Új privát üzeneted érkezett!

Hahó,

szegény Lillus, fő hogy meg se kottyant neki. Én is ma filóztam rajta, h a takaró barikád már lehet, h nem elég (ha éjszaka mellettem marad a franciaágyon) És a kanapén még mindig ott szoktam hagyni amíg kiszaladok a tápiért, egyszerűen nem hiszem el, h olyan gyorsan le tudna esni. De a sok példa óvatosságra int mostmár..

Nadrágot én is többször ráadom, a bodyk nem tudják megúszni a köpeteket hányásokat, úgyhogy csere :lol:
Ja, zoknit sokszor :oops:

Altatás: hosszú ujjú body, hálózsák (ez még a vékony nyári fajta)
Az én kérdésem: betakarjátok éjszakára? Mert mikor pici volt és hűvös, akkor bebugyoláltuk. Mikor nagyobb lett és meleg, akkor nem volt takaró egyáltalán. Most megint hűvös, ő viszont folyamatosan forog és vándorol az ágyba, a takaró kb az első 10 percre lenne jó, utána meg csak aggódnék, h a fejére húzza, alámászik stb. Hmm? Vegyek télre vastag hálózsákot? De én olyan fázós vagyok, h még úgy se tudom elképzelni.

Timi, hálózsák nem zavarja ha csavarodik, ill. nem csavarodik, nekem nem tűnt fel, csak h felhúzza a hasarészt a szájához, és rágcsálja, ami viszont pozitív mert csendben van tőle.. :wink:

Köszi, h elhozod a cuccot!

Kép
Kép
agiboldi

Tényleg, Sebi, boldog hófordulót! :D Nagy féléves...

A hálózsák azért szimpi, mert alatta pucin van a lába és egymáshoz dörzsölgeti, stb... csak én még szívem szerint be is takarnám.

Május, akkor teljesen külön mentek? Vagy lehet, h odaértek a Blahára? Vagy majd telcsi? És ugye hozzátok nekem a fürdősatyimat?, amit köszönök, h vettetek! :D

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi!
Ne hagyd egyedül a gyerkőcöt! Én is azt hittem, hogy egy 2mx2m-es fr.ágyról alvás közben nem vándorol le! Tévedtem! :cry:
Ja, én betakarom Lillust. Mivel hason alszik, le nem rúgja, viszont csak az első ébredésig hat. Aztán újra betakarom és így tovább. Mivel én iszonyat fázós vagyok, hajlamos vagyok azt hinni, hogy ő is fázik! :lol: :lol:
Nektek hogy telnek az éjszakák?

Uszi után elugrok a Pólusos CundA-ba, vennem kell játszós body-kat itthonra.

Május!
Kele a kis szolidáris! :) :)

Timi
Kép Kép
timocska

Hurrá, megszülettek a barátnőm ikrei!! :lol: :lol: Itt ugrándozok!

Kép
Kép
agiboldi

Timi, hááát az éjszakák magunkhoz képest sz@rul: mindig felkel 2-kor, eszik, és utána ott marad mellettem a franciaágyon, és így elalszik 6-ig, aztán megint eszik és 7-ig...
Ha visszatesszük 2 után, akkor óránként van valami gebasz, elforog, beszorul, cumi kiesik stb..
Amúgy vicces, ahogy Lorca is írta, eszik, aztán egy határozott mozdulattal hátat fordít és alszik... milyen dühös lesz ezért 20 év múlva a nője :wink:

Mit kell vinni az usziba? Törölköző mindkettőnknek, pelenkázócucc, nekem fürdőruci magamon, papucs.. És szerintetek ott uszás után etetünk? Vagyis vigyek tápot???

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Megjöttünk a Balcsiról, jót vacogtunk. :D Lorca, nálunk nem ér véget augusztusban a hétvégi "kötelező" program, még egy darabig lemászkálunk. Nem panaszkodom, én ezt a szept. eleji időszakot szeretem a legjobban. :D :D

Nagy hírünk is van: most tényleg előbújt az első fogacska! Látható, érezhető! :D :D :D A sok hűtős ilyen-olyan rágókából egyet sem használt, csak a saját és az én hüvelykujjamat rágta, úh előbb éreztem, mint láttam, hogy kijött a foga! :lol:

Altatás: mi Sno-ékhoz csatlakozunk: hosszú rugi és hálózsák. Amíg nem izzad, addig én nem gondolom, hogy annyira melege lenne. :roll:

Fürdés: a 30 fokig mi sem jutottunk el, vhol 33 körül járunk, de az jutott eszembe, hogy attól, mert az uszoda hidegebb vizű, azért én nem akarok otthon is a huszonakárhány fokban fürdeni, úh ezzel a gondolattal elvesztettem a motivációmat néhány napja. :oops:
Vendég

Üdva az ikreknek idekint, anyukának nagy gratula!!! :D :D :D Mi a nevük? És hogy születtek? Vagy ikrek már nem születnek természetesen? :roll:
Vendég

Hát már néhány hete az Istvánban fektetik mert picit nyitva volt a méhszáj. A szülés eredetileg természetes úton volt tervezve, de hirtelen elfolyt a magzatvíz és átszállították a Szabolcs utcaiba, mert ott van koraszülött osztály az Istvánban meg nincs (34. hét, tehát ikreknél nem annyira korai), és ott császárt döntött az orvos, még részleteket nem tudok, de kíváncsi vagyok nagyon. Huba és Petra! :D
és kb 2 kg mindekettő!

