volt a köldökzsinór... Az mentett meg, hogy amikor meghallottam, hogy műtét...bekattant az agyam, nyomtam mint az őrült, a szülésznő hívta vissza a dokimat, aki már a műtőt készítette elő. És aztán pár nyomás volt csak tényleg. :lol:
Mostmár berendezkedtünk itthon. Emma csodálatos, alapvetően jó baba, 3 óránként eszünk, éjszaka éjfélkor kap cumisüvegből, mert cicin szeret elszórakozni, meg így megtömöm, mint a libát, és alszik 5-6-ig :D
A délelőtt úgy zajlik, mint itt többeknél, sok az ébrenlét, de nem csoda, mert éjszaka rendesen alszik.
Most nem voltam vele megelégedve, mert négykor ettünk, de nem igazán akart visszatentézni. Nagyon nyűglődött, kezét-lábát mozgatta, 5 percenként pityergett, visszatettem a cumit a szájába, de újra. Nem tudom, talán a pocija lehetett? Szerintetek? Pedig a pelusban most volt kakk. :roll:

íezt az oldalt tudtam most csak visszaolvasni, de a babókat megnéztem, gyönyőrűek! :D

Én is teszek képeket, majd az albumba is, csak most rohanás...

Kép
Kép
Kép
Kép

Sziszike, nagyon köszönöm az sms-t, már tényleg nagyon jönni akartam! Megadtad a végső lökést :D

KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Dincuska
Nagyon szép Emmácska :lol:

Pattogó
Megfogod a lábiját, fejjel lefelé tartod és ÓVATOSAN ütögeted a hátiját...
Vendég
 


Sziasztok!
Végre itthon vagyunk :)
Jó volt anyuéknál is, de itthon az igazi. Apukám igazi ezermester, ő csinálta meg a burkolatot is és így sikerült ilyen hamar hazaköltöznünk. 3 v. 4 helyen volt eltörve a szennyvízcső a kérónk alatt, így előbb-utóbb tuti elöntött volna minket a trutyi...
Na, bocs, erről ennyit.

Encsi ma extra nyűgi volt, kb. minden 3-4. napja sikerült ilyenre az elmúlt másfél héten. Ilyenkor egész nap ölbebaba. Amúgy máskor kis tünemény. Sokat szunyál és egész jól elvan ébren is egy ideig. Egy panaszunk van még rá: éjszaka sokat és hangosan nyög-nyöszörög. :)

Ma du. én is úgy éreztem, hogy nem elég a tejcsi, de biztosan csak fáradtabb voltam a pakolódás-takarítás miatt, ezért nem termelődött elég. Amúgy én nem fejek, időm sem lenne rá, mert a nagytesó erősen foglalkoztat :), és nem is szeretnék ezzel vacakolni.

Megvettem a Suttogót még Encsi születésekor, de azóta sem sikerül olvasnom...eléggé az elején tartok, de látom, hogy sokmindenkinek tetszik. Megpróbálom mielőbb elolvasni.

Mi ma estére befűtöttünk. Elég hideg volt itthon.

Remélem, apukák egyre jobban állnak a gyerkőchöz és a teendőkhöz, különösen az eddigi renitensek... Nálunk apa próbál segíteni, de azt hiszem a két főállása nemsokára bedarálja úgy, hogy ez nemigen fog menni. Most is ő altatta a nagyfiút, s ha jól hallom, ő is bealudt :)

Emma nagyon szép kislány :)

Kép
Kép
pfranciska
 
 


Kicsit elmaradtam... a lányomnál tombol a féltékenység :evil: ... és apa szabadsága is lejárt...
Még szerencse, hogy Lucas jó gyerek... eszik, alszik, nézelődik...

Nálunk is megy a fűtés...

Nagyon szépek ezek a bébikék
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Jó reggelt mindenkinek!

Dincuska: nagyon édes Emmácska, valamint az összes többi baba is, bocs ha valakit időközben kifelejtettem!

Ádám éppen alszik. Az éjszaka nagyon jó volt, este fél 11-kor evett, majd legközelebb fél 5-kor, úgyhogy nagyon meg voltam vele elégedve. Igaz utána nem nagyon ment a visszaalvás, 6 óra előtt 10 perccel feküdtem vissza, de 6 óra 20 perckor már keltem, mivel a Márkot kellett ébreszteni, rendezni az iskolába indulás előtt. Mindig megfogadom, hogy majd napközben alszom, de valahogy soha nem szokott összejönni.

