Ma volt először, hogy elmentem szórakozni és otthon hagytam Szabit. Olyan furcsa volt csak Natival lenni! Amióta megvan Szabi, az altatásokon vagy Szabi alvásokon kívül még nem is voltam vele kettesben. Holnap egy másik Manótornára megyünk, ismét anyósé lesz a főszerep. Nagyon lelkes, nekem meg csak a lelkem háborgáság kell lecsillapítani, hogy a nagy hangzavarban nehogy megsüketüljek. Natinak is szüksége van arra, hogy csak vele foglalkozzak, Szabinak meg kb mindegy. De akkor is elég nehéz. Bele sem akarok gondolni, milyen lehetett, amikor 6 hetesen vissza kellett állni dolgozni és ennyi.
Csütörtökön jön az első tanítvány!
Már nagyon várom. Jó lesz egy kis agytorna is, ha már annyire sportos életet élek, hogy még usziba is járok.
Május,
Azért Kelének is tetszett, határozottan több volt a nem sírós időszak!
Apuci ilyenkor mindig rá fog érni? Akkor én hozom legközelebb a gépet
Majd felírom a 255. muszáj hozni tételként a listára.
Orsi,
Éljen a fél éves Sebi
Szép dolog, hogy ilyen lelkesen ledolgoztad elmaradásodat!
Vonalzóval fogat méregetni?
Timocska,
Nekem tetszenek anyós képek, na jó, nem fog velük bekerülni a Modern Művészetek Múzeumába, de ilyen témával nem lehet rontani.
Az az utolsó Lillás kép meg határozottan jó szerinem. Át tudnád majd küldeni emilbe a Szabis képeket?
"És most kezdem sajnálni, hogy szopi közben nem hajlandó elaludni! Csak hason a kiságyban, popóütlegelés közben! " - gondolod, hogy a kiságyban egyszerűbb lenne szopatni?
Linda,
Magam részéről jól éreztem magam
És még csak meg sem akartam fagyni.
Milyen ügyesen kutyázik már!
Minden kajánál szopizik? Érdemes azzal kezdeni és ha nem sír, akkor váltsál nyugodtan többször is oldalt. Éjjel már lehet, hogy ellenne evés nélkül is, ezért a szopi egyre inkább csak komfort. Persze ha nagyon követeli, hogy töltsd tele a pocit, az más. Így még egy egészen picike tej mindig jut neki. Ha fekszel mellette éjjel, elnyammoghat jó hosszú ideig is. Már ha felébred persze. Szerintem van, hogy Szabi éjjel egy-egy órát is szopival tölt, ha bealszom amikor ő cumiverzióra kapcsol a szopi után. Ha nem is nagy mennyiség, de legalább valamennyi. Meg már így is sikerült 5 hónapig szoptatni!
Éjszakára vagy reggelre nem szoktál odakészíteni tápit? Tesómat alapul véve, sokkal egyszerűbb termoszból hozzáönteni a vizet a cumisüvegben lévő tápszerhez. Persze csak magamból indulok ki, nekem egész délelőtt reggel van, azaz legszívesebben ki sem mozdulnék az ágyból.
Nanica,
Csak így, telefonból állapít meg tejallergiát?! Én is úgy tudom, hogy a problémás gyereknél általában nagyon lelassul a gyarapodás, és hát nálatok ez annyira nem látszik.
Reméljük, van azért egyszerűbb magyarázat is.
Az adatokat jobb lenne, ha priviben is megküldenénk? Akkor nem kéne egyenként vadásznod.
Egy 14 hónapos mit keresett egy létrán 2,5m magasan?!
Az ilyen szülőket azért egy picit orrba vágnám. Nem csoda, hogy leesett.
Bella,
Azoknak a gyerekeknek sincs beszoktatás, akik nem voltak bölcsisek? Mert Nati igaz, hogy jó 3 éves lesz, de az nekem még mindig olyan picinyke.
A bölcsiben sem egyszerre szoknak be a gyerekek, nekem meg mindegy, hogy mikor kezd. Azt hiszem, ezt is felírom, mint egy elvárás az ovival szemben. Egyre hosszabb a lista.
Ruha:
Szabi az esti fürdésnél kap új kollekciót, az marad rajta másnapig, hacsak nem lesz nagyon-nagyon kulimászos vagy nem pisili le. Body-rugi nálunk a nyerő. Én a legkisebb ellenállás felé megyek, ez nekünk a legegyszerűbb. Éjszaka még ennyi elég, takaró nincs. Natinál jó volt a hálózsák, de Szabi sokkal többet forog. Amikor legutoljára próbáltam, ordítás lett a vége, úgyhogy inkább az éjszaka közepén átöltöztettem és többet nem adtam rá. Ebben a hónapban veretem szét a lakást fűtés címszó alatt. Remélem jobb lesz, mint eddig és jó sokára kell majd csak fűteni (csütörtök?). Remélem, addig nem lesz olyan hideg, hogy fűteni kelljen. Ha hidegebb van, akkor vastag plüss rugi, hosszú ujjú bodyval elég neki. Nati sem használ takarót. Fél percig sem tudom rajta tartani. De mivel velünk alszanak, le tudjuk ellenőrizni elég gyakran és takaró persze azért van az ágyban.
Szia Rita!
Nem lehet könnyű így egyedül! Azért jó hallani, hogy boldogulsz így is.
Csongria,
Nem csodálom, hogy a vastag hálózsák alá zokni már engedélyköteles!
Párom szokta hasonló szituban kérdezni, amikor +15 fokban előásom a télikabátomat: Mit fogsz csinálni, ha már hideg lesz??