Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lanyok babocak!
Minket Regi hivot es mi is csatlakoznak hozzatok.'6 honapos kicsi-nagy fiam van Csabika.
Szep jo reggelt mindenkinek kezdek vissza olvasni par oldalt.

Kép
móncsi+3
 
 


Dorinának nagyon boldog névnapot kívánunk!!!!!
Kép

Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Látom már megint sehol senki. Kép

Andi: sok puszit küldök, a másfél éves manóknak!
Kép

Julcsi: nagyon boldog névnapot kívánok Dorkának!
Kép

Zsu: milyen volt az egyetem?

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 

 
 

Márti, látom közben megelőztél! :lol:

Regi, Moncsi, üdv köztünk!

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Sziasztok!

Úgy látom, h péntek óta hétvége van a topikban, és remélhetőleg mindenki a családjával - barátaival tölti a napokat. De legalábbis nem a gép előtt.

Mi is ma megyünk a barátiankhoz, illetve tegnap kirándultunk egyet a Hármashatárhegyre (modellrepülni).

Zsuzsi, érdekes ez a magánbölcsi 2 éves kortól - szerintem kérdezz rá, hogy biztos nem mehet-e egy másfél éves lányka. Bár lehet, hogy ezt már megtetted, de pl. az a bölcsöde, ahova Samu járt, a honlapja szerint másfél-2 éves kortól fogad gyerekeket, aztán meg simán mehetett Samu 11 hós korától.
Szerintem - mivel egy magánbölcsiben általában vegyes korú csoport vannak - egy-egy kisebb gyerek "elfér", ráadásul egy másfél éves már annyira nem picike. (Már viszonylag jól kommunikál, megy, egyedül eszeget-iszogat, tud széken ülni, stb)
Ja, és érdemes megnézned a családi napközik weblapját (www.csana-info.hu) - hátha találsz másik csanát is a közelben.

Márti, Julcsi - jól hangzik a közös mozizás. Tényleg, mit láttatok?

Már nem tudom, h kinek mit akartam még írni - de most már jöjjenek a többiek is. Timi, Ibolya, Edit(h)ek, Zsu, hajrá! (akit esetleg kihagytam, elnézést, rohanásban vagyok)


Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!Kép

Timi,kicsi-nagy lányodnak-hisz holnaptól már iskolás!! :lol: - nagyon boldog névnapot kívánok! Kép
bibolya
 
 


Kép

Látom megelőztetek.Akkor folytatom,mert ugy látom naagyon felületesen néztem rá a naptárra :oops: :oops: :oops: :

Dorinának is nagyon boldog névnapot kívánok!!! Kép

Andi,a kis ikreidnek meg nagyon boldog másfeledik szülinapot kívánok!!! Kép

Móni,üdv neked is.Ha van egy kis időd irj magatokról is valamit.
bibolya
 
 


Hopp, mindenki egyszerre telepedett le a gép elé! :)

Mivel ebben iszonyúan gyenge vagyok (ez egyszerűen kiesik mindig), pedig milyen jól is esik: szeretnék születésnapi és névnapi köszöntéseket kívánni. Szóval minden érintett gyerköcnek, utólag Enikőnek boldog szülinapot, Rebinek és Dorinának boldog névnapot, Flórának és Marcinak pedig szép másfelediket kívánok!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Edit,hogy sikerült az egész éjszakába nyúló "kikapcsolódás"?
bibolya
 
 


Rebekának is nagyon boldog névnapot kívánok!
Kép

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Moncsi,a vonalzód alapján 1 éves a kicsi fiad,de irni meg csak 6 hót irtál.Most kivánhatok neki is boldog szülinapot??????
bibolya
 
 


Sziasztok,

BOLDOG MÁSFELEDIK SZÜLINAPOT MARCINAK ÉS FLÓRÁNAK!

DORINÁNAK BOLDOG NÉVNAPOT!
Kép

Rebi nevében köszönöm a névnapi köszöntéseket.
A sulit már nagyon várja!Naponta többször felveszi az iskolatáskát. :lol: Hiába mondom neki,hogy hordhatja még eleget! :lol:
Ma 6-kor lesz az évnyitó,kicsit tartok tőle,mert egyedül megyek a 3 gyerekkel :shock: (apa természetesen ügyel :evil: ,na nem önszántából,pont ezt a hétvégét kapta meg ebben a hónapban!)

