Új privát üzeneted érkezett!

judit: mi is járókában szoktuk altatni Rékát, ha anyukámékhoz megyünk!És nálunk is bevált!
Lakást vettünk és sok munkánk van benne, de jó lett, csak kicsit rossz,h nincs erkély, így a ruhák nem friss levegőn száradnak!! :wink:

Kép
gyanixi

judit: Te hogy vagy található az iwiw-en???

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Lenne egy körkérdésem bár nektek biztos bugyutának tűnik de hát ez a tapasztalatlanságomból adódik...

Szóval mi még nemrég kezdtük el a hozzátáplálást és ez azt jelenti h 2 etetés között adok neki gyümipépet, azaz üveges desszerteket, és azt szeretném kérdezni h mivel én 4 óránként etetek, ez kb. 2 óránkénti "etetésre" módosul emiatt, szóval szerintetek ez így jó? Mármint jól csinálom h 2 etetés között adom neki? Amúgy bejön neki, tehát elfogadta eddig és a kanalazás sem okozott különösebb problémát.. Ja és így a "nagy etetéseknél" nem csökken szerintetek az étvágya? Mert én úgy vettem észre h a tápiból azóta mintha kevesebbet enne.. Ez nem baj?
Ja és az egyik főetetés kb. 14 körül mostmár tejdarapéppel kezdődik, igaz h még kb. 2/5-öd adagot fogad el és utána eszi rá a tápit, de én már ennek is örülök h ezt is elég könnyen elfogadta..
Pedig azt hittem h Kevinnél ez a kajszi téma is gond lesz, de úgy néz ki h nem..(nem kiabálom el persze..mert nála aztán sosem lehet kiszámítani a dolgokat Shocked )

Még 1 kérdés...
Ti milyen járókát használtok/ajánlottok? Milyet érdemes venni?
Ebben a korban amúgy már ajánlott ugye? Létezik még olyan h kör alakú? Mert régen olyan volt és állítólag az jó volt..bár lehet h ezt csak a nagyik véleménye.. :D

Köszi előre is!
Ja és szépek a babucik :D !!!
Vendég

Gyanixi!
Már ismerősök vagyunk! :lol: :wink:
Amúgy Juhászné Schweibert Judit név alatt vagyon megtalálható.
Ja, azt már akartam írni, hogy az iwiw-es meghívód a Molnár Imitől van, aki szintén bácsalmási. Mondta, hogy együtt tanítottatok, de nem sokáig, mert táppénzre mentél, amikor jött Réka. :D

sch.judit

tim-csi: én ugyanígy kezdtem a hozzátápit, h két etetés között, mert máskor nem volt hajlandó elfogadni.Sőt, én még mindig így is csinálom!!Szóval az a jó, ami beválik!!!
Nekünk nem kör alakú járókánk van, de ez is jó és sajna nem tudok márkát mondani, mert nincs itt és úgy kaptuk egyik rokontól, én csak arra használom, ha anyuékhoz megyünk abban alszik, vagy ha anyóséknál vagyunk, akkor abba teszem, ha elfáradt!!

Kép
gyanixi

Ja, így már okés!!
De jó, akkor ismered az Imit! Igen, nem sokáig dolgoztunk együtt, hamar kidöltem!! :roll: :lol:

Kép
gyanixi

Timcsi!
Bár nem vagyok nagy "hozzátápi-szakértő", de az tök logikus, hogy kevesebb tápt eszik, ha közben eszik gyümit vagy tejpépet, hiszen azzal is telik a pocakja.

Járóka: nekünk Brendonos Brevink van, mondjuk úgy kaptuk, nem mi választottuk, de én nagyon szeretem.
Kép

Szerintem Balázs is, mert egész hosszú ideig elvan benne. Én mindig húzom magammal, mint egy utánfutót, hol a konyhában van, hol az ebédlőben.

sch.judit

Sziasztok!

Milyen furcsa, hogy ilyen veszekedésre kell jönnöm.
Remélem azért marad a topic, mert én szívesen járok ide!

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418

Tftimi képei Rékáról... és az egyiken ott van Kyra is :lol:

Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
akíra

Tftimi: Köszönjük a képeket jó nagy baba már Réka is. Nekem a babakocsis tetszik a legjobban. :lol:

Akíra: Nem semmi, hogy Kyra már 8 kg. :shock: Lassan pelenkát válthattok. :lol: Nekünk is be kéne szerezni egy pár melegebb dolgot, mert például átmeneti kiskabátja nincsen.