Kép
Kép
agiboldi

ágiboldi
tudom, h praktikus a hálózsák,de vlh viszolygok tőle, bár a vastagabb már elmegy, olyat lehet, h veszünk télre.

mindenképp hívlak tanácsadás után, sztm háromnegyed körül leszünk a blahán

a fürdőruhát magunkon visszük, nem ott öltözünk :?:

gratula a barinődnek, majd tudósíts, h mizu

majus3

Jóreggelt!

Ria-Hévízre mentek? Mi a hétvégn Kehidán voltunk, az ott van nagyon közel. Mindenkinek tudom ajánlani a fürdőt és a szállodát (bár mi csak egy éjszakát aludtunk). Bababarát teljesen, van baba-mama szoba a medencéknél, ott lehet altatni, szoptatni, játszani. Van gyerekfelügyelet, Bercit nem adtam be, de kisbabákra is vigyáznak 3 hótól, míg a szülő szaunázik pl.
Kinn is benn is van bokáig érő pancsi bébiknek. És persze nagyon sok medence van felnőtteknek termál, meg élmény meg mindenféle, szaunák, masszázsok. Na, ez volt a reklám.

Még egy reklám- mindig felmerül hol legyen rossz időben tali. Nos, az Állatkerti játszóházban , ha jól tudom csütörtökön délelőttönként lesz valami mondókázásos foglalkozás (6 hós kortól), a belépőjegy áráért-ami kb. 800/óra (szóval nem kevés), de nem kell ráfizetni. Ez érdekes lehet, szerintem.

Leesés ágyról-azt mondják, az jó jel, ha a gyerek sír.

Lorca- ovihoz akartam még írni, hogy azt mondta a vezetőnő, mikor kérdeztem, hogy esetleg mi van, ha nem veszik fel, hogy olyan nincs, hogy ne vegyék fel a gyereket valahová!
Ha Nati máris társaságkedvelő, akkor ez jövő őszig meg fog sokszorzódni.
Ma ment a Luca először az oviba, és nincs beszoktatás! :cry:
Képzeld el, bemegy 24 ismeretlen gyerek és három ismeretlen felnőtt közé. Sehol egy biztos pont. Olyan gyereknek, aki nem járt bölcsibe, nagyon nehéz lehet, szerintem, másrészt biztos nem egyszerű a beszoktatást sem megoldani, hogy még plussz 24 anyuka is ott zsúfolódjon.

Éjszakai takarózás- vastag hálózsák elég szerintem, nem kell plussz takaró, ha hidegebb lesz, akkor úgyis fűtünk majd.

Kösz a rizses infókat. Rizspépet megnéztem Dm-ben, de abban van tápszer is. Majd még nézelődöm.

Bella

Kép

Kép
bella2

Huba? :lol: Hát ez nem tucatnév; a Petra nekem is nagyon tetszik. Az nem lehet annyira jó, hogy x hete fekszik egy kórházban és pont a szülésre máshova kerül. Mondjuk mi is ezt éltük meg, de mi csak egy napot voltunk előtte a választott kórházunkban.
Azt hittem, hogy a Szabolcs u-i kh-at már bezárták...ezek szerint még működik.
Vendég

Ovis felvételről van egy érdekes cikk a szept-i Kismamában. Sztem érdemes elolvasni, mert pont egy olyan anyuka írta, akinek márc. elején született a kislánya, és 2.5 évesen (szeptemberben) ott álltak, hogy bölcsibe már nem vették fel, oviba még nem, és a bölcsi és az ovi egymásra mutogatott, hogy oda vigye a gyereket. :x
Vendég

Szerintetek hajszárító kell?
Vendég

Fürdőruhát magunkon visszük, mert kevés a hely öltözni, úh abban is megyünk haza. :lol:
Vendég

Hááát, jó kérdés a hajszárító. Magam miatt nem vinnék, mert úgyse lesz vizes a fejem, de a Boldi haját lehet, h meg kéne szárítani...? Vagy abban a szaunában megszárad? Ráadásul kint hűvös van. Talán a szaunában megszárad, ha nem, akkor üldögélünk egy darabig még ott, úgyhogy viszek tápit is.

Kép
Kép
agiboldi

Pann!
Gratula a fogacskához! Megmutatod majd? :wink: (vagy inkább kérdezzem Gergőt?) :lol:

Bella!
Mi anno nászúton voltunk Kehidán, nagyon bejött. Lillussal is szeretnénk majd menni valamikor. És az pozitív, hogy ilyen pici babákra is vigyáznak. Mert pl. Bükfürdőn nem, így mindig felváltva mentünk szaunázni, úszni! :cry: :cry:

Sztem hajszáírtó nem kell az usziba. Vagy hát a franc se tudja, mennyire tudom begyömöszkélni a hajam az úszósapi alá! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Gratula az ikreknek! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Tegnap este kicsit félbemaradt a hsz-m, miután két órás altatási ceremónia után fél órával újra visítva ébredt a Linus 22:10kor! Újra elalust, majd 1x evett éjszaka, viszont többször is felébredt, de sikerült kis hátsimivel és oldalra fodítással visszaaltatni!