Ma délután megyünk tanácsadásra, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyi a súlya, mert sokszor úgy szopik, hogy majd megfullad, félrenyel, köhécsel, alig győzi nyelni a tejet, aztán pedig visszaköszön a tejcsi. Mondom is neki, hogy ne pazarolja ezt a finom tejecskét!

Nagyon sz@r idő van, tiszta álmosító, pedig nem ártana vasalni egy kicsit, legalább felmelegszem. Apa ma elmegy vesz egy hősugárzót, mert igazából nem akarunk befűteni, de a fürdőszobába jó lenne egy kicsi meleg, szegénykémnek remeg a szája széle fürdéskor, valamint utána, pedig igyekszem gyorsan csinálni a dolgokat.

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Dincuska! jó hogy jöttél, gratula Emmához, nagyon szép kislány!
Betsy:már hiányoltalak..
Sziszike, jó hogy rendeződtetek!
Mona, miért kell uh is,nekem nem csinált uh-ot, én tegnap voltam a 6 hetes kivizsgáláson és mindent rendben talált, lehet szexelni, csak már azt is elfelejtettem,hogy kell :shock:
Zeze

Kép
Kép
zeze
 
 


Hello!

Jajj, olyan jól kialudtam magam 10 perc alatt! Pedig aludtunk éjjel is, de hiába csak enni kelünk fel, olyan néha mintha 5 perceket aludnék csak!:( De most ledöltem én is és kicsit rápihiztem az éjszakára!:)

Dincuska: ha nem is volt könnyű szülésed, a lényeg az, hogy minden rendben van! Mekkora lett Emma baba, ha nem jól tippelték a 3 kilót?

Franciska: Tényleg gyorsan kész letettek! Aszem én is begyújtom a konvektorokat. Azt mondják, csak hétvégére jön egy kicsit jobb idő, utánna meg megint hideg lesz!

Rita: Nekem akkor csinált ilyeneket Tildus mikor ülve etettem...így tényleg kénytelen voltam fekve etetni...Ti hogy esztek?

mamiblue
 
 


Jó reggelt!!

Ma kicsit kipihentebb vagyok. Az esti 9-es szopi után hajnali 3-kor volt ébredés :D
Tegnap nem nagyon volt napközben alvás, nem tudom, ma mi lesz....
Ez a szürke idő nagyon lehangoló, még sétálni sem lehet menni :(

Fütés - szintén, mi is

Sabine
"az én éles kisollómmal nyisszantottam le nekik pillanatok alatt... "
Én a bumszli végű gyerekollóval igyexem hasonló hatást elérni :D Bátor és ügyi vagy :D

Mona
90-130g közötti adagokat miért keveselled? Remélem nem az.....mi is ennyit eszünk :D (Király ez a többes szám: megyünk szopizni, büfizünk, stb :D :D :D )

mikegirl
 
 


Dincuska
Nagyon ügyi voltál, "csak pár nyomás" :D Nem vagy semmi.
Szívdöglesztő a kiscsaj :D

Csajok, képesek vagytok hetente elcaplatni a védőnőhöz méreszkedni? Vagy ez kötelező? Nekem szerencse nem kell.....vagy nem tudok róla.... :shock: Én itthon rádobom mérlegre, aztán jól van....
De lehet, hogy azért, mert hetente jár a doki, és neki a tanácsadás is máshol, másképp van, és letettek rólam a védőnők :?:

Etetés - nekem javasolták, hogy gyorsan tanuljak meg fekve szopiztatni, mert úgy a legkényelmesebb, pláne ha már nehezebb lesz Babszika....és megtanultunk :D És tényleg az :D Azóta Babszikával időnként együtt szunnyadunk el egy kis időre.

mikegirl
 
 


kISPUPU ÜZENETE:
Ma szeptember 4-én 3240 grammal 54 cm-el megszülettem. Holos Máté vagyok és a szüleim imádnak és nagyon siettem hozájuk.


Nagyon sok gratuláció kispupu!!!!