Mi most szereztünk be egy sima hagyományos járokát ami 1*1m még nem tudom, hogy Dávidnak tetszik-e, mert használtan vettük és most egy kicsit felújítás alatt van.

Hozzátáplálás: Nálunk mivel csappant a tejcsi mennyisége nekem azt mondták, hogy hagyjam ki a délelőtti és a késő délutáni etetést és az helyett kapjon pépet illetve gyümölcsöt, főzeléket. Mert azt mondta a védőnő, hogy azért nem jó ha két etetés között adok neki kaját, mert a gyomrocskájának is kell egy picit pihenni, mert nálunk 3 óránkénti etetés van és akkor másfél óránként enne akkor a gyomra nem tud pihenni.
Tényleg Tim-csi nem te irtad annak idején, hogy Kevin nem hajlandó máshol ellenni csak kézben és nincs időd semmire? Ez a dolog megoldodott? Most hogy nagyobb lett kinőtte?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

Tényleg közületek valai főz a babájának külön ennivalót? Nekem nincs fantáziám sőt még azt sem tudom, hogy magunknak mit főzzek. Jól jönne egy pár recept babáknak. :lol:

krisy79

Hát Csajok!?!?!?!?!?!?!?

Nem jutok szóhoz... Én sem voltam napok óta miért is nem hiányoltok??? Na persze ez csak vicc volt. :lol: :lol: :lol: Remélem már mindenki kiírogatta a véleményét, nekem is van, de nem akarom tovább folytatni ezt a dolgot, elvégre szerintem mindeninek megvan a maga gondja a saját kis életével, nem kell még hogy itt is csak a balhé legyen. Szóval én nyelek egy nagyot, amit nem szoktam, és nem szólok hozzá az előző két nap témájához.

DE ÉN TERMÉSZETERSEN MARADOK!!!

Bocsi, hogy nem név szerint fogok reagálni, de Marci nemsokára felébred, így csak gyorsan írom amire emlékszem:

Hozzátápi: Mi már kb 5-ször eszünk egy nap, persze ez azért változhat, de akkor reggel szopi, tízórai barack, ebéd eddig szopi, ma kezdjük a főzit, uzsonna alma, vacsi szopi. Nekem így modta a dokinéni is és a védőnő is, hogy kiváltja a gyümi, majd később a főzi a szopikat, és így marad meg a 2 szopi, vagy tápi (reggel és este) 1 éves korig.
Marci az almát jobban szereti, mint a barackot, de azért azt is eszi, ma főztem neki krumplit almával, kíváncsi vagyok. Mondjuk megkóstoltam, hát sok íze nincs. Holnap szerintem több almát teszek bele. Lehet kiköpi az egészet, de majd kiderül.

Éjszaka már 4 napja én sem szopiztatom Marcit, cak vizet kap, mert ugye azt mondják az "okosok", hogy a víz kedvéért nem fog majd felébredni, hát nálunk ez eddig nem jött be, de ugye 4 nap még nem túl sok, 2-3-szor kel már ugyan csak, de én így is nehezen viselem a dolgokat. Sajna a tejcsim egyre fogy, szóval lehet lassan nálunk is bejátszik a tápi, de szerencsére még van a fagyóban tejcsi, szóval azzal pótolgatok még, amikor szükséges.

Rena, Timi, jó hogy újra jöttök, ránkfér most az erősítés :lol:

A babócák nagyon édik!!!

Na visszaolvasok, mert tudom, hogy írogattatok még, csak nem emlékszem.

Kép
Kép
nikole

Nikole: Nekem is fogy a tejem, de azt mondta a védőnő, hogy nekünk már nem kell tápszerhez nyúlni, ha esetleg végleg elfogy akkor reggel 7-8-kor reggeli ami mondjuk tejpép utána tízóra stb. és vagyora mondjuk megint tejpép.

krisy79

Ja, Normaflore, szerintem is min 10 nap, nekünk ugyan 2 hetet mondott a dokinéni.

És ez a Nitrit dolog? Hát ez legalább akkora talány, mint mikor Marcinál kitalálták 3 hónaposan, hogy szalmonellás :shock:

Ideért az eső :cry: Lehet ezt érezte Marci, mert délelőtt 1,5 órát ordított. Az utolsó félórát én is végigsírtam vele, annyira tehetetlennek éreztem magam. Most viszont már lassan 2 órája alszik. Szegénykém. Remélem a délutánunk könnyebb lesz.