Ami miatt igen aggódok, az az,hogy szombat este óta véres darabkákat találok a székletében :cry: . Ma felhívtam a dokinénit, délután kell bemennünk és vinni egy pelust is, azt mondta, lehet, hogy tejalergia! :evil:

Éjjeli szerkó: egy kezeslábas pamut rugi, néha zokni és ha rajtamarad akkor takaró.

Ruha felhasználás. A body mindenképp egynapos, reggel friss, este pizsi - viszont azt addig amig nem lesz balesetes, a felső ruházat meg addig, amig nem lesz szennyes, ált, 2-3 alkalom...

Sebi: boldog félévet! :D

Lányok, ne haragudjatok, ha esetleg írtátok már az adatokat és én újra rákérdezek :oops: A kialvatlanságom már meglátszik a hétköznapokon is! Mulkor alkimentes sört vettem és ahogy leemeltem a polcról levertem egy alkoholosat is! Aznap én is már sokadszorra öltöztem át, de mivel pont akkor aludt el a Linus, kénytelen voltam sörtől bűzölögve sétáltatni, mert nakig beterített :( képzelem mint gondolhattak rólam a járókelők :lol: :lol:
Juteszembe, a táskám még mindig olyan... lehet, hogy még a papírok is eláztak, meg sem néztem!!!! :lol:

nanica

Nanica-
Hasmenése is van? De hát hogyhogy tejallergia? Anyatejen keresztül érzékeny a tehéntejre? Viszont akkor hogyhogy ilyen szépen gyarapszik? Na, majd a dokinő megmondja.

Pann-majd elolvasom a cikket. De el tudom képzelni a szitut, mert ugye, bölcsibe tényleg várólista van, tehát már korán kell jelentkezni, ha be akarsz jutni, tehát egy márciusi gyerek esetén már a két éves szülinap táján tavasszal, sőt előbb, oviba, meg csak a harmadik életév betöltése utáni naptól viheted (már ha szobatiszta). Szóval időben el kell kezdeni tervezni és intézkedni.

Timi- megkérdeztem a bébiszitter csajt és ő mondta, hogy már három hónaposra is vigyáztak és hozzam a Bercit is nyugodtan. Az egy más kérdés, hogy én nem tudom otthagyni, 15 perc és rámjön, hogy biztos bömböl, és nyugtalan leszek, megyek érte, mégha az apjával van akkor is.

Bella

Kép

Kép
bella2

Sziasztok!

Na vagyok ám én is. Tegnap ment el anyukám, annyira jó volt, hogy foglalkozott Petivel és ami a legjobb Peti is nagyon élvezte a nagyi társaságát. Voltak nagy kacagások. :D

Hófordulósoknak gratula és boldogságos szép hóforduót kívánunk nekik!!! :D

A bateg babóknak- akik már remélem mind meggyógyultak- azoknak sok gyógypuszit küldünk!!!

Bella,
Peti Holle rizspépet eszik, nincs benne semmi csak a rizs. :D

Ági,
Úszósapit otthon ne hagyd!!! :lol: Na és szerinted mi történt ma reggel, megjött!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Lehet a Pólusban vhol ilyen rizspépet venni?
Vendég

"Egészséges" papírt és a bérletet ne hagyjátok otthon! :wink:
Vendég

Pann!
Nem!
De hazafelé jövet a Páskomliget u-ban van egy biobolt (www.bioliget.hu) ott igen! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Megjöttünk az usziból! :D Gergő n-n élvezte, végig fülig ért a szája :D :D :D :D pontosabban egyszer belenyelt a vízbe, na az annyira nem tetszett neki, de megértem. :lol:

Jönnek az uszis képek, sajna csak a szárazföldi masszázs része, de Timo majd felteszi a vizi képeket is, ha lesz egy szusszanásnyi ideje. Nekem mázlim van, Gergő beájult, ahogy hazaértünk! :D :D

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Az uszi az n-n szupi volt, Peti isnagyon élvezte!!! :D
Peti még a kocsiban elaludt, 4-kor felkelt, kajált és alszik tovább!!! Lehet vinni minden nap a gyereket usziba? :lol: :lol: :lol:

Kérdés: Ad valaki a babájának Sinlac pépet? Csak mert a barátnőmnek van egy csomaggal és nem akarja kidobni. Ha árdekel szóljatok!
Vendég

Kukucs!

Mi is nagyon élveztük a fürcsit! :) Mindjárt dobok fel egy-két képet. Persze, halkan megjegyzem, anyósom nem egy paparazzi! :lol: :lol: :lol:
Lillus is beájult még hazafelé, de sajna 4-kor felébredt és nem tudtam visszaaltatni. Pedig nyüszis. :(

Timi
Kép Kép
timocska

Szabi azóta alszik, hogy letettem az usziban. Csak egy kis dünnyögés volt, amikor megmásztuk a 3. emeletet, de altatást azt nem igényelt. :) És tök jó volt. :D

Az egészséges papírt azt le kellett volna adni? Nekem csak a hazabuszon villant be egy pillanatra, hogy tán kellett volna.

Na, elkiabáltam. Felébredt. :wink:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Láttom tényleg jó volt az uszi.
Anyukák is élvezték???

Mi jól vagyunk már, nincs semmi gond. Ugyanolyan vidámak vagyunk mint szoktunk.
Nekünk most két tudományunk van.
Az egyiket pár napja kezdte el, felhuzza az órát és úgy fújtat mint egy kismalac. Főleg akkor csinálja, ha mérges. Annyira édes.
A másikat ma csináltuk előszőr, már mi is feltérdelünk és hintázunk közben.