Zsoltit mégsem veszi fel az óvoda :evil: nagyon pipa vagyok!Hiába mondtam,hogy megyek dolgozni.Igaz csak kedden megyek be a kórházba,de ha mégis kezdhetek a közeljövőben akkor elmegyek a jegyzőhöz,és megkérdezem az idevonatkozó rendeletről.
De állítólag ha elviszem egy beszédvizsgáló központba,és ott adnak egy olyan papírt,hogy logopédiai szempontból kell az ovi,akkor kötelesek felvenni.Ezt most hallottam,majd holnap utána nézek.

Móni,Regi üdv.itt "nálunk"!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Hófordulósokat, névnaposokat sok szeretettel köszöntöm!!!

Tegnap este 9 felé értem haza. Apa jól vette az akadályokat, bár Barnus Anyunál aludt, csak egy gyereket kellett ellátni. Mire hazaértem, már aludt a csajszi (felcopfozott hajjal :shock: :evil: ).

Jajj, olyan jó volt távol lenni. Ha gyereknyekergést hallottam, arrébb mentem, nem volt kedvem más gyerkőc hangját sem hallani. Hazaérve volt kedvem Tv-zni, Apázni (bocsi) és éjfélkor feküdtem le. Ma délelőtt is tehermentesítve voltam, Virágra Laci vigyázott. Főztem, ovira készültem, mostam. Tök jó volt!!!

Timi!

Most derült ki, hogy nem vették fel Zsoltikát az oviba? És te végig abban a hitben voltál, hogy mehet oviba? Mikor írattad be? Nem volt lehetőség rá, hogy hamarabb értesülj? Nincs is másik ovi a közelben?

Tényleg van lehetőség javaslatot kérni dokitól a közösségbejárásra, de én úgy tudom, hogy a gyerek háziorvosa adja ki.


Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Sziasztok!!!

Mi ma hajnali 5-kor megérkeztünk, 1-kor indultunk. Kriszta végigaludta az utat, majd fél 6-tól aludt 10-ig, délben pedig12 után pedig ismét visszaaludt. Most fő a disznópörköltem nekem is,, István is alszik, úgyhogy pihenek.
Igaz, mindjárt megyek puliszkát főzni, csak még a pöri nem készült el teljesen.

Minden kis ünnepeltnek boldog hófordulót, névnapot kívánok!!!!! :) :) :)

Edit, örülök, hoyg jól sikerült a kikapcsolódás, nagy szüksége van az embernek egy-egy ilyen kiruccanásra! :)
Márti, Julcsi, értetek is örülök, csak ismételgessétek szaporán! :)

Márti, nayon jó ötlet ez a tortarendelés, igazi vállalkozássá is lehet(ne) idővel fejleszteni. Talán már írtam, de ezen én is gondolkodtam, csak nem biztos, hogy volna hozzá elég kitartásom. :oops: Pedig szeretema sütögetést! Sok sikert kívánok, hogy minél több rendelése legyen! A hír nagyon tud szállni! :wink: :lol:

Timi, járj is el mindenfelé, ez azért botrányos, hoyg nem akarják felvenni! :evil: Biztos van rá valamilyen lehetőség! :)

Évi, mit csináltatok? Repültetek? (Vagy rosszul értettem?) Vagy csak modelleket röptettetek? Érdekes lehetett bármelyik változat! :)

Ibolya, gyors felépülést! Encsi élvezte a buliját? :)

NA, megyek, IStván felkelt, lássam, hoyg áll az a pörkölt! :roll:

További szép vasárnapot! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edit,
amikor ideköltöztünk beírattam,de mondta a vezetőnő,hogy nem hiszi,hogy fel tudja venni,mert nincs hely és én ugyis itthon vagyok a picivel.De majd telefonál,hogymi lesz és még a logopédust is megigérte,hogy megnézeti vele Zsoltikát.Közben nem hívott,eltelt a szünet(az ovi is zárva volt),még Telkiben is megpróbáltam,mert az nekünk jobb is lenne,de oda csak helyi lakosúakat vesznek fel.Erre gondoltam bemegyek ide az ovba,hisz nem sokára ovi kezdés és semmilyen infóm nincs,mert nem hívott fel.Közölte,hogy nem tudja felvenni,mert sok a gyerek és én nem a beírátásnál jöttem a papírral.Mondom neki,hogy akkor még nem is laktunk itt,hogyan jöttem volna.(hozzáteszem még otthonról felhívtam,hogy ideköltözünk és szeretném ha járna a gyerek oviba,akkor azt mondta,ha itt leszünk minné ekőbb vigyem a papírokat.Szombaton költöztünk,hétfőn pünkösd volt,kedden már lent voltam a papírokkal az oviban)Most közlöm vele,hogy úgy néz ki megyek dolgozni,és a picit is el tudom helyezni,vegye fel a Zsoltit.Nem igér semmit,mert akit májusban felvett hiába nem dolgozik az anyuka és a gyerek sem ovi köteles annak mégsem mondhatja,hogy nem vihetei a gyerekét!Azt hittem nem jól hallok!!!!
Ezért most minden eszközt megragadok,mert ilyen nincs!
A háziorvosi javaslat úgy tudom csak a bölcsire szól,az ovi oktatási intézmény ezért oda szerintem szakvélemény kell.De majd holnap végig telefonálom a tanácsadókat,hogy mi a helyzet ez ügyben!

Hát ennyi a történet röviden!

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény az óvodai nevelést az ötévesekre vonatkozóan tette kötelezővé.A gyermek abban az évben, amelyben az ötödik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától köteles óvodai nevelésben részt venni.

Ezt most találtam.Ezt mondta nekem a Telkis vezetőnő is,de az itteni azt,hogy ha május 31-ig betölti az ötödik életévét akkor oviköteles.Zsolt ebben az évben tölti be,tehát a nevelési év kezdő napjától köteles felvenni,az meg holnap lesz!!!!!

Szerintetek most mit csináljak?Ezekután ha fel is veszi biztos utálni fognak minket!De a törvény szerint nekem van igazam!Biztos itt is a pénz beszél és a protekció.Itt nagyon sok a gazdag,gondolom az ő csemetéikkel van tele,pedig ők a magánovit is meg tudnák fizetni.

Timi
timiban
 
 


megtaláltam a pontos szöveget:
A gyerek a közoktatási törvény 24.§ (3) pontja értelmében abban az évben amikor betölti az ötödik életévét, a nevelési év első napjától ( 09. 01 ) óvodakötelessé válik, mely szerint napi négy órán keresztül óvodai nevelésben kell részesülnie.

Most már befejezem a törvénykutatást!
timiban
 
 


Na majdnem írtam csak a kiskrapek kikapcsolta a számítógépet!!! :evil: :shock: :lol:

Edit:örülök, hogy jól érezted magad és, hogy ma is segített a Laci!!!! :wink:

Edith:ebből nem lesz vállalkozás az tuti, majd ha nagyobbak lesznek a gyerekek, akkor a pék bolt az álmunk addig bedolgozza magát a drágám!!!! :wink: 8)

Timi:és nem lehet, hogy azért nem akarja felvenni, mert a beszéde nem tökéletes????

A Láthatatlant néztük meg, annyira nem volt félelmetes, szerintem a pasiknak azért nem tetszett!!!
Én jól éreztem magam csak a szék baromi kényelmetlen volt, lecsúsztam benne valahogy és a végére zsibbadt kezem-lábam :shock: :roll: :? !!!!

Ha minden igaz ma jönnek haza a Barbiék!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
ÉLJEN!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti,
minden lehet,de egy szóval sem említette,hogy a beszéde akadály lehet.Sőt elvileg járhat norm.oviba,nem kell speciális csoport neki,csak állandó logopédus.Amit Veszprémben sem tudtak megoldani az oviban,de az legyen itt is a legkevesebb.Majd elhordom a területileg illetékeshez.Holnap ennek is utánajárok!

Barbi már nagyon hiányoztál!

Pusz

Timi
timiban
 
 


Regi,Móni:tessék mesélni bővebben!!!! :wink:

Timi:akkor holnap okosabb leszel, hogy mit tudtok tenni!!!! :? Azért ez nem semmi...szüljön az nő gyereket aztán meg majd jól nem tud visszemenni dolgozni!!!!! :evil:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Évi:nem tudom holnap mikor tudok benézni és most gyorsan felköszöntelek!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Nagyon Boldog szülinapot kívánok neked HOLNAPRA!!!!!!

Kép


Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsandi manóinak nagyon boldog másfelediket!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


NAgyon köszönjük a sok köszöntés!

Mi is boldog névnapot kívánunk Dorinának!
Kép


Szintén boldog névnapot Rebekának!