Kép
Kép
nikole

Ja nálunk sincs már éjszaka szopi elég rég óta csak víz, de Dávid még igy is előfordul hogy kell 3-4 felé de akkor 2-3 korty víz és alvás. Nekem is mindig azt mondták, hogy elöbb utóbb majd nem fog kelni hát nem tudom nálunk még mindig kel. :shock: Bár ma csak háromnegyed hatkor ébredt. :lol:

krisy79

Krisy
Nekünk tegnap mondta a dokinéni, hogy a tejpépet csak hetente 1-2-szer javasolja, és csak 7 hónapos kor felett. És tápiból is csak a hipoallergént, amit receptre kell felírni. Fel is akart írni, de mondtam, hogy még nem kell, majd ha kifogy a fagyasztó...

Egyébként a nővérem is minden uzsira tejpépet ad a kislányának, szóval ahány orvos annyi vélemény!

Ja, és 6240 g, és 67 cm. És megyünk szombaton babaúszásra. Hát kíváncsi vagyok mekkora ordítsát fog levágni...

Kép
Kép
nikole

Sziasztok!

Köszi lányok - mindent. Sajnos még 10 kiló mindíg rajtam van de majd lemegy.
Mivel rég írtam ide pár szó róllunk. Balázs jó baba állandóan vigyorog, sajnos tápszeres. Volt torokgyulladása 3 hétig szedtük a gyógyszert nem evett csak hadovált fogyott is. Most már eszik viszont a hízást nem viszi túlzásba most 5910 gramm. Nyúlt sokat 67 cm, és 49-el született. Csípőszűrésen minden rendben volt. Még mindíg mellettem alszik lassan kiságyba szoktatom. Próbáltuk a gyümileveket a barack nem kell neki, viszont az alma és sütőtök ízlik neki. A kanalat utálja pedig szeretném hozzászokatni. Éjszaka jól alszik nem kel fel viszont nappal túlpörgi magát és nehezen alszik el.
Egyébként a vitához szólva én komolyan szeretem olvasni mikor gyanixi például leírja mi aggasztja mert nekem is voltak hasonló gondjaim. Vagy mikor boszibaba leírja a napját kicsit megnyugtató és jó olvasni, a receptekről nem is beszélve. A többiek írását is szeretem. Sch judit nem is mondtam még nagyon sajnálom ai veletek történt. Na most már befogom.
Csajok én is fent vagyok az iwiwen bejelőlhetlek titeket? Bár nem tudom mindenkinek a nevét. Én Bodnár Renáta néven vagyok fent. Kép Kép Kép
KépKépKép
rena10

Rena Kováts Gáborné néven megtalálsz iwiw-en! :lol:
És Balázs még mindig olyan édes!!! :D

Nálunk is szépen gyarapszik Gabika,de pontos adatot csak hétfőn tudok,mert akkor lesz majd a következő oltás?
Nálatok hogy vannak az oltások?
Nálunk 5 hósan nincsen,és most 6 hósan fog kapni. Lehet csak amiatt,mert a dokinéni szabin volt? :? De ki is húzta a kiskönyvben.Mi még HUMANA HA1-et eszünk.Majd most a dokinéni elmondja,hogy mit ajánl még mellé vagy helyette. A héten elkezdem a hozzátápit én is,legalábbis szeretném.

FTimi és Akíra a csajok nagyon édesek,és pláne a rucik! :lol:
Tim-csi mi ajándékba kaptuk a járókát. Fa és szögletes alakú,jó nagy. Kép Még nem állítottuk fel neki,de már csak napok kérdése. :D

Itt egész nap esik az eső,még az ember kedvét is elveszi mindentől! :?
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Rena! 10 kiló? Hol? Szeretnék én ilyen 10 kiló felesleget :lol:
a második kép, az a vigyor, hát meg kell zabálni :D
Megkereslek, de ha te találsz meg előbb (Flaskayné Ihász Orsolya) akkor jelőlj csak :)

Boszibab! 6 hós oltás????
Nekünk olyan nincs! volt a korházi, aztán a 2hós a 3hós és a 4hós! Az 5 hósat kihúzta azt mondta azt már nem adják! Legközelebb majd 15 hósan, és az utánalevőt átjavították 18hósra! :roll:
Már a kötelező se mindenhol ugyanaz? :roll:
Mi is ugyanazt a tápit esszük :)
Gabika a barnított képen olyan cukin alszik!