Kép
Kép

Annyira édes amikor elcsodálkozik valamin:
Kép

Tegnapi lepedővel küzdés és franciágy alá mászásunk:
Kép
Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Nem mindegyik hűű de jó, bocs érte! :oops:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Azta Lányok, de jók az uszis képek. Felrakhatom őket egy albumba?

És most jöjjenek a többnyire archaikus hsz-ek :oops: (nem lesz több, végig olvastam):

Timo,
Jó ötlet a hasalós album!
De aztán jöjjenek a kanalazós képek is (annak már ott a hely).
A kölespépet én is csak vízzel csináltam, és csak saccra. Első kanál után nálunk is szériatartozék a fintor, de utána már csak a pókerarc.

Későbbhozzátápisok,
Én támogatom, hogy az ilyen témákat többször rágjuk át!

Szia Kacsa!
Nekem jöhetnek a képek.
Hát igen a „szilikoncicis korszak”. Szomorúan konstatáltam, hogy az én testalkatomhoz ez a mellméret pont jó lenne, meg is beszéltük apával, hogy majd ekkorát vegyen nekem, ha már meg lesz minden gyerekünk.

Állítgatás,
Jaj, sürgősen le kell szoknunk róla, csak néha olyan jó megpihenni egy kicsit, és addig letámasztani, na de ez nem indok.

Lin,
Gréta rengeteget változott a legutóbbi képekhez képest! Ez a vízbe buborékoltatás tök jó!

Mazsi,
Egyelőre semmi testmozgás, de kocogni szeretnék most, hogy már nincs kánikula.
USA, jesszus, de izgalmas! Fényképezd le Lea útlevélképét, mert most már nagyon kiváncsi vagyok.

Panka,
Sebi alvásigénye és a nappali-éjjeli alvás aránya hasonló Emiliéhez.

Pann,
Mi most az elől frottír, hátul műanyag előkét teszteljük, vagy 8 db van egy csomagban, nem folyik le róla, nem ázik át, és az hogy maga a partedli hogy néz ki, az meg nem érdekes, ha már nem látszik az alapszín, kidobom.

Ágiboldi,
Nem akarok hülyeséget írni, de mintha a szopistanácsadóm azt mondta volna, hogy ő a szoptatás végleges abbahagyása után még majd egy évig tudott pár csepp tejet fejni, ha kíváncsiságból próbálta.
Az evés Sebinél sem tréfadolog, még egyszer sem sikerült mosolyt csalni az arcára (ilyenkor olyan éretlennek érzem magam, hogy ott hülyéskedek, ő meg egy rosszalló pillantással leint, hogy az asztalnál nem bohóckoduk).
Szerintem van humorérzékük, Sebi határozottan érti a tréfát (persze nem evés közben).
Ha mindenképp ragaszkodsz a takaróhoz, tűrd a matrac alá a végét, és akkor nem tudja a fejére húzni (ez persze hülyeség, hiszen már össze-vissza forog az ágyban, de én kitartóan így csinálom, és még nem fulladt meg :P ).

Lorca,
Mi csak a konyhában tartózkodáshoz használjuk a pihenőszéket, és Sebi viszonya nem változott vele (előtte sem volt függő és most sem utálja jobban).

Ria,
Remélem Beni gyorsan a javulás útjára lép! Ez meg tényleg röhej, hogy nem vesznek komolyan, aztán egyszercsak hirtelen mindent megállapítanak, és ráadásul még nem is helytállóan. Szerintem is nagyon hasonló Beni és Brigó alkata, én csak gumibabáknak hívom őket (még mindig nem ocsúdtam a temitali fejenállós pelenkázásából). Még nem vettem észre, hogy paramami lennél.

Lora,
Tök jó, hogy ilyen hagyományos ruhája lesz Brigónak a keresztelőn.

Bella,
A haj csak hullik és hullik…legalábbis az enyém.

Május,
6. hó ünneplése, arra gondoltam, hogy iszunk (tejet), és sokáig fennmaradunk éjszaka. Szerinted jó lesz?

Köszönjük a köszöntéseket!

Orsi
Kép Kép
sno

timo
paparazzi :)
sztm nem rossz képek. mondjuk én úgy nézek ki, mint egy levitézlett vizipólós (nyilván erről nem az anyósod tehet). azok a karok és a hátam, hűűha, még szerencse, h több nem látszott ki a vízből

a mi fényképezőgépünk most a barátainkkal nyaral horvátországban, de ha hazajön, akkor én vállalok egy partrólfotózós uszizást, és mindenkinek szívesen végigkattintgatom az órát, ha hoz gépet :!: :!:

pann
köszi a fotókat, tök jó a gépetek!

hát kele - mint a jelenlevők láthatták - kicsit sírós volt, de sztm nem volt vészes (bocsi aki nem hallotta tőle, h mit mond a csajszi :lol: ), én továbbra is lelkes vagyok.
kele bealudt a kendőben, úgyh egy kezdeti bénázás után, h mi legyen, végül rosszalkodtunk a pólusban, egy csomót lődörögtünk (mi errefelé sose járunk). tökjó kajáldák vannak, én irtóra bezabáltam (vlki megvan lepve? végülis babatali volt hehe)

snorsi
jó, h írtál a régi hozzászólásokra is! látom, ti aztán nem ismertek tréfát,ha ünneplésről van szó :lol:

lorca
hihi, le kellett volna adni a papírt, de úgy látom, te bármit megoldasz :wink:

boldi!
anya h van? alszik még :?: :twisted:

majus3

Sziasztok!