Kép

Évi!
Neked (ezek szerint :oops:) nagyon boldog szülinapot kívánok holnapra!
Kép

Holnapra meg nagy kalappal minden kis ovi- és sulikezdőnek!

Kép Kép

Andi
Kép
zsandi
 
 


Szép jó estét!

Itthon vagyunk. Elég későn értünk haza, kihasználtuk az utolsó pillanatokat is a Balcsin, hiszen idén már tuti nem megyünk. De az idő most nem volt valami fényes, 2 napig szinte egyfolytában esett az eső, kicsit elállt és újra kezdte. Úgyhogy az Ádám már majdnem megkattant a házban, én meg tőle. Persze mikor elállt nagykabátban ment homokozni. Oooolyan saras, koszos volt hogy csak na!
Elkezdett egyedül enni, ami mondjuk a levesnél úgy néz ki, hogy a bal kezében fogja a kanalat, a jobb kezével meg simán kiszedi a levesből a zöldséget, husit és bekapja. A kanál egyenlőre csak dísznek kell. Ja, és ma egy joghurtot is megevett egyedül. Igaz, több volt a ruháján mint a pocakjában, és utána kellett egy teljes ruhatárcsere, meg takarítás, de olyan ügyes volt.
Ha pedig valamit akar, akkor addig kiabál az asztal előtt, hogy adjál, adjál, amíg végre meg nem értem, hogy mit akar. Sokszor már felemelem, hogy mutassa meg mi kell, mert az őrületbe kerget, hogy nem értem mit szeretne.

Most csak ennyi, megpróbálok visszaolvasni. Holnap sem tudom mikor leszek, mert megyünk a bankba szerződni.

Pussz

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Évi, Boldog születésnapot kívánok én is neked!!!!!!!

Barbi, jó, hoyg itthon vagytok, azért mégiscsak jó lehetett ottlenni! :) Jó ügyintézést mára! :roll: :)

Tegnap délután bementünk a központba, ahol egy napilapindító rendezvény keretében volt zene, légvár gyerekeknek, arcfestés, lufiosztogatás, este 8-tól pedig Republic-koncert. A koncertre sajnos, már nem mentünk vissza, megvárni meg túl hosszú lett volna, és mi amágyis fáradtak voltunk tegnap. Kriszta futkosott egy kicsit, kapott lufit, és ugrándozott (jobban mondva ült és pattant ahogy a többiek szökdöstek, illetve én nyomogattam mellette a helyet) a légvár legkülső részén. nem is igazán tudta, mit kell tennie, de nem is engedtem volna be a többi gyerek közé, hisz nagyobbak is voltak. Így viszont élvezte. Amikor nagyobbat pattant, akkor hangosan nevetett. Arcfestést nem is akartam, de nem is lehetett volna hozzáférni, annyian voltak!
Este mindhárman korán lefeküdtünk.

Ma reggel esett az eső, most is borús az idő. Azért napközben általában fel szokott derülni, és eddig jó meleg is volt. Hátha ma sem lesz másképp. :)
Nektek hogyan telt a hétvége???

Szép napot mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Névnapikat köszönöm szépen a lányom nevében!!!

Én is boldog névnapokat és másfeledikeket kívánok!!! Továbbá boldog szülinapot is!!!!!

Timi, azért durva ez az ovisdolog. Szerintem ha mégis el tudnád intézni, hogy felvegyenek akkor is max pár napig orrolnának rátok , de szerinetm a gyerekkel akkor sem éreztetnék. És igenis járj utána, mert kell a pénz és különben is miazhogy...???

Edit, örülök, hogy jó volt a buli. Próbálj meg egy hónapban legalább egy napot mindig így elcsenni. Ennyi jár!!! És úgy fel tud töltődni az ember. Laci is megtehet ennyit, legalább szorosabb lesz a kapcsolata a gyerekekkel. Úgyis olyan sokat dolgozik. Ilyeneken meg ne dühöngj, hogy copfosan alszik, ilyenek mindig lesznek. Tudod addig terjed az apukák figyelme, hogy tiszta popó, tele pocak, babamosoly. A többi nem fontos. :lol:

Barbi, de jó, hogy vagy!!!!! Már hiányoztál ám!