Tftimi most volt itt nálunk nemrég! Szegény átjött hozzánk, hogy jól elmegyünk veszünk cuccokat Kyrának, erre zárva volt a bolt! Halálos! Nem semmi! De azért jót dumcsiztunk! Meg megmutattuk a térdelést meg a bébikompolást :D

KépKép
KépKép
akíra

krisy79 :
Recepteket itt találsz:http: www.babaszoba.hu/services/recipe
Igen én főzni szoktam a Rékának.Főleg őszibarit :) .Mondjuk azt pont nem kell főzni :D ,de szoktam mellé egy kis krumplit turmixolni,de van hogy egy mini reszelt háztartási kekszet teszek hozzá.Imádja.Most vasárnap voltam a piacon,vettem kb. 6 kiló őszit,meghámoztam,leturmixoltam,és jégkockatartóban+tejfölöspohárban+ami volt, lefagyasztottam mindet.Jégkockatartóban még csináltam darált pulykahusit is megfőzve.Nagyon praktikus,mert egy kilót megcsinálsz,vagy többet,és egy csomó ideig elég,és bármilyen főzibe beleteheted.Miután megfagyott,kis fagyasztózacsiba átteszed a kockákat.

rena10: Tíz kiló?És hova dugtad?Mert nem látszik semmi :lol:

nikole:Akkor ma elkezdjük a Normaflort.Remélem segít valamennyit.Holnap veszek még,mert csak 4 van.
Nem tudod mikor érdemes beadni,evés előtt-után,este v. reggel,mert azt a betegtájékoztatón nem írják?

Jók a képek :D

Kép

Timi
tftimi

Köszi mindenkinek a válaszokat hozzátápi és járóka ügyben...

Krisy79 de én írtam.. Azóta javult egy kicsit a helyzet (mióta 4 óránként etetem) és jobban felismerem mikor álmos, bár a félórás alvásait nem igazán szárnyalja túl.. csak ritkán duplázza meg...
Amúgy van egy fórum ahol az "ilyen (többemberes) típusú" babák anyukái leveleznek úgyhogy kicsit megnyugodtam nem vagyok egyedül a "problémámmal" és hogy nem egyedi baba Kevin, hanem van még pár hozzá hasonló bébi..
Vendég

Lányok én is fent vagyok az iwiw-en Dorosné Rovnán Krisztina néven nyugodtan jelölhettek de majd én is kereslek titeket.

Nikole: Nem hiszem, hogy sírna Marci a babaúszáson eddig mindenkitől azt hallottam, hogy a babák nagyon szeretik. :lol: De majd kérjük a beszámolot.

Rena10: Már 67cm Balázs nem semmi nálunk még csak 62 cm és 7300g kis dundi az én Dávidom. A vigyorgos kép nagyon aranyos, olyan nehéz elkapni a pillanatot de láttom nálatok sikerült.

Boszibaba: Oltás nálunk is úgy van ahogy Akíra írta, hogy csak 4 hóig aztán majd már csak 15 hósan. Kivétel ha az ember beadat valami fizetős oltást mint én pl. az agyhártya ellenit. Bár még nem kaptuk meg a 4 hósat sem a baktériumok miatt.
A takarós kép nagyon aranyos ugylátszik ez a babák új heppje Dávid is állandóan a fejére huzza én meg frászt kapok hogy megfullad.

Akíra: Kyra már megy a bébikompban?? :shock:

Tftimi: Köszönöm a recept ötleteket majd megnézem a címet és a fagyasztos tippeket is kiprobálom. Sőt most beszéltem a kedvenc zöldésgesemmel és mondta, hogy már csak a héten van őszi barack. A normaflort mi mindig este evés előtt adtuk neki.

krisy79

Tényleg Nikol azt hallottam a babaúszáról, hogy kb. 28-30 fokos vízben vannak a babák, Ti milyen meleg vizben fürdettek?

krisy79

krisy, Kyra egyenesen rohan a bébikomppal, nem megy, rohan :D
Tök édi ahogy végigszáguld és mindent lepakol :D
Amit ér azt pakolja! Lehúzza az asztalterítőt, és hasonló finom dolgok :D

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!
Itt is egész nap esik az eső,pocsék idő van.Nekem is kéne vennem egy pár meleg cuccot a kislánynak,majd hétvégén amikor apa is itthon lesz(na meg a fizu is ideér).