Nagyon nagyon jók az uszis képek irigy irigy miatta. Azért remélem lesz még sima tali is ahova tudunk menni! :roll: :lol:

Egész nap pakoltam hát az egész háztartást el kell vinni Beninek, az én cuccaimról már nem is beszélve. Kár hogy már nem csak egy felsőt és nacit kell vinni hanem mindjárt téli kabátot. :evil:

Legyetek jók a héten és sok pihenést és nyugodalmat a mamiknak sok kópéságot a babusoknak! :wink:

Sok puszi Beni és Ria

KépKép
csongria

Timo,
Jók a képek! Köszi anyósodnak, hogy kattingatott! :D

Május,
Menj már, melyik képről beszélsz mint vizipólós?! Nem is sírt sokat Kelemackó! De legalább kifáradt és megnéztétek a Pólust. :lol:

Pann,
Köszi a képeket!!!

Ria,
Jó pihenést nektek! Vigyázzatok magatokra és egymásra!

Egyszómintszáz, én várom a következő uszit! :oops: :lol:
Vendég

Ma volt először, hogy elmentem szórakozni és otthon hagytam Szabit. Olyan furcsa volt csak Natival lenni! Amióta megvan Szabi, az altatásokon vagy Szabi alvásokon kívül még nem is voltam vele kettesben. Holnap egy másik Manótornára megyünk, ismét anyósé lesz a főszerep. Nagyon lelkes, nekem meg csak a lelkem háborgáság kell lecsillapítani, hogy a nagy hangzavarban nehogy megsüketüljek. Natinak is szüksége van arra, hogy csak vele foglalkozzak, Szabinak meg kb mindegy. De akkor is elég nehéz. Bele sem akarok gondolni, milyen lehetett, amikor 6 hetesen vissza kellett állni dolgozni és ennyi.

Csütörtökön jön az első tanítvány! :D Már nagyon várom. Jó lesz egy kis agytorna is, ha már annyire sportos életet élek, hogy még usziba is járok. :lol:

Május,
Azért Kelének is tetszett, határozottan több volt a nem sírós időszak!
Apuci ilyenkor mindig rá fog érni? Akkor én hozom legközelebb a gépet :) Majd felírom a 255. muszáj hozni tételként a listára. 8)

Orsi,
Éljen a fél éves Sebi :D
Szép dolog, hogy ilyen lelkesen ledolgoztad elmaradásodat! :)
Vonalzóval fogat méregetni? :lol:

Timocska,
Nekem tetszenek anyós képek, na jó, nem fog velük bekerülni a Modern Művészetek Múzeumába, de ilyen témával nem lehet rontani. :wink: Az az utolsó Lillás kép meg határozottan jó szerinem. Át tudnád majd küldeni emilbe a Szabis képeket?
"És most kezdem sajnálni, hogy szopi közben nem hajlandó elaludni! Csak hason a kiságyban, popóütlegelés közben! " - gondolod, hogy a kiságyban egyszerűbb lenne szopatni? :twisted:

Linda,
Magam részéről jól éreztem magam :) És még csak meg sem akartam fagyni.
Milyen ügyesen kutyázik már!
Minden kajánál szopizik? Érdemes azzal kezdeni és ha nem sír, akkor váltsál nyugodtan többször is oldalt. Éjjel már lehet, hogy ellenne evés nélkül is, ezért a szopi egyre inkább csak komfort. Persze ha nagyon követeli, hogy töltsd tele a pocit, az más. Így még egy egészen picike tej mindig jut neki. Ha fekszel mellette éjjel, elnyammoghat jó hosszú ideig is. Már ha felébred persze. Szerintem van, hogy Szabi éjjel egy-egy órát is szopival tölt, ha bealszom amikor ő cumiverzióra kapcsol a szopi után. Ha nem is nagy mennyiség, de legalább valamennyi. Meg már így is sikerült 5 hónapig szoptatni!
Éjszakára vagy reggelre nem szoktál odakészíteni tápit? Tesómat alapul véve, sokkal egyszerűbb termoszból hozzáönteni a vizet a cumisüvegben lévő tápszerhez. Persze csak magamból indulok ki, nekem egész délelőtt reggel van, azaz legszívesebben ki sem mozdulnék az ágyból.

Nanica,
Csak így, telefonból állapít meg tejallergiát?! Én is úgy tudom, hogy a problémás gyereknél általában nagyon lelassul a gyarapodás, és hát nálatok ez annyira nem látszik. :wink: Reméljük, van azért egyszerűbb magyarázat is. :(
Az adatokat jobb lenne, ha priviben is megküldenénk? Akkor nem kéne egyenként vadásznod.
Egy 14 hónapos mit keresett egy létrán 2,5m magasan?! :shock: Az ilyen szülőket azért egy picit orrba vágnám. Nem csoda, hogy leesett.