Dorka nélvnapja alkalmából kapott pisilős babát. Persze a Livinek is kellett vennünk. De jó, mert nem volt drága (2000Ft) és bili is van hozzá, hátha kedvet kapnak ők is. Szóval lehet itatni, bilizteni, öltöztetni és még a szemét is lecsukja. Nekünk most ilyen kritériumaink voltak. Na azóta is gondoskodnak róla (a baba tuti nem fog éhen halni) és vele is alszanak. Úgyhogy megérte. Anyóstól viszont kaptak egy kis mini telefont barbisat és olyan kis kínai kiscsaj énekel vele. Biztos hallotátok már ezt a fajta kínai játékok által kiadott zenét... na már kivagyunk tőle. Remélem hamar lemerül az elem.

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Évi,sok boldog szülinapot kívánok én is neked!!!


Barbi,üdv.újra itthon.Joghurtos Ádámodról nincs véletlenül kép???Látod milyen ügyes már a fiad,egyedül eszik:lol: / kanalaz/ ,nemrég meg még arról panaszkodtál,hogy nem akar darabosat enni.

Timi,kiváncsi vagyok mit sikerül intézned.Én azért nagyon büszke vagyok rád,hogy ennyi gyerek mellett dolgozni szeretnél menni/tudom a pénz nagyúr,de akkor is/,nem mindenki gondolkodik igy!!!!
Évnyitót sikeresen túléltétek?

Edit,tessék az ilyen kiruccanásokat sűrűbben megejteni,nem megvárni,míg teljesen kiborulsz!!!
Nem lehet,hogy a lánykád azért ilyen mostanában ,mert a tesó nyuzza egész nap?Mert nálunk igen.Azokon a napokon amikor az Encsi valamelyik barátnőjénél volt semmi baj nem volt a kicsivel.Eljátszik egyedül akár fél órát is,bármit meg tudok csinálni.De ha itthon van az Enikő!!!Most is már 1 órája elment az Encsi a suliba,azóta itt motorozik a nappaliba mellettem mig irok.

Képzeljétek a Geri legújabb szokása,hogy a cumisüvegből kortyokat iszik és öblöget!!!De ugyanezt megcsinálja pohárból is szívószállal.
Nem is irtam még,mi meg tegnap voltunk moziban,kihasználtuk az olcsó jegyárakat.Jó volt kicsit kiruccanni megint a kicsi nélkül.

na megyek,csinálok valami reggelit.
bibolya
 
 


Julcsi,hamar lemerülnek ezek a kütyük-sajnos ismerem őket.Mikor az Encsi született mindenkitől annyit kértem csak,hogy ilyen zenélős dolgokat ne vegyenek,mert nem bírom idegileg.Na ne tudd meg,tele van vele az egész ház :twisted: ,de hála a jó istennek nem birják sokáig.Ha nagyon hangos mi azt csináltuk,hogy a hangszóróhoz belőlról papírt tettünk-nagyon le tudja halkítani :oops: .
bibolya
 
 



Sziasztok!

Szóval,a vonalzókat nem tudtam még feltölteni,de igyekszem.


Röviden a fiacskáimról.

Gábor 12 éves,most lett 6-os.
Martin18hónapos.

Olvasgatom a hozzászólásaitokat,és gyönyörködöm a gyerekekben.
Imádnivalóak,és gondolom rosszak,mint az én drágáim.

Moncsit hívtam erre a topikra,ő a mi szomszédunk,és barátunk.
A kisfia Csabika a Martinkám barija,kiskoruk óta.
Ő most 16 hónapos.

Röviden ennyit tudok írni,jövök sürűbben,addig is szép napot mindenkinek!!!
regina74
 
 


Elkísértük apát és a Szonit az oviba :mrgreen: , lánykám már tűkön ült, hogy mikor mennek így fél 9 helyett már 8 körül ott voltunk.
Belibbent a csoprtszobába, előtte elköszöntünk egymástól , Zsombival kicsit hosszabb volt az út hazafelé, az ajtókon mire bejutottunk :roll: , mert ő akarta kinyitni(Szonó már ügyesen nyitja), aztán együtt főztünk, ült a konyhaasztalon felettem, szétrámolta a kisszobát, most úgy néz ki a gyerekszobában végre talált valami elfoglaltságot!!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Horror éjszakánk volt, elnézést, ha egy kicsit szétszórt vagyok.

Évi: nagyon boldog születésnapot kívánok!