Krissy:én főzőcskézek a gyereknek,olyat amit meg tudok oldani:krumpli-répa;alma-répa-krumpli;paradicsom-krumpli...szóval ilyeneket variálok!!!

folyt köv. csak jöttek anyósék

KépKép
vicuska

Vicuska ezeket egybe megfözöd vizben és utána leturmixolod?

Akíra: Édes lehet, mi egyszer nyaraláson láttunk egy akkor 8 hónapos kislányt aki ezzel száguldozott. De hogy Kyra már 5 és fél hónaposan? :shock:

krisy79

Jó ég,milyen vita volt itt! Én írok egy másik topicba ugyan (nagycsaládosok írnak oda,sok közös témánk van.. :D ),de nem mentem át sehova..,csak egyszerűen mostanában levegőt se kapok,mióta elkezdődött az iskola.
Nem szándékszom a vita témájára visszanyúlni,nagyjából átfutottam. Egyvalami viszont megdöbbentett,de NAGYON.
Nem mondom,hogy nem szalad ki a számon időnként nem kifejezetten szép magyar szó. De ezt a káromkodást,ami itt megjelent némely emberek írásában,hát azért az elképesztő. Az se szép,ha egy fiatal káromkodik. De egy idősebbtől..,hát ezen azért elképedtem.
Főleg,mivel ha ír valamit az ember,több ideje van átgondolni,mit is ad ki a kezéből,mint ha "kiszalad a száján". És talán még ha bármily jelzőket is írnak az emberre,akkor sem muszáj ilyen módon reagálni...
Írom ezt most magától az egyes emberek igazától függetlenül.. Nem gond,ha vitázik az ember,csak valahogy megfelelő keretek között kéne tenni..

Nem tudom most hirtelen visszanézni,kik is raktak fel mostanában képet,de mint minden baba,az összes képen,GYÖNYÖRŰEK!
Nem hízelgésből írom. Ha valamelyik babának eláll a füle,vagy hosszúkás az arca,vagy bármiben is eltér az "ideális babakinézettől" (ha van ilyen egyáltalán... :D ),attól még ugyanúgy bájosak,és dögönyöznivalóak tudnak lenni.. :D

Rena:
A kilók... :oops: Na,hagyjuk... :oops:

Tim-csi:
Bár már reagáltak a hozzátáplálásra...,azért leírom,hogy én nem két étkezés közben kezdtem,hanem kis szopi-pár kanál gyümi-megint szopi. Szóval a szopi közben.
Sajnos mostanában annyi dolgom van,hogy napi 6 szopi mellett is megeszik a Bogi 1 üveg főzit,1 üveg gyümit,és 1 üvegnyi tejpépet..
(Bár minden nap főzök,inkább üvegeset adok neki,mert abban jobban megbízok,hátha nincs benne annyi méreg.. :roll: )
(Mármint gondolom,kevesebb lehet a tejem...) És 2 hét alatt jutottam el idáig.. :shock:

Egyébként a másik topicról nem tudtam,majd megnézem,ha lesz időm..,hogy kik írnak oda,talán akkor tényleg ezért írhatnak ide kevesebben.. :roll:

Na,megyek,mert visítanak :D :D :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

krisy79 :
Csak azt kell még figyelembe venni,hogy milyen a Dávid széklete ,ugyanis a

répa-fog
paradicsom-hajt
krupli-fog
banán-fog
szőlő-hajt
alma-fog
őszi-hajt
sütőtök-fog

De ezeket lehet kombinálni.Pl. én krumpli+paradicsomot szoktam adni.Vagy őszi+krupli.Ha nem eszi meg először a paradicsomot,egy mini cukrot beletehetsz,aztán szép lassan el lehet hagyni.Nekem a Réka csak kicsit édesebben ette meg a dolgokat.Annélkül nem.
De mindenki máshogy csinálja.

Timi
tftimi

Szia barbamami, hát nagyon örülök, hogy te nem hagytál itt minket! Féletem, hogy berzkat tud valamit amit mi nem, hogy te itt hagytál minket, de szerencsére csak tippelt! Sajnálnám ha te nem ide tartoznál! Persze megérteném, ahogy a többieket is, csak sajnálnám :)

(mielőtt ebből is vita lenne, berzkat tegnapi hozzászólása az előző oldalon van felülről az 5.) (nem én találtam ki, ő gondolta, hogy miattunk nem jössz!)