Kép
sziszike77
 
 


Kispupu
Gratula!!!!!! :D Sok boldogságot, és sok-sok tejcit!!!!! :D :D

mikegirl
 
 


Kispupu!gratulálok!!!!! Sok boldogságot, örömöt és kitartást!!

kriszti

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest
 
 


Sziasztok!!

Kispupu az öcsem baratnöje, es latom mar tudjatok az örömhirt :lol:

Holhos Mate Karoly, egy edes baboca, megszületett :wink: :wink:

Mar nagyon izgultunk, es örölünk, hogy vegre kibujt 8)

Anya es kisfia jol vannak, az öcsem örömmamorban uszik, a reszleteket majd elmeseli Kispupu, ha otthon lesz.

Mindenkinek minden jot!

pusszancs
Vendég
 


Sziasztok!

Kispupu: Gratula!

Csajok, ugye nekünk nem kell a Taj-kártyával kapcsolatosan semmit intézni? Ha jól tudom, akkor 30 napon belül postán meg kell kapnunk... Na szóval a kérdés arra irányult, hogy a kórház intézi, és nekünk nem kell sehol külön igényelni, ugye?

horvviki
 
 


kispupu: gratuuuu!!!!!! :):):):):)

Jelentem voltunk mázsálni. :) 4520 g :) 720 g hízás 3 hét alatt. Dagika. :lol:

mamiblue: éjjel fekve, nappal ülve. de ülve evésnél viszont többször büfiztetem hami közben. olyan kis mohó. Mint aki nem evett már 4 napja legalább... :lol: :lol:

na megyek mert éhes a dagikám. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Viki
Nem kell semmit intézni, kipostázzák

mikegirl
 
 


SZiasztok!

Körömvágás: én is a saját ollómmal intéztem Eszter 4-5 napos korában, mert össze-vissza karmolta magát, és hasfájáskor engem is. Azóta már megint vágtam, alvás közben, 2 perc alatt.

Ma voltunk mérekezni: 3890 g (startsúly 3000 g) Juhéééé!

Dincuska, jó, hogy jöttél megint!

Pupu, gratulálok!!

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Nagy nagy gratula Kispupunak!
Zeze

Kép
Kép
zeze
 
 


Kis pupu
Gratulálok!
Nagy szeretettel köszöntelek az édesanyák táborában :lol: :lol: :lol: :lol:

Van még valaki 2in1?


Fűteni kell otthon? Hahahahhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... elküldtem hozzátok a hideget........ itt végre jó idő van :lol: :lol: :lol: :lol:
Napközben 25-26 fok... fiaim kinn alszanak a teraszon... :lol: :lol: :lol: :lol:

Körömvágás
Azzal a babaollóval én a gyerekeke ujját vágtam volna le...

Azért azt látom, hogy nem kell itt aggódni a babusok hízása miatt....

Hogy én milyen hanyag anya vagyok... :oops:
Nem tudom, hogy a koraszülött ikercskéim mennyit esznek egy-egy alkalommal... :oops:
Kaptunk ugyan egy szuper digitális mérleget, de nem vagyok hajlandó naponta 30 mérést megejteni... hetente mérem a fiaimat...
Vendég
 


Sziasztok!

Csajaim még nyomják, én az előbb ébredtem :) Hiába, éjszakai műszak az éjszakai műszak. Pedig a múltkori panaszkodásom után, hogy 1 óra 1 kajálás lecsökkent fél órára, ritkán van azóta, hogy 1 órán keresztül tart a dolog. Leszoktam az éjszakai peluscseréről, attól mindig csak jobban felébredt, úgyhogy ha nem vészes a dolog akkor marad reggelig.

Kispupu, gratulálok Máté születéséhez.

Mi még Réka születése előtt vettünk digitális babamérleget, mert az ugye feltétlen kell :lol: Aztán ahogy őt se, most Adriennt se méregetem. Valamelyik nap volt a védőnő kérdezte mennyit eszik, hát mondom könnyebbet és kettőt, mert én ugyan nem méricsgélem :wink:

Adrienn akkora körmökkel született hogy a szülőszobán lekapták a körméről:)

Dincuska, nagyon szép lett Emma baba.

Kép
Kép
robcsi03
 
 


Sabine, te csináltad jól. Nagypocakosan elhúztál a hidegbe, most meg a jó időben tudtok levegőzni a babákkal.
Azt hiszem most mi fogunk könyörögni neked egy kis melegért :wink:

Kép
Kép
robcsi03
 
 


Hello!