Barbi: de jó, hogy haza jöttetek! Gratulálok Ádámnak az egyedül evéshez!
(a Szandi is bal kézzel fogja a kanalat, villát, - szerinted balkezesek lesznek?)
És a kiabálás is ismerős, a Szandi is kiabál mutogat, de egyszerűen soha nem tudom mit is akarhat. Ezért én is inkább felveszem, hogy vegye el, ami kell.

Julcsi: nekünk is van ilyen kis telefonunk, de engem egyenlőre nem zavar a zene. :oops:
A babázó lányok édesek lehetnek.

Márti: és meddig maradnak ma bent az oviban?
Tők jó, hogy ilyen lelkesen megy, biztos szeretni fogja.

A nővérem ugyan úgy járt, mint a Timi. Jelentkeztek a Ninivel bölcsibe, akkor azt mondták felveszik. Ma bement (csak novemberben akartak kezdeni) és közölték, hogy nincs hely.

Megyek, iszok még egy kávét, egyszerűen nem tudok magamhoz térni.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Sziasztok! Míg olvastam visszafelé, észrevettem, hogy nagyon nagy a csönd. Egy idő után úgy voltam vele, csa kfelállok már hogy mi ez a csönd, hát a KAta fogta magát, meg a babáját, és a csicsijét, és befeküdt az ágyába :) Ott fekszik még mindig, szerintem el fog aludni...

Szóval, jó volt az egyetem, de végülis a szombati óürára már nem mentem be, azt egyébként utána se vettem fel. Valahogy idén nincs kedvem EU-s ismereteket tanulni....

Szombaton elég későn értünk haza, vasárnap pedig odavoltunk Budafokon a borfesztiválon :) Hajóval mentünk (ingyen hajójárat volt), hajóval jöttünk, közben pedig nagyon jól szórakoztunk... Tamásék boroztak, én üdítőztem (na jó egy fél deci jégbor lecsúszott.... :oops: :oops: :oops: ) a Bence pedig egész végig egy gyerekeknek való partvisért nyavajgott, amit a kirakodóvásárban látott.... Na a végén megvettük neki, de ez a takarítási mánia, kezd egy kicsit aggasztani....

MA reggel pedig elmentünk az oviba, nálunk nincs beszoktatás, ill. csak ha a gyerek igényli.... Megnéztünk mindent, a wc, és a mosdó tetszett neki leginkább, majd bepakoltunk a szekrénybe, átöltözött, és bement.... remélem jól fogja érezni magát :)
Katával utána elmentünk a védőnőhöz, így mostmár van KISKÖNYVEM is :)

Holnap megyek vérvételre, meg belgyógyászhoz....

Na pusz, megyek megpróbálom helyrehozni a lakást.....

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Jó ovi és iskolakezdést minden illetékesnek! :) :) :)
Nálunk még két hétig vakációznak az ovisok-iskolások, csak 17-én kezdenek! Igaz, itt mindig szeptember 15-én kezdődött a tanév!

Márti, akkor ezért hallgattál ma reggel! :) De biztos még semmit sem tudsz arról, hoyg hogyan reagált a lányod az új helyszínre-helyzetekre! Ezek szerint Zsombi is elég jól viseli az egyedüllétet. :)

Regina, Moncsi, én is üdvözöllek titeket, írjatok magatokról minél többet! :) Magunkról annyit, hogy Kriszta tegnapelőtt töltötte be a 17 hónapot, Mütyürke pedig a pocakomban majdnem 24 hetes. :)

Ibolya, helyrejöttél?

Julcsi, jó lehet az a baba! Még nem is hallottam ilyenről! :? Az a lényeg, hogy a csajoknak tetszik. A zenélő izémizé meg tényleg, csak lemerül egyszer!

kriszta ma elkezdte mondani, hogy "zezuza". Egy tollat akart elcsempészni, és ceruzát adtam cserébe. Aztán egy ideig csak zezuzázott állandóan. A Rózsi babája is Zózibaba eg y ideje. :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!

Segítsetek rajtam! :D

Béna vagyok!
Hogyan lehet vonalzót feltőlteni?
:(
regina74
 
 


Kata 10 percenként kérdezi, hogy Holabente???

Mondom: Oviba, mire KAta: NEM,NEM,NEm :) :) :) :) :) :) Csak nem hiányzik a bátyó? :wink:


Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Regina, ha megcsináltad a vonalzót, akkor a BBCode-ot másold át az aláírásodba, amit a lap legteteén a Segédletek-ben, Profil-nál találsz meg. A hozzászólás ablak alatt pedig legyen kipipálva az Aláírás hozzáadása.