Na de lényeg hogy itt vagy, és hogy nem úgy nézel ki mint aki el akar menni :)

KépKép
KépKép
akíra

Kismama azt hiszem te mondtad, hogy van most egy kiskutyátok aki nemrég került hozzátok!Jól emlékszem? Csak mert most ugy néz ki jön hozzánk is egy kiskutya! Már kiválasztottuk, és október közepén jönne! Náltok hogy ment a baba-kutya találkozás? Nem félted a kicsit?
Mert én ugy gondolom jobb ha összeszoknak minnél hamarabb, csak hát tudod, ha van egy kutyád, mint például Nikole-nak és már rég megvolt mire jött a baba akkor az már egy felnőtt kutya! Ez meg mégis egy kölyök! Hogy boldogulsz? :roll:

KépKép
KépKép
akíra

Na lányok akkor érdekes lesz a 6 hós oltás.Legalábbis nekem a védönő mondta! :?

Akíra nem semmi lehet Kyra a bébikomppal! :lol: Nekünk is van,de még nem tervezem egy ideig használni,meg félek is kicsit őszintén a nagy esésektől. :?

Barbamami
én is örülök,hogy itt vagy! :D
Krisy én is mindig attól félek,hogy megfullad.Még,jó,hogy van légzésfigyelő! :)
Hát itt reggel óta esik még mindig,pedig azt hittem már elállt.

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Akíra

Én nem jelentettem ki kategórikusan, hogy Barbamami miattatok nem jár ide. Csak azt kérdeztem hogy feltűnt-e valakinek rajtam kívűl hogy nem ír mostanában? Bocs ha ez így jött le, én nem akartam megbántani senkit, se Téged, se Boszibabát amikor leírtam a neveteket. Bár hozzáteszem hogy azt most is így gondolom, hogy ebben a topikban túl sokan vagyunk, és azok, akik minden nap többször is fenn vannak, elnyomják a többiek írásait. És valószínű Benkóka is ezt érezte, úgy ahogyan néha én is. (meg szerintem néha mások is, csak esetleg most nem mondták ki.)
Remélem nincs harag.

berzkat

Barbamami én is örülök, hogy itt vagy. :lol: :lol:

Tftimi: Pont ez az egyszer olyan kemény szegénynek, hogy vörösödik a feje és ilyenkor úgy sajnálom, de néha "szép" krémes. Ennek még jobban utána kell néznem mi fog és mi hajt.

krisy79

Jöttem:igen megfőzöm és utána összeturmixolom!A turmixom tegnap elromlott(régi).Ma a párom hazaállított egy botmixeres készlettel(habverős,aprítós..)Imádom a párom!Na nem ezért-mindenért!
Mindig úgy adom,hogy egyszer ami "fog" majd másnap ami "hajt".Így nincs gond a kakival sem!Azért én is adok neki üvegeset is,főleg olyat amit én nem tudok elkészíteni-sütőtök..kukoricás krumpli pulykahússal..és egyenlőre a húsosakat.Aki tapasztalt ilyen ügyben azt hogyan kell megfőzöm vizben aztán....

Kaptunk a féléves fordulónkra(holnap)a mamáktól egy etetőszéket és egy akkora buci-babát mint a kiscsaj és mindenre kacagással reagál.Na először el is tört a mécses Lottikámnak tőle,de már megbarátkoztak.

Hú én is szeretnék majd egy kiskutyát a lányomnak,dehát mi panelban lakunk(még)ide nem való a párom szerint...

KépKép
vicuska

Vicuska:
Én a husit úgy csinálom,hogy nagyjából feldarabolom kb. 3 cm-es kockákra,és simán vízben megfőzöm.A pulyka+ a csirke hamar megfő,csak a marhahusit kell nagyon sokáig,de ha van kukta az a legjobb a marhának.Utánna húsdarálón átnyomom,de az új csodakézimixereddel,szerintem húsit is lehet aprítani :lol: .Mivel mi kicsit vérszegények vagyunk, ezért nemsokára bevezetem neki heti 1x a marhahúst,mert abban van a legtöbb vas.
Remélem hasznodra voltam.Jó főzőcskézést :D !
Kép

Timi
tftimi

Köszönöm tftimi!

KépKép
vicuska

Krisy
Mi itthon 37 fokos vízban fürdetünk, a Balcsin viszont a medence olyan 28-30 fok körüli volt, és nem volt gond. Élvezte!!!