Bella,
Azoknak a gyerekeknek sincs beszoktatás, akik nem voltak bölcsisek? Mert Nati igaz, hogy jó 3 éves lesz, de az nekem még mindig olyan picinyke. :( A bölcsiben sem egyszerre szoknak be a gyerekek, nekem meg mindegy, hogy mikor kezd. Azt hiszem, ezt is felírom, mint egy elvárás az ovival szemben. Egyre hosszabb a lista. :oops:

Ruha:
Szabi az esti fürdésnél kap új kollekciót, az marad rajta másnapig, hacsak nem lesz nagyon-nagyon kulimászos vagy nem pisili le. Body-rugi nálunk a nyerő. Én a legkisebb ellenállás felé megyek, ez nekünk a legegyszerűbb. Éjszaka még ennyi elég, takaró nincs. Natinál jó volt a hálózsák, de Szabi sokkal többet forog. Amikor legutoljára próbáltam, ordítás lett a vége, úgyhogy inkább az éjszaka közepén átöltöztettem és többet nem adtam rá. Ebben a hónapban veretem szét a lakást fűtés címszó alatt. Remélem jobb lesz, mint eddig és jó sokára kell majd csak fűteni (csütörtök?). Remélem, addig nem lesz olyan hideg, hogy fűteni kelljen. Ha hidegebb van, akkor vastag plüss rugi, hosszú ujjú bodyval elég neki. Nati sem használ takarót. Fél percig sem tudom rajta tartani. De mivel velünk alszanak, le tudjuk ellenőrizni elég gyakran és takaró persze azért van az ágyban.

Szia Rita!
Nem lehet könnyű így egyedül! Azért jó hallani, hogy boldogulsz így is. :)

Csongria,
Nem csodálom, hogy a vastag hálózsák alá zokni már engedélyköteles! :) Párom szokta hasonló szituban kérdezni, amikor +15 fokban előásom a télikabátomat: Mit fogsz csinálni, ha már hideg lesz??

Kép KépKép
lorca

Május, :lol: :lol: üdv: Boldi

Köszi a képeket, Timi (anyós) és Pann!

Nekünk is nagyon bejött az uszi, én is várom a kövit, és nem is fáztam, nem is féltem... :oops: :wink:

Ria, jó nyaralást!

Rita, üdvözöltelek már?

Orsi, le a kalappal, jól behoztad a lemaradást :)

Megyek aludni :)

Kép
Kép
agiboldi

Timi
Én a nadrágokat többször ráadom. A pulcsik meg bodyk mindig nyálasak, hiába adok rá előkét.
Regi is esett 3 hósan 30-40 cm-t a nagyágyról. Nagyon sírtam. Először a védőnövel beszéltem, mert épp szabin volt az orvosunk, ő megnyugatott, hogy ez gyakori jelenség, saját megnyugatásom érdekében elvihetem orvoshoz.

Orsi
Szüleim tudnak segíteni, de eddig még nem vettem igénybe. Mondjuk anyu szokott rám is főzni, az is segítség.
Sebinek boldog hófordulót!

Agiboldi
Hát nem fogod elhinni, de én kb. egy percre fordultam el, és már pottyant is. Most nagyágyon fekve szopi előtt barikádot építek.

Rita

Kép
ritta

Sziasztok! :)

Egész jó éjszakánk volt, csak 3-szor kelt Lillus. Persze, 5-kor már ébresztőt akart fújni, de nem foglalkoztam vele, így vmikor fél 6 körül bealudt. Én már nem tudtam.. :evil: :evil:

Még uszis képeket tettem fel a www-s képtáramba is. :wink:

Lin!
Hogy Gréta is milyen ügyi! :) Már várom, hogy Lillus is mikor csinál ilyeneket! :)
Ja, és szerintem az anyukák is élvezték az uszit! :) Csak baromi nehéz azért 45 percen keresztül emelgetni a gyerkőcöt! :roll:

Orsi!
Hogy sikerült az "ünneplés" ?

Ria!
Jó pihit! :)

Ágiboldi!
Megint nálam maradt a cuccos, pedig ott figyelt a b.kocsiban! Jól megvagytok nélküle? Legközelebb légyszi szólj te is, mert megint elfelejtem! :oops: :oops:

Aztán legközelebb, vmelyik uszi után elmehetnénk kajcsizni is, nem?
Vagy akár hozzánk is jöhetnénk, én bevállalok még egy babatalit! És ez vonatkozik a többiekre is, jöhettek! :) :)

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, tegnap kapott Lilla először almát és ízlett neki. Olyannyira, hogy ma majd egy felet megevett! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Hu, nagyon jók az uszis képek! És végre Lorcat is látni :D. Eddig nekem kicsit nehéz volt beazonosítani, hogy nem láttalak még, ill. nem nagyon volt rólad fent kép ( talán csak egy régebbi Natiszülinapos.. :))

Bella: nem volt különösen hasmenése Linusnak, de ha végiggondolom több erre utaló jel is volt, s majd igazából a diéta alatt derül ki, tényleg ez volt e a bűnös.

1. nagyon hasfájós volt elég sokáig, úgy, hogy sem az infacol, sem az espumisan, sem az angolvíz nem segített - önmagában azonban egyátalán nem utal érzékenységre
2. kb 1,5 2 hónaposan igen sokat köhögött, és nem félrenyeléskor - részben ezért is kellett a vérvétel és vizelet vizsgálat, de gyulladásra utaló jel nem volt. Az alergia viszont gyakran felső légúti tüneteket produkál.
3. Gyakori, nagy mennyiségű hányás - nem bukás. Visszalapozva a naplómban volt pár olyan eset, amit semmivel nem tudtam magyarázni, utólag újra átnézve vettem észre, hogy akkor általában a sajton kívül több tejterméket is ettem (túró, körözött, tejföl, kefír, joghurt...)