Remélem, sikerül! HA mégsem, írj, mert megpróbálok még segíteni! :)

Zsu, nagyon ügyes Kata! És természetesen, hiányzik a bátyója, hisz eddig "sülve-főve" együtt voltak!
Örülök, hoyg jól telt a hétvégétek! :) Gratula a kiskönyvhöz! :wink:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Köszike!

Kép
Kép
Kép
regina74
 
 


Miért nem a vonalzót mutatja?
Nem értem!

Kép
Kép
Kép
regina74
 
 


Sedith,nekem azt mondták,hogy a babafalváról töltsem le a vonalzót,úgy csináltam,de nem jó így!

Kép
Kép
Kép
regina74
 
 


Mert nem a vonalzó kódját, hanem a képet akarod csatolni. Tehát megcsinálod a vonalzót a babafalván, és ott kiad 3 kódféleséget. Ezek közül a BBCode-ot kell átmásolnod az aláírásodba.
Próbáld meg még egyszer, ha meg most sem sikerül, akkor, ha gondolod, elküldöd priviben az adataidat és beillesztem neked a vonalzókat. Csinálj a kicsi fiadnak is vonalzót! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Regi, megnéztem a babafalvát. Amikor azt adod neki, hoyg vonalzó létrehozása, itt két kódot ad ki. Neked azt kell átmásolni, amelyiknél a PHPBB-t írja.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Drága Sedith!

Azt a kódot másóltam pedig oda,kész ratyi vagyok.
Mindíg sikerűl,mindent megoldanom,de ezzel nem bírok!!! :(

Kép
Kép
Kép
regina74
 
 


Drága Sedith!

Azt a kódot másóltam pedig oda,kész ratyi vagyok.
Mindíg sikerűl,mindent megoldanom,de ezzel nem bírok!!! :(

Kép
Kép
Kép
regina74
 
 


Nehogy azt higgyétek, hyog itt ülök állandóan a gép előtt :lol: :lol: :lol: , de munkám közben mind lesem, hogy sikerül-e Reginek a vonalzókészítés.
Regi, küldd el mailben a suto_edith@yahoo.com címre a képeket, az azonosítódat és a jelszót. megcsinálom a vonalzókat és bemásolom neked. Csak ha gondolod, természetesen, nem szeretnék tolakodó lenni! :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!

Nagyon-nagyon (és még egyszer) nagyon köszönöm a szülinapi jókívánságokat. Márti, te elképesztő vagy - hihetetlen, mikre nem figyelsz. Infóforrás az iwiw? :) Harmonckét éves lettem én, meglepetés.... Ez már azért elég durva szám.

No de: nem én, hanem Samu a lényeg. Voltunk ma bölcsiben. Az első délelőtt az új(abb) környezetben. Fél 10-re kellett menni, leperkálni a zsét az első két hónapra, majd játék a csopiban. Tényleg Samu a legidősebb a maga majdnem 18 hónapjával. Bár lesz még hasonló korú "baba", de most a kezdő beszokó 4 gyerek közül ő vitte a pálmát. Van egy ippenhogy 1 éves kisfiú, és két 14 hós kislány.
Jól érezte magát, és persze le se tojta a fejemet. Kipakolta az összes játékot, minden gyerekkel és felnőttel bradázott, tök sokat evett ebédre nagyészt egyedül (brokkolifőzelék tojásrántottával + alma) - szóval egyelőre minden OK.

Regina, üdv itt a topikban - gyere minél többször és mesélj a gyerköidről. És igen, jól írta Edith, a babafalváról a PHPBB kódot kell beillesztened az aláírásodhoz a profilban.

Barbi, neked meg üdv újra a főváros környékén. Sajnálom, hogy nem tudtatok tovább maradni a Balatonon. És gratulálok Ádámnak az újabb tudományokhoz!

Julcsi - ez a pisilős baba nagyon okos dolognak hangzik, az ára pedig baráti. Hol vettétek?

Márti, ma ott is alszik Szoni az oviban?

Zsu, örülök, h jó volt az egyetem az első benyomások alapján. Ilyenkor anyukádéknál vagytok? És ment Tamás is veletek?

Edith, jó kis hétvégétek volt nektek is!