Kis pupu: gratulálok! Nem siette el pici Máté a kibújást! De a lényeg, hogy mostmár babázhatsz, jó sokáig!:)

Hát igen, hétfőn még itt is 25 fok volt! :evil: Mostmeg csak egész nap esik!

Viki: Elvileg aláírkáltál vmi papírt a kórházban, nem? Amikor az anyakönyvi kivonatot intézték, szerintem megkérték a taj kártyát is! De ha mégsem, akkor Teve utca...

Szomszédunk szerintem már a folyosót is kibontotta, annyit kopácsolt ma! :evil:

d vitamint hogy adjátok? elveszik a kanálban az az 1 csepp!

mamiblue
 
 


Sabine
Anya, taníts engem! volt a címe annak a könyvnek, amit ajánlottál? Írtál egyszer valamiről.....bocs, hogy lusta vagyok visszakeresni......

mikegirl
 
 


Mamiblue
Mi szájba cseppentjük.

mikegirl
 
 


Mikegirl
Igen... azt a könyvet mondtam... szerintem szuper :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Mamiblue, én is a szájába cseppentem. Rékával azt is csináltam, ha nem sikerült a szájába, hogy amikor szopizott akkor odacseppentettem a bimbire. Én kiskanálból a K-vitamint adom neki.

Kép
Kép
robcsi03
 
 


Sabine
Köszi! Már pár hónapos korra vonatkozóan is vannak benne dolgok, amit tudok akár már nemsokára használni? Most még egyelőre nézelődik a drága...

mikegirl
 
 


Szivacstok Lányok! 2 napig nem volt net, mikor végre lett volna időm szörfölni, de szerencsére kijöttek megjavítani :)

Ági, Reparon kenőcsöt és kúpot használok, immáron 2 hete, de még nem ment vissza teljesen, egy picurka kinnt van, amit próbálok már betuszkolni, de nem marad bennt :lol: Van állítólag egy ennél sokkal erősebb kúpp is de azt szoptatós anyáknak nem ajánlják! Nekem meg se kérdezte a doki, hogy mi van, anyukám hozta a pítikából a kenőcsöt meg a kúpot! Nagyon sokat használ!

KISPUPU, GRATULA!!!!!!!!!!!! Várjuk a képeket! Végül hol szültél????


Sziszike, nem lennék a helyedbe, ez szinte már elviselhetetlen lehet! Vigyázz nehogy emiatt elmenjen a tejcsi! Amúgy én befenyítseném a kis luvnyát! Apának nem szólnék semmit, ráküldenék egy faszit aki munka után megvárja és kicsit "meggyőzi" , hogy pattanjon le apuciról!!! Anno én megcsináltam, csak kicsit durvábban, csajnak hosszú haja volt és aki "meggyőzte" az nem ütötte meg, hanem férfi szakállvágóval küzépen belenyírt egy csíkot a csaj hajába......... úgyhogy utánna "szegénynek" le kellett vágatni tüsire a frizkóját! Na, mondjuk nem ez a követendő viselkedési forma csak akkor én már nagyon kivoltam és nem kísérleteztem, biztosra mentem, utánna soha többet nem hallottunk a riheronygyról!!!
Sztem egyik este teremthetnél egy kis romantikus hangulatot mire apa hazajön, had érezze milyen jó itthon, milyen jó hazajönni a családhoz! Bocs, nem akarok beleszólni, csak egy 5let!


Pocifájás: védőnő ajánlotta, hogy vegyek vissza a picúr kajájából, de ezt csak cumisüveges, fejős megoldással lehet, de meglátom jobb lesz! SZóval eddig megevett 90-110 között és majd belepusztult úgy fájt a pocója és hiába büfiztettem, simiztem semmi nem segített! 2 napja 80-at adok neki üvegből és csak kakinál torzul a feje, amúgy alszik mint a tej, nem görcsöl! 3-4 óránként kel fel így is!! Úgyhogy nagyon bevált!!!! Most éppen 4,5 órája alszik, fel is keltem, nem szeretném ha gond lenne!
Pocakfájós babáknál próbáljátok meg ezt a módszert ha szimpi, hátha segít és akkor Infacol sem kell!!!!!!!!!!!!!
h.bogesz
 
 


D vitamint belecseppentem a cumisüvegbe és őgy adom, bár nekem sosem sikerül az 1 csepp, sajna mindig 2 megy bele, az baj???