Persze még nem 100%, a dokinéni küldött székletmintát tenyésztésre, hogy nem e valamilyen fertőzés, illetve a véres székletből kell bevinnem a helyi laborba mintát, és ott is elemzik a vért - hogy egyátalán tényleg az-e.

15 perc alvás után felébredt! :(
folyt. köv.

nanica

Orsi és az uszisok: a babák bőre nem ázott ki nagyon a pancsolás közben? Linusnak van, hogy 10 perc fürcsi után teljesen szét van ázva a kezén és a lábán a bőr.

Orsi: Sebi a cumit mennyire használja, altatásnál sem jön be, mint mamapótlék?

Ria, ha olvasod még, akkor jó utat nektek!

Timo: jó az új vonalzóképed! Először meg sem ismertem Lillust!

Lorca: lehet, hogy mi is a godzi klubban vagyunk a Linussal, de a gyarapodás üteme, közel sem olyan felfelé ívelő, mint a többieké.

Ki milyen bébiőrt használ? Azért kérdezem, mert a miénk már csak akkor kapcsol be, ha a gyerek sír, és igencsak hangos... Kölcsön kaptunk korábban egy AC légzésfigyelőt és bébiőrt, aminek olyan érzékeny volt a mikrofonja, hogy csukott ablaknál a szomszéd kutyájának az ugatását is meghallottuk, és a Linus első neszére tudtam reagálni...
Nincs nagy lakásunk, de este rácsukom az ajtót, hogy ne zavarjuk, és jó lenne hamarabb megnyugtatni, ha esetleg felébred.

nanica

Tegnap nagyon cuki volt a Linus, látnotok kell:

Kép
1. végre hason is letette a buksiját, amikor elfáradt és nem visított,
hanem így pihent

Kép
2. már ilyen ügyesen hasal

Kép
3. újra felfedezte a játszószőnyegen az egérkét! "De hogy miért nem
nőtt az újjam még 1 centit, pedig akkor elértem volna! :)"

Kép
4. Aztán mikor megéhezett kicsit megkostolta a játszószőnyeget is,
anya nem volt elég gyors...

Kép
5. miután jollakott újra játszani kezdett, de olyan lelekesen, hogy
magára borította a szőnyeget

Kép
6. jé itt vannak a palackok! Olyan jó lenne megfogni őket - na te
nehezen menekülsz, megvagy :D

nanica

na a hasalós nem stimmel :
ezzel be is nevezek a hasals albumba
Kép

nanica

Nanica, nagyon cuki Linus :D

Timi, igenigen, én is aztán jöttem rá, h megint nem jutott eszembe :oops: szegény, hurcolod ide-oda, nehari! :wink:

Boldi átvert éjszaka, 2-kor evett, ottmarad a franciaágyban velem, és aztán átaludta a maradék éjszakát... fél 8-ig. Ha tudtuk volna visszarakjuk az ágyába (mondjuk akkor biztos az ordítás).
Szerintünk az a helyzet, h olyan távokat gurul és fordul álmában, h a saját ágyában folyton nekimegy a rácsnak, és attól ébred fel, h nem tud gurulni tovább, míg az óriási franciaágyon övé az egész terep, apa kimegy aludni a nappaliba hajnalban, én meg meghúzom magam a szélén... De ez így nem megoldás!! :twisted:

Timi, nálunk eddig az általan reszelt alma-banán turmix a favorit (a banánt is az almareszelőn...). És tegnap végre kinyitotta a száját az evéshez, roppant praktikus :D

Fáj a fejem, de már megettem a Ria-féle port, így ok..

Kép
Kép
agiboldi

Haláli Linus, ahogy magára tekerte a szőnyeget! :lol: :lol: :lol:

Ágiboldi!
Lehet, hogy nálunk is ki kellene próbálni, hogy a hajnal 2-es kajcsi után vele maradok? :wink: Persze, én nem szeretnék apa mellől kikerülni... de lehet, hogy jobb lenne, Lilla nem alszik olyan hangosan, mint az apja! :roll: :roll:

Tegnap a CundA-ban végülis vettem 2 játszós bodyt itthonra, pizsit is akartam, de nem volt. Csak bazi nagy méretekben. Úgyhogy még a turiba is el kell mennem! :lol: :lol: Micsoda ürügy! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi, hát én is inkább apa mellett aludnék, de a tapasztalat azt mutatja, h akkor hármunk közül senki nem alszik :evil: én meg már úgy vagyok vele, h mindegy hol, csak hagy aludjak egy kicsit...

Kép
Kép
agiboldi

Halihó,

Köszi a köszit!

Május,
Hát igen, ebből a szempontból nálunk minden nap ünnep mostanában.
Jól láttam, hogy nem láttam a járókáról beszámolót?

Ria,
Jó pihenést, rátok fér a múlthét után!

Lorca,
Nem volt nálam a tolómérőm :oops: .
Nálunk a rugi nem igazán nyerő, kihúzza a lábát a lábfejrészből, és rugdalja magáról le, a nyakánál meg nyúlik.

Timo,
„ünnepeltünk”, de érdekes, hogy mostanában nem vagyok már annyira fáradt, vagy megszoktam a kevés alvást, vagy megszoktam a pozíciót, és mélyebben alszom, meg biztos az is számít, hogy a reggeli (6-7 közötti) szopi után még legalább 1 órát alszunk.
Eddig Sebi is az almát szerette a legjobban.