No, odaég az ebéd - megyek.
Üdv:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Regi, és a gyerekek születési adatai is kellenek, persze. A vonalzót és a figurát meg lepuskázom a vonalzóképekről! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sírt a drágám, de csak mikor eljöttek :mrgreen: !!!!Ott akart már aludni, de az első héten még nem szoktak a kicsik, de ha ennyire szeretné a kiscsaj akkor holnap már ott aludhat!!!!Apja mesélte, hogy nagyon ügyes volt ,nem igazán igényelte őt, csak egyszer apátlanodott el, mikor a házikóba majdnam nem engedték be!!!! :lol: Csak a Roland maradt ott végig a többi szülő elpályázott!!!! :roll: De jó volt, hogy ott volt, mert egy Dórika nevű középsős kiscsaj rácuppant!!!! :shock: :mrgreen:
Többet reggelizett mint itthon, ebédre is ügyesen evett, szóval nagyon büszke vagyok rá!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
És kicsit megkönnyebbültem, bár majdnem elsírtam mikor mesélték a sztorikat!!!!Az én NAGY LÁNYOM!!!!El sem hiszem!!!! 8)

Zsombi meg nem tudom milyen indíttatásból már 11:15kor kidőlt, és naggggyon vigyorgott ébredésnél, hogy együtt van már a család!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sírt a drágám, de csak mikor eljöttek :mrgreen: !!!!Ott akart már aludni, de az első héten még nem szoktak a kicsik, de ha ennyire szeretné a kiscsaj akkor holnap már ott aludhat!!!!Apja mesélte, hogy nagyon ügyes volt ,nem igazán igényelte őt, csak egyszer apátlanodott el, mikor a házikóba majdnem nem engedték be!!!! :lol: Csak a Roland maradt ott végig a többi szülő elpályázott!!!! :roll: De jó volt, hogy ott volt, mert egy Dórika nevű középsős kiscsaj rácuppant!!!! :shock: :mrgreen:
Többet reggelizett mint itthon, ebédre is ügyesen evett, szóval nagyon büszke vagyok rá!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
És kicsit megkönnyebbültem, bár majdnem elsírtam mikor mesélték a sztorikat!!!!Az én NAGY LÁNYOM!!!!El sem hiszem!!!! 8)

Zsombi meg nem tudom milyen indíttatásból már 11:15kor kidőlt, és naggggyon vigyorgott ébredésnél, hogy együtt van már a család!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Évi,
BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!
Kép
(én már 33 leszek)

Köszönöm mindenkinek a biztatást az ovival kapcsolatban.Még nem lettem okosabb.Holnap reggel megyek be a kórházba az állás miatt,megvárom,hogy ott mit mondanak a kezdést illetően.Addíg nem "okoskodom"az oviban,mert lehet,hogy csak jövőre mehetek.Mivel a telki kórház tulajdonosa nem sokára Pesten is nyit egy magánkórházat,így még nem tudják mennyi embert vesznek fel dolgozni,és,hogy ki marad ebbe és ki megy a Pestibe.Mert lehet,hogy csak akkor vesznek fel ide,ha már a másik is megnyit.De holnap már tényleg okosabb leszek a munkát illetően is. :wink: (legalább is remélem)

Az évnyitót túléltük.Nem volt hosszú,utána bementünk az osztályba,még ott a tanár nénik beszéltek egy pár fontos dologról,a többit majd a szülőin,ami szerdán lesz,és 2-3 órás a tanár néni szerint. :shock:
Rebi nagyon izgatottan ment suliba,majd 1/2 4-re megyünk érte.

Barbi,
jó,hogy vagy megint.Szupi,hogy még ki tudtátok használni a jó időt a Balcsin.(azt a 2 napot kivéve amikor esett)

Regina,
előbb utóbb összejön a vonalzó! :roll: Edith jól magyarázta el.A nagy fiad annyi idős,mint az én nagy fiam,és ha jól látom mi egyidősek vagyunk. :wink:
Hamár sikerül a vonalzó feltöltés is,szívesen látunk képeket is rólatok! :roll: :wink:

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sedith,elküldtem az adatokat.

[b]Nagyon köszönöm a segítséget,nem is tudod, mennyire jól esik!
Persze nem szeretném az idődet elvenni,semmi más, fontosabb dologtól.



Erpé,köszönöm neked is a segítséget!!

Kép
Kép
Kép
regina74
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?