A K vitamint ma fogom beadni neki. A doki azt mondja keserű íze van, úgyhogy azt úgy fogom csinálni, hogy az Infacolnak a cseppentőjével felszívom, be a szájacskájába és utánna nyomom is bele az anyatejcit, hogy ne legyen neki kellemetlen!

Más 5lete van valakinek???
h.bogesz
 
 


A cseppek beadásával nekem is gondom van. A D vitamint felszippantom saccperkábéra az infacol cseppentőjébe, és azzal adom be, de a mellbimbóra cseppentést ki fogom próbálni! Nagyon ötletes!! A K vitamint tegnap gyorsan beadtuk kiskanállal szoptatás előtt. Remélem, lenyelte.

Lányok, holnap megyünk csípő vizsgálatra, ma egyeztettem időpontot. De nagy mákom volt az időponttal, mert valaki épp lemondta a holnapi időpontját, egyébként október második felére (!) kaptam volna csak. 2 helyet kérdeztem, a Karolina utcát és a Heim Pál-t, végül utóbbiba megyünk. Szóval akinek nincs időpontja, szerintem ne késlekedjen az egyeztetéssel. Ja, beutalót is kellett kérni a gyerekorvostól.

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Hello!

Bogesz: jujj tényleg nagyon ki lehettél bukva..ez nagyon durva lehetett! igen én is észrevettem, hogyha túleszi magát, akkor nyugtalanabb, de szerintem kényelmesebb ciciből etetni mnt fejni, így maradunk ennél...néha adok neki cska infacolt. Egyébként mikor éhgyomorra elkezd szopizni rögtön hallom hogy beindul a gyomra!:(

Köszi a D vitamin ötleteket, még csak egyszer adtam neki K vitamint, de ez úgy benyelte, mintha cukor lenne, pedig én is úgy tudtam, hogy keserű...

mamiblue
 
 


Sziasztok!
Kis pupu!
Nagy-nagy gratula nektek!!!

Dincuska!
Jó, hogy újra hallunk rólad! Emmácska gyönyörű!

Vitaminok...A D vitamint én is közvetlenül a picur szájába cseppentem. K vitamin kanálból...

Körömvágás...Akkora karmokkal született a kicsi lány, hogy már a csecsemősök pár órás korában megszabadították tőle. Azóta én 2-szer vágtam alkohollal fertőtlenített rendes körömollóval.

Deákné B. Katalin "Anya, taníts engem!" c. könyve tényleg nagyon jó. Én 9 éve vettem, már a 3. alkalommal hasznosítom az olvasottakat.

Lányok, ismeri vki Kriston Andrea Intimtorna c. kazettáját v. dvd-jét? Mennyire tanulható meg belőle az intimtorna? Tudom, tanfolyamra jobb volna elmenni, de az a picur+2 gyerek mellett nem megoldható. A kazettát v. dvd-t pedig nem tudom beszerezni, állítólag egy ideje nem adták ki és hiánycikk. Több helyen érdeklődtem, mindenhol sokan keresik.csak a könyve van meg, de félek abból nem érteném meg mit is kell csinálni. Beszéltem a védőnővel, ő ajánlotta. hátha helyreállnak a "megsüllyedt" szerveim. A dokik rögtön műteni szeretnek :cry: , ezt jó lenne elkerülni, ha van más lehetőség is.
bee73
 
 


Bee, a könyv nekem is megvan, kazetta/DVD sajnos nem, de szerintem szánj rá időt (na igen...), biztosan meg fogod érteni a könyvből is! Én megértettem. Sok sikert kívánok! Jó, hogy előjött a téma, meg napok óta ízlelgetem én is a gondolatot, hogy el kellene kezdeni "edzeni", ez jó lökés volt.

A fűtést én is bekapcsoltam 23 fokra, és hihetetlen, de sokkal jobb, pedig a termosztát szerint egy csak 0,5 fokkal több, mint ami eddig volt. Férjem meg csodálkozik, hogy 22,5 fok télen milyen jól esik a szobában... De ebben a hideg nyirkos időben szerintem igenis számít.