Hát Akíra le a kalappal előtted, ha most bevállalsz egy kiskutyát. Bár ti kertes házban laktok, szóval kerti kuytus lesz??? És milyen fajta? Vagy keverék? Nálunk Max már 3 éves múlt, viszont amint elhoztuk neveltem, minden nap "gyakoroltam" vele, szóval nagyon ügyi szófogadó kutyus. Ha nálatok lakásban lesz, akkor vigyázzatok, mert ugye még nem szobatiszta ha nagyon kölyök, és az most Kyrusra nagyon veszélyes. És hát a lényeg, hogy a kutyus ne ugráljon Kyrusra, mivel ő azt hiszi, hogy jé, egy másik "kölyök". De szerintem nem lesz semmi gond, imádni fogják egymást. Max is nyalogatja Marci talpát, bár most már nem nagyon engedem, mióta be tudja kapni, és a múltkor Marci addig próbált kúszogatni, míg elérte, és megütögette a hátát. Olyan édesek!!! Bocs, hogy ilyen hosszú lett, főleg úgy, hogy nem is engem kérdeztél :oops:

Boszibaba
Nekem is fura ez a 6 hós oltás :shock: , nálunk is ugy van, mint ahogy a többieknél.

Képzeljétek, Marcinak a főzi (krumpli-alma) nagyon bejött. Nem is akarta abbahagyni, de azért még nem adtam neki túl sokat, elvégre szoktatni kellene. De holnap már adok neki többet. Végülis ha már tejcsi szinte nincs, legalább főzit egyen. Most viszont megint kiborított. Sírt-sírt. Gondoltam éhes. Adnám neki az almát, erre üvölt tovább. Így hát betettem az ágyába, most épp csendben van, de szerintem aludni nem fog. Remélem csak az idő miatt ennyire nyűgös, és holnapra elmúlik. Mondjuk az én fejem is baromira fáj, nem csoda, ha ő is szenved...

Ja, és ettől a kis vitától még fel is élénkült a topik, és szerencsére "normál" témákkal, szóval még jót is tett nekünk :lol:

Kép
Kép
nikole

Rena bejelöltelek ha nem baj (Balajthy Nikoletta), de Boszibaba téged valamiért nem talállak :cry:

Én sajna nem tudom senkinek az igazi nevét, szóval jelölgessetek bátran :lol:

Kép
Kép
nikole

akíra:

igen,nekünk van kiskutyunk.nagyon tetszenek egymásnak :lol: :lol: a kutya kint van az előszobába a Riki pedig a szobákban!ha ki is viszem akkor beleteszem a hordozóba és úgy rohangálok vele a lakásban.tehát nem érintkeznek közvetlenül.nézni szabad egymást de mást nem.mivel ugye még nem kapott meg minden oltást a Maszat.
milyen fajta kutyutok lessz?????

na már jön az 5. fogunk :lol: :lol: :lol: ugyhogy lassan fenn is lessz kettő alsó 3 mellé.már nemis igazán lehet neki babapiskótát adni mert leharap egy jókora darabot és nemtud vele mit csinálni.énmeg félek hogy lecsusszan neki :roll: :roll: :roll:

csak még anyósommal kéne megértetnem hogy ne adjon neki. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
kismama18

Csak egy percem van, most csak a kutyára érek rá reagállni!
Szóval ez egy beagle kölyök! Nagyon édes! Most 3 hetes! Október közepén hozzuk el! Keverék, mert az apja beagle az anyja meg beagle tacsi keverék! De láttam a szülőket, és halál beagle kinézetű mindkettő!
Minden tapasztalat érdekel! Nikole ha te meg háznál sajátmagad tanítottad az meg főleg érdekel mert én is akarom saját magam! A kutyaiskolák innen nagyon messze vannak!
Ja és lakásba fogom tartani, mert nem mehet ki az udvarra, anyósom nem viseli el az ásást! :roll:
Megyek is! A többit majd később :)

KépKép
KépKép
akíra

Hű, a beagle nagyon édi, olyan gyönyörűek kölyöknek, mint a plüsskutyák! Persze nagykorukban is szépek. Én is olyat akartam először, de végül a Westie lett a befutó, mert kisebb valamivel, és a párom javasolta, mert ő ismerte már a westie temperamentumát. Hát nem bántam meg, annyira, de annyira édi. Max-nek is van egy beagle haverja, Bigi. Ha bármi kérdésed van kutyus ügyben, írj nyugodtan privit, nem szeretném, ha ránkunnának a többiek, mert én a kutyás témákról napokon át tudnék beszélni, de azt hiszem ezzel minden "kutyás" így van :lol:

Kép
Kép
nikole

Nikole én sem talállak :( Pedig rád kerestem név szerint.

