Sziasztok!
Szilvi,
igen, nekem is G.E. volt a dokim.
Nagyon szeretem, a következőt is nála szeretném szülni.
Büngyi,
bár nagy súllyal született a második fiam, könnyű szülés volt. Persze az első szülésből levontam a tanulságokat, megfogadtam, hogy mit nem fogok csinálni, meg mit, s így könnyebb lett.
Pakkméret:
én egyetlen, bár igen nagy utazótáskával mentem be, az elég volt. Ebben egy külön szatyorba pakoltam azokat a holmikat, amikre a szülőszobán volt szükség. A kórteremben nem volt igazán tárolásra alkalmas hely, végig az ágy alatt tárolt táskámból éltem. Nekem a kicsi nem is volt egy percig sem az ágy végén levő kosárkában, oda a pelenkázáshoz kellő cuccokat raktam. Amit nem vittem, és bántam: olvasnivaló, nagyon unatkoztam a kórházban. Mondjuk második gyerekkel már nem aggódtam annyira, plusz a családban se volt már akkora szám, mint az első gyerek, tehát látogatóim se voltak nagyon, így csak szopiztunk meg nézelődtünk.
Másfél éve még adtak pólyát, én abban vittem ki a folyosóra. Emlékeim szerint én nem vittem be takarót, nekem nem hiányzott.
Hordozókendőről egy szó, ha már felmerült: annyira egyéni, hogy kinek jön be, kinek nem, hogy én az első fiammal egész jól megvoltam vele, a másodikkal meg egyáltalán nem tudtam használni. Ha van az ismerettségi körben valakinek, érdemes kipróbálásra kölcsönkérni.
Reggel megy a nagyfiam először az oviba.
És még csak el se kezdtem összeszedni a cuccait....