Viki, a TAJ-t nekünk ajánlották a kh-ban, hogy ügyintézzük mi, mert ha esetleg elhúzódik a kiküldés, lecsúszhat az ember az anyasági támogatásról, mert X időn belül ha nem igényleg, lecsúszol róla. Szóval Férjem megcsináltatta a Teve utcában, kb. félóra alatt megvolt. Külön ablak van az újszülöttek TAJ-ügyintézéséhez.

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Sziasztok!

Kispupu,sok boldogságot,jó egészséget nektek!Végre babázol te is!

Képzeljétek,este 10-kor Zsófi elealudt,és csak 4:45-kor kelt újra :D .Hát kívánhatok ennél jobbat :lol: ?Bár tegnap nem aludt valami hosszúkat napközben,de így nem is bánom :D

A d vitamint éna cumira cseppentem,a k vitamint kiskanálból adom,de szegénykém olyan képet vág tőle.

Kép
Kép
huni
 
 


kis pupu, nagyon gratúlálok nektek!
Ma voltunk gyerekorvosnál, és képzeljétek 4520gr a drágánk. Azt mondta a doktornő, ha tápszerezésre kerülne a sor, akkor elő kell majd írnia, hogy mikor és mennyit ehet, mert abból nemlehet ennyire falánk mint az anyatejből :roll: Hááát remélem nem lesz kövér gyerek, szerintetek már az anyatejtől is eltudnak hízni?
Találkoztam ott a védőnővel, és megint bejelentkezett péntekre :x ti értitek ezt? Jön hozzánk 10órára, nekünk meg menni kell hozzá méreckedni 11,30-ra :x Semmi értelmét nem látom, és tudja, hogy van itthon mérlegünk :roll:

Kép
mona76
 
 


Nekünk van már taj kártyánk, de adó kártyát is kell kérni?
Mi mindkét vitamint kiskanállal, pici anyatejjel vesszük be :D
Ma reggel 8-tól délután 4-ig ébren volt Dani, kiváncsi leszek milyen éjszakánk lesz :roll:

Kép
mona76
 
 


Hello!

Mona: Elő van írva, hogy milyen időközönként meg hányszor kell menniük, csak valamelyik nem tartja be! Hozzám pld. nem is jön már többet, de én járok hozzá majd 2 hetente, meg babamasszázsra is...


Ági: nem tudom mennyi lehet a határdő, de pld. GYEs-t asszem fél évvel később is lehet igényelni és megkapod visszamenőleg!

Bee: Biztos jó a DVD is! mondjuk én szopiztatás közben tornáztatom az izmaim...de csak sima összehúzásokat csinálok. DE biztos vannak jobb gyakorlatok is! Végülis olyan mozdulatot kell csinálni, mintha visszatartanád a pisilést. Minnél hosszabban is ahányszor csak tudod!

ez a gyerek este 7-kor egyszerűen nem akar felkelni, pedig csak így alszik el 9-kor ha most felkeltem... :roll:

mamiblue
 
 


Sziasztok!

Hozzánk a védőnő minden héten jön! Mérni pedig mi mérjük a babót itthon. Most 3610gr, 2640gr volt mikor hazajöttünk a kórházból.
Sajnos tejem szinte alig van. Fejem és összegyüjtöm és naponta 1x egyben adom oda neki. A többi tápszer.Nagyjából beálltunka 3óránkénti evésre nappal. Éjszaka pedig egy kimarad. Alkalmankénti mennyiség 90-110ml között van.

Az egy csepp vitamint mi teával keverve adjuk neki. A "k"-t pedig a tápszer miatt nem kell adnunk.

Szerencsére a hasfájást és a hashajtó szereket eddig megúsztuk. A kisasszony napi 1x kakil, de akkor sokat. Puki pedig van egész nap folyamatosan.

Ez az időjárás kezd az agyamra menni, úgy hiányzik a napi 1-2 óra séta a babócával.

K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest
 
 


Sziasztok!
Most kaptam egy sms-t, beírom ide hátha vki tud segíteni:

"Sziasztok! Született ma 29. hétre egy kisbaba és B Rh poz. vérre lenne szükség! Ha tudtok segíteni hívjátok a 06-30-376-01-52-es számot! Köszi!"
mirosz
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?