Nanica,
Első nap mind a két hüvelykujján lejött a bőr, pedig aznap alig volt vízben (szerintem nem is attól), utolsó nap a több mint 1 órás áztatás meg sem látszott rajta, pedig én is azt hittem, hogy szétázik.
A cuminak nálunk csak kiegészítő funkciója van, hiszti elodázás házon kívül, és néha félálomban is működik, de egyébként mostanában nem alszik el vele (kiszedi, rágcsálja).
Ez a tejallergia nem hangzik valami fényesen.
Na tessék, itt az ellenpólus: az anya, aki nem öltözteti fel rendesen a gyerekét, és szegénynek a játszószőnyegébe kell burkolóznia :lol: :lol: :lol: .

„Örömmel” konstatáltam, hogy ugyanott vagyunk, mint 3-4 hónappal ezelőtt: kezdhetem újra a kiságyban alváshoz szoktatni nappal. Már a múltkor is majd beleőszültem. Jelen pillanatban csak cicin alvás van, hát nem szuper?! :evil:

Orsi
Kép Kép
sno

lorca
érdekes, amit natiról írsz,mármint, h eddig alig voltatok kettesben. én eddig abban a hitben éltem, h ezt kifejezetten erőltetni kell, ha kistesó érkezik. v ez ilyen kis korkülönbségnél nem ennyire hangsúlyos?

írjál majd az első tanításról,kivi vagyok, az milyen. fordítani nem nehéz, azt látom ágiboldin :lol: (rögtön bocsánatot is kérek, ez csúnya vicc volt! tudom, h egyáltalán nem könnyű boldi mellett dolgozni! :oops: )

apa valószínűleg jön minden úszásra (kivéve, ha babatalis lesz, mert akkor nem tudom kibeszélni :wink: ), hétfőn ilyentájban ritkán vannak koncertjei :lol:
a fotózós alkalmat majd megbeszéljük, nem tudom, a mi gépünk mikor ér haza

ritta
a kaja is nagy segítség. különösen az első hetekben lettem volna érte hálás, de most is jól jönne, ha néha vlki beállítana egy ebéddel

timo
irtó jó lillus blogja! biztos n fog neki örülni, ha nagyobb lesz! egyedül csináltad a dizájnt?

turiba én is akarok menni, de még nem döntöttem el h most, v várjam meg a ria által írt 5-i árucserét? bár ha sokat vacilálok, akkor nem lesz kérdés...

nanica
nekünk egy noném bébiőrünk van, de én kifejezetten szeretem, h csak nagyobb zajra (nyüszi, sírás) kapcsol be, igaz csak nyaraláskor használjuk egyelőre. ha külön szobába kerül kele, akkor meg pont arra gondoltam,h jó is, ha csak a sírását hallom, mert lehet, h egy csomószor visszaaludna most is magától/nem enne éjjel, ha nem ébrednék fel már arra, h tőlem 20 cmre forgolódik

erre gyönyörű példa a ma éjjel, amikor evett 10-kor, fél négykor, majd fél ötig szöszmötölt én meg nem bírtam tőle aludni. ráadásul családi paplanunk van a férjemmel, úgyh nem mehettem átmég a kanapéra sem :( mondtam is reggel, h nem is kelének kéne a külön szoba, hanem nekem :roll:

linus igazán aktív a képek alapján!

snorsi
kele elalszik ugyan cici nélkül, de igazából csak a kiságyában, szvl ez se az igazi. az a sok magányos különszobás babatali :lol:

én írtam a járókáról!!! de akkor újra
szvl sztm tökjó, leszámítva, h nagypapi rejtélyes okból nem összecsukhatót vett :evil: . de kerekes, állítható magasságú. gyakorlatilag uolyan, mint a kölcsön volt, csak ennek még cukibb a borítása. nyuszik vannak rajta, van köztük szemüveges is :P még annyi, h a mérete 105x105, a 100x100 az konkrétan a fekvőfelület. én n örülök, h megvettük, reggel pl tökjó kelét belerakni, ott tuti nem lesz semmi baja, amíg én magamhoztérek

majus3

Május,
bocsesz, már többször előfordult velem, hogy bizonyos hsz-eknél, nem értem, hogy mire reagál, pedig elvileg elolvastam mindent. Szóval szelektív az olvasásom, pedig a járóka témát még külön figyeltem is, köszi az ismétlést.

És most (amíg a nyaralós képek hazatérését várjuk), jöjjön egy kis féléves-visszatekintős:

Kép 4 naposan Kép 6 hónaposan

Kép 8 naposan Kép 5 hónappal később

Kép anya ide nézz, már egy kézzel is...

Orsi
Kép Kép
sno

Május!
Fotózhatsz más gépével is, mert így legalább látjuk is a képeket! :lol: :lol: :lol: :lol: (nehogy megsértődj ám! :lol: :lol: )

Orsi!
Nagyon jók a képek, főleg amelyikben a kis kosárkában kuporog Sebi! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Timo,
megnéztem Lillus blogját, nagyon szuper lett az új dizájn. Látom Te is csináltál összehasonlító képeket :D Hihetetlen, hogy mennyit változtak/nőttek!

Orsi
Kép Kép
sno

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?