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Nikole: Én sem találtalak meg téged :o Nálunk is ez van Dávid egyszercsak elkezd sírni és nem tudom, hogy miért de úgy mint derült égből a villámcsapás. Szerintem az idő. Ezt az almás dolgot én is kiprobálom holnap.

Vicuska: Köszönöm a tanácsot. Én még születésnapomra kaptam egy ilyen szuper botmixert de még nem használtam, na majd most kipróbálom. :lol: Ha lesz etetőszékes kép akkor szivesen láttnánk, persze Lottival együtt :lol:

Tftimi: Köszi a sok jó ötletet nálunk azt mondta a védőnéni, hogy a húsi 5 hónaptól mehet, úgyhogy te már tényleg adhatod Rékának.

Nekünk volt egy Beagle kutyusunk (Bejgli) csak mivel vadászkutya ezért eléggé hajtotta a vadászösztön és elcsavargott. :cry:

krisy79

Krisy!
Megtaláltalak, bejelöltelek.

Nikole!
Téged viszont nem talállak én sem, pedig a keresőbe is írtam a neved.

Boszi!
6 hós oltás nekünk sincs, 4 hós volt utoljára, majd csak a 15-ös lesz, mint a többieknél.

Tftimi!
Én még itt is szoktam nézegetni a recepteket:
http://gportal.hu/portal/babakaja/
Remélem ezt még nem írtátok, ha mégis ismeritek, akkor bocsi!

Ja, nekünk egyre jobban bejön az alma. Jövő héten kruplival próbáljuk! Úgy örülök, legalább egy-két tápit kiválthatunk.

Babauszi: itt is 28-30 fokos a víz. Persze 37 körüliben szoktunk fürödni itthon. Már voltunk az usziban, először nagyon tetszett Balázsnak, mert kint dög meleg volt, de a köv 2 alkalommal kint hűvösebb volt, és fázott a vízben 15-20 perc után. Kíváncsi leszek a babauszira, mi lesz ha majd fázik? Kijövünk a vízbőlés ugrott a pénz? Vagy ami még rosszabb, mi lesz ha megfázik?

Kutya témában nem tudok hozzászólni, mármint kiskutyákhoz nem, mert nekünk csak egy behemót berni psztorunk van, persze a kertben, de Balázs még nem nagyon fedezte fel. A macskát viszont már nézegeti.

Barbamami!
Jó azért hogy néha tudsz jönni, mindig csodállak 3 gyerkőc mellett mikre van még enerdzsid! :lol:

Berzkat!
Szerintem nem voltál félreérthető.

Na, mennem kell: jött a festő. Szegény csak ilyenkor ér rá jönni, de örültünk hogy egyáltalán bevállalta.

sch.judit

sch.judit:Köszi a tippet meg fogom nézni :)

Kép

Timi
tftimi

sch.judit:Nagyon bazijó ez az oldal :D .Köszi :D
Kép

Timi
tftimi

Sziasztok!

Jaj csajok Balázs ma olyan nyűgös, alig bírok vele. Lehet hogy a foga, doktornő azt mondta hogy nagyon recés, fehér és duzzadt az ínye és vannak korán fogzó babák. Állandóan rágna, mindent töb a szájába, de a múltkor meg úgy ráharapott a rágókára hogy sír elég sokáig.
Kutyusunk nekünk is van, spániel és imádja Balázst. De vannak szabályok nem nyúl a gyerekhez, nem nyalogatja csak messziről mindent. Viszont nagyon védi.
Íme Alexa Kép Kép
KépKépKép
rena10

Rena: az igen ha a Balázsnak jön a foga jó korán kezdi, de egyébként lehet, hogy az idő teszi nálunk is ma nyügi van.
Nagyon aranyos ez a spániel. :lol:

Sch.Judit: Mindjárt visszajelöllek :lol: Nagyon jó az az oldal amit ajánlottál majd még jobban belevettem magam.

krisy79

Holnap reggel megyünk a vizelet eredményért drukkoljatok.

krisy79

Még egy gyors beszólás... :lol:
A kutyusomnak már csináltam egy weboldalt :)

www.libertythebeagle.freeblog.hu

És ha már itt tartunk Kyrának is van weboldala :)

www.kyra20.freeblog.hu

Nem kötelező megnézni csak aki akarja!

Holnap reagállok a többire is! Most megyek, kezdődik a Barátok Közt :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?